Fendt 200 og 300 serierne: Kompakte, alsidige og kraftfulde små specialister

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fendt 200 og 300 serierne: Kompakte, alsidige og kraftfulde små specialister"

Transkript

1 Fendt 200 og 300 serierne: Kompakte, alsidige og kraftfulde små specialister LÆS ALT OM BRUGERNES ERFARINGER!

2 2 Stor kvalitet i lille format... Klassens største fleksibilitet! Det kan flere brugere skrive under på... Fendt 200 og 300 Vario serierne Mange steder er Fendt især kendt for de store, kraftfulde traktorer, den suveræne kvalitet og de driftssikre og brændstoføkonomiske motorer. Fendt 200 Vario hk Fendt 300 Vario hk Det er måske mindre kendt, at Fendt har overført disse egenskaber til de mindre traktorserier. Således produceres alle Fendt traktorer fra de små, smalsporede Fendt 200 modeller til den helt store Fendt 939 på den samme 1 km lange produktionslinje. Vel at mærke uden at produktionen skal omstilles. I denne brochure har vi valgt at fokusere på de mindre Fendt modeller, og hvem er bedre til at fortælle om dem end de daglige brugere? Vi har derfor besøgt nogle af de glade ejere af Fendt traktorer i 200 og 300 serien for at høre, hvad de bruger deres traktorer til og hvad de hver især lægger vægt på... Kompakt 3 cylindret Trinløs Vario transmission 4 versioner Fra 107 cm bredde Uovertruffen førerkomfort Helt fladt gulv i kabine Meget kraftig hydraulik 4 cylindret Trinløs Vario transmission Meget enkel betjening Optimal komfort med affjedret foraksel og kabine Driftssikker Fleksibel Lavt brændstofforbrug* * Fendt 313 er verdensmester i lavt brændstofforbrug! Fendt 313 har som flere af sine Fendt brødre i andre klasser taget verdensrekorden med laveste forbrug i sin effektklasse ( hk) godt 5% mere økonomisk end sin forgænger og næsten 9% mere økonomisk end gennemsnittet af samtlige testede traktorer i klassen. (Kilde: Profi, 5/2013 PowerMix test)

3 Arne Nordby, Tjæreborg Fendt 312 Vario 3 Har valgt Fendt i årtier til sit kvægbrug Familien Nordby købte den første Fendt i 1976 og den kører stadig! Historien om familien Nordbys kvægbrug ved Tjæreborg i det sønderjyske er på mange måder også historien om Fendt i Danmark: Min far købte Fendt, da de kom til Danmark, og vores ældste Fendt, som stadig kører, er fra 1976, fortæller Arne Nordby. Han var som sin far mælkeproducent. Men for nogle år siden valgte han at sætte køerne ud, sælge mælkekvoten og fortsætte som producent af tyrekalve. Desuden har han et markbrug med 125 hektar, hvor der er vinterhvede, vinterraps, vårbyg og græs til hø. Vi laver alt arbejdet selv, og kornet bruges til tyrene, forklarer han. Den fem år gamle Fendt 312 er monteret med frontlæsser og har kørt timer. Mange af timerne er gået med fodring og mugning, men den kommer også med i marken blandt andet som sprøjtetraktor med sprøjtehjul. Billig i drift og høj byttepris Selvom Arne Nordby er svoren Fendt bruger, har hans nysgerrighed for at prøve lidt af hvert fået ham til at teste et andet traktormærke. Men det gav et større forbrug af diesel, og de fordele, som Vario transmissionen har, havde den anden ikke, konstaterer han. Derfor blev det hurtigt Fendt igen. Arne Nordby ved sin Fendt 312 Vario. Vi har prøvet et andet traktormærke, men det gav større brændstofforbrug... Og derfor blev det hurtigt Fendt igen! Til det mere krævende markarbejde har han en snart tre år gammel Fendt 828. For begge to gælder, at de er driftssikre og har lave omkostninger til vedligehold. Dertil kommer, at de har en høj byttepris. Så jeg har fået for vane at skifte efter tre til fem år, selvom jeg godt ved, at de holder meget længere men på den måde har jeg hele tiden den nyeste teknologi, siger han. Stilhed i kabinen For Arne, som stort set selv kører alle timer i sine to nyere Fendt traktorer, gælder det også om at have en komfortabel arbejdsplads. Lydniveauet er meget lavt, og det betyder ikke noget at køre mange timer i træk, konstaterer han.

