Vognmandsparkens Børnehave Gartnervang Roskilde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vognmandsparkens Børnehave Gartnervang Roskilde"

Transkript

1 Sagsnr Brevid Ref. GJR Dir. tlf Vognmandsparkens Børnehave Gartnervang Roskilde Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks Roskilde Tlf.: kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk Pædagogisk tilsyn 9. oktober 2018, Vognmandsparkens Børnehave 26. oktober 2018 Fokuspunkter ved det pædagogiske tilsyn Lederens status på dagtilbuddets udvikling. Overensstemmelse mellem beskrivelserne i udviklingsplanen og observationer fra den pædagogiske praksis. Udvalgte punkter i børne- og læringsmiljøet Lederen udfylder de første sider, markeret med *), med korte beskrivelser, gerne i punktform. Beskrivelserne skal dog give et indtryk af dagtilbuddet. Besvarelsen sendes til dagtilbuddets konsulent inden tilsynet. Iagttagelser vedr. børne- og læringsmiljøet udfyldes af konsulenten ved tilsynsbesøget. Antal indskrevne børn *) Antal børn pr. vuggestueog børnehavegruppe? *) Hvordan er børnene fordelt i grupperne - 50 Gruppestørrelse og aldersopdeling Ved aktiviteter efter alder

2 aldersopdeling? *) Hvordan har dagtilbuddet arbejdet med anbefalinger fra tilsynet 2017 (Jf. tilsynsrapport 2017) Opfølgning på pædagogisk tilsyn 2017 *) Vi arbejder stadig i små grupper. Fortsat at have en tydelig struktur, hvor børn og medarbejdere er fordelt i mindre grupper, og hvor der er en vekselvirkning mellem børne- og vokseninitierede aktiviteter. Være opmærksomme på at inddrage børnene i hele processen ved vokseninitierede aktiviteter, og at stimulere børnenes nysgerrighed i lege og aktiviteter. Det gør vi. Antal uddannede pædagoger Antal pau / pgu uddannede Antal ikke pædagogisk uddannede Ledelsens overvejelse om medarbejdernes behov for kompetenceudvikling? Personalets kvalifikationer *) vikar Tager på kursus Antal børn der er sprogvurderet jf. Dagtilbudsloven Antal børn med fokuseret og særlig indsats? Har dagtilbuddet udarbejdet handleplaner 6 8 Ja Sprog *)

3 på alle børn med fokuseret og særlig indsats? Hvordan arbejder I med resultaterne af sprogvurderingerne i jeres sprogindsats? Og hvordan følges der op? Hvordan inddrager og vejleder I forældrene om børnenes sprogudvikling? Hvordan sættes der fokus på sprogudvikling og kommunikation i hverdagens aktiviteter og rutiner? Giv et eksempel på jeres arbejde. Vi læser og øver sprog hver dag. Taler med forældrene og holder møder. Sang, Rytmik, små ture og gentager tingene. Legepladstilsyn. Hvem udfører tilsynet? Sikkerhed, hygiejne og retningslinjer *) Knud Birkedal Nielsen. Hvert andet år. Tidsinterval? Opfølgning på legepladstilsyn, evt. udbedring af påbud. Ingen påbud. Sikkerhed indendørs. Hvad gør I for at skabe sikkerhed i den fysiske indretning? Hygiejnetilsyn. Hvem udfører tilsynet Roskilde Kommune, for et år siden. Hvornår var sidste tilsyn? Opfølgning på hygiejnetilsynet. Retningslinjer. Hvilke retningslinjer har I for opsyn på legepladsen og ture ud af huset? Hvordan sikrer I, at alle medarbejdere, inklusiv tidsbegrænsede stillinger, kender til retningslinjerne? Førstehjælpskursus. Altid opsyn. På ture altid opsyn. Det fortæller leder ved start. Alle har.

4 Hvor mange fastansatte medarbejdere har opdateret førstehjælpskursus? Alle. Hvordan sikrer I opdatering af medarbejdernes førstehjælpskursus? Kursus. Vellykkede overgange og sammenhængende forløb *) Hvordan støtter I børn og familier i overgangen mellem hjem og institution? Kender institutionen Roskilde kommunes regler /rammer omkring udsat skolestart? Hvordan fungerer samarbejdet mellem dagtilbuddet og forældrene om handleplaner ved evt. skoleudsættelse? Hvordan fungerer samarbejdet mellem institution, forældre, skole og SFO om overgangen til skole? Hvordan inddrager I børneperspektivet i overgange i institutionen og mellem institutionen og SFO/skole? Tale med forældre. Ja. Godt. Fint. Samarbejde med skoler og forældre. Hvordan arbejder dagtilbuddet med at støtte alle børns deltagelse i fællesskabet? Og hvordan følger I op på om disse indsatser virker? Hvordan fungerer det tværfaglige samarbejde? Børn i udsatte positioner *) Observerer, går ind i lege og taler med børnene om hvordan de har et. Fint.

5 Er der udviklingspunkter eller behov for forbedringer? Har dagtilbuddet en godkendt pædagogisk læreplan på dagtilbuddets hjemmeside? Har institutionen en evaluering af arbejdet med pædagogisk læreplan på institutionens hjemmeside? Hvad er I særligt optaget af i forhold til pædagogisk udvikling? Hvordan indhenter I ny faglig viden og holder jer fagligt opdateret, herunder viden om revideret dagtilbudslov og styrket pædagogisk læreplan? Hvordan understøtter ledelsen medarbejdernes mulighed for faglig udvikling, sparring og videndeling? Evaluering og pædagogisk udvikling *) Nej, er i gang med en ny. Nej. At have det godt. Kurser og læser fagbøger. Har supervision, PUS samtaler og sparring. Evt. andet, der ønskes drøftet Udfyldt af: Dato:

6 Konsulentens iagttagelser og indtryk fra tilsynet set i relation til dagtilbuddets pædagogiske udviklingsplan Børne- og læringsmiljøet. Læringsmiljøet understøtter og drager omsorg for alle børns dannelse, læring, trivsel og udvikling i fællesskab, hvor alle børn er betydningsfulde Den fysiske indretning: Hvordan stimulerer og inviterer opbygningen og indretningen af det fysiske miljø til leg og udforskning af omgivelserne? I hvor høj grad er det muligt, at fordybe sig i lege og aktiviteter uden forstyrrelser? Børnehaven fremstår med en imødekommende og rolig atmosfære. Der er afgrænsede og tematiserede områder, hvor børnene har mulighed for at fordele sig i mindre grupper og fordybe sig i lege og aktiviteter. Børnehaven har lokaler til fysisk aktive lege og områder, hvor børnene kan være i ro. Børnene ommøblerer og inddrager møbler og legetøj i deres lege i hele børnehaven. Børnehavens indretning inviterer til leg, på trods af en del legetøj og materialer virker slidt. I hvor høj grad er læringsmiljøet præget af støj og larm? Børnehavens mange grønne planter er med til at give et indbydende indtryk. Ved tilsynet er børn og voksne fordelt i alle rum, og generelt er der et lavt støjniveau i børnehaven. Hvordan understøtter den fysiske indretning kommunikationen mellem børn og voksne og mellem børnene? Det pædagogiske personale: Hvordan fremstår personalet som positive rollemodeller, der understøtter alle børn i engageret deltagelse i dagtilbuddets aktiviteter? Personalets deltagelse og position i børnenes lege Da børnene er godt fordelt i mindre grupper, er den fysiske indretning med til at understøtte kommunikationen mellem børn og voksne og mellem børnene. Medarbejderne har en anerkendende tilgang til børnene og er tydelige i deres ledelse af de vokseninitierede aktiviteter. Personalet er i deres aktiviteter med børnene positive rollemodeller og viser, at de har et godt kendskab til det enkelte barn. I børnenes indbyrdes samspil iagttages enkelte børn, der trækker sig fra fællesskabet. Personalet er med til at udvikle børnenes lege ved fx at foreslå fordeling af roller og guide børnene i legen. Ved tilsynet iagttages ikke medarbejdere som er aktivt deltagende i børnenes lege. Hvordan arbejder personalet med at stimulere børnenes nysgerrighed og med at udvikle børnenes lyst til at eksperimentere? Hvordan arbejder personalet med at udvikle børnenes lege/vurdere nødvendigheden af at rammesætte legen? Hvad er de voksnes rolle og position i børnenes lege? I vokseninitierede aktiviteter bliver børnene nysgerrighed stimuleret ved bl.a. at fokusere og lytte til musik, finde ud af hvilke musikinstrumenter, der indgår i musikken. I børnenes lege iagttages børn, der eksperimenterer med legetøj og materialer.

7 Børnefællesskaber: Opleves børnefællesskaberne som positive samspil præget af åbenhed, tryghed og nysgerrighed? Har alle børn mulighed for deltagelse i fællesskaberne? er der åbenhed overfor børnenes forskellige måder at udtrykke sig og deltage på? Dokumentation: Hvordan inddrages forældrene i børnenes trivsel, udvikling og læring? Evt. Øvrige kommentarer fra Konsulenten Ved tilsynet iagttages få konflikter mellem børnene. Medarbejderne er opmærksomme på de børn, der har brug for støtte og guidning i at deltage i samspil med de andre børn. Enkelte børn ses lege alene/trække sig fra fællesskabet. Hvordan arbejder I med at hjælpe dem ind i fællesskabet. Hvad skal der til for at alle børn vil vælge fællesskabet til? Børnene henvender sig tillidsfuldt til personalet, når de har brug for hjælp til fx få noget materiale, løse en uenighed osv. Medarbejderne viser i deres samspil med børnene, at personalet har et godt kendskab til det enkelte barn. Børn der har brug for omsorg og særlig opmærksomhed, får hjælp og bliver støttet i at takle små og for børnene store udfordringer. Bl.a. igennem den daglige kontakt, forældrenes deltagelse i dagligdagen og formelle samtaler om børnenes trivsel og udvikling. Punkter fra lederens beskrivelse Lederens besvarelse af tilsynsskemaet er mangelfuld. Den giver ikke indblik i børnehavens pædagogiske arbejde.. Sprog. Hvem sprogvurderer? Sikkerhed. Certificeret legepladsinspektør? Sprog. Børnehaven har en sprogansvarlig, som følger op og samarbejder med talehørekonsulent. Sikkerhed Legepladsinspektøren er certificeret. Retningslinjer skriftlige, justeringer/opdateringer? Børnehaven har ikke skriftlige retningslinjer. Anbefaler at nedskrive, gennemgå og evt. justere retningslinjer årligt. Vellykkede overgange Inddragelse af børneperspektivet Vellykkede overgange. Bestyrelse og personale arbejder med at være mere tydelig mht. gensidig forventningsafstemning ved modtagelsen af nye forældre. Børnehaven afleverer børn til mange skoler (10), har ikke mulighed for at besøge alle. Samarbejder med den/de skoler, hvor der er flest børn, der skal starte. 10 skoler på besøg på skolen med flest børn. Børn med

8 mange samtaler om, snakker med børnene om deres tanker, glæder og bekymringer.. Evaluering og pædagogisk udvikling. Hvornår er der en plp på hjemmesiden? Lillian fortæller, at leder og medarbejdere evaluerer løbende på personalemøder og personaledage. Udarbejdelse af ny styrket læreplan er i gang. Pt. er der ingen læreplan på hjemmesiden heller ikke tidligere udarbejdet læreplan. At have det godt? Projektet er drøftet med bestyrelsen. Viden om børnenes forskelligheder og hvad der skal til for at det enkelte barn har det godt, drøftes løbende i personalegruppen. Revideret dagtilbudslov, styrket læreplan hvordan arbejder I med det? Alle medarbejdere har været på kursus hos Børneringen. Desuden opdateres med fagligt relevant information og materiale.

