PAKKELISTE RYGSÆK. Herunder er et antal rygsække, som jeg har testet til ekstremløb i ørken: VÆGT: ca. 295 g (kan trimmes til ca. 215 g).

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PAKKELISTE RYGSÆK. Herunder er et antal rygsække, som jeg har testet til ekstremløb i ørken: VÆGT: ca. 295 g (kan trimmes til ca. 215 g)."

Transkript

1 PAKKELISTE Herunder har jeg sammensat en pakkeliste til ørkenløbet Marathon Des Sables baseret på mine erfaringer fra løbet og forskelligt udstyr i 2011, 2013, 2014 og til Vigtigt er det dog, at du drager dine egne erfaringer og selv tester forskelligt udstyr også, så du kan vælge det som fungerer for dig. Udstyr der fungerer for én løber kan vise sig problematisk for en anden løber, så denne pakkeliste er udelukkende til inspiration. RYGSÆK Vælg en rygsæk mellem 20-25L rumkapacitet, da større rygsække bliver for tunge og betyder, at man medbringer for meget unødigt udstyr. OMM Phantom er en meget minimalistisk rygsæk uden ekstra komfort, mens resten yder noget mere plads og komfort, så man skal gøre op med sig selv om løbet er for at gennemføre eller klare sig bedst muligt, altså med lavere komfort og laveste vægt. Herunder er et antal rygsække, som jeg har testet til ekstremløb i ørken: - OMM Classic Marathon 25L VÆGT: ca. 670 g (kan trimmes til ca. 540 g). - OMM Adventure Light 20L VÆGT: ca. 485 g (kan trimmes til ca. 420 g). - OMM Phantom 20L VÆGT: ca. 295 g (kan trimmes til ca. 215 g). Her er to alternative rygsække, som jeg fravalgte pga. for høj vægt. - Raidlight Olmo Desert Pack 20+4L VÆGT: ca. 870 g. - WAA Ultrabag 20L (MdS rygsæk) VÆGT: ca. 1,4 kg.

2 TRAILSKO Sko er meget individuelt, så vælg nogle sko, som du føler dig godt tilpas i med god plads til tæerne i tåboksen. Jeg anbefaler at man bruger trailsko til et ørkenløb som Marathon Des Sables, da der er en bedre beskyttelse af tæerne end i traditionelle sko til asfalt, samt et bedre greb i afvekslende underlag. Vælg en størrelse af skoene, der er 1-1,5 str. større end normalt, da fødderne vil hæve en anelse i varmen. Velkro til gaiters kan udmærket fastlimes & syes på skoene hos en autoriseret skomager, uden at det vil falde af skoene undervejs i ørkenen selv efter hårdt brug. Herunder er et antal trailsko, som jeg har testet med succes i ørkenløb: - Inov-8 Roclite 295 VÆGT: ca. 295 g i str. EU 42 DROP: 6 mm. - Salomon Fellraiser VÆGT: ca. 271 g i str. EU 42 DROP: 6 mm. Her er nogle alternative sko, som jeg har fravalgt pga. pasformen ift. mine fødder: - Hoka One One Stinson ATR VÆGT: ca. 340 g i str. EU 42 DROP: 6 mm. - Salomon Speedcross 3 VÆGT: ca. 304 g i str. EU 42 DROP: 11 mm.

3 LØBESOKKER Et af de største problemer under et ørkenløb er for mange vabler, og et af de vigtigste områder ift. at undgå vabler (udover træningstilvænning for fødderne i sko og terræn) er løbesokkerne. Vabler opstår pga. friktion internt i hudlagene på fødderne pga. strækning og forskydning i hudlagene (friktion). Denne friktion øges med fugtige og svedige fødder, og derfor er fødderne meget udsatte i ekstrem varme i ørkenen. Fugten fjernes ved at mindske varmen omkring fødderne, og her er åndbare løbesokker vigtigt i materialer, der er meget åndbare og holder fødderne tørre. De materialer, der er bedst hertil er syntetiske materialer såsom CoolMax m.fl. Medbring 1-3 par sokker til ørkenløbet (få par hvis du pakker let og flere for øget komfort). Læs mere om at undgå vabler i artiklen: Herunder er nogle løbesokker, som jeg bruger til ekstremløb i ørken: - Feetures! Elite Light Cushion Quarter MATERIALE: polyester & nylon. - Feetures! Elite Ultra Light Quarter MATERIALE: polyester & nylon. Løbesokkerne herunder er rigtig gode sokker, og jeg har selv brugt dem før i ørkenløb, men jeg har nu fravalgt dem, da merinoulden øger temperaturen af fødderne, og derved sveder fødderne mere, og det øger risikoen for vabler: - Teko Merino Light Minicrew (3302) MATERIALE: merinould, nylon, polyester, lycra. - Feetures! Merino+ Ultra Light Quarter MATERIALE: merinould, bambus, nylon, lycra. - Ashmei Trail Running MATERIALE: merinould, carbon, nylon, elastan.

4 GAITERS Gaiters eller gamacher er vigtigt til at undgå sand i skoene, når man løber i store sandbanker. Når man skal vælge gaiters, så er det valget imellem åbne gaiters (der ikke dækker hele skoen) eller lukkede desert gaiters (der dækker hele skoen). Åbne gaiters giver mere ventilation til fødderne, og det mindsker risikoen for vabler (minus er at mere sand kommer i skoene, der giver tryk og heraf vabler el. sorte tæer). Lukkede gaiters beskytter mere mod sand, men giver varmere fødder. Jeg anbefaler dog en lukket desert gaiter efter at have prøvet begge, da man bliver træt af at tømme sand ud af skoene. Herunder er nogle gaiters, som jeg har testet i ørkenløb med succes: - Raidlight Desert Gaiters MATERIALE: 100% lycra. Vil du prøve alternative desert gaiters, som jeg dog har fravalgt da de enten er for høje, har lynlås (fungerer ikke med sand) eller er åbne gaiters, så kig her: - The Rough Country Silkworm Gaiters MATERIALE: 100% rip-stop nylon. - Marathon Des Sables Gaiters MATERIALE: 100% lycra med lynlås. - Salomon S-Lab Trail Gaiters High MATERIALE: 100% nylon. - Sandbaggers Desert Gaiters MATERIALE: 100% rip-stop nylon.

5 KASKET En kasket bør være med beskyttelse af nakken, hvorfor de traditionelle desert caps er at foretrække. Vælg gerne en kasket, hvor nakkestykket dækker hele nakken og har UVbeskyttelse. Her er nogle ørkenkasketter, som jeg har haft udmærkede erfaringer med: - Outdoor Research Sun Runner Cap MATERIALE: 100% nylon (SPF30). - Raidlight Sahara Cap MATERIALE: 100% polyester (SPF50). - Inov-8 Racepeak 30 Cap MATERIALE: 100% polyester (SPF40).

6 T-SHIRT & SHORTS Det er vigtigt at vælge en tynd og åndbar t-shirt, der tørrer hurtigt og ikke er for varm. Løber man med en kortærmet t-shirt skal man medbringe mere solcreme til de bare arme. Alternativt kan man bruge et par løse ærmer sammen med t-shirten såsom Zoot Ultra Icefil ærmer eller tilsvarende, der køler, når de fugtes. Løber du helt minimalistisk, så medbring kun én t-shirt til hele løbet, men vil du have mere komfort, så kan en ekstra t-shirt eller langærmet shirt medbringes (bemærk at det dog øger vægten i rygsækken). Hvad angår shorts, så kan man vælge nogle korte enten løse shorts eller en kort tight. Jeg foretrækker løse shorts, men andre foretrækker måske mere tætsiddende shorts. Her er nogle udmærkede t-shirts & shorts, som jeg har anvendt, der kan bruges i ørkenen: - BV Sport Anatomical T-shirt MATERIALE: nylon, polyester, elasthan. - Salomon S-Lab Sense MATERIALE: Cocona & polyester. - CEP Active Ultralight Shirt MATERIALE: nylon & polyester. - BV Sport Anatomical Tight MATERIALE: nylon, polyester, elasthan. - GoLite Mesa Trail Shorts MATERIALE: polyester.

