Sociale medier og deling

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sociale medier og deling"

Transkript

1 Sociale medier og deling Deltagere skal lære om beskyttelse af personlige oplysninger i forbindelse med, hvordan de deler oplysninger og kommunikerer med andre online, særligt hvad angår brugen af sociale medier. De skal kunne forklare fordele og ulemper ved beskyttelse af personlige oplysninger på sociale medier og lære, hvordan de bruger privatindstillingerne online.

2 Brug af sociale medier Del 1 Før denne aktivitet, skal du klistre skilte med ordene "ENIG" eller "UENIG" op i modsatte ender af lokalet. Fortæl deltagerne, at når du læser et udsagn op, så skal de gå mere eller mindre tæt på den ende af lokalet, som de kan tilslutte sig. Deltagerne kan også stå mellem de to skilte for at vise, at de er usikre eller ikke har taget stilling. Mellem udsagnene skal du bede deltagerne om at forklare deres holdning og inddrage gruppen i korte debatter om hvert emne. Nu læser jeg et udsagn højt. Hvis du er 100 % enig, skal du gå over til skiltet "ENIG". Hvis du er helt uenig, skal du gå over til skiltet "UENIG". Hvis du er usikker eller ikke er helt enig/uenig, skal du bevæge dig mod midten til den position, der passer bedst til din holdning. Jeg har en konto på et socialt medie som f.eks. Facebook, Twitter, Snapchat eller Instagram. Jeg bruger sociale medier hver eneste dag. Min profil på sociale medier på den platform for sociale medier, som jeg bruger mest er offentlig. Jeg har forskellige venner/følgere/forbindelser (med andre ord en distinkt målgruppe) på de forskellige sociale medier, som jeg bruger. Sammenlignet med vores forældre har min generation en anden måde at tænke på oplysninger, der deles på sociale medier. Jeg bruger forskellige sociale medier til at slå bestemte typer indhold op.

3 Venneanmodninger Del 1 En platform for sociale medier er en onlineplatform, du kan bruge til at få kontakt til folk og interagere med dem. Hvilke platforme for sociale medier har du hørt om? Del 2 Før den næste aktivitet, skal du klistre skilte med ordene "ENIG" eller "UENIG" op i modsatte ender af lokalet. Fortæl deltagerne, at når du læser et udsagt, så skal de gå mere eller mindre tæt på den ende af lokalet, som de kan tilslutte sig. Deltagerne kan også stå mellem de to skilte for at vise, at de er usikre eller ikke har taget stilling. Imellem udsagnene skal du inddrage gruppen i korte debatter med udgangspunkt i spørgsmålene under hvert udsagn. Nu læser jeg et udsagn højt. Hvis du er 100 % enig, skal du gå over til skiltet "ENIG". Hvis du er helt uenig, skal du gå over til skiltet "UENIG". Hvis du er usikker eller ikke er helt enig/uenig, skal du bevæge dig mod midten til den position, der passer bedst til din holdning. I forbindelse med denne aktivitet skal du tænke på den konto på sociale medier, som du bruger mest. Min profil på sociale medier er indstillet til at være offentlig. 1. Ændrer det den måde, som du slår ting op online på? Hvordan? Hvis ikke, hvorfor ikke? Min profil på sociale medier er til venner/personer, som jeg kender virkelig godt. 1. Hvorfor har du truffet denne beslutning?

4 2. Ville du slå anderledes indhold op, hvis alle kunne se det? Hvilken slags ting? Jeg har en ven/følger/forbindelse på sociale medier, som jeg aldrig har mødt i det virkelige liv. 1. Hvorfor er du blevet venner med/følger/har kontakt til denne person? Har du mødt personen online eller aldrig? 2. Hvordan vil du beskrive relationen? 3. Da I kun interagerer online, har det så en indflydelse på den måde, I interagerer på? Hvilke fordele er der ved denne type interaktion? Hvad er eventuelle udfordringer? Jeg accepterer alle anmodninger om venskab/følger/kontakt. 1. Hvad er fordelen ved denne tilgang? Hvad er eventuelle udfordringer? 2. Betyder anmodninger om venskab/følger/kontakt noget i forbindelse med beskyttelse af personlige oplysninger? I så fald, hvordan? Hvis ikke, hvorfor ikke? Når jeg møder nye mennesker, sender jeg dem altid en anmodning om venskab/følger/kontakt. 1. Hvorfor er det en god/dårlig ide? Jeg har slettet venner/følgere/forbindelser. 1. Hvorfor har du truffet denne beslutning? Online er jeg venner med/følger/har kontakt til mine forældre/værger eller lærere. 1. Ændrer det den måde, som du slår ting op på? 2. Kommenterer de voksne i dit liv nogensinde det, du slår op online?

5 3. Hvad er de mulige fordele og/eller udfordringer ved at være venner med/følge/have kontakt til sine forældre/værger eller lærere? Nogle af tingene på min profil kan ses af venners venner/personer, som jeg ikke har direkte forbindelse med på sociale medier. 1. Hvilke ting? Jeg har set og/eller ændret mine privatindstillinger. 1. Hvorfor eller hvorfor ikke? 2. Var disse privatindstillinger nemme at forstå, eller var de forvirrende? Hvad ville gøre det nemmere at se/ændre disse indstillinger?

6 Hvor stort er dit netværk? Del 1 Lad os tale lidt om det potentielle omfang af din onlinemålgruppe på sociale medier. Der findes to primære måder, som indhold (f.eks. billede, video, tekstopslag) kan deles på med en målgruppe. 1. Indhold kan deles med en standardmålgruppe, som blot kan bestå af dine venner, følgere og dem, du har forbindelse til, eller den kan inkludere dine venners venner også. 2. Din indledende målgruppe kan dele indholdet med deres venner, følgere og dem, de har forbindelse til. Du kan sandsynligvis vælge din umiddelbare målgruppe, men det er meget sværere at kontrollere, hvem din målgruppe gendeler, genopslår eller retweeter indholdet til. Lad os antage, at du ikke kun deler indhold med dine venner, følgere og dem, du har forbindelse til, men at indholdet også deles med deres venner, følgere og dem, de har forbindelse til. Hvor mange personer, tror du nu, at du deler med? Del 2 Skriv følgende ligninger/resultater på tavlen. Lad os lave et lille regnestykke. Hvis du f.eks. har to venner/følgere/forbindelser på et socialt medie, og hver af dem har tre venner/følgere/forbindelser, hvor mange personer kan så maksimalt (nogle venner/følgere/forbindelser vil sandsynligvis overlappe) se det indhold, du deler på platformen? 1. Svar: x 3 = 8 Hvis du har ti venner/følgere/forbindelser på et socialt medie, og hver af dem har ti venner/følgere/forbindelser, hvor mange personer kan så maksimalt se det indhold, du deler på platformen? 1. Svar: x 10 = 110

