SAKSKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 54 VEDTAGET DEN 11. MAJ 1999 FACADER, SKILTE, UDSTYR OG DESIGN I BYKERNEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SAKSKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 54 VEDTAGET DEN 11. MAJ 1999 FACADER, SKILTE, UDSTYR OG DESIGN I BYKERNEN"

Transkript

1 SAKSKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 54 VEDTAGET DEN 11. MAJ 1999 FACADER, SKILTE, UDSTYR OG DESIGN I BYKERNEN

2 HVAD ER EN LOKALPLAN. TILVEJEBRINGELSE. Byrådet står for tilvejebringelse af lokalplaner, evt. i samarbejde med de, der har interesse i at udføre anlægs- og byggearbejder for det pågældende område. Byrådet skal tilvejebringe en lokalplan, når det er nødvendigt for at sikre kommuneplanens virkeliggørelse, og når der påtænkes større anlægs- og byggearbejder. Byrådet kan tilvejebringe lokalplaner for en række andre forhold. OFFENTLIGGØRELSE. Når byrådet har vedtaget et forslag til lokalplan, skal dette offentliggøres sammen med oplysninger om indsigelsesfristen, som mindst skal være 8 uger. Samtidig skal byrådet give skriftlig underretning herom til ejere, lejere og andre brugere af de ejendomme, som omfattes af planen, samt til foreninger, der ønsker underretning, endvidere til amtsrådet, miljøministeren og til andre, for hvem planen har særlig interesse. Amtsrådet påser, at et forslag til lokalplan er i overensstemmelse med regionplanen og kommuneplanen. Efter udløbet af den fastsatte indsigelsesfrist kan byrådet, ved en fornyet behandling af forslaget til lokalplanen, vedtage planen endeligt. Efter vedtagelsen foretages offentlig bekendtgørelse af planen, og der fremsendes skriftlig underretning til ejerne, de der har fremsendt indsigelser, samt foreninger og myndigheder. INDHOLD. En lokalplan må ikke indeholde bestemmelser i strid med en kommuneplan. Lokalplaner kan f.eks. rumme bestemmelser om overførsel af arealer til byzone eller sommerhusområde, om bebyggelsens placering og udformning, bevaring af bygninger og landskabstræk, sikring af friarealer og fælles anlæg m.m. Når en lokalplan vedrører et område, der overføres til byzone eller sommerhusområde, skal den indeholde bestemmelser om områdets anvendelse og udstykning, samt om vej- og stiforhold. En lokalplan skal ledsages af en beskrivelse af planens formål og dens forhold til kommuneplanen og anden planlægning. RETSVIRKNINGER. Efter offentliggørelse af forslaget til lokalplanen må ejendomme, der er omfattet af planen, ikke anvendes eller bebygges på en måde, der kan foregribe indholdet af den endelige plan. Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendomme, der er omfattet af planen, kun udstykkes, bebygges eller iøvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser. Den eksisterende lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører heller ikke i sig selv krav om etablering af de anlæg m.v., der er indeholdt i planen. DISPENSATION. Byrådet kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af lokalplanens bestemmelser under forudsætning af, at det ikke ændrer den særlige karakter af det område, der søges skabt ved lokalplanen. Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan.

3 INDLEDNING OMRÅDET Lokalplanens område er sammenfaldende med rammeområderne Cl, C2 og C4 i Kommuneplan 1996, som vist på kortbilag 1. BAGGRUNDEN FOR LOKALPLANEN Lokalplanen med dets bestemmelser for facader m.v. og skilte i bykernen er primært udarbejdet i anledning af, at byrådet ønsker at sikre, at den løbende ændring af bykernens ejendomme sker efter retningslinier, der er bindende jvf. Kommuneplanens hovedstruktur (se side 3). BYKERNENS HISTORIE Bykernen er den ældste del af den gamle købstad, hvis historie går tilbage til byens grundlæggelse i 1300 tallet. Fra dengang til nu er det især her, byens og oplandets handelsliv har udfoldet sig. Bykernens gadestruktur er anlagt i middelalderen og er i hovedtræk bevaret indtil i dag. En del af Juniorsgade er dog blevet nedlagt i forbindelse med centerbyggerriet i slutningen af 1980erne. Tidligere var handelen koncentreret i Vestergade og Torvet, men i 1960-erne og især i 1970-erne flyttede handlen fra Vestergade til Søndergade, som i dag er langt den vigtigste handelsgade. Der har været flere store ildebrande i bykernen, som er årsagen til, at der i dag kun findes enkelte ældre og fredede bygninger. Ud over kirken er det Wichmannsgården, Juniorstiftelsen og en del af Hotel Saxkjøbing. Langt de fleste ejendomme i bykernen er mindre end 100 år gamle. Ligesom i andre købstæder har bykernen, særligt i de sidste 30 år, undergået en større udvikling og omvæltning. Nye gader er kommet til, nemlig Tværvej og Apotekervænget og større P-pladser øst og vest for Søndergade er etableret. En række ejendomme er nedrevet og nye bebyggelser er opført, men også nye facader, tagbelægninger og skilte har ændret bybillede. EKSISTERENDE FORHOLD Bykernen ligger centralt placeret både i byområdet, men også midt i kommunen. Langt den største del af kommunens detailhandel inden for dagligvarer og mindre udvalgsvarer foregår i bykernen. Også kommunens 3 banker og de fleste af de liberale erhverv er beliggende her.

4 Kommunens Centraladministration, Politi, Bibliotek, Skoletandklinik, Post/Station og Trafikterminal er placeret i Rådhusgade/Jernbanegade. De ydre rammer for detailhandelen, i form at gode tilkørsels- og parkeringsforhold, findes bag Søndergade og på Torvet. Byrådet har, med færdiggørelsen af vejanlægget ved Doktorparken i slutningen af 1997, skabt et sammenhængende fredeliggjort vejanlæg med ens vejbelægning og gadeudstyr fra Torvet til Nystedvejs krydsning med Lollandsbanen. Af bykernens ca. 200 ejendomme benyttes langt de fleste til bolig, og der findes ca. 250 boligenheder i området. LOKALPLANENS INDHOLD Formålet med lokalplan er primært at skabe en kønnere bykerne, som borgerne kan lide at færdes i, og at det ældre købstadspræg bevares. Områdets anvendelse fastlægges til centerformål (butikker, liberale erhverv samt mindre ikke generende fremstillingsvirksomheder til butikker) boligbebyggelse og offentlige formål som institutionsbyggeri og administration. Det nuværende vej- og gadesystem skal som helhed bibeholdes og fredeliggøres. Langs de på Kortbilag 2 viste gader skal bebyggelsen udføres som sluttet bebyggelse. Større byggearbejder på enkelte eller flere grunde inden for området vil kræve udarbejdelse af en supplerende lokalplan. I lokalplanens 6 om Bebyggelsens ydre fremtræden, er der fastlagt bindende retningslinier for en lang række forhold fra sokkel til kvist, men også for skiltning. LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING Regionplanen Regionplanen for Storstrøms amt udpeger Sakskøbing byområde som Kommunecenter. Der skal gennem Kommuneplanen sikres mulighed for en fortsat udbygning af centerfunktionerne som handel, privat- og offentlig service, men også at der sker en løbende forbedring af bolig- og bygningsstandarden. Kommuneplanen Byrådets målsætning for bykernen i Kommuneplanens hovedstruktur fastsættes:

5 Det er målet at fastholde og udbygge bykernens nuværende funktioner og kvaliteter som kommunens hovedcenter. Den handelsmæssige udvikling skal især foregå i Torvegade - Torvet - Søndergade, hvor gode adgangs- og parkeringsforhold prioriteres højt. Samtidig skal der tilstræbes størst mulig sikkerhed for gående og cyklende. Bevaring og istandsættelse af værdifulde bymiljøer og bygninger skal fremmes, bl.a. gennem nærmere planlægning og byfornyelse. Byfornyelse i et større område i Karreen Torvet, Vestergade og Juniorsgade er byrådets mål på længere sigt, men ellers støtter man den fortsatte forbedring af ældre ejendomme ved "Boligforbedring". Byrådet ønsker at fremme en forskønnelse af bykernen, således at det ældre købstadspræg bevares. Dette søges opnået dels ved administration af den gældende Facadevejledning og regulativ for skilte, dels ved i forbindelse med nye lokalplaner i bykernen at få indarbejdet bindende bestemmelser for facader og skilte. RAMMER FOR LOKALPLANLÆGNINGEN Lokalplanens område er sammenfaldende med og i overensstemmelse med rammebestemmelserne for områderne Cl, C2 og C4 i Kommuneplanen Gældende lokalplaner Inden for lokalplanområdet findes der følgende gældende lokalplaner: Nr. 30 Nr. 31 Nr. 45 Nr. 52 Området vest for Søndergade Området vest for Torvet Doktorparken Området mellem Søndergade og Apotekervænget. Med den endelige vedtagelse af denne lokalplan vil lokalplanbestemmelserne for de områder, der er omfattet af lokalplanerne 30, 31, 45 og 52 fortsat være gældende. Hvor der er modstrid mellem disse lokalplaners bestemmelser, er denne lokalplan dog gældende. FACADEVEJLEDNINGEN OG REGULATIV FOR REKLAME OG HENVISNINGS-SKILTE Facadevejledningen, som byrådet godkendte i august 1997, vil fortsat med det's beskrivelser og eksempler være administrationsgrundlag med hensyn til ansøgning og godkendelse. Det nedsatte Facaderåd vil også fortsat være et vejledende organ i forbindelse med godkendelse af facadeændringer m. v.

