Fendt 200 og 300 serierne: Kompakte, alsidige og kraftfulde små specialister

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fendt 200 og 300 serierne: Kompakte, alsidige og kraftfulde små specialister"

Transkript

1 Fendt 200 og 300 serierne: Kompakte, alsidige og kraftfulde små specialister LÆS ALT OM BRUGERNES ERFARINGER!

2 2 Stor kvalitet i lille format... Klassens største fleksibilitet! Det kan flere brugere skrive under på... Fendt 200 og 300 Vario serierne Mange steder er Fendt især kendt for de store, kraftfulde traktorer, den suveræne kvalitet og de driftssikre og brændstoføkonomiske motorer. Fendt 200 Vario hk Fendt 300 Vario hk Det er måske mindre kendt, at Fendt har overført disse egenskaber til de mindre traktorserier. Således produceres alle Fendt traktorer fra de små, smalsporede Fendt 200 modeller til den helt store Fendt 939 på den samme 1 km lange produktionslinje. Vel at mærke uden at produktionen skal omstilles. I denne brochure har vi valgt at fokusere på de mindre Fendt modeller, og hvem er bedre til at fortælle om dem end de daglige brugere? Vi har derfor besøgt nogle af de glade ejere af Fendt traktorer i 200 og 300 serien for at høre, hvad de bruger deres traktorer til og hvad de hver især lægger vægt på... Kompakt 3 cylindret Trinløs Vario transmission 4 versioner Fra 107 cm bredde Uovertruffen førerkomfort Helt fladt gulv i kabine Meget kraftig hydraulik 4 cylindret Trinløs Vario transmission Meget enkel betjening Optimal komfort med affjedret foraksel og kabine Driftssikker Fleksibel Lavt brændstofforbrug* * Fendt 313 er verdensmester i lavt brændstofforbrug! Fendt 313 har som flere af sine Fendt brødre i andre klasser taget verdensrekorden med laveste forbrug i sin effektklasse ( hk) godt 5% mere økonomisk end sin forgænger og næsten 9% mere økonomisk end gennemsnittet af samtlige testede traktorer i klassen. (Kilde: Profi, 5/2013 PowerMix test)

3 Arne Nordby, Tjæreborg Fendt 312 Vario 3 Har valgt Fendt i årtier til sit kvægbrug Familien Nordby købte den første Fendt i 1976 og den kører stadig! Historien om familien Nordbys kvægbrug ved Tjæreborg i det sønderjyske er på mange måder også historien om Fendt i Danmark: Min far købte Fendt, da de kom til Danmark, og vores ældste Fendt, som stadig kører, er fra 1976, fortæller Arne Nordby. Han var som sin far mælkeproducent. Men for nogle år siden valgte han at sætte køerne ud, sælge mælkekvoten og fortsætte som producent af tyrekalve. Desuden har han et markbrug med 125 hektar, hvor der er vinterhvede, vinterraps, vårbyg og græs til hø. Vi laver alt arbejdet selv, og kornet bruges til tyrene, forklarer han. Den fem år gamle Fendt 312 er monteret med frontlæsser og har kørt timer. Mange af timerne er gået med fodring og mugning, men den kommer også med i marken blandt andet som sprøjtetraktor med sprøjtehjul. Billig i drift og høj byttepris Selvom Arne Nordby er svoren Fendt bruger, har hans nysgerrighed for at prøve lidt af hvert fået ham til at teste et andet traktormærke. Men det gav et større forbrug af diesel, og de fordele, som Vario transmissionen har, havde den anden ikke, konstaterer han. Derfor blev det hurtigt Fendt igen. Arne Nordby ved sin Fendt 312 Vario. Vi har prøvet et andet traktormærke, men det gav større brændstofforbrug... Og derfor blev det hurtigt Fendt igen! Til det mere krævende markarbejde har han en snart tre år gammel Fendt 828. For begge to gælder, at de er driftssikre og har lave omkostninger til vedligehold. Dertil kommer, at de har en høj byttepris. Så jeg har fået for vane at skifte efter tre til fem år, selvom jeg godt ved, at de holder meget længere men på den måde har jeg hele tiden den nyeste teknologi, siger han. Stilhed i kabinen For Arne, som stort set selv kører alle timer i sine to nyere Fendt traktorer, gælder det også om at have en komfortabel arbejdsplads. Lydniveauet er meget lavt, og det betyder ikke noget at køre mange timer i træk, konstaterer han.

4 4 Fejø Frugt Fendt 209F Vario/Fendt 210F Vario Kvalitet, kvalitet og kvalitet! Laust Spandet Jensen og hans medarbejdere har gjort det godt på forholdsvis få år. Vi danskere kender næsten alle Fejø Frugt og tror måske, at det er navnet på al øens frugt. Men nej, det er navnet på det firma, den unge fejøbo, Laust Spandet Jensen, på få år har banket op på den lille ø lige nord for Lolland. Når man vil vide, hvorfor han har succes, mens mange andre danske frugtavlere kører med minus på bundlinjen, lyder svaret: Kvalitet, kvalitet, kvalitet. I dag har Fejø Frugt 65 hektar frugtplantage i alt, hvor de 30 hektar er æbler, 13 hektar pærer, 15 hektar blommer og 7 hektar økologiske æbler og pærer. Der bliver høstet 45 ton æbler pr. hektar. Udbyttet kunne sagtens være endnu højere men så ville æblerne tabe aroma og dermed kvalitet. Den er et kvantespring bedre end dem vi havde: Fladt gulv, lavt lydniveau, god komfort, fartkontrol og affjedret foraksel. Driftsleder Frank Karlsson (tv) og frugtavler Laust Spandet Jensen (th). Lavt lydniveau og god komfort Forbrugerne vil betale mere for kvalitet. Derfor skal æblerne selvfølgelig være fri for sygdomme, de skal behandles skånsomt ved transport, og de skal lagres/pakkes optimalt. Vi har flere traktorer, men skiftede i 2010 til vores første Fendt; en 209F Vario. fortæller driftsleder Frank Karlsson. Han er i færd med at sprøjte og springer gerne ud for at fortælle, at den dengang nye traktor var og stadig er en helt anden verden: Den er et kvantespring bedre end dem, vi havde. Fladt gulv, fartkontrol med lave motoromdrejninger, lavt lydniveau og god komfort med affjedret foraksel, nævner han. Kvaliteten er som den skal være! Den bedste løsning I 2011 blev der derfor købt endnu én, nemlig en Fendt 210F Vario. De to kører hver timer pr. år, og der har ikke været reparationer, som er værd at nævne. De to maskiner er helt sikkert den rigtige løsning til os, fastslår Laust Spandet Jensen og driftsleder Frank Karlsson.

5 Amager Rullegræs ApS Fendt 211F Vario 5 Både let, stærk og økonomisk Nogle dage kører vi op til 14 timer. Derfor er komfort vigtig... Normalt spiller børnene fodbold her. Men lige nu er det en Fendt 211F Vario, som stille kører frem og tilbage foran en 6,4 meter cylinderklipper. Traktoren har vi haft i ca. 5 måneder, og den har allerede kørt 500 timer, fortæller Lars Holm, der til dagligt kører for sin far, Bjarne Holm, der er indehaver af Amager Rullegræs. Traktoren blev købt i 2013 efter markedet for mindre traktorer til slåning af græs og vintertjeneste var undersøgt grundigt. Nogle dage kører vi op til 14 timer, så komfort var vigtig. Det gælder ikke mindst et fladt gulv i kabinen, fastslår han. Skal lave ordentlig arbejde Det er selvfølgelig vigtigt, at traktoren kan levere det, kunderne vil have: Et ordentligt stykke arbejde. Når det gælder slåning af fodboldbaner og alle øvrige typer plæner, må traktoren ikke efterlade sig spor i plænen. Den skal være let, kunne monteres med brede dæk, og den skal have nok kraft samt olie i hydraulikken til at være over klipperen. Det lever den op til, siger Lars Holm. Det samme gælder om vinteren, hvor den skal køre vintertjeneste med sneplov og saltspreder. På årsbasis kommer den til at køre timer, afhængig af hvor meget sne, vinteren byder på. Smal bredde og økonomisk forsvarlig drift Fendt 211F Vario har endnu en fordel, når man arbejder over store dele af Sjælland: Den har selv med brede dæk en bredde på kun 2,35 meter, og det passer til vores redskaber med en arbejdsbredde på 2,5 meter. Det er også en fordel på lastbilen, som jeg flytter den rundt med, da den holder sig inden for ladets bredde, forklarer Lars. For Amager Rullegræs er det desuden særdeles interessant, at traktoren er økonomisk i brug. Den bruger nemlig kun 4,5 liter diesel pr. time, når den kører med cylinderklipper som nu. Lars Holm ved siden af Fendt 211F Vario traktoren. Fendt 211F Vario har en bredde på kun 2,35 meter og er økonomisk i brug... Vi sparer endnu mere diesel end forventet.

