Danmarks Rederiforening - en kort historie om bygningen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Danmarks Rederiforening - en kort historie om bygningen"

Transkript

1 Danmarks Rederiforening - en kort historie om bygningen Amaliegade 33 Tlf.: København K Fax: Mail: info@shipowners.dk

2 Mødesalen på 1. sal. Foto: Filiz Kuvvetli (FK) Forsiden: Danmarks Rederiforenings bygning, Amaliegade 33. Foto: Jørgen Hegner Christiansen (JHC)

3 Rederiforeningens Bygning, Amaliegade 33 Dampskibsrederi Foreningen, i dag Danmarks Rederiforening, blev stiftet i 1884 af en kreds af større redere med det formål at varetage danske skibsrederes interesser og fremme dampskibsfarten. I de første mange år havde man husly hos et af medlemmerne, indtil man i 1914 flyttede til lejede lokaler i Holbergsgade 1 og siden Sankt Annæ Plads 19 - en naturlig adresse for dette eksklusive laug, nær havnen og i Frederiksstadens hjørne. Efter 1. Verdenskrig følte man af mange grunde trang til at etablere sig i eget hus, ikke kun af almindelige ambitioner, men også fordi foreningen efterhånden havde udviklet sig til en egentlig erhvervsorganisation, der ikke blot optrådte som arbejdsgiverorganisation men også varetog branchens interesser overfor regeringer og maritime institutioner. I juni 1919 etableredes således et byggeudvalg. Efter nøje overvejelse forkastede man Frimurerlogens bygning i Klerkegade og den nordligste af Kunstindustrimuseets pavilloner i Amaliegade, der begge var til salg. Ved et bestyrelsesmøde i august anbefalede man købet af en grund ved siden af Amaliegade-pavillonen, der hidtil havde tilhørt Frederiks Hospital. Oprindelige lysekrone med roset af stjerne. Foto:FK Dørhåndtag af elfenben og stjerneskilt af messing. Foto: FK Inden længe blev Emmanuel Monberg involveret i projektet. Han havde en solid uddannelse bag sig hos Gotfred Tvede, der drev en af landets største tegnestuer. Som mange yngre arkitekter på den tid var han meget optaget af nyklassicismen, der havde fået sit gennembrud med Carl Petersens museum i Fåborg. Efter krigen var tiden inde til et nybrud - den gamle verden med sine vekslende historiske stilarter og romantiske, brogede og usammenhængende huse blev forkastet. Man stræbte mod det enkle og ukomplicerede for at kunne begynde forfra: De klare grundformer, typernes forædling, klare principper for anvendelsen af de dekorative led, disciplin og sammenhæng. Her blev C.F. Hansen et samlingspunkt som repræsentant for projekteringens elementære principper, ofte i frugtbart samarbejde med maler- og billedhuggerkunst, som netop Faaborgmuseet er et glimrende eksempel på. Monberg var således ikke i tvivl om, hvordan opgaven skulle gribes an - Foreningen skulle have et hovedsæde, der svarede til dens position i samfundet. Tilmed kunne der opnås et berigende samspil med nabogrunden, hvor der samtidig blev opført en kontorbygning for Dampskibsselskabets Dannebrog, med Einar Madvig og Poul Methling som arkitekter. Imidlertid lå det ham meget på sinde at indpasse det store bygningsvolumen i forhold til gadebilledet og i særdeleshed naboejendommene. Tagformer og vindues- og pillebredder er derfor stærkt inspireret heraf. Den refendfugede underetage skulle indeholde foreningens hovedkontor, mens 1. salen var optaget af den store mødesal med hvælvet loft, der gik op til kvistetagen, eller 3. sal.

4 Trapperummet med den oprindelige elevator. Foto: JHG Nord Plan af stueetagen Til højre (øst) er facaden mod Amaliegade Det skraverede område (syd) er gården, og porten er i det nederste højre hjørne

5 De indvendige trapper er belagt med trin og vanger af Jura Gelb-marmor, og dette materiale er også anvendt til undervæggene ved foden af hovedtrappen. I mødesalen, der har kassetteloft over en stærkt fremspringende gesims, er der i begge ender opstillet store kaminer af rød Veronamarmor, med spejlrammer og relieffer ovenover af Carraramarmor. Disse relieffer samt nogle mindre i forhal og den tidligere spisesal er udført af billedhugger Einar Utzon Frank. I den store forhal til mødesalen findes en sort marmorkamin med midterparti af gul Veronamarmor, mens en tilsvarende i den tidligere spisesal på 2. sal desværre er forsvundet. Endvidere udførte den unge modernist Axel Salto dørstykker og vægmalerier til direktørlejligheden samt nogle vignetter på væggene i direktørkontoret, som dog er forsvundet ved en senere renovering. Dørparti med tydelige nyklassicistiske træk i form af trekants fronton og volut. Foto: FK Hertil kom en række foreningslokaler med udvalgsværelser, formandsværelse, spisesal m.m. på både 1. og 2. sal, mens hele kvistetagen blev indrettet til bolig for direktøren. I kælderen var der portnerbolig, frokostværelser og garderobe for personalet, foruden de nødvendige rum til varme- og ventilationsanlæg, grundvandspumper osv. Den lange sidefløj mod Kunstindustrimuseet skulle være en kontorbygning beregnet på udlejning, fortrinsvis til medlemmer eller rederirelaterede foretagender. Alle fem etager skulle som forhuset udføres med jernbetondæk, disponeret omkring en bred midterkorridor og således indrettet, at de for hvert fag kunne opdeles i større eller mindre kontorer efter den enkelte lejers behov. Dette var muligt, fordi alle fag var udstyret med lodrette kanaler til fremføring af tekniske installationer. De relativt dybe kontorer var ganske velbelyste på grund af den store vindueshøjde og den frie beliggenhed ud mod museet. Dette er stadig tilfældet. Den 3. december 1919 blev projektet vedtaget, og i foråret 1920 gik man i gang med at bygge. Arbejdet med det store hus skred planmæssigt frem, og allerede den 2. oktober 1922 kunne man flytte ind i forhuset. I vinteren 1923 blev det første rederimøde afholdt i mødesalen med efterfølgende middag, men egentlig indvielsesfest blev det ikke til. Men det var et prægtigt hus, man havde fået. Bånd, vinduesindfatninger og hovedgesims mod gaden er udført af sleben Cottasandsten, mens samme dele mod gården er udført i cement med forstøbning af sandsstensmel og slebet på samme måde som sandstenen. Portrummet samt trappen og dørpartiet i gården er ligeledes beklædt med Cottasten, mens de pudsede facader er udført i en lys tone, afstemt efter gadebilledet, baseret på bornholmsk grus, Klintebjergkalk og bensort. Den ottetakkede stjerne ses mange steder i bygningen. Øverst: Mødesalens gulv i mørkt træ har talrige ottekantede stjerner. Nederst: Dobbeltdøren til mødesalen har fem ottekantede stjerner i bladguld i hver side. Foto:FK

