Jeg vil gerne bede forsamlingen rejse sig og sammen med mig mindes Carl Georg Bech. Æret være Carl Georg Bech's minde.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jeg vil gerne bede forsamlingen rejse sig og sammen med mig mindes Carl Georg Bech. Æret være Carl Georg Bech's minde."

Transkript

1

2 Det var med sorg, at jeg og bestyrelsens øvrige medlemmer erfarede, at plantagens mangeårige skovrider og bestyrelsens tidligere formand, skovrider Carl Georg Bech, den 12. december 1988 var afgået ved døden. Carl Georg Bech fik allerede i 1941 kontakt med plantagen, da han på dette tidspunkt tiltrådte som skovrider for Hedeselskabets 7. distrikt. Og op gennem årene til han i 1975 sluttede sin embedsførelse, satte han sit præg på plantagen og dens udvikling. / Og blandt hans opgaver var ikke blot at sikre de nødvendige forbedringer i de allerede tilplantede arealer men også at få tilplantet de ikke alle lige plantningsegnede arealer, der fulgte med ved arealudvidelserne i 1948, 1959 og I 1975 blev Carl Georg Bech indvalgt som medlem af selskabets bestyrelse, og i 1977 viste hans bestyrelseskollegaer ham den tillid at vælge ham til formand - en post han bestred, til han i 1980 selv ønskede at fratræde. Med hans store interesse for Houborg Plantage, hans indgående lokale kendskab til plantagen samt og ikke mindst hans evne til på en positiv måde at medvirke til løsningen af de problemer, som bestyrelsen gennem årene har skullet tage stilling til, udfyldte han fuldt ud såvel posten som formand for bestyrelsen som hvervet som medlem af bestyrelsen for Houborg Plantage. Nævnes skal det også, at det var ham, der i 50-erne begyndte på ved generalforsamlingerne at give regelmæssige og let forståelige oversigter, dels over arbejdet i plantagen og dels over de økonomiske betingelser, hvorunder disse arbejder blev udført. Jeg er personlig glad for, at vi i 1977, da Carl Georg Bech efter eget ønske fratrådte som bestyrelsesmedlem, fik lejlighed til og nåede at få sagt ham tak for hans indsats for Houborg Plantage. Jeg vil gerne bede forsamlingen rejse sig og sammen med mig mindes Carl Georg Bech. Æret være Carl Georg Bech's minde.

3 Antallet af aktionærer i Houborg Plantage ligger fortsat ret konstant og udgjorde ved en optælling foretaget kort før generalforsamlingen i alt 462, hvilket er 7 mere end året før. Fremgangen på 7 siger imidlertid ikke noget om og er ikke ensbetydende med, at der ikke er sket en større ændring af aktionærkredsen. Tværtimod. Hvert år får selskabet nye aktionærer, der ved arv efter afdøde aktionærer, ved gave fra forældre eller andre eller ved direkte køb har erhvervet en aktie. Indenfor det seneste år har selskabet således fået 27 nye aktionærer, der på denne måde har erhvervet sig en aktie i selskabet. Jeg vil gerne her, hvor jeg har lejlighed til det, på bestyrelsens vegne byde de nye aktionærer velkommen som aktionærer i Houborg Plantage. Og det er vort ønske, at de må føle sig virkelig velkommen i aktionærkredsen. At være aktionær i et plantageselskab som Houborg Plantage skyldes ofte en stor interesse eller en familietradition. Det medfører en større opmærksomhed om selskabet fra aktionærernes side, det skaber tradition, og det medvirker til, at så mange aktionærer, som tilfældet er, deltager i selskabets generalforsamlinger. Og det giver, som jeg tidligere har udtrykt det, forståelse for den forpligtelse, vi som aktionærer har for at skulle fortsætte det arbejde, som plantagens stiftere påbegyndte.

4 Året 1988 var for plantagen et år med gode vækstbetingelser især på grund af de store nedbørsmængder, der faldt rimeligt fordelt over hele vækstperioden. Medens nedbørsmængden i vækstperioden således var til gavn, var de nedbørsmængder, der faldt udenfor vækstperioden, og særlig de der faldt på tider, hvor de store og tunge lastbiler afhentede det skovede tømmer og andre træeffekter, til stor skade for plantagens veje, der på mange strækninger igen blev opkørte og en tid henlå i en miserabel stand efter de tunge lastvognes passage. 3 Den hugst, der blev foretaget i Houborg Plantage i 1988, nåede ikke planhugsten og udgjorde kun kbm., hvilket var ca. 650 kbm. under planhugsten. Knap halvdelen af hugsten var 1. gangs udtynding, et arbejde der nu har stået på i plantagen gennem de seneste år. Det er absolut ikke noget særlig givtigt arbejde, men det er et nødvendigt arbejde, der på lidt længere sigt vil vise sig at være en god investering. Udtyndingsarbejdet nærmer sig nu sin afslutning og på nær ca. 16 ha., der skal 1. gangs tyndes i de nærmeste år, er udtyndingen færdig for denne gang. Udtyndingsarbejdet er kun en del af det arbejde, der i 1988 er foretaget for at forbedre plantagen. Udover dette er der på ny i 1988 foretaget en væsentlig genplantning og bevoksningspleje. I 1989 påregner vi, at omfanget af hugsten i plantagen vil blive væsentlig mindre, end tilfældet har været gennem de senere år. Vi budgetterer derfor kun med et salg af træeffekter på ca kbm., hvoraf de ca. 400 kbm. kommer fra et areal, der skal maskinfældes.

5 Set under et er selskabets samlede økonomiske resultat i 1988 / absolut tilfredsstillende. Men dykker man ned i regnskabets enkelte poster, vil man se, at det er gået, som vi forud har gjort opmærksom på: Plantagens drift kan en tid ikke hvile i sig selv, og selskabets overskud skal hentes hjem gennem renteindtægter og kursgevinster. Dermed er vi nu kommet i samme båd som en række andre plantageselskaber, der som vi i begyndelsen af 80-erne var udsat for de store stormfald, og i disse år har store udgifter til 1. gangs tynding og anden bevoksningspleje, medens vi venter på igen at få hugstmoden tømmertræ og andre givtige træeffekter. Men samtidig kan vi også glæde os over, at det lykkedes, så kraftig som det er sket, at konsolidere selskabet gennem de henlæggelser, vi i de senere år har foretaget. Det regnskabsmæssige overskud efter skat andrager i kr., hvilket er et væsentligt større beløb, end bestyrelsen påregnede ved begyndelsen af driftsåret Når overskuddet blev så stort, som tilfældet er, skyldes det for en ikke uvæsentlig del, at et rentefald i efteråret 1988 gjorde det muligt og fordelagtigt at ombytte en obligationsbeholdning med en væsentlig gevinst, uanset at der også er udgifter ved en sådan handling. Da bestyrelsen fortsat - med generalforsamlingens tilslutning - har ønske om, når muligheden engang måtte foreligge, at erhverve areal til udvidelse af plantagen, er der stadig et behov for en fortsat konsolidering af selskabet. Dette er årsagen til, at bestyrelsen har besluttet at foreslå generalforsamlingen, at det regnskabsmæssige overskud for året 1988 fordeles med kr. til dispositionsfonden, kr. til aktieudbytte, medens restbeløbet kr. overføres til næste år.