7 Hvis du har 300 venner/følgere/forbindelser, og hver af dem har 300 venner/følgere/forbindelser, hvor mange personer kan så maksimalt se det indhold, du deler på platformen? 1. Svar: x 300 = Beregningerne er baseret på den antagelse, at din umiddelbare målgruppe deler indholdet med deres umiddelbare målgruppe, men ikke på eventuelle yderligere delinger efterfølgende. I mange tilfælde kan indhold dog blive delt langt ud over de umiddelbare første to målgrupper. Del 3 Hvordan har du det med muligheden for, at så mange, som du muligvis ikke kender (du kender måske nogle af dine venners venner) nemt kan se, hvad du laver online? Hvad kan være negativt og/eller positivt ved det? Hvorfor er det vigtigt? Ændrer det den måde, som du tænker på omkring deling af indhold online? Hvorfor eller hvorfor ikke?

8 Deling online Debat 1 Du kan dele ting online med en tilsigtet målgruppe, men hvis du laver offentligt indhold, kan du få uventet opmærksomhed. Medier, som deles online, kan gå "viralt" og sprede sig hurtigt over sociale medier, hvor de kan blive replikerede og muligvis remixede. Kan I komme i tanke om et eksempel på noget, der er gået "viralt"/blevet et viralt hit? 1. Hvis ikke, skal du bede dem tænke over memes, modificeringer eller populære videoer, de har set og/eller delt med deres venner. Interaktion Vis et nyligt eksempel, der er relevant for deltagernes lokale/regionale kontekst, for at forstærke konceptet yderligere. Debat 2 Virale medier kan være gode, hvis du vil tiltrække opmærksomhed til dit arbejde. Uventet opmærksomhed kan dog potentielt omfatte chikane og cybermobning. En privat video, der lækkes eller deles uden din tilladelse, kan skade dit omdømme. Hvordan kan indhold om dig blive delt ud over din tilsigtede målgruppe, og hvordan kan dette potentielt skade dig og/eller dit omdømme?

9 Privatindstillinger på sociale medier Del 1 Nu, hvor vi har talt om nogle af årsagerne til, hvorfor du ikke ønsker, at alt det, du gør online, skal være offentligt, skal vi tale lidt om, hvordan vi kan administrere beskyttelsen af vores personlige oplysninger online. Del 2 Imellem spørgsmålene kan I uddybe debatten ved hjælp af udsagnene under hvert spørgsmål. Giver det mening af have forskellige privatindstillinger for forskellige typer oplysninger? 1. Det kan være hensigtsmæssigt, at forskellige typer oplysninger har forskellige beskyttelsesniveauer. Det kan være ok at dele et billede af dit ansigt, en tweet om din religiøse eller politiske overbevisning eller en historie med en sjov video med forskellige målgrupper. Men hvad med at have forskellige privatindstillinger for forskellige personer? Skal dine forældre/værger og venner f.eks. se de samme ting på dine konti på sociale medier? 1. Deltagerne ønsker måske ikke, at familien skal kunne kommentere på deres opslag, men de vil gerne have reaktioner fra vennerne. Ville du nogensinde gå tilbage og gennemgå alt, som du er blevet tagget i? Hvorfor eller hvorfor ikke? 1. Det kan være, at du gerne vil fjerne pinligt indhold (f.eks. et billede, hvor du har en dårlig hårdag, eller et opslag, som du ikke ønsker skal være delt). På visse sociale medier, f.eks. Facebook, kan du ændre dine indstillinger, så du skal godkende indhold, før det bliver vist på din profil. Synes du, at det er en god ide? Hvorfor eller hvorfor ikke?

10 1. Det giver dig mulighed for at forhindre, at der bliver lagt pinligt indhold op på din konto på sociale medier. Det forhindrer dog ikke den person, som slår indholdet op, i at dele det på sin egen konto med sine venner/følgere/personer, de har forbindelse til. Hvorfor kan nogen ønske at begrænse, hvem der kan søge efter dem? Kan du komme på et eksempel? 1. Måske vil du ikke have, at fremmede/folk, du ikke kender godt, kan sende dig en venneanmodning/følge dig/eller tage kontakt til dig på sociale medier eller sende dig uønskede beskeder. Er du venner med/følger/har kontakt til dine forældre/værger online? Hvad med dine lærere? Eller andre voksne? 1. Ændrer det den type indhold, du deler, eller hvem du deler indholdet med? Skal venner/værger eller lærere være venner med/følge/have kontakt til dig for at se din profil? 1. Deltagerne skal overveje, om deres egne privatindstillinger giver offentligheden mulighed for at se deres profiler på sociale medier. Hjælp dem i gang med at tænke på andre måde, hvorpå forældre/værger eller lærere kan se deres profiler. Hvad med at have forskellige privatindstillinger for forskellige sociale medier Er dine tweets offentlige eller private på Twitter? Hvor mange personer kan se dine Snaphistorier? Hvor mange personer har adgang til dine Instagram-nyheder? Kan andre se dine videoer på YouTube? Kan folk se dine billeder på Facebook udover dit profilbillede? 1. Hvis deltagerne ikke ved det, kan du fortælle dem, at der findes privatindstillinger til dette formål. Tweeter du under dit eget navn eller under et pseudonym? Hvorfor? 1. Deltagerne ønsker muligvis ikke, at offentligheden skal kende deres rigtige navne. I denne situation kan man bruge et pseudonym. Del 3

11 Inddel deltagerne i par. Vi ved godt, at privatindstillingerne kan være ret forvirrende. Tal med din makker i et par minutter for at finde frem til et spørgsmål eller en kommentar til privatindstillinger. Giv deltagerne 5 minutter til at finde frem til et spørgsmål eller en kommentar til privatindstillinger. Bed dem dele resultaterne med resten af gruppen, og om at besvare alle spørgsmål. Hør svarene fra de andre deltagere, før du fortæller dem dit svar. Hvis der er en tilgængelig computer eller mobilenhed med internetadgang, kan du vise, hvordan man administrerer privatindstillinger online.

