Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015"

Transkript

1 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 I. BØRSMARKEDET PÅTALER... 2 AKTIER Køb af ejerandele i selskab manglende oplysninger i meddelelse Indkaldelse til ordinær generalforsamling Offentliggørelse af forløb af ordinær generalforsamling Videregivelse af kursrelevant information til journalist Tidspunkt for offentliggørelse af delårsrapport Manglende information i selskabsmeddelelse Offentliggørelse af periodemeddelelse... 5 OBLIGATIONER Manglende offentliggørelse af indkaldelse til og offentliggørelse af forløb af ekstraordinær generalforsamling Offentliggørelse af årsrapport UDTALELSER OG ANDRE SAGER Udstedelse af aktier i selskaber, der allerede er optaget til handel på Nasdaq Copenhagen henholdsvis First North... 7 II. FIRST NORTH PÅTALER AKTIER Videregivelse af information til pressen OBLIGATIONER Offentliggørelse af forløb af generalforsamling Offentliggørelse af årsrapport UDTALELSER OG ANDRE SAGER Gennemgang af selskaber samt Certified Advisers på First North III. GENERELLE MARKED UDTALELSER OG ANDRE SAGER Børsen ophører med brug af begrebet børspause og harmoniserer til international standard... 12

2 I. BØRSMARKEDET 1. PÅTALER AKTIER 1.1 Køb af ejerandele i selskab manglende oplysninger i meddelelse (Euroinvestor.com A/S) Et selskab opjusterede forventningerne til årets omsætning og resultat markant. Det fremgik af meddelelsen, at baggrunden for opjusteringen blandt andet skyldes, at selskabet havde overtaget 2 selskaber som efter overtagelsen indregnes fuldt ud som en del af koncernresultatet. En lille måned forud for opjusteringen offentliggjorde selskabet køb af ejerandelene i de 2 selskaber. Det fremgår af punkt i Regler for udstedere af aktier, at et køb eller et salg af et selskab eller aktiviteter skal offentliggøres, såfremt købet eller salget må antages at være kursrelevante. Meddelelsen skal indeholde oplysninger om: Købspris Betalingsform Relevante oplysninger om den købte eller solgte selskab eller aktivitet Årsagerne til transaktionen Forventede konsekvenser for selskabets drift Tidsplanen for transaktionen Hovedvilkårene eller betingelserne for transaktionen Det fremgår af kommentaren til reglen, at der i forbindelse med sådanne virksomhedstransaktioner er behov for et højt oplysningsniveau. Markedsdeltagerne skal på baggrund af de offentliggjorte oplysninger kunne vurdere den økonomiske betydning af købet eller salget samt konsekvenserne for selskabets drift og betydningen for kursen på selskabets værdipapirer. Med baggrund i korrespondancen med selskabet lagde børsen blandt andet til grund at selskabet i forvejen havde en ejerandel på godt 50 % af de to datterselskaber, at selskabet havde oplysninger om det forventede budget samt forventede omsætningstal flere år frem i tiden, at transaktionen vurderes at være væsentlig for selskabet, da målselskabet repræsenterer en væsentlig del af koncernomsætningen. Det var herefter børsens vurdering, at selskabet måtte have haft et tilstrækkeligt kendskab til de to datterselskaber til at kunne vurdere konsekvenserne ved transaktionerne. Børsen fandt således, at selskabsmeddelelsen vedrørende købet af ejerandelene skulle have indeholdt de forventede 2(13)

3 konsekvenser for selskabets drift, herunder fx indvirkningen på resultatopgørelsen eller balancen, jf. punkt i Regler for udstedere af aktier og påtalte forholdet overfor selskabet. 1.2 Indkaldelse til ordinær generalforsamling Et selskabs indkaldelse til ordinær generalforsamling med dagsorden blev bragt i en avis forud for offentliggørelsen af meddelelsen fra selskabet. Det fremgår af punkt i Regler for udstedere af aktier på NASDAQ OMX København A/S, at indkaldelse til generalforsamling skal offentliggøres. Det fremgår også af kommentaren til punkt i Regler for udstedere af aktier, at selvom en indkaldelse ikke indeholder kursrelevante oplysninger, skal indkaldelsen generelt offentliggøres på samme tidspunkt, som en annonce er sendt til en avis. Der kan dog være situationer, hvor visse informationer stadig er udestående, hvor et udkast sendes til en avis. I en sådan situation kan offentliggørelse afvente færdiggørelsen af indkaldelsen. Indkaldelsen skal dog altid offentliggøres aftenen før offentliggørelsen sker i en avis, og før den er gjort tilgængelig på selskabets hjemmeside. Børsen påtalte over for selskabet, at indkaldelsen til den ordinære generalforsamling blev bragt i en avis forud for offentliggørelsen af meddelelsen fra selskabet, jf. punkt i Regler for udstedere af aktier. 1.3 Offentliggørelse af forløb af ordinær generalforsamling Et selskab afholdt ordinær generalforsamling. Forløbet af den ordinære generalforsamling blev offentliggjort den efterfølgende børsdag efter åbning af markedet og dermed ikke straks efter generalforsamlingens afslutning. Af punkt i Regler for udstedere af aktier fremgår det, at et selskab skal offentliggøre beslutninger truffet på generalforsamlingen, medmindre sådanne beslutninger er uvæsentlige. Det fremgår endvidere af kommentaren til punkt 3.3.2, at efter generalforsamlingens afholdelse skal der altid offentliggøres en meddelelse indeholdende oplysninger om trufne beslutninger. Det fremgår endvidere af punkt 3.1.3, at offentliggørelse af oplysninger omfattet af reglerne skal ske hurtigst muligt, medmindre andet er særligt bestemt. På baggrund af ovenstående anmodede børsen selskabet om at redegøre for baggrunden for, at forløbet af generalforsamlingen tilsyneladende ikke blev offentliggjort hurtigst muligt efter generalforsamlingens afholdelse. Af redegørelsen fremgik, at selskabet erkendte, at selskabet ikke korrekt og rettidigt offentliggjorde forløbet af generalforsamlingen. Børsen påtalte på den baggrund over for selskabet, at selskabet ikke offentliggjorde forløbet af den ordinære generalforsamling umiddelbart efter generalforsamlingens afholdelse i overensstemmelse med Regler for udstedere af aktier punkt og punkt (13)

4 1.4 Videregivelse af kursrelevant information til journalist (Viborg Håndbold Klub A/S) Nasdaq København (børsen) konstaterede at det i en artikel i en avis fremgik, at direktøren for et noteret selskab havde udtalt, at selskabets underskud ville være væsentligt større end det selskabet tidligere havde offentliggjort. Børsen rettede henvendelse til selskabet, der senere samme dag offentliggjorde en meddelelse med en udvidelse af resultatspændet. Børsen anmodede efterfølgende selskabet om at redegøre for hændelsesforløbet forud for og i forbindelse med artiklen. Selskabet anførte i redegørelsen, at journalisten og direktøren havde haft en uformel snak samt, at udtalelserne fra direktøren ikke var tænkt som værende til referat. Børsen fandt det beklageligt, at selskabets direktør ikke havde været tilstrækkelig opmærksom på ikke at videregive kursrelevante oplysninger til eksterne interesser og påtalte over for selskabet, at der skete videregivelse af kursrelevant information til en journalist, uden at disse oplysninger samtidig blev offentliggjort til markedet, jf. punkt i Regler for Udstedere af aktier. 1.5 Tidspunkt for offentliggørelse af delårsrapport (Dantax A/S) Et selskab offentliggjorde sin delårsrapport en onsdag morgen. Af delårsrapporten fremgik, at bestyrelsen og direktionen havde behandlet og godkendt denne dagen før. Det fremgår af punkt i Regler for udstedere af aktier på NASDAQ OMX København A/S (børsen), at et selskab hurtigst muligt skal offentliggøre kursrelevante oplysninger, såfremt disse oplysninger direkte vedrører selskabet. Det fremgår endvidere af punkt i Regler for udstedere af aktier, at alle forhold omfattet af selskabets oplysningspligt skal offentliggøres hurtigst muligt, medmindre andet er særlig bestemt. Dette indebærer, at offentliggørelse af årsrapporter og delårsrapporter skal ske i umiddelbar forlængelse af det bestyrelsesmøde, hvor årsrapporten eller delårsrapporten godkendes. Børsen anmodede selskabet om at redegøre for forløbet frem til offentliggørelsen af delårsrapporten. Det fremgik af redegørelsen, at der blev afholdt bestyrelsesmøde i selskabet om tirsdagen, hvorunder delårsrapporten blev underskrevet. Det fremgik videre, at delårsrapporten straks efter underskrivelsen blev scannet og forsøgt offentliggjort via selskabets Service Provider. Selskabet fik med det samme en meddelelse om, at meddelelsen var blevet registreret, men fulgte ikke op på om den var blevet offentliggjort. Sidst på aftenen blev det konstateret, at delårsrapporten ikke var blevet offentliggjort, hvorfor den blev offentliggjort den efterfølgende morgen. 4(13)

