MedCom Systemforvaltning (SDN/VDX/KIH) Danske Regioner

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MedCom Systemforvaltning (SDN/VDX/KIH) Danske Regioner"

Transkript

1 MedCom Systemforvaltning (SDN/VDX/KIH)

2 Modenhedsdrøftelse af systemerne i regi af FSI Det er aftalt i den fællesoffentlige styregruppe for sundheds-it (FSI), at forretningsstyregrupperne én gang årligt drøfter modenheden af systemerne. Målet med drøftelsen er at løfte den generelle modenhed på systemerne i FSI s portefølje. Systemernes modenhedsvurdering bliver fremlagt samlet for FSI. FSI s drøftelse af modenhedsvurderingerne sker fast hvert år på mødet i april. FSI får forbedringer og tiltag for systemerne til godkendelse. Det er forretningsstyregruppernes ansvar, at systemets modenhed bliver drøftet i forretningsstyregruppen forud for drøftelsen i FSI.

3 Drøftelsen af modenhed tager udgangspunkt i tre udvalgte kategorier: Change-, incident- og service level. Proces Change Incident Service level Beskrivelse Change Management er processen, der sikrer effektiv styring af ændringsønsker fra anvendere og internt indenfor en defineret risikoramme Målet er at kontrollere ændringer af produktionsmiljøet gennem en konsistent, velafprøvet og effektiv proces for at minimere risikoen for anvenderne og infrastrukturen Incident Management processen styrer livscyklus for aktiviteter relateret til ikkeplanlagte hændelser, der afbryder den normale drift, reducerer kvaliteten af de leverede services, eller endnu ikke har påvirket den leverede service på trods af, at en enhed er brudt ned Målet med processen er at genoprette services til normal drift hurtigst muligt Service Level Management indebærer ansvaret for at aftale og dokumentere krav til- og mål for serviceniveauer. Målene for serviceniveauerne defineres i en Service Level Agreement (SLA) med forretningen Underpinning contracts (UC) er kontrakter mellem systemforvalter og eksterne tredjeparter. Disse indeholder tillige mål og ansvar samt SLAer for kontrakten Hvorfor måles det? FSI har behov for at få indrapporteret changes/releases efter faste kriterier for at kunne koordinere på tværs Modenhed kortlægges for at vurdere i hvilket omfang der allerede arbejdes med formelle processer for eks. evaluering af impact, der er en forudsætning for at kunne anvende faste kriterier for indrapportering Der er blevet tilkendegivet en hensigt om at udvikle fælles retningslinjer i FSI for håndtering af major incidents, eks. driftssammenbrud Incident -modenhed kortlægges for at vurdere, i hvilket omfang der allerede arbejdes med kategorisering, prioritering, major incident-processer mv. i FSI s portefølje I FSI s kommissorium fremgår det, at der vil skulle indgås formelle driftsaftaler og SLA er mellem FSI og forretningsstyregrupperne Modenheden af processen kortlægges for at vurdere i hvilket omfang der allerede eksisterer formelle processer bl.a. for forhandling af SLA er, driftsovervågning og rapportering Rettighedsbeskyttet materiale 2016 Accenture

4 Systembeskrivelse (SDN) Formål SDN er et sikret netværk til datakommunikation i den danske sundhedssektor. SDN binder lokale, sikrede net sammen i en fælles infrastruktur. Via SDN er det for eksempel muligt efter aftale at foretage opslag i eksterne databaser, sundhedsjournalen, services på den Nationale Service Platform (NSP) så som CPR, Fælles Medicinkort, dokumentdelingsservicen m.v. SDN supplerer det kommercielle VANS-net, der anvendes til udveksling af XML- og EDImeddelelser. Finansiering og budget Finansiering af fælles med VDX. Del af finansierings- og styringsmodellen for fællesoffentlig it-infrastruktur på sundhedsområdet med finansiering via bloktilskuddet. Den aftalte finansiering er i mio. kr. Herudover medfinansierer bl.a. it-leverandører og stat til SDN. Det sker via særlige regler. Principper for finansiering kan findes her: hedsdatanet-sdn Governancemodel MedCom er fællesoffentlig systemforvalter. MedCom styregruppe er forretningsstyregruppe. Styregruppeformand er kontorchef Nanna Skovgaard, SUM. I tilknytning til SDN er nedsat en brugergruppe. Databehandler er TDC med Netic som underdatabehandler. De dataansvarlige er sundhedsvæsenets parter bl.a. regioner, almen praksis, kommuner.

5 Systembeskrivelse (VDX) Formål Videoknudepunktet (VDX) er en fællesoffentlig og tværsektoriel videoinfrastruktur til sundhedsområdet, som stilles til rådighed for stat, regioner og kommuner. Databehandlere er TDC og Netic. De dataansvarlige sundhedsvæsenets parter bl.a. regioner og kommuner. VDX bygger bro mellem videoinfrastrukturer i eksempelvis en kommune og en region. Det betyder, at det er muligt at holde videosamtaler på tværs. VDX stiller i den forbindelse også møderum til rådighed, så flere parter kan mødes. Finansiering og budget Finansiering er fælles med SDN. Governancemodel MedCom er fællesoffentlig systemforvalter. MedCom styregruppe er forretningsstyregruppe. Styregruppeformand er kontorchef Nanna Skovgaard, SUM. I tilknytning til VDX er nedsat en brugergruppe.

6 Systembeskrivelse (KIH) Formål KIH er en fællesoffentlig infrastruktur og repository, der bidrager til opsamling og deling af patienters hjemmemonitorerings-data og patientrapporterede oplysninger (PRO) på tværs af sundhedsvæsenets aktører. KIH er modnet gennem MaTIS-projektet. KIH er dimensioneret ud fra de anslåede datamængder fra den nationale udbredelse af telemedicin til borgere med KOL. Projektet afventer FUTudbuddet. Finansiering og budget Del af finansierings- og styringsmodellen for fællesoffentlig it-infrastruktur på sundhedsområdet med finansiering via bloktilskuddet. Den aftalte finansiering er i mio. kr. Den resterende finansiering til driften af KIH er sikret via de ekstra midler, som MedCom er blevet tilført i Finanslov 2017 ( ) under overskriften 'patientinddragelse og patientrapporterede oplysninger' til brug for arbejdet med PRO-området og KIH Databasen. Principper for finansiering kan findes på MedComs hjemmeside: Governancemodel MedCom er fællesoffentlig systemforvalter. MedCom styregruppe er forretningsstyregruppe. Styregruppeformand er kontorchef Nanna Skovgaard, SUM. Etablering af en KIH brugergruppe forventes planlagt efter afslutningen af FUT-udbud. Databehandler er Region Nordjylland og sundhed.dk. De dataansvarlige sundhedsvæsenets parter regioner, almen praksis, kommuner.

