Resultatkontrakt. 5. December Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Resultatkontrakt. 5. December 2007. Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum 2008-2011"

Transkript

1 Resultatkontrakt 5. December 2007 Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum Indledning Kontrakten mellem kulturministeren og departementet på den ene side og Dansk Jagtog Skovbrugsmuseum på den anden side fastlægger de ønskede resultater af institutionens virksomhed i kontraktperioden og de vilkår, der politisk gives herfor. Kontraktens status fremgår af afsnit Mission Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum skal vække begejstring for naturen og skabe forståelse af kulturen, kulturarven og betydningen af at bevare dem. 3. Vision Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum skal stå for alle som deres foretrukne danske museum for mennesket i naturen. Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum er en del af Kulturministeriet, som består af et departement og mere end 40 styrelser og kulturinstitutioner. Kulturministeriets mission: Gennem kunst og kultur skaber vi adgang til dannelse og udvikling for mennesker og samfund. Kulturministeriets vision: Kultur der beriger og bevæger. 4. Strategiresume For at Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum kan leve op til sin vision, skal det først og fremmest være synligt og tilgængeligt for alle. Dernæst skal ethvert besøg på Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum, også et virtuelt, være en god oplevelse, der kalder på gentagelse. Alle museets tilbud skal være så attraktive, at brugerne selv opsøger dem, og så varierede og flexible, at de vender tilbage. Det betyder, at kvaliteten og fornyelsen af formidlingens indhold skal sikres ved forskning og undersøgelser. Det betyder, at museets formidling, markedsføring og tilgængelighed, også på internettet, skal styrkes. Det betyder, at museet skal være mere opsøgende overfor nye brugergrupper. Det betyder, at konservering, sikring og klimastyring skal sikre, at museets kulturarv bevares. Nedenfor resumeres den strategi museet har lagt for at opnå disse mål. Resumeet er disponeret i overensstemmelse med museets opgavehieraki (se bilag 1) og de i afsnit 5 opstillede mål. For at formidle og tilgængeliggøre jagtens og skovens kulturarv, skal Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum fungere som et moderne kulturhus, hvis udstillinger, have, butik og café tilsammen udgør en levende, attraktiv helhed og alle bidrager positivt til museets formidling og øvrige koncept. J.Nr

2 Side 2 Bedre udstillinger Museets udstillinger, både de permanente, de temporære og udstillingerne på nettet, moderniseres og understøttes af nye undersøgelser, ny teknologi, nye aktiviteter, internetformidling og større brugerinddragelse. Tilgængeligheden øges ved mere publikumsvenlige åbningstider, handicapfaciliteter og brug af internettet. Museet har i sidste kontraktperiode ( ) påbegyndt en modernisering og nyopstilling af jagtudstillingen. Denne vil blive søgt tilendebragt i perioden og museet vil søge at skaffe fondsmidler til formålet, jf. i øvrigt projektplan, bilag 4. Publikumsaktiviteterne, der retter sig mod museets kernemålgruppe, børnefamilierne, skal udvides, bl.a. til sommerferieperioden og særlige, nye grupper, f.eks. indvandrere skal have målrettede aktivitetstilbud. Øget besøgstal og ny publikumsprofil Besøgstallet skal forøges, men museet ønsker også at nå nye publikumsgrupper, både blandt danskere, indvandrere og udenlandske turister. Strategien for at nå dette mål skal udover bedre udstillinger og attraktive publikumsaktiviteter være en styrkelse af markedsføringen. Samlingerne/bevaring Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseums samlinger udgør en væsentlig del af den nationale kulturarv og de er basis for hele museets virke. Museet vil derfor i perioden fortsat have fokus på opretholdelse og bevaring af sine samlinger. Rigsrevisionen har i foråret 2007 gennemgået museernes forvaltning af kulturarven. For museet giver det anledning til en række ændringer i arbejdsmåden for så vidt angår registrering og kontrol af svind. Der vil også blive arbejdet på bygningsmæssige forbedringer, navnlig etableringen af klimastyring i museet udstillingsbygninger fra 1700-tallet. Forskning Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum skal øge sin egen forskningsindsats og desuden gennem samarbejde søge at fremme forskningen i jagt og skovbrug på andre institutioner.

3 Side 3 5. Mål og resultatkrav Afsnittet er struktureret efter opgavehierarkiet, jf. bilag 1. Nedenfor er vist en samlet oversigt over afsnittets mål og dets vægte i kontraktperioden. Bilag 2 omfatter en samlet oversigt over vægtningen af såvel mål som de enkelte resultatkrav i kontraktperioden. Oversigt over mål Vægt, % Produkt Mål Tilgængeliggørelse og formidling af jagtens og skovens kulturarv Bedre udstillinger Øget besøgstal og ny publikumsprofil Bevaring af kulturarven Opretholdelse og bevaring af egne samlinger, Forskning Fastholdelse og uddybning af museets viden Målenes samlede vægt i kontraktperioden Tilgængeliggørelse og formidling af jagtens og skovens kulturarv Kulturarven på Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum, museets samlinger og den viden, museet opbygger omkring dem, formidles dels gennem permanente og temporære udstillinger, dels gennem aktiviteter og endelig gennem publikationer på nettet og i papirform. De fastsatte mål sigter mod at udvide museets faglige viden og gøre den og samlingerne tilgængelige for et moderne publikum gennem formidling ved brug af alle disse virkemidler. Mål 1: Bedre udstillinger Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseums udstillinger skal løbende fornyes, ny viden skal genereres og nye medier inddrages, hvis museet skal leve op til sin vision om at være det bedste danske museum for mennesket i naturen. I kontraktperioden fortsættes arbejdet med renoveringen af museets jagtudstillinger. Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseums funktion som et moderne kulturhus, der er attraktivt som mål for en heldagsudflugt, afhænger af, at publikum oplever stedet som en levende, attraktiv helhed. Det betyder, at museumshaven skal være et smukt centrum for udstillingsbygninger og aktiviteter, og at museumsbutikken og caféen skal bidrage til museets formidling og øvrige koncept. Konkret betyder det, at inventar og udvalg i butikken skal fornyes, at cafeens forpagter skal forpligte sig til at bidrage til konceptet ved sin menu og sine åbningstider, og at museets have skal have bedre publikumsfaciliteter. Publikumsaktiviteter har hidtil sigtet mod børnefamilier. Fremover skal der hvert år udvikles nye aktiviteter, som sigter mod specialgrupper, f.eks. nye danskere.

