Syddjurs Kommunes Ældreråd. Årsberetning 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Syddjurs Kommunes Ældreråd. Årsberetning 2012"

Transkript

1 Syddjurs Kommunes Ældreråd Årsberetning 2012

2 Ældrerådet har følgende sammensætning: Formand: Molly Thomsen, Ryomgård Næstformand Karen Møller, Vrinners Henry Morre Pedersen, Rønde Bende Ingstrup Andersen, Kolind Bodil Jacobsen, Pindstrup Gurli Juel Sørensen, Tirstrup Hans Græsborg Pedersen, Ryomgård Jytte Schnell, Mørke Leif Hove, Ebeltoft Ulla Rasmussen, Ebeltoft Bent Salminen, Kolind Ældrerådets formål: Ældrerådet er en lovbestemt forvaltningsenhed, som har til formål at rådgive kommunalbestyrelsen i ældrepolitiske spørgsmål. Ældrerådet, giver høringssvar på stillede spørgsmål og kan uopfordret selv stille forslag til kommunalbestyrelsen. formidler synspunkter mellem borgere og kommunalbestyrelse om lokalpolitiske spørgsmål, der vedrører alle ældre i kommunen. medvirker til at øge medindflydelse og medansvar for kommunens ældre borgere. sikrer, at dialogen og samarbejdet mellem de ældre og kommunalbestyrelsen udbygges. varetager de ældres interesser og synspunkter og taler på de ældres vegne. Ældrerådets medlemmer har tavshedspligt. Høringsforpligtigelse: Kommunalbestyrelsen har pligt til at høre Ældrerådet om alle forslag, der vedrører de ældre i kommunen. Ældrerådet skal høres, hvad enten beslutningen træffes i kommunalbestyrelsen, i udvalg eller et forvaltningsorgan. Ældrerådet er uafhængig af partipolitik og andre organisationer.

3 Ældrerådets møder. Ældrerådet holder egne møder, hvor rådet drøfter og behandler aktuelle spørgsmål, høringer og forslag. Rådets møder er ikke offentlige, men der udskrives dagsordner og referater, som kan læses på Syddjurs kommunes hjemmeside Ældrerådet har nedsat følgende udvalg: Sundhed, herunder madordning: Bodil Jacobsen og Ulla Rasmussen. Kulturområdet og kontakt til medierne: Molly Thomsen og Hans Græsborg Pedersen. Boliger, centre og aktivitetstilbud: Karen Møller, Jytte Schnell, Gurli Sørensen, Henry Morre Pedersen og Bende Ingstrup Andersen. Trafik, infrastruktur og miljø: Leif Hove, Hans Græsborg Pedersen og Bent Salminen. Sundhedsfagligt, sygehuse/genoptræning: Bende Andersen, Ulla Rasmussen, Gurli Sørensen, Henry Morre Pedersen og Jytte Schnell. Desuden er der via en pulje oprettet en it-gruppe, som tager ud til ældre, der ikke selv kan komme af sted til kurser om betjening af en computer. Bende Ingstrup Andersen er medinitiativtager og deltager i styregruppemøder som repræsentant for ældrerådet. Projektets navn er Nem-It i eget hjem. Bende Ingstrup Andersen og Jytte Schnell er med i ældre-panelet i projekt Trivsel og Frivillighed, som arbejder med hvordan, der skabes et godt miljø for professionelle og frivillige at arbejde i for ældre borgere. Ældrerådets møder. Ældrerådet har afholdt 10 ordinære møder i 2012, foruden et antal udvalgsmøder. Ældrerådsmøderne har været afholdt på ældrecentrene i Rønde, Mørke, Knebel, Tirstrup, Ebeltoft, Kolind og Ryomgård samt i Huset i Pindstrup. Der afholdes 2 møder årligt med udvalget for Social, Ældre og Sundhed, hvor politikerne og teamlederne deltager. På disse møder bliver synspunkter og ideer pudset af. Ældrerådet finder disse møder gavnlige for samarbejdet. Trafikudvalget har ud over normal mødevirksomhed også deltaget i møde på gadeplan.

4 Ældrerådet har deltaget i borgermøder og også der udtalt sig om kommunens budget. Udvalg i ældrerådet har afholdt møder i forbindelse med afgivelse af høringssvar. Der er udarbejdet høringssvar i forbindelse med tilsynsrapporter fra plejecentrene - udarbejdet af et privat konsulentfirma - og embedslægens tilsynsrapporter for plejecentrene. Kvalitetsstandarder fortæller om, hvad visiterede borgere kan forvente at få tildelt af hjælp fra kommunen. Svarene kan læses på kommunens hjemmeside Formand og næstformand har deltaget i møder afholdt af Regionsældrerådet i Viborg, hvor formanden har sæde i forretningsudvalget. Dette indebærer 4 møder i Vejle med DANSKE ÆLDRERÅD som tovholder. DANSKE ÆLDRERÅD arrangerede i samarbejde med regionsældrerådet temamøder i Fårvang for de 19 ældreråd i Region Midtjylland. Emnet var Den primære Sundhedstjeneste. Et andet temamøde handlede om valg til ældrerådet i Valget finder sted den 19. november - samme tid som kommune- og regionsvalget. Desuden har DANSKE ÆLDRERÅD afholdt en konference i Vingsted med titlen: Før livet bliver ubærligt. hvor ældrerådet deltog med 4 deltagere. DANSKE ÆLDRERÅD har arbejdet med nye love og vedtægter, der er udsendt til samtlige 98 ældreråd til høring, inden de i sin endelige udformning blev vedtaget på repræsentantskabsmødet i 2012, hvor ældrerådet deltog med 4 medlemmer. Registrerede høringssvar: Borgerservice fremtidig placering og strategi Planstrategi Sundhedspolitik april 2012 Leverandør krav Kvalitetsstandard for madservice Tilsyn plejeboliger Kvalitetsstandarder for sundhed og omsorgsområdet Politikker. Foruden ældrepolitik, frivillighedspolitik og kostpolitik, har Ældrerådet i samarbejde med forvaltningen nu også udarbejdet en sundhedspolitik og en demenspolitik. Alle politikker kan ses på hjemmesiden

