UDDannelse. prof.erfaring

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UDDannelse. prof.erfaring"

Transkript

1 profil ambitiøs arkitekt med viljen til at innovere Som præmieret, udstillet og publiceret arkitekt kommer jeg med en frisk approach, masser af idéer og nye vinkler. Jeg har et drive og en passion, som giver innovative projekter, begejstrede bygherrer og nye muligheder. Jeg har både en projektlederuddannelse og erfaring som afdelingsleder, og jeg kan styre enhver proces med mange bolde i luften. Jeg ved hvad, der skal til for at komme det ekstra stykke, og har gennemført flere internationale projekter som en del af store teams. Jeg er teamplayer og elsker den konstante idéudveksling på tegnestuen, og jeg giver mig altid 110% for ethvert projekt. UDDannelse Projektstyring og -ledelse, Niels Brock (2010) Arkitekt (m.sc.arch), Institut for Arkitektur & Design, Aalborg Universitet (2005) Bachelor (b.sc.arch) i Arkitektur & Design, Aalborg Universitet (2002) Matematisk student, Rysensteen Gymnasium (1998) "Martin er en af de få [arkitekter], som har en vision for arkitekturen, og som tænker ud over de gængse rammer og kutymer. Han har en intuitiv og ekstraordinær evne til at se og udvikle form (...) og har evnen til at udvikle arkitekturen i nye retninger." a m fisker arkitekt maa. PhD drogdensgade 22, 4 tv dk 2300 kbh s polylogu.es prof.erfaring resultater resultater Gennemført skarpe markedsføringsprojekter for bl.a. Den Danske Europabevægelse, CBB Mobil og konsulentfirmaer, præciseret deres grafiske profil og sat fokus på deres budskabs gennemslagskraft. Stået bag nyskabende arkitekturvision for Danmarks centrale folkeplads, Rådhuspladsen, med vægt på historiske links og fremadsynet urban udvikling. Projektet blev både udstillet og publiceret. Nytænkt, hvordan biblioteker er organiseres og inspireres af vertikale landskaber med konkurrencen om et nyt, offentligt bibliotek i Daegu, Sydkorea. Udviklet bidrag til hollandske kunstfestivaler, bl.a. Dutch Design Week med fokus på glødepærens historie. arkitekt+graf.d esigner : polylogu es studio (2005 > 2012) Polylogue (n) : den tredie dimension af tråden 'monologue > dialogue > polylogue' Polylogues Studio er mit eget, visionære firma med fokus på konkurrenceprojekter, identitetsudvikling og marketing gennem kundedialogen (polylogen). Det er et udtryk for min passion og drive for at rykke ved arkitektoniske forestillinger, og hvordan vi skaber rum. arkitekt : U architects (2008 > 2009) UArchitects er en internationalt anerkendt tegnestue, som gang på gang har vundet nationale og internationale arkitekturpriser. Med en tilgang baseret på arkitektonisk passion koblet med hollandsk pragmatik, udarbejdede vi projekter og konkurrencer i både Europa og Asien, bl.a. med HH Studio. Finalist i indbudte, internationale konkurrencer. Nomineret til MIPIM arkitekturpris 2009 (Barcelona). Modtaget flere priser og anerkendelser, bl.a. Welstandsprijs MOOI Brabant.