4 Side 4 Bedre udstillinger, resultatkrav Vægt Resultatkrav Frist Målemetode Jagtudstillingen renoveres færdig. Beløbsramme 25,1 mio. kr. delvist finansieret ved særlig kontraktbevilling på 2,6 mio. kr. årlige milepæle /2011 Konstatering. Der redegøres årligt for status i årsrapporten Der tilvejebringes ekstern finansiering til renovering af Jagtudstillingen årlig redegørelse /2011 Konstatering. Der redegøres årligt for status i årsrapporten Der udbydes og gennemføres en ny type publikumsaktivitet hvert år årligt Konstatering. Der evalueres ved behov på projekterne i forbindelse med årsrapporten Der afholdes en særudstilling i Konstatering. Der evalueres på særudstillingen i årsrapporten for Målets vægt i de enkelte år Mål 2: Øget besøgstal og ny publikumsprofil Museets direkte tilgængelighed skal øges ved en udvidelse af åbningstiderne på onsdage og i ferier. Samlet udvides åbningstiden med ca. 15%. Ressourcerne hertil hentes ved en omlægning af arbejdsopgaverne for museets vagter, håndværker og gartner, samt overdragelse af visse rengøringsopgaver til museets rengøringsselskab. Et virtuelt besøg på museet er lige så vigtigt som et reelt, så museet vil satse mere på sin hjemmeside som et bindeled til publikum, en ny indgang til samlingerne, et vigtigt debatforum og grundlaget for museets markedsføring. Det kræver styrkelse af museets faglige ekspertise og af dets markedsføring, som skal ske både på internettet og ved direkte annoncering. Midlerne til markedsføringen skal delvis findes via et udvidet kultur-erhvervssamarbejde i forbindelse med publikumsaktiviteter. Et virtuelt besøg på museet er også et incitament til et reelt. Derfor skal museets samlinger i endnu højere grad gøres tilgængelige på nettet i form af internetudstillinger. Det samme gælder en ønsket aktivitetsudvidelse på undervisningsområdet i form af udarbejdelse af et internet-inspirationsforum for alle typer af undervisere, der vil besøge museet. Begge projekter stiller krav til museets egen faglige ekspertise, men skal udføres i samarbejde med institutioner, der har web-ekspertise, f.eks. Danmarks Designskole. For at fremme formidlingen af jagtens og skovens kulturarv, arbejder museet både for en kvantitativ og en kvalitativ ændring i forhold til publikum. Publikumsundersøgelser har vist, at langt den overvejende del af museets besøgende kommer fra Nordsjælland og Storkøbenhavn udenfor City, ved Værkstedsdagene 2007 kom f.eks. kun ca. 1% fra Fyn og Jylland. Derfor er det både målet at øge besøgstallet og at øge andelen af det publikum, der ikke kommer fra Nordsjælland og Storkøbenhavn til 25%. Det drejer sig her om publikum fra Jylland og det sydsvenske område. Formidlingsindsatsen skulle også gerne tiltrække flere besøgende med en anden etnisk herkomst end dansk.

5 Side 5 Øget besøgstal og ny publikumsprofil, resultatkrav Vægt Resultatkrav Frist Målemetode Åbningstiden udvides med 15%* (i forhold til åbningstiderne i 2007) årligt Konstatering. Åbningstiden er i hvert af årene udvidet i forhold til 2007-niveauet Besøgstallet hos Jagt- og Skovbrugsmuseet er min i hvert af årene 2008, 2009, 2010 og årligt Optælling Andelen af besøgende, der ikke er bosiddende i Nordsjælland og Storkøbenhavn er 25 % 2011 Opgørelse i forbindelse publikumsundersøgelse I årene gives kort status i årsrapporten *Museet planlægger ved kontraktindgåelsen at holde åbent alle onsdage kl og forlænge åbningstiden i efterårs-, vinter- og sommerferien (i alt 8 uger) til kl Bevaring af kulturarven Kulturarven i Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum bliver vedligeholdt gennem indsamling, udskillelse og konservering og gjort tilgængelig gennem registrering. Det er altså en forudsætning for både forskning og formidling, at disse basale opgaver bliver løst forsvarligt. Tilsvarende er det fundamentalt, at museets sikring skal være tidssvarende. Mål 3: Opretholdelse og bevaring af egne samlinger Rigsrevisionen har i starten af 2007 gennemgået de statslige museers forvaltning af kulturarven. Vedrørende Jagt- og Skovbrugsmuseet peger gennemgangen på en række forhold, der kan forbedres i forbindelse med bevaringsindsatsen. Disse punkter er taget op i denne kontrakt og museet vil i kontraktperioden således: udarbejde retningslinjer for, hvornår nye genstande skal være registreret etablere faste procedurer for svindkontrol etablere faste procedurer for bevarende rengøring af genstande og skadedyrskontrol etablere klimastyring i udstillingsbygningen St. Stald Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum vil foruden disse særlige punkter fortsætte arbejdet med at bevare samlingerne ved efter konkret faglig vurdering løbende at konservere genstande. Arbejdet med at forny museets udstillinger indebærer også en meget stor logistisk opgave med flytninger af genstandsgrupper fra udstillinger til magasin og vice versa. Desuden skal museet i 2008 flytte sine fjernmagasinerede samlinger fra et magasin til et andet.

6 Side 6 Opretholdelse og bevaring af egne samlinger, resultatkrav Vægt Resultatkrav Frist Målemetode Retningslinjer for, hvornår nye genstande senest skal være registrerede opstilles og følges. årligt fra 2009 Retningslinjerne følges og der rapporteres årligt herpå i årsrapporten Procedurer for kontrol for svind i samlingerne opstilles og følges. årligt fra 2009 Procedurerne følges og der rapporteres årligt herpå i årsrapporten Procedurer for bevarende rengøring af genstande og skadedyrskontrol etableres og følges. Årligt fra 2009 Procedurerne følges og der rapporteres årligt herpå i årsrapporten Jagt- og Skovbrugsmuseet konserverer løbende genstande efter konkret faglig vurdering. årligt Konstatering og redegørelse for status i årsrapporten og på det årlige virksomhedsmøde Der etableres klimastyring i udstillingsbygningen St. Stald. Projektet finansieres af særlige 2008 Konstatering kontraktmidler, jf. økonomiafsnittet. Målets vægt i de enkelte år Forskning Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum er fagligt set en tværgående institution, hvis emneområde ingen enkeltperson kan dække alene. Hertil kommer, at museet udover direktørstillingen kun råder over en museumsinspektørstilling. Derfor kan museets fundamentale behov for forskning i samlingerne, forudsætningen for al museets formidling, kun løses ved et samarbejde, der vel at mærke har som forudsætning, at museet selv kan bidrage. Mål 4: Fastholdelse og uddybning af museets viden I kontraktperioden fortsættes udredningsarbejdet i forbindelse med renoveringen af museets permanente udstillinger om jagten, så vidt muligt med museets egen videnskabelige arbejdskraft, men også med inddragelse af anden forskningsmæssig ekspertise, bl.a. via jagtpuljesamarbejdet. Desuden har museet i samarbejde med Kvindemuseet i Danmark taget initiativ til et forskningsprojekt, Kønnet, jagten og skoven, hvis resultater skal formidles i en særudstilling, som vises på de to museer i Fastholdelse og uddybning af museets viden Vægt Resultatkrav Frist Målemetode Særudstillingen i ledsages af en publikation, der dokumenterer det videnskabelige arbejde bag den Konstatering Målets vægt i de enkelte år

7 Side Klare mål I henhold til Kulturministeriets politik for klare mål og mere åbenhed (jf. Effektiviseringsstrategien ) skal Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum formulere klare mål for alle brugerrettede opgaver. Museets klare mål fremgår af bilag Kontraktøkonomi Kontraktens bevillingsmæssige grundlag fremgår af nedenstående tabeller: Budget - driftsbevilling Tabel 1 Hovedkonto Regnskab Budget Budget Budget Budget Budget Mio. kr., 2008-prisniveau Nettoudgiftsbevilling 7,9 7,7 7,8 7,8 7,7 7,7 + kontraktmidler (finanslovsbevillinger) 0,0 0,7 0,7 0,7 0,7 0,0 - Evt. effektiviseringskrav 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Nettoudgiftsbevilling i alt 7,9 8,4 8,5 8,5 8,4 7,7 Driftsindtægter 0,6 0,6 0,6 0,6 0,6 0,6 Andre indtægter (tilskud m.v.) 0,2 0,2 0,2 0,2 0,2 0,2 Tipsmidler i medfør af resultatkontrakt 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Bruttobevilling 8,7 9,2 9,3 9,3 9,2 8,5 Overført overskud primo 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Til disposition i alt 8,7 9,2 9,3 9,3 9,2 8,5 Omkostninger i alt 8,7 9,2 9,3 9,3 9,2 8,5 - heraf forbrug af overført overskud 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Overført overskud ultimo 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Investeringsbudget* Tabel 2 Budget Budget Budget Budget Budget Mio. kr Langfristet gæld primo 21,8 21,8 21,7 21,6 21,6 + anskaffelser 0,4 0,1 0,1 0,1 0,1 + tilgang fra bygge- og IT-kredit 0,0 0,1 0,0 0,0 0,0 - afdrag på langfristet gæld 0,3 0,3 0,3 0,3 0,3 Langfristet gæld ultimo 21,9 21,7 21,5 21,4 21,4 Bygge- og IT-kredit primo 0,0 0,1 0,0 0,0 0,0 + igangværende projekter 0,1 0,0 0,0 0,0 0,0 - overførte projekter til langfristet gæld 0,0 0,1 0,0 0,0 0,0 Bygge- og IT-kredit ultimo 0,1 0,0 0,0 0,0 0,0 Samlet gæld 22,0 21,7 21,5 21,4 21,4 Låneramme 23,9 23,9 23,9 23,9 23,9 Udnyttelsesgrad i pct. 92,0% 90,7% 89,9% 89,5% 89,5% * Investeringsbudgettet omfatter ikke 0,1 mio.kr. i donationer til anskaffelser skønt disse er med på FL.