6 6 Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet Aarhus Universitet Fendt 312 Vario Fendt er med i forskningen Aarhus Universitet Årslev har fundet den rigtige løsning til at trække såsættet ved ved de store væksthuse. Vi har 100 hektar til forskning og forsøg med frugt, planteskole, grønsager og væksthuse, forklarer forsøgsmedarbejder Jens Elkjær, der arbejder ved Aarhus Universitet Årslev. Forsøgene er både konventionelt dyrkede og økologiske. Et hurtigt blik rundt i maskinhuset afslører, at der er et væld af forskellige maskiner. Nogle ret almindelige og andre nogle, som man kun ser meget sjældent. Ja, der er mange maskiner, men vi manglede en traktor, der var stor nok til at kunne køre med såsættet, når det var fyldt med såsæd, forklarer Jens Elkjær. Det er vigtigt for os, at kunne køre uden ryk helt ned til 200 meter i timen. Det kan vi med Fendt Vario transmissionen... Der var dog også andre behov, som skulle opfyldes med købet af en ny traktor, en Fendt 312 Vario, som blev indkøbt sidste år: Kan køre meget langsomt Fendt 312 traktoren ved den imponerende allé ved Aarhus Universitet Årslev. Når en statslig institution køber ind, er det en langvarig proces og den startede i Vi havde brug for en traktor, der kan køre meget langsomt, og det kan Fendt med sin Vario transmission, siger Jens Elkjær. Omkring 200 meter i timen klarer den uden problemer. Det er også vigtigt for os, at vi kan køre uden ryk, uddyber han. Med en knap kan man i to trin stille, hvor kraftigt accelerationen er. Ved kørsel med visse redskaber er langsom acceleration vigtig, mens det ved transport selvfølgelig er en fordel hurtigt at komme op i fart. Forsøgsmedarbejder Jens Elkjær. Komforten er virkelig god For Jens Elkjær er komforten og dermed et godt arbejdsmiljø også ret vigtigt: Jeg kan indstille rattet og sædet, så det passer til mig. Desuden er det dejligt med aircondition, og det har vi aldrig før haft på en traktor her, siger han. Den tætte kabine betyder, at han heller ikke får støv ind, når det hele er tørt. Nu har jeg en traktor, som kan det, den skal kunne hos os, konstaterer Jens Elkjær.

7 Lerhøjgaard I/S Fendt 211 Vario 7 Lillebror med stor motoreffekt Ligesom så meget andet skal Fendt 211 Vario ikke bedømmes på sit ydre, men på det, den virkelig kan... Det er en stor traktor i en lille krop, konstaterer Lars Lauridsen. Han taler om sin Fendt 211, som blev købt som ny i juni 2013, og som allerede fra starten er kommet i arbejdstøjet til en lang række opgaver på gården. Lars Lauridsen driver sammen med sin ægtefælle, Mona, og deres to sønner, Simon og Mads, et stort kvægbrug ved Bramming. De har en imponerende flåde af Fendt traktorer, der udover den nye 211 er tæller en 936, en 930, en 920, to 716 og en 304. Desuden har familien 450 højtydende køer og driver også 350 hektar markbrug samt lidt maskinstationsarbejde. Fendt holder bare længere Vi ved, at Fendt holder længere end andre traktorer. Men vi ville gerne have en moderne afløser til den ældre 304 er, som nu arbejder hjemme ved staldene, forklarer Lars Lauridsen. Han mener, at andre traktormærkers ældre traktorer bliver leddeløse, men det gør Fendt ikke. Den nye Fendt 211 skal blandt andet køre med en trailersprøjte med liter tank og 24 meter bom. Sådan én magter den fint, konstaterer han. Når det er tid til græsensilering, bliver den spændt for en storrive med en arbejdsbredde på 12 meter. Styring af de brede redskaber er heller ikke noget problem, fordi den har RTK-autostyring. Nok syner den ikke af meget blandt sine storebrødre, men den nye Fendt 211 er en stor traktor i en lille krop! Lars Lauridsen og hund i kvægstalden på Lerhøjgaard. Luftaffjedring og aircondition sikrer godt arbejdsmiljø Den har også affjedret foraksel og kabine, luftaffjedret sæde samt aircondition, supplerer Dennis Mortensen, som er førstemand i marken. Han kører derfor mange timer med den nye traktor, der også har frontlift og front pto. Vi har mange opgaver til den, og den kommer til at køre mindst 500 timer om året, fortæller Dennis Mortensen.

8 8 Orskov Foods/Hegnsvang ApS Fendt 211V Vario Vario gør den store forskel! Der er ikke meget plads at give af mellem rækkerne af træer, hvor traktoren skal køre... Det var den trinløse transmission, som først og fremmest var vigtig men vores kalkuler viste også, at en Fendt ikke er dyrere at køre med pr. driftstime gennem dens levetid end andre traktorer. Sådan opsummerer direktør Niels Ørskov og plantageleder Ole Andersen de overvejelser, der gik forud for købet af en Fendt. Begge to arbejder i Orskov Foods, der udover at håndtere bær også har egen frugtplantage på 92 hektar i selskabet Hegnsvang ApS. Plantagen ligger i og omkring den sydøstfynske by Oure og netto er der 72 hektar med æbler og 8 hektar med pærer. Her skulle der en ny traktor til, efter den tidligere traktor var udtjent. Vi så på flere mærker, men var ikke i tvivl efter at have spurgt andre med lignende, smalle plantagetraktorer, forklarer de. Derfor blev det en Fendt 211V Vario med affjedret foraksel og frontlift, der blev købt i sommeren Den er nu rigget til med en frontmonteret klipper og en tre-rækket sprøjte til frugttræer. En helt anden køremåde Med Vario transmissionen kan farten tilpasses uden ryk, og traktoren kan køre nøjagtigt med den ønskede hastighed. Normalt bliver der kørt med otte kilometer i timen, når der sprøjtes og klippes mellem rækkerne af æble- og pæretræer. Men der er behov for nemt at ændre hastigheden for eksempel ved vending. En medarbejder på plantagen i den nye Fendt 211V Vario. Med den affjedrede foraksel og et godt sæde kan ujævnhederne i rækkerne stort set ikke mærkes... Hastigheden ændrer man med joystikket, og når man har indkodet en hastighed, finder traktoren den selv, når man skubber joystikket til højre, siger Ole Andersen. Kan udføre arbejdet i al slags vejr Vi er nødt til at køre i al slags føre, og derfor kan vi ikke undgå, at der bliver spor, forklarer Ole Andersen. Men med den affjedrede foraksel og et godt sæde kan ujævnhederne i rækkerne stort set ikke mærkes.