6 et TIFF (LZW )-komprimeringsværktøj, for at man kan se dette billede. Der kræves QuickTime og Forhallen med store lænestole og sort marmorkamin med midterparti af gul Veronamarmor. Gulvet er egetræs parketgulv. Stolene og taburetterne er tegnet af Monberg. Foto: JHC På væggen over dørene er der relieffer af Einar Utzon-Frank. Foto:FK Relieffer over mødesalens kaminer af rød Veronamarmor. Reliefferne er udført af hvid Carraramarmor af Einar Utzon- Frank. Foto:FK Utzon- Frank levede i årene Han var gennem hele sit værk skønhedsdyrker, og han blev hovedskikkelse i den klassicistiske strømning, der prægede dansk skulptur i mellemkrigsperioden. Utzon-Franks værker var baseret på et indgående kendskab til og beundring for den græske-arkaiske og tidlige italienske renæssances skulpturer, og denne indflydelse ses klart på dette relief af ham. Han har utallige værker, både i museer og hos private og flere af hans skulpturer står som offentlige monumenter i parker og haver, ikke kun i København men også i byer som Helsingør, Aarhus og Aalborg. Allerede som 30-årig blev han udnævnt til professor på Kunstakademiet. Af hans hovedværker kan nævnes Slangedræber i Politigården i København, Rytterstatuen af Christian X på Sankt Annæ Plands og 6 facaderelieffer på Stærekassen, som er en del af Det Kongelige Teater på Kongens Nytorv.

7 Møblerne i kontorer, mødesal, spisesal, formandsværelse og udvalgsværelser er alle tegnede af Monberg. Især mødesalens mange hvidmalede stole med forgyldt ornamentik og karmosinrødt betræk* har distinkte C.F. Hansen/Hestchske aner. Nyantikke reminiscenser ses også i forhallens taburetter mellem de store magelige polstrede lænestole. En mere selvstændig tone anslås i flere skriveborde med tilhørende stole, mens et par skabe nærmer sig den frie, virtuose behandling af empirens stiltræk, som fandt sine bedste fortolkere i Kaj Gottlob og Edvard Thomsen, og ikke mindst Kaare Klint. Mødesalen der har hvælvet kassetteloft over en stærkt fremspringende gesims. Stole og borde tegnet af Monberg. Foto:JHC Hele herligheden, med indkøb af grund, inventar osv. kom til at stå Foreningen i knap 3 mio. kr. Det var en anselig sum, ikke blot efter datidens forhold, hvor en styrmand fik ca. 600 kr. om måneden, og timelønnen lå i størrelsesordenen 1,50 kr., men også i dag (2000) hvor beløbet vel svarer til ca. 120 mio. kr. Til gengæld må man konstatere, at pengene har været givet godt ud, som besøgende i huset ofte påpeger. De mange velbevarede interiører er repræsentanter for en sublim, eksklusiv periode i nyere dansk arkitektur, der ikke har fået lov at overleve ret mange steder, og som alene i kraft af sin overlegne sikre håndværksmæssige udførelse har krav på at blive bevaret for eftertiden. Det forstår Rederiforeningen heldigvis til fulde, og man har allerede i en årrække ofret betydelige summer på at vedligeholde og tilbageføre huset til dets oprindelige stand. Visse hensyn til moderne behov har naturligvis måttet imødekommes, men grundlæggende må man sige, at husets basale værdier ikke er blevet antastet. Monberg blev i øvrigt tildelt Eckersberg-Medaillen for Amaliegade 33, og huset blev officielt fredet i år Kilder: Dette afsnit er et uddrag af artikel bragt i særnummer af tidsskriftet Arkitekten i forbindelse med Frederiksstadens 250 års jubilæum i Artiklen er skrevet af Jørgen Hegner Christiansen Detalje af mødesalens hvidmalede stole med forgyldt ornamentik. *) Stoffet, som er fin italiensk silke, var efterhånden blevet modent til udskiftning. Opdagelsen af, at lignende stof var blevet brugt i den nærliggende Marmorkirke, ledte Rederiforeningen på sporet af den sidste rulle heraf i Italien. Ompolstring af de 99 eksisterende stole fandt derefter sted i Detalje af mødesalens kassetteloft. Foto: FK

8 Dørstykkerne med haner og hjorte i kamp i den daværende direktørbolig. Foto: FK I den daværende direktørlejlighed har Axel Salto udført dørstykker i Saltos udsmykninger, der blev afdækket og restaureret i forbindelse med et nyligt istandsættelsesprojekt, viser et par hjorte og haner i livlig kamp og slyngplanter med eksotiske fugle, frugter og blomster. Disse ornamentale og paradisiske kompositioner er i overensstemmelse med Salto og hans samtids poetiske opfattelse af motivets dekorationsværdi. Axel Salto ( ) virkede inden for mange forskellige medier; grafik, keramik, og som skribent og illustrator. Det gjorde ham til en central figur i de modernistiske gennembrudsår, årene omkring 1. Verdenskrig, i dansk kunst. Efter sin afgang fra Kunstakademiet i 1914 udgav han kunstbladet Klingen i årene Fra 1921 var han med i kunstnersammenslutningen De 4 sammen med Wilhelm Lundstrøm, Svend Johansen og Karl Larsen. Saltos værker er repræsenteret i flere museer, både i Danmark og i udlandet. I 1938 fik Salto Eckersberg-Medaillen for hans virke i dansk kunst. Paneler udsmykket med slyngplanter. Foto: FK

9 Malerierne i Hall en Maleren Anton Melby ( ) var den ældste af 3 brødre der alle blev marinemalere og levede en stor del af deres professionelle liv uden for Danmark. Melby måtte på grund af nærsynethed opgive at blive sømand og valgte at gå i lære som skibsbygger på Nyholm. Han afbrød uddannelsen og besluttede at blive marinemaler. Hjuldamper. Anton Melby. Paris (134x90 uden ramme). Foto:FK I 1840 erne foretog Melby sejladser i Østersøen med korvetten Flora og i Nordsøen med Linieskibet Christian VIII, og i 1844 sejlede han med Hekla til Marokko. Samme år sejlede han med Gefion, der skulle til Livorno for at indskibe Thorvaldsens værker. Sejladserne var en nødvendig inspiration, men de tidlige værker bærer præg af Eckersbergs klare og nøgterne gengivelse af stolte skibe for fulde sejl. Solnedgang. Anton Melby,1865. (90x140 uden ramme). Foto:FK I slutningen af 1847 flyttede han til Paris og under indtryk af det franske marinemaleri begyndte han at dyrke den romantiske genre med dramatiske lys- og vejrligseffekter, der gjorde ham til en af tidens efterspurgte marinemalere. I 1853 rejste Melby med den franske ekspedition til orienten. Under sit ophold i Konstantinopel har han fået bestillinger fra Sultanen. Senere udførte han et stort billede for Napoleon III, og malede En episode af søslaget ved Køgebugt 1677 for Christian VIII. Den fornemme kundekreds styrkede hans internationale anseelse og efterspørgsel af hans værker. Melby s marinemalerier ændrede sig med tiden til romantiske naturscenerier præget af stemningsfyldte vejrlig som uvejr, havblik, måneskin eller solnedgang, så skibene fik sekundær betydning. Kilde: Weilbach Kunstnerleksikon Bark i hårdt vejr, Anton Melby, 1851, (70x106 uden ramme).foto:fk

