!"#$%& !"#$%&'&(&)$*+,-+*./"0+#*+/& !"#$%&1&(&23.4*%/455+-+*./"0+#*+/& !"#$%&6&(&7/$8**./"59"38&$:&23.4*%/455+&'&

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "!"#$%& !"#$%&'&(&)$*+,-+*./"0+#*+/& !"#$%&1&(&23.4*%/455+-+*./"0+#*+/& !"#$%&6&(&7/$8**./"59"38&$:&23.4*%/455+&'&"

Transkript

1 !"#$%&!"#$%&'&(&)$*+,-+*./"0+#*+/&!"#$%&1&(&23.4*%/455+-+*./"0+#*+/&!"#$%&6&(&7/$8**./"59"38&$:&23.4*%/455+&'&!"#$%&;&(&7/$8**./"59"38&$:&23.4*%/455+&1&!"#$%&<&(&2$/0+=3>+#& &

2 BILAG 1 Levevis, Budget og Princip Vi vil i det følgende beskrive de forskellige produkter, sådan som de bliver præsenteret på Dansk Supermarkeds hjemmeside ( Levevis Levevis - Det skal være nemt og sjovt at leve sundt. Levevis er Dansk Supermarkeds private labelserie, der samler sundere, mere miljø og allergivenlige produkter på tværs af dagligvarekategorier. Levevis skal gøre det nemmere for forbrugeren at træffe et sundere valg ( Dansk Supermarked beskriver Levevis som en produktlinje, der indeholder mindre og sundere fedt, mindre sukker og indeholder flere kostfibre og fuldkorn. I øvrigt har Levevis diverse mærkninger indenfor miljø og sundhed og anbefales af Hjerteforeningen.! "!

3 Billedet ovenfor er en Føtex reklame for Levevis. Som man kan se, skal Levevis henvende sig til den sunde forbruger, der lever og handler med omtanke. Levevis Emballage Princip! Princip! Valgt med omhu.! #!

4 Princip! er Dansk Supermarkeds private labelserie, der har fokus på luksusvarer. Dansk Supermarked beskriver selv princip! som en serie af dagligvarer, som henvender sig til forbrugeren, der efterspørger større indkøbsoplevelser og bedre madoplevelser. Princip! sælges i Bilka og Føtex som delikatesser med særlig fokus på kvalitetsprodukter. Formålet med produktlinjen er at imødekomme forbrugerens krav til kvalitet, fremstilling og oprindelse samt bidrage med en smagsoplevelse udover det sædvanlige ( budget. Med budget. rækker pengene meget længere Hver dag! Budget beskrives som En serie af faste lave priser og henvender sig til dem, der gerne vil betale mindre men ikke vil gå på kompromis med kvaliteten.! $!

5 BILAG 2 Fokusgruppeinterviews: Forud for interviewene havde vi udarbejdet en interviewguide. Da fokusgruppernes primære fokus er selve indholdet i diskussionerne versus hvordan interaktionen mellem deltagerne udspiller sig, er interviewguiden udarbejdet med udgangspunkt i den stramme model for moderatorinvolvering og strukturering af fokusgrupper. (Halkier 2003: 44) Den stramme model kan identificeres igennem dens flere og mere specifikke spørgsmål, end man ser hos den løse model. Den løse model indeholder meget få, brede og åbne spørgsmål i starten af interviewet. (Halkier 2003: 43) Vores interviewguide skal forstås således, at der er udarbejdet nogle konkrete spørgsmål til de forskellige designelementer. Det kan eksempelvis være: Hvad synes i om emballagens farve?, eller Hvordan passer skrifttypen sammen med resten af designet? Spørgsmålene er altså forholdsvis konkrete og på den måde stramme. Denne metode vælges, da vi interesserer os for hvordan deltagerne erfarer de tegn og designelementer, der er tilstede på pakken, og med de stramme spørgsmål stikker vi emner ud til diskussion med fokus indenfor vores interesseområde. Forhåbentligt vil deltagernes samtale så have større relevans for undersøgelsen. Det er dog vigtigt at understrege, at interviewguiden ikke udarbejdes som et semistruktureret gruppe interview, hvor moderatoren spiller en langt større rolle end i fokusgruppen og nærmest er i dialog med deltagerne. (Halkier 2003: 45) Vi ønsker at holde os i baggrunden og blot udstikke ret konkrete emner til diskussion. Dette vælger vi, da vi så vidt muligt vil undgå, at vores egne forforståelser får for meget indflydelse på deltagernes udtalelser. Tilmed ser vi det netop som en af fokusgruppens fordele at erfaringer, belæg og baggrunde opstår automatisk, når et emne debatteres. Derfor tror vi på at denne metode kan hjælpe os, ved at den danner grundlag for at deltagerne diskuterer et meget konkret designelement, men at der, igennem argumentationen, vil komme baggrunde frem i lyset, uden at deltagerne er blevet spurgt direkte. Interviewsituationen: Vi har foretaget to fokusgruppeinterviews med henholdsvis syv og otte deltagere. Det første fokusgruppeinterview fandt sted hjemme hos en af deltagerne, og det andet fandt sted i et mødelokale. Vi startede ud med at dele et spørgeskema ud, hvor deltagerne blev bedt om at skrive alder, boligsituation, social status og om generelle indkøbsvaner etc. Mest af alt skal spørgeskemaet fungere som vores egen sikkerhed for, at deltagerne benytter sig af supermarkeder i deres daglig omgang med dagligvarer.! %!

6 Selve fokusgruppeinterviewet startede ud med, at vi kort præsenterede vores projekt som en undersøgelse af emballage af dagligvarer, og hvordan en fokusgruppe forløber. Vi lagde her vægt på, at deltagerne skulle diskutere med hinanden og ikke nødvendigvis snakke til os som interviewere. For at give deltagerne noget konkret at forholde sig til havde vi medbragt de indkøbte produkter fra budget., levevis og princip!. Vi havde desuden medbragt tre reklamebilleder fra de tre produktserier, der viste en række varer fra mærkerne (se bilag xx). I første omgang sendte vi billederne rundt, en af gangen, til deltagerne hvor de fik ca. to minutter til at kigge på dem, hvor vi derefter indsamlede billederne igen for at så bede dem om at beskrive det de havde set. Dette gjorde vi for at få deltagernes umiddelbare indtryk og fortolkning af emballagen. Hvilke typer varer havde de set? Dernæst satte vi produkterne på bordet, også denne gang delt op i budget, levevis og princip, hvor de blev stående i ca. 10 minutter hver. Her bad vi deltagerne om at forholde sig til de forskellige elementer på emballagen og diskutere hvad de syntes om dem og hvad de troede det var for en type vare. (se bilag xx). Deltagerene kom hurtigt selv ind på deres eget kendskab til produkterne og hvad de mente de forskellige produktserier ville kommunikere. Praktiske overvejelser: Vi optog interviewene på diktafon og filmede desuden med videokamera for at have mulighed for at dobbelttjekke hvem der havde udtalt hvad i fald lydoptagelserne var utydelige. Vi stillede op som moderator for et fokusgruppeinterview hver, hvor den anden sad med og tog noter og supplerede med op følgende spørgsmål efter behov. Beskrivelser af fokusgruppedeltagere Fokusgruppe 1 Louise: Køn: Kvinde Alder: 27 Beskæftigelse: Videnskabelig assistent Uddannelse: Lang videregående uddannelse Civilstatus: Gift Bopæl: København! &!

7 Tine: Køn: Kvinde Alder: 28 Beskæftigelse: Studerende Uddannelse: Mellemlang videregående uddannelse Civilstatus: Gift Bopæl: København Balder: Køn: Mand Alder: 28 Beskæftigelse: Studerende Uddannelse: Studentereksamen Civilstatus: Samboende Bopæl: København Sandra: Køn: Kvinde Alder: 26 Beskæftigelse: Tekstforfatter/Marketingsassistent Uddannelse: Kort videregående uddannelse Civilstatus: Single Bopæl: Frederiksberg Tue: Køn: Mand Alder: 27 Beskæftigelse: Lærer Uddannelse: Mellemlang videregående uddannelse Civilstatus: Samboende Bopæl: København Tobias: Køn: Mand! '!