9 Hedensted Kommune Fendt 312 Vario 9 En helt anden verden... Tilbage i 2010 gik jagten ind på en ny traktor til Hedensted Kommune... Der stod ikke Fendt på indkøbssedlen, da specialarbejder Poul Erik Ewers skulle have ny traktor til at klippe boldbaner og lave vintertjeneste. Jeg argumenterede en del og lagde især vægt på, at det skulle være en traktor med trinløs transmission, fortæller han. Det var tilbage i 2010, at jagten gik ind på en ny traktor til Hedensted Kommune, som har mange boldbaner, der skal holdes på dupperne til de sportsglade. Det var især pris, kvalitet, arbejdsmiljø samt forbrug af brændstof og i sidste ende omkostningerne pr. driftstime, vi havde med i overvejelserne, uddyber driftsleder Ole Madsen. Undersøgte markedet Efter at have afsøgt markedet faldt valget på en Fendt 312 Vario. Den har nu kørt timer, siden den blev leveret inden sæson Det vil sige, at den kører cirka timer pr. år. Afløser Rene Brun (tv) og specialarbejder Poul Erik Ewers (th) Motoromdrejningerne kan sættes ned, så vi sparer i hvert fald godt 2 liter brændstof pr. driftstime... At køre med den er som at køre med personbil. Der er bare en verden til forskel fra det, vi tidligere har prøvet, konstaterer Poul Erik Ewers. Det synspunkt bliver han bakket op i af kollegaerne Per Holm og Rene Brun. De kører også med Fendt. Per Holm kører med rabatklipper på en Fendt 415, som blev købt brugt og nu har gået tæt ved timer. Vi kan køre op til 12 kilometer i timen, og det er virkelig behageligt, fordi lydniveauet er lavt, og der ingen vibrationer er, forklarer han. Vario sparer meget diesel Vi kan se, at vi kommer over langt mere på grund af dens Vario transmission. Med den kan vi også sætte motoromdrejningerne ned, så forbruget af brændstof i hvert fald er godt to liter lavere pr. driftstime, og samtidig skåner vi banerne, konstaterer Rene Brun. Alle tre medarbejdere, der kører med Fendt, har således intet at udsætte på de fire Fendt traktorer, Hedensted Kommune nu har: Faktisk må du gerne skrive, at vi er imponerede, siger de i enighed.

10 10 Mattheus van de Water, Grindsted Fendt 312 Vario Som ny efter timer! Her er intet overladt til tilfældigheder. Heller ikke valget af traktor... Den fire år gamle Fendt 312 står og skinner som ny foran det ret nye, store staldanlæg. Den er spændt for en 28 kubikmeter fuldfoderblander. Man kan ikke se på den, at den allerede har kørt timer, forklarer ejeren. Det er Mattheus van de Water, som siden 2008 har opbygget en særdeles moderne og velgennemtænkt mælkeproduktion ved Grindsted. Han og hans familie kom til Danmark i 1995, hvor de startede på en mindre ejendom med mælkeproduktion. Den blev kraftigt udbygget og solgt i Efter amerikansk forbillede blev der opbygget et helt nyt staldanlæg med plads til udvidelse fra de nuværende 350 køer plus lige så meget opdræt. Man kan udvide kostalden den vej, lave en større malkestald den vej, og ungdyrstalden kan udvides den vej, viser Mattheus van de Water. Over det hele hersker der orden, og intet ser ud til at være overladt til tilfældighedens luner heller ikke valget af traktormærke. Det hedder Fendt. Fendt er holdbar Hos familien van de Water bliver bruget drevet som en forretning. Når vi laver noget, skal det give penge med det samme. Vi venter ikke i årevis på en indtjening, konstaterer Mattheus van de Water. De 160 hektar mark til bedriften bliver derfor i stort omfang drevet af en maskinstation. Men vanding med de fire vandingsmaskiner, noget af sprøjtningen og spredningen af handelsgødning klarer han selv sammen med sine fire medarbejdere. Udover vores lille, snilde Fendt 312 Vario har vi to Fendt 718 Vario, fortæller han. De tre traktorer er efter hans mening billige at køre med pr. time, da de har lavt forbrug af brændstof. Desuden er de nemme og bekvemme at køre med på grund af den trinløse Vario transmission. Fendt 312 har også den fordel, at den har en stor motoreffekt, afslutter Mattheus van de Water. Mattheus van de Water på arbejde i det nye staldanlæg i Grindsted. Fendt 312 Vario er lille og snild med stor motoreffekt og lavt brændstofforbrug. Desuden er den nem og bekvem at køre med...

11 Produktion og service 11 Fendt fabrikken verdens mest moderne traktorfabrik Fendt tog i september 2012 verdens mest moderne traktorfabrik i brug. Ved bygningen af den nye fabrik fokuserede man på at sikre optimalt flow i produktionen og dermed fuld fleksibilitet. Resultatet er en unik fabrik, hvor alle Fendt traktorer fra de små (smalsporede) 200 serie traktorer til de helt store Fendt 939 produceres på samme bånd uden at produktionen skal omstilles (på den 1 kilometer lange samlelinje). Hurtig service og reservedelssupport Det er sjældent, at der sker noget med en Fendt. Men når der er behov for det, er det rart at hjælpen er nær. AGCO Danmarks reservedelsafdeling kender landbruget og arbejder professionelt med dette som udgangspunkt. Som den eneste maskinimportør i Danmark har vi et reservedelslager beliggende i Danmark. På reservedelslageret i Hvidovre er der forskellige Fendt reservedele på lager. Det betyder, at en reservedel i nødstilfælde højst er 4 timer væk, uanset hvor man befinder sig i landet. Et landsdækkende og veluddannet forhandlernet sikrer, at vi altid er til stede, hvor det gælder. Det m 2 store reservedelslager i Hvidovre ved København.

12 proservice.dk H G E J O M I B K F A L Find din Fendt specialist! Vi har listet forhandlernes Fendt specialister her: D C N A Helsinge Maskinforretning A/S Bø Høst Andersen: F Holbæk Maskin Center A/S Jesper Justesen: K Jelling Maskinforretning A/S Per Rosenkilde: B TBS Maskinpower A/S Finn Dam Jensen: G Morsø Maskinforretning A/S Klaus Andersen: L HMC-Maskiner A/S Peter Ilsøe: C Karl Mertz A/S Henrik Jepsen: H Hjallerup Maskinforretning A/S Keld Fuglsang: M Jysk Maskincenter, Kolind Simon Bøjstrup: D Heden Maskinforretning A/S Jack Petersen: I Rimmerhus Maskinforretning ApS Kjeld Tychsen: N Karl Mertz A/S Torben Nielsen: E Granhøj Landbrugsmaskiner ApS Jakob Jensen: J A/S Henry D. Nielsen Peder Clausen: O Jysk Maskincenter, Askildrup Flemming Rasmussen: Jens Ole Nielsen: AGCO Danmark A/S Hammerholmen 17-19, 2650 Hvidovre Tlf Fax Produktchef for Fendt, AGCO Danmark A/S: Peter Midtiby, tlf Fendt er et globalt varemærke under AGCO Corporation. AGCO Limited 2013

Kom og testkør. Fendt 824 + 936 med Leica autostyring. Specialtilbud Skovudstyr Autostyring Frontlæsser + beslag Front- og hjulvægte

Kom og testkør. Fendt 824 + 936 med Leica autostyring. Specialtilbud Skovudstyr Autostyring Frontlæsser + beslag Front- og hjulvægte 16-sidet 2010:Layout 1 17/12/09 09.10 Side 1 Kom og testkør Fendt 824 + 936 med Leica autostyring 15 års jubilæum Lørdag d. 16. januar 2010 kl. 10.00-16.00 Vi er vært ved et pølsebord Barnsig 8 Hellevad

Læs mere

Råstyrke - der flytter noget!

Råstyrke - der flytter noget! dantruck 9000 power+ serien Råstyrke - der flytter noget! www.dantruck.com DanTruck 9000 Power+ serien DanTruck 9000 Power+ serien Selv om DanTruck 9000 Power+ serien har dækkene solidt plantet på jorden,

Læs mere

TEAM Kvæg. rådgivning, der rykker

TEAM Kvæg. rådgivning, der rykker TEAM Kvæg rådgivning, der rykker Velkommen til TEAM Kvæg Et TEAM, der er skabt af egnens kvægbrugere til gavn for landets kvægbrugere! Fælles ledelse, fælles bundlinje I Vestjysk Landboforening har vi

Læs mere

JINMA TRAKTOR DK Aps. Ringstedvej 645, 4100 Ringsted, Tlf: 22858444, per@kjulerup.dk. www.jinma-traktor.dk

JINMA TRAKTOR DK Aps. Ringstedvej 645, 4100 Ringsted, Tlf: 22858444, per@kjulerup.dk. www.jinma-traktor.dk JINMA TRAKTOR DK Aps Ringstedvej 645, 4100 Ringsted, Tlf: 22858444, per@kjulerup.dk www.jinma-traktor.dk JINMA Jinma traktorerne udfylder springet mellem havetraktorer og de store landbrugstraktorer.takket

Læs mere

Valtra A Serien HiTech 88 101 hk

Valtra A Serien HiTech 88 101 hk Valtra A Serien HiTech 88 101 hk Indeks 2 Valtra A Serien Side 5... Valtra Din individuelle traktor Side 6... Nyt, praktisk tilbehør Side 8... Nye HiTech modelvarianter i A-serien Side 10... Valtra A HiTech

Læs mere

3 gear 4,41 km/t Kobling: Tør dobbeltplade. Differentiale: Med spærre, kun MAK5

3 gear 4,41 km/t Kobling: Tør dobbeltplade. Differentiale: Med spærre, kun MAK5 NIBBI BRIK1 og 3 NIBBI BRIK1 er med 1 gear frem og bak, hjulstørrelse 400-8 NIBBI BRIK3 er med 2 gear frem og bak, desuden har den brede hjul 600-6 og motorhjelm. Begge modeller har gearuafhængigt kraftudtag.

