Udskrift. forhandlingsprotokollen. for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N. For Århus og Holstebro. Forretning den 9.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udskrift. forhandlingsprotokollen. for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N. For Århus og Holstebro. Forretning den 9."

Transkript

1 TS Udskrift af forhandlingsprotokollen for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N For Århus og Holstebro Forretning den 9. april 2018 Mandag den 9. april 2018, ca. kl samledes den af Transportministeriet i henhold til lov om offentlige veje, jf. lovbekendtgørelse nr af dato , nedsatte Overtaksationskommissionen for Århus og Holstebro på Violvej 86B, 7620 Lemvig. Til stede ved overtaksationskommissionens behandling af sagen var formanden fhv. kommissarius, cand. jur. Erling Christensen, ejendomskonsulent Eigil Holm Nielsen, ingeniør Mikael Dahl-Jensen, teamkoordinator Hans Lang og ejendomsmægler Jens Meilvang. Kommissionen blev bistået af landinspektør Niels Jacob Stampe, Geopartner. Protokollen blev ført af juridisk sekretær, fuldmægtig Tia Andersen. Af ejerne, Bent Johansson og Grethe Jakobsen, mødte førstnævnte. Lemvig Kommune gav møde ved Hanne Underbjerg Nielsen, afdelingsleder, Vej og Park samt medlem af kommunalbestyrelsen Arne Noe. Sagen drejer sig om erstatning vedrørende Lemvig Kommunes ekspropriation af arealer til etablering af Planetstien på Gjellerodde til fodgængere og cyklister. Fra den pågældende ejendom er der eksproprieret ca. 220 m 2. Formanden bemærkede, at der for overtaksationskommissionen var fremlagt udskift af taksationskommissionens kendelse af 29. august 2016, ankeskrivelse af 30. januar 2017 fra Bent Johansson, fremsendelsesbrev af 15. februar 2017 fra taksationskommissionen, uddybende klage til overtaksationskommissionen af 5. marts 2017 samt de for taksationskommissionen fremlagte dokumenter. Sagen verserede for kommunen før 1. juli 2015 og behandles derfor efter reglerne i Lov om offentlige veje, lovbekendtgørelse nr af 3. november 2011 (Vejloven). Side 1 (7)

2 Taksationskommissionen har fastsat erstatningen således: Lemvig Kommune skal til lodsejerne Bent Johansson og Greta Jacobsen betale en samlet erstatning på kr., jfr. Udskrift af åstedsforretningen den 28. maj 2016 (lb nr. 3). Beløbet forrentes med procesrente fra den 23. oktober (Datoen for ekspropriationsbeslutningen). For fremmøde for kommissionen skal kommunen betale 400 kr. til lodsejerne. Afgørelsen er truffet med hjemmel i dagældende lov om offentlige veje, jf. 1. bkg nr af 3. november 2011 med senere ændringer og grundlovens 73, stk. 1, om ejendommens ukrænkelighed og fuld erstatning ved tvangsmæssig afståelse. Taksationskommissionen har begrundet sin afgørelse således: Der er kun tale om ekspropriation af en ganske ringe del af lodsejernes samledes ejendom (ca. 220 m2 af en samlet grund på m2). Stianlægget skønnes ikke at medføre væsentlige hindringer for brugen af lodsejernes ejendom, ligesom den hidtidige brug og den fremtidige udnyttelse heller ikke skønnes at være væsentlig indskrænket. Stien forløber ikke umiddelbart op til bebyggelsen, og stiens forløb er visuelt set heller ikke specielt skæmmende for lodsejernes ejendom. Lodsejernes antagelse om gener fra knallertkørsel og anden færdsel på stien er af ren hypotetisk karakter. Herefter, og henset til at lodsejernes erstatningskrav er ganske udokumenteret, finder kommissionen også henset til de erstatninger, der er ydet til andre lodsejere i området, at den af Lemvig Kommune tilbudte erstatning yder lodsejerne fuld erstatning for det tab, de har lidt som følge af ekspropriationen. De udgifter, som lodsejer har afholdt til advokatfirmaet Johansen & Bliddal, vedrører ikke nærværende taksationsforretning. Som følge heraf, og i øvrigt efter sagens udfald, tages lodsejernes påstand på dette punkt ikke til følge. Den af kommunen tilbudte erstatning på er sammensat således: 220 m 2 græsareal à 14 kr.: kr. For varige ulemper, indbliksgener, nærhed mm: For midlertidig arbejdsvej og areal: For møde ved åstedsforretningen, 2 x 400 kr.: I alt kr kr. 800 kr kr. Side 2 (7)

3 Overtaksationskommissionen besigtigede ejendommen og det eksproprierede areal. Den mundtlige fremsættelse af synspunkter fortsatte på Hotel Nørre Vinkel, Søgårdevejen 6, 7620 Lemvig. Bent Johansson har fremsat påstand om, at erstatningen forhøjes til kr , hvor af ejendomsværditab udgør kr Han har brugt kr til vurdering af værditabet på hans ejendom. Han indhentede vurderingerne, fordi taksationskommissionen i kendelsen har skrevet, at hans tab er udokumenteret. Vurderingerne er derfor først indhentet efter Taksationskommissionen har afsagt deres kendelse. Bent Johansson fremførte, at han herudover har haft kr i udgifter til advokatbistand. Omkostningerne til advokatudgifter har været nødvendige. Det var på foranledning af hans advokat, at den første åstedsforretning blev annulleret, og at der blev indkaldt til en ny. Han er ingeniør og har ikke forstand på ekspropriationsreglerne, og det var derfor nødvendigt for ham at tale med sin advokat omkring ekspropriationen og processen. Han ville gerne have forhandlet med kommunen, hvilket han mener, en åstedsforretning er til for, men det var kommunen ikke interesseret i. Bent Johansson har desuden opgjort sine egne udgifter i forbindelse med sagens behandling fra start til nu. Hans udgifter til kørsel alene udgør kr , herudover kommer den tid, han har brugt på. Bent Johansson fremførte desuden, at han tillægger beløbet procesrente. Bent Johansson fremførte, at der ikke tidligere har været en trampesti. Man har ikke tidligere kunnet komme op på hans område nede fra standen af. Der har kun været nogle meget ivrige vandrere, der har været kravlet op, men der var absolut ikke tale om, at der var en trampesti tidligere. Det tidligere hegn var sat op af hensyn til, at deres heste ikke skulle løbe ud. Hegnet var ikke sat op for at holde mennesker ude. Han er glad for det nye hegn, og kommunen har imødekommet hans ønske om udformningen af hegnet. Ved at sætte det nye hegn op, har man også samtidig hermed indikeret, at det, der ligger på den anden side af stien, er offentligt område, men der er altså tale om et privat område med privat standret. Strandarealet har ikke skiftet juridisk status, men i og med stien er blevet anlagt, har Lemvig Kommune indskrænket den private strandret. Lemvig Kommune har fremsat påstand om, at taksationskommissionens kendelse stadfæstes. Lemvig Kommune fastholdte den tilbudte erstatning og anførte, at den tilbudte erstatning er rimelig. Lemvig Kommune har etableret hegn samt bro i samarbejde med lodsejeren, hvilket også har været en udgift for kommunen. Hegnet blev som ønsket af lodsejeren. Der var et eksisterende hegn, som kommunen flyttede ca. 1 meter ind. Lemvig Kommune anførte, at det, der var grunden til den nye åstedsforretning var, at lokalavisen udkom 2 dage senere, end hvad der var annonceret på kom- Side 3 (7)