12 Powered by TCPDF ( Opgave Vejledning Nu, hvor vi har talt om beskyttelse af oplysninger på sociale medier, kan vi gå videre til at udvikle en vejledning, som du kan bruge til at hjælpe andre med at lære det, du lige har lært. I løbet af de næste 30 minutter skal I hver for sig udarbejde en kort vejledning for at hjælpe hinanden: 1. Tag højde for målgrupperne for opslagene på de sociale medier. 2. Tænk over, hvad de vil dele offentligt, og hvad de muligvis ville holde privat, og hvorfor. 3. Overvej, hvorfor de ville gennemgå og/eller redigere deres privatindstillinger på sociale medier. 4. Find ud af, hvordan de kan angive forskellige privatindstillinger for forskelligt indhold, og hvorfor de ville ønske at gøre dette. Denne vejledning kan være i det format, du ønsker. Du kan skrive en trinvis vejledning, udforme den som en brugervejledning, indsætte billeder eller et diagram, eller du kan bruge en anden metode, som du mener kunne hjælpe andre til at lære dette du må gerne være kreativ! I vejledningen skal du sørge for også at: 1. vise læserne, hvordan de gennemgår og ændrer privatindstillinger på sociale medier. 2. besvare et spørgsmål om privatindstillinger, som du mener er vigtigt, med udgangspunkt i den tidligere gruppedebat. Opgave Du bør opfordre deltagerne til at vælge forskellige platforme, så der bliver talt om så mange platforme som muligt. Giv deltagerne 30 minutter til at lave opgaven. Disse læringsressourcer leveres af Youth and Media hos Berkman Klein Center for Internet & Society på Harvard University under en international Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0-licens. Du kan gøre brug af dem, herunder kopiere og udarbejde afledte tekster, uanset om de måtte være kommercielle eller ikke-kommercielle, så længe du angiver Youth and Media som den oprindelige kilde og deler eventuelle andre tekster i henhold til samme vilkår. Disse og andre læringsressourcer findes også online på Berkman Kleins Digital Literacy Resource Platform.

Introduktion til beskyttelse af personlige oplysninger

Introduktion til beskyttelse af personlige oplysninger Introduktion til beskyttelse af personlige oplysninger Deltagerne skal udforske deres egen opfattelse af beskyttelse af personlige oplysninger og den effekt, som beskyttelse af personlige oplysninger har

Læs mere

Forskellige perspektiver

Forskellige perspektiver Forskellige perspektiver Deltagerne skal undersøge, hvad perspektivet betyder i vurderingen af oplysninger, som er knyttet til deres onlinetilstedeværelse eller til andres onlinetilstedeværelse. De vil

Læs mere

Beskyttelse af personlige oplysninger og dig

Beskyttelse af personlige oplysninger og dig Beskyttelse af personlige oplysninger og dig Deltagerne skal udforske, hvilken type oplysninger det er bedst at holde "private", hvordan privatindstillinger tilpasses på sociale medier, og hvordan de forklarer

Læs mere

Sunde relationer online

Sunde relationer online Sunde relationer online Deltagerne skal udforske de kvaliteter, der findes i en sund og venlig relation, og se, hvordan onlineadfærd spiller en rolle både i sunde og usunde relationer. Deltagerne skal

Læs mere

Omdømme. Materialer. Hvad bør du gøre? Ark

Omdømme. Materialer. Hvad bør du gøre? Ark Omdømme Deltagerne skal overveje, hvordan offentligt tilgængelige onlineoplysninger bidrager til at danne andres opfattelse af dem. De skal identificere målgrupper til forskellige typer onlinekommunikation,

Læs mere

Tweet dine råd. - og gør dem levende med Vine og Instagram

Tweet dine råd. - og gør dem levende med Vine og Instagram Tweet dine råd - og gør dem levende med Vine og Instagram Indhold Twitter Opret Twitter Indstillinger og Twitter Skriv en Tweet Brug af Twitter Brug af flere Twitter konti Vine Opret Vine Optag Vine Del

Læs mere

En guide til at begå sig på de sociale medier

En guide til at begå sig på de sociale medier En guide til at begå sig på de sociale medier Tiltræk flere gæster med de sociale medier 66% forbrugere siger, * afat alle de besøger en restaurants side på de sociale medier, før de spiser der For at

Læs mere

Tweet dine råd - Og gør dem levende med Vine og Instagram

Tweet dine råd - Og gør dem levende med Vine og Instagram Tweet dine råd - Og gør dem levende med Vine og Instagram 1... 2... Indhold Twitter Opret Twitter Indstillinger og Twitter Skriv en Tweet Brug af Twitter Brug af flere Twitter konti Vine Opret Vine Optag

Læs mere

Dit Liv På Nettet - Manus 4. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning

Dit Liv På Nettet - Manus 4. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning Dit Liv På Nettet - Manus 4. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning 2015 Center for Digital Pædagog Forord Dette manuskript er tilknyttet præsentationen dit

Læs mere

TWITTER OG #KVÆGKONGRES

TWITTER OG #KVÆGKONGRES SEGES 17-02-2015 Dorte Marcussen Projekt Videnformidling og dialog via nye kanaler TWITTER OG #KVÆGKONGRES Skriv #kvægkongres i tweets på Kvægkongressen Er klar til på #kvægkongres at se på de muligheder

Læs mere

10 SOCIALE MEDIER Formål: Målsætning: Elever må gerne medbringe mobiltelefoner på skolen. På Vissenbjerg Skole vil vi derfor:

10 SOCIALE MEDIER Formål: Målsætning: Elever må gerne medbringe mobiltelefoner på skolen. På Vissenbjerg Skole vil vi derfor: 10 SOCIALE MEDIER Formål: Dette princip omhandler alle former for teknologi, som eleverne benytter i skolen. Princippet gælder uanset om teknologien er ejet af skolen eller af elever/forældre. Målsætning:

Læs mere

Børn og sociale medier

Børn og sociale medier Børn og sociale medier Opret en profil i dit barns digitale netværk Hvad er SSP? Skole Socialforvaltning Politi Forebygge kriminalitet, misbrug og mistrivsel Hvad gør vi? SSP-netværkpå de fleste folkeskoler

Læs mere

FACEBOOK. For at finde disse indstillinger, skal du gå til Indstillinger på Facebook og derefteer til underkategorien Apps.

FACEBOOK. For at finde disse indstillinger, skal du gå til Indstillinger på Facebook og derefteer til underkategorien Apps. Facebook indsamler information om dig blandt andet gennem din Facebookprofil. Hvem kan se dine oplysninger, og hvordan beskytteer du selv dine data? I forbindelse med den nylige skandale omkring Facebooks

Læs mere

Tønder Kommune har været på Facebook siden 2009 og den officielle facebookside bliver suppleret af andre facebooksider i decentralt regi.