8 Side 8 Opgavefordelt budget Tabel 3 Omkostninger (brutto) Regnskab Budget Budget Budget Budget Budget Mio. kr., 2008-prisniveau Generel ledelse og administration samt hjælpefunktioner 3,0 3,1 3,1 3,1 3,1 3,1 Tilgængeliggørelsen og formidling af kulturarven 3,3 3,9 4,2 4,2 4,1 3,4 Bevaring af kulturarven 1,9 2,1 1,9 1,9 1,9 1,9 Forskning 0,5 0,1 0,1 0,1 0,1 0,1 I alt 8,7 9,2 9,3 9,3 9,2 8,5 Budget for anvendelse af kontraktmidler til forbrugsomkostninger Tabel 4 Omkostninger (brutto) Budget Budget Budget Budget Budget Mio. kr., 2008-prisniveau Nyopstilling af Jagtudstillingen (resultatkrav nr. 1) 0,680 0,680 0,680 0,680 0,000 I alt 0,680 0,680 0,680 0,680 0,000 Budget for anvendelse af kontraktmidler til investeringsomkostninger Tabel 5 Omkostninger (brutto) Hovedstol Afskr Omkostningsbevilling*, mio. kr Mio. kr., 2008-prisniveau mio. kr. periode >> Anlæg til klimastyring i Gl. Stald (resultatkrav nr. 12) 0, ,020 0,020 0,020 0,020 -heraf bevilling til renteudgifter (skøn) 0,008 0,008 0,008 0,008 *Dækker over bevilling til låneomkostninger finansieret ved eksterne kontraktmidler. Investeringen afskrives lineært over 10 år med kr. hvert år i årene Rapportering af resultater Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum rapporterer årligt om opfyldelsen af resultatmålene efter de til enhver tid gældende regler og retningslinjer herfor. I forbindelse med rapporteringen for kontraktens næstsidste år skal museet udarbejde en samlet rapportering om resultatopnåelsen i hele kontraktperioden, dvs. om de hidtidige resultater og de forventede resultater i resten af perioden. Rapporteringen er en del af grundlaget for forhandlinger om ny resultatkontrakt. 8. Kontraktens status Denne resultatkontrakt er ikke en kontrakt i almindelig juridisk forstand. Der ændres ikke ved ministeransvaret og de almindelige instruktionsbeføjelser i forholdet mellem departement og institutionen. Gældende lovgivning og hjemmelskrav, budget- og bevillingsregler, overenskomster mv. skal følges, med mindre der er tilvejebragt hjemmel til fravigelse. Departementet kan tilbagekalde eller ændre kontrakten eller dele heraf i kraft af de almindelige instruktionsbeføjelser. Som udgangspunkt skal mindre ændringer af ansvarsområde eller af aftalte målsætninger håndteres inden for de aftalte bevillingsmæssige rammer. Det samme gælder for mindre bevillingsmæssige ændringer, som i udgangspunktet ikke giver anledning til en

9 Side 9 ændret opgavesammensætning eller ændringer i de krav, der stilles i forbindelse hermed. Større ændringer af institutionens opgaver og aktiviteter eller af aftalte målsætninger vil altid give anledning til en genforhandling af institutionens bevillingsmæssige grundlag. Omfattende ændringer i institutionens bevillingsmæssige grundlag vil kunne give anledning til en genforhandling af resultatkontrakten. Resultatkontrakten er ikke til hinder for, at der sker tilførsel eller bortfald af bevillinger i forbindelse med ressortændringer. Den. december 2007 Kulturministeriet Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum Brian Mikkelsen Kulturminister Jette Baagøe Direktør Bilag Bilag 1: Opgavehierarki Bilag 2: Samlet oversigt over vægtning af mål og resultatkrav Bilag 3: Skema over klare mål Bilag 4: Beskrivelse af nyopstilling af jagtudstillingen

10 Opgavehierarki Bilag 1 J.Nr

11 Samlet oversigt over mål- og resultatkrav Tilgængeliggørelse og formidling af jagtens og skovens kulturarv Bevaring af kulturarven Forskning Jagtudstillingen renoveres færdig. Beløbsramme 25,1 mio. kr. delvist finansieret ved særlig kontraktbevilling på 2,6 mio. kr. Der tilvejebringes ekstern finansiering til renovering af Jagtud-stillingen Der udbydes og gennemføres en ny type publikumsaktivitet hvert år årlige milepæle/ 2011 årlig redegørelse/ 2011 årligt Bilag 2 Mål Resultatkrav Frist Målemetode Bedre udstillinger 6 Der afholdes en særudstilling i Åbningstiden udvides med 15% (i forhold til åbningstiderne i 2007) årligt Besøgstallet hos Jagt- og Skovbrugsmuseet er min i hvert af årene 2008, Vægt Konstatering. Der redegøres årligt for status i årsrapporten (kapitel 2) Konstatering. Der redegøres årligt for status i årsrapporten (kapitel 2) Konstatering. Der evalueres ved behov på projekterne i forbindelse med årsrapporten Konstatering. Der evalueres på særudstillingen i årsrapporten for Målets vægt i de enkelte år Øget besøgstal Konstatering. Åbningstiden er og ny publikumsprofil i hvert af årene udvidet i 5 forhold til 2007-niveauet , 2010 og årligt Optælling Opgørelse i forbindelse Andelen af besøgende, der ikke publikumsundersøgelse er bosiddende i Storkøbenhavn I årene gives kort er 25 % 2011 status i årsrapporten Målets vægt i de enkelte år Retningslinjer for, hvornår nye Retningslinjerne følges og der genstande senest skal være årligt fra rapporteres årligt herpå i 8 registrerede opstilles og følges årsrapporten Opretholdelse og bevaring af egne samlinger Procedurer for kontrol for svind i samlingerne opstilles og følges. Procedurer for bevarende rengøring af genstande og skadedyrskontrol etableres og følges. Jagt- og Skovbrugsmuseet konserverer løbende genstande efter konkret faglig vurdering. årligt fra 2009 årligt fra 2009 Procedurerne følges og der rapporteres årligt herpå i årsrapporten Procedurerne følges og der rapporteres årligt herpå i årsrapporten Konstatering og redegørelse for status i årsrapporten og på det årlige virksomhedsmøde årligt Der etableres klimastyring i udstillingsbygningen St. Stald Projektet finansieres af særlige kontraktmidler Konstatering Målets vægt i de enkelte år Fastholdelse og uddybning af museets viden Særudstillingen i ledsages af en publikation, der dokumenterer det videnskabelige arbejde bag den Konstatering Målets vægt i de enkelte år Målenes samlede vægt J.Nr

