Vurdering af hastighedsdæmpende foranstaltninger.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vurdering af hastighedsdæmpende foranstaltninger."

Transkript

1 JUN Vurdering af hastighedsdæmpende foranstaltninger. I det efterfølgende er opremset forskellige typer (de mest almindelige) af hastigheds-dæmpende foranstaltninger (fartdæmpere) og der er redegjort for fordele og ulemper. Vi har i Guldborgsund kommune gennem årende haft varierende succes med de forskellige typer fartdæmpere. Hovedtyperne er: Bump Indsnævringer 2-1 veje (to minus en veje) Bump kan opdeles i flere typer, såsom sinusformede bump, hævede flader og pudebump. Indsnævringer kan udformes med kantsten, alene ved opstribning eller med steler. Det er muligt at kombinere bump og indsnævringer.

2 Traditionelle bump (sinusformede) Traditionelle bump er korte bump med kurvet top. Hvor, hvornår og erfaringer Nykøbingvej og Alslevvej i Stubbekøbing; etableret af Storstrøms Amt. Særslevvej i Særslev; etableret af Stubbekøbing Kommune. Egetvej i Eget; etableret af Stubbekøbing Kommune. Grønsundsvej i Horbelev; etableret af Stubbekøbing Kommune. Vestensborg Allé i Nykøbing; etableret af Nykøbing Kommune. Disse bump er relativt billige at etablere, hvis der ikke samtidigt skal ændres på afvandingsforholdene. Bump er den mest effektive hastighedsdæmpning. Pris Bumpene kan medføre gener for bus- og lastvognschauffører. Der vil ofte være udgifter til at ændre på afvandingsforholdene. Bump kan give støjgener omkring den nærmeste bebyggelse, især ved passage med (tomme) trailere samt i forbindelse med bremsende og accelererende lastbiler. Et bump vil typisk koste omkring kr. at etablere (prisen varierer selvfølgelig i forhold til vejbredden); prisen er excl. ændring af afvandingsforhold.

3 Hævede flader Hævede flader er langstrakte bump, som ofte er plane i toppen. Hvor, hvornår og erfaringer Grønsundsvej i Sdr. Kirkeby; etableret i 2017 til erstatning for chikaner, som var etableret i Opfølgende målinger har dokumenteret en god effekt. Guldborgvej i Sundby L; etableret i Opfølgende målinger har dokumenteret en god effekt. Vestensborg Allé og Nørre Boulevard i Nykøbing; etableret i Stødstrupvej I Eskilstrup; etableret i Stubbekøbingvej i Systofte; etableret af Storstrøms Amt. Maribovej i Våbensted (i kombination med traditionelle bump); etableret af Storstrøms Amt. Hævede flader er relativt dyre at etablere; typisk skal der samtidigt ændres på afvandingsforholdene. Hævede flader er en effektiv hastighedsdæmpning, men er dog ikke helt så effektive som bump. De hævede flader kan medføre gener for bus- og lastvognschauffører, men dog ikke i samme omfang som bump. Der vil ofte være udgifter til at ændre på afvandingsforholdene. Pris En hævet flade vil typisk koste kr. at etablere (prisen varierer selvfølgelig i forhold til vejbredden).

4 Pudebump Hvor, hvornår og erfaringer Pudebump er smalle bump, som udlægges parvis med ét i hver vognbane; busser og lastbiler kan passere med et hjulsæt på hver side af bumpet, men disse køretøjer skal alligevel ned i fart for at ramme præcist. Grønsundsvej i Karleby F; etableret i 2018 og fjernet igen efter 3 uger. Disse gummibump var typegodkendt af Vejdirektoratet til passage med 50 km/t, men det konstateredes hurtigt, at denne godkendelse aldrig burde være givet, da disse bump havde en voldsom virkning på de fleste biler selv ved lave hastigheder. Pudebumpene er relativt billige og det vil ikke være nødvendigt at ændre på afvandingsforholdene ved etablering af pudebump. Pudebump er en forholdsvis effektiv hastighedsdæmpning, men de er ikke helt så effektive som traditionelle bump. Pudebumpene kan være svære at udføre korrekt. Pris Pudebump vil typisk koste omkring kr. pr. sæt (2 stk.) at etablere.

5 Indsnævringer / chikaner Hvor, hvornår og erfaringer Indsnævringer og chikaner har til formål at reducere vejens bredde, således at 2 køretøjer ikke eller kun svært kan passere hinanden og således (forhåbentligt) tvinges ned i fart. Maribovej i Sakskøbing (chausséstensøer begrænset af kantsten); etableret af Sakskøbing Kommune. Østerbrogade i Nykøbing (bede med steler); etableret af nykøbing Kommune. Norgesvej, Finlandsvej og Grønlandsvej i Nykøbing (flytbare steler), etableret af nykøbing Kommune / starten af Guldborgsund Kommune. Peter Hviidsvej og Skerrisvej i Nørre Alslev (flytbare steler), etableret af Guldborgsund Kommune i hhhv og 2017; opfølgende målinger har dokumenteret fantastiske effekter. Og flere andre steder Chikaner kan etableres billigt (præfabrikerede). Chikaner (ikke præfabrikerede) kan indgå i forskønnelse af et byområde. Chikaner kan være en effektiv hastighedsdæmpning, hvis de ikke er for åbne. Chikaner egner sig bedst til villaveje og ikke så meget til veje med tung og bred trafik; chikaner kan ikke optimeres, hvor der er landbrugstrafik og særtransporter. Chikaner kan give støjgener omkring den nærmeste bebyggelse i forbindelse med bremsende og accelererende lastbiler. Pris Chikaner vil typisk koste kr. pr. sæt (2 stk. à 2 steler) at etablere