7 VINDJAKKE Det er for så vidt ikke nødvendigt med skiftetøj eller ekstra tøj udover det man løber i under ørkenløbet Marathon Des Sables, men det er fornuftigt at medbringe en ultralet vindjakke, der kan bruges i tilfælde af sandstorm, hvis det bliver køligt om aftenen eller som ekstra isolering i soveposen. Jeg foretrækker en vindjakke med hætte, men det er en smagssag. Fordelen ved ultralette vindjakker fra Montbell, Montane og Salomon er, at de kan foldes sammen til en meget kompakt størrelse, der svarer til størrelsen på et æble, så den optager ikke meget plads i rygsækken. Herunder er nogle virkelig lækre og ultralette vindjakker, der fungerer i ørkenen: - Montbell Tachyon Anorak VÆGT: 55 g (vindjakke med hætte). - Montane Slipstream GL VÆGT: 66 g (vindjakke uden hætte). - Salomon S-Lab Light Jacket VÆGT: 70 g (vindjakke uden hætte). GPS-UR/STOPUR En stor del af charmen og oplevelsen ved et ekstremløb i ørkenen er naturoplevelsen, nærværet og kontrasten til en materiel hverdag. Man mærker efter i kroppen, hvordan man har det på dagen og sætter tempoet på kroppens præmisser ikke ud fra et tempo baseret på GPS-uret. Det eneste man har brug for er et stopur/ur, så man har en samlet tid for de forskellige etaper. Her fungerer et ganske simpelt Casio G-Shock (f.eks. MUDMAN), der er støvsikkert udmærket. Alternativt, hvis man ikke kan løbe uden et GPS-ur, så fungerer Garmin Fenix og SUUNTO Ambit i deres forskellige versioner udmærket. Man kan vælge at gemme det til den lange etape, hvilket mange gør eller medbringe en sollader (f.eks. Solio), men herved øges vægt i rygsækken.

8 LIGGEUNDERLAG Det anbefales at bruge et liggeunderlag med en god balance mellem komfort og lav vægt/størrelse. Løber man meget minimalistisk, så skal liggeunderlaget være meget let og kompakt eller kan helt undværes, da man kan sove direkte på de kamel- og gedeuldstæpper, der er i bivuakkerne. Her er to udmærkede liggeunderlag, der har fungeret til ekstremløb i ørken: - Klymit Inertia X-lite ¾ (minimalistisk & meget kompakt) VÆGT: ca. 173 g. - Therm-A-Rest Prolite VÆGT: ca. 310 g i str. M.

9 SOVEPOSE Når man vælger sovepose, så skal den være både kompakt og let i vægt samtidig med at den er tilstrækkelig varm til nætterne i ørkenen, hvor det ca. bliver 8-12 grader. Man kan vælge mellem dunsoveposer eller syntetiske soveposer, og dunsoveposer er utrolig gode termoregulerende, så man holdes varm, når det er koldt og kølig, når det er varmt. Ulempen ved dunsoveposen er at den mister sin isolerende evne, hvis den bliver våd kontra en syntetisk sovepose, og så er dunsoveposerne ofte meget dyrere end en syntetisk. Yeti Passion One og OMM Mountain Raid 1.0 er de mest kompakte og lette soveposer, hvis man løber helt minimalistisk, mens Yeti Passion Three er et udmærket alternativ med bedre isolering og udmærket kompakthed, dog med lidt højere vægt. Herunder er en række kompakte og udmærkede soveposer til ekstremløb i ørken: - Yeti Passion Three VÆGT: 465 g (M) MATERIALE: dun - Yeti Passion One VÆGT: 320 g (L) MATERIALE: dun - OMM Mountain Raid 1.0 VÆGT: 380 g MATERIALE: Nylon & Primaloft One

10 PANDELAMPE Under et ørkenløb som Marathon Des Sables, er der en lang etape på ca. 80 km, hvor man vil komme til at løbe i mørke på en del af etapen. Derfor er en pandelampe med ekstra batterier obligatorisk til løbet, og man behøver ikke en pandelampe med voldsomme mængder lumen, men kan klare sig udmærket med ca lumen fra en standard Petzl pandelampe gerne med bøjeligt lampehoved, så lyskeglen kan drejes nedad i bivuakken. - Petzl Tikka 2 VÆGT: 81 g LYSSTYRKE: 40 lumen. - Petzl Tikka VÆGT: 85 g LYSSTYRKE: 80 lumen. KOGEGREJ I ørkenen kan det blæse en hel del, hvorfor det er en fordel med en lukket brænder eller at man alternativt graver brænderen ned, så man er i læ for vinden, når man skal forberede sin mad i lejren. Det er vigtigt at vælge et kompakt kogegrej bestående af en kedel til at koge vand samt en brænder og en lang let ske til at spise sin frysetørrede mad. Bemærk, man bruger sprittabletter i en brænder og ikke gas eller sprit. Nogle, der løber meget minimalistisk, vælger kun at medbringe en kedel/kogekar og så finder de sten og kviste, der så fungerer som brænder i lejren. Herunder er nogle gode, kompakte og lette produkter, der fungerer virkelig godt i ørkenen: - ESBIT CS585HA (kogekar & halvlukket brænder - ESBIT LSP215-TI (21,5 cm titaniumske) VÆGT: ca. 200 g.

11 FRYSETØRRET MAD Det er obligatorisk at medbringe kcal pr. dag og kcal til hele løbet, og de fleste medbringer frysetørret mad, som hovedmåltid mellem etaperne til aftensmad og evt. morgenmad, da det er praktisk. Vælg måltider med flest kcal/vægt, og test smagen så du synes om den og varier gerne smagsvarianterne de forskellige dage. Flere mærker har måltider op til ca. 800 kcal i et måltid, som med fordel kan vælges. Det anbefales at medbringe 6 stk. frysetørret aftensmad og 7 stk. frysetørret eller anden morgenmad. Extreme Ultra Food fra firmaet Extreme Adventure Food er et genialt flydende måltid, der iblandes vand det kan sagtens fungere som alternativt morgenmåltid. På selve etaperne vil energi komme fra mere traditionelle energiprodukter. Herunder er nogle udmærkede mærker, der fungerer i ørkenen med 800 kcal servings: - Expedition Foods (god smag & variation i måltider, men lidt stor pakpose). - Extreme Adventure Food (god smag med mindre variation i måltider og kompakt og let). Et udmærket alternativ er frysetørret mad fra Adventure Food, der dog er fravalgt pga. for få kalorier i måltiderne.

12 ANTISEPTISK CREME, FØRSTEHJÆLP & TAPE Det er obligatorisk at medbringe antiseptisk creme eller væske til løbet (benævnt Topical disinfectant i reglementet for løbet). Denne creme eller væske kan findes i de små mini førstehjælps-kit, fra outdoor butikkerne. Det smarteste er at lave sit eget sammensatte kit, som jeg nærmere vil kalde et avanceret vabel kit. Dette kan suppleres med panodil/ibuprofen i tilfælde af sygdom eller hovedpine (anbefales ikke til løbet, men kun ved sygdom). Suppler med Imodium Plus i tilfælde af maveproblemer eller diarré. Læs meget mere om at lave et avanceret vabel kit her: Herunder er nogle produkter, der kan sammensættes ud fra: - Lifesystems Light & Dry Pro førstehjælpskit eller mindre udgave. - Lille håndsprit el. håndsæbe til desinfektion efter toiletbesøg m.m. - En kniv er obligatorisk udstyr, og Victorinox Swiss Army Classic SD Pocket fungerer. - Fixomull Tape (alternativt Kinesio Tex, Rocktape el. Strengthtape til at tape fødderne). - ENGO Blister Prevention Patches (vabelplaster til skoene). - Anti-venepumpe er obligatorisk udstyr (The Extractor) mod insekt-, slange- og skorpionbid. - En lighter, et signaleringsspejl og en nødfløjte er obligatorisk. - Et redningstæppe i metaliseret polyester (f.eks. Lifesystems Thermal Blanket) er obligatorisk redningsudstyr. - Det er obligatorisk at medbringe 10 stk. sikkerhedsnåle.