10 Model af skib i montre. Foto:FK Sofa fra 1930erne. Foto:FK

11 Til venstre: Krigsskibe i kamp. Hollandsk maler, 17. årh.. signatur J.F.D.V. (108x74) Foto:FK Til højre: Høj sø, Wilhelm Bille. (96x55). Foto:FK Wilhelm Bille ( ). Han var uddannet af faderen, marinemaleren Carl Ludvig Bille. Wilhelm Billes malerier ses ofte i auktioner her i Danmark og England. Han malede ofte det monumentale København med skibe, præget af en kølig farveholdning og en virtuost malerisk talent. Kilde: Weilbach Kunstnerleksikon Til venstre: Aften. Chr. Mølsted (95x759). Gave fra skibsreder H.A. Hansen, formand for Dansk Dampskibsrederiforening Foto:FK Chr. Mølsted ( ) fik sin første inspiration og undervisning hos Dragørs selvlærte skibstegnere. Som maler fandt han sin motiver i Dragørs gamle huse, byens havn og skibstrafikken mellem Dragør og Drogden. I sine historiske og samtidshistoriske optrin forenede Mønsted sit virtuose tegnetalent med en national begejstring. I 1925 udstillede han på Charlottenborg. Kilde: Weilbach kunstnerleksikon Til højre: Kystparti med fyrtårn og skib. Bonaventura Peeters. 17. årh. (54x77) Foto: FK

12 Saltos eksotiske frugt dekorationer på dørpaneler. Foto:FK

13 Til venstre: Tremaster indensjærs. Lauritz Haaland (150x90). Gave fra Norges Rederforbund. 17 januar Foto:FK Til højre: Fra Kronborg. Ulrich Baudissen (130x88). Foto:FK Ulrich Baudissen ( ) var officer og maler. Han er uddannet på Landkadetakademiet i København, blev kaptajn 1849 og afgik som major i Årene mellem var han uden for nummer, og det var i denne periode hans kunstneriske virksomhed fandt sted. Hans interesse var landskabsmaleri, og han udstillede ofte skovpartier og motiver fra Frederiksborg og Fredensborg Slot. Flere er og har været i kongeligt eje. Kilde: Weilbach kunstnerleksikon Til venstre: Fuldrigger ved en havn i Spanien. F.T. Kloss. (60x95) F.T. Kloss ( ) interesserede sig tidligt for marinemaleri og opsøgte bl.a. J.C. Dahl i Dresden. Kloss har studeret Eckersbergs kunstneriske praksis og udviklede sin egen billedtype. Han betonede det romantiskheroiske og den stemnings-beskrivende anekdote. Kilde: Weilbach kunstnerleksikon Tekst og fotos samlet og udarbejdet af Konservator Filiz Kuvvetli (Opdateringer foretaget af MBC / Rederiforeningen i juni 2011)

14 Danmarks Rederiforening Medlemsoversigt

15 1. March 2013

16

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SLOTSGADE 22, NYKØBING GULDBORGSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 27.10.2010 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2010-7.82.07/376-0001 Kommune: Guldborgsund

Læs mere

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM Peter Hansen: Kai Nielsen modellerer Mads Rasmussen, 1913 UNDERVISNINGSMATERIALE FOR 4.-6. KLASSE MADS RASMUSSEN OG FAABORG MUSEUM I begyndelsen af 1910 fik konservesfabrikant

Læs mere

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber B I R G I T T E T H O R L A C I U S F R E D E I N G E T R O E L S E N L I N D H O L M 21.09.13-18.10.13 GalleriWeber Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele.dk

Læs mere

1796 BRYGGER ARNTHS GAARD 2010 RÅDHUSSTRÆDE 4 / KØBENHAVN

1796 BRYGGER ARNTHS GAARD 2010 RÅDHUSSTRÆDE 4 / KØBENHAVN 1796 BRYGGER ARNTHS GAARD 2010 RÅDHUSSTRÆDE 4 / KØBENHAVN RÅDHUSSTRÆDE 4 Forhuset blev opt for brygger Jens Arnth Møller i 1796 med kælder og tre etager. En senere ejer, Mads Laier, fik i 1937 ændret etagehøjden

Læs mere

I dyrenes skygge. har flere af Bøggilds dyreskulpturer.

I dyrenes skygge. har flere af Bøggilds dyreskulpturer. I dyrenes skygge Dyr er fascinerende. Deres levevis og bevægelser kan fange interessen hos både børn og voksne. At fange det fascinerende ved et dyr og overføre det til tegning eller skulptur er til gengæld

Læs mere

Harsdorffs Hus på Kgs. Nytorv

Harsdorffs Hus på Kgs. Nytorv Harsdorffs Hus på Kgs. Nytorv kontor med plads i verdenshistorien Kgs. Nytorv 3 5 Stuen 1050 København K 118 og 417 m² kontorlejemål på hovedstadens smukkeste plads eller samlet 535 m² Lejemålene er beliggende

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SLOTSGADE 13 NYBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 02.06.2015 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/450-0001 Kommune: Nyborg Kommune Adresse: Slotsgade

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SKOVGADE 20 THISTED KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 03.05.2011 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2011-7.82.07/787-0001 Kommune: Thisted Kommune Adresse: Skovgade 20,

Læs mere

Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød. Kunst i Birkerød Salen

Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød. Kunst i Birkerød Salen Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød Kunst i Birkerød Salen Rudersdal Bibliotekerne, 2007 Tekst og layout: Torben Wilhelmsen Kilder: Weilbachs Kunstnerleksikon / Kunstindeks Danmark. Pedersen,

Læs mere

en hjemmeside, et netblad, en mailruppe og en blog

en hjemmeside, et netblad, en mailruppe og en blog enhjemmeside,etnetblad, enmailruppeogenblog Bagenhvertilfreds modeljernbanemandstår entålmodigkvinde. Enmor,ensøster,en veninde,enkæreste,en koneellerendatter MBPnetbladnr.27,vinter2010 Tidligeredobbelthus,hvordetenehuserrevetnedfornylig.