5 Velfærdsteknologi. I Syddjurs kommune har velfærdsteknologien, som andre steder i landet, holdt sit indtog, og der er mere på vej. Der vil blive nedsat et udvalg til at arbejde med fordele og ulemper, hvor ældrerådet også vil få plads. Robotstøvsugere er allerede indkøbt til brug nogle steder. Det er godt, men tiden, der kan spares, skal bruges til gavn for de ældre. Ældrerådet er meget opmærksomt på, at teknologien kommer de ældre til gode, men kan også se, at der er fordele for personalet. Formanden har desuden sæde i Sundhedsbrugerrådet, som afholder 10 møder om året i Regionshuset i Viborg. Sundhedsbrugerrådet er sammensat af repræsentanter fra de forskellige patientorganisationer + 2 ældrerådsrepræsentanter fra regionen, hvor ældrerådet i Syddjurs i denne valgperiode har den ene. Værdier. Ældrekommissionen har givet sit bud på De fem værdier for tryghed og værdighed i plejeboligen, hvilket ældrerådet har tilsluttet sig i egne møder: Indflydelse på eget liv Respekt for forskellighed Medmenneskeligheden i fokus Gode oplevelser hver dag En værdig afslutning på livet Boliger. Ældrerådet har siden 2010 været repræsenteret med Karen Møller og Henry Morre Pedersen ved boligbyggeriet ved Søhusparken, hvor Syddjurs kommune har indgået partnerskab med Forenede Care og derved haft indflydelse på byggeriet af de 32 boliger, som nu er ved at være færdige. Ældrerådet var repræsenteret ved rejsegildet, og de første 16 boliger er indflytningsklar jan Ældrerådet har i alle årerne i høringssvar gjort opmærksom på, at der manglede et aktivitetscenter i forbindelse med Søhusparken i Ebeltoft. Nu kommer det. Der er ligeledes gjort opmærksom på, at når plejecentret Vesterled i Tirstrup skulle være et rehabiliteringscenter, skulle der også være et varmtvandsbassin, og varmtvandsbassinet i genoptræningscenteret i Ebeltoft måtte ikke lukkes, før det nye blev etableret. Sådan blev det ikke.

6 Kollektiv trafik Fleks trafik, som startede op juli 2012, er kommet godt fra start. Det er blevet en succes, som alle mennesker kan benytte, når der ingen kollektiv trafik er mulig. Telebusordningen, som tog sin begyndelse 1. juni 2011, er trods begyndervanskeligheder også i en fornuftig gænge. Telebusordningen blev taget op til revision i 2012, og med de ændringer, som ældrerådet var med til at foreslå, er det blevet en god ordning, som en del ældre benytter sig af. Lægekørslen er overgået til Midttrafik, hvilket har betydet besparelser for kommunen. Ældrerådet har gjort indsigelser mod de forringelser, der er fulgt i kølvandet på besparelserne, men det ser ud, som om Midttrafik prøver at skabe en bedre service til de ældre, der har brug for det. Det gode hverdagsliv (rehabilitering) Hjemmeplejen i Syddjurs har i 2010 gennemført et forsøg, som blev kaldt det gode hverdagsliv for ældre hjemmeboende, der modtager praktisk hjemmehjælp. Dette forsøg er nu gjort permanent. Det har vist sig, at forsøget gav gode resultater og borgertilfredshed. Det har ligeledes været til høring i ældrerådet. FN`S internationale ældredag Ældrerådet har i samarbejde med Frivillighedsrådet i 2012 afholdt FN s internationale ældredag d. 1. oktober med støtte fra La Cour fonden i Røndehallen med 200 betalende deltagere. Samtidig var det en markering af EU s Ældreår. Det er en opmuntring, at så mange støtter op om arrangementet. Titlen i år var Aktiv Aldring. Efter velkomst ved formanden for ældrerådet, overbragte Ninna Thomsen, formand for Social, Sundhed og Ældre, en hilsen fra kommunalbestyrelsen. Dernæst kom Jesper Mathisen, formanden for Plan, Udvikling og Kultur med en lille tale, der i stor udstrækning handlede om, at vi som borgere skal vise tillid. Hovedtaleren var Arne Rolighed, som er medlem af regeringens velfærdskommission. Han talte om at udvise pli, omsorg og værdighed. Der var underholdning af Seniororkesteret, og naturligvis kaffe, boller, kringle, lagkage, frugt og vand - og det kunne alt sammen fås for 50 kr.

7 Samarbejdspartnere. Ældrerådet har haft et rigtig godt samarbejde med politikere i udvalgene for Social, Sundhed og Ældre, for Plan, Udvikling og Kultur og for Teknik, Trafik og Miljø med tilhørende forvaltninger. Vi har haft et godt samarbejde med teamledere og personale på centrene, som er oparbejdet og udvidet igennem årerne. Ældrerådet siger tak for velvilje og imødekommenhed. Samarbejdet er gået begge veje. Afslutning. Et samfund vil altid begrænse den enkeltes frihed. Det er meningen med det. Alle kan ikke få alting hele tiden, ikke udnytte alle muligheder hele tiden. (ukendt oprindelse) Molly Thomsen.

8 Molly Thomsen Karen Møller Bende Ingstrup Andersen Jytte Schnell Bodil Jacobsen Henry Morre Pedersen Gurli Juel Sørensen Leif Hove Ulla Rasmussen Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen Ældrerådet 2012

Syddjurs kommunes ældreråd

Syddjurs kommunes ældreråd Syddjurs kommunes ældreråd Årsberetning 2013. Ældrerådets sammensætning: Formand: Molly Thomsen, Ryomgård Næstformand, Karen Møller, Vrinners Bende Ingstrup Andersen, Kolind Bodil Jacobsen, Pindstrup Gurli

Læs mere

Syddjurs Kommunes ældreråd

Syddjurs Kommunes ældreråd Syddjurs Kommunes ældreråd Årsberetning 2014 Næstformand: Bende Ingstrup Andersen, Kolind Bent Salminen, Kolind Inge Marie Frederiksen, Mørke Gurli Juel Sørensen,Tirstrup Poul Andersen, Hornslet Formand:

Læs mere

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD Årsberetning 2016 Formand: Karen Møller, Vrinners Næstformand: Bende Ingstrup Andersen, Kolind Bent Salminen, Kolind Ole Kragelund, Rønde Gurli Juel Sørensen, Tirstrup Poul Andersen,

Læs mere

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD Årsberetning 2017 Ældrerådet har følgende sammensætning: Formand: Karen Møller, Vrinners Næstformand: Bende Ingstrup Andersen, Kolind Bent Salminen, Kolind Ole Kragelund, Rønde

Læs mere

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD Årsberetning 2015 Formand: Karen Møller, Vrinners Næstformand: Bende Ingstrup Andersen, Kolind Anna S. Jørgensen, Ebeltoft Bent Salminen, Kolind Ole Kragelund, Rønde Gurli Juel

Læs mere

ÅRSBERETNING 2011 ÆLDRERÅDET SYDDJURS KOMMUNE. Ældrerådet på besøg hos Djurs Mad.

