Metode ved opgørelse af praktikpladsstatistikken

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Metode ved opgørelse af praktikpladsstatistikken"

Transkript

1 Metode ved opgørelse af praktikpladsstatistikken Generelt om datakilder i praktikpladsstatistikken Praktikpladsstatistikken er udarbejdet på baggrund af de registreringer som erhvervsskolerne har foretaget i deres administratives systemer. Oplysninger fra de administrative systemer samles i to registre: EASY-S og EUD-indberetningen. Registeret bliver løbende opdateret, hvilket kan påvirke opgørelserne senere 1. Uddannelsesaftaler, skolepraktik og uddannelser uden virksomhedspraktik Erhvervsuddannelserne er vekseluddannelser. Det betyder, at eleverne på deres hovedforløb veksler mellem ophold på skole og i virksomhed. Hovedparten af uddannelsen foregår typisk i en praktikvirksomhed, hvor eleven søger og indgår en uddannelsesaftale det vil sige en praktikplads. Det er elevernes uddannelsesaftaler, der er udgangspunktet ved opgørelse af praktikpladssituationen. Der findes fire forskellige varianter af uddannelsesaftaler: - Ordinære uddannelsesaftaler, som er den mest almindelige form for uddannelsesaftale. Her har eleven indgået en aftale med mester, der omfatter hele hovedforløbet. - Korte uddannelsesaftaler er en uddannelsesaftale, som kun gælder for en del af uddannelsen, nærmere bestemt for mindst én skoleperiode og mindst én praktikperiode i hovedforløbet. - Kombinationsaftaler, der er en uddannelsesaftale mellem en elev og flere virksomheder. - Ny mesterlære aftaler omfatter som udgangspunkt hele praktik- og skoleforløbet, det vil sige både grund- og hovedforløb, men behøver dog kun at omfatte den grundlæggende praktiske oplæring samt én skoleperiode og én praktikperiode i hovedforløbet. De registrerede uddannelsesaftaler omfatter både skole- og praktikperioder. 1 Tallene er foreløbige og skal tages med det forbehold, at registeret løbende opdateres. Erfaringen er, at der for tilgangen af uddannelsesaftaler er tale om et begrænset antal aftaler, der ikke er nået at blive rettidigt inddateret i registeret. Dog er efterslæbet større i sommerferiemånederne. Vedrørende afbrudte aftaler viser erfaringen, at der kan gå lang tid fra ophøret og frem til at skolerne får kendskab til dette og dermed kan registrere ophøret i de administrative systemer. Statistikken er opgjort på registreringer til og med den 15. i måneden efter opgørelsestidspunktet for data fra EASY-S. Data fra EUD-indberetningen er opgjort umiddelbart efter opgørelsestidspunktet.

2 Side 2 af 6 Ophæves uddannelsesaftalen, skal eleven indgå en restuddannelsesaftale med en ny virksomhed for at kunne færdiggøre sin uddannelse. Hvis eleven ikke kan få en uddannelsesaftale, er skolepraktik en mulighed, men det afhænger blandt andet af, om uddannelsen udbydes med skolepraktik og om eleven opfylder EMMA-kriterierne 2. Når eleven er i skolepraktik, er der fortsat mulighed for at indgå en restuddannelsesaftale, hvorved skolepraktikken ophører. Det er også muligt at indgå en delaftale med en virksomhed mens eleven er i skolepraktik. Endelig kan skolepraktikelever komme i virksomhedsforlagt undervisning. Ved virksomhedsforlagt undervisning i skolepraktik gennemfører en virksomhed i en periode praktikundervisning på skolens vegne og på skolens ansvar. Hvis en skolepraktikelev under praktikundervisning i en virksomhed skal deltage i virksomhedens produktion, skal der indgås en delaftale. De tre erhvervsuddannelser Sundhedsservicesekretær, Byggemontagetekniker og Webintegrator er ikke vekseluddannelser, som de øvrige erhvervsuddannelser. Uddannelsen gennemføres udelukkende med skoleundervisning. De tre uddannelser benævnes uddannelser uden virksomhedspraktik i statistikken. Praktikpladssøgende I praktikpladsstatistikken skelnes mellem elever, der er i gang med et hovedforløb på erhvervsuddannelserne og elever, der søger praktikplads uden at være i gang med et hovedforløb 3. Elever i skolepraktik er i gang med et hovedforløb og er derfor ikke praktikpladssøgende. Der findes to nøgletal om praktikpladssøgende i praktikpladsstatistikken: - praktikpladssøgende med afsluttet grundforløb - praktikpladssøgende i alt Praktikpladssøgende med afsluttet grundforløb: har gennemført et grundforløb og er ikke i gang med at færdiggøre deres erhvervsuddannelse i nyt grundforløb, ud- 2 Eleven skal være Egnet, Mobil geografisk, Mobil fagligt og Aktivt praktikpladssøgende (EMMA) fra afslutningen af grundforløbet og under hele skolepraktikforløbet. 3 Praktikpladsstatistikken blev ændret fra og med januar 2013 som følge af finanslovaftalen fra efteråret 2012 om Bedre erhvervsuddannelser og styrket uddannelsesgaranti. Den væsentligste ændring i statistikken i forhold til tidligere er afgrænsningen af hvilke elever, der er praktikpladssøgende. Fra januar 2013 er praktikpladssøgende defineret som: Elever, der søger praktikplads og ikke er i gang med et hovedforløb. I notater over praktiksituationen udgivet før januar 2013, var bruttopraktikpladssøgende afgrænset som omfattende elever, der efter grundforløbet: - søgte praktikplads 0-2 måneder efter grundforløbet (karensperioden) - elever, der efter 0-2 måneders perioden søgte praktikplads, mens de var i skolepraktik - elever, der efter 0-2 måneders perioden søgte praktikplads og ikke var i skolepraktik. Opgørelser i følge de gamle definitioner af praktikpladssøgende findes i månedsnotater tilbage i tid og i Undervisningsministeriets databank.

3 Side 3 af 6 dannelsesaftale, skolepraktik eller uddannelser uden virksomhedspraktik. Derudover har de søgende med afsluttet grundforløb bekræftet deres søgeønske inden for de seneste tre måneder eller er blevet søgende inden for de seneste tre måneder. Metoden bag opgørelsen af nøgletallet Praktikpladssøgende med afsluttet grundforløb er illustreret i nedenstående figur: Alle registreringer af søgende i EASY-P Den søgende skal være aktivt søgende indenfor de seneste tre måneder Den søgende må ikke være igang med et hovedforløb Den søgende skal have gennemført et grundforløb Den søgende må ikke være igang med grundforløb Praktikpladssøgende med afsluttet grundforløb Praktikpladssøgende i alt: er ikke i uddannelsesaftale eller skolepraktik og har bekræftet deres søgeønske inden for de seneste tre måneder eller er blevet søgende inden for de seneste tre måneder. Praktikpladssøgende i alt består således af: - praktikpladssøgende med afsluttet grundforløb og - praktikpladssøgende elever, der er i gang med et grundforløb Elever, der er i gang med et grundforløb og søger praktikplads har fortsat mulighed for at finde en praktikplads eller starte hovedforløbet i skolepraktik på uddannelser, der udbydes med skolepraktik.