4 4 Fejø Frugt Fendt 209F Vario/Fendt 210F Vario Kvalitet, kvalitet og kvalitet! Laust Spandet Jensen og hans medarbejdere har gjort det godt på forholdsvis få år. Vi danskere kender næsten alle Fejø Frugt og tror måske, at det er navnet på al øens frugt. Men nej, det er navnet på det firma, den unge fejøbo, Laust Spandet Jensen, på få år har banket op på den lille ø lige nord for Lolland. Når man vil vide, hvorfor han har succes, mens mange andre danske frugtavlere kører med minus på bundlinjen, lyder svaret: Kvalitet, kvalitet, kvalitet. I dag har Fejø Frugt 65 hektar frugtplantage i alt, hvor de 30 hektar er æbler, 13 hektar pærer, 15 hektar blommer og 7 hektar økologiske æbler og pærer. Der bliver høstet 45 ton æbler pr. hektar. Udbyttet kunne sagtens være endnu højere men så ville æblerne tabe aroma og dermed kvalitet. Den er et kvantespring bedre end dem vi havde: Fladt gulv, lavt lydniveau, god komfort, fartkontrol og affjedret foraksel. Driftsleder Frank Karlsson (tv) og frugtavler Laust Spandet Jensen (th). Lavt lydniveau og god komfort Forbrugerne vil betale mere for kvalitet. Derfor skal æblerne selvfølgelig være fri for sygdomme, de skal behandles skånsomt ved transport, og de skal lagres/pakkes optimalt. Vi har flere traktorer, men skiftede i 2010 til vores første Fendt; en 209F Vario. fortæller driftsleder Frank Karlsson. Han er i færd med at sprøjte og springer gerne ud for at fortælle, at den dengang nye traktor var og stadig er en helt anden verden: Den er et kvantespring bedre end dem, vi havde. Fladt gulv, fartkontrol med lave motoromdrejninger, lavt lydniveau og god komfort med affjedret foraksel, nævner han. Kvaliteten er som den skal være! Den bedste løsning I 2011 blev der derfor købt endnu én, nemlig en Fendt 210F Vario. De to kører hver timer pr. år, og der har ikke været reparationer, som er værd at nævne. De to maskiner er helt sikkert den rigtige løsning til os, fastslår Laust Spandet Jensen og driftsleder Frank Karlsson.

5 Amager Rullegræs ApS Fendt 211F Vario 5 Både let, stærk og økonomisk Nogle dage kører vi op til 14 timer. Derfor er komfort vigtig... Normalt spiller børnene fodbold her. Men lige nu er det en Fendt 211F Vario, som stille kører frem og tilbage foran en 6,4 meter cylinderklipper. Traktoren har vi haft i ca. 5 måneder, og den har allerede kørt 500 timer, fortæller Lars Holm, der til dagligt kører for sin far, Bjarne Holm, der er indehaver af Amager Rullegræs. Traktoren blev købt i 2013 efter markedet for mindre traktorer til slåning af græs og vintertjeneste var undersøgt grundigt. Nogle dage kører vi op til 14 timer, så komfort var vigtig. Det gælder ikke mindst et fladt gulv i kabinen, fastslår han. Skal lave ordentlig arbejde Det er selvfølgelig vigtigt, at traktoren kan levere det, kunderne vil have: Et ordentligt stykke arbejde. Når det gælder slåning af fodboldbaner og alle øvrige typer plæner, må traktoren ikke efterlade sig spor i plænen. Den skal være let, kunne monteres med brede dæk, og den skal have nok kraft samt olie i hydraulikken til at være over klipperen. Det lever den op til, siger Lars Holm. Det samme gælder om vinteren, hvor den skal køre vintertjeneste med sneplov og saltspreder. På årsbasis kommer den til at køre timer, afhængig af hvor meget sne, vinteren byder på. Smal bredde og økonomisk forsvarlig drift Fendt 211F Vario har endnu en fordel, når man arbejder over store dele af Sjælland: Den har selv med brede dæk en bredde på kun 2,35 meter, og det passer til vores redskaber med en arbejdsbredde på 2,5 meter. Det er også en fordel på lastbilen, som jeg flytter den rundt med, da den holder sig inden for ladets bredde, forklarer Lars. For Amager Rullegræs er det desuden særdeles interessant, at traktoren er økonomisk i brug. Den bruger nemlig kun 4,5 liter diesel pr. time, når den kører med cylinderklipper som nu. Lars Holm ved siden af Fendt 211F Vario traktoren. Fendt 211F Vario har en bredde på kun 2,35 meter og er økonomisk i brug... Vi sparer endnu mere diesel end forventet.