ÅRSBERETNING 2011 ÆLDRERÅDET SYDDJURS KOMMUNE. Ældrerådet på besøg hos Djurs Mad. ÅRSBERETNING 2011 ÆLDRERÅDET SYDDJURS KOMMUNE Ældrerådet på besøg hos Djurs Mad. ÆNDRING I ÆLDRERÅDET. Ældrerådet har igen haft et arbejdsomt år. Der er sket ændringer i ældrerådets sammensætning, idet

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådsmøde Mandag den 17. august 2015 Kl. 13:30 A-Huset Lillerupvej 69 F, 8410 Rønde. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådsmøde Mandag den 17. august 2015 Kl. 13:30 A-Huset Lillerupvej 69 F, 8410 Rønde. Medlemmer. 1 of 12 Referat Ældrerådet Ældrerådsmøde Mandag den 17. august 2015 Kl. 13:30 A-Huset Lillerupvej 69 F, 8410 Rønde Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådsmøde Tirsdag den 16. februar 2016 Kl. 13:30 Lyngparken Lyngevej 7, 8420 Knebel. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådsmøde Tirsdag den 16. februar 2016 Kl. 13:30 Lyngparken Lyngevej 7, 8420 Knebel. Medlemmer. 1 of 13 Referat Ældrerådet Ældrerådsmøde Tirsdag den 16. februar 2016 Kl. 13:30 Lyngparken Lyngevej 7, 8420 Knebel Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 15. november 2016 Kl. 11:00 Karen Møller Ilbjergvej 10, 8420 Knebel. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 15. november 2016 Kl. 11:00 Karen Møller Ilbjergvej 10, 8420 Knebel. Medlemmer. Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 15. november 2016 Kl. 11:00 Karen Møller Ilbjergvej 10, 8420 Knebel Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 15. august 2017 Kl. 13:30 Søhusparken Kernehuset, Østerallé 19, 8400 Ebeltoft. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 15. august 2017 Kl. 13:30 Søhusparken Kernehuset, Østerallé 19, 8400 Ebeltoft. Medlemmer. Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 15. august 2017 Kl. 13:30 Søhusparken Kernehuset, Østerallé 19, 8400 Ebeltoft Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 21. februar 2017 Kl. 12:30 Sundhed og Træning Århusvej 35, Tirstrup, 8400 Ebeltoft. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 21. februar 2017 Kl. 12:30 Sundhed og Træning Århusvej 35, Tirstrup, 8400 Ebeltoft. Medlemmer. Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 21. februar 2017 Kl. 12:30 Sundhed og Træning Århusvej 35, Tirstrup, 8400 Ebeltoft Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 17. januar 2017 Kl. 13:30 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke. Medlemmer. Fraværende

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 17. januar 2017 Kl. 13:30 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke. Medlemmer. Fraværende Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 17. januar 2017 Kl. 13:30 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen Jytte

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet 20/6-17 Tirsdag den 20. juni 2017 Kl. 13:30 Rosengården Tingvej 22, 8543 Hornslet. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet 20/6-17 Tirsdag den 20. juni 2017 Kl. 13:30 Rosengården Tingvej 22, 8543 Hornslet. Medlemmer. Referat Ældrerådet Ældrerådet 20/6-17 Tirsdag den 20. juni 2017 Kl. 13:30 Rosengården Tingvej 22, 8543 Hornslet Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen

Læs mere

Gurli Juel Sørensen Elsa Bannebjerg Anna S. Jørgensen Ole Kragelund Jørn Jelle

Gurli Juel Sørensen Elsa Bannebjerg Anna S. Jørgensen Ole Kragelund Jørn Jelle Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 19. september 2017 Kl. 14:00 Ringparken Nordre Ringvej 9 K, 8550 Ryomgård Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent

Læs mere

ÅRSBERETNING 2009. Ældrerådet i Norddjurs Kommune

ÅRSBERETNING 2009. Ældrerådet i Norddjurs Kommune ÅRSBERETNING 2009 Ældrerådet i Norddjurs Kommune Møder: Ældrerådet har i 2009 holdt 12 ordinære møder. Herudover har de af ældrerådet nedsatte arbejdsgrupper holdt et antal møder: Arbejdsgruppe for sundhed

Læs mere

Gurli Juel Sørensen Poul Andersen Elsa Bannebjerg Anna S. Jørgensen Ole Kragelund

Gurli Juel Sørensen Poul Andersen Elsa Bannebjerg Anna S. Jørgensen Ole Kragelund Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 18. oktober 2016 Kl. 13:30 A-huset, Rønde Hovedgaden 69 F, 8410 Rønde Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Symfonien, Næstved Kommune. Mandag den 30. november 2015 fra kl. 17.00

Uanmeldt tilsyn på Symfonien, Næstved Kommune. Mandag den 30. november 2015 fra kl. 17.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Symfonien, Næstved Kommune Mandag den 30. november 2015 fra kl. 17.00 Indledning Vi har på vegne af Næstved Kommune aflagt tilsynsbesøg på Symfonien. Generelt er formålet

Læs mere

Forord [2] Med venlig hilsen. Hanne Andersen, Formand for Ældrerådet

Forord [2] Med venlig hilsen. Hanne Andersen, Formand for Ældrerådet ÆLDRERÅDET ÅRSBERETNING 2015 Forord I 2015 har et af de store omdrejningspunkter for ældrerådsarbejdet været anvendelse af midlerne fra Ældremilliarden. I Ældrerådet har vi debatteret en lang række forslag

Læs mere

DAGSORDEN. Ældrerådet. Møde nr. : 12/2007 Sted : Kulturhuset Pavillonen, Kærvej, Grenaa Dato : 19. december 2007 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12.

DAGSORDEN. Ældrerådet. Møde nr. : 12/2007 Sted : Kulturhuset Pavillonen, Kærvej, Grenaa Dato : 19. december 2007 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12. Ældrerådet DAGSORDEN Møde nr. : 12/2007 Sted : Kulturhuset Pavillonen, Kærvej, Grenaa Dato : 19. december 2007 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12.20 Medlemmer Svend Erik Christiansen (Formand) Jens Erik Madsen

Læs mere

Referat af møde nr. 4, Mandag d. 13.04.2015 kl. 8.30. Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 4, Mandag d. 13.04.2015 kl. 8.30. Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 4, Mandag d. 13.04.2015 kl. 8.30. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 13.04.2015 kl. 8.30. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Referat. Djurs Mad I/S. Møde nr. : 05/2011 Sted : Industrivej 27 i Auning Dato : 31. august 2011 Start kl. : 14:00 Slut kl.

