Referat Kultur- og Turismeudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Kultur- og Turismeudvalget"

Transkript

1 Referat Kultur- og Turismeudvalget : Mandag den 01. februar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Henrik Møller (A) Michael Mathiesen (C) Philip Læborg (C) Kristina Kongsted (C) Johannes Hecht-Nielsen (V) Thomas Horn (A) Betina Svinggaard (A) Deltagere: Fraværende: Sagsoversigt 01. Beslutningssag: Godkendelse af dagsorden Orienteringssag: Musikskolen Orienteringssag: Kulturværftet & Toldkammeret Beslutningssag: Kulturværftet & Toldkammeret, regionalt spillested Beslutningssag: Stig Skovlind & kaffeorkestret, Turné "Fra Helsingør til Skagen" Beslutningssag: Medlemsskab i Fishing Zealand Beslutningssag: Alternativ udmøntning af oprindelig besparelse på konsulentbudget Beslutningssag: Disponering af midler til udvikling af byrum Orienteringssag: Udvalgets tilskudspulje Meddelelser Orienteringssag: Kommende sager Eventuelt...29 Bilagsliste...30

2 2 01. Beslutningssag: Godkendelse af dagsorden Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/27 Kultur- og Turismeudvalget Beslutninger Kultur- og Turismeudvalget den Dagsordenen godkendt.

3 3 02. Orienteringssag: Musikskolen Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/836 Kultur- og Turismeudvalget Indledning/Baggrund Som led i de årlige dialogmøder mellem Kultur- og Turismeudvalget og institutionerne er musikskoleleder Henrik Nedergaard indbudt til at orientere om musikskolens virksomhed, herunder decentral aftale med Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab samt hvordan musikskolen er med til at løfte den nye kulturpolitik. Retsgrundlag Ingen bemærkninger Relation til vision og tværgående politikker Musikskolens virksomhed understøtter Helsingør Kommunes vision primært på disse områder: Familier: Unikke fritidsaktiviteter og kulturelle oplevelser Besøgende: Åbne og levende byer Livslang læring: Gode muligheder for læring for børn og voksne, gode muligheder uddannelse samt et stærkt samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv på begge sider af Øresund, attraktive og kreative læringsmiljøer Et levende sted: Gode muligheder for at være aktiv i naturen og i byerne Tidlig indsats: Der er nem adgang til at være aktiv Sagsfremstilling Henrik Nedergaard vil i mødet bl.a. orientere om følgende: 1. Musikskolens hovedaktiviteter 2. Erfaringer fra Planer for Jf. decentral aftale mellem Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab og Musikskolen er der i 2016 særligt fokus på Elevtilgang og fastholdelse Musikskolens talentudvikling Musikskolens bidrag til Åben Skole Nye arbejdstidsregler 4. Situationen vedr. Musikalsk Grund Kursus (MGK) 5. Bemærkninger fra Musikskolen i forhold til vision og strategi 6. Signaler til Kultur- og Turismeudvalget/Byrådet Henrik Nedergaard er indbudt kl Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring.

4 4 Indstilling Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab indstiller, at orientering foretages. Beslutninger Kultur- og Turismeudvalget den Orientering foretaget.

5 5 03. Orienteringssag: Kulturværftet & Toldkammeret Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/832 Kultur- og Turismeudvalget Indledning/Baggrund Som led i de årlige dialogmøder mellem Kultur- og Turismeudvalget og institutionerne er leder af Kulturværftet/Toldkammeret, Mikael Fock, indbudt til at orientere om deres virksomhed, herunder decentral aftale med Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab samt hvordan Kulturværftet og Toldkammeret er med til at løfte den nye kulturpolitik. Retsgrundlag Ingen bemærkninger Relation til vision og tværgående politikker Kulturværftets og Toldkammerets virksomhed understøtter Helsingør Kommunes vision primært på disse områder: Familier: Unikke fritidsaktiviteter og kulturelle oplevelser Besøgende: Kulturelle muligheder af internationalt format, konferencemuligheder i topklasse, årlige events der definerer kommunen, åbne og levende byer Livslang læring: Gode muligheder for læring for børn og voksne, samarbejde med uddannelsesinstitutioner, attraktive og kreative læringsmiljøer Et levende sted: Natur, historie og kultur anvendes aktivt, åbne og levende bymiljøer med mange kulturelle tilbud Tidlig indsats: Adgang til at være aktiv, aktivt medborgerskab understøttes Sagsfremstilling Mikael Fock vil i mødet bl.a. orientere om følgende: 1. Institutionens hovedaktiviteter 2. Erfaringer fra Planer for Jf. decentral aftale mellem Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab og Kulturværftet/Toldkammeret er der i 2016 særligt fokus på: Toldkammerets fremtid Regionalt Spillested Talent og vækstmiljøer 4. Bemærkninger fra Kulturværftet/Toldkammeret i forhold til vision og strategi 5. Signaler til Kultur- og Turismeudvalget/Byrådet Der vil i præsentationen være særlig fokus på udviklingen i Toldkammeret, som gennem 2016 og årene fremover kommer til at gennemgå en udvikling, hvor profilen som et kreativt familieorienteret aktivitetshus etableres. Mikael Fock er indbudt kl

6 6 Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab indstiller, at orientering foretages. Beslutninger Kultur- og Turismeudvalget den Sagen udsat til næste møde.

7 7 04. Beslutningssag: Kulturværftet & Toldkammeret, regionalt spillested Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/942 Kultur- og Turismeudvalget Indledning/Baggrund Den 31. december 2016 udløber kunstfondens aftaler med de 19 regionale spillesteder, som har været udpeget i den fireårige periode fra med et samlet statsligt tilskud på samlet ca. 33 mio. kr. fordelt med støtte til det enkelte regionale spillested fra 1 mio. kr. op til 3 mio. kr. Det kommunale tilskud udgjorde samlet 31 mio. kr. Spillestedernes samlede omsætning var i 2013 på ca. 190 mio. kr. Kunstfondens musikudvalg skal derfor i løbet af i år indgå aftaler med de spillesteder, som skal udpeges i perioden fra Toldkammeret har som selvstændigt spillested, før Kulturværftets tid, været regionalt spillested i perioden fra Nu modtager Kulturværftet/Toldkammeret honorarstøtte fra Statens Kunstfond. Beløbet for 2016 er på kr. Målet med de regionale spillesteder er at formidle, præsentere, profilere og udvikle det rytmiske musikliv lokalt, regionalt, nationalt og internationalt. De regionale spillesteder fremstår og virker som dynamiske og kompetente kraftcentre, der med udgangspunkt i mangfoldighed og fornyelse formidler, præsenterer, profilerer og udvikler rytmisk musik af høj kunstnerisk kvalitet. De regionale spillesteder er forskelligartede og arbejder hver især målrettet på at udvikle og præcisere en unik og ambitiøs profil, der udfordrer kunstnere og publikum, og som sætter musikken og den musikalske oplevelse i centrum. Det enkelte regionale spillested definerer selv sin profil, samt hvordan spillestedet har til hensigt at realisere de overordnede mål og visioner for regionale spillesteder De regionale spillesteder skal realisere deres mål og visioner gennem målrettede aktiviteter inden for fem strategiske områder, som Kunstfondens musikudvalg har fastlagt: 1. Koncertvirksomhed De regionale spillesteders koncertvirksomhed bidrager til at formidle og præsentere regional, national og international rytmisk musik af høj kunstnerisk kvalitet samt at holde prioriteret fokus på udvikling og nytænkning. 2. Udvikling af musiklivet, herunder talentudvikling, vækstlag og smalle genrer Regionale spillesteder bidrager til at udvikle kvalitet, mangfoldighed og nyskabelse i musiklivet, herunder talentudvikling, vækstlag og smalle genrer. 3. Publikumsudvikling, markedsføring og kommunikation

8 8 Regionale spillesteder bidrager til at styrke musikinteressen i hele landet ved at formidle musik som en god og udviklende oplevelse. Spillestederne arbejder strategisk og involverende med at udvikle eksisterende og nye publikumsgrupper særligt med henblik på børn og unge. 4. Eksternt samarbejde Regionale spillesteder bidrager til øget dialog og samarbejder lokalt, i landsdelen, nationalt og internationalt med rytmiske spillesteder, genreorganisationer, uddannelsesinstitutioner, musikskoler, folkeskoler og andre aktører i og uden for kulturlivet med henblik på at styrke og udvikle den rytmiske musik. 5. Professionel ledelse, organisation og opgaveløsning Regionale spillesteders aktiviteter varetages, ledes og administreres udviklingsorienteret og professionelt. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik vil ved udvælgelsen af regionale spillesteder lægge vægt på: A. Kvaliteten af det enkelte spillesteds aktuelle virksomhed samt spillestedets muligheder for i udpegningsperioden at opnå konkrete resultater inden for hvert af de fem strategiske områder: B. De kommunale forventninger og støtte til det enkelte spillested. C. At det enkelte spillested udvikler en unik profil, der effektivt tager udgangspunkt i muligheder og udfordringer, der udspringer af spillestedets omverden. D. At de udpegede spillesteder tilsammen vil kunne opfylde de udmeldte mål og visioner for regionale spillesteder Endvidere bliver der lagt vægt på, at de udpegede spillesteder tilsammen bidrager til, at det samlede net af regionale spillesteder i Danmark bliver mangfoldigt og af høj kvalitet. E. At der så vidt muligt under hensyntagen til kriterierne A-D bliver en geografisk fordeling af regionale spillesteder over hele landet. Retsgrundlag Lov om Statens Kunstfond og Musikloven Relation til vision og tværgående politikker Ansøgningen om at blive regionalt spillested relaterer sig til Helsingør Kommunes kulturpolitik blandt andet på disse områder:

9 9 skabe gode rammer for inklusion, medskabelse og samarbejder på kulturområdet Udvikle miljøet for innovative kulturelle eksperimenter Støtte talentfulde unges kulturelle initiativer og udvikling Det regionale spillested vil kunne indgå i det tværregionale samarbejde i den regionale kulturaftale med indsatsområdet Musikmetropolen. Sagsfremstilling 1. Mange scener, mange genrer Kulturværftet og Toldkammerets program favner mange og forskellige publikummer og fortællinger og præsenterer et bredt kulturtilbud. Genremæssigt dækker programmet klassisk, folk, rytmisk, jazz, verdensmusik, elektronica og rock præsenteret varieret gennem forskellige formater som eksempelvis Vinterjazz, Fest På Kajen, Click Festival og Knejpe Festival. På scenerne afvikles størstedelen af de mange koncertformater: Toldkammeret kapacitet 450 Kulturværftet Store Scene kapacitet Hal 14 kapacitet Havnefronten kapacitet Disse formater udfordres løbende. Som regionalt spillested vil der være mulighed for yderligere at udvide med alternative locations, venues og samarbejdspartnere. 2. Nærhed til Sverige musikalsk og publikumsmæssigt Nærhed til Sverige er unik det er noget som kan være med til at differentiere Helsingør fra det resterende ansøgerfelt. Der er mulighed for at udvikle samarbejde på flere fronter: talentudvikling, koncertområdet og på publikumsområdet. Med et stadigt større fokus på det internationale segment, tiltrækkes årligt et stort og voksende antal svenske gæster. Det er et forretningsområde med et spændende vækstpotentiale. I en regional sammenhæng indhenter Helsingør med koncertprogrammet markedsdele i de omkringliggende kommuner, såvel som kommunerne langs Kystbanestrækningen. Til de større events som Sting, Slayer og Phillip Glass sker billetsalget nationalt publikum rejser gerne langt for at opleve deres ynglingsmusik. 3. Click Festivalen skaber forbindelser internationalt og til uddannelsesmiljøer Click Festivalen har gennem de seneste år bevæget sig hen i mod et festivalformat og en arbejdsproces, som gør det muligt at række ud mod internationale samarbejdspartnere og landsdækkende uddannelsesmiljøer, som arbejder professionelt med musikken. Samarbejdet består blandt andet i masterclasses og kunstneriske udviklings samarbejder indenfor lydkunst og eksperimenterende musik. Der er etableret partnerskaber med DJBFA (brancheorganisation for komponister og sangskrivere) DIEM - Danmarks center for elektronisk musik under Det Jyske Musikkonservatorium, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Det Kgl. Danske Kunstakademi. Den nationale fødekæde efterleves her, samtidig med at lokale musikere, der arbejder med eksperimenterende musik, også fortløbende bookes og indgår i Click Festivalens program. MGK i Helsingør er en tilbagevendende partner, der er med til at stimulere publikumsflow til vores del af Danmark, såvel som talentudviklingen i området og nationalt set.

10 10 Click Festivalen er netop blevet accepteret som medlem af den internationale brancheorganisation for eksperimenterende musik ICAS, og er en festival, som udlandet kigger på med nysgerrige øjne. 4. Knejpe Festivalen åbner byen Knejpe Festivalen udvikles fortsat i tæt samarbejde med en række af byens værtshuse og cafeer; et samarbejde der udføres med tanke for publikumsudvikling, og som åbner byen op gennem outreach strategier. Festivalen indgår i flere tilbagevendende lokale partnerskaber, herunder samarbejder med aktører som M/S Museet for Søfart, Helsingør Kommunes Hovedbibliotek samt Helsingør Bymuseum. Ligesom Click Festivalen indgår såvel lokale artister som musiker fra hele verden i programmet. Fra 2016 lancerer Knejpe Festivalen en masterclass, der tilbydes til professionelle musikmiljøer indenfor folk genren, og der er planer om udvikling af temabaseret, nationalt undervisningsmateriale til skolernes mellemtrin omhandlende eksempelvis Den Nordatlantiske Rejse. 5. Publikumsudvikling i fokus Overordnet set er strategien bag publikumsudviklingen at lade koncertprogrammet, herunder de store internationale koncerter arbejde bredt, og festivalerne arbejde differentieret og i dybden. Denne synergi understøttes af Børnekulturcentret, som har sit eget publikumssegment og i sig selv er en national vidensbank, der kan trækkes på i forhold til at udvikle musiktilbuddene i regionen. I forholdet til skoler og institutioner på børneområdet er Helsingør Kommunes børnekulturnetværk helt central, og vi vil udbygge os som regionalt spillested ved at indgå i tæt dialog med børnekulturnetværket og understøtte de musikalske tilbud og projekter, som lanceres herigennem. n Kulturværftets åbning i 2010 har institutionen kontinuerligt arbejdet med at udvikle interne kompetencer på alle områder i organisationen, således at ambitioner og erfaringer udvikler sig i samme tempo. Der er sket en vækst og øget professionalisering indenfor programlægning, produktion og kommunikation. Vækst i salget på musik og comedy eksklusiv festivaller Antal solgte billetter Procentuel vækst Antal solgte billetter Antal solgte billetter Antal solgte billetter Antal solgte billetter Med introduktionen af Hal 14 og Havnefronten som scene for danske og internationale artister bliver det muligt at Helsingør kan håndtere den livescene, som står for den altoverskyggende største omsætning i hele musikbranchen. 6. Den musikalske fødekæde Kulturværftet og Toldkammeret har fokus på de 5 strategiske områder, som Kunstfondens musikudvalg har formuleret. Dette gælder især udviklingen af det musikalske vækstlagsmiljø i Helsingør Kommune og den nordsjællandske region. Både blandt professionelle aktører og borgere peges der på nødvendigheden af at stimulere skaberlysten indenfor de musiske kreative fællesskaber. Der findes i kommunen flere institutionelle partnere som Ungdomsskolen, Musikskolen MGK, Elværket og Bølgen, der tilbyder de unge talenter aktiviteter og udfoldelsesplads.

11 11 Talentudviklingen er det afgørende strategiske område i ansøgningen om at blive regionalt spillested. Ressourcer fra Statens Kunstfond vil muliggøre, at det kan sættes yderligere fokus på at facilitere vækstscenen og udvikle fødekæden i det lokale og regionale musikmiljø gennem meningsfulde samarbejder med kommunens øvrige institutioner og foreninger, hvor især Ungdomsskolen, Musikskolen, Bølgen og Elværket træder frem som betydningsfulde medspillere. Som regionalt spillested vil Kulturværftet/Toldkammeret samle aktørerne og arbejde aktivt på at bakke miljøet op eventuelt gennem netværksaktiviteter, samt sammen undersøge mulighederne for at etablere en vækstscene, der kan understøtte det nye, det unge, og det eksperimenterende. En vækstlagsscene, som er brugerdrevent og samtidig i tæt samarbejde med det eksisterende musikmiljø. 7. Forslag til udvalgets udtalelse i ansøgningen Kultur- og turismeudvalget i Helsingør Kommune anser det som et vigtigt, væsentligt og naturligt skridt for det musikalske miljø i både Helsingør og regionen, at Toldkammeret og Kulturværftet står i spidsen for en ansøgning om at blive anerkendt som regionalt spillested. Der er et stort sammenfald mellem de ambitioner, som ligger bag Kunstfondens strategiske områder, og Helsingørs nye kulturpolitik: publikumsudvikling, talentarbejde og et bredt regionalt samarbejde både i Hovedstadsregionen og Skåne. Helsingør har indenfor de senere år med åbningen af nye scener på Kulturværftet, i værftshallerne og i Kulturhavn Kronborg udviklet en professionel organisation og føjet helt nye dimensioner til den musikalske oplevelse og givet mulighed for et musikalsk program, der både har en stor bredde og dybde, og som har skabt stærke internationale forbindelser, samtidig med at der er et stærkt lokalt forankret musikmiljø: Byen og kommunen over væsentlige samarbejdspartnere som Musikskolen og MGK, musikhuset Elværket, kulturhuset Bølgen og flere aktive musikforeninger. Økonomi/Personaleforhold Der forventes, at ansøgningen vil baseres på det samme eksisterende driftstilskud til musikaktiviteter på Toldkammeret og Kulturværftet, som også er angivet i forbindelse med den årlige honorarstøtteansøgning, dvs. ca kr. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab indstiller, at udvalget godkender afsendelsen af ansøgning om at blive regionalt spillested med ovenstående udtalelse. Beslutninger Kultur- og Turismeudvalget den Indstillingen godkendt.