6 SAKSKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 54, FOR FACADER, SKILTE, UDSTYR OG DESIGN I BYKERNEN 1 LOKALPLANENS FORMÅL l. l Lokalplanens formål er: - At fastlægge bestemmelser, der kan medvirke til at skabe en kønnere og grønnere bymidte samt fastholde byens historiske struktur og styrke dens handelsmæssige centrum. - At sikre at ændring og fornyelse af facader, skilte, markiser m. v. tilpasses husets oprindelige arkitektur og helhedsvirkning i facadeforløb og gademiljø, således at byens gamle handelsgader fremtræder med kvalitet, og de enkelte huses særpræg understreges. - At nybyggeri (huludfyldning) indpasses og udføres under hensyntagen til omkring-liggende bebyggelse og omgivende miljø, - At fastlægge de centrale gadestrækninger til fortrinsvis handelsgader med et varieret forretnings- og handelsmiljø. 2 OMRÅDE OG ZONESTATUS 2.1 Lokalplanområdet afgrænses som vist på kortbilag l og omfatter følgende matr. nr.e. l-a, l-c, l-f, 2, 3-a, 3-b, 4-a, 4-b, 5-a, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13-a, 14, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 24-e, 27, 28-c, 28-a, 28-b, 29, 30, 32-a, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47-a, 47-b, 47-c, 51-a, 55-a, 52, 53, 54, 56, 57, 58-b, 59, 60-a, 61-a, 62, 63, 65-c, 67-a, 69-a, 69-c, 69-d, 70, 71-a, 72, 73, 74-a, 74_d, 74-e, 76-a, 77-a, 77-b, 77-c, 77-d, 77-e, 78, 79, 80, 81-a, 81-c, 81-e 82, 83-a, 84-a, 84-b, 85-a, 86, 87, 88-b, 94, 98-b, 99, 100-b, 100-e, 100-f, 101, 102, 103, 104-a, 105, 106, 107-a, 107-d, 107-d, 107-i, 109, 110-a, 111-a, 112, 113-a, 113-b, 113-g, 115-a, 116, 118-a, 120-a, 120-b, 120-d, 121, 123-a, 123-e, 124-a, 127-d, 129-a, 129-b, 130, 131-d, 131-g, 132-b, 133-a, 134-a, 135-a, 136-a, 136-b, 137-a, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147,148-a, 148-c, 149, 150-a, 150-c, 150-d, 166 Sakskøbing Bygrunde og 5-a,

7 5-b, 5-c, 5-d, 5-e, 5-f, 6-a, 6-b, 6-c, 6-g, 6-h, 6-i, 6-k, 6-1, 6-m, 6-n, 7-a, 8-d, 8-f, 22-e, 22-f, 22-g, 22-i, 22-1, 22-r samt del af 138-g Sakskøbing Markjorder, samt alle parceller inden for lokalplanens afgrænsning, der efterfølgende udstykkes fra de nævnte ejendomme. 2.2 Området opdeles i underområderne Cl, C2 og C Det samlede lokalplanområde har status som byzone. 3 ANVENDELSES BESTEMMELSER FRA KOMMUNEN 3.1 Området Cl må kun anvendes til offentlig service og administration, butikker, liberale erhverv, boliger samt mindre, ikke generende fremstillingsvirksomheder i tilknytning til butikkerne. 3.2 Område C2 må kun anvendes til offentlige formål, serviceerhverv og boliger 3.3 Området C4 må kun anvendes til boliger, butikker, liberale erhverv samt mindre ikke generende fremstillingsvirksomheder i tilknytning til butikker og til offentlige formål. 4 VEJ- OG GADEFORHOLD 4. l Inden for lokalplanområdet som helhed opretholdes eksisterende veje og pladser. 4.2 Torve og gadestrækninger, som vist på kortbilag 2, kan trafikalt fredeliggøres. 4.2 Udstillinger på gadestrækninger og fortove må kun ske efter særlige regler godkendt af byrådet. 4.3 Udstillinger på gadestrækninger og fortove skal underordnes gadens helhedskarakter og ske under hensyn til al færdsel og ophold. 5 BEBYGGELSENS OMFANG OG PLACERING 5.1 Bebyggelsesprocenten for området under eet må ikke overstige 60.

8 I underområde Cl må bebyggelsesprocent ikke overstige 90.1 underområderne C2 og C4 må bebyggelsesprocenten ikke overstige Ved ny bebyggelse skal det sikres, at det sker som sluttet bebyggelse langs de på kortbilag 2 viste gader. For ny facadebebyggelse afstemmes sokkel-, gesims og rygningshøjde, husdybde og facadelængde efter de tilstødende bygninger. Væsentlige ændringer i bebyggelsesforholdene - herunder større nedrivning omfattende ændring af eksisterende bebyggelse og større nybyggeri - forudsætter forudgående udarbejdelse af supplerende lokalplan. Ved eksisterende randbebyggelse kan tillades mindre huludfyldninger opført i eksi-sterende facadelinie BEBYGGELSENS YDRE FREMTRÆDEN l forbindelse med nybyggerier og ombygninger skal det tilstræbes, at facaden udgør en synsmæssig konstruktiv helhed, også i forhold til den samlede omkringliggende bebyggelse. Bestemmelser for eksisterende huse: Eksisterende bebyggelse må ikke uden byrådets tilladelse ombygges eller på anden måde ændres med hensyn til bygningsvolume, tagbeklædning, facade, vinduer og døre samt farver og lignende. Eksisterende huse skal vedligeholdes under hensyntagen til helhedspræget i den respektive bebyggelse. Husene vedligeholdes med respekt for det oprindelige udtryk og med udgangspunkt i oprindelige materialer og konstruktive udformning. Nedrivning kan, med byrådets tilladelse i hvert enkelt tilfælde, ske under hensyn til helheden. Facader, hvis oprindelige opdeling er afløst af vinduesarealer, skilte og andet, tilbageføres under hensyntagen til facadens oprindelige

9 udseende, bl.a. ved retablering af murpiller, som føres igennem fra terræn til tag, så over- og underetage udgør en harmonisk helhed med resten af huset Under hensyntagen til husenes oprindelige udtryk friholdes facaderne for beklædning med plader, brædder, fliser og lignende. Oprindelig facadeudsmykning, ornamentik, gesimsbånd m.v. bevares og vedligeholdes. Farveholdning og materialevalg bringes i overensstemmelse med bygningernes op-rindelige fremtræden og med gadens farveholdning i øvrigt. Under- og overetage males i givet fald ens og i samme farve, evt. med en nuanceforskel i farven. Facader i blank mur bevares upudsede og uden malet overflade. Synlige endegavle må ikke forsynes med reklameskilte, men må gerne i farveholdning fremstå som kontrast til facaden. Gavludsmykning kan, efter byrådets godkendelse i hvert enkelt tilfælde, udføres. Tagrender og tagnedløb udføres i metal. Trapper til indgangsdøre bevares og ved renovering udføres trapperne i massiv granit eller i sandsten. Gamle vinduer og fyldningsdøre i træ, som er oprindelige i stil og udformning, bevares og vedligeholdes. Ved udskiftning udføres nye vinduer i træ med traditionel profilering med spinkel opsprosning, ligesom nye gadedøre udføres som traditionelle fyldningsdøre i træ. Vinduer anbringes tilnærmelsesvis i flugt med facadens front. Nye portfløje i facaden udføres i træ som beklædte revledøre eller som fyldningsdøre, som det er relevant for den enkelte facade. Der må ikke uden byrådets særlige tilladelse opsættes udvendige antenner, herunder parabolantenner, hvis der er mulighed for tilslutning til fællesantennen. Gamle kviste bevares og nye kviste udføres, så de i omfang og proportioner stemmer overens med traditionelle dimensioner og

