Kalles nye cykel Forfatter: Jørgen Stamp Illustrator: Jørgen Stamp

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kalles nye cykel Forfatter: Jørgen Stamp Illustrator: Jørgen Stamp"

Transkript

1 Titel: Kalles nye cykel Forfatter: Jørgen Stamp Illustrator: Jørgen Stamp Kompetencecenter for sproglig, kulturel og social integration Sølystskolen, Nylandsvej 16, 8600 Silkeborg - Tlf

2 Gode ord : Begynd altid med at spørge børnene, om nogen af dem kender ordet og kan fortælle, hvad det betyder. 1. Ny/gammelt vis noget der er nyt og noget der er gammelt 2. Flot Find noget der er flot og noget der er grimt 3. Grøn Find noget der er grønt. Sammenlign mørkegrønt og lysegrønt evt. med farver eller frugter. 4. Stærk/langsom Løb stærk og gå langsom. 6. Springer op vis det. 7. Baglæns gå baglæns og forlæns 8. Hjul tegn cirkler i forskellige størrelser. Vis hjulene på en cykel. 9. Alene vis det med legoklodser eller tøjdyr/dukker lav en gruppe hvor der er flere og en gruppe hvor der kun er en. 10. Vind pust balloner op og lad luften sive ud, mærk vinden der kommer ud.

3 Spørgsmål til bogsamtale Aidan Chambers 4 grundspørgsmål (Aidan Chambers: Tell Me, 1993): 1. Var der noget du godt kunne lide i bogen? 2. Var der noget du ikke kunne lide ved bogen? 3. Var der noget der undrede dig? 4. Var der mønstre, du lagde mærke til? Var der noget, du kom til at tænke på som minder om andre bøger og film? Samtale om illustrationer: Brug illustrationerne og tal om dit og mit hvor kører han stærk og hvor laver han cykeltriks. Brug børnenes initiativer og nysgerrighed og der vil sikkert blive tilføjet mange andre facetter til bogens tekst. Kreative aktiviteter: Find en cykelpumpe og børnene kan på skift prøve at pumpe en cykel. Måske kan de ligefrem være med til at lappe et cykeldæk. Sætninger til eftersigen: 1. Se min nye cykel. 2. Må jeg prøve den. 3. Det var ærgerligt :

4 Bogquiz - vi øver os i at svare på spørgsmål 1. Hvad laver en forfatter? 2. Hvad er antonymet for ny? 3. Flot er det noget der grimt eller pænt? 4. Hvad synes du er flot? 5. Vis mig noget der er grønt? 6. Hvordan løber du stærkt? 7. Hvad kan stærk også betyde? 8. Hvad er man når man er alene? 9. Vis os, hvordan man går baglæns 10. Tegn et hjul 11. Hvad er synonymet for baglæns 12. Hvad laver en illustrator? 13. Har du en ven? 14. Er giraffer høje eller lave? 15. Nævn noget man kan køre på eller kører i? 16. Hvad er en ven 17. Siger man en abe eller et abe? 18. Hvad betyder kedelig? 19. I går cyklede jeg, i dag jeg. 20. Hedder det et dyr eller en dyr?

5 Titel: Kalles nye cykel Forfatter: Jørgen Stamp Illustrator: Jørgen Stamp Kompetencecenter for sproglig, kulturel og social integration Sølystskolen, Nylandsvej 16, 8600 Silkeborg - Tlf

6 Gode ord : Begynd altid med at spørge børnene, om nogen af dem kender ordet og kan fortælle, hvad det betyder. 1. Ny/gammelt vis noget der er nyt og noget der er gammelt 2. Flot Find noget der er flot og noget der er grimt 3. Grøn Find noget der er grønt. Sammenlign mørkegrønt og lysegrønt evt. med farver eller frugter. 4. Stærk/langsom Løb stærk og gå langsom. 6. Springer op vis det. 7. Baglæns gå baglæns og forlæns 8. Hjul tegn cirkler i forskellige størrelser. Vis hjulene på en cykel. 9. Alene vis det med legoklodser eller tøjdyr/dukker lav en gruppe hvor der er flere og en gruppe hvor der kun er en. 10. Vind pust balloner op og lad luften sive ud, mærk vinden der kommer ud.

7 Spørgsmål til bogsamtale Aidan Chambers 4 grundspørgsmål (Aidan Chambers: Tell Me, 1993): 1. Var der noget du godt kunne lide i bogen? 2. Var der noget du ikke kunne lide ved bogen? 3. Var der noget der undrede dig? 4. Var der mønstre, du lagde mærke til? Var der noget, du kom til at tænke på som minder om andre bøger og film? Samtale om illustrationer: Brug illustrationerne og tal om dit og mit hvor kører han stærk og hvor laver han cykeltriks. Brug børnenes initiativer og nysgerrighed og der vil sikkert blive tilføjet mange andre facetter til bogens tekst. Kreative aktiviteter: Find en cykelpumpe og børnene kan på skift prøve at pumpe en cykel. Måske kan de ligefrem være med til at lappe et cykeldæk. Sætninger til eftersigen: 1. Se min nye cykel. 2. Må jeg prøve den. 3. Det var ærgerligt :

8 Bogquiz - vi øver os i at svare på spørgsmål 1. Hvad laver en forfatter? 2. Hvad er antonymet for ny? 3. Flot er det noget der grimt eller pænt? 4. Hvad synes du er flot? 5. Vis mig noget der er grønt? 6. Hvordan løber du stærkt? 7. Hvad kan stærk også betyde? 8. Hvad er man når man er alene? 9. Vis os, hvordan man går baglæns 10. Tegn et hjul 11. Hvad er synonymet for baglæns 12. Hvad laver en illustrator? 13. Har du en ven? 14. Er giraffer høje eller lave? 15. Nævn noget man kan køre på eller kører i? 16. Hvad er en ven 17. Siger man en abe eller et abe? 18. Hvad betyder kedelig? 19. I går cyklede jeg, i dag jeg. 20. Hedder det et dyr eller en dyr?

9 Titel: Kalles nye cykel Forfatter: Jørgen Stamp Illustrator: Jørgen Stamp Kompetencecenter for sproglig, kulturel og social integration Sølystskolen, Nylandsvej 16, 8600 Silkeborg - Tlf

10 Gode ord : Begynd altid med at spørge børnene, om nogen af dem kender ordet og kan fortælle, hvad det betyder. 1. Ny/gammelt vis noget der er nyt og noget der er gammelt 2. Flot Find noget der er flot og noget der er grimt 3. Grøn Find noget der er grønt. Sammenlign mørkegrønt og lysegrønt evt. med farver eller frugter. 4. Stærk/langsom Løb stærk og gå langsom. 6. Springer op vis det. 7. Baglæns gå baglæns og forlæns 8. Hjul tegn cirkler i forskellige størrelser. Vis hjulene på en cykel. 9. Alene vis det med legoklodser eller tøjdyr/dukker lav en gruppe hvor der er flere og en gruppe hvor der kun er en. 10. Vind pust balloner op og lad luften sive ud, mærk vinden der kommer ud.

11 Spørgsmål til bogsamtale Aidan Chambers 4 grundspørgsmål (Aidan Chambers: Tell Me, 1993): 1. Var der noget du godt kunne lide i bogen? 2. Var der noget du ikke kunne lide ved bogen? 3. Var der noget der undrede dig? 4. Var der mønstre, du lagde mærke til? Var der noget, du kom til at tænke på som minder om andre bøger og film? Samtale om illustrationer: Brug illustrationerne og tal om dit og mit hvor kører han stærk og hvor laver han cykeltriks. Brug børnenes initiativer og nysgerrighed og der vil sikkert blive tilføjet mange andre facetter til bogens tekst. Kreative aktiviteter: Find en cykelpumpe og børnene kan på skift prøve at pumpe en cykel. Måske kan de ligefrem være med til at lappe et cykeldæk. Sætninger til eftersigen: 1. Se min nye cykel. 2. Må jeg prøve den. 3. Det var ærgerligt :

12 Bogquiz - vi øver os i at svare på spørgsmål 1. Hvad laver en forfatter? 2. Hvad er antonymet for ny? 3. Flot er det noget der grimt eller pænt? 4. Hvad synes du er flot? 5. Vis mig noget der er grønt? 6. Hvordan løber du stærkt? 7. Hvad kan stærk også betyde? 8. Hvad er man når man er alene? 9. Vis os, hvordan man går baglæns 10. Tegn et hjul 11. Hvad er synonymet for baglæns 12. Hvad laver en illustrator? 13. Har du en ven? 14. Er giraffer høje eller lave? 15. Nævn noget man kan køre på eller kører i? 16. Hvad er en ven 17. Siger man en abe eller et abe? 18. Hvad betyder kedelig? 19. I går cyklede jeg, i dag jeg. 20. Hedder det et dyr eller en dyr?

13 Titel: Kalles nye cykel Forfatter: Jørgen Stamp Illustrator: Jørgen Stamp Kompetencecenter for sproglig, kulturel og social integration Sølystskolen, Nylandsvej 16, 8600 Silkeborg - Tlf

14 Gode ord : Begynd altid med at spørge børnene, om nogen af dem kender ordet og kan fortælle, hvad det betyder. 1. Ny/gammelt vis noget der er nyt og noget der er gammelt 2. Flot Find noget der er flot og noget der er grimt 3. Grøn Find noget der er grønt. Sammenlign mørkegrønt og lysegrønt evt. med farver eller frugter. 4. Stærk/langsom Løb stærk og gå langsom. 6. Springer op vis det. 7. Baglæns gå baglæns og forlæns 8. Hjul tegn cirkler i forskellige størrelser. Vis hjulene på en cykel. 9. Alene vis det med legoklodser eller tøjdyr/dukker lav en gruppe hvor der er flere og en gruppe hvor der kun er en. 10. Vind pust balloner op og lad luften sive ud, mærk vinden der kommer ud.

