BALLE KIRKEVEJ KAJ MUNKS VEJ BRORSONSVEJ GRUNDTVIGSVEJ LUFTFOTO AF 2005 BOLIGOMRÅDE VED BRORSONSVEJ FORSLAG LOKALPLAN NR

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BALLE KIRKEVEJ KAJ MUNKS VEJ BRORSONSVEJ GRUNDTVIGSVEJ LUFTFOTO AF 2005 BOLIGOMRÅDE VED BRORSONSVEJ FORSLAG LOKALPLAN NR. 131.09"

Transkript

1 BALLE KIRKEVEJ KAJ MUNKS VEJ BRORSONSVEJ GRUNDTVIGSVEJ LUFTFOTO AF 2005 BOLIGOMRÅDE VED BRORSONSVEJ FORSLAG LOKALPLAN NR

2 Hvad er en lokalplan? En lokalplan fastlægger retningslinierne for, hvordan et areal må anvendes, hvordan bygninger, veje og stier placeres og udformes, hvor friarealer skal placeres og indrettes, og hvilke huse og bymiljøer, som er bevaringsværdige mv. Bestemmelserne skal medvirke til, at et område anvendes og udformes under hensyn til de eksisterende omgivelser og i overensstemmelse med den øvrige planlægning i kommunen. Silkeborg Kommune udarbejder derfor altid en lokalplan forud for større bygge- og anlægsarbejder, væsentlige nedrivninger eller væsentlige ændringer i anvendelsen af en ejendom - eller hvis Byrådet i øvrigt skønner, at det er nødvendigt. Udarbejdelsen af lokalplaner er underlagt reglerne i planloven. Den regulerer helt overordnet, hvordan arealer bliver anvendt i Danmark, og loven sikrer, at der bliver taget hensyn til alle interesser i samfundet, når arealer bruges og indrettes. Planloven bestemmer derfor også, hvordan en lokalplan skal udarbejdes og offentliggøres. Inden Silkeborg Byråd kan vedtage en lokalplan, skal forslaget offentliggøres i otte uger, så borgerne kan sætte sig ind i forslaget og får mulighed for at kommentere det og komme med forslag til ændringer. Når Byrådet har vurderet de indkomne bemærkninger og ændringsforslag, kan lokalplanen vedtages endeligt. Paragrafferne i lokalplanen bliver herefter tinglyst og får bindende virkning for grundejere og brugere i området. En lokalplan betyder ikke et forbud mod at fortsætte en eksisterende lovlig anvendelse af en ejendom, og en lokalplan medfører heller ikke pligt for grundejerne til at realisere de anlæg, som planen indeholder. Derimod skal ændringer af de eksisterende forhold være i overensstemmelse med lokalplanen. Det gælder f.eks. ved ombygning og nybyggeri eller ved ændret anvendelse af eksisterende ejendomme. Når en lokalplan er vedtaget, kan byrådet senere give dispensation til mindre betydende ændringer, mens mere væsentlige ændringer kun kan gennemføres med en ny lokalplan.

3 Lokalplan nr Boligområde ved Brorsonsvej INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING Baggrund... Lokalplanens formål... Illustrationer... LOKALPLANENS BESTEMMELSER 1. Lokalplanens formål Områdets afgrænsning og zonestatus Områdets anvendelse Udstykning Veje, stier og parkering Bebyggelsens omfang og placering Bebyggelsens ydre fremtræden Ubebyggede arealer og beplantning Forudsætninger for ibrugtagning af ny bebyggelse 10. Grundejerforening Lokalplanens retsvirkninger... VEDTAGELSESPÅTEGNING... REDEGØRELSE EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS INDHOLD LOKALPLANENS FORHOLD TIL DEN ØVRIGE PLAN- LÆGNING FOR OMRÅDET Regionplan Kommuneplan FORSYNINGSFORHOLD Side Udarbejdet af: Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen Januar 2007 MILJØVURDERING/SCREENING... Natur og landskab... Ressourcer... Forurening... Levevilkår... TILLADELSER FRA ANDRE MYNDIGHEDER Kortbilag 1 Tegning nr af 5. januar 2007 Eksisterende forhold Kortbilag 2 Tegning nr af 5. januar 2007 Lokalplankort Kortbilag 3 Tegning nr af 5. januar 2007 Vejledende illustrationsplan Til internt brug ved Silkeborg Kommune med Kort- og Matrikelstyrelsens tilladelse (1992/KD )

4 Fremlæggelse Silkeborg Byråd har i henhold til 24 i lov om planlægning den 22. januar 2007 vedtaget at offentliggøre nærværende forslag til lokalplan nr Boligområde ved Brorsonsvej. Lokalplanforslaget er screenet i henhold til 3, stk. 1 nr. 3 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer. På baggrund af screeningen vurderes det, at lokalplanen ikke vil medføre en væsentlig miljøpåvirkning. Lokalplanen er derfor ikke miljøvurderet. Indhold af screeningen fremgår af lokalplanen. Fremlæggelse Forslag til lokalplan er offentliggjort af Byrådet den 27. januar Oversigtskort Fra den 27. januar 2007 til den 29. marts 2007 er forslag til lokalplan fremlagt til offentligt gennemsyn i Teknikog Miljøafdelingen, Søvej 3, 3. etage, Silkeborg, hvor det kan gennemses mandag-fredag kl , torsdag tillige kl Forslag til lokalplan kan i høringsperioden ses på Silkeborg Kommunes hjemmeside. Indsigelser Indsigelser mod og/eller ændringsforslag til det fremlagte skal være modtaget af Silkeborg Byråd senest den 29. marts Endelig vedtagelse af lokalplanforslag og miljøvurdering Hvis der fremsættes indsigelser m.v., kan lokalplanforslag og miljøvurdering først endeligt vedtages 4 uger efter offentlighedsperiodens udløb. Lokalplanforslagets midlertidige retsvirkninger Indtil forslaget er endeligt vedtaget af Byrådet, må de ejendomme, der er omfattet af forslaget, ikke udnyttes på en måde, der kan foregribe indholdet af den endelige plan. Der gælder efter lov om planlægning 17, stk. 1 et midlertidigt forbud mod udstykning, bebyggelse og ændring af anvendelsen. Den eksisterende lovlige anvendelse kan forsætte som hidtil. Når fristen for fremsættelse af indsigelser og ændringsforslag er udløbet, kan Byrådet give tilladelse til udnyttelse af en ejendom i overensstemmelse med forslaget, såfremt dette er i overensstemmelse med Kommuneplanen, og der ikke er tale om at påbegynde et større byggearbejde m.v. Disse midlertidige retsvirkninger gælder fra den 27. januar 2007 og indtil den endeligt vedtagne lokalplan er offentliggjort, dog højst indtil den 27. januar Lokalplanens retsvirkninger efter den endelige vedtagelse i Byrådet er beskrevet i 11.

5 Indledning 2 INDLEDNING Lokalplanen omfatter et område mellem Brorsonsvej og Kaj Munks Vej. Området er vist på oversigtskortet til venstre. Grunden, der er på ca m2, er den sidste rest af en gammel landbrugsejendom. Lokalplanen åbner mulighed for, at der kan opføres boliger på arealet. Baggrund Lokalplanen er udarbejdet med henblik på realisering af et konkret byggeprojekt. Projektet omfatter opførelsen af 16 boliger i to etager fordelt på 8 dobbelthuse. Oversigtskort Bebyggelsen vil bidrage til at imødekomme den store efterspørgsel på velbeliggende boliger i Silkeborg. Lokalplanens formål Formålet med lokalplanen er, at der opføres en boligbebyggelse med gode indbyrdes sammenhænge og med høje arkitektoniske og landskabelige kvaliteter. Eksisterende forhold. Kig ind i gårdspladsen med lagerhaller.

6 Indledning 3 Et eksempel på hvordan en ny bebyggelse kunne se ud. Bebyggelsen tilpasses det omkringliggende parcelhusområdes skala og struktur. Illustrationen af bebyggelsens fællestorv. I baggrunden blodbøgen.

7 Kommentarer Lokalplan nr LOKALPLAN NR BOLIGOMRÅDE VED BRORSONSVEJ. I henhold til lov om planlægning (lovbekendtgørelse nr. 883 af 18. august 2004) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i afsnit 2.1 nævnte område. 1. Lokalplanens formål Lokalplanens formål er - at der opføres en boligbebyggelse med gode indbyrdes sammenhænge og med høje arkitektoniske og landskabelige kvaliteter. 2. Områdets afgrænsning og zonestatus Ad 2.1: Området ligger i byzone. 2.1 Lokalplanområdet afgrænses som vist på vedhæftede bilag 1, tegning nr og omfatter matrikel nr. 21a, Balle By, samt alle parceller, der efter den 6. december 2006 udstykkes fra ejendommen. 3. Områdets anvendelse 3.1 Området må anvendes til boligformål med tilhørende fællesfaciliteter. Ad 3.2 Ved tæt-lav bebyggelse forstås helt eller delvist sammenhængende bebyggelse f.eks. rækkehuse eller kædehuse. 3.2 Området må bebygges med tæt-lav boligbebyggelse. Der kan maksimalt opføres 16 boliger. 3.3 Inden for lokalplanområdet kan der opføres energiforsyningsanlæg, kloakpumpestation, regnvandsbassin m.m., når placering og udformning tilpasses den omgivende bebyggelse. 4. Udstykning 4.1 Udstykning må kun finde sted i overensstemmelse med en samlet plan for området i princippet som vist på kortbilag 2. Ingen grund må dog udstykkes med et areal mindre end 275 m 2.

