Besvarelse af samrådsspørgsmål AB fra Miljø- og Fødevareudvalget:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Besvarelse af samrådsspørgsmål AB fra Miljø- og Fødevareudvalget:"

Transkript

1 Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 389 Offentligt 1 Samråd den 31. januar 2018 kl Besvarelse af samrådsspørgsmål AB fra Miljø- og Fødevareudvalget: Mener statsministeren, at han gav korrekte og fyldestgørende oplysninger om sin relation til de såkaldte kvotekonger under samrådet i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg den 9. november 2017? [Indledning og rammen om samråd] Tak for invitationen til at komme her i dag. Som bekendt deltog jeg i et samråd i Miljø- og Fødevareudvalget før jul, den 9. november Udvalget havde bedt mig om at komme og redegøre for den ressortoverførsel af fiskeriområdet fra miljø- og fødevareministeren til ministeren for fiskeri og ligestilling, som blev gennemført den 7. august På samrådet kom jeg bl.a. ind på de grunde, som lå bag min beslutning om at flytte ressortansvaret for fiskeriområdet fra miljø- og fødevareministeren til ministeren for fiskeri og ligestilling og samtidig oprette en selvstændig fiskeristyrelse. Som jeg redegjorde for dengang, lå der en række gode grunde bag den beslutning. I kort form drejede det sig om tre forhold:

2 2 For det første, så var der jo en beretning fra Rigsrevisionen på vej. Beretningen tegnede et alvorligt billede af Miljø- og Fødevareministeriets forvaltning af fiskekvoter siden indførslen af omsættelige kvoter i Der har i den undersøgte periode været ni ministre, som har haft ansvaret for fiskeriområdet. Det var derfor min vurdering i begyndelsen af august, at der var et presserende behov for at få ryddet op. Og at et skærpet og vedvarende politisk fokus var en afgørende forudsætning for det arbejde. Et politisk fokus som jeg var og er overbevist om, at ministeren for fiskeri og ligestilling er i stand til at give området. For det andet, så var dansk fiskeri udfordret af Brexit, da der fanges store mængder fisk i britisk farvand. Et selvstændigt formål var derfor også at styrke fokus på de internationale alliancer, så hele rigsfællesskabet kommer stærkt ud af Brexit-forhandlingerne også på fiskeriområdet. Derfor placeringen i Udenrigsministeriet under ministeren for fiskeri og ligestilling. Og for det tredje, så muliggjorde ressortomlægningen en frisk start på samarbejdet med Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. Et samarbejde der i den seneste tid forud for ressortomlægningen ikke havde været tilstrækkeligt tillidsfuldt. Det var ikke en situation som jeg vurderede, at hverken regeringen, Folketinget eller dansk fiskeri var tjent med.

3 3 Og selv om det hverken har noget med min ministergerning eller med det daværende samråds indhold at gøre, så valgte jeg derudover på samrådet også at kort komme ind på min relation til en konkret fisker. Det gjorde jeg fordi jeg fandt, at jeg var nødt til at afvise hvad der for mig fremstod som antydninger om, at jeg havde relationer til såkaldte kvotekonger, som skulle være styrende for mit virke som statsminister eller for regeringens politik. Og det er så de oplysninger, jeg gav der, som udvalget nu har spurgt nærmere ind til. I alt har Miljø- og Fødevareudvalget stillet mig seks samrådsspørgsmål. Det følger som bekendt af Folketingets egne retningslinjer, at de spørgsmål, der stilles til en minister, skal vedrøre ministergerningen. For så vidt angår samrådsspørgsmål AC-AG, finder jeg derfor ikke anledning til at besvare de pågældende spørgsmål. Det skyldes, at samrådsspørgsmålene helt oplagt ikke vedrører min ministergerning. I det sidste samrådsspørgsmål spørgsmål AB spørges til, om jeg mener, at de oplysninger, som jeg gav om min relation til de såkaldte kvotekonger på det tidligere samråd, var korrekte og fyldestgørende.

4 4 Det spørgsmål besvarer jeg gerne, da det knytter sig til nogle af de oplysninger, som jeg gav på samrådet i november. Og jeg vil gerne med det samme understrege, at det er min klare opfattelse, at de oplysninger, jeg gav på det pågældende samråd var både korrekte og fyldestgørende. Det vil jeg naturligvis uddybe. [Baggrunden for relationen til fiskeren] I samrådet den 9. november kom der som sagt nogle antydninger om, at jeg havde relationer til såkaldte kvotekonger, som på den ene eller anden måde skulle være styrende for mit virke som statsminister eller for regeringens politik. Jeg opfattede de antydninger som en henvisning til en helt konkret fisker. Og jeg forklarede derfor, hvordan jeg havde lært den pågældende at kende. Baggrunden er den, at jeg som det vil være nogen bekendt stiftede LøkkeFonden i 2012 for at gøre en forskel for drenge på kanten. Politik bliver tit abstrakt det her gør en helt konkret forskel for drenge af kød og blod. Det initiativ betyder også, at jeg igennem de seneste 5-6 år har stillet

5 5 op i mange forskellige sammenhænge, når nogen har rakt hånden op med et tilbud om, at de gerne vil bakke op om fondens arbejde. Jeg har brugt weekender på at køre til det fjerneste Jylland for at deltage i torskegilde yderst på Harboøre Tange. Besøgt drengeakademier i Flakkebjerg, på Als og andre steder. Cyklet Danmark tyndt med LøkkeFonden Challenge. Det har jeg gjort, fordi jeg er overbevist om, at fondens arbejde gør en forskel. Og som jeg forklarede under samrådet, var grunden til, at jeg kom i kontakt med præcis denne fisker fra Thyborøn, at jeg fik en nytårstorsk fra Ekstra Bladet i Jeg syntes alt andet lige, at torsken skulle gå til noget nyttigt. Og derfor blev der gennem LøkkeFonden som jeg på daværende tidspunkt var formand for holdt et torskegilde i København. Jeg fik i den forbindelse en henvendelse via Facebook fra en person, som opfordrede mig til at komme til torskegilde i Thyborøn. Det syntes jeg var friskt. Den henvendelse har så udviklet sig til en tradition, hvor der siden 2014 har været afholdt et årligt velgørenhedsarrangement i Thyborøn til fordel for LøkkeFonden. Sidste gang forrige søndag, hvor der blev indsamlet over kr. til fondens arbejde for drenge på kanten.

