Generalforsamlingsreferat 2007.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generalforsamlingsreferat 2007."

Transkript

1 1 Generalforsamlingsreferat År 2007, den 30. april kl afholdtes ordinær generalforsamling i Ejerforeningen THYLANDSHUSE i Grøndalskirkens menighedslokaler, Hulgårdsvej 2, 2400 NV. Til stede var Bestyrelsen: Anne Mogensen, Brian Clausen og Martin Buchtrup. For administrator, Dansk Financia A/S, mødte Bettina Nielsen. Der er 76 ejerlejligheder (heraf er 4 kælderrum, der kan lejes/sælges). Ved præsentationsrunde konstateredes det, at ejere af 17 ejerlejligheder var repræsenteret på generalforsamlingen, heraf en med fuldmagt. Ejeren af de 9 usolgte lejligheder var ikke repræsenteret. I henhold til foreningens vedtægter behandledes følgende DAGSORDEN A. Valg af dirigent. Formanden for bestyrelsen, Anne Mogensen, bød velkommen. Formanden foreslog Bettina Nielsen fra Dansk Financia valgt som dirigent. Forslaget blev godkendt. Referent: Gitte Nissen. Dirigenten takkede for valget og konstaterede, at generalforsamlingen i overensstemmelse med vedtægternes 10 var rettidigt og lovligt indvarslet og beslutningsdygtig. B. Bestyrelsens aflæggelse af årsberetning for det senest forløbne år. Formanden for bestyrelsen, Anne Mogensen meddelte: Der har ikke været mange tiltag fra bestyrelsen i år. Det skyldes, der ikke har været mange henvendelser fra ejerne, hvilket må betyde, at alle er tilfredse. Lamper i opgange. Der er opsat nye lamper i opgangene, der er med en selvtændende sensor, hvilket skulle være besparende, da der ofte var meget store problemer og reparationer på de gamle. Der har i starten været et problem med de nyopsatte lys i visse opgange, hvor sensoren, der skal tænde lyset brændte sammen. Det er ikke alle opgange, der var berørt af problemet, og det er rettet nu. Udskiftet møntautomat i vaskekælderen. Vores indtryk er, at folk er tilfredse med denne løsning og det har lettet arbejdsgangene for Søren og de problemer der var med købmanden er løst. Prisen er hævet som aftalt på sidste generalforsamling, dette for at undgå, at vaskeriet kører med underskud. Der er desværre udsigt til investeringer i den nærmeste fremtid, da vaskemaskinen i den gule blok nok skal udskiftes. Altanerne: Altanerne er langt om længe færdiggjort. Det sidste arbejde var de 8 udskiftninger af altanbunde og 2 rækværk. Maling af opgangene: Som aftalt ved sidste generalforsamling var projektet i 2006 maling af de ni opgange. Der har desværre været lidt opstartsvanskeligheder efter de første tre opgange. Bestyrelsen havde valgt et malerfirma, men kvaliteten af arbejdet levede ikke op til det forventede, så arbejdet blev afbrudt og der blev indgået et nyt samarbejde med et andet firma. Der er i midlertidigt ikke penge på dette års budget, trods ekstraopkrævning i efteråret, til at færdiggøre alle opgangene, som det også fremgår af regnskabet. Det vender vi tilbage til. Det har ikke gjort arbejdet dyrere, at der er valgt et andet firma, da tilbudet er udregnet per opgang.

2 2 Afstemninger der vil påvirke fællesudgifterne i år: Der vil være en afstemning senere om, hvorvidt, fællesudgifterne skal hæves resten af året, for at kunne færdiggøre malerarbejdet i år. Der vil også være en afstemning om, der skal opsættes postkasser. Dette er lovpligtigt 2009 Kontakt til Søren og rekvirering af håndværkere. Sagen er, at der har været en del beboere, der selv har rekvireret håndværkere til forskelligt, og har forventet at få regningerne betalt. Sådan fungerer det ikke. Søren eller Dansk Financia skal ALTID kontaktes. Det er kun ved sprængte vandrør og lignende situationer, der ikke kan vente til næste hverdag, at man i nødstilfælde selv kan kontakte en af husets håndværkerkontakter. Vi er klar over, at der har været gamle sedler oppe i visse opgange med numre på håndværkere vi ikke længere bruger. Der vil snart komme nye opslag op med retningslinier og de korrekte numre. Samtidig vil vi minde om, at hvis man selv rekvirerer fremmede håndværkere til arbejde inde i en lejlighed (vvs eller varme), vil det være en meget god ide også at kontakte Søren, idet varmesystemet og rørføringen i resten af huset ofte belastes af arbejdet. Her tænker jeg på problemer der opstår, hvis der ikke luftes ud de rigtige steder i systemet, eller ventiler der ikke åbnes eller lukkes korrekt. Hvis Søren får mulighed for at vise håndværkerne til rette, hjælper det os alle sammen, både varme- og vandmæssigt, men også økonomisk, så der ikke efterfølgende skal udføres ekstraarbejde på fællesanlægget. Med hensyn til kontakt til Søren, så vil vi bede jer om fortrinsvis at ringe til ham i normal arbejdstid (kl. ca 07-15). Han har også en mailadresse, som han ofte tjekker, og han prøver at svare så hurtigt som muligt. Lad være med at kontakte ham i aftentimerne, hvis ikke det er noget meget akut, der skal handles hurtigt på! Han har også krav på et privatliv. Vi minder om faciliteter i haverne: Der er borde og bæmke i både den røde og den gule gård, og der er ekstra udstyr (hynder, værktøj og grill) i skuret i den røde gård: indgang fra græsplænesiden, din kældernøgle duer til låsen. Ved kældernedgang i rød gård er et rum med græsslåmaskine mv. til lån for de beboere der har en lille have. Affaldscontainer storskrald: Der sker en del renovering af boliger i disse år, folk køber nye møbler og de flytter ind og ud. HUSK at vi har en storskraldscontainer i den røde gård, den gælder for alle beboere, og der er altid en af lugerne der er uden lås på evt. kan man åbne hele gavlen inde fra græsplænesiden, hvis det er nødvendigt at få noget langt ind. Lad de almindelige affaldscontainere blive brugt til husholdningsaffald. Af hensyn til rotter skulle man gerne kunne lukke lågene på affaldscontainerne, og der er svært, når der ligger tæppe- og møbelrester i dem. OBS Du skal selv sørge for bortskaffelsen af hårde hvidevarer og bygningsaffald. Spørg evt. Søren, hvordan det lettest sker. Beretningen blev godkendt.