Læs mere

Charmerende kontorlejemål

Charmerende kontorlejemål Charmerende kontorlejemål Kontorlokaler med plads til individuelle kontorer og storrumsfaciliteter tæt på Østerport Station M. Goldschmidt Ejendomme Logo/bomærke på hvid Mand: Pantone Cool Gray 8 Tekst:

Læs mere

Bo nyt og centralt i Helsingør

Bo nyt og centralt i Helsingør Bo nyt og centralt i Helsingør 28 nyindrettede lejligheder køb eller leje Fiolgade 13 1 2 Indhold Fiolgade 13... 5 Helsingør... 6 Ejendommen... 8 Lejlighederne... 9 Plantegninger... 10 Oplev lejlighederne

Læs mere

K L A S S I S K E F R E D E R I K S B E R G LEJELEJLIGHEDER

K L A S S I S K E F R E D E R I K S B E R G LEJELEJLIGHEDER COPENHAGEN PROPERTY 6 2 O N. 885/203 C O P E N H A G E N K L A S S I S K E F R E D E R I K S B E R G LEJELEJLIGHEDER // KØBENHAVN V COPENHAGEN PROPERTY OPKØBT : NOVEMBER 202 AREAL : 2663 KVM RENOVERET

Læs mere

Kontorlejemål med fantastisk udsigt

Kontorlejemål med fantastisk udsigt Kontorlejemål med fantastisk udsigt Kontorlokaler med udsigt ud over Kastellet til Langeline og på den anden side udsigt ud over hele Nyboder til Københavns skyline M. Goldschmidt Ejendomme Logo/bomærke

Læs mere

RUTS KIRKE. Hvad plastmalingen gemte

RUTS KIRKE. Hvad plastmalingen gemte RUTS KIRKE Hvad plastmalingen gemte NIELS-HOLGER LARSEN NOVEMBER 2014 I Ruts Kirkes indre er man i gang med at gøre klar til kalkning. Men det var ikke helt nemt der var nemlig plastmaling udenpå den tidligere

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R NØRRETORV 10-15 HJØRRING KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 11.05.2011 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2011-7.82.07/860-0001 Kommune: Hjørring Kommune Adresse:

Læs mere

Faaborg Museum Indgangspartiet

Faaborg Museum Indgangspartiet Faaborg Museum Faaborg Museum er tegnet af arkitekt Carl Petersen (1874 1923) og blev åbnet i 1915. Museet blev bygget til at rumme konservesfabrikant og mæcen Mads Rasmussens samling af fynbokunst, da

Læs mere

I første fase e*erår en tapetvæg 6l trappehallens 5 etager.

I første fase e*erår en tapetvæg 6l trappehallens 5 etager. Udsmykning +l Ejendomsselskabet Gasværksvej A/S Aalborg Værf s 6dligere administra6onsbygning Lisa Rosenmeier 2016-2017 I første fase e*erår 2016. en tapetvæg 6l trappehallens 5 etager. Værket er som en

Læs mere

Månedens. Galleri Lars Falk

Månedens. Galleri Lars Falk Tekst: Erik S. Christensen, Layout: Poul Erik Dybdal Pedersen Galleri Lars Falk Lars Falks galleri hører til en af byens nye gamle butikker. Konceptet bygger dog på det fællestræk hos os mennesker, at

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R FREDERIKSBERG ALLÉ 104 FREDERIKSBERG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: Besigtiget af: Journalnummer: 16.12.2013 Sidse Martens Gudmand-Høyer 2013-7.82.07/147-0001 Kommune: Adresse:

Læs mere

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf Sorø Kunstmuseum Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf På en flot sommerdag i juni drager Byens Netværk af sted til Sorø for at besøge Sorø Kunstmuseum, der for nylig har

Læs mere

ÅBOULEVARDEN 121 HORSENS KOMMUNE

ÅBOULEVARDEN 121 HORSENS KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R ÅBOULEVARDEN 121 HORSENS KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 04.11.2015 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/615-0001 Kommune: Horsens Kommune Adresse: Åboulevarden

Læs mere

KONGEMINDET PÅ RYTTERKNÆGTEN

KONGEMINDET PÅ RYTTERKNÆGTEN KONGEMINDET PÅ RYTTERKNÆGTEN HISTORIE ARKITEKTUR NIELS-HOLGER LARSEN 2012 Historie På Bornholms højeste sted - Rytterknægten, 162 m - inde i den sydvestlige del af statsskoven Almindingen står Kongemindet.

Læs mere

OPERAEN TAKKELLOFTETS FOYER

OPERAEN TAKKELLOFTETS FOYER O P E RA E N OPERAEN STORE SCENE Operaens Store Scene er som centrum i denne mægtige bygning, dets glødende hjerte. Med guldbelagt loft, ahornbeklædte vægge og kongeblå stole skaber scenerummet en overdådig

Læs mere

Augsburg og Ulm. af Mads Vej-Hansen

Augsburg og Ulm. af Mads Vej-Hansen Augsburg og Ulm Efteråret 2009 af Mads Vej-Hansen I starten af oktober 2009 var vi på en forlænget weekend i Augsburg og Ulm. Vi rejste med toget fra Danmark torsdag morgen og var hjemme igen søndag aften.

Læs mere

DEN GAMLE RÅDSTUE SANDVIG

DEN GAMLE RÅDSTUE SANDVIG DEN GAMLE RÅDSTUE SANDVIG Russisk graffiti 1945 Hvad Rådstuens gulve, vinduer og vægge gemte/gemmer NIELS-HOLGER LARSEN 2012 Undersøgelser under restaureringen 2008-2009 Ved restaureringerne i 2008-2009

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R BISPEGÅRDEN GULDBORGSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 03.11.2010 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2010-7.82.07/376-0001 Kommune: Guldborgsund Kommune Adresse:

Læs mere

RØNNE GAMLE ELVÆRK Forsyning

RØNNE GAMLE ELVÆRK Forsyning RØNNE GAMLE ELVÆRK Forsyning Rønne gamle elværk på hjørnet af Landemærket og Lille Madsegade, set fra nord, dec.2005 Navn Rønne Elektricitetsværk og Badeanstalt, Rønne Gamle Elværk. Adresse / matrikelnr.

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R FISKERGADE 8 AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 21.05.2012 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse: Fiskergade

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R JENLE SKIVE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 02.05.2011 Besigtiget af: Simon Ostenfeld Pedersen Journalnummer: 2011.7.82.07/779-0001 Kommune: Skive Kommune Adresse: Jenlevej

Læs mere

Helsingør. Fotoet viser havnens gamle mole. Lods- og færgebådene havde plads ved den søndre havnemole i. Helsingørs statshavn.

Helsingør. Fotoet viser havnens gamle mole. Lods- og færgebådene havde plads ved den søndre havnemole i. Helsingørs statshavn. Helsingør Det smalle farvand mellem Danmark og Sverige har i århundreder været et stærkt befærdet internationalt farvand. Der opstod derfor tidligt en beskæftigelse for fiskere, færgefolk og søfolk som

Læs mere

Esbjerg Banegård som er vist på billedet blev taget i brug i 1904. Hvad forestiller de tre våbenskjolde der kan ses lige under uret?