6 6 Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet Aarhus Universitet Fendt 312 Vario Fendt er med i forskningen Aarhus Universitet Årslev har fundet den rigtige løsning til at trække såsættet ved ved de store væksthuse. Vi har 100 hektar til forskning og forsøg med frugt, planteskole, grønsager og væksthuse, forklarer forsøgsmedarbejder Jens Elkjær, der arbejder ved Aarhus Universitet Årslev. Forsøgene er både konventionelt dyrkede og økologiske. Et hurtigt blik rundt i maskinhuset afslører, at der er et væld af forskellige maskiner. Nogle ret almindelige og andre nogle, som man kun ser meget sjældent. Ja, der er mange maskiner, men vi manglede en traktor, der var stor nok til at kunne køre med såsættet, når det var fyldt med såsæd, forklarer Jens Elkjær. Det er vigtigt for os, at kunne køre uden ryk helt ned til 200 meter i timen. Det kan vi med Fendt Vario transmissionen... Der var dog også andre behov, som skulle opfyldes med købet af en ny traktor, en Fendt 312 Vario, som blev indkøbt sidste år: Kan køre meget langsomt Fendt 312 traktoren ved den imponerende allé ved Aarhus Universitet Årslev. Når en statslig institution køber ind, er det en langvarig proces og den startede i Vi havde brug for en traktor, der kan køre meget langsomt, og det kan Fendt med sin Vario transmission, siger Jens Elkjær. Omkring 200 meter i timen klarer den uden problemer. Det er også vigtigt for os, at vi kan køre uden ryk, uddyber han. Med en knap kan man i to trin stille, hvor kraftigt accelerationen er. Ved kørsel med visse redskaber er langsom acceleration vigtig, mens det ved transport selvfølgelig er en fordel hurtigt at komme op i fart. Forsøgsmedarbejder Jens Elkjær. Komforten er virkelig god For Jens Elkjær er komforten og dermed et godt arbejdsmiljø også ret vigtigt: Jeg kan indstille rattet og sædet, så det passer til mig. Desuden er det dejligt med aircondition, og det har vi aldrig før haft på en traktor her, siger han. Den tætte kabine betyder, at han heller ikke får støv ind, når det hele er tørt. Nu har jeg en traktor, som kan det, den skal kunne hos os, konstaterer Jens Elkjær.

7 Lerhøjgaard I/S Fendt 211 Vario 7 Lillebror med stor motoreffekt Ligesom så meget andet skal Fendt 211 Vario ikke bedømmes på sit ydre, men på det, den virkelig kan... Det er en stor traktor i en lille krop, konstaterer Lars Lauridsen. Han taler om sin Fendt 211, som blev købt som ny i juni 2013, og som allerede fra starten er kommet i arbejdstøjet til en lang række opgaver på gården. Lars Lauridsen driver sammen med sin ægtefælle, Mona, og deres to sønner, Simon og Mads, et stort kvægbrug ved Bramming. De har en imponerende flåde af Fendt traktorer, der udover den nye 211 er tæller en 936, en 930, en 920, to 716 og en 304. Desuden har familien 450 højtydende køer og driver også 350 hektar markbrug samt lidt maskinstationsarbejde. Fendt holder bare længere Vi ved, at Fendt holder længere end andre traktorer. Men vi ville gerne have en moderne afløser til den ældre 304 er, som nu arbejder hjemme ved staldene, forklarer Lars Lauridsen. Han mener, at andre traktormærkers ældre traktorer bliver leddeløse, men det gør Fendt ikke. Den nye Fendt 211 skal blandt andet køre med en trailersprøjte med liter tank og 24 meter bom. Sådan én magter den fint, konstaterer han. Når det er tid til græsensilering, bliver den spændt for en storrive med en arbejdsbredde på 12 meter. Styring af de brede redskaber er heller ikke noget problem, fordi den har RTK-autostyring. Nok syner den ikke af meget blandt sine storebrødre, men den nye Fendt 211 er en stor traktor i en lille krop! Lars Lauridsen og hund i kvægstalden på Lerhøjgaard. Luftaffjedring og aircondition sikrer godt arbejdsmiljø Den har også affjedret foraksel og kabine, luftaffjedret sæde samt aircondition, supplerer Dennis Mortensen, som er førstemand i marken. Han kører derfor mange timer med den nye traktor, der også har frontlift og front pto. Vi har mange opgaver til den, og den kommer til at køre mindst 500 timer om året, fortæller Dennis Mortensen.