3 3 C. Bestyrelsens og DF s aflæggelse af årsregnskabet med påtegning af revisor, administrator og bestyrelse til godkendelse. Bettina Nielsen gennemgik det udsendte regnskab for år 2006 incl. specifikation af afholdte vedligeholdelsesudgifter. Specielt vedr. side 7 (Punktet Resultatopgørelsen vedr. Indtægter:) Lejeindtægt er af kælderrum. Der er et lille overskud på vaskeri, men vi ved nu, at der skal bruges penge i 2007, da en af maskinerne er ved at blive for dyr i reparationer. Der figurerer en renteindtægt pga de hensættelser der er foretaget mhp videreførsel af arbejdet med opgangene. Det er Alm. Brand Bank, der giver os den bedste rente. Specielt vedr. side 7 (Punktet Resultatopgørelsen vedr. Idgifter:) Vores vandforbrug er gennem årene faldet også i 2006, hvor det faldt med 5%, men til gengæld har der været prisstigning på 15%. Udgifterne for elektricitet er væsentligt højere end budgetteret. Det skyldes, som forklaret sidste år, at der for nogle år siden var en defekt måler, at vi har måttet leve med et skønnet forbrug, der sidste år ikke svarede til det faktiske forbrug. Forbrugsændringen efter opgangssensorerne kan ikke tjekkes før næste år. Vi har skiftet forsikringsselskab til Købstædernes Forsikring og opnået en billigere forsikring. Udgifterne til Servicefirmaet includerer bl.a. Sørens løn, snerydning, salt og grus. Især de sidste poster var der meget af i 2006, hvor vi havde ret lang sneperiode. Udgifterne til trappevask er større end budgetteret, fordi der i sidste års regnskaber var glemt at blive påført udgifterne for december Desuden optræder her rengørimg efter håndværkerne der har sået for de første opgange. Punkter vedligeholdelse skal ses i forhold til at der hensættes ,00kr til færdiggørelsen af opgangene i Regnskabet blev godkendt. D. Forelæggelse af årsbudget for 2007 til godkendelse: Dette punkt indeholder de alm. poster (se nedenfor), men desuden oplæg til afstemning om to forskellige ekstra-opkrævninger, som generalforsamlingen bedes tage stilling til. Se nedenfor, hvordan det gik. Specielt vedr. punktet Indtægter: I henhold til beslutning på sidste års generalforsamling blev der pr. 1. oktober 2006 opkrævet et èngangsbeløb m.h.p. både færdiggørelse af altanerne og maling af samtlige opgange i årsskiftet Den forskel vi kan se i Budgetforslaget 2007 og det faktiske regnskab 2006 skyldes denne ekstraopkrævning på i alt kr. Der er budgetteret med renteindtægt, fordi vi har penge stående (hensættelser da arbejdet ikke er færdigt). Specielt vedr. punktet Udgifter: Vand: Ganske vist er vores forbrug faldende, men pga stigende priser har vi været nødt til at sætte den forventede udgift op.

4 4 El-udgifterne har vi også budgetteret højere pga chokket i Vedligeholdelse (se Budgetforslagets side 2). Her er der tale om færdiggørelsen af altanbundene samt de resterende opgange, der skal males. Det har vist sig med de første tre opgange, at arbejdet ikke blev gjort godt nok, og der er skiftet til andet firma. Men det har også vist sig, at den budgetterede pris på hver enkelt opgang ikke var stor nok. Arbejdet er simpelthen dyrere end forventet. To forskellige oplæg til ekstra-opkrævninger. 1. Hvis vi godkender det foreliggende budget, der indeholder færdiggørelse af opgangene i 2007 og ikke andet, vil det kræve en ekstra-opkrævning på 11,6% pr. fordelingstal, dvs. i alt ca kr. Beløbet opkræves ved en stigning af fællesudgifterne fra og indtil årets udgang. 2. Hvis vi udover dette også iår ønsker at få opsat postkasser lige inden for opgangsdørene (noget, der skal ske ved lov senest i 2009, så det skal snart gøres), vil fællesudgifterne i stedet for at stige med 11,6% i stedet stige med 23,4% for resten af året, startende med Der blev foretaget afstemning, og det blev besluttet at forslag 1 blev fulgt. Af forslaget fremgår det, at fællesudgifterne nedsættes til normalt niveau ved årsskiftet. Med hensyn til spørgsmålet om postkasserne, er vi pga lovændringen nødt til at tage punktet op igen ved næste generalforsamling. Kommentar til vedligeholdelsesudgifterne fra Åløkkevej 29, st,th: Det undrer mig, at man ikke har budgetteret med renovation af fortovet på Åløkkevej? For et par år siden blev fliserne på Vanløse Alle udskiftet, men selvom der allerede da var flere knækkede på Åløkkevej skete det ikke her. Siden har strenge vintre og tunge køretøjer gjort det meget farligt at gå på især fortovet ud for nr 29 og 27. Man kan ikke se det, men der er storevandfyldte huller under fliserne, og de vipper uberegneligt. Mange får oversprøjtet bukser og sko, og det er spørgsmål om tid, før der sker et alvorligt uheld, der vil give et sagsanlæg. Jeg skrev ikke noget om det ved deadline i februar, fordi jeg regnede med at det var så åbenlyst et problem, at man havde taget højde for det. Svar fra Bettina N, DF: Når det ikke er med som et forslag, kan det ikke indføjes i budgettet. Mon det ikke kan vente til næste år? Arbejdsplan for 2007: Maling af opgangene færdiggøres. Med maling forstås udbedring af huller i vægge og lofter, maling af lofter, loftsløb, vægge, entredøre, indvendig side af hoveddør, kælderdøre og loftsdøre samt alt træværk på trapperne. Kommentar fra nr. 15, 3.sal: Der er stadig problemer med staldvinduet i taget over opgangen. I stærkt regnvejr slår regnen ind. Dette blev også pointeret sidste år. Inden malerne kommer til vores opgang, bør dette ordnes. Bettina Nielsen noterer dette, og tagvinduerne i trappeopgangene vil blive tjekket / forsynet med tætningslister. Budgetforslaget blev godkendt.

5 5 E. Valg af bestyrelsesmedlemmer. Dirigenten oplyste, at Karin Knudsen og Martin Buchtrup afgår af personlige årsager. I stedet blev indvalgt med akklamation: Camilla Larsen og Ewa Jensen. Bestyrelsen har herefter følgende medlemmer: Formand: Anne Mogensen, Vanløse Alle 9, 1.th, 2720 Vanløse (valgt 2006) Brian Clausen, Vanløse Alle 7, 1.th, 2720 Vanløse (valgt 2006) Alice Andreasen, Vanløse Alle 27,2.th, 2720 Vanløse (valgt 2006) Camilla Larsen, Vanløse Alle 15, 2. mf, 2720 Vanløse (valgt 2007) Ewa Jensen, Åløkkevej 34, 2.th, 2720 Vanløse (valgt 2007) Hvervet som bestyrelsesmedlem gælder for to år ad gangen. F. Valg af suppleanter: Dirigenten oplyste, at Charlotte Ipsen er på valg, men at hun ikke modtager genvalg. Desuden, at da Ewa Jensen indtræder i bestyrelsen og hermed ophører som suppleant uden at være på valg, skal der vælges to suppleanter, den ene for et år. Der blev med akklamation valgt to suppleanter: Ydalina Moreno, Vanløse Alle 11, 3.sal tv, 2720 Vanløse (valgt 2007 for to år) Gitte Nissen, Åløkkevej 29, st th, 2720 Vanløse (valgt 2007 for et år) Hvervet som suppleant gælder normalt for to år ad gangen. G. Valg af statsautoriseret revisor: Grant Thornton Revisionsaktieselskab blev enstemmigt genvalgt. H. Indkomne skriftlige forslag : Der var indkommet forslag fra Brian Clausen i nr 7, om forbud mod at holde kat. Der har været adskillige eksempler de seneste år på at katte har skidt i kælderen, i opgangene, og der er kattelorte i græsset i den røde gård, som lugter og generer fordi man skal fjerne dem inden man kan lægge sig i solen. Debat: Der er enighed om at der er sket en stigning af gener. Men også at generne i kældre og opgange var værst, da der var nogle døre, som ikke lukkede hurtigt nok, eller blev holdt åbne. Desuden ved man jo ikke, om lortene kommer fra nogle af ejendommens katte eller andre, som vi ikke kan bestemme over. Der er også enighed om at der ingen gener er fra indekattene på 1. og 2.sal, der ikke kommer ud eller kun kommer ud iført line. Derimod er det set ved nogle stuelejligheder, at man har opsat kattelem i havedøren, eller at man lader katten springe ud af vinduet ned på træ-altanen udenfor. Der er altså en risiko for at det bl.a. er disse katte, der skider rundt omkring foruden evt. vilde eller naboers katte (eller ræve??) I vedtægterne står der, at man kan tillade kat, såfremt den ikke er til gene for andre. Følgende handlingsplan vedtages: Der opsættes opslag i opgangene, at nu strammes der op over for katte-ejere, der lader katte gå frit. Alle opfordres til at mærke sig, om bestemte katte besørger i haverne eller på fællesarealerne, samt hvordan pgld. kat(te) ser ud, så man kan få kontaktet ejerne. Bestyrelsen vil kontakte katte-ejere i stue-etagen personligt.