4 munes hjemmeside. Lemvig Kommune anførte desuden, at man forsøgte at forhandle med lodsejeren på åstedsforretningen, men at det ikke var muligt at opnå enighed. Lemvig Kommune fremførte, at der, hvor stien er anlagt, hele tiden har været en trampesti. Lemvig Kommune har fået mange positive tilkendegivelser omkring stien. Stien opfylder Lemvig Kommunes ønske og formål med den. Det er Lemvig Kommune, der skal vedligeholde stien. Bent Johansson tilkendegav, at taksationskommissionen efter hans mening burde have indhentet en vurdering af værditabet fra en uafhængig ejendomsmægler. Han ville endvidere gerne have en redegørelse for den rolle landinspektør Niels Jacob Stampe havde, og hvorfor han var med. Han fandt det besynderligt, at Niels Jacob Stampe den ene dag kunne repræsentere kommunen og den næste dag være rådgiver for Taksationskommissionen og Overtaksationskommissionen, hvor han også honoreres af kommunen. På forespørgsel fra overtaksationskommissionens formand oplyste landinspektør Niels Jacob Stampe, at han har udarbejdet ekspropriationsplaner og beskrivelser. Han har også deltaget i åstedsforretningerne, men hans rolle ved åstedsforretningerne var ikke at komme med kommunens tilbud eller forhandle med lodsejerne. Han har ikke repræsenteret kommunen ved forhandlingerne, men deltog kun med teknisk, sagkyndig bistand, ligesom han også ved overtaksationskommissionen kun er med for at yde sagkyndig bistand. Overtaksationskommissionens formand påpegede, at det i vejlovens 60, stk. 1 er fastsat, at medlemmerne af de takserende kommissioner skal have behørig indsigt i vurdering af ejendomme. Det er således forudsat, at kommissionerne selv har fornøden kompetence til at vurdere værditabet i en sag som den aktuelle, og der indhentes derfor normalt ikke særlige sagkyndige i en sag som denne. Formanden påpegede endvidere, at kommunen som vejbestyrelse i henhold til vejlovens 59, stk. 1, skal udpege en landinspektør til bistand for taksationsmyndighederne. Ifølge vejlovens 62, stk. 2, skal udgifterne herved betales af kommunen som vejbestyrelse. Det forhold, at landinspektøren har bistået kommunen ved den tekniske udformning af projektet gør ham ikke inhabil. Parterne fratrådte. Overtaksationskommissionen har herefter afsagt følgende Kendelse Overtaksationskommissionen finder, at taksationskommissionens afgørelse bør stadfæstes for så vidt angår erstatningsfastsættelsen. Beløbet skal dog rettelig være kr. Overtaksationskommissionen finder imidlertid, at der herudover bør tilkendes ejerne et beløb på kr. i godtgørelse for udgifter til sagkyndig bistand. Overtaksationskommissionen har ingen bemærkninger til arealerstatningen eller til erstatningen for midlertidig brug af arbejdsareal. Side 4 (7)

5 Med hensyn til ulempeerstatningen finder overtaksationskommissionen ikke fornødent grundlag for at ændre det fastsatte beløb på kr. Som anført af taksationskommissionen er der tale om ekspropriation af en ringe del af ejendommen. Stien ligger ret langt fra bebyggelsen, og selve stien over ejendommen er næsten ikke synlig fra bygningerne, bortset fra broen over kløften. Adgangen til strandarealet er ikke besværliggjort af stien, snarere tværtimod, idet man nu kan komme ned på stranden via broen og trappen øst for broen. Strandarealets status ændres ikke ved ekspropriationen. Det, der er mest synligt fra bebyggelsen, er det nye hegn langs stien. Et almindeligt elektrisk hegn på træpæle ville efter kommissionens opfattelse være mindre skæmmende. Da kommunen har etableret hegnet i overensstemmelse med ejernes ønsker, uden at et hegn med denne udformning synes nødvendigt for at markere grænsen til det private areal, finder kommissionen ikke, at etableringen af hegnet kan begrunde en forøgelse af erstatningen. Overtaksationskommissionen finder ikke, at den ensidigt indhentede ejendomsmæglervurdering kan tillægges nogen afgørende betydning ved erstatningsfastsættelsen. Overtaksationskommissionen fastsætter herefter skønsmæssigt ulempeerstatningen til kr. i overensstemmelse med kommunens tilbud. Med hensyn til taksationskommissionens bemærkning om, at ejerens erstatningskrav er ganske udokumenteret, skal overtaksationskommissionen henlede opmærksomheden på, at der gælder et officialprincip i taksationsprocessen. Når det drejer sig om skønsmæssigt fastsatte erstatninger for ulemper eller værditab finder overtaksationskommissionen det ikke hensigtsmæssigt at efterlyse dokumentation for tabet, navnlig ikke, da der efter almindelig praksis ikke lægges vægt på ensidigt indhentede vurderinger. Hvis en takserende myndighed ikke finder, at den selv er i stand til at vurdere tabet, kan kommissionen i henhold til vejlovens 59, stk. 2, indkalde særlige sagkyndige til at afgive vejledende udtalelser. Overtaksationskommissionen finder det forståeligt, at ejerne på baggrund af den nævnte bemærkning i kendelsen har følt sig foranlediget til at indhente en ejendomsmæglererklæring til underbygning af erstatningskravet. Selv om sådanne vurderinger som nævnt ikke kan tillægges vægt, og selv om der normalt ikke ydes godtgørelse for udgifter hertil, finder overtaksationskommissionen, at der i den konkrete sag undtagelsesvist bør ydes ejerne en godtgørelse i anledning af de afholdte udgifter. Med hensyn til de advokatomkostninger, som ejerne har afholdt i forbindelse med den ukorrekte første indvarsling til åstedsforretning, skal overtaksationskommissionen påpege, at der er praksis for, at vejlovens 61 kan anvendes analogt vedrørende omkostninger til nødvendig sagkyndig bistand også forud for behandlingen af erstatningsspørgsmålet ved taksationsmyndighederne, forudsat at sagen i øvrigt er indbragt for taksationsmyndighederne af vejbestyrelsen. Der kan bl.a. henvises til kendelse afsagt den 5. maj 2000 af Overtaksationskommissionen for Fyns, Ribe og Sønderjyllands Amtsrådskredse, KFE med tilhørende note. I den aktuelle sag finder overtaksationskommissionen det rimeligt, at der ydes ejerne en vis godtgørelse efter princippet i 61, d.v.s. en passende godtgørelse for nødvendige udgifter til sagkyndig bistand. Overtaksationskommissionen fastsætter herefter den samlede godtgørelse for udgifter til sagkyndig bistand til kr. inkl. moms. Side 5 (7)