Læs mere

Redskaber til hæk- og hegnsklipning

Redskaber til hæk- og hegnsklipning Redskaber til hæk- og hegnsklipning GreenTec HXF info Scan QR koden med din smartphone og se mere om GreenTec grenklippere på vores hjemmeside Vi skaber mulighederne for forbedret pleje af grønne områder

Læs mere

FERRARI TOHJULEDE TRAKTORER

FERRARI TOHJULEDE TRAKTORER FERRARI TOHJULEDE TRAKTORER FERRARI SERIE 300 tohjulede traktorer. En FERRARI maskine er udviklet med et mål for øje, at lave en maskine til kunden. Derfor er det et kendetegn for FERRARI tohjulede traktorer

Læs mere

Sådan benchmarker vi!

Sådan benchmarker vi! Sådan benchmarker vi! Carsten Clausen Kock Planteavlskonsulent Sønderjysk Landboforening Disposition Hvad er Targit? Muligheder med Targit? Hvad ser vi? Fra Targit til handling Hvad er Targit og hvorfor?

Læs mere

BCS TOHJULEDE TRAKTORER

BCS TOHJULEDE TRAKTORER BCS TOHJULEDE TRAKTORER BCS SERIE 700 tohjulede traktorer. En BCS maskine er udviklet med et mål for øje, at lave en maskine til kunden. Derfor er det et kendetegn for BCS tohjulede traktorer at de er

Læs mere

Til lykke med din nye LapTimer 5001C

Til lykke med din nye LapTimer 5001C 1 Producent: UNIPRO RACING SYSTEMS ApS VIBORG HOVEDVEJ 24 DK-7100 VEJLE, DANMARK TEL. +45 7585 1182 FAX +45 7585 1782 BRUGSANVISNING - LapTimer 5001C Til lykke med din nye LapTimer 5001C For at sikre dig

Læs mere

VORES NET ER KOMPLET!

VORES NET ER KOMPLET! D A N M A R K VORES NET ER KOMPLET! Med 18 veluddannede service- og salgspartnere i Danmark, er PALFINGER tæt på kunderne i hele landet. PALFINGER tilbyder således den bedste service, kvalitet og teknologi

Læs mere

Lægger fra GL 40 T-serien

Lægger fra GL 40 T-serien Lægger fra GL 40 T-serien Bugseret - og 4-rækket Båndlægger GL 4 T / GL 44 T Begynd bare at lægge! De kompakte læggere fra GL 40 T- serien er et godt valg, hvis du vil lægge kartoflerne tæt. Også ved lægning

Læs mere

AL 140 AL 240 / AL 340

AL 140 AL 240 / AL 340 AL 140 - Hydrostatisk fremdrift - Differential spærre 45% låsning (begge aksler) - Hurtigskifte (SAE) - Flydestilling på læsser - Let trin-løs tilkobling af hydraulikslanger til ekstern hydraulik - Mulighed

Læs mere

Bad Boy MTV. Over stok og sten - eller lydløst rundt i parken

Bad Boy MTV. Over stok og sten - eller lydløst rundt i parken Bad Boy MTV Over stok og sten - eller lydløst rundt i parken 5 stærke fra Bad Boy Markedets stærkeste stel af svejset stål -punkts affjedring og 4 pendlende bagaksel Rå motorkraft el eller benzin Kørekomfort

Læs mere

PRODUKTKATALOG 2015. Mere end 75 års erfaring - din sikkerhed for god service.

PRODUKTKATALOG 2015. Mere end 75 års erfaring - din sikkerhed for god service. PRODUKTKATALOG 2015 Mere end 75 års erfaring - din sikkerhed for god service. Digital markedsføring Stenderup bruger de sociale medier Som en del af vores digitale markedsføring, kan du finde os på Facebook

Læs mere

RC-750 en sikker investering

RC-750 en sikker investering RC-750 RC-750 en sikker investering Undgå ryg og hofteskader Sikker arbejdsmiljø = mindre sygefravær Kapacitet = 3,7 mand med buskrydder Skrænter optil 50 Regnvandsbassinger Under fjernvarmerør Svært tilgængelige

Læs mere

UPDATE #06, marts 2013

UPDATE #06, marts 2013 UPDATE #06, marts 2013 Kære læser Velkommen i sjette udgave af UPDATE, hvor du igen finder en flok gode historier fra den hydrauliske verden. I dette nummer af UPDATE kan du blandt andet læse, at Hydra-Grene

Læs mere

Brugtliste (udarbejdet d. 04-09-2013)

Brugtliste (udarbejdet d. 04-09-2013) Brugtliste (udarbejdet d. 04-09-2013) Traktorer (Landbrugstraktorer) SAGSNR.: 36806-35196 Fabrikat: Kubota M9540 med frontlæsser Årgang: 2012 Kørt (timer): 50 Motor (HK): 95 Motortype: 4 cylindret vandkølet

Læs mere

AGCO NYT. Fendt 300 Vario #1 2012. Nu med brændstofbesparende SCR teknologi. Massey Ferguson kampagne: DEN RIGTIGE TRAKTOR TIL DEN RIGTIGE PRIS

AGCO NYT. Fendt 300 Vario #1 2012. Nu med brændstofbesparende SCR teknologi. Massey Ferguson kampagne: DEN RIGTIGE TRAKTOR TIL DEN RIGTIGE PRIS AGCO NYT #1 2012 Fendt 300 Vario Nu med brændstofbesparende SCR teknologi Massey Ferguson kampagne: DEN RIGTIGE TRAKTOR TIL DEN RIGTIGE PRIS Massey Ferguson og Fendt BRUGERKURSER gør hverdagen nemmere

Læs mere

Air breeze. Sæson 2010. by KC Danmark. Admiral - Nordic - varmepumpen med 8 graders vedligeholdelsesfunktion - inverter model

Air breeze. Sæson 2010. by KC Danmark. Admiral - Nordic - varmepumpen med 8 graders vedligeholdelsesfunktion - inverter model Admiral - Nordic - varmepumpen med 8 graders vedligeholdelsesfunktion - inverter model Atlantic - Nordic - varmepumpe i enkelt design - inverter model - on / off model Wave - Nordic - varmepumpen i tidløs

Læs mere

Til: Holkegårdfonden Att.: Formand Dorte Mette Jensen

Til: Holkegårdfonden Att.: Formand Dorte Mette Jensen Til: Holkegårdfonden Att.: Formand Dorte Mette Jensen Jeg anmoder ved fremsendelse af nærværende materiale om et lån fra Holkegårdfonden på 525.000 kr. Formålet med lånet er at sikre ressourcer til at

Læs mere

Indholdsfortegnelse: GMR maskiner a/s Saturnvej 17 DK-8700 Horsens www.gmr.dk

Indholdsfortegnelse: GMR maskiner a/s Saturnvej 17 DK-8700 Horsens www.gmr.dk Indholdsfortegnelse: Tokvam traktorskær TS Pro Prisliste nr. 2013-1 Tokvam Kunstgræsskær KGS Prisliste nr. 2013-2 Tokvam sneslynge V 140 MS / 225 HS Prisliste nr. 2013-3 Tokvam sneslynge F / THS Prisliste