6 6 I. Eventuelt. Der er tilløb til fælles HAVEDAG i hhv. den røde og den gule gård. Alle er velkomne, både med hjælp, gode råd, hyggelige snakkepauser, og til at følge op på havedag(ene) med fælles grill. Hold øje med opslag i opgangene. Der står ting og flyder i kældergangen nr , og også i nogle af loftsgangene. Af hensyn til brandfare BEDES MAN FJERNE, hvad man bare har henstillet. Desuden opfordrer forsamlingen til, at Søren får fjernet både de henstille ting og de afdøde cykler, som igen har hobet sig op. I relation til punktet om skraldecontaineren og containerne til huisholdningsaffald laves der skilte til opsætning de relevante steder. Der laves opslag med nyttige oplysninger, når Søren er taget på råd, f.eks. med diverse telefonnumre, men også: hvordan låner man en sækkevogn, når man har brug for at rydde op, feks, i forbindelse med flytning. INGEN PARKERING I BRANDVEJEN ind til den røde gård!!!! Desværre har vi flere gange set unge, der parkerer en bil ved indkørslen til den røde gård. BRANDBILERNE SKAL KUNNE KOMME TIL!!!! Nu vi snakker om brand så må det være en selvfølge, at der IKKE RYGES på lofterne!! Og man bedes lade være med at smide skodder i opgange eller på lofter. Og så efterlyses gode forslag til hvad der skal ske med det tidligere rullerum i kælderen i nr. 29. Lige nu har vi opmagasineret nogle af de hegn, der endnu mangler at blive sat op i fælleshaverne, men rummet kan jo godt bruges til andet... Der var herefter ikke flere, der ønskede ordet, og generalforsamlingen hævedes kl Som dirigent: Bettina Nielsen Umiddelbart efter generalforsamlingen afholdt bestyrelsen møde og konstituerede sig med Anne Mogensen som formand. Referent: Gitte Nissen.

Generalforsamlingsreferat 2005.

Generalforsamlingsreferat 2005. Generalforsamlingsreferat 2005. År 2004, den 11. april kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling i Ejerforeningen THYLANDSHUSE i Grøndalskirkens menighedslokaler, Hulgårdsvej 2, 2400 NV. Til stede

Læs mere

Generalforsamlingsreferat 2009.

Generalforsamlingsreferat 2009. 1 Generalforsamlingsreferat 2009. År 2009, den 23. marts kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling i Ejerforeningen THYLANDSHUSE i Grøndalskirkens menighedslokaler, Hulgårdsvej 2, 2400 NV. Til stede

Læs mere

Generalforsamlingsreferat 2008.

Generalforsamlingsreferat 2008. 1 Generalforsamlingsreferat 2008. År 2008, den 14. april kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling i Ejerforeningen THYLANDSHUSE i Grøndalskirkens menighedslokaler, Hulgårdsvej 2, 2400 NV. Til stede

Læs mere

Generalforsamlingsreferat 2012.

Generalforsamlingsreferat 2012. 1 Generalforsamlingsreferat 2012. År 2012, den 30 april kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling i Ejerforeningen THYLANDSHUSE i Vanløse kulturhus, Frode Jacobsens Plads 4, 2720 Vanløse. Til stede

Læs mere

Generalforsamlingsreferat 2006.

Generalforsamlingsreferat 2006. 1 Generalforsamlingsreferat 2006. År 2006, den 3. april kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling i Ejerforeningen THYLANDSHUSE i Grøndalskirkens menighedslokaler, Hulgårdsvej 2, 2400 NV. Til stede

Læs mere

Generalforsamlingsreferat 2004.

Generalforsamlingsreferat 2004. Generalforsamlingsreferat 2004. År 2004, den 19. april kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling i Ejerforeningen THYLANDSHUSE i Grøndalskirkens menighedslokaler, Hulgårdsvej 2, 2400 NV. Til stede

Læs mere

V/ FORMAND JAKOB FRANDSEN, VALBYGÅRDSVEJ 76 A, ST.TH., 2500 VALBY - TLF. 35 10 80 96 Valby, den 26.05.2008

V/ FORMAND JAKOB FRANDSEN, VALBYGÅRDSVEJ 76 A, ST.TH., 2500 VALBY - TLF. 35 10 80 96 Valby, den 26.05.2008 EJERFORENINGEN VALBYGÅRDSVEJ 76, A & B V/ FORMAND JAKOB FRANDSEN, VALBYGÅRDSVEJ 76 A, ST.TH., 2500 VALBY - TLF. 35 10 80 96 Valby, den 26.05.2008 GENERALFORSAMLINGSPROTOKOLLAT FOR DEN ORDINÆRE GENRERALFORSAMLING

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling den 24 april 2008.

Referat af den ordinære generalforsamling den 24 april 2008. Side 1 af 5 Referat af den ordinære generalforsamling den 24 april 2008. Den ordinære generalforsamling startede kl. 18.00 hvor Ejerforeningen var vært med pølser og en øl/vand. Til generalforsamlingen

Læs mere

Indledende kommentarer og velkomst:

Indledende kommentarer og velkomst: 1 År 2014, onsdag den 30. april kl. 19.00 afholdtes der ordinær generalforsamling i E/ F Pilegårdsvej 22-58, 2730 Herlev. Generalforsamlingen blev afholdt i ejerforeningens lokale, Pilegårdsvej 58, kælderen.

Læs mere

Andelsboligforeningen Tustrup

Andelsboligforeningen Tustrup Andelsboligforeningen Tustrup Katrinedalsvej 48, Tustrupvej 4 og 2 A-B, 2720 Vanløse Ordinær generalforsamling den 26. november 2014 kl. 17.00 Den 26. november 2014, kl. 17.00 afholdtes ordinær generalforsamling

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling 2014. i A/B Blidahlund/Esperancegården. Afholdt den 30. april 2014 kl. 18.00

Referat af ordinær generalforsamling 2014. i A/B Blidahlund/Esperancegården. Afholdt den 30. april 2014 kl. 18.00 Referat af ordinær generalforsamling 2014 i A/B Blidahlund/Esperancegården Afholdt den 30. april 2014 kl. 18.00 Generalforsamlingen blev afholdt med følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny

Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny Dagsorden 1 valg af dirigent 2 bestyrelsens beretning ved formanden 3 aflæggelse

Læs mere

GENERALFORSAMLINGSREFERAT

GENERALFORSAMLINGSREFERAT J. nr. 4948/20 GENERALFORSAMLINGSREFERAT Onsdag den 24. april 2013 kl. 18.00 afholdtes ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Porcelænshaven i CBS lokaler (PH407), Porcelænshaven 26, 2000 Frederiksberg.

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 21. marts Side 1 af 7 Referat fra generalforsamling 18. marts 2010 Mødested Fælleshuset Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsens beretning 4. Forelæggelse

Læs mere

Dagsordenens punkt 2: Bestyrelsens beretning for det senest forløbne år.