6 6 Jeg har været rigtig glad for, når der er nogen, der har rakt armen i vejret og på den måde været med til at støtte op om LøkkeFondens arbejde. Som mange andre gode kræfter også gør det. Som jeg også sagde på samrådet i november, så har jeg relationer til rigtig mange mennesker. Nogle af dem, fordi de på den ene eller anden måde også er blevet involveret i fondens arbejde for drenge på kanten. Det gælder min relation til den fisker, som vel er omdrejningspunktet for dagens samråd. Men det gælder jo også en række virksomheder samt eksempelvis fagforeningerne Dansk Metal og 3F, som begge har støttet fonden. Formentlig fordi de ligesom jeg er optaget af, at for mange drenge havner på kanten af fællesskabet. Havde det været nemmere, hvis jeg havde ladet være? Hvis jeg kun brugte mine kræfter på politik og intet andet? Ja, bestemt. Havde jeg aldrig stiftet LøkkeFonden, så havde vi jo været dette samråd foruden. For så havde jeg nok aldrig haft en relation til den pågældende fisker. Men selv om jeg da gerne ville have været denne sag og dette samråd foruden, så står jeg ved den måde, jeg lever mit liv på. Det betyder også, at jeg HAR lavet LøkkeFonden. At jeg HAR mødt mange forskellige, som bidrager på den ene eller den anden måde. Og at

7 7 det ER foregået parallelt med mit politiske virke. Og jeg da vil tro, at mange af LøkkeFondens sponsorer også på den ene eller anden måde har interesse for politiske beslutninger på Christiansborg. MEN det egentlige spørgsmål, som jo ligger nede under antydningerne om mine relationer til en bestemt fisker eller andre med relation til LøkkeFonden for den sags skyld er jo, om det på nogen måde påvirker min eller regeringens politik? Og dér er svaret helt entydigt nej! Og det er lige præcis den antydning, som jeg i det tidligere samråd blev ret pikeret over. Måske kom jeg til at virke irriteret eller utålmodig og det vil jeg da gerne beklage overfor udvalget. Men for fuldstændigheden skyld vil jeg da gerne oplyse, at ud over min relation til den pågældende fisker fra Thyborøn, så har jeg også mødt andre fiskere blandt andet i forbindelse med fondens torskegilder. Og selv om jeg ikke vil kunne redegøre for det, så ejer nogle af dem ret sikkert også kvoter. I går kunne jeg pludselig se, at det blev en historie, at jeg holdt et orienteringsmøde med en række lokale folk om fiskeriets betydning i området. Mødet handlede således slet ikke om fordelingen af danske fiskekvoter, men om hvordan den samlede mængde danske fiskekvoter fastsættes sammenlignet med fx vores nabolande. For mig var det en rent

8 8 praktisk ting, at vi afholdt mødet i Thyborøn, når jeg alligevel var på de kanter. Og jeg fortalte endda også om det til TV 2 s udsendte rapporter umiddelbart efter. Jeg har også tidligere [i marts 2014] besøgt kystfiskerne, hvis både sejler ud fra Thorupstrand og har i øvrigt med stor glæde købt fiskefrikadeller, når deres HM800 Jammerbugt ligger i Nyhavn. Og jeg var sidste år med til at markere 50 året for Hanstholm Havn sammen med blandt andre hr. Ib Poulsen. Eller med andre ord: Jeg har givetvis mødt alle mulige forskellige fiskere med alle mulige forskellige interesser igennem årene. Disse relationer har på forskellige vis bidraget til at give mig en viden om dette område. Det mener jeg er godt. Fordi jeg nægter simpelthen at anerkende, at manglende viden om eller kendskab til et område skulle være en kvalitet hos en politiker. Men ingen af disse relationer har på nogen måde været styrende for hverken min eller regeringens fiskeripolitik. Jeg tror da i øvrigt ikke, at jeg er den eneste her i udvalget som har en relation til fiskere eller personer, som på anden vis har fiskerierhvervet inde på livet. Men ligesom mine relationer ikke på nogen måde er styrende for mit politiske arbejde, lige så overbevist føler jeg mig om, at andre politikere heller ikke lader deres politik styre af personlige relationer.

9 9 [Var statsministerens oplysninger på samrådet korrekte og fyldestgørende?] På samrådet i november, der altså drejede sig om noget helt andet, blev det som sagt anført eller snarere konstateret at jeg personligt skulle kende kvotekongerne. Og jeg blev i den forbindelse spurgt til, om jeg var bekendt med de mulige tiltag mod kvotekonger, som ikke var blevet oversendt til Folketinget fra Miljø- og Fødevareministeriet. Med hensyn til det sidste spørgsmål om forløbet omkring arbejdet med at begrænse kvotekoncentrationen har miljø- og fødevareministeren i april 2017 selv beklaget, at Folketinget ikke fik viderebragt en række oplysninger, der ville have bistået dem i deres arbejde hermed. Jeg finder, at den beklagelse var helt på sin plads. Og ressortansvaret for fiskeriområdet endte som bekendt med at blive overført fra miljø- og fødevareministeren til ministeren for fiskeri og ligestilling. Og jeg vil understrege, at det forhold, at Folketinget ikke fik viderebragt de oplysninger, ikke er noget, som jeg har haft nogen viden om. Og selvsagt derfor heller ikke noget, som jeg på nogen måde har påvirket. Jeg har i det hele taget meget svært ved at se, hvad det er for et grundlag, som nogen har for at mene, at det skulle være tilfældet.