7 Change (SDN/VDX/KIH) Beskrivelse af den eksisterende change Hvilke change processer er etableret, og hvordan er de dokumenteret? MedCom har change- og patch -procedurer, som bl.a. angår registrering, klassificering (herunder ift. risiko), godkendelse, implementering, kommunikation og evaluering. Leverandører har formaliserede og dokumenterede change- og patch procedurer. Changes styres og dokumenteres i leverandørernes sagsstyringssystemer, i månedsrapporter og referater fra driftsmøder. Leverandører for SDN og VDX fremsender årligt deres revisionserklæringer. Den fremtidige change Hvilke forbedringer for systemets change ønskes det kommende år? Fortsat kvalitetssikring af styringsprocesser, både internt og i samarbejdet med leverandører Hvordan vil forbedringerne for systemets change opnås? Fortsat drift af ISO27001:2013, herunder efter behov review og behandling af relevante procedurer i brugergrupper Hvilke roller og ansvar er defineret i forhold til change? MedCom har ansvar for at anmode, godkende, kommunikere og evaluere. Leverandører har ansvar for at anmode, beskrive, kvalitetssikre, teste, implementere, evaluere og dokumentere. Øvrige bemærkninger i forhold til den eksisterende change : MedCom drifter ikke selv systemerne men har indgået kontrakt med driftsleverandører.

8 Incident (SDN/VDX/KIH) Beskrivelse af den eksisterende incident Hvilke incident processer er etableret, og hvordan er de dokumenteret? MedCom har incident -procedurer, som bl.a. angår rapportering, registrering, klassifikation, visitation og eskalering, håndtering, intern og ekstern kommunikation, evaluering samt træning. Leverandører har formaliserede og dokumenterede incident -procedurer. Incidents dokumenteres i leverandørernes sagsstyringssystemer, i månedsrapporter samt referater fra driftsmøder. Leverandører for SDN og VDX fremsender årligt deres revisionserklæringer. Hvilke roller og ansvar er defineret i forhold til incident? Brugere og leverandører skal indrapportere. Support skal håndtere alle henvendelser, herunder kommunikation. Leverandører løser sager evt. med bistand fra MedCom og brugerne samt bidrager med evaluering og løbende forbedring. MedCom varetager i samarbejde med leverandørerne kommunikationen ved P1-sager jf. beredskabsplanen. Den fremtidige incident Hvilke forbedringer for systemets incident ønskes det kommende år? Fortsat kvalitetssikring af styringsprocesser, både internt og i samarbejdet med leverandører Opfølgning på anbefalinger fra seneste SDNberedskabsøvelse Videre bearbejdning af beredskabsplan for KIH Hvordan vil forbedringerne for systemets incident opnås? Fortsat drift af ISO27001:2013, herunder efter behov review og behandling af relevante procedurer i brugergrupper Øvrige bemærkninger i forhold til den eksisterende incident :

9 Service level (SDN/VDX/KIH) Beskrivelse af den eksisterende service level Hvilke service level processer er etableret, og hvordan er de dokumenteret? MedCom indgår en tilslutnings- / samarbejdsaftale med organisationer på SDN og VDX, hvori der bl.a. indgår information om SLA og support. MedCom indgår driftsaftale med FSI. MedCom overvåger og drøfter driftsstatus og KPI er / SLA med leverandører og brugergrupper samt rapporterer til brugergrupper, forretningsstyregruppe og FSI. Ud fra aftalt procedure vil MedCom opsamle og prioritere udviklingsønsker fra forretningen sammen med brugergrupperne. MedCom får årligt for SDN, herunder VDX udarbejdet en revisionserklæring om overholdelse af Databeskyttelsesloven ud fra ISAE 3000 DK. Den fremtidige service level Hvilke forbedringer for systemets service level ønskes det kommende år? Revision af aftalekomplekser for SDN og VDX, herunder databehandleraftaler Færdiggørelse af aftalekompleks for KIH Etablering af en brugergruppe for KIH Hvordan vil forbedringerne for systemets service level opnås? Jf. ovenstående. Hvilke roller og ansvar er defineret i forhold til service level? Tilsluttede organisationer indsender udviklingsønsker og bidrager til konsekvensvurdering ved nedbrud på SDN og VDX dvs. bidrager til vurdering af SLA. MedCom følger drift og KPI er. Øvrige bemærkninger i forhold til den eksisterende service level :

UDKAST: MedCom Systemforvaltning (SDN/VDX/KIH) Danske Regioner

UDKAST: MedCom Systemforvaltning (SDN/VDX/KIH) Danske Regioner UDKAST: MedCom Systemforvaltning (SDN/VDX/KIH) Modenhedsdrøftelse af systemerne i regi af FSI Det er aftalt i den fællesoffentlige styregruppe for sundheds-it (FSI), at forretningsstyregrupperne én gang

Læs mere

UDKAST: Sundhedsdatanettet (SDN) Danske Regioner

UDKAST: Sundhedsdatanettet (SDN) Danske Regioner UDKAST: Sundhedsdatanettet (SDN) Modenhedsdrøftelse af systemerne i regi af FSI Det er aftalt i den fællesoffentlige styregruppe for sundheds-it (FSI), at forretningsstyregrupperne én gang årligt drøfter

Læs mere

Videoknudepunktet (VDX) UDKAST Danske Regioner

Videoknudepunktet (VDX) UDKAST Danske Regioner Videoknudepunktet (VDX) UDKAST Modenhedsdrøftelse af systemerne i regi af FSI Det er aftalt i den fællesoffentlige styregruppe for sundheds-it (FSI), at forretningsstyregrupperne én gang årligt drøfter

Læs mere

SDN-brugergruppemøde 2. februar Peder Illum, konsulent,

SDN-brugergruppemøde 2. februar Peder Illum, konsulent, SDN-brugergruppemøde 2. februar 2017 Peder Illum, konsulent, pi@medcom.dk Dagsorden Velkomst og præsentation af deltagere i den nye SDN-brugergruppe v/ Peder Illum Godkendelse af dagsorden v/ Peder Illum