8 Alder: 27 Beskæftigelse: Lærer Uddannelse: Mellemlang videregående uddannelse Civilstatus: Single Bopæl: Århus Anna: Køn: Kvinde Alder: 27 Beskæftigelse: Fuldmægtig Uddannelse: Lang videregående uddannelse Civilstatus: Samboende Bopæl: København Fokusgruppe 2: Louise: Køn: Kvinde Alder: 27 Beskæftigelse: Ufaglært hjemmehjælper Uddannelse: Lang videregående uddannelse. Civilstatus: Samboende Bopæl: Ringsted Ane: Køn: Kvinde Alder: 26 Beskæftigelse: Studerende Uddannelse: Lang videregående uddannelse Civilstatus: Samboende Bopæl: København Jacob: Køn: Mand Alder: 26! (!

9 Beskæftigelse: Bartender Uddannelse: Kort videregående uddannelse Civilstatus: Samboende Bopæl: København Sara: Køn: Kvinde Alder: 25 Beskæftigelse: Studerende Uddannelse: Mellem videregående uddannelse Civilstatus: Samboende Bopæl: København Andreas: Køn: Mand Alder: 25 Beskæftigelse: Studerende Uddannelse: Mellemlang videregående uddannelse Civilstatus: Samboende Bopæl: København Esben: Køn: Mand Alder: 24 Beskæftigelse: Ledig Uddannelse: Studentereksamen Civilstatus: Single Bopæl: København Maja: Køn: Kvinde Alder: 27 Beskæftigelse: Konsulent Uddannelse: Lang videregående uddannelse! )!

10 Civilstatus: Samboende Bopæl: Frederiksberg Tenna: Køn: Kvinde Alder: 22 Beskæftigelse: Pædagogmedhjælper Uddannelse: Studentereksamen Civilstatus: Samboende Bopæl: København!! *!

11 1. Fokusgruppe 12/ Tycho Brahes Alle 10. Interviewere: Mia suppleret af Linnea 1: Interviewere Deltagere: Tine, Anna, Sandra, Tue, Louise, Tobias, Balder 1: Jeg vil gerne lige sige tak fordi I gider at bruge en time på det her. Jeg ved ikke om I har fået noget at vide om det? Vi er ved at skrive speciale om kommunikation i emballage til dagligvareprodukter. Så det vi skal her i aften, der er bare at snakke om nogle af de forskellige produkter, og hvordan I synes de ser ud, og hvad de får jeg til at tænke. Så vi kommer til at vise jer lidt forskellige ting og så er det bare: Jeg stiller lidt spørgsmål, men det er mest jer der bare skal sige lige, hvad der falder jer ind. Der er ikke nogen rigtige og forkerte svar. Eller hvad men nu synes, man har lyst til at sige. Og I skal alle sammen bare snakke løs, som I har lyst til. I behøver ikke vente på, at jeg spørger jer om noget. Så bare snak løs. Det er mere meningen at i skal snakke sammen, end at I skal snakke med os. Ja, så det er ikke så meget et interview, der er mere sådan en samtale. Ja, er det hele klart? Vi starter lige ud med at kigge på nogle billeder. Kan I lige sende denne her rundt? (Billede 1 omdeles til deltagerne, som betragter billedet) 1: Er der en af Jer der vil starte med at beskrive hvad det var i så på billedet? Det er ikke sådan noget med at huske sådan lige præcis hvad det var, men mere sådan, hvad var det? Hvad kan I huske? Sandra: Det var vist fra Føtex Tine: Ja, det er nemlig Føtex Tue: Ja, det er bare, det er Dansk Supermarked. Tine: Okay, det er fordi jeg kun handler i Føtex. Det er det der, der faktisk er ret dyrt og så tænker jeg, at det er sådan noget som du kan få. Altså det de sælger, kan du få i meget andet til billigere. Eller sådan, så sælger de en eller anden Gouda ost med chili i, det kan jeg få også en gouda ost med chili i, i Netto. Louise: Men så er det, det der Princip. Det er sådan lidt, jeg aner ikke engang hvad det står for. Men jeg, når jeg har set det, har jeg bare tænkt at det var sådan alla et eller andet miljø et eller andet. Tine: Tænker du det? Louise: Eller fairtrade tror jeg faktisk jeg tænker. Tine: Det har jeg slet ikke tænkt. Tue: Det er jeg ikke engang sikker på, at der er på. Tine: Det tror jeg heller ikke. Jeg tænker sådan Princippet i at det er godt eller sådan det er et princip at man køber noget lækkert men jeg har ikke tænkt at det var hverken økologisk eller fairtrade. Sandra: Det har jeg altså heller ikke tænkt. Tue: Jeg tænker også bare Luksusvarer som skal repræsentere noget luksus. Jeg ved ikke om, >Altså delikatteser < Ja, ja, præcis. Jeg ved ikke om det er så meget luksus, det der er inde i pakkerne, det er mere det der med, at det er flot pakket ind og princip på og det bliver virkelig præsenteret flot. Så får det bare det der luksus præg og en luksus historie. Balder: Men altså I snakker jo også ret meget ud fra at I har et forudgående kendskab til selve det her Princip, som jeg ikke, jeg har aldrig set det før. Tine: Nå, hvad tænkte du så? Balder: Jeg tænkte bare altså, jamen jeg tænkte at alle de her pap ting ligner jo noget der er rigtigt billigt, og så står der så en olie og eddike eller balsamico eller et eller andet, som faktisk ser lækker og dyrt ud. Men resten ligner at det er rigtigt billigt. Altså, det ligner jo, det ligner pap-pizzaer og >Jamen,! "!

12 det er egentligt rigtigt.< og pap det ene og pap det andet. Nå men jeg tænker bare at måske har det noget at gøre med at I kender det, og I ved hvad der er i. Sandra: Ja, vi har set prisen. Tine: Ja jeg tror det er prisen. Sandra: Ja prisen og det at jeg kan huske deres kampagner, da det kom ud. Hvor det jo netop vare meget sådan Princip! Jeg kan huske det, jeg tror det vare en tv kampagne eller et eller andet, hvor de sagde at det var vildt lækkert. Lige da, de havde et eller andet mørkt chokolade ting med knuste kakao bønner som den eneste sted man kunne få det, var princip, så derfor har jeg et godt forhold til Pincip!. Tobias: Men jeg har aldrig købt Princip. Jeg har ikke en eneste gang i mit liv lagt et princip produkt ned i min indkøbskurv. Tine: det tror jeg heller ikke jeg har. 1: Hvordan kan det være? Tobias: Jamen det er et godt spørgsmål. Sandra: Af Princip! Louise: Jeg har også kun købt det som en gave eller sådan noget, fordi jeg synes det så flot ud tror jeg. Tine: Ej så synes jeg virkelig også som Balder siger, at der er noget der er pænere. Altså sådan mørk, sort og guld eller sådan noget. Tobias: Jamen jeg synes også umiddelbart, når man ser denne her emballage altså, jeg synes også den er meget underligt på en eller anden måde. Sandra: Jeg synes heller ikke den er køn, men jeg tror måske den henvender sig til et ældre publikum end os. Tine: det er sådan lidt, er det ikke lige som om de kører lidt på den der med at vi laver det hele lidt, lidt, eller sådan hvor man normalt, så er det sådan alting er sådan lidt, lidt af noget. Sandra: Less is more Tine: Jamen, så er det sådan en lille pakke oliven, hvor det er blandet, jeg ville aldrig altså, jeg kan jo købe det meget mere og så kunne jeg selv blande mine oliven, men det er sådan. Sandra: Fuldkornspizza. Tine: Har de det? Ok, ved du hvad, jeg tror faktisk jeg har købt deres pizza. Sandra: Ja, den er nemlig ret god. Tine: Den er nogen gange på tilbud i rema1000. Kan de passe. >nej< Nej, så har jeg ikke købt den. Så er det ikke den. Så har jeg aldrig købt det, nej. Tue: Jeg har bare ikke købt det fordi at jeg ser det som sådan en mellemting. Altså det vil sige, det er dyrt >Det er sådan noget dyrt på dåse< Ja, det er dyrt i forhold til. Altså hvis jeg vil have luksus, så køber jeg noget rigtigt luksus altså hos en slagter eller noget, altså rene råvarer. Og hvis jeg bare skal have de der billige ting, så vil jeg hellere bare købe noget andet altså. > Netto-agtigt oliven< Ja, præcis Tobias: Men det er også, nu standart varer, det er også enormt andre producenter inden for den, inden for de produkter vi nu ser her på billedet ikke altså. Der er et enormt stort udvalg lige inden for de. Balder: Det er jo også, nu så ikke ikke helt præcist hvad der var på, men hvis man køber en frysepizza, så er det også bare sådan lidt. Enten så laver man sin egen pizza eller også så køber man det usleste af det usleste fordi, det næsten er mere charmerende at købe sådan en tre pak der nede fra Netto, der koster 14 kroner eller sådan noget ikke. Så kan man sige, så går man all in, men det der det er jo sådan >Men det gør en mor, der ikke har tid jo ikke, som lige er gået i Netto for at købe den billige mælk, men at hun gerne lige vil have en spelt pizza med< Lige en spelt pizza. Men altså. 1: Så der en nogen ting, som er mere luksus end andre? Altså hvis man nu skal købe noget, der er lidt dyrere. Altså sådan en ting som måske føles, som om det er mere værd at købe det. Balder: Jamen, det er klart jo, hvis man køber noget som er luksus, så er det tit noget, som man gerne selv vil tilberede på en eller anden måde. Altså, hvis man vil have det i mellem hænderne. Så skal du jo! #!