Tønder Kommune har været på Facebook siden 2009 og den officielle facebookside bliver suppleret af andre facebooksider i decentralt regi. Social media playbook En guide til afdelinger og ansatte i Tønder Kommunes tilstedeværelse på de socialee medier. 1 Indledning Kommunikationsafdelingen har udviklet et praktisk redskab til at hjælpe ansatte

Læs mere

Denne bog er til dig. Du er meget velkommen til at dele den med andre.

Denne bog er til dig. Du er meget velkommen til at dele den med andre. Hej læser! Denne bog er til dig. Du er meget velkommen til at dele den med andre. Bogen fortæller om et svært emne, som skaber utryghed i ungdomslivet - digitale sexkrænkelser. I bogen kan du læse om unge,

Læs mere

Sådan bruger du Facebook

Sådan bruger du Facebook Sådan bruger du Facebook 1 Sådan kommer du på Facebook 2 Oprettelse af en Facebook-profil 3 Opsætte privatindstillinger, så kun venner kan følge med 4 Søge efter venner og bekendte 5 Skrive beskeder både

Læs mere

HOVEDRESULTATER FRA UNDERSØGELSEN

HOVEDRESULTATER FRA UNDERSØGELSEN FEBRUAR 2013 HOVEDRESULTATER FRA UNDERSØGELSEN TEENAGERE - DERES PRIVATE OG OFFENTLIGE LIV PÅ SOCIALE MEDIER EN REPRÆSENTATIV UNDERSØGELSE BLANDT A) TEENAGERE I ALDEREN 12-18 ÅR SAMT B) FORÆLDRE TIL 9-18-ÅRIGE

Læs mere

Region Hovedstadens Apotek HR-Afdelingen. Gode råd til de sociale medier

Region Hovedstadens Apotek HR-Afdelingen. Gode råd til de sociale medier Gode råd til de sociale medier 2018 Dine sociale medier (Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram og Snapchat mv.) er dine egne. Det er lige så legitimt at bruge dem til at skrive om Apoteket og Apotekets

Læs mere

Bliv ven med de sociale medier. Velkommen... Ved konsulenterne Thomas Kantsø & Lykke Fehmerling fra Djøf karriere og kompetencecenter

Bliv ven med de sociale medier. Velkommen... Ved konsulenterne Thomas Kantsø & Lykke Fehmerling fra Djøf karriere og kompetencecenter Bliv ven med de sociale medier Velkommen... Ved konsulenterne Thomas Kantsø & Lykke Fehmerling fra Djøf karriere og kompetencecenter Hvorfor er vi her i dag. Vi bad om jeres input til det her kursus på

Læs mere

Strategi for brugerinvolvering

Strategi for brugerinvolvering Strategi for brugerinvolvering Vores Genbrugshjem Gruppe 7: Lasse Lund, Simone Drechsler, Louise Bossen og Kirstine Jacobsen Valg af TV-program og begrundelse Vores genbrugshjem på TV2, produceret af Nordisk

Læs mere

Guidelines for brugen af. sociale medier i Børn og Unge

Guidelines for brugen af. sociale medier i Børn og Unge Guidelines for brugen af sociale medier i Børn og Unge Guidelines for brugen af sociale medier i børn og unge 2 Sociale medier som Facebook og Twitter fylder stadig mere i danskernes hverdag. Antallet

Læs mere

MARKEDSFØRING & DIGITALE TRENDS

MARKEDSFØRING & DIGITALE TRENDS MARKEDSFØRING & DIGITALE TRENDS CONTENT MEDIER OPSTART MØD CONTENT MEDIER OPSTART OM Vi drives af at fortælle historier og skabe værdi. Passion All-In Garanti Gennemsigtighed Kamæleon Branding Content

Læs mere

TEENAGERE. deres private og offentlige liv på sociale medier Online-survey februar 2013

TEENAGERE. deres private og offentlige liv på sociale medier Online-survey februar 2013 TEENAGERE deres private og offentlige liv på sociale medier Online-survey februar 2013 De sociale medier medfører store forandringer i vores sociale liv - og dermed også vores fællesskab, kultur og omgangsformer.

Læs mere

I ØSTEN STIGER SOLEN OP

I ØSTEN STIGER SOLEN OP I ØSTEN STIGER SOLEN OP VL DØGN 2012 -NU MED SOCIALE MEDIER ARRANGERES AF VL23 30. & 31. JANUAR 2012 TIVOLI CONGRESS CENTER Indledning nu med sociale medier VI STÅR MIDT I EN KOMMUNIKATIONSREVOLUTION.

Læs mere

Dialog og dilemmakort til forældre klasse

Dialog og dilemmakort til forældre klasse Dialog og dilemmakort til forældre 3.-6. klasse Derfor det vigtigt Sociale medier handler først og fremmest om mennesker og værdier, oplevelser, fællesskab, delinger, interessefællesskaber og at udforske.

Læs mere

ipad for let øvede, modul 5

ipad for let øvede, modul 5 22052014AS ipad for let øvede modul 5 Sociale medier FaceBook Indledning Dette kursus er meget omfattende, selv om det kun dækker en mindre del af mulighederne i FaceBook. Hvis du ikke har kendskab til

Læs mere

Instagrammanual til frivillige i Mødrehjælpen

Instagrammanual til frivillige i Mødrehjælpen 15. marts 2016 Instagrammanual til frivillige i Mødrehjælpen Indhold 1. Hvad kan man anvende Instagram til?... 2 2. Sådan oprettes en profil på Instagram... 2 3. Valg af brugernavn... 2 4. Valg af profilnavn...

Læs mere

RANDERS BIBLIOTEK. Introduktion til Facebook

RANDERS BIBLIOTEK. Introduktion til Facebook RANDERS BIBLIOTEK Introduktion til Facebook Indhold 1. Facebook derfor!... 3 1.1. Hvorfor bruge Facebook?... 3 1.2. Hvad får jeg ud af at bruge Facebook?... 3 2. Biblioteket på Facebook... 4 2.1. Facebook-ansvarlige...

