Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 19. maj 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 19. maj 2011"

Transkript

1 Indenrigs- og Sundhedsministeriet Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: Dok. Nr.: Dato: 10. juni 2011 Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 19. maj 2011 Deltagere Vagn Nielsen, Indenrigs- og Sundhedsministeriet Lisbeth Nielsen, Danske Regioner Otto Larsen, NSI Mogens Engsig-Karup, Region Midtjylland Peter Simonsen, Region Syddanmark Pia Kopke, Region Hovedstaden Charlotte Meyer Henius, KL Svend Åge Westphalen, Servicestyrelsen Jens Parker, PLO Morten Elbæk, sundhed.dk Henrik Bruun, Apotekerforeningen Henrik Bjerregaard, MedCom Lars Hulbæk, MedCom Ib Johansen, MedCom Jan Petersen, MedCom Jens Rahbek Nørgaard, MedCom Referent Peter Munch Jensen, Indenrigs- og Sundhedsministeriet Dagsorden 1. Godkendelse af referat fra 5. styregruppemøde 3. marts Meddelelser 3. MedCom kronikerprojekt 4. MedComs standarder fuldt udbredt 5. ABT projekt om hjemmemonitorering 6. Høringssvar til RSI: Sundhedsjournal og Telemedicin strategi 7. Forslag til disponering af ubrugte basis-midler 8. IT og landsoverenskomsten mellem Speciallæger og Danske regioner. 9. Status på igangværende MedCom 7 projekter 10. Forvaltningsrevision af MedCom 2009 og årsrapport Regnskabsvurdering 4 kvartal Eventuelt 1. Godkendelse af referat fra 5. styregruppemøde 3. marts 2011 Referatet blev godkendt uden bemærkninger. 2. Meddelelser Vagn Nielsen orienterede om status for samlingen af de statslige IT-opgaver hos NSI. Der udestår fortsat en endelig afklaring af økonomien i forbindelse med overflytningen.

2 Side 2 3. MedComs kronikerprojekt Henrik Bjerregaard orienterede om status på projektet. Forventningen er, at datasættet ved udgangen af 2011 er valideret af de igangværende kronikerprojekter i Region Nordjylland og Region Syddanmark. Projektet tænkes desuden sammen med det kommende ABT-projekt om hjemmemonitorering. Morten Elbæk spurgte til muligheden for, at sundhed.dk kunne blive tættere involveret i projektet. Charlotte Meyer Henius foreslog, at der evt. nedsættes en særskilt styregruppe for projektet, da Medcoms styregruppe ikke har mulighed for at følge projektet tilstrækkeligt tæt. Dette skal bl.a. ses i projektets store kommunale bevågenhed. Otto Larsen spurgte til, hvordan sammenhængen er sikret imellem de igangsatte regionale kronikerprojekter og til andre større IT-projekter, fx regionernes sundhedsjournal. Desuden er der behov for, at Sundhedsstyrelsen inddrages i projektets faglige indhold. Lisbeth Nielsen bemærkede, at der er behov for en bedre inddragelse af NSI og/eller Sundhedsstyrelsen. Morten Elbæk erklærede sig enig heri og bemærkede, at styregruppen for sundhed.dk har bedt sundhed.dk om at forberede portalen til at kunne løfte kronikeropgaven. Pia Kopke bemærkede, at det var et godt projekt, der evt. kunne danne grundlag for en ABT-ansøgning, men at det bør integreres i sundhedsjournalen og Nationalt Patientindeks. Mogens Engsig-Karup bemærkede, at der var behov for bedre koordinering og at der bør satse på en løsning med deling af data på e-journal/sundhedsjournal. Peter Simonsen bemærkede, at det var et godt initiativ, men at det bør forankres hos MedCom. Vagn Nielsen bemærkede, at man sender et vigtigt signal ved indsatsen på dette område, men at der er behov for at der bl.a. arbejdes videre med faglige standarder, IT-standarder og inddragelsen af sundhed.dk. De relevante parter skal sikre, at disse udfordringer imødegås. På den baggrund bør NSI tage initiativ til en arbejdsgruppe, der i løbet af sommeren skal udarbejde et mere velunderbygget beslutningsgrundlag. Otto Larsen spurgte til status på regionernes kronikerprojekter. Lisbeth Nielsen bemærkede, at man bestræber sig på at undgå at lave fem forskellige udbud og Region Syddanmark og Nordjylland kører forrest. Peter Simonsen bemærkede, at Region Syddanmark næsten var klar til at gå i udbud, og at dette ikke bør komme i konflikt med en evt. national løsning.