15 Spørgsmål til bogsamtale Aidan Chambers 4 grundspørgsmål (Aidan Chambers: Tell Me, 1993): 1. Var der noget du godt kunne lide i bogen? 2. Var der noget du ikke kunne lide ved bogen? 3. Var der noget der undrede dig? 4. Var der mønstre, du lagde mærke til? Var der noget, du kom til at tænke på som minder om andre bøger og film? Samtale om illustrationer: Brug illustrationerne og tal om dit og mit hvor kører han stærk og hvor laver han cykeltriks. Brug børnenes initiativer og nysgerrighed og der vil sikkert blive tilføjet mange andre facetter til bogens tekst. Kreative aktiviteter: Find en cykelpumpe og børnene kan på skift prøve at pumpe en cykel. Måske kan de ligefrem være med til at lappe et cykeldæk. Sætninger til eftersigen: 1. Se min nye cykel. 2. Må jeg prøve den. 3. Det var ærgerligt :

16 Bogquiz - vi øver os i at svare på spørgsmål 1. Hvad laver en forfatter? 2. Hvad er antonymet for ny? 3. Flot er det noget der grimt eller pænt? 4. Hvad synes du er flot? 5. Vis mig noget der er grønt? 6. Hvordan løber du stærkt? 7. Hvad kan stærk også betyde? 8. Hvad er man når man er alene? 9. Vis os, hvordan man går baglæns 10. Tegn et hjul 11. Hvad er synonymet for baglæns 12. Hvad laver en illustrator? 13. Har du en ven? 14. Er giraffer høje eller lave? 15. Nævn noget man kan køre på eller kører i? 16. Hvad er en ven 17. Siger man en abe eller et abe? 18. Hvad betyder kedelig? 19. I går cyklede jeg, i dag jeg. 20. Hedder det et dyr eller en dyr?

17 Titel: Kalles nye cykel Forfatter: Jørgen Stamp Illustrator: Jørgen Stamp Kompetencecenter for sproglig, kulturel og social integration Sølystskolen, Nylandsvej 16, 8600 Silkeborg - Tlf

18 Gode ord : Begynd altid med at spørge børnene, om nogen af dem kender ordet og kan fortælle, hvad det betyder. 1. Ny/gammelt vis noget der er nyt og noget der er gammelt 2. Flot Find noget der er flot og noget der er grimt 3. Grøn Find noget der er grønt. Sammenlign mørkegrønt og lysegrønt evt. med farver eller frugter. 4. Stærk/langsom Løb stærk og gå langsom. 6. Springer op vis det. 7. Baglæns gå baglæns og forlæns 8. Hjul tegn cirkler i forskellige størrelser. Vis hjulene på en cykel. 9. Alene vis det med legoklodser eller tøjdyr/dukker lav en gruppe hvor der er flere og en gruppe hvor der kun er en. 10. Vind pust balloner op og lad luften sive ud, mærk vinden der kommer ud.

19 Spørgsmål til bogsamtale Aidan Chambers 4 grundspørgsmål (Aidan Chambers: Tell Me, 1993): 1. Var der noget du godt kunne lide i bogen? 2. Var der noget du ikke kunne lide ved bogen? 3. Var der noget der undrede dig? 4. Var der mønstre, du lagde mærke til? Var der noget, du kom til at tænke på som minder om andre bøger og film? Samtale om illustrationer: Brug illustrationerne og tal om dit og mit hvor kører han stærk og hvor laver han cykeltriks. Brug børnenes initiativer og nysgerrighed og der vil sikkert blive tilføjet mange andre facetter til bogens tekst. Kreative aktiviteter: Find en cykelpumpe og børnene kan på skift prøve at pumpe en cykel. Måske kan de ligefrem være med til at lappe et cykeldæk. Sætninger til eftersigen: 1. Se min nye cykel. 2. Må jeg prøve den. 3. Det var ærgerligt :

20 Bogquiz - vi øver os i at svare på spørgsmål 1. Hvad laver en forfatter? 2. Hvad er antonymet for ny? 3. Flot er det noget der grimt eller pænt? 4. Hvad synes du er flot? 5. Vis mig noget der er grønt? 6. Hvordan løber du stærkt? 7. Hvad kan stærk også betyde? 8. Hvad er man når man er alene? 9. Vis os, hvordan man går baglæns 10. Tegn et hjul 11. Hvad er synonymet for baglæns 12. Hvad laver en illustrator? 13. Har du en ven? 14. Er giraffer høje eller lave? 15. Nævn noget man kan køre på eller kører i? 16. Hvad er en ven 17. Siger man en abe eller et abe? 18. Hvad betyder kedelig? 19. I går cyklede jeg, i dag jeg. 20. Hedder det et dyr eller en dyr?

21 Titel: Kalles nye cykel Forfatter: Jørgen Stamp Illustrator: Jørgen Stamp Kompetencecenter for sproglig, kulturel og social integration Sølystskolen, Nylandsvej 16, 8600 Silkeborg - Tlf

22 Gode ord : Begynd altid med at spørge børnene, om nogen af dem kender ordet og kan fortælle, hvad det betyder. 1. Ny/gammelt vis noget der er nyt og noget der er gammelt 2. Flot Find noget der er flot og noget der er grimt 3. Grøn Find noget der er grønt. Sammenlign mørkegrønt og lysegrønt evt. med farver eller frugter. 4. Stærk/langsom Løb stærk og gå langsom. 6. Springer op vis det. 7. Baglæns gå baglæns og forlæns 8. Hjul tegn cirkler i forskellige størrelser. Vis hjulene på en cykel. 9. Alene vis det med legoklodser eller tøjdyr/dukker lav en gruppe hvor der er flere og en gruppe hvor der kun er en. 10. Vind pust balloner op og lad luften sive ud, mærk vinden der kommer ud.

23 Spørgsmål til bogsamtale Aidan Chambers 4 grundspørgsmål (Aidan Chambers: Tell Me, 1993): 1. Var der noget du godt kunne lide i bogen? 2. Var der noget du ikke kunne lide ved bogen? 3. Var der noget der undrede dig? 4. Var der mønstre, du lagde mærke til? Var der noget, du kom til at tænke på som minder om andre bøger og film? Samtale om illustrationer: Brug illustrationerne og tal om dit og mit hvor kører han stærk og hvor laver han cykeltriks. Brug børnenes initiativer og nysgerrighed og der vil sikkert blive tilføjet mange andre facetter til bogens tekst. Kreative aktiviteter: Find en cykelpumpe og børnene kan på skift prøve at pumpe en cykel. Måske kan de ligefrem være med til at lappe et cykeldæk. Sætninger til eftersigen: 1. Se min nye cykel. 2. Må jeg prøve den. 3. Det var ærgerligt :

24 Bogquiz - vi øver os i at svare på spørgsmål 1. Hvad laver en forfatter? 2. Hvad er antonymet for ny? 3. Flot er det noget der grimt eller pænt? 4. Hvad synes du er flot? 5. Vis mig noget der er grønt? 6. Hvordan løber du stærkt? 7. Hvad kan stærk også betyde? 8. Hvad er man når man er alene? 9. Vis os, hvordan man går baglæns 10. Tegn et hjul 11. Hvad er synonymet for baglæns 12. Hvad laver en illustrator? 13. Har du en ven? 14. Er giraffer høje eller lave? 15. Nævn noget man kan køre på eller kører i? 16. Hvad er en ven 17. Siger man en abe eller et abe? 18. Hvad betyder kedelig? 19. I går cyklede jeg, i dag jeg. 20. Hedder det et dyr eller en dyr?

25 Titel: Kalles nye cykel Forfatter: Jørgen Stamp Illustrator: Jørgen Stamp Kompetencecenter for sproglig, kulturel og social integration Sølystskolen, Nylandsvej 16, 8600 Silkeborg - Tlf

26 Gode ord : Begynd altid med at spørge børnene, om nogen af dem kender ordet og kan fortælle, hvad det betyder. 1. Ny/gammelt vis noget der er nyt og noget der er gammelt 2. Flot Find noget der er flot og noget der er grimt 3. Grøn Find noget der er grønt. Sammenlign mørkegrønt og lysegrønt evt. med farver eller frugter. 4. Stærk/langsom Løb stærk og gå langsom. 6. Springer op vis det. 7. Baglæns gå baglæns og forlæns 8. Hjul tegn cirkler i forskellige størrelser. Vis hjulene på en cykel. 9. Alene vis det med legoklodser eller tøjdyr/dukker lav en gruppe hvor der er flere og en gruppe hvor der kun er en. 10. Vind pust balloner op og lad luften sive ud, mærk vinden der kommer ud.