13 Tine: Eller som Tue siger mere autentisk, jeg tænker sådan hvis jeg skulle så, fordi jeg ved de sælger sådan nogle oliven, der er blandet med et eller andet lort Jeg ved det ikke helt, grøn peber eller en rød peber eller sådan et eller andet >Eller sådan nogle tapas bakker med små skriver pølse< Ja, lige præcis. Så har jeg det sådan her, så vil jeg sku også hellere gå ned til slagteren eller gå ned til min grønthandler og bede ham om at mikse nogle oliven til mig, som jeg kan smage en af hver af. Det er sådan, så tænker jeg at det er sådan skridtet op. I stedet for at jeg køber en eller anden som, ja, så det er sådan lidt, det der for mig tror jeg også det er sådan noget mere autentisk, hvis det skal være, så må det gerne være. Tobias du ser ikke tilfreds ud. Tobias: Jamen, jo, det kan jeg ikke gøre for. Tine: Nej, sådan ser jeg bare ud 1: Jamen, I kan lige prøve at kigge på de næste to billeder. Efter samme princip, bare lad den køre rundt. (Billede 2 deles rundt) Tine: Der bliver kigget grundigt deromme. Levevis, det køber jeg i Rema1000. Ej, det er jeg sikker på jeg gør. Jamen så køber jeg det i Fakta. >Nej, det er også dansk supermarked< Hvad? >Det er også Dansk Supermarked< Nå, jamen jeg er sikker på at jeg køber det i Rema100 eller måske i Fakta og jeg køber deres pålæg fordi det er fedtfattigt. >Det er Netto< >Dansk Supermarked går ikke ind i Fakta for eksampel. Det er Føtex og Netto. Det andet det er Coop< Ja okay 1: Hvad så I på de her billeder? Sandra: Levevis, noget meget sundt. Anna: Det er sådan en økologisk serie, er det ikke det? Tue: Jeg tror faktisk ikke det hele er økologisk Sandra: de prøver vel, jeg tror mere det er sådan mere eller mindre fedtfattigt tror jeg i hvert fald at de prøver at udstråle. Tue: Det fokuserer, umiddelbart ud fra hvad jeg kan se, så fokuserer det rigtig meget på det der sundhedstrip der er for tiden med uh ha det skal være meget fedtfattigt og kaloriefattigt og ditten og datten. Der er kun hundrede kalorier i denne her ting, det står printet på forsiden med deres kalorie >Det er rigtigt< >Ja, det gør der< Så det appellerer meget til den der trend, der er for tiden med uh man skal passe på med kalorier og fedt. Tobias: Det er lige før man bliver irriteret ikke? >Jo< Altså jeg bliver sådan lidt protestagtig når jeg ser de her Levevis. Det skal du ikke bestemme. Sandra: Det er måske også sådan lidt men, jeg ved ikke om det er en mande ting, men jeg er sådan nu jeg elsker den emballage, fordi den udstråler lige præcis det, de gerne vil udstråle om det. Om det så er sandt, det er så noget andet. Men lige præcis, det er simpelt, der er et billede af en ren råvare. De blander ikke alt muligt fancy ind i det. Det er bare sådan, du ser et billede af en tomat. Du kan aflæse den hurtigt plus du kan se de der procenter og kalorier, hvis det nu er et eller andet, der kunne være noget i, spegepølse eller et eller andet tror jeg også de har, hvilket man ikke lige umiddelbart skulle tro var særligt sundt, men >Der er kun 9 procent fedt i deres kartoffelspegepølse< Balder: Jeg skulle lige til at sige lige præcis det der med altså jeg har lidt, jeg vil sige jeg bliver lidt stram i maske når jeg ser at man kan købe Levevis kartofler, altså er det ikke bare kartofler? >Ja okay, det er måske også tosset< >Kan man det?< Var det ikke det, der var på billedet? Anna: Jamen så kan det være det er økologisk Sandra: Jeg har heller aldrig set det Balder: Hvor jeg lidt tænker >Ej okay, det er jo fuldstændig hul i hovedet< Ja det, det er jo til grin, altså det, det er jo sådan lidt >Ja okay, det har jeg så aldrig< Altså jeg vil så sige at jeg stoler mere på det røde Ø mærke end jeg stoler på Levevis. Altså Levevis er jo igen sådan et, altså men hvis jeg skal vælge mellem for eksempel et eller andet billigt produkt sådan noget x-tra eller hvad de nu hedder de der billige >Coop eller< Ja sådan noget et eller andet og så Levevis, så vil jeg vælge Levevis frem fra det. Altså >Men du vil vælge økologi over det?< Men jeg vil helt klart vælge økologi over det >Men så er det også to forskellige ting ikke fordi så snakker vi jo økologi, det har jo intet at gøre med sundhed,! $!

14 andet end sundhed for miljøet, og så snakker vi fedtfattige ting< Ja, også noget med sundhed overfor altså, hvad for nogle børn vi på et eller andet tidspunkt skal sætte ud i verden. Tobias: Men er det ikke også fordi, at der ligger sådan en tvetydighed i det der med Levevis. Det er jo på samme tid en titel og jo egentlig også et slogan, det skal fungere som et eller andet, det har noget med livsstil at gøre. Hvor at fairtrade det er noget eksisterende, men det der er jo bare et slogan. Tue: Der tror jeg nemlig også at det du sidder og siger nu i forhold til det andet x-tra med at du børn vi skal sætte ud i verden og sådan nogle ting, og der vil jeg ikke, altså det gad jeg egentlig godt at kunne tjekke efter, jeg tror at der er ligeså mange e-numre på det der Levevis som der er. Det er bare, de har jo bare skruet ned, for der er jo tonsvis at sødestoffer. Balder: Det er jo også det jeg siger, hvis det var at jeg skulle vælge mellem pest eller kolera, jamen så ville jeg vælge Levevis, fordi jamen så er det den kan man sige, hvis det koster nogenlunde det samme, jamen så tager jeg da det her, fordi at det er, hvad hedder det, det er så i det mindste en lille bitte smule sundere end, eller en lille smule.. 1: Kendte i alle sammen mærket inden i så det på billedet? Alle: Ja Balder: Ja, men jeg ved i hvert fald ikke hvad det rigtigt står for. Tine: jeg er hundrede på at står for at det er fedtfattigt. Tobias: Hvis I havde bedt mig om at nævne en masse forskellige mærker, så havde jeg ikke nævnt Levevis. Tine: I er jo også drenge, vi havde nævnt det ikke også Anna: Det tror jeg også jeg havde nævnt Louise: Jeg tror ikke jeg havde nævnt det Sandra: Jo, plus at de har det, de har børneshampoo og alle mulige andre ting og det ja, jeg tror ikke, nu er jeg bange for at, jeg tror alt deres Levevis, hudprodukter og hårprodukter, jeg tror det er astmaallergi mærket. >Jamen, det tror jeg også< Så bare det at deres hudprodukter og shampooer og sådan noget er det, så kommer jeg også automatisk til at stole mere på mad-produkterne, og det er også der, hvor kartoflerne kommer ind i billedet, jeg tror det kan betragtes som sådan en medbranding: Nå men hvis de har grøntsager, så har resten >Så ser resten godt ud< Jeg tænker hvis du forbinder noget sundt med nogen så begynder du også lige pludselig at stole lidt mere på den der spegepølse, hvis den der pakke har samme emballage, tænker jeg >Det giver da meget god mening, det er fornuftigt< 1: Hvordan fortæller pakken at det er fedtfattigt? Tine: Det er meget rent ikke Tobias: Det er enkelte billeder af grøntsager, det er meget sådan Tine: Og så den der lille der, som du også sagde på fordi, hvor der også står sådan hvor meget det er af dit daglige kalorieindtag Tobias: Men det er også meget simpelt ikke, simpelt design >ja< Billeder af råvarer Sandra: Dem der kører med de der tegninger, de der tegnede reklamer, når det kommer til kødprodukter og sådan noget. Tue: Bare lige for at slutte den af den der hvordan man ved, fordi rigtig mange af deres kødprodukter er hvor der står fedtprocenten udenpå. >Det gør der på kød< >også pastaen< Præcis >Også at det er nøglehulsmærket< Det kan godt være, det ved jeg ikke, hvad er det? >Det ved jeg ikke< >Nøglehulsmærket det er sådan noget meget fuldkorn< >Det er måske bare en modsætning til budget< (Billede 3 runddeles til deltagerne) Tobias: Shit, der var den. Jeg har ventet på at den skulle komme Der kan man saksusme tale om et grimt design der alligevel funger. 1: Hvorfor er det grimt? Louise: Det ser billigt ud! %!