6 På De Danske Skovdyrkerforeningers årsmøde forrige week-end i Lemvig blev det ifølge Jyllands-Posten givet udtryk for, at man ventede utålmodig på virkeliggørelsen af regeringens grønne pakke, det vil sige vedtagelsen af skovloven, loven om marginaljorde og dele af lov om skovrejsning. Årsmødet kunne for den sags skyld have taget en lov mere med, nemlig loven om tilskud til skovforbedrende foranstaltninger, der er underskrevet af Dronningen den 29. marts 1989 men endnu ikke trådt i kraft. Loven er en slags bemyndigelseslov, der bemyndiger landbrugsministeren til at bestemme, hvornår loven skal træde i kraft, hvordan tilskudsmodtagerne skal afgrænses o.s.v. Da der efter loven kan ydes tilskud til Udarbejdelse af driftsplaner, Anlæg af skovveje, Udhugning og udrensning af yngre bevoksninger og flere andre arbejder med tilskudsberettigede omkostninger over kr., vil det for os være interessant at vide, hvornår loven træder i kraft, og hvor meget tilskuddet på 70% vil blive reduceret, så der kan tages stilling til, om man fra Houborg Plantages side skal søge tilskud til gennemførelse af et eller flere af de tilskudsberettigede arbejder. Indtil videre må vi imidlertid væbne os med tålmodighed, da ingen på denne side af 1. juli kan give os svar på vore spørgsmål.

7 I 1866, altså for snart 125 år siden, blev selskabet Houborg Plantage stiftet. é Plantagen kan således i 1991 fejre sit 125-års jubilæum. På generalforsamlingen sidste år kom jeg i min beretning kort ind på en omtale af det forestående jubilæum, og det er bestyrelsens opfattelse, at der blandt aktionærerne er interesse for, at jubilæet under en eller anden form markeres og festligholdes. Ved 100-års jubilæet gjorde man det i forbindelse med selskabets generalforsamling, og det bør vel også ved 125-års jubilæet som dengang ske i forbindelse med generalforsamlingen. Da det efterhånden er år siden, vi sidst har haft mulighed for at vise plantagen frem for aktionærerne, ville jubilæet også være et passende tidspunkt til på ny at gøre det. Der vil derfor blive sat ind på at forbedre vejforholdene i plantagen, så vi uanset vejrforholdene kan gennemføre en plantagetur for alle interesserede aktionærer forud for generalforsamlingen i Det kunne også komme på tale at udbygge vort regnskabshæfte til en slags festskrift, der udover regnskabet tillige indeholdt artikler om plantagens historie. Bestyrelsen har på nuværende tidspunkt alene gjort sig nogle foreløbige tanker om, hvorledes en markering og festligholdelse af jubilæet kunne forme sig. I det kommende år vil det derfor være nødvendigt at tage nærmere stilling til og sammensætte et program for jubilæets markering og festligholdelse. Det vil bestyrelsen bestræbe sig på, såfremt det fortsat er generalforsamlingens og dermed aktionærernes ønske, at jubilæet skal markeres og festligholdes.

8 Det er efterhånden blevet en tradition, at bestyrelsens beretning opdeles i to dele, dels i en kort formandsberetning og dels i en fyldigere teknisk beretning, der aflægges af skovrideren på bestyrelsens vegne. Jeg skal ikke i år bryde denne sædvane. Men forinden jeg overlader ordet til skovrider Oppermann for aflæggelse af den tekniske beretning, finder jeg anledning til at rette et par ord til de mange, jeg eller bestyrelsens øvrige medlemmer har haft kontakt med i det forløbne år. 7 Vi er fra bestyrelsens side glade for den interesse, aktionærerne viser for Houborg Plantage, og for det gode samarbejde vi udadtil har til naboplantagerne, Hedeselskabet, og de mange andre, vi har kontakt med. Der skal også herfra lyde en tak til skovrider Oppermann, skovfoged Herskind og til arbejderne i plantagen for godt udført arbejde i det forløbne år til gavn for Houborg Plantage. Og selv vil jeg gerne runde disse ord af med en tak til bestyrelsens medlemmer og til revisorerne for et godt samarbejde i det forløbne år.

9 A/S Hovborq plantage - Beretning for Arbejdet i plantagen i det forløbne år har omfattet gennemhugning og bevoksningspleje af unge og mellemaldrende bevoksninger, samt afdrift og gentilplantning af ca. 7 ha. Herefter er afviklingen af den ca. 100 år gamle rødgran i plantagens sydøstlige del stort set afsluttet. Hvor terræn og bevoksningsforhold har tilladt det, er udtyndingsarbejdet udført med skovningsmaskine. Plantagens samlede hugst blev på m 3, eller ca. 650 m 3 mindre end planhugsten. Den skovede m 3 - masse fordelte sig med: 770 ro 3 til tømmer. 989 ro 3 til div. rm - effekter, hovedsagelig cellulose og spånpladetræ, og 3 96 m 3 til flis. Hugsten er fremkommet dels ved renafdrift af ca. 7 ha, bevokset med gi. Rødgran i afd. 3-8 og 9 i plantagens sydøstlige del, hvor der ialt blev skovet: 970 m 3, dels ved gennemhugning af div. afdelinger navnlig i plantagens sydvestlige del, med 891 m 3, hvoraf 196m 3 er udtaget som brændselsflis, og endelig er der skovet udgået træ i navnlig i vestranden af afd. 2, ialt 94m 3. Endvidere er der fra plantagen solgt stk. juletræer, hvoraf de var Nordmannsgrantræer, kg Rødgrangrønt og kg. Nobilisgrønt. For Nordmannsgranjuletræer opnåedes en gennemsnitspris på: kr. 48,00/stk, for Nobilisgrønt: kr. 4,53/kq, og for Rødgrangrønt: kr. 0,55/kg. Råtræmarkedet har været stabilt i 1988, og der har været god afsætning på stort set alle effekter. På tømmermarkedet er det navnlig de store savværker der har været de mest købelystne i deres bestræbelser på at dominere

10 2 markedet. Efter et fald i tømmerpriserne i januar 88 på 2,9%, som en følge af faldende flispriser, steg prisen igen i sept. måned med 2,7%. Plus i Vejen har året igennem haft svært ved at skaffe lameltræ nok. Prisen har, bortset fra en forbigående prisreduktion i sommermånederne, ligget på: kr. 235,00/rm. Prisen på kassetræ uændret niveau gennem hele har ligeledes ligget på et nogenlunde Ved årets udgang lå prisen eksempelvis pr 1 m kassetræ, cm., på kr. 210,00/rm. Cellulosetræmarkedet har været præget af for store råtrætilførsler, navnlig af Rødgran! Årsagerne hertil er flere, men det spiller en væsentlig rolle, at den reducerede savværkskapasitet i Sverrig og Norge, tvinger disse landes skovejere ti.1 at aflægge en stigende % - del af de mindste tømmerdimensioner som cellulosetræ, samtidig med, at de cellulosefabrikker der anvender en blanding af løv - og nåletræ i deres produktion anvender en stigende løvtræandel. Plantagens produktion af cellulosetræ og spånpladetræ er dels afsat gennem Hedeselskabets Handelskontor og dels Engesvang Spånpladefabrik, hvortil plantagen har leveringsret som aktionær og obligationhaver. Leveringsretten til spånpladefabrikken i Engesvang har svinget mellem 9 rm og 10 rm for kr obligationer,

11 3 svarende til en årlig leveringsret for Hovborg plantage på rm. Prisen for cellulosetræ lå ved udgangen af 1988 på kr.197/rm for Rødgran, og for blandet nål på: kr. 173,00/rm. Engesvangs priser lå ca. kr.45,00 lavere, men til gengæld tager man træ af ringere kvalitet end den cellulosefabrikkerne accepterer. På landsplan er sæsonen for juletræer og qrangrønt gået yderst tilfredsstillende, med stigende salgstal, og til priser der har ligget i den øverste del af prisspændet for de af pyntegrøntsektionen udsendte, vejledende priser! Der har således været en markant stigning i efterspørgslen på Nordmannsgran - juletræer. Handelen startede meget tidligt på sæsonen og interessen for køb af træer fortsatte lige op til jul! Den overvejende del af Nordmansgranjuletræsalget går til eksport ca. 2,5 mill. træer er solgt navnlig til Vesttyskland, England, Østrig, Norge og Schweiz. Salget af Rødgranjuletræer er ligeledes steget kraftigt, men til væsentlig lavere priser end i Dette er dels affødt af, at antallet af udbydere i detailleddet er steget stærkt, og dels anvender supermarkeder og lign. juletræer som lokkemad for at få del i den øgede handel ind under jul, og dette har været medvirkende til de meget lave priser, der har gjort det økonomisk uinteressant for plantagerne at udtage Rødgranjuletræer i deres skovkulturer.