3 Side 3 Vagn Nielsen konkluderede, at NSI med inddragelse af RSI og sundhed.dk vil tage initiativ til en arbejdsgruppe, der med udgangspunkt i Region Syddanmarks og Region Nordjyllands projekter får til opgave at sikre, at MedComs forslag til kronikerdatasæt indholdsmæssigt vurderes af Sundhedsstyrelsen og KL, og at forslagets IT-mæssige aspekter vurderes af NSI. Det blev understreget, at det skal være en hurtigt arbejdende gruppe, der ikke sætter igangværende projekter på pause. 4. MedComs standarder fuldt udbredt Lars Hulbæk orienterede om status for projektet. RSI har bedt Medcom om at påtage sig opgaven med at få MedComs standarder udbredt til alle sygehuse inden udgangen af Styregruppen skal derfor tage stilling til, om MedCom skal påtage sig den opgave. Otto Larsen bemærkede, at der var tale om et flot stykke arbejde, men spurgte til hvordan sikres, at kommunerne som modtager af meddelelserne inddrages i arbejdet, set i lyset af at sundheds-it aftalens deadline for udbredelsen af standarderne kun omfatter regionerne. Charlotte Meyer Henius bemærkede hertil, at den kommunale udbredelse af Med- Com-standarderne fremgår af den fælleskommunale digitaliseringsstrategi og i sundhedsaftalerne. Vagn Nielsen var enig i, at der er tale om et godt projekt, og at det netop på et område som dette, at ministeriets lovhjemmel til at udmelde IT-standarder kan benyttes. Charlotte Meyer Henius bemærkede hertil, at en sådan udmelding vil have økonomiske konsekvenser for kommunerne og at statslig indblanding ikke er nødvendig. Men udbredelsen tager tid. Vagn Nielsen bemærkede hertil, at en udmelding af standarder også vil sende et klart signal til industrien. Alle er enige om, at fastsættelsen af standarder er den rigtige vej at gå. Charlotte Meyer Henius understregede, at KL tog forbehold for behovet for at fastsætte regler om standarder på dette område. Med de bemærkninger blev indstillingen godkendt. 5. ABT projekt om hjemmemonitorering Lars Hulbæk orienterede om status for arbejdet med at koordinere de tre telemedicinske projekter i regi af ABT-fonden. Som led i fastlæggelsen af det reviderede projekts organisering har ABT-fonden bedt MedCom om at påtage sig sekretariatsopgaven. Dette forudsætter dog, at MedCom medfinansierer sekretariatsarbejdet med 25 pct., svarende til ca. 0,5 mio.kr. Lisbeth Nielsen støttede, at MedCom blev tovholder på det samlede projekt. Mogens Engsig-Karup spurgte til, hvordan fastsættelsen af IT-standarder er tænkt ind i koordineringsarbejdet.

4 Side 4 Lars Hulbæk svarede hertil, at NSI har siddet med i projektformuleringen og at der i projektet peges på et valg af standarder, der flugter med øvrige initiativer på området, herunder arbejdet med kronikerdatasættet. Vagn Nielsen bakkede op om MedComs rolle som tovholder. Lars Hulbæk bemærkede endvidere, at projektet nu har et samlet budget på ca. 65 mio.kr. som følge af en stor egenfinansiering fra Region Hovedstaden og Region Midtjylland. Med de bemærkninger blev indstillingen godkendt. 6. Høringssvar til RSI: Sundhedsjournal og Telemedicin strategi Lars Hulbæk orienterede om MedComs høringssvar vedr. regionernes sundhedsjournalprojekt og den regionale strategi for telemedicin. For sundhedsjournalen har MedCom i høringssvaret anbefalet, at projektet bygges videre på e-journalen i form af trinvis tilføjelse af data fra nye kilder i egne faneblade i e-journalen. For så vidt angår den regionale telemedicinstrategi har MedCom foreslået, at strategien udvides med radiologi og psykiatri som oplagte satsningsområder på hospitalerne. Pia Kopke bemærkede, at sundhedsjournalprojektet ikke havde været i høring, men blot til kommentering i projektets styregruppe. Morten Elbæk anbefalede, at sundhedsjournalprojektet baseres på eksisterende infrastruktur hos sundhed.dk, da det vil gøre projektet billigere. Lisbeth Nielsen bemærkede, at sundhedsjournalprojektets endelige køreplan endnu ikke var fastlagt, herunder forholdet til øvrige parter. Vagn Nielsen konkluderede, at indstillingen med de bemærkninger var godkendt. 7. Forslag til disponering af ubrugte basis-midler Henrik Bjerregaard orienterede om planerne for anvendelsen af uforbrugte midler, herunder at der bl.a. foreslås afsat 1,4 mio. til styrkelse af praksisjournal og 2,2 mio. kr. til etablering af en MedCom kronikerstandard m.v. i MedCom7. Desuden foreslås der afsat 2,4 mio.kr. til styrkelse af en række mindre eksisterende projekter. Mogens Engsig-Karup bemærkede, at forslaget om at afsætte penge til et GOPhotel bør tænkes sammen med eksisterende løsninger. Lisbeth Nielsen bemærkede, at projektet evt. kan tænkes sammen med henvisningshotellet og at der endnu ikke var truffet beslutning om en fanebladsløsning. Henrik Bjerregaard bemærkede hertil, at en satsning på eksisterende løsninger ikke fjernede behovet for et GOP-hotel.