Læs mere

VDX i overskrifter. Peder Illum

VDX i overskrifter. Peder Illum VDX i overskrifter Peder Illum VDX i overskrifter Hvorfor VDX Hvad er VDX Finansieringen af VDX Anvendelsen af VDX 3 Hvorfor VDX? Etableret i 2009 som del af projektet national implementering af teletolkning

Læs mere

VDX VIDEOKNUDEPUNKTET. medcom

VDX VIDEOKNUDEPUNKTET. medcom VDX VIDEOKNUDEPUNKTET medcom HVAD ER VIDEOKNUDEPUNKTET (VDX)? Video anvendes i stigende grad i sundhedssektoren også på tværs af sektorer og ud mod borgeren. Den tværsektorielle brug af video udfordres

Læs mere

MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M

MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M SDN-BRUGERGRUPPEMØDE TID: Den 2. februar 2017 kl. 10.00 14.00 STED: VIDEOMØDERUM: DELTAGERE: AFBUD MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M tgj@rooms.medcom.dk Lars Helsberg, Sundhedsdatastyrelsen

Læs mere

MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M

MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M VDX-BRUGERGRUPPEMØDE TID: Den 6. februar 2017 kl. 10.00 14.00 STED: VIDEOMØDERUM: DELTAGERE: MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M tgj@rooms.medcom.dk Lisbeth Jørgensen Region Syddanmark

Læs mere

Pia Kopke (formand), Børge Knudsen, Lone Kaalund Thiel, Caroline Thrane.

Pia Kopke (formand), Børge Knudsen, Lone Kaalund Thiel, Caroline Thrane. N O T A T Refer fra møde i Styregruppen for fællesoffentlig systemforvaltning af sundheds-it (FSI). Mødet fandt sted i Danske Regioner, torsdag den 3. maj 2018 kl. 13.00-16.00. 18-06-2018 EMN-2017-00757

Læs mere

Udkast til svar på Rigsrevisionens rapport om it-sikkerheden på SDN [Godkendt af MedComs styregruppe den 12. februar 2016]

Udkast til svar på Rigsrevisionens rapport om it-sikkerheden på SDN [Godkendt af MedComs styregruppe den 12. februar 2016] Udkast til svar på Rigsrevisionens rapport om it-sikkerheden på SDN [Godkendt af MedComs styregruppe den 12. februar 2016] Indhold 1. Indledning... 2 2. Kommentarer til de enkelte punkter... 2 2.1. Hensigtsmæssig

Læs mere

TID: Den 31. maj 2017 kl MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M

TID: Den 31. maj 2017 kl MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M SDN-BRUGERGRUPPEMØDE TID: Den 31. maj 2017 kl. 10.00 12.00 STED: MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M VIDEOMØDERUM: tgj@rooms.medcom.dk DELTAGERE: Lars Helsberg, Sundhedsdatastyrelsen

Læs mere

Mødelokale C hos MedCom, Forskerparken 10, 5230 Odense M

Mødelokale C hos MedCom, Forskerparken 10, 5230 Odense M SDN-BRUGERGRUPPEMØDE TID: Den 20. februar 2018 kl. 13.00 15.00 STED: VIDEOMØDERUM: DELTAGERE: AFBUD: Mødelokale C hos MedCom, Forskerparken 10, 5230 Odense M Via videokonferenceudstyr: tgj@rooms.medcom.dk

Læs mere

MedComs systemforvaltning. MedCom 11-temadag, den 21. marts 2018

MedComs systemforvaltning. MedCom 11-temadag, den 21. marts 2018 MedComs systemforvaltning MedCom 11-temadag, den 21. marts 2018 2 Hvem er jeg Bruno Juel Pedersen (chefkonsulent) Sikkerhedsansvarlig Teamleder i systemforvaltningen 2013 frem til nytår 2017/18: IT-chef

Læs mere

Systemforvaltning for SDN Temadag om SDN og VDX den 9. november Peder Illum, konsulent,

Systemforvaltning for SDN Temadag om SDN og VDX den 9. november Peder Illum, konsulent, Systemforvaltning for SDN Temadag om SDN og VDX den 9. november 2016 Peder Illum, konsulent, pi@medcom.dk Agenda Vi fik besøg af Rigsrevisionen.. Hvordan forløb det, hvordan var det, og hvad blev resultatet?

Læs mere

MedComs informationssikkerhedspolitik. Version 2.2

MedComs informationssikkerhedspolitik. Version 2.2 MedComs informationssikkerhedspolitik Version 2.2 Revisions Historik Version Forfatter Dato Bemærkning 2.2 20.02.17 MedComs Informationssikkerhedspolitik Side 2 af 7 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING...

Læs mere

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne for 2015.

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne for 2015. MEDCOM KORT FORTALT 2 HVEM ER MEDCOM? MedCom understøtter sammenhængen i sundhedsvæsenet med digitale løsninger, der er med til at sikre patienten og borgeren bedre service samt minimere fejl. Vi understøtter

Læs mere

Bilag til management letter om it-revision af Sundhedsdatanettet (SDN) hos MedCom 2018 J.nr juni 2018

Bilag til management letter om it-revision af Sundhedsdatanettet (SDN) hos MedCom 2018 J.nr juni 2018 Bilag til management letter om it-revision af Sundhedsdatanettet (SDN) hos MedCom 2018 J.nr. 85249 18. juni 2018 MedComs styring af SDN Vi har undersøgt, om ledelsen har etableret en effektiv styring af

Læs mere

TID: Den 13. september 2017 kl MedCom, Mødelokale D, Forskerparken 10, 5230 Odense M

TID: Den 13. september 2017 kl MedCom, Mødelokale D, Forskerparken 10, 5230 Odense M VDX-BRUGERGRUPPEMØDE TID: Den 13. september 2017 kl. 10.00 14.00 STED: MedCom, Mødelokale D, Forskerparken 10, 5230 Odense M VIDEOMØDERUM: tgj@rooms.medcom.dk DELTAGERE: Eva Lund, Region Syddanmark Claus

Læs mere

Videotolkeerfagruppemøde 15. juni Peder Illum, konsulent,

Videotolkeerfagruppemøde 15. juni Peder Illum, konsulent, Videotolkeerfagruppemøde 15. juni 2017 Peder Illum, konsulent, pi@medcom.dk Dagsorden Status på drift, servicemål og KPI er VDX brugergruppen VDX-formål Konsolidering på Pexip-platformen Udvikling af VDX

Læs mere

Oversigt telemedicinske retningslinjer

Oversigt telemedicinske retningslinjer Oversigt telemedicinske retningslinjer Indholdsfortegnelse Oversigt telemedicinske retningslinjer 1 MedCom: 1 Landkortet har til formål at bidrage til et samlet og systematisk overblik over hvilke telemedicinske

Læs mere

Temadag om MedCom11 VELKOMMEN!