15 Tobias: De der farver der, de skriger jo langt væk, at her har vi noget, der er billigt >Og ikke kun farverne vel< Og ikke kan farverne 1: Men i kender det? Alle: Ja Louise: Men jeg kan ikke huske hvor Tue: Og ja >Dansk Supermarked< Lige præcis, de springer i øjnene >Føtex og Kvickly ikke< Nej ikke Kvickly: Føtex og Netto kører det der, Kvickly kører Coop. >Kiwi gør også< og Føtex kører Budget >Hvad siger du< >Budget fås i Føtex og Bilka< Balder: Men altså der kan man sige, med det der, der har jeg det sådan, hvis der er, at hvis jeg skal have noget billigt, og jeg er i en forretning, der forhandler det, så er det nemt at få øje på ikke. Så det er nemt at finde frem til hvad der i hvert fald er billigt. 1: Så hvis du har sådan en hylde foran dig, så spotter man det? Balder: Ja, det gør man rimeligt nemt i en frysedisk, i en whatever, det er netop rigtigt nemt at finde frem til. Anna: det mærkelige er bare, at det er altid de dyre butikker, der har det, det der Budget ikke, som man >Ja, ja< Tobias: Det har jeg også tænkt, at det er Føtex måde at komme ind på sådan discountområdet. >Ja< Men altså Tue: Hvis man nu, nu har jeg bare hørt, mig omkring i løbet af de seneste år altså Netto, alle billigkæderne, Netto, Fakta, dem der er lavprissupermarkeder, de er jo steget ekspotentielt i prisen, mens at Kvickly og Føtex, de der lidt mere luksuriøse, har faktisk holdt budgettet, rimeligt meget, det vil sige, du kan købe Budget og de der ting i Kvickly, Føtex og du kan købe whatever til samme pris som det er at handle i Netto. Tine: Men jeg vil stadig vælge at handle billigt i Netto for jeg synes det ser så discount-agtigt ud. I forhold til Rema1000 s, deres eget mærke som er sådan noget med, jeg kan ikke helt huske hvad det hedder, det ser sådan mere, det er noget med noget blår eller sort eller det er det der gule og orange. Jeg synes det ser så billigt ud, jeg ville ikke, og jeg vidste også godt de havde det, jeg ville ikke købe det. Jeg ville ikke købe deres juice, for jeg ved jeg vil kunne få en anden billig juice til samme pris som er klædt på lidt bedre. >Ja< >Ja< Jeg synes simpelthen det skriger til, jeg ville være pinlig over at hælde det op på >det er også noget af det, der smager rimeligt dårligt, det synes jeg i hvert fald< Ja, okay Sandra: Altså hvis det er havregryn, så er jeg sku ligeglad, så køber jeg gerne Budget havregryn, altså fordi det bare er havregryn. >Deres pålægschokolade er også udmærket< Jeg tror aldrig jeg har købt andet end Budget havregryn, men til gengæld har jeg ikke noget imod at købe dem, havregryn er jo bare havregryn, men så snart det kommer til appelsinjuice eller sådan noget, hvor der virkelig er stor forskel i smagen. 1: Nu skal I kigge på the real thing. Vi starter med, vi starter med Budget. (Budget varerne placeret på bordet, så deltagerne kan se dem) Tine: Der er et eller andet med gule og orange farver Balder: Men gul er jo også bare billigt Sandra: Men jeg synes egentligt ikke, altså, det er grimt, men jeg synes ikke det er, det fungerer >Jo, det er pisse grimt< >Jeg synes det er levende< >Det fungerer jo på den måde at< >Da du kom ind med denne her ikke, der tænkte jeg bare hvor er du white trash og hvad laver du med det i lejligheden. Så kommer du gående ind med sådan en rengørings en under armen. Sandra: Mon ikke det er fordi at, det er jo ikke fordi at det er fuldstændigt ugennemtænkt. Der er en rød tråd i produkterne ikke Balder: Altså det der er, det er at, det er jo ikke falsk varebetegnelse >Nej< >Men jeg vil sige dem her< Det ser billigt ud ikke >Denne her er meget bedre end den der glossy appelsinjuice som Netto har, med de der, altså< >Er den? Nå< >Ja, det synes jeg<! &!

16 1: Men hvad med farverne? Nu har vi snakket lidt om hvad de siger, men fortæller farverne om de her? Tine: At det er bare billig, dårlig kvalitet. Hvis det er en æblejuice, så har den aldrig set et æble. Det har den ikke. De ris har aldrig set et ris altså, ej men altså you know what I mean >Det er måske også lidt voldsomt ikke< Det er virkelig, det skriger, det synes jeg, det er ligesom sådan, men desværre vil jeg >Men Nettos synes jeg sku også er grimt, det valg ville jeg være ligeglad med tror jeg< Det ville jeg ikke, men det er også bare sådan nogle ting hvor nogle gange vælger man at købe økologisk. Jeg vil kun købe økologisk havregryn og ris >Jeg køber økologiske brune ris, det er også det eneste jeg køber, men skulle jeg købe hvide ris, så ville jeg være ligeglad om det var de her basmatiris eller en anden basmatiris.< Så ville jeg så komme dem, de andre >Og så ville jeg hælde dem op i en anden bøtte< Tobias: Se, det er så sjovt, det der. Jamen ved du hvad, jeg tror vi ligger i hver sin ende af forbruger spektrummet. >Ja, jamen jeg har jo også< Jeg har, jeg tænker bare: det der, det er hvad, det er. Det er Budget, det er billigt. Det prøver ikke på at promovere sig på alt muligt, sund, livsstil og >nej< og så videre og så videre >Men jeg er også sådan en< det er billigt og det kan godt være at det kvalitetsmæssigt er nede og runde bunden, men altså, det er også det >Men hvis det er det, man har råd til< Tine: Men jeg er også sådan en, der vil promovere mig som værende andet end jeg er, så helt sikkert, jamen det er jeg da. Jeg er sådan en der totalt hader at smide lorte varer op på disken fordi at jeg selv er sådan en der dømmer folk i køen og tænker, det er da noget lort. Så det ville jeg ikke gøre. Men jeg ved udmærket godt at nogle gange vil jeg, det er jo det samme lort jeg indtager, bare i en pænere forklædning, men det vil jeg gerne betale for. 1: Men logoet er det i orden? Tine: Nej det er også grimt Sandra: Den her forklædning er jo stadig langt pænere end den der blå glossy ting fra Netto som koster det samme Tine: nej den ser dyrere ud, synes jeg Sandra: nej den ser så meget billigere ud. Den ligner sådan noget fra 90erne Tine. >Jamen, det kan jeg så bedre lide< Det der er jo trods alt ny designet >Jeg synes også det her, det er fucked, ja dette r skriften og det og det her >ej, det er ikke fucked Tine< Ej, jeg synes det er, der er ikke Balder: Den mangler jo på en eller anden måde, den mangler noget mørke ikke. Altså alle ved at, eller de fleste ved at >Sort er klassisk< sort er klassisk, sort >Sort og guld, sort og guld ikke. Prøv og tænk på chokolade< >Hvad så hvis en appelsinjuice var sort og guld?< Så ville du kunne sælge den for.. >Er du klar over jeg ville købe den. Alle de chokolader som er sådan, ja hvad hedder de, twix og sådan noget ikke, de der som er sådan, de gule og de røde, de ser så billige ud.< Ja, ja >Og så går du op, og så får du den samme lorte chokoladebar som er i sort >som er i sort skrevet med guld< Ja, ja >I m sold, I m sorry altså< Balder: Ja, men det er jo også bare dem der, jamen netop, for eksempel chokolader så er der jo også bare nogle af de der, så står der 70 procent på, så er det en 70 procents chokolade og så er det i sådan en mørke, mørke brun eller helt sort indpakning, så ser det på en eller anden måde lækker og dyrt ud, og man kan købe den samme chokolade, også 70 procent 1: Ville det være okay hvis det hed budget og var sort? Eller en anden farve? Balder: Ja ja 1: Eller ville det Tine: Det er også ordet Sandra: Det er ligeså meget titlen Tine: Ej jeg synes mest det er indpakningen i forhold i forhold til titlen, men det er også titlen. Jeg tror ikke jeg ville lægge så meget, hvis den var pakket pænere ind ville jeg måske ikke lige lægge så meget mærke til, hvad den hed. Fordi jeg kan ikke huske hvad rema1000s hedder, men jeg ved de har deres eget mærke, og jeg ved at, det ikke ser så billigt ud.! '!