2 plantagen boligbebyggelse resultater arkitekt : arkitekterne himmerland (2006 > 2008) Arkitekterne Himmerland A/S var en lille, men ambitiøs, tegnestue i hjertet af Vesthimmerland med en 50 årig tradition inden for byggeriet i Danmark. Sammen skabte vi en arkitektur, som brød fri af de traditionelle forestillinger i regionen, og som i lang tid vil stå som udtryk for tegnestuens vision. Gennemført Joh. V. Jensen museet - det mest markante og omtalte byggeri i regionen, der har givet plads til nye aktiviteter og øget opmærksomhed omkring den lokale Nobelpristager. Aktiv, og succesfuld, i debatten omkring bevarelsen af Farsø Sygehus med vores forslag om udvidelse og omstrukturering af funktioner. Farsø Sygehus blev ikke lukket. Gennemført byggerier i lille og stor skala, fra ombygning af private hjem, nye værksteder, golf klubhuse og banker til planlægning udvidelse af byer og landsbyer. farsø autoværksted joh v jensen museet bæredygtige boliger i holland y D erligere erfaring prof.kvalifikationer it.erfaring cad 3 D vis D iv y D erligere info Interviewer : TNS Gallup (2013) Arkitektpraktikant : KPF Arkitekter (2004 > 2005) Underviser i 3d modellering : Aalborg Universitet (2004) Grafisk designer : Lousisiana MOMA (2004) Konkurrencearkitekt : Fich & Bengaard (2003) Tegneunderviser : Aalborg Universitet (2001 > 2003) Grafisk designer : Aalborg Universitet (2001) analysis+koncept udv. skitiering+design projektpræsentation projektering dialog+teamwork projektledelse & -styring arkitektur teori undervis.+komm. visualisering fotomanipulering layout+logo design 3d modellering AutoCAD (+++) AutoCad Revit (++) ArchiCAD (++) DraftSight (++) 3dS MAX (+++) Sketchup (+++) Rhino (+) Maya (+) InDesign (+++) Illustrator (+++) Photoshop (+++) Flash (++) MS Office (+++) WordPress (+++) iworks (++) HTML+CSS (++ sprog : dansk, svensk, engelsk, tysk, (hollandsk) fødselsdag : 30. juni 1979 Klaveret og tegning er to essentielle dele af mit liv, og jeg bærer altid en skitsebog, og mindst én pen, på mig; at tegne og spille klaver er begge rejser i oplevelse og opdagelse : nye steder og atmosfærer, nye mennesker og farver, nye lyde og følelser. Jeg har gennem mere end 20 år spillet klaver, primært Beethoven og Chopin. For mig er oplevelsen af stykkets karakterer, og processen at indøve det, det vigtigste. Jeg spiller også duetter med min forlovede, Emily, som er international koncertviolinist.

3 ét af rådhuspladsens nye niveauer k o m p e t e n c e r dialog + tværfagligt samarbejde Erfaring fra mange sammenhænge, både nationalt og internationalt, bl.a. samarbejde med hollandske, indiske, tyske og danske arkitekter - herunder samarbejde med Herman Hertzberger. Gennemført projekter med tværfagligt og tværpolitisk fokus gennem idéudveksling, diskussion af synspunkter. Bygherrerådgivning i forbindelse med nybyggeri og ombygning. bæredygtighed + energioptimering Har udarbejdet flere projekter med fokus på bæredygtighed og energioptimering. Er præmieret i konkurrence om bæredygtigt design. skole foyér koncept : 'the forest' forslag til nyt bibliotek i sydkorea projektledelse og -styring Jeg har en uddannelse i projektstyring og -ledelse fra Niels Brock og har derfor både teoretisk og praktisk erfaring med styring af projekter - både som leder og som underviser. Har stået for udvikling og gennemførelse af byggerier (bl.a. muséer, offentligt byggeri, kommercielt byggeri og boligbyggeri) samt marketingprojekter (bl.a. hjemmesider, brochurer og grafiske profiler). projektering + detaljering Har projekteret både muséer, boliger og kommercielle bygninger, samt udarbejdet detaljer, Har forestået byggepladstilsyn i forbindelse med nybyggeri. konceptudvikling + planlægning Har arbejdet med arkitektonisk bearbejdning i 10 år, og har bl.a. udarbejdet pavilloner til Dutch Design Week, projekt til kulturformidling i Aalborg og forslag til udvidelse og reprogrammering af KBH Rådhusplads. Senest et konkurrenceprojekt i Sydkorea. præsentation + visualisering Jeg er en erfaren grafiker og har gennem 10 år udarbejdet utallige brochurer, præsentationer og illustrationer og har forestået projektpræsentationer og -gennemgange for blandt andre ledende, danske politikere. Jeg ved, hvad der skal til for at få præsenteret og færdiggjort projekter, når deadlines nærmer sig og kan hurtigt udarbejde præsentationer til brug i skitseringsprocessen eller til at overbevise klienter. installation til festival i eindhoven p e r s. k o m p e t e n c e r Jeg lægger stor vægt på dedikation, både i private og professionelle situationer, og ligeledes på ambition - ambitionen om at gøre sit bedste i enhver situation og ikke lade sig begrænse af paradigmer og kutymer. Jeg er aldrig bleg for at kaste mig ud i nye situationer, nye udfordringer og nye læringsmuligheder, og jeg gør det med entusiasme, energi, målrettethed og humor. Med mere end 4 års erfaring fra danske og hollandske tegnestuer kombineret med 5 år som selvstændig, søger jeg altid at se problemstillinger fra nye vinkler gennem analyser, diagrammer og god, 'gammeldags' kreativitet. Jeg går efter resultater og giver mig 100% for at opnå disse.