5 Børsen fandt med baggrund i det anførte, at delårsrapporten ikke var blevet offentliggjort hurtigst muligt efter bestyrelsens godkendelse, og børsen påtalte forholdet over for selskabet. 1.6 Manglende information i selskabsmeddelelse (Columbus A/S) Et selskab offentliggjorde en meddelelse vedr. køb af en virksomhed. Nasdaq København (børsen) rettede telefonisk henvendelse til selskabet efter selskabets offentliggørelse af meddelelsen, idet det var børsens opfattelse, at meddelelsen var mangelfuld i forhold til transaktionens størrelse, jf. regler for udstedere af aktier punkt Meddelelsen indeholdt fx ikke informationer om købspris og betalingsform. Selskabet offentliggjorde den følgende dag en opfølgende meddelelse med yderligere informationer, herunder bl.a. købspris og betalingsform. Det fremgår af punkt i Regler for udstedere af aktier, at et køb eller et salg af et selskab eller aktiviteter skal offentliggøres, såfremt købet eller salget må antages at være kursrelevante. Meddelelsen skal indeholde oplysninger om: Købspris Betalingsform Relevante oplysninger om den købte eller solgte selskab eller aktivitet Årsagerne til transaktionen Forventede konsekvenser for selskabets drift Tidsplanen for transaktionen Hovedvilkårene eller betingelserne for transaktionen Det købte selskabs eller aktiviteternes væsentligste forretningsområde(r), resultatmæssige historik og økonomiske stilling skal beskrives. Det fremgår af kommentaren til reglen, at der i forbindelse med sådanne virksomhedstransaktioner er behov for et højt oplysningsniveau. Markedsdeltagerne skal på baggrund af de offentliggjorte oplysninger kunne vurdere den økonomiske betydning af købet eller salget samt konsekvenserne for selskabets drift og betydningen for kursen på selskabets værdipapirer. Børsen påtalte med baggrund i ovennævnte over for selskabet, at selskabets første meddelelse ikke indeholdt de krævede informationer i henhold til Regler for udstedere af aktier punkt Børsen anerkendte, at selskabet efterfølgende offentliggjorde de manglende informationer til markedet. 1.7 Offentliggørelse af periodemeddelelse (ChemoMetec A/S) Et selskab udskød en planlagt offentliggørelse af en periodemeddelelse fra fredag til mandag. Baggrunden for udskydelse var i meddelelsen anført til at være at Københavns Fondsbørs var lukket om fredagen. 5(13)

6 Da periodemeddelesen blev offentliggjort om mandagen kunne det konstateres, at denne indeholdt en større opjustering. Børsen anmodede med baggrund heri selskabet om konkret og detaljeret at redegøre for den proces, der gik forud for offentliggørelsen af periodemeddelelsen. Det fremgik af redegørelsen, at de endelige regnskabstal for perioden forelå onsdag samt at formanden og næstformanden samme dag godkendte Q3 rapporten. Det fremgik endvidere, at en opjustering var sandsynlig, men der forelå ikke en endelig afklaring af, hvad de nye guidance tal skulle lyde på, og det afstemtes, at der var brug for at vente til fredag med de endelige guidance tal. Det fremgik endelig, at ledelsen om onsdagen blev opmærksom på, at fredagen var lukkedag på børsen, hvorefter det blev besluttet, at Q3 meddelelsen burde udskydes til mandag. Børsen konkluderede, at selskabet ikke offentliggjorde periodemeddelelsen for 3. kvartal 2014/2015 hurtigst muligt efter godkendelsen og børsen påtalte forholdet over for selskabet. OBLIGATIONER 1.1 Manglende offentliggørelse af indkaldelse til og offentliggørelse af forløb af ekstraordinær generalforsamling (GW Energi A/S) Et selskab afholdt ekstraordinær generalforsamling en fredag. Indkaldelse til generalforsamlingen var ikke blevet offentliggjort og forløbet af generalforsamlingen blev offentliggjort om søndagen og dermed ikke straks efter generalforsamlingens afslutning. Af punkt i Regler for udstedere af obligationer fremgår det, at oplysninger omfattet af dette regelsæt skal offentliggøres hurtigst muligt. Det fremgår endvidere af punkt , at beslutning om afholdelse af ekstraordinær generalforsamling hurtigst muligt skal offentliggøres, og at årsagen til indkaldelse af ekstraordinær generalforsamling skal angives. Det fremgår endvidere, at der umiddelbart efter generalforsamlingens afholdelse skal offentliggøres en meddelelse om forløbet heraf, indeholdende oplysning om trufne beslutninger. På baggrund af ovenstående anmodede børsen selskabet om at redegøre for baggrunden for, at forløbet af den ekstraordinære generalforsamling ikke blev offentliggjort umiddelbart efter afholdelsen. Det fremgik af selskabets redegørelse, at den ekstraordinære generalforsamling i henhold til vedtægterne blev indkaldt med 1 uges varsel til kapitalejeren i selskabet. Det fremgik videre, at forløbet af generalforsamlingen blev meddelt sammen med offentliggørelse af periodeoplysning for 3. kvartal. Børsen fandt med baggrund i det anførte, at indkaldelsen til ekstraordinær generalforsamling skulle have været offentliggjort som en selskabsmeddelelse i overensstemmelse med børsens regler og at forløbet af ekstraordinær generalforsamling ikke var blevet offentliggjort hurtigst muligt, og børsen påtalte forholdene overfor selskabet. 6(13)

7 1.2 Offentliggørelse af årsrapport (Mare Baltic PCC Limited) Et selskab noteret på Nasdaq København anmodede om en fristforlængelse til at offentliggøre årsrapporten for Det fremgår af punkt I Regler for udstedere af obligationer på Nasdaq København (børsen), at årsregnskabsmeddelelsen skal offentliggøres senest tre måneder efter udløbet af regnskabsperioden. Årsagen til anmodning var, at selskabet samt dets revisorer og eksterne værdiansættelses specialister havde identificeret en potentiel misinformation i værdiansættelsen af obligationerne. Med henblik på at kunne undersøge dette og få værdien justeret, kunne selskabet ikke nå at offentliggøre årsrapporten i tide. Som følge heraf bad selskabet om en udsættelse af offentliggørelse af årsrapporten. Nasdaq København besluttede sig for ikke at tildele en fristforlængelse, da anmodningen var baseret på problemer, der var opstået internt i selskabet, og som medførte en fejl i værdiansættelsen af obligationer, jf. punkt der anfører, at udstederen skal etablere og opretholde hensigtsmæssige procedurer, kontroller og systemer, herunder systemer og procedurer for regnskabsaflæggelse, for at kunne opfylde sine oplysningsforpligtelser og give markedet rettidige, pålidelige, nøjagtige og ajourførte oplysninger, som påkrævet af børsen. Årsrapporten blev offentliggjort med en forsinkelse på 15 dage og Nasdaq København anmodede selskabet om at redegøre i detaljer for forløbet af denne forsinkelse. Selskabet begrundede, at revisorerne, under revideringen af værdiansættelse af obligationerne, havde bemærket fejl i modellen for obligationernes værdiansættelse. Fejlen havde medført en højere nominel værdi af obligationerne. Børsen påtalte overfor selskabet, at årsrapporten ikke var offentliggjort senest tre måneder efter udløbet af regnskabsperioden i overensstemmelse med børsens regler. 2. UDTALELSER OG ANDRE SAGER 2.1 Udstedelse af aktier i selskaber, der allerede er optaget til handel på Nasdaq Copenhagen henholdsvis First North Selskaber optaget til handel på Nasdaq Copenhagen (børsen) og First North skal ved udstedelse af værdipapirer som udgangspunkt udarbejde et prospekt i henhold til værdipapirhandelslovgivningen. Finanstilsynet er kompetent myndighed ved godkendelse af prospekter, ligesom det er Finanstilsynet, som fortolker bestemmelserne i værdipapirhandelslovgivningen, herunder om en specifik udstedelse er omfattet af undtagelsesbestemmelser. Prospektet skal være godkendt af Finanstilsynet inden offentliggørelse. Børsens regelsæt Regler for udstedere af aktier henholdsvis First North Nordic Rulebook - indeholder ikke krav til prospekter for selskaber, som allerede er optaget til handel på børsen henholdsvis First North. Når et selskab, der allerede er optaget til handel, ønsker nye aktier optaget til handel, skal Nasdaq Copenhagen bl.a. have forelagt udkast til tidsplan som grundlag for optagelsen. Herudover skal børsen 7(13)