Temadag om MedCom11 VELKOMMEN! Temadag om MedCom11 VELKOMMEN! Dagens program 10.00 11.00 Velkomst og præsentation af MedCom11 samt oplæg Sal Sjælland 11.00 11.15 Skift til sessioner 11.15 12.30 1. sessionsrunde Session 1 - Modernisering

Læs mere

SDN implementering af sikkerhedsinitiativer Den 22. november Peder Illum, konsulent,

SDN implementering af sikkerhedsinitiativer Den 22. november Peder Illum, konsulent, SDN implementering af sikkerhedsinitiativer Den 22. november 2018 Peder Illum, konsulent, pi@medcom.dk 2 Agenda Status på implementering af GDPR og NIS-direktiv med bl.a. afklaring af rolle for indrapportering

Læs mere

VDX-brugergruppemøde 6. februar Peder Illum, konsulent,

VDX-brugergruppemøde 6. februar Peder Illum, konsulent, VDX-brugergruppemøde 6. februar 2017 Peder Illum, konsulent, pi@medcom.dk Dagsorden Velkomst og præsentation af deltagere i den nye VDX-brugergruppe v/ Peder Illum Godkendelse af dagsorden v/ Peder Illum

Læs mere

Bilag 7.1 Status på handleplan

Bilag 7.1 Status på handleplan Bilag 7.1 Status på handleplan Status baseret på MedCom s svar og handleplan vedrørende revisionsrapport om it-revision af Sundhedsdatanettet (SDN) 2015 Status = projektstatus ud fra milepæle Følger plan

Læs mere

7. maj 2012/Lars Hulbæk. Status på Sundhedsdatanettet (SDN)

7. maj 2012/Lars Hulbæk. Status på Sundhedsdatanettet (SDN) 7. 2012/Lars Hulbæk Status på Sundhedsdatanettet (SDN) Den nationale bestyrelse for sundheds-it har besluttet at igangsætte arbejdet med en ny digitaliseringsstrategi for sundhedsvæsnet. Den nuværende

Læs mere

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne.

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne. MEDCOM KORT FORTALT HVAD ER MEDCOM? 2 MedCom er bindeleddet i det samarbejdende sundhedsvæsen, idet vi udvikler og udbreder tværsektorielle digitale kommunikationsløsninger. Med andre ord er MedCom et

Læs mere

Status baseret på MedCom s svar og handleplan vedrørende revisionsrapport om it-revision af Sundhedsdatanettet (SDN) 2015

Status baseret på MedCom s svar og handleplan vedrørende revisionsrapport om it-revision af Sundhedsdatanettet (SDN) 2015 Status baseret på MedCom s svar og handleplan vedrørende revisionsrapport om it-revision af Sundhedsdatanettet (SDN) 2015 Status = projektstatus ud fra milepæle Følger plan Ved korrigerende handlinger

Læs mere

Ledelsen har sikret, at der er etableret en hensigtsmæssig itsikkerhedsorganisation

Ledelsen har sikret, at der er etableret en hensigtsmæssig itsikkerhedsorganisation Revisionsrapport om it-revision af Sundhedsdatanettet (SDN) 05 J.nr. 05-6070-7 5. januar 06 Ledelsens styring af it-sikkerheden Ikke opfyldt, Delvist opfyldt, Opfyldt. Nr. Kontrolmål Observation Risiko

Læs mere

VDX-BRUGERGRUPPEMØDE DAGSORDEN

VDX-BRUGERGRUPPEMØDE DAGSORDEN VDX-BRUGERGRUPPEMØDE TID: Den 7. februar 2018 kl. 10.00 14.00 STED: MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M VIDEOMØDERUM: Via videokonferenceudstyr: tgj@rooms.medcom.dk Via browser: https://rooms.medcom.dk/webapp/#/?conference=tgj@rooms.medcom.dk

Læs mere

MedCom 11 -Telemedicin. Projektforslag MedCom 10 koordineringsmøde 10/ Jan Petersen, MedCom

MedCom 11 -Telemedicin. Projektforslag MedCom 10 koordineringsmøde 10/ Jan Petersen, MedCom MedCom 11 -Telemedicin Projektforslag MedCom 10 koordineringsmøde 10/5 2107 Jan Petersen, MedCom 2 MedCom 11 Telemedicin oversigt Telemedicinsk Landkortet løbende opdatering og engelsk udgave MaTis MedCom

Læs mere

SDN-BRUGERGRUPPEMØDE TID: STED: VIDEOMØDERUM: DELTAGERE: DAGSORDEN Tidspunkt

SDN-BRUGERGRUPPEMØDE TID: STED: VIDEOMØDERUM: DELTAGERE: DAGSORDEN Tidspunkt SDN-BRUGERGRUPPEMØDE TID: Den 7. november 2018 kl. 10.00 12.00 STED: Mødelokale C hos MedCom, Forskerparken 10, 5230 Odense M VIDEOMØDERUM: Via videokonferenceudstyr: tgj@rooms.medcom.dk Via browser: https://rooms.medcom.dk/webapp/#/?conference=tgj@rooms.medcom.dk

Læs mere

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom10 den 13. december 2017

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom10 den 13. december 2017 Sundheds- og Ældreministeriet REFERAT Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPMAHA Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 505122 Dato: 12-01-2018 Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom10 den 13. december

Læs mere

Beredskabsstrategi for SDN

Beredskabsstrategi for SDN Beredskabsstrategi for SDN Indholdsfortegnelse FORMÅL OG MÅLSÆTNINGER... 2 DEFINITIONER... 3 AFGRÆNSNING... 4 ORGANISERING, ROLLER, ANSVAR OG KOMPETENCE... 5 KONSEKVENSVURDERING FOR FORRETNINGEN OG RETABLERINGSSTRATEGIER...