4 m a r t i n p s c h m i d t U D t a l e l s e r Martin arbejder meget kreativt med et højt arkitektonisk ambitionsniveau, [og h]an søger målrettet at finde ind til kernen i en opgave. Martin [har] med entusiasme påtaget sig nye opgaver og tilegnet sig ny viden [og] har selvstændigt udført skitsering, projektering, projektpræsentation [og] grafisk design. Martin har med sine kreative evner været en respekteret og værdsat medarbejder på tegnestuen. palle breinholm. arkitekt maa. arkitekterne himmerland a/s Martin er uddannet fra Arkitektur & Design [og] er i stand til at spænde vidt i sit faglige virke inden for det kreative fag. Martin er en af de få kandidater, som har en vision for arkitekturen, og som tænker ud over de gængse rammer og kutymer. Hans stærke holdninger og synspunkter gør ham i stand til at betragte omverdenen kritisk og ikke altid acceptere præ-etablerede holdninger. Martin har en intuitiv og ekstraordinær evne til at se og udvikle form. Martin brænder for arkitekturen og har evnen til at udvikle arkitekturen i nye retninger. Martin har vist nye retninger i arbejdet med den analoge og intiutive skitse. Han har gennem sit arbejde søgt tilbage til kernen af virtuel arkitektur - at arbejde med den analoge skitse som kunstnerisk værktøj og udtryk og vist, hvor fundementalt det er for arkitekter og designere i den kreative proces. Martin har vist store evner som kunstner og er en af de få i den nye generation af arkitekter, som kan udvikle den klassiske skitse. ole pihl. arkitekt maa. phd Martin har været en del af udviklingen af flere skoleprojekter, bæredygtige boliger [samt] utallige præsentationer hos Uarchitects. Vi har sat stor pris på Martins enorme indsats og motivation indenfor arkitekturen, han positive væsen og hans dedikation til tegnestuen. Vi ønsker Martin al held og lykke med hans fremtidige karriere. misak terzibasiyan. arkitekt + emile van vugt. arkitekt. uarchitects Martin har vist at besidde en fantastisk interesse og dedikation til arkitektur og tilgik alle udfordringer med stor entusiasme. Vi er sikre på, han vil få stor succes i sin fremtidige karriere, og vi giver ham med glæde vore bedste anbefalinger. zoran juresa. arkitekt maa. kpf arkitekter Martin bragte kreativitet og ud-af-boksen tænkning til vores projekt, og udfordrede os til at tænke over vores budskab og målgruppe. Han kom med fantastiske idéer og hjalp os se os selv fra en anden vinkel. Martin er ekstremt talentfuld, og formår at koble kunsteriske evner og grafiske kompetencer med et talent for at kommunikere hans idéer i et sprog, som hans klienter kan forstå. stephanie keller. ingeniør og salgscoach. s2 strategic skills