8 modtage en udførlig beskrivelse af den pågældende emission, jf. nedenstående oversigt. Tidsplanen og den udførlige beskrivelse af emissionen vil ligge til grund for børsens godkendelse af optagelse til handel af de pågældende værdipapirer. Endelig skal børsen modtage en ansøgning om optagelse til handel af de pågældende værdipapirer. Det er naturligvis muligt at indarbejde ansøgningen i den udførlige beskrivelse af emissionen. Indsendelse til børsen af ansøgning, herunder udkast til tidsplan samt beskrivelse af emissionen, sker normalt samtidig med, at der i Finanstilsynet sker en behandling af prospektet. Børsen skal løbende orienteres, hvis der sker ændringer i tidsplanen, eller hvis der sker ændringer i andre forhold. Børsens kommentarer til beskrivelsen af vilkårene kan medføre ændringer i det prospektudkast, som Finanstilsynet har under behandling. Der bør i beskrivelsen af vilkårene anvendes samme terminologi som anvendes i prospektet. Fremsendelse til børsen skal altid ske via mail til aktieteam@nasdaq.com. For så vidt angår tidsplanen forudsætter børsen, at selskabets aktieudstedende institut er bekendt med tidsplanen og har accepteret den. Børsen skal have oplysning om kontaktperson hos aktieudstedende institut, herunder telefonnummer og mailadresse. Nedenfor er opregnet en række forhold, som skal indgå i beskrivelsen til børsen. Det bemærkes, at forholdene afhænger af emissionstype. Emissionstype (eksempelvis fortegningsemission, rettet emission m.v.). Emissionens størrelse, oplyst såvel nominelt og i antal aktier samt evt. minimumsudbud. Aktiekapital før emission, oplyst nominelt og i antal aktier. Aktiekapital efter emission, oplyst nominelt og i antal aktier. Beskrivelse af evt. garantistillelse/forhåndstilsagn, herunder navn på garantistiller(e), og størrelsen af den stillede garanti, som de(n) enkelte garantistiller(e) stiller. Såfremt der er betingelser for en garanti, skal disse betingelser beskrives. Aktiestørrelse. Tegningskurs, herunder evt. hvorledes der sker fastsættelse af tegningskurs. Udbytteret for de nye aktier for indeværende regnskabsår og evt. foregående regnskabsår. Sidstnævnte er relevant, hvis transaktionen skal gennemføres, før selskabet har afholdt sin ordinære generalforsamling. Tegningsforhold. Tegningsforholdet angiver, hvor mange nye aktier, aktionæren kan tegne i forhold til aktionærens eksisterende aktiebeholdning. Hvis tegningsforholdet eksempelvis er 10:1, kan eksisterende aktionærer i selskabet tegne én ny aktie for hver 10 eksisterende aktier. Eksisterende aktionærer får således tildelt én tegningsret for hver eksisterende aktie, de ejer, og til tegning af én ny aktie kræves 10 tegningsretter. Hvis tegningsforholdet er 1:2, kan eksisterende aktionærer i selskabet tegne to nye aktier i selskabet for hver eksisterende aktie, og eksisterende aktionærer får tildelt to tegningsretter for hver eksisterende aktie. Der skal anvendes én tegningsret til at tegne én ny aktie. ISIN, nye aktier, tegningsretter. Det skal oplyses, hvorvidt den midlertidige ISIN for nye aktier ønskes optaget til handel på børsen, eller om optagelse til handel af nye aktier vil ske efter at de nye aktier er registreret i Erhvervsstyrelsen. Såfremt den midlertidige ISIN ikke søges optaget til handel, skal det fremgå, 8(13)

9 at den midlertidige ISIN alene er registreret i VP Securities A/S til brug for tegning af nye aktier. Dato for hvornår Finanstilsynets godkendelse af prospektet forventes at foreligge. Dato for hvornår prospektet forventes offentliggjort. Dato for hvornår selskabets aktier senest vil blive handlet inklusiv ret til tegningsretter. Dato for hvor hvornår selskabets aktier vil blive handlet eksklusiv ret til tegningsretter. Dette er samme dag, som handlen med tegningsretter påbegyndes. Periode for handel med tegningsretter. Børsen henstiller, at perioden skal være mindst 10 børsdage, jf. praksis, med start 2 børsdage inden tegningsperiodens start og med afslutning 2 børsdage inden tegningsperiodens afslutning. Dato for hvornår der vil ske tildeling af tegningsretter i VP Securities A/S. Tegningsperiode. Selskabsloven indeholder oplysning om den tegningsfrist, inden for hvilken aktionærerne skal gøre brug af fortegningsretten. Børsen henstiller, at perioden skal være mindst 10 børsdage, jf. praksis, med start 2 børsdage efter handel med tegningsretter er påbegyndt og med afslutning 2 børsdage efter sidste dag i perioden for handel med tegningsretter. Dato for betaling af de nye aktier Dato for hvornår de nye aktier forventes registreret i Erhvervsstyrelsen. Dato for hvornår de nye aktier ønskes optaget til handel. Såfremt de nye aktier ønskes optaget til handel i ISIN for de eksisterende aktier, forudsætter dette, at de nye aktier bærer samme udbytteret for de eksisterende aktier, ligesom det forudsætter, at børsen har modtaget dokumentation for Erhvervsstyrelsens registrering af de nye aktier i form af et sammenskrevet resumé. Beskrivelse af evt. muligheder for tilbagekaldelse af udbuddet. Såfremt der skal gennemføres en corporate action inden udstedelsen af nye aktier, eksempelvis i form af en nedskrivning af aktiekapitalen, ændring af den nominelle værdi på selskabets aktier (aktiesplit) eller lign., er det væsentligt, at dette også fremgår af tidsplanen, ligesom det skal beskrives i ansøgningen og vilkårene. Det skal understreges, at ovenstående alene er relevant for så vidt angår aktieudstedelser, der foretages af selskaber, som allerede er optaget til handel på børsen henholdsvis First North. Er der tale om optagelse til handel af et nyt selskab på børsen henholdsvis First North, henvises til børsens optagelsesbetingelser, som er beskrevet i Regelsæt for udstedere af aktier henholdsvis First North Nordic Rulebook.. Regelsættene kan downloades fra børsens hjemmeside. 9(13)

10 II. FIRST NORTH 1. PÅTALER AKTIER 1.1 Videregivelse af information til pressen (Medical Prognosis Institute A/S) Et selskab oplyste til børsen, at nyheden om en planlagt børsnotering af et spinout desværre var at læse i avisen dagen før selskabet offentliggjorde en meddelelse herom. Ifølge selskabet skyldtes fejlen et sammenfald af uheldige faktorer, bl.a. at de to selskaber har en stor del overlappende personale, at etableringen af det nye selskab (spinout) blev udskudt et døgn, at dele af pressen var forhåndsorienteret og underlagt embargo samt at de kommunikationsansvarlige ikke fik orienteret førnævnte presse om udskydelsen af etableringen. Med baggrund i ovennævnte anmodede børsen selskabet om yderligere informationer vedrørende forhåndsorienteringen af pressen. Det fremgår af Regelsæt for First North punkt 4.1 (a) at et selskab hurtigst muligt skal offentliggøre enhver beslutning, som selskabet træffer, samt information om forhold vedrørende selskabet, som kan antages at få væsentlig betydning for kursen på selskabets finansielle instrumenter. Selskaber, der er optaget til handel på First North, har pligt til at sikre, at alle får lige adgang til oplysninger, der kan antages at få betydning for kursdannelsen på selskabets værdipapirer, og selskaberne skal sikre, at ingen uvedkommende får adgang til sådan information, før den er offentliggjort. Sådanne oplysninger må således ikke gives i udtalelser, redegørelser og interviews m.v., uden at oplysningerne senest samtidig hermed offentliggøres. Med baggrund i selskabets redegørelser måtte børsen lægge til grund, at der var tale om kursrelevant information, der skulle offentliggøres til markedet og det var herefter børsens opfattelse, at informationen skulle have været offentliggjort til markedet senest på tidspunktet, hvor pressen informeres. Børsen påtalte på denne baggrund over for selskabet, at selskabets ledelse havde givet oplysninger til pressen, uden at oplysningerne senest samtidig hermed blev offentliggjort i overensstemmelse med Regelsæt for First North punkt 4.1 (a). 10(13)