10 udførelse. Siderne beklædes med zink og med zink-, skifer- eller teglbeklædt tag, som er passende for den enkelte bygning Ved udnyttelse af loftsetagen sikres lysindtag ved opførelse af traditionelle kviste mod gaden, der i omfang og proportionering afstemmes til den enkelte bygning. Kvistene forsynes med zinkbeklædte sider og med zink-, skifer- eller teglbeklædt tag. Som ovenlys i birum anvendes traditionelle jerntagvinduer eller ovenlysvinduer Tagene bevares eller fornys med dækning af traditionelle tegl eller naturskifer og be-vares med evt. opskalkning, som der er relevant for den enkelte bygning Inddækninger og skotrender udføres i metal Skorstene bevares og vedligeholdes. Med byrådets særlige tilladelse kan skorstene fjernes. Bestemmelser for nye facade huse: 6.12 Til udvendige bygningssider skal der anvendes blank mur i teglsten Blanke og reflekterende tagmaterialer må ikke anvendes. Med byrådets tilladelse i hvert enkelt tilfælde kan mindre dele af bygningernes ydervægge og tage udformes som lette konstruktioner med glas eller glaslignende materialer Tagfladerne på facadebebyggelsen opføres med traditionelle vingetegl. Inddækninger, skotrender, tagrender og tagnedløb udføres i metal Ved ny facadebebyggelse sikres lysindtag til loftsetagen ved opførelse af traditionelle kviste mod gaden, der i omfang og proportionering afstemmes til den enkelte bygning. Kvistene forsynes med zinkbeklædte sider og med zink-, skifer- eller teglbeklædt tag. Som ovenlys i birum anvendes traditionelle jerntagvinduer eller ovenlysvinduer Facader udformes med fremkraget eller flad markeret sokkel og afsluttes med muret hovedgesims.

11 Vinduer anbringes tilnærmelsesvis i flugt med facadens front Vinduer i ny facadebebyggelse udføres i træ Eksisterende terrænspring respekteres og bevares Der må ikke uden byrådets særlige tilladelse opsættes udvendige antenner, herunder parabolantenner, hvis der er mulighed for tilslutning til fællesantennen Nye skorstene udføres i det ydre af teglsten Skiltning REGLER FOR OPSÆTNINGEN AF REKLAME- OG HENVIS NINGSSKILTE ANVENDELSE 1. Reklame- og henvisningsskilte må kun opsættes på bygninger og ejendomme, hvor en virksomhed drives. 2. Skilte og reklamer skal anbringes på forretningsbygningens ho vedfacade i relation til døre og vinduers placering. Henvisningsskilte kan desuden anbringes på foiretningsejendommens bagareal, hvis tilog frakørsel og parkering kan ske herfra. Gavlmalerier som reklame for et produkt eller flere kan tillades efter godkendelsen i hvert enkelt tilfælde. Facadeskiltning begrænses til stueetagen, udhængsskilte anbringes ikke højere end underkant af l. sals vinduer TEKST 3. Skilte og reklamers tekst må kun indeholde indehaverens og forretningens navn og branche herunder branchevarer. UFORMNING 4. Al skiltning underordner sig arkitekturen i den enkelte bygningsfacade. Samtidig tilpasses og udformes skilte under hensyntagen til helheden i gaden.

12 Bygningsdetaljer (facadeudsmykning, gesimsbånd m.v) friholdes forskiltning. Skiltning udføres så overskæring af lodrette facadeelementer, pilastre m.v. undgås. Forskellige firmaers skiltning på samme facade samordnes, så der opnås en god enhed. Lysskilte udføres, så omboende og trafikken ikke blændes. Belysning af facader og skilte skal ske uden brug af blændende spots. STØRRELSE OG ANTAL 5. Udhængsskiltes størrelse begrænses til 0,5 m 2, og skiltets fremspring fra facaden begrænses til 1,25 m. Antallet af udhængsskilte pr. facade begrænses til max. 2 stk. Brugen af henvisningsskilte begrænses til kun at omfatte firmaer, som ikke har facade mod gade, og skiltet udføres under hensyntagen til husets arkitektur og i en maksimal størrelse af 0,25 m 2. NEDTAGNING AF SKILTE OG REKLAMER 6. Byrådet kan forlange dårligt vedligeholdte reklamer og skilte nedtaget. Det samme gælder for skilte og reklamer, som virker skæmmende Baldakiner/Markiser Markiser afpasses efter facadens opdeling i vinduer og døre. Markiser udføres i refleksfrit og farveafstemt materiale og i sammenklappelige eller sammenrullelige konstruktioner. Markiser anbringes i en højde på mindst 2,30 m over fortov og med et maksimal fremspring, så der er mindst l m til fortovskant. Større, faste udhængstage, som ikke er en del af husets oprindelige

13 arkitektur, tillades ikke UBEBYGGEDE AREALER Træer i bymidten skal i videst muligt omgang bevares. Ubebyggede arealer skal ved beplantning, befæstelse eller lignende gives et ordentligt udseende. Oplagring udenfor bygninger eller udenfor de dertil tæt hegnede gårdarealer må ikke finde sted. Byrådet kan forbyde opsætning af hegn, hvor disse vil være til hindring for ordnede ad-gangs- og tilkørselsforhold til tilgrænsende ejendomme BEVARINGSVÆRDIG BEBYGGELSE De på kortbilag 3 viste bevaringsværdige bygninger må ikke nedrives, ombygges eller på anden måde ændres uden byrådets særlige tilladelse TILLADELSE FRA ANDRE MYNDIGHEDER Uanset ovenstående bestemmelser må der ikke foretages ændringer på de på kortbilag 3 viste fredede bygninger, før der er opnået tilladelse hertil i henhold til lov om bygningsfredning, 10 og FORUDSÆTNING FOR IBRUGTAGEN AF NY BEBYGGELSE Ny bebyggelse skal tilsluttes Sakskøbing Kommunes fjernvarmeforsyning. Ibrugtagen af bebyggelsen kan efter byrådets nærmere bestemmelser betinges af etablering af fællesantenneanlæg eller tilslutning til et godkendt fællesantenneanlæg.

14 RETSVIRKNINGER Lokalplanens retsvirkninger: Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må der for ej en-domme, der er omfattet af planen, ifølge lov om planlægning, 18, kun etableres for-hold og i øvrigt bebygges i overensstemmelse med planens bestemmelser. Den eksisterende lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil. Privatretlige byggeservitutter og andre tilstandsservitutter, der er uforenelige med lokalplanen, fortrænges af denne. Lokalplanerne 30, 31, 45 og 52 er fortsat gældende. Hvor der er modstrid mellem disse lokalplaners bestemmelse, er denne lokalplan dog gældende. Lokalplanen medfører heller ikke i sig selv krav om etablering af de anlæg m.v., der er indeholdt i planen. Byrådet kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af lokalplanens bestemmelser under forudsætning af, at det ikke ændrer den særlige karakter af det område, der søges fastholdt ved lokalplanen. Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen kræver tilvejebringelse af en ny lokalplan.

15 VKI>TAC;E:LSESI>ATEGNING. Således vedtaget i henhold til 21 i lov om planlægning Sakskobing Byråd, den 12 / l -19W IVB.V. / Kaj Petersen / BcrA'LofqVist/ ^~"S Doigiucster / Kommunaldirektør ^ I henhold til 27 i lov om Kommuneplanen vedtages foranstående endeligt Sakskobing Byråd, den 11/5 -I99 l >. I'.B.V l /Kaj Petersen / Ben Hwginestcr / Kommunaldirekti Nærværende lokalplan begæres tinglyst på matr.nr-c. l-a, l-c, l-f, 2, 3-a, 3-b, 4-a, 4-b, 5-a, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13-a, 14, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 24-e, 27, 28-a t 28-b, 28-c, 29, 30, 32-a, 33, 34^35, 36, ' 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47-a, 47-b, 47-c, 51-a, 55-a, 52, 53, 54, 56, 57, 58-b, 59*. 60-a, 61-a, 62, 63, 65-c, 67-a, 69-a, 69-c, 69-d, 70, 71-a, 72, 73, 74-a, 74-d, 74-e, 76-a, 77-a, 77-b, 77-c, 77-d, 77-e, 78, 79, 80, 81-a, 81-c, 81-e, 82, 83-a, 84-a, 84-b, 85-a, 86, 87, 88-b, 94, 98-b, 99, 100-b, 100-e, ioo-f, 101, 102, 103, 104-a, 105, 106, 107-a, 107-d, 107-d, 107-i, 109, 110-a, 11'l-a] 112, 113-a, 113-b, 113-g, 115-a, 116, I18-a, 120-a, 120-b, 120-d, 121, 123-a, 123-e' 124-a, 127-d] 129-a, 129-b, 130, 131-d, 131-g, 132-b, 133-a, 134-a, 135-a, 136-a, 136-b, 137-a, 138, 139*, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147,148-a, 148-c, 149, 150-a, 150-c, 150-d, 166 Sakskøbing Bygrunde og 5-a, 5-b, 5-c, 5-d, 5-e, 5-f, 6-a, 6-b, 6-c, 6-g, 6-h, 6-i, 6-k, 6-1, 6-m, 6-n, 7-a, 8-d, 8-f, 22-e, 22-f, 22-g, 22-i, 22-1, 22-r samt del af 138-g Sakskobing Markjorder Påtaleberettiget er Sakskøbing Byråd. Med hensyn til servitutter og andre by i der henvises til ejendommens blad i tingbogen Sakskobing, den 26 / P B V Kaj Peteisen / BcnrLofqVfst ) ^ KonuHunalduekinr