5 16m til sternlinie m a r t i n p s c h m i d t u d v a l g t e p r o j e k t e r råd h U splad sen. københavn D k Med dette konkurrenceprojekt adderes et nyt, urbant niveau, og rådhuspladsen reetableres som byens rum. Med etableringen af grønne zoner, sættes tempoet ned, og byens gamle, ekskluderende barriere refortolkes og etableres som et inklusionsrum. Med et nyt niveau, fyldt med organiserede og uorganiserede funktioner, rum til handling og ophold, leg og læring, skabes et dynamisk holdepunkt og forum for udveksling af kultur og erfaring. Med den vertikale krins, eller Ny Vesterport, bindes to, essentielle, københavnske fortællinger sammen. Københavns historie som (grøn) fæstningsby accentueres og refortælles med dannelsen af en ny kontekst : det inkluderende voldanlæg som gøres vertikalt og skaber identitet, med rum til alle. Projektet blev præsenteret for Københavns overborgmester og udstilles på Politikens hus. v e s t e r p o r t ø s t e r p o r t historisk horisontalt landskab vertikalt landskab illustration af det vertikale landskab som kontekstuel kobling og ny vesterport : indgangen til den historiske by kgs nytorvs krinsen som portmotiv krinsen som vertikalt landmark rådhuspladsens historiske ref niveau 0 : a>metro; b>marked; c>forplads niveau 2+ : landskab, cykelstier og krinsen krinsen som vertikalt landskab (ref : fujimoto arch) et privat rum på ét af de mange niveauer schacks bastion halmtorvet (nuv. rådhusplads) vesterport a b C vesterports ravelin gyldenløves bastion c kbh rådhus kbh rådhus

6 u d v a l g t e p r o j e k t e r offentligt bibliotek. syd korea Dette projekt er et forslag til et nyt bibliotek i Daegu i Sydkorea. Grunden ligger midt i byen og er koblingspunkt mellem skoler, institutioner, kommercielle og residentielle byggerier. I et land af bjerge er denne bygning selv et bjerg - eller et landskab af bøger, rettere. Et landskab, som åbner sig op til byens brug og leg, og som i stedet for at påtvinge sig byen, lader byens åbne rum danne en del af selve bygningens begrundelse. Som en vinklet tagflade har fladen ingen værdi, men bliver blot et passivt tag. Det offentlige rum dannes i stedet af brugbare terrasser, inspireret af Koreas uendelige terrasseringer, og som samtidigt er grønne rum i byen. Det er et bibliotek, ja, men er primært et urbant rum, et rum for og til Daegu. Bibliotekets terrasseringer skaber en scene til byens liv og aktiviteter. Det er et erobringsrum til temporær og permanent brug. det ydre landskab i byens rum p11:11

7 u d v a l g t e p r o j e k t e r Biblioteket er konstant et foranderligt rum, og bliver defineret af dets brugere, i stedet for at diktere en bestemt funktion. Hvert niveau er en reol, et bord, en stol, en opholdsplads, et læserum og en interaktionsflade. Hele biblioteket er et kontinuert flow, et zen-forløb hvor alt er en del af hinanden. På de øvre niveauer åbner biblioteket sig op og inviterer en mindre formel interaktion, mens de nedre niveauer former grotter og aflukker, hvor man er omsluttet af bøger. det indre litterære landskab afsløres, når man træder ind i foyéen. p11:11

8 u d v a l g t e p r o j e k t e r bæred ygtige boliger. UDen nl Med fokus på bæredygtighed og implementeringen af tekniske løsninger, blev dette konkurrenceprojekt resultatet af samarbejdet mellem tre hollandske tegnestuer - blandt andre Herman Hertzbergers Architectuurstudio HH. Som et helt nyt byområde, skaber dette nye muligheder for udviklingen af Uden, en lille by syd for S Hertogenbosch. Projektet bygger på de gamle markstrukturer i området, som derved kobler sig til områdets historie og landskabelige flow. Bebyggelsen består af både etagebyggeri, samt en-famliehuse med stor variation i udtryk og rumlighed. Det overordnede koncept er reference til det overraskende kuperede terræn, hvorved landskabet trækkes ind i bebyggelsen og bliver en del af de individuelle strukturer. illustration af grønt gårdmiljø