11 OBLIGATIONER 1.1 Offentliggørelse af forløb af generalforsamling Et selskab afholdt generalforsamling en mandag efter normal arbejdstid. Forløbet af generalforsamlingen blev offentliggjort om onsdagen og dermed ikke straks efter generalforsamlingens afslutning. Af punkt 4.8 i First North Bond Market Rulebook fremgår det, at et selskab skal offentliggøre beslutninger truffet på generalforsamlingen, medmindre sådanne beslutninger er uvæsentlige. Det fremgår endvidere af punkt 4.2 i First North Bond Market Rulebook, at offentliggørelse af oplysninger omfattet af reglerne skal ske hurtigst muligt. Det fremgik af selskabets redegørelse, at selskabet har en procedure omkring offentliggørelse til Nasdaq First North, som skal sikre, at kvaliteten er korrekt. Denne verifikation skete først to dage efter afholdelsen og offentliggørelse skete umiddelbart herefter. Børsen fandt med baggrund i det anførte, at forløbet af generalforsamlingen ikke var blevet offentliggjort hurtigst muligt, og børsen påtalte forholdet overfor selskabet. 1.2 Offentliggørelse af årsrapport (Haldor Topsøe A/S) Et selskab afholdt bestyrelsesmøde en torsdag, hvor årsrapporten blev godkendt. Om fredagen udsendte selskabet en meddelelse som lød Offentliggørelse af årsrapport. Af punkt 4.6 i First North Bond Market Rulebook fremgår det, at et selskab skal offentliggøre årsrapporten i forlængelse af bestyrelsens godkendelse. Det fremgår endvidere af punkt 4.2 i First North Bond Market Rulebook, at offentliggørelse af oplysninger omfattet af reglerne skal ske hurtigst muligt. Det fremgik af selskabets redegørelse, at selskabet på grund af en intern misforståelse ikke offentliggjorde årsrapporten umiddelbart efter bestyrelsesmødet, men først dagen efter. Børsen fandt med baggrund i det anførte, at offentliggørelsen af årsrapporten ikke skete hurtigst muligt, og børsen påtalte dette overfor selskabet. 2. UDTALELSER OG ANDRE SAGER 2.1 Gennemgang af selskaber samt Certified Advisers på First North Nasdaq København har, sammen med de øvrige Nasdaq Nordic børser, som led i et løbende ønske om at sikre tilliden til og kvaliteten af First North, foretaget en undersøgelse af selskabernes opfyldelse af adgangskravene på markedspladsen samt de tilknyttede Certified Advisers rolle på First North. 11(13)

12 Et vigtigt kendetegn ved First North er kravet om Certified Advisers, som har en aktiv og vigtig rolle i forbindelse med markedets funktion og dermed også i forbindelse med selskabernes kommunikation til markedet. Undersøgelsen havde til hensigt at sikre: at udstedere på First North opfylder de løbende adgangskrav, og ligeledes oplysnings- og informationsforpligtelserne i First North Nordic Rulebook ( regelsættet ), at Certified Advisers opfylder de krav og forpligtelser de har i henhold til regelsættet at Certified Advisers deltager aktivt i kommunikationen mellem børsen og selskabet. Undersøgelsen, der fandt sted i perioden september/oktober 2014, omfattede 12 selskaber noteret på First North og 4 Certified Advisers. Børsen gennemgik bl.a. selskabernes hjemmeside, finansielle rapporter, insidertransaktioner og selskabets kapacitet til at offentliggøre kursrelevant information. Certified Advisers blev bl.a. bedt om at beskrive hvordan de monitorerer, at de enkelte selskaber løbende opfylder adgangskravene og oplysningsforpligtelserne på First North, ligesom de blev bedt om at fremsende interne regler og forretningsgange til børsen. Generelt opfylder selskaberne og Certified Advisers forpligtelserne i regelsættet, men børsen kan konstatere, at der er enkelte mangler bl.a. i forhold til offentliggørelse af insidertransaktioner. Det følger af regelsættet, Supplement D Denmark punkt 4.14, at offentliggørelse af insidertransaktioner skal ske i overensstemmelse med 28a i værdipapirhandelsloven, hvorefter en række oplysninger skal være indeholdt i offentliggørelsen. Børsen forventer at foretage en lignende gennemgang af selskaber og Certified Advisers med regelmæssigt interval. III. GENERELLE MARKED 2. UDTALELSER OG ANDRE SAGER 2.1 Børsen ophører med brug af begrebet børspause og harmoniserer til international standard Fra og med den 4. maj 2015 vil børsen ikke længere benytte begrebet børspause 1. Fremover vil børsen kun anvende begrebet suspension i alle situationer, hvor handlen i et værdipapir skal afbrydes i en kortere eller længere periode. Børsen kan eksempelvis beslutte at suspendere handlen i et værdipapir i situationer, hvor markedet ikke har lige adgang til information, markedet ikke har tilstrækkelige oplysninger om et instrument, hvor markedets ordentlige funktion ikke kan opretholdes eller hvor opretholdelse af handel ville kunne skade investorernes interesser. 1 NASDAQ OMX Nordic Member Rules, version 2.7 gældende fra 4. maj (13)

13 Hidtil har børspausen som udgangspunkt været anvendt til kortere stop for handlen i et værdipapir. Under en børspause har der været lukket for at registrere købs- og salgsordrer, men det har været tilladt for børsens medlemmer at foretage manuelle handler og indberette disse til børsens handelssystem. Fremover, når børsen suspenderer handlen i et værdipapir vil det ikke være muligt at handle det pågældende værdipapir på børsen. Det vil ikke være muligt at registrere nye købs- og salgsordrer i børsens handelssystem eller indberette manuelle børshandler. I perioden hvor et værdipapir er suspenderet kan værdipapirhandlere offentliggøre OTC-handler (handlet udenom børsen) via børsens handelssystem. Alle ordrer i ordrebogen for et suspenderet værdipapir bliver slettet. Derved vil der ikke være aktive ordrer i ordrebogen, når handlen i et suspenderet værdipapir genoptages. Børsen kan beslutte at genoptage handlen i et suspenderet værdipapir med en auktion af 10 minutters varighed. I dag anvendes begrebet suspension i national lovgivning og i EU-regulering. De enkelte EUmedlemslandes tilsynsmyndigheder kan beslutte en regulatorisk suspension af handlen i et værdipapir. En regulatorisk suspension har effekt på alle handelspladser i EU for det pågældende værdipapir. Oplysning om etablering og ophør af en suspension vil, ligesom før, blive meddelt til markedet. 13(13)

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Køb af ejerandele i selskab manglende oplysninger i meddelelse... 2 1.2 Indkaldelse til ordinær generalforsamling...

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Køb af ejerandele i selskab manglende oplysninger i meddelelse... 2 1.2 Indkaldelse til ordinær generalforsamling...

Læs mere

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2014

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2014 NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2014 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Manglende meddelelser på hjemmesiden... 2 1.2 Tidspunkt for offentliggørelse af årsrapport...

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2018

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2018 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2018 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af forløb af ekstraordinær generalforsamling... 2 1.2 Indsendelse af oplysninger

Læs mere

Nasdaq OMX Copenhagen A/S Skjern, 22. november 2012 Nikolaj Plads 6 1007 København K

Nasdaq OMX Copenhagen A/S Skjern, 22. november 2012 Nikolaj Plads 6 1007 København K Nasdaq OMX Copenhagen A/S Skjern, 22. november 2012 Nikolaj Plads 6 1007 København K Selskabsmeddelelse nr. 21/2012 MÅ IKKE OFFENTLIGGØRES, VIDERESENDES ELLER DISTRIBUERES, DIREKTE ELLER INDIREKTE, I USA,

Læs mere

Alm. Brand A/S Alm. Brand A/S offentliggør prospekt i forbindelse med en fuldt garanteret fortegningsemission

Alm. Brand A/S Alm. Brand A/S offentliggør prospekt i forbindelse med en fuldt garanteret fortegningsemission ALM. BRAND Direktionssekretariatet Midtermolen 7 2100 København Ø Telefon 35 47 47 47 Telefax 35 26 62 38 www.almbrand.dk NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København K Ref SLB/hdg Selskabsmeddelelse

Læs mere

Jeudan udbyder nye aktier for DKK 1 mia.

Jeudan udbyder nye aktier for DKK 1 mia. Ikke til offentliggørelse eller distribution i Australien, Canada, Japan eller USA Denne meddelelse er ikke et tilbud om køb eller salg af værdipapirer i Jeudan A/S ( Værdipapirer ) i Australien, Canada,

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

På generalforsamlingen stiller bestyrelsen de nedenfor angivne ændringsforslag.

På generalforsamlingen stiller bestyrelsen de nedenfor angivne ændringsforslag. 1 af 6 På generalforsamlingen stiller bestyrelsen de nedenfor angivne ændringsforslag. Ændringerne vedrører primært følgende: Det var ved indkaldelsen af generalforsamlingen forventningen, at den foreslåede

Læs mere

BANG & OLUFSEN A/S MEDDELELSE NR. 08.22 16. APRIL 2009

BANG & OLUFSEN A/S MEDDELELSE NR. 08.22 16. APRIL 2009 Bang & Olufsen a/s offentliggør i dag et prospekt i forbindelse med en garanteret fortegningsemission i forholdet 1 : 2 til kurs 19 DKK pr. B-aktie á nominelt 10 DKK med et bruttoprovenu på i alt cirka

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2008. NASDAQ OMX Copenhagen

Afgørelser og Udtalelser 2008. NASDAQ OMX Copenhagen Afgørelser og Udtalelser 2008 NASDAQ OMX Copenhagen I. BØRSMARKEDET... 5 1. PÅTALER... 5 1.1. FØR 1. JULI 2008... 5 1.1.1. Manglende oplysninger om selskabets økonomiske situation... 5 1.1.2. Oplysninger

Læs mere

Amagerbanken udbyder den planlagte aktieemission med fortegningsret for eksisterende aktionærer.