13 KOMPAS Det er obligatorisk at medbringe et kompas med 1-2 graders nøjagtighed til ørkenløbet Marathon Des Sables, og det anbefales at lære, hvordan man bruger et kompas såsom at udtage en kompaskurs og følge denne. Det er ikke svært at navigere i løbet, hvor der også er markeringer for hver ca. 500 m, men skulle man fare vild er det godt at kende sit kompas. Herunder er nogle udmærkede kompasser, der kan bruges i ørkenen: - Silva Expedition 4 VÆGT: ca. 36 g. - Silva Expedition 54 VÆGT: ca. 48 g. - Silva Explorer 203 VÆGT: ca. 28 g. SALTTABLETTER Det er obligatorisk at medbringe salttableter i ørkenen, og der udleveres små tabletter, der indeholder ca. 0,5 g natrium pr. tablet. Jeg anbefaler dog at man bruger SaltStick saltkapsler eller et andet alternativ, der også indeholder de andre essentielle elektrolytter end natrium. SaltStick indeholder natrium, kalium, magnesium, calcium og D-vitamin til at gøre det hurtigere at absorbere i kroppen. Det er meget vigtigt med elektrolytter i den ekstreme varme i ørkenen, og det anbefales at indtage ca. 2 kapsler i timen alt efter personstørrelse, varme og ved evt. begyndende kramper i benene. Grunden til at saltkapsler anbefales frem for opløselige elektrolyttabletter i vand, er at man derved kan adskille sit indtag af elektrolytter fra indtag af væske og energi. Det giver bedre overblik over hvor meget man indtager, og om man eventuelt er i underskud.

14 NØDRAKET/FLARE & KNÆKLYS Der udleveres en ca. 1 kg nødraket/flare ved den tekniske kontrol inden løbet starter, og det er sammen med knæklys (der udleveres på den lange etape) obligatorisk udstyr, der skal medbringes. ANBEFALET UDSTYR (NICE TO HAVE) Multifunktionelt hovedbeklædning (halsrør) til brug ved sandstorm og beskyttelse mod sand, skidt og støv (en BUFF eller WDX). Ørepropper (der er mange, der snorker i lejren, og nogle står meget tidligt op, så de er gode at have!). Solbriller, der er robuste og godt ventilerede, så de ikke dugger (NUMA sportssolbriller eller Ryders kan anbefales). Goggles har jeg fravalgt, da de typisk bliver for varme, men beskytter rigtig godt mod sand i øjnene ved sandstorm. Solcreme (vandresistent faktor 50 solcreme/spray Tingerlaat virker godt). Mange medbringer slippers/sandaler til lejren, men de behøves ikke. Læbepomade med UV-beskyttelse (eksempelvis Care Plus læbepomade, der har UV faktor 30), da man får meget tørre læber i ørkenen. Døjer man med slidsår på skuldre eller lænden pga. rygsækken, så medbring evt. en lille Body Glide stift til at undgå gnavesår. Alternativt brug sportstape. Lille tandbørste & tandpasta (de små sæt man får ved oversøiske flyvninger kan varmt anbefales). Kompressionsbeklædning er individuelt, men kan for nogle nedsætte ømheden i benene. Kamera er et must, hvis det er første gang, og man ikke løber 100% minimalistisk.

adventure GENEREL BESKRIVELSE TIL PAKKELISTE

adventure GENEREL BESKRIVELSE TIL PAKKELISTE adventure GENEREL BESKRIVELSE TIL PAKKELISTE Pandelampe Praktisk undertøj Vandresko/ støvle Gerne en lille let model med to til tre AAA batterier og LED pærer. Løbesko Der vil ofte indgå aktiviteter på

Læs mere

Pakkeliste til sommerrejse i Island

Pakkeliste til sommerrejse i Island Pakkeliste til sommerrejse i Island Rigtig beklædning er forudsætningen for, at man får det bedste udbytte af en rejse, der foregår meget udendørs og i verdens smukkeste natur. Dette er vores forslag til

Læs mere

TILBUD. Aaig Craft Tee Herre og dame model. Craft Wind Jacket Herre og dame model. Craft Wind Pant Herre og dame model

TILBUD. Aaig Craft Tee Herre og dame model. Craft Wind Jacket Herre og dame model. Craft Wind Pant Herre og dame model AA.I.G LØBETØJ Aaig Tee Funktionel T-shirt med løs pasform. Mesh de rigtige steder for optimal ventilation. 100% polyester pique. Herre str.: XS - S - M - L - XL XXL Børne str.: 8-10 år - 12-14 år Farve:

Læs mere

Pakkeliste til sommerrejse i Grønland

Pakkeliste til sommerrejse i Grønland Pakkeliste til sommerrejse i Grønland Rigtig beklædning er forudsætningen for, at man får det bedste udbytte af en rejse, der foregår meget udendørs og i verdens smukkeste natur. Dette er vores forslag

Læs mere

Pakkeliste til sommerrejsen Saqqaq Bygden i Diskobugten

Pakkeliste til sommerrejsen Saqqaq Bygden i Diskobugten Pakkeliste til sommerrejsen Saqqaq Bygden i Diskobugten Rigtig beklædning er forudsætningen for, at man får det bedste udbytte af en rejse, der foregår meget udendørs og i verdens smukkeste natur. Dette

Læs mere

Hvad skal ledere vide om Spejderen!

Hvad skal ledere vide om Spejderen! Hvad skal ledere vide om Spejderen! 1. Har spejder nogen sygdomme. 2. Har spejderen brug for medicin. 3. Er spejderen vådligger (Ekstra sovepose skal medbringes). 4. Kan spejderen svømme. 5. Er spejderen

Læs mere

Indhold. Komplet pakkeliste til vandring

Indhold. Komplet pakkeliste til vandring Indhold Forord... 2 Rygsæk... 2 Telt... 3 Støvler... 4 Sovepose... 4 Liggeunderlag... 4 Beklædning... 4 Jakke og regnbuks (ydrelag)... 4 Bukser og trøjer (mellemlag)... 4 Undertøj og strømper (inderlag)...

Læs mere

GUIDE TIL NYKREDIT COPENHAGEN MARATHON 2014

GUIDE TIL NYKREDIT COPENHAGEN MARATHON 2014 GUIDE TIL NYKREDIT COPENHAGEN MARATHON 2014 Find rute og al praktisk information på www.copenhagenmarathon.dk Dagene før Lav meget gerne en game plan, så du har helt styr på, hvad du skal gøre hvornår,

Læs mere

SS14 KOLLEKTION TILBEHØR

SS14 KOLLEKTION TILBEHØR SS14 KOLLEKTION TILBEHØR 321701/2 Kayano sock 321701-9001 321702-0273 Komfort og åndbarhed Løb komfortabelt i strømper, som er designet til at beskytte dine fødder Disse strømper eliminerer risikoen for

Læs mere

Guide. Foto: Scanpix/Iris. September 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. sider FIND DE BEDSTE LØBESTRØMPER TEST AF LØBESTRØMPER

Guide. Foto: Scanpix/Iris. September 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. sider FIND DE BEDSTE LØBESTRØMPER TEST AF LØBESTRØMPER TEST AF LØBESTRØMPER Foto: Scanpix/Iris Guide September 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 20 sider FIND DE BEDSTE LØBESTRØMPER FIND DE BEDSTE LØBESTRØMPER INDHOLD: Vælg løbestrømper med

Læs mere

2030 YES ACTIVE T-SHIRT. Funktionel T-shirt med V-hals. Svedtransporterende, åndbar og hurtigttørrende kvalitet. Høj funktionalitet til en skarp pris.