9 Opsamling generelt Opsamling på drøftelse med institutionsleder Lillian Gregersen og bestyrelsesrepræsentant Casper Wilkens. Børnehaven har en imødekommen atmosfære. Det pædagogiske personale har en anerkendende tilgang til børnene, og medarbejderne er nærværende og opmærksomme på det enkelte barn. Der er i øjeblikket ingen læreplan på børnehavens hjemmeside. Selv om der er ved at blive udarbejdet en ny styrket læreplan, skal gældende/nuværende læreplan være på hjemmesiden. Anbefalinger Anbefalinger og evt. påbud At være opmærksomme på organiseringen af det pædagogiske arbejde. Ved tilsynet er de aldersopdelte grupper forholdsvis store med to medarbejdere i hver gruppe. Anbefaler at arbejde med mindre grupper Fastholde opmærksomheden på den fysiske indretning mhp., at børnene kan fordele sig og lege uforstyrret. Medarbejdernes rammesætning af legen og deres rolle og position i børnenes lege. Påbud Intet. Se evt. Søren Smidts videoklip. Børn og leg t=5s Tilsynet er foretaget af: Gjertrud Rostad Pædagogisk konsulent Dato: , opsamling/tilbagemelding

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret, hvor

Læs mere

Børnehuset Atlantis Bakkefløjen Viby Sjælland. Pædagogisk tilsyn 2018

Børnehuset Atlantis Bakkefløjen Viby Sjælland. Pædagogisk tilsyn 2018 Børnehuset Atlantis Bakkefløjen 17 4130 Viby Sjælland Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Pædagogisk tilsyn 2018

Læs mere

Børnehaven Lindehuset Lindebjergvej Jyllinge

Børnehaven Lindehuset Lindebjergvej Jyllinge Sagsnr. 301596 Brevid. 2927249 Ref. GJR Dir. tlf. 23 82 15 60 gjertrudr@roskilde.dk Børnehaven Lindehuset Lindebjergvej 6 4040 Jyllinge Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30

Læs mere

Iagttagelser vedr. børne- og læringsmiljøet udfyldes af konsulenten ved tilsynsbesøget. Gruppestørrelse og aldersopdeling

Iagttagelser vedr. børne- og læringsmiljøet udfyldes af konsulenten ved tilsynsbesøget. Gruppestørrelse og aldersopdeling Brorlil og Søsterlill Linkøpingvej 181 4000 Roskilde Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Pædagogisk tilsyn, 23.

Læs mere

Pædagogisk tilsyn 2019

Pædagogisk tilsyn 2019 Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Vognmandsparkens børnehave Gartnervang 13 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk www.roskilde.dk 30. april 2019 Pædagogisk tilsyn 2019 15.

Læs mere

Gruppestørrelse og aldersopdeling 36 men vi har plads til 38

Gruppestørrelse og aldersopdeling 36 men vi har plads til 38 Guldæblet, Rudolf Steiner Børnehus Ågerupvej 24 Ågerup 4000 Roskilde Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Sagsnr.

Læs mere

Iagttagelser vedr. børne- og læringsmiljøet udfyldes af konsulenten ved tilsynsbesøget. Gruppestørrelse og aldersopdeling 24.

Iagttagelser vedr. børne- og læringsmiljøet udfyldes af konsulenten ved tilsynsbesøget. Gruppestørrelse og aldersopdeling 24. Vuggestuen Korallen Universitetsvej 1, hus 38 4000 Roskilde Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Pædagogisk tilsyn,

Læs mere

Personalets kvalifikationer *) 3 pædagoger (inkl. leder)

Personalets kvalifikationer *) 3 pædagoger (inkl. leder) Roskilde Lilleskole - Børnehave Gundsølillevej 50,, 4000 Roskilde Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Sagsnr.

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Parkbo efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i Parkbo efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i Parkbo efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Roskilde Lilleskole - Børnehave Gundsølillevej 50, 4000 Roskilde

Roskilde Lilleskole - Børnehave Gundsølillevej 50, 4000 Roskilde Sagsnr. 301596 Brevid. 2971274 Ref. BNY Dir. tlf. 46 31 40 11 gitteny@roskilde.dk Roskilde Lilleskole - Børnehave Gundsølillevej 50, 4000 Roskilde Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.:

Læs mere

Pædagogisk tilsyn efteråret Tryllehytten

Pædagogisk tilsyn efteråret Tryllehytten Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Tryllehytten I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Personalets kvalifikationer *) 3 uddannede pædagoger (inkl. lederen)

Personalets kvalifikationer *) 3 uddannede pædagoger (inkl. lederen) Roskilde lilleskoles børnehave Dagtilbud Sagsnr. 290267 Brevid. 2650799 Ref. BNY Dir. tlf. 46 31 40 11 gitteny@roskilde.dk NOTAT: Tilsynsnotat Roskilde lilleskole børnehave 2017 19. september 2017 Antal

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Spiren efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i Spiren efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i Spiren efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Bølgen i efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i Bølgen i efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i Bølgen i efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Børnehaven Sct. Josef Frederiksborgvej Roskilde. Pædagogisk tilsyn, 25. oktober 2018

Børnehaven Sct. Josef Frederiksborgvej Roskilde. Pædagogisk tilsyn, 25. oktober 2018 Børnehaven Sct. Josef Frederiksborgvej 12 4000 Roskilde Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Pædagogisk tilsyn,

Læs mere

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret, hvor

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Poppelbo i efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i Poppelbo i efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i Poppelbo i efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Gruppestørrelse og aldersopdeling 23 børn. 23 børnehavegruppe. Kernerne stuen: 2,10 år ca. 4,3 år Stjernerne stuen: fra ca.