10 10 Med hensyn til mit personlige kendskab til såkaldte kvotekonger, så opfattede jeg som sagt de gentagne spørgsmål som en underforstået henvisning til en konkret fisker fra Thyborøn. Som jeg også sagde på samrådet, og som jeg lige har redegjort for, så har jeg relationer til rigtig mange mennesker. Og der har i hvert fald ikke været tale om en relation mellem mig og den pågældende eller andre fiskere for den sags skyld der på nogen måde har været styrende i forhold til mit virke som statsminister. Det gav jeg også meget klart udtryk for på samrådet. Og det var sådan set mig selv, der valgte at fortælle, hvordan jeg lærte vedkommende at kende. Så jeg har altså på ingen måde lagt skjul på, at jeg kender den pågældende, og hvordan vi kender hinanden. Tværtimod. Jeg har da også selv tidligere lagt opslag på Facebook i anledning af det årlige torskegilde, som ikke på nogen måde lægger skjul på, at jeg kender vedkommende, ligesom jeg også tror, at det har været beskrevet i en række medier eksempelvis TV 2 Midt-Vest og Dagbladet Holstebro-Struer. På samrådet nævnte jeg ikke, at jeg i anledning af en rund fødselsdag i 2014 modtog et sommerhusophold i Skagen. På grund af travlhed gennemførte jeg dog først opholdet i sommeren 2016.

11 11 Det skete selvfølgelig indenfor reglerne. Og det oplever jeg egentligt også, at der er bred anerkendelse af. På samrådet nævnte jeg heller ikke, at jeg havde deltaget i en firmafest en fredag aften i Aarhus, fordi Sólrun havde modtaget en invitation i hendes kapacitet af formand for LøkkeFonden. Og fordi vi sætter pris på vedkommendes store arbejde for fonden, så valgte vi at bruge vores fredag aften på at tage til Aarhus for at vise flaget. Burde jeg have nævnt de ting eller andre konkrete situationer, hvor jeg har truffet denne eller andre fiskere? Nej, det mener jeg ganske enkelt ikke er en rigtig målestok at trække ned over tingene. Først og fremmest fordi samrådet slet ikke handlede om mine relationer til bestemte fiskere. Den eneste grund til, at jeg i et samråd som handlede om noget helt andet valgte at fortælle om relationen, var, at det var væsentligt for mig at understrege, at min relation til den pågældende ikke på nogen måde er styrende for mit virke som statsminister. Min oplevelse var som sagt, at der blev antydet noget andet. Og det fandt jeg, at jeg var nødt til at afvise. Det var derimod ikke meningen at give Miljø- og Fødevareudvalget en udtømmende redegørelse for de forskellige gange, som jeg måtte have mødt vedkommende eller andre fiskere. Og det er i øvrigt en redegørelse,

12 12 som jeg ikke tror at jeg vil være i stand til at give med fuldstændig præcision, fordi jeg som sagt har relationer til og møder utroligt mange mennesker. Det afgørende for mig under samrådet var udelukkende at gøre det helt klart, at min relation til den pågældende person ikke vedrører eller er styrende for mit virke som statsminister eller for regeringens fiskeripolitik i øvrigt. De oplysninger om min relation til den pågældende fisker, som jeg gav Miljø- og Fødevareudvalget på samrådet den 9. november 2017, var derfor efter min bedste overbevisning i sammenhængen både korrekte og fyldestgørende. Det er noget andet, end at oplysningerne skulle være udtømmende. Det var som sagt heller ikke meningen med at omtale relationen. Jeg håber, at jeg hermed har svaret på udvalgets spørgsmål. Tak for ordet.

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 606 Offentligt. Det talte ord gælder

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 606 Offentligt. Det talte ord gælder Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 606 Offentligt Det talte ord gælder Miljø- og fødevareministerens besvarelse af samrådsspørgsmål AR stillet den 31. marts 2017

Læs mere

(Det talte ord gælder)

(Det talte ord gælder) Miljø- og Fødevareudvalget 2018-19 MOF Alm.del - Bilag 519 Offentligt Talepunkt til brug for ministeren for fiskeri og ligestilling og nordisk samarbejdes deltagelse i samråd i Miljø- og Fødevareudvalget

Læs mere

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 320 Offentligt Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Anledning Samråd i Transport-, bygnings-

Læs mere

UUI stillet efter ønske fra Peter Skaarup (DF) Hvornår: 22. juni 2017

UUI stillet efter ønske fra Peter Skaarup (DF) Hvornår: 22. juni 2017 Udlændinge- og Integrationsudvalget 2016-17 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 926 Offentligt Talepapir Arrangement: Udkast til besvarelse af samrådsspørgsmål nr. AD og AI (Alm. del) UUI stillet efter

Læs mere

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir. 25. oktober kl minutter

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir. 25. oktober kl minutter Social- og Indenrigsudvalget 2016-17 SOU Alm.del Bilag 46 Offentligt Ligestillingsudvalget 2016-17 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 9 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir

Læs mere

Tak for ordet og tak til udvalget.

