4 Metode til vurdering af kapacitet 9. 6 Samlet vurdering og anbefaling Vurdering af nødvendige tiltag 23

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "4 Metode til vurdering af kapacitet 9. 6 Samlet vurdering og anbefaling Vurdering af nødvendige tiltag 23"

Transkript

1 SKANDERBORG KOMMUNE TRAFIKVURDERING LÅSBY ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 2 Eksisterende forhold Trafikken Trafikuheld 4 3 Scenarier for vejadgange Vejadgang fra øst (med fire varianter) Vejadgang fra vest via ny omfartsvej fra Gl. Silkeborgvej vejadgange via eksisterende boligveje mod øst og syd vejadgange fra hhv. kirken og fra nord 8 4 Metode til vurdering af kapacitet 9 5 Trafikal vurdering af scenarier Vejadgang fra øst (med fire varianter) Vejadgang fra vest via ny omfartsvej fra Gl. Silkeborgvej vejadgange via eksisterende boligveje mod øst og syd vejadgange fra hhv. kirken og fra nord 21 6 Samlet vurdering og anbefaling Vurdering af nødvendige tiltag 23 PROJEKTNR. DOKUMENTNR. A VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT KRMA MRKE KRMA

2 2 TRAFIKVURDERING LÅSBY 1 Baggrund og formål Skanderborg Kommune planlægger for et nyt udviklingsområde i den nordlige ende af Låsby med op til 250 nye boliger. I forbindelse med planlægningen af det nye boligområde ønsker Skanderborg Kommune at få udarbejdet en trafikal vurdering af mulige scenarier for vejbetjening af det nye område mod nord. Nærværende trafikale vurdering tager udgangspunkt i fire opstilledes scenarier for vejbetjening, og vurderer disse i forhold til trafikafvikling både lokalt omkring vejadgangene, samt konsekvenser for trafikafviklingen i den øvrige del af Låsby. Derudover foretages der også en vurdering af scenarierne ud fra et trafiksikkerhedsmæssigt perspektiv. På baggrund af vurderingerne udpeges det scenarie, det anbefales at arbejde videre med i den kommende planlægning for boligområdet. Derudover udpeges anbefalinger til øvrige trafikale tiltag i Låsby i forbindelse med etableringen af boligområdet. 2 Eksisterende forhold Låsby er beliggende i den vestlige ende af Skanderborg Kommune, umiddelbart nord for Silkeborgmotorvejen, ca. midt mellem Silkeborg og Aarhus. Byen afgrænses mod øst af rute 457, der forløber fra Skanderborg til Hammel. I den sydlige ende af byen udgør Gl. Silkeborgvej-Aarhusvej den primære vej i byen, mens Hovedgaden binder byen sammen i nord-sydgående retning. Langs med eller, i nærtæt tilknytning af Hovedgaden er de fleste af byens funktioner. Dette er blandt andet skolen, købmanden (Meny), hallen, kroen samt kirken. Fra de fleste boligområder er der et veludbygget stinet, der ofte er etableret i separat tracé, som forbinder boligområderne med skolen og hallen mv. På nedenstående figur 1 fremgår det nuværende vej- og stinet i Låsby, hvor placeringen af det nye boligområde ligeledes er angivet.

3 TRAFIKVURDERING LÅSBY 3 Figur 1 Vej- og stinet i Låsby 2.1 Trafikken Skanderborg Kommune har foretaget en række trafiktællinger i Låsby-området de seneste år. De trafiktællinger som er foretaget i tidligere år fra er alle fremskrevet til 2018-værdier ud fra en forudsætning om en årlig vækst i trafikken på 1,5 %. Dette medfører et samlet overblik over årsdøgntrafikken i Låsby i 2018, som angivet på figur 2.

4 4 TRAFIKVURDERING LÅSBY Figur 2 Årsdøgntrafik i Låsby, 2018 niveau 2.2 Trafikuheld Der er i periode 1/ frem til medio oktober 2018 registreret 11 trafikuheld i Låsby, heraf kun et uheld er med personskade, og fem af uheldene er endvidere registreret som værende ekstrauheld (mindre materielskade uheld). Trafikuheldene er spredt over hele byen, med lidt tendens til koncentration på de to større veje, hhv. Gl. Silkeborgvej og Hovedgaden samt Hammelvej uden for byzonen. Der tegner sig således ikke et billede af at Låsby er uheldsbelastet.

5 TRAFIKVURDERING LÅSBY 5 Figur 3 Registrerede uheld i Låsby siden 1/1/2013. Rød prik er personskadeuheld. Blå prikker er materielskadeuheld, mens grå prikker er ekstra uheld.

6 6 TRAFIKVURDERING LÅSBY 3 Scenarier for vejadgange I det følgende beskrives de fire opstillede scenarier for mulig vejbetjening af det nye boligområde. 3.1 Vejadgang fra øst (med fire varianter) Scenariet omfatter en vejadgang fra øst via Hovedgaden, og vil sikre ønsket i " 17.4 Byernes Vækst 2016" om at området skal vejbetjenes via den eksisterende landsby for at sikre en sammenhæng mellem det nye område og den eksisterende by. Der har været præsenteret flere forskellige varianter for en østlige tilslutning fra Hovedgaden, hvilket fremgår af figur 4. Disse omfatter en forlængelse af Nørregade mod vest, nord om kirken (A), en anvendelse af eksisterende Klankballevej tæt forbi kirken (B), en forbindelse fra Klankballevej nord om kroen (C), samt en forbindelse fra Hovedgaden, syd om kroen (D). Figur 4 Scenarie 1 med fire varianter for vejadgang tæt ved hhv. kirke eller kro. 3.2 Vejadgang fra vest via ny omfartsvej fra Gl. Silkeborgvej For at belaste de eksisterende veje i Låsby mindst muligt, er der i dette scenarie opstillet et forslag til en ny adgangsvej i et forløb vest om den eksisterende bebyggelse mellem Låsby og Flensted, og som således vil udgøre etablering af en delvis omfartsvej vest om Låsby, jf. figur 5.

7 TRAFIKVURDERING LÅSBY 7 Figur 5 Scenarie 2 for vejadgang Vejen tilsluttes Gl. Silkeborgvej mod syd i den eksisterende rundkørsel, hvor Flensted Byvej omlægges til en tilslutning til den nye vej nord for rundkørslen. Kirkevej kan tilsluttes midt på strækningen, eller alternativt kan den nedlægges som vej, og evt. anvendes som stirute i tunnel under den nye vej. Et overslagsmæssigt skøn for anlægsomkostninger til vejen er mio. kr. ekskl. arealanvendelse. Det skal understreges, at et egentlig anlægsoverslag kræver nærmere undersøgelse og skitseprojekt for vejen vejadgange via eksisterende boligveje mod øst og syd I dette scenarie udnyttes de eksisterende boligveje ved Klanghøj og Vestermarken, samt Klankballevej ved kirken længst mod øst, jf. figur 6. Derved kan området udstykkes i mindre delområder med hver sin adgang til det eksisterende vejnet. Scenariet understøtter ligeledes ønsket om, at området skal vejbetjenes via den eksisterende landsby, for at sikre en god og naturlig sammenhæng mellem det nye område og den eksisterende by.

8 8 TRAFIKVURDERING LÅSBY Figur 6 Scenarie 3 for vejadgang vejadgange fra hhv. kirken og fra nord Som supplement til scenarie 1 med en adgang fra øst ved kirken, er der i dette scenarie suppleret med en nordlig adgangsvej over Sorringvej og med en ny vejtilslutning til Gjernvej, jf. figur 7. Figur 7 Scenarie 4 for vejadgang med vejtilslutning ved Gjernvej

