Cosmic Mirror 2. Personal Cosmic Mirror til ARGUS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Cosmic Mirror 2. Personal Cosmic Mirror til ARGUS"

Transkript

1 Cosmic Mirror 2 Personal Cosmic Mirror til ARGUS Denne tydning er et tilbehørsprogram til ARGUS astrologiprogrammet. Programmet giver en tydning af radix-horoskopet. Programmet har eksisteret i en mindre udgave siden 1985 og er et af de få programmer, der er i stand til at lave kombinationstydning. Næsten alle andre tydningsprogrammer gør ikke andet end hvad der svarer til at slå op i en alm. tydningsbog. HVORDAN FUNGERER DET Programmet benytter en kompliceret og unik tydningsmekanisme, hvorved der opnås en afbalancering af modstridende faktorer i horoskopet på samme måde som en profesionel astrolog ville gøre det. Du vil derfor se at udskriften er forholdsvis enig med sig selv, dvs. undgår de selvmodsigelser, der kendetegner almindelige 'kogebogs'computertydninger. Fødselstiden skal kendes forholdsvis nøjagtigt. Undertiden vil blot ti minutters afvigelse kunne ændre en hel del i det der skrives ud. Det betyder, at hvis der er usikkerhed omkring fødselstidspunktet, vil det måske være bedst at få foretagen en korrektion af en dygtig astrolog eller at få tidspunktet verificeret ved at skaffe en kopi af fødselsattesten.

2 COPYRIGHT Tydningsudskrifter fra dette program må gerne videresælges i begrænset omfang, f.eks. i forbindelse med konsultationer, til bekendte og andre forbindelser. Til postordresalg etc. i kommercielt øjemed kræves en særlig licensaftale. INSTALLATION fra Internettet På vores website klik DOWNLOAD På downloadsiden, rul ned til du finder PCM - COSMIC MIRROR 2 INSTALLATION fra CDROM Installation af tydningen foregår inde i Argus programmet. Du skal derfor først sikre dig, at du har en fungerende version af ARGUS installeret på harddisken. Start så ARGUS programmet, som du plejer. HVIS DU HAR ARGUS 4 Indsæt ARGUS 4 CD-ROM'en (hvis den ikke allerede sidder i) Hvis installationsprogrammet starter, så luk det, det skal ikke bruges nu Start Argus Højreklik et ledigt sted på funktionspanelet I funktionshåndteringsvinduet, klik på INSTALLER MODUL I filmenuens øverste felt, vælg CD-ROM drevet I feltet nedenunder, dobbeltklik på DANSK I samme felt, dobbeltklik på TILBEHØR I samme felt, dobbeltklik på PCM2 I samme felt, dobbeltklik på filen TXT.DEF I funktionshåndteringsvinduet, klik OK Et nyt ikon ved navn PCM Radix er nu oprettet Tydningen er hermed installeret.

3 HVIS DU HAR ARGUS 3 Start Argus Indsæt CD-ROM'en Klik på TYDNINGER Klik på TILPASNING I modul installations-vinduet, klik på INSTALLER I filmenuen, vælg CD-ROM drevet I filmenuen, dobbeltklik på mappen DANSK I filmenuen, dobbeltklik på mappen TTILBEHØR I filmenuen, dobbeltklik på mappen PCM2 I filmenuen, dobbeltklik filen TXT.DEF Når installationen er klar fremkommer modulets navn i vinduet Klik på OK Cosmic Mirror er nu installeret. Hvis du klikker på TYDNINGER vil du finde et menuvalg, der hedder PCM Radix BRUGEN AF PROGRAMMET: For at lave en tydning, skal du først indtaste fødselsdata i input menuen. Du må også huske at markere, om personen er hankøn eller hunkøn, da dette har betydning for analysen. Tryk så Tydninger Cosmic Mirror. REFERENCE Tydningsteksterne og tydningsmetoden er udviklet af Lars Steen Larsen, der har fungeret som praktiserende astrolog i mange år. Lars har også været formand for den tidligere Sammenslutning af Fagastrologer i Danmark (SAFA). Udvikling og vedligeholdelse af selve programmellet varetages af Electric Ephemeris, der er den foretrukne leverandør af sofware til astrologi i Danmark. Vi har arbejdet med astrologisk software siden 1992 og vores programmer sælges over hele verden.