Tak for ordet og tak til udvalget. TALE TIL SAMRÅD VEDRØRENDE KAMMERADVOKATENS FORVALTNINGSEFTERSYN Indledning Tak for ordet og tak til udvalget. I dag vil jeg orientere Folketinget om, at jeg har modtaget Kammeradvokatens Forvaltningseftersyn

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AA og AB (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg den 2. marts 2017

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AA og AB (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg den 2. marts 2017 Retsudvalget 2016-17 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 415 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 24. februar 2017 Kontor: Sikkerhedskontoret Sagsbeh: Niels Dam Dengsøe Petersen Sagsnr.:

Læs mere

(Det talte ord gælder)

(Det talte ord gælder) Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 500 Offentligt Miljø- og Fødevareministeriet Enhed/initialer: Veterinærkontoret /MELHU Sagsnr.: 2016-1497 Dato: 9. marts 2016 Samråd

Læs mere

afholder dette samråd i en situation, hvor det nu faktisk er lyk-

afholder dette samråd i en situation, hvor det nu faktisk er lyk- Kulturudvalget 2012-13 KUU alm. del Bilag 40 Offentligt TALE Arrangement: Samråd i Folketingets Kulturudvalg om statslige støttemidler til kulturinstitutioner og Fregatten Jylland Åbent eller lukket: Åbent

Læs mere

Forsvarsudvalget B 123 Bilag 6 Offentligt

Forsvarsudvalget B 123 Bilag 6 Offentligt Forsvarsudvalget 2013-14 B 123 Bilag 6 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: Kontor: Sagsbeh: Sagsnr.: Dok.: Sikkerheds- og Forebyggelseskontoret UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen af

Læs mere

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Ligestillingsudvalget 2015-16 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 122 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Anledning LIU samråd V-X om psykologhjælp til voldsramte kvinder

Læs mere

[Indledning] Tak for indkaldelsen til dette samråd. Jeg er altid glad for at få lejlighed til at møde her i udvalget og svare på spørgsmål.

[Indledning] Tak for indkaldelsen til dette samråd. Jeg er altid glad for at få lejlighed til at møde her i udvalget og svare på spørgsmål. Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 191 Offentligt 22. januar 2016 J.nr. 15-3284152 Person og Pension MCA Samrådsspørgsmål F-I - Tale til besvarelse af spørgsmål F-I den 22. januar

Læs mere

TALEPAPIR. Tale - samråd om regeringens indsats overfor hormonforstyrrende stoffer. Samrådsspørgsmål G (stillet af Pia Olsen Dyhr, SF)

TALEPAPIR. Tale - samråd om regeringens indsats overfor hormonforstyrrende stoffer. Samrådsspørgsmål G (stillet af Pia Olsen Dyhr, SF) Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 212 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Primær Sundhed, Ældrepolitik og Jura Sagsbeh.: DEPSHM Sagsnr.: 1505351 Dok.

Læs mere

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Retsudvalget 2016-17 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 185 Offentligt Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Anledning Besvarelse af REU Alm. del samrådsspørgsmål R om politiskolen

Læs mere

Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 UPN Alm.del Bilag 177 Offentligt

Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 UPN Alm.del Bilag 177 Offentligt Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 UPN Alm.del Bilag 177 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Sagsnr.: 2015-0035-0282 Dok.: 1494908 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål H

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [Samråd R d. 19. december 2016 kl. 8-10]

TALEPAPIR Det talte ord gælder [Samråd R d. 19. december 2016 kl. 8-10] Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 302 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Ældre og det Nære Sammenhængende Sundhedsvæsen Sagsbeh.: DEPSSNI Koordineret

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 279 Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 279 Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 279 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Det talte ord gælder Anledning: Besvarelse af SOU samrådsspørgsmål

Læs mere

FULD TALE. Kulturudvalget KUU Alm.del Bilag 154 Offentligt. Fælles samråd med skatteministeren om skatteregler for fonde. Åbent eller lukket:

FULD TALE. Kulturudvalget KUU Alm.del Bilag 154 Offentligt. Fælles samråd med skatteministeren om skatteregler for fonde. Åbent eller lukket: Kulturudvalget 2015-16 KUU Alm.del Bilag 154 Offentligt FULD TALE Arrangement: Åbent eller lukket: Fælles samråd med skatteministeren om skatteregler for fonde Åbent 7. december 2015 Dato og klokkeslæt:

Læs mere

Samråd i KUU om spørgsmål AB vedrørende danske mindesmærker i udlandet

Samråd i KUU om spørgsmål AB vedrørende danske mindesmærker i udlandet Kulturudvalget 2011-12 KUU alm. del Bilag 196 Offentligt TALE Arrangement: Samråd i KUU om spørgsmål AB vedrørende danske mindesmærker i udlandet Åbent eller lukket: Åbent samråd Dato og klokkeslæt: Tirsdag

Læs mere

slet ikke burde være på kontanthjælp.

slet ikke burde være på kontanthjælp. Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 406 Offentligt T A L E 19. april 2018 Samrådstale om "Flere skal med" og kontanthjælpsloft 2. maj 2018 J.nr. Center for Arbejdsmarkedspolitik

Læs mere

Samrådsspørgsmål V-Y. - Tale til besvarelse af spørgsmål V-Y den 2. februar 2017

Samrådsspørgsmål V-Y. - Tale til besvarelse af spørgsmål V-Y den 2. februar 2017 Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 207 Offentligt 2. f ebruar 2017 J.nr. 2017-7 Forretning & Udv ikling LF Samrådsspørgsmål V-Y - Tale til besvarelse af spørgsmål V-Y den 2.

Læs mere

[Det talte ord gælder]

[Det talte ord gælder] Ligestillingsudvalget 2015-16 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 156 Offentligt T A L E 23.08.2016 J.nr. 2016-4514 Ministerens tale ved samråd den 1. september 2016 om spørgsmål stillet ved jobsamtaler

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 18 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning Besvarelse af SOU samrådsspørgsmål B og C Dato

Læs mere

DET TALTE ORD GÆLDER Forsvarsudvalget

DET TALTE ORD GÆLDER Forsvarsudvalget Forsvarsudvalget 2017-18 FOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 77 Offentligt DET TALTE ORD GÆLDER Forsvarsudvalget Samråd H, I, J F-35 piloters arbejdstid og støj Taleseddel Spørgsmålene er stillet efter

Læs mere

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Tid og sted: 10. februar 2010, kl , lokale 1-117

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Tid og sted: 10. februar 2010, kl , lokale 1-117 Retsudvalget 2009-10 REU alm. del Svar på Spørgsmål 646 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Tilhørerkreds: Anledning: Taletid: Folketingets Restudvalg Samrådsspørgsmål Z, Æ og Ø Ca. 12 min. Tid og

Læs mere

Det er samrådsspørgsmålet, jeg skal høre, om der er nogen, der ønsker at begrunde samrådsspørgsmålet. Det gør Morten Bødskov, værsgo!