27 Spørgsmål til bogsamtale Aidan Chambers 4 grundspørgsmål (Aidan Chambers: Tell Me, 1993): 1. Var der noget du godt kunne lide i bogen? 2. Var der noget du ikke kunne lide ved bogen? 3. Var der noget der undrede dig? 4. Var der mønstre, du lagde mærke til? Var der noget, du kom til at tænke på som minder om andre bøger og film? Samtale om illustrationer: Brug illustrationerne og tal om dit og mit hvor kører han stærk og hvor laver han cykeltriks. Brug børnenes initiativer og nysgerrighed og der vil sikkert blive tilføjet mange andre facetter til bogens tekst. Kreative aktiviteter: Find en cykelpumpe og børnene kan på skift prøve at pumpe en cykel. Måske kan de ligefrem være med til at lappe et cykeldæk. Sætninger til eftersigen: 1. Se min nye cykel. 2. Må jeg prøve den. 3. Det var ærgerligt :

28 Bogquiz - vi øver os i at svare på spørgsmål 1. Hvad laver en forfatter? 2. Hvad er antonymet for ny? 3. Flot er det noget der grimt eller pænt? 4. Hvad synes du er flot? 5. Vis mig noget der er grønt? 6. Hvordan løber du stærkt? 7. Hvad kan stærk også betyde? 8. Hvad er man når man er alene? 9. Vis os, hvordan man går baglæns 10. Tegn et hjul 11. Hvad er synonymet for baglæns 12. Hvad laver en illustrator? 13. Har du en ven? 14. Er giraffer høje eller lave? 15. Nævn noget man kan køre på eller kører i? 16. Hvad er en ven 17. Siger man en abe eller et abe? 18. Hvad betyder kedelig? 19. I går cyklede jeg, i dag jeg. 20. Hedder det et dyr eller en dyr?

29 Titel: Kalles nye cykel Forfatter: Jørgen Stamp Illustrator: Jørgen Stamp Kompetencecenter for sproglig, kulturel og social integration Sølystskolen, Nylandsvej 16, 8600 Silkeborg - Tlf

30 Gode ord : Begynd altid med at spørge børnene, om nogen af dem kender ordet og kan fortælle, hvad det betyder. 1. Ny/gammelt vis noget der er nyt og noget der er gammelt 2. Flot Find noget der er flot og noget der er grimt 3. Grøn Find noget der er grønt. Sammenlign mørkegrønt og lysegrønt evt. med farver eller frugter. 4. Stærk/langsom Løb stærk og gå langsom. 6. Springer op vis det. 7. Baglæns gå baglæns og forlæns 8. Hjul tegn cirkler i forskellige størrelser. Vis hjulene på en cykel. 9. Alene vis det med legoklodser eller tøjdyr/dukker lav en gruppe hvor der er flere og en gruppe hvor der kun er en. 10. Vind pust balloner op og lad luften sive ud, mærk vinden der kommer ud.

31 Spørgsmål til bogsamtale Aidan Chambers 4 grundspørgsmål (Aidan Chambers: Tell Me, 1993): 1. Var der noget du godt kunne lide i bogen? 2. Var der noget du ikke kunne lide ved bogen? 3. Var der noget der undrede dig? 4. Var der mønstre, du lagde mærke til? Var der noget, du kom til at tænke på som minder om andre bøger og film? Samtale om illustrationer: Brug illustrationerne og tal om dit og mit hvor kører han stærk og hvor laver han cykeltriks. Brug børnenes initiativer og nysgerrighed og der vil sikkert blive tilføjet mange andre facetter til bogens tekst. Kreative aktiviteter: Find en cykelpumpe og børnene kan på skift prøve at pumpe en cykel. Måske kan de ligefrem være med til at lappe et cykeldæk. Sætninger til eftersigen: 1. Se min nye cykel. 2. Må jeg prøve den. 3. Det var ærgerligt :

32 Bogquiz - vi øver os i at svare på spørgsmål 1. Hvad laver en forfatter? 2. Hvad er antonymet for ny? 3. Flot er det noget der grimt eller pænt? 4. Hvad synes du er flot? 5. Vis mig noget der er grønt? 6. Hvordan løber du stærkt? 7. Hvad kan stærk også betyde? 8. Hvad er man når man er alene? 9. Vis os, hvordan man går baglæns 10. Tegn et hjul 11. Hvad er synonymet for baglæns 12. Hvad laver en illustrator? 13. Har du en ven? 14. Er giraffer høje eller lave? 15. Nævn noget man kan køre på eller kører i? 16. Hvad er en ven 17. Siger man en abe eller et abe? 18. Hvad betyder kedelig? 19. I går cyklede jeg, i dag jeg. 20. Hedder det et dyr eller en dyr?

33 Titel: Kalles nye cykel Forfatter: Jørgen Stamp Illustrator: Jørgen Stamp Kompetencecenter for sproglig, kulturel og social integration Sølystskolen, Nylandsvej 16, 8600 Silkeborg - Tlf

34 Gode ord : Begynd altid med at spørge børnene, om nogen af dem kender ordet og kan fortælle, hvad det betyder. 1. Ny/gammelt vis noget der er nyt og noget der er gammelt 2. Flot Find noget der er flot og noget der er grimt 3. Grøn Find noget der er grønt. Sammenlign mørkegrønt og lysegrønt evt. med farver eller frugter. 4. Stærk/langsom Løb stærk og gå langsom. 6. Springer op vis det. 7. Baglæns gå baglæns og forlæns 8. Hjul tegn cirkler i forskellige størrelser. Vis hjulene på en cykel. 9. Alene vis det med legoklodser eller tøjdyr/dukker lav en gruppe hvor der er flere og en gruppe hvor der kun er en. 10. Vind pust balloner op og lad luften sive ud, mærk vinden der kommer ud.

35 Spørgsmål til bogsamtale Aidan Chambers 4 grundspørgsmål (Aidan Chambers: Tell Me, 1993): 1. Var der noget du godt kunne lide i bogen? 2. Var der noget du ikke kunne lide ved bogen? 3. Var der noget der undrede dig? 4. Var der mønstre, du lagde mærke til? Var der noget, du kom til at tænke på som minder om andre bøger og film? Samtale om illustrationer: Brug illustrationerne og tal om dit og mit hvor kører han stærk og hvor laver han cykeltriks. Brug børnenes initiativer og nysgerrighed og der vil sikkert blive tilføjet mange andre facetter til bogens tekst. Kreative aktiviteter: Find en cykelpumpe og børnene kan på skift prøve at pumpe en cykel. Måske kan de ligefrem være med til at lappe et cykeldæk. Sætninger til eftersigen: 1. Se min nye cykel. 2. Må jeg prøve den. 3. Det var ærgerligt :

36 Bogquiz - vi øver os i at svare på spørgsmål 1. Hvad laver en forfatter? 2. Hvad er antonymet for ny? 3. Flot er det noget der grimt eller pænt? 4. Hvad synes du er flot? 5. Vis mig noget der er grønt? 6. Hvordan løber du stærkt? 7. Hvad kan stærk også betyde? 8. Hvad er man når man er alene? 9. Vis os, hvordan man går baglæns 10. Tegn et hjul 11. Hvad er synonymet for baglæns 12. Hvad laver en illustrator? 13. Har du en ven? 14. Er giraffer høje eller lave? 15. Nævn noget man kan køre på eller kører i? 16. Hvad er en ven 17. Siger man en abe eller et abe? 18. Hvad betyder kedelig? 19. I går cyklede jeg, i dag jeg. 20. Hedder det et dyr eller en dyr?

37 Titel: Kalles nye cykel Forfatter: Jørgen Stamp Illustrator: Jørgen Stamp Kompetencecenter for sproglig, kulturel og social integration Sølystskolen, Nylandsvej 16, 8600 Silkeborg - Tlf

38 Gode ord : Begynd altid med at spørge børnene, om nogen af dem kender ordet og kan fortælle, hvad det betyder. 1. Ny/gammelt vis noget der er nyt og noget der er gammelt 2. Flot Find noget der er flot og noget der er grimt 3. Grøn Find noget der er grønt. Sammenlign mørkegrønt og lysegrønt evt. med farver eller frugter. 4. Stærk/langsom Løb stærk og gå langsom. 6. Springer op vis det. 7. Baglæns gå baglæns og forlæns 8. Hjul tegn cirkler i forskellige størrelser. Vis hjulene på en cykel. 9. Alene vis det med legoklodser eller tøjdyr/dukker lav en gruppe hvor der er flere og en gruppe hvor der kun er en. 10. Vind pust balloner op og lad luften sive ud, mærk vinden der kommer ud.

39 Spørgsmål til bogsamtale Aidan Chambers 4 grundspørgsmål (Aidan Chambers: Tell Me, 1993): 1. Var der noget du godt kunne lide i bogen? 2. Var der noget du ikke kunne lide ved bogen? 3. Var der noget der undrede dig? 4. Var der mønstre, du lagde mærke til? Var der noget, du kom til at tænke på som minder om andre bøger og film? Samtale om illustrationer: Brug illustrationerne og tal om dit og mit hvor kører han stærk og hvor laver han cykeltriks. Brug børnenes initiativer og nysgerrighed og der vil sikkert blive tilføjet mange andre facetter til bogens tekst. Kreative aktiviteter: Find en cykelpumpe og børnene kan på skift prøve at pumpe en cykel. Måske kan de ligefrem være med til at lappe et cykeldæk. Sætninger til eftersigen: 1. Se min nye cykel. 2. Må jeg prøve den. 3. Det var ærgerligt :

40 Bogquiz - vi øver os i at svare på spørgsmål 1. Hvad laver en forfatter? 2. Hvad er antonymet for ny? 3. Flot er det noget der grimt eller pænt? 4. Hvad synes du er flot? 5. Vis mig noget der er grønt? 6. Hvordan løber du stærkt? 7. Hvad kan stærk også betyde? 8. Hvad er man når man er alene? 9. Vis os, hvordan man går baglæns 10. Tegn et hjul 11. Hvad er synonymet for baglæns 12. Hvad laver en illustrator? 13. Har du en ven? 14. Er giraffer høje eller lave? 15. Nævn noget man kan køre på eller kører i? 16. Hvad er en ven 17. Siger man en abe eller et abe? 18. Hvad betyder kedelig? 19. I går cyklede jeg, i dag jeg. 20. Hedder det et dyr eller en dyr?