Gruppestørrelse og aldersopdeling 23 børn. 23 børnehavegruppe. Kernerne stuen: 2,10 år ca. 4,3 år Stjernerne stuen: fra ca. Ros Børnehave Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Pædagogisk tilsyn 20. august 2018 28. august 2018 ved det pædagogiske

Læs mere

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Lindebo 21. september 2017 Kl. 9-11 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i naturbørnehaven efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i naturbørnehaven efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i naturbørnehaven efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Regnbuen efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i Regnbuen efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i Regnbuen efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Tilsynsbesøg Solgårdens vuggestue 2016

Tilsynsbesøg Solgårdens vuggestue 2016 Dagtilbud Sagsnr. 263233 Brevid. 2339226 Ref. CHJE Dir. tlf. 46 31 40 97 Christinemj@roskilde.dk Tilsynsbesøg Solgårdens vuggestue 2016 26. maj 2016 Fokuspunkter ved det pædagogiske tilsyn 2016. Lederens

Læs mere

DET PÆDAGOGISKE GRUNDLAG

DET PÆDAGOGISKE GRUNDLAG DET PÆDAGOGISKE GRUNDLAG Blomsterspiren blev en kombineret institution den 1.7.2016, hvor vi har haft 2 læreplaner for henholdsvis vuggestue og børnehave. Da vi i 2018 / 2019 skal lave ny styrket læreplan,

Læs mere

Sanderum-Tingløkke Afrodite Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Sanderum-Tingløkke Afrodite Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 10 91 % - Ledere 1 % - Medarbejdere 7 88 % - Observatører 2 % Forældre 23 43 % Ældste børn 11 58 % Rapporten

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Himmelblå

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Himmelblå TILSYN 2019 Tilsynsnotat Børnehaven Himmelblå 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: Børnehuset Himmelblå Dato for tilsynet: 8. marts 2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra institutionen: Dagtilbudsleder

Læs mere

Sanderum-Tingløkke Stjernen Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Sanderum-Tingløkke Stjernen Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 11 69 % - Ledere 1 % - Medarbejdere 9 64 % - Observatører 1 % Forældre 38 43 % Ældste børn 10 50 % Rapporten

Læs mere

Sanderum-Tingløkke Dragebakken Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Sanderum-Tingløkke Dragebakken Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 8 % - Ledere 1 % - Medarbejdere 6 % - Observatører 1 % Forældre 19 41 % Ældste børn 4 36 % Rapporten består

Læs mere

Sanderum-Tingløkke Virkensbjerget Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Sanderum-Tingløkke Virkensbjerget Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 8 % - Ledere 1 % - Medarbejdere 6 % - Observatører 1 % Forældre 13 35 % Ældste børn 4 44 % Rapporten består

Læs mere

Sanderum-Tingløkke Dragen Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Sanderum-Tingløkke Dragen Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 15 65 % - Ledere 1 100 % - Medarbejdere 10 56 % - Observatører 4 100 % Forældre 43 45 % Ældste børn 8 35

Læs mere

Odense Kommune Holluf Pile-Tingkjær Områderapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Odense Kommune Holluf Pile-Tingkjær Områderapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING Odense LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 89 89 % - Ledere 8 89 % - Medarbejdere 66 90 % - Observatører 15 83 % Forældre 205 41 % Ældste børn

Læs mere

Odense Kommune Højme-Rasmus Rask Områderapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Odense Kommune Højme-Rasmus Rask Områderapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING Odense LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 84 97 % - Ledere 8 100 % - Medarbejdere 61 97 % - Observatører 15 94 % Forældre 211 46 % Ældste børn

Læs mere

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret, hvor

Læs mere

Sanderum-Tingløkke Midgård Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Sanderum-Tingløkke Midgård Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 7 58 % - Ledere 1 % - Medarbejdere 5 50 % - Observatører 1 % Forældre 19 34 % Ældste børn 2 29 % Rapporten

Læs mere

Netværk 08 Brobækhus børnehave Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Netværk 08 Brobækhus børnehave Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 7 88% - Ledere 0 - Medarbejdere 7 100% - Observatører 0 Forældre 65 58% Rapporten består af fem afsnit,

Læs mere

Kommunale institutioner Grøftekanten Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Kommunale institutioner Grøftekanten Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 17 100% - Ledere 1 100% - Medarbejdere 16 100% - Observatører 0 Forældre 37 38% Ældste børn 13 38% Rapporten

Læs mere

Kommunerapport Holstebro Kommune Daginstitutioner LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Kommunerapport Holstebro Kommune Daginstitutioner LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING Kommunerapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 433 82% - Ledere 47 56% - Medarbejdere 386 86% - Observatører 0 Forældre 1.041 44% Ældste

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Lejre kommune er forpligtet til at føre tilsyn med alle former for dagtilbud beliggende i kommunen jævnfør dagtilbudsloven. Tilsynet skal sikre, at

Læs mere

Sanderum-Tingløkke Dalumgård Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Sanderum-Tingløkke Dalumgård Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 9 % - Ledere 1 % - Medarbejdere 7 % - Observatører 1 % Forældre 11 31 % Ældste børn 0 0 % Rapporten består

Læs mere

Institution: Vesterlunden. Institutionen består af følgende børnehuse: Kernehuset Kildebækken Nordenvinden Nordlyset Ryttergården Skovlinden

Institution: Vesterlunden. Institutionen består af følgende børnehuse: Kernehuset Kildebækken Nordenvinden Nordlyset Ryttergården Skovlinden Institution: Institutionen består af følgende børnehuse: Skovlinden MEDARBEJDERNES SELVVURDERING Side 1 af 10 MEDARBEJDERNES SELVVURDERING Institutionen Antal besvarelser: 69 Denne tabel viser, hvordan

Læs mere

Rapport for børnehuset 'Holbøllsminde'

Rapport for børnehuset 'Holbøllsminde' Rapport for børnehuset 'Holbøllsminde' MEDARBEJDERNES SELVVURDERING MEDARBEJDERNES SELVVURDERING Børnehuset Holbøllsminde Antal besvarelser: 6 Denne tabel viser, hvordan de ansatte har vurderet den pædagogiske

Læs mere

Tilsynsskema - Pædagogisk tilsyn i daginstitutioner Anvendes i børnehaver, aldersintegrerede institutioner, vuggestuer og selvejende institutioner.