12 Beslutningssag: Stig Skovlind & kaffeorkestret, Turné "Fra Helsingør til Skagen" Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/852 Kultur- og Turismeudvalget Indledning/Baggrund Sanger og musiker, Stig Skovlind, ansøger i skrivelse af den 7. januar 2016 om et tilskud på kr. til en atypisk koncertturné med Stig Skovlind & Kaffeorkestret Fra Helsingør til Skagen i hele Danmark med sine danske sange.indstillingerne godkendt. Retsgrundlag Ingen bemærkninger. Relation til vision og tværgående politikker Sagen har ingen særskilt relation til vision og tværgående politikker. Sagsfremstilling Af ansøgningen fremgår det bl.a., at Stig Skovlind & Kaffeorkestret binder Helsingør sammen med resten af Danmark med 30 intimkoncerter - fra Kronborg til Skagen hjemme i folks egne stuer. Danmarks længste sammenhængende turné: Målet er at etablere en række stuekoncerter og lave Danmarks længste sammenhængende lokalturné under navnet Stig Skovlind & Kaffeorkestret fra Helsingør til Skagen. En høj grad af intimitet musikere og publikum imellem kendetegner stuekoncerterne. En intimitet, der også kendetegner den musik, Stig Skovlind komponerer, og de emner, hans tekster bevæger sig omkring. Fællesskab om musik og anekdoter: Nærheden underbygges af, at koncerterne arrangeres i samarbejde med de mennesker, der inviterer orkestret inden for i deres stue. Ikke for at holde fest eller fødselsdag, men for at være sammen med orkestret og deres egne venner om musikken og anekdoten. Musikken bringer folk sammen, og får os til at se hinanden som et fællesskab. Musikken sætter tanker i gang, og i stuekoncertkonceptet bringer musikken nærhed og binder lokalbefolkninger sammen. Ud til hele Danmark og ind i folks stuer: Ambitionen er at opnå i omegnen af 30 koncerter, således at turnéen dækker Danmark i rimelig grad. På vejen vil Stig Skovlind få omtale i lokale medier og besøge lokale radiostationer, ligesom turnéen sammenlagt vil give mulighed for eksponering i landsdækkende medier. Det hele handler om at rykke musikken og sangene helt tæt på. At rykke alle de her sange, der er skrevet i Helsingør, ud til hele Danmark og ind i folks stuer og hjem. Helsingørs egen troubadour: Stig Skovlind skriver, at hans sange er inspireret af Helsingørs omgivende natur og hans stærke tilknytning til byen, hvor han har optrådt igennem de seneste 30 år og haft base med sin familie. Stig Skovlind opfatter sig selv som troubadour, og han arbejder på at etablere sit navn og sin karriere med netop udgangspunkt i sit liv i Helsingør. Den røde tråd i sine sange er nærhed og ægthed - og netop det forhold, at han altid har boet i Helsingør, dyrket idræt, opfostret sine 3 børn og i tryghed og smukke omgivelser fået venner og et liv

13 13 her. Alt sammen ting som gør, at han er Helsingoraner med stort H. På sin stueturné vil han føre dagbog på Facebook illustreret af billeder og videoer, samt referere publikums modtagelse af koncerterne og sine oplevelser gennem landet. Foruden Helsingørs Kultur- og Turismeudvalg søger han støtte hos sin genreorganisation DPA (Danske Populær Autorer) ligesom han søger et samarbejde med erhvervslivet - her i form af et etableret kaffebrand. Stig Skovlund er p.t. i dialog med Lars Aaen hos Peter Larsen kaffe om mulighederne for branding-samarbejde. Turnéen forventes etableret og gennemført i Ansøger foreslår, at konceptet Fra Helsingør til Skagen bliver en årlig tilbagevendende aktivitet hvor kommunen, i samarbejde med et kunst-/musikudvalg, sender en kunstner på en lignende turné og på den måde skaber opmærksom omkring lokale kunstnere. 1. Budget Udgifter: Booking Lyd/lys (medbringes uden omkostninger) Musikhonorar (3 musikere á ca kr. pr. koncert x 30) Transport Promotion Udgifter i alt: Indtægter: Helsingør Kommune Danske Populær Autorer (DPA) Sponsorer (privat erhverv) Indtægter i alt: 0 kr. 0 kr kr kr kr kr kr kr kr kr. 2. Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab bemærker Det er et spændende koncept med en landsdækkende turné baseret på lokale stuekoncerter. Det bemærkes, at projektet primært foregår uden for Helsingør Kommune, og at det rummer en stor økonomisk udfordring, da det er gratis koncerter, hvor der ikke opkræves entre, der kan formentlig ikke normalt opnås almindelig honorarstøtte, og turneen baserer derfor sin økonomi udelukkende på offentlige og private tilskudsgivere. Afprøvning af det nye koncertformat kunne evt. starte med lokalsamfund i Helsingør Kommune for dermed at styrke konceptet og få materiale til brug for information og markedsføring for en evt. senere turné. De lokale koncerter vil formentlig kunne gennemføres for et budget næsten udelukkende bestående af honorarerne til musikerne, og med et lokalt publikum på op til anslået 25 pr. stuekoncert. Økonomi/Personaleforhold Af den oprindeligt afsatte pulje på kr. til Kultur i lokalsamfundet er der bevilget kr. til Kulturnatten i Tikøb i hhv og 2016 samt kr. til gadeteateraktiviteter i Kvistgård i hhv og Der resterer således kr. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab indstiller,

14 14 1. at der gives afslag på bidrag til den landsdækkende turne, idet det ikke anses for primært at skulle løftes af Helsingør Kommune eller, 2. at der alternativt gives støtte på i alt kr. til at gennemføre 3 lokale stuekoncerter i Helsingørs mindre bysamfund med en kommunal støtte på kr. pr. koncert ud fra puljen til kultur i lokalsamfundet svarende til ca. halvdelen af budgettet. Beslutninger Kultur- og Turismeudvalget den Ad 1: Indstillingen godkendt. Ad 2: Indstillingen blev ikke godkendt.

15 Beslutningssag: Medlemsskab i Fishing Zealand 2016 Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 15/11615 Kultur- og Turismeudvalget Citater fra erhvervet - Fishing Zealand Brev om medlemsskab Helsingør Kommune 2016 Indledning/Baggrund Lystfisketurismen omsætter årligt for ca. 2,9 mia. kr. i Danmark, men potentialet er langt fra indfriet. Flere rapporter understreger Øresund og vandet ud for Helsingør, som en unik og særdeles attraktiv lystfiskedestination. For at udnytte potentialet har Helsingør Kommune og Fishing Zealand haft en dialog om optagelse i projektet Fishing Zealand. Fishing Zealand arbejder på tværs af kommunerne på Sjælland med at udvikle en bæredygtig lystfisketurisme i samarbejde med kommunerne. Center for Kultur, Turisme, Idræt og Medborgerskab anbefaler i sagen Kultur og Turismeudvalget optagelse i projektet med et årligt kontingent på kr. Retsgrundlag Ingen bemærkninger. Relation til vision og tværgående politikker Sagen har relation til Helsingør Kommunes Vision 2020 om at skabe nye turismerelaterede arbejdspladser og øge antallet af overnatninger, ligesom sagen har relation til Helsingør Kommunes Turismestrategi- og handleplan med fokus på at udvikle aktiviteter hvor Øresund anvendes. Sagsfremstilling 1. Beskrivelse af Fishing Zealand Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab og Fishing Zealand (FZ) har været i dialog med henblik Helsingør Kommunes optagelse i projektet Fishing Zealand. Fishing Zealand er et tværkommunalt samarbejde om udviklingen af bæredygtigt lystfisketurisme fra Projektet er inspireret af et lignende initiativ på Fyn Havørred Fyn hvor det er lykkedes at stå sammen om at skabe vækst, jobs, vandpleje og turisme gennem lystfisketurisme. Konkrete målbare resultater på jobs og omsætning for Fishing Zealand findes på nuværende tidspunkt ikke. Projektlederen for Fishing Zealand understreger, at det er for tidligt i projektet at måle på resultater. Fiskemulighederne omkring Øresund er ifølge projektlederen for Fishing Zealand unikke, og det vil være muligt med en lille men prioriteret indsats at skabe store resultater på turismeområdet i især Helsingør. Bl.a. understreger den tidligere regerings taskforce for lystfiskerturisme i en rapport fra 2015 at fiskeri i Øresund bør prioriteres. Taskforcen skriver: Øresund er en meget unik destination for lystfiskeri. Dette skyldes til dels geografiske og

16 16 biologiske forhold, som gør området særdeles attraktivt for adskillige fiskearter, såvel som trawlforbud, som har beskyttet disse bestande. Særlig torske- og fladfiskeriet er godt her, men muligheder for hyggeture efter sild, makrel, hornfisk og mange andre arter er et oplagt produkt til fx gæster fra cruiseskibe og turister i hovedstadsområdet. Samarbejdspartnere til Fishing Zealand tæller Danmarks Sportfiskerforbund, virksomheder, turistorganisationer og kommuner. Hver kommune bidrager med et kontingent på kr. årligt. Der er i dag 10 kommuner repræsenteret i samarbejdet. For det årlige kontingent får hver kommune en lang række ydelser, som det er muligt at læse mere om i bilaget Kommunebrev eller på Fishingzealand.dk. Dog har centret fremhævet følgende ydelser: Der bliver lavet en handlingsplan for alle, der har lyst til at arbejde med udvikling af lystfisketurisme og erhvervet i kommunen, hvor FZ stiller konsulenter til rådighed til erhvervsudviklingen og til vandpleje samt trække på et netværk af frivillige til vandplejeprojekter (Grusbanden) Der vil blive lavet events og aktiviteter i havnene eller på tværs af kommunerne, som skal være med til at tiltrække turister (fiskekonkurrencer osv.) Der laves massiv national og international markedsføring af lystfiskemulighederne i Helsingør Kommune inkl. presseture I projektet vil det være muligt at lave en direkte kobling til flere af Helsingør Kommunes indsatser på tværs af centre, bl.a. Det Maritime Turismeprojekt med Center for Erhverv, Politik og Organisation, Øresund som et maritimt reservat, Nordkystens Fremtid, Blå Flagarrangementer m.fl. sammen med Center for Teknik, Miljø og Klima. Der er bred enighed i vores nabokommuner, som er med i projektet Gribskov og Halsnæs, om at et samarbejde om lystfisketurisme på tværs af de tre kommuner giver mening og er oplagt i forhold til at skabe meromsætning i de maritime miljøer, lave events og tværkommunalt turismemarkedsføring i samarbejde med VisitNordsjælland. 2. Økonomi Kontingentet for medlemskabet i Fishing Zealand er på kr. årligt. Medlemskabet evalueres med henblik på fortsættelse én gang årligt. Det er centrets vurdering, at kontingentet på kr. er en høj pris at betale udelukkende med Helsingør Kommunes turismemidler. Der er derfor søgt medfinansiering hos Helsingør Havne og Center for Teknik, Miljø og Klima. Helsingør Havne har som en kerneaktør i projektet tilkendegivet at støtte et medlemskab med kr. for Ligeledes har Center for Teknik, Miljø og Klima tilkendegivet at bidrage økonomisk til medlemsskabet med kr. Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab anbefaler, at der bevilges kr. fra puljen Turismeuddannelse i Der resterer før bevillingen kr. i puljen. Såfremt evalueringen af projektet er tilfredsstillende i 2016, er det centrets vurdering, at der skal arbejdes på at finde ekstern finansiering og brede finansieringen ud på flere partnere/centre fra I bilaget Citater kan udvalget læse om den lokale opbakning til projektet fra erhvervet.