41 Titel: Kalles nye cykel Forfatter: Jørgen Stamp Illustrator: Jørgen Stamp Kompetencecenter for sproglig, kulturel og social integration Sølystskolen, Nylandsvej 16, 8600 Silkeborg - Tlf

42 Gode ord : Begynd altid med at spørge børnene, om nogen af dem kender ordet og kan fortælle, hvad det betyder. 1. Ny/gammelt vis noget der er nyt og noget der er gammelt 2. Flot Find noget der er flot og noget der er grimt 3. Grøn Find noget der er grønt. Sammenlign mørkegrønt og lysegrønt evt. med farver eller frugter. 4. Stærk/langsom Løb stærk og gå langsom. 6. Springer op vis det. 7. Baglæns gå baglæns og forlæns 8. Hjul tegn cirkler i forskellige størrelser. Vis hjulene på en cykel. 9. Alene vis det med legoklodser eller tøjdyr/dukker lav en gruppe hvor der er flere og en gruppe hvor der kun er en. 10. Vind pust balloner op og lad luften sive ud, mærk vinden der kommer ud.

43 Spørgsmål til bogsamtale Aidan Chambers 4 grundspørgsmål (Aidan Chambers: Tell Me, 1993): 1. Var der noget du godt kunne lide i bogen? 2. Var der noget du ikke kunne lide ved bogen? 3. Var der noget der undrede dig? 4. Var der mønstre, du lagde mærke til? Var der noget, du kom til at tænke på som minder om andre bøger og film? Samtale om illustrationer: Brug illustrationerne og tal om dit og mit hvor kører han stærk og hvor laver han cykeltriks. Brug børnenes initiativer og nysgerrighed og der vil sikkert blive tilføjet mange andre facetter til bogens tekst. Kreative aktiviteter: Find en cykelpumpe og børnene kan på skift prøve at pumpe en cykel. Måske kan de ligefrem være med til at lappe et cykeldæk. Sætninger til eftersigen: 1. Se min nye cykel. 2. Må jeg prøve den. 3. Det var ærgerligt :

44 Bogquiz - vi øver os i at svare på spørgsmål 1. Hvad laver en forfatter? 2. Hvad er antonymet for ny? 3. Flot er det noget der grimt eller pænt? 4. Hvad synes du er flot? 5. Vis mig noget der er grønt? 6. Hvordan løber du stærkt? 7. Hvad kan stærk også betyde? 8. Hvad er man når man er alene? 9. Vis os, hvordan man går baglæns 10. Tegn et hjul 11. Hvad er synonymet for baglæns 12. Hvad laver en illustrator? 13. Har du en ven? 14. Er giraffer høje eller lave? 15. Nævn noget man kan køre på eller kører i? 16. Hvad er en ven 17. Siger man en abe eller et abe? 18. Hvad betyder kedelig? 19. I går cyklede jeg, i dag jeg. 20. Hedder det et dyr eller en dyr?

45 Titel: Kalles nye cykel Forfatter: Jørgen Stamp Illustrator: Jørgen Stamp Kompetencecenter for sproglig, kulturel og social integration Sølystskolen, Nylandsvej 16, 8600 Silkeborg - Tlf

46 Gode ord : Begynd altid med at spørge børnene, om nogen af dem kender ordet og kan fortælle, hvad det betyder. 1. Ny/gammelt vis noget der er nyt og noget der er gammelt 2. Flot Find noget der er flot og noget der er grimt 3. Grøn Find noget der er grønt. Sammenlign mørkegrønt og lysegrønt evt. med farver eller frugter. 4. Stærk/langsom Løb stærk og gå langsom. 6. Springer op vis det. 7. Baglæns gå baglæns og forlæns 8. Hjul tegn cirkler i forskellige størrelser. Vis hjulene på en cykel. 9. Alene vis det med legoklodser eller tøjdyr/dukker lav en gruppe hvor der er flere og en gruppe hvor der kun er en. 10. Vind pust balloner op og lad luften sive ud, mærk vinden der kommer ud.

47 Spørgsmål til bogsamtale Aidan Chambers 4 grundspørgsmål (Aidan Chambers: Tell Me, 1993): 1. Var der noget du godt kunne lide i bogen? 2. Var der noget du ikke kunne lide ved bogen? 3. Var der noget der undrede dig? 4. Var der mønstre, du lagde mærke til? Var der noget, du kom til at tænke på som minder om andre bøger og film? Samtale om illustrationer: Brug illustrationerne og tal om dit og mit hvor kører han stærk og hvor laver han cykeltriks. Brug børnenes initiativer og nysgerrighed og der vil sikkert blive tilføjet mange andre facetter til bogens tekst. Kreative aktiviteter: Find en cykelpumpe og børnene kan på skift prøve at pumpe en cykel. Måske kan de ligefrem være med til at lappe et cykeldæk. Sætninger til eftersigen: 1. Se min nye cykel. 2. Må jeg prøve den. 3. Det var ærgerligt :

48 Bogquiz - vi øver os i at svare på spørgsmål 1. Hvad laver en forfatter? 2. Hvad er antonymet for ny? 3. Flot er det noget der grimt eller pænt? 4. Hvad synes du er flot? 5. Vis mig noget der er grønt? 6. Hvordan løber du stærkt? 7. Hvad kan stærk også betyde? 8. Hvad er man når man er alene? 9. Vis os, hvordan man går baglæns 10. Tegn et hjul 11. Hvad er synonymet for baglæns 12. Hvad laver en illustrator? 13. Har du en ven? 14. Er giraffer høje eller lave? 15. Nævn noget man kan køre på eller kører i? 16. Hvad er en ven 17. Siger man en abe eller et abe? 18. Hvad betyder kedelig? 19. I går cyklede jeg, i dag jeg. 20. Hedder det et dyr eller en dyr?

49 Titel: Kalles nye cykel Forfatter: Jørgen Stamp Illustrator: Jørgen Stamp Kompetencecenter for sproglig, kulturel og social integration Sølystskolen, Nylandsvej 16, 8600 Silkeborg - Tlf

50 Gode ord : Begynd altid med at spørge børnene, om nogen af dem kender ordet og kan fortælle, hvad det betyder. 1. Ny/gammelt vis noget der er nyt og noget der er gammelt 2. Flot Find noget der er flot og noget der er grimt 3. Grøn Find noget der er grønt. Sammenlign mørkegrønt og lysegrønt evt. med farver eller frugter. 4. Stærk/langsom Løb stærk og gå langsom. 6. Springer op vis det. 7. Baglæns gå baglæns og forlæns 8. Hjul tegn cirkler i forskellige størrelser. Vis hjulene på en cykel. 9. Alene vis det med legoklodser eller tøjdyr/dukker lav en gruppe hvor der er flere og en gruppe hvor der kun er en. 10. Vind pust balloner op og lad luften sive ud, mærk vinden der kommer ud.

51 Spørgsmål til bogsamtale Aidan Chambers 4 grundspørgsmål (Aidan Chambers: Tell Me, 1993): 1. Var der noget du godt kunne lide i bogen? 2. Var der noget du ikke kunne lide ved bogen? 3. Var der noget der undrede dig? 4. Var der mønstre, du lagde mærke til? Var der noget, du kom til at tænke på som minder om andre bøger og film? Samtale om illustrationer: Brug illustrationerne og tal om dit og mit hvor kører han stærk og hvor laver han cykeltriks. Brug børnenes initiativer og nysgerrighed og der vil sikkert blive tilføjet mange andre facetter til bogens tekst. Kreative aktiviteter: Find en cykelpumpe og børnene kan på skift prøve at pumpe en cykel. Måske kan de ligefrem være med til at lappe et cykeldæk. Sætninger til eftersigen: 1. Se min nye cykel. 2. Må jeg prøve den. 3. Det var ærgerligt :

52 Bogquiz - vi øver os i at svare på spørgsmål 1. Hvad laver en forfatter? 2. Hvad er antonymet for ny? 3. Flot er det noget der grimt eller pænt? 4. Hvad synes du er flot? 5. Vis mig noget der er grønt? 6. Hvordan løber du stærkt? 7. Hvad kan stærk også betyde? 8. Hvad er man når man er alene? 9. Vis os, hvordan man går baglæns 10. Tegn et hjul 11. Hvad er synonymet for baglæns 12. Hvad laver en illustrator? 13. Har du en ven? 14. Er giraffer høje eller lave? 15. Nævn noget man kan køre på eller kører i? 16. Hvad er en ven 17. Siger man en abe eller et abe? 18. Hvad betyder kedelig? 19. I går cyklede jeg, i dag jeg. 20. Hedder det et dyr eller en dyr?

53 Titel: Kalles nye cykel Forfatter: Jørgen Stamp Illustrator: Jørgen Stamp Kompetencecenter for sproglig, kulturel og social integration Sølystskolen, Nylandsvej 16, 8600 Silkeborg - Tlf

54 Gode ord : Begynd altid med at spørge børnene, om nogen af dem kender ordet og kan fortælle, hvad det betyder. 1. Ny/gammelt vis noget der er nyt og noget der er gammelt 2. Flot Find noget der er flot og noget der er grimt 3. Grøn Find noget der er grønt. Sammenlign mørkegrønt og lysegrønt evt. med farver eller frugter. 4. Stærk/langsom Løb stærk og gå langsom. 6. Springer op vis det. 7. Baglæns gå baglæns og forlæns 8. Hjul tegn cirkler i forskellige størrelser. Vis hjulene på en cykel. 9. Alene vis det med legoklodser eller tøjdyr/dukker lav en gruppe hvor der er flere og en gruppe hvor der kun er en. 10. Vind pust balloner op og lad luften sive ud, mærk vinden der kommer ud.