Referat. Djurs Mad I/S. Møde nr. : 05/2011 Sted : Industrivej 27 i Auning Dato : 31. august 2011 Start kl. : 14:00 Slut kl. Djurs Mad I/S Referat Møde nr. : 05/2011 Sted : Industrivej 27 i Auning Dato : 31. august 2011 Start kl. : 14:00 Slut kl. : 16:20 Medlemmer Ninna Thomsen (Syddjurs Kommune) (næstformand) Marianne Kirkegaard

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 17. oktober 2017 Kl. 13:30 Rønde Plejehjem Folkestuen, Hovedgaden 79, 8410 Rønde. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 17. oktober 2017 Kl. 13:30 Rønde Plejehjem Folkestuen, Hovedgaden 79, 8410 Rønde. Medlemmer. Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 17. oktober 2017 Kl. 13:30 Rønde Plejehjem Folkestuen, Hovedgaden 79, 8410 Rønde Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 17. marts 2015 Kl. 13:30 Lyngparken. Medlemmer. Fraværende

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 17. marts 2015 Kl. 13:30 Lyngparken. Medlemmer. Fraværende 1 of 16 Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 17. marts 2015 Kl. 13:30 Lyngparken Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen Jytte Schnell Gurli Juel

Læs mere

Ældrerådet. Årsberetning 2011

Ældrerådet. Årsberetning 2011 Dato 13.04.12 Dok.nr. 1125238 Sagsnr. 1125235 Ref. elth Ældrerådet Årsberetning 2011 Ældrerådet er nedsat af Byrådet i henhold til lov om retssikkerhed og administration på det sociale område. Ældrerådet

Læs mere

1. Dialog med Esben Vognsen og Erik Petersen. Bilag: Ref.: Div. drøftelser vedr. byggeri af Rådhus, Sundhedscenter og midlertidige boliger.

1. Dialog med Esben Vognsen og Erik Petersen. Bilag: Ref.: Div. drøftelser vedr. byggeri af Rådhus, Sundhedscenter og midlertidige boliger. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 5, Mandag d. 08.04.2013. Medlemmer Funktion: Tid: Mandag d. 8. april 2013 kl. 9.00. Deltagere: Sille Jantzen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse Rådhus

Læs mere

Årsrapport 2014. Ældrerådets aktiviteter i 2014. Kerteminde Ældreråd

Årsrapport 2014. Ældrerådets aktiviteter i 2014. Kerteminde Ældreråd Årsrapport 2014 Ældrerådets aktiviteter i 2014 Kerteminde Ældreråd Ane Sofie Hjorth, december 2014 Årsrapport 2014 Ældrerådets aktiviteter i 2014 I. Konstituering 1/1 2014 begyndte det nyvalgte ældreråd

Læs mere

Ældre- og værdighedspolitik. Center for Ældre

Ældre- og værdighedspolitik. Center for Ældre Ældre- og værdighedspolitik 2016 Center for Ældre Forord I de kommende år bliver vi flere ældre. Vi er i dag mere sunde og raske og lever længere end tidligere. Det betyder, at mange af os er på arbejdsmarkedet

Læs mere

Referat af møde nr. 3. Mandag d. 29.02.2016 kl. 8.00. Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 3. Mandag d. 29.02.2016 kl. 8.00. Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 3. Mandag d. 29.02.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 29.02.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.7, Egedal Rådhus

Læs mere

Næstved / ældre-og værdighedspolitik 04.05.14/08.03.16

Næstved / ældre-og værdighedspolitik 04.05.14/08.03.16 Næstved / ældre-og værdighedspolitik 04.05.14/08.03.16 Forord I de kommende år bliver vi flere ældre. Vi er i dag mere sunde og raske og lever længere end tidligere. Det betyder, at mange af os er på arbejdsmarkedet

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune. Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30

Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune. Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30 Indledning Vi har på vegne af Ringsted Kommune aflagt tilsynsbesøg på Ortved Plejecenter.

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådsmøde Tirsdag den 19. april 2016 Kl. 13:30 Kernehuset Øster Allé 33, 8400 Ebeltoft. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådsmøde Tirsdag den 19. april 2016 Kl. 13:30 Kernehuset Øster Allé 33, 8400 Ebeltoft. Medlemmer. 1 of 14 Referat Ældrerådet Ældrerådsmøde Tirsdag den 19. april 2016 Kl. 13:30 Kernehuset Øster Allé 33, 8400 Ebeltoft Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent

Læs mere

1 Godkendelse af dagsorden 2. 2 Orientering om befordringsordning - Kl. 13:00 3. 3 Status på flextur ordningen ved Midttrafik - Kl.

1 Godkendelse af dagsorden 2. 2 Orientering om befordringsordning - Kl. 13:00 3. 3 Status på flextur ordningen ved Midttrafik - Kl. Referat Ældrerådet Mødedato: 18. august 2015 Mødetid: 13:00 Mødested: 1.211 Indholdsfortegnelse: 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Orientering om befordringsordning - Kl. 13:00 3 3 Status på flextur ordningen

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Gødvad Plejecenter, Silkeborg Kommune. Tirsdag den 6. december 2011 fra kl. 10.00

Uanmeldt tilsyn på Gødvad Plejecenter, Silkeborg Kommune. Tirsdag den 6. december 2011 fra kl. 10.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Gødvad Plejecenter, Silkeborg Kommune Tirsdag den 6. december 2011 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Silkeborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Gødvad Plejecenter.