Amagerbanken udbyder den planlagte aktieemission med fortegningsret for eksisterende aktionærer. Meddelelse nr. 25-2010 17. august 2010 Selskabsmeddelelse Amagerbanken udbyder den planlagte aktieemission med fortegningsret for eksisterende aktionærer. Amagerbanken offentliggør i dag prospekt i forbindelse

Læs mere

Praktisk information hvis du overvejer et offentligt udbud af værdipapirer mellem 1.000.000 euro og 5.000.000 euro.

Praktisk information hvis du overvejer et offentligt udbud af værdipapirer mellem 1.000.000 euro og 5.000.000 euro. 15. juli 2015 Praktisk information hvis du overvejer et offentligt udbud af værdipapirer mellem 1.000.000 euro og 5.000.000 euro. I det følgende bliver der givet gode råd og vejledning til den praktiske

Læs mere

Bruuns Galleri. Værkmestergade 25. 8000 Århus C. CVR-nr. 15 47 25 88

Bruuns Galleri. Værkmestergade 25. 8000 Århus C. CVR-nr. 15 47 25 88 Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 1067 København K Århus, den 13. april 2007 Aktieudvidelse i I henhold til 4 i generelle bestemmelser og 22 vedrørende oplysningsforpligtelser for børsnoterede selskaber

Læs mere

Prospektmeddelelse. Udbuddet kan sammenfattes som følger: Udbuddet:

Prospektmeddelelse. Udbuddet kan sammenfattes som følger: Udbuddet: FONDSBØRSMEDDELELSE NR. 142 1 af 7 Prospektmeddelelse Victoria Properties A/S offentliggør i dag prospekt vedrørende en delvis garanteret fortegningsemission af op til 2.459.578 stk. nye aktier samt et

Læs mere

Regler for udstedere af ETF ere på NASDAQ OMX Copenhagen A/S. Juli 2011

Regler for udstedere af ETF ere på NASDAQ OMX Copenhagen A/S. Juli 2011 Regler for udstedere af ETF ere på NASDAQ OMX Copenhagen A/S Juli 2011 1. Introduktion EFT ere (Exchange Traded Funds) kan optages til handel, hvis instrumentet og udstederen opfylder betingelserne beskrevet

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2019

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2019 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2019 1. Børsmarkedet... 2 1.1. Sanktioner... 2 Aktier... 2 1.1.1. Flere tilfælde af sen offentliggørelse af intern viden og øvrige oplysninger, der skal offentliggøres

Læs mere

Amagerbanken udbyder den planlagte kapitaltilførsel af aktiekapital og ansvarlig lånekapital (efterstillet kapitalindskud).

Amagerbanken udbyder den planlagte kapitaltilførsel af aktiekapital og ansvarlig lånekapital (efterstillet kapitalindskud). Meddelelse nr. 30-2009 18. november 2009 Selskabsmeddelelse Amagerbanken udbyder den planlagte kapitaltilførsel af aktiekapital og ansvarlig lånekapital (efterstillet kapitalindskud). Aktiekapital o Bestyrelsen

Læs mere

Bekendtgørelse om prospekter ved offentlige udbud mellem 1.000.000 euro og 5.000.000 euro af visse værdipapirer

Bekendtgørelse om prospekter ved offentlige udbud mellem 1.000.000 euro og 5.000.000 euro af visse værdipapirer BEK nr 811 af 01/07/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 132-0033 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Østjydsk Bank A/S offentliggør prospekt i forbindelse med fortegningsemission.

Østjydsk Bank A/S offentliggør prospekt i forbindelse med fortegningsemission. NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København K Mariager, den 30. august 2013 Fondsbørsmeddelelse nr. 28/2013 Østjydsk Bank A/S offentliggør prospekt i forbindelse med fortegningsemission. Bestyrelsen

Læs mere

Jeudan offentliggør prospekt i forbindelse med fortegningsretsemission

Jeudan offentliggør prospekt i forbindelse med fortegningsretsemission Jeudan offentliggør prospekt i forbindelse med fortegningsretsemission Tegningsforhold på 5:1 (en ny aktie for hver fem eksisterende aktier) Udbud på op til 1.155.014 stk. nye aktier af nominelt DKK 100

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SKAKO A/S

VEDTÆGTER FOR SKAKO A/S Advokatanpartsselskab J.nr. 18946 om/emn VEDTÆGTER FOR SKAKO A/S NAVN 1.1 Selskabets navn er SKAKO A/S. 1. 1.2 Selskabets binavne er VT Holding A/S og SKAKO Industries A/S. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål

Læs mere

TK Development A/S offentliggør i dag prospekt i forbindelse med udbud af 56.087.620 stk. nye aktier à nominelt DKK 1 til DKK 4,11 pr.

TK Development A/S offentliggør i dag prospekt i forbindelse med udbud af 56.087.620 stk. nye aktier à nominelt DKK 1 til DKK 4,11 pr. Selskabsmeddelelse nr. 19/2013 Side 1 af 5 Ikke til offentliggørelse eller distribution i USA, Canada, Australien eller Japan Denne meddelelse er ikke et tilbud om køb eller salg af værdipapirer i TK Development

Læs mere

Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr. 49 61 98 12)

Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr. 49 61 98 12) Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr. 49 61 98 12) Navn, hjemsted, formål 1. 1.1. Selskabets navn er H+H International A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: (a) (b) (c)

Læs mere

Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1)

Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1) Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1) I medfør af 27, stk. 12, 30 og 93, stk. 4, i lov om værdipapirhandel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 831 af 12. juni 2014, som ændret ved 1 i lov

Læs mere

Klik her for tilmelding til den ekstraordinære generalforsamling den 11. januar 2010.

Klik her for tilmelding til den ekstraordinære generalforsamling den 11. januar 2010. Dagsorden og forslag EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING Til aktionærerne i DFDS A/S CVR-nr. 14 19 47 11 Bestyrelsen for DFDS A/S ( DFDS ) indkalder til ekstraordinær generalforsamling, som afholdes Mandag

Læs mere

SSBV-Rovsing offentliggør prospekt og udbyder nye aktier for ca. DKK 26,1 mio. i en fuldt garanteret fortegningsemission

SSBV-Rovsing offentliggør prospekt og udbyder nye aktier for ca. DKK 26,1 mio. i en fuldt garanteret fortegningsemission 25. januar 2013 Meddelelse nr. 143 SSBV-Rovsing offentliggør prospekt og udbyder nye aktier for ca. DKK 26,1 mio. i en fuldt garanteret fortegningsemission MÅ IKKE OFFENTLIGGØRES, VIDERESENDES ELLER DISTRIBUERES,

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for BAVARIAN NORDIC A/S. CVR nr. 16271187

V E D T Æ G T E R. for BAVARIAN NORDIC A/S. CVR nr. 16271187 V E D T Æ G T E R for BAVARIAN NORDIC A/S CVR nr. 16271187 SELSKABETS NAVN, FORMÅL OG KONCERNSPROG Selskabets navn er Bavarian Nordic A/S. 1. Selskabets formål er at drive forskning, handel, fabrikation

Læs mere

VEDTÆGTER. for. ALK-Abelló A/S (CVR-nr. 63 71 79 16) ("Selskabet")

VEDTÆGTER. for. ALK-Abelló A/S (CVR-nr. 63 71 79 16) (Selskabet) VEDTÆGTER for ALK-Abelló A/S (CVR-nr. 63 71 79 16) ("Selskabet") Marts 20142016 Navn 1.1 Selskabets navn er ALK-Abelló A/S. 1.2 Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene ALK A/S (ALK-Abelló A/S),

Læs mere

Spar Nord Bank A/S udbyder nye aktier for ca. DKK 913 mio.

Spar Nord Bank A/S udbyder nye aktier for ca. DKK 913 mio. Til NASDAQ OMX Copenhagen og Pressen 5. marts 2012 Selskabsmeddelelse nr. 9 MÅ IKKE UDGIVES, OFFENTLIGGØRES ELLER DISTRIBUERES, DIREKTE ELLER INDIREKTE, I USA, CANADA, AUSTRALIEN ELLER JAPAN ELLER I EN

Læs mere

AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2010 NASDAQ OMX KØBENHAVN

AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2010 NASDAQ OMX KØBENHAVN AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2010 NASDAQ OMX KØBENHAVN I FORORD... 3 II. BØRSMARKEDET... 5 1. PÅTALER... 5 1.1. Halvårsrapport tilgængelig på selskabets hjemmeside forud for offentliggørelse... 5 1.2. Manglende

Læs mere

IC COMPANYS A/S VEDTÆGTER

IC COMPANYS A/S VEDTÆGTER IC COMPANYS A/S VEDTÆGTER Selskabets navn er IC Companys A/S. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene InWear Group A/S og Carli Gry International A/S. 2 Selskabets

Læs mere

Østjydsk Bank A/S offentliggør prospekt i forbindelse med fortegningsemission

Østjydsk Bank A/S offentliggør prospekt i forbindelse med fortegningsemission NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København K Mariager, den 18. november 2015 Selskabsmeddelelse nr. 19/2015 Østjydsk Bank A/S offentliggør prospekt i forbindelse med fortegningsemission Bestyrelsen