Tilsynsskema - Pædagogisk tilsyn i daginstitutioner Anvendes i børnehaver, aldersintegrerede institutioner, vuggestuer og selvejende institutioner. Tilsynsskema - Pædagogisk tilsyn i daginstitutioner Anvendes i børnehaver, aldersintegrerede institutioner, vuggestuer og selvejende institutioner. Tilsynets indhold og formål Det pædagogiske tilsyn i

Læs mere

Rapport for Herlev kommune

Rapport for Herlev kommune Rapport for Herlev kommune FORÆLDRENES BESVARELSER Herlev kommune Svar Antal besvarelser: 241 Denne tabel viser, hvordan forældrene har vurderet den pædagogiske praksis. Forældrene har anvendt følgende

Læs mere

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området Periode: Efterår 2018 Dagtilbud: Mariehønen Daglig leder: Signe Dall Krossøy Dato og tidspunkt: 3. januar 2019 Konsulent: Susanne Søholt Hvilke

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Lejre kommune er forpligtet til at føre tilsyn med alle former for dagtilbud beliggende i kommunen jævnfør dagtilbudsloven. Tilsynet skal sikre, at

Læs mere

PULS Tilsyn. Handleplan for tilsyn i Thisted Kommunes Dagtilbud August 2019

PULS Tilsyn. Handleplan for tilsyn i Thisted Kommunes Dagtilbud August 2019 PULS Tilsyn Handleplan for tilsyn i Thisted Kommunes Dagtilbud August 2019 Tilsyn i Thisted Kommunes dagtilbud... 3 Form på tilsyn... 6 Forberedelse inden tilsyn... 7 Opgaver efter tilsyn:... 7 Opfølgning...

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehuset Galaksen

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehuset Galaksen TILSYN 2019 Tilsynsnotat Børnehuset Galaksen 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: Galaksen Dato for tilsynet: 09.01.-2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra institutionen: Leder samt 2 pædagoger

Læs mere

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre.

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre. Skole- og dagtilbudsafdelingen Norddjurs Kommune Juli Forord Kvaliteten er høj og ambitionerne er store på dagtilbudsområdet i Norddjurs Kommune. Det er de, fordi vi ved, at kvalitet i dagtilbuddene er

Læs mere

NOVAS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN

NOVAS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN NOVAS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN Distrikt Nord 23-08-2018 Indhold Det fælles pædagogiske grundlag.. 3 Det fælles tværgående mål. 3 Vi arbejder med et fysisk, psykisk og æstetisk børnemiljø. 5 Vi samarbejder

Læs mere

D.I.I. Grøften - Skovbørnehaven Grøftekanten - D.I.I. Anemonen - D.I.I. Skovkanten Dagplejen i Viby - LANDINSTITUTITONEN 2-KLØVEREN INDSATSOMRÅDER

D.I.I. Grøften - Skovbørnehaven Grøftekanten - D.I.I. Anemonen - D.I.I. Skovkanten Dagplejen i Viby - LANDINSTITUTITONEN 2-KLØVEREN INDSATSOMRÅDER 1 2 Sprog 2-kløveren Status og Sammenhæng I forbindelse med kvalitetsrapporten og samtalen var en af de aftalte udviklingspunkter for dagtilbuddet Vestergård: Sprog: Øget fokus på sproget 0-3 års området.

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Lejre kommune er forpligtet til at føre tilsyn med alle former for dagtilbud beliggende i kommunen jævnfør dagtilbudsloven. Tilsynet skal sikre, at

Læs mere

Sprogvurdering for børn i kommunale dagtilbud i Ballerup Kommune

Sprogvurdering for børn i kommunale dagtilbud i Ballerup Kommune 3- ÅRS SPROGVURDERINGER Sprogvurdering for børn i kommunale dagtilbud i Hold-an Vej 7 DK-2750 Ballerup ballerup.dk SPROGVURDERING FOR BØRN I KOMMUNALE DAGTILBUD I BALLERUP KOMMUNE Kære forælder Dit barn

Læs mere

LUNDEBOS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN

LUNDEBOS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN LUNDEBOS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN Distrikt Syd 01-08-2018 Indhold Det fælles pædagogiske grundlag.. 3 Det fælles tværgående mål. 3 Vi arbejder med et fysisk, psykisk og æstetisk børnemiljø. 5 Vi samarbejder

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Møllegården

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Møllegården TILSYN 2019 Tilsynsnotat Børnehaven Møllegården 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: Børnehaven Møllegården Dato for tilsynet: 14. februar 2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra institutionen:

Læs mere

Holbæk Kommune - Læring og Trivsel

Holbæk Kommune - Læring og Trivsel Tilsynsskema Private dagtilbud Holbæk kommune Revideret februar 2015 Tilsynet Tilsyn i dagtilbud er lovpligtigt og skal ske minimum hver andet år. Tilsynsforpligtelsen udmøntes efter 15 og 16 i Lov om

Læs mere

Private institutioner Kirstine Seligmanns Børnehave Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Private institutioner Kirstine Seligmanns Børnehave Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 7 100% - Ledere 1 100% - Medarbejdere 6 100% - Observatører 0 Rapporten viser resultaterne for følgende

Læs mere

Tilsynsrapport. Institution: Yggdrasil Fribørnehave. Dato for tilsyn: 20 marts 2014

Tilsynsrapport. Institution: Yggdrasil Fribørnehave. Dato for tilsyn: 20 marts 2014 Institution: Yggdrasil Fribørnehave Tilsynsrapport Dato for tilsyn: 20 marts 2014 Tilstede ved tilsynsdialogen: Dagmar Knudsen leder. Esben Tøttrup, skolebestyrelsesmedlem. Katarina Dominiak forældrerådsrep.