16 KORTBILAG NR. l til lokalplan nr. 54 Lokalplanområde Områdegrænse Mål 1:4000 Udfærdiget i november 1998 Rettet 19. april 1999

17 KORTBILAG NR. 2 til Lokalplan nr. 54 Lokalplanområde ~ Trafikfredeliggøres : " : Sluttet bebyggelse Mål 1:4000 Udarbejdet i november 1998 rettet 19. april 1999

18 KORTBILAG NR. 3 til Lokalplan nr. 54 Lokalplanområde " " Sluttet bebyggelse Fredede bygninger Y///A Bevaringsværdige bygninger (5) Bevaringsværdi Mål 1:3000 Udarbejdet i november 1998 rettet 19.april 1999

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Fremlagt fra den 02.01.2003 til den 27.02.2003. Endelig godkendt den 26.03.2003 HVAD ER EN LOKALPLAN?

Læs mere

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplanområdets beliggenhed i Hals HALS KOMMUNE JUNI 2000 INDHOLD HVAD ER EN LOKALPLAN?...II LÆSEVEJLEDNING...II REDEGØRELSE... 3 LOKALPLANENS BAGGRUND...

Læs mere

for et område omkring kirken i Vindinge,

for et område omkring kirken i Vindinge, 1-2.. )..Q Lokalplan nr, 249 for et område omkring kirken i Vindinge, Redegørelse, Indledning: Vindinge 1782. Vindinge landsby bestod oprindelig af både tre- og firlængede gårde og enkelte småhuse, der

Læs mere

Boligbebyggelse hjørnet af Ansgargade og Vesterbro.

Boligbebyggelse hjørnet af Ansgargade og Vesterbro. Boligbebyggelse hjørnet af Ansgargade og Vesterbro Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f eks om anvendelse, udstykning, vej-

Læs mere

Lokalplan nr. 9-21 for et område nordvest for Statene, Ærøskøbing.

Lokalplan nr. 9-21 for et område nordvest for Statene, Ærøskøbing. Lokalplan nr. 9-21 for et område nordvest for Statene, Ærøskøbing. Ærøskøbing kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse side 3 Kommuneplantillæg side 5 Lokalplan side 8 Kortbilag side 12 2 Redegørelse for

Læs mere

LOKALPLANENS FORMÅL LOKALPLANENS INDHOLD. i dag. at ny bebyggelse far en placering/ i det eksisterende købstadsmiljø bevares.

LOKALPLANENS FORMÅL LOKALPLANENS INDHOLD. i dag. at ny bebyggelse far en placering/ i det eksisterende købstadsmiljø bevares. LOKALPLANENS FORMÅL Det er byrådets hensigt at sikre det eksisterende købstadsmiljø i det centrale byområde samtidig med/ at områdets funktion som kommunens hovedcenter og egnens oplandscenter fastholdes.

Læs mere

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 225 For et område ved Rylevænget i Alsønderup Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser

Læs mere

for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade

for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-9407 for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade BESKRIVELSE AF FORSLAGET Lokalplanforslaget omfatter et ældre centerområde med gode muligheder

Læs mere

Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000. Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald.

Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000. Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald. Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000 Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald. Videbæk Kommune Tillæg nr. 5 til Videbæk Kommuneplan 1997 Lokalplan nr. 83

Læs mere

Silkeborg Kommune. Område ved Arendalsvej (Gødvad Center) LOKALPLAN 63.07

Silkeborg Kommune. Område ved Arendalsvej (Gødvad Center) LOKALPLAN 63.07 Silkeborg Kommune Område ved Arendalsvej (Gødvad Center) LOKALPLAN 63.07 Centex?, 1. etape) INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLANENS F OML OG INDHOLD.. LOKALPLANENS FORHOLD TIL DEN ØVRIGE PLANLÆGNING FOR &ET..

Læs mere

LOKALPLAN NR. 188. For et område ved P.Mogensenvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 188. For et område ved P.Mogensenvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 188 For et område ved P.Mogensenvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser udarbejdet

Læs mere

LOKALPLAN 94. Stenhuggergrunden Gladsaxe kvarter

LOKALPLAN 94. Stenhuggergrunden Gladsaxe kvarter LOKALPLAN 94 Stenhuggergrunden Gladsaxe kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1995 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der gennemføres

Læs mere

OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03. Boligejendom Stadionvej 27

OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03. Boligejendom Stadionvej 27 OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03 Boligejendom Stadionvej 27 LOKALPLAN O-B2/03 Boligejendom Stadionvej 27 i OTTERUP BY PRIS 50 KR. INDHOLDSFORTEGNELSE BILAG TIL LOKALPLAN SIDE 2 BILAG A Kort beskrivelse

Læs mere

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004 Indhold Lokalplan nr. 1. 4-3 for et boligområde ved Bredekildevej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan 215.1. Lokalplan for ældreboliger i Rødbyhavn. Lokalplanområde

Lokalplan 215.1. Lokalplan for ældreboliger i Rødbyhavn. Lokalplanområde Lokalplan 215.1 Lokalplan for ældreboliger i Rødbyhavn Havnegade K H Kofoedsvej Færgevej Lokalplanområde Skolegade Jernbanegade Nordre Kaj 19. december 2005 Indholdsfortegnelse Lokalplanens formål...2

Læs mere

LOKALPLAN 3-27 Lovparken og ny bebyggelse nord for Sct. Gertrudsstræde

LOKALPLAN 3-27 Lovparken og ny bebyggelse nord for Sct. Gertrudsstræde LOKALPLAN 3-27 Lovparken og ny bebyggelse nord for Sct. Gertrudsstræde KØGE KOMMUNE 1990 LOKALPLAN 3-27 BOLIGER LANGS SKT. GERTRUDSSTRÆDE OG LOVPARKEN INDHOLDSFORTEGNELSE: Redegørelse side Lokalplanens

Læs mere

,~- V, ( A 83 ) LOKALPLAN ET OMRÅDE TIL CENTERFORMÅL NR 51

,~- V, ( A 83 ) LOKALPLAN ET OMRÅDE TIL CENTERFORMÅL NR 51 ,~- V, ( A 83 ) GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN ET OMRÅDE TIL CENTERFORMÅL NR 51 / 57? GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 51 Lokalplan nr. 51 for et område til centerformål. Lokalplanen er udarbejdet i februar 1984.

Læs mere

LOKALPLAN NR. 4.09 LANDBRUGSEJENDOMMEN BIRKUMGÅRD, GJØL

LOKALPLAN NR. 4.09 LANDBRUGSEJENDOMMEN BIRKUMGÅRD, GJØL LOKALPLAN NR. 4.09 LANDBRUGSEJENDOMMEN BIRKUMGÅRD, AABYBRO KOMMUNE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLANREDEGØRELSE... 3 INDLEDNING / BESKRIVELSE... 3 BAGGRUND OG FORMÅL... 4 TILLADELSER I ØVRIGT... 5 SAMMENHÆNG

Læs mere

ASSENS KOMMUNE LANGBYGÅRDSVEJ KAJ NIELSENS VEJ. Lokalplan nr. O.75. For et boligområde ved Teglværksvej i Glamsbjerg.