5 Side 5 Vagn Nielsen bemærkede, at der både for dette projekt og for REFPARK-projektet var behov for et bedre beslutningsgrundlag. Dette kunne efterfølgende behandles i en skriftlig proces i styregruppen. Lisbeth Nielsen erklærede sig enig heri. Vagn Nielsen konkluderede, at indstillingen med de bemærkninger var godkendt. 8. IT og landsoverenskomsten mellem Speciallæger og Danske regioner. Ib Johansen orienterede om IT-indholdet af den nye overenskomst mellem Foreningen af Speciallæger og Regionernes Lønnings- og Takstnævn. Det fremgår af bl.a. af aftalen, at speciallægerne skal kunne kommunikere elektronisk med patienten, skal levere data til p-journalen, skal have adgang til den kommende regionale billeddatabase og kobles op til FMK inden udgangen af 2011, hvis sygehusene benytter FMK. 9. Status på Medcom 7 projekter Vagn Nielsen bemærkede, at der ikke var behov for nærmere gennemgang af det udmærkede udsendte statusmateriale. Morten Elbæk bemærkede, at man fsva. den nye løsning omkring laboratoriesvar forventer, at Datatilsynets krav hertil overholdes. Vagn Nielsen bemærkede hertil, at det er vigtigt, at der hele tiden er fokus på, at Datatilsynets krav overholdes. 10. Forvaltningsrevision af MedCom 2009 og årsrapport Indstillingen blev godkendt uden bemærkninger. 11. Regnskabsvurdering 4. kvartal 2010 Indstillingen blev godkendt uden bemærkninger. 12. Eventuelt -

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december 2011

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december 2011 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1002020 Dok. Nr.: 760294 Dato: 1. februar 2012 Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december

Læs mere

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj 2012

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj 2012 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 941826 Dato: 11. juni 2012 Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj

Læs mere

Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 1. marts 2012

Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 1. marts 2012 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 848000 Dato: 5. maj 2012 Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 1. marts 2012

Læs mere

Styregruppen for MedCom. Referat af møde i MedCom 7 s styregruppe den 9. september 2010 i Indenrigs-og Sundhedsministeriet.

Styregruppen for MedCom. Referat af møde i MedCom 7 s styregruppe den 9. september 2010 i Indenrigs-og Sundhedsministeriet. Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Styregruppen for MedCom Dato: 29 september 2010 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMMK Sags nr.: 1002020

Læs mere

Referat af møde i MedCom 7 s styregruppe den 18. november 2010 i Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

Referat af møde i MedCom 7 s styregruppe den 18. november 2010 i Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Styregruppen fort MedCom Dato: 24. november 2010 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMMK Sags nr.: 1002020

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for Med- Com 7

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for Med- Com 7 Indenrigs- og Sundhedsministeriet Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1002020 Dok. Nr.: 519545 Dato: 6. maj 2011 Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for Med- Com 7 Der indkaldes

Læs mere

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni 2013

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni 2013 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1248990 Dato: 26. juni 2013 Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni

Læs mere

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 11. oktober 2012

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 11. oktober 2012 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1083651 Dato: 01. november 2012 Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 11.

Læs mere

Sekretariat: Kathrine Støvring Nielsen (for Mogens Køllner), Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Sekretariat: Kathrine Støvring Nielsen (for Mogens Køllner), Indenrigs- og Sundhedsministeriet MedCom styregruppemøde d.4/3 2010 kl.10-13. Deltagere: Vagn Nielsen, Indenrigs- og Sundhedsministeriet Lisbeth Nielsen, Danske Regioner Mogens Engsig-Karup, Region Midtjylland Jan Kold, Region Hovedstaden

Læs mere

Afbud: Henrik Bjerregaard Svend Særkjær Peter M. Jensen Pia Kopke Mogens Engsig Ib Johansen. 1. Referat Godkendt. 2.

Afbud: Henrik Bjerregaard Svend Særkjær Peter M. Jensen Pia Kopke Mogens Engsig Ib Johansen. 1. Referat Godkendt. 2. N O T A T Medcom styregruppereferat 26.09.2013 Deltagerer: Lars Hulbæk Dorte Skov-Lassen Jan Pedersen Jens Rahbek Nørgaard Maiken Nielsen Shiauching Kenneth B. Ahrensberg Jens Parker Margrethe Harbo Christian

Læs mere

1) Godkendelse af referat fra 2. styregruppemøde i MedCom VI den 29. maj 2008.