Læs mere

STRATEGI FOR KØB OG IMPLEMENTERING AF AUTOSTYRING OG GPS UDSTYR

STRATEGI FOR KØB OG IMPLEMENTERING AF AUTOSTYRING OG GPS UDSTYR STRATEGI FOR KØB OG IMPLEMENTERING AF AUTOSTYRING OG GPS UDSTYR V/ Maskinkonsulent Søren Geert-Jørgensen HVAD VIL VI OPNÅ? Økonomi eller andre argumenter? 50 1 Dagsorden Hvilke muligheder er der på markedet

Læs mere

Maskinkonsulenternes tur til Agritechnica 10 og 11. November 2003

Maskinkonsulenternes tur til Agritechnica 10 og 11. November 2003 Maskinkonsulenternes tur til Agritechnica 10 og 11. November 2003 Turen var arrangeret i samarbejde med Sydjyske maskinstationer. Hvert andet år er der Agritechnica, som er et sandt mekka for de som er

Læs mere

Miljø og økonomi græspleje. GAD seminar den 9. januar 2013 Hortonom Bente Mortensen GreenProject

Miljø og økonomi græspleje. GAD seminar den 9. januar 2013 Hortonom Bente Mortensen GreenProject Miljø og økonomi græspleje GAD seminar den 9. januar 2013 Hortonom Bente Mortensen GreenProject Hvorfor fokusere på boldbaners miljøforhold? Hvilke miljøforhold er de vigtigste? Kortlægning Miljømæssige

Læs mere

Landbrug i gamle dage på markarbejde

Landbrug i gamle dage på markarbejde Landbrug i gamle dage på markarbejde Blandt Lokalhistorisk Arkivs over 10.000 billeder fra den tidligere Støvring Kommune er en hel del, der fortæller om arbejdet i landbruget før i tiden. En del af billederne

Læs mere

Klimahandlingsplan 2012

Klimahandlingsplan 2012 Klimahandlingsplan 2012 KROGHSMINDE Lisbeth Arnbjerg & Jens Krogh Tarpvej 15 Strellev Denne klimahandlingsplan Denne klimahandlingsplan er en aftalt plan mellem konsulent og landmand om, hvad landmanden

Læs mere

Virksomhedsbeskrivelse - Oversigtskort over virksomheden

Virksomhedsbeskrivelse - Oversigtskort over virksomheden Foto: Inger Bertelsen, Videncentret for Landbrug Foto: Inger Bertelsen, Videncentret for Landbrugv Lars er driftsleder i stalden Bo står for marken Mads står for daglig vedligholdelse og reparationer Virksomhedsbeskrivelse

Læs mere

Traktorer EU TYPE- GOD- KENDT. www.onjtractors.com

Traktorer EU TYPE- GOD- KENDT. www.onjtractors.com Traktorer Traktorer EU TYPE- GOD- KENDT www.onjtractors.com Traktorer ONJ traktoren er meget fleksibel og er optimal for alle der har et behov for den store traktors anvendelse og muligheder, men ikke

Læs mere

MT 625 T. Løftehøjde : 5.85 m Kapacitet : 2500 kg Højde : 1.92 m Bredde : 1.82 m 2 trins hydrostatisk transmission

MT 625 T. Løftehøjde : 5.85 m Kapacitet : 2500 kg Højde : 1.92 m Bredde : 1.82 m 2 trins hydrostatisk transmission MT 625 T Løftehøjde : 5.85 m Kapacitet : 2500 kg Højde : 1.92 m Bredde : 1.82 m 2 trins hydrostatisk transmission Kompakt DU HAR BRUG FOR AT HAVE ADGANG OVERALT Bliver dine arbejdsforhold stadig mere krævende,

Læs mere

Liftophængte skiveslåmaskiner

Liftophængte skiveslåmaskiner Liftophængte skiveslåmaskiner SB SM SMF SB-skiveslåmaskiner SB-skiveslåmaskiner er udstyret med den glatte JF knivbjælke. JF knivbjælken er kendetegnet ved: Egenskaber: Helt glat underside: JF knivbjælken

Læs mere

Gaffeltruck 5FG/5FD serien

Gaffeltruck 5FG/5FD serien Motordreven gaffeltruck 5,0-8,0 tons Gaffeltruck 5FG/5FD serien www.toyota-forklifts.dk MATERIAL HANDLING stronger together STABILITET OG YDEEVNE Toyota præsenterer her en avanceret trucktype til et marked,

Læs mere

Nu smiler din græsplæne igen. Den klipper. Du slipper.

Nu smiler din græsplæne igen. Den klipper. Du slipper. ROBOMOW SALGSHÅNDBOG Nu smiler din græsplæne igen. Den klipper. Du slipper. Den klipper. Du slipper. Fordele GENERELLE FORDELE VED ROBOMOW Den sparer tid Robomow klipper din græsplæne, mens du slapper

Læs mere

LELY CENTER INFO. Nyhedsbrevet er en fælles udgave fra:

LELY CENTER INFO. Nyhedsbrevet er en fælles udgave fra: LELY CENTER INFO Nr. 2 - Maj 2013 www.lely.com KÆRE KUNDE Så kom foråret endelig og det lod vente på sig i lang tid. Hvis du er kommet i forårshumør, så er vores forhandlere altid klar med et godt tilbud,

Læs mere

Milton TopLine - kondenserende kedler. Milton TopLine. GASKEDLER 15/25/35, Combi og Combi Plus

Milton TopLine - kondenserende kedler. Milton TopLine. GASKEDLER 15/25/35, Combi og Combi Plus Milton TopLine - kondenserende kedler Milton TopLine GSKEDLER 15/25/35, Combi og Combi Plus Den absolutte sikkerhed fra Længste erfaring og højeste kvalitet Den hollandske producent Nefit bragte verdens

Læs mere

Tema. Omkostninger og DB ved nedslidning af maskiner

Tema. Omkostninger og DB ved nedslidning af maskiner Omkostninger og DB ved nedslidning af maskiner De lavere omkostninger til forrentning og værditab på brugte maskiner vil typisk medføre lavere totalomkostninger. Nedbrud kan dog medføre tab af rettidighed

Læs mere

SUPER SKUB HYDRA BRUGERVEJLEDNING OG RESERVEDELE. Udg. 2 BRUGS- OG VEDLIGEHOLDESESVEJLEDNING PÅ SUPER SKUB HYDRA side 1

SUPER SKUB HYDRA BRUGERVEJLEDNING OG RESERVEDELE. Udg. 2 BRUGS- OG VEDLIGEHOLDESESVEJLEDNING PÅ SUPER SKUB HYDRA side 1 SUPER SKUB HYDRA BRUGERVEJLEDNING OG RESERVEDELE Udg. 2 BRUGS- OG VEDLIGEHOLDESESVEJLEDNING PÅ SUPER SKUB HYDRA side 1 Indholdsfortegnelse Maskinbeskrivelse... 3 Sikkerhedsregler... 4 Funktions-vejledning...

Læs mere

Økologi er flere ting: Grundbegreber om økologiske landbrug

Økologi er flere ting: Grundbegreber om økologiske landbrug Økologi er flere ting: Grundbegreber om økologiske landbrug Dette modul fortæller om de begreber og principper, der er vigtige i økologisk landbrug i Danmark. Noter til dette afsnit ser du på sidste side.