17 1: Men altså hvor mange af jer leder efter en discount farve, når i er ude og købe ind? Jeg tænker på, hvis i nu står med en masse varer, og i skal bare have det billigste, hvordan får i så øje på det billigste? Balder: Priser Tue: Ja jeg kigger også efter prismærker Louise: Men det kan også godt være at det fanger lidt ikke, og så siger man sådan hey også 5 eller 20. Tue: Altså det er klart, det her det er, det kender man, det har kender man og har set det før og ved at det er en af dem, der måske er billigere. Så ser man det, tjekker prismærket og så tjekker man, scanner man også lige de andre ting og ser ok, faktisk er det her nede billigere. Og så kan man sammenligne dem eller whatever kigge på varedeklarationen eller hvad man nu vil, så. Altså jeg, når jeg ikke handler efter pris, når jeg handler, så er der nogle ting, der tjekker jeg dem efter, ser måske ingredienser i og så Okay det her er noget af, det har ikke noget med appelsiner eller æbler eller what ever der skal være i at gøre. Så er det måske ikke lige det. Eller det her ved jeg, så prøver jeg den en gang og den smager ikke godt, jamen så ved jeg at så køber jeg ikke den en anden gang. Balder: Det er lidt sjovt netop, lige præcis det der med, at man netop så scanner man og hvis man, altså hvis man for eksempel handler i, eller hvis jeg i hvert fald handler i Føtex, og så ved jeg vil have et eller andet frosne grøntsager for eksempel og så finder de der budget grøntsager, og dem har man bare ikke særlig meget lyst til at købe, men så scanner man de andre priser og så ser, at du kan købe 3 poser af et eller andet, som for eksempel er Levevis til samme pris, jamen så er det klart at jeg køber det i stedet for. Fordi at så er det, den difference der er, det er så lidt og så bare for at slippe for at stå med sådan en orange pose grøntsager som bare slet ikke der, der >Ej, det er jeg glad for at du også siger< Tobias: Det er sjovt lige præcis, hvad var det du spurgte om? 1: Jeg tænkte mere om det måske kan fungere som en slags service? Altså hvis man nu ikke har så meget tid hvis man bare leder efter noget bestemt altså man har ikke, det er måske sidste på måneden. Er orange sådan god billig farve? Alle: Ja, det synes jeg, ja, ja, ja >Ja, hvis I nu tænker tre år tilbage< Tobias: Men hvad mener du med spørgsmålet, er det sådan noget med at du tænker at man forbinder farven følelsesmæssigt med at det er billigt eller hvad? >Ja, måske< Tine: Sådan at det er en service Sandra: Sådan så man kan spotte denne her på hylden og tænke: okay, det er budget, så tager jeg det. 1: Hvordan gør du, hvis du er i et supermarked og du vil finde et eller andet billigt? Og det skal gå hurtigt. Det skal gå, du har fire sekunder. Anna: Det er da klart nemt. Tobias: Altså man må sige at, hvis vi nu tager en hylde med de produkter I nu har vist ikke, så springer den der jo lige i øjnene, den er jo nem at finde. Tine: Men jeg tror den gør begge dele, fordi den, for nogen der vil det være sådan, ej det er godt nok en service, for mig der er det virkelig en ulempe fordi at den netop er så nem at se. Sandra: Men så kan du jo gå udenom den Tine: Jamen så er det en service at jeg kan gå udenom den, fordi at sådan, hvor jeg tænkte hvis den var pakket bedre ind ville jeg måske gerne. Så det er sådan, jeg tror at den måske for nogen kan være sådan, det var da hurtigt og for andre er det sådan nu ved jeg hvad jeg ikke skal tage. Balder: Nå men altså for eksempel hvis man for eksempel skal ud og handle ind for nogen andre, og de har bare sagt, det skal være det billigste, du overhovedet kan gøre, og du skal være tilbage om en halv time, så ville det være pisse nemt >Ja< og sige okay, jeg river lige alle de her flutes, som er i en orange pose, jeg river alle de her juice som er i orange kartoner og jeg tager lige alt det her smør, som er i orange smørbøtter. Anna: Jeg stoler bare ikke rigtigt på det. Altså jeg stoler ikke på at det er det billigste, når man går derned. Eller det ved jeg ikke om Balder: Nå nej men hvis man har fået en opgave og man siger du har travlt, så hvad man at, så kan det godt være at du >Hvordan kan det være at du stoler på det?< kan finde noget der er 90 øre billigere,! (!