8 8 Orskov Foods/Hegnsvang ApS Fendt 211V Vario Vario gør den store forskel! Der er ikke meget plads at give af mellem rækkerne af træer, hvor traktoren skal køre... Det var den trinløse transmission, som først og fremmest var vigtig men vores kalkuler viste også, at en Fendt ikke er dyrere at køre med pr. driftstime gennem dens levetid end andre traktorer. Sådan opsummerer direktør Niels Ørskov og plantageleder Ole Andersen de overvejelser, der gik forud for købet af en Fendt. Begge to arbejder i Orskov Foods, der udover at håndtere bær også har egen frugtplantage på 92 hektar i selskabet Hegnsvang ApS. Plantagen ligger i og omkring den sydøstfynske by Oure og netto er der 72 hektar med æbler og 8 hektar med pærer. Her skulle der en ny traktor til, efter den tidligere traktor var udtjent. Vi så på flere mærker, men var ikke i tvivl efter at have spurgt andre med lignende, smalle plantagetraktorer, forklarer de. Derfor blev det en Fendt 211V Vario med affjedret foraksel og frontlift, der blev købt i sommeren Den er nu rigget til med en frontmonteret klipper og en tre-rækket sprøjte til frugttræer. En helt anden køremåde Med Vario transmissionen kan farten tilpasses uden ryk, og traktoren kan køre nøjagtigt med den ønskede hastighed. Normalt bliver der kørt med otte kilometer i timen, når der sprøjtes og klippes mellem rækkerne af æble- og pæretræer. Men der er behov for nemt at ændre hastigheden for eksempel ved vending. En medarbejder på plantagen i den nye Fendt 211V Vario. Med den affjedrede foraksel og et godt sæde kan ujævnhederne i rækkerne stort set ikke mærkes... Hastigheden ændrer man med joystikket, og når man har indkodet en hastighed, finder traktoren den selv, når man skubber joystikket til højre, siger Ole Andersen. Kan udføre arbejdet i al slags vejr Vi er nødt til at køre i al slags føre, og derfor kan vi ikke undgå, at der bliver spor, forklarer Ole Andersen. Men med den affjedrede foraksel og et godt sæde kan ujævnhederne i rækkerne stort set ikke mærkes.

9 Hedensted Kommune Fendt 312 Vario 9 En helt anden verden... Tilbage i 2010 gik jagten ind på en ny traktor til Hedensted Kommune... Der stod ikke Fendt på indkøbssedlen, da specialarbejder Poul Erik Ewers skulle have ny traktor til at klippe boldbaner og lave vintertjeneste. Jeg argumenterede en del og lagde især vægt på, at det skulle være en traktor med trinløs transmission, fortæller han. Det var tilbage i 2010, at jagten gik ind på en ny traktor til Hedensted Kommune, som har mange boldbaner, der skal holdes på dupperne til de sportsglade. Det var især pris, kvalitet, arbejdsmiljø samt forbrug af brændstof og i sidste ende omkostningerne pr. driftstime, vi havde med i overvejelserne, uddyber driftsleder Ole Madsen. Undersøgte markedet Efter at have afsøgt markedet faldt valget på en Fendt 312 Vario. Den har nu kørt timer, siden den blev leveret inden sæson Det vil sige, at den kører cirka timer pr. år. Afløser Rene Brun (tv) og specialarbejder Poul Erik Ewers (th) Motoromdrejningerne kan sættes ned, så vi sparer i hvert fald godt 2 liter brændstof pr. driftstime... At køre med den er som at køre med personbil. Der er bare en verden til forskel fra det, vi tidligere har prøvet, konstaterer Poul Erik Ewers. Det synspunkt bliver han bakket op i af kollegaerne Per Holm og Rene Brun. De kører også med Fendt. Per Holm kører med rabatklipper på en Fendt 415, som blev købt brugt og nu har gået tæt ved timer. Vi kan køre op til 12 kilometer i timen, og det er virkelig behageligt, fordi lydniveauet er lavt, og der ingen vibrationer er, forklarer han. Vario sparer meget diesel Vi kan se, at vi kommer over langt mere på grund af dens Vario transmission. Med den kan vi også sætte motoromdrejningerne ned, så forbruget af brændstof i hvert fald er godt to liter lavere pr. driftstime, og samtidig skåner vi banerne, konstaterer Rene Brun. Alle tre medarbejdere, der kører med Fendt, har således intet at udsætte på de fire Fendt traktorer, Hedensted Kommune nu har: Faktisk må du gerne skrive, at vi er imponerede, siger de i enighed.