4 Side 4 af 6 Metoden bag opgørelsen af nøgletallet Praktikpladssøgende i alt er illustreret i nedenstående figur: Alle registreringer af søgende i EASY-P Den søgende skal være aktivt søgende indenfor de seneste tre måneder Den søgende må ikke være igang med uddannelsesaftale eller skolepraktik Praktikpladssøgende i alt For at synliggøre elevernes mulighed for at færdigøre deres erhvervsuddannelse opdeles praktikpladssøgende efter, om der søges praktikplads på uddannelser, hvor skolepraktik tilbydes som en mulighed eller på uddannelser, hvor skolepraktik ikke tilbydes. Der registreres på nuværende tidspunkt kun få praktikpladssøgende til social- og sundhedsuddannelsen og den pædagogiske assistentuddannelse. I Undervisningsministeriets datavarehus, uddannelsesstatistik.dk, findes opgørelser af praktikpladssøgende med afsluttet grundforløb og praktikpladssøgende i alt tilbage til Begge nøgletal kan fordeles efter, om der søges praktikplads på uddannelser, der bliver udbudt med eller uden skolepraktik. Tælleprincipper i praktikpladsstatistikken Indgåede aftaler I praktikpladsstatistikken opgøres indgåede aftaler: - de seneste 3 måneder - de seneste 12 måneder I Undervisningsministeriets datavarehus er det desuden muligt at opgøre indgåede aftaler i løbet af en periode fx måned, kvartal etc. Én og samme elev kan indgå mere end én aftale i en opgørelsesperiode. Eleven har dog kun en igangværende uddannelsesaftale ad gangen. For korte aftaler medtælles kun den første korte aftale for eleven på uddannelsen. Ved skift af uddannelse tæller elevens efterfølgende korte aftale på den nye uddannelse igen med blandt de korte uddannelsesaftaler.

5 Side 5 af 6 For ordinære kombinationsaftaler anvendes samme tællemetode som for korte aftaler. Nytilgang til skolepraktik Begrebet nytilgang til skolepraktik forstås på den måde, at eleven ikke tidligere har været i gang med skolepraktik på den pågældende uddannelse 4. Tilgang til virksomhedsforlagt undervisning og delaftaler under skolepraktik Ved opgørelser af tilgangen til virksomhedsforlagt undervisningsforløb tælles alle undervisningsforløb, hvilket også er tilfældet for delaftaler under skolepraktik. Bestandsopgørelser I bestandsopgørelserne tæller hver elev kun en gang. Følgende bestande bliver opgjort ultimo hver måned i praktikpladsstatistikken: - igangværende aftaler - elever i gang med uddannelser uden virksomhedspraktik - elever i gang med skolepraktik - praktikpladssøgende elever Social- og sundhedsuddannelsen samt den pædagogiske assistentuddannelse Praktikpladsstatistikken inkluderer fra 2010 aftaler for elever på social- og sundhedsuddannelsen og dele af den pædagogiske assistentuddannelse, som foregår på social- og sundhedsskolerne. Sammenlignes opgørelser af praktikpladssituationen før og efter januar 2010, er det vigtigt at være opmærksom på dette. Da indførelsen af de to uddannelser i praktikpladsstatistikken baserer sig på en omfattende ændring i registreringen af elevernes aktiviteter på social- og sundhedsskoler, skal det understreges, at praktikpladsstatistikkens opgørelser for 2010 af aftaler på de to uddannelser er usikre. Aftaler på den del af den pædagogiske assistentuddannelse, som foregår på professionshøjskolerne, indgår ikke i fuldt omfang i Erfaringsmæssigt foregår 25 procent af aktiviteten på denne uddannelse på professionshøjskolerne. Disse skoler er dog gradvist kommet med i praktikpladsstatistikken. Flexkombiaftaler Muligheden for at indgå flexkombiaftaler ophørte ved udgangen af Nye flexkombiaftaler er derfor fra 2007 og frem talt med under korte aftaler, mens flexkombiaftaler, der allerede var indgået før 2007 fortsat er opgjort som igangværende flexkombiaftaler i årene efter Uddannelsen på baggrund af cøsaformåls-nummeret.

6 Side 6 af 6 Offentliggørelse Ud over tabellerne i månedsnotatet, offentliggør Undervisningsministeriet detailstatistikker fordelt på alder, bopæl, brancher, herkomst, institutioner, køn, aftaletype, lærestedets beliggenhed, uddannelse, tid og virksomhedsform. Detailstatistikkerne kan findes i datavarehuset, uddannelsesstatistik.dk, som tilgås via Undervisningsministeriets hjemmeside eller følgende link:

Metode ved opgørelse af praktikpladsstatistikken

Metode ved opgørelse af praktikpladsstatistikken Metode ved opgørelse af praktikpladsstatistikken Generelt om datakilder i praktikpladsstatistikken Praktikpladsstatistikken er udarbejdet på baggrund af de registreringer som erhvervsskolerne har foretaget

Læs mere

EUD-praktikpladssituationen ultimo januar 2007

EUD-praktikpladssituationen ultimo januar 2007 Uddannelsesudvalget UDU alm. del - Bilag 282 Offentligt EUD-praktikpladssituationen ultimo januar 2007 Af Torben Houmark Jensen Praktikpladsstatistikken for januar 2007 viser følgende hovedtendenser: Der

Læs mere

Datadokumentation for Erhvervsuddannelser Undervisningsministeriets Datavarehus

Datadokumentation for Erhvervsuddannelser Undervisningsministeriets Datavarehus Datadokumentation for Erhvervsuddannelser Undervisningsministeriets Datavarehus Indhold 1 Praktikpladsstatistikken... 2 1.1 Praktikpladser... 2 1.2 Beskrivelse af nøgletal og dimensioner... 2 1.3 Bemærkninger

Læs mere

Årsstatistik for praktikpladsområdet 2011

Årsstatistik for praktikpladsområdet 2011 Årsstatistik for praktikpladsområdet 2011 Af Laura Girotti Indhold Forord... 2 1. Resumé af udvalgte resultater... 3 2. Udvikling i nøgletal 2003-2011... 5 2.1 Nøgletal 2003-2011... 5 2.2 Nøgletal fordelt

Læs mere

Undervisningsministeriets Datavarehus med fokus på EUD-reformen. Netværksmøde i Odense, 28. januar 2015

Undervisningsministeriets Datavarehus med fokus på EUD-reformen. Netværksmøde i Odense, 28. januar 2015 Undervisningsministeriets Datavarehus med fokus på EUD-reformen Netværksmøde i Odense, 28. januar 2015 Dagens program: Foreløbige orientering om planer med DVH for erhvervsuddannelserne Nye statistiske

Læs mere

Årsstatistik UNI C, Statistik & Analyse

Årsstatistik UNI C, Statistik & Analyse Praktikpladsområdet 2014 Årsstatistik UNI C, Statistik & Analyse Praktikpladsområdet 2014 Årsstatistik Forfatter: CDA Styrelsen for IT og Læring, maj 2016 Indhold Forord... 5 1 Resumé af udvalgte resultater...