1) Godkendelse af referat fra 2. styregruppemøde i MedCom VI den 29. maj 2008. Styregruppen for MedCom Referat af 3. møde i MedCom VI s styregruppe den 4. september 2008 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Lisbeth

Læs mere

Referat af 6. møde i MedCom VI s styregruppe den 28. maj 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade DK-1216 København K

Referat af 6. møde i MedCom VI s styregruppe den 28. maj 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade DK-1216 København K Styregruppen for MedCom Referat af 6. møde i MedCom VI s styregruppe den 28. maj 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet

Læs mere

Referat af 7. møde i MedCom VI s styregruppe den 3. september 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K

Referat af 7. møde i MedCom VI s styregruppe den 3. september 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Styregruppen for MedCom Referat af 7. møde i MedCom VI s styregruppe den 3. september 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet

Læs mere

Frokost. MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl

Frokost. MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl Frokost MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl. 10-15 Status på justering af arbejdsprogrammet for MedCom9 (2015) Tilbagemeldinger fra seminar i MedComs styregruppe 13/11-14 Fokus på Standarder,

Læs mere

Styregruppen for MedCom

Styregruppen for MedCom Styregruppen for MedCom Referat af 4. møde i MedCom VI s styregruppe den 27. november 2008 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet

Læs mere

1) Godkendelse af referat fra 8. styregruppemøde i MedCom V den 13. December 2007.

1) Godkendelse af referat fra 8. styregruppemøde i MedCom V den 13. December 2007. Styregruppen for MedCom Referat af 1. møde i MedCom VI s styregruppe den 6. marts 2008 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Niels

Læs mere

Referat fra 2. kronikerstyregruppemøde

Referat fra 2. kronikerstyregruppemøde Referat fra 2. kronikerstyregruppemøde Dato: 25.05.12 Vor ref.: HBJ/LHF Dato: Onsdag den 16. maj 2012 Sted: Deltagere: Danske Regioner, København Birgitte Drewes, NSI Mette Grønholt Harbo, Danske Regioner

Læs mere

Godkendelse Dato for godkendelse i RSI styregruppe: 6. maj 2011 Dato for godkendelse i projekstyregruppe: n/a p.t.

Godkendelse Dato for godkendelse i RSI styregruppe: 6. maj 2011 Dato for godkendelse i projekstyregruppe: n/a p.t. RSI KOMMISSORIUM 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel n/a p.t. Fælles Kroniker Data (KD) Dato + version 26. april 2011, version 0.3 RSI tema RSI pejlemærke Patient enpowerment

Læs mere

MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012

MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012 MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012 TAK FOR GAVERNE Flere billeder på Facebook MedCom8 koordineringsgruppe 4. oktober 2012, CSC Aarhus 10.15 11.30 11.45 12.45 14.45 Status

Læs mere

Temadag om MedCom8 VELKOMMEN

Temadag om MedCom8 VELKOMMEN MedCom Danish Centre for Health Telematics Temadag om MedCom8 VELKOMMEN MedCom Danish Centre for Health Telematics Temadag om MedCom8 Program 10.00-10.30 Velkomst, program og MedCom8 kort fortalt v. souschef,

Læs mere

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN.

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN. Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver

Læs mere

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar 2015

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar 2015 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse NOTAT Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPMACH Sags nr.: 1305366 Dok nr.: 1684612 Dato: 19. marts 2015 Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar

Læs mere

VELKOMMEN. MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl

VELKOMMEN. MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl. 10-15 DAGSORDEN: 10.00 1. Velkomst og præsentation 2. Referat fra sidst 3. Meddelelser 11.00 4. MedComs justerede arbejdsprogram 5. Status på udbredelse af

Læs mere

Velkommen. MC8CO møde

Velkommen. MC8CO møde Velkommen MC8CO møde 10-10-13 Dagsorden MC8CO møde 10/12 13 1. Velkomst, præsentation og referat fra sidst 2. It-strategi for sundhedsvæsenet 2013-2017 v. Tine Ohm Laursen, NSI 3. MedCom9 Status på indhold

Læs mere

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver en lang række initiativer, som forventes gennemført eller påbegyndt i aftaleperioden for

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver. November 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver. November 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver November 2011 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om it-understøttelsen af sygehusenes

Læs mere

at skabelonen senere tilpasses til kommende afrapporterings- og monitorerings skabeloner fra RSI og NSI.

at skabelonen senere tilpasses til kommende afrapporterings- og monitorerings skabeloner fra RSI og NSI. Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Styregruppen for MedCom Dato: 11. november 2010 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMMK Sags nr.: 1002020

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 5. møde i styregruppen for Med- Com 7

Dagsorden og indstillinger for 5. møde i styregruppen for Med- Com 7 Indenrigs- og Sundhedsministeriet Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1002020 Dok. Nr.: 446366 Dato: 17. februar 2011 Dagsorden og indstillinger for 5. møde i styregruppen for Med- Com 7 Der

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7

Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7 Styregruppen for Medcom Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7 Der indkaldes hermed til 1. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag d. 4.marts 2010 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 9 den 18. september

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 9 den 18. september Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPSZB Sags nr.: 1305366 Dok. Nr.: 1531226 Dato: 03. oktober 2014 Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 9 den 18. september

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI Styregruppen for MedCom Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI Der indkaldes hermed til 6. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 28.maj 2009 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2012

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2012 1/3 2013 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2012 Nedenfor er vist regnskabsvurderingen pr. 31. december 2012 det vil sige efter 50% af MedCom8 projektperioden. Oversigten er opdelt i to dele: Basisudgifter

Læs mere

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 30/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (75% af projektperioden)

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 30/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (75% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 30/6 2011 HBJ 10-08-2011 MedCom regnskabsvurdering pr. 30. juni 2011 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet efter 2.kvartal 2011 svarende til 75% af MedCom7 projektperioden.