Læs mere

facebook på jobbet - en guide til facebook-politik på virksomheden

facebook på jobbet - en guide til facebook-politik på virksomheden facebook på jobbet - en guide til facebook-politik på virksomheden FACEBOOK PÅ JOBBET Facebook er blevet utrolig populært i Danmark - også på arbejdspladsen. De sidste tal viser at knapt 2 mio. danskere

Læs mere

SOS Børnebyerne Facebookmanual

SOS Børnebyerne Facebookmanual SOS Børnebyerne Facebookmanual Manual til brug af Facebook for SOS-lokalgrupper 2014 Facebookmanual til SOS-lokalgrupper Denne manual er til de SOS-lokalgrupper, som er på Facebook eller ønsker at oprette

Læs mere

Filmprojekt 1 Vær opmærksom på dit publikum! En kommentar på en vens væg kan sagtens nå ud til 600 mennesker

Filmprojekt 1 Vær opmærksom på dit publikum! En kommentar på en vens væg kan sagtens nå ud til 600 mennesker SO:ME? Dette projekt sker på baggrund af Furesø Bibliotekernes ønske om at skabe ung-til-ung formidling i forhold til retningslinjer for brugen af de sociale medier. Marie Kruse Gymnasium skal derfor lave

Læs mere

// UNGES DIGITALE FÆLLESSKABER

// UNGES DIGITALE FÆLLESSKABER // UNGES DIGITALE FÆLLESSKABER Nedslag i undersøgelsen: COMMERCIALISATION OF MEDIA AS A CONDITION FOR YOUNG PEOPLE S COMMUNITIES - A qualitative study of Danish youths local communities in relation to

Læs mere

Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen

Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen Valg af TV program og begrundelse: Vi har valgt at lave en strategi for brugerinvolvering for Robinson Ekspeditionen (RE). Programmet er stadig kongen

Læs mere

Undersøgelse om sikker internetbrug. Medierådet for Børn og Unge

Undersøgelse om sikker internetbrug. Medierådet for Børn og Unge Undersøgelse om sikker internetbrug Medierådet for Børn og Unge Resumé udarbejdet af Medierådet for Børn og Unge Debatten om datadeling uden samtykke er aktuel som aldrig før, men hvad lærer børn hjemmefra?

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Velkommen til Facebook!... 7 Louise Peulicke Larsen. KAPITEL ET... 9 Lær Facebook at kende. KAPITEL TO...

INDHOLDSFORTEGNELSE. Velkommen til Facebook!... 7 Louise Peulicke Larsen. KAPITEL ET... 9 Lær Facebook at kende. KAPITEL TO... INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen til Facebook!... 7 Louise Peulicke Larsen KAPITEL ET... 9 Lær Facebook at kende Opret profil... 10 Trin 1: Find dine venner... 11 Trin 2: Udfyld oplysninger... 12 Trin 3:

Læs mere

Avanceret annoncering for De Samvirkende Købmænd

Avanceret annoncering for De Samvirkende Købmænd Avanceret annoncering for De Samvirkende Købmænd De fleste købmænd vil komme ganske langt ved blot at booste opslag som beskrevet i drejebogen fra De Samvirkende Købmænd. Her kan man nøjes med at annoncere

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

Medier, platforme og content

Medier, platforme og content Medier, platforme og content Sociale medier, de store spillere Facebook LinkedIn Instagram Pinterest Twitter Snapchat Youtube Podcast 1,1 milliard brugere i alt DK: 3.500.000 månedlige brugere (45-75 %)

Læs mere

Udvælgelse af spil pædagogiske overvejelser.

Udvælgelse af spil pædagogiske overvejelser. Mediepolitik 2012 Forord Unge i dag er storforbrugere af medier. Deres kommunikation og sociale liv foregår i høj grad gennem sms, chatrooms, facebook, netværksspil osv. Spillekonsoller, computere og mobiltelefoner

Læs mere

G R A T I S T J E K L I S T E F R A O N L I N E A K A D E M I E T W W W. O N L I N E A K A D E M I E T. D K

G R A T I S T J E K L I S T E F R A O N L I N E A K A D E M I E T W W W. O N L I N E A K A D E M I E T. D K E N H E L T A L M I N D E L I G F A C E B O O K S T R A T E G I der skader dig G R A T I S T J E K L I S T E F R A O N L I N E A K A D E M I E T W W W. O N L I N E A K A D E M I E T. D K EN FACEBOOK STRATEGI,

Læs mere

LOGIN ENDOMONDO. Kære Løber! Denne lille instruktion viser hvordan man redigere:

LOGIN ENDOMONDO. Kære Løber! Denne lille instruktion viser hvordan man redigere: Kære Løber! Denne lille instruktion viser hvordan man redigere: 1) Connect med Facebook, Garmin Connect etc. 2) Synligheden af ens profil. 3) Tilføjelse af nyt træningspas. 4) Tilføjelse af venner/teams.

Læs mere

Sådan beskytter du dit privatliv på Facebook - 1 - Grundlæggende oversigtsoplysninger - 2 - Deling fra Facebook - 3 - Applikationer og websites - 3 -

Sådan beskytter du dit privatliv på Facebook - 1 - Grundlæggende oversigtsoplysninger - 2 - Deling fra Facebook - 3 - Applikationer og websites - 3 - Sådan beskytter du dit privatliv på Facebook - 1 - Grundlæggende oversigtsoplysninger - 2 - Deling fra Facebook - 3 - Applikationer og websites - 3 - Blokeringslister - 4 - Kontrol af, hvordan du deler

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet?

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? 1) Den klassiske tilstedeværelse Visitkort hele pakken blogs Fora Netbutik Distribueret indhold 2) De sociale medier Facebook LinkedIn Twitter Faglige blogs

Læs mere

Lektionsplan vedrørende databeskyttelse

Lektionsplan vedrørende databeskyttelse Lektionsplan vedrørende databeskyttelse TAG KONTROL OVER DINE PERSONLIGE DATA www.consumerclassroom.eu Nu om dage videregiver dine elever personlige oplysninger på daglig basis, især online. Derfor er

Læs mere

Sociale medier og marketing

Sociale medier og  marketing Sociale medier og Emailmarketing Agenda 1. Kanaler der forpligter 2. De sociale kanaler 3. FB - Betalt 4. FB Organisk 5. LinkeIn 6. Emailmarketing Du skal være social Vær oprigtig interesseret Tal MED

Læs mere

Hvad gør en kræftdiagnose ved unges brug af sociale medier?

Hvad gør en kræftdiagnose ved unges brug af sociale medier? Hvad gør en kræftdiagnose ved unges brug af sociale medier? Dette er en kort formidling af projektets afsluttende rapport, som kan læses her: projekter.au.dk/kraeftpatienter-og-some Unge danske kræftpatienters

Læs mere

Dit liv på nettet - Forforståelse

Dit liv på nettet - Forforståelse Dit liv på nettet - Forforståelse Materiale om netetik og digital dannelse Jammerbugt, Hjørring, Frederikshavn & Mariagerfjord 2016 Center for Digital Pædagogik Forord Denne vejledning har til formål at

Læs mere

UNGE OG SOCIALE MEDIER

UNGE OG SOCIALE MEDIER UNGE OG SOCIALE MEDIER UNGES LIV PÅ NETTET De fleste børn og unge kender ikke til et liv uden internet og mobiltelefon. De skelner ikke mellem deres online-liv og det virkelige liv - det er ofte det samme.