12 4 Markedet for pyntegrønt var ved sæsonens begyndelse afventende på grund af svingende priser. Det varme vejr i okt. måned gjorde ligeledes, at aftagerne var afventende. Men fra midten af november måned og helt frem til jul var der meget stor efterspørgsel, navnlig efter Nobilis. Eksporten af Nordmannsgrangrønt har mødt stigende konkurrance på det tyske marked, hvor Frankrig har øget sin markedsandel. På hjemmemarkedet er anvendelsen af Nordmannsgranklip stigende. Som nævnt indledningsvis udviser plantagens primære drift ret store omkostninger til udtynding og bevtyoksningsplejeomkring kr ,00 - men hermed skulle hugstefterslæbet efter stormfaldsårene først i 80 - erne også være indhentet. I budgettet for 1989 er kun budgetteret med kr ,00 til disse formål! Skovbrugets overenskomstforhandlinger i 1987 medførte en stigning i lønomkostningerne på ca. 12% for perioden og ved indeværende midtvejsforhandlinger forhøjedes hugstakkorderne med 1,94%. Hertil kommer betaling for 1. ledighedsdag (opmkostningsforøgel se på 5-6%) og nedsættelse af arbejdstiden pr. 1.oktober 1990 til 37 timer om ugen, svarende til en yderligere omkostning på 2,5%. Det er altså blevet væsentlig dyrere at drive skov! Skovningsmaskinindsatsen vil derfor blive yderligere accelereret i de kommende år, og målet er, at ca. 50% af granskovningen udføres med maskine. Der er i det forløbne år gentilplantet 7,2 ha, hvortil ialt er brugt planter. Herudover er der til efterbedring i eksisterende kulturer anvendt ca. 400 planter.

13 5 Kulturaralerne har først og fremmest omfattet afdrevne arealer i afd. 2 og 8, i hvilke der er genti lpl antet med Rødgran - proveniens Westerhof Hartzvorland, og Høgildgård F 408. Gentilplantningsomkostninger på de renafdrevne arealer har ligget på ca. kr ,00/ha. De samlede gentilplantnings- og kul turpie jeomkostningver udgjorde ca. kr ,00. Til vejvedligeholdelse er brugt ca. kr ,00. En udgift der er stærkt afhængig af de træmængder der skal transporteres ud af skoven. Ud over udgifterne til den primære drift, er der til vedligeholde af plantagens huse brugt ialt: kr ,00. Af større vedligeholdelsesarbejder kan nævnes: Tækning af tag på det "Gule hus": kr ,00 og udskiftning af Hydrofor samme sted: kr ,00. Den samlede lejeindtægt har andraget : kr ,00. Plantagens maskinstation har i 1988 indtjent ialt: kr ,00, hvoraf kr ,00, eller 53%, hidrører fra arbejdsopgaver i Hovborg plantage, medens den resterende del af indtægten er fremkommet ved løsning af arbejdsopgaver i andre af de af skovfoged Herskind administrerede plantager. Af det totale timeforbrug på 512 timer er ca. 30% anvendt på udslæbning af tømmer, medens 70% er anvendt på pløjning af brandlinier, istandsættelse af skovveje og rydning af kulturarealer for kvas. Der er ialt udslæbt m 3 tømmer, svarende til en

14 6 præstation på 8,3 m 3 /time. Den samlede udgift til førerløn, drifmidler, reparation og administration udgør: kr ,00 d.v.s. at driftsoverskuddet inden afskrivning, har andragfet: kr ,00. Der er ikke investeret i nyt materiel i det forløbne år. Klimamæssigt var 1988 bemærkelsesværdig ved en usædvanlig mild og våd vinter. I marts måned havde vi dog en periode med frostgrader fra -2 til -11 C, og igen sidst i april fik vi efter nogle dage med høje dagtemperaturer (13-24 C), et pludseligt omslag med frost ned -6 C, der formentlig påvirkede visse træers udspring, således sprang birk og poppel sent og dårligt ud. Forårsnattefrost forekom kun i meget ringe omfang, og alt i alt har der været tale om et gunstigt vækstår. Også nedbørsmæssiqt må året betegnes som optimalt! På målestationen i Slaugård plantage måltes således den samlede årsnedbør til: 1166 mm (1987: 912 mm). Egentlige klimaskader er kun forekommet på Nobilis, hvor der på mange lokaliteter i april måned konstateredes en rødfarvning af årsskuddets nåle, efterfulgt af nålefald. Der synes at være tale om en udtørringsskade hidrørende fra manglende afmodning af årsskuddene på grund af det kolde og solfattige vejr i vækstperioden, hvorved der ikke er udviklet en tilstrækkelig robusthed til at klare vinterens skiftende klima. På grund af optimale vækstforhold har skadelige insekter heller ikke været noget større problem i 1988.

15 7 Barkbillesituationen udviser således en generel bedring, dels på g.a. de sidste års rigelige nedbør, dels fordi de svækkede bevoksningsrande efter stormfaldene først i 80- erne, stort set er afviklede. Typograf bestanden er i de fleste plantager gået ned på et normalt neviau, der ganske vist ligger højere end da denne barkbille begyndte at brede sig eksplosivt efter stormfaldene. Et insekt der imidlertid kan blive et problem efter den netop afsluttede, milde vinter er Sitkalusen (Liosomaphis Abietina) en lille grøn bladlus, der særlig optræder efter milde vintre. Bladlusenes sugning på nålenes underside får nålene til at falde af, så træerne først på sommeren står med kun de nye årsskud tilbage, og dermed i en stærkt svækket tilstand. Hvis tendenserne til midle vintre fortsætter, må det forudses, at angreb af Sitkagranlus på især Sitka - Hvidog Blågran bliver et alvorligt problem. Vore Sitka - og Hvidgranlæhegns -forringede tilstand i de senere år, hidrører i høj grad fra Sitkalus! Skov - og Naturstyrelsen har i lighed med Sidste år offentliggjort en rapport om de danske skoves sundhedstilstand, der navnlig skal ses i lyset af de eventuelle skader der kan opstå på grund af luftforurening. Det fremgår af rapporten at der er sket en bedring i skovenes sundhedstilstand fra 1987 til 88 akkurat som det måtte forventes, det gunstige vejrlig taget i betragtning. Sundhedstilstanden varierer noget fra landsdel til landsdel og fra træart til træart. Ringest er sundhedstilstanden fortsat i fyrrrebevoksninger i Nordvestjylland på de mest næringsfattige jorder.

16 8 For granernes vedkommende findes svækkelserne fortsat i de bevoksningsrande der blev blottet ved stormfaldene først i 80 - erne. Men omfanget er stadig blevet mindre i takt med, at de stormfaldsramte bevoksninger nu stort set er afviklede. Sundhedstilstanden i vore skove og plantager må således generelt siges at være tilfredsstillende selv om der specielt i ældre Sitkagran kan forekomme svækkelser på g.a. Micans og lus. Hvad specielt luftforureningen angår, ligger den største fare i den inddirekte virkning, hvor bl.a. S02 indholdet i nedbøren medfører en reduktion af jordens næringsstofindhold og en forøgelse af indholdet af frie aluminiumsioner, som kan være giftige for trærødderne. Heldigvis er størstedelen af de danske jorder modstandsdygtige imod denne forsuring på g.a. det store kalkindhold, så det er tilsyneladende fortsat kun de stærkt udvaskede Nordvestjyske plantageområder hvor problemet er aktuelt. Skovbruget har i 1988 været præget af lavkonjunktur. Driftsomkostningerne er steget og der har for cellulosetræets vedkommende i perioder været afsætningsproblemer. Erhvervet udsættes mere eller mindre tilsigtet for negative virkninger fra den generelle økonomiske og skattemæssige politik, samtidig med, at der er en stigende interesse for udnyttelsen af skovenes rekreative værdier. Politisk er skovbruget endvidere inddraget i en række lovforslag udarbejdet på grundlag af skovpolitisk Udvalgs Betænkning, og regeringens skovpolitiske redegørelse.