2030 YES ACTIVE T-SHIRT. Funktionel T-shirt med V-hals. Svedtransporterende, åndbar og hurtigttørrende kvalitet. Høj funktionalitet til en skarp pris. 2030 YES ACTIVE T-SHIRT Funktionel T-shirt med V-hals. Svedtransporterende, åndbar og hurtigttørrende kvalitet. Høj funktionalitet til en skarp pris. 130 g XS - S - M - L - XL - 2XL - 3XL YES Hvid Orange

Læs mere

Active Geyser. Challenge your identity

Active Geyser. Challenge your identity Active Geyser Challenge your identity ID ACTIVE WEAR TIL SPORT OG FRITID ID Identity Active Wear er funktionelt løbetøj og træningstøj til al slags vejr. Et helt særligt træk ved Active Wear er ID Tech.

Læs mere

Pakkeliste til fotosommerrejse i Grønland

Pakkeliste til fotosommerrejse i Grønland Pakkeliste til fotosommerrejse i Grønland Rigtig beklædning er forudsætningen for, at man får det bedste udbytte af en fotorejse, der foregår meget udendørs og i verdens smukkeste natur. Dette er vores

Læs mere

GUIDE TIL NYKREDIT COPENHAGEN MARATHON 2015

GUIDE TIL NYKREDIT COPENHAGEN MARATHON 2015 GUIDE TIL NYKREDIT COPENHAGEN MARATHON 2015 Find rute og al praktisk information på www.copenhagenmarathon.dk Ugerne op til løbet Nedtrapning Dit træningsprogrammerne er lagt an på, at du skal være FRISK

Læs mere

Grib Skov Trop Skotland 2011

Grib Skov Trop Skotland 2011 Grib Skov Trop Skotland 2011 D. 22. juni til d. 7. august Deltager og forældre information Skotland brochuren Denne lille brochure giver forhåbentligt svar på mange af de spørgsmål, som I måtte have. Brochuren

Læs mere

Løbetøj 2011 Din totalleverandør i tryk

Løbetøj 2011 Din totalleverandør i tryk Løbetøj 2011 Din totalleverandør i tryk 13614 Dame løbe T-shirt Svedtransporterende Base Cool T-shirt. Body cut. Størrelser: XS-XL 16606 Dame løbe T-shirt Svedtransporterende med cool effekt. Body cut.

Læs mere

premium training gear DANISH ENGLISH

premium training gear DANISH ENGLISH premium training gear 2012 DANISH ENGLISH 2 are you active or are you urban? Det er let at gøre sportstøj kompliceret, men det er svært at gøre høj performance og god komfort enkelt. Derfor har vi gjort

Læs mere

Kandersteg. Sandved/Tornemark

Kandersteg. Sandved/Tornemark Kandersteg Sandved/Tornemark 4. - 13. juli 2007 Her er så de sidste informationer inden vi drager af sted mod Kandersteg i Schweiz. AFGANG: Vi mødes onsdag d 4. juli kl. 18.45 på Ringsted banegård og ankommer

Læs mere

GEYSER DETALJER. Tilbage til indeks

GEYSER DETALJER. Tilbage til indeks Tilbage til indeks DETALJER En god løbetur bliver endnu bedre, når tøjet har den rigtige pasform, og materialet er let, åndbart og nemt at bevæge sig i. Med andre ord - når du slet ikke mærker, at du har

Læs mere

Vores kollektion omfatter et bredt udvalg af kvalitetstøj - til professionelle atleter og hold samt til aktive motionister over hele verden.

Vores kollektion omfatter et bredt udvalg af kvalitetstøj - til professionelle atleter og hold samt til aktive motionister over hele verden. 2011 Vi lever vores sport, hvert minut af hver eneste dag. Vi ved hvad det kræver at blive den bedste - den allerbedste. Og vi ved, at der skal mere til end bare hård træning, for at få succes. Crafts

Læs mere

januar udsalg kl. 7.00-19.00 d. 10. januar Starter mandag 9 0 0,- 7 0 0,- udsalg kr. udsalg kr.

januar udsalg kl. 7.00-19.00 d. 10. januar Starter mandag 9 0 0,- 7 0 0,- udsalg kr. udsalg kr. januar udsalg 2011 Starter mandag d. 10. januar kl. 7.00-19.00 GEL Nimbus 12 Til den neutrale løber, der ønsker en komfortabel træningssko til mange kilometer på asfalt. Store stødpuder af GEL i hæl og

Læs mere

sport S-3XL // Best. nr.: JN358 XS-3XL // Best. nr.: JN357 Firmatøj og -gaver Tlf. 70 23 33 44 www.promo-design.dk

sport S-3XL // Best. nr.: JN358 XS-3XL // Best. nr.: JN357 Firmatøj og -gaver Tlf. 70 23 33 44 www.promo-design.dk Men s Active-T S-3XL // Best. nr.: JN358 Ladies Active-T XS-3XL // Best. nr.: JN357 Funktions t-shirt til og fritid. Åndbar og hurtigtørrende. 150 g/m 2, 100% micropolyester. Vejl. pris ekskl. moms kr.

Læs mere

Trail Tour Finale 2015. Søndag d. 20. september

Trail Tour Finale 2015. Søndag d. 20. september Trail Tour Finale 2015 Søndag d. 20. september Velkommen til Swiss Trail - og finalen i Salomon Trail Tour 2015 Glæd dig til en oplevelsesrig trail rute i Ravnholm og hvis du løber den lange rute også

Læs mere

i de nordiske lande Frihed, naturoplevelser og spænding! Berndt Sundsten & Jan Jäger FØRSTE BOG OM Friluftsliv

i de nordiske lande Frihed, naturoplevelser og spænding! Berndt Sundsten & Jan Jäger FØRSTE BOG OM Friluftsliv Friluftsliv har altid fristet os mennesker. Vi kan tage på spændende ture overalt langt væk eller lige rundt om hjørnet. Vi kan tage på tur i flere uger, eller vi kan tage på tur en dag eller nogle timer.

Læs mere

Træningsmanual til længere ture

Træningsmanual til længere ture Hvad skal der til for at kunne gå 20 til 30 km om dagen med en oppakning på godt 7 kg (og op til 25 kg) i en uge eller mere? De følgende 9 sider er lavet blandt andet i samarbejde med tidligere jægersoldat

Læs mere

- Ergonomisk pasform. - Super kølende effekt. Materiale: C101, C102. Str.: XS-XXL. Pris: 240,- - Ergonomisk pasform. - Bred og behagelig nakke.

- Ergonomisk pasform. - Super kølende effekt. Materiale: C101, C102. Str.: XS-XXL. Pris: 240,- - Ergonomisk pasform. - Bred og behagelig nakke. STAY COOL 193678 COOL TEE MED MESH HERRE Det avancerede fugttransporterende materiale og mesh panelerne i siderne og under armene sikrer en fantastisk kølende effekt. - Blødt og behageligt materiale. -

Læs mere

Vandretur i Scotland for Junior, Trop og Klan

Vandretur i Scotland for Junior, Trop og Klan Før turen Forventninger og deltagerkrav til deltagerne er beskrevet på hjemmesiden under Sommerlejr 2016 Ligesom her findes plan over fem vandretræningsture. Da vi skal vandre mellem 15 og 24 km om dagen

Læs mere

Sådan Vælger Du Dine Vandrestøvler

Sådan Vælger Du Dine Vandrestøvler Sådan Vælger Du Dine Vandrestøvler I 5 overskuelige trin bliver du anvist en metode til at finde de støvler, som er rigtige for dig. Hvorfor skal du vælge vandrestøvler? Når folk tager på vandretur for