17 17 Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke yderligere afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab indstiller, at der bevilges kr. til medlemskab af Fishing Zealand. Beslutninger Kultur- og Turismeudvalget den Indstillingen godkendt med den tilføjelse, at der i 2016 kan ydes yderligere kr. af turismepuljen, såfremt det forventede bidrag fra Center for Teknik, Miljø og Klima ikke kan tilvejebringes i år.

18 Beslutningssag: Alternativ udmøntning af oprindelig besparelse på konsulentbudget Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/879 Kultur- og Turismeudvalget Indledning/Baggrund Udvalget blev i møde den 9. december 2015 forelagt sag om udmøntning af besparelser, effektiviseringer og driftsønsker på udvalgets område vedr. vedtaget budget for Herunder besparelser på kr. på budget til eksterne konsulenter. Et flertal besluttede i mødet den 9. december 2015, at besparelse på konsulenter undersøges nærmere og bringes op i budgetforligskredsen. Retsgrundlag Ingen bemærkninger. Relation til vision og tværgående politikker Sagen har ingen særskilt relation til vision og tværgående politikker. Sagsfremstilling Eksterne konsulenter: Kultur- og Turismeudvalgets område skal samlet set effektivisere på dette område for kr., hvilket udgør ca. 11 % af kommunens samlede effektiviseringsgevinst. Det er primært 3 totalrammer, som berøres. Helsingør Kommunes Biblioteker skal spare kr. Pengene til eksterne konsulenter er ikke brugt på eksterne konsulenter, men på at dække et katalogiseringsbidrag, som bibliotekerne er lovgivningsmæssigt forpligtet til at betale. Udgifterne hertil figurerer fejlagtigt under eksterne konsulenter. Derfor må bibliotekerne finde besparelsen på løn til personale i forbindelse med naturlig afgang. Musikskolen skal spare kr. Anvendelsen af eksterne konsulenter på Musikskolen dækker primært over tre områder: censorer til MGK-eksamen, årsprøver mv., undervisningshonorar og brugerundersøgelse. Sidstnævnte undersøgelse var Helsingør Musikskole formelt ansvarlig for på 5 musikskolers vegne. Der er således ikke tale om budgetposter, som kan reduceres i særlig grad. Besparelsen må derfor forventes at betyde færre lærertimer. Helsingør Kommunes Museer skal spare kr. Museernes udgifter til eksterne konsulenter vedrører landbrugsvikarservice, som har tilsyn med dyreholdet primært i weekenden. Da denne service er nødvendig, må besparelsen findes på anden vis indenfor det historiske landbrug Forligspartierne har drøftet sagen og konstateret, at der er tale om en ikke hensigtsmæssig konsekvens af besparelserne på konsulentområdet, samt anmodet om, at der findes alternativ model for fordeling inden for udvalgets eget budget. Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab har drøftet følgende forslag til fordeling af besparelsen for 2016 og frem: Model A Model B Model C Oprindelig Ligelig Ligelig Model med

19 19 fordeling af besparelser på konsulentbudget %-andel på baggrund af nettobudget %-andel på baggrund af lønbudget turismepulje og camping/ vandrehjem Biblioteker Musikskole Museer Bølgen Kulturv.-Toldkam Fælles Kult. Opg Turisme Camp. Vandrehj I alt I to af scenarierne vil bibliotekerne og Kulturværftet blive belastet væsentlig mere, end den oprindelige fordeling lagde op til. Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab har derfor udarbejdet en anderledes vægtet model, som medinddrager, at Turismeområdet udgøres af ikke fuldt ud disponerede puljer, samt at driften på Campingplads/Vandrerhjem i en årrække har vist sig at give positivt resultat. Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab indstiller, at udvalget vælger model A, B eller C i stedet for oprindelig besparelse på konsulentbudget. Beslutninger Kultur- og Turismeudvalget den Et flertal, Henrik Møller (A), Betina Svinggaard (A), Thomas Horn (A), Kristina Kongsted (C), Michael Mathiesen (C) og Philip Læborg (C), stemte for model C. Johannes Hecht-Nielsen (V) kunne ikke godkende modellerne.

20 Beslutningssag: Disponering af midler til udvikling af byrum 2016 Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/911 Kultur- og Turismeudvalget Indledning/Baggrund Der er i budgetårene afsat midler til Udvikling af byrum, Byrumsløft og Sammenhængende by og havn, med det fælles formål at understøtte udviklingen af byens liv og oplevelser med gode forbindelser, sammenhænge og byrum. Udvikling af byrum er forankret i Center for Teknik, Miljø og Klima og er organiseret med en tværgående styregruppe og en projektgruppe, bestående af repræsentanter for Trafik og byrum, Planlægning, Kultur og Idræt. For at opnå bedst udbytte og synergi af midlerne, har projekt- og styregruppen for Udvikling af byrum udarbejdet et samlet forslag til disponering af midlerne. Retsgrundlag Lov om offentlige veje. Relation til vision og tværgående politikker Byrumsplan for Helsingør Bykerne Tilgængelighedsplan Vision Kommuneplan Kulturpolitik Idræts- og fritidspolitik Sagsfremstilling På Teknik-, Miljø- og Klimaudvalgets møde den 13. maj 2014 blev det besluttet overodnet set at disponere midlerne til udvikling af byrum indenfor følgende 4 hovedtemaer: 1. Fortsat afprøvning og implementering af Quick wins og andre pilotprojekter indenfor Byrumsplan for Helsingør Bykerne 2. Fortsat implementering af Tilgængelighedsplanen 3. Udvikling af kommunens byrum i øvrigt 4. Nye aktiviteter der understøtter ovenstående I forbindelse med tiltag til forbedring af kommunens byrum skal fokus være på handling, synlighed og smarte projekter, dvs. tiltag der opfylder mindst to overordnede mål samtidig. Projekt- og styregruppen foreslår, at de 4 hovedtemaer, samt indkomne ideer fra interne og eksterne interessenter, fortsat danner grundlag for disponering af midlerne. På den baggrund foreslås følgende disponering af midlerne: 1. Udvikling af byrum 1.1. Tilgængelighed

21 21 Tilgængelighedsplanen er blevet opdateret i 2015 og fremlægges til politisk behandling i foråret I 2016 planlægges gennemført mindre projekter med fokus på ledelinjer, opmærksomhedsfelter og opgradering af lyskryds i forbindelserne mellem stationen og busholdeplads og mellem stationen og byen. Herudover udarbejdes et forslag til tilgængeligheds-adgang helt ud i vandet på en bynær strand med henblik på udarbejdelse af et anlægsønske. Der afsættes som hidtil kr. om året til gennemførelse af mindre projekter i tilgængelighedsplanen Historisk legeplads Der er udarbejdet et skitseprojekt til en historisk legeplads bag bymuseet med henblik på at søge fondsmidler til gennemførelse af projektet. Visionen er at skabe et oplevelsesrum med plads til fysisk udfoldelse og rekreation med Helsingørs kulturhistorie som omdrejningspunkt. Den samlede anlægssum er beregnet til kr., og den afledte drift forventes at være ca årligt. Der afsættes til kr. til kommunens medfinansiering af anlægget Etablering af skaterbane i Hornbæk En borgergruppe i Hornbæk har ønsket, at der etableres et område, hvor byens børn og unge kan udfolde sig på skateboard, løbehjul og bmx-cykling. Umiddelbart vil et modulopbygget skaterområde, bestående af elementer som ramper, rails og Pipes kunne etableres i En modulopbygget skaterbane kræver et plant underlag, som f.eks. asfalt. Med udgangspunkt i Idræts- og Fritidspolitikken om at skabe faciliteter, der kombinerer organiseret idræt og selvorganiseret idræt anbefales, at skaterbanen etableres i forbindelse med Hornbæk Idrætsanlæg. I forslaget forudsættes etablering af underlag på 400 m2, hvilket vurderes til en udgift på kr. (600 kr. pr. m2). Endvidere afsættes kr. til indkøb af skatermoduler. Vedligehold og afledt drift (20.000) kan finansieres indenfor budgetområde 411 idrætsanlæg Forbindelse mellem den nye havnepromenade, promenaden ved Helsingør campingplads og Hotel Marienlyst. Der er behov for at skabe bedre fysisk sammenhæng i forløbet fra Kronborg vi Nordhavnen forbi Campingpladsen og til Hotel Marienlyst. Derfor foreslås, at der udarbejdes et skitseprojekt for en ny forbindelse på strækningerne mellem Nordhavnen og Campingpladsen. Projektet bør både rumme selve forbindelsen/promenaden, samt et bevægelsesbånd eller lignende, så anlægget også rummer faciliteter til f.eks. klatring, rulleskøjter, cykling, løb, leg, friluftsmotion etc. Derfor foreslår Center for Teknik, Miljø og Klima, at der indgås aftale med rådgivere, der kan udarbejde et første projektforslag, hvori der både indgår kvalificering af anlægsøkonomi og sikring af byrumskvalitet i den fysiske løsning. Projektet forventes opstartet i andet halvår af 2016 med henblik på at kunne udmøntes i et anlægsønske til budgetforhandlingerne det følgende år. Der afsættes kr. i indeværende år Hjertevenner Hjertevenner er en ny type byrumsinventar, der blev udviklet sammen med en række teenagepiger under det regionale kulturaftaleprojekt Det Aktive Byrum. Bænken er