Esbjerg Banegård som er vist på billedet blev taget i brug i 1904. Hvad forestiller de tre våbenskjolde der kan ses lige under uret? Jernbanegade 35 Esbjerg Banegård som er vist på billedet blev taget i brug i 1904. Hvad er bygget til senere? Hvor mange tårne er der? Hvad forestiller de tre våbenskjolde der kan ses lige under uret?

Læs mere

foråret 2019 medlemsarrangementer BEMÆRK BEGRÆNSET DELTAGERANTAL ARRANGEMENTERNE KRÆVER TILMELDING PÅ ELLER TLF:

foråret 2019 medlemsarrangementer BEMÆRK BEGRÆNSET DELTAGERANTAL ARRANGEMENTERNE KRÆVER TILMELDING PÅ ELLER TLF: foråret 2019 medlemsarrangementer BEMÆRK BEGRÆNSET DELTAGERANTAL ARRANGEMENTERNE KRÆVER TILMELDING PÅ KONTAKTFHF@GMAIL.COM ELLER TLF: 51 71 75 35 Rundvisning i Højesteret Rundvisning i Højesteret ved højesteretsdommer

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R ORINGE, VORDINGBORG SINDSSYGEHOSPITAL VORDINGBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 02.03.2011 Besigtiget af: Mia Kroer Ræbild og Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2011-7.82.07/390-0001

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R KANALBETJENTHUSENE VED LENDRUP VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 25.05.2011 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2011-7.82.07/820-0001 Kommune:

Læs mere

CARLSBERG MUSEUM & BUSINESS CENTRE DET EKSKLUSIVE VENUE

CARLSBERG MUSEUM & BUSINESS CENTRE DET EKSKLUSIVE VENUE Carlsberg Venues CARLSBERG MUSEUM & BUSINESS CENTRE EN OPLEVELSE I SIG SELV Når jeres arrangement skal have format, er Carl Jacobsens private kunstsamling i forlængelse af hans hjem stedet at mødes. Det

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R HOTEL SAKSKØBING GULDBORGSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 08.11.2010 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2010-7.82.07/376-0001 Kommune: Guldborgsund Kommune

Læs mere

BILAG 19. Bevarings. afdelingen. Fasangården, Frederiksberg Have. Frederiksberg Kommune, Region Hovedstaden Farvearkæologisk undersøgelse af facaden

BILAG 19. Bevarings. afdelingen. Fasangården, Frederiksberg Have. Frederiksberg Kommune, Region Hovedstaden Farvearkæologisk undersøgelse af facaden BILAG 19 Bevarings afdelingen Fasangården, Frederiksberg Have Frederiksberg Kommune, Region Hovedstaden Farvearkæologisk undersøgelse af facaden Bevaringsafdelingen, Bygning og Inventar - Farvearkæologiske

Læs mere

KØBMANDSGÅRDEN NYTORV GYDE HØDRICHS GÅRD 19 ALMENE BOLIGER I DET HISTORISKE HJERTE AF VIBORG

KØBMANDSGÅRDEN NYTORV GYDE HØDRICHS GÅRD 19 ALMENE BOLIGER I DET HISTORISKE HJERTE AF VIBORG KØBMANDSGÅRDEN NYTORV GYDE HØDRICHS GÅRD 19 ALMENE BOLIGER I DET HISTORISKE HJERTE AF VIBORG Boligselskabet: Boligselskabet Sct. Jørgen, Viborg Kjellerup er en almen boligorganisation, der administrerer

Læs mere

HORSENS ALMINDELIGE HOSPITAL HORSENS KOMMUNE

HORSENS ALMINDELIGE HOSPITAL HORSENS KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R HORSENS ALMINDELIGE HOSPITAL HORSENS KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 04.11.2015 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/615-0001 Kommune: Horsens Kommune

Læs mere

Maleri af Hostrupvej nr. 1, fra 1915, af August Fischer.

Maleri af Hostrupvej nr. 1, fra 1915, af August Fischer. Maleri af Hostrupvej nr. 1, fra 1915, af August Fischer. Johannes August Fischer (1854-1921) var elev af P.S. Krøyer og bror til Paul Fischer. Johannes August Fischer kendes på sine arkitekturprægede motiver,

Læs mere

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY HOLBÆK SLOTS LADEGÅRD

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY HOLBÆK SLOTS LADEGÅRD KULTURMILJØER I HOLBÆK BY HOLBÆK SLOTS LADEGÅRD BESKRIVELSE AF KULTURMILJØ: HOLBÆK SLOTS LADEGÅRD Historie Holbæk Slots Ladegård er en tidligere avlsgård tilhørende Holbæk Slot. Ladegårdens historie rækker

Læs mere

ole wanscher moderne klassikere Nyt hos Carl Hansen & Søn Elegante skandinaviske klassikere. Cuba stolen Se også Morten Gøttlers Cuba stol.

ole wanscher moderne klassikere Nyt hos Carl Hansen & Søn Elegante skandinaviske klassikere. Cuba stolen Se også Morten Gøttlers Cuba stol. ole wanscher moderne klassikere Nyt hos Carl Hansen & Søn Elegante skandinaviske klassikere. Cuba stolen Se også Morten Gøttlers Cuba stol. every piece comes with a story Når du vælger et møbel fra Carl

Læs mere

Fredningsforslag Kbh. den 11. april 2011 Vitus Berings Park i Horsens

Fredningsforslag Kbh. den 11. april 2011 Vitus Berings Park i Horsens Fredningsforslag Kbh. den 11. april 2011 Vitus Berings Park i Horsens Identification: Region: Midtjylland Kommune: Horsens Kommune Adresse: Andreas Flensborgs gade, Kongensgade og Claus Cortsens gade Matr.nr.:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7277 Oversigt over klagepunkter: 1. Revner i klinker på væg i badeværelse 2. Råd i dobbeltdør på 1. sal og råd i skydedør i stueetage 3. Afskalninger på sokkel 4. Træ gennemtæret

Læs mere

ANALYSE OG GENTEGNING

ANALYSE OG GENTEGNING ANALYSE OG GENTEGNING 17-12-2014 Det arkitektoniske værk Schröder House blev bygget i 1924 i Utrecht af den hollandske arkitekt Gerrit Rietveld til Fru- Schröder-Schräder og hendes 3 børn. Efter hendes

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R EMIL AARESTRUPS HUS, NYSTED GULDBORGSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 20.10.2010 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2010.7.82.07/376-0001 Kommune: Guldborgsund

Læs mere

Laura Fulmine arbejder som stylist for både private firmaer og internationale. Marmor og messing er to af Lauras yndlingsmaterialer,

Laura Fulmine arbejder som stylist for både private firmaer og internationale. Marmor og messing er to af Lauras yndlingsmaterialer, FARVEFEST I LONDON Folk er ofte forsigtige med at bruge for mange farver i små lejligheder, men ikke Laura. Hun er gået all in på kulørte vægge i sin og kærestens 57 kvadratmeter store lejlighed. AF Tessa

Læs mere

AB JULIUS, 2000 FREDERIKSBERG Projektforslag Altaner. Sag nr

AB JULIUS, 2000 FREDERIKSBERG Projektforslag Altaner. Sag nr AB JULIUS, 2000 FREDERIKSBERG Projektforslag Altaner Sag nr. 17-11 23.02.2018 AB JULIUS Beskrivelse s. 3 Eksisterende forhold s. 4-6 Foto s. 4 Tegninger s. 5-6 Nye altaner s. 7-16 Beskrivelse s. 7 Lysforhold

Læs mere

Opført 1855 som der står på facaden og med kong Fr.7. monogram i støbejern. Arkiteken er brandkaptajn D.J. Nielsen ( Trap Danmark 1955).