Dagsordenens punkt 2: Bestyrelsens beretning for det senest forløbne år. 10. maj 2014 Referat af generalforsamling i Virumbo IV den 22. april 2014 Birgit Kjeldsen, Lise Bonde, Birthe Mikkelsen, Ib Højbjerg, Lise Mundt, Lars Friis, Anders, Martin Hou, Keld Greenaae, Jakob Tønnesen,

Læs mere

Ejerforeningen Tranebærhaven

Ejerforeningen Tranebærhaven År 2014, Tirsdag den. 13.maj kl. 18.30, afholdtes ordinær generalforsamling i på Ishøj Idrætscenter Kursuslokale 2-3, Vejledalen 17, 2635 Ishøj. Til stede var bestyrelsesmedlemmerne Formand Per B Madsen,

Læs mere

ORDINÆR GENERALFORSAMLING

ORDINÆR GENERALFORSAMLING ORDINÆR GENERALFORSAMLING Torsdag d. 24. april kl. 19.00 i børnehaven, Beatesmindevej 175. Fremmødte (navn og lejlighedsnummer): Linh Dam (97), Bjarne Nielsen og Hanne Mette Jensen (107), Ghita Klitgaard

Læs mere

Bilag 1. Generalforsamling A/B Lykkehøj 28. april 2015 Velkommen til A/B Lykkehøjs generalforsamling 2015. Særlig velkomst til de nye andelshavere som er kommet til i det forgangne år. Vi har inviteret

Læs mere

Ordinær generalforsamling AB Bentzonsvej 38-44 6. april 2006. Bestyrelsens Beretning

Ordinær generalforsamling AB Bentzonsvej 38-44 6. april 2006. Bestyrelsens Beretning Ordinær generalforsamling AB Bentzonsvej 38-44 6. april 2006. Bestyrelsens Beretning Bestyrelsen: Tommy Munk (formand) Frederiksberg 5.4.2006 Helle Bjerre Peter Vendrup Tatiana Scharnberg Bestyrelsens

Læs mere

Referat Afdelingsmøde afdeling 32

Referat Afdelingsmøde afdeling 32 Referat Afdelingsmøde afdeling 32 Vedrørende: Afdelingsmøde i afdeling 32 Sted: Nyboesgade 1A, Kælderen, 7100 Vejle Dato: Den 21. januar 2015, kl. 19.00 Deltagere: Dagsorden: Referent: Pkt. 1: 19 beboere

Læs mere

GENERALFORSAMLINGSREFERAT

GENERALFORSAMLINGSREFERAT GENERALFORSAMLINGSREFERAT År 2006, onsdag 19. april kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling i ejerlejlighedsforeningen Skotgården på Ordrup Kro, Teatersalen, Ordrupvej 114, 2920 Charlottenlund. Indledningsvis

Læs mere

Referat Afdelingsmøde afdeling 1

Referat Afdelingsmøde afdeling 1 Referat Afdelingsmøde afdeling 1 Vedrørende: Afdelingsmøde i afdeling 1 Sted: Festsalen, Treschowsgade 2 Dato: Den 19. januar 2015, kl. 19.00 Deltagere: Dagsorden: 48 beboere samt bestyrelsen ved 44 lejemål

Læs mere

Grundejerforeningen Skærbo

Grundejerforeningen Skærbo Grundejerforeningen Skærbo Referat fra Generalforsamlingen onsdag d. 27. februar 2013 Den årlige generalforsamling blev afholdt i Skæring Kirke. Følgende husstande var mødt frem: 21, 25, 27, 29, 33, 37,

Læs mere

Referat af 21. ordinære generalforsamling 8. april 2010

Referat af 21. ordinære generalforsamling 8. april 2010 Referat af 21. ordinære generalforsamling 8. april 2010 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Forelæggelse af årsregnskab, forslag til værdiansættelse og eventuel revisionsberetning,

Læs mere

Afdelingsmøde i afdeling 7 Onsdag den 07.09.2015 På Motel La Tour

Afdelingsmøde i afdeling 7 Onsdag den 07.09.2015 På Motel La Tour Afdelingsmøde i afdeling 7 Onsdag den 07.09.2015 På Motel La Tour DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent og referent. 2. Godkendelse af forretningsorden. 3. Fremlæggelse af afdelingsbestyrelsens beretning. 4.

Læs mere

Dagsorden. 7. Valg til afdelingsbestyrelsen. 8. Valg af suppleanter til afdelingsbestyrelsen. 9. Eventuelt. 45 husstande var repræsenteret kl. 19:00.

Dagsorden. 7. Valg til afdelingsbestyrelsen. 8. Valg af suppleanter til afdelingsbestyrelsen. 9. Eventuelt. 45 husstande var repræsenteret kl. 19:00. År 2009, den 23. september kl. 19:00, afholdtes ordinært afdelingsmøde i Boligselskabet af 1961 i Greve (BS61), afdeling Grønlykkeparken. Mødet afholdtes i beboerlokalerne, Grønlykkeparken 25, 2670 Greve,

Læs mere

Referat af afdelingsmøde den 12. september 2011

Referat af afdelingsmøde den 12. september 2011 Referat af afdelingsmøde den 12. september 2011 Dagsorden: 1. Velkomst og valg af dirigent. 2. Valg af stemmeudvalg og referent. 3. Afdelingsbestyrelsen årsberetning. 4. Godkendelse af afdelingens driftsbudget

Læs mere

Der var mødt repræsentanter for 49 lejligheder (heraf 4 ved fuldmagt) med et samlet fordelingstal på 388,0/1.000,2)

Der var mødt repræsentanter for 49 lejligheder (heraf 4 ved fuldmagt) med et samlet fordelingstal på 388,0/1.000,2) År 2009, den 10. marts kl. 19.00 afholdtes i Copenhagen Europe Center, Vesterbrogade 149, 1620 København V, ordinær generalforsamling i ejerforeningen Platanhusene. Der var mødt repræsentanter for 49 lejligheder

Læs mere

Generalforsamlingsreferat

Generalforsamlingsreferat Generalforsamlingsreferat År 2016, tirsdag den 3. maj kl. 19:00 afholdtes ordinær generalforsamling i Ejerforeningen Annebergparken 10. Til stede på generalforsamlingen var repræsentanter for følgende

Læs mere

REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING HELLIGÅNDSHUSET TIRSDAG DEN 25. JUNI 2013 KL. 19:00

REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING HELLIGÅNDSHUSET TIRSDAG DEN 25. JUNI 2013 KL. 19:00 REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING HELLIGÅNDSHUSET TIRSDAG DEN 25. JUNI 2013 KL. 19:00 Fremmødte: 10 + 1 fuldmagt Afmeldinger: 2 Ad 1) Valgt til dirigent formand Helene Olsen (HO), valgt til referent

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i ejerforeningen Sauershøj den 22. april 2015

Referat fra ordinær generalforsamling i ejerforeningen Sauershøj den 22. april 2015 Referat fra ordinær generalforsamling i ejerforeningen Sauershøj den 22. april 2015 Dirigent: Malene Aarup-Kristensen Referent: Tonie Bunch Bertelsen Valg af dirigent Malene Aarup-Kristensen blev valgt.