Læs mere

1 Velkomst og præsentation Meddelelser Systemforvaltning

1 Velkomst og præsentation Meddelelser Systemforvaltning Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk REFERAT AF MØDE Dato: 14-08-2018 Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPJEI Sagsnr.: 1708602 Dok. nr.: 669516 Referat af 2.

Læs mere

Referat af 4. møde i styregruppen for MedCom10 den 28. november

Referat af 4. møde i styregruppen for MedCom10 den 28. november Sundheds- og Ældreministeriet REFERAT AF MØDE Enhed: Sundhedsøkonomi, Sygehusbyggeri, Koncernøkonomi og Analyse Sagsbeh.: DEPJEI Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 241145 Dato: 20. december 2016

Læs mere

It-revision af Sundhedsdatanettet 2015 15. januar 2016

It-revision af Sundhedsdatanettet 2015 15. januar 2016 MedCom Forskerparken 10 5230 Odense M Landgreven 4 1301 København K Tlf. 33 92 84 00 rr@rigsrevisionen.dk www.rigsrevisionen.dk It-revision af Sundhedsdatanettet 2015 15. januar 2016 1. Rigsrevisionen

Læs mere

MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M

MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M SDN-BRUGERGRUPPEMØDE TID: Den 2. februar 2017 kl. 10.00 14.00 STED: VIDEOMØDERUM: DELTAGERE: AFBUD MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M tgj@rooms.medcom.dk Lars Helsberg, Sundhedsdatastyrelsen

Læs mere

Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom11 den 7. marts 2018

Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom11 den 7. marts 2018 Sundheds- og Ældreministeriet REFERAT Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPMAHA Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 505122 Dato: 11-04-2018 Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom11 den 7. marts 2018

Læs mere

Mødelokale C hos MedCom, Forskerparken 10, 5230 Odense M

Mødelokale C hos MedCom, Forskerparken 10, 5230 Odense M SDN-BRUGERGRUPPEMØDE TID: Den 20. februar 2018 kl. 13.00 15.00 STED: VIDEOMØDERUM: DELTAGERE: AFBUD: Mødelokale C hos MedCom, Forskerparken 10, 5230 Odense M Via videokonferenceudstyr: tgj@rooms.medcom.dk

Læs mere

SDN/VDX-brugergruppemøde 13. december Peder Illum, konsulent,

SDN/VDX-brugergruppemøde 13. december Peder Illum, konsulent, SDN/VDX-brugergruppemøde 13. december 2017 Peder Illum, konsulent, pi@medcom.dk Dagsorden Kl. 14.00 14.05: Velkomst og præsentation v/ Peder Kl. 14.05 14.20: Præsentation af beredskabsplan v/ Peder Kl.

Læs mere

MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M

MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M VDX-BRUGERGRUPPEMØDE TID: Den 10. maj 2017 kl. 10.00 14.00 STED: VIDEOMØDERUM: DELTAGERE: AFBUD MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M tgj@rooms.medcom.dk Lisbeth Jørgensen Region Syddanmark

Læs mere

Projektinitieringsdokument v Modning af telemedicinsk infrastruktur

Projektinitieringsdokument v Modning af telemedicinsk infrastruktur Projektinitieringsdokument v. 1.0 Modning af telemedicinsk infrastruktur Del 2 KIH modning, integrationer og pilot MedCom opgaver 29. februar 2016 Projektmodel SUM Produkt: PID, ver. 2.2 Indhold 1 STAMDATA...

Læs mere

Nordjysk Telemedicinsk servicefunktion

Nordjysk Telemedicinsk servicefunktion Nordjysk Telemedicinsk servicefunktion 1. Indledning og baggrund I takt med at flere it-løsninger og telemedicinske løsninger går på tværs af sektorer, øges behovet for tværgående understøttelse af aftaler

Læs mere

TID: Den 31. maj 2017 kl MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M

TID: Den 31. maj 2017 kl MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M SDN-BRUGERGRUPPEMØDE TID: Den 31. maj 2017 kl. 10.00 12.00 STED: MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M VIDEOMØDERUM: tgj@rooms.medcom.dk DELTAGERE: Lars Helsberg, Sundhedsdatastyrelsen

Læs mere

MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M

MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M VDX-BRUGERGRUPPEMØDE TID: Den 6. februar 2017 kl. 10.00 14.00 STED: VIDEOMØDERUM: DELTAGERE: AFBUD: MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M tgj@rooms.medcom.dk Claus Terkelsen, Region Syddanmark

Læs mere

SDN-BRUGERGRUPPEMØDE TID: STED: VIDEOMØDERUM: DELTAGERE: AFBUD: DAGSORDEN Tidspunkt

SDN-BRUGERGRUPPEMØDE TID: STED: VIDEOMØDERUM: DELTAGERE: AFBUD: DAGSORDEN Tidspunkt SDN-BRUGERGRUPPEMØDE TID: Den 23. august 2018 kl. 10.00 12.00 STED: Mødelokale C hos MedCom, Forskerparken 10, 5230 Odense M VIDEOMØDERUM: Via videokonferenceudstyr: tgj@rooms.medcom.dk Via browser: https://rooms.medcom.dk/webapp/#/?conference=tgj@rooms.medcom.dk

Læs mere

SDN-BRUGERGRUPPEMØDE. Brugergruppen anbefalede, at oplysninger opbevares 2 år og herefter slettes.

SDN-BRUGERGRUPPEMØDE. Brugergruppen anbefalede, at oplysninger opbevares 2 år og herefter slettes. SDN-BRUGERGRUPPEMØDE TID: Den 30. april 2018 kl. 10.00 12.00 STED: Mødelokale C hos MedCom, Forskerparken 10, 5230 Odense M VIDEOMØDERUM: Via videokonferenceudstyr: tgj@rooms.medcom.dk Via browser: https://rooms.medcom.dk/webapp/#/?conference=tgj@rooms.medcom.dk

Læs mere

TID: Den 13. september 2017 kl MedCom, Mødelokale D, Forskerparken 10, 5230 Odense M

TID: Den 13. september 2017 kl MedCom, Mødelokale D, Forskerparken 10, 5230 Odense M VDX-BRUGERGRUPPEMØDE TID: Den 13. september 2017 kl. 10.00 14.00 STED: MedCom, Mødelokale D, Forskerparken 10, 5230 Odense M VIDEOMØDERUM: tgj@rooms.medcom.dk DELTAGERE: Rikke Kirkensgaard, Region Midtjylland