17 9 Det drejer sig bl.a. om forslag til Ny Skovlov, fremsat af Miljøministeren d. 28. jan. 88, og som forventes færdigbehandlet i indeværende samling. Endvidere er lov om Lands - og Regionplanlægning under revision, og formålet er her bl.a. at sikre, at der i regionsplanerne udpeges egnede skorejsningsområder. Med revision af lov om Strukturforbedring i jordbruget, der bl.a. omhandler privat skovtilplantning indenfor diverse skovrejsningsområder, med tilskud fra EF - landbrugsfond (25%), er målet, sammen med den sideløbende, statslige skovtilplantning af marginaljorder (Lov om naturforvaltning), at fordoble Landets skovareal (12% til 25%) indenfor de næste 75 år (5.000 ha/år ligeligt fordelt på statslig og privat skovrejsning). Endelig er en ny Skovstøttelov vedtaget ved 3. behandling d. 16. marts i år. I modsætning til de hidtil gældende regler kan der nu også ydes tilskud til skove/plantager over 50 ha, men med et reduceret tilskud. Tilskud ydes med indtil 70% af omkostningerne indenfor beløbsgrænser fastsat af landbrugsministriet. Som noget nyt kan der nu udover lønudgifter, også ydes tilskud til leje af maskiner og køb af planter og vejmaterialer. Endelig kan der ydes tilskud til driftsplanlægning. L. OPPERMANN SJrøvrider Aj

18 9 Det drejer sig bl.a. om forslag til Ny Skovlov, fremsat af Miljøministeren d. 28. jan. 88, og som forventes færdigbehandlet i indeværende samling. Endvidere er lov om Lands - og Regionplanlægning under revision, og formålet er her bl.a. at sikre, at der i regionsplanerne udpeges egnede skorejsningsområder. Med revision af lov om Strukturforbedring i jordbruget, der bl.a. omhandler privat skovtilplantning indenfor diverse skovrejsningsområder, med tilskud fra EF - landbrugsfond (25%), er målet, sammen med den sideløbende, statslige skovtilplantning af marginaljorder (Lov om naturforvaltning), at fordoble Landets skovareal (12% til 25%) indenfor de næste 75 år (5.000 ha/år ligeligt fordelt på statslig og privat skovrejsning). Endelig er en ny Skovstøttelov vedtaget ved 3. behandling d. 16. marts i år. I modsætning til de hidtil gældende regler kan der nu også ydes tilskud til skove/plantager over 50 ha, men med et reduceret tilskud. Tilskud ydes med indtil 70% af omkostningerne indenfor beløbsgrænser fastsat af landbrugsministriet. Som noget nyt kan der nu udover lønudgifter, også ydes tilskud til leje af maskiner og køb af planter og vejmaterialer. Endelig kan der ydes tilskud til driftsplanlægning. /7 /tf-7hf L. OPPERMANN

Den 24. november sidste år anrettede den storm, der da gik over Danmark, de hidtil største skader i dansk skovbrugs historie.

Den 24. november sidste år anrettede den storm, der da gik over Danmark, de hidtil største skader i dansk skovbrugs historie. Ati Den 24. november sidste år anrettede den storm, der da gik over Danmark, de hidtil største skader i dansk skovbrugs historie. Stormen væltede meget store mængder nåletræer af betydelig værdi, og det

Læs mere

j j, M/o /føtfaxy /?7?

j j, M/o /føtfaxy /?7? j j, M/o /føtfaxy /?7? * i HiMimiu»Puwppitii^m 'WM^iWHMpiitPjptøp^ ^H^ItifW^^^4'"i VI^^^ '^W*^'SiTW CWWf»T!'W^ A/S HODBORG PLANTAGE - BERETNING FOR 1979. * % Der i 1979 skovet ialts 296o m, hvoraf 1977

Læs mere

% - #.Jtøp/sémv j ^ /. /& // vr

% - #.Jtøp/sémv j ^ /. /& // vr % - #.Jtøp/sémv j ^ /. /& // vr Antallet af aktionærer i Houborg Plantage udgjorde ved en optælling kort før generalforsamlingen i alt }60/, og antallet af de i årets løb noterede aktieoverdragelser er

Læs mere

Til de nye aktionærer skal der herfra lyde et Velkommen i aktionærkredsen.

Til de nye aktionærer skal der herfra lyde et Velkommen i aktionærkredsen. di, u Det er for bestyrelsen en glæde - hvilket vi også tidligere har givet udtryk for - at så mange tager sig tid til at deltage i plantagens generalforsamling. Vi har aktionærer over hele landet samt

Læs mere

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012.

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Indledning Hjertelig velkommen til vores generalforsamling. Deltagere i vores generalforsamling kan kun være forbrugere,

Læs mere

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst 1 Generalforsamling onsdag den 20.11.2013, kl. 19,30 i Skovsgård Multihus Formandsberetning: Årets gang Vinteren blev mere

Læs mere

Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010

Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010 Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010 Generelt: Så er tiden atter inde til at kigge såvel tilbage på den forgangne sæson, som til at se fremad, mod de kommende sæsoner i biavlen Lave honningpriser

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i European LifeCare Group A/S (tidligere Danske Lægers Vaccinations Service A/S)

Referat fra ordinær generalforsamling i European LifeCare Group A/S (tidligere Danske Lægers Vaccinations Service A/S) Søborg, den 31. maj 2016 Referat fra ordinær generalforsamling i European LifeCare Group A/S (tidligere Danske Lægers Vaccinations Service A/S) Generalforsamlingen blev afholdt på selskabets adresse den

Læs mere

Disse venlige ord faldt fra en af deltagerne i sidste års tur i plantagen.

Disse venlige ord faldt fra en af deltagerne i sidste års tur i plantagen. 'tfo^ /vø^mé? / t Antallet af aktionærer i Houborg Plantage er ved en opgørelse foretaget kort tid før generalforsamlingen opgjort til 496 mod 491 sidste år, og antallet af de i årets løb noterede aktieoverdragelser

Læs mere

Formandsberetning i HBH 2015.

Formandsberetning i HBH 2015. Velkommen til ordinær genf. i HBH og HBV. Før vi går i gang med genf. skal vi mindes et af vore medlemmer, nemlig Else Emig, som desværre afgik ved døden i august måned. Hun døde på sygehuset efter kort

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 21. marts Side 1 af 7 Referat fra generalforsamling 18. marts 2010 Mødested Fælleshuset Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsens beretning 4. Forelæggelse

Læs mere

Sommerhus-og Vedligeholdelsesforeningen Grenaa Strand

Sommerhus-og Vedligeholdelsesforeningen Grenaa Strand Årsberetningen 2014. Sommerhus-og Vedligeholdelsesforeningen Grenaa Strand Så mødes vi atter til den årlige generalforsamling. Indledningsvis vil jeg gerne takke for den fine orientering, vi fik af direktionen

Læs mere

Afdelingsmøde afd. 7 Ryttervænget, den 18. april 2016

Afdelingsmøde afd. 7 Ryttervænget, den 18. april 2016 Afdelingsmøde afd. 7 Ryttervænget, den 18. april 2016 Deltagere: 19 beboere fra 15 husstande. Fra boligforeningens organisationsbestyrelse deltog: Formand Hans Chr. Nielsen (HCN) Lars Johansen Kjeld Nielsen

Læs mere

Vi har nu gennem 5 år afviklet et arrangement før generalforsamlingen og det er således blevet et fast indslag.