8 Kommentarer Lokalplan nr Veje, stier og parkering Ad. 5.1 m.fl.: De på kortbilag 2 viste placeringer af veje og stier er retningsgivende. Ad. 5.2: Generelt skal anlæggelse af veje og stier ske efter vejlovgivningens regler herom. Før veje og stier anlægges skal Silkeborg Kommune godkende projektet, når der er tale om private fællesveje. I visse tilfælde skal godkendelse offentligt annonceres med en indsigelsesfrist på 6 uger. Det fremsendte projekt skal omfatte plan, længdeprofil samt tværsnit, der viser opbygningen af vejen / stien. Der skal oplyses om afvandings- og belysningsforhold samt udførelse af vejens tilslutning til overordnet vej. Forlægning/nedlægning af eksisterende private vejadgange, der ikke er forenelige med en realisering af lokalplanen, forudsættes gennemført i henhold til vejlovgivningens regler herom. 5.1 Der udlægges areal til veje, stier og parkering, - i princippet med en placering som vist på kortbilag Området får vejadgang fra Brorsonsvej i princippet placeret som vist på kortbilag 2. Eksisterende vejadgang fra Kaj Munks Vej nedlægges. Ved vejtilslutningen skal der etableres hjørneafskæringer jf. 39 i Lov om offentlige veje (lovbekendtgørelse nr. 671). Endvidere skal der sikres de nødvendige oversigtsarealer jf. gældende vejregler. 5.3 Stamvejen/vejadgangen fra Brorsonsvej skal udlægges med en bredde på minimum 8 m jf. kortbilag 2. Ad. 5.4: Stien skal sammen med adgangen til området sikre en passage gennem området, som også kan benyttes af beboere udenfor lokalplanområdet. Ad. 5.5: Ved udformning af vendepladser henvises til Vejdirektoratets publikation: Byernes trafikarealer, hæfte 9. Anlæg for parkering og standsning m.v. 5.4 Der etableres stiforbindelse, a-b, fra det fælles opholds/ankomstareal til Kaj Munks Vej jf. kortbilag 2. Stien skal udlægges med en bredde på minimum 2 m. 5.5 For enden af blinde veje skal der etableres vendemulighed for renovationsvogne, lastvogne o.lign. 5.6 Veje, stier og manøvrearealer skal udlægges og anlægges efter vejlovgivningens regler. Parkering 5.7 Der skal anlægges mindst 2 parkeringspladser pr. bolig. Parkering skal etableres på egen grund. 5.8 Maks. én parkeringsplads pr. bolig kan etableres i carporte med en placering som vist på kortbilag Bebyggelsens omfang og placering 6.1 Bebyggelse skal opføres efter en samlet plan og placeres indenfor de på kortbilag 2 an-

9 Kommentarer Lokalplan nr givne byggefelter. 6.2 Bebyggelsesprocenten for området som helhed må ikke overstige Bebyggelse kan opføres som maks. 8 dobbelthuse i maks. 2 etager, maks. 7,5 meters højde. Ad. 6.4: Bestemmelsen gælder ikke de steder, hvor bebyggelsen er sammenbygget til dobbelthus. 6.4 Boligerne skal placeres med en afstand på minimum 2,5 m til naboskel jf. kortbilag Carporte og udhuse skal placeres indenfor byggefelterne jf. kortbilag 2 og illustrationen til venstre. Carporte og udhuse skal således placeres med en afstand til kørebaneareal på minimum 1m og en afstand til skel på minimum 0,8 m. 6.6 Carporte og udhuse må opføres i maks.1 etage eller 2,5 m højde. Det samlede areal for carporte og skure må ikke overskride 35 m 2 for den enkelte grund. Arealet indregnes ikke i bebyggelsesprocenten. Carporte skal udføres i sortmalet træ og stål. Materialer og udførelse skal være enslydende for hele bebyggelsen. Carporte skal afsluttes af sortmalede træespalier mod boligen og terrassen. Carporte kan opføres som enkelt- eller dobbeltcarport med en bredde på enten 3 m eller 5 m jf. illustrationen til venstre. Ad : Illustration af placering af udhus og carporte, enten som enkelt- eller dobbeltcarporte. Ved eventuel udvidelse fra enkelt- til dobbeltcarport, skal der søges om godkendelse hos Silkeborg Kommune. Udvidelsen skal overholde ovennævnte krav om materialer og udførelse. Udhuse skal udføres i sortmalet træ med lister. Udhusenes materialer, udførelse og omfang skal være enslydende for hele bebyggelsen og kan ikke efterfølgende ændres eller udvides. Ad : Illustration af mulig dobbeltcarport. Udvidelsen skal fremstå som en let konstruktion, således at den samlede bebyggelse fremstår ensartet og helstøbt. 6.7 Der kan ikke opføres overdækkede terrasser og udestuer inden for lokalplanområdet.

10 Kommentarer Lokalplan nr Ad 6.8:Til brug for bygningsmyndighedens bedømmelse af et konkret projekt skal oplyses koter på eksisterende og fremtidig terræn. Koter skal angives i DVR90 (Dansk Vertikal Reference). Skæringslinier mellem bygning og eksisterende og fremtidigt terræn skal indtegnes på facadetegninger. Tekniske anlæg 6.8 Grundejerne har pligt til at lade bebyggelsen tilslutte det lokale fjernvarmenet, el, vand og kloakering på de enkelte forsyningsvirksomheder til enhver tid gældende betingelser. Terrænregulering 6.8 Terrænet kan i forbindelse med byggemodning reguleres, hvor det er nødvendigt for etablering af vejforløb og adgang til de enkelte boliger. Der skal udfærdiges et revideret kotekort, der skal godkendes af Silkeborg Kommune, inden der søges byggetilladelse. Efter byggemodning må der højst foretages terrænreguleringer på +/- 0,5 m. Yderligere terrænregulering kræver dispensation. Bebyggelsens ydre fremtræden Ad. 7.1: Bestemmelsen skal sikre en god arkitektonisk helhedsvirkning og betyder ikke, at alle bygninger eller delelementer skal være ens. Ad. 7.2: Facadematerialer må ikke medføre blændingsgener for omkringboende eller forbipasserende. 7.1 Området skal fremstå som en harmonisk helhed med overensstemmelse i byggestil, farveholdning og materialevalg. 7.2 Boligbebyggelsen skal udføres i tegl eller facadetegl som eventuelt kan pudses. Boligbebyggelsens facader skal fremstå hvide. 7.3 Mindre partier samt carporte kan udføres i andre farver og materialer så som træ, metalplader m.v. Disse elementer skal fremstå ensartet i hele bebyggelsen og må kun skifte farve og materiale, hvis alle i grundejerforeningen er enige herom. Ad. 74: Tagudformningen sikre, at bebyggelseshøjden ikke overstiger højden af den eksisterende bebyggelse i området, selvom bebyggelsen opføres i 2 etager. Ad 7.5: Hensigten med bestemmelsen er at sikre områdets karakter af boligområde. 7.4 Bebyggelsen incl. carporte skal opføres med fladt tag eller ensidig taghældning beklædt med tagpap. Tagene kan forsynes med ovenlysvinduer. 7.5 I området må ingen form for erhvervsmæssig skiltning eller reklamering finde sted. 7.6 Der skal etableres et fælles TV- og radioantenneanlæg eller ske tilslutning til et større fælles netværk.

11 Kommentarer Lokalplan nr Ad. 7.7 og 7.8: Bestemmelserne skal sikre, at disse anlæg ikke skæmmer området eller generer de omkringboende. 7.7 Parabolantenner må maksimalt have en diameter på 1 meter og må ikke placeres højere end bebyggelsens tagfod. Parabolantenner må ikke kunne ses fra offentlig vej. Der skal generelt ved placering, størrelse og farvevalg desuden tages hensyn til den omgivende bebyggelse, så parabolantenner skæmmer mindst muligt. 7.8 Eventuelle solfangere skal indarbejdes som en fysisk og arkitektonisk integreret del af bebyggelsens overflader. Det skal dokumenteres, at solfangere ikke medfører blændingsgener for omkringboende eller forbipasserende. 8. Ubebyggede arealer og beplantning Ad. 8.1: Opholdsarealerne skal være velbeliggende med gode lys og solforhold. 8.1 Der skal indenfor området etableres udeopholdsareal svarende til 100 % af boligetagearealet. En del af arealet kan etableres som fælles opholdsareal. 8.2 Til den enkelte tæt-lave bolig skal en andel af udeopholdsarealet, der mindst svarer til 50 % af boligens etageareal, etableres i direkte tilknytning til boligen. 8.3 Inden for lokalplanområdet skal belysningsarmaturer samt skilte, fast hegn, bænke, affaldsspande o.lign. udeinventar på fællesarealer være ensartet i udformning, materialeog farvevalg. Beplantning 8.4 Den gamle blodbøg skal så vidt muligt bevares og indgå som en del af bebyggelsens fælleareal. Træet må ikke fældes uden forudgående tilladelse fra Silkeborg Byråd. Ad 8.5: Bestemmelsen sikrer, at bebyggelsen tilpasses det omkringliggende parcelhuskvarters struktur og udtryk. 8.5 Alle bolighaver skal i skel afgrænses af en hækbeplantning med en minimumshøjde på 1 meter i et omfang jf. kortbilag 2. Oplag 8.6 Der må ikke etableres udendørs oplag eller opbevares større både, uindregistrerede kø-