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 25. oktober 2012

Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 25. oktober 2012 Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 20 37 91 61 Email: dal@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 25. oktober 2012 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 09. december 2008 kl. 09:30 i Sundhedscentret, Fredensvej 4, Farsø

Åbent møde for Ældreråds møde den 09. december 2008 kl. 09:30 i Sundhedscentret, Fredensvej 4, Farsø Åbent møde for Ældreråds møde den 09. december 2008 kl. 09:30 i Sundhedscentret, Fredensvej 4, Farsø Indholdsfortegnelse 066. Orientering fra Ældrerådets formand 110 067. Orientering fra Knud Bech Jensen,

Læs mere

Årsberetning 2012. Ældrerådet i Norddjurs Kommune. Formand tlf. 86 32 00 01. Sekretariat tlf. 89 59 10 46

Årsberetning 2012. Ældrerådet i Norddjurs Kommune. Formand tlf. 86 32 00 01. Sekretariat tlf. 89 59 10 46 Årsberetning 2012 Ældrerådet i Norddjurs Kommune Formand tlf. 86 32 00 01 Sekretariat tlf. 89 59 10 46 Ældrerådets medlemmer Svend Erik Christiansen, formand Jens Erik Madsen, næstformand Birgit Jensen

Læs mere

Retningslinjer for Brugerbetaling Åbne Center Aktiviteter på ældrecentre i Syddjurs kommune

Retningslinjer for Brugerbetaling Åbne Center Aktiviteter på ældrecentre i Syddjurs kommune 1 of 10 Indstilling til SÆ udvalget vedr. brugerbetaling til åbne centeraktiviteter drevet af frivillige juli 2015 Indledning Hermed fremsendes oplæg til SÆ udvalget. Deltagelse i de brugerstyrede aktiviteter

Læs mere

Beretning for perioden 1/1 31/12-2007. for. HANDICAPRÅDET i Kalundborg Kommune

Beretning for perioden 1/1 31/12-2007. for. HANDICAPRÅDET i Kalundborg Kommune Beretning for perioden 1/1 31/12-2007 for HANDICAPRÅDET i Kalundborg Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indledning Side 3 Høring af handicaprådet Side 3 Handicaprådet kan tage sager op af egen drift Side 3

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 28. november 2017 Kl. 11:00 Karen Møller Ilbjergvej 10, Vrinners, 8420 Knebel. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 28. november 2017 Kl. 11:00 Karen Møller Ilbjergvej 10, Vrinners, 8420 Knebel. Medlemmer. Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 28. november 2017 Kl. 11:00 Karen Møller Ilbjergvej 10, Vrinners, 8420 Knebel Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent

Læs mere

Leif Jakobsen Jens Ove Nielsen Erik Buus Annalise Laursen Lillian Lund Rose

Leif Jakobsen Jens Ove Nielsen Erik Buus Annalise Laursen Lillian Lund Rose Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 17. april 2018 Kl. 13:30 A-huset Hovedgaden 69 F, 8410 Rønde Medlemmer Rita Stokholm Vinding Freddy Ovesen Ib Baastrup Elsa Bannebjerg Tove Jytte Schnell Anna

Læs mere

Bussituationen for Grenaa Handelsskole, Grenaa Gymnasium, Grenaa Tekniske Skole og 10. Klasse Center Djursland

Bussituationen for Grenaa Handelsskole, Grenaa Gymnasium, Grenaa Tekniske Skole og 10. Klasse Center Djursland Trafikudvalget 2007-08 (2. samling) TRU alm. del Spørgsmål 996 Offentligt Djurslands Erhvervsskoler Bussituationen for Grenaa Handelsskole, Grenaa Gymnasium, Grenaa Tekniske Skole og 10. Klasse Center

Læs mere

Velkommen som ny beboer i plejeboligerne Søhusparken, Søhusvej 8, Ebeltoft.

Velkommen som ny beboer i plejeboligerne Søhusparken, Søhusvej 8, Ebeltoft. Velkommen som ny beboer i plejeboligerne Søhusparken, Søhusvej 8, Ebeltoft. Marts 2012 Denne folder indeholder de vigtigste informationer om indflytning og dagligdag i Søhusparken for både dig og dine

Læs mere

Dagsorden. Mødedato: 19. august 2014. Mødelokale: Mødelokale 1, Danavej 15, 6520 Toftlund. Starttidspunkt for møde: 09:00.

Dagsorden. Mødedato: 19. august 2014. Mødelokale: Mødelokale 1, Danavej 15, 6520 Toftlund. Starttidspunkt for møde: 09:00. Mødedo: 19. august 2014 Mødelokale: Mødelokale 1, Danavej 15, 6520 Toftlund Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 19. august 2014 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 og refer 3 2 Orientering fra

Læs mere

Frivilligt socialt arbejde. Vejledning om støtte

Frivilligt socialt arbejde. Vejledning om støtte Frivilligt socialt arbejde Vejledning om støtte Frivilligt socialt arbejde Vejledning om støtte Den sociale servicelov 18 fastslår, at kommunerne skal samarbejde med organisationer og foreninger, der udfører

Læs mere

Udkast. Forslag til lov om ændring af lov om social service (værdighedspolitikker for ældreplejen)

Udkast. Forslag til lov om ændring af lov om social service (værdighedspolitikker for ældreplejen) Sundheds- og Ældreministeriet Udkast Enhed: Primær sundhed, Ældrepolitik og Jura Sagsbeh.: DEPCHS/SSK Sagsnr.: 1507412 Dok. nr.: 1843181 Dato: 09. december 2015 Forslag til lov om ændring af lov om social

Læs mere

DEMENSPOLITIK 2016-17

DEMENSPOLITIK 2016-17 DEMENSPOLITIK 2016-17 DEMENSPOLITIK THISTED KOMMUNE 2016-2017 Indledning... 2 Generel information omkring demens... 2 Vision... 4 Fokusområder... 6 Tidlig opsporing, udredning og afklaring... 6 Pleje-

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Højslev Ældrecenter, Skive Kommune. Onsdag den 16. maj 2012 fra kl. 11.30

Uanmeldt tilsyn på Højslev Ældrecenter, Skive Kommune. Onsdag den 16. maj 2012 fra kl. 11.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Højslev Ældrecenter, Skive Kommune Onsdag den 16. maj 2012 fra kl. 11.30 Indledning Vi har på vegne af Skive Kommune aflagt tilsynsbesøg på Højslev Ældrecenter. Generelt

Læs mere

ÅRSRAPPORT FOR AKTIVITETER I ÅR 2015

ÅRSRAPPORT FOR AKTIVITETER I ÅR 2015 1 ÅRSRAPPORT FOR AKTIVITETER I ÅR 2015 1.Aktiviteter primært med intern betydning for Ældrerådets funktion (organisation). Antal ordinære møder: Der har været afholdt i alt 10 møder. Årsregnskab 2014:

Læs mere

Besparelser på ældreområdet Ofte stillede spørgsmål - og de svar, du kan give på dem