55 Spørgsmål til bogsamtale Aidan Chambers 4 grundspørgsmål (Aidan Chambers: Tell Me, 1993): 1. Var der noget du godt kunne lide i bogen? 2. Var der noget du ikke kunne lide ved bogen? 3. Var der noget der undrede dig? 4. Var der mønstre, du lagde mærke til? Var der noget, du kom til at tænke på som minder om andre bøger og film? Samtale om illustrationer: Brug illustrationerne og tal om dit og mit hvor kører han stærk og hvor laver han cykeltriks. Brug børnenes initiativer og nysgerrighed og der vil sikkert blive tilføjet mange andre facetter til bogens tekst. Kreative aktiviteter: Find en cykelpumpe og børnene kan på skift prøve at pumpe en cykel. Måske kan de ligefrem være med til at lappe et cykeldæk. Sætninger til eftersigen: 1. Se min nye cykel. 2. Må jeg prøve den. 3. Det var ærgerligt :

56 Bogquiz - vi øver os i at svare på spørgsmål 1. Hvad laver en forfatter? 2. Hvad er antonymet for ny? 3. Flot er det noget der grimt eller pænt? 4. Hvad synes du er flot? 5. Vis mig noget der er grønt? 6. Hvordan løber du stærkt? 7. Hvad kan stærk også betyde? 8. Hvad er man når man er alene? 9. Vis os, hvordan man går baglæns 10. Tegn et hjul 11. Hvad er synonymet for baglæns 12. Hvad laver en illustrator? 13. Har du en ven? 14. Er giraffer høje eller lave? 15. Nævn noget man kan køre på eller kører i? 16. Hvad er en ven 17. Siger man en abe eller et abe? 18. Hvad betyder kedelig? 19. I går cyklede jeg, i dag jeg. 20. Hedder det et dyr eller en dyr?

57 Titel: Kalles nye cykel Forfatter: Jørgen Stamp Illustrator: Jørgen Stamp Kompetencecenter for sproglig, kulturel og social integration Sølystskolen, Nylandsvej 16, 8600 Silkeborg - Tlf

58 Gode ord : Begynd altid med at spørge børnene, om nogen af dem kender ordet og kan fortælle, hvad det betyder. 1. Ny/gammelt vis noget der er nyt og noget der er gammelt 2. Flot Find noget der er flot og noget der er grimt 3. Grøn Find noget der er grønt. Sammenlign mørkegrønt og lysegrønt evt. med farver eller frugter. 4. Stærk/langsom Løb stærk og gå langsom. 6. Springer op vis det. 7. Baglæns gå baglæns og forlæns 8. Hjul tegn cirkler i forskellige størrelser. Vis hjulene på en cykel. 9. Alene vis det med legoklodser eller tøjdyr/dukker lav en gruppe hvor der er flere og en gruppe hvor der kun er en. 10. Vind pust balloner op og lad luften sive ud, mærk vinden der kommer ud.

59 Spørgsmål til bogsamtale Aidan Chambers 4 grundspørgsmål (Aidan Chambers: Tell Me, 1993): 1. Var der noget du godt kunne lide i bogen? 2. Var der noget du ikke kunne lide ved bogen? 3. Var der noget der undrede dig? 4. Var der mønstre, du lagde mærke til? Var der noget, du kom til at tænke på som minder om andre bøger og film? Samtale om illustrationer: Brug illustrationerne og tal om dit og mit hvor kører han stærk og hvor laver han cykeltriks. Brug børnenes initiativer og nysgerrighed og der vil sikkert blive tilføjet mange andre facetter til bogens tekst. Kreative aktiviteter: Find en cykelpumpe og børnene kan på skift prøve at pumpe en cykel. Måske kan de ligefrem være med til at lappe et cykeldæk. Sætninger til eftersigen: 1. Se min nye cykel. 2. Må jeg prøve den. 3. Det var ærgerligt :

60 Bogquiz - vi øver os i at svare på spørgsmål 1. Hvad laver en forfatter? 2. Hvad er antonymet for ny? 3. Flot er det noget der grimt eller pænt? 4. Hvad synes du er flot? 5. Vis mig noget der er grønt? 6. Hvordan løber du stærkt? 7. Hvad kan stærk også betyde? 8. Hvad er man når man er alene? 9. Vis os, hvordan man går baglæns 10. Tegn et hjul 11. Hvad er synonymet for baglæns 12. Hvad laver en illustrator? 13. Har du en ven? 14. Er giraffer høje eller lave? 15. Nævn noget man kan køre på eller kører i? 16. Hvad er en ven 17. Siger man en abe eller et abe? 18. Hvad betyder kedelig? 19. I går cyklede jeg, i dag jeg. 20. Hedder det et dyr eller en dyr?

Kalles nye kasket Forfatter: Oluf og Lena Landstrøm Illustrator: Oluf og Lena Landstrøm

Kalles nye kasket Forfatter: Oluf og Lena Landstrøm Illustrator: Oluf og Lena Landstrøm Titel: Kalles nye kasket Forfatter: Oluf og Lena Landstrøm Illustrator: Oluf og Lena Landstrøm Kompetencecenter for sproglig, kulturel og social integration Sølystskolen, Nylandsvej 16, 8600 Silkeborg

Læs mere

Hønsetyven. Forfatter: Béatrice Rodriguez Illustrator: Béatrice Rodriguez

Hønsetyven. Forfatter: Béatrice Rodriguez Illustrator: Béatrice Rodriguez Hønsetyven Forfatter: Béatrice Rodriguez Illustrator: Béatrice Rodriguez Indhold Hønsetyven er en billedfortælling (en historie uden ord). At læse Hønsetyven sammen med en gruppe børn vil derfor være anderledes

Læs mere

BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE

BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE GRY BASTIANSEN BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE ARBEJDSBOG FOR UNGE BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE Akademisk Forlag og Gry Bastiansen 1 INDHOLD VELKOMMEN TIL KURSET, DER GØR DIG TIL EKSPERT PÅ

Læs mere

forord I dagplejen får alle børn en god start

forord I dagplejen får alle børn en god start Små skridt Denne bog tilhører: forord I dagplejen får alle børn en god start Denne bog er til jeres barn, der nu er startet i dagplejen. Den vil blive fyldt med billeder, tegninger og små historier om

Læs mere

Jeg er glad for at gå i skole. Jeg føler mig tryg i klassen

Jeg er glad for at gå i skole. Jeg føler mig tryg i klassen Jeg er glad for at gå i skole 1% 0% 14% 52% 33% Jeg føler mig tryg i klassen 3% 0% 46% 10% 41% Jeg kan lide mine kammerater i klassen 0% 0% 9% 40% 51% Mine venner kan lide mig, som den jeg er 1% 45% 46%

Læs mere

Undervisningsforløb til Pigen med den sorte kuffert

Undervisningsforløb til Pigen med den sorte kuffert Undervisningsforløb til Pigen med den sorte kuffert Målgruppe: 2.-3. klasse Lavet af Christine Lund Jakobsen Aktiviteter 1. Forforståelse Tænd et stearinlys. Rul gardinerne for, og saml børnene tæt omkring

Læs mere

Vær ærlig overfor dig selv nu. Det her er din chance for at ændre livets tilstand.

Vær ærlig overfor dig selv nu. Det her er din chance for at ændre livets tilstand. Livshjulet? Livshjulet er et stykke selvudviklingsværktøj som har eksisteret i mange, mange år. Livshjulet er et meget simpelt stykke værktøj, som kan give dig en god ide om, hvordan dit liv fungerer lige

Læs mere

NDHOLD. Vedligeholdelse af cyklen 107 inspiration 111 efterskrift 115 cv 119. Wire og kabelsok 57 Bremseklo 58 Bremsegreb 58 Skærme 58 Lås 59

NDHOLD. Vedligeholdelse af cyklen 107 inspiration 111 efterskrift 115 cv 119. Wire og kabelsok 57 Bremseklo 58 Bremsegreb 58 Skærme 58 Lås 59 NDHOLD Indledning 7 værktøj 13 Unbrakonøgle (stiftnøgle) 14 Fastnøgle 15 Skruetrækker 16 Papegøjetang 17 Bidetang 18 Kædeskiller 19 Svensknøgle 20 Gummihammer 21 Rørtang 22 Topnøglesæt 23 Nippelnøgle 24

Læs mere

Lær om trafik. Opgaver til dig. Navn Klasse

Lær om trafik. Opgaver til dig. Navn Klasse Lær om trafik Opgaver til dig Navn Klasse Hej, jeg hedder Hugo. Jeg er 6 år og er lige begyndt i skole. Jeg har trænet skolevejen sammen med min mor og far. Men der er stadig meget, jeg ikke er helt sikker

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Beboerportræt: "Når jeg skriver, er det som terapi for mig. Så kommer mine tanker ud gennem fingrene"

Beboerportræt: Når jeg skriver, er det som terapi for mig. Så kommer mine tanker ud gennem fingrene Beboerportræt: "Når jeg skriver, er det som terapi for mig. Så kommer mine tanker ud gennem fingrene" Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet Når Fatma skriver, lever hun sig ind i en helt anden verden.