12 Kommentarer Lokalplan nr retøjer og campingvogne på ubebyggede arealer. Ad 8.7 Der kan alternativt indrettes en fælles plads for flere ejendomme. Placering og indretning af en sådan fælles plads skal aftales med Silkeborg Kommune Forsyningsafdelingen. Den visuelle afskærmning skal respektere kravet om let og uhindret adgang til pladserne Affald 8.7 Der skal til hver ejendom udlægges areal til indretning af pladser til opsamling af affald herunder genanvendeligt affald. Placering, indretning og adgang til pladsen skal ske i henhold til gældende regulativer. Affaldspladserne skal afskærmes visuelt med beplantning eller med et fast og tæt hegn, som i udformning, materiale- og farvevalg tilpasses områdets bebyggelse. 9. Forudsætninger for ibrugtagning af ny bebyggelse Ny bebyggelse må ikke tages i brug før: - der er etableret de til bebyggelsen hørende stier, parkeringspladser og tilkørselsanlæg jf. 5 - der er etableret de til bebyggelsen hørende friarealer jf. 8 - bebyggelsen er tilsluttet de i 6 tekniske anlæg - der er anlagt de i 8 nævnte affaldspladser. 10. Grundejerforening Ad. 10.1: Det forudsættes, at udstykkerne i samarbejde med områdets beboere/grundejere i øvrigt tager initiativ til oprettelse af grundejerforeningen Der skal oprettes en grundejerforening med medlemspligt for samtlige ejere inden for lokalplanens område Grundejerforeningen skal oprettes senest når 1/3 af boligerne er bygget og taget i brug, eller når byrådet kræver det, idet der dog gives ejeren en forudgående varsel på 3 måneder Grundejerforeningen skal forestå drift og vedligeholdelse af private veje, stier, fællesarealer og fællesantenneanlæg m.v Grundejerforeningen er pligtig til at tage skøde på de i 8 nævnte fællesarealer og fællesanlæg.

13 Kommentarer Lokalplan nr Det skal fremgå af grundejerforeningens vedtægter, at grundejerforeningen har ansvaret for at inventar på fællesarealer fremstå ensartet jf Grundejerforeningens vedtægter og ændringer heri skal godkendes at Silkeborg Byråd Udstykkerne af lokalplanområdet (ejeren af ejendommen) skal forestå drift og vedligeholdelse af veje, stier, fællesarealer og fællesantenneanlæg m.v. indtil grundejerforeningen er oprettet og har overtaget forpligtigelserne. 11. Lokalplanens retsvirkninger Ifølge planlovens 18 gælder lokalplanens bestemmelser fra den dag, det er offentliggjort, at byrådet har vedtaget planen endeligt. Herefter må ejendomme i lokalplanområdet kun bebygges, udstykkes og i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planen. Den eksisterende lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører ikke krav om etablering af de anlæg m.v., der er indeholdt i planen. Byrådet kan ekspropriere fast ejendom, der tilhører private eller private rettigheder over fast ejendom, når ekspropriationen vil være af væsentlig betydning for virkeliggørelsen af lokalplanen, jfr. planlovens 47. Byrådet kan meddele dispensation fra lokalplanens bestemmelser, hvis dispensationen ikke er i strid med principperne i planen. Når en eventuel dispensation berører omboendes interesser, skal disse underrettes om den påtænkte dispensation, og der skal gives mindst 14 dages frist til at fremkomme med eventuelle bemærkninger herom. Først herefter kan byrådet ifølge 19 i planloven give dispensation. Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved at tilvejebringe en ny lokalplan. Private byggeservitutter og andre tilstands-

14 Kommentarer Lokalplan nr servitutter, der er uforenelige med lokalplanen, fortrænges af planen, jf. planlovens 18. Andre private servitutter kan eksproprieres, når det vil være af væsentlig betydning for virkeliggørelsen af planen jf. ovenfor. 11 Anvendelsen af en del af lokalplanområdet er fastlagt til offentlige formål i form at vej-, sti- og parkeringsformål. Det betyder, at ejere efter 48 i planlægningsloven under visse omstændigheder kan kræve ejendommene overtaget af kommunen mod erstatning. Hvis forhold ikke er reguleret i lokalplanen, gælder de almindelige bebyggelsesregulerende bestemmelser i byggeloven.

15 Kommentarer Lokalplan nr Forslag til fremlæggelse VEDTAGELSESPÅTEGNING Forslaget er vedtaget af Silkeborg Byråd den 22. januar Silkeborg Byråd, den 23. januar 2007 P. b. v. Jens Erik Jørgensen / Jann Hansen Borgmester Ordførende direktør

16 Redegørelse 13 REDEGØRELSE Eksisterende forhold Lokalplanen omfatter matr. nr. 21a, Balle By. Lokalplanområdet udgør et areal på ca m2. Området omfatter et plateau, der mod øst afgrænses af et stærkt skrånende terræn. Fra grunden er der udsigt mod øst ind over Silkeborg by. Gårdspladsen med villaen i 1 ½ etage. I baggrunden lagerhallerne. Oprindeligt er projektområdet en gammel landbrugsejendom, som i sin tid har udstykket de omgivende parcelhusgrunde. I dag rummer området en villa i 1 ½ etager samt en del større lagerhaller i én etage. Til ejendommen hører en større have domineret af en markant blodbøg. Lokalplanens indhold Lokalplanen forudsætter, at eksisterende bebyggelse nedrives. Lokalplanen giver mulighed for opførelse af 8 dobbelthuse i to etager med en maks. højde på 7,5 m. Til hver bolig hører en grund med et areal på mellem ca. 275 m2 og ca. 700 m2. Der fastlægges en bebyggelsesprocent på maks. 30 for lokalplanområdet som helhed.. Bebyggelsens placering reguleres ved udlæg af byggefelter og byggelinier jf. kortbilag 2. Villahaven domineret af den markante blodbøg. Bebyggelsen placeres omkring et fællesareal, hvis omdrejningspunkt er en stor blodbøg. Den samlede bebyggelse skal fremstå som en sammenhængende arkitektonisk helhed tilpasset det omgivende landskab. Bebyggelsen kan opføres i to plan med fladt tag. Facaderne skal fremstå hvidmalede, enten på facadepuds eller på teglsten. Mindre partier, eksempelvis skodder for sol afskærmning, kan udføres i andre materialer. Disse elementer skal fremstå ensartet i hele bebyggelsen og må kun skifte farve og materiale, hvis alle i grundejerforeningen er enige herom. Indkørslen fra Kaj Munksvej til lokalplanområdet Boligerne forsynes med mindre ovenlysvinduer. har ikke været benyttet i en længere årrække. Der skal etableres udeopholdsareal svarende til mindst 100 % af boligernes etageareal.

17 Redegørelse Mindst 50 % heraf skal etableres i direkte tilknytning til den enkelte bolig. Alle private bolighaver afgrænses af en hækbeplantning med en minimumshøjde på 1 m, således at bebyggelsen tilpasses det omkringliggende parcelhuskvarters struktur og udtryk. Der etableres vejadgang til området fra Brorsonsvej jf. kortbilag 2. Eksisterende vejadgang fra Kaj Munksvej nedlægges og erstattes af en stiforbindelse. 14 Eksempel på ny bebyggelse. I forgrunden ses en del af fællesarealet. På de enkelte grunde placeres carporte og skure ved boligens ankomstside. Der disponeres med 2 p-pladser pr. bolig. Carporte kan opføres enten som enkelt eller dobbelt carport. Carporte og skure placeres ved boligens ankomstside. Eksempel på muligt byggeri set fra havesiden.

18 Redegørelse 15 Tillæg nr. 41 til Kommuneplan for Silkeborg Kommune LOKALPLANENS FORHOLD TIL DEN ØV- RIGE PLANLÆGNING FOR OMRÅDET. Regionplan 2005 Lokalplanen er i overensstemmelse med regionplanen for Århus Amt. Området ligger i byzone. Kommuneplan Lokalplanområdet ligger i rammeområde 3161 i Kommuneplan for Silkeborg Kommune Kommuneplanen fastlægger områdets anvendelse til boligformål med en maks. bebyggelsesprocent på 25 for området som helhed. Bebyggelse må opføres i én etage med udnyttelig tagetage og en maks. højde på 8,5 m. Kommuneplanens rammebestemmelser for område Områdets anvendelse: Boligformål med tilhørende kollektive anlæg og institutioner. Byrådet kan give særlig tilladelse til indretning af mindre privat virksomhed og til indretning af erhverv i boligen (ikke butikker), hvor denne bebos af virksomhedens indehaver, og når det kan ske uden genevirkninger i forhold til omgivelserne Bebyggelsens art: Tæt-lav Bebyggelsens omfang og placering: Maks. bebyggelsesprocent for området som helhed: 32. Boligens opholdsarealer skal mindst svare til etagearealet. Lokalplanen er ikke i overensstemmelse med kommuneplanens rammer for området hvad angår etageantal og bebyggelsesprocent. Der er derfor sideløbende med lokalplanen udarbejdet et tillæg nr. 41 til Kommuneplanen. Tillægget omfatter matrikel nr. 21a, Balle By og rammeområdet benævnes Indenfor rammeområde 3169 kan der opføres byggeri svarende til en maksimal bebyggelsesprocent på 32 for området som helhed. Tillægget giver mulighed for, at der kan opføres byggeri i 2 etager svarende til en maks. højde på 8,5 meter. Lokalplanområdet skal vejbetjenes fra Brorsonsvej Bebyggelsens etageantal og højde: Maks. 2 etager. Maks. 8,5 meter. Trafikale forhold: Området skal vejbetjenes fra Brorsonsvej. Varmeforsyning: Kollektiv varmeforsyning