Læs mere

Vedtægter for GN Store Nord A/S (CVR- nr. 24 25 78 43)

Vedtægter for GN Store Nord A/S (CVR- nr. 24 25 78 43) Vedtægter for GN Store Nord A/S (CVR- nr. 24 25 78 43) 1 Navn 1.1 Selskabets navn er GN Store Nord A/S. 1.2 Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: (a) Det Store Nordiske Telegraf-Selskab

Læs mere

8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning

8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning 8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning En journalist bad Miljøministeriet om aktindsigt i en

Læs mere

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING TIL AKTIONÆRERNE I VICTORIA PROPERTIES A/S

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING TIL AKTIONÆRERNE I VICTORIA PROPERTIES A/S FONDSBØRSMEDDELELSE NR. 107 1 af 6 INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING TIL AKTIONÆRERNE I VICTORIA PROPERTIES A/S I henhold til vedtægternes pkt. 8.4 indkaldes hermed til ordinær generalforsamling

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for TV 2/DANMARK A/S

V E D T Æ G T E R. for TV 2/DANMARK A/S V E D T Æ G T E R for TV 2/DANMARK A/S 1.0 Selskabets navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er TV 2/DANMARK A/S. 1.2 TV 2/DANMARK A/S er et statsligt aktieselskab etableret med hjemmel i lov nr. 438 af

Læs mere

BILAG 3 TIL IC GROUP A/S' VEDTÆGTER

BILAG 3 TIL IC GROUP A/S' VEDTÆGTER BILAG 3 TIL IC GROUP A/S' VEDTÆGTER 1. BESLUTNING 1.1 På den ordinære generalforsamling den 27. september 2010 blev bestyrelsen for IC Group A/S ("Selskabet") bemyndiget til at udstede warrants. Bestyrelsen

Læs mere

Admiral Capital A/S offentliggør prospekt i forbindelse med fortegningsemission

Admiral Capital A/S offentliggør prospekt i forbindelse med fortegningsemission MÅ IKKE DIREKTE ELLER INDIREKTE DISTRIBUERES TIL ELLER PÅ ANDEN MÅDE GØRES TILGÆNGELIG I USA, CANADA, AUSTRALIEN, SCHWEIZ ELLER JAPAN, ELLER ANDRE JURISDIKTIONER UDEN FOR DAN- MARK, MEDMINDRE EN SÅDAN

Læs mere

Topsil Semiconductor Materials A/S

Topsil Semiconductor Materials A/S Topsil Semiconductor Materials A/S Regler til sikring af oplysningsforpligtelsernes overholdelse Nærværende interne regler er indført i medfør Del II, afsnit 3, kap. 2, 6 i oplysningsforpligtelser for

Læs mere

Vedtægter for VP SECURITIES A/S

Vedtægter for VP SECURITIES A/S 1. Navn 1.1. Selskabets navn er VP SECURITIES A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene VÆRDIPAPIRCENTRALEN A/S og VP A/S. 2. Formål Selskabets formål er at drive virksomhed som værdipapircentral

Læs mere

Begrebet reelle ejere Afgrænsningen af hvem der er en juridisk persons reelle ejere, afhænger af hvilken type af juridisk person, der er tale om.

Begrebet reelle ejere Afgrænsningen af hvem der er en juridisk persons reelle ejere, afhænger af hvilken type af juridisk person, der er tale om. November 2015 Nyhedsbrev Corporate / M&A Nyt register for reelle ejere Som led i det øgede fokus på gennemsigtighed i ejerforhold har Erhvervsstyrelsen sendt et udkast til lovforslag i høring vedrørende

Læs mere

FUSIONSPLAN. Salling Bank A/S. A/S Vinderup Bank FOR K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N. B R U X E L L E S ADVOKATFIRMA

FUSIONSPLAN. Salling Bank A/S. A/S Vinderup Bank FOR K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N. B R U X E L L E S ADVOKATFIRMA K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N. B R U X E L L E S ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5 DK-2100 KØBENHAVN Ø TEL. +45 70 12 12 11 FAX. +45 70 12 13 11 FUSIONSPLAN FOR Salling Bank A/S OG A/S Vinderup

Læs mere

Politik for Investor Relations (Informationspolitik)

Politik for Investor Relations (Informationspolitik) Sagsnr. 12271 Baneskellet 1Hammershøj8830 Tjele Telefon 8799 3000CVR-nr. 31843219 Politik for Investor Relations (Informationspolitik) 1. Lovgrundlag Denne politik for Danske Andelskassers Bank A/S (i

Læs mere

Påtale for at have offentliggjort intern viden for sent og for manglende insiderlister

Påtale for at have offentliggjort intern viden for sent og for manglende insiderlister Sydbank A/S Att.: Direktionen Peberlyk 4 6200 Aabenraa 26. august 2019 Ref. SLO J.nr. 6376-0166 OFFENTLIGGØRELSESVERSION Påtale for at have offentliggjort intern viden for sent og for manglende insiderlister

Læs mere

BILAG 1 BILAG 2. til Aftale om tildeling af warrants, Aqualife A/S. til vedtægterne for Aqualife A/S, CVR-nr. 26 05 86 51

BILAG 1 BILAG 2. til Aftale om tildeling af warrants, Aqualife A/S. til vedtægterne for Aqualife A/S, CVR-nr. 26 05 86 51 BILAG 1 til Aftale om tildeling af warrants, Aqualife A/S BILAG 2 til vedtægterne for Aqualife A/S, CVR-nr. 26 05 86 51 Warrantprogram vedrørende vilkår for warrants udstedt til selskabets direktør INDHOLD

Læs mere

Vedtægter for Solar A/S

Vedtægter for Solar A/S Vedtægter for Solar A/S Vedtaget på generalforsamlingen den 27. marts 2015 Vedtægter Solar A/S I 1 Indholdsfortegnelse Selskabets navn og formål... 3 Selskabets kapital og kapitalandele... 3 Generalforsamlingen,

Læs mere

VEDTÆGTER SP GROUP A/S

VEDTÆGTER SP GROUP A/S VEDTÆGTER for SP GROUP A/S CVR- nr.: 15 70 13 15 2 VEDTÆGTER for SP GROUP A/S 1.0 NAVN Selskabets navn er: SP GROUP A/S Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: SCHUBLICH A/S (SP Group A/S)

Læs mere

Fredag den 5. april 2013 kl. 13.00. på selskabets adresse. Værkmestergade 25, 8000 Aarhus C

Fredag den 5. april 2013 kl. 13.00. på selskabets adresse. Værkmestergade 25, 8000 Aarhus C NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København K Aarhus, den 14. marts 2013 Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i Formuepleje Optimum A/S Bestyrelsen indkalder i henhold til vedtægternes

Læs mere

VEDTÆGTER August 2008

VEDTÆGTER August 2008 VEDTÆGTER August 2008 For SCF Technologies A/S (CVR nr. 27 43 99 77) ( Selskabet ) 1. Navn 1.1 Selskabets navn er SCF Technologies A/S. 1.2 Selskabets binavn er SCF Holding A/S (SCF Technologies A/S).

Læs mere

Vedtægter 2015. F.E. Bording A/S

Vedtægter 2015. F.E. Bording A/S Vedtægter 2015 F.E. Bording A/S Vedtægter Som gældende pr. 23. april 2015 Selskabets navn, hjemsted og formål 1 Stk. 1: Selskabets navn er F.E. Bording A/S. Stk. 2: Selskabets hjemsted er Gladsaxe Kommune.

Læs mere

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2012

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2012 NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2012 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 OFFENTLIGGØRELSE AF FINANSKALENDER... 2 1.2 OFFENTLIGGØRELSE AF FINANSKALENDER... 2 1.3 OFFENTLIGGØRELSE

Læs mere

Købstilbud til aktionærerne og warrantindehaverne i Satair A/S

Købstilbud til aktionærerne og warrantindehaverne i Satair A/S 1 Denne Tilbudsannonce og Købstilbuddet, som denne Tilbudsannonce relaterer til, er ikke rettet mod aktionærer og warrantindehavere, hvis deltagelse i Købstilbuddet kræver udsendelse af et tilbudsdokument,

Læs mere

AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2011 NASDAQ OMX KØBENHAVN

AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2011 NASDAQ OMX KØBENHAVN AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2011 NASDAQ OMX KØBENHAVN 1 NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2011 I FORORD... 3 I. BØRSMARKEDET... 4 1. PÅTALER... 4 1.1 ANSÆTTELSE AF NY DIREKTØR... 4 1.2 KORREKTE

Læs mere

N A D S A Q C O P E N H A G E N O F F E N T L I G G Ø R N Y E R E G L E R F O R U D S T E D E R E A F A K - T I E R O G O B L I G A T I O N E R