Læs mere

139,- 129,- 119,- 320,- Vejl. pris 280,- 240,- Kampagnepriser TIGHTS I 3 LÆNGDER LØBE T-SHIRT. KORTE TIGHTS 1900772 Herre 1900768 Dame

139,- 129,- 119,- 320,- Vejl. pris 280,- 240,- Kampagnepriser TIGHTS I 3 LÆNGDER LØBE T-SHIRT. KORTE TIGHTS 1900772 Herre 1900768 Dame 320,- TIGHTS I 3 LÆNGDER Produceret i funktionelt materiale, som giver effektiv fugttransport i alle former for sport. Ergonomisk pasform. Ventilationspaneler ved svedzoner. Nøglelomme bagpå. Materiale:

Læs mere

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Velkommen på skitur: Skitur med klubben er efterhånden en tradition, der ikke er til at komme uden om. I år er det femte gang vi har arrangeret tur

Læs mere

WOMAN NEW STYLE G 11001 WOMAN ACTIVE L/S T-SHIRT

WOMAN NEW STYLE G 11001 WOMAN ACTIVE L/S T-SHIRT 20 21 G 11001 WOMAN ACTIVE L/S T-SHIRT Langærmet T-shirt i tyndt svedtransporterende mikrofibermateriale, der holder kroppen tør. T-shirten er figursyet og sidder derfor tæt til kroppen. T-shirtens udformning

Læs mere

Pakkeliste til sommerrejse i Grønland

Pakkeliste til sommerrejse i Grønland Pakkeliste til sommerrejse i Grønland Rigtig beklædning er forudsætningen for, at man får det bedste udbytte af en rejse, der foregår meget udendørs og i verdens smukkeste natur. Dette er vores forslag

Læs mere

Over 1 million solgte!

Over 1 million solgte! 2 Over 1 million solgte! God fugttransport Behagelig og blød pasform NY FARVE 100% funktionel polyester 1560 NY FARVE 1440 1462 1390 1335 1325 1639 1606 1900 1980 1999 HERRE 199205 Str.: S-3XL (1390, 1440,

Læs mere

STARTER SØNDAG D. 4. JANUAR. Asics. Fuji Packable Løbejakke. Dame. Udsalg kr. 350,- Normalpris kr. 700,- Thermal Gloves Unisex 100,-

STARTER SØNDAG D. 4. JANUAR. Asics. Fuji Packable Løbejakke. Dame. Udsalg kr. 350,- Normalpris kr. 700,- Thermal Gloves Unisex 100,- JANUARUDSALG STARTER SØNDAG D. 4. JANUAR Åbningstider Lyngby og Aarhus kl. 8.00-17.00 Esbjerg, Hillerød, Roskilde, Vejle og Aalborg kl. 9.00-16.00 Fuji Packable Løbejakke 350,- 700,- Craf t Thermal Gloves

Læs mere

SS14 KOLLEKTION TEKSTIL

SS14 KOLLEKTION TEKSTIL SS14 KOLLEKTION TEKSTIL HERRE, L1 110477 Speed SS Top 110477-0343 Kølende og komfortabelt design Motion Cool-teknologi holder dig afkølet og komfortabel Denne ultralette top har raglanærmer, som giver

Læs mere

Energiindtag. Energiindtag for løbere. Energiindtag generelt. Energiforbrug ved løb. Energibehov for 70 kg løber 07-05-2015. Tom Gruschy Knudsen

Energiindtag. Energiindtag for løbere. Energiindtag generelt. Energiforbrug ved løb. Energibehov for 70 kg løber 07-05-2015. Tom Gruschy Knudsen Kost og marathonløb Tom Gruschy Knudsen Energiindtag Hvordan skal man spise? Generelle anbefalinger Anbefalinger for løbere Marathonløb forberedelse Væske og energiindtag Energiindtag generelt Energifordeling:

Læs mere

Energiindtag. Energiindtag generelt. Energiindtag for løbere. Energiforbrug ved løb 07-05-2013. Hvordan skal man spise?

Energiindtag. Energiindtag generelt. Energiindtag for løbere. Energiforbrug ved løb 07-05-2013. Hvordan skal man spise? 07-05-2013 Hvem er jeg? Bach. Scient. i Idræt Undervist +15 år i fysiologi Tidligere supermotionist på 5/10 km Har gennemført 4 marathonløb Skribent for diverse websites og magasiner Udvikler af diverse

Læs mere

Vi skal mødes på Ydesvej 9 (Spejderhytten) kl. 07:30 Lørdag d. 22 Juli

Vi skal mødes på Ydesvej 9 (Spejderhytten) kl. 07:30 Lørdag d. 22 Juli Spejdernes Lejr 2017 Kattegat Spejderne skal igen på sommerlejr. I år er det en fælles lejr for alle spejder korps. Der er tilmeldt ca. 40.000 spejdere fra Danmark og resten af verden. De mødes alle sammen

Læs mere

Termiske jakker

Termiske jakker Termiske jakker 2016 Termisk Shell teknologi Åndbar Komprimerbar Vandtæt Varmeeffektive TERMISK SHELL TEKNOLOGI er syntetisk isolation designet til at opretholde termiske egenskaber under ekstreme vejrforhold.

Læs mere

BRUGER MANUAL. Ø305 cm trampolin (3 ben) Ø427 cm trampolin (4 ben)

BRUGER MANUAL. Ø305 cm trampolin (3 ben) Ø427 cm trampolin (4 ben) BRUGER MANUAL Ø305 cm trampolin (3 ben) Ø427 cm trampolin (4 ben) INTRODUKTION Før brug af trampolinen, skal al informationen i denne manualen læses grundigt. Som i alle andre fysisk relaterede aktiviteter,

Læs mere

Praktiske oplysninger Zillertal 2013

Praktiske oplysninger Zillertal 2013 Praktiske oplysninger Zillertal 2013 Indhold 1. Turens plan (s. 2-3) 2. Regler (s. 4) 3. HUSK (s. 4) 4. Pakkeliste (20 kg./ kg.) (s. 4 - ). Pension Franzenhof (s.6) http://www.franzenhof-radfeld.at/ og

Læs mere

Nyhedsbrev juli 2013. Læs mere på Friløbet.dk

Nyhedsbrev juli 2013. Læs mere på Friløbet.dk Nyhedsbrev juli 01 Læs mere på Friløbet.dk Mandag 1. juli 01 Der er forskel på jakker Ron Hills Train Microlight Jacket Solomon S Lab Light Jacket Gore Magnitude Christian Friis, KIF Er der noget, man

Læs mere

Kandersteg. Nyhedsbrev Marts 2014

Kandersteg. Nyhedsbrev Marts 2014 Kandersteg Nyhedsbrev Marts 2014 Kære Junior, trops- og klanspejdere (- og forældre) Den 28. juni 2014 tager vi på sommerlejr til Kandersteg International Scout Centre (KISC) i Schweiz. I skrivende stund

Læs mere

VEJLEDENDE PAKKELISTE

VEJLEDENDE PAKKELISTE VEJLEDENDE PAKKELISTE Her er en vejledende pakkeliste. Listen er tænkt som en huskeseddel på hvad du skal overveje at have med. Nogle ting skal du have med uanset årstiden og vejret, andre ting kan være

Læs mere

Ekstrem varme: Arabisk oryx, struds og ørkenfirben*, dværghugorm* og ørkenbille*

Ekstrem varme: Arabisk oryx, struds og ørkenfirben*, dværghugorm* og ørkenbille* Kære Lærer Experimentariums særudstilling Xtrem Ekspedition kun den smarteste overlever handler om, hvordan dyr og mennesker tilpasser sig livet på ekstreme levesteder. I udstillingen kan I opleve livet

Læs mere

1000,- Normalpris kr. 1500,-

1000,- Normalpris kr. 1500,- UDSALG STARTER LØRDAG D. 2. JANUAR Åbningstider Lyngby og Aarhus kl. 8.00-17.00 Esbjerg, Hillerød, Roskilde, Vejle og Aalborg kl. 9.00-16.00 GEL-NIMBUS 17 1000,- Normalpris kr. 1500,- TomTom RUNNER CARDIO

Læs mere

augustudsalg d. 3. august Starter SØNdag 9 0 0,- Neutrale Topmodeller 2 0 0,- Udsalg kr.

augustudsalg d. 3. august Starter SØNdag 9 0 0,- Neutrale Topmodeller 2 0 0,- Udsalg kr. augustudsalg Starter SØNdag d. 3. august Hillerød, Lyngby og Aarhus kl. 8.00-17.00 Esbjerg, Roskilde, Vejle og Aalborg kl. 9.00-16.00 D. 4. august (alle butikker) kl. 9.00-18.00 Neutrale Topmodeller Glycerin

Læs mere

Diabetes og fødder Som diabetiker er det vigtigt, at du holder ekstra øje med dine fødder.