9 TRAFIKVURDERING LÅSBY 9 Den nordlige vejtilslutning vurderes skønsmæssigt at koste 5-6 mio.kr, ekskl. arealerhvervelse. Det skal understreges, at et egentlig anlægsoverslag kræver nærmere undersøgelse og skitseprojekt for vejen. Blandt andet forløber vejen gennem naturområde ved Sorringvej, hvilket kan fordyre projektet væsentligt. 4 Metode til vurdering af kapacitet Udover en overordnet vurdering af hvordan trafikken forventes at fordele sig i byen afhængig af det enkelte scenarie, foretages der også en overordnet vurdering af om de eksisterende strækninger og kryds vil kunne afvikle denne trafik. Vurderingen foretages som en kapacitetsscreening, hvor det ud fra erfaringstal for hvor meget trafik en given stræknings- eller krydstype kan afvikle, vurderes om der vil være risiko for trafikafviklingsproblemer. For strækninger forventes ingen kapacitetsproblemer, da disse isoleret set har en højere kapacitet end de nuværende og fremtidige trafikmængder. 2-sporede veje har en ideal kapacitet på 1700 pe/time/retning, svarende til en ÅDT på ca pr. retning ( for begge retninger). Det er dermed krydsene der er bestemmende for om der kan forventes trafikafviklingsproblemer, samt evt. indsnævringer af strækninger. Til screeningen anvendes således en række erfaringsmæssige regler for hvorvidt der kan forventes kapacitetsmæssige problemer. Disse regler er defineret i vejreglerne som: 2 sporede veje med indsnævringer til 1 spor (som på Hovedgaden og Kirkevej) kan afvikle op til 300 køretøjer i spidstimen, svarende til en ÅDT på ca (spidstimeandel forudsat 12 % af ÅDT) Prioriterede vejkryds kan benyttes ved en indkørende døgntrafik på op til ca køretøjer. Rundkørsler med 1-sporede tilfarter kan ud fra et kapacitetssynspunkt konkurrere med signalkryds, hvis den indkørende døgntrafik er mindre end ca , dog afhængigt af trafikkens retningsfordeling. For at indbygge en sikkerhed i forhold til ovenstående grænseværdier, er disse reduceret med 30 %. Såfremt den indkørende døgntrafik er lavere end dette, antages der lav risiko for trafikafviklingsproblemer. Der opereres med tre risikokategorier, jf. tabel 1. Tabel 1 Risikokategorier ift. indkørende trafik Teoretisk kapacitet Lav risiko Medium risiko Høj risiko Strækninger med indsnævringer til 1-spor ktj/døgn < ktj/døgn ktj/døgn >2.500 ktj/døgn Prioriterede vejkryds ktj/døgn < ktj/døgn ktj/døgn > ktj/døgn 1-sporede rundkørsler ktj/døgn < ktj/døgn ktj/døgn > ktj/døgn

10 10 TRAFIKVURDERING LÅSBY 5 Trafikal vurdering af scenarier I det følgende foretages en trafikal vurdering af de fire scenarier, som vurderes på konsekvenser for primært trafikafvikling og trafiksikkerhed. På baggrund af turrater fra miljøministeriet er det vurderet, at et fuldt udbygget boligområde med 250 parcelhus boliger vil generere en trafik på bilture pr. døgn, svarende til 4,5 ture pr. bolig pr. døgn. Da det nye boligområde er placeret i den nordlige ende af Låsby, må det forventes at der generes trafik fra området, som søger mod syd til byens funktioner, så som skolen, indkøb og fritidsaktiviteter. Disse transportmål er alle placeret enten på, eller i nær tilknytning til Hovedgaden, hvorfor der som udgangspunkt må forventes øget trafik på denne. Koblingen fra området til det overordnede vejnet via motorvejen er ligeledes mod syd, hvilket understøtter at størstedelen af trafikken til og fra området vil søge denne vej gennem byen. For de scenarier hvor der er mere end én vejadgang er det som udgangspunkt forudsat, at boligvejene er internt forbundet i det nye boligområde, således der opnås den størst mulige fleksibilitet for trafikken til og fra området. Med udgangspunkt i ovenstående samt nuværende trafikmængder og den trafik som forventes til og fra det nye boligområde, vurderes den fremtidige trafik i Låsby op mod de i afsnit 4 angivne grænseværdier for kapaciteten af strækninger og kryds. Det vurderes således, at der for hvert scenarie skal foretages kapacitetsscreening af følgende strækninger og kryds, jf. figur 8. Figur 8 Udvalgte strækninger og kryds hvor der foretages kapacitetsscreening for de enkelte scenarier

11 TRAFIKVURDERING LÅSBY Vejadgang fra øst (med fire varianter) Fordeling af trafikken Ens for alle varianter af vejadgangen fra øst er, at trafikken til og fra området må forventes at afvikles via Hovedgaden til Gl. Silkeborgvej og videre ud mod motorvejen. Ud fra Låsbys geografiske placering ift. mål og vejstruktur, vurderes det at en meget lille del af trafikken (ca. 10 %) kører mod nord. Denne trafik vil i scenariet benytte Nørregade mod Gjernvej og Hammelvej, jf. figur 9. Det kan således forventes at Hovedgaden belastes med yderligere ca biler i døgnet ved dette scenarie, svarende til en stigning på op mod 60 %. Figur 9 Forventet fordeling af trafikken i scenarie 1 (hvide tal angiver nuværende ÅDT og orange er tillæg som følge af boligområdet og vejadgangen i scenariet) På nuværende tidspunkt er Elleskovvej lukket ud mod Hammelvej. Genetableres der en forbindelse her, vil en del af trafikken kunne anvende Hammelvej til og fra motorvejen. Særligt i variant A vurderes det at sådan en vejåbning vil kunne flytte noget af trafikken væk fra Hovedgaden, da ruten ikke vil være forbundet

12 12 TRAFIKVURDERING LÅSBY med omvejskørsel og fremkommeligheden på ruten samtidig er større end via den smalle og trafiksanerede vej mod syd (Hovedgaden). Det vurderes dog, at størstedelen af trafikken til og fra boligområdet vil fastholdes på Hovedgaden, da dette er den naturlige rute at vælge hvis trafikanterne samtidig har andre ærinder, f.eks. hente/bringe børn samt foretage indkøb i byen. Den forventede fordeling af trafikken, hvor der etableres en forbindelse mellem Elleskovvej og Hammelvej, kaldet scenarie 1a fremgår af figur 10. Heraf fremgår det, at der ved denne tilslutning forventes at kunne overflyttes ca. 125 ture fra Hovedgaden til Elleskovvej. Figur 10 Forventet fordeling af trafikken i scenarie 1a, hvor Elleskovvej tilsluttes Hammelvej (hvide tal angiver nuværende ÅDT og orange er tillæg som følge af boligområdet og vejadgangen i scenariet) En tilslutning af Elleskovvej til Hammelvej vil som udgangspunkt være i en rundkørsel. Denne vil ligge med kort afstand til rundkørslen ved Gjernvej (ca. 150 m mod nord), hvilket kan medføre trafiksikkerhedsmæssige problemer, og generelt nedsætte kapaciteten på Hammelvej som følge af to tætliggende rundkørsler. En rundkørsel vurderes skønsmæssigt at koste 3-5 mio. kr. ekskl. arealerhvervelse.

13 TRAFIKVURDERING LÅSBY 13 Kapacitetsscreening Der er foretaget en kapacitetsscreening for Hovedgaden, Kirkevej og de fire udvalgte kryds, jf. tabel 2. Tabel 2 Kapacitetsscreening, scenarie 1 og 1a Strækning/kryds Scenarie 1 Scenarie 1a Indkørende Risiko for Indkø- Risiko for ka- trafik i døg- kapacitets- rende tra- pacitetspro- net problemer fik i døg- blemer net Høj Høj Kirkevej (vurderet ved indsnævringer) 600 Lav 600 Lav Lav Lav Lav Lav Lav Lav Hovedgaden (vurderet ved indsnævringer) Gl.Silkeborgvej/Hovedgaden Hammelvej/Gjernvej Århusvej/Hammelvej Hammelvej/Randersvej/sydlige ramper Lav Lav Det er således kun på Hovedgaden omkring de eksisterende indsnævringer, at der forventes at kunne opstå trafikafviklingsproblemer i både scenarie 1 og 1a. Trafiksikkerhed Scenariet medfører mulighed for en god adskillelse af de bløde trafikanter fra biltrafikken fra boligområdet. De bløde trafikanter vil kunne anvende eksisterende stinet omkring Vestermarken og Klanghøj, og videre syd for Kirkevej via stierne gennem det grønne område til skolen. Den store trafikmængde på Hovedgaden, og de trafikafviklingsproblemer dette medfører, vurderes at medføre øget risiko for trafikuheld, dels som bagende kollisioner og mødeuheld omkring indsnævringerne. Den øgede trafikale belastning af Nørregade mod Gjernvej på forventet 125 biler i døgnet vurderes at være så lille, at dette ikke medfører trafiksikkerhedsmæssige udfordringer.