Læs mere

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området. Periode: Efterår Dato for sidste årlige tilsyn: 18. august 2017

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området. Periode: Efterår Dato for sidste årlige tilsyn: 18. august 2017 Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området Periode: Efterår 2018 Dato for sidste årlige tilsyn: 18. august 2017 Dagtilbud: Børnehuset Smølferne Daglig leder: Iman El-Faour Dato og tidspunkt:

Læs mere

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre.

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre. Skole- og dagtilbudsafdelingen Norddjurs Kommune Juli Forord Kvaliteten er høj og ambitionerne er store på dagtilbudsområdet i Norddjurs Kommune. Det er de, fordi vi ved, at kvalitet i dagtilbuddene er

Læs mere

TEMADRØFTELSE BØRNE-, FRITIDS- OG KULTURUDVALGET 2. MAJ Indsatser for inklusion og børnefællesskaber på dagtilbudsområdet

TEMADRØFTELSE BØRNE-, FRITIDS- OG KULTURUDVALGET 2. MAJ Indsatser for inklusion og børnefællesskaber på dagtilbudsområdet TEMADRØFTELSE BØRNE-, FRITIDS- OG KULTURUDVALGET 2. MAJ 2018 Indsatser for inklusion og børnefællesskaber på dagtilbudsområdet Forslag til den nye formålsparagraf Dagtilbudsområdet er reguleret af dagtilbudsloven,

Læs mere

Tilsynsramme for de uanmeldte pædagogiske tilsyn for dagtilbud i Rudersdal Kommune

Tilsynsramme for de uanmeldte pædagogiske tilsyn for dagtilbud i Rudersdal Kommune Tilsynsramme for de uanmeldte pædagogiske tilsyn for dagtilbud i Rudersdal Kommune Børnehus: Gøngehuset Dato: 11. april 2014 kl.8-10.30 Tilsynskonsulent: Eva Engedal Børneområdet skal hvert år gennemføre

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Opsamling og tilbagemelding udarbejdet den 27. november 2018. Institutionens navn: Solsikken Pædagogisk leder: Anita Høpfner Tilsynsbesøget gennemført

Læs mere

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011 Institutionens navn: Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011 Dato for tilsyn: 30. november 2011 Deltagere ved tilsynet: Karen Byrne, bestyrelsesformand og Helle Hammerich,

Læs mere

Private institutioner Kirstine Seligmanns Børnehave Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Private institutioner Kirstine Seligmanns Børnehave Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 7 100% - Ledere 1 100% - Medarbejdere 6 100% Rapporten viser resultaterne for følgende afsnit: - Fagpersonalet:

Læs mere

TROLDEBOS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN

TROLDEBOS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN TROLDEBOS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN Distrikt Nord 23-08-2018 Indhold Det fælles pædagogiske grundlag.. 3 Det fælles tværgående mål. 3 Vi arbejder med et fysisk, psykisk og æstetisk børnemiljø. 5 Vi samarbejder

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik. Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud Side 1 af 11

Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik. Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud Side 1 af 11 Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud 2019 Side 1 af 11 Indhold Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med daginstitutioner...3 Retsgrundlaget

Læs mere

DET GODE BØRNELIV I DAGPLEJEN

DET GODE BØRNELIV I DAGPLEJEN DET GODE BØRNELIV I DAGPLEJEN Dagplejen det gode børneliv 1 indledning Det gode børneliv i dagplejen beskriver de værdier og holdninger som dagplejen i Silkeborg bygger på, og er i overensstemmelse med

Læs mere

FAGLIG DIALOGGUIDE VED TILSYNSBESØG

FAGLIG DIALOGGUIDE VED TILSYNSBESØG KØBENHAVNS KOMMUNE BØRNE- OG UNGDOMSFORVALTNINGEN FAGLIG DIALOGGUIDE VED TILSYNSBESØG I KOMMUNALE OG SELVEJENDE DAGTILBUD 0-5 ÅR JUNI 2017 1 Indhold 1. Sociale relationer 2 2. Inklusion og fællesskab 3

Læs mere

MEDARBEJDERSKEMA. Indberetning > Spørgeskema til medarbejdere

MEDARBEJDERSKEMA. Indberetning > Spørgeskema til medarbejdere Indberetning > Spørgeskema til medarbejdere 1 TEMPERATURMÅLINGEN Velkommen til spørgeskema om kvaliteten i dagtilbuddene. Der er fokus på følgende fire indsatsområder: Børns udvikling inden for temaerne

Læs mere

En styrket pædagogisk læreplan

En styrket pædagogisk læreplan En styrket pædagogisk læreplan Hvad er det nye? Oplæg af Joan Lindskov Landskonferencen Kvalitet i dagplejen 2018 Hjælp fra FOA Hvad er en pædagogisk læreplan? Loven beskriver, hvad der skal arbejdes med

Læs mere

Rapport af pædagogisk tilsyn i: Hasselvang d. 7.5.2012

Rapport af pædagogisk tilsyn i: Hasselvang d. 7.5.2012 Rapport af pædagogisk tilsyn i: Hasselvang d. 7.5.2012 Deltagere fra institutionen: leder Anja Rantzau medarbejderrepræsentant Anita og Kristina Fra daginstitutionskontoret deltog: Pædagogisk konsulent

Læs mere

Alle daginstitutioner Mariehønen Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Alle daginstitutioner Mariehønen Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 17 100% - Ledere 1 100% - Medarbejdere 16 100% Rapporten viser resultaterne for følgende afsnit: - Fagpersonalet:

Læs mere

Dato for tilsynsbesøget 21/ i tidsrummet 9,20-11,30

Dato for tilsynsbesøget 21/ i tidsrummet 9,20-11,30 Uanmeldt tilsyn Institution Marthagården Status Selvejende (selvejende/kommunal/privat) Adresse Peter Bangsvej 12 Leder Gitte Friis Normerede pladser 0-3 år 38 Normerede pladser 3-6 år 68 Pædagogisk konsulent

Læs mere

MOSEBO OG PILEBO BØRNEHAVER.