6 2-1 veje Kørebanen indsnævres visuelt med en stiplet bred kantbane i begge sider til et fælles kørespor. Herved skal trafikanterne i begge retninger i princippet deles om et kørespor og skal når der ikke er modkørende trafik placere sig midt på vejen inden for afstribningen. Kantbanen er stiplet og kan og skal overskrides når der er modkørende færdsel. Vejtypen kan således signalere mere plads til de lette trafikanter og skal sikre en afstand mellem lette trafikanter og medkørende trafik. Dette kræver naturligvis et andet køremønster og hastighedsbegrænsninger er derfor nedsat. En vejstrækning, der ændres til en 2-1 Vej skal have en lav trafikintensitet og Vejdirektoratet anbefaler derfor at løsningen kun benyttes på veje med en maksimal timetrafik på 300 biler, svarende til en årsdøgsntrafik op mod 3750 biler. Veje, som indgår i det rutenummererede vejnet må ikke laves til 2-1 veje Hvor, hvornår og erfaringer Man startede i beskedent omfang med denne vejtype tilbage i Nørre Alslev og Stubbekøbing kommuner og i løbet af Guldborgsund Kommunes levetid er der efterhånden kommet mange til; vi har nu 2-1 veje følgende steder: Alstrupvej, Alstrup - Blichersvej, Gundslev - Torkilstrupvej, Torkilstrup - Egetvej, Horreby - Bangsebrovej, Bangsebro - Hasseløvej, Hasselø - Hasseløvej, Hasselø Plantage - Grænge Skovvej, Grænge - Præstestræde, Majbølle Hamborgskovvej, Sundby - Sundby Allé, Sundby Bøtø Møllevej, Marielyst - Bøtøvej, Marielyst - Holmegårdsvej, Marielyst - Humlevænget, Marielyst - Lupinvej, Marielyst - Marielyst Strandvej, Marielyst - Mælkebøttevej, Marielyst Sildestrup Strandvej, Marielyst - Stovby Ringvej, Marielyst Wiesesmindevej, Marielyst Erfaringerne viser, at der generelt kommer færre borgerklager fra områder, hvor vi har lavet 2-1 veje, efter at disse er etableret og tryghedsfornemmelsen synes derved øget i disse områder.

7 2-1 veje (fortsat fra forrige side) Det drejer sig om en prisbillig løsning. Der skabes mere plads til de bløde trafikanter. 2-1 veje er den billigste hastighedsdæmpende foranstaltning. 2-1 veje har en tryghedsfremmende effekt i forhold til bløde trafikanter. Der ses en vis effekt på hastigheden i forhold til de fleste bilister. 2-1 veje kan i nogle tilfælde give de bløde trafikanter en falsk tryghed, hvis de opfatter kant-arealet som værende cykelsti. 2-1 veje har ikke den helt store effekt på Brian. Løsningen er prisbillig, men også den mindst effektive hastighedsdæmpende foranstaltning. 2-1 veje egner sig ikke til et kurvet vejforløb (der skal være fri oversigt) Pris Etablering af 2-1 vej langs 1 km vej vil beløbe sig til kr., alt efter hvor mange skilte, der skal bruges.

8 Skiltning Skiltning (hastighedsbegrænsning) er i sig selv ingen hastighedsdæmpende foranstaltning, men er alligevel medtaget her. Erfaringer Hvis hastighedsbegrænsningen er rimelig vil de fleste bilister som oftest respektere denne; man skal passe meget på ikke at overdrive brugen af hastighedsbegrænsning; trafikanterne skal gerne kunne se fornuften i det. Skiltning kan etableres billigt. Skiltning giver ikke gener i form af rygskader og lignende hos lastvognsog buschauffører. Ikke alle vil respektere en hastighedsbegrænsning, som alene er skiltet; Brian vil i hvert fald ikke. Pris Et skilt incl. stander og montering vil typisk koste kr. pr. stk. at etablere (der vil altid skulle anvendes min. 2 stk.)

9 Vejtyper Hastighedsdæmpning eller ej. Det kommunale vejnet kan overordnet opdeles i følgende vejtyper: Trafikvej i by Lokalvej / fordelingsvej i by Boligvej Gennemfartsvej på landet Fordelingsvej på landet Lokalvej på landet En mere differentieret opdeling m.h.t. trafiksikkerhed kunne være følgende vejgrupper Det er forudset, at der er bebygget langs alle de nævnte veje / vejstrækninger: 1. Tidligere hovedlandevej (statsvej) eller landevej (amtsvej) eller anden større vej gennem by. 2. Tidligere hovedlandevej eller landevej eller anden større vej gennem landsby. 3. Tidligere hovedlandevej eller landevej eller anden større forbi relativ spredt bebyggelse på landet. 4. Vej som indgår i det strategiske vejnet*. 5. Fordelingsvej i by facadeløs. 6. Fordelingsvej i landsby facadeløs. 7. Fordelingsvej i by med indkørsler. 8. Fordelingsvej i landsby med indkørsler. 9. Villaveje i by eller landsby. Man kan evt. fastsætte mere generelt hvilke af ovenstående vejtyper, som det kan komme på tale at etablere hastighedsdæmpende foranstaltninger på og hvilke, hvor det ikke kan komme på tale. På det strategiske vejnet (gruppe 4) må der ikke etableres chikaner og bump. Man kan evt. også beslutte, at man ikke ønsker hastighedsdæmpende foranstaltninger i vejgrupperne 2 og 3 samt evt. 1; begrundelsen for dette kan være et ønske om fremkommelighed (afvikling af trafikken). Ved vurdering af behov for hastighedsdæmpende foranstaltninger har vi hidtil kigget på gennemsnitshastigheden og 85 procent fraktilen (den hastighed, som 85 % af trafikanterne holder sig under) og vi har set på, hvor mange, der overholder hastighedsbegrænsningen og hvor mange, der kører op til 10 og 20 km for stærkt og endnu stærkere. Vi har holdt ovenstående tal op mod den målte trafikmængde; det siger sig selv, at man næppe laver hastighedsdæmpende foranstaltninger, selvom den relative fartoverskridelse er høj, hvis trafikmængden er minimal. Kriterierne for vurdering af, om hastighedsdæmpende foranstaltninger vil kunne komme på tale på en given vejstrækning kan evt. være følgende: Mindst 15 procent af bilisterne skal overskride hastighedsbegrænsningen med mere end 10 km/t. Årsdøgntrafikken i begge retninger skal sammenlagt være større end 600 køretøjer Ofte er krav om hastighedsdæmpende foranstaltninger opstået, når yngre par får børn og man har glemt at tage denne mulighed i betragtning, da man i sin tid valgte sin bolig; generelt set må borgere, som bosætter sig ved en vej vel kunne forvente en vis mængde trafik alt efter vejens type. Det sker af og til, at en borger eller en gruppe borgere ikke vil acceptere et afslag på deres ansøgning om hastighedsdæmpende foranstaltninger og evt. inddrager Pressen i sagen; sådanne sager kan køre i årevis. Der er behov for retningslinier for, hvordan administrationen skal handle i sådanne tilfælde.