Opført 1855 som der står på facaden og med kong Fr.7. monogram i støbejern. Arkiteken er brandkaptajn D.J. Nielsen ( Trap Danmark 1955). Hasle Gamle Rådhus Denne redegørelse skal ikke give sig ud for at klarlægge rådhuset historie, men har til formål at forstå facadens udformning og ændringer gennem tiden i forbindelse med den restaurering,

Læs mere

Med tekst af Leo Tandrup. Kjeld Ulrich

Med tekst af Leo Tandrup. Kjeld Ulrich Med tekst af Leo Tandrup Kjeld Ulrich Galleri Brænderigården Horsens 3. - 24. maj 2008 # 85/83/151/150: 100 x 81 cm, 2007. Forsiden: #2, 150 x 150 cm,, 2008. Til højre: #47, 100 x 180 cm, 2006. En dør

Læs mere

Enestående kontordomicil i Frederiksstaden når rokoko møder moderne funktionalitet

Enestående kontordomicil i Frederiksstaden når rokoko møder moderne funktionalitet TIL LEJE Amaliegade 15 1256 København K Enestående kontordomicil i Frederiksstaden når rokoko møder moderne funktionalitet Fra 1.270 2.068 m² i smuk fredet palæejendom tegnet af hofbygmester Nicolai Eigtved

Læs mere

De store vinduer er placeret mod nord, og de små mod syd for at lukke et smukt og roligt arbejdslys ind, der ikke overopheder klasselokalerne.

De store vinduer er placeret mod nord, og de små mod syd for at lukke et smukt og roligt arbejdslys ind, der ikke overopheder klasselokalerne. Udbygning af Falkonergårdens Gymnasium Ens Men Forskellige Vores forslag til Falkonergårdens Gymnasiums nye udvidelse består af en ombygning af østfløjen til seks nye klasselokaler med tilhørende grupperum,

Læs mere

KK96620 FAABORGSTOLEN Design: Kaare Klint

KK96620 FAABORGSTOLEN Design: Kaare Klint KK96620 FAABORGSTOLEN Design: Kaare Klint BESKRIVELSE Faaborgstolen, der generelt anses for at være den første danske moderne designklassiker, blev startskuddet til en ny æra for dansk design og skabte

Læs mere

Bygning, hjem, museum

Bygning, hjem, museum Bygning, hjem, museum arkitektur på Ordrupgaard Undervisningsmateriale til udskolingen Arkitektur er bygninger. Bygninger til at leve i, til at opleve, til at lære i eller til at arbejde i. Arkitektur

Læs mere

Aalborg-turen. Tirsdag den 6. september afholdtes sæsonens 2. udflugt. Denne gang et kulturarrangement med besøg i Aalborg og på Lindholm Høje.

Aalborg-turen. Tirsdag den 6. september afholdtes sæsonens 2. udflugt. Denne gang et kulturarrangement med besøg i Aalborg og på Lindholm Høje. Aalborg-turen Tirsdag den 6. september afholdtes sæsonens 2. udflugt. Denne gang et kulturarrangement med besøg i Aalborg og på Lindholm Høje. Første mål var Aalborghus Slot, der er opført 1539-1555 af

Læs mere

Amaliegade København K

Amaliegade København K Smuk palæejendom med royale naboer Amaliegade 43 1256 København K Smuk palæejendon i Frederiksstaden Enestående lejemål Beliggende i roligt og royalt kvarter Mulighed for P-pladser i gård og nabogård Istandsættes

Læs mere

Den første portræt fotograf på Bornholm

Den første portræt fotograf på Bornholm Den første portræt fotograf på Bornholm Johan Christoffer Hoffmann daguerreotyperede ( fotograferede ) som den første i Danmark Kongens Nytorv i februar 1840 og Bornholms første daguerreotypist arbejdede

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 6. marts 2019] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 6. marts 2019 Jour.nr.: 17/08878 Ophævelse af

Læs mere

1. Find skulpturen. Danserindebrønden

1. Find skulpturen. Danserindebrønden 1. Find skulpturen Danserindebrønden Mindre børn skal følges og vejledes af en voksen Opgaverne vil føre jer rundt på museet I skal også op på museets 1. sal Den finder du ved at gå op ad trappen i museumsbutikken

Læs mere

Niverødgård. 19 ældrevenlige boliger

Niverødgård. 19 ældrevenlige boliger Niverødgård 19 ældrevenlige boliger 1 Mariehøj Mariehøj Byvejen Nivåvej Niverød Kongevej Rantzausvej Birkedommer Allé 2 Niverødgården Beliggenhed Niverødgård ligger i Niverød i Fredensborg Kommune, tæt

Læs mere

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia Fredericia kommune Gothersgade 7000 Fredericia Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d. 03.12.18 Sag: Dalegade 34 7000 Fredericia Generelt til indsigelserne: Min eneste interesse er at skabe et

Læs mere

Få en MBA i malerteknik

Få en MBA i malerteknik Få en MBA i malerteknik Byens Netværk 15.09.09 Tekst og foto: Christina Bennetzen Solen skinner fra en skyfri septemberhimmel, da netværkets malerinteresserede medlemmer mødes til et lynkursus i brugen

Læs mere

poul kjærholm pk1 pk52 pk52a

poul kjærholm pk1 pk52 pk52a poul kjærholm pk1 pk52 pk52a PK1 poul kjærholms første stol PK1 en eviggyldig klassiker Poul Kjærholm havde en unik evne til at forene stålet med organiske materialer en evne han demonstrerede i starten

Læs mere

Side 1 á 11. Værker på min tur. Skrevet af: TURENS LÆNGDE: 0 km (0 min til fods uden ophold) GÅVEJLEDNING FINDES SIDST I DENNE TURBESKRIVELSE