MOSEBO OG PILEBO BØRNEHAVER. SOLRØD KOMMUNE Årsplan 2018 MOSEBO OG PILEBO BØRNEHAVER. DE SMÅ BØRNEHAVER, HVOR ALLE KENDE ALLE 1. Indledning - Mosebo og Pilebo er to små 40 børns børnehaver der beliggende tæt ved Solrød station (Mosevej

Læs mere

Pædagogisk læreplan for Klyngen ved trianglen 2019

Pædagogisk læreplan for Klyngen ved trianglen 2019 Pædagogisk læreplan for Klyngen ved trianglen 2019 Den pædagogiske læreplan udgør rammen og den fælles retning for vores pædagogiske arbejde med børnenes trivsel, læring, udvikling og dannelse. Læreplanen

Læs mere

DEN STYRKEDE PÆDAGOGISKE LÆREPLAN NATUR, UDELIV OG SCIENCE

DEN STYRKEDE PÆDAGOGISKE LÆREPLAN NATUR, UDELIV OG SCIENCE DEN STYRKEDE PÆDAGOGISKE LÆREPLAN NATUR, UDELIV OG SCIENCE AGENDA Masteren for en styrket pædagogiske læreplan Det pædagogiske grundlag Den styrkede læreplan: hvad består det nye i, og er det en styrke?

Læs mere

Konkrete indsatsområder

Konkrete indsatsområder Konkrete indsatsområder Børns udvikling indenfor temaerne i de pædagogiske læreplaner: Sociale kompetencer, sprog Ledelse Lærings- og udviklingsmiljøer og personalets faglige kompetencer Systematisk kvalitetsudvikling

Læs mere

Tilsynsnotat Bøgehaven/Nøddehøj

Tilsynsnotat Bøgehaven/Nøddehøj Tilsynsnotat Bøgehaven/Nøddehøj Faaborg-Midtfyn Kommune skal ifølge lovgivningen føre tilsyn i kommunens dagtilbud og dagpleje. Tilsynsforpligtelsen retter sig både mod det indholdsmæssige i tilbuddene

Læs mere

Holbæk Kommune - Læring og Trivsel TILSYNSSKEMA KOMMUNALE DAGTILBUD HOLBÆK KOMMUNE REVIDERET FEBRUAR Tilsynet

Holbæk Kommune - Læring og Trivsel TILSYNSSKEMA KOMMUNALE DAGTILBUD HOLBÆK KOMMUNE REVIDERET FEBRUAR Tilsynet TILSYNSSKEMA KOMMUNALE DAGTILBUD HOLBÆK KOMMUNE REVIDERET FEBRUAR 2015 Tilsynet Tilsyn i dagtilbud er lovpligtigt og skal ske minimum hver andet år. Tilsynsforpligtelsen udmøntes efter 15 og 16 i Lov om

Læs mere

Temperaturmåling 2010

Temperaturmåling 2010 Temperaturmåling 2010 Detaljeret Daginstitution Brædstrup 2010 God kvalitet og høj faglighed i dagtilbud INDLEDNING Denne rapport præsenterer dagtilbuddets egne resultater af temperaturmålingen gennemført

Læs mere

Præsentation af kompetenceudvikling i forbindelse med ny dagtilbudsreform

Præsentation af kompetenceudvikling i forbindelse med ny dagtilbudsreform Præsentation af kompetenceudvikling i forbindelse med ny dagtilbudsreform Formålsparagraf - Dagtilbud Dagtilbud skal fremme børns trivsel, læring, udvikling og dannelse gennem trygge og pædagogiske læringsmiljøer,

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Opsamling og tilbagemelding udarbejdet den 4. december 2018. Institutionens navn: Osted Børnehave Pædagogisk leder: Anne-Mette Hvas Tilsynsbesøget gennemført

Læs mere

0-6 års politik. En politik for dagplejen, vuggestuen, børnehaver og integrerede institutioner

0-6 års politik. En politik for dagplejen, vuggestuen, børnehaver og integrerede institutioner 0-6 års politik En politik for dagplejen, vuggestuen, børnehaver og integrerede institutioner Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 22. juni 2017 Indhold 3 4 5 6 7 8 Forord Legende læring i udviklende miljøer

Læs mere

Nogenlunde. Vi har i 2011 haft det antal børn vi skal have, og har et Herunder: børnetal og personaletimer

Nogenlunde. Vi har i 2011 haft det antal børn vi skal have, og har et Herunder: børnetal og personaletimer BASISKVALITET Har i udarbejdet læreplan for 2011? Har i fremsendt evaluering heraf? Kendskab til ændringer i dagtilbudsloven? Ja Ja, Nogenlunde Har hele personalegruppen kendskab til børn- og Nogenlunde

Læs mere

DAGTILBUDSSKEMA. Indberetning > Institutionsledere

DAGTILBUDSSKEMA. Indberetning > Institutionsledere Indberetning > Institutionsledere 1 TEMPERATURMÅLINGEN Spørgeskemaet er opdelt i tre dele. Den første del handler om: LÆRINGS- OG UDVIKLINGSMILJØER Mål: Det enkelte dagtilbud har inspirerende fysiske rammer.