10 Vejtyper Hastighedsdæmpning eller ej (fortsat fra forrige side). * Det strategiske vejnet, som er oprettet i et samarbejde mellem Vejdirektoratet, Politiet og kommunerne, er et vejnet, hvor fremkommeligheden skal være så høj som muligt og trafikanterne skal opleve et sammenhængende vejnet. Udpegningen af det strategiske vejnet har taget udgangspunkt i vejenes trafikbelastning, deres trafikale betydning og dermed også deres samfundsøkonomiske værdi. Følgende kommuneveje indgår i det strategiske vejnet: Landevejen mellem Storstrømsbroen og motorvejstilslutningen ved Sakskøbing (via Guldborg). Landevejen mellem Orehoved og motorvejstilslutningen ved Ønslev (via Nørre Alslev). Landevejen mellem Øster Kippinge og motorvejstilslutningen ved Gundslev (via Nørre Alslev). Disse veje er alternative ruter ved uheld og lignende på motorvejen.

11 Primære kommuneveje (landeveje).

Trafiksikkerhedsrådets møde den 13. september 2018.

Trafiksikkerhedsrådets møde den 13. september 2018. Trafiksikkerhedsrådets møde den 13. september 2018. Liste over indkomne ønsker vedr. trafiksikkerhed maj juli 2018. 1. Nørre Vedbyvej, Nørre Vedby Jens og Anne Rosenkilde Ebbe, Nørre Vedby: Rød cirkel

Læs mere

Rev august Vurdering af skolevejes farlighed i Guldborgsund Kommune.

Rev august Vurdering af skolevejes farlighed i Guldborgsund Kommune. Vurdering af skolevejes farlighed i Guldborgsund Kommune. Vurderingerne af de i det efterfølgende nævnte vejstrækninger er foretaget af Park & Vej samt Politiet. Vejlavn Strækning Skoledistrikt Vurdering

Læs mere

Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Dato: 09.11.2010

Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Dato: 09.11.2010 Notat Til: Vedrørende: Bilag: MPU Trafiksanerende foranstaltninger A Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Side 1/9 Kontaktperson Indledning...2 Skiltning...2 Fysiske foranstaltninger...3

Læs mere

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3 Kvalitets- og Designmanual Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Indhold Formål... 3 Generelt... 4 1. Byporte... 6 1.1 Visuel Byport specieldesignet i metal... 6 1.2 Visuel Byport

Læs mere

Trafiksikkerhedsrådets møde den 21. marts 2019.

Trafiksikkerhedsrådets møde den 21. marts 2019. Trafiksikkerhedsrådets møde den 21. marts 2019. Liste over indkomne ønsker vedr. trafiksikkerhed november 2018 februar 2019. 1. Holger Brodthagensvej, Nykøbing Nykøbing F. Boligselskab: Blå cirkel markerer

Læs mere

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade.

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. En forsætning med indsnævring fremkommer ved 2 på hinanden følgende

Læs mere

Trafiksikkerhedsrådets møde den 31. maj 2018.

Trafiksikkerhedsrådets møde den 31. maj 2018. Trafiksikkerhedsrådets møde den 31. maj 2018. Liste over indkomne ønsker vedr. trafiksikkerhed marts april 2018. 1. Hasseløvej, Hasselø Hasselø Beboerforening ved René Christoffersen: Grøn cirkel markerer

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET

BESLUTNINGSPROTOKOL TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET BESLUTNINGSPROTOKOL DATO: 13. SEPTEMBER 2018 STED: MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 08:00 MEDLEMMER: MARTIN STEENSTRUP, JESPER GRØNBO, CHRISTIAN REFSTRUP, JAN UHRE-NIELSEN, RENÉ FJELDSØE

Læs mere

Trafiksikkerhedsrådets møde den 23. marts 2018.

Trafiksikkerhedsrådets møde den 23. marts 2018. Trafiksikkerhedsrådets møde den 23. marts 2018. Liste over indkomne ønsker vedr. trafiksikkerhed oktober 2017 februar 2018. 1. Sølvgade, Øster Kippinge Øster Kippinge Beboerforening ved Palle Hansen: Rød

Læs mere

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Indhold Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2 Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Side 5 - beskrivelse af projekter i prioritet 1 og 2 1 Projekter prioritet 1 og 2 kategori Lokalitet

Læs mere

UDKAST. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold. Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden. NOTAT 5.

UDKAST. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold. Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden. NOTAT 5. UDKAST Hørsholm Kommune Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden NOTAT 5. juli 2006 JVL/mm 1 Indledning Hørsholm Kommune har etableret en 40 km/t hastighedszone i området omkring Bolbrovej.

Læs mere

Test af pudebump i by-rundkørsel

Test af pudebump i by-rundkørsel Test af pudebump i by-rundkørsel Hastighedsopgørelse for 25 målesnit ved rundkørsel i Slagelse By-rundkørsler - forebyggelse af færdselsulykker mellem bil og cyklister/knallerter/fodgængere Test af M3

Læs mere

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej Til: Ballerup Kommune Center for Miljø og Teknik Hold-an Vej 7 DK-2750 Ballerup BALLERUP KOMMUNE Dato: 9. november 2017 Tlf. dir.: 24294910 E-mail: herb@balk.dk Kontakt: Herdis Baierby Notat Evaluering

Læs mere

Evaluering af 2 minus 1 veje i Frederikssund Kommune

Evaluering af 2 minus 1 veje i Frederikssund Kommune Evaluering af 2 minus 1 veje i Frederikssund Kommune Projekt: Evaluering af 2 minus 1 veje i Frederikssund Kommune Dato: 20-02-2019 Udarbejdet af: Mohamad Khaled Ismail Bilagsoversigt Bilag 1: Spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Januar 2015 Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: Januar 2015 2 Indhold 1 INDLEDNING... 4 2 NUVÆRENDE

Læs mere

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune Projekt: Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering. Dato: 09-01-2019 Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune 1. Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering.