9 u d v a l g t e p r o j e k t e r boligprojekt. aalborg Dk Dette projekt foreslår en nyfortolkning af den traditionelle, dobbelte famliebolig, som er udbredt i specifikt denne kontekst. Boligerne er alle forbundet som ét, kontinuerligt, rødt bånd, som danner både facader, tage og terrasser. Det intime kompleks er dannet af 4x2 huse, omkransende et havemiljø, som indeholder fælles rekreativt område, legeplads og parkering. Hvert hus har to etager, og har de offentlige funktioner i stuen, mens de private områder er forbeholdt førstesalen. Korridoren flyder gennem det interne landskab, udvider sig og trækker sig sammen, mens den danner rumlige lommer - ved bevægelsen gennem rummet opfattes huset som en levende organisme. Rummet kulminerer i den grandiøse udsigt, fra toppen af bakken ud over landskabet og den endeløse horisont. Ved at udfordre og udforske materialer hentydes en mulig udvikling af forstadsbyggeriet; legesygt og uformelt indrammer det røde bånd horisonten, livet og den uendelige fantasi. illustration af fællesarealet og de karakteristiske, røde bånd

10 skitse fra venedig skitse fra venedig studie til portrætserie For mig er tegningen uundgåelig. Uden tegningen eksisterer jeg ikke. Hvad enten det er en hurtig skitse i rødt kridt i symfoniens rum eller en mørk, gennemarbejdet blæktegning under lampens skær, er tegningen min måde at opleve på. Siddende i sydens sol, under en ildelugtende bro eller blandt tusindvis af musikelskere er det en undersøgelse af lys og skygge, tekstur og lugt, stemning og lyd. Hvor flygtige disse end måtte være, udgør de den realitet, som skaber dem. Og gennem stregen indtager jeg dem, og bliver en del af deres realitet. Poppeltræets impressionistiske bark i byens flourescens, det diffuse lys fra de dybe vinduer i Notre Dame du Haut på en overskyet dag, eller et barns fascination af boldens vådhed en doven søndag giver mig noget helt specielt. Og det er indtryk, et kamera er magtesløs overfor.

UDDANNELSE PROF.ERFARING

UDDANNELSE PROF.ERFARING "Martin is extremely talented and manages to combine great artistic and graphic skill with an ability to communicate his ideas in a language that his clients can understand. stephanie keller S2 strategic

Læs mere

Designhøjskolen i Højer - beskrivelse og vision

Designhøjskolen i Højer - beskrivelse og vision Designhøjskolen i Højer - beskrivelse og vision Indholdsfortegnelse: 1: Vision, mål og værdigrundlag 2: Linjerne - mål, indhold og vision 3: Marketing 5: Netværk 6: Fysiske rammer 1 Vision, mål og værdigrundlag

Læs mere

ARKITEKTURBY KØBENHAVN KØBENHAVNS KOMMUNES ARKITEKTURPOLITIK

ARKITEKTURBY KØBENHAVN KØBENHAVNS KOMMUNES ARKITEKTURPOLITIK ARKITEKTURBY KØBENHAVN KØBENHAVNS KOMMUNES ARKITEKTURPOLITIK ARKITEKTURBY KØBENHAVN KØBENHAVNS KOMMUNES ARKITEKTURPOLITIK INDHOLD 3 INTRO 04 Forord 08 Introduktion 01 EGENART VI SKAL STYRKE DEN KØBENHAVNSKE

Læs mere

VESTHARDT ARKITEKTER. firmaprofil. intro. mål. vision. arkitektoniske. grundværdier. profil. centrum. kontekst. teamwork. dialog. proces.