Det er samrådsspørgsmålet, jeg skal høre, om der er nogen, der ønsker at begrunde samrådsspørgsmålet. Det gør Morten Bødskov, værsgo! Finansudvalget 2010-11 (Omtryk) FIU alm. del 16 Bilag 5 Offentligt Samråd i FIU 29.10.2010 Formanden for Finansudvalget Kristian Thulesen Dahl: Ja, så tror jeg, vi er ved at være på plads alle de, der

Læs mere

Z½TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Samråd AB, AC og AD (om vindmøller og. helbredsgener) (ca. 15 min. Samrådet er uden bagkant)

Z½TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Samråd AB, AC og AD (om vindmøller og. helbredsgener) (ca. 15 min. Samrådet er uden bagkant) Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 741 Offentligt Z½TALEPAPIR Det talte ord gælder Tilhørerkreds: Anledning: Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Samråd AB,

Læs mere

Samrådstale TUV Center for Arbejdsmarkedspolitik

Samrådstale TUV Center for Arbejdsmarkedspolitik Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 60 Offentligt T A L E 12. oktober 2017 Samrådstale TUV Center for Arbejdsmarkedspolitik Samrådsspørgsmål T Hvor stor en andel borgere

Læs mere

Besvarelse af samrådsspørgsmål P fra Kulturudvalget:

Besvarelse af samrådsspørgsmål P fra Kulturudvalget: Kulturudvalget 2015-16 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 157 Offentligt 1 Samråd den 7. juni 2016 kl. 14.00-15.00 Besvarelse af samrådsspørgsmål P fra Kulturudvalget: Hvad kan statsministeren oplyse

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri

Rigsrevisionens notat om beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri Rigsrevisionens notat om beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri Februar 2018 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 22/2016

Læs mere

Dagpengereformen var en del af genopretningsaftalen - og dermed et af en række tiltag for at genoprette dansk økonomi.

Dagpengereformen var en del af genopretningsaftalen - og dermed et af en række tiltag for at genoprette dansk økonomi. Beskæftigelsesudvalget 2014-15 (2. samling) BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 195 Offentligt T A L E Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 30. september 2015, samrådsspørgsmål T om omfanget og konsekvenserne

Læs mere

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 242 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Det talte ord gælder Anledning Tid og sted Besvarelse af:

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 309 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 309 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 309 Offentligt Dato: Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Tue Vemmelund Sagsnr.: 2018-0035-0016 Dok.: 622407 UDKAST TIL TALE til brug

Læs mere

Børne- og Socialminister Mai Mercados talepapir

Børne- og Socialminister Mai Mercados talepapir Børne- og Undervisningsudvalget 2016-17 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 119 Offentligt Børne- og Socialministeriet Børne- og Socialminister Mai Mercados talepapir Anledning Dato / tid Talens varighed

Læs mere

Den daværende NaturErhvervstyrelse drøfter efterfølgende forslagene i december 2015 og

Den daværende NaturErhvervstyrelse drøfter efterfølgende forslagene i december 2015 og EU landbrug og fiskeri Ref. NICOLH Den 3. april 2017 Notat om forløb om kvotekoncentration Optakt til forhandlinger I efteråret 2015 bragte Danmarks Radio en dokumentar, der satte fokus på, at de danske

Læs mere

Beskæftigelsesministerens mundtlige besvarelse af samrådsspørgsmål BØ den 1. juli 2011 DET TALTE ORD GÆLDER

Beskæftigelsesministerens mundtlige besvarelse af samrådsspørgsmål BØ den 1. juli 2011 DET TALTE ORD GÆLDER Arbejdsmarkedsudvalget 2010-11 AMU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 501 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens mundtlige besvarelse af samrådsspørgsmål BØ den 1. juli 2011 28. juni 2011 J.nr.

Læs mere

Ministeren bedes gøre status for, hvad regeringen. konkret har iværksat af initiativer i forhold til

Ministeren bedes gøre status for, hvad regeringen. konkret har iværksat af initiativer i forhold til Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 90 Offentligt Klik og vælg dato J.nr. 2017-6214 Kontor: Jura (ICI) Samrådsspørgsmål L og M - Tale til besvarelse af spørgsmål L og M den 7.

Læs mere

Vi fiskede fra Vorupør...

Vi fiskede fra Vorupør... Landingspladsen i Nørre Vorupør fotograferet i 1907. Dengang såvel som i dag foregår fiskeriet fra Vorupør ved at bådene sættes direkte ud fra kysten. Der har aldrig været en havn i Vorupør. Man kan se

Læs mere

Bliv hos thi det går mod aften se dagen hælder allerede!

Bliv hos thi det går mod aften se dagen hælder allerede! PRÆDIKEN ONSDAG DEN 12.OKTOBER - (17.SETRIN) VESTER AABY KIRKE KL. 17.00 FYRAFTENSGUDSTJENESTE Tekster: Sl. 19,2-7; Ef.4,1-6; Luk.14,1-11 Salmer: 14,392,785,787 Bliv hos thi det går mod aften se dagen

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 275 Offentligt. Folketinget Udvalget for Forretningsordenen Christiansborg 1240 København K

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 275 Offentligt. Folketinget Udvalget for Forretningsordenen Christiansborg 1240 København K Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 275 Offentligt Folketinget Udvalget for Forretningsordenen Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 15. april 2009 Kontor: Statsretskontoret Sagsnr.: 2009-792-0876

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 423 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 423 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 423 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 29. januar 2015 Kontor: Politikontoret Sagsbeh: Samina Munir Lanewala Sagsnr.: 2014-0035-0251

Læs mere

Den tidligere SR-regering foreslog i Vækstpakken fra juni 2014 en modernisering af reglerne på dette område.