19 Redegørelse 16 FORSYNINGSFORHOLD Varmeforsyning Ifølge Silkeborg Kommunes Varmeplan skal lokalplanområdet være tilsluttet fjernvarmenettet i Silkeborg. Det er derfor i 9 fastsat, at ny bebyggelse ikke må tages i brug, før der er foretaget tilslutning til de tekniske anlæg. Spildevandsplan Kloakering af lokalplanområdet skal følge Silkeborg Kommunes Spildevandsplan. Vilkår for afledning af regn- og spildevand til offentlig kloak skal afklares nærmere med kloakforsyningen. Vandforsyning Området skal tilsluttes Silkeborg Kommunale Vandforsyning. Affaldsplan Lokalplanområdet er omfattet af Silkeborg Kommunes Affaldsplan, hvorefter alt affald skal håndteres i henhold til gældende regulativer. I 8 fastsættes bestemmelser for indretning og placering af standplads til opsamling af affald. Forsyningsforhold i øvrigt Henvendelse vedrørende varmeforsyningsplan, spildevandsplan, affaldsplan samt vandforsyning kan ske til: Silkeborg Kommunes Forsyningsafdeling Tietgensvej Silkeborg tlf.: Henvendelse vedrørende elforsyning kan ske til: EnergiMidt Tietgensvej Silkeborg tlf

20 Redegørelse 17 MILJØVURDERING/SCREENING Lokalplanen er omfattet af 3 stk. 1 nr. 3 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Sideløbende med udarbejdelsen af lokalplanforslaget er der derfor gennemført en screening af lokalplanen, hvor en række forhold er vurderet. På baggrund af screeningen vurderes det, at lokalplanen kun vil påvirke omgivelserne i mindre grad, og derfor ikke skal miljøvurderes. Følgende forhold i screeningen har givet anledning til bemærkninger: Natur og landskab Landskab og beplantning Projektområdet er højt beliggende med udsigt ind over Silkeborg by. Grunden er karakteristisk ved at udgøre et plateau, der mod øst afgrænses af et stærkt skrånende terræn. Grunden er omkranset af villagrunde med opvoksede haver og træer. Indenfor lokalplanområdet findes en stor og meget gammel blodbøg med en alder på ca. 150 år. Bebyggelsesplanen for området er udformet således, at blodbøgen bevares og indgår i boligområdets fællesareal. Bøgen vil være med til at give det nye boligområde karakter. Beskyttelseslinier Projektområdet er omkranset af eksisterende bebyggelse. På den baggrund vurderes det, at skovbyggelinien ikke er gældende indenfor lokalplanområdet. Ressourcer Arealanvendelse Boligbebyggelsen placeres i et eksisterende parcelhusområde. Lokalplanområdet ligger derfor godt i forhold til en boligmæssig udnyttelse af arealet. Forurening Jord Forureningsmyndigheden har på matr.nr. 21a kortlagt en jordforurening på vidensniveau 1. For ejendommens vedkommende betyder dette, at byggeriet skal have forureningsmyndighedens tilladelse efter Jordforureningslovens 8.

21 Redegørelse 18 Da arealanvendelsen ændres fra erhverv til bolig skal der foretages en forureningsundersøgelse og evt. efterfølgende oprydning før arealet kan frigives til boligformål. Jordflytning fra arealet skal anmeldes til Silkeborg Kommune. Hvis der i øvrigt i forbindelse med anlægsarbejderne opstår mistanke om jordforurening, skal arbejdet standses, og anmeldes til Teknik- og Miljøafdelingen, Silkeborg Kommune. Nære omgivelser Bygge og anlægsarbejde, herunder nedbrydning af eksisterende bygninger, der er nødvendige for at gennemføre lokalplanen, kan give anledning til gener i lokalområdet. Grundvand Arealet ligger ikke indenfor område med særlige drikkevandsressourcer (OSD). Overfladevand Overfladevand afledes via det offentlige regnvandssystem til Eidervejsgrøften. Oplandet er kloakeret som statusopland i spildevandsplanen. Den ændrede anvendelse vil give en begrænset øget afledning af overfladevand til Eidervejsgrøften. Miljømyndigheden skal søges om ny udledningstilladelse for regnvand. Spildevand Spildevandet ledes via eksisterende spildevandsledninger til Søholdt Renseanlæg. Oplandet er spildevandskloakeret som statusopland i spildevandsplanen. Den ændrede anvendelse vil give en begrænset øget spildevandsafledning fra området. Levevilkår Befolkning Bygherre vurderer, at bebyggelsen vil dække det stigende behov for mindre arbejds- og vedligeholdelseskrævende boliger. Målgruppen er generationer som ønsker at fraflytte parcelhuset men som ønsker at blive boende i nærområdet, samt travle børnefamilier som prioriterer fritid og fæl-

22 Redegørelse 19 lesaktiviteter, og samtidig ønsker at bo i villakvarterets trygge og grønne sammenhæng. Trafik Lokalplanområdet skal vejbetjenes fra Brorsonsvej. Eksisterende vejadgang fra Kaj Munksvej nedlægges og erstattes af en stiforbindelse. Kollektiv trafik Busrute 2 har stoppested på Balle Kirkevej få minutters gang fra lokalplanområdet. Kulturhistorie - Kulturarv Der er ingen bygninger indenfor lokalplanområdet, som er registreret som bevaringsværdige. Arkæologiske forhold Der er ikke kendskab til arkæologiske fund i området. Hvis der i forbindelse med anlægsarbejder påtræffes jordfaste fortidsminder, bo- og gravpladser, kulturlag eller lignende, skal arbejdet standses og fundet anmeldes til Silkeborg Museum jf. museumslovens 27. TILLADELSER FRA ANDRE MYNDIGHE- DER Kommuneplantillæg Lokalplanens endelige vedtagelse forudsætter, at den statslige planmyndighed ikke har bemærkninger til kommuneplantillæg nr. 41. Jordforurening Man har på matr.nr. 21a kortlagt en jordforurening på vidensniveau 1. Der skal søges tilladelse til ændret anvendelse af ejendommen når der foreligger et konkret projekt. Jordflytning fra arealet skal anmeldes til Silkeborg Kommune.

23

24

25 Teknik- og miljøafdelingen Søvej 3, 8600 Silkeborg. Tlf Lokalplan nr Bilag 3 Illustrationsplan MÅL DATO- 5. jan KONSTR. TEGN. REV. DATO SAG NR. TG. NR Copyright Silkeborg Kommune

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15 LOKALPLAN NR. 356 for et boligområde Uffesvej 3-15 HOLSTEBRO KOMMUNE HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 356 FOR ET BOLIGOMRÅDE UFFESVEJ 3-15 INDHOLDSFORTEGNELSE side Beskrivelse af hæftets indhold Hvad er

Læs mere

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 225 For et område ved Rylevænget i Alsønderup Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser

Læs mere

Lokalplan nr. 77. for et sommerhusområde ved Brøndalstien. Hundested Kommmune

Lokalplan nr. 77. for et sommerhusområde ved Brøndalstien. Hundested Kommmune Lokalplan nr. 77 for et sommerhusområde ved Brøndalstien Hundested Kommmune Redegørelse, side 4 Indledning Lokalplanlægning Området for lokalplanen Forhold til anden planlægning Regionplanlægning Servitutter

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden.

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden. DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51 for et område ved Wiedergarden. INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning side 3 Lokalplanens redegørelse side 4 Lokalplanområdet Lokalplanens indhold Forholdet til anden planlægning Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan 1.15. Et boligområde på Højvangen. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: 13.09.2001 3011501L11500

Lokalplan 1.15. Et boligområde på Højvangen. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: 13.09.2001 3011501L11500 Lokalplan 1.15 Et boligområde på Højvangen Bjergsted Kommune Offentlig bekendtgørelse: 13.09.2001 3011501L11500 LOKALPLAN 1.15 - ET BOLIGOMRÅDE PÅ HØJVANGEN HAVEFACADE INDGANGSFACADE BJERGSTED KOMMUNE

Læs mere

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004 Indhold Lokalplan nr. 1. 4-3 for et boligområde ved Bredekildevej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup

Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup Januar 2013 1 Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som indeholder overordnede målsætninger for kommunens

Læs mere

Lokalplan 215.1. Lokalplan for ældreboliger i Rødbyhavn. Lokalplanområde

Lokalplan 215.1. Lokalplan for ældreboliger i Rødbyhavn. Lokalplanområde Lokalplan 215.1 Lokalplan for ældreboliger i Rødbyhavn Havnegade K H Kofoedsvej Færgevej Lokalplanområde Skolegade Jernbanegade Nordre Kaj 19. december 2005 Indholdsfortegnelse Lokalplanens formål...2

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet Indholdsfortegnelse INDLEDNING Offentlig fremlæggelse og vedtagelse REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanområdet HIDTIDIG PLANLÆGNING Regionplanlægningen Kommuneplanlægningen Byplanvedtægter og lokalplaner

Læs mere

LOKALPLAN NR. 91. For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 91. For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE LOKALPLAN NR. 91 For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE Indholdsfortegnelse Redegørelse Lokalplanens indhold... 3 Lokalplanens forhold til den øvrige planlægning for området... 5 Bestemmelser 1 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ

LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ 1 LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ EN KORTFATTET BESKRIVELSE Beliggenhed Tidligere Klædefabrik Lokalplanområdet omfatter ejendommen Hermann Stillingsvej 1, der har tilhørt Forsvarets Bygningstjeneste.