Besparelser på ældreområdet Ofte stillede spørgsmål - og de svar, du kan give på dem Besparelser på ældreområdet Ofte stillede spørgsmål - og de svar, du kan give på dem Derfor skal vi spare på pleje og omsorg, og sådan kommer vi videre Pengene skal passe Esbjerg Kommunes udgifter stiger

Læs mere

Information om. Valg til Seniorrådet

Information om. Valg til Seniorrådet Information om Valg til Seniorrådet November 2009 Hæftets indhold: Oversigt over orienterende møder Kort gennemgang af lovgivning Oversigt over arbejdet i Seniorrådet Regler og tidsplan for valgets afvikling

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Othello, Fredericia Kommune. Tirsdag den 8. november 2011 fra kl.9.00

Uanmeldt tilsyn på Othello, Fredericia Kommune. Tirsdag den 8. november 2011 fra kl.9.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Othello, Fredericia Kommune Tirsdag den 8. november 2011 fra kl.9.00 Indledning Vi har på vegne af Fredericia Kommune aflagt tilsynsbesøg på Othello. Generelt er formålet

Læs mere

Ældrepolitik 04.05.14. Center for Ældre

Ældrepolitik 04.05.14. Center for Ældre Ældrepolitik 04.05.14 Center for Ældre Forord I de kommende år bliver vi flere ældre i kommunen. De ældre er i dag mere sunde og raske end nogensinde. Vi lever længere end tidligere, hvor levevilkårene

Læs mere

Områdecenter Bredebo. Lyngby-Taarbæk Kommune Socialforvaltningen - Ældreservice. Uanmeldt tilsyn Maj 2012 WWW.BDO.DK INDLEVELSE SKABER UDVIKLING

Områdecenter Bredebo. Lyngby-Taarbæk Kommune Socialforvaltningen - Ældreservice. Uanmeldt tilsyn Maj 2012 WWW.BDO.DK INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Lyngby-Taarbæk Kommune - Tilsynsrapport Maj 2012 Lyngby-Taarbæk Kommune Socialforvaltningen - Ældreservice Områdecenter Bredebo Uanmeldt tilsyn Maj 2012 Side 1 1. Indholdsfortegnelse 1 TILSYNETS FORMÅL...

Læs mere

Kriterier og procedurer for tildeling af og hjælp i plejeboliger i Frederikshavn Kommune

Kriterier og procedurer for tildeling af og hjælp i plejeboliger i Frederikshavn Kommune Kriterier og procedurer for tildeling af og hjælp i plejeboliger i Frederikshavn Kommune Forord: Det overordnede formål er at give borgere overblik over kommunens boliger, kriterierne for at få tildelt

Læs mere

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 -

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 - Næstved Kommunes Ældrepolitik - 1 - Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 1.1 ÆLDREOMRÅDET... 3 1.2 PROCES FOR ÆLDREPOLITIK... 3 2. OVERORDNEDE PEJLEMÆRKER FOR ÆLDREPOLITIKKEN... 4 2.1 MISSIONEN... 4

Læs mere

Referat fra DH Kolding Årsmøde den 27. marts 2014 Formand Ida Jørgensen, Autismeforeningen bød velkommen.

Referat fra DH Kolding Årsmøde den 27. marts 2014 Formand Ida Jørgensen, Autismeforeningen bød velkommen. Danske Handicaporganisationer Kolding v/ formand Ida Merethe Jørgensen Mobil: 61867915 E-mail: idjo50@hotmail.com Hjemmeside: www.handicap.dk/lokalt/kolding Referat fra DH Kolding Årsmøde den 27. marts

Læs mere

Velkommen til Syddjurs Kommunes Plejeboliger

Velkommen til Syddjurs Kommunes Plejeboliger Velkommen til Syddjurs Kommunes Plejeboliger Værdigrundlag i Syddjurs Kommune åbenhed udvikling respekt kvalitet 2 11 At bo i plejebolig i dag I dag er der ikke noget, der hedder at bo på plejehjem som

Læs mere

Frivillighedspolitik for ældreområdet

Frivillighedspolitik for ældreområdet Frivillighedspolitik for ældreområdet Syddjurs Kommune og civilsamfundet - med borgervelfærden i centrum 2011 Godkendt i byrådet d. 22. september 2011 FORORD Ældreområdet har en årelang tradition for et

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune Den 1/1 2011 Jr. nr.: 2006/04953 Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune Lovgrundlag Lov om social service 83 Her står, at: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde: 1) personlig

Læs mere

Ældre- og Handicapudvalget

Ældre- og Handicapudvalget Ældre- og Handicapudvalget Plejeboligerne er oprettet til ældre og handicappede med et stort behov for pleje, omsorg og tilsyn døgnet rundt. Personer med demens eller afvigende adfærd kan visiteres til

Læs mere

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat Mødedato: 15. september 2015 Mødelokale: Mødelokale 1, Løgumkloster Rådhus, Rådhusstræde 2, 6240 Løgumkloster Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 15. september 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Vedtægter for Ældrerådet i Syddjurs Kommune.

Vedtægter for Ældrerådet i Syddjurs Kommune. Vedtægter for Ældrerådet i Syddjurs Kommune. 1 I henhold til bestemmelserne i 30 til 33 i Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område er ældrerådet valgt til uafhængigt af partipolitiske

Læs mere

Onsdag den 21. maj 2014 kl. 10:00-14:30 på Københavns Rådhus Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103

Onsdag den 21. maj 2014 kl. 10:00-14:30 på Københavns Rådhus Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103 Den 14. maj 2014 Kære Ældreråd I indkaldes hermed til møde i Ældrerådet: Onsdag den 21. maj 2014 kl. 10:00-14:30 på Københavns Rådhus Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103 Per Christensen, leder af Boligsekretariatet,

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Det store mødelokale i Vrå Fraværende: Laug Mathiasen, Ingrid Andreasen Bemærkninger

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune Den 21/8-2013 Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune Lovgrundlag Lov om social service 83 Her står, at: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde: 1) personlig hjælp og pleje og

Læs mere

Blomstergården. Referat fra Bruger pårørende rådsmøde torsdag d.20. august 2015 kl. 14 16:00

Blomstergården. Referat fra Bruger pårørende rådsmøde torsdag d.20. august 2015 kl. 14 16:00 Referat fra Bruger pårørende rådsmøde torsdag d.20. august 2015 kl. 14 16:00 Deltagere: Centerleder Hanne Duffy, formand Leif, Daglig leder Dorte Jul Larsen, Ernæringsfaglig leder Jane Meng Kaae. Pårørende:

Læs mere

Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013:

Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013: Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013: Samarbejdet i bestyrelsen. Vi har afholdt 6 bestyrelsesmøder i 2012 med deltagelse af alle medlemmer. Herudover deltager bestyrelsesmedlemmerne i mange

Læs mere

Beboer/pårørendemøde den 12. maj 2016

Beboer/pårørendemøde den 12. maj 2016 Beboer/pårørendemøde den 12. maj 2016 Køkkenchefen Max Lindeskov informerede om vores koncept med mad fra bunden. Et nyt layout til menuen er på trapperne. Der bliver kun brugt friske råvarer og grøntsager

Læs mere

Christina Kaae Simonsen, Kenneth Jensen mødte som stedfortræder for Arne Gynther

Christina Kaae Simonsen, Kenneth Jensen mødte som stedfortræder for Arne Gynther 1 of 13 Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 22. oktober 2015 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf (A) Uffe Thomsen Arne

Læs mere

Mødedato: 17. marts 2015 Mødetid: 13:00 Mødested: 1.211. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 17. marts 2015 Mødetid: 13:00 Mødested: 1.211. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 17. marts 2015 Mødetid: 13:00 Mødested: 1.211 Indholdsfortegnelse: 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Information om strukturændringer på madområdet 3 3 Midtvejsstatus - projekt

Læs mere

Vedtægter for Bruger- og pårørenderåd ved plejecentre i Kolding Kommune

Vedtægter for Bruger- og pårørenderåd ved plejecentre i Kolding Kommune Vedtægter for Bruger- og pårørenderåd ved plejecentre i Kolding Kommune Seniorforvaltningen December 2010 1 LOVGRUNDLAG OG FORMÅL Indtil 1. juli 2010 var det lovpligtigt at kommunalbestyrelsen nedsatte

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Protokol 06-02-2015 kl. 08:00 Udvalgsværelse 1 Medlemmer Bodil Kornbek Mette Schmidt Olsen Finn Riber Rasmussen Søren P. Rasmussen Curt Købsted Dorthe la Cour Henrik Brade Johansen

Læs mere

2.2 Meddelelser fra andre Jacob Thielsen har fået nyt telefonnummer, som er 2030 3607.

2.2 Meddelelser fra andre Jacob Thielsen har fået nyt telefonnummer, som er 2030 3607. Ældrerådet Referat fra Ældrerådets møde mandag den 5. maj 2014 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen Kirsten Feld X Dorthe

Læs mere

27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU

27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU Status på pulje til løft af ældreområdet 27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU Sagsfremstilling Norddjurs Kommune har modtaget midler fra den statslige pulje til løft af ældreområdet på 8,1 mio.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2 Voksen- og Plejeudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 07/2008 Sted : Rådhuset Grenaa. Mødelokale 3 Dato : 9. juni 2008 Start kl. : 14.00 Slut kl. : Medlemmer Valdemar Haumand (A) (Formand) Kai Hansen (V) (Næstformand)

Læs mere

Anmeldt tilsyn Bo og Naboskab, Præstø, Vordingborg Kommune. Rødegårdsvej, Ibsvej, Lundegården og Kirkagerstræde

Anmeldt tilsyn Bo og Naboskab, Præstø, Vordingborg Kommune. Rødegårdsvej, Ibsvej, Lundegården og Kirkagerstræde TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn Bo og Naboskab, Præstø, Vordingborg Kommune Rødegårdsvej, Ibsvej, Lundegården og Kirkagerstræde Tirsdag den 19. juni 2013 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Vordingborg

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 012. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 10. februar 2011 28 013.

Læs mere

Kommunal Tilsynsrapport. Odder Kommune. Uanmeldt tilsyn 19. september 2012. Fokus på: målrettethed i ydelserne. Plejecenter Bronzealdervej

Kommunal Tilsynsrapport. Odder Kommune. Uanmeldt tilsyn 19. september 2012. Fokus på: målrettethed i ydelserne. Plejecenter Bronzealdervej Kommunal Tilsynsrapport Odder Kommune Uanmeldt tilsyn 19. september 2012 Fokus på: målrettethed i ydelserne Plejecenter Bronzealdervej Bronzealdervej 8, 8300 Odder Telefon: 87 80 32 70 : 87 80 32 72 Dagligleder:

Læs mere

Budgetoplæg ved 1. behandling af Odense Kommunes budget for 2014 den 18. september 2013

Budgetoplæg ved 1. behandling af Odense Kommunes budget for 2014 den 18. september 2013 Enhedslisten Odense Byrådsgruppen Per Berga Rasmussen Egilsvej 54, 5210 Odense NV. Tlf. 20 97 32 55 E-mail: pbra@odense.dk Budgetoplæg ved 1. behandling af Odense Kommunes budget for 2014 den 18. september

Læs mere

VÆRDIGHEDSPOLITIK 2016

VÆRDIGHEDSPOLITIK 2016 BRØNDBY KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK 2016 - En værdig ældrepleje FEBRUAR 2016 Værdighed Brøndby Kommunes ældrepolitik berører mange vigtige emner, der har betydning for skabelsen af et godt, langt og aktivt

Læs mere

SPILLEREGLER FOR DET GODE SAMARBEJDE FOR ANSATTE OG FRIVILLIGE PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET

SPILLEREGLER FOR DET GODE SAMARBEJDE FOR ANSATTE OG FRIVILLIGE PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET SPILLEREGLER FOR DET GODE SAMARBEJDE FOR ANSATTE OG FRIVILLIGE PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET Maj 2015 Visioner og beskrivelser af det gode samarbejde i snitfladen mellem frivillig og ansat Evalueres efter max 1½

Læs mere

Pleje opfølgning på indsatsområder 2013

Pleje opfølgning på indsatsområder 2013 Pleje opfølgning på indsatsområder 2013 1. Ydelser til borgerne 1.1 Fredericia Former Fremtiden - Længst muligt i eget liv vers. 3.0 Visionen for Længst muligt i eget liv version 3,0 er: En kommune med

Læs mere

Forebyggende tiltag Sundhed

Forebyggende tiltag Sundhed DANSKE ÆLDRERÅDs holdning til aktuelle ældrepolitiske områder Bestyrelsen i DANSKE ÆLDRERÅD har drøftet en række ældrepolitiske områder og er enige om følgende holdninger og opfordringer. Områderne er

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

Handicaprådet. Dagsorden. Mødedato: 11. oktober 2012. Mødetidspunkt: 13:30. Mødelokale: Udvalgsværelset, 4. Social- og Sundhedsforvaltningen