22 22 udformet som et stort hjerte, er overdækket og kan vippe. Tanken bag bænken er at den henvender sig til målgruppen unge piger, der ellers ikke i så høj grad tænkes ind i byrumsplanlægningen. Bænken skaber et rum, hvor man både kan være for sig selv og se ud, og er blevet afprøvet i 7 forskellige byer og byrum. I Helsingør har den været opstillet i Multiparken, der meget gerne ser en permanent Hjertevennerbænk opsat. Der ville være en fordel i at få Hjertevenner støbt fast på stedet, i stedet for den hidtidige løsning med en metalplade som fundament. Der afsættes til produktion, transport og opsætning med støbning. Efterfølgende drift og vedligehold varetages efter aftale af Multiparken. 2. Byrumsløft 2.1. Kunst i byrum Projektet Kunst Byrum Helsingør vil i 2016 føre Hamlet-fortællingen ind i Helsingørs historiske gader og stræder og finde store som små flader til at placere 4-5 murmalerier som en integreret del af Kulturpromenaden. Der vil blive inviteret ud i det internationale street art miljø for at byde ind på at deltage i projektet, som også vil samarbejde med lokale kunstmiljøer. Kunstnerne skal reflektere over scener i Hamlet og arbejde med figurative og moderne fortolkninger af Shakespeares teaterstykke. Projektet tænkes udført i august samtidig med teaterfestivalen på Kronborg. Der afsættes et budget på kr Åbning af Klosterhaven Helsingør Kommune har siden 2012 arbejdet på at få åbnet op ind til Klosterhaven, som er en vigtig forbindelse både fysisk og visuelt mellem Bykernen og Kulturhavnen. Åbning af Klosterhaven skal både medvirke til at styrke sammenhængen mellem Bykernen og Kulturhavnen og give bedre adgang for byens borgere til en af byens grønne oaser. Helsingør kommune er p.t. i dialog med Helsingør stift, som ejer Klosterhaven, om udførelse og efterfølgende drift af et anlægsforslag udarbejdet af Center for Kultur, Idræt og Byudvikling i samarbejde med Schul Landskabsarkitekter (maj 2015) og anbefaler at der afsættes byrumsmidler til at udføre anlægget i Der afsættes kr. svarende til det foreløbige budget for udførelse af det skitserede anlæg Samlet plan for bykernen Følgende forslag blev behandlet på Teknik, Miljø og Klimaudvalgets møde den 12/1 og efterfølgende af Økonomiudvalget og Byrådet: Med det formål at realisere byrumsplanen, herunder Udvikle forbindelser og sammenhænge mellem by og havn Give bedre plads til ophold og Gøre bykernen mere attraktiv for gående foreslås udarbejdet en samlet plan for bykernen i Helsingør, der sammenkobler de allerede gennemførte byrumsprojekter med nye ideer og planer for bykernen. Den samlede plan har følgende overordnede overskrifter: Etablering af et sammenhængende fodgængernetværk Området omkring domkirken og Klosteret Området mellem stationen (terminalen) og Stengade evt. inkl. Toldkammergården Området omkring Simon Spies Plads, Stürups Plads og Wiibroes Plads Området omkring Axeltorv.

23 23 Budget kr. Selve planen udarbejdes i første halvdel af 2016 med henblik på at kunne udmøntes i anlægsønsker til budgetforhandlingerne for Sammenhængende by og havn 3.1. Kulturpromenaden Kulturpromenaden har været præsenteret politisk i november 2015 for Kultur- og Turismeudvalget, Udvalget for Teknik, Miljø og Klima samt Økonomiudvalget, hvor det blev besluttet at afsætte kr. af puljen Sammenhængende by og havn i Opgradering af gadenavneskiltning i Helsingør bykerne Gadenavneskiltningen i Helsingør bykerne lever ikke alle steder op til den foreliggende designmanual og flere gader benævnes p.t. forskelligt på forskellige skilte. Med det formål at få harmoniseret gadenavneskiltningen i bykernen, herunder få rettet op på forskellige benævnelser, og for at sætte fokus på historierne bag gadenavnene med undertekster på udvalgte gadenavneskilte, afsættes kr. i Økonomi/Personaleforhold Midler til byrum (1.000 kr.) Udvikling af byrum Forventet overført fra Ny mobilscene -220 Tilgængelighed Historisk legeplads - Kommunens medfiansiering -500 Etablering af skaterbane Hornbæk -340 Hjertevenner - indkøb og opsætning -80 Forbindelse mellem den nye havnepromenade, campingplads og Hotel Marienlyst -400 Div. projektering og projektledelse -145 Til disposition Byrumsløft Reserveret til Kunst i byrum Åbning af Klosterhaven Samlet plan for bykernen -500 Videre planlægning og gennemførelse af nemme investeringer i bykernen Til disposition 0 0 Sammenhængende havn og by Reserveret til Kulturpromenade -350 Opgradering af gadenavneskiltning i Helsingør bykerne -200 Til disposition Til samlet disposition Kommunikation/Høring Der indhentes bemærkninger til forslaget til disponering af midlerne hos Kultur- og Turismeudvalget og hos Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget. Indstilling Center for Teknik, Miljø og Klima indstiller,

24 24 at udvalget kommer med eventuelle bemærkninger til forslaget til disponering af midlerne. Beslutninger Kultur- og Turismeudvalget den Udvalget anbefaler forslag til disponering af midlerne.

25 Orienteringssag: Udvalgets tilskudspulje Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 15/26813 Kultur- og Turismeudvalget Tilskudsoversigt KTU februar 2016.xls Indledning/Baggrund Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab har udarbejdet oversigt over udvalgets tilskudspulje, budget og bevilgede tilskud for Retsgrundlag Ingen bemærkninger. Relation til vision og tværgående politikker Sagen har ingen særskilt relation til vision og tværgående politikker. Sagsfremstilling Puljen til kulturelle aktiviteter 2016 har et budget på kr. Der er dags dato bevilget tilskud for kr. Herefter er der kr. til rådighed i puljen. Der er til dette møde modtaget en ansøgning om tilskud, men Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab har ikke indstillet at der bevilges tilskud. Rådighedsbeløbet/restbudgettet vil muligvis blive justeret med manglende prisfremskrivning jfr. budgetvedtagelsen for 2016 samt evt. overførsel af mindreforbrug fra Afventer Byrådets endelige godkendelse af driftsoverførsler. Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab indstiller, at orientering foretages. Beslutninger Kultur- og Turismeudvalget den Orientering foretaget.

26 Meddelelser Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 15/26899 Kultur- og Turismeudvalget Sagsfremstilling 1. Den regionale kulturaftale Den planlagte underskrivelse af den regionale kulturaftale Kulturmetropolen den 22. januar 2016 måtte udskydes, idet Kulturstyrelsen har meddelt, at Kulturministeren ikke er blevet klar til at skrive under. Det ikke et enestående tilfælde, men et forløb, som de andre kulturaftaler rundt omkring i landet også har været ude for. Samtidig har kredsen af kommuner bag kulturaftalen modtaget henvendelse fra København om evt. genindtrædelse i Kulturmetropolen sammenkoblet med et ønske om at fokusere midlerne i indsatsområdet Festivaler og events 2.0 til filmfestivalerne. Med udskydelsen af underskrivelsen er der mulighed for at undersøge Københavns henvendelse nærmere. 2. Bibliotekspolitisk Topmøde 2016 Den april holder Danmarks Biblioteksforening et bibliotekspolitisk topmøde i Horsens. På mødet får vi en status på, hvem der ønsker at deltage. 3. Bibliotekerne holder lukket onsdag den 25. maj 2016 Bibliotekschef Søren Mørk Petersen har meddelt at Helsingør Kommunes Biblioteker holder lukket den 25. maj, da der afholdes årlig personaledag. Indstilling Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab indstiller, at orientering foretages. Beslutninger Kultur- og Turismeudvalget den Ad 1 og 3: Orientering foretaget. Ad 2: Henrik Møller (A), Michael Mathiesen (C) og centerchef Susanne Arnholtz Docherty deltager i Bibliotekspolitisk Topmøde. Copenhagen Film Fund Fonden foreslår at udskrive en konkurrence. Udvalget tilslutter sig dette, og efterfølgende aftale med vinder og samarbejdspartnere/investorer fremlægges til politisk behandling.