N A D S A Q C O P E N H A G E N O F F E N T L I G G Ø R N Y E R E G L E R F O R U D S T E D E R E A F A K - T I E R O G O B L I G A T I O N E R 28. juni 2016 N A D S A Q C O P E N H A G E N O F F E N T L I G G Ø R N Y E R E G L E R F O R U D S T E D E R E A F A K - T I E R O G O B L I G A T I O N E R I forbindelse med at Europa-Parlamentet og

Læs mere

Lån & Spar Bank A/S ("Banken") offentliggør prospekt i forbindelse med fortegningsemission

Lån & Spar Bank A/S (Banken) offentliggør prospekt i forbindelse med fortegningsemission Nasdaq Copenhagen A/S Lån & Spar Bank A/S Højbro Plads 9-11 1200 København K CVR.nr. 13 53 85 30 Telefon 33 78 20 00 Telefax 33 78 20 01 E-mail lsb@lsb.dk www.lsb.dk Den 21. november 2018 IKKE TIL OFFENTLIGGØRELSE

Læs mere

Generalforsamlingsprotokollat Dato 25.05.2012

Generalforsamlingsprotokollat Dato 25.05.2012 Generalforsamlingsprotokollat Dato 25.05.2012 Der afholdtes ordinær generalforsamling i fredag, den 25. maj 2012 klokken 10.00 på adressen Vesterbro 46,. Dagsordenen for den ordinære generalforsamling

Læs mere

Vestjysk Bank offentliggør beslutning om fortegningsretsemission

Vestjysk Bank offentliggør beslutning om fortegningsretsemission Finanstilsynet Nasdaq Copenhagen A/S Vestjysk Bank A/S Torvet 4-5 7620 Lemvig Telefon 96 63 20 00 31. juli 2017 Vestjysk Bank offentliggør beslutning om fortegningsretsemission Vestjysk Bank har truffet

Læs mere

Danske Andelskassers Bank A/S

Danske Andelskassers Bank A/S Danske Andelskassers Bank A/S MÅ IKKE OFFENTLIGGØRES ELLER UDLEVERES HELT ELLER DELVIST, DIREKTE ELLER INDIREKTE, I ELLER TIL USA, CANADA, AUSTRALIEN ELLER JAPAN Selskabsmeddelelse nr. 1/2011 7. juni 2011

Læs mere

Vedtægter for AURIGA INDUSTRIES A/S CVR-nr. 34629218. Side 1 af 7

Vedtægter for AURIGA INDUSTRIES A/S CVR-nr. 34629218. Side 1 af 7 Vedtægter for AURIGA INDUSTRIES A/S CVR-nr. 34629218 Side 1 af 7 Side 2 af 7 Selskabets navn, hjemsted og formål 1.1. Selskabets navn er Auriga Industries A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed

Læs mere

Indkaldelse til Generalforsamling i Danilund A/S

Indkaldelse til Generalforsamling i Danilund A/S . Til aktionærer i Aalborg, den 13. februar 2013 Indkaldelse til Generalforsamling i Herved indkaldes til ordinær generalforsamling i, der afholdes: Fredag, den 01. marts 2013 klokken 10.00 Generalforsamlingen

Læs mere

Aktionærerne i Comendo A/S, CVR-nr. 26 68 56 21 indkaldes hermed til ordinær generalforsamling, der finder sted:

Aktionærerne i Comendo A/S, CVR-nr. 26 68 56 21 indkaldes hermed til ordinær generalforsamling, der finder sted: FONDSBØRSMEDDELELSE NR. 107 4. oktober 2010 Til aktionærerne i Comendo A/S Aktionærerne i Comendo A/S, CVR-nr. 26 68 56 21 indkaldes hermed til ordinær generalforsamling, der finder sted: tirsdag, den

Læs mere

Vedtægter. for. Genmab A/S (CVR-nr. 21023884 tidligere A/S reg.nr. 248.498)

Vedtægter. for. Genmab A/S (CVR-nr. 21023884 tidligere A/S reg.nr. 248.498) (31. januar 2013) Vedtægter for Genmab A/S (CVR-nr. 21023884 tidligere A/S reg.nr. 248.498) Side 2 af 36 Navn, hjemsted, formål og koncernsprog 1 Selskabets navn er Genmab A/S. 2 Selskabets hjemsted er

Læs mere

FUSIONSPLAN. Aktieselskabet Lollands Bank. Vordingborg Bank A/S FOR K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N. B R U X E L L E S ADVOKATFIRMA

FUSIONSPLAN. Aktieselskabet Lollands Bank. Vordingborg Bank A/S FOR K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N. B R U X E L L E S ADVOKATFIRMA K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N. B R U X E L L E S ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5 DK-2100 KØBENHAVN Ø TEL. +45 70 12 12 11 FAX. +45 70 12 13 11 FUSIONSPLAN FOR Aktieselskabet Lollands Bank OG

Læs mere

Periodemeddelelse efter 1. kvartal 2015.

Periodemeddelelse efter 1. kvartal 2015. NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København K Mariager, den 19. maj 2015 Selskabsmeddelelse nr. 8/2015 Periodemeddelelse efter 1. kvartal 2015. Under henvisning til reglerne om børsnoterede

Læs mere

BERLIN III A/S Ekstraordinær generalforsamling 6. juni 2012

BERLIN III A/S Ekstraordinær generalforsamling 6. juni 2012 BERLIN III A/S Ekstraordinær generalforsamling 6. juni 2012 Dagsorden 1) Redegørelse for forløbet af tilbagekøbstilbuddet 2) Kapitalnedsættelse og køb af egne aktier 3) Ændring af selskabets vedtægter

Læs mere

OMX Den Nordiske Børs København

OMX Den Nordiske Børs København KAPITALFORHØJELSE I ÅRHUS ELITE A/S OMX Den Nordiske Børs København Århus den 21. august 2007 Meddelelse nr. 13/2007 Cvr. nr. 83839910 Århus Elite A/S foretager kontant emission med fortegningsret for

Læs mere

Ny revisorlov Hvad betyder det for revisionsudvalg?

Ny revisorlov Hvad betyder det for revisionsudvalg? Ny revisorlov Hvad betyder det for revisionsudvalg? Kontakt Lars Engelund T: 3954 9264 M: 2141 6064 E: len@pwc.dk 10. juni 2016 Revisorloven, der blev vedtaget 19. maj 2016 og som træder i kraft 17. juni

Læs mere

OMX Den Nordiske Børs København Meddelelse nr. 25 Nikolaj Plads 6 6. maj 2008 1067 København K Side 1 af 8

OMX Den Nordiske Børs København Meddelelse nr. 25 Nikolaj Plads 6 6. maj 2008 1067 København K Side 1 af 8 OMX Den Nordiske Børs København Meddelelse nr. 25 Nikolaj Plads 6 6. maj 2008 1067 København K Side 1 af 8 Herved indkaldes til ekstraordinær generalforsamling i med følgende DAGSORDEN: Dampskibsselskabet

Læs mere

Bekendtgørelse om finansielle rapporter for forvaltere af alternative investeringsfonde

Bekendtgørelse om finansielle rapporter for forvaltere af alternative investeringsfonde Bekendtgørelse om finansielle rapporter for forvaltere af alternative investeringsfonde I medfør af 131, stk. 6, 132, stk. 1, og 190, stk. 4, i lov nr. 598 af 12. juni 2013 om forvaltere af alternative

Læs mere

Den 30. september 2019 blev der afholdt ekstraordinær generalforsamling i Blue Vision A/S ( Selskabet ) med følgende dagsorden:

Den 30. september 2019 blev der afholdt ekstraordinær generalforsamling i Blue Vision A/S ( Selskabet ) med følgende dagsorden: Dato: 30. september 2019 Selskabsmeddelelse nr.: 14 Ekstraordinær generalforsamling i Blue Vision A/S, CVR-nr. 26 79 14 13 Den 30. september 2019 blev der afholdt ekstraordinær generalforsamling i Blue

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

Tilbud til aktionærerne om tilbagekøb af B-aktier

Tilbud til aktionærerne om tilbagekøb af B-aktier Side 1 af 5 24. november 2015 Tilbud til aktionærerne om tilbagekøb af B-aktier i Auriga Industries A/S (cvr. nr. 34629218) Finlandsgade 14 8200 Aarhus N Danmark Dette Tilbagekøbstilbud er ikke rettet

Læs mere

Praktisk information hvis du overvejer et offentligt udbud af værdipapirer mellem euro og euro.