12 Klare mål Bilag 3 Dimension TG TG Produkt Klare mål Tilgængeliggørelse og formidling af kulturarven ankomstarealer: Ny belys- Bedre forhold på museetst Færdigt P I gang ning, flere skilte, forlængelse af handicaprampe på U Projekt forplads Tilgængeliggørelse og formid-sæsonprograling af kulturarven mesiden senest og på hjem-t Sket P 1.7. U Ej sket Vurderingsskala kriterier for tilfredsstillende (T), på vej Målemetode (P) og utilfredsstillende (U) Konstatering Konstatering TG Tilgængeliggørelse og formidling af kulturarven oner på museets hjemme- Nye brugervenlige funkti-t Implementeret P Godkendt side, bl.a. vejledning i udlån og oplysning omu Forslag normal sagsbehandlingstid ved henvendelser. U Forslag FK = faglig kvalitet OK = oplevet kvalitet TG = tilgængelighed A = andet Konstatering J.Nr

13 Bilag 4 Projektplan for fornyelse af Jagtudstilling på Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum Projektets baggrund og formål Jagtens historie er en vigtig del af fortællingen om, hvordan menneske og natur har påvirket hinanden lige fra den sene istids første jægere vandrede op over tundraen. I dag belyser Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseums jagtudstilling kun jagtens historie pletvis. Den nye udstilling skal belyse historien i dens helhed og gøre den vedkommende ved at sætte mennesker og dyr i centrum. Projektets fysiske ramme Til rådighed for jagtudstillingen står et udstillingsareal på m 2 i St. Stald, der er opført som kongelig hestestald i 1730 erne. Den fredede bygning stiller særlige krav og kgl. bygningsinspektør Gunilla Rønnow rådgiver museet m.h.t. bygningsindgreb. Projektets organisation Kulturministeriets departement Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseums komite Projektleder museumsdirektør Jette Baagøe Eksterne sponsorer Udstillingsudvalg Interne eksperter Eksterne konsulenter Projektets finansiering På basis af et pilotprojekt gennemført i 2005 har museet beregnet det samlede budget for udstillingen til 25,1 mio. kr. Museets egenbetaling er 5,2 mio.kr. (21,7%), mens 11,2% ( 2,8 mio.kr.) finansieres ved kontraktbevilling. Resten, 67,1%, forudsættes finansieret eksternt. Projektets disposition Drejebogen og skitseprojektet disponerer udstillingsarealet tematisk og opdeler det i tolv afsnit: 1. Introduktionsrum med biograf, 2. Den lydløse jagt, om jagt med bue, pil og spyd, 3. Den store jagt, om udviklingen fra feudalherrernes falke- og hidsejagt til nutidens socialt krævende klapjagter, 4. Strandjagten, om især den lille mands jagt langs de danske kyster, 5. Den lille jagt om fangst, gravjagt og krybejagt, 6. Vildtforvaltning, om pleje, udsætning og forfølgelse af danske dyrearter, 7. Jagthunden, om brug og udvikling af hunde til jagt, 8. Jægeren og hans udstyr om de sidste tre generationer af jægere, 9. Våben og våbentilbehør om ildvåben, 10. Myter, trofæer og riter om jægernes pagt med deres bytte gennem tiderne, 11. Jagt i udlandet om nutidens danske jagtrejsende, 12. Det kolde nord om fangst og fangere i Grønland og på Færøerne. J.Nr

14 Side 2 Den detaljerede disposition af indholdet i de enkelte afsnit og dermed færdiggørelsen af katalogerne, foretages efterhånden, som arbejdet skrider frem, ligesom finansiering søges skaffet løbende, jf. nedenstående oversigt over milepæle. Projektets tidsramme Arbejdet med jagtudstillingen begyndte i perioden , da museet lavede bygningsundersøgelser, drejebog, skitseprojekt og ansøgningsmateriale til eksterne sponsorer, og konserverede og indsamlede genstande til udstillingen. Ca. 200 m 2 udstilling blev fornyet i I perioden forudsættes hele udstillingen fornyet efter den plan, som fremgår af nedenstående oversigt over milepæle. Oversigt over milepæle for fornyelse af jagtudstillingen m 2 Design Milepæl Udstillingsafsnit Indhold Finansiering Produktion Indvielse Katalog 20 Introduktion Den lydløse jagt Den store jagt Strandjagt Den lille jagt Vildtforvaltning Jagthunden Jæger og udstyr Våben og tilbehør Myter, trofæer, riter 12 Det kolde nord Jagt i udlandet Milepæle Jagtudstilling Præstationsskema m 2 /år Indhold Finansiering Design Produktion Katalog

Marts 2009. Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012

Marts 2009. Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012 Marts 2009 Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012 Rammeaftalen mellem kulturministeren og departementet på den ene side og Danmarks Kunstbibliotek på den anden side fastlægger mål for bibliotekets virksomhed

Læs mere

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Landbrugsmuseet:

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Landbrugsmuseet: Rammeaftale Februar 2012 Dansk Landbrugsmuseum 2012-2015 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Dansk Landbrugsmuseum på den anden side fastlægger mål for Landbrugsmuseets

Læs mere

Rammeaftale. September Den Hirschsprungske Samling

Rammeaftale. September Den Hirschsprungske Samling Rammeaftale September 2010 Den Hirschsprungske Samling 2010-2013 Rammeaftalen mellem kulturministeriet og departementet på den ene side og Den Hirschsprungske Samling på den anden side fastlægger mål for

Læs mere

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Kulturstyrelsen:

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Kulturstyrelsen: Rammeaftale Juli 2013 Kulturstyrelsen 2013-2016 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Kulturstyrelsen på den anden side fastlægger mål for Kulturstyrelsens virksomhed

Læs mere

Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016

Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016 Rammeaftale December 2012 Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Nota på den anden side fastlægger

Læs mere

1. Økonomisk ramme Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for biblioteket:

1. Økonomisk ramme Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for biblioteket: RAMMEAFTALE Statsbiblioteket 2011-14 15. november 2010 Rammeaftalen mellem kulturministeren og departementet på den ene side og Statsbiblioteket på den anden side fastlægger mål for bibliotekets virksomhed

Læs mere

Rammeaftale. December Slots- og Kulturstyrelsen

Rammeaftale. December Slots- og Kulturstyrelsen Rammeaftale December 2016 Slots- og Kulturstyrelsen 2017-2020 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Slots- og Kulturstyrelsen (SLKS) på den anden side fastlægger mål

Læs mere

Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2005

Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2005 Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2005 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Formål, opgaver, mission og værdier... 2 3. Vision... 3 4. Strategi og resultatkrav/indsatsområder...

Læs mere

dels ved at indsamle, bevare og registrere viden om den vestlige verdens arkitektur, billedkunst og kunsthistorie fra senantikken til i dag,

dels ved at indsamle, bevare og registrere viden om den vestlige verdens arkitektur, billedkunst og kunsthistorie fra senantikken til i dag, M I N I S T E R I E T RESULTATKONTRAKT Danmarks Kunstbibliotek 2005-2008 1. Indledning Kontrakten mellem kulturministeren og departementet på den ene side og Danmarks Kunstbibliotek på den anden side fastlægger

Læs mere

Resultatkontrakt 2006

Resultatkontrakt 2006 Resultatkontrakt 2006 1. Indledning...3 2. Formål, opgaver, mission og værdier...3 3. Vision...4 4. Strategi og resultatkrav/indsatsområder...7 4.1 Resultatkrav vedr. forankring og formidling af viden:...8

Læs mere

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets bevilling til at styrke museernes formidling. Bevillingen løber i 2007-10.