Læs mere

dage fri fra stikkontakten! Den bedste energiforsyning, når du er på farten AUTOCAMPER BÅD HYTTE

dage fri fra stikkontakten! Den bedste energiforsyning, når du er på farten AUTOCAMPER BÅD HYTTE 365 dage fri fra stikkontakten! Den bedste energiforsyning, når du er på farten AUTOCAMPER BÅD HYTTE EFOY COMFORT oplader automatisk forbrugerbatteriet. På den måde har du altid tilstrækkelig strøm til

Læs mere

HEALTHY COWS ARE PROFITABLE COWS

HEALTHY COWS ARE PROFITABLE COWS HEALTHY COWS ARE PROFITABLE COWS Innovative solutions designet og udviklet i Danmark FREEDOM FOR COWS COW-WELFARE COW-WELFARE FLEX STALLS EN WIN-WIN LØSNING Flex Stalls er udviklet til at fremme både dyrevelfærden

Læs mere

TG 800. Betjeningsvejledning. Power Line Motor 2003 / 1

TG 800. Betjeningsvejledning. Power Line Motor 2003 / 1 2003 / 1 Betjeningsvejledning Power Line Motor TG 800 Texas Andreas Petersen A/S Knullen 2 DK-5260 Odensse S Tlf. 6395 5555 Fax 6395 5558 post@texas.dk - www.texas.dk ADVARSEL - Læs altid betjeningsvejledningen

Læs mere

SIDSTE NYE TEKNOLOGI I HØSTMASKINER STØRRE EFFEKTIVITET MINDRE FORBRUG BEDRE RESULTAT

SIDSTE NYE TEKNOLOGI I HØSTMASKINER STØRRE EFFEKTIVITET MINDRE FORBRUG BEDRE RESULTAT SIDSTE NYE TEKNOLOGI I HØSTMASKINER STØRRE EFFEKTIVITET MINDRE FORBRUG BEDRE RESULTAT MF DELTA MF BETA MF CENTORA MF STORBALLEPRESSERE 2 MERE FOR MINDRE... FAKTA: MF BETA FAKTA: MF CENTORA FAKTA: MF DELTA

Læs mere

Redskaber til FERRARI tohjulede traktorer

Redskaber til FERRARI tohjulede traktorer Redskaber til FERRARI tohjulede traktorer Sønderup Maskinhandel A/S Hjedsbækvej 464, 9541 Suldrup Tlf. 98653255 Fax. 98653300 www.ferrarimaskiner.dk - mail@ferrarimaskiner.dk Jordbearbejdning ekskl. Moms

Læs mere

Hvis dette kunne have jeres interesse vil jeg meget gerne være behjælpelig med yderlig information og evt. tilbud.

Hvis dette kunne have jeres interesse vil jeg meget gerne være behjælpelig med yderlig information og evt. tilbud. Dato: 06-2005 Hermed fremsendes uopfordret en brochure mappe med vores udstyr til måling af brændstof forbrug om borde på skibe. Jeg håber at i lige har tid til at gennemse det medsendte. Systemet har

Læs mere

Kom vidt omkring på en el-scooter

Kom vidt omkring på en el-scooter MERE LIVSKVALITET Kom vidt omkring på en el-scooter At kunne komme nemt og hurtigt rundt i dagligdagen er desværre ikke en selvfølge for alle. Men fordi man ikke længere er så rask til bens, behøver man

Læs mere

Der bliver kørt flere kilometer

Der bliver kørt flere kilometer Der bliver kørt flere kilometer Medlemmerne har gennemsnitligt kørt 32.200 erhvervskilometer i 2015, hvilket er et lille fald i forhold til 2014, men ellers på niveau med de foregående år. Den private

Læs mere

Din lokale totalleverandør

Din lokale totalleverandør Din lokale totalleverandør Landbrug Industri Privat Bejstrup Maskinstation A/S Per Kold Kristiansen, Bejstrup Maskinstation Finn Jensen, Bejstrup Vognmandsforretning Bejstrup Maskinstation A/S er rygraden

Læs mere

Til lykke med din nye LapTimer 4001A

Til lykke med din nye LapTimer 4001A LapTimer 4001A 1 Producent: UNIPRO RACING SYSTEMS ApS VIBORG HOVEDVEJ 24 DK-7100 VEJLE, DANMARK TEL. +45 7585 1182 FAX +45 7585 1782 BRUGSANVISNING - LapTimer 4001A Til lykke med din nye LapTimer 4001A

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

KOMPAKT TRAKTOR & REDSKABER

KOMPAKT TRAKTOR & REDSKABER KOMPAKT TRAKTOR & REDSKABER...få råd til mere! Pris- og produkt katalog 2008 Luk op se de kvalitet produkter, vi tilbyder til attraktive priser. Reservedelslager og god service er en selvfølelighed hos

Læs mere

Lollandsk vinbonde i Amarone-eventyr

Lollandsk vinbonde i Amarone-eventyr SØNDAG 2. NOVEMBER NR. 44 / 2014 SØNDAG Lollandsk vinbonde i Amarone-eventyr På Lolland producerer ingeniøruddannede Preben Jørgensen flere hundrede flasker rødvin om året efter samme principper som i

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

Hvad kendetegner økologiske mælkeproduktion med høj jordrente?

Hvad kendetegner økologiske mælkeproduktion med høj jordrente? Hvad kendetegner økologiske mælkeproduktion med høj jordrente? Noget tyder på at økologiske mælkeproducenter med god jord bør i højere grad gå efter synergienerne mellem mælkeproduktion og salgsafgrøder

Læs mere

»Det er en fornøjelse at være helt anderledes«

»Det er en fornøjelse at være helt anderledes« Af: Lars B - Smitt FARMERBUSINESS 5 sider om Danfoil A/S TraktorTech besøger Danfoil A/S»Det er en fornøjelse at være helt anderledes«www.traktortech.dk TRAKTORTECH NR: 6 2013 45 FARMERBUSINESS Danfoil

Læs mere

Vurderingsresultat for

Vurderingsresultat for RYDDER VEJEN GENNEM BRUGTBILJUNGLEN Vurderingsresultat for Mini One 1.6 Benzin (75 HK) Bilens specifikationer Mærke: Model: Motorstørrelse: Brændstof: Mini One 1,6 (75 HK) Benzin År: 2010 Km: 59.000 Geartype:

Læs mere

Truck of the year 2008.

Truck of the year 2008. Den nye TGS. Truck of the year 2008. www.man.dk S for Sejrherre af Truck of the Year 2008 Ingen anden lastbilproducent har vundet prisen Truck of the Year 7 gange og det overrasker ikke. MAN har med den

Læs mere

Økonomisk bæredygtig udvikling af kvægbedriften: Muligheder vi har, og muligheder vi får

Økonomisk bæredygtig udvikling af kvægbedriften: Muligheder vi har, og muligheder vi får Økonomisk bæredygtig udvikling af kvægbedriften: Muligheder vi har, og muligheder vi får Tema 5 Udfordringer og muligheder for kvægbedrifterne Driftsøkonom Jens Norup LandboFyn Muligheder for kvægbedriften

Læs mere

Sådan får du høstet inden det går galt!

Sådan får du høstet inden det går galt! Sådan får du høstet inden det går galt! v/maskinkonsulent Christian Rabølle Sådan får du høstet inden det går galt! Hvor galt kan det gå? Mejetærskerkapacitet Hvad kan man umiddelbart gøre? Mejetærskerøkonomi

Læs mere

SIKKER VINTERSTIL TIL DIN BIL

SIKKER VINTERSTIL TIL DIN BIL 2012 SIKKER VINTERSTIL TIL DIN BIL Model Vinterdæk Størrelse Varenr. Stålfælg Pris Spark Bridgestone LM18 155/80QR13 451715 95975379 4.495,- Spark Firestone Winterhawk 2 Evo 155/80TR13 451716 95975379

Læs mere

Trolla SNOWBOBBY 80. DK montagevejledning. Artikel nr.: 12098 2011/11. Kære kunde,

Trolla SNOWBOBBY 80. DK montagevejledning. Artikel nr.: 12098 2011/11. Kære kunde, Trolla SNOWBOBBY 80 Artikel nr.: 12098 DK montagevejledning 2011/11 Kære kunde, Tillykke med dit nye Trolla produkt. Vi håber du vil få stor glæde af det. Kassen med dit nye Trolla produkt kan indeholde

Læs mere

Milton TopLine - kondenserende kedler. Milton TopLine. GASKEDLER 15/25/35/45, Combi og Combi Plus

Milton TopLine - kondenserende kedler. Milton TopLine. GASKEDLER 15/25/35/45, Combi og Combi Plus Milton TopLine - kondenserende kedler Milton TopLine GSKEDLER 15/25/35/45, Combi og Combi Plus Certificerede forhandlere Milton arbejder tæt sammen med de bedste varmespecialister i landet, der har den

Læs mere

Business Check Kvæg viser, om du tjener penge på mælkeproduktion. Business Check Kvæg er en individuel benchmarking af større malkekvægsbedrifter.