Læs mere

Refleksionsspørgsmål. Stikord til samtaleemner

Refleksionsspørgsmål. Stikord til samtaleemner Refleksionsspørgsmål Hvad ville I gøre, hvis dette skete for jer? Hvilke problemer kan der være, ved at udveksle billeder på sociale medier? Hvordan kan man vise tillid til hinanden på sociale medier?

Læs mere

Facebook Business Manager

Facebook Business Manager Facebook Business Manager - Sammen kan vi det hele! Facebook Hvordan tilmelder jeg mig Facebook Business Manager? Med Facebook Business Manager får du mulighed for at administrere alle de virksomhedssider,

Læs mere

Juni Politikere. Befolkningsundersøgelse.

Juni Politikere. Befolkningsundersøgelse. Juni 2019 Politikere Befolkningsundersøgelse www.radiuscph.dk i Indhold Politikere... i Befolkningsundersøgelse... i Om analysen... iv Resultater...1 Spørgsmål 1: Hvor højt vurderer du følgende faggruppers

Læs mere

1. Introduktion 2. Om os

1. Introduktion 2. Om os Fortrolighedspolitik 1. Introduktion Atchik udvikler fantastiske spil med sjov og underholdning for alle. Hos Atchik respekterer vi personlige oplysninger for enhver, der bruger vores spil, website(s)

Læs mere

FACEBOOK STYR DIT PRIVATLIV PÅ UDARBEJDET AF KOMFO, OPDATERET I AUGUST 2010

FACEBOOK STYR DIT PRIVATLIV PÅ UDARBEJDET AF KOMFO, OPDATERET I AUGUST 2010 STYR DIT PRIVATLIV PÅ FACEBOOK UDARBEJDET AF KOMFO, OPDATERET I AUGUST 2010 1 ÅBOULEVARD 40, GÅRDHUSET 2200 KØBENHAVN N. HVORFOR DENNE GUIDE? Hvorfor skal alle mine venner have en nyhed om, at jeg lige

Læs mere

Anbefalinger om brug af sociale medier i skolen

Anbefalinger om brug af sociale medier i skolen Anbefalinger om brug af sociale medier i skolen Til lærere og pædagoger Indhold 4 ALDERSGRÆNSER 8 TÆNK OGSÅ I ALTERNATIVER 4 ANSVAR FOR HINANDEN 9 SOCIALE MEDIER FORSTYRRER MÅSKE 5 PRIVATLIV 9 SAMARBEJDE

Læs mere

Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS

Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Du sidder nu med den første pixirapport fra Børnerådets nye Børneog Ungepanel.

Læs mere

Sådan opretter du en profil på Facebook:

Sådan opretter du en profil på Facebook: Sådan opretter du en profil på Facebook: 1. Gå til www.facebook.com 2. Hvis du får vist tilmeldingsformularen, skal du angive dit navn, din fødselsdato, dit køn og din e- mailadresse. Hvis du ikke får

Læs mere

Undersøgelse om sikker internetbrug. Medierådet for Børn og Unge

Undersøgelse om sikker internetbrug. Medierådet for Børn og Unge Undersøgelse om sikker internetbrug Medierådet for Børn og Unge Sp.1 Har du en smartphone? Base (1008) Ja 98% Nej 2% 2 Sp.2 Hvor ofte bruger du din smartphone til følgende aktiviteter, når du ser noget

Læs mere

SPØGELSET I MASKINEN - OM ALGORITMER PÅ DE SOCIALE MEDIER. Indledning. Hvad er temaet i denne artikel? Hvad er en algoritme?

SPØGELSET I MASKINEN - OM ALGORITMER PÅ DE SOCIALE MEDIER. Indledning. Hvad er temaet i denne artikel? Hvad er en algoritme? SPØGELSET I MASKINEN - OM ALGORITMER PÅ DE SOCIALE MEDIER Hvad er temaet i denne artikel? Dette tema handler om, hvordan algoritmer er med til at afgøre, hvad vi læser og ser. Vi kommer omkring - algoritmer

Læs mere

SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE. JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund

SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE. JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund Indholdsfortegnelse FÅ DIT PROJEKT I MÅL - CHECKLISTE... 2 TO MÅNEDER FØR LANCERING:... 2 EN MÅNED FØR LANCERING:...

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING SIDE 1

LÆRERVEJLEDNING SIDE 1 INDLEDNING Elever i børnehaveklasse til og med 3. klasse lærer sammen, hvordan de er online på en sikker måde. Klasseaktiviteterne og opgavearkene i denne lærervejledning er baseret på lektioner fra programmet.

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER 2 Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

Fremtidens evalueringsproces Sociale medier som evalueringsmetode D. 15. september 2018

Fremtidens evalueringsproces Sociale medier som evalueringsmetode D. 15. september 2018 Fremtidens evalueringsproces Sociale medier som evalueringsmetode D. 15. september 2018 Nicole Baandrup Nielsen Nicole er ledelseskonsulent i LEAD, hvor hun arbejder med, hvordan man kan arbejde strategiske

Læs mere

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Strategisk brug af Sociale Medier 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Hovedet på bloggen siden 2004 Rådgivning og undervisning om

Læs mere

Hensigten har været at træne de studerende i at dele dokumenter hvor der er mulighed for inkorporering af alle former for multimodale tekster.

Hensigten har været at træne de studerende i at dele dokumenter hvor der er mulighed for inkorporering af alle former for multimodale tekster. Projekt edidaktik Forsøg med multimodal tekstproduktion På Viden Djurs er der I to klasser blevet gennemført et forsøg med anvendelse af Microsoft Office 365. Hensigten har været at træne de studerende

Læs mere

Guide. For lærere i Slagelse Kommune KLÆDT PÅ TIL DIGITAL DANNELSE

Guide. For lærere i Slagelse Kommune KLÆDT PÅ TIL DIGITAL DANNELSE Guide For lærere i Slagelse Kommune KLÆDT PÅ TIL DIGITAL DANNELSE Facebookvenner med eleverne? Ja og nej! Der kan være flere grunde til at være venner med sine elever på nettet, men først og fremmest bør

Læs mere

HVERT SKRIDT TÆLLER! - OM OVERVÅGNING OG DIGITALE FODSPOR. Indledning. Hvad er temaet i denne artikel? Hvornår sætter vi digitale fodspor?