Læs mere

Statistik og dokumentation

Statistik og dokumentation Statistik og dokumentation Konference om Erhvervsuddannelsesreformen i praksis, Odense 2. marts 2015 Laura Girotti Program : Orientering om foreløbige planer med DVH for erhvervsuddannelserne Statistik

Læs mere

Årsstatistik UNI C, Statistik & Analyse

Årsstatistik UNI C, Statistik & Analyse Praktikpladsområdet 2015 Årsstatistik UNI C, Statistik & Analyse Praktikpladsområdet 2015 Årsstatistik Forfatter: Center for Data og Analyse Styrelsen for IT og Læring, oktober 2016 Indhold Forord... 5

Læs mere

Praktikpladsområdet Årsstatistik

Praktikpladsområdet Årsstatistik Praktikpladsområdet 2016 Årsstatistik Praktikpladsområdet 2016 Årsstatistik Forfatter: Center for Data og Analyse Styrelsen for It og Læring, september 2017 Indhold Forord... 4 1 Resumé af udvalgte resultater...

Læs mere

Antal, institution. Institution. I skolepraktik [STIL data] [STIL data] [STIL data] [STIL data] [STIL data] [STIL data]

Antal, institution. Institution. I skolepraktik [STIL data] [STIL data] [STIL data] [STIL data] [STIL data] [STIL data] Skole XX 2. Praktikpladsopsøgende arbejde [Data for det praktikpladsopsøgende arbejde og beskrivelser af skolens handlingsplan for det praktikpladsopsøgende arbejde fremsendes til skolen pr. mail, og skal

Læs mere

Antal, institution. Andel, institution. Andel, Landsplan

Antal, institution. Andel, institution. Andel, Landsplan Skole XX 2. Praktikpladsopsøgende arbejde [Data for det praktikpladsopsøgende arbejde og beskrivelser af skolens handlingsplan for det praktikpladsopsøgende arbejde fremsendes til skolen pr. mail, og skal

Læs mere

Indhold: Statistikgrundlag: 1. Indgåede aftaler 2. Igangværende aftaler 3. Skolepraktik 4. Aftaletyper 5. Frafaldsstatistik 6.

Indhold: Statistikgrundlag: 1. Indgåede aftaler 2. Igangværende aftaler 3. Skolepraktik 4. Aftaletyper 5. Frafaldsstatistik 6. VVS-energiuddannelsen i tal Velkommen til EVU's statistik-side, hvor du kan se de seneste tal om udviklingen i VVS-energiuddannelsen og for AMU-kurser i VVS-branchen. Statistikgrundlag: Statistikken er

Læs mere

Produktionsskolebaseret erhvervsuddannelse

Produktionsskolebaseret erhvervsuddannelse Produktionsskolebaseret erhvervsuddannelse Vedrørende: Registrering af produktionsskolebaseret eud i EASY-P, EASY-A og Elevplan 28.09.2012 Version: 3 Primært præciseringer i EASY-A afsnit vedr. årselevbidrag

Læs mere

DE MERKANTILE ELEVER 2013

DE MERKANTILE ELEVER 2013 UDDANNELSESNÆVNET DE MERKANTILE ELEVER 2013 Ajourført den 13. februar 2015 Uddannelsesnævnet for handels- og kontorområdet Vesterbrogade 6 D, 4., 1620 København V Tlf.: 33 36 66 00 www.uddannelsesnaevnet.dk

Læs mere

Praktikpladssøgende elever

Praktikpladssøgende elever Praktikpladssøgende elever Af Kontor for Analyse og Implementering, Undervisningsministeriet Med vækstpakken 2014 blev der stillet forslag om en mere aktiv indsats over for de praktikpladssøgende elever,

Læs mere

UDDANNELSESNÆVNET DE MERKANTILE ELEVER 2012

UDDANNELSESNÆVNET DE MERKANTILE ELEVER 2012 UDDANNELSESNÆVNET DE MERKANTILE ELEVER 2012 Ajourført den 12. januar 2014 Uddannelsesnævnet for handels- og kontorområdet Vesterbrogade 6 D, 4., 1620 København V Tlf.: 33 36 66 00 www.uddannelsesnaevnet.dk

Læs mere

EUD-statistik Vvs-energiuddannelsen

EUD-statistik Vvs-energiuddannelsen 2013 EUD-statistik Vvs-energiuddannelsen Technology College Aalborg Campus Bornholm Herningsholm Erhvervsskole Aarhus TECH Learnmark Horsens Erhvervsskolen Nordsjælland SDE - Vejle KTS TEC EUC Vest Hansenberg

Læs mere

Praktikpladsobservatorium Tal der taler

Praktikpladsobservatorium Tal der taler Praktikpladsobservatorium 2013 Tal der taler 1 INDLEDNING Region Nordjylland og Nordjyske Erhvervsskoler har i samarbejde udviklet Praktikpladsobservatoriet. Formålet med observatoriet er, at Regionsrådet

Læs mere

VEJLEDNING TIL DE LOKALE UDDANNELSES- UDVALG. De lokale uddannelsesudvalgs ansvar for deres elever i skolepraktik

VEJLEDNING TIL DE LOKALE UDDANNELSES- UDVALG. De lokale uddannelsesudvalgs ansvar for deres elever i skolepraktik VEJLEDNING TIL DE LOKALE UDDANNELSES- UDVALG De lokale uddannelsesudvalgs ansvar for deres elever i skolepraktik August 2018 Kære Lokale Uddannelsesudvalg! De faglige udvalg har udarbejdet denne vejledning

Læs mere

Indhold: Statistikgrundlag: 1. Indgåede aftaler 2. Igangværende aftaler 3. Skolepraktik 4. Aftaletyper 5. Frafaldsstatistik 6.