6 Det bemærkes, at der efter rets- og taksationspraksis normalt ikke ydes ejere godtgørelse for tidsforbrug m.v. i forbindelse med ekspropriationssager. Overtaksationskommissionen finder ikke anledning til at foretage nogen ændringer i de beløb, som kommunen har tilbudt og taksationskommissionen har fastsat for fremmøde, men kommissionen kan ikke imødekomme ejernes krav om yderligere beløb. Erstatningen fastsættes således: Herefter bestemmes: For arealafståelse, 220 m 2 græsareal à 14 kr.: For varige ulemper, indbliksgener mm: For midlertidig brug af arbejdsareal For tidligere fremmøder: I alt kr kr kr kr kr. Ifølge vejlovens 63 forrentes erstatningen fra ekspropriationsbeslutningen, d.v.s. fra den 23. oktober 2015 med en rente svarende til den da gældende diskonto. I godtgørelse for udgifter til sagkyndig bistand tilkendes der ejeren et beløb på kr. inkl. moms. Denne afgørelse er truffet i henhold til 54 og 61 i Lov om offentlige veje, lovbekendtgørelse nr af 3. november Desuden indgår Grundlovens 73, stk. 1, 3. pkt. (om fuldstændig erstatning), i det retlige grundlag. Erling Christensen Eigil Holm Nielsen Mikael Dahl-Jensen Hans Lang Jens Meilvang Udskriftens rigtighed bekræftes Viborg den 17. april 2018 Tia Andersen Side 6 (7)

7 Klagevejledning: Ovennævnte afgørelse kan ikke påklages til anden administrativ myndighed. Evt. søgsmål vedrørende sagen skal i henhold til 65, stk. 1 i lov om offentlige veje, anlægges mod modparten i sagen inden 6 måneder efter at afgørelsen er meddelt. Side 7 (7)

Udskrift. forhandlingsprotokollen. for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N. For Århus og Holstebro. Forretning den 9.

Udskrift. forhandlingsprotokollen. for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N. For Århus og Holstebro. Forretning den 9. TS82101-00045 Udskrift af forhandlingsprotokollen for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N For Århus og Holstebro Forretning den 9. april 2018 Mandag den 9. april 2018, kl. 10.00 samledes

Læs mere

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG Torsdag den 5. marts 2014 kl. 9.30 samledes overtaksationskommissionen på pendlerpladsen ved Haverslev. Til stede

Læs mere

UDSKRIFT af forhandlingsprotokollen for OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN for Nord og Vestsjælland

UDSKRIFT af forhandlingsprotokollen for OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN for Nord og Vestsjælland UDSKRIFT af forhandlingsprotokollen for OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN for Nord og Vestsjælland Forretningen den 18. juni 2013, Sag SJ 5-2013 Sag: Fastsættelse af erstatning for overtagelse af ca. 11,27 ha.

Læs mere

Lov om offentlige veje m.v.

Lov om offentlige veje m.v. Lov om offentlige veje m.v. Nr. 1520 af 27. december 2014 Transportministeriet LF 20 14/15 Kapitel 10 Ekspropriation og taksation Ekspropriationsmyndigheder 94. Ekspropriation til kommunale vejanlæg sker

Læs mere

UDSKRIFT. forhandlingsprotokollen. for ekspropriation i henhold til. lov om miljøbeskyttelse jfr. procedure i h.t. lov om offentlige veje.

UDSKRIFT. forhandlingsprotokollen. for ekspropriation i henhold til. lov om miljøbeskyttelse jfr. procedure i h.t. lov om offentlige veje. UDSKRIFT af forhandlingsprotokollen for ekspropriation i henhold til lov om miljøbeskyttelse jfr. procedure i h.t. lov om offentlige veje. Ekspropriation til regnvandsbassin ved Birkelse Med henblik på

Læs mere

Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven)

Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven) Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven) Lov nr. 1520 om offentlige veje m.v. af 27. december 2014 Kapitel 10 Ekspropriation og taksation Ekspropriationsmyndigheder 94. Ekspropriation til kommunale

Læs mere

EKSPROPRIATION OG TAKSATION

EKSPROPRIATION OG TAKSATION L 2014-12-27 nr 1520 Offentlige veje m.v. Kapitel 10 EKSPROPRIATION OG TAKSATION Ekspropriationsmyndigheder 94 Ekspropriation til kommunale vejanlæg sker efter reglerne i dette kapitel. Transportministeren

Læs mere

INDVARSLING TIL ÅSTEDSFORRETNING

INDVARSLING TIL ÅSTEDSFORRETNING Per Hansen Maglesøvej 4 4300 Holbæk Dato: 13. december 2018 Sagsnr.: 18/33908 Sagsb.: milee Lsp. j.nr. 49682 Sagsb.: hø/kef INDVARSLING TIL ÅSTEDSFORRETNING Ang. : Rettigheder til arealerhvervelse til

Læs mere

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR ÅRHUS OG HOLSTEBRO

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR ÅRHUS OG HOLSTEBRO U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR ÅRHUS OG HOLSTEBRO Torsdag den 5. oktober 2017 kl. 10.50 samledes overtaksationskommissionen ud for Strandvejen 149 og 151, 7673 Harboøre.