Diabetes og fødder Som diabetiker er det vigtigt, at du holder ekstra øje med dine fødder. DIABETES OG FØDDER Diabetes og fødder Som diabetiker er det vigtigt, at du holder ekstra øje med dine fødder. Som person med diabetes har du øget risiko for at få: Nedsat følesans (neuropati) Nedsat blodforsyning

Læs mere

Energiindtag. Energiindtag for løbere. Energiindtag generelt. Energibehov for 70 kg løber. Energiforbrug ved løb 03-05-2011. Hvordan skal man spise?

Energiindtag. Energiindtag for løbere. Energiindtag generelt. Energibehov for 70 kg løber. Energiforbrug ved løb 03-05-2011. Hvordan skal man spise? Energiindtag Kost og marathonløb Tom Gruschy Knudsen Hvordan skal man spise? Generelle anbefalinger Anbefalinger for løbere Marathonløb forberedelse Væske og energiindtag Energiindtag generelt Energifordeling:

Læs mere

Sommerlejr for trop og senior

Sommerlejr for trop og senior Sommerlejr for trop og senior Årets sommerlejr er Distriktslejren i Gudenå Distrikt og afholdes på Moselund Spejdercenter (Århusvej 8, Hinnerup). Der forventes lidt over 300 deltagere og vi deltager med

Læs mere

Så bliver livet på en støvet vej i Nordspanien noget nemmere at have med at gøre.

Så bliver livet på en støvet vej i Nordspanien noget nemmere at have med at gøre. Træning til Caminoen, Hærvejen og andre længere ture. Hvad skal der til for at kunne gå 20 til 30 km om dagen med en oppakning på godt 7 kg (plus, minus) i en uge eller mere? Er det så vigtigt at træne,

Læs mere

STARTER SØNDAG D. 9. AUGUST

STARTER SØNDAG D. 9. AUGUST AUGUSTUDSALG STARTER SØNDAG D. 9. AUGUST Trail T-shirt Normalpris kr. 450,- Trail T-shirt Herre Normalpris kr. 450,- Trail Kort Tight Trail Shorts 2-in-1 200,- Normalpris kr. 400 Herre,- Normalpris kr.

Læs mere

NEW STYLE 1834 LILLE DUFFELTASKE

NEW STYLE 1834 LILLE DUFFELTASKE TASKER 1832 TOILETTASKE STYLE 1834 LILLE DUFFELTASKE STYLE Smart toilettaske lavet i vandafvisende og slidstærkt materiale. Robust og rummelig model. Kraftig og slidstærk lynlås. 500D PVC Tarpuilin. Bund:

Læs mere

Deltagerbrev. Mødetid & -sted og sluttid & -sted. Underskrift fra forældre

Deltagerbrev. Mødetid & -sted og sluttid & -sted. Underskrift fra forældre Deltagerbrev Tillykke! Zaxsez! I er blandt de 45 patruljer, der nåede gennem nåleøjet og dermed sikrede jer en plads på dette års Kære 1. Vi glæder os rigtig meget til at se jer i Sorø den 20.-22. februar!

Læs mere

Canada d. 16. juli -1. august

Canada d. 16. juli -1. august Canada d. 16. juli -1. august Sommerlejr 2016 2. info brochure Canada brochure Denne lille brochure er den anden af to brochurer. Den vil forhåbentlig give svar på mange af de spørgsmål, som I måtte have.

Læs mere

Før du går til lægen

Før du går til lægen 1 Før du går til lægen Det er en god idé at tænke over, hvad du vil sige og spørge om, før du går til lægen. Det er en god idé at skrive de vigtigste ting ned på et stykke papir. Det er god idé at øve

Læs mere

Akklimatisering: Dette forebygger risikoen for overophedning og hedeslag.

Akklimatisering: Dette forebygger risikoen for overophedning og hedeslag. September 2007 Overophedning og Hedeslag Overophedning er ingen sygdom i sig selv, men et symptom på at noget er galt. Ved ophold i varmt klima er der stor risiko for overophedning og i sidste ende hedeslag.

Læs mere

her er nogle skitseringer af min ide bilag 1.

her er nogle skitseringer af min ide bilag 1. ERGONOMSIK Om ergonomisk Når noget er ergonomisk designet betyder det at det er behageligt for kroppen at arbejde med. Det kan være et håndtag der er formet efter fingrene eller det kan være et par sko

Læs mere

MYSA Dyner. Produktguide

MYSA Dyner. Produktguide 26 _013 Produktguide MYSA Dyner Syntetiske fibre Lyocell Dun/fjer Maskinvaskes ved 60 Vælg sengens temperatur! Når dynen er tilpas varm, sover du godt og vågner veludhvilet. Men hvad der er tilpas, afhænger

Læs mere

Tøjguide Få det optimale ud af dit nye Team Rynkeby cykeltøj

Tøjguide Få det optimale ud af dit nye Team Rynkeby cykeltøj Tøjguide 2017 Få det optimale ud af dit nye Team Rynkeby cykeltøj Vask af cykeltøj At cykeltøjet skal vaskes indimellem giver sig selv, men hvordan er det nu lige det gribes an, og hvor ofte skal det gøres?

Læs mere

Wolf Camper herre Forår 2012

Wolf Camper herre Forår 2012 kr 699,00 Når kun det bedste er godt nok! Wolf Campers membran regntøj sætter nye standarder for hvad du skal forvente af et letvægtsregnsæt. Materialet er meget blødt og med stræk, der betyder at man

Læs mere

Produktsortiment Sport. Den ultimative fodkomfort

Produktsortiment Sport. Den ultimative fodkomfort Produktsortiment Sport Den ultimative fodkomfort Med mere end 35 års erfaring indenfor sportsmedicin og fodsundhed, har Foot Science hjulpet mange folk af med ømhed og smerter i både fod, knæ, akillessene,

Læs mere

Energiindtag generelt. Proteinindtag for triathleter 26-03-2012. Tom Gruschy Knudsen. Hvordan skal man spise?

Energiindtag generelt. Proteinindtag for triathleter 26-03-2012. Tom Gruschy Knudsen. Hvordan skal man spise? Hvem er vi? Tom Gruschy Knudsen 4 marathonløb Træningsvejledning Løbestilsanalyse Ekspert i kost og fysiologi Jesper Rygaard Hansen 7 marathonløb 8 Ironman Træningsvejledning Løbestilsanalyse Energiindtag

Læs mere

Værd at vide om væskeoptagelse

Værd at vide om væskeoptagelse Værd at vide om væskeoptagelse Af: Astrid Bertelsen og Karina Berthelsen, PB i Ernæring & Sundhed Din krop har brug for væske for at kunne give dig et træningspas med velvære og præstationsevne i top.

Læs mere

Ledere på lejren. Forberedelser Inden lejren På lejren Løst program

Ledere på lejren. Forberedelser Inden lejren På lejren Løst program Ledere på lejren Spejdernes lejr Danmarks største spejderlejr 5 spejderkorps 40.000 spejdere danske og internationale Sønderborg på Kær Vestermark Vision for lejren: vi sætter spor Her skal vi bo Vi skal

Læs mere

WORK WEAR MED FOKUS PÅ KOMFORTEN, DETALJERNE OG HOLDBERHEDEN.