Læs mere

Trafiksikkerhedsrådets møde den 13. december 2018.

Trafiksikkerhedsrådets møde den 13. december 2018. Trafiksikkerhedsrådets møde den 13. december 2018. Liste over indkomne ønsker vedr. trafiksikkerhed august oktober 2018. 1. Sakskøbingvej, Herritslev Anders Larsen, Herritslev og Heidi Pejter Kristensen,

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

Skoleveje Kirstinebjergskolen

Skoleveje Kirstinebjergskolen Notat Skoleveje Kirstinebjergskolen Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Kirstinebjergskolen med undervisning på 4 skoler: Bøgeskov Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Egumvejens

Læs mere

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej Tillæg til notatet r i byerne I dette tillæg til notatet r i byerne er følgende veje blevet vurderet: Frederikssund: - Færgevej - Byvej - Ådalsvej - Strandvangen - Marbækvej Skibby: - Selsøvej - Skuldelevvej

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Hastighedszoner Analyse. NOTAT 10. september 2009 mkk/sb

UDKAST. Dragør Kommune. Hastighedszoner Analyse. NOTAT 10. september 2009 mkk/sb UDKAST Dragør Kommune Hastighedszoner Analyse NOTAT 10. september 2009 mkk/sb 0 Indholdsfortegnelse 0 Indholdsfortegnelse... 2 1 Indledning... 3 1.1 Læsevejledning... 3 1.2 Konklusion... 4 2 Inddeling

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET

BESLUTNINGSPROTOKOL TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET BESLUTNINGSPROTOKOL DATO: 21. DECEMBER 2016 STED: MØDELOKALE NYSTED, PARKVEJ 37, NYKØBING F. TIDSPUNKT: KL. 08:00 MEDLEMMER: JAN UHRE-NIELSEN, DENNIS FRIDTHJOF, PETER BRING-LARSEN, MARTIN STEENSTRUP, CASPER

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune

UDKAST. Gladsaxe Kommune UDKAST Gladsaxe Kommune Værebrovej Trafikregulerende tiltag ved omlægning af bus 400S NOTAT REV. 3 6. juli 2011 MKK/jvl Indholdsfortegnelse 0 Baggrund og forudsætninger... 1 1 Reduktion af eksisterende

Læs mere

Trafiksanering på beboerinitiativ - Fartdæmpning af lokalveje

Trafiksanering på beboerinitiativ - Fartdæmpning af lokalveje Trafiksanering på beboerinitiativ - Fartdæmpning af lokalveje Indholdsfortegnelse: Indledning Om proceduren ved fartdæmpning på beboerinitiativ Om placering og udformning af fartdæmpere Ønsket hastighed

Læs mere

Trafiksikkerhedsrådets møde den 7. december 2017.

Trafiksikkerhedsrådets møde den 7. december 2017. Trafiksikkerhedsrådets møde den 7. december 2017. Liste over indkomne ønsker vedr. trafiksikkerhed august oktober 2017. 1. Sildestrup Øvej, Idestrup Idestrup og Omegns Lokalråd ved Carina Woolhead: Rød

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET

BESLUTNINGSPROTOKOL TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET BESLUTNINGSPROTOKOL DATO: 9. JUNI 2016 STED: MØDELOKALE NØRRE ALSLEV, PARKVEJ 37, NYKØBING F. TIDSPUNKT: KL. 08:00 MEDLEMMER: JAN UHRE-NIELSEN, DENNIS FRIDTHJOF, PETER BRING-LARSEN, MARTIN STEENSTRUP,

Læs mere

Erfaringer med busvenlige bump

Erfaringer med busvenlige bump Erfaringer med busvenlige bump Forfatter: Projektleder Jacob Deichmann, Rambøll Nyvig A/S Tlf. 45 74 36 43, e-mail jpd@nyvig.dk. Indledning Bump er den mest anvendte type fartdæmper i Danmark. Bump er

Læs mere

Cyklistforbundet Guldborgsund.

Cyklistforbundet Guldborgsund. Cyklistforbundet Guldborgsund. Vores forslag til at optimere forholdene er, at forløbet for cyklister der passere Vandmøllepladsen synliggøres bedre. Dette ved enten at optegne makering i begge sider af

Læs mere

Genbrugskuber til papir og glas i Guldborgsund Kommune. By/lokalitet. Tidligere Nykøbing F. Kommune

Genbrugskuber til papir og glas i Guldborgsund Kommune. By/lokalitet. Tidligere Nykøbing F. Kommune Genbrugskuber til papir og glas i Guldborgsund Kommune By/lokalitet Tidligere Nykøbing F. Kommune Papir Glas Nykøbing F. By Aldi, Grønsundsvej 1 Cementen P-plads 1 Fjordvej 37 1 Ejegodvej 33 (Boligselskab)

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

BEKENDTGØRELSE VEDRØRENDE PARKERING

BEKENDTGØRELSE VEDRØRENDE PARKERING BEKENDTGØRELSE VEDRØRENDE PARKERING GULDBORGSUND KOMMUNE JANUAR 2007 BEKENDTGØRELSE VEDRØRENDE PARKERING M.V. I GULDBORGSUND KOMMUNE I medfør af færdselslovens 92c, stk. 4, og med samtykke fra Politidirektøren,

Læs mere

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590 Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober 2014 J.nr. 14/7590 Forslaget har været i offentlig høring fra den 12. november 2014 til den 7. januar 2015 Den 8. januar 2015 var der

Læs mere

Ballerup Kommune. Beskrivelse af vejbump

Ballerup Kommune. Beskrivelse af vejbump Ballerup Kommune Beskrivelse af vejbump Center for Miljø og Teknik - Vejteamet 2015 Indhold Vejbump... 3 Godkendte vejbump... 3 Permanente bump... 4 Cirkelformede bump... 4 Kombibump... 5 Kuppelformede

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Hastighedsplan for Svendborg Kommune. Svendborg Kommune. Strategi for hele kommunen og realisering i Svendborg By.