27 Orienteringssag: Kommende sager Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/28 Kultur- og Turismeudvalget Retsgrundlag Ingen bemærkninger. Relation til vision og tværgående politikker Sagen har ingen særskilt relation til vision og tværgående politikker. Sagsfremstilling 1. Sager til behandling på kommende udvalgsmøder fremgår af oversigten - kvartalsvis Kvartal Sag/Overskrift Ansvarligt center Dato Hornbæk Kunstmuseum genoptagelse af sag Kulturværftet & Toldkammeret orientering genoptagelse af sag Kulturværftet - Toldkammeret, kulturhus for familier Tilskud løbende ansøgninger Status på ungekulturhus løbende Temadrøftelser - løbende Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab 1. marts 1. marts 1. marts 2. Ikke datofastsatte sager til behandling på kommende udvalgsmøder Sag/Overskrift Opera i det fri evaluering Kunstudvalgets fremtid Brugsaftale Egegården Turist-infostander opsætning Ansvarligt center Kultur og Turisme, Idræt Medborgerskab Kultur og Turisme, Idræt Medborgerskab Kultur og Turisme, Idræt Medborgerskab Kultur og Turisme, Idræt Medborgerskab

28 1. halvår 2016: 28 Samarbejdsaftaler for for - Helsingør Teater - M/S Museet for Søfart - Danmarks Tekniske Museum Kultur og Turisme, Idræt Medborgerskab Besøg af kommunens kulturinstitutioner: - Helsingør Kommunes Biblioteker, v/søren Mørk - Helsingør Kommunes Museer, v/maibritt Bager - Helsingør Vandrerhjem og Camping, v/michael Hansen Kultur og Turisme, Idræt Medborgerskab Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Kultur, Turisme, Idræt og Medborgerskab indstiller, at orientering foretages. Beslutninger Kultur- og Turismeudvalget den Orientering foretaget.

29 Eventuelt Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/29 Kultur- og Turismeudvalget Beslutninger Kultur- og Turismeudvalget den Intet.

30 30 Bilagsliste 6. Beslutningssag: Medlemsskab i Fishing Zealand Citater fra erhvervet - Fishing Zealand (6174/16) 2. Brev om medlemsskab Helsingør Kommune 2016 (6185/16) 9. Orienteringssag: Udvalgets tilskudspulje 1. Tilskudsoversigt KTU februar 2016.xls (5474/16)

31 Bilag: 6.1. Citater fra erhvervet - Fishing Zealand Udvalg: Kultur- og Turismeudvalget : 01. februar Kl. 16:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 6174/16

32 Notat Kultur og Turisme Stengade Helsingør Mob Dato Sagsbeh. Jesper Bech Petersen Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab Bilag Citater fra erhvervet Øresund er grundet dets fantastiske hydrografiske forhold og et trawlingsforbud gældende helt tilbage fra 1932 et af de mest produktive og uspolerede havområder i Danmark hvor bæredygtige fiskeriformer såsom ruse- og garnfiskeri går hånd i hånd med et fantastisk mangfoldigt og både nationalt og internationalt kendt sportsfiskeri som kun venter på at blive yderligere udviklet i en bæredygtig retning. Med et medlemskab af Fishing Zealand kan Helsingør Kommune og alle dets interessenter herunder Øresundsakvariet få professionel støtte og hjælp til at virkeliggøre fremtidens maritime satsninger omkring det fantastiske Øresund - både dem som er i støbeskeen men også dem som bare venter på at blive opdaget Jens P. Jeppesen, akvariechef og marinbiolog Øresundsakvariet, Københavns Universitet Fishing Zealand vil spille en vigtig rolle i at videreudvikle pakker for lystfiskere. Helsingør Vandrehjem er certificeret under Aktiv Danmark, og et samarbejde med Fishing Zealands certificerede fiskeguider, vil helt klart styrke vores position som udbyder af oplevelser for danske såvel som udenlandske lystfiskerturister. Michael Hansen, Helsingør Vandrerhjem og Helsingør Camping Det ville være en stor fordel for os turbåde, hvis Helsingør Kommune meldte sig ind i Fishing Zealand. Først og fremmest på grund af et øget fokus i medierne på fiskeriet i Øresund. Men også på grund af bedre muligheder for udvikling af pakker med fiskeri, overnatning og bespisning. Fishing Zealand har certificerede fiskeguider, som vi helt sikkert vil have fordel af at samarbejde med. Jens Harmannn, skipper, M/S Sandmanden Fishing Zealand kan være en meget vigtig del af fremtiden for lystfisketurisme og aktiviteter for Helsingør Kommune. Vi ved at Øresund som destination har et kæmpe

Dagsorden Kultur- og Turismeudvalget

Dagsorden Kultur- og Turismeudvalget Dagsorden Kultur- og Turismeudvalget : Mandag den 01. februar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Henrik Møller (A) Michael Mathiesen (C) Philip

Læs mere

Referat Kultur- og Turismeudvalget

Referat Kultur- og Turismeudvalget Referat : Mandag den 11. januar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:20 Mødested: Bølgen, Ålsgårde Bemærkninger: Temamøde fra kl. 12-16 på Bølgen, Ålsgårde. Medlemmer: Henrik Møller (A)

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Herning Kommune og Foreningen Fermaten. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Det Musiske Hus

Rammeaftale om det regionale spillested Det Musiske Hus Rammeaftale om det regionale spillested Det Musiske Hus 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Frederikshavns Kommune og Det Musiske Hus under Fonden Arena Nord. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks vurdering af

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Gimle

Rammeaftale om det regionale spillested Gimle Rammeaftale om det regionale spillested Gimle 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Roskilde Kommune og Fonden Gimle. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål og vision

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Kulturkonference 2016 Kunst og kultur i det offentlige rum. en hilsen fra Helsingør

Kulturkonference 2016 Kunst og kultur i det offentlige rum. en hilsen fra Helsingør Kulturkonference 2016 Kunst og kultur i det offentlige rum en hilsen fra Helsingør Kulturpolitik for Helsingør Kommune mål og handleplaner Find kulturpolitikken her: http://www.helsingor.dk/politik-og-indflydelse/strategier-og-politikker/vores-vej/

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Der arbejdes målrettet og strategisk med kulturudviklingen i kommunen. I forlængelse af byrådets beslutning af juni 2011 udnyttes synergien i sammenhæng

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden RAMMEAFTALE UDKAST Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

BILAG 2. Afstemning om partiernes ændringsforslag til udkast til Planstrategi 2015-2027

BILAG 2. Afstemning om partiernes ændringsforslag til udkast til Planstrategi 2015-2027 BILAG 2 Afstemning om partiernes ændringsforslag til udkast til Planstrategi 2015-2027 Oversigten følger rækkefølgen i udkastet til planstrategi. Sidetalshenvisninger refererer til udkastet. Understreget

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur- og Fritidspolitik Nordfyns Kommune Revideret den 15. august 2014 Dokument nr. 480-2014-852344 Sags nr. 480-2013-36230 Indhold FORORD... 2 INDLEDNING... 3 VISIONEN... 4 VÆRDIER... 5 NORDFYNS KOMMUNE

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden RAMMEAFTALE UDKAST Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

Ungepolitik. Vision. Godkendt i Byrådet den xx. xx 20xx

Ungepolitik. Vision. Godkendt i Byrådet den xx. xx 20xx Godkendt i Byrådet den xx. xx 20xx 7. oktober 2011 Sagsnr. 194816 Brevid. 1340268 Ref. TIGC Dir. tlf. 46 31 40 95 tinagc@roskilde.dk Ungepolitik Vision Roskilde Kommune ønsker en stærk, engageret ungdomskultur

Læs mere

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning Att.: Mads Kamp Hansen 26. september 2011 Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Hermed fremsendes høringssvar på Københavns

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. OM STRATEGIEN 2/12 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Sjællands virksomhed i 2013-2014

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Sjællands virksomhed i 2013-2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Sjællands virksomhed i 2013-2014 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks vurdering af MGK

Læs mere

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE INDLEDNING Et varieret og aktivt kulturliv spiller en vigtig rolle i visionen om, at skal være et attraktivt sted at bo med unikke og forskelligartede bysamfund og

Læs mere

Basisydelser i form af institutioner og andre rammer for kulturel deltagelse og udfoldelse

Basisydelser i form af institutioner og andre rammer for kulturel deltagelse og udfoldelse Regnskab Indsatsen på kulturområdet omfatter: Basisydelser i form af institutioner og andre rammer for kulturel deltagelse og udfoldelse Fokus- og udviklingsområderne musik, børn og unge, kulturarv, billedkunst,

Læs mere

Referat Kultur- og Turismeudvalget

Referat Kultur- og Turismeudvalget Referat Kultur- og Turismeudvalget Mødedato: Tirsdag den 01. marts 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Henrik Møller (A)

Læs mere

Silkeborg Kommune. Lærings- og Trivselspolitik 2021

Silkeborg Kommune. Lærings- og Trivselspolitik 2021 Silkeborg Kommune Lærings- og Trivselspolitik 2021 Indhold Indledning... 3 Læring... 4 Trivsel... 5 Samspil... 6 Rammer for læring, trivsel og samspil... 7 Side 2 af 7 Indledning Vi ser læring og trivsel

Læs mere

Kulturpolitik. Kulturpolitik i Rebild Kommune

Kulturpolitik. Kulturpolitik i Rebild Kommune Kulturpolitik Kulturpolitik i Rebild Kommune Januar 2014 Center Kultur og Fritid Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Byrådets vision... 4 Januar 2006... 4 Værdigrundlag... 5 Mål

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 2. januar 2006 Etablering af et forskningsbaseret produktionsnetværk inden for digital kunst og it-baserede oplevelser - med tilskud

Læs mere

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e Forord Jammerbugt Kommune betragter et levende forenings- og fritidsliv som en motor for udvikling i lokalsamfundet og

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. OM STRATEGIEN 2/10 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag for at drøfte

Læs mere

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Store potentialer i krydsfeltet mellem kunst og teknologi D.O.U.G. the drawing robot - Synkroniseret med menneskelig bevægelse Helsingør Kommunes Byråd

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

Kulturpolitik for Helsingør Kommune

Kulturpolitik for Helsingør Kommune Kulturpolitik for Helsingør Kommune Foto: Flemming Fuglsang 1. Forord 2. En ny kulturpolitisk dagsorden 3. Helsingør Kommunes Vision 2020 4. Værdigrundlag 5. Indsatsområder og mål 1 Forord Med beslutningen

Læs mere

Erhvervs- og Turismepolitik

Erhvervs- og Turismepolitik Erhvervs- og Turismepolitik Fredensborg Kommune 2013-2016 l Godkendt af Byrådet den 24. juni 2013 1 Forord Det er med stor fornøjelse og glæde, at vi på vegne af Fritids- og Erhvervsudvalget og Kultur-

Læs mere

Ad. 2. og 3. Præsentation og dialog om Statens Kunstråds Musikudvalgs udspil for udpegningsperioden

Ad. 2. og 3. Præsentation og dialog om Statens Kunstråds Musikudvalgs udspil for udpegningsperioden 26. september 2011 REFERAT Statens Kunstråds Musikudvalg Dialogmøde om visioner og strategier for de regionale spillesteder i perioden 2013-2016. Borups Højskole den 8. september 2011 Dagsorden 1. Velkomst

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016

Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016 1 of 5 Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016 Syddjurs som Kulturkommune Vedtaget i Byrådet, Syddjurs Kommune den 25. februar 2015. Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik. Visionen

Læs mere

Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden.

Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden. BESTYRELSENS BERETNING 2009 Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden. Lad mig sige det med det samme: I år vil vi ikke trætte forsamlingen med redegørelser

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Copenhagen JazzHouse

Rammeaftale om det regionale spillested Copenhagen JazzHouse Rammeaftale om det regionale spillested Copenhagen JazzHouse 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Københavns Kommune og Fonden Copenhagen JazzHouse. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Global Copenhagen

Rammeaftale om det regionale spillested Global Copenhagen Rammeaftale om det regionale spillested Global Copenhagen 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Københavns Kommune og Global Copenhagen. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016.

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets

Læs mere

FORSLAG TIL Kulturpas på børneområdet i Aalborg Kommune

FORSLAG TIL Kulturpas på børneområdet i Aalborg Kommune FORSLAG TIL Kulturpas på børneområdet i Aalborg Kommune 1 Indhold Indledning... 3 Kommissorium... 3 Forslag til kulturpas... 4 Børn som kulturbrugere... 4 Kulturpas... 4 Erfaringer... 4 Formålet... 5 Målgruppe...

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN 2015 GODSET PRÆSENTATION RESULTATER MÅL OG HANDLING VISIONER RESULTATER 2014, MÅL OG HANDLINGER 2015. Jens Holms Vej 5.

VIRKSOMHEDSPLAN 2015 GODSET PRÆSENTATION RESULTATER MÅL OG HANDLING VISIONER RESULTATER 2014, MÅL OG HANDLINGER 2015. Jens Holms Vej 5. GODSET Jens Holms Vej 5 6000 Kolding T: 7979 1060 M: godset@kolding.dk W: www.godset.net PRÆSENTATION RESULTATER MÅL OG HANDLING VISIONER VIRKSOMHEDSPLAN 2015 RESULTATER 2014, MÅL OG HANDLINGER 2015 Godsets

Læs mere

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Afbud/fraværende: Per Jakobsen fraværende ved behandling af pkt. 36-38. Mødet hævet kl.: 17.40. Indkaldte: Kl. 15.00 - Kunstudvalget,

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsHjem

Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsHjem Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsHjem Formålet med mål - og indholdsbeskrivelsen for skolefritidshjem (SFH) i Holstebro Kommune er at give borgerne mulighed for at få indblik i prioriteringerne

Læs mere

Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018

Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018 J.nr. 15/1666 Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018 Aftale om tilskud til drift af Forbrændingen mellem Forbrændingen og Albertslund Kommune for perioden 1. januar 2015 31. december

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015 Evaluering af and+ og videreførelse i TAP Evaluering af det 3-årige Center for Arkitektur,

Læs mere

Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015

Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015 Aftale af 16. november 2011 Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015 1. Indledning Der er enighed mellem regeringen og Enhedslisten, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. Marts 2013 Rammeaftale 2013-2016 for JazzDanmark 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. JazzDanmark er en selvejende institution,

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer

Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer 2018 ISAF Sailing World Championships Worlds 2018 1. Oplysninger om ansøger Navn, Adresse, Kontaktperson, tlf, mailadr, CVR nr. 2. Indhold

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 11. januar 2016 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager Januar...2 3. ET - Drøftelse vedr. Turistinformation

Læs mere

Ansøgning om at være regionalt spillested i perioden 2017-2020: Tapperiet

Ansøgning om at være regionalt spillested i perioden 2017-2020: Tapperiet Ansøgning om at være regionalt spillested i perioden 2017-2020: Tapperiet 1. Indledning Denne ansøgning om at være regionalt spillested i perioden 2017-2020 indsendes elektronisk senest den 29. februar

Læs mere

Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune

Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune Forord Forord kommer senere Indledning I Halsnæs Kommune har vi en kultur- og fritidspolitik, som løber frem til år 2020. Ligeledes er der for perioden 2015-2018 afsat

Læs mere

Maj 2012 NYT UDKAST TIL. Handlingsplaner for kultur- og fritidspolitikken Indsatsområde. Initiativ Aktiviteter / indhold. Evaluering.

Maj 2012 NYT UDKAST TIL. Handlingsplaner for kultur- og fritidspolitikken Indsatsområde. Initiativ Aktiviteter / indhold. Evaluering. Maj 2012 NYT UDKAST TIL Handlingsplaner for kultur- og fritidspolitikken Indsatsområde 1 Initiativ Aktiviteter / indhold Evaluering Frivillighedsdatabase Markedsføring/ aktivitetskalender Database, hvor

Læs mere

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1 Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Vega

Rammeaftale om det regionale spillested Vega Rammeaftale om det regionale spillested Vega 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Københavns Kommune og Koncertvirksomhedens Fond (Vega). 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016.

Læs mere

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune På vej mod 2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune 25.01.2007 På vej mod 2017 Haderslev Kommune 25.01.2007 Side 2

Læs mere

På forkant med fremtiden

På forkant med fremtiden : 31-05-2016 : 2015-009367-23 På forkant med fremtiden Formål Fortællingen På forkant med fremtiden skal skabe mening, motivation og fælles forståelse. Det er fortællingen om, hvorfor vi er her, hvad vi

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 29. april 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 2130 Jour. nr.: 00.01A01 Ref.:

Læs mere

PS / Stikords referat fra 3. møde på Kulturværftet i Helsingør, torsdag den 9. oktober 2014 ml. 09 13, skal flettes med HS stikord.

PS / Stikords referat fra 3. møde på Kulturværftet i Helsingør, torsdag den 9. oktober 2014 ml. 09 13, skal flettes med HS stikord. PS / Stikords referat fra 3. møde på Kulturværftet i Helsingør, torsdag den 9. oktober 2014 ml. 09 13, skal flettes med HS stikord. Maritime Cluster Copenhagen North / Maritim Klynge Nordsjælland Deltagere:

Læs mere

Referat Havnebestyrelsen

Referat Havnebestyrelsen Referat : Mandag den 19. maj 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kjær (c) Henrik Møller (A) Christian Holm Donatzky

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2016 14.12.15

Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2016 14.12.15 Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2016 14.12.15 Kultur- og fritidspolitikken 2013-2016 for Norddjurs Kommune blev vedtaget af kommunalbestyrelsen den 21. august 2012. Politikken skal revideres i 2016,

Læs mere

SKOLEPOLITIK 2014-2018

SKOLEPOLITIK 2014-2018 SKOLEPOLITIK 2014-2018 Vedtaget af Slagelse Byråd 24. februar 2014 Indledning Folkeskolen står overfor en række udfordringer både nationalt og lokalt i Slagelse Kommune. På baggrund af folkeskolereformen

Læs mere

KØGE EN KULTURBY EN KULTURSTRATEGI ÉN AFSTEMNING MED TIDLIGERE PLANER OG EN OPDATERING EN TILPASNING TIL VIRKELIGHEDEN OG ET REALITETSTJEK

KØGE EN KULTURBY EN KULTURSTRATEGI ÉN AFSTEMNING MED TIDLIGERE PLANER OG EN OPDATERING EN TILPASNING TIL VIRKELIGHEDEN OG ET REALITETSTJEK KØGE EN KULTURBY EN KULTURSTRATEGI ÉN AFSTEMNING MED TIDLIGERE PLANER OG EN OPDATERING EN TILPASNING TIL VIRKELIGHEDEN OG ET REALITETSTJEK EN FASTHOLDELSE AF ALT DET DER GÅR GODT OG EN HURTIG SCANNING

Læs mere

18. Kulturpulje 2015 Åbent

18. Kulturpulje 2015 Åbent 18. Kulturpulje 2015 Åbent Forretningsudvalget 2521842 Brevid: Resume Kulturpuljen 2015 har modtaget 27 ansøgninger, som tilsammen har søgt om ca. 9,4 mio. kr. Der indstilles 12 projekter til tilskud,

Læs mere

Erhvervspolitik 2013-2017

Erhvervspolitik 2013-2017 Erhvervspolitik 2013-2017 1 Indhold Forord... 3 Indledning... 5 Vision... 6 Strategi... 7 Styrke den erhvervsrettede service.. 8 Udnytte planlagte investeringer... 9 2 Vision: Køge Kommune skal markere

Læs mere

Steder: KTK-grunden, Sigurdsgade den fine gamle bygning overfor. Undersøg om Giv rum kan finde egnede lokaler?

Steder: KTK-grunden, Sigurdsgade den fine gamle bygning overfor. Undersøg om Giv rum kan finde egnede lokaler? Navn på projektet: Ansvarligt medlem: Deltagere fra arbejdsgruppen: Formål med projektet: Dato for afholdelse af projektet: PROJEKTBESKRIVELSE Det kreative væksthus Jon Jackson Klaus, Malthe, Christoffer

Læs mere

Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020

Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020 Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020 Forord Formålet med en politik for Biblioteker & Borgerservice er at sætte retning på udviklingen af biblioteks- og borgerserviceområdet til

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Klaverfabrikken Live

Rammeaftale om det regionale spillested Klaverfabrikken Live Rammeaftale om det regionale spillested Klaverfabrikken Live 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Hillerød Kommune og Klaverfabrikken Live. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016.