HVERT SKRIDT TÆLLER! - OM OVERVÅGNING OG DIGITALE FODSPOR. Indledning. Hvad er temaet i denne artikel? Hvornår sætter vi digitale fodspor? HVERT SKRIDT TÆLLER! - OM OVERVÅGNING OG DIGITALE FODSPOR Hvad er temaet i denne artikel? Dette tema handler om at være overvåget både i det offentlige rum og online. Vi kommer omkring - overvågning og

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

Digital literacy. Digital kompetence

Digital literacy. Digital kompetence Digital literacy Digital kompetence 1 Formål og læringsmål Eleverne skal lære at begå sig på de sociale medier på en kritisk og reflekteret måde. Eleverne skal udvikle kendskab til sociale mediers fremstillingsformer.

Læs mere

1. Hvordan vi indsamler og opbevarer personoplysninger

1. Hvordan vi indsamler og opbevarer personoplysninger WAVINS ERKLÆRING OM PERSONOPLYSNINGER OG COOKIES Vi beskytter dine oplysninger og giver dig fuld gennemsigtighed og kontrol over dem Dette er erklæringen om personoplysninger og cookies for webstedet http://dk.wavin.com/

Læs mere

CHAT PAARALUGU. Klassetrin: Udviklet i samarbejde mellem Meeqqat Ikiortigit Red Barnet Grønland og PiSiu, Det Grønlandske Kriminalpræventive Råd

CHAT PAARALUGU. Klassetrin: Udviklet i samarbejde mellem Meeqqat Ikiortigit Red Barnet Grønland og PiSiu, Det Grønlandske Kriminalpræventive Råd Udviklet i samarbejde mellem Meeqqat Ikiortigit Red Barnet Grønland og PiSiu, Det Grønlandske Kriminalpræventive Råd CHAT PAARALUGU Klassetrin: 4.-7. Kære underviser 3 Øvelse 1: Brainstorm 4 Øvelse 2:

Læs mere

Brugen af digitale medier i ungdomsserien Skam

Brugen af digitale medier i ungdomsserien Skam Brugen af digitale medier i ungdomsserien Skam Målgruppe 7-10 klasse & ungdomsuddannelser Danskundervisningen Læringsmål Eleven kan diskutere betydningen af digitale kommunikationsteknologier for eget

Læs mere

VI GIDER DIG IKKE MERE! - OM DIGITAL MOBNING

VI GIDER DIG IKKE MERE! - OM DIGITAL MOBNING VI GIDER DIG IKKE MERE! - OM DIGITAL MOBNING Hvad er temaet i denne artikel? Dette tema handler om digital mobning. Vi kommer omkring - Kendetegn og konsekvenser ved digital mobning Hvad kendetegner mobning

Læs mere

2016 FORLØB KLASSE

2016 FORLØB KLASSE sociale medier 2016 FORLØB 0.-3. KLASSE INDHOLD 1. Introduktion.......................................................................3 Fælles mål for forløbet "Sociale medier"....................................................4

Læs mere

Gruppe 2: Emil, Jens, Camilla og Tora. Strategi for brugerinvolvering Klar, Parat, Sy

Gruppe 2: Emil, Jens, Camilla og Tora. Strategi for brugerinvolvering Klar, Parat, Sy Strategi for brugerinvolvering Klar, Parat, Sy 1 Valg af TV program: Klar, Parat, Sy er en ny programserie på otte afsnit, der netop er startet på TV2fri, og som har vist sig at være kanalens mest succesrige

Læs mere

Dit Liv På Nettet - Manus 6. klasse

Dit Liv På Nettet - Manus 6. klasse Dit Liv På Nettet - Manus 6. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning 2015 Center for Digital Pædagogik Forord Dette manuskript er tilknyttet præsentationen

Læs mere

Dansk Design Center. Telefonundersøgelse 300 virksomheder foretaget 5. til 14. januar Projektkonsulenter: Asger H. Nielsen Oliver Brydensholt

Dansk Design Center. Telefonundersøgelse 300 virksomheder foretaget 5. til 14. januar Projektkonsulenter: Asger H. Nielsen Oliver Brydensholt Dansk Design Center Telefonundersøgelse 300 virksomheder foretaget 5. til 14. januar 2016 Projektkonsulenter: Asger H. Nielsen Oliver Brydensholt 1 1. Baggrund Om undersøgelsen 2 Om undersøgelsen Undersøgelsens

Læs mere

Sociale medier 2013. Danskernes holdning til og brug af sociale medier

Sociale medier 2013. Danskernes holdning til og brug af sociale medier Sociale medier 2013 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Agenda Baggrund og metode Brugen af sociale medier De forskellige tjenester Segmentering Kommerciel involvering på sociale medier Fremtiden

Læs mere

Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning

Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning Dit Liv På Nettet - Manus 8. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning 2015 Center for Digital Pædagogik Forord Dette manuskript er tilknyttet præsentationen

Læs mere

Hvad er LinkedIn? Vil du møde nye kunder og kandidater til jobs? - Sammen kan vi det hele!

Hvad er LinkedIn? Vil du møde nye kunder og kandidater til jobs? - Sammen kan vi det hele! Hvad er LinkedIn? Vil du møde nye kunder og kandidater til jobs? - Sammen kan vi det hele! LinkedIn Har du overvejet at udvide dit netværk med rekruttering til jobs, finde nye kunder og finde sparring

Læs mere

#digitalpænt. #digitalpænt spillet Del 1: Kom godt i gang

#digitalpænt. #digitalpænt spillet Del 1: Kom godt i gang spillet Del 1: Kom godt i gang Introduktion spillet er et rollespil med tre spillerunder. I hver runde skal man spille en rolle, og skrive sine kommentarer i hånden på en spilleplade. Spillepladen efterligner

Læs mere

Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation

Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation Kontakt: Merethe Kring merethe.kring@yougov.com www.yougov.dk København, februar 2012 1 Sociale medier ændrer verden 2

Læs mere

Guide til Succesfuld Administration af Facebook Side Communities

Guide til Succesfuld Administration af Facebook Side Communities Guide til Succesfuld Administration af Facebook Side Communities Side 2 Indholdsfortegnelse: Succesfuld Facebook administration side 3 Den positive spiral Side 4 Sørg for at poste hver dag Side 5 Fokuser

Læs mere

Godt igang med mobilvideo. Jon Rytter

Godt igang med mobilvideo. Jon Rytter Godt igang med mobilvideo Jon Rytter Fra web TV til onlinevideo 2 Hvad er en onlinevideo? En onlinevideo er ikke en TV udsendelse! Indlejret film. På hjemmeside eller sociale medier Er indpakket af tekst/infografik

Læs mere

Interne retningslinjer for Facebook

Interne retningslinjer for Facebook Interne retningslinjer for Facebook Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Typer af indhold... 3 5.1 Statusopdateringer... 3 5.2 Billede- /videoopslag... 3 5.3 Linkdelinger... 3 3. Behandling af sager...