Læs mere

Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it

Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 3. februar 2014 fra kl. 15:00 til 17:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Læs mere

Referat fra Fælles Kroniker Data møde

Referat fra Fælles Kroniker Data møde Referat fra Fælles Kroniker Data møde Projekt Klinisk Integreret Hjemmemonitorering KIH Region Hovedstaden AmbuFlex Deltagere Jan Petersen (PL) Torben Lage Frandsen (PL), Annette Lyneborg Nielsen Niels

Læs mere

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 10 den 22. juni 2016

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 10 den 22. juni 2016 Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPSZB Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 125866 Dato: 9. august 2016 Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 10 den 22. juni

Læs mere

Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel. 10. April 2014

Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel. 10. April 2014 Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel 10. April 2014 Begrebet Sundheds-IT Hvad mon det gavner med de sundhedsaftaler? SUNDHEDSAFTALER Formålet med sundhedsaftalerne er at bidrage

Læs mere

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Indstillinger 17-11-2008 4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november 2008 Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Status på arbejdet med det nationale program for telemedicin

Læs mere

Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9

Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9 Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPMACH Koordineret med: Sagsnr.: 1305366 Dok. nr.: 1870611 Dato: 27. januar 2016 Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9

Læs mere

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 10 den 6. oktober 2016

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 10 den 6. oktober 2016 Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPSZB Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 194312 Dato: 25. oktober 2016 Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 10 den 6. oktober

Læs mere

Mødet blev afholdt i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K

Mødet blev afholdt i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K Bilag 1.1 Referat fra bestyrelsesmøde den 6. september 2013, klokken 13:00-16:00. Mødet blev afholdt i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K Deltagere: Svend Særkjær,

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for Med- Com 8

Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for Med- Com 8 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 827291 Dato: 20. februar 2012 Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for Med- Com

Læs mere

Telemedicinsk landkort

Telemedicinsk landkort Baggrund og formål Den telemedicinske handlingsplan Organisering Det tætte samarbejde med regioner og kommuner Metode og kortlægningsparametre Overblik i bredden og muligheden for at gåmere i dybden Status

Læs mere

Opsamling på bilaterale dialogmøder om MedCom10

Opsamling på bilaterale dialogmøder om MedCom10 MedComs formandskab Klar skelnen mellem allerede vedtagne projekter og boblere, herunder FMK cave/beslutningsstøtte (Lægepraksis og kommuner) Svangre/vandrejournal (RSI) Fælles Sprog III implementering

Læs mere

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (100% af projektperioden)

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (100% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/12 2011 HBJ 12-02-2012 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2011 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet pr. 31 december 2011 svarende til 100% af MedCom7

Læs mere

Telemedicinsk landkort

Telemedicinsk landkort Baggrund og formål Den telemedicinske handlingsplan Organisering Det tætte samarbejde med regioner og kommuner Metode og kortlægningsparametre Overblik i bredden Status Udvalgte nationale initiativer Lokale

Læs mere

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom10 den 13. december 2017

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom10 den 13. december 2017 Sundheds- og Ældreministeriet REFERAT Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPMAHA Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 505122 Dato: 12-01-2018 Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom10 den 13. december

Læs mere

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (92% af projektperioden)

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (92% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/10 2011 HBJ 25-11-2011 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. oktober 2011 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet pr. 31 oktober 2011 svarende til 92% af MedCom7

Læs mere

3. Revideret kommissorium for MedComs styregruppe (orienteringspunkt)

3. Revideret kommissorium for MedComs styregruppe (orienteringspunkt) Indkaldelse og dagsorden til ekstraordinært møde i styregruppen for MedCom9 Der indkaldes hermed som aftalt til ekstraordinært møde i styregruppen for MedCom9 torsdag 15. januar 2015 kl 10.00 til 12.00

Læs mere

MedCom. PL- Leverandørforum. Danish Centre for. Health Telematics

MedCom. PL- Leverandørforum. Danish Centre for. Health Telematics PL- Leverandørforum PL- Leverandørforum PL leverandør / MC møde 20 septmber 2012 PL- leverandørforum møde september 2012 1. Referat fra sidste møde d. 10. maj http://www.medcom.dk/dwn5362 2. Siden sidst

Læs mere

Mødet blev afholdt den 19. maj 2014 fra kl. 11:30 til 14:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Mødet blev afholdt den 19. maj 2014 fra kl. 11:30 til 14:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Bilag 1. Referat fra møde den 19. maj 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 19. maj 2014 fra kl. 11:30 til 14:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Læs mere