Handicaprådet. Dagsorden. Mødedato: 11. oktober 2012. Mødetidspunkt: 13:30. Mødelokale: Udvalgsværelset, 4. Social- og Sundhedsforvaltningen Sidenr. 1 Dagsorden Mødedato: 11. oktober 2012 Mødetidspunkt: 13:30 Mødelokale: Udvalgsværelset, 4. Social- og Sundhedsforvaltningen Fraværende: Bemærkninger: Godkendelse af forslag til dagsordenen: Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dagsorden. Møde Nr. 26 Mødetype Ordinært møde Dato Tidspunkt. 12. februar 2016 kl. 09.00-13.00

Dagsorden. Møde Nr. 26 Mødetype Ordinært møde Dato Tidspunkt. 12. februar 2016 kl. 09.00-13.00 Møde Nr. 26 Mødetype Ordinært møde Dato Tidspunkt 12. februar 2016 kl. 09.00-13.00 Sted Grønnegadecentret, 1. sal lokale Nellike Deltagere Alle med undtagelse af Regnar Berdiin Referent Birgit Vejby Afbud

Læs mere

Ældrerådet i Aarhus Kommune

Ældrerådet i Aarhus Kommune Socialministeriets vejledning om ældreråd VEJ nr 40 af 11/05/2011 Gældende Offentliggørelsesdato: 19-05-2011 Socialministeriet Ældrerådets funktion Formål 1. Ældrerådet skal medvirke til at øge borgernes

Læs mere

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig Plejebolig Information til dig der søger eller bor i plejebolig Kolofon: Udgivet af Frederiksberg Kommune 2013 GOD SERVICE PÅ FREDERIKSBERG... 3 VÆRDIGRUNDLAGET... 4 RESPEKT FOR DET ENKELTE MENNESKE...

Læs mere

Referat for Ældrerådets møde den 22. april 2010 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Referat for Ældrerådets møde den 22. april 2010 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Referat for Ældrerådets møde den 22. april 2010 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 023. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 22. april 2010 43 024. Orientering

Læs mere

Åben Referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben Referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben Referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: Det store mødelokale i Vrå Fraværende: Poul Lybæk Følgende sager behandles: Pkt.

Læs mere

Social - og Omsorgspolitik

Social - og Omsorgspolitik Social - og Omsorgspolitik Hvorfor en Social og Omsorgspolitik? Kommunalreformen har ændret Danmarkskortet hvilket har betydet at Slagelse Kommune, har ca. 80.000 borgere, hvor ca. 17.500 borgere er over

Læs mere

Høringssvar fra Syddjurs Kommune vedr. forslag til Vækst- og Udviklingsstrategi for Region Midtjylland 2015-2025

Høringssvar fra Syddjurs Kommune vedr. forslag til Vækst- og Udviklingsstrategi for Region Midtjylland 2015-2025 1 of 7 Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg vusmidt@ru.rm.dk Høringssvar fra Syddjurs Kommune vedr. forslag til Vækst- og Udviklingsstrategi for Region Midtjylland 2015-2025

Læs mere

Velkommen som ny beboer på Langagergård Plejecenter

Velkommen som ny beboer på Langagergård Plejecenter Velkommen som ny beboer på Langagergård Plejecenter Denne folder indeholder de vigtigste informationer om indflytning og dagligdagen på Langagergård Plejecenter til både dig og dine pårørende. Du skal

Læs mere

SOS Demens Samspil om Sygdom Demens. Projektleder - Michael Sorgenfri H. Pedersen

SOS Demens Samspil om Sygdom Demens. Projektleder - Michael Sorgenfri H. Pedersen SOS Demens Samspil om Sygdom Demens Før man starter et projekt - Skal man sørge for, at der er ressourcer nok! Økonomi: Tid: Det har vi 1.000.000 kr. årligt + midler fra Socialministeriets pulje for Udvikling

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 15. maj 2018 Kl. 13:30 Søhusparkens Café Søhusvej Ebeltoft. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 15. maj 2018 Kl. 13:30 Søhusparkens Café Søhusvej Ebeltoft. Medlemmer. Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 15. maj 2018 Kl. 13:30 Søhusparkens Café Søhusvej 8 8400 Ebeltoft Medlemmer Rita Stokholm Vinding Freddy Ovesen Ib Baastrup Elsa Bannebjerg Tove Jytte Schnell

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Vordingborg Sociale Virksomhed Vordingborg Kommune. Pakke og montage, Vordingborg og Præstø, Køkken og Kantine og Butikken

Anmeldt tilsyn på Vordingborg Sociale Virksomhed Vordingborg Kommune. Pakke og montage, Vordingborg og Præstø, Køkken og Kantine og Butikken TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Vordingborg Sociale Virksomhed Vordingborg Kommune Pakke og montage, Vordingborg og Præstø, Køkken og Kantine og Butikken Torsdag den 20. juni 2013 fra kl. 10 Indledning

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Risagerlund og Plejecentret i Valdemarsgade, Brønderslev Kommune. Torsdag den 27. august 2009 fra kl. 8.00

Anmeldt tilsyn på Risagerlund og Plejecentret i Valdemarsgade, Brønderslev Kommune. Torsdag den 27. august 2009 fra kl. 8.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Risagerlund og Plejecentret i Valdemarsgade, Brønderslev Kommune Torsdag den 27. august 2009 fra kl. 8.00 Indledning Vi har på vegne af Brønderslev Kommune aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Plejecenter Møllegården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 29. november 2011 fra kl. 9.30

Uanmeldt tilsyn på Plejecenter Møllegården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 29. november 2011 fra kl. 9.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Plejecenter Møllegården, Jammerbugt Kommune Tirsdag den 29. november 2011 fra kl. 9.30 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Møllegården.

Læs mere

Demenspolitik Thisted Kommune 2011 Indholdsfortegnelse

Demenspolitik Thisted Kommune 2011 Indholdsfortegnelse Demenspolitik 2012 Demenspolitik Thisted Kommune 2011 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Generel information omkring demens... 2 Vision... 3 Fokusområder... 5 Udredning og afklaring... 5 Pleje- og omsorgstilbud...

Læs mere

Input fra fyraftensmøde

Input fra fyraftensmøde Input fra fyraftensmøde Drøftelse 1 Hvad er gode og værdige seniorliv for dig/jer? Drøftelse 2 Viborg Kommune modtager 16,7 mio. kr. til at styrke værdighed på seniorområdet. Hvad synes du Viborg Kommune

Læs mere