Indholdsfortegnelse. Hastighedsplan for Svendborg Kommune. Svendborg Kommune. Strategi for hele kommunen og realisering i Svendborg By. Svendborg Kommune Hastighedsplan for Svendborg Kommune Strategi for hele kommunen og realisering i Svendborg By COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle Telefon 76 42 64 00 Telefax 76 42 64 01 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter.

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter. NOTAT Projekt Evaluering af 2 minus 1 vej på Stumpedyssevej Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-12-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Kopi til Charlotte Skov 1. Evaluering af 2 minus

Læs mere

Oversigtskort: 2 af 14

Oversigtskort: 2 af 14 er beliggende i den sydlige del af Hobro. Skolen har ca. 520 elever fordelt på 0.-6. klassetrin. SFO er beliggende ved skolen. Der er udpeget 12 fokuslokaliteter i skoledistriktet. Kort 1 af 14 Skole:

Læs mere

REFERAT FRA MØDE I TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET I GULDBORGSUND KOMMUNE

REFERAT FRA MØDE I TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET I GULDBORGSUND KOMMUNE REFERAT FRA MØDE I TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET I GULDBORGSUND KOMMUNE DATO: 11-03-2010 STED: NYKØBING F. VANDRERHJEM ØSTRE ALLÉ 110, 4800 NYKØBING F. TIDSPUNKT: KL. 8.30-15.30 MØDEDELTAGERE Claus Jørgen Pedersen

Læs mere

HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune

HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune Vinderup Sevel Thorsminde Holstebro Mejrup Vemb Nr. Felding Tvis Staby Ulfborg HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune Holstebro Kommune Hastighedsplan Godkendt d. 18. august 2009 Udarbejdet af Holstebro Kommune

Læs mere

Trafiksikkerhedsrådets møde den 29. april 2014.

Trafiksikkerhedsrådets møde den 29. april 2014. Trafiksikkerhedsrådets møde den 29. april 2014. Liste over indkomne ønsker vedr. trafiksikkerhed i 1. kvartal 2014. 1. Sakskøbing Skole: Sakskøbing Skole har rettet henvendelse til Center for Park, Vej

Læs mere

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Solvang

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Solvang Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Solvang Maj 2012 Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Solvang Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: Maj 2012 2 Indhold 1. Indledning 4 2. Nuværende forhold

Læs mere

Trafiksikkerhedsrådets møde den 27. november 2015.

Trafiksikkerhedsrådets møde den 27. november 2015. Trafiksikkerhedsrådets møde den 27. november 2015. Liste over indkomne ønsker vedr. trafiksikkerhed september - oktober 2015. 1. Gedservej, Nykøbing Jonas Jørgensen, Gedservej 29, Nykøbing: Jeg ved ikke

Læs mere

KRITERIER FOR ANBEFALEDE SKOLEVEJE

KRITERIER FOR ANBEFALEDE SKOLEVEJE BILAG 1 KRITERIER FOR ANBEFALEDE SKOLEVEJE I forbindelse med udpegning af anbefalede skoleveje opsættes en række kriterier, som skal tilgodese, hvornår børn på forskellige alderstrin vurderes at kunne

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET

BESLUTNINGSPROTOKOL TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET BESLUTNINGSPROTOKOL DATO: 14. AUGUST 2014 STED: RÅDHUSET, MØDELOKALE STUBBEKØBING TIDSPUNKT: KL. 08:00 MEDLEMMER: CHRISTIAN REFSTRUP, JAN UHRE-NIELSEN, DENNIS FRIDTHJOF, PETER BRING-LARSEN, MARTIN STEENSTRUP,

Læs mere

Trafikplan for Rønne 2011-2021. Bilag B: Virkemiddelkatalog

Trafikplan for Rønne 2011-2021. Bilag B: Virkemiddelkatalog Trafikplan for Rønne 2011-2021 Bilag B: Virkemiddelkatalog 01 FORORD Denne vejledning indeholder det virkemiddelkatalog, som Bornholms Regionskommune har besluttet at udarbejde i tillæg til Trafikplan

Læs mere

På ingen af disse veje er der cykelsti eller -bane.

På ingen af disse veje er der cykelsti eller -bane. Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Allerød - faglig sparring Trafikanalyse i Horsemosen 8. juni 2010 Projekt: 21.8344.01

Læs mere

Effekter af Miljøprioriterede Gennemfarter

Effekter af Miljøprioriterede Gennemfarter Effekter af Miljøprioriterede Gennemfarter v. Ole Rosbach, Vejdirektoratet og Jesper Mertner, COWI 1 Indledning Vejdirektoratet ønsker at opsamle erfaringer med trafiksaneringer af hovedlandeveje gennem

Læs mere

Ballerup Kommune Søndergård Passage Trafiknotat

Ballerup Kommune Søndergård Passage Trafiknotat Søndergård Passage Trafiknotat NOTAT 5. juli 2016 mkk 1 Baggrund og konklusion GHB Landskabsarkitekter har udarbejdet et dispositionsforslag med titlen Fra shared space til safe space omfattende trafikale

Læs mere

Bilag A Spørgeskema. Undersøgelse af 2 minus 1 veje i Danmark. På forhånd tak for hjælpen. Telefonnummer på kontaktperson:

Bilag A Spørgeskema. Undersøgelse af 2 minus 1 veje i Danmark. På forhånd tak for hjælpen. Telefonnummer på kontaktperson: Bilag A Spørgeskema Undersøgelse af 2 minus 1 veje i Danmark Vejdirektoratet ønsker at samle erfaringer om brugen af 2 minus 1 veje i Danmark. Vi er derfor interesserede i oplysninger om eventuelle 2 minus

Læs mere

Trafiksikkerhedsprioritering Kerteminde Kommune. Borgerhenvendelser

Trafiksikkerhedsprioritering Kerteminde Kommune. Borgerhenvendelser Trafiksikkerhedsprioritering Kerteminde Kommune Borgerhenvendelser 2013-2014 Trafikulykker koster det offentlige dyrt Udgifter pr. personskade registreret hos politiet udgør i gennemsnit ca. 600.000 kr.