WORK WEAR MED FOKUS PÅ KOMFORTEN, DETALJERNE OG HOLDBERHEDEN. NÅR DAGLIGDAGEN FORDRER LIDT MERE OG KRAVENE TIL TØJET ER MANGE, PRAKTISK, BEHAGELIGT OG MODERNE. MED FOKUS PÅ KOMFORTEN, DETALJERNE OG HOLDBERHEDEN. WORK WEAR > WORK WEAR ID 0300 PRO wear T-shirt O ID

Læs mere

MS I DAGLIGDAGEN. www.almirall.com. Solutions with you in mind

MS I DAGLIGDAGEN. www.almirall.com. Solutions with you in mind MS I DAGLIGDAGEN www.almirall.com Solutions with you in mind GENERELLE RÅD OM MOTION 1. Anbefalinger omkring at tage tøj på Vi foreslår, at du husker de følgende anbefalinger, hvis du lider af fremskredne

Læs mere

På vandretur og hvad så? En buket af gode råd til dig, der vil begynde at vandre.

På vandretur og hvad så? En buket af gode råd til dig, der vil begynde at vandre. På vandretur og hvad så? En buket af gode råd til dig, der vil begynde at vandre. Dansk Vandrelaug Kultorvet 7, 1. 1175 København K Tlf. 3312 1165 ma.-fre. kl. 13-17 Fax 3313 1165 dvl@dvl.dk www.dvl.dk

Læs mere

Kom i superform. 12 uger, med løb. Af verdens bedste Mette Marlene Bloch

Kom i superform. 12 uger, med løb. Af verdens bedste Mette Marlene Bloch Kom i superform 12 uger, med løb Af verdens bedste Mette Marlene Bloch TIllyKKE... MEd din beslutning OM at Få noget MERE bevægelse Ind I dit liv. UanSET OM du ER helt ny, EllER MåSKE bare SKal I gang

Læs mere

ÅRETS ABSOLUTTE TOPSCORERE

ÅRETS ABSOLUTTE TOPSCORERE ÅRETS ABSOLUTTE TOPSCORERE Aktiv Trænings gadget-eksperter og kræsne geartestere har udvalgt deres største favoritter fra de MERE END 00 FORSKELLIGE NYE PRODUKTER TIL TRÆNING, sport og action, som de har

Læs mere

DcH Profiltøj KLASSISK SWEATSHIRT

DcH Profiltøj KLASSISK SWEATSHIRT KLASSISK SWEATSHIRT 0600 Den velkendte GAME sweatshirt med rund hals. Dobbeltstikninger og rib ved hals, ærme og bund. Blød, børstet inderside. 290 g 198,75 KLASSISK POLOSWEATSHIRT 0601 Den velkendte GAME

Læs mere

Praktiske oplysninger Obertraun 2012

Praktiske oplysninger Obertraun 2012 Praktiske oplysninger Obertraun 2012 Indhold 1. Turens plan (s. 2-3) 2. Regler (s. 4) 3. HUSK (s. 4) 4. Pakkeliste (20 kg./5 kg.) (s. 4-5) 5. BFZ Obertraun (s. 6) 6. http://www.dachstein.at/ og http://www.tiscover.com/at/guide/196040at,de,

Læs mere

Velkommen til BACKTEE s kollektion 2015

Velkommen til BACKTEE s kollektion 2015 Windy Conditions Sunny Conditions Cold Conditions Rainy Conditions Velkommen til BACKTEE s kollektion 2015 * Ny kollektion * Funktionelt golftøj til alle vejrforhold * Fremstillet med avanceret teknologi

Læs mere

Januar/Februar KAMPAGNE. hhworkwear.com

Januar/Februar KAMPAGNE. hhworkwear.com Januar/Februar KAMPAGNE hhworkwear.com 7630 LIFA WARM CAMPAIGN 991 BLACK/BLUE S-2XL 7% Merino wool/43% polypropylene 240 g/m Lifa Stay Dry Technology Crew neck and Pant LIFA BASISLAG SYSTEM 3 349,00 VEJL

Læs mere

januar udsalg d. 5. januar Starter SØNdag 8 0 0,- 5 0 0,- 4 0 0,-

januar udsalg d. 5. januar Starter SØNdag 8 0 0,- 5 0 0,- 4 0 0,- januar udsalg 2014 Starter SØNdag d. 5. januar Lyngby og Aarhus kl. 8.00-17.00 Esbjerg, Roskilde, Vejle og Aalborg kl. 9.00-16.00 D. 6. januar(alle butikker) kl. 9.00-18.00 Windstopper Trail Tight Varme

Læs mere

Caspershus. Til den, der står over for at skulle miste en nærtstående.

Caspershus. Til den, der står over for at skulle miste en nærtstående. Caspershus Til den, der står over for at skulle miste en nærtstående. Ud over informationen i denne folder, står vi naturligvis altid til rådighed med støtte, råd og vejledning. Det er meget individuelt,

Læs mere

Over 1 million solgte! PRIME TEE

Over 1 million solgte! PRIME TEE Over 1 million solgte! PRIME TEE 2 God fugttransport Behagelig pasform 100% funktionel polyester OBS! Art. nr.: 198842 fås kun i damemodel NY FARVE NY FARVE 1900 1576 1570 1440 1469 1462 1390 1335 1336

Læs mere

Deltagerbrev til Landslejren 2011

Deltagerbrev til Landslejren 2011 Deltagerbrev til Landslejren 2011 Kære deltager Du sidder nu med deltagerbrevet til Landslejren 2011 på Sletten. Her står de sidste praktiske informationer som du får brug for i forbindelse med lejren.

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR TIL SOLHJULET

SPØRGSMÅL OG SVAR TIL SOLHJULET SPØRGSMÅL OG SVAR TIL SOLHJULET I dette hæfte finder du spørgsmål og svar til hver kategori på Solhjulet. Der er i alt 8 kategorier med 3-4 spørgsmål til hhv. voksne og børn. De rigtige svar er markeret

Læs mere

Lidt info om turen til Beskidy MTB Trophy 2013 28/5 2/6

Lidt info om turen til Beskidy MTB Trophy 2013 28/5 2/6 Lidt info om turen til Beskidy MTB Trophy 2013 28/5 2/6 1 DELTAGERE Jon Andersen jon.andersen@nov.com Thomas Skov thee.skov@gmail.com Henrik Glendorf henrikglendorf@hotmail.com Jesper Davidsen jesper.davidsen@gmail.com

Læs mere

TEAMbeklædning DESIGN JERES EGET KLUBTØJ FUNKTIONELLE ARTIKLER I KLUBBENS ELLER VIRKSOMHEDENS FARVER

TEAMbeklædning DESIGN JERES EGET KLUBTØJ FUNKTIONELLE ARTIKLER I KLUBBENS ELLER VIRKSOMHEDENS FARVER TEAMbeklædning DESIGN JERES EGET KLUBTØJ FUNKTIONELLE ARTIKLER I KLUBBENS ELLER VIRKSOMHEDENS FARVER CRAFT har udviklet funktionel sportsbeklædning i mere end tredive år. Gennem alle årene har vi arbejdet

Læs mere

Pinselejr 2014 Kristiansholms Plantage

Pinselejr 2014 Kristiansholms Plantage Pinselejr 2014 Kristiansholms Plantage Kære familiespejdere, mikro- og minispejdere og forældre Her lidt praktiske oplysninger om Tonkawa-Stammens familiespejd, mikro og minilejr i Pinsen, til alle jer