Læs mere

Tilsynsrapport 2019 for Hulahophuset

Tilsynsrapport 2019 for Hulahophuset Tilsynsrapport 2019 for Hulahophuset Tilstede: Forældrerepræsentant: Pædagog: Pædagogisk leder: Klyngeleder: Pædagogisk konsulent: Sociale relationer Positiv voksenkontakt hver dag Alle børn har ret til

Læs mere

Kommunerapport Holstebro Kommune Dagplejen LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Kommunerapport Holstebro Kommune Dagplejen LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING Kommunerapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 166 83% - Dagplejere 166 83% - Dagplejepædagoger 0 Forældre 1.041 44% Rapporten består af

Læs mere

Tilsynsrapport. Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? Det pædagogiske tilsyn - tilsynsbesøg

Tilsynsrapport. Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? Det pædagogiske tilsyn - tilsynsbesøg Tilsynsrapport Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? jf. dagtilbudsloven skal kommunalbestyrelsen føre tilsyn med følgende forhold: Økonomiske forhold - herunder udvalgte budget- og regnskabsmæssige

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Sct. Georgsgården

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Sct. Georgsgården TILSYN 2018 Tilsynsnotat Børnehaven Sct. Georgsgården 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: Børnehaven Sct.Georgs Gården Dato for tilsynet: 9 januar 2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra

Læs mere

Anmeldt tilsyn. Dato for tilsynsbesøg 4. april 2019

Anmeldt tilsyn. Dato for tilsynsbesøg 4. april 2019 Anmeldt tilsyn Institution Dansk Tysk Børnehus Adresse Mariendalsvej 59 A+B Leder Sophia Gravenhorst Status (selvejende/kommunal/privat) Privat Normerede pladser 0-3 år 12 Normerede pladser 3-6 år 44 Pædagogisk

Læs mere

Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov. Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018

Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov. Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018 Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018 Oplægget i dag Dagtilbudsaftalen - indhold Dagtilbudsloven: 1. Formålsparagraf 2. Den styrkede pædagogiske læreplan 3. Områder

Læs mere

2017 Pædagogisk tilsyn i dagtilbud i Viborg kommune 2017 FORM OG INDHOLD

2017 Pædagogisk tilsyn i dagtilbud i Viborg kommune 2017 FORM OG INDHOLD 2017 Pædagogisk tilsyn i dagtilbud i Viborg kommune 2017 FORM OG INDHOLD Indledning Det pædagogiske tilsyn udføres i Viborg Kommunes kommunale, selvejende og samdrevne dagtilbud hvert 2. år, og skal ses

Læs mere

På nuværende tidspunkt er det kun det ene tværgående overordnede læringsmål, der er formuleret.

På nuværende tidspunkt er det kun det ene tværgående overordnede læringsmål, der er formuleret. Input til dialogmøde med Undervisnings- og skoleudvalget. Det nye i den styrkede læreplan er, at der nu laves et fælles sprog og retning for arbejdet i dagtilbud 0 6 år. Det skal være tydeligt, hvad der

Læs mere

Dagsordenskabelon til pædagogisk tilsyn i private daginstitutioner og puljeordninger:

Dagsordenskabelon til pædagogisk tilsyn i private daginstitutioner og puljeordninger: int AALBORG KOMMUNE Dagsordenskabelon til pædagogisk tilsyn i private daginstitutioner og puljeordninger: Hermed følger dagsorden vedrørende tilsyn i: Klik her for at angive tekst. Tilsynet finder sted:

Læs mere

Pædagogisk tilsyn 2019

Pædagogisk tilsyn 2019 Pædagogisk tilsyn 2019 Faglig dialog Sociale relationer - barn/voksenkontakten Inklusion og fællesskab Det sås, at personalet primært orienterede sig mod -og havde fokus på barnet. Det observeres, at det

Læs mere

Redskab til selvevaluering

Redskab til selvevaluering GODT I GANG MED DEN STYR- KEDE PÆDAGOGISKE LÆREPLAN Redskab til selvevaluering GSTYRKET PÆDAGO LÆ R E P L A N ISK Her får I en ramme til systematisk at stille skarpt på og analysere jeres praksis inden

Læs mere

Pædagogiske Lærerplaner. Kong Chr. d. IX. og Dronning Louises Jubilæumsasyl

Pædagogiske Lærerplaner. Kong Chr. d. IX. og Dronning Louises Jubilæumsasyl . Børnehaven Bredstrupsgade Bredstrupsgade 1 8900 Randers Tlf. 89 15 94 00 Pædagogiske Lærerplaner. Kong Chr. d. IX. og Dronning Louises Jubilæumsasyl Indhold. 1. Status på det overordnede arbejde med

Læs mere

Dato for tilsynsbesøget Den 8/ i tidsrummet 9,10-10,30. leder Sophia Gravenhorst deltog i tilsynet.

Dato for tilsynsbesøget Den 8/ i tidsrummet 9,10-10,30. leder Sophia Gravenhorst deltog i tilsynet. Uanmeldt tilsyn Institution Dansk Tysk Børnehus Status Privat (selvejende/kommunal/privat) Adresse Mariendalsvej 59 A-B Leder Sophia Gravenhorst Normerede pladser 0-3 år 12 Normerede pladser 3-6 år 44

Læs mere

MINIGRUPPER I DAGINSTITUTIONER. Et tilbud til børn med behov for en særlig indsats

MINIGRUPPER I DAGINSTITUTIONER. Et tilbud til børn med behov for en særlig indsats MINIGRUPPER I DAGINSTITUTIONER Et tilbud til børn med behov for en særlig indsats MINIGRUPPER Et tilbud til børn med behov for en særlig indsats Vi vil skubbe til grænserne for fællesskabet for vi vil

Læs mere

Tilsynsmateriale Private pasningsordninger udgave

Tilsynsmateriale Private pasningsordninger udgave Tilsynsmateriale Private pasningsordninger udgave 01.07.2018 Indhold 1. Faktuelle oplysninger... 4 2. Tilsyn med udendørs legeområde... 4 3. Tilsyn med røgfrie miljøer... 4 4. Indhentelse af børneattester...

Læs mere

Rapport for Svendborg kommune. Legestuen 'Dagplejen Østre'

Rapport for Svendborg kommune. Legestuen 'Dagplejen Østre' Rapport for Svendborg kommune Legestuen 'Dagplejen Østre' MEDARBEJDERNES SELVVURDERING MEDARBEJDERNES SELVVURDERING Legestuen Dagplejen Østre 1 = I meget lille grad 2 = I lille grad 3 = I nogen grad =

Læs mere