Læs mere

Forslag til afstemning på Generalforsamling i grundejerforeningen Trylleskoven d.13-juni-2012:

Forslag til afstemning på Generalforsamling i grundejerforeningen Trylleskoven d.13-juni-2012: Vedr. forslag til etablering af hastighedsbegrænsende foranstaltninger på de veje, i grundejerforeningen Trylleskoven, som ikke allerede har vejbump. Forslag til afstemning på Generalforsamling i grundejerforeningen

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune. Dato Dec UDKAST RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE VEJPLAN

Ringkøbing-Skjern Kommune. Dato Dec UDKAST RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE VEJPLAN Ringkøbing-Skjern Kommune Dato Dec. 2017 UDKAST RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE VEJPLAN RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE VEJPLAN Revision 02 Dato 2017-12-07 Vejplan INDHOLD 1. Indledning 1 2. Trafikken i Ringkøbing-Skjern

Læs mere

NOTAT. Gl. Rye Skole forslag til forbedret skolevej

NOTAT. Gl. Rye Skole forslag til forbedret skolevej NOTAT Projekt Kunde Skoleanalyser i Skanderborg: Gl. Rye Skole Skanderborg Kommune Til Fra Kresten Madsen Maria Thrysøe Krogh-Mayntzhusen og Martin Splid Svendsen Gl. Rye Skole forslag til forbedret skolevej

Læs mere

Indhold Side 1 Indledning 3

Indhold Side 1 Indledning 3 Indhold Side 1 Indledning 3 2 Vejstruktur 4 2.1 Overordnet trafikvej 5 2.2 Trafikvej 5 2.3 Overordnet lokalvej 5 2.4 Lokalvej 6 3 Målsætninger 7 3.1 Trafiksikkerhed 7 3.2 Uheldsudvikling 7 3.3 Tryghed

Læs mere

Grænseegnens Touring Club

Grænseegnens Touring Club Kørevejledning for Denne vejledning skal tjene til, at alle som kører med Grænseegnens Touring Club har så ensartet en forståelse af vores køresystem, at det er sikkert at deltage på ture med GTC. Det

Læs mere

Teknisk notat. Indledning

Teknisk notat. Indledning Teknisk notat Center Plan Byg og Vej Journalnr: 05.01.35-G01-1-16 Ref.: Asger Rahbek Hansen Dato: rev. 26.04.2017 Indledning På foranledning af Søren Søe er nærværende notat udarbejdet, som forslag til

Læs mere

Status på 2 minus 1 veje Modullastvognstog i rundkørsler Cyklisthøjresving for rødt ATK faste kameraer? Hastighedcirkulære status plus andre ting

Status på 2 minus 1 veje Modullastvognstog i rundkørsler Cyklisthøjresving for rødt ATK faste kameraer? Hastighedcirkulære status plus andre ting Status på 2 minus 1 veje Modullastvognstog i rundkørsler Cyklisthøjresving for rødt ATK faste kameraer? Hastighedcirkulære status plus andre ting Anne Eriksson, VD København Trafiksikkerhed og cykling

Læs mere

I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll om at evaluere trafikløsningen for Ørbæksvej, efter at kommunen har indført dobbeltrettet

I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll om at evaluere trafikløsningen for Ørbæksvej, efter at kommunen har indført dobbeltrettet NOTAT Projekt Ørbæksvej - Alsvej Kunde Hørsholm Kommune Dato 2017-09-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Rambøll By og Trafik Kopi til Charlotte Skov 1. Baggrund I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

Gladsaxe COWI Kommune

Gladsaxe COWI Kommune Gladsaxe COWI Kommune Trafikdage AUC 96 Hastighedsplanlægning i Gladsaxe Paper af: Emnerelation: Indholdsklassificering: Ivan Christensen, Gladsaxe Kommune, Vej- og forsyningsafdelingen Karen Marie Lei,

Læs mere

BILAG 1 Kriterier for anbefalede skoleveje

BILAG 1 Kriterier for anbefalede skoleveje BILAG 1 Kriterier for anbefalede skoleveje 1. Kriterier for anbefalede skoleveje I forbindelse med udpegelse af anbefalede skoleveje opsættes en række kriterier, som skal tilgodese, hvornår børn på forskellige

Læs mere

Retningslinjer for hastighedsdæmpning i Allerød Kommune

Retningslinjer for hastighedsdæmpning i Allerød Kommune Retningslinjer for hastighedsdæmpning i Allerød Kommune Kommunen modtager mange henvendelser om hastighed på både offentlige veje og private fællesveje. Som udgangspunkt er hastighedsoverskridelser en

Læs mere

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR Farum bymidteanalyse Strategi NOTAT 20. juni 2011 RAR 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 1.1 Strategi... 2 1.1.1 Vejklassificering... 3 2 Frederiksborgvej... 4 2.1 Tværsnit af Frederiksborgvej...

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

Projekter i Trafikplan Side 1 af 16 sider 2010

Projekter i Trafikplan Side 1 af 16 sider 2010 Projekter i Trafikplan 2009-2014 Side 1 af 16 sider 2010 54 Kantpæle på overordnet vejnet Kantpælesystemet bringes i stand på Trafikplanens overordnede vejnet. x x Guldborgsund Systemet suppleres i turistområderne,

Læs mere

Trafikafvikling på flere niveauer. Trafikanten i fokus - Erfaringer fra Danmark. Nvf seminar i Drammen 22. maj 2014, Ulrik Larsen, Vejdirektoratet

Trafikafvikling på flere niveauer. Trafikanten i fokus - Erfaringer fra Danmark. Nvf seminar i Drammen 22. maj 2014, Ulrik Larsen, Vejdirektoratet Trafikafvikling på flere niveauer. Trafikanten i fokus - Erfaringer fra Danmark Nvf seminar i Drammen 22. maj 2014, Ulrik Larsen, Vejdirektoratet Fremkommelighed 2. Trafikanten i fokus Trafikanten skal

Læs mere

1 Baggrund. 2 Hvidbrovej. Albertslund kommune Genopretning - Hvidbrovej Vejbump. Notat

1 Baggrund. 2 Hvidbrovej. Albertslund kommune Genopretning - Hvidbrovej Vejbump. Notat 30. oktober 2018 Notat Albertslund kommune Genopretning - Hvidbrovej Vejbump Projekt nr.: 10400746 Dokument nr.: 1230125828 Version 1 Udarbejdet af MARF Kontrolleret af ACH Godkendt af BRH 1 Baggrund Nærværende