18 men det kan du ikke klare inden for den halve time, hvor du skal køre derhen, parkere bilen løbe op og hente det og så løbe tilbage ned til bilen og så køre tilbage. Anna: Ah, nu er det jo relativt hurtigt lige at scanne priserne Balder: Men var det ikke det i spurgte om? Tobias: Jamen der er også noget om, at for eksempel når jeg skal ned og handle ind, at for eksempel i en stresset studietid og så videre, så vil jeg egentlig bare gerne have det der hurtigt overstået, så man kan komme videre ikke. Altså, og der er det sku da nemt, ved siden af Levevis og Princip og sådan noget, så springer de her varer jo lige i øjnene. Det kan man jo ikke komme udenom. Sandra: Jeg tror også at det handler om, jeg vil klart gå langt mere efter dem her for 3 år siden end jeg vil gøre i dag. I dag vil jeg netop jeg vil prøve at gå udenom de her, altså ej nu synes jeg fanme jeg har levet på røven nok, nu vil jeg gerne have nogle ordentlige varer derhjemme. Men for 3 år siden havde jeg været røv ligeglad, der skulle jeg bare overleve. Ikke bare denne her måned, men også næste måned. 1: Hvad med fotografierne på dem? De er jo meget sådan naturlige kan man sige. Gør det, det ikke lidt bedre? Tine: Nu dominerer den der øverste farve bare så meget man kan også se sådan på æblejuicen, den er, det er den der er mest af. Havde den været heroppe havde jeg måske ikke lagt mærke til det fordi så er æblerne jo faktisk meget fine og neutrale. >Ja< Det kunne ligeså godt have været Levevis, det nederste. Men den er så massiv at mine øjne fanges mere af det. Sandra: Men det er måske også derfor at jeg stoler mere det, de siger de leverer. Det er ikke sikkert, de leverer mere. Men jeg stoler på, der er det i, som de siger, der er i. Fordi at, de har ikke prøvet at over sælge den. Tobias: Men man ser jo ikke det der billede af kartoflen på samme måde >nej, nej< som man gør det på Levevis. Der er det jo, meget den orange farve, der stjæler opmærksomheden. >klart< Sandra: Med levevis forkæler jeg lidt mere mig selv, med den her der tænker jeg, åh, jeg gider ikke at købe den så køber jeg den alligevel, fordi jeg ved, det er bedst for min pengepung. Balder: ja, det er ikke bare, det er ikke blevet overpromoveret. Det gør, hvad kan man sige, på den måde så giver det et, altså der er også, man kan jo købe rigtig mange andre billige produkter, hvor der så bare er en glad dreng, der bare springer op og har mega optur over at spise et eller andet, som også bare er farvelagt helt sindssygt med sådan nogle store røde jordbær i denne her müsli ikke. Hvor man jo godt ved, sådan ser den müsli jo ikke ud. Den ser sådan der ud. Sandra: det var også der, Coop lancerede deres x-tra med den der blå stjerne. Som var sygt grimt, hold kæft hvor var den grim, det var virkeligt pinligt at have stående derhjemme. Men det viste sig, at det solgte sygt godt efter at de gjorde, for de at folk var sådan, nå jamen jeg skal jo bare have det billigste. Især hvis man holdt store fester og man skulle købe et eller andet stort ind. Et eller andet, What ever. Så tager man bare det, og man behøver ikke at tænke over det. Det er så grimt, at det kan man godt, men her ved jeg ikke, det er vel stadigvæk det samme der er i her. Balder: Ja, og man tror på det ikke? Louise: Ja og særligt navnet, det taler jo ligesom for sig selv ikke? >Ja< Tobias: Jeg har det også lidt som forbruger at man nogen gange føler sig ført lidt bag lyset ved at det bliver pakket ind i en eller anden fin emballage, og så tror man straks her er et kvalitetsprodukt. >ja< >Det er også derfor jeg mener, at jeg kan godt lide den orange< det er sådan lidt jeg har det med Levevis for eksempel ikke Tine: Jamen hvorfor er det, du ikke tror på Levevis, da? Hvem er det der siger, at der ikke er det i? Tobias: det er der heller ikke nogen der siger, men det tænker jeg bare nogle gange, at der skal være denne her fine kartoffel på ikke. Tine: Hvem er det, der siger at svanemærket så er svanemærket? Tobias: Nå jamen, det siger forbrugerrådet jo, at det er Tine: Nå men det gør Levevis da også de er under de samme kvalitetskriterier som! )!

19 Tobias: Tine man kan bare ikke komme udenom at reklamebranchen og så videre og så videre forsøger hele tiden at promovere sig på mere end den egentlig er Sandra: Men du skal jo have ting til at, det er lige det der med alt det ballade der har været med nøglehullet, at folk tror at, bare den har nøglehullet så bliver jeg aldrig tyk. Det er bare sådan, sæt nu lige det hele sammen. Du må jo gerne tænke selv, det er ikke en. Altså hvis du går efter nøglehullet, så er du sikker på at du lever sundt. >Jamen man skal selvfølgelig tænke selv< (Levevis produkterne lægges på bordet, så deltagerne kan se dem) Tine: Prøv lige at se hvor meget mere hvidt der er på denne her indpakning end på de andre. Det ser meget sundere ud 1: Hvad synes I om farverne på de her pakker? Balder: De er meget mere underspillet ikke. Tine: Der er meget mere hvidt, der er meget mere hvidt. Hvad er det der, er det fuldkorn, og hvad er den grønne så? Sandra: det er også bare fordi de har varer som Perlebyg altså. 1: Hvad siger de her farver? Balder: Jamen det er jo sådan nogle jordfarver. Altså i modsætning til det andet ikke Tine: Det er mere naturligt Balder: Der er hvis som er rent og så er der jordfarver som mere eller mindre spiller rollen med hvad det er for et produkt. 1: Hvad siger de om produktet? Balder: Tillid eller en eller anden form for, at de understreger, det der er indeni. >Sundhed< >Ja, sundhed eller< Ja ikke bare sundhed, men også >det er grønt, det er natural< Ja, det er naturligt. Sandra: Det der med, de kører det der, med de der tegnede streger, som er dem jeg også tænkte på før, jeg synes, det gør det sådan lidt uskyldigt. Du kan godt købe det her, det er uskyldigt, det er sundt for dig og det er varen du får >det er faktisk rigtigt nok< Anna: Jeg synes også det ser lidt billigt ud Tine: Synes du det? Anna: Ja, det synes jeg faktisk, det ser billigt ud og sundt? 1: Hvad er det, der får dig til at synes, det ser billigt ud? Anna: Det ved jeg ikke. Jeg tror også sådan ligesom her, det ved jeg ikke der er et eller andet, der signalerer, at det er sådan Sandra: Men du kører heller ikke den der sorte 1: Men billigt og sundt på en gang? >ja< Sandra: Det er også derfor jeg godt tør købe det fordi at når jeg står nede i Netto, så synes jeg sku, altså, nu skal jeg ikke bande, så synes jeg ikke at det nødvendigvis er dyrere end de andre. End k-salaten der står ved siden af skulle jeg lige til at sige. >Nej, nej< Tine: Men det er også et eller andet med sloganet ikke, at det er hvor stort man skriver det, og hvor meget det fylder. Det er ligesom dem der går rundt og skriver, med sådan en Calvin Klein t-shirt, det synes, jeg synes dette r så tacky, men et lille mærke er ok, et lille la coste mærke. Det er lidt det samme her. Mærket Levevis, det er sådan lille og diskret og 1: Hvad tænker I, når I hører Levevis? Tine: Jeg har jo så ikke, jeg tror bare jeg tænker fedtfattigt og sundt. Sådan så at hvis man spiste efter det, så ville det være bedre Louise: Det er lige før man også kan blive provokeret af det, det er sådan lidt 1: Synes I det passer til at den hedder Levevis? Tine: Det tror jeg, jeg synes. Man har ikke kigget særlig meget efter, hvad de eller har. Tobias: Jeg aner ikke særlig meget om deres markedsføring og hvad de prøver at promovere sig på og hvad der egentlig er i de pakker her! *!