Side 1 á 11. Værker på min tur. Skrevet af: TURENS LÆNGDE: 0 km (0 min til fods uden ophold) GÅVEJLEDNING FINDES SIDST I DENNE TURBESKRIVELSE Side 1 á 11 13 14 15 18 16 19 12 9 17 11 8 10 2 1 7 4 6 5 Værker på min tur TURENS LÆNGDE: 0 km (0 min til fods uden ophold) GÅVEJLEDNING FINDES SIDST I DENNE TURBESKRIVELSE 3 Skrevet af: Side 2 á 11 Værker

Læs mere

Bygning, hjem, museum

Bygning, hjem, museum Bygning, hjem, museum arkitektur på Ordrupgaard Undervisningsmateriale til indskolingen og mellemtrinnet Arkitektur er bygninger Bygninger til at leve i, til at opleve, til at lære i eller til at arbejde

Læs mere

Enestående kontor i Frederiksstaden når rokoko møder moderne funktionalitet

Enestående kontor i Frederiksstaden når rokoko møder moderne funktionalitet TIL LEJE Amaliegade 15 1256 København K Enestående kontor i Frederiksstaden når rokoko møder moderne funktionalitet Sidste ledige lejemål: 374 m² i smukt fredet palæ Prominent ejendom der vil repræsentere

Læs mere

d e t d a n s k e f o r fat t e r - o g o v e r s æ t t e r c e n t e r h a l d

d e t d a n s k e f o r fat t e r - o g o v e r s æ t t e r c e n t e r h a l d forslag til indretning af biblioteket i tårnet på Hald Hovedgaard d e t d a n s k e f o r fat t e r - o g o v e r s æ t t e r c e n t e r h a l d Maj 2004 h o v e d b y g n i n g f r a s y d m e d o r

Læs mere

OPERAEN TAKKELLOFTETS FOYER

OPERAEN TAKKELLOFTETS FOYER O P E RA E N OPERAEN STORE SCENE Operaens Store Scene er som centrum i denne mægtige bygning, dets glødende hjerte. Med guldbelagt loft, ahornbeklædte vægge og kongeblå stole skaber scenerummet en overdådig

Læs mere

HAVEHISTORISK SELSKAB

HAVEHISTORISK SELSKAB Beretning fra Havehistorisk Selskabs udflugt til Sydsjælland lørdag 6. juni 2015. Programmet for udflugten indeholdt - ud over oplysninger om planter og haver - også plads til supplement af vores kulturhistorisk

Læs mere

NYE LEJEBOLIGER I ØSTRE HAVN TÆT PÅ VANDET OG BYENS PULS

NYE LEJEBOLIGER I ØSTRE HAVN TÆT PÅ VANDET OG BYENS PULS UDLEJES FOR: NYE LEJEBOLIGER I ØSTRE HAVN TÆT PÅ VANDET OG BYENS PULS LEJEBOLIGER PÅ 2-3 VÆRELSER SE UDLEJNINGSSTATUS PÅ.DK LYSE BOLIGER I NORDISK STIL ATTRAKTIV BELIGGENHED MIDT I BYEN Havnehusene byder

Læs mere

Huset fortæller. Odense adelige Jomfrukloster

Huset fortæller. Odense adelige Jomfrukloster Huset fortæller Odense adelige Jomfrukloster På afstand et homogent anlæg, men tæt på er der spor fra forskellige byggeperioder. Med udgangspunkt i bygningen kan man fortælle arkitekturhistorie fra middelalder

Læs mere

Vadehavet, handlen og Vikingetidens Ribe

Vadehavet, handlen og Vikingetidens Ribe Danmarks ældste by Ved at se på de ting, som arkæologer har fundet, ved man at Ribe er Danmarks ældste by. Den markedsplads som byen er bygget op om, er fra omkring år 710. Frem til slutningen af 700-tallet

Læs mere

LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet

LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet BYPLANKONSULENT ARKITEKT M.A.A. CLAUS LORANGE CHRISTENSEN APS Registrant udarbejdet for Faxe Kommune - Maj 2013 LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet STED: Lysholm Skolevej 10, 4690 Haslev

Læs mere

KØBMANDSGÅRDEN NYTORV GYDE HØDRICHS GÅRD 19 ALMENE BOLIGER I DET HISTORISKE HJERTE AF VIBORG 2-3

KØBMANDSGÅRDEN NYTORV GYDE HØDRICHS GÅRD 19 ALMENE BOLIGER I DET HISTORISKE HJERTE AF VIBORG 2-3 1 KØBMANDSGÅRDEN NYTORV GYDE HØDRICHS GÅRD 19 ALMENE BOLIGER I DET HISTORISKE HJERTE AF VIBORG 2-3 Boligselskabet: Boligselskabet Sct. Jørgen, Viborg Kjellerup er en almen boligorganisation, der administrerer

Læs mere

Moderne og regulært lejemål i fin og præsentabel ejendom fra 1700-tallet

Moderne og regulært lejemål i fin og præsentabel ejendom fra 1700-tallet Moderne og regulært lejemål i fin og præsentabel ejendom fra 1700-tallet 353 m² på 1. sal i præsentabel ejendom fra 1700-tallet Lyst, imødekommende og præsentabelt lejemål Pt. indrettet med kombination

Læs mere

Kunst, mindesmærker og arkitektur i Fredericia

Kunst, mindesmærker og arkitektur i Fredericia Kunst, mindesmærker og arkitektur i Fredericia Mål Målene med at læse teksten og tage på tur med museet er, at I skal: Lære noget om Fredericias historie Lære at se efter spor efter Fredericias historie

Læs mere

Skifteretten i Randers, Tøjhushavevej 2, Randers

Skifteretten i Randers, Tøjhushavevej 2, Randers Skifteretten i Randers, Tøjhushavevej 2, Randers Fredningsforslaget omfatter: Skifteretten i Randers, tidl. Herredsretten, opført 1862. Skifteretten i Randers, facade mod Tøjhushavevej Forslagsstiller:

Læs mere

NY K.B. HAL MØDE D. 26. OKTOBER 2015

NY K.B. HAL MØDE D. 26. OKTOBER 2015 NY K.B. HAL MØDE D. 26. OKTOBER 2015 EMNER HUSETS 3 GRUNDPRINCIPPER KANTZONEN FOYER KUNSTNERISK UDSMYKNING HUSETS 3 GRUNDPRINCIPPER BUEN GAVLEN SKIVEN BUEN PROGRAM SAMMENHÆNG MED BAGVED- LIGGENDE HAL-

Læs mere

Nazarethkirken i Ryslinge

Nazarethkirken i Ryslinge Nazarethkirken i Ryslinge Forslag til indvendig istandsættelse 12. oktober 2007 C & W arkitekter a/s Kullinggade 31 E 5700 Svendborg Tlf. 62 21 47 20 Sag nr. 07005 Nazarethkirken i Ryslinge Forslag til

Læs mere

PORTRÆT AF EN KONGE. Fordi Christian 4. har betydet så meget for Koldinghus, kan du finde mange kongeportrætter af ham inde på slottet.