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering, marts 2010.

Undervisningsmiljøvurdering, marts 2010. Undervisningsmiljøvurdering, marts 2010. Udarbejdet af: Christine 9c, Emil 9c, Morten 6.b, Caroline 6.a, Lilian Svart, Elna Jørgensen 1. Kortlægning jf. skema 2. Beskrivelse og vurdering af evt. undervisningsmiljøproblemer

Læs mere

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Opstart: Del 1 Sundhedsstyrelsen Og NIRAS Konsulenterne 2 Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Når du skal i gang med at tabe dig, er der mange ting, du skal tænke

Læs mere

Kære underviser, pædagog, præst eller sognemedhjælper

Kære underviser, pædagog, præst eller sognemedhjælper Kære underviser, pædagog, præst eller sognemedhjælper Inspirationsmaterialet til indskolingen og kirkens minikonfirmandundervisning er udviklet af Afrika for børn og tager udgangspunkt i tre billedfortællinger

Læs mere

Hellig 3 Konger 5. januar 2014

Hellig 3 Konger 5. januar 2014 Hellig 3 Konger 5. januar 2014 Jeg hørte en forunderlig historie nytårsaften, en lille fortælling om hvordan vi hænger sammen med den store verden og jeg besluttede at I skulle have den i dag. Da jeg så

Læs mere

Børneundersøgelse Grafrapport August 2014

Børneundersøgelse Grafrapport August 2014 Børneundersøgelse Grafrapport August 2014 10 9 8 9 Har du børn mellem 7 og 14 år? Base: Før screening (n=2084) 7 4 8% Ja Nej 2 Må vi stille dit barn nogle spørgsmål sammen med dig? Base: Før screening

Læs mere

Dialogisk læsning. 6.februar 2013 Sengeløse

Dialogisk læsning. 6.februar 2013 Sengeløse Dialogisk læsning 6.februar 2013 Sengeløse Introduktion til aftenen Dialogisk læsning teori og praksis Forældreinddragelse Dialogisk læsning i forhold til inklusion Snak institutionsvis Opsamling HØJE-TAASTRUP

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Fordyb dig i. Bibelens fortælling. Videoer med. Studiehæfte

Fordyb dig i. Bibelens fortælling. Videoer med. Studiehæfte gdette hæfte giver ad ang til videoerne Fordyb dig i Bibelens fortælling Videoer med Bibelens fortælling Studiehæfte til samtale og fordybelse 50 år med Bibellæser- Ringen Studiemateriale til Bibelens

Læs mere

http://www.analyzethis.no/v3/lpdanmark/bestilling/summary.aspx

http://www.analyzethis.no/v3/lpdanmark/bestilling/summary.aspx Side 1 af 5 Data er sidst opdateret 26.06.2008 02:02:22 Antal besvarelser: 98 af 98 for udvalg: Nordenskov Skole Elev - Kortlægningsundersøgelse LP-modellen Baggrundsoplysninger Dreng Pige Kryds af, om

Læs mere

Dialogisk oplæsning. - en metode til LÆS FOR i indskolingen. Jette Løntoft

Dialogisk oplæsning. - en metode til LÆS FOR i indskolingen. Jette Løntoft Dialogisk oplæsning - en metode til LÆS FOR i indskolingen Jette Løntoft 1 Det kan anbefales at veksle mellem forskellige organisationsformer i læseundervisningen i indskolingen. LÆS FOR LÆS SAMMEN LÆS

Læs mere

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire.

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire. Samtalevandring d. 2. maj 2012. Nicholas, 25. Biologistuderende. Bor på Ørholmgade. Interviewer: Nå, og det var Nicholas, du hedder? Nicholas: Ja, korrekt. Interviewer: Og hvor gammel er du? Nicholas:

Læs mere

Samtaleredskab - kompetencekort Redskab 5

Samtaleredskab - kompetencekort Redskab 5 Samtaleredskab - kompetencekort Redskab 5 Formål Kortene kan bruges til at starte en fælles drøftelse om hinandens arbejdsområder og udviklingsønsker, gennem at give indblik i, hvad der optager ens kollegaer

Læs mere

Evaluering af sløjd i 6. klasse

Evaluering af sløjd i 6. klasse Evaluering af sløjd i 6. klasse Elever på fredagssløjdholdet blev stillet nedenstående evaluerings- spørgsmål Hvad har jeg lært af nye teknikker i 6. klasse? Hvilke teknikker er jeg blevet bedre til i

Læs mere

Din rolle som forælder

Din rolle som forælder For mig er dét at kombinere rollen som mentalcoach og forældrerollen rigtigt svært, netop på grund af de mange følelser som vi vækker, når vi opererer i det mentale univers. Samtidig føler jeg egentlig

Læs mere

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang FORSKELLIGE ENERGIZERS ENERGIZER Energizere er korte lege eller øvelser, som tager mellem to og ti minutter. De fungerer som små pauser i undervisningen, hvor både hjernen og kroppen aktiveres. Selv om

Læs mere

Hold fast i den gode fortælling tal, læs, skriv og producer

Hold fast i den gode fortælling tal, læs, skriv og producer Hold fast i den gode fortælling tal, læs, skriv og producer Kære konferencedeltagere til De små læser Tak for sidst. Jeg lovede jer et udvalg af mine slides til mit oplæg Hold fast i den gode fortælling.

Læs mere

Jeg glæder mig til at bo på Sedenhuse

Jeg glæder mig til at bo på Sedenhuse Jeg glæder mig til at bo på Sedenhuse Interview med seks af de unge der skal flytte på Sedenhuse i november. Af Ole Dan Jensen og Stig Sørensen, fagkonsulenter i H&P, juni 2009. Gitte Nø., David, Nynne,

Læs mere

Snegl Det bedste er at gå på sneglejagt, og finde en masse snegle. Ellers må i Google forskellige snegle, nogle snegle har ingen hus på ryggen.

Snegl Det bedste er at gå på sneglejagt, og finde en masse snegle. Ellers må i Google forskellige snegle, nogle snegle har ingen hus på ryggen. Leger Tal om hvad man kan lege med hvor man kan lege hvor børnene har leget i dag. Hvem de har leget med, hvad de legede. Hvem leger Kaj med? Gaver Er der nogle af børnene der har prøvet at få gaver. Er

Læs mere

Dit barn skal stadig undervises i at læse, så det bliver en bedre og hurtigere læser, og dit barn skal øve sig i at læse.

Dit barn skal stadig undervises i at læse, så det bliver en bedre og hurtigere læser, og dit barn skal øve sig i at læse. ~ 2 ~ Læsefolder til forældrene i 3. og 4. klasse Kære forælder I 3. og 4. klasse er dit barn godt i gang med at læse og skrive. Barnets læsning vil i løbet af 3. og 4. klasse udvikle sig, så barnet læser

Læs mere

Børn og unges rettigheder

Børn og unges rettigheder Artikel 2 Vi er alle sammen forskellige, men vi er også alle sammen ens. Vi er nemlig alle sammen mennesker, og har lige ret til at have det godt. Vi har lige ret til at lege og være med til at bestemme.

Læs mere

Læse- og skrivekursus til Palle går til dans. af Karin Erbo Jensen

Læse- og skrivekursus til Palle går til dans. af Karin Erbo Jensen Læse- og skrivekursus til Palle går til dans af Karin Erbo Jensen Mit afkrydsningsark til min samlemappe portfolio Mit Mit Mit afkrydsningsark til til min til min min samlemappe - portfolio - - portfolio

Læs mere

KOMMENTARRAPPORT. Kildemarkskolen Næstved Kommune. Termometeret

KOMMENTARRAPPORT. Kildemarkskolen Næstved Kommune. Termometeret KOMMENTARRAPPORT Kildemarkskolen Næstved Kommune Termometeret Læsevejledning Kommentarrapporten viser de kommentarer, som eleverne har skrevet ved spørgsmål med kommentarfelter, se indholdsfortegnelsen.

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

en drøm om udviklingssamarbejde

en drøm om udviklingssamarbejde udvikling OG en drøm om udviklingssamarbejde EUROPÆISKE FÆLLESSKABER DE 116 MAJ 2003 OG en drøm om udviklingssamarbejde Denne lille bog indeholder en historie som dem jeg selv plejede at fortælle mine

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 5 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge5_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 11.23 Uge 5 l Verden omkring

Læs mere

Personlighedstest Iværksætterprofil i projektarbejde

Personlighedstest Iværksætterprofil i projektarbejde Personlighedstest Iværksætterprofil i projektarbejde Først kommer en række spørgsmål om dig som person. Du skal vælge det af de to udsagn, der bedst beskriver dig. 1. Hvilket udsagn beskriver dig bedst

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget.