20 Tine: Men nu kan man jo se der er mørkt og fuldkorns 1: Men hvis du skulle se på pakken, ud fra pakken, hvad ville du så tro det var? Tobias: Så ser det jo fint ud, så er der en fin overensstemmelse, men det er jo igen det som man oftest støder på som forbruger at de her producenter markedsfører sig på mere, end de egentlig er. Altså, det ved jeg ikke. Det er sådan lidt en negativ holdning jeg har til de produkter man sådan ser. Balder: Altså jeg vil også sige at, der er altid sådan nogle bestemte ting, som ligesom springer mig i øjnene i forhold til sådan nogle produkter som dem her. Det er for eksempel de skriver: Økologisk på forsiden, men der er, det er stadig ikke Ø-mærket. Sandra: Nej, det har det europæiske mærke Balder: Ja, det har det europæiske mærke, men det er stadig ikke det danske kvalitetsmæssigt. Tine: Men er du klar over hvor meget det koster at få det. Det er måske derfor, det kan sælges så billigt. Men ja, fair nok. Balder: Men hvor jeg tænker: hvis de virkelig ville have min tillid, så skulle de have fået det ø-mærke. Sandra: Men så til os der ikke har råd til det røde mærke, skulle jeg lige til at sige. For hvis det stadig er Netto priser. Økologi til Netto priser. Hvis jeg skal >Jeg stoler ikke< Men det er billigere. >Jeg stoler bare ikke ligeså meget på det, når det er, at det ikke er ø-mærket.< 1: Kunne I nogensinde finde på at købe det her Tine: Ja, alt det hele og har også købt alt det hele. Sandra: jeg synes også det, altså, der er en lille storytelling med på det hele: Et drys af korn fra økologiske marker, smagt til med ristede byggryn og afskallede bygkorn dyrket i Italien >Jamen det lyder jo< efter gamle traditioner. >Jamen det lyder så sundt< Tobias: Men hvor er det også forvirrende med alle de mærker Balder: jo det synes jeg også Tobias: Altså der er jo en strøm af kvalitetsmærker hvor der er økologisk det ene og fairtrade det andet og så videre og så videre. Altså de drukner jo sådan set i et hav af mærker som man et eller andet sted knapt nok ved hvad betyder. Så det kommer jo til at virke meget utroværdigt, når man sådan stabler det hele ovenpå hinanden ikke. Tine: Det ved jeg ikke om jeg synes Balder: Jamen det synes jeg også Tobias: Jo, det synes jeg Tine: Det tror jeg ikke jeg synes 1: Kan der være for meget på en pakke? Tobias: Jamen også fordi at jeg må simpelthen erkende så er jeg lige blevet præsenteret for det her nøglehullet, og jeg tænke hvad fanden betyder det? Balder: Ja og hvad betyder det der euro blad altså. Hvor man så er sådan lidt: Er det så en discount økologi, hvordan kan man lave discount økologi, altså. Hvad er det? Vil det så sige at det ikke er rigtig økologi? Så er det sådan halv økologi er hvad er det? Altså så er det måske i virkeligheden ikke økologisk eller hvad? Tine: Jeg tror at jeg synes at det er rigtigt fint Balder: Eller også så er der rigtig mange børn, der er døde mens de har lavet det, men det er stadig økologisk eller >Jesus Christ< Tine: Ej jeg synes det er fint, fordi jeg synes godt den kan bære en hel masse fordi at den er så hvid. Fordi at det er så rent så fordi skriften er så fin, og ikke sådan noget Budget hvor det stod med fede bogstaver. Det hele er så let og elegant, at så synes jeg godt at den kan bære en masse. Og så synes jeg netop ikke billederne her viser andet end de er. Den der müsli er jo ikke sådan en müsli, hvor der er jordbær og alt muligt pis på. Det er den müsli den er indeni. I like it. Sandra: Det er meget sjovt du siger det med at den er så ren og den kan bære det. Altså Vanish Oxyaction ikke, det er allergimærket. >Det er det jeg sagde til dig< Det er altså underligt, jeg ved ikke! "+!

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

CASE 2: Lauras brunch

CASE 2: Lauras brunch CASE 2: Lauras brunch Laura har inviteret tre veninder hjem til sund og lækker brunch. Først skal hun i supermarkedet og købe ind til sin brunch og I skal hjælpe hende. Nedenfor er der 7 stop i supermarkedet

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 Side1af10 BARE EN VANDREHISTORIE 1. EXT. SKOV. DAG KATHRINE(14) går hjem fra skole i skoven. Hun har cowboybukser, sorte Converse og

Læs mere

CASE 1: Nikolajs lasagne

CASE 1: Nikolajs lasagne CASE 1: Nikolajs lasagne Nikolaj vil gerne imponere sin veninde Stine. Han har derfor inviteret hende på hjemmelavet lasagne. Først skal Nikolaj i supermarkedet og købe ind til lasagnen og du skal hjælpe

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Bliv klar til turen i supermarkedet

Bliv klar til turen i supermarkedet Bliv klar til turen i supermarkedet Dette materiale er lavet til dig, der går på Grundforløb 1 på en erhvervsuddannelse. Ved hjælp af cases, opgaver og videoer får du ideer til og mulighed for at tænke

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Bilag 2 - Interview med Peter 21/4-2016

Bilag 2 - Interview med Peter 21/4-2016 Mathias Frantsen (Interviewer): I1 Mikkel Toldam (Interviewer): I2 Peter(Interviewperson): P I1: Godt. Sådan, vi kører, der er lyd på, yes. Øhh hej med dig P: Hej, I1: Hvem er vi? Vi er begge to RUC studerende,

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Avisforside Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om forsiden til avisen. Hvad forventer du dig af indholdet og giver den dig lyst til

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Rema 1000, Muslingevej 10, 8250 Egå. Kvickly, Øster Allé 16, 8400 Ebeltoft

Rema 1000, Muslingevej 10, 8250 Egå. Kvickly, Øster Allé 16, 8400 Ebeltoft Midtjylland - Øst Begrundelser Rema 1000, Muslingevej 10, 8250 Egå Generelt mange økologiske varer. Lavt fedtindhold i kød & pålæg. Lokker ikke med usunde varer man skal nærmest lede efter slik & chokolade.

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie

Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie Dato for interview: 26. juli 2016 Lokation: København Varighed: 13 min Transskriberingen bygger på Steinar Kvales teori om grov transskribering, hvor tænkepauser,

Læs mere

Bliv klar til turen i supermarkedet

Bliv klar til turen i supermarkedet Bliv klar til turen i supermarkedet Denne side er lavet til dig, der går på Grundforløb 1 på en erhvervsuddannelse. Du kan også bruge materialet, hvis du går på en anden ungdomsuddannelse eller i 9. eller

Læs mere

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet.

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet. Politi Fastelavnsfesten var en fest på skolen. Altså nul alkohol til elever og andre under 18. Forældre som var med de mindre elever kunne købe øl! De kunne også købe kaffe og alt det andet. Jens kunne

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Mad og motion. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk Mad og motion. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Mad. Oversæt til eget sprog - forklar

Mad og motion. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk Mad og motion. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Mad. Oversæt til eget sprog - forklar ORDLISTE Hvad betyder ordet? Ordet på dansk Oversæt til eget sprog - forklar Sundhedsdansk Mad og motion Her kan du lære danske ord om mad, motion og sundhed. Du kan også få viden om, hvad du kan gøre

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

Mad og motion. Sundhedsdansk. NYE ORD Mad

Mad og motion. Sundhedsdansk. NYE ORD Mad Sundhedsdansk Mad og motion Her kan du lære danske ord om mad, motion og sundhed. Du kan også få viden om, hvad du kan gøre for at leve sundt. NYE ORD Mad Skriv det rigtige ord under billederne. frugt

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Interview med LCK s videpræsident

Interview med LCK s videpræsident Interview med LCK s videpræsident 0.09-0.12 Interviewer 1: Kan du starte med at fortælle om hvad din rolle i LEO er? 0.15-0.44 Brødreskift: Altså jeg har jo været med at starte det op med Zenia. Og jeg

Læs mere

Bilagsamling 2-4 Bilag 2: Interviewguide til fokusgruppeinterview

Bilagsamling 2-4 Bilag 2: Interviewguide til fokusgruppeinterview Bilagsamling 2-4 Bilag 2: Interviewguide til fokusgruppeinterview INTRO: Velkommen til. Formålet med dette fokusgruppeinterview, er at indsamle date vedrørende kendskab til Primark og generelle opfattelser

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. Interviewer: I Respondent: MJ

Læs mere

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn.

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn. Bilag 3 Interview med Mia. Mia er kærester med Martin og sammen har de datteren Mette. Kata: Jeg stiller spørgsmålene, og hedder Katariina Sofie: Jeg hedder Sofie, og jeg vil supplere Katariina. Kata:

Læs mere

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan Bilag 7. Transskription af interview. Interview gennemført d. 8. Maj 2014, via Skype Beskrivelse af interview med Jonathan Interviewet med Jonathan blev udført den 09. Maj 2014, som et Skype-interview.

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5.

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5. Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1: Hvad er arbejdsetik for dig? Interviewsvar 5.1: Jamen altså.. Etik så tænker jeg jo gerne i forhold til, ikke i forhold til personlig pleje, men i forhold

Læs mere

Bliv klar til turen i supermarkedet

Bliv klar til turen i supermarkedet 1 Bliv klar til turen i supermarkedet Denne side er lavet til dig, der går på Grundforløb 1 på en erhvervsuddannelse. Du kan også bruge materialet, hvis du går på en anden ungdomsuddannelse eller i 9.

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

Løgnen. Nyborg Friskole

Løgnen. Nyborg Friskole Løgnen af Nyborg Friskole SC. 1. EXT. PÅ BADEVÆRELSET - SOMMER - DAG Mie (17) er på badeværelset. Mie har taget en gravidtetstest. Vi ser Mie vente. Efter at have nølet i lang tid. Man ser nærbillede af

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole IPad (Endelige manus) af Taastrup Realskole RIGTIG OG FORKERT SCENE 1 - SKOLE - MORGEN Ida kommer gående ned ad gangen på vej ind til time. Caroline og Anna kommer gående ned ad gangen og opdager Ida.