Læs mere

Udskrift. forhandlingsprotokollen. for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N. For Århus og Holstebro. Forretning den 28.

Udskrift. forhandlingsprotokollen. for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N. For Århus og Holstebro. Forretning den 28. TS82101-00044 Udskrift af forhandlingsprotokollen for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N For Århus og Holstebro Forretning den 28. maj 2018 Mandag den 28. maj 2018, kl. 08.45 samledes

Læs mere

PROTOKOL. over. Torsdag den 10 juli 2008 kl.9.00 mødtes repræsentanter for Odder Kommune med de berørte lodsejere.

PROTOKOL. over. Torsdag den 10 juli 2008 kl.9.00 mødtes repræsentanter for Odder Kommune med de berørte lodsejere. PROTOKOL over Åstedsforretning afholdt i henhold til lov om offentlige veje, LBK nr. 671 af 19.08.99, 43, 45, 47-49 og 51-67 vedrørende erhvervelse af areal til svingbane på Rådhusgade. Torsdag den 10

Læs mere

VEJLEDNING OG ALMINDELIGE VILKÅR VEDRØRENDE EKSPROPRIATIONER til vejformål i HERNING KOMMUNE

VEJLEDNING OG ALMINDELIGE VILKÅR VEDRØRENDE EKSPROPRIATIONER til vejformål i HERNING KOMMUNE VEJLEDNING OG ALMINDELIGE VILKÅR VEDRØRENDE EKSPROPRIATIONER til vejformål i HERNING KOMMUNE - 1 - Indhold 1. Lovhjemmel... 3 2. Åstedsforretning... 3 3. Ekspropriationsbeslutning... 3 4. Klagemuligheder...

Læs mere

Etablering af cykelsti mellem Thorsø og Sall

Etablering af cykelsti mellem Thorsø og Sall Dato 2. oktober 2015 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon 7244 3113 Dokument 15/07542-23 Side 1/5 Etablering af cykelsti mellem Thorsø og Sall I brev af 5. maj 2015 har du klaget over

Læs mere

EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE

EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE EKSPROPRIATION TIL FORBEDRING AF VEJE Pjecen beskriver, hvad der sker, når staten eksproprierer. Hvad ekspropriation betyder Hvorfor der er en Ekspropriationskommission,

Læs mere

Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven)

Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven) Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven) Lov nr. 1520 om offentlige veje m.v. af 27. december 2014 Kapitel 5 Sikring af Vejanlæg Pålæg af byggelinjer 40. Vejmyndigheden kan pålægge vejbyggelinjer, når

Læs mere

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG Mandag den 14. november 2016 kl. 10.00 samledes overtaksationskommissionen ved Leopardvej 15, Thisted. Til stede

Læs mere

Vedr. matr.nr. 13ii Kregme By, Kregme

Vedr. matr.nr. 13ii Kregme By, Kregme Trafik og Veje Rådhuspladsen 1 DK 3300 Frederiksværk 3. september 2015 Side 1 af 4 Sagsnr 2014/0010182 CPR/CVR Bent Brønnum Rygårds Alle 34, Tibirke Sand 3300 Frederiksværk Vedr. matr.nr. 13ii Kregme By,

Læs mere

Miljøbeskyttelseslovens 26 a, stk. 1

Miljøbeskyttelseslovens 26 a, stk. 1 Lovhjemmel til anvendelse af påbud i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 26 a v/ Sten W. Laursen Miljøbeskyttelseslovens 26 a, stk. 1 Når der er vedtaget en indsatsplan for et område efter vandforsyningslovens

Læs mere

CYKELSTI THISTED HILLERSLEV. Borgermøde den 15. juni 2017

CYKELSTI THISTED HILLERSLEV. Borgermøde den 15. juni 2017 CYKELSTI THISTED HILLERSLEV Borgermøde den 15. juni 2017 DAGSORDEN Baggrunden for cykelstien Projektet Tidsplan Arealerhvervelse Spørgsmål BAGGRUNDEN FOR CYKELSTIEN Trafiksikkerhed og tryghed Vejens bredde

Læs mere

Orientering om etablering af cykelsti

Orientering om etablering af cykelsti 1 of 5 Orientering om etablering af cykelsti Langs Toftevej og Løgtenvej Syddjurs Kommune etablerer cykelsti støttet af statens Cykelpulje Projektet skal få flere til at cykle ved at forbedrede de fysiske

Læs mere

Byrådet har i henhold til gældende spildevandsplan vedtaget, at nykloakere Bjergvej 109.

Byrådet har i henhold til gældende spildevandsplan vedtaget, at nykloakere Bjergvej 109. Bjergvej 109 Byrådet har i henhold til gældende spildevandsplan vedtaget, at nykloakere Bjergvej 109. Det nødvendige anlægsarbejde vil berøre privat ejendom. Byrådet har derfor vedtaget, at såfremt det

Læs mere

&ItemId=

&ItemId= Niels Martin Schreiner Andersen Egebakken 2 A Skt Klemens 5260 Odense S Den 4. maj 2018 Meddelelse om ekspropriationsbeslutning - kloakering af Vig Lyng Syd Under henvisning til åstedsforretningen på din

Læs mere

Afgørelse af klage over ekspropriation til cykelsti

Afgørelse af klage over ekspropriation til cykelsti Dato 10. november 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/08278-16 Side 1/7 Afgørelse af klage over ekspropriation til cykelsti Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

Vores afgørelse Vi har ikke grundlag for at tilsidesætte Lemvig Kommunes afgørelse af 23. oktober 2015, om at ekspropriere 220 m 2 fra din ejendom.