Business Check Kvæg viser, om du tjener penge på mælkeproduktion. Business Check Kvæg er en individuel benchmarking af større malkekvægsbedrifter. Business Check Kvæg viser, om du tjener penge på mælkeproduktion. Business Check Kvæg er en individuel benchmarking af større malkekvægsbedrifter. Med Business Check-resultatet kan du se, hvad du har tilbage

Læs mere

Trygt, smart og enkelt: En serviceaftale i samme høje klasse som din bil.

Trygt, smart og enkelt: En serviceaftale i samme høje klasse som din bil. Trygt, smart og enkelt: En serviceaftale i samme høje klasse som din bil. En Mercedes-Benz serviceaftale giver dig tryghed som bilejer, for du ved, hvad din service kommer til at koste i hele aftaleperioden.

Læs mere

Sådan fødes nye produkter hos Kongskilde

Sådan fødes nye produkter hos Kongskilde Sådan fødes nye produkter hos Kongskilde Navn: Funktion: Anker U. Glerup Produkt chef for jord. Plove Såbeds- og stubharver - radrensere Fræsere Rotorharver Såmaskiner - gødningsspredere Baggrund : Tidligere.

Læs mere

Allé Salonen. Professionel salon i miniformat

Allé Salonen. Professionel salon i miniformat Allé Salonen Professionel salon i miniformat Allé Salonen i Herlev er lille 16 kvm og bygget i forbindelse med Michala Høghs private villa. Men den professionel og super opbygget, og den gør alle myter

Læs mere

Kl.græsensilage. majsensilage. 6750 3000 5000 7000 9000 11000 FE pr ha

Kl.græsensilage. majsensilage. 6750 3000 5000 7000 9000 11000 FE pr ha majsensilage Kl.græsensilage kr pr FE Optimér den økologiske foderforsyning Kirstine Flintholm Jørgensen og William Schaar Andersen Skal man som økologisk mælkeproducent dyrke mere maj, øge selvforsyningsgraden

Læs mere

Der bliver kørt flere kilometer

Der bliver kørt flere kilometer Baggrund Business Danmark gennemfører hvert år en undersøgelse om medlemmernes kørselsmønstre og holdninger til adfærd i trafikken. Sælgere bruger generelt meget tid i deres biler. Derfor er det interessant

Læs mere

RYOBI benzindrevne havemaskiner kompakt kraft og 4-takts motor!

RYOBI benzindrevne havemaskiner kompakt kraft og 4-takts motor! 2. marts 2012 RYOBI benzindrevne havemaskiner kompakt kraft og 4-takts motor! For de tungeste og mest krævende opgaver i haven findes der bare én løsning - den nye serie af benzindrevne græstrimmere og

Læs mere

Elkædesaven starter altid TEST ELKÆDESAVE. Sådan har vi testet:

Elkædesaven starter altid TEST ELKÆDESAVE. Sådan har vi testet: TEST ELKÆDESAVE Elkædesave er gode for naboskabet pga. støjniveauet, og så er de nemme at vedligeholde. Samtidig er de effektive til arbejdet med opskæring hjemme ved brændeskuret, bare sikkerheden er

Læs mere

Mal Galegården. og lær hvordan du undgår skrammer

Mal Galegården. og lær hvordan du undgår skrammer Mal Galegården og lær hvordan du undgår skrammer Spændende og farligt sted at lege Der er mange ting, man kan lave på en gård fuld af spændende maskiner og dyr, stald og lade, marker og have. Desværre

Læs mere

Dyr, planter og natur

Dyr, planter og natur Vil du arbejde med: Dyr, planter og natur Skov- og naturtekniker Greenkeeper Anlægsgartner Produktionsgartner Dyrepasser Væksthusgartner Landbrugsuddannelsen Indhold Dyr, planter og natur... 3 Grundforløbet...

Læs mere

Maskiner og planteavl nr. 109 2009. FarmTest. Energiforbrug ved transport og jordbearbejdning

Maskiner og planteavl nr. 109 2009. FarmTest. Energiforbrug ved transport og jordbearbejdning Maskiner og planteavl nr. 109 2009 FarmTest Energiforbrug ved transport og jordbearbejdning Titel: Metoder til måling og besparelser af energiforbrug ved transport og jordbearbejdning Forfatter: Jens Johnsen

Læs mere

GPS Autostyring. Hans Henrik Pedersen, CTF Europe.dk 25. oktober 2012

GPS Autostyring. Hans Henrik Pedersen, CTF Europe.dk 25. oktober 2012 GPS Autostyring Hans Henrik Pedersen, CTF Europe.dk 25. oktober 2012 GNSS Global Navigation Satellite Systems GPS: Global Navigation System, USA Glonass, RUS Galileo, EU Beidou (Compass), Kina 20.000 km

Læs mere

Mekanisk ukrudtsbekæmpelse

Mekanisk ukrudtsbekæmpelse Mekanisk ukrudtsbekæmpelse Producentsammenslutningen Det Økologiske Akademi Kathrine Hauge Madsen og Lars Egelund Olsen, Videncentret for Landbrug, Økologi, Højbakkegård d. 21. maj 2014 Mekanisk ukrudtsbekæmpelse

Læs mere

Produktionsøkonomi ved økologisk opdræt af Holstein tyre og Limousine x Holstein krydsningstyre og -kvier i et græsbaseret produktionssystem

Produktionsøkonomi ved økologisk opdræt af Holstein tyre og Limousine x Holstein krydsningstyre og -kvier i et græsbaseret produktionssystem Produktionsøkonomi ved økologisk opdræt af Holstein og Limousine x Holstein krydsnings og - i et græsbaseret produktionssystem Arne Munk 1, Mogens Vestergaard 2 og Troels Kristensen 2 1 Videncentret for

Læs mere

Formandens beretning for året 2014

Formandens beretning for året 2014 Formandens beretning for året 2014 Velkommen. Så gik der endnu et år. Og dette har budt på nye udfordringer. Selvfølgelig har de sidste detaljer vedr. overtagelsen fyldt meget, da den er en vigtig del

Læs mere

Køer,&kunst&og&kærlighed&& 3Fjerner&al&besværlighed&

Køer,&kunst&og&kærlighed&& 3Fjerner&al&besværlighed& Køer,&kunst&og&kærlighed&& 3Fjerner&al&besværlighed& &Fuld%forkælelse%på%weekendtur%2l%Skåne Lørdagogsøndagden15./16.6.13 Kærligheden7lkunst,naturogskønmaderomdrejningspunktetfor denneforkælelsestur,derførerdigpårundturidetøstligeskåne.

Læs mere

Sugning af slagger fra kedler

Sugning af slagger fra kedler Mammutsugeren suger 8.000 m3 luft i timen Sugning af slagger fra kedler En gang om året bliver kedlerne på havnen hos AAK i Århus rengjort for slagger og aske. Den nemmeste måde er at suge det ud med en

Læs mere

eyjo IT Consulting AKB Afdeling 207, Ejendomskontoret Att.: Dion Madsen Urbansgade 2 2100 København Ø Østerbro d. 5. december 2005

eyjo IT Consulting AKB Afdeling 207, Ejendomskontoret Att.: Dion Madsen Urbansgade 2 2100 København Ø Østerbro d. 5. december 2005 AKB Afdeling 207, Ejendomskontoret Att.: Dion Madsen Urbansgade 2 2100 København Ø Østerbro d. 5. december 2005 Rådgivning i forbindelse med installation af bolignet. Ejendommen beliggende Urbansgade 2,

Læs mere

Det skal ikke være noget handicap at få ny bil... www.motorbyen.dk. SJÆLLAND Park Allé 289 H 2605 Brøndby Tlf. 63 15 20 00 Fax 63 15 20 09

Det skal ikke være noget handicap at få ny bil... www.motorbyen.dk. SJÆLLAND Park Allé 289 H 2605 Brøndby Tlf. 63 15 20 00 Fax 63 15 20 09 Det skal ikke være noget handicap at få ny bil... www.motorbyen.dk FYN Hvidkærvej 4 5250 Odense SV Tlf. 63 15 20 00 Fax 63 15 20 09 SJÆLLAND Park Allé 289 H 2605 Brøndby Tlf. 63 15 20 00 Fax 63 15 20 09

Læs mere

SPECIALISTER I LANDBRUGSMASKINER

SPECIALISTER I LANDBRUGSMASKINER SPECIALISTER I LANDBRUGSMASKINER 2 Glamsbjerg Maskin Center VELKOMMEN TIL GLAMSBJERG MASKIN CENTER Finn Banke, Indehaver Uddannet maskiningeniør, og har mere end 25 års erfaring med landbrugsmaskiner.