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast)

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast) Notat Udgave 1 (udkast) 05.11.2017 Hørsholm Kommune Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

Vurdering af cyklisters forhold på Gl. Hareskovvej og trafik på Rolighedsvej ifm ny dagligvarebutik i Hareskovby

Vurdering af cyklisters forhold på Gl. Hareskovvej og trafik på Rolighedsvej ifm ny dagligvarebutik i Hareskovby Reitan Ejendomsudvikling Vurdering af cyklisters forhold på Gl Hareskovvej og trafik på Rolighedsvej ifm ny dagligvarebutik i Hareskovby COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36

Læs mere

2-1 vej langs Præstø Fjord

2-1 vej langs Præstø Fjord 2-1 vej langs Præstø Fjord Muligheder og konsekvenser af ny vejudformning Teknisk notat Udarbejdet af: Rikke Hougaard Sørensen Kontrolleret af: Karsten Melson Godkendt af: Karsten Melson Dato: 8.8.2014

Læs mere

Rødovre Kommune. Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag. Notat Udgave

Rødovre Kommune. Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag. Notat Udgave Notat Udgave 5 05.04.2018 Rødovre Kommune Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

Udkast Udarbejdelse af forslag til klassificering af vejnettet på Fyn

Udkast Udarbejdelse af forslag til klassificering af vejnettet på Fyn Udkast Udarbejdelse af forslag til klassificering af vejnettet på Fyn Indledning I forbindelse med kommunalreformen vil de nye storkommuner have et behov for at udarbejde en klassificering af deres vejnet

Læs mere

Trafiksikkerhedsprojekter 2015

Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Vej og park har i nærværende notat nærmere beskrevet projekterne til forbedring af trafikforholdene på de kommunale veje. Der er medtaget projekter fra Vej- og Trafikplan

Læs mere

Evaluering af hastighedsplan i åbent land

Evaluering af hastighedsplan i åbent land Evaluering af hastighedsplan i åbent land Erfaringer fra Trafikpuljeprojekt i Karlebo Kommune 1 1 Hvem taler? Trafikingeniør i mere end 10 år og Trafiksikkerhedsrevisor Ulrik V. Hansen uvh@viatrafik.dk

Læs mere

Bilag 7 - Landsbykoncept. Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering

Bilag 7 - Landsbykoncept. Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering Bilag 7 - Landsbykoncept Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 2010 Trafikale funktionskrav Vejen gennem landsbyen skal både betjene gennemkørende -og

Læs mere

Sønderborg Kommune. Hastighedsplan. Udarbejdet af Sønderborg Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro

Sønderborg Kommune. Hastighedsplan. Udarbejdet af Sønderborg Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro Hastighedsplan Sønderborg Kommune Hastighedsplan Udarbejdet af Sønderborg Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro 2 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 1.1 Hvad er en hastighedsplan? 1.2 Målsætning 5 6 7

Læs mere

Den nye multihal er placeret på den vestlige side af Gersonsvej og en meget stor andel af brugerne bor i villakvarteret på østsiden af Gersonsvej.

Den nye multihal er placeret på den vestlige side af Gersonsvej og en meget stor andel af brugerne bor i villakvarteret på østsiden af Gersonsvej. Memo Dato Sag 7. januar 006 Gentofte Kommune Vedr: Til: Vurdering af trafikforhold omkring Gersonsvej i forbindelse med ny idræts- og fritidscenter Skolebestyrelsen for Tranegårdsskolen - Gentofte Ref

Læs mere

Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har

Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har nen gennemskæres af Holbækmotorvejen, Køge Bugt Motorvejen samt af S-banen. De to hovedfordelingsveje i kommunen er Vallensbæk Torvevej

Læs mere

2 minus 1 veje. Erfaringsopsamling Rapport nr 543

2 minus 1 veje. Erfaringsopsamling Rapport nr 543 2 minus 1 veje Erfaringsopsamling Rapport nr 543 2 minus 1 veje Erfaringsopsamling Dato: Oktober 2015 Oplag: 150 Tryk: Vejdirektoratet ISBN (NET): 978-87-93184-79-4 ISBN: 978-87-93184-80-0 Foto: Vejdirektoratet

Læs mere

Trafikstrategi for Nr. Herlev

Trafikstrategi for Nr. Herlev Trafikstrategi for Nr. Herlev Beskrivelse af problemer Forslag til ændringer/forbedringer Ophævelsen af 40 km/t zonen ved indkørslen til Strædet er et eksempel på uheldig skilteplacering Udarbejdet i marts

Læs mere

Administrationens prioritering af ansøgninger til PULO s puljemidler i kategorien Sikker færden, 31. oktober 2018

Administrationens prioritering af ansøgninger til PULO s puljemidler i kategorien Sikker færden, 31. oktober 2018 Administrationens prioritering af ansøgninger til PULO s puljemidler i kategorien Sikker færden, 31. oktober 2018 Administrationen har vurderet projektansøgningerne ud fra følgende fem parametre: 1) den

Læs mere

OPDATERET TRAFIKANALYSE AF HYLLINGEBJERGVEJ V. LISELEJE

OPDATERET TRAFIKANALYSE AF HYLLINGEBJERGVEJ V. LISELEJE OPDATERET TRAFIKANALYSE AF HYLLINGEBJERGVEJ V. LISELEJE TEKNISK NOTAT BASERET PÅ TRAFIKMÅLINGER I 2014, 2016 OG 2018 17. AUGUST 2018 Hougaard Trafik Vagtelvej 7, 4700 Næstved Tlf. 29 70 75 70 rikke@hougaardtrafik.dk

Læs mere

40 km/t hastighedszoner i Gladsaxe Kommune - erfaringer og resultater. Af Martin Kisby Willerup Gladsaxe Kommune

40 km/t hastighedszoner i Gladsaxe Kommune - erfaringer og resultater. Af Martin Kisby Willerup Gladsaxe Kommune 40 km/t hastighedszoner i Gladsaxe Kommune - erfaringer og resultater Af Martin Kisby Willerup Gladsaxe Kommune 1. Resumé Gladsaxe Kommune søgte og modtog i 1998 støtte på 740.000 kr. fra Vejdirektoratets