14 14 TRAFIKVURDERING LÅSBY 5.2 Vejadgang fra vest via ny omfartsvej fra Gl. Silkeborgvej Fordeling af trafikken Ved dette scenarie belastes den eksisterende by mindst muligt. Det vurderes endvidere, at langt størstedelen af trafikken til motorvejen vil anvende Gl. Silkeborgvej gennem byen frem for at benytte Flenstedbuen mod syd. Dette skyldes, at det er forbundet med omvejskørsel, og samtidig virker det ikke naturligt at krydse motorvejen, særligt for trafikanter der skal mod vest, som skal krydse motorvejen to gange for at komme på denne. Desuden er ruten via Gl. Silkeborgvej også oplagt for trafikanter der skal mod nord ad Hammelvej, samt trafikanter der har ærinder i byen, hvilket vil give en del trafik på særligt Hovedgaden. I scenariet vil belastningen af Hovedgaden dog være markant mindre end i scenarie 1. De forventede ændringer til den fremtidige trafik er illustreret på figur 11. Figur 11 Forventet fordeling af trafikken i scenarie 2 (hvide tal angiver nuværende ÅDT og orange er tillæg som følge af boligområdet og vejadgangen i scenariet)

15 TRAFIKVURDERING LÅSBY 15 Scenariet vil desuden medføre en del mere kørsel, da trafikanter med mål og ærinder i selve Låsby skal køre en stor omvej vest om byen. Dette er særligt tilfældet for de boliger, som er beliggende længst mod øst i det nye område, og som f.eks. har ærinde ved Låsby hallen eller skal foretage indkøb (Meny). Som variant (scenarie 2a) er det desuden vurderet hvordan trafikken kan forventes at fordeles hvis scenariet suppleres med en adgangsvej til byen fra øst som i scenarie 1. Det er her forudsat, at eksisterende Klankballevej danner en forbindelse mellem den vestlige og østlige adgangsvej, og at alle beboere i området således vil have mulighed for at benytte de to adgangsveje. Den forventede trafikfordeling er angivet på figur 12. Figur 12 Forventet fordeling af trafikken i scenarie 2a (hvide tal angiver nuværende ÅDT og orange er tillæg som følge af boligområdet og vejadgangen i scenariet) Scenarie 2a vil således medføre en øget belastning af Hovedgaden til et niveau næsten svarende til scenarie 1a. Det vurderes således at den østlige adgangsvej vil komme til at fungere som den primære vejadgang, da denne skaber en mere direkte rute til byens funktioner samt en markant kortere vej for trafikanter der skal mod nord. Den vestlige adgangsvej vurderes kun at blive brugt af trafikanter der er bosiddende i den vestlige del af det nye område og som skal direkte mod motorvejen.

16 16 TRAFIKVURDERING LÅSBY Kapacitetsscreening Der er foretaget en kapacitetsscreening for Hovedgaden, Kirkevej og de fire udvalgte kryds, jf. tabel 3. Tabel 3 Kapacitetsscreening, scenarie 2 Strækning/kryds Scenarie 2 Scenarie 2a Indkørende Risiko for Indkørende Risiko for trafik i døg- kapacitets- trafik i døg- kapacitets- net problemer net problemer Hovedgaden (vurderet ved indsnævringer) Medium Høj Kirkevej (vurderet ved indsnævringer) 600 Lav 600 Lav Lav Lav Hammelvej/Gjernvej Lav Lav Lav Lav Gl. Silkeborgvej/Hovedgaden Århusvej/Hammelvej Hammelvej/Randersvej/sydlige ramper Lav Lav Scenariet medfører den mindste stigning i trafikken på Hovedgaden, men stigningen vurderes at være stor nok til at der både for scenarie 2 og 2a vil være risiko for at der opstår trafikafviklingsproblemer omkring indsnævringerne. Størst vil risikoen være for scenarie 2a. Trafiksikkerhed Scenariet medfører mulighed for en god adskillelse af bløde trafikanter fra biltrafikken fra boligområdet. De bløde trafikanter vil kunne anvende det eksisterende stinet omkring Vestermarken og Klanghøj, og videre syd for Kirkevej via stierne gennem det grønne område til skolen. Scenariet medfører at biltrafikken i høj grad afvikles på det overordnede vejnet vest og syd om byen, hvilket vurderes at være positivt for trafiksikkerheden, da konflikter reduceres og trafikken afvikles på veje med tilstrækkelig kapacitet. Dog kan den større mængde af trafik på Gl. Silkeborgvej medfører øget risiko for trafikuheld med bløde trafikanter syd for Gl. Silkeborgvej, der krydser vejen

17 TRAFIKVURDERING LÅSBY 17 mod skolen. Denne risiko reduceres i scenarie 2a, men medfører til gengæld øget trafik på Hovedgaden, hvorved risikoen for uheld flyttes her til. Risikoen for trafikafviklingsproblemer på Hovedgaden vurderes at øge risikoen for trafikuheld på denne strækning.

18 18 TRAFIKVURDERING LÅSBY vejadgange via eksisterende boligveje mod øst og syd Fordeling af trafikken Etableringen af 3 vejadgange forventes at kunne fordele de ture ligeligt. Derved forventes der ca. 375 ture på hver vejadgang. Trafikken vil herefter fordele sig ud på Kirkevej, hvor to af vejadgangene tilkobles via Vestermarken og Klanghøj, og derfra mod Hovedgaden hvor den østligste vejadgang tilsluttes. På Hovedgaden syd for Kirkevej vil trafikken således være identisk med scenarie 1, hvorimod den nordlige del af Hovedgaden vil opleve en mindre trafikstigning. Trafikken nord ud ad byen via Nørregade og Gjernvej vurderes at være identisk med scenarie 1. I scenariet vil trafikken på Kirkevej ca. fordobles i forhold til trafikken i nuværende situation, men dette vurderes ikke at medføre trafikafviklingsproblemer, da trafikmængden i forvejen er lav. De forventede ændringer til den fremtidige trafik er illustreret på figur 13.

19 TRAFIKVURDERING LÅSBY 19 Figur 13 Forventet fordeling af trafikken i scenarie 3 (hvide tal angiver nuværende ÅDT og orange er tillæg som følge af boligområdet og vejadgangen i scenariet)

20 20 TRAFIKVURDERING LÅSBY Kapacitetsscreening Der er foretaget en kapacitetsscreening for Hovedgaden, Kirkevej og de fire udvalgte kryds, jf. tabel 4. Tabel 4 Kapacitetsscreening, scenarie 3 Strækning/kryds Indkørende trafik i døgnet Risiko for kapacitetsproblemer Hovedgaden (vurderet ved indsnævringer) Høj Kirkevej (vurderet ved indsnævringer) Lav Lav Hammelvej/Gjernvej Lav Århusvej/Hammelvej Lav Gl. Silkeborgvej/Hovedgaden Hammelvej/Randersvej/sydlige ramper Lav Det er således kun på Hovedgaden omkring de eksisterende indsnævringer, at der forventes at kunne opstå trafikafviklingsproblemer i dette scenarie. Trafiksikkerhed Scenariet medfører, at der vil være øget biltrafik over stikrydsningerne ved hhv. Vestermarken og Klanghøj nord for Kirkevej, hvilket kan øge risikoen for trafikuheld. Det er således vigtigt at stikrydsningerne er udformet trafiksikkerhedsmæssigt forsvarligt. Den nuværende udformning af stikrydsningen angiver ikke tydeligt vigepligtsforhold, og ved stikrydsningen på Klanghøj er der placeret flere store sten på stien. Disse sten medfører en øget risiko for trafikuheld da de udgør en påkørselsfare. Ligeledes er oversigtsforholdene ved Vestermarken ikke optimale på grund af beplantning langs stien vest for Vestermarken. Fordoblingen af trafikmængden på Kirkevej vurderes ikke at medføre forringet trafiksikkerhed på vejen, da det fremtidige døgnniveau for trafikken stadigvæk vurderes at være mindre end køretøjer. Selv med de to indsnævringer til 1 spor langs strækningen, vurderes denne trafikmængde ikke at ville medføre kapacitetsmæssige eller trafiksikkerhedsmæssige problemer. Som for scenarie 1 vurderes den øgede trafikmængde på Hovedgaden, og de trafikafviklingsproblemer dette kan medføre, at give øget risiko for trafikuheld, dels som bagende kollisioner og mødeuheld omkring indsnævringerne.