Læs mere

Marius (M): Til at starte med, vil jeg bare lige høre, Vi sidder sammen med... og..., og, hvor gamle er i?

Marius (M): Til at starte med, vil jeg bare lige høre, Vi sidder sammen med... og..., og, hvor gamle er i? 9.1 Bilag 1: Transkription af interview d. 19.04.2012 kl. Ca. 1200-1225 + kodning i margin Interviewer: Marius Supplerende spørgsmål: Maja & Mathias Adspurgte: Informant A og Informant B Marius (M): Til

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed Kapitel 6 Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed 1 5 Hvordan har du det med tøj? Voxpop Jamilla Altså, jeg bliver selvfølgelig glad, når jeg arver tøj, og når jeg får noget. Det er rigtig dejligt Og

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

SEX-panel. Where the unrevealed is being revealed! Vores debattører for denne gang: Kirsten Berthelsen (19 år) 1. G Straight, har en kæreste

SEX-panel. Where the unrevealed is being revealed! Vores debattører for denne gang: Kirsten Berthelsen (19 år) 1. G Straight, har en kæreste SEX-panel Where the unrevealed is being revealed! Vores debattører for denne gang: Kirsten Berthelsen (19 år) 1. G Straight, har en kæreste Avaruna Mathæussen (17 år) 2. KLM2 Straight, single Kristian

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Morten Dürr SKADERNE Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Hvidt, sort og grønt Efter mor døde, ville far jage skaderne væk. Men sådan gik det ikke. Skaderne blev. Det var godt.

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

Jeg var mor for min egen mor

Jeg var mor for min egen mor Jeg var mor for min egen mor er 25 år gammel, og har været anbragt siden hun var 7 år. I dag er hun ved at tage en erhvervsgrunduddannelse. Læs hendes historie herunder. Før i tiden var jeg meget stille.

Læs mere

Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase.

Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase. Overgang fra mellemtrin til ældste trin samtale med 6. kl. Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase. Det er en meget anderledes arbejdsform, men

Læs mere

Et afgørende valg året 2007

Et afgørende valg året 2007 Et afgørende valg året 2007 Det er gået fint. Du havde otte flotte æg. Vi har befrugtet dem med din mands sæd, og de har alle delt sig. Tre af dem har delt sig i fire. Du kan få sat to af de æg op i dag.

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

Bliv klar til turen i supermarkedet

Bliv klar til turen i supermarkedet Bliv klar til turen i supermarkedet Dette materiale er lavet til dig, der går på Grundforløb 1 på en erhvervsuddannelse. Ved hjælp af cases, opgaver og videoer får du ideer til og mulighed for at tænke

Læs mere

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser'

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Uoverensstemmelser kan dreje sig om sagen og værdierne og / eller om personen. Det er vigtigt at være bevidst om forskellen! Uenighed om sagen Vi mennesker

Læs mere

TOBIAS For helvede da! Pludselig får TOBIAS øjenkontakt med SANKT PETER. SANKT PETER smiler, ser inviterende ud. TOBIAS går over til ham.

TOBIAS For helvede da! Pludselig får TOBIAS øjenkontakt med SANKT PETER. SANKT PETER smiler, ser inviterende ud. TOBIAS går over til ham. Tobias og Tragedien Manuskript 1. Int. Venteværelse Dag træder ind i et fremmed venteværelse. Han kigger sig undrende omkring. I rummet er der mange døre. Over dørene hænger skilte. På dem står der navnene

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Gratis skaffer 49 kroner

Gratis skaffer 49 kroner Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen VITELLO Gratis skaffer 49 kroner Gyldendal Leg og Lær VITELLO skaffer 49 kroner Jeg hedder Jeg er år Jeg bor Jeg har fødselsdag den Min livret er Min mor hedder Min

Læs mere

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15).

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Salmer: Hinge kl.9: 422-7/ 728-373 Vinderslev kl.10.30: 422-7- 397/ 728-510,v.5-6- 373 Dette hellige evangelium

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Bilag 2: Transskription af feltstudier

Bilag 2: Transskription af feltstudier 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Feltstudie 1 Interviewer: Int Trine: T Jane: J Int: Hvor gamle er i? T: Vi er 21 J:

Læs mere

3,358 FOLLOWERS. Followers Total: 36,288 26,240 LÆSERE. Bloglæser total: 242,431

3,358 FOLLOWERS. Followers Total: 36,288 26,240 LÆSERE. Bloglæser total: 242,431 SOCIAL FACTSHEET Social FACEBOOK: 4,990 FRIENDS 12,960 FACEBOOK PAGE: 4,302 PAGE LIKES INSTAGRAM: 3,358 PINTEREST: 1,385 TWITTER: 1,215 LINKEDIN: 8,078 Followers Total: 36,288 Blogs MICHELLEHVIID.DK 25,191

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag G - Sofie 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.10 Sofie: Ja, jamen det er, at jeg står

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts BOY Af Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma 9. marts SCENE 1, INT. TØJBUTIK, DAG Emilie står og kigger på hættetrøjer i en herreafdeling i en tøjbutik. Hun udvælger tre specifikke, men pludselig

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university I: Interviewer ST: Respondent

Læs mere

Bilag 6. Transskribering af Fokusgruppeinterview 2

Bilag 6. Transskribering af Fokusgruppeinterview 2 Bilag 6. Transskribering af Fokusgruppeinterview 2 Først kunne jeg godt tænke mig at få af vide hvor gamle i er? 1: 11 år 2: 12 år 3: 11 år Så vil jeg starte med at spørge om I er med til at lave mad derhjemme?

Læs mere

UngeSamtalen Udarbejdet af UngeBasen Randers Kommune 2014

UngeSamtalen Udarbejdet af UngeBasen Randers Kommune 2014 1 Kontaktpersonens navn: Den unges navn: Dato: 2 Boligforhold Profil 1: Jeg er meget tilfreds med at bo på Rismøllegården og har det godt med de andre beboere og personalet. Profil 2: Jeg er hovedsagligt

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

En rigtig røver. Simone. Hej.

En rigtig røver. Simone. Hej. En rigtig røver går rundt og retter på butikkens få varer, da dørhåndtaget langsomt bliver trykket ned. kommer ind i butikken med en nylonstrømpe over hovedet og en finger under blusen, der skal se ud

Læs mere

1 KLASSEN -DAG 1. KASSANDRA: Ej. Her lugter da lidt. EMMA: Ja. Ej, her stinker jo virkelig meget. FREJA: Her lugter lidt af... luder.

1 KLASSEN -DAG 1. KASSANDRA: Ej. Her lugter da lidt. EMMA: Ja. Ej, her stinker jo virkelig meget. FREJA: Her lugter lidt af... luder. 1 KLASSEN -DAG 1 Tobias sidder med sin computer på sin plads. Pludselig kan han høre døren gå op, og kigger straks op for at se hvem der træder ind i klassen. Det er Astrid. Han smiler for sig selv og

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: Vi skaber forventning i børnene - forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder Jesus, og

Læs mere

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause BILAG 4 Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014 L: Lars.. = mindre pause I = Ida (Interviewer 1)... = lang pause J = Jakob (Interviewer 2) [] = markerer lyde og andet

Læs mere

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer MIE MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer om at møde ham en dag. Mie er 8lippet, har blåt hår og bruger mere mascara end de 8leste. Hun elsker

Læs mere

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch Interviewguide: Den gode bog: - Vil I ikke fortælle mig om den bedste bog, I har læst? - Hvornår er en bog god? Hvornår er en historie god? - Hvordan vælger I de bøger, som I læser? Læsning i skolen/derhjemme:

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

Konflikthåndtering mødepakke

Konflikthåndtering mødepakke Indledning af historie Trin 1 Her er Louise. For et halvt år n købte hun en mobiltelefon til 2500 kr. hos jer, men nu er bagcoveret i stykker, og hun er kommet for at bytte den. Her er Kasper. Han er lidt

Læs mere