Indhold: Statistikgrundlag: 1. Indgåede aftaler 2. Igangværende aftaler 3. Skolepraktik 4. Aftaletyper 5. Frafaldsstatistik 6. Elektrikeruddannelsen i tal Velkommen til EVU's statistik-side, hvor du kan se de seneste tal om udviklingen i elektrikeruddannelsen og for AMU-kurser i el-branchen. Statistikgrundlag: Statistikken er

Læs mere

Praktikpladsområdet Årsstatistik

Praktikpladsområdet Årsstatistik Praktikpladsområdet 2018 Årsstatistik Indhold Forord 3 1 Resumé af udvalgte resultater 4 2 Udviklingen i nøgletal 2014-2018 6 2.1 De seneste tendenser på praktikpladsområdet. 6 2.1.1 Indgåede uddannelsesaftaler

Læs mere

Alle tilgang af elever til erhvervsuddannelserne

Alle tilgang af elever til erhvervsuddannelserne tilgang af elever til erhvervsuddannelserne Rapporten viser forskellige opgørelser af alle tilgangene til erhvervsuddannelserne. Dvs. det her er muligt at se alle tilgange, uanset om det er til grundforløbets

Læs mere

Indhold: Statistikgrundlag: 1. Indgåede aftaler 2. Igangværende aftaler 3. Skolepraktik 4. Aftaletyper 5. Frafaldsstatistik 6.

Indhold: Statistikgrundlag: 1. Indgåede aftaler 2. Igangværende aftaler 3. Skolepraktik 4. Aftaletyper 5. Frafaldsstatistik 6. Elektrikeruddannelsen i tal Velkommen til EVU's statistik-side, hvor du kan se de seneste tal om udviklingen i elektrikeruddannelsen og for AMU-kurser i el-branchen. Statistikgrundlag: Statistikken er

Læs mere

21. januar 2015 Analysenotat. Praktikpladspotentiale benchmarking af erhvervsskolerne Undervisningsministeriet

21. januar 2015 Analysenotat. Praktikpladspotentiale benchmarking af erhvervsskolerne Undervisningsministeriet 21. januar 2015 Analysenotat Praktikpladspotentiale og benchmarking af erhvervsskolerne Undervisningsministeriet Indholdsfortegnelse Resume 3 1. Indledning 7 Baggrund og formål 7 Tilgang og metode 8 2.

Læs mere

Tilgang til erhvervsuddannelsernes grundforløb i sommeren 2017

Tilgang til erhvervsuddannelsernes grundforløb i sommeren 2017 Tilgang til erhvervsuddannelsernes grundforløb i sommeren 2017 Færre elever er startet på en erhvervsuddannelse efter reformen trådte i kraft, men flere kommer videre til uddannelsens hovedforløb. Det

Læs mere

Dansk Byggeri og 3F. Analyse af unge med uddannelsesaftale, som ikke fuldfører EUD bygge og anlæg. Kvantitativ belysning.

Dansk Byggeri og 3F. Analyse af unge med uddannelsesaftale, som ikke fuldfører EUD bygge og anlæg. Kvantitativ belysning. Dansk Byggeri og 3F Analyse af unge med uddannelsesaftale, som ikke fuldfører EUD bygge og anlæg Kvantitativ belysning April 2013 Seniorkonsulent Kim Madsen Side 1 Analyse af unge med uddannelsesaftale,

Læs mere

Mangel på faglært arbejdskraft hænger tæt sammen med mangel på praktikpladser

Mangel på faglært arbejdskraft hænger tæt sammen med mangel på praktikpladser Juni 218 Mangel på faglært arbejdskraft hænger tæt sammen med mangel på praktikpladser For flere af de faglærte stillinger, hvor der i dag er mangel på arbejdskraft i alle eller hovedparten af de regionale

Læs mere

21. januar 2015 Analysenotat. Praktikpladspotentiale benchmarking af erhvervsskolerne Undervisningsministeriet

21. januar 2015 Analysenotat. Praktikpladspotentiale benchmarking af erhvervsskolerne Undervisningsministeriet 21. januar 2015 Analysenotat Praktikpladspotentiale og benchmarking af erhvervsskolerne Undervisningsministeriet Indholdsfortegnelse Resume 3 1. Indledning 7 Baggrund og formål 7 Tilgang og metode 8 2.

Læs mere

Anbefalinger fra erhvervsuddannelsesudvalget (fase 1)

Anbefalinger fra erhvervsuddannelsesudvalget (fase 1) Anbefalinger fra erhvervsuddannelsesudvalget (fase 1) Etablering af praktikcentre Praktikcentre er koordinerende enheder på erhvervsskoler. Centrene får ansvar for at sikre den samlede uddannelse for elever,

Læs mere

Notat. Frafald på erhvervsuddannelserne. Version: Fordeling:

Notat. Frafald på erhvervsuddannelserne. Version: Fordeling: Notat Vedrørende: Skrevet af: Version: Fordeling: Frafald på erhvervsuddannelserne CDA Vester Voldgade 123 1552 København V Tlf.nr.: 35 87 88 89 E-mail: stil@stil.dk www.stil.dk CVR-nr.: 13223459 Et af

Læs mere

Indhold: Statistikgrundlag:

Indhold: Statistikgrundlag: Elektrikeruddannelsen i tal Velkommen til EVU's statistik-side, hvor du kan se de seneste tal om udviklingen i elektrikeruddannelsen og for AMU-kurser i el-branchen. Statistikgrundlag: Statistikken er

Læs mere

Notatet er en årlig status på praktikpladssituationen i København, herunder antal uddannelsesaftaler indgået af KK i 2017.

Notatet er en årlig status på praktikpladssituationen i København, herunder antal uddannelsesaftaler indgået af KK i 2017. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til ØU 5. april 2018 Årlig status på praktikpladsområdet i København i Notatet er en årlig status på praktikpladssituationen i København,

Læs mere

Frafaldsindikatorer til opfølgning på eud reformens klare mål 2, herunder socioøkonomisk reference og frafald fra uddannelsesstart til hovedforløb

Frafaldsindikatorer til opfølgning på eud reformens klare mål 2, herunder socioøkonomisk reference og frafald fra uddannelsesstart til hovedforløb Frafaldsindikatorer til opfølgning på eud reformens klare mål 2, herunder socioøkonomisk reference og frafald fra uddannelsesstart til hovedforløb Et af hovedmålene med erhvervsuddannelsesreformen er,

Læs mere

Elever på virksomhederne

Elever på virksomhederne 06 ARBEJDS MARKEDS RAPPORT Elever på virksomhederne 2.1 Indledning og sammenfatning... side 63 2.2 Praktikpladser på virksomhederne... side 64 2.3 Elever på DA-området... side 66 2.4 Elever, der søger