Vores afgørelse Vi har ikke grundlag for at tilsidesætte Lemvig Kommunes afgørelse af 23. oktober 2015, om at ekspropriere 220 m 2 fra din ejendom. Dato 29. april 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 15/16555-24 Side 1/6 Ekspropriation af en del af matr. nr. 76e Vadskærgård Hgd, Tørring Vejdirektoratet

Læs mere

Vej- og Trafikudvalget

Vej- og Trafikudvalget Vej- og Trafikudvalget Beslutningsprotokol 29-01-2016 08:30 Mødelokale C127A, Silkeborg Rådhus Afbud fra: Lars Faarup, Erling Prang. Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk

Læs mere

Uddrag af bekendtgørelse af lov om offentlige veje (Vejloven)

Uddrag af bekendtgørelse af lov om offentlige veje (Vejloven) Uddrag af bekendtgørelse af lov om offentlige veje (Vejloven) Lovbekendtgørelse nr. 1048 af 3. november 2011 Kapitel 5 Ekspropriation og taksation Ekspropriation 43. Når almenvellet kræver det, kan vedkommende

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommunalbestyrelse Rådhuset Lyngby Torv 2800 Lyngby. Vedr. regulering af erstatning for dækningsgrav kommunens j. nr.

Lyngby-Taarbæk Kommunalbestyrelse Rådhuset Lyngby Torv 2800 Lyngby. Vedr. regulering af erstatning for dækningsgrav kommunens j. nr. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Lyngby-Taarbæk Kommune burde have indbragt spørgsmålet om en erstatnings størrelse for taksationskommissionen, men da sagen har bagatelagtig karakter, og ulovligheden

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune. Løbende erstatning for dækningsgrav.

Lyngby-Taarbæk Kommune. Løbende erstatning for dækningsgrav. 20-06-2007. Lyngby-Taarbæk Kommune. Løbende erstatning for dækningsgrav. Resumé: Statsforvaltningen har bl.a. på grundlag af Indenrigs- og Sundhedsministeriets udtalelse af 12. februar 2001 udtalt, er

Læs mere

Else Helene Nielsen. Udsigtsvangen Nykøbing Sj. Den 11. juli Meddelelse om ekspropriationsbeslutning

Else Helene Nielsen. Udsigtsvangen Nykøbing Sj. Den 11. juli Meddelelse om ekspropriationsbeslutning Else Helene Nielsen Udsigtsvangen 16 4500 Nykøbing Sj Den 11. juli 2018 Meddelelse om ekspropriationsbeslutning Under henvisning til åstedsforretningen 30. november 2017 på din ejendom matr. nr. 6b og

Læs mere

I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni om ekspropriation til etablering af en sti.

I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni om ekspropriation til etablering af en sti. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. februar 2013 12/10831 EKSPROPRIATION TIL ETABLERING AF STI I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni 2012 1 om ekspropriation

Læs mere

Side 1. Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 29. april 2015

Side 1. Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 29. april 2015 Side 1 Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 29. april 2015 I anledning af anlæg af dobbeltrettet cykelsti langs Faxevejs og Rønnedevejs sydside fra Rønnede til Faxe, afholdtes

Læs mere

Vi har den 2. juni 2016 modtaget dine bemærkninger til vores udkast til afgørelse af 24. maj 2016.

Vi har den 2. juni 2016 modtaget dine bemærkninger til vores udkast til afgørelse af 24. maj 2016. Dato 10. juni 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 16/04841-20 Side 1/5 Ekspropriation af del af matr. nr. 4ek og 4cd Kregme By, Kregme, anlæg af sti

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 9. april 2010 09/07866 EKSPROPRIATION TIL OFFENTLIG VEJ Vejdirektoratet har behandlet en klage fra advokaten på vegne af K og N C T over Kommunens afgørelse af

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 31. marts 2017

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 31. marts 2017 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 31. marts 2017 Sag 100/2016 (1. afdeling) Frode Sejr Hansen (advokat Jørgen Iversen, beskikket) mod Esbjerg Kommune (advokat Hans Peter Storvang) og Vejdirektoratet (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007516 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Trine H. Garde) 12. juli 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007516 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Trine H. Garde) 12. juli 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007516 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Trine H. Garde) 12. juli 2007 K E N D E L S E Dansk Høreteknik A/S (advokat Roberto Panada, København) mod Københavns Kommune

Læs mere

Vejledning og almindelige vilkår vedr. ekspropriation til vandledningsanlæg i Aabenraa Kommune

Vejledning og almindelige vilkår vedr. ekspropriation til vandledningsanlæg i Aabenraa Kommune Vejledning og almindelige vilkår vedr. ekspropriation til vandledningsanlæg i Aabenraa Kommune 1. INDLEDNING 1.1 ORIENTERING Denne vejledning er udarbejdet med det formål at orientere om den procedure,

Læs mere

Afgørelse af klage over ekspropriation til sti samt pålæg af offentlig sti på privat fællesvej klage fra ejerne af Rungsted Strandvej 100

Afgørelse af klage over ekspropriation til sti samt pålæg af offentlig sti på privat fællesvej klage fra ejerne af Rungsted Strandvej 100 Dato 11. maj 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 16/15971-26 Side 1/5 Afgørelse af klage over ekspropriation til sti samt pålæg af offentlig sti på privat

Læs mere

Danske Miljøadvokater Ekspropriation og overtagelse. Moms og ekspropriationserstatning v. Kristoffer Juul Bertelsen

Danske Miljøadvokater Ekspropriation og overtagelse. Moms og ekspropriationserstatning v. Kristoffer Juul Bertelsen Danske Miljøadvokater Ekspropriation og overtagelse Moms og ekspropriationserstatning v. Kristoffer Juul Bertelsen Hvornår er lodsejer afgiftspligtig? Overordnede betingelser for afgiftspligt Der er tale

Læs mere

U D S K R I F T. forhandlingsprotokollen. for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N. for Vejle og Ringkjøbing

U D S K R I F T. forhandlingsprotokollen. for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N. for Vejle og Ringkjøbing 1 Otax. 941/14 U D S K R I F T af forhandlingsprotokollen for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N for Vejle og Ringkjøbing Forretningen den 1. april 2014 Vedr. ekspropriation til Ny Solskovvej

Læs mere

Byrådet :00 Byrådssalen. Afbud fra: Søren Kristensen (A) og Anders Kaysen. (V)

Byrådet :00 Byrådssalen. Afbud fra: Søren Kristensen (A) og Anders Kaysen. (V) Byrådet Beslutningsprotokol 08-02-2016 17:00 Byrådssalen Afbud fra: Søren Kristensen (A) og Anders Kaysen. (V) Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om fremgangsmåden ved ekspropriation vedrørende fast ejendom samt lov om offentlige veje m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om fremgangsmåden ved ekspropriation vedrørende fast ejendom samt lov om offentlige veje m.v. Lovforslag nr. L 21 Folketinget 2015-16 Fremsat den 7. oktober 2015 af transport- og bygningsministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag til Lov om ændring af lov om fremgangsmåden ved ekspropriation vedrørende

Læs mere

Ekspropriation. af arealer og ejendomme til statens veje

Ekspropriation. af arealer og ejendomme til statens veje Ekspropriation af arealer og ejendomme til statens veje Information om Ekspropriation af arealer og ejendomme til vejanlæg Denne pjece beskriver, hvad der sker i forbindelse med en ekspropriation af arealer

Læs mere

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Erhvervsjuridisk Tidsskrift 2012.251 En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Af Steffen Pihlblad, direktør for Voldgiftsinstituttet (Resumé) I artiklen

Læs mere

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler.