Læs mere

FORÆLDREFOLDER CODEX FORÆLDREFOLDER

FORÆLDREFOLDER CODEX FORÆLDREFOLDER FORÆLDREFOLDER CODEX FORÆLDREFOLDER 1 CODEX KÆRE FORÆLDRE Børn og unges liv bliver mere og mere digitalt, både i skolen og i hjemmet. Det digitale liv bringer mange fordele, men også sikkerhedsrisici,

Læs mere

SOCIALE MEDIER BRUG, INTERESSEOMRÅDER OG DEBATLYST KONKLUSION

SOCIALE MEDIER BRUG, INTERESSEOMRÅDER OG DEBATLYST KONKLUSION SOCIALE MEDIER BRUG, INTERESSEOMRÅDER OG DEBATLYST KONKLUSION En anden væsentlig konklusion i rapporten er, at det ikke er på de, befolkningen debatterer mere politiske emner men det varierer med bl.a.

Læs mere

Sociale Medier eguide. Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål?

Sociale Medier eguide. Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål? Sociale Medier eguide Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål? Kort om guiden Denne guide er lavet til dig, der synes, at det

Læs mere

Dit Liv På Nettet - Manus 2. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning

Dit Liv På Nettet - Manus 2. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning Dit Liv På Nettet - Manus 2. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning 2016 Center for Digital Pædagogik Forord Dette manuskript er tilknyttet Prezi præsentationen

Læs mere

Digitale sexkrænkelser. Workshop. En workshop udviklet af

Digitale sexkrænkelser. Workshop. En workshop udviklet af Digitale sexkrænkelser Workshop En workshop udviklet af Digital Exploitation and Sexual Harassment Among Minors in Europe Understanding, Preventing, Responding Co-financed by the European Union Workshop

Læs mere

FRA 1 TIL 3,3 MIO FANS LARS DAMGAARD NIELSEN, REDAKTØR, SOCIALE MEDIER, DR (@TAFKAL) 18. JANUAR 2016, MMEX

FRA 1 TIL 3,3 MIO FANS LARS DAMGAARD NIELSEN, REDAKTØR, SOCIALE MEDIER, DR (@TAFKAL) 18. JANUAR 2016, MMEX FRA 1 TIL 3,3 MIO FANS LARS DAMGAARD NIELSEN, REDAKTØR, SOCIALE MEDIER, DR (@TAFKAL) 18. JANUAR 2016, MMEX Agenda Mission på sociale medier. Hvor er DR på sociale medier. Hvordan udkommer vi. Hvad måler

Læs mere

Digitale Sexkrænkelser

Digitale Sexkrænkelser Digitale Sexkrænkelser AT FORTÆLLE OM DET OG BEDE OM HJÆLP LEKTION #4 Et undervisningsmateriale udviklet af Digitale Sexkrænkelser At fortælle om det og bede om hjælp INTRODUKTION 3 FORMÅL 3 LÆRINGSMÅL

Læs mere

Litteraturundervisning

Litteraturundervisning Litteraturundervisning med sociale netværk Bendt Vinge Rasmussen I dette forløb beskrives, hvordan et socialt netværk kan inddrages i læsningen af et værk. Det sociale netværk bruges til at understøtte

Læs mere

Gruppér dine Facebook-venner... 2. Kontrollér dine venners adgangsniveau til din profil... 2. Bestem hvem der har adgang til dine fotos...

Gruppér dine Facebook-venner... 2. Kontrollér dine venners adgangsniveau til din profil... 2. Bestem hvem der har adgang til dine fotos... Styr dit privatliv på Facebook Hvorfor skal alle mine venner have en nyhed om, at jeg lige er gået fra kæresten? Hvorfor kan jeg lige pludselig optræde i en annonce for Anders Foghs fanside? Hvordan har

Læs mere

Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker

Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker Account Mananger Vi tilbyder en engageret kundechef, som er tilgængelig i kontortiden via telefon, e-mail og Skype for at løse enhver problemstilling. Kundechefen

Læs mere

Introduktion. I denne vejledning 1 finder du nogle af de muligheder, Elevintra har. Flere følger senere. Login

Introduktion. I denne vejledning 1 finder du nogle af de muligheder, Elevintra har. Flere følger senere. Login Introduktion Elevintra er et samarbejdsværktøj for skolens elever og lærere. Det er web-baseret, hvilket betyder at du kan logge dig på hvilken som helst pc, bare der er Internet-adgang. I denne vejledning

Læs mere

Case study: Pinterest

Case study: Pinterest Case study: Pinterest Hvad? Pinterest er en social medieplatform, der hovedsageligt fungerer som værktøj til at samle, dele og udforske visuelt indhold. Udbredelse, hvor mange, vækstpotentiale? Pinterest

Læs mere

Karen Kristiane, Mette Mørk Christensen, Stina Frandsen og Mathias Nielsen

Karen Kristiane, Mette Mørk Christensen, Stina Frandsen og Mathias Nielsen 1 Girls - Break up app Om Tv serien I serien følger vi hovedpersonen Hannah og hendes tre veninder, der alle er i starten af tyverne og bor i New York. Vi følger deres venskaber, kærlighedsliv og forsøg

Læs mere

10 SUPER-BRUGER TIPS TIL FACEBOOK

10 SUPER-BRUGER TIPS TIL FACEBOOK 10 SUPER-BRUGER TIPS TIL FACEBOOK (223) Kommentarer21. maj 2012 Denice Brun underfacebook, Sociale medier Vi bruger i gennemsnittet 6 timer om måneden på Facebook, derfor kender de fleste nok de gængse

Læs mere

Sæt 3: Min identitet i de digitale fællesskaber

Sæt 3: Min identitet i de digitale fællesskaber Dilemmakort Sættet indeholder 9 elevkort og et forklarende kort til læreren. En klasse kan inddeles i op til 9 grupper med 3 elever, der hver få udleveret et dilemmakort som diskuteres i gruppen. Der samles

Læs mere