Læs mere

Afdelingsmøde afd. 6 Bøgeparken, den 25. april 2016

Afdelingsmøde afd. 6 Bøgeparken, den 25. april 2016 Afdelingsmøde afd. 6 Bøgeparken, den 25. april 2016 Deltagere: 15 beboere fra 15 husstande. Fra boligforeningens organisationsbestyrelse deltog: Formand Hans Chr. Nielsen (HCN) Susanne Bergstedt Kjeld

Læs mere

Til beboerne I afd. 29 Fregatten, Jagten, Galeasen INDGÅET

Til beboerne I afd. 29 Fregatten, Jagten, Galeasen INDGÅET Til beboerne I afd. 29 Fregatten, Jagten, Galeasen INDGÅET ) 9 P Y1 L Sønderborg, den 19. september2011 BOLtGFORENlNGE S0t30 Referat fra det årlige afdelingsmøde, torsdag den 15. september 2011, kl. 19.30

Læs mere

ADMINISTRATION NS. Dirigenten indledte med at konstatere, at generalforsamlingen var lovligt indvarslet i henhold til foreningens vedtægter.

ADMINISTRATION NS. Dirigenten indledte med at konstatere, at generalforsamlingen var lovligt indvarslet i henhold til foreningens vedtægter. Q OVORTRUP ADMINISTRATION NS GARDLAUGET BLEGEDAMMEN GENERALFORSAMLINGSREFERAT 2013 Ar 2013, den 28. maj kl. 17.00 afholdtes der ordinær generalforsamling i Gårdlavet Blegedammen i Qvortrup Administrations

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde 2012 Afdeling 6 Østbyparken. torsdag den 2. februar 2012 kl. 18.00 Mødelokalet, stuen Treschowsgade 2.

Ordinært afdelingsmøde 2012 Afdeling 6 Østbyparken. torsdag den 2. februar 2012 kl. 18.00 Mødelokalet, stuen Treschowsgade 2. torsdag den 2. februar 2012 kl. 18.00 Mødelokalet, stuen Treschowsgade 2 Referat Deltager. Kirsten Almind, Formand Marie Lisby, Bestyrelsesmedlem Karin Mortensen, Organisationsbestyrelsen Anne-Kathrine

Læs mere

Ejerforeningen Falen 6 14, 5000 Odense C www.falen.dk

Ejerforeningen Falen 6 14, 5000 Odense C www.falen.dk Referat ordinær generalforsamling vedr. regnskabsåret 2009/10, 6. oktober 2010 Dagsorden Iht. foreningens vedtægter afholdes generalforsamling med følgende dagsorden: 0. Valg af dirigent og referent 1.

Læs mere

AFDELING NØRREBY. Referat af Afdeling/budgetmøde tirsdag den 25. januar 2005 kl. 19.00

AFDELING NØRREBY. Referat af Afdeling/budgetmøde tirsdag den 25. januar 2005 kl. 19.00 AFDELING NØRREBY Referat af Afdeling/budgetmøde tirsdag den 25. januar 2005 kl. 19.00 1. Velkomst og valg af dirigent Marianne Benjovitz bød alle velkommen. Henning Bering-Bryld blev valg som dirigent.

Læs mere

Ordinær Generalforsamling i Ejerforeningen Sauershøj Tirsdag den 25. april kl. 19.00 Spar Nords lokaler, Hasserisvej 113,9000 Aalborg

Ordinær Generalforsamling i Ejerforeningen Sauershøj Tirsdag den 25. april kl. 19.00 Spar Nords lokaler, Hasserisvej 113,9000 Aalborg Ejerforeningen Sauershøj Aalborg www.sauershoej.dk Ordinær Generalforsamling i Ejerforeningen Sauershøj Tirsdag den 25. april kl. 19.00 Spar Nords lokaler, Hasserisvej 113,9000 Aalborg Referent: Poul Erik

Læs mere

REFERAT fra generalforsamling i ejerforeningen Havkærvej 12-16, Tilst

REFERAT fra generalforsamling i ejerforeningen Havkærvej 12-16, Tilst REFERAT fra generalforsamling i ejerforeningen Havkærvej 12-16, Tilst Tid: Tirsdag d. 5. maj 2015, kl. 19.00 Sted: Havkærvej 16, fælleslokale i kælder Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Bestyrelsens

Læs mere

Kohavens grundejerforening www.kohaven-gf.dk

Kohavens grundejerforening www.kohaven-gf.dk Kohavens grundejerforening www.kohaven-gf.dk Referat fra foreningens generalforsamling den 10. maj 2014 afholdt i Vig forsamlingshus, Ravnsbjergvej 1 4560 Vig Den 11.maj 2014 Dagsorden: 1 Valg af dirigent

Læs mere

GENERALFORSAMLINGSPROTOKOLLAT FOR DEN ORDINÆRE GENRERALFORSAMLING FOR E/F VALBYGÅRDSVEJ 76, 76 A & 76 B.

GENERALFORSAMLINGSPROTOKOLLAT FOR DEN ORDINÆRE GENRERALFORSAMLING FOR E/F VALBYGÅRDSVEJ 76, 76 A & 76 B. EJERFORENINGEN VALBYGÅRDSVEJ 76, A & B FORMAND LARS SONNE KRISTIANSEN, VALBYGÅRDSVEJ 76 A, 3.TV., 2500 VALBY - TLF. 36 30 35 03 Valby, den 21. maj 2007 GENERALFORSAMLINGSPROTOKOLLAT FOR DEN ORDINÆRE GENRERALFORSAMLING

Læs mere

Ejerforeningen Bakkebo Nord

Ejerforeningen Bakkebo Nord Ejerforeningen Bakkebo Nord Beretning 2008 Ordinær generalforsamling i Ejerforeningen Bakkebo Nord tirsdag d. 10. marts 2009 på Lundgårdskolen. Bestyrelsens beretning Hermed følger bestyrelsens beretning

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling onsdag den 30. marts 2016 kl. 19.00 i Kulturhuset Pavillonen.

Referat af den ordinære generalforsamling onsdag den 30. marts 2016 kl. 19.00 i Kulturhuset Pavillonen. Referat af den ordinære generalforsamling onsdag den 30. marts 2016 kl. 19.00 i Kulturhuset Pavillonen. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning for det forløbne år. 3. Den reviderede årsrapport fremlægges

Læs mere

Referat af generalforsamling i Ejerforeningen Grönings Have 2013

Referat af generalforsamling i Ejerforeningen Grönings Have 2013 Referat af generalforsamling i Ejerforeningen Grönings Have 2013 15. maj 2013 Afholdt den: 24. april 2013 Til stede: Referent: 14 ejere, repræsentanter for andelsboligerne, Nordicom Bolig A/S, Lejerbo

Læs mere

Elektronisk post. Gå ind på vores hjemmeside: http://www.vejlauget- skovholm.dk

Elektronisk post. Gå ind på vores hjemmeside: http://www.vejlauget- skovholm.dk Elektronisk post Bestyrelsen opfordrer alle medlemmer af vejlauget til fremover at modtage meddelelser, indkaldelser, orienteringsskrivelser mv. fra Vejlauget. Gå ind på vores hjemmeside: http://www.vejlauget-

Læs mere

Protokollat fra ordinær generalforsamling i Ejerlejlighedsforeningen V Huset

Protokollat fra ordinær generalforsamling i Ejerlejlighedsforeningen V Huset J. nr. 11-11935 Protokollat fra ordinær generalforsamling i Ejerlejlighedsforeningen V Huset Torsdag, den 28. maj 2009 kl. 19.00 I fælleslokalet i V-Huset, Ørestads Boulevard 59 B, 2300 København S. Indkaldelse

Læs mere

Ejerlauget RENDSAGERPARKEN

Ejerlauget RENDSAGERPARKEN 14. marts 2005 Referat af ordinær generalforsamling Mandag den 14. marts 2005 kl. 19.30. Sted: Korsagergård, salen. Der var repræsenteret 33 grundejere (plus 13 fuldmagter). Formanden, Frank Keller bød