Læs mere

Indhold: Statistikgrundlag:

Indhold: Statistikgrundlag: Elektrikeruddannelsen i tal Velkommen til EVU's statistik-side, hvor du kan se de seneste tal om udviklingen i elektrikeruddannelsen og for AMU-kurser i el-branchen. Statistikgrundlag: Statistikken er

Læs mere

Evaluering af den samlede indsats på praktikpladsområdet 1. halvår 2010

Evaluering af den samlede indsats på praktikpladsområdet 1. halvår 2010 Evaluering af den samlede indsats på praktikpladsområdet 1. halvår 2010 25. august 2010 J.nr. 067.86G.121 Baggrund I aftale om flere unge i uddannelse og job fra 5. november 2009 fremgår det, at Aftaleparterne

Læs mere

Kvalitetshåndbog for Praktikcenter CPH WEST

Kvalitetshåndbog for Praktikcenter CPH WEST 24-4-2014 1 Indhold 1. Mål... 3 2. Virksomhedssamarbejder... 3 3. Opsøgning af praktikpladser... 4 4. Godkendelse af virksomheder... 4 5. Udvikling af kvaliteten... 5 6. Kvalitetskriterier og mål... 5

Læs mere

Bilag 1: Notat om status for de første merkantile eux-elever aug.-dec. 2015

Bilag 1: Notat om status for de første merkantile eux-elever aug.-dec. 2015 Status på de første eux-elever på de merkantile erhvervsuddannelser (påbegyndt 2. halvår 2015) I det følgende ses på de første eux-elever, der har gået på en merkantil erhvervsuddannelse og deres umiddelbare

Læs mere

Der er jf. aftalen om flere praktikpladser i kommuner og regioner følgende betingelser for hhv. kommuner og regioners efterlevelse af aftalen:

Der er jf. aftalen om flere praktikpladser i kommuner og regioner følgende betingelser for hhv. kommuner og regioners efterlevelse af aftalen: Økonomi- og koncernafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 K. København K. Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5547 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Opgørelse af Aftale mellem regeringen, KL og Danske

Læs mere

Orientering - Rapport om praktikpladspotentiale og benchmarking af erhvervsskolerne

Orientering - Rapport om praktikpladspotentiale og benchmarking af erhvervsskolerne Punkt 5. Orientering - Rapport om praktikpladspotentiale og benchmarking af erhvervsskolerne 2015-011700 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalgets orientering rapport

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse [Skolens navn]

Handlingsplan for øget gennemførelse [Skolens navn] Handlingsplan for øget gennemførelse 2016 [Skolens navn] 1 Handlingsplan for øget gennemførelse 2016 Skolens navn: Institutionsnummer: Dato: Bestyrelsesformandens underskrift: 2 Indledning Handlingsplanen

Læs mere

Uddannelsesaftale En sund investering i fremtiden

Uddannelsesaftale En sund investering i fremtiden Uddannelsesaftale En sund investering i fremtiden Vækst med afsæt i traditionerne I Danmark har vi lang tradition for erhvervsuddannelser bestående af en kombination af teoretiske og praktiske forløb.

Læs mere

Månedsstatistik januar 2012

Månedsstatistik januar 2012 Månedsstatistik januar 2012 EL Statistikken er baseret på de seneste tal fra UNI-C, offentliggjort medio januar og dækkende aktivitet til og med november. Næste statistik offentliggøres medio februar.

Læs mere

3. Praktik på erhvervsuddannelserne

3. Praktik på erhvervsuddannelserne 3. Praktik på erhvervsuddannelserne 3.1 Sammenfatning 113 3.2 Praktikpladser på virksomheder 114 3.3 Praktikpladser følger af vækst 12 3.4 Elever, der søger praktikplads 126 3.5 Elever i skolepraktik 137

Læs mere

Uddannelsesgaranti og trindeling

Uddannelsesgaranti og trindeling Sagsnr. 09-1164 Ref. MSM/bfa Den 14.6 2009 Uddannelsesgaranti og trindeling Regeringen arbejder med en begrænsning af uddannelsesgarantien i forbindelse med udvidelse af skolepraktikken. Dette er i modstrid

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Åbent samråd i Folketingets Uddannelsesudvalg Samrådsspørgsmål V (stillet af Nanna Westerby (SF)): Ministeren bedes redegøre for, hvilke initiativer ministeren

Læs mere

Store virksomheder tager ikke nok ansvar for fremtidens faglærte

Store virksomheder tager ikke nok ansvar for fremtidens faglærte Praktikpladser Store virksomheder tager ikke nok ansvar for fremtidens faglærte Det er især de store virksomheder, der kryber uden om praktikpladsansvaret. Mens mindre virksomheder med højst ansatte tager

Læs mere

Hvis der på statustidspunktet ikke er gået fx seks måneder siden start på uddannelsen tildeles status Ukendt.

Hvis der på statustidspunktet ikke er gået fx seks måneder siden start på uddannelsen tildeles status Ukendt. Frafald, grundforløb I forløbsstatistikken følges personer, der er startet på erhvervsuddannelsens grundforløb i løbet af et kalenderår. På forskellige statustidspunkter, fx tre eller seks måneder efter

Læs mere

EUD-statistik Elektrikeruddannelsen

EUD-statistik Elektrikeruddannelsen 2013 EUD-statistik Elektrikeruddannelsen EUC Nord Technology College Aalborg Skive Tekniske Skole TRADIUM Den jydske Haandværkerskole Herningsholm Erhvervsskole Aarhus TECH Erhvervsskolen Nordsjælland

Læs mere

Hvis der på statustidspunktet ikke er gået fx seks måneder siden start på uddannelsen tildeles status Ukendt.

Hvis der på statustidspunktet ikke er gået fx seks måneder siden start på uddannelsen tildeles status Ukendt. Frafald, grundforløb I forløbsstatistikken følges personer, der er startet på erhvervsuddannelsens grundforløb i løbet af et kalenderår. På forskellige statustidspunkter, fx tre eller seks måneder efter

Læs mere

Kvalitetshåndbog for Praktikcenter CPH WEST

Kvalitetshåndbog for Praktikcenter CPH WEST 13-8-2015 1 Indhold 1. Mål... 3 2. Virksomhedssamarbejder... 3 3. Opsøgning af praktikpladser... 4 4. Godkendelse af virksomheder... 4 5. Udvikling af kvaliteten... 5 6. Kvalitetskriterier og mål... 5

Læs mere

Udviklingen i elevprofiler og i antallet af elever på social- og sundhedsuddannelsen og den pædagogiske assistentuddannelse

Udviklingen i elevprofiler og i antallet af elever på social- og sundhedsuddannelsen og den pædagogiske assistentuddannelse Udviklingen i elevprofiler og i antallet af elever på social- og sundhedsuddannelsen og den pædagogiske assistentuddannelse 2012 Indhold Indledning... 3 Datagrundlaget... 3 Elevprofilerne i dag... 4 Udviklingen

Læs mere

Hvis der på statustidspunktet ikke er gået fx seks måneder siden start på uddannelsen tildeles status Ukendt.