Læs mere

Trafikgummi.DK. TYSK KVALITET Mere end 25 års erfaring med trafikgummi. Fremtidens produkter

Trafikgummi.DK. TYSK KVALITET Mere end 25 års erfaring med trafikgummi. Fremtidens produkter Trafikgummi.DK Vi tilbyder økonomiske, fleksible og trafiksikre løsninger! Fremtidens produkter Typegodkendt af vejdirektoratet 100% 80% 60% 40% 20% 0% V

Læs mere

2-1 vej fra Skibinge til Mern. Muligheder og konsekvenser af ny vejudformning

2-1 vej fra Skibinge til Mern. Muligheder og konsekvenser af ny vejudformning 2-1 vej fra Skibinge til Mern Muligheder og konsekvenser af ny vejudformning 2015 Udarbejdet af: Iben Vinsteen/Stefan Larsen Kontrolleret af: Lene Hansen Godkendt af: Bjarke Rasmussen Dato: 09.03.2015

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET

BESLUTNINGSPROTOKOL TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET BESLUTNINGSPROTOKOL DATO: 8. SEPTEMBER 2016 STED: MØDELOKALE SAKSKØBING TIDSPUNKT: KL. 08:00 MEDLEMMER: JAN UHRE-NIELSEN, DENNIS FRIDTHJOF, PETER BRING-LARSEN, MARTIN STEENSTRUP, CASPER MLYNEK-ANDERSEN,

Læs mere

Trafik- og adfærdsanalyse

Trafik- og adfærdsanalyse Trafik- og adfærdsanalyse Kongelundsvej / Oliefabriksvej Supplerende undersøgelse og forslag om trafiksanering af en del af Kongelundsvej Udarbejdet af: Lene Hansen Kontrolleret af: Morten Fabrin, Trine

Læs mere

Trafiksikkerhedplan 2012

Trafiksikkerhedplan 2012 Faaborg-Midtfyn Kommune Trafiksikkerhedplan 2012 Ny prioriteringsliste rev. 4 marts 2013 projekt nr. 16-27 Vej- og Trafikafdelingen 13-03-2013 Prioritet Lokalitet Løsning 2013 Pris i 1000 kr. 16 Tingagerskolen

Læs mere

cykelpulje - Simmerbølle til Spodsbjergvej

cykelpulje - Simmerbølle til Spodsbjergvej [Modtager firma] cykelpulje - Simmerbølle til Spodsbjergvej CYKELFORBINDELSE SIMMERBØLLE VIA MØLLEMOSEVEJ TIL SPODSBJERGVEJ BILAG 1-5 Rekvirent Langeland Kommune Rådgiver Orbicon A/S Rolundvej 23 5260

Læs mere

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS FURESØ KOMMUNE SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE AF SØNDERGÅRDSKVARTERET ADRESSE COWI A/S Parallelvej

Læs mere

Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017

Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017 Veje og Grønne Områder Sagsnr. 270793 Brevid. 2452081 Ref. BIRD Dir. tlf. 4631 3733 Birthedj@roskilde.dk Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017 15. december 2016 Med baggrund i Trafiksikkerhedsplan

Læs mere

Skolerunde 2013 - Trekronerskole. kolen. Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. TSP

Skolerunde 2013 - Trekronerskole. kolen. Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. TSP Veje og Grønne områder Trekronerskolen 1 Skolerunde 2013 - Trekronerskole kolen Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. VGO: Veje og Grønne områder CP: Cyklistplan 2012 TSP:

Læs mere

KATALOG OVER TYPEGOD- KENDTE BUMP

KATALOG OVER TYPEGOD- KENDTE BUMP VEJREGEL TYPEKATALOG TRAFIKAREALER, BY KATALOG OVER TYPEGOD- KENDTE BUMP Juni 21 Vejregelrådet FORORD Dette katalog indeholder bump, som er typegodkendte jævnfør en test, der er beskrevet i Udbudsforskrifter

Læs mere

Procedure for behandling af Farlig skolevej

Procedure for behandling af Farlig skolevej 2. UDKAST Procedure for behandling af Farlig skolevej Vejcenter Syddanmark UUUUUUUuu Marts 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Formål... 4 3. Lov- og regelgrundlag... 5 4. Procedure for behandling

Læs mere

Trafiksikkerhedplan 2012

Trafiksikkerhedplan 2012 Faaborg-Midtfyn Kommune Trafiksikkerhedplan 2012 Ny prioriteringsliste rev. 2 marts 2013 projekt nr. 16-27 Vej- og Trafikafdelingen 13-03-2013 Priori tet Lokalitet Løsning Pris i 1000 kr. 16 Tingagerskolen

Læs mere

VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING

VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING Til Køge Kommune Dokumenttype Notat Dato September 2011 VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING VESTERGADE ETABLERING AF PARKERING Revision V2 Dato 2011-09-15 Udarbejdet af CM, PT Beskrivelse Notat vedr.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1 Indledning 2 1.1 Hastighed og ulykkesrisiko 3 1.2 Hastighed og støj 7. 2 Formål 8

Indholdsfortegnelse. 1 Indledning 2 1.1 Hastighed og ulykkesrisiko 3 1.2 Hastighed og støj 7. 2 Formål 8 Hastighedsplan Hastighedsplan 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 2 1.1 Hastighed og ulykkesrisiko 3 1.2 Hastighed og støj 7 2 Formål 8 3 Målsætning 9 3.1 Hastigheden skal svare til hastighedsgrænsen 10

Læs mere

Hel og delvis fritagelse efter Ejendomsskattelovens 8, stk. 1, litra a - skatteår 2011

Hel og delvis fritagelse efter Ejendomsskattelovens 8, stk. 1, litra a - skatteår 2011 Side 1 af 7 Hel og delvis fritagelse efter Ejendomsskattelovens 8, stk. 1, litra a - skatteår 2011 Skoler, hospitaler, sygehuse, institutioner godkendt i henhold til den sociale lovgivning, biblioteker

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning

Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 2010 INDHOLD 1 Forord...3 2 Kortlægning af nuværende forhold...4 3 Utryghed blandt borgere i kommunen....5 4 Skolevejsundersøgelse...

Læs mere