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Læreplaner 2013 Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Baggrund: I år 2004 blev der fra ministeriets side, udstukket en bekendtgørelse om pædagogiske læreplaner i alle dagtilbud. Det var seks temaer, der

Læs mere

Profil Årstids Dagplejer i Vamdrup Øst. Mig og min familie

Profil Årstids Dagplejer i Vamdrup Øst. Mig og min familie Profil Årstids Dagplejer i Vamdrup Øst Mig og min familie Mit navn er Lene Brun Munkholm, jeg er født i 1974 og har boet i Vamdrup siden 1992. Jeg bor sammen med min mand Sandi, som er fængselsbetjent

Læs mere

Prædiken til 1. s. e. trinitatis

Prædiken til 1. s. e. trinitatis Prædiken til 1. s. e. trinitatis Salmer 745 Vågn op og slå på dine strenge 292 Kærligheds og sandheds ånd 41 Lille Guds barn, hvad skader dig 411 Hyggelig rolig Nadver: 725 det dufter lysegrønt af græs

Læs mere

Lillebjørn og de sure dyr i ZOO

Lillebjørn og de sure dyr i ZOO Birde Poulsen Lillebjørn og de sure dyr i ZOO LILLEBJØRN OG DE SURE DYR I ZOO Copyright illustrationer 2013 Birde Poulsen og Forlaget Carlsen Copyright tekst 2013 Birde Poulsen og Forlaget Carlsen Grafisk

Læs mere

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK UNDERVISNINGSMATERIALE HVERDAGENS HELTE Lærervejledning og pædagogisk vejledning til Hverdagens helte 4 - om autisme Et undervisningsmateriale

Læs mere

Hvem bestemmer over mit liv?

Hvem bestemmer over mit liv? Hvem bestemmer over mit liv? Et hæfte med spørgsmål der kan undersøge din oplevelse af selvbestemmelsen, medbestemmelsen og indflydelsen i dit liv regionsyddanmark.dk Svar på spørgsmålene og undersøg hvem

Læs mere

TIL GENNEMSYN. Indhold

TIL GENNEMSYN. Indhold Denne side må ikke kopieres Glæde & Børn v/louise Tidmand Side 3 Indhold Velkommen til Min Styrkebog... s. 4 Øvelse 1-6: De 24 styrker... s. 6 Øvelse 1: De Blå Styrker... s. 6 Øvelse 2: De Grønne Styrker...s.

Læs mere

Planlægning: Herunder beskrives læreplanstema, læringsmål, tegn på læring og tilrettelæggelse af aktiviteter

Planlægning: Herunder beskrives læreplanstema, læringsmål, tegn på læring og tilrettelæggelse af aktiviteter Planlægning: Herunder beskrives læreplanstema, læringsmål, tegn på læring og tilrettelæggelse af aktiviteter Valg af læreplanstema: Kulturelle udtryksformer og værdier, natur og natur fænomener Begrundelse

Læs mere

Før vi går i gang: Hvad er stress

Før vi går i gang: Hvad er stress Før vi går i gang: Jeg har aldrig lavet forskning påmine udsagn og er der ingen evidens for at det virker for andre Det vi kommer til at dele er mine erfaringer de virker for mig, såmåske virker det for

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

Sådan bruger du Spor. Schultz

Sådan bruger du Spor. Schultz Sådan bruger du Spor Schultz Hvad kan jeg bruge Spor til? Spor hjælper dig, når du skal vælge uddannelse og job. Først skal du svare på, hvad du vil, og hvad du kan. Resultatet er en liste med job, der

Læs mere

Stamps Færøerne. Nr. 13. September 2012

Stamps Færøerne. Nr. 13. September 2012 Stamps Færøerne Nr. 13 September 2012 ISSN 1603-0036 Fem dage i paradis Julen 2012 Nye posttakster 1. oktober 2012 Fotos: Wang Jiayi Fem dage i paradis Hvert år har vi en afstemning om årets smukkeste

Læs mere

qwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzx cvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzx cvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzx

qwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzx cvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzx cvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzx qwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzx Vejledende læsehandleplan for lærerteamet i 1. klasse Slagelse Kommune, Center for Skole, maj 2010 1. udgave cvbnmrtyuiopasdfghjklæøzx [Skriv tekst]

Læs mere

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. Interviewer: I Respondent: MJ

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

3 trin til at håndtere den indre kritik

3 trin til at håndtere den indre kritik Fri og Kreativ 3 trin til at håndtere den indre kritik Ved cand. mag. i psykologi og pædagogik Line Larsen friogkreativ.dk Copyright 2013 friogkreativ.dk Alle rettigheder reserveret. Side 1 af 7. 3 trin

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

MIN LIVSHISTORIE. Glemmer jeg, så husker du. Mit navn. Evt. kaldenavn. Fødselsdag og år ÆLDRE OG OMSORG BRØNDBY KOMMUNE

MIN LIVSHISTORIE. Glemmer jeg, så husker du. Mit navn. Evt. kaldenavn. Fødselsdag og år ÆLDRE OG OMSORG BRØNDBY KOMMUNE MIN LIVSHISTORIE Glemmer jeg, så husker du. ÆLDRE OG OMSORG BRØNDBY KOMMUNE Mit navn Evt. kaldenavn Fødselsdag og år Brøndby Kommunes Trykkeri / 210415 NOTER INDHOLD: 1. Forord... side 4 1. Lidt om hvem

Læs mere

Ugebrev 17 Indskolingen 2015

Ugebrev 17 Indskolingen 2015 Ugebrev 17 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære indskolings forældre Allerførst en stor ros til jeres børn for den opmærksomhed og interesse de viste onsdag morgen i forbindelse med fortællingen fra vores

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undersøgelse af undervisningsmiljø FLE 08/09 Hold: 8. kl, 9.a, 9.b, 10.a, 10.b Køn: M, K Resultater i antal og procent Rammer 2 Synes du, at følgende forhold i klassen er i orden eller ikke

Læs mere

Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før.

Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før. Kald 3 - The Power of why. I dag skal vi tale om HVORFOR du ønsker det, du ønsker. Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før. Derfor er det super vigtigt, at du har god

Læs mere

VIDEO 2 TANTRACURE. Afspændingsteknikken

VIDEO 2 TANTRACURE. Afspændingsteknikken VIDEO 2 TANTRACURE 1 Afspændingsteknikken 2 Copyright 2013 TantraCURE.dk Ingen dele af denne bog må kopieres, reproduceres eller transmitteres i nogen form, om det så er elektronisk, fotokopi, optagelse

Læs mere

teentro Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende 2. En Gud derude 3. Gud hernede 4. Hvorfor kom Jesus? frikirkelig konfirmation

teentro Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende 2. En Gud derude 3. Gud hernede 4. Hvorfor kom Jesus? frikirkelig konfirmation teentro frikirkelig konfirmation Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende Målet med denne samling er at have det sjovt og lære hinanden at kende. For at både du og teenagerne skal få mest muligt ud

Læs mere

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans Interview med chefgreenkeeper Adam Evans v/mogens Damm Dette interview blev lavet d. 21.januar, 2016, nogle dage før Adam tiltræder sit nye arbejde som chefgreenkeeper i Frederikshavn Golf Klub. Adam Evans

Læs mere

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret Lisa Duus duuslisa@gmail.com Baggrund og erfaringer Mødet mellem sundhedsprofessionelle og etniske minoritetspatienter/borgere

Læs mere

MIN VEN ER ALBINO. om en svagtseende dreng

MIN VEN ER ALBINO. om en svagtseende dreng MIN VEN ER ALBINO om en svagtseende dreng MIN VEN ER ALBINO om en svagtseende dreng 1.udgave Udgivet af: Dansk Forening for Albinisme www.albinisme.dk kontakt@albinisme.dk Redaktion: Susan Poulsen, Karina

Læs mere

MED-møder? MED-møder

MED-møder? MED-møder Hvordan kan man sætte borgeren i centrum på MED-møder? Hvordan kan man sætte borgeren i centrum på MED-møder MED-Temadag i Vejen Kommune, 2 nov. 2015 (Kl. 11.30 15.30). v/ Thomas Phillipsen, cand. psych.,

Læs mere

KOPISIDE 1. Alinea. På vej til Dansk i Midten. Byskov og Keinicke: Hip hurra for Astrid. Til fri kopiering i forbindelse med undervisningen.

KOPISIDE 1. Alinea. På vej til Dansk i Midten. Byskov og Keinicke: Hip hurra for Astrid. Til fri kopiering i forbindelse med undervisningen. KOPISIDE 1 Kopisider.indd 1 06/08/07 15:02:25 KOPISIDE 2 Kopisider.indd 2 06/08/07 15:02:26 I min familie er det skik at I min familie er det skik at I min familie er det skik at I min familie er det skik

Læs mere

Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen 19-03-2012

Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen 19-03-2012 ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Projektbeskrivelse Informationsteknologi Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen 19-03-2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Problemobservation.... 4 2.1 Egen erfaring...

Læs mere

HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE?

HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE? HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE? En øvelse i at blive bevidst omkring de områder af dit liv hvor du holder dig selv tilbage Basisbehov Jeg udsætter ofte at spise selvom jeg er sulten eller skipper/glemmer

Læs mere

seje AL FA BET FORTÆLLINGER John Præstegaard og Esma Suleyman Indtalt af Janne Hyldgaard DigTea

seje AL FA BET FORTÆLLINGER John Præstegaard og Esma Suleyman Indtalt af Janne Hyldgaard DigTea 24 seje AL FA BET FORTÆLLINGER DigTea John Præstegaard og Esma Suleyman Indtalt af Janne Hyldgaard 24 seje AL FA BET FORTÆLLINGER DigTea John Præstegaard og Esma Suleyman Indtalt af Janne Hyldgaard Fantasifulde

Læs mere

Validerede instrumenter til 15M

Validerede instrumenter til 15M Validerede instrumenter til 15M Instrument A: Mental Health Recovery Measure (MHRM ) Målet med dette spørgeskema er at finde ud af, hvordan du ser din egen nuværende recovery-proces. Recovery handler om

Læs mere

Sofie Koborg Brøsen KAN I FORSTÅ MIG?