ASSENS KOMMUNE LANGBYGÅRDSVEJ KAJ NIELSENS VEJ. Lokalplan nr. O.75. For et boligområde ved Teglværksvej i Glamsbjerg. ASSENS KOMMUNE FREDENSVEJ GRØNNEVEJ VANDVÆRKSVEJ LANGBYGÅRDSVEJ KAJ NIELSENS VEJ Lokalplan nr. O.75 For et boligområde ved Teglværksvej i Glamsbjerg. 1 Lokalplan nr. 0.75 For et boligområde ved teglværksvej,

Læs mere

TØLLØSE KOMMUNE LOKALPLAN 1.34. Område øst for Søndermarken. August 2002. κ κ. κ κ. κ κ. κ κ

TØLLØSE KOMMUNE LOKALPLAN 1.34. Område øst for Søndermarken. August 2002. κ κ. κ κ. κ κ. κ κ TØLLØSE KOMMUNE LOKALPLAN 1.34 Område øst for Søndermarken August 2002 Lokal D lån. 1.34 For et boligområde øst for S ø rider marken.i Tølløse LOKALPLAN 1.34 FOR ET BOLIGOMRÅDE OST FOR SONDERMARKEN l TOLLOSE

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 131 SANKT HANS HOSPITAL. Vestervany Havekoloni

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 131 SANKT HANS HOSPITAL. Vestervany Havekoloni ROSKILDE KOMMUNE SANKT HANS HOSPITAL Vestervany Havekoloni LOKALPLAN NR. 131 ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan 131 for et område ved Vestergade REDEGØRELSE FOR LOKALPLANEN Lokalplanens formål Lokalplanens formål

Læs mere

LOKALPLAN NR. 229. For en daginstitution ved Ålholmparken. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 229. For en daginstitution ved Ålholmparken. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 229 For en daginstitution ved Ålholmparken Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser udarbejdet

Læs mere

LOKALPLANGL 33.1 FOR ET OMRÅDE VED TUNNELVEJ, ELERMINDEVEJ OG (OSTBROVEJ

LOKALPLANGL 33.1 FOR ET OMRÅDE VED TUNNELVEJ, ELERMINDEVEJ OG (OSTBROVEJ LOKALPLANGL 33.1 FOR ET OMRÅDE VED TUNNELVEJ, ELERMINDEVEJ OG (OSTBROVEJ TILLÆG NR. 8 TIL KOMMUNEPLAN 1997-2009 SEPTEMBER 2000 Hvad er en lokalplan? Lovgrundlag Planloven pålægger kommunerne, at udarbejde

Læs mere

LOKALPLAN NR. 66 STEMPFXMÆRKE FOR ET OMRADE TIL SALGS- OG UDSTILLINGSPRÆGET VIRKSOMHED HERUNDER MOTEL/CAFETERIA. RETTEN l '1REMAA

LOKALPLAN NR. 66 STEMPFXMÆRKE FOR ET OMRADE TIL SALGS- OG UDSTILLINGSPRÆGET VIRKSOMHED HERUNDER MOTEL/CAFETERIA. RETTEN l '1REMAA e STEMPFXMÆRKE RETTEN l '1REMAA KUN GYLOKJT M 0 AFSTtMPUNG AF OOMM ftkonto«ets lcass KONTf»OLAPFA«AT B 263523 GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 66 FOR ET OMRADE TIL SALGS- OG UDSTILLINGSPRÆGET VIRKSOMHED HERUNDER

Læs mere

Svinninge Kommune. LOKALPLAN NR. A301.1 For et område til boligbebyggelse i Kundby syd for kirken

Svinninge Kommune. LOKALPLAN NR. A301.1 For et område til boligbebyggelse i Kundby syd for kirken Svinninge Kommune LOKALPLAN NR. A301.1 For et område til boligbebyggelse i Kundby syd for kirken Skema til registrering af lokalplaner Ansvarlig myndighed Svinninge Kommune Amtsnummer 030 Kommunenummer

Læs mere

LOKALPLAN 77. For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 77. For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 77 For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning 1 Baggrunden for lokalplanen 2 Lokalplanens indhold Bebyggelsesforslag Lokalplanens forhold

Læs mere

LOKALPLAN NR. 265. for et erhvervsområde ved Milnersvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 265. for et erhvervsområde ved Milnersvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 265 for et erhvervsområde ved Milnersvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser udarbejdet

Læs mere

LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ

LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ 1 LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ EN KORTFATTET BESKRIVELSE Beliggenhed Tidligere Klædefabrik Lokalplanområdet omfatter ejendommen Hermann Stillingsvej 1, der har tilhørt Forsvarets Bygningstjeneste.

Læs mere

LOKALPLAN 124. For Gyvelholm, Furesøvej 61 i Virum bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 124. For Gyvelholm, Furesøvej 61 i Virum bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 124 For Gyvelholm, Furesøvej 61 i Virum bydel Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen.................... 1 Lokalplanens indhold........................ 2 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN 10-004 BRANDSTATION AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING SEP 1978

LOKALPLAN 10-004 BRANDSTATION AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING SEP 1978 I LOKALPLAN 10-004 BRANDSTATION M.V. AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING SEP 1978 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E REDEGØRELSE Side Lokalplanens baggrund og område Lokalplanens forhold til øvrig

Læs mere

RIBE BYKERNE. Ribe Vandrehjem LOKALPLAN NR. 01.04

RIBE BYKERNE. Ribe Vandrehjem LOKALPLAN NR. 01.04 RIBE BYKERNE Ribe Vandrehjem LOKALPLAN NR. 01.04 INDHOLD: Side Indledning... l Fremlæggelse og vedtagelse... 2 Redegørelse: 1. Lokalplanens formål og indhold 4 2. Forhold til den øvrige planlægning...

Læs mere

Udarbejdet af Teknik og Udvikling Dato: August 2000 Kontaktperson: Hanne Majgaard Nielsen Tlf. 87 58 59 19 Fax. nr. 87 58 59 88

Udarbejdet af Teknik og Udvikling Dato: August 2000 Kontaktperson: Hanne Majgaard Nielsen Tlf. 87 58 59 19 Fax. nr. 87 58 59 88 Udarbejdet af Teknik og Udvikling Dato: August 2000 Kontaktperson: Hanne Majgaard Nielsen Tlf. 87 58 59 19 Fax. nr. 87 58 59 88 GRENAA KOMMUNE LOKALPLANNR. 147 Læsevejledning Lokalplanen er opdelt i en

Læs mere

HOLSTED KOMMUNE. Lokalplan nr. 64. Del af centerområde ved torvet i Holsted

HOLSTED KOMMUNE. Lokalplan nr. 64. Del af centerområde ved torvet i Holsted HOLSTED KOMMUNE Del af centerområde ved torvet i Holsted Holsted Kommune Side 1 del af centerområde ved torvet i Holsted. Udarbejdet af Teknisk afdeling, Holsted Kommune. Godkendelsesdatoer: Vedtaget af

Læs mere

Lokalplan 012-707. Forslag. Torv ved Søndergade og Åbyen i Grenaa. med Kommuneplantillæg 28 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune)

Lokalplan 012-707. Forslag. Torv ved Søndergade og Åbyen i Grenaa. med Kommuneplantillæg 28 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) T E K N I K O G M I L J Ø Forslag Lokalplan 012-707 Torv ved Søndergade og Åbyen i Grenaa med Kommuneplantillæg 28 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa

Læs mere

LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej

LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. GREVE KOMMUNE

Læs mere

Lokalplan nr. 101. for et område ved Emil Chr. Hansens Vej (Skolen på La Cours Vej)

Lokalplan nr. 101. for et område ved Emil Chr. Hansens Vej (Skolen på La Cours Vej) Lokalplan nr. 101 for et område ved Emil Chr. Hansens Vej (Skolen på La Cours Vej) September 1998 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen udlægger området (Skolen på La Cours Vej) til offentlige

Læs mere

Lokalplan nr. 199. Anvendelse af stueetager i bymidten

Lokalplan nr. 199. Anvendelse af stueetager i bymidten Lokalplan nr. 199 Anvendelse af stueetager i bymidten februar 2007 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks. om - anvendelse,

Læs mere

LOKALPLAN NR. 227. For ældrecenter og ældreboliger i Grønnegade. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 227. For ældrecenter og ældreboliger i Grønnegade. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 227 For ældrecenter og ældreboliger i Grønnegade Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser

Læs mere

LOKALPLAN nr. ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR

LOKALPLAN nr. ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR LOKALPLAN nr. FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR SYGEHUSVEJEN, ÆRØSKØBING ÆRØSKØBING KOMMUNE Indledning: Ærøskøbing kommune Lokalplan nr. 9-13 A for et boligområde syd for Sygehusvejen, Ærøskøbing (matr. nr. 69

Læs mere

SAKSKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 45 VEDTAGET DEN 12. MARTS 1996 FOR BEBYGGELSE VED DOKTORPARKEN

SAKSKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 45 VEDTAGET DEN 12. MARTS 1996 FOR BEBYGGELSE VED DOKTORPARKEN SAKSKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 45 VEDTAGET DEN 12. MARTS 1996 FOR BEBYGGELSE VED DOKTORPARKEN HVAD ER EN LOKALPLAN. TILVEJEBRINGELSE. Byrådet står for tilvejebringelse af lokalplaner, evt. i samarbejde

Læs mere

For et område nord for Nyborgvej 2-24 til bolig-og erhvervsfor-mål og til institution for ældre.