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler. Dato 26. oktober 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/10696-8 Side 1/5 Afgørelse af klage over nedklassificering af Elkjærvej 6-16 Vejdirektoratet har

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. januar 2013 12/04047 EKSPROPRIATION AF DEL AF EJENDOM Vejdirektoratet har behandlet din klage af 12. april 2012 på vegne af klager over Kommunens ekspropriationsbeslutning

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 29. april 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 29. april 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 29. april 2015 Sag 15/2015 Sonnich Fryland og Tove Fryland (advokat Jacob Schall Holberg for begge) mod Fredensborg Kommune (advokat Kurt Bardeleben) I tidligere

Læs mere

Sagen afgøres uden mundtlig hovedforhandling, jf. retsplejelovens 366.

Sagen afgøres uden mundtlig hovedforhandling, jf. retsplejelovens 366. DOM Afsagt den 7. januar 2013 i sag nr. BS 11-676/2012: Holbæk Kommune Kanalstræde 2 4300 Holbæk mod GF Forsikring A/S Jernbanevej 65 5210 Odense NV Sagens baggrund og parternes påstande Denne sag er anlagt

Læs mere

Ekspropriation af Hovedstadens Letbane

Ekspropriation af Hovedstadens Letbane Ekspropriation af Hovedstadens Letbane Hovedstadens Letbane Hovedstadens Letbane vil strække sig over 27 km fra Lyngby til Ishøj og er planlagt til at åbne i 2021. Den vil køre på tværs af S-togsnettet

Læs mere

Ekspropriation af del af matr. nr. 200

Ekspropriation af del af matr. nr. 200 Dato 13. juni 2014 Dokument 13/15078 Side Ekspropriation af del af matr. nr. 200 Du har i brev af 4. juli 2013 på vegne af T klaget til Vejdirektoratet over Kommunens beslutning af 10. juni 2013, om ekspropriation

Læs mere

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL EKSPROPRIATIONSPROTOKOL -------------------------------------------------------- Cykelsti Allingåbro - Ørsted: Side 1-8 -------------------------------------------------------- Norddjurs Kommune påtænker

Læs mere

Ekspropriation i praksis

Ekspropriation i praksis Ekspropriation i praksis This page intentionally left blank Hanne Mølbeck & Jens Flensborg Ekspropriation i praksis Jurist- og Økonomforbundets Forlag 2007 Ekspropriation i praksis 1. udgave, 1. oplag

Læs mere

Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej

Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej Dato 9. december 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/15959-8 Side 1/5 Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej I har i brev

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN BORDING FUNDER (Detailbesigtigelsesforretningen den 25. marts 2009) 19. hæfte Onsdag den 25. marts 2009 kl.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 19. november 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 19. november 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 19. november 2014 Sag 135/2014 A (advokat Svend-Aage Dreist Hansen, beskikket) mod Faxe Vandforsyning A/S (advokat Sten Corfix Jensen) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. AP og AQ stillet af Folketingets Retsudvalg

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. AP og AQ stillet af Folketingets Retsudvalg Retsudvalget 2011-12 REU alm. del Bilag 378 Offentligt J.nr. NST-101-00732 Den 29. marts 2012 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. AP og AQ stillet af Folketingets Retsudvalg Spørgsmål AP Er det

Læs mere

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler.

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler. Dato 26. oktober 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/10857-5 Side 1/5 Afgørelse af klage over nedklassificering af en strækning af Fælledvej Vejdirektoratet

Læs mere

Klage over niveauforskel mellem ejendommen på V vej 2 og den offentlige vej som følge af en udvidelse af V vej

Klage over niveauforskel mellem ejendommen på V vej 2 og den offentlige vej som følge af en udvidelse af V vej Dato 9. oktober 2014 Dokument 14/10682 Side Klage over niveauforskel mellem ejendommen på V vej 2 og den offentlige vej som følge af en udvidelse af V vej Vejdirektoratet har modtaget din klage af 1. august

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. november 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. november 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. november 2011 Sag 285/2008 (1. afdeling) Søren Theill Jensen og Anne Margrethe Heidner (advokat Preben Kønig, beskikket for begge) mod Miljøstyrelsen (kammeradvokaten

Læs mere

Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 15-08-2012 30-11-2012 184-12 4300031-12

Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 15-08-2012 30-11-2012 184-12 4300031-12 Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 15-08-2012 30-11-2012 184-12 4300031-12 Status: Gældende Principafgørelse gratis advokatbistand - udgifter - samvær under anbringelse

Læs mere

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse om ekspropriation

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse om ekspropriation Til: Advokat Pia Egsgaard (j.nr. [XXX]) Langå Varmeværk A.m.b.a. Randers Kommune (j.nr. [XXX]) Fremsendes pr. e-mail til ovennævnte Afgørelsen fremsendes ikke også pr. brev Frederiksborggade 15 1360 København

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 22. februar 2011 10/00745 EKSPROPRIATION TIL Y R VEJ. Vejdirektoratet har behandlet din klage af 12. januar 2010 på vegne af H C B over Kommunens beslutning af

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 9. oktober 2017

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 9. oktober 2017 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 9. oktober 2017 Sag 71/2017 (1. afdeling) A (advokat Svend Erik Holm) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat Tim Holmager) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Bindende svar nye oplysninger afvisning af klage over bindende svar Landsskatterettens kendelse af 18/7 2014, jr. nr. 13-6765209.

Bindende svar nye oplysninger afvisning af klage over bindende svar Landsskatterettens kendelse af 18/7 2014, jr. nr. 13-6765209. - 1 06.11.2014-33 Klage over bindende svar nye oplysninger 20140812 TC/BD Bindende svar nye oplysninger afvisning af klage over bindende svar Landsskatterettens kendelse af 18/7 2014, jr. nr. 13-6765209.