Sofie Koborg Brøsen KAN I FORSTÅ MIG? Sofie Koborg Brøsen KAN I FORSTÅ MIG? Sofie Koborg Brøsen KAN I FORSTÅ MIG? Copyright Sofie Koborg Brøsen Grafisk formgivning af Kasper Kruse og Karlsson2/grafisk Illustreret af Peter Brøsen Tryk: Frederiksberg

Læs mere

Mørkeræd. Introduktion til undervisningsmaterialet. Mørkeræd

Mørkeræd. Introduktion til undervisningsmaterialet. Mørkeræd Introduktion til undervisningsmaterialet Mørkeræd 1 Introduktion til undervisningsmaterialet Kære underviser Dette undervisningsmateriale er tiltænkt til brug i danskundervisningen på mellemtrinnet. Alle

Læs mere

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer side 1 Ja Nej? 1 Jeg har bemærket, at når jeg er sammen med en meget følelsesbetonet person, er jeg overraskende rolig og upåvirket Somme tider oplever jeg følelser, der bringer mig ud af ligevægt og forvirrer

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

Velkommen. KEA Design/Business - E-designteamet. Dit navn: CPR.nr: - til optagelsesprøven på E-Design 2012 mandag d. 16. april, Kl. 9-11.

Velkommen. KEA Design/Business - E-designteamet. Dit navn: CPR.nr: - til optagelsesprøven på E-Design 2012 mandag d. 16. april, Kl. 9-11. Velkommen til optagelsesprøven på EDesign 2012 mandag d. 16. april, Kl. 911.30 Velkommen til optagelsesprøven På uddannelsen til edesigner lærer du at udvikle, planlægge og organisere og gennemføre design

Læs mere

Hvordan håndterer du dine følelser... i forbindelse med Type 1-diabetes

Hvordan håndterer du dine følelser... i forbindelse med Type 1-diabetes Hvordan håndterer du dine følelser... i forbindelse med Type 1-diabetes Når du får det at vide Når man får konstateret diabetes bliver man chokeret, ked af det, trist, vred, bekymret eller en hel masse

Læs mere

Sprogvurdering og sprogstimulering af børn med dansk som andetsprog fra 3 år og indtil skolestart. Forældrepjece

Sprogvurdering og sprogstimulering af børn med dansk som andetsprog fra 3 år og indtil skolestart. Forældrepjece Sprogvurdering og sprogstimulering af børn med dansk som andetsprog fra 3 år og indtil skolestart Forældrepjece 1 Dagtilbudslovens 11-12 Kommunalbestyrelsen har ansvaret for, at der gennemføres en sprogvurdering

Læs mere

Læsetræning 2B. Margaret Maggs & Jørgen Brenting. - læs og forstå. illustration: Birgitte Flarup

Læsetræning 2B. Margaret Maggs & Jørgen Brenting. - læs og forstå. illustration: Birgitte Flarup Læsetræning 2B - læs og forstå Margaret Maggs & Jørgen Brenting illustration: Birgitte Flarup Denne bog er hentet fra Baskervilles Depot som e-bog til udskrivning på egen printer. Ved at købe adgang til

Læs mere

Jeg fik den tanke i forgårs, at man ikke burde stille en skriveopgave, uden også selv at besvare den.

Jeg fik den tanke i forgårs, at man ikke burde stille en skriveopgave, uden også selv at besvare den. 17. jul. 2012 Jeg fik den tanke i forgårs, at man ikke burde stille en skriveopgave, uden også selv at besvare den. nedenfor er altså mit bud på en tekst der handler om kamp og kærlighed, kampaspektet

Læs mere

Jeg er den direkte vej til en tastefejl

Jeg er den direkte vej til en tastefejl Flemming Jensen Jeg er den direkte vej til en tastefejl - om livet med en talblind Papyrus Publishing Tilegnet Louise Bech Via sin kærlighed og ærlighed har hun givet mig mulighed for at give udtryk for

Læs mere

Under 1 år 0 0,0% 1 år 0 0,0% 2 år 1 11,1% 3 år 3 33,3% 4 år 2 22,2% 5 år 3 33,3% 6 år 0 0,0% 7 år 0 0,0% I alt 9 100,0%

Under 1 år 0 0,0% 1 år 0 0,0% 2 år 1 11,1% 3 år 3 33,3% 4 år 2 22,2% 5 år 3 33,3% 6 år 0 0,0% 7 år 0 0,0% I alt 9 100,0% Wiemosen Hvad er dit barns alder? Under 1 år 0 0,0% 1 år 0 0,0% 2 år 1 11,1% 3 år 3 33,3% 4 år 2 22,2% 5 år 3 33,3% 6 år 0 0,0% 7 år 0 0,0% Hvad er dit barns køn? Dreng 6 66,7% Pige 3 33,3% Hvor længe

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12. Kursusmappe Uge 19 Emne: Nørd Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.10 Uge 19 l Nørd Det har sneet igen, og alle de H er, der var

Læs mere

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5.

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5. Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1: Hvad er arbejdsetik for dig? Interviewsvar 5.1: Jamen altså.. Etik så tænker jeg jo gerne i forhold til, ikke i forhold til personlig pleje, men i forhold

Læs mere

øve os i gæstfrihed. En af de ting ved Jesus, som fik folk til at undre sig, dengang han gik rundt på jorden, var hans vilje til at

øve os i gæstfrihed. En af de ting ved Jesus, som fik folk til at undre sig, dengang han gik rundt på jorden, var hans vilje til at 33 JESUS-PLANEN - UDAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 5 33 Jesus-planen Introduktion til denne Ud-aften Denne ud-aften skal foregå hjemme hos en gæstfri sjæl i gruppen Husk at invitere til aftenen med god

Læs mere

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke Salmer: 236 305 224 // 241 227 235 Maria Magdalene ved graven 1. Jeg har igennem årene mødt mange enker og enkemænd, men nok mest enker, som har fortalt

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 Hvordan lød mon verdens første spørgsmål? Det kan I jo tænke lidt over

Læs mere

Quick ringeguide til jobkonsulenter. Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder

Quick ringeguide til jobkonsulenter. Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder Quick ringeguide til jobkonsulenter Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder Generelle råd til samtalen Vær godt forberedt Halvér dit taletempo Tal tydeligt med entusiasme og

Læs mere

Spørgsmål eleverne i 5. klasse skulle tænke over og besvare om skolereformen:

Spørgsmål eleverne i 5. klasse skulle tænke over og besvare om skolereformen: Skolereform Elevernes tanker om skolereformen 5. klasse har talt med deres klasselærer om Skolereformen. De skulle fortælle, hvad de vidste, hvad de havde hørt, hvad de troede, og hvad de havde af ønsker

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 Uge 23 Emne: Min krop Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge23_minkrop.indd 1 06/07/10 11.41 Uge 23 l Min krop Hipp har det bedre og nyser ikke

Læs mere

Faglig læsning og forudsætninger herfor. Indskoling. Link til arbejdsrum på PU s hjemmeside:

Faglig læsning og forudsætninger herfor. Indskoling. Link til arbejdsrum på PU s hjemmeside: Faglig læsning og forudsætninger herfor. Indskoling Link til arbejdsrum på PU s hjemmeside: Faglig læsning og forudsætninger herfor. Indskoling Link til arbejdsrum på PU s hjemmeside http://paedagogiskudvikling.esbjergkommune.dk

Læs mere

qwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqw ertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwert yuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyui opåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopå

qwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqw ertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwert yuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyui opåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopå qwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqw ertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwert yuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyui opåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopå Vejledende læsehandleplan asdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasd for teamet

Læs mere

Materiale til klar til at knække læsekoden, 10 faglige forløb der får alle med. Kapitel 7

Materiale til klar til at knække læsekoden, 10 faglige forløb der får alle med. Kapitel 7 Materiale til klar til at knække læsekoden, 10 faglige forløb der får alle med. Kapitel 7 Kort til Forløbet om sætninger og tekstopbygning Her er 0 forskellige kort, som kan bruges til quiz og byt (cooperative

Læs mere

Min morfar Min supermand

Min morfar Min supermand Dedikeret til min farmor og min far. Skrevet af Lilian Rask Andersen 2012. Manuskript doneret til Kræftens Bekæmpelse, i et håb om at bogen kan hjælpe familier og pårørende til at tale og græde sammen

Læs mere

Kender jeg Halfdan Rasmussen?

Kender jeg Halfdan Rasmussen? Før jeg læser bogen Kender jeg Halfdan Rasmussen? Se på billederne side 19, 21, 23 og 25. Her er billeder af 3 bøger og 1 CD. Nina Sahl Halfdan Rasmussen Gyldendal 1. Hvad hedder de 3 bøger og CD en? 1.

Læs mere

Prædiken til bededag, Matt 3,1-10. 1. tekstrække

Prædiken til bededag, Matt 3,1-10. 1. tekstrække 1 Nollund Kirke Bededag fredag d. 1. maj 2015 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til bededag, Matt 3,1-10. 1. tekstrække Salmer DDS 497: Jeg råber fast, o Herre (mel: Jeg ved, på hvem jeg bygger) DDS

Læs mere

Mine penge. Hvad bestemmer jeg? Og hvordan kan jeg få hjælp? TIL PERSONER MED NEDSAT FUNKTIONSEVNE

Mine penge. Hvad bestemmer jeg? Og hvordan kan jeg få hjælp? TIL PERSONER MED NEDSAT FUNKTIONSEVNE Mine penge Hvad bestemmer jeg? Og hvordan kan jeg få hjælp? TIL PERSONER MED NEDSAT FUNKTIONSEVNE Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: info@socialstyrelsen.dk

Læs mere