Hvis der på statustidspunktet ikke er gået fx seks måneder siden start på uddannelsen tildeles status Ukendt. Frafald, grundforløb I forløbsstatistikken følges personer, der er startet på erhvervsuddannelsens grundforløb i løbet af et kalenderår. På forskellige statustidspunkter, fx tre eller seks måneder efter

Læs mere

Om skolepraktik fakta og opmærksomhedspunkter

Om skolepraktik fakta og opmærksomhedspunkter Om skolepraktik fakta og opmærksomhedspunkter Praktikpladssituationen generelt 1 Praktikpladsstatistikken for august 2009 viser følgende hovedtendenser: Der er indgået 18.876 uddannelsesaftaler i perioden

Læs mere

Datavarehuset Temadage handlingsplaner

Datavarehuset Temadage handlingsplaner Datavarehuset Temadage handlingsplaner oktober 2017 Side 1 Program Handlingsplansrapporten i datavarehuset Nye muligheder for at arbejde med data i datavarehuset Værd at være opmærksom på i datavarehuset?

Læs mere

Notatet er en årlig status på praktikpladssituationen i København, herunder antal uddannelsesaftaler indgået af KK i 2016.

Notatet er en årlig status på praktikpladssituationen i København, herunder antal uddannelsesaftaler indgået af KK i 2016. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Økonomiudvalget Aflæggerbordet Årlig status på praktikpladsområdet i København i 2016 Notatet er en årlig status på praktikpladssituationen

Læs mere

SÅDAN INDGÅR DU EN UDDANNELSESAFTALE

SÅDAN INDGÅR DU EN UDDANNELSESAFTALE SÅDAN INDGÅR DU EN UDDANNELSESAFTALE Uddannelsesaftaler på virksomhedens betingelser I Danmark har vi en lang tradition for erhvervsuddannelser, der består af en kombination af skoleuddannelse og oplæring

Læs mere

Anlægsstruktør. Stenhugger. Murer. Anlægsstruktør. Total BU. Tømrer

Anlægsstruktør. Stenhugger. Murer. Anlægsstruktør. Total BU. Tømrer Pr. 31/1. 2015 Stenhugger pr. 31/1. 2015 226 36 31 22 9 18 1.338 1.696 4.732 pr. 31/1. 2015 39 6 38 10 11 56 163 332 4.567 (med praktikplads) pr. 31/1. 2015 31 7 5 332 377 943 i skolepraktik pr. 31/1.

Læs mere

Excel-adgang til DVH Erhvervsuddannelser. Vejledning

Excel-adgang til DVH Erhvervsuddannelser. Vejledning Excel-adgang til DVH Erhvervsuddannelser Vejledning Excel-adgang til DVH Erhvervsuddannelser Vejledning Forfatter: Center for Data og Analyse Styrelsen for It og Læring Styrelsen for It og Læring, juli

Læs mere

Kvalitet i skolepraktik

Kvalitet i skolepraktik Kvalitet i skolepraktik Mandag den 18. marts 2013 Indsæt note og kildehenvisning via Header and Footer Side 1 Styrket kvalitet i skolepraktik Lovgivning praktikcentre Overordnede rammer for et praktikcenter

Læs mere

Frafald på erhvervsuddannelsernes grundforløb

Frafald på erhvervsuddannelsernes grundforløb Frafald på erhvervsuddannelsernes grundforløb 2013-2016 Et af målene med erhvervsuddannelsesreformen, der trådte i kraft i august 2015 er, at flere skal fuldføre erhvervsuddannelserne. I dette notat beskrives

Læs mere

Erhvervsuddannelsen til tandklinikassistent

Erhvervsuddannelsen til tandklinikassistent Erhvervsuddannelsen til tandklinikassistent 2017 Det faglige Udvalg for Erhvervsuddannelsen til Tandklinikassistent Uddannelsesnævnet for handels- og kontorområdet Vesterbrogade 6 D, 4., 1620 København

Læs mere

Uddannelsesaftale En sund investering i fremtiden. Ny udgave med praktiske indgange

Uddannelsesaftale En sund investering i fremtiden. Ny udgave med praktiske indgange Uddannelsesaftale En sund investering i fremtiden Ny udgave med praktiske indgange Indhold Vækst med afsæt i traditionerne 3 Uddannelsesaftaler på virksomhedens betingelser 4 Den almindelige aftale 5 Ny

Læs mere

1. Tilgang. 2. Bestand. 3. Skolepraktik. 4. Korte aftaler +11,1% +5,8% Årlig tilgang af aftaler : Tilgang 2018:

1. Tilgang. 2. Bestand. 3. Skolepraktik. 4. Korte aftaler +11,1% +5,8% Årlig tilgang af aftaler : Tilgang 2018: Elektrikeruddannelserne Et overblik på udviklingen i for tilgang og bestand på landsplan, institutitioner, specialer, skolepraktikaftaler, korte aftaler Senest opdateret: 9/11-218 Data er udtrukket fra

Læs mere

1. Tilgang. 2. Bestand. 3. Skolepraktik. 4. Korte aftaler +14,8% +3,7% Årlig tilgang af aftaler : Tilgang 2018 er:

1. Tilgang. 2. Bestand. 3. Skolepraktik. 4. Korte aftaler +14,8% +3,7% Årlig tilgang af aftaler : Tilgang 2018 er: Vvs-energiuddannelserne Et overblik på udviklingen inden for tilgang og bestand på landsplan, institutitioner, specialer af virksomhedsaftaler, skolepraktikaftaler, korte aftaler mm. Senest opdateret:

Læs mere

Produktionsskolebaseret erhvervsuddannelse (PBE) - en anden måde at tilrettelægge erhvervsuddannelse på

Produktionsskolebaseret erhvervsuddannelse (PBE) - en anden måde at tilrettelægge erhvervsuddannelse på Produktionsskolebaseret erhvervsuddannelse (PBE) - en anden måde at tilrettelægge erhvervsuddannelse på Side 1 Struktur: Vekseluddannelse. Gennemføres helt eller delvist på en produktionsskole. Gennemføres

Læs mere

Skabelon - udviklingsredegørelser for 2017

Skabelon - udviklingsredegørelser for 2017 Skabelon - udviklingsredegørelser for 2017 Det faglige udvalgs navn: Det faglige udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen Dato: Oktober 2017 Udviklingsredegørelse