Læs mere

Anonymiseret Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse om ekspropriation

Anonymiseret Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse om ekspropriation Til: Advokat Pia Egsgaard (j.nr. [XXX]) Langå Varmeværk A.m.b.a. Randers Kommune (j.nr. [XXX]) Fremsendes pr. e-mail til ovennævnte. Afgørelsen fremsendes ikke også pr. brev Frederiksborggade 15 1360 København

Læs mere

Vejen i Vejen og andet nyt om ekspropriation. Vejforum 2018 Partner, advokat Hanne Mølbeck (A9)

Vejen i Vejen og andet nyt om ekspropriation. Vejforum 2018 Partner, advokat Hanne Mølbeck (A9) Vejen i Vejen og andet nyt om ekspropriation Vejforum 2018 Partner, advokat Hanne Mølbeck (A9) Aktuelle emner 2 1. Vejen i Vejen 2. Ekspropriation til ledninger 3. Erstatning - fradrag for fordele 4. Borgernes

Læs mere

Vejledning til Vejloven

Vejledning til Vejloven Vejledning til Vejloven Klage til Vejdirektoratet December 2015 Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K Telefon +45 7244 3333 vd@vd.dk vejdirektoratet.dk SE 60729018 EAN 5798000893450 Klage

Læs mere

I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 24. april 2012 1 om ekspropriation til etablering af en cykelsti langs T vej.

I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 24. april 2012 1 om ekspropriation til etablering af en cykelsti langs T vej. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 19. april 2013 12/06000-25 Søren Peter Kongsted spk@vd.dk 7244 3113 EKSPROPRIATION TIL ETABLERING AF CYKELSTI I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens

Læs mere

Refusion af udgift til bankgaranti

Refusion af udgift til bankgaranti Refusion af udgift til bankgaranti Spørgsmål om refusion af en skatteyders udgift til bankgaranti som sikkerhed for pålignede skatter i et tilfælde, hvor en overordnet skattemyndighed havde annulleret

Læs mere

Særlig adgang til domstolsprøvelse af afgørelse om stempelrefusion

Særlig adgang til domstolsprøvelse af afgørelse om stempelrefusion Særlig adgang til domstolsprøvelse af afgørelse om stempelrefusion efter stempellovens 29 Udtalt, at den af skattedepartementet anlagte fortolkning af stempelafgiftslovens 30, 2. pkt., hvorefter afgørelser

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-244.336/

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-244.336/ Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-244.336/ 2005-0002361 (Kirsten Thorup, Thomas Jensen og Niels Sørensen) 30. september 2005 K E N D E L S E Løgten murer- og entreprenørforretning A/S (advokat Hans Erik

Læs mere

Afgørelse klage over ekspropriation til erhvervelse af udlagt privat fællesvej kommunens sagsnr. 13/15101

Afgørelse klage over ekspropriation til erhvervelse af udlagt privat fællesvej kommunens sagsnr. 13/15101 Dato 27. februar 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 16/03539-30 Side 1/6 Afgørelse klage over ekspropriation til erhvervelse af udlagt privat fællesvej

Læs mere

Vejforum Ekspropriation

Vejforum Ekspropriation Vejforum Ekspropriation LE34 Rådgivning landinspektør Lars Emil Vindfeld Møller & landinspektør Thomas Normann Asmussen December 2011 Ekspropriation 1. Forventningsværdi arealer til vejanlæg Hvornår er

Læs mere

Holstebro Kommune - Kommunen Kirkestræde Holstebro. Att. Ruby Kristensen

Holstebro Kommune - Kommunen Kirkestræde Holstebro. Att. Ruby Kristensen Statsforvaltningen, Østergade 41, 6950 Ringkøbing Holstebro Kommune - Kommunen Kirkestræde 11 7500 Holstebro Att. Ruby Kristensen 017-544 Dato: 4-08-017 Orientering om afgørelse Vi har skrevet til Advokathuset

Læs mere

Vores afgørelse Vi mener ikke, at der er grundlag for at tilsidesætte kommunens beslutning om at ekspropriere.

Vores afgørelse Vi mener ikke, at der er grundlag for at tilsidesætte kommunens beslutning om at ekspropriere. Dato 15. juni 2015 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon 7244 3113 Dokument 14/15225-17 Side 1/8 Etablering af stianlæg mellem Græsted og Helsinge Jeres j. nr.: 806-0000105821 I brev

Læs mere

Indretningen af stien mellem P vej 19 og 21

Indretningen af stien mellem P vej 19 og 21 Dato 15. oktober 2014 Dokument 14/06100 Side Indretningen af stien mellem P vej 19 og 21 Vejdirektoratet har behandlet jeres klage af 25. april 2014 over, at Kommunen har ændret på stien mellem P vej 19

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 1. juni 2010

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 1. juni 2010 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 1. juni 2010 Sag 83/2008 (2. afdeling) A (advokat K.L. Németh) mod advokat B (advokat Morten Erritzøe Christensen) I tidligere instans er afsagt dom af Østre Landsrets

Læs mere

Klagen af 16. september 2003 fra [...] har været forelagt Energitilsynet og Sønderborg

Klagen af 16. september 2003 fra [...] har været forelagt Energitilsynet og Sønderborg (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 16. september 2003 flyttegebyr Formand, professor cand. jur. Christen Boye Jacobsen Fhv. Overingeniør, cand.

Læs mere

Af afgørelsen af 31. januar 2011 fra Patientforsikringen, der blev sendt direkte til A fremgår:

Af afgørelsen af 31. januar 2011 fra Patientforsikringen, der blev sendt direkte til A fremgår: DOM Afsagt den 12. april 2016 i sag nr. BS 1-2241/2014: Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle (advokat Mads Brandt, Vejle) mod A vej X-by (advokat Niels L. Johansen, Vejle) Sagens baggrund og parternes

Læs mere

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse: Den 6. september 2012 samledes Taksationsmyndigheden på Hovedgaden 1, 7260 Sdr. Omme.