PORTRÆT AF EN KONGE. Fordi Christian 4. har betydet så meget for Koldinghus, kan du finde mange kongeportrætter af ham inde på slottet. CHRISTIAN DEN 4. PÅ KOLDINGHUS Når du kommer ind på det gamle kongeslot Koldinghus, vil du opdage, at der på slottets vægge hænger masser af malerier. Mange af dem er portrætter. Men hvad er portrætter

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R LAPPEN 10 A-B HELSINGØR KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 16.05.2013 Besigtiget af: Jannie Rosenberg Bendsen Journalnummer: 2011-7.82.07/217-0001 Kommune: Helsingør Kommune Adresse:

Læs mere

Moderne og regulært lejemål i fin og præsentabel ejendom fra 1700-tallet

Moderne og regulært lejemål i fin og præsentabel ejendom fra 1700-tallet Moderne og regulært lejemål i fin og præsentabel ejendom fra 1700-tallet 353 m² på 1. sal i præsentabel ejendom fra 1700-tallet Lyst, imødekommende og præsentabelt lejemål Fleksible indretningsmuligheder

Læs mere

golddigger Fire hovedværker

golddigger Fire hovedværker Fire hovedværker GOLDdigger tager afsæt i fire af P.C. Skovgaards landskabsmalerier. Disse hovedværker er udgangspunkt for udforskning af tre perspektiver på Skovgaards identitet som menneske: Hans personlige,

Læs mere

NYHOLM - KØBENHAVNS NYE ÅNDEHUL

NYHOLM - KØBENHAVNS NYE ÅNDEHUL NYHOLM - KØBENHAVNS NYE ÅNDEHUL KØBENHAVNS NYE ÅNDEHUL Nu forlader Søværnet Nyholm. Det giver en unik mulighed for at gøre øen til et åndehul og et folkeligt oplevelsessted for københavnerne og byens gæster.

Læs mere

Det Musikalske St. Petersburg

Det Musikalske St. Petersburg Det Musikalske St. Petersburg 6 Dage / 5 Natter Dag 1 Ankomst til St. Petersburg. Ved ankomst er det transport til hotellet. Gruppen vil blive mødt af vores lokale quides, der er med under hele turen.

Læs mere

UNDERVISNINGS-/KONTORLEJEMÅL PÅ ATTRAKTIVE SØNDERHØJ

UNDERVISNINGS-/KONTORLEJEMÅL PÅ ATTRAKTIVE SØNDERHØJ UNDERVISNINGS-/KONTORLEJEMÅL PÅ ATTRAKTIVE SØNDERHØJ Sag 8528-11 SØNDERHØJ 16, 8260 VIBY J Statsaut. ejendomsmæglere, MDE, valuar og chartered surveyors København: 7022 9601 Aarhus: 7022 9602 EJENDOMMEN

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE

BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 10.03.2015 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/450-0001 Kommune: Nyborg Kommune Adresse: Blegdamsgade

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

box living Af Gitte Kjær Tekst Elisabeth Wille Foto Mikkel Mortensen

box living Af Gitte Kjær Tekst Elisabeth Wille Foto Mikkel Mortensen box living Udenfor Århus ligger en fantastisk villa fuld af kontraster og overraskelser. Hvor stuen er en varm og tryg kasse beklædt med egetræsfinér, mens resten af huset er holdt i ren hvid og rå beton.

Læs mere

Udbygning af kirkecenter og nyt provstikontor. Idéforslag

Udbygning af kirkecenter og nyt provstikontor. Idéforslag Udbygning af kirkecenter og nyt provstikontor Idéforslag I det følgende gennemgås et forslag til udvidelse af kirkecenteret med et provstikontor. Forslaget tager udgangspunkt i de krav og ønsker der er

Læs mere

Overlægeboligen ved Vintersbølle Sanatorium.

Overlægeboligen ved Vintersbølle Sanatorium. Overlægeboligen ved Vintersbølle Sanatorium. Region: Sjælland Kommune: Vordingborg Kommune Adresse: Vintersbølle Strandvej 7, 4760 Vordingborg Matr.nr.: 5f Nyråd, Vordingborg Jorder Arkitekt: Kay Fisker

Læs mere

Højloftet lejemål velegnet til showroom, butik og kontor

Højloftet lejemål velegnet til showroom, butik og kontor Højloftet lejemål velegnet til showroom, butik og kontor Præsentabelt lejemål på 1.500 m 2 med markant synlighed på indfaldsvejen til city. Lokalerne ligger i stueetagen og på 1. sal med udsigt til Nyboder

Læs mere

Pakhuset (tv) og fiskesalget (th) er blandt de bygninger, der dominerer havnen.

Pakhuset (tv) og fiskesalget (th) er blandt de bygninger, der dominerer havnen. kulturmiljø - beskrivelse og fotos 2011 Pakhuset (tv) og fiskesalget (th) er blandt de bygninger, der dominerer havnen. Fra det grønne område ovenfor havnen (tv). Den centrale plads midt i byen (th). Den

Læs mere

oplev GRÅSTeN SloTSHAve BlomSTeRHAveN i landskabet

oplev GRÅSTeN SloTSHAve BlomSTeRHAveN i landskabet oplev GRÅSTEN SLOTSHAVE Blomsterhaven i landskabet N STORE DAM GARTNERIET ÅKANDEDAMMEN FELSTEDVEJ SLOTSSØEN BILLEDDAMMEN GRÅSTEN SLOT Slotsbakken SLOTSBAKKEN 0 50 100 METER Gråsten Slot Gråsten Slotskirke

Læs mere

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen 18. aug. 18. okt. 2 0 1 2 Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen Velkommen til udstillingen Art Together Udstillingen præsenterer værker af Billedkunstner Marianne Johansen og arkitekt og billedkunster

Læs mere

Quiz-spørgsmål historiedysten 2016

Quiz-spørgsmål historiedysten 2016 3.-4. klasse: Christian 4. og kongerigets første koloni, Trankebar (40 spørgsmål) Barndom 1) Hvornår levede Christian 4.? Han lever endnu For 400 år siden* For 1500 år siden 2) Hvorfor havde Frederik 2.,

Læs mere

Reimarparken Silkeborg

Reimarparken Silkeborg Reimarparken Silkeborg Skov, sø og by e4 H. REIMAR NIELSEN PARKBEBYGGELSE A/S Østergade 9-8600 Silkeborg - Telefon 87 22 47 00 - CVR-nr. 27 69 85 81 Lejligheder i Reimarparken Tak for Deres interesse vedrørende

Læs mere

Page 1 of 2. Revneregistrering Cityringen Side 1 af 198

Page 1 of 2. Revneregistrering Cityringen Side 1 af 198 Page 1 of 2 Cityringen Side 1 af 198 Matr. nr.: Adresse: Opført: 11le, Frederiksberg Aksel Møllers Have 6-18 Opført 1944 år: Denne rapport omhandler: - Udvendig revneregistrering - Indvendig revneregistrering

Læs mere