Læs mere

Referat fra Generalforsamling Poul Buåsvej 30-36 den 8. april 2013

Referat fra Generalforsamling Poul Buåsvej 30-36 den 8. april 2013 Referat fra Generalforsamling Poul Buåsvej 30-36 den 8. april 2013 Der var fremmødt mødt 10 ejere inklusive bestyrelsen til generalforsamlingen. Pkt. 1 Valg af Dirigent og referent: Jens Andersen valgt

Læs mere

Benløseparken Ejerforening Den 29. september 2011

Benløseparken Ejerforening Den 29. september 2011 Bjarne Petersen Benløseparken Ejerforening Side 1 af 7 23. oktober 2011 Benløseparken Ejerforening Den 29. september 2011 Referat af ordinær generalforsamling: Der var til generalforsamlingen fremmødt

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde den 12. maj 2014 i Beboerhuset, Finlandsvej 103A

Ordinært afdelingsmøde den 12. maj 2014 i Beboerhuset, Finlandsvej 103A Til samtlige beboere i afdeling 29, Finlandsparken Vejle, den 14. maj 2014 Ordinært afdelingsmøde den 12. maj 2014 i Beboerhuset, Finlandsvej 103A Hermed følger et kort referat af det ordinære afdelingsmøde

Læs mere

HUSORDEN FOR AB-ISTEDGADE 106-108

HUSORDEN FOR AB-ISTEDGADE 106-108 LEJLIGHEDER:... 2 RO OG ORDEN... 2 MUSIK O. LIGN.... 2 FEST... 2 EL-APPARATER... 2 STØJ... 2 TÆPPEBANKNING... 2 ANTENNER... 2 WC... 2 HUSDYR... 3 FORANDRINGER... 3 SKADER... 3 FORSIKRING... 3 FRAFLYTNING...

Læs mere

TIL BEBOERNE I AFDELING 57

TIL BEBOERNE I AFDELING 57 TIL BEBOERNE I AFDELING 57 VÆRSGO Her får du materiale til afdelingsmødet: Dagsorden Forretningsorden for afdelingsmødet Afdelingens driftsbudget 2016 Vedligeholdelsesopgaver 2016 Planlagt vedligeholdelse

Læs mere

A/B Udbygård. Husorden

A/B Udbygård. Husorden A/B Udbygård Husorden 2016 Indhold Forord... 1 Affald... 2 Altaner... 2 Beboerlokalet... 3 Cykler, ladcykler, barnevogne mv.... 3 Forhaverne og gården... 3 Husdyr... 3 Kældre og loft, samt trappeopgange...

Læs mere

Generalforsamlingsreferat Side 1 af 6 E/F Matrikel 1386, Ingerslevsgade 108/Krusågade 35, d. 25-03-2009

Generalforsamlingsreferat Side 1 af 6 E/F Matrikel 1386, Ingerslevsgade 108/Krusågade 35, d. 25-03-2009 Generalforsamlingsreferat Side 1 af 6 Dato: 26. marts 2009 Referat fra Ordinær generalforsamling Forening E/F Matrikel 1386, Ingerslevsgade 108/Krusågade 35 Sted Navernes lokale, Ingerslevsgade 108, kld.

Læs mere

Husk, at du kan risikere at miste din bolig, hvis du ikke overholder husorden.

Husk, at du kan risikere at miste din bolig, hvis du ikke overholder husorden. Leveregler for godt naboskab Vi bor mange mennesker i Afd. 1006 Karré 6. Vi har forskellige interesser og måder at indrette vores liv på. For at kunne trives sammen har vi tre simple leveregler: 1. Vi

Læs mere

Grundejerforeningen Østergårdsparken

Grundejerforeningen Østergårdsparken Grundejerforeningen Østergårdsparken Ordinær generalforsamling den 27. marts 2008. Rasmus Kjærgaard bød velkommen og orienterede om, at både formanden og næstformanden var blevet forhindrede i at deltage,

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 10. juni 2013 kl. 18:45 i bestyrelseslokalet afdeling 117, mødenummer 6.

Bestyrelsesmøde den 10. juni 2013 kl. 18:45 i bestyrelseslokalet afdeling 117, mødenummer 6. 1. Godkendelse af referat af bestyrelsesmøde den 15.april 2013. Godkendt. 2. Opfølgning på mødet den 6.maj (behandling af spørgeskemaer).anna opsamler og laver et a 4 ark til hjemmeside og opslagstavle.

Læs mere

Referat Afdelingsmøde afdeling 16

Referat Afdelingsmøde afdeling 16 Referat Afdelingsmøde afdeling 16 Vedrørende: Afdelingsmøde i afdeling 16 Sted: Mødelokale 2, Treschowsgade 2 Dato: Den 29. januar 2013, kl. 19.00 Deltagere: Dagsorden: Referent: Pkt. 1: 18 beboere Kurt

Læs mere

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Punkt 1: Valg af a) Dirigent b) Referent c) Bisidder d) 2 stemmetællere Inger Christensen, formand for Aalborg Tegnsprogsforening

Læs mere

Ordinært budgetmøde, Glostrup Vestergård IV den 24. januar 2012, kl. 19.00 på administrationskontoret, Sportsvej 10

Ordinært budgetmøde, Glostrup Vestergård IV den 24. januar 2012, kl. 19.00 på administrationskontoret, Sportsvej 10 Ordinært budgetmøde, Glostrup Vestergård IV den 24. januar 2012, kl. 19.00 på administrationskontoret, Sportsvej 10 Til stede: 29 beboere samt repræsentanter fra afdelingsbestyrelsen Fra administrationen:

Læs mere

Referat af generalforsamling Onsdag den 17. november 2010 på Avedøre Skole.

Referat af generalforsamling Onsdag den 17. november 2010 på Avedøre Skole. Referat af generalforsamling Onsdag den 17. november 2010 på Avedøre Skole. Generalforsamlingen indledtes kl. 19.10 af formand Dorthe Mørch. 44 stemmeberettigede grundejere er fremmødt. 1. Valg af dirigent

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i H/F Dahlia den 2. maj 2007

Referat fra ordinær generalforsamling i H/F Dahlia den 2. maj 2007 Referat fra ordinær generalforsamling i H/F Dahlia den 2. maj 2007 Der afholdtes ordinær generalforsamling på Avedøre Bibliotek med følgende dagsorden: Ad 1. Valg af dirigent. 1. Valg af dirigent 2. Beretning

Læs mere

Referat generalforsamling 28.05.13. Gug plejehjem. Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling.

Referat generalforsamling 28.05.13. Gug plejehjem. Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling. Referat generalforsamling 28.05.13 Gug plejehjem Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling. Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent Bestyrelsen havde taget

Læs mere

Der fremmødte 9 beboere fra afdelingens 27 lejemål. De 9 mødedeltagere var: Ib, Per, Suzanne, Jógvan, Nuala, Dennis, Simon, Asbjørg og Emil.