Læs mere

Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31

Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31 Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31 For et center- og boligområde beliggende ved Ryslinge gl. kro på Rødamsvej i Ryslinge Teknisk afdeling Maj 2004 Side 1 Indholdsfortegnelse Side: Hvornår skal

Læs mere

EBELTOFT KOMMUNE Lokalplan nr. 248

EBELTOFT KOMMUNE Lokalplan nr. 248 03.09.2003 EBELTOFT KOMMUNE Lokalplan nr. 248 Bøgebjerg - et område til boligbebyggelse i Ebeltoft 1 Hvad er en lokalplan? En lokalplan har hjemmel i Lov om Planlægning. Loven skal sikre, at en sammenfattende

Læs mere

LOKALPLAN NR. 265. for et erhvervsområde ved Milnersvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 265. for et erhvervsområde ved Milnersvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 265 for et erhvervsområde ved Milnersvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser udarbejdet

Læs mere

Forslag til lokalplan 02.20. For 7 ejendomme på Tinsoldaten i Vinderød

Forslag til lokalplan 02.20. For 7 ejendomme på Tinsoldaten i Vinderød Forslag til lokalplan 02.20 For 7 ejendomme på Tinsoldaten i Vinderød Juni 2013 N a t u r o g U d v ik lin g Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47 78 40 00 Hvorfor laver vi

Læs mere

LOKALPLAN NR. 1.6-2 for et boligområde på Klostergårdens jorder

LOKALPLAN NR. 1.6-2 for et boligområde på Klostergårdens jorder Kalundborg Kommune LOKALPLAN NR. 1.6-2 for et boligområde på Klostergårdens jorder Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2000-2012 Indhold Lokalplan nr. 1.6-2 for et boligområde på Klostergårdens jorder Indledning

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 134 FOR ET OMRÅDE VED PRÆSTEVÆNGET

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 134 FOR ET OMRÅDE VED PRÆSTEVÆNGET HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 134 FOR ET OMRÅDE VED PRÆSTEVÆNGET GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser udarbejdet lokalplan nr. 134 for

Læs mere

LOKALPLAN NR. 229. For en daginstitution ved Ålholmparken. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 229. For en daginstitution ved Ålholmparken. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 229 For en daginstitution ved Ålholmparken Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser udarbejdet

Læs mere

LOKALPLAN NR. 151 for et område til en bolig og sti ved Kærgårdsvej i Gram

LOKALPLAN NR. 151 for et område til en bolig og sti ved Kærgårdsvej i Gram LOKALPLAN NR. 151 for et område til en bolig og sti ved Kærgårdsvej i Gram Skanderborg Kommune 2007 Hvad er en lokalplan? I følge Lov om Planlægning skal der udarbejdes og offentliggøres en lokalplan,

Læs mere

FAABORG KOMMUNE Lokalpian 3.86

FAABORG KOMMUNE Lokalpian 3.86 FAABORG KOMMUNE Lokalpian 3.86 Boligområde ved Rugagerparken Januar 2001 Lokaiplan nr. 3.86 Indhoidsfortegnelse: Redet~orelse side Lokalpianens baggrund og formål 3 Beskrivelse af lokalpianområdet 3 Lokalpianens

Læs mere

Boligområde på Søndermarksvej. Billund kommune Teknisk Service April 2006 LOKALPLAN NR. 124

Boligområde på Søndermarksvej. Billund kommune Teknisk Service April 2006 LOKALPLAN NR. 124 Boligområde på Søndermarksvej Billund kommune Teknisk Service April 2006 LOKALPLAN NR. 124 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan?...4 REDEGØRELSE Baggrund...5 Beskrivelse af området...5 Beskrivelse

Læs mere

ASSENS KOMMUNE LANGBYGÅRDSVEJ KAJ NIELSENS VEJ. Lokalplan nr. O.75. For et boligområde ved Teglværksvej i Glamsbjerg.

ASSENS KOMMUNE LANGBYGÅRDSVEJ KAJ NIELSENS VEJ. Lokalplan nr. O.75. For et boligområde ved Teglværksvej i Glamsbjerg. ASSENS KOMMUNE FREDENSVEJ GRØNNEVEJ VANDVÆRKSVEJ LANGBYGÅRDSVEJ KAJ NIELSENS VEJ Lokalplan nr. O.75 For et boligområde ved Teglværksvej i Glamsbjerg. 1 Lokalplan nr. 0.75 For et boligområde ved teglværksvej,

Læs mere

Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000. Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald.

Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000. Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald. Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000 Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald. Videbæk Kommune Tillæg nr. 5 til Videbæk Kommuneplan 1997 Lokalplan nr. 83

Læs mere

L o k a l p l a n. For et område til klubhus og andre faciliteter i Bjerringbro Idrætspark

L o k a l p l a n. For et område til klubhus og andre faciliteter i Bjerringbro Idrætspark L o k a l p l a n F.035-2 For et område til klubhus og andre faciliteter i Bjerringbro Idrætspark Bjerringbro Kommune Oktober 2005 I henhold til lov om planlægning Lokalplan F.035-2 For et område til klubhus

Læs mere

Silkeborg Kommune. Område ved Lysbrogade LOKALPLAN 112.08

Silkeborg Kommune. Område ved Lysbrogade LOKALPLAN 112.08 Silkeborg Kommune Område ved Lysbrogade LOKALPLAN 112.08 LOKALPLAN NR. 112.08 FOR ET OMRADE VED LYSBROGADE INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD... 3 LOKALPLANENS FORHOLD TIL DEN ØVRIGE

Læs mere

LOKALPLAN NR. 170. For et område ved Gadeledsvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 170. For et område ved Gadeledsvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 170 For et område ved Gadeledsvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde

Læs mere

Lokalplan nr. 9-21 for et område nordvest for Statene, Ærøskøbing.

Lokalplan nr. 9-21 for et område nordvest for Statene, Ærøskøbing. Lokalplan nr. 9-21 for et område nordvest for Statene, Ærøskøbing. Ærøskøbing kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse side 3 Kommuneplantillæg side 5 Lokalplan side 8 Kortbilag side 12 2 Redegørelse for

Læs mere

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen LOKALPLAN 285 BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen ALLERØD KOMMUNE FORVALTNINGEN 2004 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD...2 Hvad er en lokalplan?...2 Hvorfor udarbejdes

Læs mere

Lokalplan for et område til boligformål og vandrerhjem i Ræhr. Lokalplan nr. 270 B/F-01 April 2008

Lokalplan for et område til boligformål og vandrerhjem i Ræhr. Lokalplan nr. 270 B/F-01 April 2008 Lokalplan for et område til boligformål og vandrerhjem i Ræhr April 2008 Retningslinier for lokalplanen Lokalplanen er den detaljerede plan, der fastlægger, hvordan et område skal benyttes. Lokalplaner

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan 1345-05 Boliger v. Østergade/Ejnar Mikkelsens Vej

Tillæg 1 til lokalplan 1345-05 Boliger v. Østergade/Ejnar Mikkelsens Vej BILAG TIL MØDE I: HR 28.11.2006, pkt. 4 Forslag november 2006 Tillæg 1 til lokalplan 1345-05 Boliger v. Østergade/Ejnar Mikkelsens Vej Forslag, november 2006 T:\BD Sag\Bilag\HR 2006-11-28 Tilæg 1 til lokalplan

Læs mere

Erhvervsområde i Tandslet. Sydals Kommune Lokalplan TA 6

Erhvervsområde i Tandslet. Sydals Kommune Lokalplan TA 6 Erhvervsområde i Tandslet Sydals Kommune Lokalplan TA 6 Indledning 1 Sydals Kommune Lokalplan nr. TA 6 For en erhvervsvirksomhed i Tandslet Indledning og redegørelse Hvad er en lokalplan...................

Læs mere

o o o og, Q ~ Q.. ~.~ l:j.;r T ruelsdal " ~ "' Ugertøse Lokalplan 4.3 for et område i Ugerløse

o o o og, Q ~ Q.. ~.~ l:j.;r T ruelsdal  ~ ' Ugertøse Lokalplan 4.3 for et område i Ugerløse HVIDEBÆK KOMMUNE o o o og, Q ~,,, /, V' km ~ Q.. ~.~ l:j.;r T ruelsdal " ~ "' \" Ugertøse " Lokalplan 4.3 for et område i Ugerløse Indholdsfortegnelse Redegørelse Planens forhold til anden planlægning:

Læs mere

Lokalplan 252- Forslag

Lokalplan 252- Forslag 1 Lokalplan 252- Forslag Selandia Erhvervspark ved Haslevvej INDLEDNING September 2010 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks.