Vi har nu gennem 5 år afviklet et arrangement før generalforsamlingen og det er således blevet et fast indslag. Tolne Skov ApS Bestyrelsens beretning -Generalforsamlingen, den 23. maj 2017. Velkommen til generalforsamlingen i Tolne Skov. Vi har nu gennem 5 år afviklet et arrangement før generalforsamlingen og det

Læs mere

Beslutningsreferat fra ekstraordinær generalforsamling afholdt. Poul gav følgende information:

Beslutningsreferat fra ekstraordinær generalforsamling afholdt. Poul gav følgende information: Beslutningsreferat fra ekstraordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 8. juni 1993. Punkt 1 : Per Ludvigsen valgtes til dirigent Punkt 2 : Poul gav følgende information: * på et bestyrelsesmøde i

Læs mere

Også for 2002 forventer bestyrelsen et positiv resultat.også 6-cifret, men mindre end i 2001.

Også for 2002 forventer bestyrelsen et positiv resultat.også 6-cifret, men mindre end i 2001. ^y/éum iwém /^7^^^ ^ ^ ^ Der er tradition for, at bestyrelsens beretning indeholder nogle ord om aktionærkredsen, bl.a. om hvor mange vi er, og hvilke ændringer der er sket i årets løb. Efter en for kort

Læs mere

Ejerforeningen Vagtelvænget. Bestyrelsens beretning for året 2008

Ejerforeningen Vagtelvænget. Bestyrelsens beretning for året 2008 Ejerforeningen Vagtelvænget Bestyrelsens beretning for året 2008 Generalforsamlingen 2008 blev gennemført i en god og konstruktiv dialog mellem generalforsamlingsdeltagerne og bestyrelsen. Bestyrelsens

Læs mere

2. Skovens sundhedstilstand

2. Skovens sundhedstilstand 2. Skovens sundhedstilstand 56 - Sundhed 2. Indledning Naturgivne og menneskeskabte påvirkninger Data om bladog nåletab De danske skoves sundhedstilstand påvirkes af en række naturgivne såvel som menneskeskabte

Læs mere

NYT FRA NATIONALBANKEN

NYT FRA NATIONALBANKEN 1. KVARTAL 2016 NR. 1 NYT FRA NATIONALBANKEN DANSK VELSTANDSUDVIKLING HOLDER TRIT Dansk økonomi har siden krisen i 2008 faktisk præsteret en stigning i velstanden, der er lidt højere end i Sverige og på

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Ølby Præstegårds- plantage

Ølby Præstegårds- plantage Ølby Præstegårds- plantage Attraktiv beliggenhed - tæt på Klosterheden og Limfjorden Salgsprospekt Skovdyrkerne Vestjylland april 2012 1. Introduktion Hermed udbydes Ølby Præstegårdsplantage med tilliggende

Læs mere

Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere)

Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere) Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere) Den 21. november 2010 blev der holdt et møde i den gamle gymnastiksal her på skolen. Vi skulle stifte en andelsforening. Og hvorfor

Læs mere

Jeg vil gerne sige tak for invitationen til at holde årets Sankt Hans-tale, her ved Thisted Roklub.

Jeg vil gerne sige tak for invitationen til at holde årets Sankt Hans-tale, her ved Thisted Roklub. Sankt Hans-tale 2012 Jeg vil gerne sige tak for invitationen til at holde årets Sankt Hans-tale, her ved Thisted Roklub. Det er, på trods af en kølig og våd vejrudsigt, nu her ved midsommer, at vi kan

Læs mere

Bilag 10. Side 1 af 8

Bilag 10. Side 1 af 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 Transskribering af interview m. medarbejder 6, 17.april

Læs mere

DILFs 53. generalforsamling DILF Vesterbrogade 149, København V. 27. april 2015 Referat

DILFs 53. generalforsamling DILF Vesterbrogade 149, København V. 27. april 2015 Referat DILFs 53. generalforsamling DILF Vesterbrogade 149, København V. 27. april 2015 Referat Formanden for DILF, Anders Høegh, bød velkommen til de fremmødte. 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslog bestyrelsesmedlem,

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 5 OKT 2009 kl.1900 Fredensborg Bibliotek Jernbanegade 3, 1 sal 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse

Læs mere

Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne.

Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne. Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne. Dette er sket siden sidste generalforsamling. Generalforsamling 2010 Der var mødt 12 beboere op på generalforsamlingen

Læs mere

Elektronisk post. Gå ind på vores hjemmeside: http://www.vejlauget- skovholm.dk

Elektronisk post. Gå ind på vores hjemmeside: http://www.vejlauget- skovholm.dk Elektronisk post Bestyrelsen opfordrer alle medlemmer af vejlauget til fremover at modtage meddelelser, indkaldelser, orienteringsskrivelser mv. fra Vejlauget. Gå ind på vores hjemmeside: http://www.vejlauget-

Læs mere

Lundeborg Lystbådehavn på position:

Lundeborg Lystbådehavn på position: Nr. 2 april - 2004 Mindeord Jeg har just modtaget den sørgelige meddelelse at Poul Olsen er død. Poul fungerede som næstformand i Alpha29-klubben siden 1999 og på vores bestyrelsesmøde i januar var Poul

Læs mere

Det er det spændende ved livet på jorden, at der er ikke to dage, i vores liv, der er nøjagtig ens.

Det er det spændende ved livet på jorden, at der er ikke to dage, i vores liv, der er nøjagtig ens. 3 s efter hellig tre konger 2014 DISCIPLENE BAD JESUS: GIV OS STØRRE TRO! Lukas 17,5-10. Livet er en lang dannelsesrejse. Som mennesker bevæger vi os, hver eneste dag, både fysisk og mentalt, gennem de

Læs mere

Generalforsamling i Grundejerforeningen Musvågevej

Generalforsamling i Grundejerforeningen Musvågevej Generalforsamling i Grundejerforeningen Musvågevej 5. marts 2016 Bestyrelsens beretning 2.1 Bestyrelsen, som den ser ud i dag Formand: Niels Bloch Musvågevej 52 Ikke på valg Kasserer: Kai Jensen Musvågevej

Læs mere

Prædiken til 3. s. i advent kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 3. s. i advent kl. 10.00 i Engesvang 1 Prædiken til 3. s. i advent kl. 10.00 i Engesvang 78 - Blomster som en rosengård 86 - Hvorledes skal jeg møde 89 - Vi sidder i mørket, i dødsenglens skygge 80 - Tak og ære være Gud 439 O, du Guds lam

Læs mere

Skolelederens beretning forældrekredsmødet 2010

Skolelederens beretning forældrekredsmødet 2010 Skolelederens beretning forældrekredsmødet 2010 Den 1. juli 2009 oprettede skolen egen børnehave for 3 6 årige børn i henhold til 36a i Lov om Frie Grundskoler m.v. Baggrunden herfor var både et stort

Læs mere

Markedsudviklingen i 2005 for investeringsforeninger, specialforeninger og fåmandsforeninger

Markedsudviklingen i 2005 for investeringsforeninger, specialforeninger og fåmandsforeninger Markedsudviklingen i 2005 for investeringsforeninger, specialforeninger og fåmandsforeninger Konklusioner Foreningernes samlede formue er vokset med 206 mia. kr. i 2005, og udgjorde ved udgangen af året

Læs mere

GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER

GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER Juni 2002 Af Thomas V. Pedersen Resumé: GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER Notatet viser: USA er gået fra at være det syvende til det tredje vigtigste marked for industrieksporten i perioden 1995 til 2001.