10 10 Mattheus van de Water, Grindsted Fendt 312 Vario Som ny efter timer! Her er intet overladt til tilfældigheder. Heller ikke valget af traktor... Den fire år gamle Fendt 312 står og skinner som ny foran det ret nye, store staldanlæg. Den er spændt for en 28 kubikmeter fuldfoderblander. Man kan ikke se på den, at den allerede har kørt timer, forklarer ejeren. Det er Mattheus van de Water, som siden 2008 har opbygget en særdeles moderne og velgennemtænkt mælkeproduktion ved Grindsted. Han og hans familie kom til Danmark i 1995, hvor de startede på en mindre ejendom med mælkeproduktion. Den blev kraftigt udbygget og solgt i Efter amerikansk forbillede blev der opbygget et helt nyt staldanlæg med plads til udvidelse fra de nuværende 350 køer plus lige så meget opdræt. Man kan udvide kostalden den vej, lave en større malkestald den vej, og ungdyrstalden kan udvides den vej, viser Mattheus van de Water. Over det hele hersker der orden, og intet ser ud til at være overladt til tilfældighedens luner heller ikke valget af traktormærke. Det hedder Fendt. Fendt er holdbar Hos familien van de Water bliver bruget drevet som en forretning. Når vi laver noget, skal det give penge med det samme. Vi venter ikke i årevis på en indtjening, konstaterer Mattheus van de Water. De 160 hektar mark til bedriften bliver derfor i stort omfang drevet af en maskinstation. Men vanding med de fire vandingsmaskiner, noget af sprøjtningen og spredningen af handelsgødning klarer han selv sammen med sine fire medarbejdere. Udover vores lille, snilde Fendt 312 Vario har vi to Fendt 718 Vario, fortæller han. De tre traktorer er efter hans mening billige at køre med pr. time, da de har lavt forbrug af brændstof. Desuden er de nemme og bekvemme at køre med på grund af den trinløse Vario transmission. Fendt 312 har også den fordel, at den har en stor motoreffekt, afslutter Mattheus van de Water. Mattheus van de Water på arbejde i det nye staldanlæg i Grindsted. Fendt 312 Vario er lille og snild med stor motoreffekt og lavt brændstofforbrug. Desuden er den nem og bekvem at køre med...

11 Produktion og service 11 Fendt fabrikken verdens mest moderne traktorfabrik Fendt tog i september 2012 verdens mest moderne traktorfabrik i brug. Ved bygningen af den nye fabrik fokuserede man på at sikre optimalt flow i produktionen og dermed fuld fleksibilitet. Resultatet er en unik fabrik, hvor alle Fendt traktorer fra de små (smalsporede) 200 serie traktorer til de helt store Fendt 939 produceres på samme bånd uden at produktionen skal omstilles (på den 1 kilometer lange samlelinje). Hurtig service og reservedelssupport Det er sjældent, at der sker noget med en Fendt. Men når der er behov for det, er det rart at hjælpen er nær. AGCO Danmarks reservedelsafdeling kender landbruget og arbejder professionelt med dette som udgangspunkt. Som den eneste maskinimportør i Danmark har vi et reservedelslager beliggende i Danmark. På reservedelslageret i Hvidovre er der forskellige Fendt reservedele på lager. Det betyder, at en reservedel i nødstilfælde højst er 4 timer væk, uanset hvor man befinder sig i landet. Et landsdækkende og veluddannet forhandlernet sikrer, at vi altid er til stede, hvor det gælder. Det m 2 store reservedelslager i Hvidovre ved København.

12 proservice.dk H G E J O M I B K F A L Find din Fendt specialist! Vi har listet forhandlernes Fendt specialister her: D C N A Helsinge Maskinforretning A/S Bø Høst Andersen: F Holbæk Maskin Center A/S Jesper Justesen: K Jelling Maskinforretning A/S Per Rosenkilde: B TBS Maskinpower A/S Finn Dam Jensen: G Morsø Maskinforretning A/S Klaus Andersen: L HMC-Maskiner A/S Peter Ilsøe: C Karl Mertz A/S Henrik Jepsen: H Hjallerup Maskinforretning A/S Keld Fuglsang: M Jysk Maskincenter, Kolind Simon Bøjstrup: D Heden Maskinforretning A/S Jack Petersen: I Rimmerhus Maskinforretning ApS Kjeld Tychsen: N Karl Mertz A/S Torben Nielsen: E Granhøj Landbrugsmaskiner ApS Jakob Jensen: J A/S Henry D. Nielsen Peder Clausen: O Jysk Maskincenter, Askildrup Flemming Rasmussen: Jens Ole Nielsen: AGCO Danmark A/S Hammerholmen 17-19, 2650 Hvidovre Tlf Fax Produktchef for Fendt, AGCO Danmark A/S: Peter Midtiby, tlf Fendt er et globalt varemærke under AGCO Corporation. AGCO Limited 2013

Ny SVC førerkabine udvider dine horisonter Side 12 NYHED! "Versu'god" første danske test af en Versu model