Praktisk information hvis du overvejer et offentligt udbud af værdipapirer mellem euro og euro. 15. juli 2014 Praktisk information hvis du overvejer et offentligt udbud af værdipapirer mellem 1.000.000 euro og 5.000.000 euro. I det følgende bliver der givet gode råd og vejledning til den praktiske

Læs mere

Generalforsamling. lægning og afholdelse af generalforsamling

Generalforsamling. lægning og afholdelse af generalforsamling Marts 2013 N y t Generalforsamling i børsnoterede selskaber Selskabslovgivningen, NASDAQ OMX Copenhagen A/S Regler for udstedere af aktier ( Udstederreglerne ) og Anbefalingerne for god Selskabsledelse

Læs mere

Til: NASDAQ OMX Copenhagen A/S Hørsholm, den 30. september 2010

Til: NASDAQ OMX Copenhagen A/S Hørsholm, den 30. september 2010 Selskabsmeddelelse nr. 15/2010 Til: NASDAQ OMX Copenhagen A/S Hørsholm, den 30. september 2010 indkalder til ekstraordinær generalforsamling med henblik på at muliggøre et aktieudbud stor opbakning fra

Læs mere

T IL L Æ G T I L V I L K ÅR F O R K AP I T AL B E V I S E R ( H Y B R I D K E R N E K AP I T AL )

T IL L Æ G T I L V I L K ÅR F O R K AP I T AL B E V I S E R ( H Y B R I D K E R N E K AP I T AL ) T IL L Æ G T I L V I L K ÅR F O R K AP I T AL B E V I S E R ( H Y B R I D K E R N E K AP I T AL ) BELØB DKK 10.000.000 UDSTEDER Hvidbjerg Bank, Aktieselskab ARRANGØR OG FØRSTE KREDITOR Aktieselskabet Arbejdernes

Læs mere

Vejledning til det daglige. samarbejde i forbindelse med. levering af medicin til Amgros og sygehusapotekerne i Danmark

Vejledning til det daglige. samarbejde i forbindelse med. levering af medicin til Amgros og sygehusapotekerne i Danmark Vejledning til det daglige samarbejde i forbindelse med levering af medicin til Amgros og sygehusapotekerne i Danmark Version 2.0 Side 1 Indhold Vejledningen i forhold til kontrakten... 3 Indkøb af lægemidler...

Læs mere

Storaktionærmeddelelser

Storaktionærmeddelelser Storaktionærmeddelelser Dette afsnit indeholder den juridiske baggrund for udvalgte forhold vedrørende meddelelse til både selskab og Finanstilsynet om aktier m.v. For fyldestgørende informationer om de

Læs mere

Aktieudvidelse i Formuepleje Merkur A/S

Aktieudvidelse i Formuepleje Merkur A/S OMX Den Nordiske Børs København A/S Nikolaj Plads 6 1067 København K Århus, den 22. oktober 2007 Aktieudvidelse i I henhold til 3 i generelle bestemmelser og 22 vedrørende oplysningsforpligtelser for udstedere

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2007

Afgørelser og Udtalelser 2007 Afgørelser og Udtalelser 2007 OMX Den Nordiske Børs København ø en a n E F F I C I E N T S E C U R I T I E S T R A N S A C T I O N S 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.

Læs mere

Klager. København, den 20. september 2010 KENDELSE. ctr. SchultzBoliger ApS Ordrupvej 38 2920 Charlottenlund

Klager. København, den 20. september 2010 KENDELSE. ctr. SchultzBoliger ApS Ordrupvej 38 2920 Charlottenlund 1 København, den 20. september 2010 KENDELSE Klager ctr. SchultzBoliger ApS Ordrupvej 38 2920 Charlottenlund Nævnet har modtaget klagen den 22. marts 2010. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har givet

Læs mere

Indledning: Tak for invitationen til at komme i dag og redegøre for hele forløbet

Indledning: Tak for invitationen til at komme i dag og redegøre for hele forløbet Færøudvalget 2010-11 FÆU alm. del Svar på Spørgsmål 9 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 14. oktober 2010 Talepapir til brug for åbent samråd i FÆU 14. oktober 2010 ad samrådsspørgsmål A alm. del stillet 6.

Læs mere

Redegørelse vedrørende Finanstilsynets notat om udsteders pligt til at offentliggøre intern viden

Redegørelse vedrørende Finanstilsynets notat om udsteders pligt til at offentliggøre intern viden Erhvervsudvalget ERU alm. del - Bilag 253 Offentligt Finanstilsynet 8. juni 2007 Redegørelse vedrørende Finanstilsynets notat om udsteders pligt til at offentliggøre intern viden Den 20. april 2007 offentliggjorde

Læs mere

DIREKTIV OM MARKEDER FOR FINANSIELLE INSTRUMENTER OG OPHÆVELSE AF EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2004/39/EF

DIREKTIV OM MARKEDER FOR FINANSIELLE INSTRUMENTER OG OPHÆVELSE AF EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2004/39/EF DIREKTIV OM MARKEDER FOR FINANSIELLE INSTRUMENTER OG OPHÆVELSE AF EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2004/39/EF 1 Formål EU-Kommissionen stillede den 20. oktober 2011 forslag til en revision af det

Læs mere

NPinvestor.com A/S. Offentligt udbud Tillægsprospekt af 18. december 2017

NPinvestor.com A/S. Offentligt udbud Tillægsprospekt af 18. december 2017 NPinvestor.com A/S Offentligt udbud Tillægsprospekt af 18. december 2017 1 0. Indledende bemærkninger fra NPinvestor.com A/S Nærværende prospekttillæg skal læses i forlængelse af det offentliggjorte prospekt

Læs mere

Indkaldelse til Generalforsamling i DK Formuepleje A/S. Herved indkaldes til ordinær generalforsamling i DK Formuepleje A/S, der afholdes:

Indkaldelse til Generalforsamling i DK Formuepleje A/S. Herved indkaldes til ordinær generalforsamling i DK Formuepleje A/S, der afholdes: DK Formuepleje Til aktionærer i Aalborg, den 08.05.2013 Indkaldelse til Generalforsamling i Herved indkaldes til ordinær generalforsamling i, der afholdes: Fredag, den 24. maj 2013 klokken 15.00 på selskabets

Læs mere

rapporter som intern viden.

rapporter som intern viden. VEJ nr 9973 af 09/10/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 13. oktober 2017 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 132-0012 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

TIL AKTIONÆRER OG MEDLEMMER AF DET SAGKYNDIGE RÅD

TIL AKTIONÆRER OG MEDLEMMER AF DET SAGKYNDIGE RÅD Meddelelse nr. 3/2005 til Dansk Autoriseret Markedsplads Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling TIL AKTIONÆRER OG MEDLEMMER AF DET SAGKYNDIGE RÅD Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2009. NASDAQ OMX Copenhagen

Afgørelser og Udtalelser 2009. NASDAQ OMX Copenhagen NASDAQ OMX Copenhagen I. FORORD... 1 II. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER.... 2 1.1. Udtalelser i pressen om selskabets strategi forud for offentliggørelse... 2 1.2. Manglende offentliggørelse af informationer

Læs mere

Tirsdag den 30. april 2013, kl. 10:00 hos Plesner Advokatfirma, Amerika Plads 37, 2100 København Ø

Tirsdag den 30. april 2013, kl. 10:00 hos Plesner Advokatfirma, Amerika Plads 37, 2100 København Ø INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING Til aktionærerne i Affitech A/S (CVR-nr.: 14 53 83 72) Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling i Affitech A/S Tirsdag den 30. april 2013, kl. 10:00

Læs mere

Finanstilsynets interne retningslinjer

Finanstilsynets interne retningslinjer Finanstilsynets interne retningslinjer Interne retningslinjer for økonomiske dispositioner, inhabilitet, de ansattes mulighed for at bijob og selvstændig erhvervsvirksomhed m.v. samt indberetning og godkendelse

Læs mere

Indkaldelse til Generalforsamling i DK Formuepleje A/S. Herved indkaldes til ordinær generalforsamling i DK Formuepleje A/S, der afholdes:

Indkaldelse til Generalforsamling i DK Formuepleje A/S. Herved indkaldes til ordinær generalforsamling i DK Formuepleje A/S, der afholdes: Til aktionærer i Aalborg, den 4. maj 2019 Indkaldelse til Generalforsamling i Herved indkaldes til ordinær generalforsamling i, der afholdes: Torsdag, den 20. maj 2019 klokken 9:00 Generalforsamlingen

Læs mere

VEJLEDNING OM KAPITALNEDSÆTTELSE

VEJLEDNING OM KAPITALNEDSÆTTELSE VEJLEDNING OM KAPITALNEDSÆTTELSE Denne vejledning beskriver de forskellige former for kapitalnedsættelse UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen November 2011 Indholdsfortegnelse 1. De forskellige former for kapitalnedsættelse...

Læs mere

14.06.2016. Vilkår for handel med værdipapirer via netbank

14.06.2016. Vilkår for handel med værdipapirer via netbank 14.06.2016 Vilkår for handel med værdipapirer via netbank Side 2/11 1. Systemets anvendelsesmuligheder 1.1 Systemet omfatter blandt andet følgende funktioner: Afgivelse af elektroniske ordrer Adgang til

Læs mere

Formuepleje Safe A/S og Formuepleje Management A/S. Managementaftale

Formuepleje Safe A/S og Formuepleje Management A/S. Managementaftale Formuepleje Safe A/S og Formuepleje Management A/S Managementaftale Safe Formuepleje Safe A/S og Formuepleje management A/S Managementaftale Mellem Formuepleje Safe A/S (herefter kaldet Selskabet) og Formuepleje

Læs mere