Læs mere

Indhold. Governancemodel og forretningsorden for Styregruppen for Fællesoffentlig Systemforvaltning af Sundheds-it (FSI)

Indhold. Governancemodel og forretningsorden for Styregruppen for Fællesoffentlig Systemforvaltning af Sundheds-it (FSI) N O T A T 05-08-2016 Sag nr. 15/447 Dokumentnr. 30706/16 Governancemodel og forretningsorden for Styregruppen for Fællesoffentlig Systemforvaltning af Sundheds-it (FSI) Jeanne Dragheim Tel. 22 22 26 69

Læs mere

Notat om arbejdsprogram for MedCom11

Notat om arbejdsprogram for MedCom11 18. december 2017 Notat om arbejdsprogram for MedCom11 Baggrund Arbejdsprogrammet for MedCom11 (2018-2019) er tiltrådt i den Nationale Bestyrelse for Sundheds IT den 29. november 2017 og i MedComs styregruppe

Læs mere

MedComs systemforvaltning MedCom10 temadag, mandag den 14. marts 2016

MedComs systemforvaltning MedCom10 temadag, mandag den 14. marts 2016 MedComs systemforvaltning MedCom10 temadag, mandag den 14. marts 2016 Jens Rahbek Nørgaard, Chefkonsulent - (jrn@medcom.dk) Peder Illum, Konsulent - (pi@medcom.dk) Per Abildgaard, Konsulent - (pea@medcom.dk)

Læs mere

Uden velfungerende processer ingen tillid. Mats Berger Direktør, Service & Support Forum

Uden velfungerende processer ingen tillid. Mats Berger Direktør, Service & Support Forum Uden velfungerende processer ingen tillid Mats Berger Direktør, Service & Support Forum Processammenhænge Service & Support Forum 2 Hvad er en proces? Merværdi Input Aktivitet Aktivitet Aktivitet Output

Læs mere

MedCom2020 Koordineringsgruppe, 19. september 2019

MedCom2020 Koordineringsgruppe, 19. september 2019 MedCom2020 Koordineringsgruppe, 19. september 2019 MedCom s koordineringsgruppe 19. sept. 2019 MedCom s styregruppe 13. marts 2019 MedCom s styregruppe august 2019 NB: VDX kapacitet Økonomiaftaler for

Læs mere

Arbejdet er afgrænset af de aftalte rammer for det samlede projekt:

Arbejdet er afgrænset af de aftalte rammer for det samlede projekt: NOTAT 2016.12.13 SDS MOWI/ABRA Version 1.0 Notat vedr. principper for telemedicin 1. Indledning Der er igennem de seneste år gennemført en række storskalaprojekter vedr. telemedicin. Især projektet TeleCare

Læs mere

National infrastruktur til deling af PRO-data. PRO seminar den 16. april 2018 Morten Bruun-Rasmussen, MEDIQ

National infrastruktur til deling af PRO-data. PRO seminar den 16. april 2018 Morten Bruun-Rasmussen, MEDIQ National infrastruktur til deling af PRO-data PRO seminar den 16. april 2018 Morten Bruun-Rasmussen, MEDIQ PRO Infrastrukturprojektet Det er aftalt i ØA17, at den nationale infrastruktur skal anvendes

Læs mere

Digitalisering på tværs. IT-arkitekturkonferencen 1.-2. april 2009 Stigende modenhed fælles løsninger

Digitalisering på tværs. IT-arkitekturkonferencen 1.-2. april 2009 Stigende modenhed fælles løsninger Digitalisering på tværs IT-arkitekturkonferencen 1.-2. april 2009 Stigende modenhed fælles løsninger Hvem er Digital Sundhed? Bestyrelsen nedsat efteråret 2006 3 statslige repræsentanter 2 regionale repræsentanter

Læs mere

RSI change management proces

RSI change management proces RSI change management proces version 1.8 RSI change management proces Dato: 01.02.20167 Version: 1.10 Status: t Systemansvarlig: RSI 1. Formål Det overordnede formål med RSI change management processen

Læs mere

TILSLUTNINGSAFTALE FOR SUNDHEDSDATANETTET (SDN)

TILSLUTNINGSAFTALE FOR SUNDHEDSDATANETTET (SDN) TILSLUTNINGSAFTALE FOR SUNDHEDSDATANETTET (SDN) Mellem: Den tilsluttede part Adresse Postnummer og by CVR-nr. EAN-nr. og reference Og MedCom Forskerparken 10 5230 Odense M CVR-nummer 26 91 99 91 EAN-NR.

Læs mere

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC)

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) KOMMISSORIUM Basisinformation Titel Dato + version Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) 21-09-2018 + version 1.0 (MedCom)

Læs mere

MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M

MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M SDN-BRUGERGRUPPEMØDE TID: Den 3. maj 2017 kl. 10.00 12.00 STED: VIDEOMØDERUM: DELTAGERE: AFBUD: MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M tgj@rooms.medcom.dk Lars Helsberg, Sundhedsdatastyrelsen

Læs mere

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Indstillinger 17-11-2008 4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november 2008 Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Status på arbejdet med det nationale program for telemedicin

Læs mere

VDX-BRUGERGRUPPEMØDE DAGSORDEN

VDX-BRUGERGRUPPEMØDE DAGSORDEN VDX-BRUGERGRUPPEMØDE TID: Den 6. februar 2019 kl. 10.00 14.00 STED: MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M VIDEOMØDERUM: Via videokonferenceudstyr: tgj@rooms.medcom.dk Via browser: https://rooms.medcom.dk/webapp/#/?conference=tgj@rooms.medcom.dk

Læs mere

VDX-BRUGERGRUPPEMØDE DAGSORDEN

VDX-BRUGERGRUPPEMØDE DAGSORDEN VDX-BRUGERGRUPPEMØDE TID: Den 27. august 2018 kl. 10.00 13.30 STED: MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M VIDEOMØDERUM: Via videokonferenceudstyr: tgj@rooms.medcom.dk Via browser: https://rooms.medcom.dk/webapp/#/?conference=tgj@rooms.medcom.dk

Læs mere

Fremdrift og fælles byggeblokke

Fremdrift og fælles byggeblokke INDSATSOMRÅDE 5 Fremdrift og fælles byggeblokke Forudsætningen for at udvikle et mere nært, sammenhængende og effektivt sundhedsvæsen er at sammentænke digitale løsninger og bygge en fælles digital infrastruktur,