21 TRAFIKVURDERING LÅSBY vejadgange fra hhv. kirken og fra nord Fordeling af trafikken Det vurderes, at den nordlige adgangsvej kun vil være interessant for de nordligste boliger i det nye område. For disse vil den udgøre en direkte vej til Hammelvej både mod nord og syd mod motorvejen. For trafikanter med mål i byen eller for dem der er bosiddende i den centrale og sydlige del af boligområdet, vil den nordlige adgangsvej medføre omvejskørsel. Det vurderes således, at kun ca. 20 % af turene til og fra boligområdet vil foregå via den nordlige adgangsvej. Den øvrige trafik vil anvende Hovedgaden ned mod Århusvej og videre til motorvejen. De forventede ændringer til den fremtidige trafik er illustreret på figur 14. Figur 14 Forventet fordeling af trafikken i scenarie 4 (hvide tal angiver nuværende ÅDT og røde er tillæg som følge af boligområdet og vejadgangen i scenariet)

22 22 TRAFIKVURDERING LÅSBY Kapacitetsscreening Der er foretaget en kapacitetsscreening for Hovedgaden, Kirkevej og de fire udvalgte kryds, jf. tabel 5. Tabel 5 Kapacitetsscreening, scenarie 4 Strækning/kryds Indkørende trafik i døgnet Risiko for kapacitetsproblemer Hovedgaden (vurderet ved indsnævringer) Høj Kirkevej (vurderet ved indsnævringer) 600 Lav Lav Hammelvej/Gjernvej Lav Århusvej/Hammelvej Lav Gl. Silkeborgvej/Hovedgaden Hammelvej/Randersvej/sydlige ramper Lav Det er således kun på Hovedgaden omkring de eksisterende indsnævringer, at der forventes at kunne opstå trafikafviklingsproblemer i dette scenarie. Trafiksikkerhed Som for scenarie 1, medfører scenariet mulighed for en god adskillelse af bløde trafikanter fra biltrafikken fra boligområdet. De bløde trafikanter vil her kunne anvende det eksisterende stinet omkring Vestermarken og Klanghøj, og videre syd for Kirkevej via stierne gennem det grønne område til skolen. I scenariet vil trafikken på Hovedgaden være mindre end scenarie 1 og 3, men risikoen for trafikafviklingsproblemer vurderes fortsat at medføre øget risiko for trafikuheld. Den øgede trafikale belastning på Gjernvej, som forventes at være 250 biler i døgnet, vurderes at være så lille, at dette ikke medfører trafiksikkerhedsmæssige udfordringer.

23 TRAFIKVURDERING LÅSBY 23 6 Samlet vurdering og anbefaling Ud fra en samlet vurdering af hvordan det nye boligområde bedst vejbetjenes, hvordan trafikken forventes at fordele sig i byen, samt trafiksikkerhedsmæssige overvejelser, anbefales det, at der etableres mere end en adgangsvej. Derved sikres en vis robusthed i trafikafviklingen, og der sikres bedst mulig tilgængelighed til hele boligområdet og omfanget af omvejskørsel minimeres. Netop af hensyn til at minimere omvejskørsel mest muligt, samt for at sikre en sammenhæng mellem det nye boligområde og den etablerede by, anbefales det ikke at udforme vejadgangen som i scenarie 2 med en vestlig omfartsvej. Etableringen af en vestlig omfartsvej er desuden vurderet til at koste mio. kr. Samtidig bør det af hensyn til trafiksikkerheden skabes mulighed for at bløde trafikanter og biltrafik kan afvikles så konfliktfrit som muligt, og at der sker en sammenkobling til det eksisterende veludbyggede stinet i den nordlige del af Låsby. Derfor anbefales det ikke at anvende scenarie 3 som adgangsvej. Beboere i Låsby vurderes primært at ville søge mod syd videre til motorvejen for at fordele sig i retning mod Aarhus eller Silkeborg. Det er vurderet, at trafikken til fra/nord udgør en lille del af trafikken til/fra Låsby. Dette mønster bør afspejles i placeringen af adgangsvejene, hvorfor scenarie 4 med en nordlig adgangsvej ikke anbefales. Etableringen af en nordlig adgangsvej er desuden vurderet til at koste i omegnen af 5-6 mio. kr. Anbefaling På baggrund af ovenstående anbefales det, at der arbejdes videre med en kombination af scenarie 1 og 3. Derved kan området vejbetjenes fra øst fra Hovedgaden via Klankballevej i et vejforløb forbi kirken. Denne vejadgang vil kunne betjene den østlige del af området, som forventes udbygget først. I "trekanten" hvor Klankballevej og Thor Langes Vej tilslutter Hovedgaden, anbefales det at Thor Langes Vej lukkes for at stramme vejforløbet op, og undgå tætliggende kryds. Dette er også for at sikre at trafikken på Klankballevej anvender denne vej frem for Thor Langes Vej mod Hovedgaden, da oversigten i krydset mellem Klankballevej og Hovedgaden er bedre. I takt med at udbygningen udvides mod vest, kan der etableres en supplerende vejadgang til det nye boligområde via en forlængelse af Klanghøj, evt. Vestermarken. Hvilken der adgangsvej der skal anvendes afhænger i høj grad af hvordan de interne veje i det nye område udføres, men fordelen ved at anvende Klanghøj som adgangsvej er, at den umiddelbart skaber den mest direkte forbindelse til en større del af det nye område end Vestermarken. Samtidig er oversigtsforholdene omkring stikrydsningen ved Klanghøj bedre end ved Vestermarken. 6.1 Vurdering af nødvendige tiltag Hovedgaden Uanset scenarie for etablering af vejadgang til det nye boligområde må det forventes, at trafikken på Hovedgaden vil stige som følge af etablering af de nye boliger i Låsby, og der vil således være risiko for trafikafviklingsproblemer omkring indsnævringerne syd for Kirkevej. Stigningen i trafikken uanset scenarie

24 24 TRAFIKVURDERING LÅSBY skyldes, at en række nøglefunktioner i Låsby er beliggende ud til Hovedgaden, herunder Meny og Låsby hallen, samt at skolen ligger tæt herved. Det anbefales således at udformningen af Hovedgaden tages op til revision, hvor det sikres, at evt. hastighedsdæmpende foranstaltninger udformes så der er to kørespor igennem på hele strækningen. Hovedgaden vil fortsat være en skolevej, og bør derfor udformes under hensyn til, at der vil færdes bløde trafikanter på strækningen. Med en forventet fremtidig trafik på under biler i døgnet, vurderes det muligt at indrette Hovedgaden så trafikken kan afvikles samtidig med at trafiksikkerheden for bløde trafikanter tilgodeses. Derfor anbefales det, at hastigheden skiltes ned til 40 km/t, og at vejen udformes til denne hastighed, således cyklister kan færdes trygt sammen med biltrafikken. Den eksisterende vejbredde er ca. 7,5 m, og det er således ikke muligt at etablere cykelstier/-baner. Cykelstrimler, hvor der anvendes en afvigende belægning/farve i begge sider af vejen for derved at indikere et areal for cyklister vurderes heller ikke muligt. Med den nuværende vejbredde, vil cykelstrimlerne kun kunne være ca. 0,5 m brede, hvilket vurderes for smalt, også da cykelstrimler generelt anses som en nødløsning. Samtidig er Hovedgaden en klimavej, hvor vandet i tilfælde af voldsomme regnhændelser skal opsamles. En ombygning med bump er derved ikke en mulighed, da disse vil bremse vandet. I stedet anbefales det, at der etableres hastighedsdæmpning ved at etablere indsnævringer fra midten, enten som punktvise heller eller som et decideret midterareal. Køresporene kan indsnævres til 3,25 m, og der kan således etableres et ca. 1 m bredt midterareal. Ved en hastighedsbegrænsning på 40 km/t kan køresporene indsnævres yderligere, men da Hovedgaden også skal afvikle tung trafik med ærinde i byen, anbefales det ikke at reducere køresporsbredden yderligere. Derved er der ikke plads til krydsningsheller, der som minimum skal have en bredde på 2 m for at fodgængere kan krydse vejen i to tempi. Det anbefales derfor at hastighedsdæmpningen af Hovedgaden udformes som et 1 m bredt langsgående midterareal enten med afvigende farve eller belægning. Elleskovvej En åbning af Elleskovvej mod Hammelvej vurderes ikke at kunne flytte meget trafik væk fra Hovedgaden, da det er denne strækning der betjener byens funktioner, og mange trafikanter således vil have ærinde ved f.eks. Meny, hallen og skolen. En åbning af Elleskovvej vil kræve større ombygninger af vejen og en rundkørsel ved tilslutningen til Hammelvej. En rundkørsel vurderes skønsmæssigt at koste 3-5 mio. kr. ekskl. arealerhvervelse, og det vurderes at effekten ved at åbne Elleskovvej mod Hammelvej ikke står mål med omkostningerne. Samtidig er rundkørslen ved Gjernvej placeret ca. 150 m længere mod nord, og af hensyn til trafiksikkerheden er det ikke hensigtsmæssigt med to rundkørsler med så kort afstand. En mulighed er at tilslutte Elleskovvej til Ole Rømers Vej, og derved anvende dennes tilslutning til Hammelvej. Dette vil dog virke ulogisk for trafikanter mod syd, og vejtilslutningen vil dermed være mindre attraktiv.