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Indledning Dette er strategien for Albertslund Kommunes digitale udvikling frem mod 2015. I Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi gør regeringen

Læs mere

Referat. til Kultur & Fritidsudvalg

Referat. til Kultur & Fritidsudvalg Referat til Kultur & Fritidsudvalg Mødedato: Tirsdag den 28. januar 2014 Mødetidspunkt: 15:00-17:00 Mødested: Deltagere: Afbud: Borgmesterens mødelokale Jakob Lose, Tommy Noer, Mussa Utto, Hans Erik Møller

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Train

Rammeaftale om det regionale spillested Train Rammeaftale om det regionale spillested Train 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Aarhus Kommune og Train. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål og vision for de regionale

Læs mere

Perspektivplan 2. forslag

Perspektivplan 2. forslag Perspektivplan 2. forslag PRÆSENTATION AF DET GRØNLANDSKE HUS / HISTORIEN Det Grønlandske Hus (DGH) er et kontakt- og samlingssted, der tilbyder rådgivning inden for retslige, uddannelsesmæssige, integrationsmæssige

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 8. august 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 8. august 2011 Referat mandag den 8. august 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA - Indstilling af nyt medlem

Læs mere

ÅBENT UDBUD. Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016. Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune

ÅBENT UDBUD. Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016. Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune ÅBENT UDBUD Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016 Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune KONTAKTINFORMATION Udbuddet varetages af Center for Kultur og Borgerservice i Næstved Kommune. Tilbud

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

Turismepolitik 2009-2013 for Lemvig Kommune

Turismepolitik 2009-2013 for Lemvig Kommune Turismepolitik 2009-2013 for Lemvig Kommune "Turismen i Lemvig kommune er et vigtigt indsatsområde for kommunen og dens udvikling indenfor erhvervsudvikling, bosætning, kultur og uddannelse" Lemvig Kommune

Læs mere

Idræts- og Fritidspolitik. for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv

Idræts- og Fritidspolitik. for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv Idræts- og Fritidspolitik for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv Ringsted Kommune marts 2012 Idræts- og Fritidspolitik for Ringsted Kommunes Borgere og foreningsliv Indhold 1. Kort om papir og proces

Læs mere

Fritidspolitik. Udkast

Fritidspolitik. Udkast Fritidspolitik 2015 Udkast 1 Indhold Indhold...Side 2 Forord...Side 3 Vision 1: Fællesskab...Side 5 Vision 2: Aktivitet...Side 7 Vision 3: Frivillige...Side 11 Vision 4: Partnerskaber...Side 13 Vision

Læs mere

Erhvervs- og turismestrategi

Erhvervs- og turismestrategi Januar 2016 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Erhvervs- og turismestrategi Introduktion Beskæftigelses-og erhvervsudvalget har i 2015 indsamlet input til en ny erhvervs- og turismestrategi. Erhvervs-

Læs mere

Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune

Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune I tilknytning til dagsordenspunktet om ny kultur- og fritidspolitik 2015-2019 har administrationen udarbejdet et notat om styrker

Læs mere

Indstilling. Indretning af taghave til ARoS-Aarhus Kunstmuseum. Til Århus Byråd via Magistraten tur og Borgerservice. Den 24.april 2006.

Indstilling. Indretning af taghave til ARoS-Aarhus Kunstmuseum. Til Århus Byråd via Magistraten tur og Borgerservice. Den 24.april 2006. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten tur og Borgerservice Den 24.april 2006 Indretning af taghave til ARoS-Aarhus Kunstmuseum 1. Resume ARoS-Aarhus Kunstmuseum har via fonden Realdania skaffet finansiering

Læs mere

TILSKUD TIL KULTUR OG FRITID 2015-2018 HVAD KAN DU SØGE TIL, OG HVORDAN SØGER DU

TILSKUD TIL KULTUR OG FRITID 2015-2018 HVAD KAN DU SØGE TIL, OG HVORDAN SØGER DU TILSKUD TIL KULTUR OG FRITID 2015-2018 HVAD KAN DU SØGE TIL, OG HVORDAN SØGER DU Forord 9 Vil du være med til at gøre Frederiksbergs kultur- og fritidsliv endnu bedre? Og har du brug for støtte til et

Læs mere

Byrådets vision for Kulturtorvet skal danne rammen for arbejdet. Heri beskrives Kulturtorvet

Byrådets vision for Kulturtorvet skal danne rammen for arbejdet. Heri beskrives Kulturtorvet Udvikling af Kulturtorvet - Aktionsproces Kommissorium og procesbeskrivelse, 03.03.16 1 Baggrund Allerød Byråd har besluttet at prioritere udvikling af et Kulturtorv på området omkring Byens Plads. Det

Læs mere

1. at fordele puljen på 125.000 kr. til fejring af H.C. Andersens 200 års fødselsdag.

1. at fordele puljen på 125.000 kr. til fejring af H.C. Andersens 200 års fødselsdag. Pkt.nr. 12 Fordeling af pulje til fejring af H.C. Andersens 200 års fødselsdag 451247 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller til Kultur og Fritidsudvalget 1. at fordele puljen på 125.000

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Musikhuzet Bornholm

Rammeaftale om det regionale spillested Musikhuzet Bornholm Rammeaftale om det regionale spillested Musikhuzet Bornholm 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Bornholms Regionskommune og Fonden Musikhuzet Bornholm. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31.

Læs mere

SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE SAMARBEJDSSTRATEGI MELLEM BOLIGORGANISATIONERNE FYNS POLITI OG ODENSE KOMMUNE

SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE SAMARBEJDSSTRATEGI MELLEM BOLIGORGANISATIONERNE FYNS POLITI OG ODENSE KOMMUNE SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE SAMARBEJDSSTRATEGI MELLEM BOLIGORGANISATIONERNE FYNS POLITI OG ODENSE KOMMUNE 1 Odense Kommune Bystrategisk Stab Oktober 2014 Indledning De almene boliger

Læs mere

NOTAT. Kultur og Fritidscenter. 4. oktober 2011. Kulturaftale for KulturMetropolØresund

NOTAT. Kultur og Fritidscenter. 4. oktober 2011. Kulturaftale for KulturMetropolØresund Kultur og Fritidscenter NOTAT 4. oktober 2011 Sagsbehandler: John Romlund Telefon: 43 57 71 10 Email: jrk@ishoj.dk Journal eller CPR-nummer: 201101872 Dokument 1 - jrk Kulturaftale for KulturMetropolØresund

Læs mere

Forslag til ny kultur- og fritidspolitik samt samarbejdsmodel

Forslag til ny kultur- og fritidspolitik samt samarbejdsmodel Billund Kommune Forslag til ny kultur- og fritidspolitik samt samarbejdsmodel Udarbejdet af 17 stk. 4 udvalget målrettet kultur- og fritidspolitik Februar 2016 2 Politik Forord Her følger kultur- og fritidspolitikkens

Læs mere

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi FÆLLES OM ODENSE Civilsamfundsstrategi 1 FORENINGSFRIVILLIG Corperate Volunteer ADD-ON MODEL MEDLEM SERIEL ENKELTSTÅENDE DEN STRATEGISK INTEGREREDE MODEL UORGANISEREDE ELLER VIRTUEL FRIVILLIG OFFENTLIG

Læs mere

Notat. Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder, vilkår for afvikling af kulturbegivenheder

Notat. Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder, vilkår for afvikling af kulturbegivenheder Notat Emne: Kulturpolitik 2013-2016 Til: Kulturudvalget. Temamøde om Kulturpolitik 23.04.2013 Kopi til: Kopi til Den 15. april 2013 Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder,

Læs mere

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Samarbejdsaftale for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Aftalens parter 3. Kontaktdata 4. Vedtægter 5. Ledelse og organisation

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Godset

Rammeaftale om det regionale spillested Godset Rammeaftale om det regionale spillested Godset 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Kolding Kommune og Kulturinstitutionen Godset ved Kolding Kommune. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31.

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden åben Mødedato 03. marts 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Erhvervs-

Læs mere

Inspirationskatalog over handleplaner - for Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016

Inspirationskatalog over handleplaner - for Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016 Greve Kommune Inspirationskatalog over handleplaner - for Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016 Greve Kommune Rådhuset Rådhusholmen 10 2670 Greve Telefon 43 97 97 97 Telefax 43 97 90 90 raadhus@greve.dk

Læs mere

Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015

Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015 Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015 Indhold 1. Vækst i Holbæk Kommune 4 2. Hvor skal vi hen? 6 Hvem vil være med? 6 3. Indsatsområder for vækst 8 Samarbejde og rigtige udbud løfter erhvervsudviklingen 8

Læs mere

Referat fra mødet i Børne- og Uddannelsesudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Meldahls Rådhus Herredets Tingstue

Referat fra mødet i Børne- og Uddannelsesudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Meldahls Rådhus Herredets Tingstue Referat fra mødet i Børne- og Uddannelsesudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 14. december 2015 Mødested: Meldahls Rådhus Herredets Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 9:00-13:00 Medlemmer:

Læs mere

Småøernes Aktionsgruppe

Småøernes Aktionsgruppe Vejledning om støtte via Småøernes Aktionsgruppe Vi støtter projekter, som viser nye veje og skaber fremskridt på de 27 småøer synliggør muligheder og kvaliteter på småøerne styrker samarbejde og fællesskab

Læs mere