For et område nord for Nyborgvej 2-24 til bolig-og erhvervsfor-mål og til institution for ældre. For et område nord for Nyborgvej 2-24 til bolig-og erhvervsfor-mål og til institution for ældre Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område,

Læs mere

RINGKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 03.008

RINGKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 03.008 RINGKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 03.008 STEMPELMÆRKE KUN GYLDIGT MED AFSTEMPUNG AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT C 836870 Anmelder: Advokatfirmaet Dalgaard- Knudsen & Jepsen, v/hogens Jepsen, Ringkøbing

Læs mere

HØJER KOMMUNE. Lejeboliger i Sdr. Sejerslev ved Præstevænget

HØJER KOMMUNE. Lejeboliger i Sdr. Sejerslev ved Præstevænget HØJER KOMMUNE Lokalplan 02.12.01 Lejeboliger i Sdr. Sejerslev ved Præstevænget Vedtaget: 08.10.1985 Højer Kommune Kirkegårdsgade 1-3 6280 Højer Telefon 73 78 27 27 Fax 73 78 27 28 www.hoejer.dk E-mail:

Læs mere

~LOKALPLAN NR~e.1.3 FOR :0~ÆK BY. ØRBÆK KOMMUNE

~LOKALPLAN NR~e.1.3 FOR :0~ÆK BY. ØRBÆK KOMMUNE LOKALPLAN NRe.1.3 FOR :ÆK BY. ØRBÆK KOMMUNE flidholdet AF LOKALPLANFORSLLGET Lokaiplanen omfatter et Ørbæk by.. område beliggende ved Åvænget i Lokalplanen fastlægger, at der på arealet skal opføres 9

Læs mere

LOKALPLAN FOR ET OMRÅDE TIL KOLONIHAVER N R. 62

LOKALPLAN FOR ET OMRÅDE TIL KOLONIHAVER N R. 62 GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN FOR ET OMRÅDE TIL KOLONIHAVER N R. 62 GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 62 Lokalplan nr. 62 for et område til kolonihaver beliggende mellem Randersvej og Gammel Å. Lokalplanen er udarbejdet

Læs mere

Lokalplan nr. 9-20 for et område syd for Vråvejen, Ærøskøbing.

Lokalplan nr. 9-20 for et område syd for Vråvejen, Ærøskøbing. Lokalplan nr. 9-20 for et område syd for Vråvejen, Ærøskøbing. Ærøskøbing kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse side 3 Kommuneplantillæg side 5 Lokalplan side 8 Kortbilag side 12 2 Redegørelse for Lokalplan

Læs mere

BALLERUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 020 FOR AREALET OMKRING STATIONSFORPLADS OG ROLIGHEDSVEJ (Vedtaget den 15. juni 1981)

BALLERUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 020 FOR AREALET OMKRING STATIONSFORPLADS OG ROLIGHEDSVEJ (Vedtaget den 15. juni 1981) BALLERUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 020 FOR AREALET OMKRING STATIONSFORPLADS OG ROLIGHEDSVEJ (Vedtaget den 15. juni 1981) INDLEDNING BAGGRUND FOR LOKALPLANEN Ballerup bymidte er i dag omfattet af i alt 7 byplanvedtægter.

Læs mere

Matr.nr. 13o i^, 13o m og 13o n Ringkøbing markjorder

Matr.nr. 13o i^, 13o m og 13o n Ringkøbing markjorder Anmelder: ADVOKAT H. THORNINGER HERNINGVEJ 1. 6950 RINGKØBING TELEFON 07-32 38 11 Matr.nr. 13o i^, 13o m og 13o n Ringkøbing markjorder RINGKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 01.027 FOR ET BOLIGOMRÅDE VED MØLLEVEJ

Læs mere

Lokalplan nr. 031 Hjørnet Vardevej/ Lønborgvej, Tarm

Lokalplan nr. 031 Hjørnet Vardevej/ Lønborgvej, Tarm Lokalplan nr. 031 Hjørnet Vardevej/ Lønborgvej, Tarm Teknik & Miljø Toften 6 6880 Tarm 96 48 48 48 e-mail: teknisk@egvadkom.dk I N D H O L D S F O R T E G N E L S E side Lokalplanens indhold... 2 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 1.27_345. Tølløse Avlsgård

LOKALPLAN NR. 1.27_345. Tølløse Avlsgård LOKALPLAN NR. 1.27_345 Tølløse Avlsgård Ændring af lokalplan nummer. I forbindelse med Kommunesammenlægningen i 2007 har denne lokalplan sammenfaldende lokalplannummer med andre lokalplaner indenfor Holbæk

Læs mere

LOKALPLAN NR. LE 51.11

LOKALPLAN NR. LE 51.11 LOKALPLAN NR. LE 51.11 UDVIDELSE AF ERHVERVSOMRÅDE I ØRBÆK BY L~~J H~~J Ø R B Æ K K0MMUNE TEKNIS K FORV ALTNING 1993. i I NDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. LE 51.11 ØRBÆK KOMMUNE LOKALPLANENS REDEGØRELSER

Læs mere

Silkeborg Kommune. Område ved Lysbrogade LOKALPLAN 40.05

Silkeborg Kommune. Område ved Lysbrogade LOKALPLAN 40.05 Silkeborg Kommune Område ved Lysbrogade LOKALPLAN 40.05 Lokalplan nr. 40.05 for et omrade ved Lysbrogade. INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLANENS FO& OG INDHOLD.. 2 LOKALPLANENS FORHOLD TIL DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

Læs mere

Lokalplan 252- Forslag

Lokalplan 252- Forslag 1 Lokalplan 252- Forslag Selandia Erhvervspark ved Haslevvej INDLEDNING September 2010 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks.

Læs mere

LOKALPLAN 112. For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 112. For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 112 For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen................... 1 Lokalplanens indhold.......................

Læs mere

LOKALPLAN NR. 91. For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 91. For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE LOKALPLAN NR. 91 For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE Indholdsfortegnelse Redegørelse Lokalplanens indhold... 3 Lokalplanens forhold til den øvrige planlægning for området... 5 Bestemmelser 1 Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan nr. 3.25. for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE

Lokalplan nr. 3.25. for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplan nr. 3.25 for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse...3 Baggrund for lokalplanen....3 Lokalplanens formål....5 Lokalplanens indhold...5 Lokalplanens forhold til anden

Læs mere

LOKALPLAN NR. 165. Skovskolen i Nødebo. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 165. Skovskolen i Nødebo. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 165 Skovskolen i Nødebo Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, januar 2002. 117 Lokalplan nr Skydebaneanlæg ved Halvej

Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, januar 2002. 117 Lokalplan nr Skydebaneanlæg ved Halvej Lokalplan nr. 117 Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, januar 2002 Nyborg Jern centeret Aktivhuset Hyrdegyden 25 m pistolbane 50 m riffelbane Skytternes hus Halvej Nyborghallerne Skydebaneanlæg ved Halvej

Læs mere

VIBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 225 FOR ET CENTEROMRÅDE VEST FOR VIBORG STORCENTER V/HOLSTEBROVEJ

VIBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 225 FOR ET CENTEROMRÅDE VEST FOR VIBORG STORCENTER V/HOLSTEBROVEJ VIBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 225 FOR ET CENTEROMRÅDE VEST FOR VIBORG STORCENTER V/HOLSTEBROVEJ Vedtaget af Byrådet den 7. 12. 2005 Delvis ophævet ved lokalplan nr. Bemærkninger: Blanke sider er ikke indscannet

Læs mere

HVALSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 77

HVALSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 77 HVALSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 77 MAJ 2001 BOLIGOMRÅDE PÅ TOLSKOVVEJ, KR. HVALSØ INDHOLDSFORTEGNELSE: Redegørelse for lokalplanen side Baggrund for lokalplanforslaget 2 Hvad er en lokalplan? 2 Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan nr. 107 SUNDSØRE KOMMUNE. - Thise Mejeri. Oktober 2005

Lokalplan nr. 107 SUNDSØRE KOMMUNE. - Thise Mejeri. Oktober 2005 Lokalplan nr. 107 - Thise Mejeri Oktober 2005 SUNDSØRE KOMMUNE Lokalplan nr. 107 - Thise Mejeri Indhold Lokalplanens baggrund...side 3 Lokalplanområdet...side 4 Lokalplanens indhold...side 4 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 051.295