4 FEATURES Hvis du har eller kender version 1 af PCM (Cosmic Mirror) er forskellen til version 2 følgende: Flere sider tekster i alle horoskopet, mellem 50-75% mere tekst. Større tekstfiler, næsten 3 gange så mange. Medfølgende tydningsmanual, og udvidet tydningskommentarer, så man kan lære meget af programmet. Endvidere er der en indføring i Max Luschers farvelære. 80 procent af teksterne er nye; de sidste 20 % er omarbejdede. Avanceret Erhvervsprofil, baseret på management-teorier. Nye emner beskrives, bl.a. planet-perioder og den personlige vækst, der er tilknyttet til den specifikke periode en person er inde i. I windows versionen kan man selv bestemme hussystemet. Forbedret styringsprogram, der muliggør endnu nøjagtigere tydning.

5 Cosmic Mirror TYDNINGSHÅNDBOG Dit nye Cosmic Mirror version 2.0 indholder en udvidet forklaring på programmets tydning. Gennem dette kan du lære mere om astrologi. For at få mest ud af de medfølgende tydningskommentar, bør du læse denne lille tydningsmanual. Cosmic Mirror version 2.0 er meget forskellig fra version 1.0, men betjener sig af den feedback programmet, eller dets udskrifter, har fået igennem 10 år. Reaktionen har gennemgående været, at de steder, hvor programmet tolker efter elementfordeling, er de bedste. Sidst er der en række termer(kodeord), der anvendes i tydningen og en nærmere beskrivelse af, hvad disse står for. Elementfordeling For at udregne den korrekte elementfordeling skal man analysere: 1) Planeter i tegn 2) Planeter i huse 3) Planternes aspekter Denne beregning er meget kompleks, men man bør tage hensyn til alle tre faktorer. Mange astrologer tæller kun planeter i tegn. Planeter i tegn: Traditionel inddeles tegnene i elementer:

6 Ild-tegn : Vædder, Løve, Skytte Jord-tegn: Tyr, Jomfru, Stenbuk Luft-tegn: Tvilling, Vægt, Vandmand Vand-tegn: Krebs, Skorpion, Fisk Planeter i huse: Husene skal også medtages i en korrekt analyse og husene er: Ild Jord Luft Vand Som du kan se, er denne inddeling analog med tegnenes. I version 1.0 blev denne inddeling anvendt, men i version 2.0 er der en lille nuance: a) 9. hus opfattes som et blandet Ild-Luft hus. b) 11. hus opfattes som et blandet Luft-Ild hus. Dette betyder, at er Solen f.eks. i 9. hus, tælles der ikke kun point til elementet Ild, men også til elementet Luft. Halvtreds procent til hvert element. På samme måde med 11. hus. En person med Solen i 11.

7 hus fremviser således megen idérigdom(luft) og ikke kun handling og initiativ(ild). En person med Solen i 11. hus er ikke kun opfindsom(luft), men også aktiv og handlende(ild). I beregning af elementfordelingen tæller en planet i hus kun det halve af planeten i tegn. Giver du f.eks. Solen 10 point til Jord, når den er i et jordtegn, ja, så vil programmet kun give 5 point til Jord, såfremt Solen er i et jord-hus (2, 6, 10). Planeters indbyrdes aspekter: Her anvendes meget komplekse beregninger. Har en person f.eks. Solen i aspekt til Saturn, virker det langt hen ad vejen som Jord. Han er stræber efter status og er realistisk(jord). Planeternes aspekter inddeles i elementer afhængig af, hvilken ydre planet, der aspekter en af de indre planeter. Indre planeter: Månen, Solen, Merkur, Venus og Mars, samt ascendanten selv om dette ikke er en planet. En planet der aspekterer ascendanten nøjagtig påvirker altid personen meget. Ydre planeter: Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun og Pluto. De ydre planeter bestemmer elementet, såfremt de aspekter en indre planet.