2.4 Initiativbeskrivelse

2.4 Initiativbeskrivelse KL Danske Regioner Økonomi- og Indenrigsministeriet Social- og Integrationsministeriet Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Finansministeriet 2.4 Initiativbeskrivelse Fuldt digitaliseret kommunikation

Læs mere

ressourcetræk efterlyses, herunder forventet overførsel fra MedCom7 til MedCom8 Dialog i den kommende periode om MedComs rolle og ansvarsområde

ressourcetræk efterlyses, herunder forventet overførsel fra MedCom7 til MedCom8 Dialog i den kommende periode om MedComs rolle og ansvarsområde Sammenskrivning af høringssvar vedrørende forslag til MedCom8 30. november 2011/Lars Hulbæk Generelt Høringspart Høringssvar Forslag til håndtering Ministeriet for Sundhed og forebyggelse Rammebudget efterlyses,

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E

M Ø D E I N D K A L D E L S E Forskerparken 10 DK-5230 Odense M M Ø D E I N D K A L D E L S E Telefon 6543 2030 Direkte 6543 20LHO Telefax 6543 2050 E-mail www.medcom.dk Dato 31.03.14 Vor ref. DSL Referat 6. styregruppemøde for national

Læs mere

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. juli 2011

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. juli 2011 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. juli 2011 Nedenfor er vist regnskabsvurderingen pr. 31. juli 2012 det vil sige efter 29% af MedCom 8 projektperioden. Oversigten er opdelt i to dele: Basisudgifter og

Læs mere

Referat af 4. møde i styregruppen for MedCom10 den 28. november

Referat af 4. møde i styregruppen for MedCom10 den 28. november Sundheds- og Ældreministeriet REFERAT AF MØDE Enhed: Sundhedsøkonomi, Sygehusbyggeri, Koncernøkonomi og Analyse Sagsbeh.: DEPJEI Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 241145 Dato: 20. december 2016

Læs mere

Hovedpunkter. Den telemedicinske handlingsplan. Den konkrete implementering af det nationale Sårinitiativ Spørgsmål

Hovedpunkter. Den telemedicinske handlingsplan. Den konkrete implementering af det nationale Sårinitiativ Spørgsmål Hovedpunkter Den telemedicinske handlingsplan Det generelle De 5 konkrete initiativer sår er et af dem Den konkrete implementering af det nationale Sårinitiativ Spørgsmål Den telemedicinske handlingsplan

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Referat fra MedCom7-projektledermøde

Referat fra MedCom7-projektledermøde Referat fra MedCom7-projektledermøde Dato: 30.06.10 Vor ref.: HBJ Dato: Torsdag den 10. juni 2010 Sted: Deltagere: MedCom Peter Jan Pedersen, Region Hovedstaden Annette Lyneborg Nielsen, Region Hovedstaden

Læs mere

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC)

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) KOMMISSORIUM Basisinformation Titel Dato + version Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) 21-09-2018 + version 1.0 (MedCom)

Læs mere

Den nye digitaliseringsstrategi og de 22 initiativer, med fokus på punkt 3.2

Den nye digitaliseringsstrategi og de 22 initiativer, med fokus på punkt 3.2 Den nye digitaliseringsstrategi og de 22 initiativer, med fokus på punkt 3.2 Digitaliseringsstrategien og MedComs aktuelle arbejde med MedCom9 Organisatorisk understøttelse af MedComkommunikationen, henvendelse

Læs mere

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom Sundheds- og Ældreministeriet REFERAT AF MØDE Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPJEI Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 315903 Dato: 18. april 2017 Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom10-03.03.2017

Læs mere

1 Velkomst og præsentation Meddelelser Systemforvaltning

1 Velkomst og præsentation Meddelelser Systemforvaltning Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk REFERAT AF MØDE Dato: 14-08-2018 Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPJEI Sagsnr.: 1708602 Dok. nr.: 669516 Referat af 2.

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 13. styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Dagsorden og indstillinger for 13. styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Forskerparken 10 DK- 5230 Odense M Telefon 6543 2030 Mobil 2965 0172 Jan Petersen E-mail jap@medcom.dk, krc@medcom.dk Dato 29.10.2014 Vor ref. JAP & KRC Dagsorden og indstillinger for 13. styregruppemøde

Læs mere

1) Godkendelse af referat fra 1. styregruppemøde i MedCom VI den 6.marts 2008.