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse: Den 6. september 2012 samledes Taksationsmyndigheden på Hovedgaden 1, 7260 Sdr. Omme. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedr. eksisterende mølle 3, nr. 1301, beliggende på matriekl 5u, Urup By, som følge af opstilling af vindmøller ved Urup Hede i henhold til lokalplan nr. 246

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 6. december 2012 12/08337 PÅBUD OM AT FLYTTE HESTEHEGN OG FJERNE JORDVOLD Vejdirektoratet har behandlet din klage af 29. juli 2012. Du har på vegne af klagerne,

Læs mere

Erstatningsafgørelse

Erstatningsafgørelse FN-VSJ-001-2015 Den 12. december 2018 Erstatningsafgørelse Indledning Den 5. januar 2015 modtog Fredningsnævnet for Vestsjælland en af Danmarks Naturfredningsforening rejst fredningssag vedrørende et sammenhængende

Læs mere

Omkostningsgodtgørelse til sagkyndig bistand i skattesager medholdsvurdering - SKM LSR.

Omkostningsgodtgørelse til sagkyndig bistand i skattesager medholdsvurdering - SKM LSR. 1 Omkostningsgodtgørelse til sagkyndig bistand i skattesager medholdsvurdering - SKM2009.573.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten fandt ved en kendelse af 12/6 2009, at

Læs mere

Protokol til åstedsforretning.

Protokol til åstedsforretning. Protokol til åstedsforretning. Randers kommune har planlagt en ombygning af krydset Hadsundvej/Glentevej/Gråpilevej til lyssignalreguleret kryds. Der blev derfor afholdt åstedsforretning den 12. august

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-206.115 (H.P. Rosenmeier, Suzanne Helsteen, Marianne K. Larsen) 3. juli 2002

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-206.115 (H.P. Rosenmeier, Suzanne Helsteen, Marianne K. Larsen) 3. juli 2002 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-206.115 (H.P. Rosenmeier, Suzanne Helsteen, Marianne K. Larsen) 3. juli 2002 K E N D E L S E Judex A/S (advokat Steffen Ebdrup, Århus) mod Århus Amt (advokat René Offersen,

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 13. januar 2012 i sag nr. 2011-0025026. Hellers Yachtværft ApS (advokat Ejner Bækgaard) mod

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 13. januar 2012 i sag nr. 2011-0025026. Hellers Yachtværft ApS (advokat Ejner Bækgaard) mod l KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 13. januar 2012 i sag nr. 2011-0025026 Hellers Yachtværft ApS (advokat Ejner Bækgaard) mod Konkurrencerådet (Specialkonsulent Majken Bang Ditlevsen) Biintervenient

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 22. november 2013

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 22. november 2013 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 22. november 2013 Sag 109/2013 Dansk InkassoBrancheforening som mandatar for KGS Europe ApS (tidligere KGS Europe A/S) ved advokat Jane Frederikke Land kærer Sø-

Læs mere

Københavns Byret. Udskrift af retsbogen

Københavns Byret. Udskrift af retsbogen Københavns Byret Udskrift af retsbogen Den 16. oktober 2015 kl. 10:30 blev retten sat på Kontor 36 af dommer Lone Molsted. Protokolfører var Maria Hampen. Der blev foretaget i ikke offentligt retsmøde

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 21. august 2013 J.nr.: NMK-33-01380 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om afslag på dispensation til at opsætte hegn omkring matr.

Læs mere

Vores afgørelse Aalborg Kommunes afgørelse (påbud) af 21. april 2016 om fjernelse af granitgrus er lovlig.

Vores afgørelse Aalborg Kommunes afgørelse (påbud) af 21. april 2016 om fjernelse af granitgrus er lovlig. Dato 29. juli 2016 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 16/06672-22 Side 1/6 Fjernelse af granitgrus i rabatareal, Pinstrup Høj Vejdirektoratet har behandlet jeres klage

Læs mere

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a.

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg i henhold til Lov om en Cityring. Metro-Cityringen 77. hæfte Supplerende besigtigelsesforretning, ekspropriation og

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Suzanne Helsteen, Jørgen Egholm) 19. juli 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Suzanne Helsteen, Jørgen Egholm) 19. juli 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019655 (Kirsten Thorup, Suzanne Helsteen, Jørgen Egholm) 19. juli 2010 K E N D E L S E Frederik Pedersen Alu-Glas A/S (advokat Erik Hørlyck, Århus) mod Viborg Kommune

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018 Sag 139/2017 Frese A/S (advokat Thea Præstmark) mod FlowCon International ApS (advokat Preben Kønig) I tidligere instanser er afsagt dom af Sø- og Handelsretten

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klager var interesseret i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klager var interesseret i at købe. 1 København, den 30. juni 2011 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Annette Rønne Skt. Clemens Torv 11 8000 Århus C Nævnet har modtaget klagen den 28. januar 2011. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

Det skyldes, at den vedrører forhold omkring faktisk forvaltningsvirksomhed, som vi som klagemyndighed ikke kan tage stilling til.

Det skyldes, at den vedrører forhold omkring faktisk forvaltningsvirksomhed, som vi som klagemyndighed ikke kan tage stilling til. Dato 4. juni 2015 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon 7244 3135 Dokument 15/06595-9 Side 1/5 Klage over anlæg og placering af offentlig stibro Du har ved brev af 21. april 2015 klaget (sammen

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 11. december 2014.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 11. december 2014. København, den 24. september 2015 Sagsnr. 2014-3886/3KR/HCH 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har SKAT klaget over [indklagede], [bynavn]. Sagens tema: SKAT har klaget over [indklagedes]

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 27. februar 2017 Sagsnr. 2017-211/HCH 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema: Advokat

Læs mere

Afgørelse af klage over ekspropriation til sti samt pålæg af offentlig sti på privat fællesvej jeres j.nr

Afgørelse af klage over ekspropriation til sti samt pålæg af offentlig sti på privat fællesvej jeres j.nr Dato 4. maj 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 16/15313-26 Side 1/9 Afgørelse af klage over ekspropriation til sti samt pålæg af offentlig sti på privat

Læs mere

I henhold til grundlovens 73 er ejendomsretten som udgangspunkt ukrænkelig. 73 lyder således:

I henhold til grundlovens 73 er ejendomsretten som udgangspunkt ukrænkelig. 73 lyder således: 1 Ekspropriation Pålæg af dyrkningsrestriktioner Ekspropriation betyder grundlæggende, at en offentlig myndighed helt eller delvist overtager ejendomsretten til en ejendom fra en borger imod erstatning.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012 K E N D E L S E FICS Danmark A/S (advokat Asser Rung-Hansen, Hellerup) mod Patientombuddet (Kammeradvokaten

Læs mere