8 I skemaet kan du se fordelingen: Jupiter Saturn Uranus Neptun Pluto Ild * * * Jord * Luft * Vand * * Som du kan se, vil f.eks. Jupiter (ydre planet) i aspekt til Månen (indre planet) give Ild-egenskaber. Aspektet tæller point til Ildelementet. Uranus er en Ild-Luft planet og Pluto er en ild-vand planet. F.eks. kan en person med Pluto på ascendanten i perioder være meget udadvendt og handlende(ild), men til andre tider passiv og indfølende(vand). I programmet starter et aspekt mellem en ydre og en indre planet med at tælle, når aspektet er indenfor 6 graders orbis og des mere nøjagtig aspektet er, des mere point tælles der. Der anvendes en lineær beregning. Giver f.eks. Saturn(Jord) i nøjagtig trigon til Solen (indre planet) 10 point, vil samme aspekt der er tre orbis grader fra eksakt give 5 point. Den samlede beregning: Vi har yderligere betjent os af matematiske beregninger, således er et element er stærkt, når de point som elementet har fået i den samlede beregning, svarer til øverste 12%-fraktil. Kun 12% af befolkningen bestemmes som værende stærk Ild. 12% af befolkningen bestemmes som værende stærk Luft etc. En sådan fremgangsmåde er i

9 overensstemmelse med statistikkens regler for, hvornår noget skiller sig ud fra det normale (de gennemsnitlige niveauer). På samme måde kan man finde ud af, om et element er markant svagt repræsenteret i tydningen. Ligeledes kan to elementer begge være fremhævede, og personlighedstypen analyseres derefter. Er både Ild og jord begge fremhævede(begge tilhører øverste 20-procents fraktil), så bliver der tale om en Ild-Jord type. En sådan type er meget udholdende, hårdfør og autonom. Vil du på egen hånd lære noget om de fire elementer, kan vi anbefale bogen: "Astrologi, Psykologi og De Fire Elementer" af Stephen Arroyo, Borgens Forlag. Du kan som sagt også lære det ved at følge med i de udskrevne tydninger ved at udskrive teksten med kommentarer(j). I tydningen af elementer er der som inspiration i version 2.0 anvendt noget materiale af psykologen Max Luscher. Han er professor i psykologi og international anerkendt for sine farvetest, der netop betjener sig af termer som ild, vand, jord og luft. Hans bidrag til udforskning af de fire elementer er yderst betydningsfuld, og han fortjener større opmærksomhed i astrologiske kredse. På dansk kan du læse mere om denne forskning i "Personlighedens Signaler", Hernovs Forlag.

10 I følgende skema kan du se, hvordan de fire elementer fungerer. OVERVUDERING (idol-jeg) FUNGERER GODT MED (normal-jeg) BANGE FOR (angst-jeg) ILD ophidselse spænding udmattelse JORD imponere soliditet tvang LUFT uafhængighed frihed tab VAND "bedøvelse" ro fremmedgjorthed OVERFUNKTION NORMALFUNKTION UNDERFUNKTION Hvert element kan optræde i normal-, over- og underfunktion. Der er tale om en normal-, over- og undervurdering af ens rolle. En person der f.eks. er meget ild-præget funger normalt godt med spænding, men overvurderer personen sig selv er spænding ikke længere nok og der fremstilles nu et krav om ophidselse eller pirring. Er selvtilliden lav fungerer en Ildtype ikke ubesværet med spænding, men kommer ud i udmattelse. Ofte ser man, at mænd mellem år, der er meget ild-præget snarere virker udmattet end vital. De har udbrændt sig selv, fordi de arbejder for hårdt.