1) Godkendelse af referat fra 1. styregruppemøde i MedCom VI den 6.marts 2008. Styregruppen for MedCom Referat af 2. møde i MedCom VI s styregruppe den 29. maj 2008 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Deltagere: Niels Mortensen, Region Syddanmark Lisbeth Nielsen, Danske Regioner

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 3. møde i styregruppen for Med- Com 8

Dagsorden og indstillinger for 3. møde i styregruppen for Med- Com 8 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1052305 Dato: 03. oktober 2012 Dagsorden og indstillinger for 3. møde i styregruppen for Med-

Læs mere

Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN

Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 Velkomst, program - og status på anvendelsen af SDN Lars Hulbæk Souschef, MedCom LHF@medcom.dk

Læs mere

Notat om nyttiggørelse af MedComs opsparing i MedCom8-perioden

Notat om nyttiggørelse af MedComs opsparing i MedCom8-perioden 11. maj 2012/Lars Hulbæk Henrik Bjerregaard Jensen Notat om nyttiggørelse af MedComs opsparing i MedCom8-perioden 1. Baggrund MedComs styregruppe fastlagde over to møder og mellemliggende høringsrunde

Læs mere

Hvilke teknologier bruges allerede succesfuldt i sundhedssektoren? - Med fokus på IT understøttelse af det tværsektorielle samarbejde

Hvilke teknologier bruges allerede succesfuldt i sundhedssektoren? - Med fokus på IT understøttelse af det tværsektorielle samarbejde Hvilke teknologier bruges allerede succesfuldt i sundhedssektoren? - Med fokus på IT understøttelse af det tværsektorielle samarbejde 7. Marts 2011 Souschef, MedCom Programleder, National Telemedicin LHF@medcom.dk

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for MedCom VI Styregruppen for MedCom Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Tlf. +45 7226 9000 Fax. +45 7226 9001 E-mail sum@sum.dk Hjemmeside www.sum.dk Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for

Læs mere

MedCom9 koordineringsgruppe

MedCom9 koordineringsgruppe 1. Velkomst 2. Referat fra sidst 3. Meddelelser a. NSI: Målbilledanalyse b. PLO: PL-/PLO-/MC-samarbejdet c. Sundhed.dk: Skaleringsprogram d. MedCom: MC-styregruppemøde 15/5 v. Jan Petersen e. Andre 4.

Læs mere

Referat fra Styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Referat fra Styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Dato: 12.11.2014 Vor ref.: KRC Referat fra Styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Dato: 12.11.2014 Sted: Deltagere: Videomøde Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital (formand) Kurt

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 453055 Dato: 12-10-2017 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Dansk Industri: Netværk for Sundhedsteknologi

Dansk Industri: Netværk for Sundhedsteknologi Dansk Industri: Netværk for Sundhedsteknologi Jens Andersen Adm. direktør Region Sjælland Formand for RSI s styregruppe Sundheds-it: Mere i fokus end nogen sinde Myter om hvad der er godt, skidt og galt

Læs mere

Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 10 den 3. marts 2016

Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 10 den 3. marts 2016 Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPSZB Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 42246 Dato: 18. marts 2016 Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 10 den 3. marts

Læs mere

MedCom. Danish Centre for. Health Telematics. Velkommen. Lars Hulbæk

MedCom. Danish Centre for. Health Telematics. Velkommen. Lars Hulbæk MedCom Danish Centre for Health Telematics Velkommen Lars Hulbæk LHF@medcom.dk Agenda 1) Kort om MedCom 2) Den nationale strategi og MedCom9 3) MedComs basis opgaver 4) Afklaring af MedComs fremtidige

Læs mere

National implementering af telemedicinsk sårvurdering

National implementering af telemedicinsk sårvurdering Dorthe Skou Lassen, dsl@medcom.dk National implementering af telemedicinsk sårvurdering V/ Rikke Viggers, Konsulent MedCom National handlingsplan for udbredelse af telemedicin Regeringen/KL/Danske Regioner,

Læs mere

Mødet blev afholdt den 16. december 2013 fra kl. 15:00 til 18:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Mødet blev afholdt den 16. december 2013 fra kl. 15:00 til 18:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Bilag 1.1. Referat fra møde den 16-12-2013 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 16. december 2013 fra kl. 15:00 til 18:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 8. møde i styregruppen for Med- Com 7

Dagsorden og indstillinger for 8. møde i styregruppen for Med- Com 7 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1002020 Dok. Nr.: 742968 Dato: 6. december 2011 Dagsorden og indstillinger for 8. møde i styregruppen for Med- Com

Læs mere

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager)

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager) Dagsorden til mødet i Den tværsektorielle FMK-styregruppe Torsdag den 11. juni 2015 Mødelokale: Hospitalsledelsesmødelokale, Bygning 4, 1. sal, Nørrebrogade 44, 8000 Aarhus C Tidspunkt: 15.30-17.00 Virtuelt

Læs mere

MC8CO-møde. Torsdag 12/12 kl

MC8CO-møde. Torsdag 12/12 kl Velkommen MC8CO-møde Torsdag 12/12 kl 13-16.30 Dagsorden 1. Velkomst, præsentation og referat fra sidst 2. Meddelelser 3. Genoptræningsplan og evaluering af kommunalreformen v. Dorthe Skou Lassen, MedCom

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 546717 Dato: 20-02-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den 24-02-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 5. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 5. møde i styregruppen for MedCom VI MedCom s Styregruppe Dagsorden og indstillinger for 5. møde i styregruppen for MedCom VI Der indkaldes hermed til 5. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 5. marts 2009 kl. 10 13. Mødet afholdes

Læs mere

Regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 31/ (63% af projektperioden)

Regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 31/ (63% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/3 2010 HBJ 27-04-2010 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. marts 2010 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet efter 1.kvartal 2011 svarende til 63% af MedCom7 projektperioden.