Den tidligere SR-regering foreslog i Vækstpakken fra juni 2014 en modernisering af reglerne på dette område. Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1134 Offentligt TALEMANUSKRIPT (Det talte ord gælder) Side 1 af 13 Samrådstale spg. BP og BQ vedr. den nye bekendtgørelse for godkendelse

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget BEU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 92 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget BEU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 92 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2011-12 BEU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 92 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg Christiansborg 1240 København K Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061 København

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 163 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 163 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 163 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Sagsnr.: 2014-0035-0253 Dok.: 1340542 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Europaudvalget 2015-16 EUU Alm.del Bilag 134 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Det talte ord gælder Anledning Besvarelse af Europaudvalgets samrådsspørgsmål C om Bruxelles

Læs mere

Klima- og energiministerens besvarelse af samrådsspørgsmål U-X om Kvoteregisteret i Folketingets Energipolitiske Udvalg den 27. maj 2010 åbent samråd

Klima- og energiministerens besvarelse af samrådsspørgsmål U-X om Kvoteregisteret i Folketingets Energipolitiske Udvalg den 27. maj 2010 åbent samråd Det Energipolitiske Udvalg, Skatteudvalget 2009-10 EPU alm. del Bilag 292, SAU alm. del Bilag 214 Offentligt Klima- og energiministerens besvarelse af samrådsspørgsmål U-X om Kvoteregisteret i Folketingets

Læs mere

Miljø- og fødevareministerens besvarelse af spørgsmål nr. U stillet af Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg (Det talte ord gælder)

Miljø- og fødevareministerens besvarelse af spørgsmål nr. U stillet af Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg (Det talte ord gælder) Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 210 Offentligt Bilag til MOF alm. del spm. 210 Miljø- og fødevareministerens besvarelse af spørgsmål nr. U stillet af Folketingets

Læs mere

Gør jeg det godt nok?

Gør jeg det godt nok? Gør jeg det godt nok? Mette, som er butiksassistent, bliver tit overset eller forstyrret af sin kollega, som overtager hendes kunder eller irettesætter hende, mens der er kunder i butikken. Det får Mette

Læs mere

for, hvordan den danske regering så vil sikre, at antallet af asylansøgere til Danmark begrænses?

for, hvordan den danske regering så vil sikre, at antallet af asylansøgere til Danmark begrænses? til brug for mundtlig besvarelse af samrådsspørgsmål T, U og V fra medlemmer af Folketinget Peter Kofod Poulsen (DF) og Mattias Tesfaye (S). 2. februar 2016, kl. 15-17. Det talte ord gælder Samrådsspørgsmål

Læs mere

Samrådsspørgsmål H Mener ministeren, at forringelser i børnechecken er foreneligt med ønsket om, at familier får flere børn og arbejder mere?

Samrådsspørgsmål H Mener ministeren, at forringelser i børnechecken er foreneligt med ønsket om, at familier får flere børn og arbejder mere? Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 65 Offentligt 26. oktober 2016 J.nr. 16-1336987 Samrådsspørgsmål G J - Tale til besvarelse af spørgsmål G J den 26. oktober 2016 Samrådsspørgsmål

Læs mere

Ministerens tale til brug ved samråd den 11. april 2007

Ministerens tale til brug ved samråd den 11. april 2007 Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF alm. del - Svar på Spørgsmål 236 Offentligt Ministerens tale til brug ved samråd den 11. april 2007 Jeg blev i januar bedt om at kommentere en artikel i

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2016-17 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 233 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning SOU samråd U om hjemløse Dato / tid 26. januar

Læs mere

- Tale til besvarelse af spørgsmål O, P, Q, R, S og T den 11. november 2016

- Tale til besvarelse af spørgsmål O, P, Q, R, S og T den 11. november 2016 Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 93 Offentligt 1. november 2016 J.nr. 16-1566744 Person og Pension DV, MWL Samrådsspørgsmål O, P, Q, R, S og T - Tale til besvarelse af spørgsmål

Læs mere

Indledning. Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 9 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER]

Indledning. Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 9 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 9 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 4. oktober 2017 Samråd i BEU den 4. oktober 2017 Spørgsmål CK, CL, CO,

Læs mere

SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N. Samrådsspørgsmål L. Samrådsspørgsmål M

SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N. Samrådsspørgsmål L. Samrådsspørgsmål M Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 272 Offentligt Tale 11. december 2014 J.nr. 14-4587979 SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N Samrådsspørgsmål L Vil ministeren uddybe, hvorfor

Læs mere

Grønlandsudvalget GRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 4 Offentligt

Grønlandsudvalget GRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 4 Offentligt Grønlandsudvalget 2016-17 GRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 4 Offentligt Folketingets Grønlandsudvalg Christiansborg 1240 København K Den 9. november 2016 Sagsnummer: 2016-8665 Miljø- og fødevareministerens

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 125 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Tid og sted Samråd i BUU om afslag på Frederiksberg Kommunes

Læs mere

Samråd i ERU d.15. november 2016 om realkreditsektorens bidragssatser mv.