25 TRAFIKVURDERING LÅSBY 25 Derved anbefales det ikke at Elleskovvej tilsluttes til Hammelvej eller Ole Rømers Vej. Stikrydsninger Langs Kirkevej, hvor boligområdet anbefales tilsluttet via Klanghøj eller Vestermarken, bør stikrydsningerne over sidevejene sikres. Der bør således etableres afmærkning og skiltning der tydeligt angiver vigepligtsforholdene. Samtidig bør eksisterende sten på stien ved krydsningen af Klanghøj fjernes, da disse udgør en påkørselsfare. Kapacitetsscreening for anbefalet løsning For den anbefalede løsning for vejadgange til boligområdet som en kombination af scenarie 1 og 3 og med ombygning af Hovedgaden til en løsning uden indsnævringer er der foretaget en tilsvarende vurdering af fordelingen af trafikken og kapacitetsscreening, jf. figur 15 og tabel 6. Her er det forudsat at Klanghøjvej anvendes som den sydlige adgangsvej, mens Vestermarken er markeret som en stiplet adgangsvej, da dette kunne være en alternativ vejforbindelse. Figur 15 Forventet fordeling af trafikken i kombination af scenarie 1 og 3 (hvide tal angiver nuværende ÅDT og røde er tillæg som følge af boligområdet og vejadgangen i scenariet). Stiplet markering ved Vestermarken er vist som en alternativ vejadgang til boligområdet.

26 26 TRAFIKVURDERING LÅSBY Tabel 6 Kapacitetsscreening, kombination af scenarie 1 og 3 Strækning/kryds Hovedgaden (uden indsnævringer) Lav Kirkevej (vurderet ved indsnævringer) Lav Lav Lav Lav Indkørende trafik i døgnet Risiko for kapacitetsproblemer Gl.Silkeborgvej/Hovedgaden Hammelvej/Gjernvej Århusvej/Hammelvej Hammelvej/Randersvej/sydlige ramper Lav Med den anbefalede løsning forventes der således ikke at opstå trafikafviklingsproblemer. Samtidig vurderes det, at der vil være en del restkapacitet, da trafikken på alle strækninger og i undersøgte krydsanlæg ligger under tærskelværdien for "medium risiko", jf. afsnit 4. Løsningen vurderes således at være langsigtet og sikret i forhold til fremtidige stigende trafikmængder.

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

LÅSBY VOKSER. Strukturplan for Langvad Bakker - Del 1: Trafik og skole/institutioner

LÅSBY VOKSER. Strukturplan for Langvad Bakker - Del 1: Trafik og skole/institutioner LÅSBY VOKSER Strukturplan for Langvad Bakker - Del 1: Trafik og skole/institutioner STRUKTURPLAN I TO DELE TRAFIK - scenarier TRAFIK scenarie 1 10 % vil vælge rute via Nørregade Hovedgaden er primær færdselsåre

Læs mere

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ Projekt Boligområde mellem Toftegårdsvej og Elgårdsmindestien Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Dato 2017-06-12 Til Fra Skanderborg Kommune Michael Wolf

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende forhold Observationer 4

TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende forhold Observationer 4 SKANDERBORG KOMMUNE TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Eksisterende forhold

Læs mere

Indhold. s. 5. Baggrund. Trafikanalyse. s. 6. Scenarier for ændret trafikafvikling. s. 7. Scenarie 0. s. 8. s. 10. Scenarie 1. Scenarie 2. s.

Indhold. s. 5. Baggrund. Trafikanalyse. s. 6. Scenarier for ændret trafikafvikling. s. 7. Scenarie 0. s. 8. s. 10. Scenarie 1. Scenarie 2. s. Trafikanalyse for Jomfrustien og screening for risicikryds i Haderslev bymidte. September 2018 Indhold Baggrund Mål og visioner Trafikanalyse Scenarier for ændret trafikafvikling Scenarie 0 Ringruten følger

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA KSC RLHA

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA KSC RLHA GRUE + KIRKGAARD NY BEBYGGELSE VED VIBORGVEJ I MEJRUP ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKAL VURDERING INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1

Læs mere

Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde

Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde Notat Dato: 12.09.2016 Projekt nr.: 1005832 T: +45 2540 0382 E: tfj@moe.dk Projekt: Nyt boligområde Tommerup Vest Emne: Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde Notat nr.: 001 Rev.: 1 Fordeling: Jimmy

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA/KSC OWJ KSC

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA/KSC OWJ KSC GRUE + KIRKGAARD NY BEBYGGELSE VED VIBORGVEJ I MEJRUP ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKAL VURDERING INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1 Baggrund Reitan

Læs mere

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 REITAN EJENDOMSUDVIKLING BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

HOLBÆK HAVE INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Grundtrafik Biltrafik Lastbiltrafik Cykeltrafik 6. 3 Nygenereret trafik 7

HOLBÆK HAVE INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Grundtrafik Biltrafik Lastbiltrafik Cykeltrafik 6. 3 Nygenereret trafik 7 HOLBÆK HAVE TRAFIKANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 3 2 Grundtrafik 5 2.1 Biltrafik 5 2.2 Lastbiltrafik

Læs mere

TRAFIKVURDERING BLINDGADE 2 I SKANDERBORG INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Forudsætninger 2. 3 Analyse 5. 4 Vurdering 9

TRAFIKVURDERING BLINDGADE 2 I SKANDERBORG INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Forudsætninger 2. 3 Analyse 5. 4 Vurdering 9 NRE CONSTRUCTION TRAFIKVURDERING BLINDGADE 2 I SKANDERBORG ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Forudsætninger

Læs mere

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej Tillæg til notatet r i byerne I dette tillæg til notatet r i byerne er følgende veje blevet vurderet: Frederikssund: - Færgevej - Byvej - Ådalsvej - Strandvangen - Marbækvej Skibby: - Selsøvej - Skuldelevvej

Læs mere

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast)

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast) Notat Udgave 1 (udkast) 05.11.2017 Hørsholm Kommune Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

TRAFIKANALYSE FOR SYDLEJREN, FLYVESTATION VÆRLØSE

TRAFIKANALYSE FOR SYDLEJREN, FLYVESTATION VÆRLØSE Til Furesø Kommune og Freja Ejendomme Dokumenttype Notat Dato Juli, 2015 TRAFIKANALYSE FOR SYDLEJREN, FLYVESTATION VÆRLØSE TRAFIKANALYSE FOR SYDLEJREN, FLYVESTATION VÆRLØSE Revision 4 Dato 2015-07-07 Godkendt

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK OG NYE BOLIGER VED HØJSKOLEVEJ I STRIB

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK OG NYE BOLIGER VED HØJSKOLEVEJ I STRIB REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK OG NYE BOLIGER VED HØJSKOLEVEJ I STRIB ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR Farum bymidteanalyse Strategi NOTAT 20. juni 2011 RAR 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 1.1 Strategi... 2 1.1.1 Vejklassificering... 3 2 Frederiksborgvej... 4 2.1 Tværsnit af Frederiksborgvej...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest. Hørsholm Kommune. Trafikanalyse.

Indholdsfortegnelse. Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest. Hørsholm Kommune. Trafikanalyse. Hørsholm Kommune Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest Trafikanalyse COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

RINGVEJ TIL TÓRSHAVN INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Sammenfatning og anbefaling 3

RINGVEJ TIL TÓRSHAVN INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Sammenfatning og anbefaling 3 LANDSVERK RINGVEJ TIL TÓRSHAVN TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Sammenfatning og anbefaling 3 3 Trafikale

Læs mere

UDKAST. EUC Sjælland. Indhold. 1 Indledning. Skolegade, Haslev Trafikanalyse. 1.1 Baggrund. NOTAT rev december 2017 adp/uvh

UDKAST. EUC Sjælland. Indhold. 1 Indledning. Skolegade, Haslev Trafikanalyse. 1.1 Baggrund. NOTAT rev december 2017 adp/uvh UDKAST EUC Sjælland Skolegade, Haslev Trafikanalyse NOTAT rev. 1 6. december 2017 adp/uvh Indhold 1 Indledning 1.1 Baggrund 1 Indledning... 1 1.1 Baggrund... 1 2 Området... 3 3 Trafikale vurderinger...