VESTHARDT ARKITEKTER. firmaprofil. intro. mål. vision. arkitektoniske. grundværdier. profil. centrum. kontekst. teamwork. dialog. proces. firmaprofil intro mål vision arkitektoniske grundværdier profil centrum kontekst teamwork dialog proces inspiration tradition udvikling bæredygtighed erfaring arbejdsområder byggeteknik økonomi rådgivning

Læs mere

MELLEMRUM SOM BYRUM EN LILLE BOG OM FORNYELSE AF BYRUM OMKRING BOLIGOMRÅDER, INDKØBSCENTRE OG STATIONER

MELLEMRUM SOM BYRUM EN LILLE BOG OM FORNYELSE AF BYRUM OMKRING BOLIGOMRÅDER, INDKØBSCENTRE OG STATIONER MELLEMRUM SOM BYRUM EN LILLE BOG OM FORNYELSE AF BYRUM OMKRING BOLIGOMRÅDER, INDKØBSCENTRE OG STATIONER Hvordan bliver mellemrum til byrum? Kender du historien om dit byrum? Vi tænker sjældent over, at

Læs mere

MISSION HVOR KOMMER PENGENE FRA?

MISSION HVOR KOMMER PENGENE FRA? FILANTROPI A B FILANTROPI DET BYGGEDE MILJØ Mennesker har altid præget natur og landskaber. Vores fingeraftryk på byer, bygninger og bygningskulturen omfatter alt fra vadesten i åen til prægtig ingeniørkunst.

Læs mere

Fysisk planlægger til Plankontoret

Fysisk planlægger til Plankontoret 7/2008 TIDSSKRIFT FOR ARKITEKTUR, DESIGN, BY OG LAND Soft CellS Stategi for fremtidens landsbyer dansk arkitekt i argentina tema: ledelse i arkitektverdenen www.mim.dk Fysisk planlægger til Plankontoret

Læs mere

BØRN RUM FORM. Arkitektur og design for begyndere

BØRN RUM FORM. Arkitektur og design for begyndere BØRN RUM FORM Arkitektur og design for begyndere B Ø R N R U M F O R M A R K I T E K T U R O G D E S I G N F O R B E G Y N D E R E 1 BØRN RUM FORM Arkitektur og design for begyndere Udgivet af: Børnekulturens

Læs mere

Uddannelse til en verden i opbrud. ingeniøruddannelsernes pædagogiske netværk. ipn skriftserie nr. 3

Uddannelse til en verden i opbrud. ingeniøruddannelsernes pædagogiske netværk. ipn skriftserie nr. 3 ipn skriftserie nr. 3 ingeniøruddannelsernes pædagogiske netværk Uddannelse til en verden i opbrud En fortælling om innovation, personlig kompetenceudvikling og pædagogik ved Business Development Engineer-uddannelsen

Læs mere

Aalborg Universitet. Den Kreative Platform i skolen Hansen, Søren; Sørensen, Christian Malmkjær Byrge. Publication date: 2010

Aalborg Universitet. Den Kreative Platform i skolen Hansen, Søren; Sørensen, Christian Malmkjær Byrge. Publication date: 2010 Aalborg Universitet Den Kreative Platform i skolen Hansen, Søren; Sørensen, Christian Malmkjær Byrge Publication date: 2010 Link to publication from Aalborg University Citation for published version (APA):

Læs mere

KØBENHAVN en levende erhvervsby

KØBENHAVN en levende erhvervsby KØBENHAVN en levende erhvervsby Vild med København Chris MacDonald har aldrig haft en business-plan, alligevel står han bag sit eget succesrige firma "Grace Health", der naturligt nok sælger Energy management.