Læs mere

Beretning 2014. Produktion

Beretning 2014. Produktion Beretning 2014 Driften af vores vindmølle er stabil og tilfredsstillende. Den kører heldigvis uden de store problemer. Møllen får sin faste service 2 gange om året, et stort og et lille eftersyn, og får

Læs mere

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Oplæg v/ personalemøde på Hareskov Skole d. 23. januar 2014 Tak fordi jeg måtte komme jeg har glædet mig rigtig meget til at få mulighed for at stå her i dag. Det

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

FORMANDENS BERETNING 2013

FORMANDENS BERETNING 2013 FORMANDENS BERETNING 2013 Visionen for området kan bedst beskrives ved de ord som er nævnt i kvalitetsprogrammet der er udarbejdet for området: Ullerødbyen vil udvikle sig til en unik bydel, hvor arkitektur,

Læs mere

Formandsberetning 2008

Formandsberetning 2008 Formandsberetning 2008 Jeg har valgt at opbygge formandsberetningen på følgende måde: Tilbageblik på året der gik Bestyrelsens arbejde Udfordringer for fremtiden Afslutning Tilbageblik på året der gik

Læs mere

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Allerførst velkommen til den årlige

Læs mere

Udsigt til billigere mode på nettet

Udsigt til billigere mode på nettet LØRDAG 27. SEPTEMBER NR. 39 / 2014 LØRDAG Udsigt til billigere mode på nettet Onlinegiganten Boozt.com med Hermann Haraldsson i spidsen udfordrer konkurrenterne om det nordiske herredømme. Foreløbig kan

Læs mere

REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFOSAMLING GRUNDEJERFORENINGEN BRØNSHOLMDALSVEJ 2 40

REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFOSAMLING GRUNDEJERFORENINGEN BRØNSHOLMDALSVEJ 2 40 REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFOSAMLING GRUNDEJERFORENINGEN BRØNSHOLMDALSVEJ 2 40 Tid og sted: den 27. januar 2014, kl.19.30 i Medborgerhuset Egedal Fremmødte: hus nr. 4, 6, 8, 10, 14, 16, 18, 20, 22, 24,

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Forsikringsselskabet Danica, Skadeforsikringsaktieselskab af 1999 (CVR-nummer 25 02 06 34) ----ooooo----

VEDTÆGTER. for. Forsikringsselskabet Danica, Skadeforsikringsaktieselskab af 1999 (CVR-nummer 25 02 06 34) ----ooooo---- VEDTÆGTER for Forsikringsselskabet Danica, Skadeforsikringsaktieselskab af 1999 (CVR-nummer 25 02 06 34) ----ooooo---- 1. 1.1. Selskabets navn er Forsikringsselskabet Danica, Skadeforsikringsaktieselskab

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. HG s vision og værdier

Læs mere

Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen

Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen August 2014 Indledning og baggrund Sundhed og Omsorg har på baggrund af en målsætning fra dialogbaserede

Læs mere

Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny

Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny Dagsorden 1 valg af dirigent 2 bestyrelsens beretning ved formanden 3 aflæggelse

Læs mere

samtlige Distrikter Skovpolitisk kontor Den 11. august 1997 FREDSKOVSNOTERING Vejledning i distrikternes arbejde med løbende vedligeholdelse af

samtlige Distrikter Skovpolitisk kontor Den 11. august 1997 FREDSKOVSNOTERING Vejledning i distrikternes arbejde med løbende vedligeholdelse af samtlige Distrikter Skovpolitisk kontor Den 11. august 1997 FREDSKOVSNOTERING Vejledning i distrikternes arbejde med løbende vedligeholdelse af fredskovsnoteringen I forbindelse med ændringen af skovloven

Læs mere

HVER TREDJE SELVSTÆNDIG HAR FOR LILLE PENSION

HVER TREDJE SELVSTÆNDIG HAR FOR LILLE PENSION HVER TREDJE SELVSTÆNDIG HAR FOR LILLE PENSION Denne analyse, lavet i dec. 2006, viser, at ca. 30 % af de organiserede små og mellemstore virksomheder har for lille eller ingen pension eller formue, selvom

Læs mere

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Mandag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Malene, Pia, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Marianne. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

Tirsdag d. 5. februar 2013 kl. 1900 i Fælleshuset.

Tirsdag d. 5. februar 2013 kl. 1900 i Fælleshuset. Grundejerforeningen Vipperød Frugtplantage Indkaldelse til generalforsamling i grundejerforeningen Vipperød Frugtplantage Tirsdag d. 5. februar 2013 kl. 1900 i Fælleshuset. Dagsorden 1. Valg af dirigent

Læs mere

Brancheanalyse Automobilforhandlere august 2011

Brancheanalyse Automobilforhandlere august 2011 FAQTUM brancheanalyse Brancheanalyse Automobilforhandlere august 211 FAQTUM Dansk virksomhedsvurdering ApS har beregnet udviklingen hos de danske automobilforhandlere for de seneste 5 år, for at se hvorledes

Læs mere

FORMANDENS BERETNING VED 8. Marts 2014 GRUNDEJERFORENINGEN PILEGAARDENS GENERALFORSAMLING TORSDAG 27. MARTS 2014.

FORMANDENS BERETNING VED 8. Marts 2014 GRUNDEJERFORENINGEN PILEGAARDENS GENERALFORSAMLING TORSDAG 27. MARTS 2014. FORMANDENS BERETNING VED 8. Marts 2014 GRUNDEJERFORENINGEN PILEGAARDENS GENERALFORSAMLING TORSDAG 27. MARTS 2014. 1. VELKOMST. Allerførst vil jeg gerne have lov til at byde alle hjertelig velkommen, endnu

Læs mere

Klager. 12,9 ha skov nordvest for [ ].

Klager. 12,9 ha skov nordvest for [ ]. 1 København, den 14. marts 2013 KENDELSE Klager ctr. Ejner Kaa Strandvejen 237 8543 Hornslet Nævnet har modtaget klagen den 26. september 2012. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede skal betale

Læs mere

Referat Generalforsamling 25.maj 2016

Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Generalforsamlingen er rettidig indkaldt iflg. vedtægterne. Indkaldelse er udsendt pr. mail til alle klubbens medlemmer den 7.4. Der er 3 indkomne forslag. (se punkt

Læs mere

Årsberetning for Øvre Suså Vandløbslaug 2015 samt mål for 2016

Årsberetning for Øvre Suså Vandløbslaug 2015 samt mål for 2016 Årsberetning for Øvre Suså Vandløbslaug 2015 samt mål for 2016 Arbejdet 2015 En kort status for året 2015 er at der lokalt for Øvre Suså Vandløbslaugs, har været et positivt samarbejde med de fire kommuner

Læs mere

Analyse af Halsnæs kommunes feriehusudlejningspotentiale

Analyse af Halsnæs kommunes feriehusudlejningspotentiale Udarbejdet af konsulent Søren Damstrup På opdrag af Halsnæs Turistråd Afleveret 11. september 2014 Analyse af Halsnæs kommunes feriehusudlejningspotentiale Indledning Nærværende analyse er baseret på data

Læs mere

Naturplan Stinelund m.fl. marts 2012

Naturplan Stinelund m.fl. marts 2012 1 Naturplan Stinelund m.fl. marts 2012 Arne Høegh Udarbejdet af skovrider Søren Paludan, Paludan Skov og Naturkonsulent Landbrug Landskab Natur Jagt Park 2 Indhold Sammendrag... 3 Stinelund... 4 Kristiansminde...

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Teleforeningen NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL

VEDTÆGTER. for. Teleforeningen NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL VEDTÆGTER for Teleforeningen 1 Foreningens navn er: Teleforeningen. 2 Foreningens hjemsted er Hvidovre Kommune. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 3 Foreningens formål er efter ansøgning til bestyrelsen at: Støtte

Læs mere

Mere åbne grænser og. danskernes indkøb. I Tyskland SUSANNE BYGVRA

Mere åbne grænser og. danskernes indkøb. I Tyskland SUSANNE BYGVRA SUSANNE BYGVRA Mere åbne grænser og danskernes indkøb I Tyskland Danmark havde før medlemskabet af EF ført en finanspolitik, hvor høje punktafgifter og moms udgjorde en betragtelig del af statens indtægter.