Læs mere

Vejledning om udarbejdelse af. Målrapportering 2016

Vejledning om udarbejdelse af. Målrapportering 2016 Vejledning om udarbejdelse af Målering 2016 for statsfinansierede selvejende institutioner under Undervisningsministeriet Erhvervsrettede uddannelser (med undtagelse af Social- og Sundhedsskoler) Styrelsen

Læs mere

2015 ( ) Andel, 2014 ( )

2015 ( ) Andel, 2014 ( ) s navn] 2. Praktikpladsopsøgende arbejde [Data for det praktikpladsopsøgende arbejde og beskrivelser af skolens handlingsplan for det praktikpladsopsøgende arbejde fremsendes til skolen pr. mail, og skal

Læs mere

SKOLEPRAKTIK 10. JUNI 2010

SKOLEPRAKTIK 10. JUNI 2010 SKOLEPRAKTIK 10. JUNI 2010 9.45-10.00 Velkomst 10.00-10.45 Status og regler v. UVM 11.00-12.30 Workshop 1. 12.30-13.15 Frokost 13.15-14.50 Workshop 2 14.50-15.30 Skolepraktik resultater og udviklingsmuligheder

Læs mere

Produktionsskolebaseret erhvervsuddannelse

Produktionsskolebaseret erhvervsuddannelse Produktionsskolebaseret erhvervsuddannelse Dokumentet vedrører registrering af produktionsskolebaseret eud i EASY-P, EASY-A og Elevplan Version 5 (28. januar 2016) Indhold 1 Hvad er Produktionsskolebaseret

Læs mere

Skabelon - udviklingsredegørelser for 2017

Skabelon - udviklingsredegørelser for 2017 Skabelon - udviklingsredegørelser for 2017 Det faglige udvalgs navn: Det faglige udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen Dato: Oktober 2017 Udviklingsredegørelse

Læs mere

Uddannelsesaftale En sund investering i fremtiden

Uddannelsesaftale En sund investering i fremtiden Uddannelsesaftale En sund investering i fremtiden Vækst med afsæt i traditionerne Uddannelsesaftaler på virksomhedens betingelser I Danmark har vi lang tradition for erhvervsuddannelser, bestående af en

Læs mere

Vejledning om udarbejdelse af. Målrapportering 2015

Vejledning om udarbejdelse af. Målrapportering 2015 Vejledning om udarbejdelse af Målrapportering 2015 for statsfinansierede selvejende institutioner under Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Social- og Sundhedsuddannelser Styrelsen for Undervisning

Læs mere

Forløbsstatistikken og UVM s Databank

Forløbsstatistikken og UVM s Databank Forløbsstatistikken og UVM s Databank Workshop ESB og Uddannelsesbenchmark 28. Januar 2015 02-02-2015 Side 1 Workshops Forløbsstatistikken med særligt fokus på opgørelsesprincipperne Praktiske øvelser

Læs mere

Side 1 af 9 10/10/2013 infonyt Tømreruddannelsen Efterår 2013 På tømreruddannelsen vil vi gerne knytte tættere kontakt til branchen, derfor udsender vi et nyhedsbrev op til fire gange om året. Nyhedsbrevet

Læs mere

Vejledning til handlingsplan for øget gennemførelse 2017

Vejledning til handlingsplan for øget gennemførelse 2017 Vejledning til handlingsplan for øget gennemførelse 2017 Indhold Indledning... 2 1. Klare mål i handlingsplanen 2017... 6 Mål 1 i handlingsplan 2017... 8 Mål 2 i handlingsplan 2017... 10 Mål 3 i handlingsplan

Læs mere

Det faglige udvalg for veterinærsygeplejeruddannelsen PRAKTIKERKLÆRING

Det faglige udvalg for veterinærsygeplejeruddannelsen PRAKTIKERKLÆRING Praktikperioden før grundforløbet H Praktikperioden mellem grundforløbet og 1. hovedforløb Praktikperioden mellem 1. hovedforløb og 2. hovedforløb Praktikperioden mellem 2. hovedforløb og 3. hovedforløb

Læs mere

Undervisningsudvalget UNU Alm.del Bilag 5 Offentligt

Undervisningsudvalget UNU Alm.del Bilag 5 Offentligt Undervisningsudvalget 2016-17 UNU Alm.del Bilag 5 Offentligt Økonomi- og Koncernafdeling Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20453044

Læs mere

Svar på spørgsmål 39 (Alm. Del) 17. januar 2005 I brev af 6. januar 2005 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål:

Svar på spørgsmål 39 (Alm. Del) 17. januar 2005 I brev af 6. januar 2005 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål: Uddannelsesudvalget UDU alm. del - Offentlig Folketingets Uddannelsesudvalg Svar på spørgsmål 39 (Alm. Del) 17. januar 2005 I brev af 6. januar 2005 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål: Spørgsmål

Læs mere

Uddannelsesaftale En sund investering i fremtiden

Uddannelsesaftale En sund investering i fremtiden Uddannelsesaftale En sund investering i fremtiden Indhold Vækst med afsæt i traditionerne 3 Uddannelsesaftaler på virksomhedens betingelser 4 Den almindelige aftale 5 Ny mesterlæreaftale 6 Kombinationsaftale

Læs mere

Frafald på erhvervsuddannelserne er faldet

Frafald på erhvervsuddannelserne er faldet Frafald på erhvervsuddannelserne er faldet I dag er der færre unge, der begynder på en erhvervsuddannelse direkte efter 9. klasse eller 1. klasse, som falder fra, når man ser på 3 måneder og 7 måneder

Læs mere

Skabelon - udviklingsredegørelser for 2017

Skabelon - udviklingsredegørelser for 2017 Skabelon - udviklingsredegørelser for 2017 Det faglige udvalgs navn: Det faglige udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen Dato: Oktober 2017 Udviklingsredegørelse

Læs mere

Udviklingsredegørelse for 2017

Udviklingsredegørelse for 2017 Udviklingsredegørelse for 2017 Det faglige udvalgs navn: Grafisk Uddannelsesudvalg Dato: 13. oktober 2016 Udviklingsredegørelse for 2017 for erhvervsuddannelsen til mediegrafiker 1. Redegørelsen Redegørelsens

Læs mere

Tabel 1. Indgåede aftaler i perioden 1. jan dec Industriens Fællesudvalg Udtræk Easy-p *

Tabel 1. Indgåede aftaler i perioden 1. jan dec Industriens Fællesudvalg Udtræk Easy-p * IF Statistisk oversigt EUD pr. jan. 2010 Tabel 1. Indgåede aftaler i perioden 1. jan. 2001 31. dec. 2009 Udtræk Easy-p * Uddannelsesaftaler Beklædningshåndværkeruddannelsen har i perioden fra 2001 til

Læs mere

Fortsat høj trivsel på erhvervsuddannelserne

Fortsat høj trivsel på erhvervsuddannelserne Fortsat høj trivsel på erhvervsuddannelserne - Elevtrivselsmålingen Elevernes trivsel skal øges frem mod 00. Det er et af de mål for erhvervsuddannelsernes udvikling, der blev sat i forbindelse med indgåelsen

Læs mere

En større andel af eleverne på erhvervsuddannelserne får praktikplads efter grundforløbet

En større andel af eleverne på erhvervsuddannelserne får praktikplads efter grundforløbet En større andel af eleverne på erhvervsuddannelserne får praktikplads efter grundforløbet Et af målene med erhvervsuddannelsesreformen, der trådte i kraft i august 2015, er, at flere skal fuldføre erhvervsuddannelserne.