Der fremmødte 9 beboere fra afdelingens 27 lejemål. De 9 mødedeltagere var: Ib, Per, Suzanne, Jógvan, Nuala, Dennis, Simon, Asbjørg og Emil. Referat af ordinært afdelingsmøde på FSB Peblingehus Peblinge Dossering 8 og Baggesensgade 2 og 4. Søndag den 20. August kl. 16.00, ( - i haven som også var befolket af kriblende flyvemyrer). Der fremmødte

Læs mere

Referat fra ordinær generelforsamling i Ejerforeningen Skærgårdsparken. Tirsdag 16. april 2013 kl. 19.30

Referat fra ordinær generelforsamling i Ejerforeningen Skærgårdsparken. Tirsdag 16. april 2013 kl. 19.30 Referat fra ordinær generelforsamling i Ejerforeningen Skærgårdsparken Tirsdag 16. april 2013 kl. 19.30 1. Valg af dirigent og referent Bjarne Sjørup Sørensen blev valgt til dirigent. Steffen Klemmensen

Læs mere

Ejerforeningen Lodsgården Referat af ordinær generalforsamling Onsdag den 6. maj 2015. Dagsorden

Ejerforeningen Lodsgården Referat af ordinær generalforsamling Onsdag den 6. maj 2015. Dagsorden Ejerforeningen Lodsgården Referat af ordinær generalforsamling Onsdag den 6. maj 2015 Ordinær Generalforsamling i E/F Lodsgården, Dragør. Afholdt på Dragør strandhotel onsdag den 6. maj 2015 kl. 19.00

Læs mere

Referat Afdelingsmøde afdeling 11

Referat Afdelingsmøde afdeling 11 Referat Afdelingsmøde afdeling 11 Vedrørende: Afdelingsmøde i afdeling 11 Sted: Mødelokale 2, Treschowsgade 2 Dato: Den 28. januar 2013, kl. 19.00 Deltagere: Dagsorden: Referent: Pkt. 1: Pkt. 2: 25 beboere

Læs mere

Referat af generalforsamling den 30. maj 2011

Referat af generalforsamling den 30. maj 2011 Andelsboligforeningen KIRSTEN KIMERS GAARD Højdevej 31, st. th. 2300 København S Referat af generalforsamling den 30. maj 2011 Til generalforsamlingen var der fremmødt 40 af i alt 158 andelshavere. 1.

Læs mere

Ordinær generalforsamling i grundejerforeningen Attebjerghøj torsdag den 25. februar 2016

Ordinær generalforsamling i grundejerforeningen Attebjerghøj torsdag den 25. februar 2016 Generalforsamling Ordinær generalforsamling i grundejerforeningen Attebjerghøj torsdag den 25. februar 2016 1. Valg af dirigent Bestyrelsens forslog Jens Rasmussen fra Æblevænget 20 A som dirigent, og

Læs mere

ANDELSBOLIGFORENINGEN STRANDLODSGÅRDEN. Referat af ordinær generalforsamling tirsdag den 23. marts 2010

ANDELSBOLIGFORENINGEN STRANDLODSGÅRDEN. Referat af ordinær generalforsamling tirsdag den 23. marts 2010 Referat af ordinær generalforsamling tirsdag den 23. marts 2010 Der var mødt 23 andelshavere inkl. formand, næstformand, sekretær og menigt bestyrelsesmedlem samt advokat Susanne Mendoza fra Andelsbo.

Læs mere

AB Antaresvænget www.ab-antares.dk

AB Antaresvænget www.ab-antares.dk Referat af 25. ordinære generalforsamling d. 7. april 2014 Formand Helle (45) bød velkommen til Andelsboligforeningen Antaresvængets 25. ordinære generalforsamling, og udtrykte glæde over det flotte fremmøde.

Læs mere

Referat Afdelingsmøde afdeling 1

Referat Afdelingsmøde afdeling 1 Referat Afdelingsmøde afdeling 1 Vedrørende: Afdelingsmøde i afdeling 1 Sted: Salen, Treschowsgade 2 Dato: Den 25. januar 2016, kl. 19.00 Deltagere: Dagsorden: Referent: Pkt. 1: 51 beboere samt bestyrelsen

Læs mere

Andelsboligforeningen Langsøparken II Referat af generalforsamling den 23.april 2015 på Restaurant Skovbakken.

Andelsboligforeningen Langsøparken II Referat af generalforsamling den 23.april 2015 på Restaurant Skovbakken. Deltagere Andelsboligforeningen Langsøparken II Referat af generalforsamling den 23.april 2015 på Restaurant Skovbakken. Jan Formann startede med mindeord om Marianne Mortensen som var død den 18. november

Læs mere

Referat af det ordinære afdelingsmøde i afdeling 16-47 Lundebjerg onsdag den 11. september 2013 kl. 17.00 i beboerhuset, Lundebjerggårdsvej 262

Referat af det ordinære afdelingsmøde i afdeling 16-47 Lundebjerg onsdag den 11. september 2013 kl. 17.00 i beboerhuset, Lundebjerggårdsvej 262 Referat af det ordinære afdelingsmøde i afdeling 16-47 Lundebjerg onsdag den 11. september 2013 kl. 17.00 i beboerhuset, Lundebjerggårdsvej 262 18. september 2013 Deltagere: Afdelingsbestyrelsen v/ Mogens

Læs mere

Albertslund Boligselskab Solhusene

Albertslund Boligselskab Solhusene Albertslund Boligselskab Solhusene Referat af beboermøde tirsdag den 29. marts 2016 kl. 19.00 30. marts 2016 Deltagere: 38 husstande, 76 stemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Dorthe Larsen, næstformand

Læs mere

Referat fra ordinær general forsamling i H/F Dahlia 5/5-2010

Referat fra ordinær general forsamling i H/F Dahlia 5/5-2010 Referat fra ordinær general forsamling i H/F Dahlia 5/5-2010 Punkt 1. Velkomst ved formanden. Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslog Anne (have 89) som blev valgt. Anne konstaterede at GF var lovligt indkaldt.

Læs mere

Ordensregler. Afdeling 13 - Ørehøj. Afdelingsbestyrelsen

Ordensregler. Afdeling 13 - Ørehøj. Afdelingsbestyrelsen Ordensregler Afdeling 13 - Ørehøj Afdelingsbestyrelsen 2015 Forord Afd. 13, Ørehøj, er opført i årene 1953-1955. bebyggelsen består af boligblokke med 40 lejemål. Disse ordensregler og praktiske råd er

Læs mere

Referat Generalforsamling Ejerforeningen Rønbjerg Dato: 25. marts 2012

Referat Generalforsamling Ejerforeningen Rønbjerg Dato: 25. marts 2012 Referat Generalforsamling Ejerforeningen Rønbjerg Dato: 25. marts 2012 Ad 1: Valg af dirigent Per Bach valgt til dirigent og konstaterede at generalforsamlingen var indkaldt rettidig. Ad 2: Bestyrelsens

Læs mere

Andelsboligforeningen Jættestuen 48-73

Andelsboligforeningen Jættestuen 48-73 REFERAT FRA GENERALFORSAMLING AFHOLDT TIRSDAG DEN 19.02.2013 Torben bød velkommen. Ad pkt. 1 Ad pkt. 2 Valg af dirigent Henrik Jørgensen nr. 63 enstemmigt valgt Formandens/bestyrelsens beretning Endnu

Læs mere

År 2004, den 1. juni kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling i ejerlejlighedsforeningen Tartinisvej 30-34/Stradellasvej 30-34.