11 Farver og elementer: Max Luscher forbinder elementerne med farve: AUTONOM HETERONOM EKSENTRISK Ild Rød Luft Gul KONCENTRISK Jord Grøn Vand Blå Du kan se, at Ild forbindes med farven rød. Denne farve, eller elementet, er selvbestemmende, den påvirkes ikke af andre eller ydre forhold; ligeledes er farven rød ekscentrisk, dvs. den bevæger sig væk fra et centrum(aktiv, udadvendt). Farven grøn eller elementet Jord er også selvbestemmende (autonom), men koncentrisk, dvs. den repræsenterer en sammenbindende kraft og kan derfor f.eks. holde orden på et system. De koncentriske elementer ønsker at bevare og skabe sammenhold, mens de ekscentriske elementer og farver ønsker løsrivelse og frigørelse. Allerede filosoffen Aristoteles arbejdede skematisk med de fire elementer og de fire urkvaliteter varm, kold, tør, fugtig. Disse begreber står netop for tilsvarende egenskaber, således er: Tør : autonom (selvstyrende, autoritær, upåvirkelig, vekselvirker ikke)

12 Fugtig: heteronom (vekselvirker med omgivelserne, lader sig styre) Varm : ekscentrisk (løsrivende, bevæger sig væk, adskillende) Kold : koncentrisk (sammenholdende, sammenbinder, trækker sammen) I Bogen "Astrologiens Idé fra Babylon til Big Bang-teorien" af Lars Steen Larsen, Erik Michael og Per Kjærgård Rasmussen, Gyldendals forlag, kan du læse mere om Aristoteles og hans arbejdes betydning for astrologiens historie og de fire elementer. De fire elementer kan også forbindes med de fire selvfølelser: Ild Selvtillid Luft Selvudfoldelse Jord Selvagtelse Vand Tilfredshed Selvtillid : følelse af egen styrke. Selvagtelse : min identitet er noget værd. Selvudfoldelse: har mulighed og frihed. Tilfredshed : jeg giver = jeg modtager. I afsnittet om selvfølelse anvendes dette skema. Yderligere tolkes såfremt et element er lavt. Er der normalfordeling spiller Månens tegn en stor rolle, sammen med ascendanten, for selvfølelsen. Månens tegn siger f.eks. noget om, hvilke basale behov, man skal have

13 opfyldt, for at have det godt med sig selv. Er Månen f.eks. i Vædder, er et basalt behov, at man kan ytre sig. Ascendanten viser også en adfærd, som man har det godt med. Planeterne og deres farver I Cosmic Mirror version 2.0 har planeterne fået farve. Disse farver sammen med elementerne anvendes på de første sider i udskrifterne fra programmet, inden det arbejder på et mere konventionelt grundlag. Planeterne har farver, der svarer til deres elementer (se tidligere). F.eks. får Jupiter farven Rød, fordi den tilhører elementet Ild. Disse farver kaldes planeternes normal-farver. F.eks. har Saturn normalfarven Grøn, hvorved den bliver autonom og koncentrisk. Den stræber efter soliditet (se tidligere). Under specielle omstændigheder kan planeterne skifte farve, nemlig ved evt. markant elementfordeling. Der er her i programmet anvendt to ekstra-farver, Lilla og Brun. Lilla: farven står for umodenhed, magisk ønsketænkning, men også stærk enhedsfølelse, identifikation og mystisk forening. Brun: farven står for sanselighed, begær, sikkerhed og frigørelse fra en ubehagelig eller spændingsfyldt situation. I programmet kan du se, hvornår de ydre planeter kan skifte farve. Jupiter: Normal-farven er Rød; den kan yderligere optræde som: Gul : opfindsom, kreativ, frihedsorienteret, fantasifuld.

14 Lilla : visionær, søgende, grænseoverskridende, magisk, barnlig. Grøn : (sjælden), er analytisk og vurderende. Uranus: normal-farven er Rød-Gul; den kan yderligere optræde som: Gul : opfindsom, nytænkende, går nye veje, frihedsbetonet. Rød : initiativrig, pioner, går forrest, producerer, ønsker facts. Grøn : organisator, arrangør. Neptun: normal-farven er Blå; den kan yderligere optræde som: Lilla : stærk kunstnerisk, healende, men også illusorisk, barnlig. Rød : autonom, selvstændig, initiativrig. Grøn : detaljebevidst, kritisk, økonomisk, administrativ. Pluto : Normalfarven er Rød-Blå; den kan yderlige optræde som: Brun : sanselig, begærlig, fysisk, borteliminere, udmattet. Blå : helhedssøgende, plejende, tilknyttet, familiær. Gul : skarp, analytisk, opfindsom, ønsker forbedringer. Rød : initiativrig, pioner, handlingsorienteret. Grøn : logisk, analytisk, stringent, organiserende. Uanset farve er planeten stadig sig selv. En Grøn Jupiter er stadig optimistisk og ekspansiv etc.