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets bevilling til at styrke museernes formidling. Bevillingen løber i 2007-10. VEJLEDNING KU LTU RARVSST YRE LSEN Vejledning om ansøgning til formidlingspuljerne under Kulturministeriets formidlingsplan. H.C. ANDERSENS BOULEVARD 2 1553 KØBENHAVN V TELEFON 33 74 51 00 postmus@kulturarv.dk

Læs mere

Resultatkontrakt. marts 2007. Dansk Sprognævn 2007-2010

Resultatkontrakt. marts 2007. Dansk Sprognævn 2007-2010 Resultatkontrakt marts 2007 Dansk Sprognævn 2007-2010 1. Indledning Kontrakten mellem kulturministeren og departementet på den ene side og Dansk Sprognævn på den anden side fastlægger de ønskede resultater

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven. Oktober 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven. Oktober 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven Oktober 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om forvaltning af kulturarven (beretning nr. 13/06) 24. september

Læs mere

Horsens Kunstmuseum er et statsanerkendt kunstmuseum, der er forpligtiget til gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling

Horsens Kunstmuseum er et statsanerkendt kunstmuseum, der er forpligtiget til gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117119 Formularens ID: 494 Sendt til: kunstmuseum@horsens.dk Sendt: 15-12-2010 16:19 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

RESULTATKONTRAKT. Kunststyrelsen 2005-2008

RESULTATKONTRAKT. Kunststyrelsen 2005-2008 M I N I S T E R I E T RESULTATKONTRAKT Kunststyrelsen 2005-2008 1. Indledning Kontrakten mellem kulturministeren og departementet på den ene side og Kunststyrelsen på den anden side fastlægger de ønskede

Læs mere

HFF. Hestevæddeløbssportens FinansieringsFond. Hestevæddeløbssporten i Danmark

HFF. Hestevæddeløbssportens FinansieringsFond. Hestevæddeløbssporten i Danmark HFF Hestevæddeløbssportens FinansieringsFond Hestevæddeløbssporten i Danmark Resultatkontrakt 2007-2010 RESULTATKONTRAKT Hestevæddeløbssportens Finansierings Fond 2007-2010 1. Indledning Kontrakten mellem

Læs mere

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets plan til at styrke museernes formidling. Bevillingen har eksisteret fra 2007.

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets plan til at styrke museernes formidling. Bevillingen har eksisteret fra 2007. VEJLEDNING KU LTU RSTYRELSEN Vejledning om ansøgninger til formidlingspuljerne under Kulturministeriets formidlingsplan. H.C. ANDERSENS BOULEVARD 2 1553 KØBENHAVN V TELEFON 33 74 51 00 post@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Resultatkontrakt - Danmarks Blindebibliotek 2006-2008

Resultatkontrakt - Danmarks Blindebibliotek 2006-2008 Resultatkontrakt Oplysninger om denne udgave af dokumentet Dokumentet er inddelt i fem niveauer. 1 Resultatkontrakt - Danmarks Blindebibliotek 2006-2008 1. Indledning Kontrakten mellem kulturministeren

Læs mere

museum, der er blevet til ved storisk Museum Museum Østjylland anden forskning har er kommu- Randers.

museum, der er blevet til ved storisk Museum Museum Østjylland anden forskning har er kommu- Randers. Vedtægter for Museum Østjylland Randers/ /Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1..1. Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til ved en

Læs mere

ANSØGNING OM STATSANERKENDELSE BILAG 11 KRAV OG ANBEFALINGER. Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse

ANSØGNING OM STATSANERKENDELSE BILAG 11 KRAV OG ANBEFALINGER. Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse KRAV OG ANBEFALINGER I det næste gives kort svar på, hvordan Forstadsmuseet opfylder eller har planer om at opfylde Kulturstyrelsens krav og anbefalinger til de statsanerkendte museer. Arbejdsgrundlag,

Læs mere

Vedtægter. for. Sydvestjyske Museer

Vedtægter. for. Sydvestjyske Museer Vedtægter for Sydvestjyske Museer Vedtaget den 25. oktober 2011 1 Indhold Side 1. Navn og ejerforhold, art og status 3 2. Hjemsted, adresse og afdelinger 3 3. Formål og ansvarsområde 3 4. Samarbejde med

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. Marts 2013 Rammeaftale 2013-2016 for JazzDanmark 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. JazzDanmark er en selvejende institution,

Læs mere

Teaterreform strukturreform der skal være sammenhæng... politik for fremtidens scenekunst i Danmark

Teaterreform strukturreform der skal være sammenhæng... politik for fremtidens scenekunst i Danmark Teaterreform strukturreform der skal være sammenhæng... politik for fremtidens scenekunst i Danmark Det Radikale Venstres folketingsgruppen juni 2004 Det Radikale Venstre opfordrer til, at strukturreformen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark. Januar 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark. Januar 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark Januar 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om etablering af nationalparker i Danmark (beretning

Læs mere

Departementschef Michael Dithmer. Økonomi- og Erhvervsministeriet

Departementschef Michael Dithmer. Økonomi- og Erhvervsministeriet DIREKTØRKONTRAKT Mellem direktør Lone Møller Sørensen Statens Byggeforskningsinstitut og departementschef Michael Dithmer, Økonomi- og Erhvervsministeriet indgås følgende direktørkontrakt. Resultatmålene

Læs mere

Resultataftale for perioden 1. juni 1999-30. april 2001

Resultataftale for perioden 1. juni 1999-30. april 2001 1 Resultataftale for perioden 1. juni 1999-30. april 2001 mellem Kulturministeriet og Medierådet for Børn og Unge Indhold: 1. Indledning 2. Grundlag og hovedformål 2.1. Lovgrundlag og hovedformål 2.2.

Læs mere

Beretning til Statsrevisorerne om statsanerkendte museers sikring af kulturarven. Marts 2014

Beretning til Statsrevisorerne om statsanerkendte museers sikring af kulturarven. Marts 2014 Beretning til Statsrevisorerne om statsanerkendte museers sikring af kulturarven Marts 2014 BERETNING OM STATSANERKENDTE MUSEERS SIKRING AF KULTURARVEN Indholdsfortegnelse 1. Introduktion og konklusion...

Læs mere

RAMMEAFTALE. Rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble. 1. Aftalens formål og grundlag

RAMMEAFTALE. Rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble. 1. Aftalens formål og grundlag RAMMEAFTALE Rammeaftale 2014-2017 for Storstrøms Kammerensemble 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Guldborgsund

Læs mere

vision 2020 for VejleMuseerne

vision 2020 for VejleMuseerne vision 2020 for VejleMuseerne Det vi gør Vi skaber ny viden om kunst- og kulturarven, bevarer den og formidler den for at skabe identitet og selvforståelse. Det vi vil Vi vil være et museum, der er førende

Læs mere

Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019

Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019 Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019 Indledning Som Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum indtager Nationalmuseet rollen som central forsknings- og formidlingsinstitution,

Læs mere

Resultatlønskontrakt for direktør Anne Lind Madsen for 2005

Resultatlønskontrakt for direktør Anne Lind Madsen for 2005 Resultatlønskontrakt for direktør Anne Lind Madsen for 2005 1. Kontraktens status og grundlag Mellem departementschef Bo Smith og direktør Anne Lind Madsen indgås følgende resultatlønskontrakt. Kontrakten