Læs mere

Arkitekturpolitik Mennesker i centrum

Arkitekturpolitik Mennesker i centrum Arkitekturpolitik Mennesker i centrum Februar 2014 Regeringen Februar 2014 ARKITEKTURPOLITIK MENNESKER I CENTRUM kum.dk INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING ARKITEKTUR FOR MENNESKER SIDE 6 1. MØDET MED ARKITEKTUREN

Læs mere

INDHOLDS- OG ÅRSPLAN. for ODENSE FAGSKOLE 2013-2014

INDHOLDS- OG ÅRSPLAN. for ODENSE FAGSKOLE 2013-2014 INDHOLDS- OG ÅRSPLAN for ODENSE FAGSKOLE 2013-2014 sfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 1.1 Parat til erhvervsuddannelse... 4 1.2 Demokrati... 4 1.3 Selvevalueringer... 4 1.4 Nathalie og Odense Fagskole... 4

Læs mere

DIT INDRE LANDKORT. Identity Blueprint kortlægger dig

DIT INDRE LANDKORT. Identity Blueprint kortlægger dig DIT INDRE LANDKORT Identity Blueprint kortlægger dig Identity Blueprint er et af markedets mest dybdegående og nuancerede identitetsprofiler. Profilen kortlægger meget præcist alle de facetter, din person

Læs mere

SUBEXPO2009 EN INTERNATIONAL BYUDSTILLING. futurefarmers used by permission

SUBEXPO2009 EN INTERNATIONAL BYUDSTILLING. futurefarmers used by permission SUBEXPO2009 EN INTERNATIONAL BYUDSTILLING futurefarmers used by permission ALLE TALER OM VEJRET SubExpo2009 er en udstilling, der sætter fokus på individets adfærd i en globaliseret verden, hvor problemer

Læs mere

ASTE R ISK NR. 59 SEPTEMBER 2011 INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) ARTS, AARHUS UNIVERSITET

ASTE R ISK NR. 59 SEPTEMBER 2011 INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) ARTS, AARHUS UNIVERSITET ASTE R ISK NR. 59 SEPTEMBER 2011 INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) ARTS, AARHUS UNIVERSITET TEMA: Innovation SKAL VI LEVE AF INNOVATION, ELLER ER DET KEJSERENS NYE KLÆDER? Fremtidens skole Er

Læs mere

2/2005 TIDSSKRIFT FOR ARKITEKTUR, DESIGN, BY OG LAND DIMITTENDERNE KOMMER!

2/2005 TIDSSKRIFT FOR ARKITEKTUR, DESIGN, BY OG LAND DIMITTENDERNE KOMMER! 2/2005 TIDSSKRIFT FOR ARKITEKTUR, DESIGN, BY OG LAND DIMITTENDERNE KOMMER! TAG UDFORDRINGEN OP! Trænger du til luft under vingerne? Vil du arbejde i en virksomhed, der spænder over 40 lande? Kan du se

Læs mere

Talentudfordringer. - 13 historier om virkelighedens talentudvikling

Talentudfordringer. - 13 historier om virkelighedens talentudvikling Talentudfordringer - 13 historier om virkelighedens talentudvikling KOLOFON Casesamlingen er udarbejdet af: Frances Jørgensen, ASB, Anna Gerstrøm, ASB, Thorkil Molly-Søholm, AAU, Lotte Pedersen, Odense

Læs mere

Undervisningsmaterialer udviklet til GRUNDSKOLEN

Undervisningsmaterialer udviklet til GRUNDSKOLEN Entreprenørskab er, når der bliver handlet på muligheder og gode ideer, og disse bliver omsat til værdi for andre. Værdien kan være af økonomisk, kulturel eller social art. Undervisningsmaterialer udviklet

Læs mere

Innovationsledelse i offentlige virksomheder Annemette Digmann, Afdelingschef for Innovation og Forskning, Region Midtjylland

Innovationsledelse i offentlige virksomheder Annemette Digmann, Afdelingschef for Innovation og Forskning, Region Midtjylland Innovationsledelse i offentlige virksomheder Annemette Digmann, Afdelingschef for Innovation og Forskning, Region Midtjylland I denne artikel vil jeg beskrive hvad innovation kan være, når man bevæger