Læs mere

Stadium Teamsales Atletik Efterår 2006

Stadium Teamsales Atletik Efterår 2006 Stadium Teamsales Atletik Efterår 2006 Vi er bedst! Det lyder måske en smule overlegent og udansk. At påstå, at man er bedst. Men vi mener det faktisk. Stadium giver din forening markedets bedste priser

Læs mere

Dagsorden. Udrejsen Lejr i Ford William Hike Vandaktivitet Forældreudflugt Inverness og Ford William

Dagsorden. Udrejsen Lejr i Ford William Hike Vandaktivitet Forældreudflugt Inverness og Ford William Dagsorden Udrejsen Lejr i Ford William Hike Vandaktivitet Forældreudflugt Inverness og Ford William Bonaly Outdoorcenter Udflugt Edinbourgh Tuck Shop Forth Lodge Hjemrejsen Ryge og Alkohol regler Lommepenge/lejrbank

Læs mere

Når døden nærmer sig. Information til pårørende. Regionshospitalet Silkeborg. Diagnostisk Center

Når døden nærmer sig. Information til pårørende. Regionshospitalet Silkeborg. Diagnostisk Center Når døden nærmer sig Information til pårørende Regionshospitalet Silkeborg Diagnostisk Center De sidste levedøgn Når døden nærmer sig hos et alvorligt sygt menneske, opstår der ofte usikkerhed og spørgsmål

Læs mere

Taktik Irontrail T201 2014

Taktik Irontrail T201 2014 Irontrail T201 2014 VÆSKE OG SPISELIGT Væske Start med væskeblære halvt fyldt med Perpetuem. Væskeblæren skal som hovedregel fyldes (1,2 l.). Hvis behovet ikke er så stort, at jeg skal have en separat

Læs mere

Energiindtag. Energiindtag for løbere. Energiindtag generelt. Energiforbrug ved løb. Energibehov for 70 kg løber 11-05-2010. Hvordan skal man spise?

Energiindtag. Energiindtag for løbere. Energiindtag generelt. Energiforbrug ved løb. Energibehov for 70 kg løber 11-05-2010. Hvordan skal man spise? Energiindtag Kost og marathonløb Tom Gruschy Knudsen Hvordan skal man spise? Generelle anbefalinger Anbefalinger for løbere Marathonløb forberedelse Væske og energiindtag Energiindtag generelt Energifordeling:

Læs mere

Kandersteg. Thorning, Karup. Rødkær. 06. 15. juli 2014

Kandersteg. Thorning, Karup. Rødkær. 06. 15. juli 2014 Kandersteg Thorning, Karup & Rødkær 06. 15. juli 2014 Her er så de sidste informationer inden vi drager af sted mod Kandersteg i Schweiz. AFGANG: Vi mødes d. 6. juli på Thorning Skoles P-plads kl. 12.00.

Læs mere

Forældreinfo til spejdernes lejr 2017

Forældreinfo til spejdernes lejr 2017 Forældreinfo til spejdernes lejr 2017 1 Indhold Kort om hvad spejdernes lejr er for noget:... 3 Fællestransport:... 4 Besøgsdag/ Afhentningsdag for mikro og minier:... 4 Oppakning:... 5 Ordensregler:...

Læs mere

Uddrag af artikler til enkelt og korrekt udluftning.

Uddrag af artikler til enkelt og korrekt udluftning. SILKEBORG BOLIGSELSKAB Uddrag af artikler til enkelt og korrekt udluftning. INDHOLD Hvordan undgår du kondens på indersiden af vinduerne?... s. 1 Pas på med køligt soveværelse. s. 3 10 gode råd om udluftning

Læs mere

Deltagerbrev for fælles sommerlejr 2017

Deltagerbrev for fælles sommerlejr 2017 Deltagerbrev for fælles sommerlejr 2017 Karlebo, Stenløse-Veksø og K2 Kære deltager og forældre. Du modtager deltagerbrevet fordi du har tilmeldt dig vores fælles sommerlejr 2017 med tre friske FDF kredse.

Læs mere

Modulbeskrivelser for Scout College Explorer

Modulbeskrivelser for Scout College Explorer for Scout College Explorer Der vælges moduler, så der booket omtrent 20 moduler pr. person. Banket, Aha-oplevelse og madmoduler er valgt på forhånd og kan ikke ændres. Derudover skal der vælges et tidspunkt

Læs mere

Nyt rotøj: kontakt Ruth Köster tlf Linda Milling tlf SORØ ROKLUB KLUBKOLLEKTION

Nyt rotøj: kontakt Ruth Köster tlf Linda Milling tlf SORØ ROKLUB KLUBKOLLEKTION Nyt rotøj: kontakt Ruth Köster tlf. 22 96 30 07 Linda Milling tlf. 22 55 58 55 SORØ ROKLUB KLUBKOLLEKTION Indhold: Combat suit Milano - Dame. Combat suit Milano - Herre. Roshorts Milano m/k Tights Milano

Læs mere

Populær sko til pronationsløberen. Den er kendetegnet ved at have en god støddæmpning og en fortræffelig stabilitet. Normalpris kr.

Populær sko til pronationsløberen. Den er kendetegnet ved at have en god støddæmpning og en fortræffelig stabilitet. Normalpris kr. august udsalg 2012 Starter mandag d. 6. august kl. 7.00-19.00 GT 2170 Populær sko til pronationsløberen. Den er kendetegnet ved at have en god støddæmpning og en fortræffelig stabilitet. Butterfly Zip

Læs mere

VUMB 2013. Så er der ikke længe til starten på VUMB 2013. Naturen i Nationalpark Mols Bjerge. Opdateret liste på denne og næste side.

VUMB 2013. Så er der ikke længe til starten på VUMB 2013. Naturen i Nationalpark Mols Bjerge. Opdateret liste på denne og næste side. 19. januar 2013, Ebeltoft VUMB LØBSLEDELSE Lasse Petersen. Thomas Kjerstein. TELEFON 6165 7365 E-POST vumb2013@gmail.com WEB www.vumb.dk VUMB 2013 Kære Deltagere Så er der ikke længe til starten på VUMB

Læs mere

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland.

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland. DBF-MIDTJYLLAND. Hvad betyder kosten og hvorfor??. Det er ikke nok, at du er en dygtig spiller og træner meget. Din kost kan afgøre, om du vinder eller taber en kamp. Rigtig kost kan også sikre at du undgår

Læs mere

AUGUST UDSALG D. 4. AUGUST STARTER SØNDAG 175,- 200,-

AUGUST UDSALG D. 4. AUGUST STARTER SØNDAG 175,- 200,- AUGUST UDSALG 2013 STARTER SØNDAG D. 4. AUGUST Lyngby og Aarhus kl. 8.00-17.00 Esbjerg, Roskilde, Vejle og Aalborg kl. 9.00-16.00 Onsdag til kl. 20.00 i alle butikker FLERE GT 2000 Vellidt træningssko

Læs mere

Vildmarkstur. Grib Skov Trop

Vildmarkstur. Grib Skov Trop Vildmarkstur Grib Skov Trop Hej Stinus Andersen Nu er det meget snart tid til, at vi skal på Vildmarkstur i Sverige her kommer en brochure med de sidste informationer. Betaling Samlet betaling: 1800 -

Læs mere

Active Wear. Challenge your identity

Active Wear. Challenge your identity Active Wear Challenge your identity Fluorescerende gul Det komplette program til sport og fritid ID Identity Active Wear er funktionelt løbetøj og træningstøj til al slags vejr. Alle varer er velegnede

Læs mere

SPORTSSERIE KOMPRESSIONSSERIE ACCESSORIES NEW! NEW!

SPORTSSERIE KOMPRESSIONSSERIE ACCESSORIES NEW! NEW! 2015 SPORTSSERIE KOMPRESSIONSSERIE ACCESSORIES NYXX N01 N01A NYXX N1 N01B T-shirts med korte ærme til dame og herre i ProDry stof. Produceret i stretch for optimal komfort og mesh under ærmer for ekstra

Læs mere