Læs mere

GUIDE SÅDAN ANSÆTTER DU EN ELEV LEARNMARK.DK/BUSINESS

GUIDE SÅDAN ANSÆTTER DU EN ELEV LEARNMARK.DK/BUSINESS GUIDE SÅDAN ANSÆTTER DU EN ELEV LEARNMARK.DK/BUSINESS HVORDAN BLIVER VI PRAKTIKVIRKSOMHED? Der findes mange uddannelser, og det er derfor vigtigt først at finde frem til hvilken type elev som vil passe

Læs mere

Skabelon - udviklingsredegørelser for 2018

Skabelon - udviklingsredegørelser for 2018 Skabelon - udviklingsredegørelser for 2018 Det faglige udvalgs navn: Det faglige udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen Dato: Oktober 2017 Udviklingsredegørelse

Læs mere

Ansøgning og optag til grundforløb på social- og sundhedsuddannelserne Vinter 2016

Ansøgning og optag til grundforløb på social- og sundhedsuddannelserne Vinter 2016 Februar 2016 Ansøgning og optag til grundforløb på social- og sundhedsuddannelserne Vinter 2016 tlf. 42 41 35 01, e-mail: lederforeningen@sosu.dk 1 Søge- og optagetal fra de 16 SOSU-skoler har i januar-februar

Læs mere

Hvad med produktionsskolebaseret erhvervsuddannelse og kombinationsforløb?

Hvad med produktionsskolebaseret erhvervsuddannelse og kombinationsforløb? Spørgsmål og svar Af Kim Dehn Hvad med EUX-elever? Svar: EUX er en mulighed for at tage en studiekompetencegivende eksamen i forbindelse med en erhvervsuddannelse. EUX-eleverne indgår i opgørelserne på

Læs mere

Fitnessinstruktøruddannelsen Det faglige Udvalg for Uddannelser inden for Oplevelsesområdet

Fitnessinstruktøruddannelsen Det faglige Udvalg for Uddannelser inden for Oplevelsesområdet Fitnessinstruktøruddannelsen 17 Det faglige Udvalg for Uddannelser inden for Oplevelsesområdet Indhold 1 Uddannelsens indhold... 3 1.1 Struktur... 3 1.1.1 Adgangskrav til Grundforløbet... 3 1.1.2 Fag på

Læs mere

Hvilke erhvervsuddannelseselever finder en praktikplads hos en virksomhed, og hvilke gør ikke?

Hvilke erhvervsuddannelseselever finder en praktikplads hos en virksomhed, og hvilke gør ikke? 21. maj 219 219:6 Hvilke erhvervsuddannelseselever finder en praktikplads hos en virksomhed, og hvilke gør ikke? Af Kasper Marc Rose Nielsen, Mikkel Jonasson Pedersen, Nikolaj Kær Schrøder Larsen, Kamilla

Læs mere

Økonomisk Administrativt Center Maj 2013. Skoleperioder og tilskudsmærker på Social- og Sundhedsuddannelsen

Økonomisk Administrativt Center Maj 2013. Skoleperioder og tilskudsmærker på Social- og Sundhedsuddannelsen Økonomisk Administrativt Center Maj 2013 Skoleperioder og tilskudsmærker på Indhold 1. SKOLEPERIODETYPER PÅ SOCIAL- OG SUNDHEDSUDDANNELSEN... 1 2. ELEVER MED UDDANNELSESAFTALE TIL TRIN 1 SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPER...

Læs mere

Erhvervsskoler interesserer sig ikke for bonusordning

Erhvervsskoler interesserer sig ikke for bonusordning 9. oktober 2015 ANALYSE Af Maria Bille Høeg Erhvervsskoler interesserer sig ikke for bonusordning Hver fjerde erhvervsskole tillægger det lille betydning at få udbetalt en praktikpladsbonus, når de skal

Læs mere

Partnerskabstal rapport

Partnerskabstal rapport Partnerskabstal rapport Tal fra 4. kvartal 2018 (samlet 14.2.2019) -------------------------------------------------- Dette talmateriale udgør grundlag for opfølgning på partnerskabsgruppens arbejde med

Læs mere

Unge i Københavnsområdet har sværest ved at finde praktikplads

Unge i Københavnsområdet har sværest ved at finde praktikplads Unge i Københavnsområdet har sværest ved at finde praktikplads Det er markant sværere at finde praktikplads for unge i Københavnsområdet end i resten af landet. I Københavnsområdet står mere end 6 elever

Læs mere

Indledning Plan for det praktikpladsopsøgende arbejde Det fælles pædagogiske og didaktiske grundlag... 30

Indledning Plan for det praktikpladsopsøgende arbejde Det fælles pædagogiske og didaktiske grundlag... 30 Vejledning til handlingsplan for øget gennemførelse 2018 Indhold Indledning... 5 1 Klare mål i handlingsplanen 2018... 9 1.1 Mål 1 i handlingsplan 2018... 11 1.2 Mål 2 i handlingsplan 2018... 13 1.3 Mål

Læs mere

Elever i søgekøen og deres oplevede barrierer i forhold til at finde en praktikplads

Elever i søgekøen og deres oplevede barrierer i forhold til at finde en praktikplads Elever i søgekøen og deres oplevede barrierer i forhold til at finde en praktikplads Som en del af udmøntningen af Aftale om en vækstpakke 2014 blev det besluttet at igangsætte en kvalitativ gennemgang

Læs mere

Eleverne trives på erhvervsuddannelserne

Eleverne trives på erhvervsuddannelserne Eleverne trives på erhvervsuddannelserne Elevernes trivsel skal øges frem mod 2020. Det er et af de mål for erhvervsuddannelsernes udvikling, der blev sat i Aftale om Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser

Læs mere