Læs mere

FREDERIKSSUND IDRÆTSBY INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Trafik til Idrætsbyen Aflastning i andre områder 3

FREDERIKSSUND IDRÆTSBY INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Trafik til Idrætsbyen Aflastning i andre områder 3 FREDERIKSSUND KOMMUNE FREDERIKSSUND IDRÆTSBY MODELBEREGNINGER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Trafik til

Læs mere

Vurdering af forslag og overslag

Vurdering af forslag og overslag 30. august 2017 Notat Jammerbugt Kommune Vurdering af Sikker vej i Aabybro Projekt nr.: 228945 Dokument nr.: 1224938173 Version 2 Revision 0 Udarbejdet af MAK Kontrolleret af MFB Godkendt af MFB Vurdering

Læs mere

VEJADGANG TIL NY DALIGVAREBUTIK FRA ELVERDAMSVEJ 308 I KIRKE HYLLINGE

VEJADGANG TIL NY DALIGVAREBUTIK FRA ELVERDAMSVEJ 308 I KIRKE HYLLINGE REMA EJENDOM A/S VEJADGANG TIL NY DALIGVAREBUTIK FRA ELVERDAMSVEJ 308 I KIRKE HYLLINGE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1

Læs mere

Den trafikale vurdering omfatter:

Den trafikale vurdering omfatter: UDKAST Rema 1000 Butik på Bagsværd Hovedgade Trafikal vurdering NOTAT 8. februar 2007 JVL/psa 1 Indledning Rema 1000 overvejer at etablere en butik og syv boliger på Bagsværd Hovedgade ved krydset med

Læs mere

POSTHUSGRUNDEN TRAFIKAL VURDERING

POSTHUSGRUNDEN TRAFIKAL VURDERING Til Allerød Kommune Dokumenttype Notat Dato Juli 2011 POSTHUSGRUNDEN TRAFIKAL VURDERING POSTHUSGRUNDEN TRAFIKAL VURDERING Revision V2 Dato 2011-07-12 Udarbejdet af Christina Mose Kontrolleret af Henrik

Læs mere

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS FURESØ KOMMUNE SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE AF SØNDERGÅRDSKVARTERET ADRESSE COWI A/S Parallelvej

Læs mere

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Januar 2015 Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: Januar 2015 2 Indhold 1 INDLEDNING... 4 2 NUVÆRENDE

Læs mere

RØDOVRE NORD - ISLEV INDHOLD. 1 Indledning

RØDOVRE NORD - ISLEV INDHOLD. 1 Indledning RØDOVRE KOMMUNE RØDOVRE NORD - ISLEV TRAFIKANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Grundtrafikken 2 2.1 Fordeling

Læs mere

1f 10ao 10aq 10an AABO SØRENSEN TRAFIKVURDERING AF REVIDERET KRYDSUDFORMNING I SVENSTRUP SYD ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund COWI

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Bagsværd Fælled Trafikanalyse NOTAT 24. april 2013 RAR/tvo

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Bagsværd Fælled Trafikanalyse NOTAT 24. april 2013 RAR/tvo UDKAST Økonomiudvalget 04.06.2013 Punkt nr. 117, E-bilag 1 Bagsværd Fælled Trafikanalyse NOTAT 24. april 2013 RAR/tvo Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Trafikstruktur... 4 2.1 Kortfattet beskrivelse

Læs mere

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18.

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18. UDKAST Skanderborg Kommune Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej NOTAT 18. juli 2018 LLJ/llj 0 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 0 Indholdsfortegnelse... 1 1 Baggrund... 1 1.1 Eksisterende forhold...

Læs mere

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Søtoften, Ovenvande Trafikal vurdering til lokalplan. NOTAT 28. august 2017 adp/llj

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Søtoften, Ovenvande Trafikal vurdering til lokalplan. NOTAT 28. august 2017 adp/llj UDKAST Skanderborg Kommune Søtoften, Ovenvande Trafikal vurdering til lokalplan NOTAT 28. august 2017 adp/llj 0 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 1 Baggrund... 1 2 Parkering... 3 3 Krydset Vestergade/Søtoften...

Læs mere

Trafiksikkerhedsprioritering Kerteminde Kommune. Borgerhenvendelser

Trafiksikkerhedsprioritering Kerteminde Kommune. Borgerhenvendelser Trafiksikkerhedsprioritering Kerteminde Kommune Borgerhenvendelser 2013-2014 Trafikulykker koster det offentlige dyrt Udgifter pr. personskade registreret hos politiet udgør i gennemsnit ca. 600.000 kr.

Læs mere

Trafik- og adfærdsanalyse

Trafik- og adfærdsanalyse Trafik- og adfærdsanalyse Kongelundsvej / Oliefabriksvej Supplerende undersøgelse og forslag om trafiksanering af en del af Kongelundsvej Udarbejdet af: Lene Hansen Kontrolleret af: Morten Fabrin, Trine

Læs mere

TRAFIKBEREGNINGER OG KAPACITETSVURDERINGER VED NORDSKOVVEJ ALTERNATIV LINJEFØRING INDHOLD. 1 Baggrund 2

TRAFIKBEREGNINGER OG KAPACITETSVURDERINGER VED NORDSKOVVEJ ALTERNATIV LINJEFØRING INDHOLD. 1 Baggrund 2 SILKEBORG KOMMUNE TRAFIKBEREGNINGER OG KAPACITETSVURDERINGER VED NORDSKOVVEJ ALTERNATIV LINJEFØRING ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD

Læs mere

Trafikanalyse, IrmaByen og Nygårdskvarteret

Trafikanalyse, IrmaByen og Nygårdskvarteret Rødovre Kommune Trafikanalyse, IrmaByen og Nygårdskvarteret PERSPEKTIVERING Rekvirent Rådgiver Rødovre Kommune Teknisk Forvaltning Vej- og Trafikafdelingen Rødovre Parkvej 150 2610 Rødovre Orbicon A/S

Læs mere

Notat vedr. trafikale konsekvenser af et scenarium for byudviklingen på Nordøstamager

Notat vedr. trafikale konsekvenser af et scenarium for byudviklingen på Nordøstamager Bilag 5 16. januar 2007 Notat vedr. trafikale konsekvenser af et scenarium for byudviklingen på Nordøstamager Indledning Dette notat indeholder en vurdering af de trafikale konsekvenser af et scenarium

Læs mere

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1 ROSEN APS. TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT

Læs mere

NOTAT. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold

NOTAT. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold NOTAT Projektnavn Trafikredegørelse for Toftegårdsvej i Hørning Projektnr. 1100036462 Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Til Mikkel Lindskov Petersen, Nina Hastrup og Kirsten L. Andersen Fra Stig Grønning

Læs mere

Hyllegården Forslag til Lokalplan LK 34. Vejadgang via Åsen til del af udstykningen

Hyllegården Forslag til Lokalplan LK 34. Vejadgang via Åsen til del af udstykningen Hyllegården Forslag til Lokalplan LK 34 Vejadgang via Åsen til del af udstykningen 2015 Fotos er fra Google, Forslag til Lokalplan LK 34 for Hyllegården, Lejre.dk eller taget af MOE A/S. Udarbejdet af:

Læs mere

5 Afværgeforanstaltninger Effekt af afværgeforanstaltninger 17 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

5 Afværgeforanstaltninger Effekt af afværgeforanstaltninger 17 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT BROEN SHOPPING A/S Etablering af nyt biografcenter ved Shoppingcenter BROEN, Esbjerg ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKVURDERING

Læs mere

BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE

BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE SUPERCYKELSTI ÅRSLEV-ODENSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund og formål

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

Teknisk notat. Indledning

Teknisk notat. Indledning Teknisk notat Center Plan Byg og Vej Journalnr: 05.01.35-G01-1-16 Ref.: Asger Rahbek Hansen Dato: rev. 26.04.2017 Indledning På foranledning af Søren Søe er nærværende notat udarbejdet, som forslag til

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse) Punkt 22. Godkendelse af Lokalplan 10-1-112 Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse) 2017-026379 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 10-1-112 endeligt uden ændringer. Mariann

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA REBILD KOMMUNE HOBROVEJ I STØVRING TRAFIKSIKKERHEDSVURDERING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1 Trafikgrundlag

Læs mere

Ny institution i Hareskovby

Ny institution i Hareskovby Kunde Sag: Furesø Kommune 30. november 2016 JKD, MLJ Rev. 20. december 2016 Ønske om en ny institution Furesø Kommune ønsker at bygge en ny institution i Hareskovby til at afløse det nuværende Hareskov

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 AABENRAA KOMMUNE TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Vejnettet

Læs mere

TRAFIKAL VURDERING AF VEJADGANG FRA KEJLSTRUPVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende og fremtidige trafikale forhold 3

TRAFIKAL VURDERING AF VEJADGANG FRA KEJLSTRUPVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende og fremtidige trafikale forhold 3 ÅRSTIDERNE ARKITEKTER TRAFIKAL VURDERING AF VEJADGANG FRA KEJLSTRUPVEJ ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Eksisterende