Læs mere

!! "! #$!% %&! ' # ( #

!! ! #$!% %&! ' # ( # !! "! #$!% %&! ' # ( # ) & & *+ #%+, # -& #. #.! " ( * # ** * + + #+ #% # +!//0 & * & %$ #1 % * #!223 4* /// 5+*6 2//! 5+6///// &!4 + + +6*5 23 $# +&6 *! ////+ &!70!+( #1 "#1* //+& #666 * #666 +&# + $#

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 2. januar 2006 Etablering af et forskningsbaseret produktionsnetværk inden for digital kunst og it-baserede oplevelser - med tilskud

Læs mere

UDVIKLINGSAFTALE. Udviklingsaftale for Copenhagen Phil - hele Sjællands Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag

UDVIKLINGSAFTALE. Udviklingsaftale for Copenhagen Phil - hele Sjællands Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag UDVIKLINGSAFTALE Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk Udviklingsaftale for Copenhagen Phil - hele Sjællands Symfoniorkester

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsanerkendte museers sikring af kulturarven. Juni 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsanerkendte museers sikring af kulturarven. Juni 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsanerkendte museers sikring af kulturarven Juni 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 14/2013 om statsanerkendte

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 2. maj 2006 RN A402/06

RIGSREVISIONEN København, den 2. maj 2006 RN A402/06 RIGSREVISIONEN København, den 2. maj 2006 RN A402/06 Faktuelt notat til statsrevisorerne om Rigsrevisionens revision i forhold til samlinger ved statslige museer mv. Indledning 1. På statsrevisormødet

Læs mere

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen.

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2014-2017 for Randers Kammerorkester 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Randers Kammerorkester er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Randers

Læs mere

Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014

Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

! " #$ %& ' % ( )%$ ### )%$ #$ ) +,, -. / #

!  #$ %& ' % ( )%$ ### )%$ #$ ) +,, -. / # ! " #$ %& ' % ( )%$ ### )%$ #$ *# ) +,, -. / # ! * 0 1,#)# 2*01)3 *01) $#- ' - ## -# *- ## -#)#.-- 144$ ## # *01)--#, # # -$56 7 $* 6 $*01)-. ## -. -$. # -$5. 66- #5,#, *01)-$- 8 )# $#-'- ## -#.- *01)..#

Læs mere

Rammeaftale for DDB-samarbejdet

Rammeaftale for DDB-samarbejdet August 2018 DDB Sekretariatet Rammeaftale for DDB-samarbejdet 2018-2019 NOTAT Indledning Rammeaftalen for DDB-samarbejdet fastlægger mål og prioriteringer for DDB-sekretariats virksomhed i aftaleperioden

Læs mere

Vedtægter for Langelands Museum

Vedtægter for Langelands Museum Vedtægter for Langelands Museum CVR: 29188955 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

RAMMEAFTALE. 26. oktober Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag

RAMMEAFTALE. 26. oktober Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag RAMMEAFTALE Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk 26. oktober 2017 Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i 2017 1. Aftalens

Læs mere

Krav og anbefalinger til statsanerkendte museer

Krav og anbefalinger til statsanerkendte museer Krav og anbefalinger til statsanerkendte museer September 2013 Indholdsfortegnelse Læsevejledning... 3 Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse... 5 Arbejdsgrundlag... 5 Organisation & ledelse... 6 Ressourcer

Læs mere

VEJLEDNING. af 17.12.2013. (revideret 04.07.2014) OM BEREGNING AF BYGHERREBETALTE ARKÆOLOGISKE UNDERSØGELSER

VEJLEDNING. af 17.12.2013. (revideret 04.07.2014) OM BEREGNING AF BYGHERREBETALTE ARKÆOLOGISKE UNDERSØGELSER VEJLEDNING af 17.12.2013 (revideret 04.07.2014) OM BEREGNING AF BYGHERREBETALTE ARKÆOLOGISKE UNDERSØGELSER Kulturministeriet, Kulturstyrelsen Baggrund Folketinget vedtog d. 19. december 2012 en række ændringer

Læs mere

Vejledning til ansøgning om udviklingsstøtte til projekter målrettet socialt udsatte grupper og fremme af integration 15.75.75.13.

Vejledning til ansøgning om udviklingsstøtte til projekter målrettet socialt udsatte grupper og fremme af integration 15.75.75.13. Socialstyrelsen Vejledning til ansøgning om udviklingsstøtte til projekter målrettet socialt udsatte grupper og fremme af integration 15.75.75.13. Ansøgningsfrist d. 9. maj 2016 kl. 12.00 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Resultatkontrakt 2014

Resultatkontrakt 2014 esultatkontrakt 2014 esultatkontrakt for EVA 2014 1. Indledning esultatkontrakten indgås mellem Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) og Undervisningsministeriet (UVM). 2. Præsentation af EVA Danmarks Evalueringsinstitut

Læs mere

2013 Udgivet den 13. juni 2013. 12. juni 2013. Nr. 601.

2013 Udgivet den 13. juni 2013. 12. juni 2013. Nr. 601. Lovtidende A 2013 Udgivet den 13. juni 2013 12. juni 2013. Nr. 601. Lov om akkreditering af videregående uddannelsesinstitutioner VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt:

Læs mere

Aftale mellem regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om:

Aftale mellem regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Aftale mellem regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Flerårsaftale for de erhvervssrettede ungdomsuddannelser i perioden 2010-2012 (5. november 2009) Aftale om flerårsaftale

Læs mere

Ansøgningsfrist d. 30. marts 2016 kl. 12:00. 1 Indledning... 2. 2 Ansøgningspuljens formål... 2. 3 Ansøgningspuljens målgruppe...

Ansøgningsfrist d. 30. marts 2016 kl. 12:00. 1 Indledning... 2. 2 Ansøgningspuljens formål... 2. 3 Ansøgningspuljens målgruppe... Socialstyrelsen Vejledning til ansøgning om støtte fra ansøgningspuljen til frivilligt socialt arbejde til fordel for socialt truede mennesker (PUF-puljen) 15.13.15.10. Ansøgningsfrist d. 30. marts 2016

Læs mere

Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (lovbekendtgørelse nr. 32 af 14. januar 2014).

Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (lovbekendtgørelse nr. 32 af 14. januar 2014). AFTALE OM MÅL Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk Aftale om mål for Copenhagen Jazz Festival 2017-2019 1. Aftalens formål

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om:

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Trafikområdet (4. november 2005) Aftaler om Finansloven for 2006 November 2005 75 Aftale

Læs mere

Årsrapportskabelonen følger samme struktur som ifm. udarbejdelse af sidste års årsrapport.

Årsrapportskabelonen følger samme struktur som ifm. udarbejdelse af sidste års årsrapport. NOTAT Til Kulturministeriets statsinstitutioner med rammeaftale 19. januar 2016 Moderniseringsstyrelsens vejledning om årsrapporten 2015 Dette notat indeholder departementets kommentarer og råd om, hvordan

Læs mere

Endelig opfølgning og regnskab pr. 1. december 2010 for. Resultatkontrakt. Vedrørende

Endelig opfølgning og regnskab pr. 1. december 2010 for. Resultatkontrakt. Vedrørende Endelig opfølgning og regnskab pr. 1. december 2010 for Resultatkontrakt Vedrørende Udvikling af multifunktionsmøbel Projekt under pulje til Offentlig-Privat innovation (OPI) [01.07.2009-01.12.2010] Journalnummer:

Læs mere

Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019

Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019 Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019 Rammeaftalen mellem Kulturstyrelsen på den ene side og Roskilde Kommune på den anden side fastlægger mål for Roskilde Biblioteks centralbiblioteksvirksomhed

Læs mere

Indsamling og dokumentation af viden

Indsamling og dokumentation af viden 1 Indsamling og dokumentation af viden Fonden skal opsamle og systematisere tilgængelig viden og målrettet formidle den videre til måltidsproducenter etc. Viden kan bestå i forskningsresultater, opskrifter,

Læs mere

Integrationsministeriet har anmodet om LO s bemærkninger til forslag til lov omdanskuddannelse

Integrationsministeriet har anmodet om LO s bemærkninger til forslag til lov omdanskuddannelse Sagsnr. 50.10-00-348 Vores ref. HBØ/kni Deres ref. 2002/5100-2 Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Holbergsgade 6 1057 København K Att.: Peter S. Willadsen Den 17. januar 2003. + ULQJRYHUXGNDVWWLOIRUVODJWLOORYRPGDQVNXGGDQQHOVHWLOYRNVQHXGO

Læs mere

Kvalitets og Tilsynsstyrelsen bemyndiger med dette brev bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder.