Samråd i ERU d.15. november 2016 om realkreditsektorens bidragssatser mv. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 34 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER Click here to enter text. [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] Samråd i ERU d.15. november 2016

Læs mere

Tale til samrådsspørgsmål S, T, U, V, og W. - Tale til besvarelse af spørgsmål S-W den 7. april 2016

Tale til samrådsspørgsmål S, T, U, V, og W. - Tale til besvarelse af spørgsmål S-W den 7. april 2016 Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 459 Offentligt 7. april 2016 J.nr. 16-0262999 Økonomi og Tilsyn TS Tale til samrådsspørgsmål S, T, U, V, og W - Tale til besvarelse af spørgsmål

Læs mere

Det talte ord gælder

Det talte ord gælder Det talte ord gælder Forespørgsel til ministeren for nordisk samarbejde, justitsministeren og social- og integrationsministeren. Af Bertel Haarder (V), Karin Gaardsted (S), Marie Krarup (DF), Jeppe Mikkelsen

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Med henvisning til analysen Mistede oplysninger. i forbindelse med fravalg af revision Analyse af

Med henvisning til analysen Mistede oplysninger. i forbindelse med fravalg af revision Analyse af Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 528 Offentligt 8. juni 2016 J.nr. 16-0688376 Indsats Samrådsspørgsmål AJ og AK - Tale til besvarelse af spørgsmål AJ og AK den 14. juni 2016

Læs mere

Samråd inddragelse af betalte fridage i statsinstitutioner

Samråd inddragelse af betalte fridage i statsinstitutioner Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt Talepapir 5. januar 2017 IO Samråd inddragelse af betalte fridage i statsinstitutioner Indledende bemærkninger [Det

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 338 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 338 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 338 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 12. januar 2015 Kontor: Sikkerhed og Forebyggelseskontoret

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Ligestillingsudvalget 2016-17 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Justitsministeren og ministeren for børn, undervisning

Læs mere

Samråd i ERU den 25. september 2018 Spørgsmål BB-BE stillet efter ønske fra Lisbeth Bech Poulsen (SF) og Rune Lund (Enhedslisten).

Samråd i ERU den 25. september 2018 Spørgsmål BB-BE stillet efter ønske fra Lisbeth Bech Poulsen (SF) og Rune Lund (Enhedslisten). Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2017-18 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 356 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 4. oktober 2018 Samråd i ERU den 25. september 2018 Spørgsmål

Læs mere

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag.

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag. Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0550 Bilag 3 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 4. november 2014 [Kun det talte ord gælder] Talepapir ERU alm. del samrådsspørgsmål B og C vedr. EU-kommissionens forslag til

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AC-AG fra Folketingets Retsudvalg den 3. marts 2016

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AC-AG fra Folketingets Retsudvalg den 3. marts 2016 Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 375 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dok.: 1860415 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AC-AG fra Folketingets

Læs mere

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. REU (Alm. del) samrådsspørgsmål AY-AÆ og AÅ

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. REU (Alm. del) samrådsspørgsmål AY-AÆ og AÅ Retsudvalget 2012-13 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1100 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Tilhørerkreds: Anledning: Taletid: Folketingets Retsudvalg REU (Alm. del) samrådsspørgsmål AY-AÆ

Læs mere

UDKAST TIL TALE Til brug for besvarelsen den 19. august 2010, kl , af samrådsspørgsmål BI

UDKAST TIL TALE Til brug for besvarelsen den 19. august 2010, kl , af samrådsspørgsmål BI Retsudvalget 2009-10 REU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 1422 Offentligt Dok.: MOA40883 UDKAST TIL TALE Til brug for besvarelsen den 19. august 2010, kl. 10.00, af samrådsspørgsmål BI Samrådsspørgsmål

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [Den 13. december 2016, kl , Lokale (Christiansborg)]

TALEPAPIR Det talte ord gælder [Den 13. december 2016, kl , Lokale (Christiansborg)] Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 289 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Primær Sundhed, Ældrepolitik og Jura Sagsbeh.: DEPAAK Koordineret med: - Dok.

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål BB-BD fra Folketingets Retsudvalg den 17. marts 2016

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål BB-BD fra Folketingets Retsudvalg den 17. marts 2016 Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 408 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 16. marts 2016 Dok.: 1898570 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål

Læs mere

Den aftale var Brian Mikkelsen og hans parti med til at indgå, og den aftale var Brian Mikkelsen og hans parti med til at gennemføre

Den aftale var Brian Mikkelsen og hans parti med til at indgå, og den aftale var Brian Mikkelsen og hans parti med til at gennemføre Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 585 Offentligt J.nr. 13-0196787 Besvarelse af samrådsspørgsmål AZ Spørgsmål AZ: Vil ministeren sikre, at udformningen af de nye skatteregler

Læs mere

ET KVOTEFORSLAG FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI 30 MARTS 2016 KONTAKT: INFO@SKAANSOMTKYSTFISKERI.DK

ET KVOTEFORSLAG FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI 30 MARTS 2016 KONTAKT: INFO@SKAANSOMTKYSTFISKERI.DK Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 376 Offentligt ET KVOTEFORSLAG FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI 30 MARTS 2016 KONTAKT: INFO@SKAANSOMTKYSTFISKERI.DK Det danske kystfiskeri er i dag

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 24. januar 2015 Kontor: Sikkerheds- og Forebyggelseskontoret Sagsbeh: Rasmus Krogh Pedersen Sagsnr.:

Læs mere

Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft,

Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft, Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 300 Offentligt T A L E 29. januar 2018 Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft, 225-timersregel og integrationsydelse

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 735 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 735 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 735 Offentligt Udlændingeafdelingen Dato: 19. august 2014 Dok.: 1273016 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del Bilag 201 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del Bilag 201 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 201 Offentligt Dato: 8. januar 2016 Til: Miljø- og fødevareministeren Att. Kystdirektoratet Masnedøgade 20 2100 København Ø Telefon: 39 17 40 00 Mail:

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AI fra Folketingets Skatteudvalg den 15. juni 2016

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AI fra Folketingets Skatteudvalg den 15. juni 2016 Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 520 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dok.: 1997654 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AI fra Folketingets

Læs mere

På dansk ved Birgitta Gärtner. Alvilda

På dansk ved Birgitta Gärtner. Alvilda Mats Strandberg Sofia Falkenhem På dansk ved Birgitta Gärtner Alvilda 1 Jeg blev et monster på min niårs fødselsdag. Selvom jeg ikke rigtig forstod det, da det skete. Jeg hedder Frank Steen, og det skete