Læs mere

Assensvej Analyse af trafikale konsekvenser ved etablering af grusgrav

Assensvej Analyse af trafikale konsekvenser ved etablering af grusgrav Assensvej Analyse af trafikale konsekvenser ved etablering af grusgrav... 1 Baggrund og forudsætninger Assens Kommune har bedt Tetraplan om at vurdere de trafikale konsekvenser ved etablering af en grusgrav

Læs mere

1 Baggrund. 2 Hvidbrovej. Albertslund kommune Genopretning - Hvidbrovej Vejbump. Notat

1 Baggrund. 2 Hvidbrovej. Albertslund kommune Genopretning - Hvidbrovej Vejbump. Notat 30. oktober 2018 Notat Albertslund kommune Genopretning - Hvidbrovej Vejbump Projekt nr.: 10400746 Dokument nr.: 1230125828 Version 1 Udarbejdet af MARF Kontrolleret af ACH Godkendt af BRH 1 Baggrund Nærværende

Læs mere

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1 ROSEN APS. TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT

Læs mere

I dette notat belyses forskellige tilslutningsmuligheder til Toftegårdsvej. Mulighederne kan overordnet opdeles i:

I dette notat belyses forskellige tilslutningsmuligheder til Toftegårdsvej. Mulighederne kan overordnet opdeles i: NOTAT Projekt Trafikanalyser i Hørning Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. - Dato 2017-09-11 Til Ditte Hvidegaard Nielsen Fra Marie Kjellerup Thesbjerg Anders Kusk Kopi til - 1. Indledning I forbindelse

Læs mere

1 Metode og modelgrundlag 1. 3 Prognoseforudsætninger 6. 4 Trafikberegninger 2025 og 2035 8. 5 Trafikarbejde og trafikantbesparelser 17

1 Metode og modelgrundlag 1. 3 Prognoseforudsætninger 6. 4 Trafikberegninger 2025 og 2035 8. 5 Trafikarbejde og trafikantbesparelser 17 VEJDIREKTORATET TRAFIKBEREGNINGER FORUNDERSØGELSE AF RUTE 22 SLAGELSE-NÆSTVED ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK HOVEDRAPPORT

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej m.m. Slagelse Kommune. Trafiktekniske vurderinger

Indholdsfortegnelse. Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej m.m. Slagelse Kommune. Trafiktekniske vurderinger Slagelse Kommune Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej mm Trafiktekniske vurderinger COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22

Læs mere

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling NOTAT/Styregruppe November 2017 1 Baggrund De videregående uddannelser på Bornholm har hidtil været fordelt på flere adresser

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger Hørsholm Kommune Trafikanalyse af Lågegyde COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Indledning 1 2 Forudsætninger 1 3 Grundlag

Læs mere

Ballerup Kommune. Indhold. Ballerup Boulevard Trafikvurdering RESUME 7. april 2015 RAR

Ballerup Kommune. Indhold. Ballerup Boulevard Trafikvurdering RESUME 7. april 2015 RAR Ballerup Boulevard Trafikvurdering RESUME 7. april 2015 RAR Indhold 1 Indledning... 2 2 Resumé... 3 2.1 Trafikstruktur... 3 2.2 Trafikmængder på Ballerup Boulevard... 4 2.3 Kapacitet i kryds... 4 Søvej

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Dyrehavegårds Jorder Supplerende Trafikanalyse for Tracéet

Lyngby-Taarbæk Kommune Dyrehavegårds Jorder Supplerende Trafikanalyse for Tracéet Dyrehavegårds Jorder Supplerende Trafikanalyse for Tracéet NOTAT 3. juni 2015 tfk/ms 0 Indholdsfortegnelse 0 Indholdsfortegnelse... 2 1 Indledning... 3 2 Forudsætninger og metode... 4 2.1 Turrater... 4

Læs mere

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev.

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev. Veje og Grønne Områder Sagsnr. 291111 Brevid. 2589079 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg 7. august 2017 I notatet gennemgås forslaget

Læs mere

Der er foretaget 8 maskinelle ugetællinger og 13 manuelle tællinger á 4 eller 12 timer i et tidsrum, hvor spidstimen er dækket.

Der er foretaget 8 maskinelle ugetællinger og 13 manuelle tællinger á 4 eller 12 timer i et tidsrum, hvor spidstimen er dækket. Af Malene Kofod Nielsen Cowi A/S mkni@cowi.dk Carsten Krogh Aalborg Kommune ckj-teknik@aalborg.dk Nye turrater i Aalborg Kommune Kommuner, projektudviklere og andre, der planlægger ny- eller ombygning

Læs mere

Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune

Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk WORKSHOP AFHOLDT 27.

Læs mere

Skautrupvej. Trafiktal fra VVM-analysen for Holstebro i Sorte tal viser trafikken uden motorvejen, og de røde med motorvejen.

Skautrupvej. Trafiktal fra VVM-analysen for Holstebro i Sorte tal viser trafikken uden motorvejen, og de røde med motorvejen. Dato 2017-07-04 Sagsbehandler Niels Boesgaard Lauridsen Mail nbje@vd.dk Telefon 7244 2048 Dokument DokNr Side 1/12 Vurdering af trafik på H422 Herningvej ved Tvis I krydset mellem Herningvej og Skautrupvej

Læs mere

På ingen af disse veje er der cykelsti eller -bane.

På ingen af disse veje er der cykelsti eller -bane. Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Allerød - faglig sparring Trafikanalyse i Horsemosen 8. juni 2010 Projekt: 21.8344.01

Læs mere

BILAG 1: PROJEKTBESKRIVELSE

BILAG 1: PROJEKTBESKRIVELSE AABENRAA KOMMUNE BILAG 1: PROJEKTBESKRIVELSE PADBORG SKOLECYKELBY ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund og formål Aabenraa Kommune

Læs mere

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1 ROSEN APS. TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT

Læs mere

Ballerup Kommune Søndergård Passage Trafiknotat

Ballerup Kommune Søndergård Passage Trafiknotat Søndergård Passage Trafiknotat NOTAT 5. juli 2016 mkk 1 Baggrund og konklusion GHB Landskabsarkitekter har udarbejdet et dispositionsforslag med titlen Fra shared space til safe space omfattende trafikale

Læs mere

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB 1 Indledning NOTAT 24. maj 2017 SB Dragør Kommune har bedt Via Trafik om at undersøge, hvordan krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej mest hensigtsmæssigt kan ombygges, herunder udarbejde anlægsoverslag

Læs mere

TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning Konklusioner 2

TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning Konklusioner 2 RANDERS KOMMUNE TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og sammenfatning 2

Læs mere

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2 RINGKØBING SKJERN KOMMUNE VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk FORSLAG TIL ÆNDRINGER INDHOLD 1 Indledning, baggrund

Læs mere

Bilag 7 - Landsbykoncept. Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering

Bilag 7 - Landsbykoncept. Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering Bilag 7 - Landsbykoncept Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 2010 Trafikale funktionskrav Vejen gennem landsbyen skal både betjene gennemkørende -og

Læs mere

Teknisk notat. Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej og krydset Kohavevej/Rundforbivej/Trørødvej

Teknisk notat. Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej og krydset Kohavevej/Rundforbivej/Trørødvej Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej

Læs mere

NOTAT: Svar på spørgsmål fra borgere i Vindinge vedr. udviklingen af Vindinge Nord

NOTAT: Svar på spørgsmål fra borgere i Vindinge vedr. udviklingen af Vindinge Nord Til Plan- og Teknikudvalget Plan og Udvikling Sagsnr. 289712 Brevid. 2630599 Ref. SILA Dir. tlf. 4631 3549 siril@roskilde.dk NOTAT: Svar på spørgsmål fra borgere i Vindinge vedr. udviklingen af Vindinge

Læs mere

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google Brådalvej Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse Trafiksikkerhedsrevision Trin 1 google Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 19.02.2014 Version: 01 Projekt nr.: 6011-006 MOE A/S Åboulevarden 22 DK-8000 Aarhus

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere

Trafiknotat for Lokalplanen 161

Trafiknotat for Lokalplanen 161 Trafiknotat for Lokalplanen 161 Baggrund Hørsholm Kommune har undersøgt de trafikale konsekvenser ved fuldudnyttelse af arealet til særlig pladskrævende varegrupper. Trafikanalysen har til formål At redegøre

Læs mere

Jellebakkeskolen, revision 2013:

Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen er beliggende i Risskov nord for Aarhus. Skolen har 0.-9. klassetrin og modtager pr. august 2013 samtlige elever fra Vejlby Skole. SFO er beliggende nær