LOKALPLAN NR. 051.295 I~ISvendborg ~ Kommune ij~d~li -U541~ LOKALPLAN NR. 051.295 For et område mellem Bregningevej, Syrenvej, Vindeby Pilevej og Eskærvej Teknisk Forvaltning - Plan- og Udviklingsafdelingen November 1996 Hvad

Læs mere

LOKALPLAN NR. 20.20.04. Område til offentlige formål Stationspladsen i Kongerslev

LOKALPLAN NR. 20.20.04. Område til offentlige formål Stationspladsen i Kongerslev T Anmelder: Sejlflod Kommune, Stationsvej 5, 9280 Storvorde tlf.: 96 77 99 00 ORIGINAL 22542? 03 OUU0.0070 LOKALPLAN NR. 20.20.04 ORIGINAL 225390 03 0000.0070.04.20015 TÅ 400r00 K Område til offentlige

Læs mere

Lokalplan 029-707. Forslag. Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa. med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune)

Lokalplan 029-707. Forslag. Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa. med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) TEKNIK OG MILJØ Forslag Lokalplan 029-707 Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 87 59

Læs mere

LOKALPLAN NR. 256 A FOR ET BOLIGOM- RÅDE VED GL. AMTSVEJ. INDLEDNING

LOKALPLAN NR. 256 A FOR ET BOLIGOM- RÅDE VED GL. AMTSVEJ. INDLEDNING INDLEDNING Gl. Amtsvej er et ældre, blandet område, som med sine mange forskelligartede huse, fremstår som en karakterfyldt villavej. Indenfor området ligger to ubebyggede grunde, matr. nre. 1 dg og 1dh,

Læs mere

Lokalplan nr. 18. Boligområdet Brydetoften i Strø

Lokalplan nr. 18. Boligområdet Brydetoften i Strø Lokalplan nr. 18 Boligområdet Brydetoften i Strø 29.11.1989 SKÆVINGE KOMMUNE 11 Strøgåc - Hyllegard LOKALPLAN NR. 18 STRØ JUNI 1989 /, 7 / s~ SKÆVINGE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 18 HILLERØD KUN GYLDIGT MED

Læs mere

Silkeborg Kommune. Område ved Kejlstrupvej (Posthus) LOKALPLAN 20.11

Silkeborg Kommune. Område ved Kejlstrupvej (Posthus) LOKALPLAN 20.11 Silkeborg Kommune Område ved Kejlstrupvej (Posthus) LOKALPLAN 20.11 Lokalplan nr. 20.11 for et område @st for Ke jlstrupve j. INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLANENS FORMAL... LOKALPLANENS FOLD TIL DEN 0VRLGE

Læs mere

STEMPELMÆRKE JØRGEN H. KROGH ADVOKAT. roitvør to. ftfo NINOKMIMO TLF. 07~**2900. - Ui/.OJ

STEMPELMÆRKE JØRGEN H. KROGH ADVOKAT. roitvør to. ftfo NINOKMIMO TLF. 07~**2900. - Ui/.OJ JØRGEN H. KROGH ADVOKAT roitvør to. ftfo NINOKMIMO TLF. 07~**2900 STEMPELMÆRKE RINGKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 01.030 FOR ET BOLIGOMRÅDE VED STRANDVÆNGET I RINGKØBING. KUN GYLDIGT MED AFSTEMPUNG AF DOMMERKONTORETS

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej side l Lokalplan nr. 28 for et område ved Vestergade/Røddingevej, Vester Vamdrup, Vamdrup Kommune.

Læs mere

Lokalplan 1.58. Butiksområde ved Industridalen. Kommuneplantillæg nr. 19

Lokalplan 1.58. Butiksområde ved Industridalen. Kommuneplantillæg nr. 19 Lokalplan 1.58 Butiksområde ved Industridalen Kommuneplantillæg nr. 19 Ishøj Kommune 2009 Indholdsfortegnelse: Redegørelse... 3 Baggrund for lokalplan nr. 1.58... 3 Lokalplanområdet... 4 Terrænforhold,

Læs mere

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP. Appendiks 0.04c Lokalplan

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP. Appendiks 0.04c Lokalplan Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Appendiks 0.04c Lokalplan Hvad er en lokalplan? Lovgrundlag Planloven pålægger kommunerne, at udarbejde en lokalplan

Læs mere

Lokalplan nr. 5.49.B. Boligområde ved Rolighedsvej i St. Lyngby. Kommuneplantillæg nr. 4

Lokalplan nr. 5.49.B. Boligområde ved Rolighedsvej i St. Lyngby. Kommuneplantillæg nr. 4 Lokalplan nr. 5.49.B Boligområde ved Rolighedsvej i St. Lyngby Kommuneplantillæg nr. 4 27.08.2003 Lokalplan nr. 05.49.B - Rolighedsvej, St. Lyngby SKÆVINGE KOMMUNE 29.04.2003 rtammclsegård, Store Lyngby

Læs mere

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15 LOKALPLAN NR. 356 for et boligområde Uffesvej 3-15 HOLSTEBRO KOMMUNE HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 356 FOR ET BOLIGOMRÅDE UFFESVEJ 3-15 INDHOLDSFORTEGNELSE side Beskrivelse af hæftets indhold Hvad er

Læs mere

LOKALPLAN NR. 051 for et boligområde ved Skovvej og Skotteparken i Ballerup (vedtaget april 1989)

LOKALPLAN NR. 051 for et boligområde ved Skovvej og Skotteparken i Ballerup (vedtaget april 1989) LOKALPLAN NR. 051 for et boligområde ved Skovvej og Skotteparken i Ballerup (vedtaget april 1989) FORORD BAGGRUND FOR LOKALPLANEN På baggrund af ønsker fra grundejerforeningen "Klanparken" om mulighed

Læs mere

Parkvej. - et område til boligog institutionsformål. Lokalplan F52 ERGVEJ PANDEBJERGVEJ. Amtsgården FJORDVEJ KIRSTINEBERGPARKEN PARKVEJ

Parkvej. - et område til boligog institutionsformål. Lokalplan F52 ERGVEJ PANDEBJERGVEJ. Amtsgården FJORDVEJ KIRSTINEBERGPARKEN PARKVEJ Parkvej - et område til boligog institutionsformål Lokalplan F52 ERGVEJ PANDEBJERGVEJ Amtsgården FJORDVEJ KIRSTINEBERGPARKEN PARKVEJ Hvad er en lokalplan? Tilvejebringelse Byrådet står for tilvejebringelse

Læs mere

Lokalplan E4-2 Stationsbygningen i Stubbekøbing

Lokalplan E4-2 Stationsbygningen i Stubbekøbing STUBBEKØBING KOMMUNE Lokalplan E4-2 Stationsbygningen i Stubbekøbing August 2006 Kommunal planlægning Den kommunale planlægning er et led i en større sammenhæng. Siden 1974 er der i Danmark arbejdet med

Læs mere

For et kunstmuseum ved Sønderho LOKALPLAN NR. 40. Fanø Kommune

For et kunstmuseum ved Sønderho LOKALPLAN NR. 40. Fanø Kommune For et kunstmuseum ved Sønderho LOKALPLAN NR. 40 Fanø Kommune Oktober 1989 2 Lokalplan 40 Fanø Kommune FANØ KOMMUNE - LOKALPLAN NR. 40 FOR ET OMRÅDE TIL KUNSTMUSEUM VED SØNDERHO INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD

Læs mere

FAABORG KOMMUNE Lokalpian 3.86

FAABORG KOMMUNE Lokalpian 3.86 FAABORG KOMMUNE Lokalpian 3.86 Boligområde ved Rugagerparken Januar 2001 Lokaiplan nr. 3.86 Indhoidsfortegnelse: Redet~orelse side Lokalpianens baggrund og formål 3 Beskrivelse af lokalpianområdet 3 Lokalpianens

Læs mere

Lokalplan 1.01. Køge Bugt Uddannelsescenter

Lokalplan 1.01. Køge Bugt Uddannelsescenter Lokalplan 1.01 Køge Bugt Uddannelsescenter Ishøj Kommune ISHØJ KOMMUNE LOKALPLAN l.01 Lokalplanens' indhold, Lokalplanen, der omfatter arealet "begrænset af Tranegildestien, Vejlebrovej, Gildbrovej og

Læs mere

L OKALPLAN ET BOLIG -, CENTER - OG VÆRKSTEDSOMRADE. for VED NYRAD BYCENTER. (Lokalplan nr. B-102.2 i Vordingborg kommune) VORDINGBORG 1984