Læs mere

Forslag til lokalplan O-201.1 - Institutions- og idrætsformål i Ørslev.

Forslag til lokalplan O-201.1 - Institutions- og idrætsformål i Ørslev. Til modtagere af lokalplanforslag O-201.1. Rådhuset Postboks 200 4760 Vordingborg T. 55 36 36 36 F. 55 36 27 00 www.vordingborg.dk Journalnr. 2008-30204 Torben Andersen +45 55 36 24 21 TA@vordingborg.dk

Læs mere

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplanområdets beliggenhed i Hals HALS KOMMUNE JUNI 2000 INDHOLD HVAD ER EN LOKALPLAN?...II LÆSEVEJLEDNING...II REDEGØRELSE... 3 LOKALPLANENS BAGGRUND...

Læs mere

Lokalplan 230- Forslag

Lokalplan 230- Forslag Lokalplan 230- Forslag Boliger ved Søbjergvej Haraldsted Sø oktober 2009 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks. om - anvendelse,

Læs mere

Lokalplan 027-707. Forslag. Boligområde på Skalbakken i Ørsted. Med kommuneplantillæg nr. 45 til kommuneplan 2005-2017 for Rougsø Kommune

Lokalplan 027-707. Forslag. Boligområde på Skalbakken i Ørsted. Med kommuneplantillæg nr. 45 til kommuneplan 2005-2017 for Rougsø Kommune TEKNIK OG MILJØ Forslag Lokalplan 027-707 Boligområde på Skalbakken i Ørsted Med kommuneplantillæg nr. 45 til kommuneplan 2005-2017 for Rougsø Kommune Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59

Læs mere

Lokalplan nr. 4.23. for Helårsboliger på matr. nre. 8 d og 8 x, Boderne, Hellebæk, Ndr. Strandvej 180, Ålsgårde INDHOLDSFORTEGNELSE

Lokalplan nr. 4.23. for Helårsboliger på matr. nre. 8 d og 8 x, Boderne, Hellebæk, Ndr. Strandvej 180, Ålsgårde INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplan nr. 4.23 for Helårsboliger på matr. nre. 8 d og 8 x, Boderne, Hellebæk, Ndr. Strandvej 180, Ålsgårde INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE....3 Eksisterende forhold....3 Lokalplanens formål....3 Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan nr. 93 for en ny boligbebyggelse i Søndervig

Lokalplan nr. 93 for en ny boligbebyggelse i Søndervig Lokalplan nr. 93 for en ny boligbebyggelse i Søndervig INDHOLD LOKALPLANENS REDEGØRELSE... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Offentlig fremlæggelse... 1 Lokalplanområdet... 2 Planens formål og indhold... 2

Læs mere

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD SKANDERBORG KOMMUNE 1980 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanens forhold

Læs mere

LOKALPLAN NR. 064. Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 2011. For et offentligt område til plejecenter m.m. ved Snorrebakken i Rønne etape 2

LOKALPLAN NR. 064. Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 2011. For et offentligt område til plejecenter m.m. ved Snorrebakken i Rønne etape 2 LOKALPLAN NR. 064 Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 2011 For et offentligt område til plejecenter m.m. ved Snorrebakken i Rønne etape 2 December 2011 Indsigelser og ændringsforslag Lokalplanforslaget blev vedtaget

Læs mere

Lokalplan 320. for et område i Skovshoved By

Lokalplan 320. for et område i Skovshoved By Lokalplan 320 for et område i Skovshoved By ! INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 320 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN

Læs mere

for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade

for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-9407 for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade BESKRIVELSE AF FORSLAGET Lokalplanforslaget omfatter et ældre centerområde med gode muligheder

Læs mere

LOKALPLAN 03-033 BOLIGOMRÅDE, STAMMEN 128-142 GISTRUP

LOKALPLAN 03-033 BOLIGOMRÅDE, STAMMEN 128-142 GISTRUP LOKALPLAN 03-033 BOLIGOMRÅDE, STAMMEN 128-142 GISTRUP AALBORG KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING MAJ 2000 Vejledning En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, beplantning, stier,

Læs mere

LOKALPLAN 112. For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 112. For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 112 For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen................... 1 Lokalplanens indhold.......................

Læs mere

OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03. Boligejendom Stadionvej 27

OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03. Boligejendom Stadionvej 27 OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03 Boligejendom Stadionvej 27 LOKALPLAN O-B2/03 Boligejendom Stadionvej 27 i OTTERUP BY PRIS 50 KR. INDHOLDSFORTEGNELSE BILAG TIL LOKALPLAN SIDE 2 BILAG A Kort beskrivelse

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Lokalplan 1.22 For institution på Sønderlandsgade

THYHOLM KOMMUNE. Lokalplan 1.22 For institution på Sønderlandsgade THYHOLM KOMMUNE Lokalplan 1.22 For institution på Sønderlandsgade FREMLAGT FRA DEN 25. SEPTEMBER TIL DEN 20. NOVEMBER 2002. OFFENTLIGT BEKENDTGJORT DEN 8. JANUAR 2003. LOKALPLAN NR. 1.22 Forord til lokalplanforslaget

Læs mere

Lokalplan nr. 1013. Ferielejligheder Ved Rønbjerg Feriecenter

Lokalplan nr. 1013. Ferielejligheder Ved Rønbjerg Feriecenter Lokalplan nr. 1013 Ferielejligheder Ved Rønbjerg Feriecenter August 2010 Indholdsfortegnelse Redegørelse... 2 Vejledning...2 Offentlig høring...2 Klageadgang...2 Lokalplanområdets beliggenhed og afgrænsning...3

Læs mere

Lokalplan nr. 86 for et sommerhusområde i Nr. Lyngvig

Lokalplan nr. 86 for et sommerhusområde i Nr. Lyngvig Lokalplan nr. 86 for et sommerhusområde i Nr. Lyngvig INDHOLD LOKALPLANENS REDEGØRELSE... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Lokalplanområdet... 2 Lokalplanens formål og indhold... 3 Lokalplanens forhold til

Læs mere

Sydals Kommune. Lokalplan HØ 11.1. Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 1999-2008. Område til center- og erhvervsformål i Hørup. Hørup Hav 1: 20.

Sydals Kommune. Lokalplan HØ 11.1. Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 1999-2008. Område til center- og erhvervsformål i Hørup. Hørup Hav 1: 20. Område til center- og erhvervsformål i Hørup N Skovbyvej Skovsholm Sdr. Landevej Hørup Hav 1: 20.000 Sydals Kommune Lokalplan HØ 11.1 Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 1999-2008 Indledning 1 Sydals Kommune

Læs mere

TØLLØSE KOMMUNE LOKALPLAN 1.34. Område øst for Søndermarken. August 2002. κ κ. κ κ. κ κ. κ κ

TØLLØSE KOMMUNE LOKALPLAN 1.34. Område øst for Søndermarken. August 2002. κ κ. κ κ. κ κ. κ κ TØLLØSE KOMMUNE LOKALPLAN 1.34 Område øst for Søndermarken August 2002 Lokal D lån. 1.34 For et boligområde øst for S ø rider marken.i Tølløse LOKALPLAN 1.34 FOR ET BOLIGOMRÅDE OST FOR SONDERMARKEN l TOLLOSE

Læs mere

Lokalplan 029-707. Forslag. Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa. med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune)

Lokalplan 029-707. Forslag. Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa. med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) TEKNIK OG MILJØ Forslag Lokalplan 029-707 Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 87 59

Læs mere

RY KOMMUNE LOKALPLAN NR. 111 Firgårdehjemmet

RY KOMMUNE LOKALPLAN NR. 111 Firgårdehjemmet RY KOMMUNE LOKALPLAN NR. 111 Firgårdehjemmet Lokalplan for et område til et aktivitetscenter / bofællesskab ved Firgårde. 5. oktober 2004 INDLEDNING Hvad er en lokalplan Lokalplanens indhold En lokalplan

Læs mere

JÆGERSPMS KOMMUNE. Lokalplan nr. 61. Bolig område ved Gerlev Strandvej. N 359104 FR-SUND. I STEMpET;MÆRKE

JÆGERSPMS KOMMUNE. Lokalplan nr. 61. Bolig område ved Gerlev Strandvej. N 359104 FR-SUND. I STEMpET;MÆRKE Matr. nre 5k Tørslev by, Gerlev 3E Gerlev by, Gerlev JÆGERSPMS KOMMUNE Lokalplan nr. 61 Bolig område ved Gerlev Strandvej. Anmelder: Eandinspektsrerne Bsrge Hansen & Erik Jensen, Lundeve j 44, 3600 Fr.sund.

Læs mere

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Fremlagt fra den 02.01.2003 til den 27.02.2003. Endelig godkendt den 26.03.2003 HVAD ER EN LOKALPLAN?