Læs mere

Teknisk notat. Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet trafikal effekt af nyt butiksområde. Vedlagt : Kopi til :

Teknisk notat. Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet trafikal effekt af nyt butiksområde. Vedlagt : Kopi til : Teknisk notat Grontmij Carl Bro A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet

Læs mere

Konsekvensanalyse af trafikale påvirkninger på vejnettet omkring Kornmarksvej 25

Konsekvensanalyse af trafikale påvirkninger på vejnettet omkring Kornmarksvej 25 Notat Dato: 13.12.2016 Projekt nr.: 1006456 T: +45 2429 4987 E: bklh@moe.dk Projekt: Etablering af dagligvarebutik på Kornmarksvej 25 Emne: Notat nr.: 001 Konsekvensanalyse af trafikale påvirkninger på

Læs mere

Roskilde Kommune. NOTAT 14. juni 2018 mlm/mm. Lindenborgvej. Vurdering af krydsningsmuligheder ved Lynghøjen

Roskilde Kommune. NOTAT 14. juni 2018 mlm/mm. Lindenborgvej. Vurdering af krydsningsmuligheder ved Lynghøjen Roskilde Kommune NOTAT 14. juni 2018 mlm/mm Vurdering af krydsningsmuligheder ved Lynghøjen 1 Indledning I 2017 vurderede de trafikale forhold omkring Svogerslev på udvalgte fokussteder. Krydsningen mellem

Læs mere

Dansk Projekt Invest Dagligvarebutik på Kongevejen i Blovstrød Supplerende trafikanalyse

Dansk Projekt Invest Dagligvarebutik på Kongevejen i Blovstrød Supplerende trafikanalyse Dagligvarebutik på Kongevejen i Blovstrød Supplerende trafikanalyse NOTAT 28. november 2007 MKK/MM Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Grundlag... 3 1.2 Afgrænsning af projektområdet... 3 2 Sammenfatning...

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NY DAGLIGVAREBUTIK PÅ HOLBÆKVEJ I RINGSTED INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Sammenfatning 2. 3 Ny dagligvarebutik mv.

TRAFIKVURDERING AF NY DAGLIGVAREBUTIK PÅ HOLBÆKVEJ I RINGSTED INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Sammenfatning 2. 3 Ny dagligvarebutik mv. FL-CONSULT APS TRAFIKVURDERING AF NY DAGLIGVAREBUTIK PÅ HOLBÆKVEJ I RINGSTED ADRESSE COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKNOTAT INDHOLD

Læs mere

Vurderingen baserer sig på følgende grundlag: - Bebyggelsesplan, dateret 19/12 2014. - Trafiktællinger, Hillerød Kommune

Vurderingen baserer sig på følgende grundlag: - Bebyggelsesplan, dateret 19/12 2014. - Trafiktællinger, Hillerød Kommune Notat Hillerød Kommune ULLERØDBYEN Trafikal vurdering 17. december 2014 Projekt nr. 218546 Dokument nr. 1214349121 Version 1 Udarbejdet af ACH Kontrolleret af PFK Godkendt af PFK 1 BAGGRUND I forbindelse

Læs mere

Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade

Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade TILLÆG TIL Hastighedsplan 2006-2012 Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade Tillæg til Hastighedsplan 2006-2012 for Klausdalsbrovej, Herlev Ringvej og Herlev Hovedgade er udarbejdet i 2007-08

Læs mere

cykelpulje - Simmerbølle til Spodsbjergvej

cykelpulje - Simmerbølle til Spodsbjergvej [Modtager firma] cykelpulje - Simmerbølle til Spodsbjergvej CYKELFORBINDELSE SIMMERBØLLE VIA MØLLEMOSEVEJ TIL SPODSBJERGVEJ BILAG 1-5 Rekvirent Langeland Kommune Rådgiver Orbicon A/S Rolundvej 23 5260

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV

RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT 2016.05.20 Projektforslag TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE-SCT BENDTSGADE-NØRREGADE-TORVET Der

Læs mere

Interface mellem trafikmodellen VISUM og simuleringsmodellen VISSIM

Interface mellem trafikmodellen VISUM og simuleringsmodellen VISSIM Interface mellem trafikmodellen VISUM og simuleringsmodellen VISSIM Søren Frost Rasmussen, COWI Lars Jørgensen, COWI Indledning Trafikmodeller kan opdeles i makroskopiske og mikroskopiske modeller, hvor

Læs mere

Revisionen er udført i overensstemmelse med procedurerne i Vejdirektoratets håndbog i Trafiksikkerhedsrevision og inspektion, 2008.

Revisionen er udført i overensstemmelse med procedurerne i Vejdirektoratets håndbog i Trafiksikkerhedsrevision og inspektion, 2008. Notat NIRAS A/S Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød Ishøj Kommune MODULVOGNTOG Telefon 4810 4200 Fax 4810 4300 E-mail niras@niras.dk CVR-nr. 37295728 Tilsluttet F.R.I Trafiksikkerhedsrevision 29. maj 2009 1.

Læs mere

FREMKOMMELIGHED VED HERNINGVEJ/SKAUTRUPVEJ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Basis Prognose VEJDIREKTORATET NOTAT

FREMKOMMELIGHED VED HERNINGVEJ/SKAUTRUPVEJ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Basis Prognose VEJDIREKTORATET NOTAT VEJDIREKTORATET FREMKOMMELIGHED VED HERNINGVEJ/SKAUTRUPVEJ ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Basis 2014

Læs mere

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Notat Dato: 29.03.2019 Projekt nr.: 1010242 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Hvidovre Hospital Emne: Notat nr.: 1 Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Rev.: 0 1 Formål og baggrund

Læs mere

NOTAT. Projekt Detailhandel Rønne Kunde Lidl Danmark Notat nr. 2. Dato 2014-08-18. Jette Nielsen og Kristian Pedersen Christina Mose.

NOTAT. Projekt Detailhandel Rønne Kunde Lidl Danmark Notat nr. 2. Dato 2014-08-18. Jette Nielsen og Kristian Pedersen Christina Mose. NOTAT Projekt Detailhandel Rønne Kunde Lidl Danmark Notat nr. 2 Dato 2014-08-18 Til Fra Kopi til Jette Nielsen og Kristian Pedersen Christina Mose 1. Indledning og baggrund Bornholms Regionkommune undersøger

Læs mere

NOTAT. Halsnæs Kommune

NOTAT. Halsnæs Kommune NOTAT Halsnæs Kommune Lukning af jernbaneoverskæring ved Havnevej Trafik- og afviklingsanalyse BILAG 1 NOTAT 28. maj 2010 ph/psa Dette notat er baseret på et teknisk notat med tilhørende bilag. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Viborg Ingeniørerne. 1 Indledning. Dobbeltrettet cykelsti mellem Rødding og Vammen Trafiksikkerhedsrevision trin 1. Indhold. 1.

Viborg Ingeniørerne. 1 Indledning. Dobbeltrettet cykelsti mellem Rødding og Vammen Trafiksikkerhedsrevision trin 1. Indhold. 1. Dobbeltrettet cykelsti mellem Rødding og Vammen Trafiksikkerhedsrevision trin 1 9. juli 2010 TVO/sb Indhold 1 Indledning... 1 1.1 Baggrund... 1 1.2 Revisionsprocessen... 2 1.3 Revisionsgrundlaget... 2

Læs mere

UDKAST. Fredensborg og Hørsholm kommuner. Lågegyde Projektbeskrivelse. 25. marts 2010 mkk/jvl

UDKAST. Fredensborg og Hørsholm kommuner. Lågegyde Projektbeskrivelse. 25. marts 2010 mkk/jvl UDKAST Fredensborg og Hørsholm kommuner Lågegyde Projektbeskrivelse 25. marts 2010 mkk/jvl Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Analyser... 4 2.1 Trafiktællinger... 4 2.2 Uheld... 5 2.3 Tilfredshed...

Læs mere

Ny dagligvarebutik i Skallebølle

Ny dagligvarebutik i Skallebølle Ny dagligvarebutik i Skallebølle Trafiksikkerhedsrevision, Trin 2 Januar 2017 PROJEKT Ny dagligvarebutik i Skallebølle Trafiksikkerhedsrevision, trin 2 Projekt nr 227476 Dokument nr 1222360528 Version

Læs mere

Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer

Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer Nedenfor er der redegjort for mulighederne for at etablere en ny vejstruktur,

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22.

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22. UDKAST Gladsaxe Kommune Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium NOTAT 22. april 2009 SB/uvh 0 Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at forbedre trygheden i det firbenede

Læs mere