Ny SVC førerkabine udvider dine horisonter Side 12 NYHED! Versu'god første danske test af en Versu model Valtra kundemagasin 1/2009 NYHED! Ny SVC førerkabine udvider dine horisonter Side 12 "Versu'god" første danske test af en Versu model Side 4 Juha Kankkunen viser dig, hvordan man kører bil på is Side 10

Læs mere

AGCO NYT. Fendt 300 Vario #1 2012. Nu med brændstofbesparende SCR teknologi. Massey Ferguson kampagne: DEN RIGTIGE TRAKTOR TIL DEN RIGTIGE PRIS

AGCO NYT. Fendt 300 Vario #1 2012. Nu med brændstofbesparende SCR teknologi. Massey Ferguson kampagne: DEN RIGTIGE TRAKTOR TIL DEN RIGTIGE PRIS AGCO NYT #1 2012 Fendt 300 Vario Nu med brændstofbesparende SCR teknologi Massey Ferguson kampagne: DEN RIGTIGE TRAKTOR TIL DEN RIGTIGE PRIS Massey Ferguson og Fendt BRUGERKURSER gør hverdagen nemmere

Læs mere

Totaløkonomien Side 12

Totaløkonomien Side 12 Valtra kundemagasin 1/2010 Ikke kun prisen, ikke brændstofforbruget, men Totaløkonomien Side 12 En hel by i Norge kører Valtra traktorer Side 9 T162 Versu 1.000 timer på seks uger Side 10 Over 33.000 driftstimer

Læs mere

FARM. Magnum CVX Pure power! Axial-Flow Næste skridt fremad. Farmall U Pro Den nye skræddersyede allround traktor 2 / 2013

FARM. Magnum CVX Pure power! Axial-Flow Næste skridt fremad. Farmall U Pro Den nye skræddersyede allround traktor 2 / 2013 2 / 2013 FARM FORUMCase IH Magasinet Magnum CVX Pure power! Axial-Flow Næste skridt fremad Farmall U Pro Den nye skræddersyede allround traktor 1 Vi sætter standarden for Efficient Power, de andre har

Læs mere

FPT CURSOR 16 DIESEL OF THE YEAR 2014

FPT CURSOR 16 DIESEL OF THE YEAR 2014 CASE IH MAGASINET 2/2014 AXIAL-FLOW 240 TOP SERIEN FPT CURSOR 16 DIESEL OF THE YEAR 2014 AFS CONNECT TM 2.0 NYT TELEMATICS SYSTEM Puma Platinum version uden beregning, værdi 41.000,-* jeppe reklame-vejen

Læs mere

02:30 Er der nogen som sådan, der har indflydelse på jeres virksomhed? F.eks. investorer?

02:30 Er der nogen som sådan, der har indflydelse på jeres virksomhed? F.eks. investorer? Research Interview med Mom s Jeppe Rasmussen, Marketingleder 00:11 Profil af Mom s Vi er jo en lille produktionsvirksomhed, vi har 16 ansatte her. Virksomheden startede i sin oprindelige form for 19 år

Læs mere

Dansk Maskinhandlerforening. 90-års jubilæum i 2008

Dansk Maskinhandlerforening. 90-års jubilæum i 2008 Dansk Maskinhandlerforening 90-års jubilæum i 2008 2 Dansk Maskinhandlerforening 90-års jubilæum i 2008 Udgivet af Dansk Maskinhandlerforening i november 2008 i anledning af foreningens 90-års jubilæum.

Læs mere

ÅRSSKRIFT. UdgIveT af elevforeningen. Nordjyllands Landbrugsskole

ÅRSSKRIFT. UdgIveT af elevforeningen. Nordjyllands Landbrugsskole ÅRSSKRIFT UdgIveT af elevforeningen Nordjyllands Landbrugsskole LUNdbæK 2011 ÅRSSKRIFT Udgivet af elevforeningen Nordjyllands Landbrugsskole Lundbæk 2011 Sats og tryk: degngrafisk.dk 1 2 Året i billeder

Læs mere

Tema: formandsbladet. Grønne områder og maskiner. Ny teknologi sparer penge og giver glade medarbejdere. giver tilfredse og motiverede medarbejdere

Tema: formandsbladet. Grønne områder og maskiner. Ny teknologi sparer penge og giver glade medarbejdere. giver tilfredse og motiverede medarbejdere formandsbladet 3 Fagblad for Dansk Formandsforening 106. årgang nr. 3 juni 2013 Tema: Grønne områder og maskiner Ny teknologi sparer penge og giver glade medarbejdere Ansvar giver tilfredse og motiverede

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Fleksibel barselsorlov. Til forældre