Læs mere

LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej

LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. GREVE KOMMUNE

Læs mere

LOKALPLAN NR. 256 A FOR ET BOLIGOM- RÅDE VED GL. AMTSVEJ. INDLEDNING

LOKALPLAN NR. 256 A FOR ET BOLIGOM- RÅDE VED GL. AMTSVEJ. INDLEDNING INDLEDNING Gl. Amtsvej er et ældre, blandet område, som med sine mange forskelligartede huse, fremstår som en karakterfyldt villavej. Indenfor området ligger to ubebyggede grunde, matr. nre. 1 dg og 1dh,

Læs mere

LOKALPLAN NR. 5.03 BOLIGBEBYGGELSE PÅ HØRBY FÆRGEKRO

LOKALPLAN NR. 5.03 BOLIGBEBYGGELSE PÅ HØRBY FÆRGEKRO LOKALPLAN NR. 5.03 BOLIGBEBYGGELSE PÅ HØRBY FÆRGEKRO Teknisk Afdeling April 2002 1 HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er en plan, hvori byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks.

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE. Lokalplan nr. 374. Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro. (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen)

HOLSTEBRO KOMMUNE. Lokalplan nr. 374. Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro. (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen) HOLSTEBRO KOMMUNE Lokalplan nr. 374 Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen) Offentligt bekendtgjort den 29. januar 2003 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Lokalplan nr. 2.10 For et område ved Smedegade i Lohals

Lokalplan nr. 2.10 For et område ved Smedegade i Lohals Lokalplan nr. 2.10 For et område ved Smedegade i Lohals Tillæg nr. 12 til Tranekær Kommuneplan 2000 Hvad er en lokalplan En lokalplan er en detaljeret plan for et område i en kommune. Den fastlægger en

Læs mere

Supplement til Lokalplan nr. 233 - forslag

Supplement til Lokalplan nr. 233 - forslag Supplement til Lokalplan nr. 233 - forslag Skovparken Harevænget 2-6 Lokalplanens redegørelse Om lokalplaner En lokalplan fastlægger, hvordan udviklingen skal være i et bestemt område. Lokalplanen kan

Læs mere

Boliger, Sydlige del af Gedved By

Boliger, Sydlige del af Gedved By Boliger, Sydlige del af Gedved By Lokalplan 16-007, Gedved By TEKNIK OG MILJØ Udsnit af Kort- og Matrikelstyrelsens kort er gengivet med Kort- og Matrikelstyrelsens tilladelse. 199/KD.086.615 Kort- og

Læs mere

KOMMUNE ODDER LOKALPLAN NR. 1067 FOR ET OMRADE TIL BOLIGBEBYGGELSE VED VENNELUNDSVEJ I DEN VESTLIGE DEL AF ODDER BY.

KOMMUNE ODDER LOKALPLAN NR. 1067 FOR ET OMRADE TIL BOLIGBEBYGGELSE VED VENNELUNDSVEJ I DEN VESTLIGE DEL AF ODDER BY. ODDER LOKALPLAN KOMMUNE NR. 1067 FOR ET OMRADE TIL BOLIGBEBYGGELSE VED VENNELUNDSVEJ I DEN VESTLIGE DEL AF ODDER BY. Odder Kommune Lokalplan nr. 1067 Lokalplan for et område til boligbebyggelse ved Vennelundsvej

Læs mere

LOKALPLAN NR. 188. For et område ved P.Mogensenvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 188. For et område ved P.Mogensenvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 188 For et område ved P.Mogensenvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser udarbejdet

Læs mere

Udarbejdet af Teknik og Udvikling Dato: August 2000 Kontaktperson: Hanne Majgaard Nielsen Tlf. 87 58 59 19 Fax. nr. 87 58 59 88

Udarbejdet af Teknik og Udvikling Dato: August 2000 Kontaktperson: Hanne Majgaard Nielsen Tlf. 87 58 59 19 Fax. nr. 87 58 59 88 Udarbejdet af Teknik og Udvikling Dato: August 2000 Kontaktperson: Hanne Majgaard Nielsen Tlf. 87 58 59 19 Fax. nr. 87 58 59 88 GRENAA KOMMUNE LOKALPLANNR. 147 Læsevejledning Lokalplanen er opdelt i en

Læs mere

Plejeboliger ved Lokalcenter Rosenvang i Viby Indeholder tillæg nr. 67 til kommuneplan 2001. Vilhelm Becks Vej Rosenvangs Allé

Plejeboliger ved Lokalcenter Rosenvang i Viby Indeholder tillæg nr. 67 til kommuneplan 2001. Vilhelm Becks Vej Rosenvangs Allé Århus Kommune Lokalplan nr.: Plejeboliger ved Lokalcenter Rosenvang i Viby Indeholder tillæg nr. 67 til kommuneplan 2001 743 forslag Vilhelm Becks Vej Rosenvangs Allé Vilhelm Becks Vej Kaj Munks Vej Vidtskuevej

Læs mere

RIBE BYKERNE. Ribe Vandrehjem LOKALPLAN NR. 01.04

RIBE BYKERNE. Ribe Vandrehjem LOKALPLAN NR. 01.04 RIBE BYKERNE Ribe Vandrehjem LOKALPLAN NR. 01.04 INDHOLD: Side Indledning... l Fremlæggelse og vedtagelse... 2 Redegørelse: 1. Lokalplanens formål og indhold 4 2. Forhold til den øvrige planlægning...

Læs mere

Lokalplan nr. 3.25. for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE

Lokalplan nr. 3.25. for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplan nr. 3.25 for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse...3 Baggrund for lokalplanen....3 Lokalplanens formål....5 Lokalplanens indhold...5 Lokalplanens forhold til anden

Læs mere

LOKALPLAN NR. 004.237

LOKALPLAN NR. 004.237 LOKALPLAN NR. 004.237 For et område ved Fruerstuevej SVENDBORG KOMMUNE Teknisk forvaltning plan- og udviklingsafdelingen september 1991 Hvad er en lokalpian En lokalpian er en plan, hvori byrådet kan fastsætte

Læs mere

LOKALPLAN NR. 20.20.04. Område til offentlige formål Stationspladsen i Kongerslev

LOKALPLAN NR. 20.20.04. Område til offentlige formål Stationspladsen i Kongerslev T Anmelder: Sejlflod Kommune, Stationsvej 5, 9280 Storvorde tlf.: 96 77 99 00 ORIGINAL 22542? 03 OUU0.0070 LOKALPLAN NR. 20.20.04 ORIGINAL 225390 03 0000.0070.04.20015 TÅ 400r00 K Område til offentlige

Læs mere

LOKALPLAN NR. 210. Boligområde ved Skovgyden i Aunslev

LOKALPLAN NR. 210. Boligområde ved Skovgyden i Aunslev LOKALPLAN NR. 210 Boligområde ved Skovgyden i Aunslev Hvad er en lokalplan En lokalplan fastlægger, hvordan udviklingen skal være i et bestemt område. Lokalplanen kan bl.a bestemme: - hvad området og bygningerne

Læs mere

Lokalplan nr. 9-20 for et område syd for Vråvejen, Ærøskøbing.

Lokalplan nr. 9-20 for et område syd for Vråvejen, Ærøskøbing. Lokalplan nr. 9-20 for et område syd for Vråvejen, Ærøskøbing. Ærøskøbing kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse side 3 Kommuneplantillæg side 5 Lokalplan side 8 Kortbilag side 12 2 Redegørelse for Lokalplan

Læs mere

Lokalplan 328 LOKALPLAN NR. 328 BOLIGOMRÅDE PÅ ENERGIVEJ EN KORTFATTET BESKRIVELSE

Lokalplan 328 LOKALPLAN NR. 328 BOLIGOMRÅDE PÅ ENERGIVEJ EN KORTFATTET BESKRIVELSE LOKALPLAN NR. 328 BOLIGOMRÅDE PÅ ENERGIVEJ ULLERSVEJ NYVANGSVEJ VIDARSVEJ FRIGGSVEJ ENERGIVEJ Lokalplan 328 EN KORTFATTET BESKRIVELSE Beliggenhed Planen går ud på 42 nye boliger kan opføres på arealet

Læs mere

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg INDHOLDSFORTEGNELSE side Lokalplanen... 2 Afgrænsning... 3 Zonestatus... 3 Formål... 3 BESTEMMELSER 1 Anvendelse... 5 2 Afgrænsning

Læs mere

Lokalplan nr. 133. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling April 2002. Nyborg Friskole

Lokalplan nr. 133. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling April 2002. Nyborg Friskole Lokalplan nr. 133 Nyborg Kommune Teknisk Afdeling April 2002 Nyborg Friskole 1 Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Lokalplanens baggrund... 4 Lokalplanens indhold... 5 Forhold til anden planlægning...

Læs mere

Lokalplan nr. 5.49.B. Boligområde ved Rolighedsvej i St. Lyngby. Kommuneplantillæg nr. 4

Lokalplan nr. 5.49.B. Boligområde ved Rolighedsvej i St. Lyngby. Kommuneplantillæg nr. 4 Lokalplan nr. 5.49.B Boligområde ved Rolighedsvej i St. Lyngby Kommuneplantillæg nr. 4 27.08.2003 Lokalplan nr. 05.49.B - Rolighedsvej, St. Lyngby SKÆVINGE KOMMUNE 29.04.2003 rtammclsegård, Store Lyngby

Læs mere

STRUER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 202 FOR ET OMRÅDE TIL KØRETEKNISK GO-KART BANE M.M. VED LINDTORP.