Kvalitets og Tilsynsstyrelsen bemyndiger med dette brev bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder. Til bestyrelserne på Institutioner for erhvervsrettet uddannelse Almene gymnasier Private gymnasieskoler, studenterkurser m.v. Voksenuddannelsescentre Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal

Læs mere

PENSIONSSTYRELSEN RESULTATKONTRAKT 2013-2016

PENSIONSSTYRELSEN RESULTATKONTRAKT 2013-2016 PENSIONSSTYRELSEN RESULTATKONTRAKT 2013-2016 SAMMENFATNING Resultatkontrakten indgås mellem Social- og Integrationsministeriets departement repræsenteret ved departementschefen og Pensionsstyrelsen repræsenteret

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Spot Festivalen.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Spot Festivalen. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2013-2016 for Spot Festivalen 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Spot Festivalen. Spot Festivalen er en

Læs mere

Vejledning om ansøgning til puljen Det gode hverdagsliv for ældre i plejeboliger 15.75.30.94. Ansøgningsfrist d. 13. maj 2013

Vejledning om ansøgning til puljen Det gode hverdagsliv for ældre i plejeboliger 15.75.30.94. Ansøgningsfrist d. 13. maj 2013 Social- og Integrationsministeriet Vejledning om ansøgning til puljen Det gode hverdagsliv for ældre i plejeboliger 15.75.30.94 Ansøgningsfrist d. 13. maj 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 2 2 Puljens

Læs mere

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd Til Assens Kommune II 11'41 1 MUSEUM VESTFYN Assens, d. 12. februar 2016 Vedr. : Ansøgning om tilskud til udstilling Vedhæftet følger ansøgning med bilag om tilskud på 240.000 til realisering og markedsføring

Læs mere

Systematisk organisationsudvikling på Nationalmuseet. 9. juni 2006 Workshop 9.6.2006 1

Systematisk organisationsudvikling på Nationalmuseet. 9. juni 2006 Workshop 9.6.2006 1 Systematisk organisationsudvikling på Nationalmuseet 9. juni 2006 Workshop 9.6.2006 1 Om Nationalmuseet 9. juni 2006 Workshop 9.6.2006 2 Om Nationalmuseet Nationalmuseet er Danmarks statslige, kulturhistoriske

Læs mere

1. Indledning. 2. Spørgsmål Æ

1. Indledning. 2. Spørgsmål Æ Disposition 1. Indledning 2. Spørgsmål Æ 3. Spørgsmål Ø 4. Spørgsmål Å 1. Indledning I tilknytning til en undersøgelse gennemført af Skole og Samfund har Udvalget bedt mig om at besvare tre spørgsmål om

Læs mere

En opgørelse af den samlede ressourcetilgang. Fordeling af ressourcerne på hovedområder, herunder fastlæggelse af fordelingskriteriet.

En opgørelse af den samlede ressourcetilgang. Fordeling af ressourcerne på hovedområder, herunder fastlæggelse af fordelingskriteriet. 21. januar 2004 Rektoratets redegørelse om Budget 2004 for Aalborg Universitet 1. Indledning I henhold til universitetslovens 10, stk. 5 godkender bestyrelsen universitetets budget, herunder fordeling

Læs mere

1) Politiske beslutninger om nyt by- og pendlercykelsystem

1) Politiske beslutninger om nyt by- og pendlercykelsystem Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 1: Redegørelse for nyt by- og pendlercykelsystemet I forlængelse af forespørgslen om nyt by- og pendlercykelsystem på Borgerrepræsentationens møde den 10. oktober 2013

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Edition S..

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Edition S.. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2013-2016 for Edition S 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Edition S.. Edition S er en selvejende institution,

Læs mere

Bornholms Travselskab Strategi 2016

Bornholms Travselskab Strategi 2016 Bornholms Travselskab Strategi 2016 Bornholms Travselskabs Bestyrelse, v. Bestyrelsesformand Thorkild Jensen August 2012 1 Indhold 1. Indledning og baggrund... 3 2. Intern situation i hovedtræk... 4 2.1

Læs mere

Vedtægter - Randers Kunstmuseum - Randers Kommune Side 1 af Vedtægter Randers Kuns

Vedtægter - Randers Kunstmuseum - Randers Kommune   Side 1 af Vedtægter Randers Kuns Side 1 af 5 Vedtægter Randers Kunstmuseums vedtægter 1. Navn og ejerforhold, art og status Vedtægter for RANDERS KUNSTMUSEUM Museum for Dansk Kunst 1.1.1. Randers Kunstmuseum, Museum for Dansk Kunst, er

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

RESULTATKONTRAKT FOR FORSVARETS INTERNE REVISION 2005

RESULTATKONTRAKT FOR FORSVARETS INTERNE REVISION 2005 RESULTATKONTRAKT FOR FORSVARETS INTERNE REVISION 2005 MISSION Forsvarets Interne Revision bidrager vha. revision og rådgivning til at optimere koncernens overordnede regnskabsaflæggelse og styring. VISION

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 13. maj 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 2212 Jour. nr.: M0/2004/01697 Ref.:

Læs mere

Integrationsministeriet har ikke konkretiseret målsætningerne mht. deltagelse og værdier.

Integrationsministeriet har ikke konkretiseret målsætningerne mht. deltagelse og værdier. REDEGØRELSE Dato: 18. august 2008 Kontor: ØA J.nr.: 2007/1042-23 Sagsbeh.: LMA Fil-navn: 18-redegørelse 180808 Redegørelse for foranstaltninger og overvejelser i forbindelse med Rigsrevisionens beretning

Læs mere

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets plan til at styrke museernes formidling. Bevillingen løber i

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets plan til at styrke museernes formidling. Bevillingen løber i VEJLEDNING KU LTU RARVSST YRE LSEN Vejledning om ansøgninger til formidlingspuljerne under Kulturministeriets formidlingsplan. H.C. ANDERSENS BOULEVARD 2 1553 KØBENHAVN V TELEFON 33 74 51 00 postmus@kulturarv.dk

Læs mere

BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR

BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR V E D T Æ G T E R F O R BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR Baseret på: Lov nr. 1505/2006, museumsloven med senere ændringer. Lov nr. 1531/2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere

Læs mere

Høringssvar Teaterudvalget offentliggjorde sin rapport 22. april 2010 og senest 1. juli 2010 skal Statens Kunstråd afgive et høringssvar.

Høringssvar Teaterudvalget offentliggjorde sin rapport 22. april 2010 og senest 1. juli 2010 skal Statens Kunstråd afgive et høringssvar. Statens Kunstråds høringssvar vedr. Teaterudvalgets rapport 28. juni 2010 Høringssvar Teaterudvalget offentliggjorde sin rapport 22. april 2010 og senest 1. juli 2010 skal Statens Kunstråd afgive et høringssvar.