Fleksibel barselsorlov. Til forældre Fleksibel barselsorlov Til forældre ministrenes forord 3 Kære forældre Når et barn kommer til verden, er det på alle måder vigtigt, at barnet får en god start på livet. Og ligeså vigtigt er det, at I

Læs mere

Førtids pensionister. job

Førtids pensionister. job Førtids pensionister i job DISCUS 2011 2 Indhold Ressourcerne skal findes frem 4 Hvordan kan restarbejdsevnen bruges i et job? Henrik Trine Ramin Gunnar Vejen til job 14 Hvordan søger førtidspensionister

Læs mere

Alpe d Huez klarede tankerne Side 4

Alpe d Huez klarede tankerne Side 4 UDGIVES AF PENSION FOR SELVSTÆNDIGE September 2013 SELVSTÆNDIG Side 10 Sejt! Men jeg turde ikke Alpe d Huez klarede tankerne Side 4 Pensionen fik en ekstra tand Side 21 d enkelt September 2013 Side 1 Alpe

Læs mere

TRASBO 1970 2010 En familie og virksomhed i vækst

TRASBO 1970 2010 En familie og virksomhed i vækst TRASBO 1970 2010 En familie og virksomhed i vækst 03 14 16 19 Et moderne eventyr De første medarbejdere Sæbe i sutteflasken Opsving i en krisetid INDHOLD Side 03 Et moderne eventyr 04-05 På vej mod nye

Læs mere

LÆS OM: OPBEVARING AF FOLIE I PLANTAGEN NY TEKNOLOGI TIL LUGNING

LÆS OM: OPBEVARING AF FOLIE I PLANTAGEN NY TEKNOLOGI TIL LUGNING NR. 10. OKTOBER 2010 Ambitioner for DenFood A/S: Bredt sortiment af snackog convenienceprodukter LÆS OM: OPBEVARING AF FOLIE I PLANTAGEN NY TEKNOLOGI TIL LUGNING NR.10. OKTOBER 2010 Seminis Løg Nye gode

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

AXIAL-FLOW EFFEKTIV TÆRSKNING

AXIAL-FLOW EFFEKTIV TÆRSKNING CASE IH MAGASINET 3/2013 QUADTRAC 620 DET NYE FLAGSKIB AXIAL-FLOW EFFEKTIV TÆRSKNING AFS SYSTEMET I AKTION NOW THAT S WHAT WE CALL CONTROLLED TRAFFIC HVIS CTF RIGTIG SKAL GIVE MENING: 12,5 METER VARI-CUT

Læs mere

Åbent hus. 40 års. Invitation til. Fredag 15. maj kl. 13-21 Lørdag 16. maj kl. 10-16. Vi byder på pølsemandens pølser og velskænket fadøl

Åbent hus. 40 års. Invitation til. Fredag 15. maj kl. 13-21 Lørdag 16. maj kl. 10-16. Vi byder på pølsemandens pølser og velskænket fadøl TIL SAMTLIGE JORDBRUGERE Invitation til Åbent hus Fredag 15. maj kl. 13-21 Lørdag 16. maj kl. 10-16 Vi byder på pølsemandens pølser og velskænket fadøl 40 års jubilæumssalg kom og gør en god handel i åbent

Læs mere

LS INTERTANK LEO SØRENSEN Trueholmvej 2 DK-8381 Tilst Tel. + 45 8745 1599 www.intertank.dk. 50 år i transportens tjeneste Leo Sørensen

LS INTERTANK LEO SØRENSEN Trueholmvej 2 DK-8381 Tilst Tel. + 45 8745 1599 www.intertank.dk. 50 år i transportens tjeneste Leo Sørensen LS INTERTANK LEO SØRENSEN Trueholmvej 2 DK-8381 Tilst Tel. + 45 8745 1599 www.intertank.dk 50 ÅR I TRANSPORTENS TJENESTE SÅDAN KAN DET GÅ 50 år i transportens tjeneste Leo Sørensen INDHOLD Tanke/Tidsfordriv...3

Læs mere

ØKOLOGISK UDVIKLING. Samarbejde giver et løft Mælkeproducent og gulerodsavler har udviklet et lukrativt parløb, der giver gevinst til begge parter.