År 2004, den 1. juni kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling i ejerlejlighedsforeningen Tartinisvej 30-34/Stradellasvej 30-34. År 2004, den 1. juni kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling i ejerlejlighedsforeningen Tartinisvej 30-34/Stradellasvej 30-34. Til stede var: Morten Kryger, Tartinisvej 30, st.tv., Katja Mynster

Læs mere

Referat fra GENERALFORSAMLING. Søndag den 3. maj 2015 kl. 9:30. på Restaurant SØMÆRKET DAGSORDEN

Referat fra GENERALFORSAMLING. Søndag den 3. maj 2015 kl. 9:30. på Restaurant SØMÆRKET DAGSORDEN Gnaverhavens Grundejerforening Referat fra GENERALFORSAMLING Søndag den 3. maj 2015 kl. 9:30 på Restaurant SØMÆRKET DAGSORDEN 1. Valg af dirigent, referent og 2 stemmetællere 2. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Referat af Ordinær Generalforsamling 2013

Referat af Ordinær Generalforsamling 2013 21. april 2013 Referat af Ordinær Generalforsamling 2013 Sted: Hos Nina og Rune, 4. th. Dato: Den 18. april 2013 fra kl. 19:30 Deltagere: Christoffer st.tv. Søren st.th. - Henriette 1. tv. - Mie og Charlotte

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling. Afholdt i HUMLEPARKENS BLOKEJERFORENING. Tirsdag, den 11.november 2014. Humlebæk Bibliotek

Referat af ordinær generalforsamling. Afholdt i HUMLEPARKENS BLOKEJERFORENING. Tirsdag, den 11.november 2014. Humlebæk Bibliotek Referat af ordinær generalforsamling Afholdt i HUMLEPARKENS BLOKEJERFORENING Tirsdag, den 11.november 2014 På Humlebæk Bibliotek Humlebæk Center 40, Humlebæk Mødt var Blok 1 20 med undtagelse af Blok 6,

Læs mere

RØRPOSTEN 28. 2011 19.00 92 B,

RØRPOSTEN 28. 2011 19.00 92 B, RØRPOSTEN Referat af ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Rørløkken, Herlev, afholdt torsdag den 28. april 2011 kl. 19.00 på Herlev Skole, Herlev Bygade 92 B, 2730 Herlev. Formanden, Finn Nørregaard,

Læs mere

Referat af Generalforsamling 2014

Referat af Generalforsamling 2014 Referat af Generalforsamling 2014 Tirsdag den 29. April kl. 19:30 Grundejerforeningen Hørsholm Søpark HUSK Kontigent skal betales SENEST 31.Maj 2014 på Reg. nr.: 1551 og Kontonr.: 3170170040 Moldrupvej

Læs mere

Generalforsamling 2015.

Generalforsamling 2015. Referat af Generalforsamling 2015. Velkommen: Formanden bød velkommen til de fremmødte 33 personer, repræsenterende 23 ejendomme i foreningens område. Bestyrelsen var repræsenteret ved: Ejnar Damkjær formand

Læs mere

10.Maj 20L6. Referat: Dagsorden: 2.Valg af referent og stemmetællere. 4. Fremlæggelse af afdelingens regnskab for 2014115 til efterretning

10.Maj 20L6. Referat: Dagsorden: 2.Valg af referent og stemmetællere. 4. Fremlæggelse af afdelingens regnskab for 2014115 til efterretning Referat: 10.Maj 20L6 Mødested : Gladsaxe Hovedbibliotek, Søborg Hovedgade 220, 2860 Søborg Mødetid: kl. 19:00 Mødeart: Ordinært afdelingsm øde for afdeling 4, Marielyst Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2.Valg

Læs mere

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007 Den ordinære generalforsamling blev indkaldt til afvikling fredag den 16. marts 2007 kl. 19.00 i Strib Sognegård. 1. Dagsordenen: 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4. Regnskab 2006 5. Indkomne

Læs mere

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 21. MARTS 2000 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 21. MARTS 2000 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 21. MARTS 2000 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN med følgende dagsorden:

Læs mere

Afdelingsmøde i afdeling 7 Tirsdag den 16.09.2014 På Motel La Tour

Afdelingsmøde i afdeling 7 Tirsdag den 16.09.2014 På Motel La Tour Afdelingsmøde i afdeling 7 Tirsdag den 16.09.2014 På Motel La Tour DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent og referent. 2. Godkendelse af forretningsorden. 3. Fremlæggelse af afdelingsbestyrelsens beretning. 4.

Læs mere

REFERAT ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2014/15

REFERAT ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2014/15 REFERAT ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2014/15 LØRDAG DEN 19. SEPTEMBER 2015 KL. 13.00, KLOKKESTØBERVEJ 33 (ODENSE MALERLAUG) Fremmødte: Fremmødte på generalforsamlingen udgjorde 13 personer, der repræsenterede

Læs mere

Referat Afdelingsmøde afdeling 18

Referat Afdelingsmøde afdeling 18 Referat Afdelingsmøde afdeling 18 Vedrørende: Afdelingsmøde i afdeling 18 Sted: Moldeparkens Fælleshus, Grundet Bygade 21A Dato: Den 28. januar 2013, kl. 19.00 Deltagere: 43 beboere, fordelt på 34 lejemål

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling Onsdag den 25. april 2012 på Terslev Skole

Referat af ordinær generalforsamling Onsdag den 25. april 2012 på Terslev Skole Referat af ordinær generalforsamling Onsdag den 25. april 2012 på Terslev Skole Formanden Ivan nr. 51 bød velkommen til de fremmødte. Til stede var følgende parceller og andelsboliger repræsenteret: Nr.

Læs mere

Der er ikke tegnet forsikring vedrørende legepladsen.

Der er ikke tegnet forsikring vedrørende legepladsen. Referat af generalforsamlingen, Grundejerforeningen Jægerbuen, den 11. marts 2009 Bestyrelsen tilstede: John Blynov Benny Hansen - Kitty Steen Michael Sass & Britta Schou Dagsorden: 1. Valg af dirigent.

Læs mere

Andelsboligforeningen Plantagen II, Måløv

Andelsboligforeningen Plantagen II, Måløv Ordinær Generalforsamling onsdag den 15. april 2009 kl. 19.00 i fælleslejligheden Østerhøjvej 15 A, st. Dagsorden: 1. Valg af referent. 2. Valg af dirigent 3. Bestyrelsens beretning 4. Forelæggelse af

Læs mere

Grundejerforeningen Tingskiftet

Grundejerforeningen Tingskiftet Referat af generalforsamling 5.3.2015 kl. 19.30 på Næsbylund Kro. 21 husstande repræsenteret ved 25 tilstedeværende. Dagsorden: 1. Valg af dirigent: Børge Lund blev foreslået af bestyrelsen. Han takkede

Læs mere

Først bydes velkommen af initiativtagere og ordet gives evt. til DEAS repræsentant for udlejer.

Først bydes velkommen af initiativtagere og ordet gives evt. til DEAS repræsentant for udlejer. Referat af den stiftende generalforsamling af beboerrepræsentationen VESTERLED for beboerne i Vestervang 2A-6B, Roskildevej 185A og 185B og Valby Langgade 258 og 260 mandag den 15. december 2014, kl. 19.30

Læs mere

Husorden for ejendommen Dronningens Tværgade 5, 1302 København K - udarbejdet juni 2015

Husorden for ejendommen Dronningens Tværgade 5, 1302 København K - udarbejdet juni 2015 Husorden for ejendommen Dronningens Tværgade 5, 1302 København K - udarbejdet juni 2015 Husorden for ejendommen Dronningens Tværgade 5, 1302 København K - udarbejdet juni 2015 Alle ejere og lejere er forpligtet

Læs mere

AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB

AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB Ternevænget 1 6360 Tinglev Tlf. 74 64 36 00 Fax 74 64 36 32 Til beboere i afdeling 5 Nørregade, Egevænget Bolderslev og Uge Allégade Cvr-nr 14 79 86 17 Sydbank A/S Kto. 7910-1751331

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i E/F Andebakkegaarden

Referat af ordinær generalforsamling i E/F Andebakkegaarden Sven Westergaards Ejendomsadministration A/S St. Kongensgade 24B 1264 København K E/F Andebakkegaarden Ejd.nr.: 380 Dato: 2. maj 2017 Referat af ordinær generalforsamling i E/F Andebakkegaarden År 2017,

Læs mere