Læs mere

INSPIRATION FOR INNOVATIONSAGENTER

INSPIRATION FOR INNOVATIONSAGENTER INSPIRATION FOR INNOVATIONSAGENTER Insp ira t ion for Inno vat ionsa gente R Sund By Netværket, 2013 1. udgave, 1. oplag, 2013 ISBN (trykt version): 978-87-92848-16-1 ISBN (elektronisk version): 978-87-92848-17-8

Læs mere

executive Lederskab i en global fremtid De seneste tendenser inden for global lederudvikling Side 04

executive Lederskab i en global fremtid De seneste tendenser inden for global lederudvikling Side 04 Lederskab i en global fremtid De seneste tendenser inden for global lederudvikling Side 04 Selv de dygtigste kan blive bedre Jeg fik bekræftet mine styrker og udfordringer Side 10 Træd et skridt tilbage

Læs mere

UDSTILLINGSKATALOG. Kunstakademiets Arkitektskole 3. - 7. november 2011

UDSTILLINGSKATALOG. Kunstakademiets Arkitektskole 3. - 7. november 2011 UDSTILLINGSKATALOG Kunstakademiets Arkitektskole 3. - 7. november 2011 Arkitektskolen Aarhus 10. -17. november 2011 FORORD I år er det 25 år siden Icopal Prisen så dagens lys, og når vi spørger os selv

Læs mere

Syv interview om brugerinddragelse som begreb, som udfordring og som mulighed for udvikling i sundhedsvæsenet

Syv interview om brugerinddragelse som begreb, som udfordring og som mulighed for udvikling i sundhedsvæsenet Syv interview om brugerinddragelse som begreb, som udfordring og som mulighed for udvikling i sundhedsvæsenet Hvad er brugerinddragelse i sundhedsvæsenet? VIDENSCENTER FOR BRUGERINDDRAGELSE i sundhedsvæsenet

Læs mere

Frivilligrådets anbefalinger til en ny national civilsamfundsstrategi

Frivilligrådets anbefalinger til en ny national civilsamfundsstrategi 3. juni 2014 Frivilligrådets anbefalinger til en ny national civilsamfundsstrategi Deltagelse i fællesskabet er den grundlæggende præmis for et sundt og bæredygtigt samfund. Vejen til et samfund, hvor

Læs mere

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere

Bispebjerg Bakke. - historien om slangen på Bispebjerg. Udgivet af Realea

Bispebjerg Bakke. - historien om slangen på Bispebjerg. Udgivet af Realea Bispebjerg Bakke - historien om slangen på Bispebjerg Udgivet af Realea Bispebjerg Bakke - historien om slangen på Bispebjerg af journalist (DJ) Signe Kierkegaard Cain Indhold Forord side 6 Kapitel 1:

Læs mere

NIKOLAJ EFFERT JONASSEN 2009655 INSTITUT V JUNI2010 THERKILDSEN ARKITEKTER PRAKTIKRAPPORT

NIKOLAJ EFFERT JONASSEN 2009655 INSTITUT V JUNI2010 THERKILDSEN ARKITEKTER PRAKTIKRAPPORT NIKOLAJ EFFERT JONASSEN 2009655 INSTITUT V JUNI2010 THERKILDSEN ARKITEKTER PRAKTIKRAPPORT "JEG VED, JEG ER NOGET." TEGNESTUEN ARBEJDSGANGEN MINE PROJEKTER REFKLESION_KONKLUSION TIRSBÆKVEJ - EN TUNG DANS

Læs mere

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Anerkendende toner i arbejdsmiljøet Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Indhold 3 Slå tonen an 4 Værdsættende samtale giver bedre arbejdsmiljø

Læs mere

Ny udgave, nyt layout. På dansk og engelsk. www.arkfo.dk

Ny udgave, nyt layout. På dansk og engelsk. www.arkfo.dk Ny udgave, nyt layout. På dansk og engelsk www.arkfo.dk Arkitekterne har længe været forkælet med fuld beskæftigelse. Vi har planlagt hele bydele og bygget med et arkitektonisk overskud og en optimisme,

Læs mere