Læs mere

Strategi for Nationalmuseet 2012 2015

Strategi for Nationalmuseet 2012 2015 NATIONALMUSEET Drifts- og Administrationsafdelingen Sekretariatet J.nr.: 2010-006657 28. juni 2011 Strategi for Nationalmuseet 2012 2015 Indledning Nationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum.

Læs mere

Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015

Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015 Aftale af 16. november 2011 Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015 1. Indledning Der er enighed mellem regeringen og Enhedslisten, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative

Læs mere

SIDEN SIDST MUSEUM AMAGER

SIDEN SIDST MUSEUM AMAGER SIDEN SIDST MUSEUM AMAGER 2013 2014 Dialogmøde med Børne-, Fritids- og Kulturudvalget for Dragør Kommune Onsdag den 3. september 2014 i caféen på Amagermuseet DAGSORDEN 1. Mission og vision for Museum

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner under Kulturministeriet

Bekendtgørelse af lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner under Kulturministeriet LBK nr 732 af 14/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 16/02016-5 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse af lov

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Herning Kommune og Foreningen Fermaten. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt

Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt Folketingets Kulturudvalg Christiansborg 1240 København K Kulturministeren Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf.

Læs mere

Bibliotekets årsregnskab indsendes til Kulturstyrelsen efter revision og godkendelse i kommunen og med en kopi af revisionsprotokollatet.

Bibliotekets årsregnskab indsendes til Kulturstyrelsen efter revision og godkendelse i kommunen og med en kopi af revisionsprotokollatet. Vejledning til årsregnskab og resultatrapport 2014 1. Grundlag Kulturstyrelsen har med hjemmel i bibliotekslovens 11 indgået en rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed med seks centralbibliotekskommuner

Læs mere

Vurderingskriterier i forbindelse med valg af læremidler til distributionssamlingerne på Centre for undervisningsmidler

Vurderingskriterier i forbindelse med valg af læremidler til distributionssamlingerne på Centre for undervisningsmidler Vurderingskriterier i forbindelse med valg af læremidler til distributionssamlingerne på Centre for undervisningsmidler AF: ELSEBETH SØRENSEN, UNIVERSITY COLLEGE SJÆLLAND, CENTER FOR UNDERVISNINGSMIDLER

Læs mere

2.2. Museets ansvarsområde er kvinders liv og virke i den danske kulturhistorie i nyere tid.

2.2. Museets ansvarsområde er kvinders liv og virke i den danske kulturhistorie i nyere tid. VEDTÆGTER FOR KVINDEMUSEET I DANMARK 1. Museets navn og ejerforhold, art og status. 1.1. Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk specialmuseum, som ejes og drives af Kvindemuseumsforeningen.

Læs mere

DET FYNSKE KUNSTAKADEMI

DET FYNSKE KUNSTAKADEMI DET FYNSKE KUNSTAKADEMI Revisionsprotokollat nr. 5 Revisionen af regnskabet for året 2007 Afsluttende beretning for regnskabsåret 2007 461.512 Side 48 Til Bestyrelsen for Det Fynske Kunstakademi Revision

Læs mere

2. Beløb der søges finansieret af Udviklings- og markedsføringspuljen: 100.000 kr Hvilket beløb søges fra Udviklings- og markedsføringspuljen:

2. Beløb der søges finansieret af Udviklings- og markedsføringspuljen: 100.000 kr Hvilket beløb søges fra Udviklings- og markedsføringspuljen: Ansøgningsskema Dette skema skal udfyldes ved ansøgning til Udviklings- og markedsføringspuljen. Der må gerne vedlægges bilag, men ansøgningsskemaet skal give et kort, præcist, samlet overblik over projektet.

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr MMR/ dm

VEDTÆGTER. for. Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr MMR/ dm VEDTÆGTER for Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr. 00111-0820 MMR/ dm 1. Institutionens navn og hjemsted 1.1. Odenses billedkunstinstitution på Brandts

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

O:\Folketinget\Folketing jobs\aktstykker\559276\dokumenter\akt162.fm 15-06-07 12:42:20 k02 pz

O:\Folketinget\Folketing jobs\aktstykker\559276\dokumenter\akt162.fm 15-06-07 12:42:20 k02 pz 1 Kulturministeriet. København, den 12. juni 2007. 162 a. Kulturministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at overføre 11 mio. kr. fra det overskydende licensprovenu fra 2006 til 21.11.01 Kulturministeriets

Læs mere

Udbudsprocessen blev formelt igangsat ultimo februar 2014 ved annoncering af en prækvalifikationsrunde.

Udbudsprocessen blev formelt igangsat ultimo februar 2014 ved annoncering af en prækvalifikationsrunde. N O TAT Udbud af hjemmeplejeydelser i Esbjerg Kommune Dette notat er tænkt som et beslutningsoplæg til Esbjerg Kommune i relation til ovenstående udbud. Notatet giver indledningsvist et kort resume af

Læs mere

Mål- og resultatplan 2015 Uddannelses- og Forskningsministeriets

Mål- og resultatplan 2015 Uddannelses- og Forskningsministeriets Uddannelses- og Forskningsministeriets It Mål- og resultatplan 2015 Udgivet af Uddannelses- og Forskningsministeriet Bredgade 40 1260 København K Telefon: 3392 9700 E-mail: ufm@ufm.dk www.ufm.dk Publikationen

Læs mere

NATIONALMUSEET NOTAT HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER 12. DECEMBER 2009 KULTURARVSSTYRELSEN

NATIONALMUSEET NOTAT HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER 12. DECEMBER 2009 KULTURARVSSTYRELSEN NOTAT 12. DECEMBER 2009 HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER Ved hovedmuseer forstås i museumslovens forstand Statens Museum for Kunst, Nationalmuseet og Statens Naturhistoriske

Læs mere

Retningslinjer for finansiel støtte fra Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK)

Retningslinjer for finansiel støtte fra Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK) Retningslinjer for finansiel støtte fra Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK) 1 - Formål Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK) kan yde finansiel støtte til forskningsprojekter, arbejdsgruppemøder,

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Annoncering af evalueringsopgave angående botilbud for unge kvinder og botilbud for unge par

Annoncering af evalueringsopgave angående botilbud for unge kvinder og botilbud for unge par Annoncering af evalueringsopgave angående botilbud for unge kvinder og botilbud for unge par Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration annoncerer hermed følgende opgave: Evaluering af Rehabiliteringscentret

Læs mere

Vedtægter for Museum Mors

Vedtægter for Museum Mors Vedtægter for Museum Mors CVR-nr. 52346517 I henhold til Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte i forbindelse med partnerskabspuljer til el og gas til transport

Vejledning til ansøgning om støtte i forbindelse med partnerskabspuljer til el og gas til transport Vejledning til ansøgning om støtte i forbindelse med partnerskabspuljer til el og gas til transport September 2015 Indhold 1 Vejledningens formål... 3 1.1 Hvilke projekter kan der gives støtte til?...

Læs mere

Perspektivplan 2. forslag

Perspektivplan 2. forslag Perspektivplan 2. forslag PRÆSENTATION AF DET GRØNLANDSKE HUS / HISTORIEN Det Grønlandske Hus (DGH) er et kontakt- og samlingssted, der tilbyder rådgivning inden for retslige, uddannelsesmæssige, integrationsmæssige

Læs mere

Resultatkontrakt

Resultatkontrakt Resultatkontrakt 2010-2011 INDHOLD 1. Indledning... 3 2. Formål, opgaver, mission og værdier... 3 3. Vision... 5 4. Strategi og resultatkrav/indsatsområder... 7 4.1 Resultatkrav vedr. forankring og formidling

Læs mere

Vedtægter for Museum Østjylland

Vedtægter for Museum Østjylland Vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1.1. Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til ved en fusion

Læs mere