STRUER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 202 FOR ET OMRÅDE TIL KØRETEKNISK GO-KART BANE M.M. VED LINDTORP. STRUER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 202 FOR ET OMRÅDE TIL KØRETEKNISK GO-KART BANE M.M. VED LINDTORP. HVAD ER EN LOKALPLAN? Ifølge Lov om planlægning har Byrådet pligt til at udarbejde en lokalplan, før der gennemføres

Læs mere

LOKALPLAN 205. for Kløckershave og Salem

LOKALPLAN 205. for Kløckershave og Salem LOKALPLAN 205 for Kløckershave og Salem GENTOFTE KOMMUNE Gentoftegade INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 205 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS

Læs mere

Lokalplan 012-707. Forslag. Torv ved Søndergade og Åbyen i Grenaa. med Kommuneplantillæg 28 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune)

Lokalplan 012-707. Forslag. Torv ved Søndergade og Åbyen i Grenaa. med Kommuneplantillæg 28 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) T E K N I K O G M I L J Ø Forslag Lokalplan 012-707 Torv ved Søndergade og Åbyen i Grenaa med Kommuneplantillæg 28 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa

Læs mere

LOKALPLAN NR. 051.295

LOKALPLAN NR. 051.295 I~ISvendborg ~ Kommune ij~d~li -U541~ LOKALPLAN NR. 051.295 For et område mellem Bregningevej, Syrenvej, Vindeby Pilevej og Eskærvej Teknisk Forvaltning - Plan- og Udviklingsafdelingen November 1996 Hvad

Læs mere

Lokalplan 10-84 Boligområde i Jyderup Nord

Lokalplan 10-84 Boligområde i Jyderup Nord Lokalplan 10-84 Boligområde i Jyderup Nord TORNVED KOMMUNE Maj 2006 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er et dokument, der for et geografisk afgrænset område fastlægger, hvordan der må bygges eller anlægges.

Læs mere

for et område omkring kirken i Vindinge,

for et område omkring kirken i Vindinge, 1-2.. )..Q Lokalplan nr, 249 for et område omkring kirken i Vindinge, Redegørelse, Indledning: Vindinge 1782. Vindinge landsby bestod oprindelig af både tre- og firlængede gårde og enkelte småhuse, der

Læs mere

FORSLAG Høringsperiode 2. december 2014 til 27. januar 2015 Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 103 Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede

FORSLAG Høringsperiode 2. december 2014 til 27. januar 2015 Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 103 Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede FORSLAG Høringsperiode 2. december 2014 til 27. januar 2015 Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 103 Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede Hvad er en lokalplan? En lokalplan kan siges at være

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 135 BOLIGOMRÅDET ELLEGÅRDEN I ULLERØD

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 135 BOLIGOMRÅDET ELLEGÅRDEN I ULLERØD HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 135 BOLIGOMRÅDET ELLEGÅRDEN I ULLERØD GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød kommune har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan nr.

Læs mere

LOKALPLAN NR. 66 STEMPFXMÆRKE FOR ET OMRADE TIL SALGS- OG UDSTILLINGSPRÆGET VIRKSOMHED HERUNDER MOTEL/CAFETERIA. RETTEN l '1REMAA

LOKALPLAN NR. 66 STEMPFXMÆRKE FOR ET OMRADE TIL SALGS- OG UDSTILLINGSPRÆGET VIRKSOMHED HERUNDER MOTEL/CAFETERIA. RETTEN l '1REMAA e STEMPFXMÆRKE RETTEN l '1REMAA KUN GYLOKJT M 0 AFSTtMPUNG AF OOMM ftkonto«ets lcass KONTf»OLAPFA«AT B 263523 GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 66 FOR ET OMRADE TIL SALGS- OG UDSTILLINGSPRÆGET VIRKSOMHED HERUNDER

Læs mere

LOKALPLAN 13.14.01 FREDERIKSHAVN KOMMUNE

LOKALPLAN 13.14.01 FREDERIKSHAVN KOMMUNE LOKALPLAN 13.14.01 FREDERIKSHAVN KOMMUNE LOKALPLAN KOKTVEDVEJ 121 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord.3 Hvad er en lokalplan?.... 4 Lokalplaners indhold... 4 Eksisterende lovlig anvendelse kan fortsætte... 4 Lovgrundlag...

Læs mere

LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST

LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST NUUP KOMMUNEA FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ FEBRUAR 2000 VEJLEDNING En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, stier, veje o.s.v.

Læs mere

LOKALPLAN. Sønderborg Kommune. Lokalplan Nr. 2-0502 Lystbådehavnen ved Østerhage

LOKALPLAN. Sønderborg Kommune. Lokalplan Nr. 2-0502 Lystbådehavnen ved Østerhage LOKALPLAN Sønderborg Kommune Lokalplan Nr. 2-0502 Lystbådehavnen ved Østerhage Plan og Teknik Rådhuset 6400 Sønderborg Tlf 74126430 Fax 74126432 E-mail raadhus@sonderborg.dk I n d h o l d I NDHOLD BESKRIVELSE

Læs mere

Lokalplan 2014-1 Boligbebyggelse, Langelinie 55, Otterup FORSLAG

Lokalplan 2014-1 Boligbebyggelse, Langelinie 55, Otterup FORSLAG Lokalplan 2014-1 Boligbebyggelse, Langelinie 55, Otterup FORSLAG Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Hvad er en lokalplan 4 Foto kort af lokalplan området 5 Redegørelse 6 Lokalplanens redegørelse

Læs mere

Lokalplan 2008-5. Boligområde i Hårslev

Lokalplan 2008-5. Boligområde i Hårslev Lokalplan 2008-5 Boligområde i Hårslev Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvor Kommunalbestyrelsen kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks. om: Anvendelse Udstykning Vej- og

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 088 REDEGØRELSE

INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 088 REDEGØRELSE INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 088 REDEGØRELSE Lokalplanområdet l Lokalplanens baggrund og formål l Lokalplanens indhold l Lokalplanens forhold til anden planlægning 2 Lokalplanens retsvirkninger 5

Læs mere

LOKALPLAN 124. For Gyvelholm, Furesøvej 61 i Virum bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 124. For Gyvelholm, Furesøvej 61 i Virum bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 124 For Gyvelholm, Furesøvej 61 i Virum bydel Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen.................... 1 Lokalplanens indhold........................ 2 Lokalplanens

Læs mere

HØJER KOMMUNE. Lejeboliger i Sdr. Sejerslev ved Præstevænget

HØJER KOMMUNE. Lejeboliger i Sdr. Sejerslev ved Præstevænget HØJER KOMMUNE Lokalplan 02.12.01 Lejeboliger i Sdr. Sejerslev ved Præstevænget Vedtaget: 08.10.1985 Højer Kommune Kirkegårdsgade 1-3 6280 Højer Telefon 73 78 27 27 Fax 73 78 27 28 www.hoejer.dk E-mail:

Læs mere

LOKALPLAN NR. 165. Skovskolen i Nødebo. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 165. Skovskolen i Nødebo. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 165 Skovskolen i Nødebo Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

Lokalplan nr. 147. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, marts 2007. Dagligvarebutik ved Frisengårdsvej

Lokalplan nr. 147. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, marts 2007. Dagligvarebutik ved Frisengårdsvej Lokalplan nr. 147 Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, marts 2007 Dagligvarebutik ved Frisengårdsvej Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Lokalplanens baggrund...4 Lokalplanens indhold...4 Forhold

Læs mere

Silkeborg Kommune. Område ved Frank Jægers Vej og Øster Bordingvej LOKALPLAN 131.01

Silkeborg Kommune. Område ved Frank Jægers Vej og Øster Bordingvej LOKALPLAN 131.01 Silkeborg Kommune Område ved Frank Jægers Vej og Øster Bordingvej LOKALPLAN 131.01 Lokalplan nx. 131.01 for et omxåde yed Frank Jægers Vej og @&er Bordengvej. INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLANENS FORMÅL...

Læs mere

LOKALPLAN NR. 9 414. for et område ved Ellekratvej

LOKALPLAN NR. 9 414. for et område ved Ellekratvej LOKALPLAN NR 9 414 for et område ved Ellekratvej Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f eks om - anvendelse - udstykning - vej-

Læs mere

LOKALPLAN NR. 150 AUTOFORHANDLER VED RIBEVEJ / ULLERUPVEJ SKÆRBÆK KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 150 AUTOFORHANDLER VED RIBEVEJ / ULLERUPVEJ SKÆRBÆK KOMMUNE LOKALPLAN NR. 150 AUTOFORHANDLER VED RIBEVEJ / ULLERUPVEJ SKÆRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING FEBRUAR 2005 VEJLEDNING Hvad er en lokalplan? En lokalplan fastsætter bestemmelser for, hvordan arealer, nye

Læs mere

Lokalplan nr. 05.62.B. Boligområde ved Den Gamle Skole i St. Lyngby

Lokalplan nr. 05.62.B. Boligområde ved Den Gamle Skole i St. Lyngby Lokalplan nr. 05.62.B Boligområde ved Den Gamle Skole i St. Lyngby 30.08.2006 LOKALPLAN NR. 05.62.B Skolehaven et område til boligformål ved Den Gamle Skole i Store Lyngby Tegnestuen Møllestræde A/S i

Læs mere

LOKALPLAN NR. B 51.30.01

LOKALPLAN NR. B 51.30.01 LOKALPLAN NR. B 51.30.01 FOR DØGNINSTITUTION PÅ FRØRUPVEJ 34A ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 2002 2 Indholdsfortegnelse Lokalplan nr. B 51.30.01 Lokalplanens redegørelse. Side Lokalplanens baggrund

Læs mere