Læs mere

Mødet blev afholdt den 9. oktober 2014 fra kl. 14:00 til 17:00 i lokale S27 i Ministeriet for sundhed og forebyggelse.

Mødet blev afholdt den 9. oktober 2014 fra kl. 14:00 til 17:00 i lokale S27 i Ministeriet for sundhed og forebyggelse. UDKAST Referat fra møde den 9. oktober 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 9. oktober 2014 fra kl. 14:00 til 17:00 i lokale S27 i Ministeriet for sundhed og forebyggelse.

Læs mere

Pia Kopke (formand), Børge Knudsen, Lone Kaalund Thiel, Caroline Thrane.

Pia Kopke (formand), Børge Knudsen, Lone Kaalund Thiel, Caroline Thrane. N O T A T Refer fra møde i Styregruppen for fællesoffentlig systemforvaltning af sundheds-it (FSI). Mødet fandt sted i Danske Regioner, torsdag den 3. maj 2018 kl. 13.00-16.00. 18-06-2018 EMN-2017-00757

Læs mere

Referat fra 3. møde i MC8-koordineringsgruppen

Referat fra 3. møde i MC8-koordineringsgruppen Dato: 25.10.12 Vor ref.: LHF Referat fra 3. møde i MC8-koordineringsgruppen Dato: Torsdag den 4. oktober 2012 Sted: Deltagere: CSC Scandihealth, Århus Helle Beck Hesthaven, Region Nordjylland Thomas Koldkur

Læs mere

Linie 5: Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende:

Linie 5: Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende: Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse Siden Sidst 20.februar 2008 Ib Johansen JANUAR 2008 - KÆMPE - EDI-REKORD, 4.401.989 måned. En usædvanlig og markant stigning i EDI anvendelsen. På blot et år

Læs mere

1. Kommunikation vedr. hjælpemidler via korrespondancemeddelelser (sygehuse og kommuner)

1. Kommunikation vedr. hjælpemidler via korrespondancemeddelelser (sygehuse og kommuner) Referat fra mødet den 16. januar i Forum for elektronisk kommunikation Deltagere: Peter Bræum, Aalborg Kommune Grethe Nielsen, Frederikshavn Kommune Karina Eriksen, Hjørring Kommune Hanne Rasmussen, Brønderslev

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 24111/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

Bilag 1. Referat fra møde i den Nationale Bestyrelse for Sundheds-it. Mødet blev afholdt den 16. april 2015 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Bilag 1. Referat fra møde i den Nationale Bestyrelse for Sundheds-it. Mødet blev afholdt den 16. april 2015 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Bilag 1. Referat fra møde i den Nationale Bestyrelse for Sundheds-it Mødet blev afholdt den 16. april 2015 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Deltagere: Nanna Skovgaard, Ministeriet for sundhed

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 14. styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Dagsorden og indstillinger for 14. styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Forskerparken 10 DK- 5230 Odense M Telefon 6543 2030 Mobil 2965 0172 Jan Petersen & Kirsten Ravn Christiansen E-mail jap@medcom.dk, krc@medcom.dk Dato 16.02.2015 Vor ref. JAP & KRC Dagsorden og indstillinger

Læs mere

Møde i styregruppen for Projekt Fælles medicingrundlag

Møde i styregruppen for Projekt Fælles medicingrundlag Devoteam Consulting A/S Tuborg Parkvej 10 DK-2900 Hellerup Copenhagen, Denmark Tel +45 39 45 07 00 Fax +45 39 45 07 77 E-mail info@devoteam.dk www.devoteam.dk 01-05-2007 Møde i styregruppen for Projekt

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 010212/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it

Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afhold i kl. 13.00 16.00 den 1. februar 2017 i Danske Regioner. Deltagere Annemarie Lauritsen, Sundheds- og Ældreministeriet (formand)

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Dagsorden Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 14. dec. 2015 kl 15.30-17.30 i mødelokale SAN, IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune (kommunal

Læs mere

Mødet blev afholdt kl den 10. oktober 2016 i Sundheds- og Ældreministeriet.

Mødet blev afholdt kl den 10. oktober 2016 i Sundheds- og Ældreministeriet. Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt kl. 13.00 17.00 den 10. oktober 2016 i Sundheds- og Ældreministeriet. Deltagere: Annemarie Lauritsen, Sundheds- og Ældreministeriet

Læs mere

10. møde i Styregruppen for den ældre medicinske patient

10. møde i Styregruppen for den ældre medicinske patient Emne 10. møde i Styregruppen for den ældre medicinske patient Mødedato Onsdag den 6. marts 2013 kl. 10.00 11.30 Sted Deltagere Steen Dalsgård Jespersen, (formand) Arne Cyron, Region Sjælland Britt Bergstedt,

Læs mere