Læs mere

National infrastruktur til deling af PRO-data. KKR digitaliseringsnetværksmøde den 15. marts 2018 Morten Bruun-Rasmussen, MEDIQ

National infrastruktur til deling af PRO-data. KKR digitaliseringsnetværksmøde den 15. marts 2018 Morten Bruun-Rasmussen, MEDIQ National infrastruktur til deling af PRO-data KKR digitaliseringsnetværksmøde den 15. marts 2018 Morten Bruun-Rasmussen, MEDIQ PRO Infrastrukturprojektet Det er aftalt i ØA17, at den nationale infrastruktur

Læs mere

(Dataansvarlig og Databehandler herefter under et benævnt Parterne og enkeltvis Part )

(Dataansvarlig og Databehandler herefter under et benævnt Parterne og enkeltvis Part ) Databehandleraftale 1 Mellem: Firma: Cvr-nr.: Adresse: Postnr. ( Dataansvarlig ) By: Og: MedCom Cvr-nr.: 26919991 Forskerparken 10 5230 Odense M ( Databehandler ) (Dataansvarlig og Databehandler herefter

Læs mere

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom Sundheds- og Ældreministeriet REFERAT AF MØDE Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPJEI Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 315903 Dato: 18. april 2017 Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom10-03.03.2017

Læs mere

OS2 organisering. Forslag til governance for OS2

OS2 organisering. Forslag til governance for OS2 OS2 organisering Forslag til governance for OS2 Governance for OS2 Generalforsamling Bestyrelse Forretningsudvalg Koordinationsudvalg Projekter Projekter Projekter Projekter Projekter Projekter Governance

Læs mere

VELKOMMEN. MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl

VELKOMMEN. MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl. 10-15 DAGSORDEN: 10.00 1. Velkomst og præsentation 2. Referat fra sidst 3. Meddelelser 11.00 4. MedComs justerede arbejdsprogram 5. Status på udbredelse af

Læs mere

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni 2013

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni 2013 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1248990 Dato: 26. juni 2013 Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M. Dagsordenen blev godkendt. Der var en præsentationsrunde deltagerne imellem.

MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M. Dagsordenen blev godkendt. Der var en præsentationsrunde deltagerne imellem. VDX-BRUGERGRUPPEMØDE TID: Den 10. maj 2017 kl. 10.00 14.00 STED: VIDEOMØDERUM: DELTAGERE: AFBUD MedCom, Mødelokale C, Forskerparken 10, 5230 Odense M tgj@rooms.medcom.dk Lisbeth Jørgensen Region Syddanmark

Læs mere

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver en lang række initiativer, som forventes gennemført eller påbegyndt i aftaleperioden for

Læs mere

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 10 den 22. juni 2016

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 10 den 22. juni 2016 Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPSZB Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 125866 Dato: 9. august 2016 Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 10 den 22. juni

Læs mere

Notat om MedCom10 proces og muligt indhold

Notat om MedCom10 proces og muligt indhold 16. september 2015 Notat om MedCom10 proces og muligt indhold Baggrund MedCom9 arbejdsprogrammet dækker årene 2014-2015 og planlægningen af MedCom10 (2016-2017) er derfor igangsat. Forventningen er, at

Læs mere

Status på opkoblinger til SDN I skemaet herunder ses en oversigt over institutioner med fungerende forbindelse til SDNs knudepunkt.

Status på opkoblinger til SDN I skemaet herunder ses en oversigt over institutioner med fungerende forbindelse til SDNs knudepunkt. 12. november 2008/Lars Hulbæk MedCom6, projektlinie 3 Sundhedsdatanettet (SDN) - siden sidst Driftsstatus Driften af SDNs knudepunkt fungerer fortsat tilfredsstillende og der er ikke konstateret driftsudfald

Læs mere

De tre nationale initiativer er udmøntet i tre MedCom9 projektlinjer med i alt syv del-projekter:

De tre nationale initiativer er udmøntet i tre MedCom9 projektlinjer med i alt syv del-projekter: 8. november 2013/Lars Hulbæk MedCom9 projekter og permanente basisopgaver I forbindelse med fastlæggelse af arbejdsprogrammet for MedCom9, har MedComs styregruppe besluttet at opdele MedComs opgavevaretagelse

Læs mere

Notat om MedCom10 proces og muligt indhold

Notat om MedCom10 proces og muligt indhold 27.oktober 2015 Notat om MedCom10 proces og muligt indhold Baggrund MedCom9 arbejdsprogrammet dækker årene 2014-2015 og planlægningen af MedCom10 (2016-2017) er derfor igangsat. Forventningen er, at MedComs

Læs mere

FORVALTNING I KOMBIT - GOVERNANCE OG SIKKERHED

FORVALTNING I KOMBIT - GOVERNANCE OG SIKKERHED FORVALTNING I KOMBIT - GOVERNANCE OG SIKKERHED Kommunedage den 30. maj 1. juni 2017 Forvaltningsdirektør Søren Kromann og service management chef Finn Graversen Forvaltning i KOMBIT - governance og sikkerhed

Læs mere

N O T A T. Styringsmodel for systemforvaltning af fællesregionale it-løsninger

N O T A T. Styringsmodel for systemforvaltning af fællesregionale it-løsninger N O T A T 09-11-2011 Sag nr. 11/737 Dokumentnr. 52522/11 Styringsmodel for systemforvaltning af fællesregionale it-løsninger Regionerne går i stigende grad sammen om at etablere og drive fællesregionale

Læs mere

Sundhedsdatanet (SDN) Tilslutningsaftale

Sundhedsdatanet (SDN) Tilslutningsaftale Sundhedsdatanet (SDN) Tilslutningsaftale Organisation Mellem: Adresse Postnummer og by CVR-nr. EAN-nr. og reference Og MedCom Forskerparken 10 5230 Odense M CVR-nummer 26 91 99 91 EAN-NR. 5798002472264

Læs mere

Opsamling på bilaterale dialogmøder om MedCom10

Opsamling på bilaterale dialogmøder om MedCom10 MedComs formandskab Klar skelnen mellem allerede vedtagne projekter og boblere, herunder FMK cave/beslutningsstøtte (Lægepraksis og kommuner) Svangre/vandrejournal (RSI) Fælles Sprog III implementering

Læs mere

POC modernisering af MedCom infrastruktur. Bilag 1: Projektplan

POC modernisering af MedCom infrastruktur. Bilag 1: Projektplan POC modernisering af MedCom infrastruktur Bilag 1: Projektplan Version 1.1 10. oktober 2018 Dato: 10. oktober 2018 Ref.: MJO/OVI/LHF INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING... 3 1.1 POC for moderniseret infrastruktur...