Læs mere

Mød de dygtigste. Seks bedrifter 18 temaer 1000 spørgsmål

Mød de dygtigste. Seks bedrifter 18 temaer 1000 spørgsmål Mød de dygtigste Seks bedrifter 18 temaer 1000 spørgsmål Brug en eftermiddag sammen med en landmand, der har styr på både økologi og økonomi. Se det i praksis. Stil de frække spørgsmål. Test din viden

Læs mere

Produkter til indpakning af afgrøder. Optimerer værdien af hver balle

Produkter til indpakning af afgrøder. Optimerer værdien af hver balle Produkter til indpakning af afgrøder Optimerer værdien af hver balle Perfekte baller. Hver gang! Der er mange grunde til at vælge originale John Deere produkter til indpakning af afgrøder: Beregnet til

Læs mere

Sponsorflyvning 2009

Sponsorflyvning 2009 Sponsorflyvning 2009 Duenummer Erstatning Firma Plac Præmie Privat Plac Præmie Duemand Plac Præmie Hastighed 068-09-0008 Ole Nielsen 1 5000 Arne Poulsen 1 5000 1.505,70 196-09-9050 196-09-9060 Nordjysk

Læs mere

FORHANDLERFORENINGENS BILFORSIKRING. i samarbejde med If

FORHANDLERFORENINGENS BILFORSIKRING. i samarbejde med If FORHANDLERFORENINGENS BILFORSIKRING i samarbejde med If VÆLG MELLEM INTRO KASKO ELLER INTRO SUPER: INTROFORSIKRING INTRO KASKO INTRO SUPER ANSVARSFORSIKRING (LOVPLIGTIG) KASKOFORSIKRING - Dækker skader

Læs mere

mobil, praktisk, billig

mobil, praktisk, billig mobil, praktisk, billig Sådan fungerer det: til individuelle hytter, som følger det testede Igloo Veranda koncept. Igloerne og overdækningen flyttes. for ca. 2 x 5 enkelthytter og deres respektive løbegårde

Læs mere

Modulopbyggede GENERATORANLÆG. - og alt, hvad dertil hører... KVA Diesel ApS Borrisvej 10, Astrup DK-6900 Skjern

Modulopbyggede GENERATORANLÆG. - og alt, hvad dertil hører... KVA Diesel ApS Borrisvej 10, Astrup DK-6900 Skjern Modulopbyggede GENERATORANLÆG - og alt, hvad dertil hører... KVA Diesel ApS Borrisvej 10, Astrup DK-6900 Skjern Tel. (+45) 9736 4111 Fax (+45) 9736 4013 info@kva-diesel.dk www.kva-diesel.dk Diesel generatoranlæg

Læs mere

Vil du være et hak bedre?

Vil du være et hak bedre? Vil du være et hak bedre? Plantebeskyttelse - med omtanke EU har vedtaget rammedirektivet for bæredygtig anvendelse af pesticider, hvor IPM (integreret plantebeskyttelse) skal være en del af lovgivningen

Læs mere

Vores navn forpligter

Vores navn forpligter Vores navn forpligter MEN DET LOVER IKKE MERE, END VI HOLDER Glas er et fantastisk byggemateriale Hos Glaseksperten strækker vores fascination af glas sig over generationer. I mere end 20 år har vi skabt

Læs mere

Ideen fra Moffett. Delivering Confidence. www.hiab.com

Ideen fra Moffett. Delivering Confidence. www.hiab.com Ideen fra Moffett Delivering Confidence www.hiab.com Moffett har produceret lastbilmonterede gaffeltrucks I over 40 år, en løsning for lasthåndtering, der har hjulpet med til at ændre metoden for varedistribution

Læs mere

AGCO HØSTTEMA: NYT #3 2013

AGCO HØSTTEMA: NYT #3 2013 AGCO NYT #3 2013 HØSTTEMA: Læs om AGCO's nyeste generation af høstmaskiner, bl.a.: Nye Fendt mejetærskere i X- og P-serien MF 2200 ny ballepresserserie Læs også om en landmands gode erfaringer med en MF

Læs mere

Service, sikkerhed & sund investering så har du dit på det tørre

Service, sikkerhed & sund investering så har du dit på det tørre Service, sikkerhed & sund investering så har du dit på det tørre DAN-CORN A/S Mimersvej 5 DK-8722 Hedensted Tel +45 75 68 53 11 Fax +45 75 68 54 70 www.dancorn.com Dan-Corn giver dig: Sund Investering:

Læs mere

Nye dieselmotorer og benzinmotorer med og uden turbo

Nye dieselmotorer og benzinmotorer med og uden turbo Motorer Nye dieselmotorer og benzinmotorer med og uden turbo Valgmulighed mellem syv motorer ved lanceringen, alle Euro 5 certificerede Nye 2,0 l dieselmotorer ned lavt forbrug giver rækkevidde op til

Læs mere

DDO 2012 STILLER SKARPT PÅ DANMARK

DDO 2012 STILLER SKARPT PÅ DANMARK DDO 2012 STILLER SKARPT PÅ DANMARK Trelleborg ved Slagelse er en ringborg, opført ca. år 980. Inden for ringvolden er der spor af i alt 16 langhuse. DANMARKS DIGITALE ORTOFOTO 2012 COWI stiller endnu engang

Læs mere

NVF Island Dataopsamling/tracking og GPS-styring i Norden 11. juni 2014

NVF Island Dataopsamling/tracking og GPS-styring i Norden 11. juni 2014 NVF Island Dataopsamling/tracking og GPS-styring i Norden 11. juni 2014 Agenda Dataopsamling/tracking i vintertjenesten Baggrund Typer af dataopsamling Anvendelse Udfordringer GPS Styring Anvendelse Udfordringer

Læs mere

Komfort i særklasse Eberspächer Hydronic bilvarmere

Komfort i særklasse Eberspächer Hydronic bilvarmere Komfort i særklasse Eberspächer Hydronic bilvarmere KOMFORT I SÆRKLASSE Høj-teknologi til fordel for dig, for din bil og for miljøet Uanset hvor godt bilerne er udstyret i dag: Der er altid noget der kan

Læs mere

Rengøringsteknik. Sweepmaster 1200/1500 RH Ride-on fejemaskiner. Til ratione l rengøring af store arealer

Rengøringsteknik. Sweepmaster 1200/1500 RH Ride-on fejemaskiner. Til ratione l rengøring af store arealer Rengøringsteknik Sweepmaster 1200/1500 RH Ride-on fejemaskiner Til ratione l rengøring af store arealer Fejemaskiner med sæde og en kapacitet på op til 16.200 m²/t Sweepmaster 1200 / 1500 RH Bedre fejning,

Læs mere

Kvægkongres 2010 Wissingsminde dynamisk strategi. Gdr. Simon Simonsen simonsen@wissingsminde.com wissingsminde.com

Kvægkongres 2010 Wissingsminde dynamisk strategi. Gdr. Simon Simonsen simonsen@wissingsminde.com wissingsminde.com Dynamisk strategi Dynamisk strategi! Kvægkongres 2010 Wissingsminde dynamisk strategi Gdr. Simon Simonsen simonsen@wissingsminde.com wissingsminde.com Program Dynamisk strategi Wissingsminde Hvad er strategi

Læs mere

Prisen på halm til kraftvarme?

Prisen på halm til kraftvarme? Prisen på halm til kraftvarme? 1 Indholdsfortegnelse Sammendrag... 3 1. Indledning... 3 2. Forudsætninger - generelt... 4 3. Værdi af halm ab mark... 5 4. Vending... 6 5. Presning... 6 6. Bjærgning...

Læs mere