L OKALPLAN ET BOLIG -, CENTER - OG VÆRKSTEDSOMRADE. for VED NYRAD BYCENTER. (Lokalplan nr. B-102.2 i Vordingborg kommune) VORDINGBORG 1984 L OKALPLAN for ET BOLIG -, CENTER - OG VÆRKSTEDSOMRADE VED NYRAD BYCENTER (Lokalplan nr. B-102.2 i Vordingborg kommune) VORDINGBORG 1984 DELVIST AFLYST Pris 20.00 kr. AFLYSNING Lokalplan nr. B - 102.2,

Læs mere

LOKALPLAN 6-02.4 Andelsboliger på Gartnerjorden i Lellinge

LOKALPLAN 6-02.4 Andelsboliger på Gartnerjorden i Lellinge LOKALPLAN 6-02.4 Andelsboliger på Gartnerjorden i Lellinge KØGE KOMMUNE 1988 LOKALPLAN 6-02.4 ANDELSBOLIGER PÅ GARTNERJORDEN I LELLINGE INDHOLDSFORTEGNELSE: side Lokalplanens formål og indhold 5 Lokalplanens

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet Indholdsfortegnelse INDLEDNING Offentlig fremlæggelse og vedtagelse REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanområdet HIDTIDIG PLANLÆGNING Regionplanlægningen Kommuneplanlægningen Byplanvedtægter og lokalplaner

Læs mere

for et areal e Borre byvej i Fangel til brug for fjernvarmecentral o fjernvarme u pestation

for et areal e Borre byvej i Fangel til brug for fjernvarmecentral o fjernvarme u pestation for et areal e Borre byvej i Fangel til brug for fjernvarmecentral o fjernvarme u pestation Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område,

Læs mere

STRUER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 202 FOR ET OMRÅDE TIL KØRETEKNISK GO-KART BANE M.M. VED LINDTORP.

STRUER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 202 FOR ET OMRÅDE TIL KØRETEKNISK GO-KART BANE M.M. VED LINDTORP. STRUER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 202 FOR ET OMRÅDE TIL KØRETEKNISK GO-KART BANE M.M. VED LINDTORP. HVAD ER EN LOKALPLAN? Ifølge Lov om planlægning har Byrådet pligt til at udarbejde en lokalplan, før der gennemføres

Læs mere

INDLEDNING OG FORMÅL. Haderslev byråd har besluttet at udarbejde dette lokalplanforslag,

INDLEDNING OG FORMÅL. Haderslev byråd har besluttet at udarbejde dette lokalplanforslag, Lokalplanområdets afgrænsning. INDLEDNING OG FORMÅL Haderslev byråd har besluttet at udarbejde dette lokalplanforslag, som omfatter området afgrænset ved Møllepladsen/Badstuegade til og med Naffet 14 og

Læs mere

LOKAL PLAN 06-008 OKTOBER 1988

LOKAL PLAN 06-008 OKTOBER 1988 LOKAL PLAN 06-008 OKTOBER 1988 REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Baggrund Nuværende lokalplan er udarbejdet på baggrund af ønsket om at kunne udnytte området ved det tidligere bryggeri - Urban

Læs mere

J. I / KOMMUNE ODDER LOKALPLAN NR. 5007 FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMÅL I HOU BY

J. I / KOMMUNE ODDER LOKALPLAN NR. 5007 FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMÅL I HOU BY J. I / ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5007 FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMÅL I HOU BY ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5007 Lokalplan for et område til boligformål ved Vestergade i Hou by. Lokalplanen er udarbejdet

Læs mere

Boligområde på Søndermarksvej. Billund kommune Teknisk Service April 2006 LOKALPLAN NR. 124

Boligområde på Søndermarksvej. Billund kommune Teknisk Service April 2006 LOKALPLAN NR. 124 Boligområde på Søndermarksvej Billund kommune Teknisk Service April 2006 LOKALPLAN NR. 124 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan?...4 REDEGØRELSE Baggrund...5 Beskrivelse af området...5 Beskrivelse

Læs mere

Indhold. Tillæg nr. 1 til lokalplan nr for en McDonald s restaurant ved Kvickly. Tillæg nr. 14 til Kommuneplan

Indhold. Tillæg nr. 1 til lokalplan nr for en McDonald s restaurant ved Kvickly. Tillæg nr. 14 til Kommuneplan Indhold Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 1.2-1 for en McDonald s restaurant ved Kvickly Indledning Lokalplantillæggets forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplantillæggets bestemmelser

Læs mere

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 182 For et område ved Petersborgvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Hillerød kommune har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

Lokalplan nr. 93 for en ny boligbebyggelse i Søndervig

Lokalplan nr. 93 for en ny boligbebyggelse i Søndervig Lokalplan nr. 93 for en ny boligbebyggelse i Søndervig INDHOLD LOKALPLANENS REDEGØRELSE... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Offentlig fremlæggelse... 1 Lokalplanområdet... 2 Planens formål og indhold... 2

Læs mere

LOKALPLAN 88. For "Posefabrikken" ved Høstvej, Bondebyen i Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 88. For Posefabrikken ved Høstvej, Bondebyen i Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 88 For "Posefabrikken" ved Høstvej, Bondebyen i Lyngby bydel Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Baggrunden for lokalplanen 1 Lokalplanens indhold 2 Lokalplanens forhold til anden planlægning

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING. Lokalplan nr. Hasselvænget. Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur. Vanløse. Bevaring m.v.

KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING. Lokalplan nr. Hasselvænget. Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur. Vanløse. Bevaring m.v. KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING Lokalplan nr. 334 Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur Hasselvænget Vanløse Bevaring m.v. Boligområde Februar 2001 Lokalplan nr. 334 Københavns Kommune Planorientering

Læs mere

Lokalplan nr. 133. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling April 2002. Nyborg Friskole

Lokalplan nr. 133. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling April 2002. Nyborg Friskole Lokalplan nr. 133 Nyborg Kommune Teknisk Afdeling April 2002 Nyborg Friskole 1 Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Lokalplanens baggrund... 4 Lokalplanens indhold... 5 Forhold til anden planlægning...

Læs mere

Lokalplan 1.49. Butikker for særligt pladskrævende udvalgsvarer ved Industridalen

Lokalplan 1.49. Butikker for særligt pladskrævende udvalgsvarer ved Industridalen Lokalplan 1.49 Butikker for særligt pladskrævende udvalgsvarer ved Industridalen Ishøj Kommune 2006 Indholdsfortegnelse: Redegørelse... 3 Baggrund for lokalplan nr. 1.49... 3 Lokalplanområdet... 3 Veje...

Læs mere

Ribe Bykerne, Rådhuskarréerne med Kannikegården

Ribe Bykerne, Rådhuskarréerne med Kannikegården Forslag til ændring 2013.58 Ribe Bykerne, Rådhuskarréerne med Kannikegården Marts 2014 Forslag til Ændring 2013.58 side 2 Kommuneplan 2014-2026 Forslag til Ændring 2013.58 Baggrund Esbjerg Byråd vedtog

Læs mere

Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31

Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31 Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31 For et center- og boligområde beliggende ved Ryslinge gl. kro på Rødamsvej i Ryslinge Teknisk afdeling Maj 2004 Side 1 Indholdsfortegnelse Side: Hvornår skal

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 134 FOR ET OMRÅDE VED PRÆSTEVÆNGET

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 134 FOR ET OMRÅDE VED PRÆSTEVÆNGET HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 134 FOR ET OMRÅDE VED PRÆSTEVÆNGET GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser udarbejdet lokalplan nr. 134 for

Læs mere

HØJER KOMMUNE. Lokalplan 03.49.06. Lejrskole i Emmerlev (Emmerlev gl. skole) Vedtaget: 09.04.1991

HØJER KOMMUNE. Lokalplan 03.49.06. Lejrskole i Emmerlev (Emmerlev gl. skole) Vedtaget: 09.04.1991 HØJER KOMMUNE Lokalplan 03.49.06 Lejrskole i Emmerlev (Emmerlev gl. skole) Vedtaget: 09.04.1991 Højer Kommune Kirkegårdsgade 1-3 6280 Højer Telefon 73 78 27 27 Fax 73 78 27 28 www.hoejer.dk E-mail: raadhuset@hoejer.dk

Læs mere

LOKALPLAN NR. 15 FOR OMRÅDE TIL UDENDØRS FRITIDSAKTIVITET I LANGØ, DEL AF OFFENTLIG OMRÅDE 0.2.1.

LOKALPLAN NR. 15 FOR OMRÅDE TIL UDENDØRS FRITIDSAKTIVITET I LANGØ, DEL AF OFFENTLIG OMRÅDE 0.2.1. Indholdsfortegnelse. A. Redegørelse for lokalplanen, forhold til anden planlægning side, 2. B. Redegørelse for lokalplanens formål og indhold, side 2. C. Lokal Planforslagets midlertidige retsvirkninger,

Læs mere