Læs mere

Leverandørstyring: Stil krav du kan måle på

Leverandørstyring: Stil krav du kan måle på Leverandørstyring: Stil krav du kan måle på 1. Marts 2018 Rikke Saltoft Andersen, Teamleder, Kontor for Systemforvaltning Hovedbudskaber ISO 27001 standarden muliggør reference til standard leverancer

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb. Marts 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb. Marts 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb Marts 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning

Læs mere

Bilag 2. Kundens IT-miljø. Til Kontrakt. Den Nationale Henvisningsformidling

Bilag 2. Kundens IT-miljø. Til Kontrakt. Den Nationale Henvisningsformidling Bilag 2 Kundens IT-miljø Til Kontrakt OM Den Nationale Henvisningsformidling Bilag 2 Kundens IT-miljø Side 1/10 INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil

Læs mere

Sikkerhed i en digitaliseret sundhedssektor. Sikkerhed og Revision 8. September 2017

Sikkerhed i en digitaliseret sundhedssektor. Sikkerhed og Revision 8. September 2017 Sikkerhed i en digitaliseret sundhedssektor Sikkerhed og Revision 8. September 2017 Pia Jespersen Chefkonsulent, CISM, ESL Præsentation Sundhedsdatastyrelsen Pia Jespersen Intern driftsfunktion i Sundheds-

Læs mere

POC modernisering af MedCom infrastruktur. Bilag 1: Projektplan

POC modernisering af MedCom infrastruktur. Bilag 1: Projektplan POC modernisering af MedCom infrastruktur Bilag 1: Projektplan Version 0.99 3. juli 2018 Dato: 15. august 2018 Ref.: MJO/OVI/LHF INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING... 3 1.1 POC for moderniseret infrastruktur...

Læs mere

Patientrapporterede oplysninger (PRO) i almen praksis. WebPatient-brugergruppemøde. Mandag den 13. juni 2016

Patientrapporterede oplysninger (PRO) i almen praksis. WebPatient-brugergruppemøde. Mandag den 13. juni 2016 Patientrapporterede oplysninger (PRO) i almen praksis WebPatient-brugergruppemøde Mandag den 13. juni 2016 2 Dagsorden 14:30-14:45 Velkomst 14:45-15:45 Plan og strategi for WebPatient Projektbetingelser

Læs mere

Temadag om MedCom8 VELKOMMEN

Temadag om MedCom8 VELKOMMEN MedCom Danish Centre for Health Telematics Temadag om MedCom8 VELKOMMEN MedCom Danish Centre for Health Telematics Temadag om MedCom8 Program 10.00-10.30 Velkomst, program og MedCom8 kort fortalt v. souschef,

Læs mere

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj 2012

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj 2012 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 941826 Dato: 11. juni 2012 Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj

Læs mere

REFERAT AF MØDE. Referat af 5. møde i MedCom11-styregruppen. Dagsorden for mødet. Dato for møde 13. marts 2019

REFERAT AF MØDE. Referat af 5. møde i MedCom11-styregruppen. Dagsorden for mødet. Dato for møde 13. marts 2019 Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk REFERAT AF MØDE Dato: 13-03-2019 Enhed: DAICY Sagsbeh.: DEPNIBE Sagsnr.: 1708602 Dok. nr.: 854294 Referat af 5.

Læs mere

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN.

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN. Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver

Læs mere

Telemedicin kommunikation og standardisering - fra innovative siloløsninger til udbredelse og integration Lars Hulbæk

Telemedicin kommunikation og standardisering - fra innovative siloløsninger til udbredelse og integration Lars Hulbæk Telemedicin kommunikation og standardisering - fra innovative siloløsninger til udbredelse og integration Souschef, MedCom Programleder, National Telemedicin LHF@medcom.dk Hvad er MedCom? MedCom er et

Læs mere

Indkaldelse og dagsorden til 1. møde i styregruppen for MedCom11 den 7. marts 2018

Indkaldelse og dagsorden til 1. møde i styregruppen for MedCom11 den 7. marts 2018 Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPMAHA Koordineret med: Sagsnr.: 1708602 Dok. nr.: 553949 Dato: 28-02-2018 Indkaldelse og dagsorden til 1. møde i styregruppen for MedCom11 den 7.

Læs mere

Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN

Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 Velkomst, program - og status på anvendelsen af SDN Lars Hulbæk Souschef, MedCom LHF@medcom.dk

Læs mere

IT infrastruktur og standarder

IT infrastruktur og standarder MedCom Danish Centre for Health Telematics IT infrastruktur og standarder MedCom Danish Centre for Health Telematics IT infrastruktur og standarder Relationen til National Sundheds IT VANS net og Sundhedsdatanet

Læs mere

MedCom. Danish Centre for. Health Telematics. Velkommen. Lars Hulbæk

MedCom. Danish Centre for. Health Telematics. Velkommen. Lars Hulbæk MedCom Danish Centre for Health Telematics Velkommen Lars Hulbæk LHF@medcom.dk Agenda 1) Kort om MedCom 2) Den nationale strategi og MedCom9 3) MedComs basis opgaver 4) Afklaring af MedComs fremtidige

Læs mere

Driftsaftale for den fælles sårjournal (Driftsaftale for fællesoffentlige sundheds-it løsninger)

Driftsaftale for den fælles sårjournal (Driftsaftale for fællesoffentlige sundheds-it løsninger) Driftsaftale for Den fælles sårjournal Driftsaftale for den fælles sårjournal (Driftsaftale for fællesoffentlige sundheds-it løsninger) Gældende fra: Gældende til: xx.xx.2015 xx.xx.2016 Seneste revisions

Læs mere

Viden til tiden. om patienten er til stede, når der er brug for dem. INDSATSOMRÅDE 2

Viden til tiden. om patienten er til stede, når der er brug for dem. INDSATSOMRÅDE 2 INDSATSOMRÅDE 2 Viden til tiden Bedre sammenhæng i patientforløb er en vigtig fælles målsætning, som KL, Danske Regioner og Sundheds- og Ældreministeriet på flere fronter samarbejder om. Parterne har med

Læs mere