Læs mere

til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål N fra Folketingets Beskæftigelsesudvalg den 10. februar 2016

til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål N fra Folketingets Beskæftigelsesudvalg den 10. februar 2016 Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 237 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 9. februar 2016 Dok.: 1829171 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

pågældende personer står til rådighed for arbejdsmarkedet og dermed har ret til kontanthjælp?

pågældende personer står til rådighed for arbejdsmarkedet og dermed har ret til kontanthjælp? Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 354 Offentligt Talepapir Arrangement: Ministerens tale til samråd om beskæftigelse Hvornår: den 27. april 2016 DET TALTE ORD GÆLDER

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

TALEPUNKT. til samråd DV + DW (Miljø- og Planlægningsudvalget) om Greenpeace-aktion mod ulovligt fiskeri i Kattegat

TALEPUNKT. til samråd DV + DW (Miljø- og Planlægningsudvalget) om Greenpeace-aktion mod ulovligt fiskeri i Kattegat Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 MPU alm. del Svar på Spørgsmål 58 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 13. oktober 2010 Sag: 6906 / 147532 TALEPUNKT til samråd DV + DW (Miljø-

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [15. juni 2016 kl. 13:30-15:00 i Folketinget]

TALEPAPIR Det talte ord gælder [15. juni 2016 kl. 13:30-15:00 i Folketinget] Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 697 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet TALEPAPIR Det talte ord gælder [15. juni 2016 kl. 13:30-15:00 i Folketinget] Samrådsspørgsmål

Læs mere

Samrådsspørgsmål AF-AJ om vagtselskabet Alliance Security Services

Samrådsspørgsmål AF-AJ om vagtselskabet Alliance Security Services Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 259 Offentligt Talepapir 28. januar 2018 Det talte ord gælder Samrådsspørgsmål AF-AJ om vagtselskabet Alliance Security Services Indledende

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for sine overvejelser

Ministeren bedes redegøre for sine overvejelser Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 574 Offentligt Tale 13. maj 2014 J.nr. 14-2331092 Samrådsspørgsmål AD talepapir Samrådsspørgsmål AD: Indledning Retssikkerhed Ministeren bedes

Læs mere

DET TALTE ORD GÆLDER. Samrådsspørgsmål E

DET TALTE ORD GÆLDER. Samrådsspørgsmål E Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 140 Offentligt Talepapir Arrangement: Samråd i Folketingets Beskæftigelsesudvalg vedrørende Samrådsspørgsmål E Hvornår: Samrådet er

Læs mere

STATSMINISTERIET Dato: 15. december 2005

STATSMINISTERIET Dato: 15. december 2005 Det Politisk-Økonomiske Udvalg PØU alm. del - Svar på Spørgsmål 52 Offentligt STATSMINISTERIET Dato: 15. december 2005 Statsminister Anders Fogh Rasmussens svar på spørgsmål nr. 41-44, nr. 46-48, nr. 50-51

Læs mere

Ligestillingsudvalget LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt

Ligestillingsudvalget LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Ligestillingsudvalget 2013-14 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Det talte ord gælder Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål G og H (LIU d. 2. juni 2014) Tak for invitationen til

Læs mere

Åbent samråd om realkredit og likviditetskrav (LCR) Tid og sted: Tors. 15. maj, kl. 14:30. Lokale 1-133

Åbent samråd om realkredit og likviditetskrav (LCR) Tid og sted: Tors. 15. maj, kl. 14:30. Lokale 1-133 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 351 Offentligt Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestagers talepapir Det talte ord gælder Anledning: Åbent samråd

Læs mere

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole Referat af generalforsamling 20-01-2016 kl. 19.00 på Blære Skole 1. Valg af dirigent: Børge Degn bliver valgt, og konstaterer at generalforsamlingen er lovligt indkaldt. Formandens beretning 2015 Velkommen

Læs mere

Grænser for brug af solohistorier

Grænser for brug af solohistorier Grænser for brug af solohistorier 11 Direktør Louise Vadheim Guldberg Souschef Jacob Christian Gaardhøje Når regeringen udsender et politisk budskab, sker det ofte i form af en solohistorie til et udvalgt

Læs mere

OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26

OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26 2. s efter hellig tre konger 2014 ha. OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26 Jeg har altid syntes, at det var ærgerligt, at afslutningen, på mødet mellem den samaritanske

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål V fra Folketingets Retsudvalg den 28. januar 2016

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål V fra Folketingets Retsudvalg den 28. januar 2016 Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 28. januar 2016 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål V fra Folketingets Retsudvalg den 28. januar 2016 Samrådsspørgsmål V: Vil ministeren

Læs mere

Talemanuskript til brug for samråd AD-AF om privatisering af den alene boligsektor stillet af Kaare Dybvad (S)

Talemanuskript til brug for samråd AD-AF om privatisering af den alene boligsektor stillet af Kaare Dybvad (S) Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 278 Offentligt Side 1 af 6 Talemanuskript til brug for samråd AD-AF om privatisering af den alene boligsektor stillet

Læs mere

Taleseddel til besvarelse af samrådsspørgsmål B-F fra Folketingets Forsvarsudvalg

Taleseddel til besvarelse af samrådsspørgsmål B-F fra Folketingets Forsvarsudvalg Forsvarsudvalget 2017-18 FOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 35 Offentligt DET TALTE ORD GÆLDER Taleseddel til besvarelse af samrådsspørgsmål B-F fra Folketingets Forsvarsudvalg den 16. november 2017

Læs mere

Jeg har modtaget myndighedernes redegørelse om sagen med bilag, som hermed oversendes til Retsudvalget (bilag 1-5).

Jeg har modtaget myndighedernes redegørelse om sagen med bilag, som hermed oversendes til Retsudvalget (bilag 1-5). Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K DK Danmark Dato: 3. oktober 2019 Kontor: Stats- og Menneskeretskontoret Sagsbeh: PES Sagsnr.: 2019-750-0307 Dok.: 1242908 Opfølgning på teledata-sagen

Læs mere