ØKOLOGISK UDVIKLING. Samarbejde giver et løft Mælkeproducent og gulerodsavler har udviklet et lukrativt parløb, der giver gevinst til begge parter. ØKOLOGISK UDVIKLING Økologiske bedrifter i udvikling september 2008 FOTO: GUSTAV BECH JENSEN Farmers market hitter i USA Farmers markets, abonnementsordninger og andre nye salgsformer vinder stærkt frem

Læs mere

Bilag. Nikolaj Grauslund Kristensen, Daniel André Clausen, Christopher Sejer Jahn Christensen og Christian Hedegaard

Bilag. Nikolaj Grauslund Kristensen, Daniel André Clausen, Christopher Sejer Jahn Christensen og Christian Hedegaard Bilag Nikolaj Grauslund Kristensen, Daniel André Clausen, Christopher Sejer Jahn Christensen og Christian Hedegaard RESUME Dette dokument indeholder transskriberinger af interview samt tabeller. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Initiativer skal sikre vækst

Initiativer skal sikre vækst Nr. 8 december 2009 Holship er klar til opsvinget... Vækstpanel hjælper de gode ideer på vej... Vitro-handelen faldt på plads på få dage... Som lokal sparekasse har vi en særlig forpligtelse... Business

Læs mere

Samarbejde giver stor. budgetsikkerhedside. Mavefornemmelsen er udgangspunktet side 10

Samarbejde giver stor. budgetsikkerhedside. Mavefornemmelsen er udgangspunktet side 10 INFORMATION FRA HEDEN & FJORDEN // NR. 27 // MAJ 2015 Maskinstationen tager risikoen side 4 Landmand for livet side 8 Samarbejde giver stor 6 budgetsikkerhedside Mavefornemmelsen er udgangspunktet side

Læs mere

Boligblokke fra 50 erne kan levere store besparelser i vores energiforbrug 2-2009. Men politikerne må i arbejdstøjet, hvis energisparemålene skal nås.

Boligblokke fra 50 erne kan levere store besparelser i vores energiforbrug 2-2009. Men politikerne må i arbejdstøjet, hvis energisparemålene skal nås. 2-2009 Boligblokke fra 50 erne kan levere store besparelser i vores energiforbrug Men politikerne må i arbejdstøjet, hvis energisparemålene skal nås. Læs mere side 3 Læs bl.a i denne udgave af BRON: Regionsdirektør

Læs mere

Let dit generationsskifte -få overblik og succes med dit generationsskifte

Let dit generationsskifte -få overblik og succes med dit generationsskifte Let dit generationsskifte -få overblik og succes med dit generationsskifte Håndværksrådet, november 2001 Tryk: Kailow Tryk A/S Layout: Michael Nico Hansen Foto: Gees van Roeden Tekst: Anne Holm Sjøberg,

Læs mere

Udløbet førerkort kan koste dyrt. Officielt medlemsblad for Dansk Taxi Råd

Udløbet førerkort kan koste dyrt. Officielt medlemsblad for Dansk Taxi Råd Officielt medlemsblad for Dansk Taxi Råd # 03 - Marts 2014-11. årgang Udløbet førerkort kan koste dyrt side 6 Nye chauffører skal have en mentor Det halter med servicen, fordi nye chauffører mangler opdragelse,

Læs mere

FOR SIKKERHEDENS SKYLD. 10 historier. fra det virkelige liv. Branchearbejdsmiljørådet Jord til Bord

FOR SIKKERHEDENS SKYLD. 10 historier. fra det virkelige liv. Branchearbejdsmiljørådet Jord til Bord FOR SIKKERHEDENS SKYLD 10 historier fra det virkelige liv Branchearbejdsmiljørådet Jord til Bord Den dag min bror døde Jes blev kun 12 år. Han var en stor, god dreng. En mild, glad og stærk bror. Jeg kunne

Læs mere

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet?

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet? Interviewguide: Formalia: Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvor mange børn har du? Hvor gamle er de? Hvordan bliver de passet? Bor du sammen med deres far/mor? Hvad laver din partner? Butiksarbejde:

Læs mere

Ihsan Barut, ejer af BarutRen

Ihsan Barut, ejer af BarutRen BarutRen har været mit hjertebarn, siden jeg besluttede mig for at starte virksomheden i 2005. Jeg begyndte alene, kun med kost og spand og en meget klar vision Ihsan Barut, ejer af BarutRen rengøring

Læs mere

Nyt fra Nykredit. Maskinfællesskab hen over vandet Morten Rasmussen og Lars Foverskov deles om mejetærskeren selv om de bor på hver sin side af vandet

Nyt fra Nykredit. Maskinfællesskab hen over vandet Morten Rasmussen og Lars Foverskov deles om mejetærskeren selv om de bor på hver sin side af vandet Magasin for jordbrugere, efterår 2003 Nyt fra Nykredit Maskinfællesskab hen over vandet Morten Rasmussen og Lars Foverskov deles om mejetærskeren selv om de bor på hver sin side af vandet En sikker fremtid

Læs mere