Læs mere

GENERALFORSAMLINGSREFERAT

GENERALFORSAMLINGSREFERAT J. nr. 4948/20 GENERALFORSAMLINGSREFERAT Onsdag den 24. april 2013 kl. 18.00 afholdtes ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Porcelænshaven i CBS lokaler (PH407), Porcelænshaven 26, 2000 Frederiksberg.

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Struer og Lemvig den 23. august 2011 kl. 17.00 i Holstebro

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Struer og Lemvig den 23. august 2011 kl. 17.00 i Holstebro Referat af organisationsmøde 23. august 2011 Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Struer og Lemvig den 23. august 2011 kl. 17.00 i Holstebro Fra bestyrelsen deltog: Formand Regnar Sehested, Sally Jensen, Lars Nielsen,

Læs mere

Dagbog fra Ramadan 2005

Dagbog fra Ramadan 2005 Dagbog fra Ramadan 2005 Af Astrid Fribo Så er det Ramadan, muslimernes fastemåned. Den måned, hvor muslimer over hele verden faster for at vise solidaritet med fattige og for at vise deres respekt for

Læs mere

Formandens beretning for Vejlby Strand grundejerforening for året 2012/2013

Formandens beretning for Vejlby Strand grundejerforening for året 2012/2013 Ja, så er der gået endnu et år, det er så min fjerde beretning. Efter at vi i bestyrelsen nu i et par år, har haft fokus på at få en god struktur, sikre en stor åbenhed i foreningen og få styr på økonomien,

Læs mere

Formandsberetning i HBH 2014.

Formandsberetning i HBH 2014. Formandsberetning i HBH 2014. Velkommen til ordinær genf. i HBH. Før vi går i gang med genf., skal vi mindes et af vore medlemmer, nemlig Gunnar Moff Andersen, som desværre afgik ved døden i begyndelsen

Læs mere

1. Indledning. 2. Spørgsmål Æ

1. Indledning. 2. Spørgsmål Æ Disposition 1. Indledning 2. Spørgsmål Æ 3. Spørgsmål Ø 4. Spørgsmål Å 1. Indledning I tilknytning til en undersøgelse gennemført af Skole og Samfund har Udvalget bedt mig om at besvare tre spørgsmål om

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en andelslejlighed til salg, som klager var interesseret i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en andelslejlighed til salg, som klager var interesseret i at købe. 1 København, den 15. marts 2012 KENDELSE Klager ctr. Poul Erik Bech A/S Nørrebrogade 230 2200 København N Nævnet har modtaget klagen den 25. juli 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede

Læs mere

Indlæg i fredningssagen Dalene ved Resenbro. Vedrørende ejendommen lb. Nr. 12, matr. Nr. 2 f Skellerup Nygårde, Linå,. v. Lise Balle og Erik Balle.

Indlæg i fredningssagen Dalene ved Resenbro. Vedrørende ejendommen lb. Nr. 12, matr. Nr. 2 f Skellerup Nygårde, Linå,. v. Lise Balle og Erik Balle. Indlæg i fredningssagen Dalene ved Resenbro. Vedrørende ejendommen lb. Nr. 12, matr. Nr. 2 f Skellerup Nygårde, Linå,. v. Lise Balle og Erik Balle. Indledningsvis bemærkes, at vi som mangeårige medlemmer

Læs mere

Der skete jo en del i 2008, tiden er selvfølgelig ikke til at gå i detaljer, så jeg vil kort referere de væsentlige punkter.

Der skete jo en del i 2008, tiden er selvfølgelig ikke til at gå i detaljer, så jeg vil kort referere de væsentlige punkter. Afsender: Andelsselskabet Egensedybet, Otterup Lystbådehavn a.m.b.a Bogøvej 71 5450 Otterup Til Andelshaveren 21. marts 2009 Indbetalingskort til drift bidrag for 2009, og referat fra ordinær generalforsamling

Læs mere

Referat. Afdelingsgeneralforsamling i Tikøb Golf 18.01.2016

Referat. Afdelingsgeneralforsamling i Tikøb Golf 18.01.2016 Referat Afdelingsgeneralforsamling i Tikøb Golf 18.01.2016 1. a. Valg af dirigent: Henrik Kam blev valgt som dirigent. Oplyste at generalforsamlingen var rettidig indkaldt, dels ved annoncering i Nordsjælland

Læs mere

Talepapir samråd den 13. april 2010

Talepapir samråd den 13. april 2010 Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 487 Offentligt Talepapir samråd den 13. april 2010 Spørgsmål U: Ministeren bedes redegøre for de overvejelser, der ligger bag de nuværende

Læs mere

Bedsted Fjernvarmes ordinære. Generalforsamling

Bedsted Fjernvarmes ordinære. Generalforsamling Bedsted Fjernvarmes ordinære Generalforsamling Onsdag, den 25. september 2013 Bestyrelsens mundtlige årsberetning v/ formand Jesper Abel Skovsted 1 Beretning Indledning Bedsted Fjernvarme A.m.b.A. (BFV)

Læs mere

Naturnær drift i nåletræ

Naturnær drift i nåletræ Naturnær drift i nåletræ Nåletræ kan godt drives med selvforyngelse. Der skal ofte foretages en jordbearbejdning og måske indbringes andre arter. Hulbor er anvendt med held i SLS Skovadministration. Opvæksten

Læs mere

Bestyrelsen foreslår følgende ændringer til vedtægterne:

Bestyrelsen foreslår følgende ændringer til vedtægterne: Forslag til vedtægtsændringer Bestyrelsen foreslår følgende ændringer til vedtægterne: Kontingent 6, stk 2. Der kan tegnes såvel aktivt som passivt medlemskab. Desuden kan der tegnes et familie medlemskab,

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling 14. februar 2015

Referat af ordinær generalforsamling 14. februar 2015 Dams Have, den 25. januar 2015 Referat af ordinær generalforsamling 14. februar 2015 Fremmødte fra hus nr. 2, 6, 7, 10, 11, 14, 16, 17, 18, 19, 23, 25. 1. Valg af dirigent og referent: Freddie (17) og

Læs mere

Verdens bedste job med børn og troperejser

Verdens bedste job med børn og troperejser Verdens bedste job med børn og troperejser Vil du passe Felix 4,5 år og August 1,5 år og vil du med på et par længere rejser til Thailand, Malta og Dubai med alt betalt. Når vi er i Danmark, får du ofte

Læs mere

Vedtægter. for TDC A/S

Vedtægter. for TDC A/S Vedtægter for TDC A/S Selskabets navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er TDC A/S. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene Tele Danmark Communications A/S (TDC A/S) TDC Totalløsninger

Læs mere

Stor fremgang i friværdierne i 2015 især i dele af landet

Stor fremgang i friværdierne i 2015 især i dele af landet 23. november 2015 Stor fremgang i friværdierne i 2015 især i dele af landet Fremgangen på boligmarkedet gennem 2015 sætter sine tydelige positive spor i danskernes friværdier. Alene i årets første halvår

Læs mere

Aars IK ordinær generalforsamling 11.02.15

Aars IK ordinær generalforsamling 11.02.15 Aars IK ordinær generalforsamling 11.02.15 Bestyrelsens beretning 2014. STATUS ULTIMO 2014 i AARS IK: Flere medlemmer end primo 2014 tilgang af flere unge der ønsker at spille fodbold og være en del af

Læs mere

BILAG A. Regler for. generalforsamlingens. indkaldelse, afstemninger m.m. Indholdsfortegnelse:

BILAG A. Regler for. generalforsamlingens. indkaldelse, afstemninger m.m. Indholdsfortegnelse: BILAG A Regler for generalforsamlingens indkaldelse, afstemninger m.m. Indholdsfortegnelse: Indkaldelse... 1 Deltagere... 2 Åbning af generalforsamlingen... 3 Protokol... 4 Dirigent... 5 Beslutningsdygtighed,

Læs mere

Bestyrelsens skriftlige beretning ved den 9. ordinære generalforsamling lørdag den 5. april 2008

Bestyrelsens skriftlige beretning ved den 9. ordinære generalforsamling lørdag den 5. april 2008 Bestyrelsens skriftlige beretning ved den 9. ordinære generalforsamling lørdag den 5. april 28 Denne beretning suppleres med formandens mundtlige beretning på generalforsamlingen. Produktionen Vindmøllerne

Læs mere

Generalforsamling 2014 Formandens beretning

Generalforsamling 2014 Formandens beretning Hvem er I? Hvad vil I? Generalforsamling 2014 Formandens beretning Sådan spurgte Henrik Vinther bestyrelsen, på et møde vi havde inviteret ham til i november. DTLAa har nu eksisteret i 6 år, og vi har

Læs mere

Grundejerforeningen Villabyen Hindholm

Grundejerforeningen Villabyen Hindholm Referat fra generalforsamlingen onsdag den 26. marts 2014 Formanden Mark Schiller bød velkommen til den ordinære generalforsamling 2014. Formanden gik derefter over til første punkt på dagsorden, valg

Læs mere

Bestyrelsens beretning for regnskabsåret 2015.

Bestyrelsens beretning for regnskabsåret 2015. Bestyrelsens beretning for regnskabsåret 2015. Jeg har hermed fornøjelsen af at aflægge bestyrelsens beretning for regnskabsåret 2015 for Nibe Elforsyning Net A.m.b.a. Resultatet af den primære drift har

Læs mere

De Danske Skovdyrkerforeninger har opnået en status som. paraply-organisation under den skovcertificeringsordning, som hedder PEFC.

De Danske Skovdyrkerforeninger har opnået en status som. paraply-organisation under den skovcertificeringsordning, som hedder PEFC. Øst Nr. 7 Maj 2007 Skovdyrkerforeningerne PEFC-certificeret Læhegn Skovnings- og plantesæsonen vel overstået Igen tilskud til skovrejsning Forretningsbetingelser Sommerferieplanen 2007 Skovdyrkerforeningerne

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Referat generalforsamling 08.05.07 Gug plejehjem

Referat generalforsamling 08.05.07 Gug plejehjem Referat generalforsamling 08.05.07 Gug plejehjem Der var fremmødt 25 personer repræsenterende 18 parceller. Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent Bestyrelsen pegede på Hans Østergaard nr. 84.

Læs mere

http://www.toemrerbakken.dk/toemrer_referat_2011.html

http://www.toemrerbakken.dk/toemrer_referat_2011.html Til grundejerforeningens medlemmer. Til forsiden FREDAG 6. APR 2012 Indbetaling af kontingent for 2011 kan ske ved indsættelse på konto 1551 3719216501 i Danske Bank, eller direkte til kasseren. Kontingentet

Læs mere

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007 Den ordinære generalforsamling blev indkaldt til afvikling fredag den 16. marts 2007 kl. 19.00 i Strib Sognegård. 1. Dagsordenen: 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4. Regnskab 2006 5. Indkomne

Læs mere

SÆBEAUTOMATER PÅ ALLE DCU-PLADSER

SÆBEAUTOMATER PÅ ALLE DCU-PLADSER SÆBEAUTOMATER PÅ ALLE DCU-PLADSER Dansk Camping Unions politiske ledelse har besluttet, at samtlige pladser af hygiejniske årsager skal have sæbeautomater på toiletterne. Familierum kan dog undtages. Men

Læs mere

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Så står jeg her igen ved min 7. beretning som formand. Jeg tager nu hul på mit sidste år som formand da det må være på tide

Læs mere

1. Generalforsamling i SKAGEN BRYGHUS den 16. april 2016. Nok engang velkommen til den 10. generalforsamling i Skagen Bryghus.

1. Generalforsamling i SKAGEN BRYGHUS den 16. april 2016. Nok engang velkommen til den 10. generalforsamling i Skagen Bryghus. 1. Generalforsamling i SKAGEN BRYGHUS den 16. april 2016 Nok engang velkommen til den 10. generalforsamling i Skagen Bryghus. Hele bestyrelsen er til stede i dag og jeg vil begynde med at præsentere dem

Læs mere

Densen AudioTechnologies Randersvej 28 Phone (Int +45) 75 18 12 14 6700 Esbjerg Denmark Fax (Int +45) 75 45 39 38

Densen AudioTechnologies Randersvej 28 Phone (Int +45) 75 18 12 14 6700 Esbjerg Denmark Fax (Int +45) 75 45 39 38 Densen AudioTechnologies Randersvej 28 Phone (Int +45) 75 18 12 14 6700 Esbjerg Denmark Fax (Int +45) 75 45 39 38 Bank Att.: Esbjerg September 8, 1999 Det er på tide at give dig en opdateret status. Vi

Læs mere

Passion for fashion Modebranchen er i bedring, og flere virksomheder har overskud. Deloitte, august 2011

Passion for fashion Modebranchen er i bedring, og flere virksomheder har overskud. Deloitte, august 2011 Passion for fashion Modebranchen er i bedring, og flere virksomheder har overskud Deloitte, august 2011 Passion for fashion Indledning Deloitte præsenterer hermed endnu en midtvejsanalyse af den økonomiske

Læs mere

2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 *2015. Kilde: NaturErhvervstyrelsen. Statistik over økologiske jordbrugsbedrifter 2014. 2015 foreløbig.

2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 *2015. Kilde: NaturErhvervstyrelsen. Statistik over økologiske jordbrugsbedrifter 2014. 2015 foreløbig. Miljø- og Fødevareudvalget 215-16 MOF Alm.del Bilag 38 Offentligt Side 1 af 7 Mødenotat Mødedato 21. oktober 215 Møde Udfærdiget af Miljø- og Fødevareudvalget Landbrug & Fødevarer Fakta om økologi 215

Læs mere

Sletterhage Vandværk. Beretning for året 2013

Sletterhage Vandværk. Beretning for året 2013 Beretning for året 2013 Sletterhage I 2013 fik Sletterhage leveret 10.978 m 3 fra fællesvandværket. I 2012 fik vi leveret 10.271 m 3. Så dette niveau ser ud til at være niveauet for andelshavernes forbrug.

Læs mere

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. - ansøgningsfrist den 25. april 2014

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. - ansøgningsfrist den 25. april 2014 Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter - ansøgningsfrist den 25. april 2014 Vejledning til ansøgning om tilskud til private naturprojekter i Middelfart Kommune 2014 Søg tilskud til et

Læs mere

ANALYSENOTAT Eksporten til USA runder de 100 mia. kroner men dollaren kan hurtigt drille

ANALYSENOTAT Eksporten til USA runder de 100 mia. kroner men dollaren kan hurtigt drille 2005K4 2006K2 2006K4 2007K2 2007K4 2008K2 2008K4 2009K2 2009K4 2010K2 2010K4 2011K2 2011K4 2012K2 2012K4 2013K2 2013K4 2014K2 2014K4 2015K2 2015K4 Løbende priser, mia kroner ANALYSENOTAT Eksporten til

Læs mere

U H R E V I N D M Ø L L E L A U G I/S

U H R E V I N D M Ø L L E L A U G I/S ORIENTERINGSBREV NR. 13, MARTS 2013 ORDINÆRT INTERESSENTSKABSMØDE Der indkaldes hermed til ordinært interessentskabsmøde, der holdes på Uhre Kro mandag den 25. marts 2013, kl. 19.00 Dagsorden: 1. Valg

Læs mere