15 Hvis tydningskommentaren f.eks. forbinder Jupiter med farven Lilla betyder det, at Jupiter i horoskoper optræder så den faktisk ligner Neptun en hel del. Er Jupiter f.eks. i samme horoskop i kvadrat til Venus, vil dette aspekt have mange egenskaber tilfælles med Venus- Neptun aspekter. Du kan evt. slå op i en tydningsbog og se, hvad Venus kvadrat Neptun betyder, fordi aspektet i dette tilfælde også farves af denne tolkning. Under emnet parforhold er planeten dog ikke i programmet tolket på denne måde, men du kan selv i din private tolkning gå videre med dette. I programmet har vi lavet en moderat tolkning af planeternes farver. Er Jupiter f.eks. klassificeret som Lilla, vil det hus, som Jupiter står i være præget af et ønske om grænseoverskridelse, stærkt identifikation, enhedsfølelse, men også lette eller magiske løsninger. Får du f.eks. i dit eget horoskop en lilla Jupiter og står den f.eks. i 10 hus, ja, så vil du søge et arbejde, der er præget af idealisme, kunst (Lilla) eller humanitær arbejde. Samtidig kan du springe over, hvor gærdet er lavest. Et sidste eksempel: en person får en brun Pluto. Er den f.eks. i aspekt til Solen, Månen, Venus eller Mars viser det en stærk begærsnatur med stærke drifter. Samtidig en stærkt sensuelt karakter, der dog hurtigere udmattes end en normal-farvet Pluto (Rød-Blå). Brun har ikke samme energiniveau som Rød(Ild). Vedkommende motiveres meget af sikkerhed (en søgning efter faste rødder), ligeledes et meget stærkt Pluto-ønske om at borteliminere ubehagelig eller spændingsfyldte tilstande. Pluto er som Brun endnu mere transformerende end den normalt-farvede Pluto. Vi har som sagt kun anvendt disse tydningsteknikker i moderat grad, men du bør notere, når programmet giver en planet en anden farve end normal-farven. Du kan få meget ud af dette i tydning af planeten i hus og planetens aspekter.

16 Normalfordelte elementer I version 2.0 er der gjort langt mere ud af normal-fordelte horoskoper. Dette er horoskoper, hvor der ikke er er noget fremhævet element. I dette tilfælde tolkes Solens, Månens og ascendantens tegn. Først Sol og Måne, således at Solens triplicitet og Månens element tolkes. Der er tre tripliciteter: Kardinale tegn : Vædder, Krebs, Vægt og Stenbuk Fast tegn : Tyr, Løve, Skorpion og Vandbærer Bevægelige tegn : Tvilling, Jomfru, Skytte og Fisk Tegnene motiveres af: Kardinal : handling; identificerer sig med, hvad der er udrettet. Fast : opretholdelse; identificerer sig med status quo. Bevægelig: idéer og idealer; identificerer sig med disse. En person, der f.eks. har Solen i et kardinalt tegn og Månen i Ild, er en meget udadvendt, selvmotiveret, selvstyret og aktiv handlende person. Men også jeg-fokuseret. Positive og negative egenskaber. Dette tolkes på en traditionel måde: 1) I hvert aspekt er der positive muligheder, omend opposition (planeterne står overfor hinanden på

17 horoskoptegningen, dvs. der er ca. 180 grader mellem dem) og kvadraturen(planeterne er ca. 90 grader fra hinanden - set fra centrum af tegningen) også indeholder nogle problematikker. En trigon (120 grader), en sekstil (60 grader) og ofte konjunktionerne henviser mere til positive end til negative egenskaber. Programmet tolker på et tidspunkt disse enkeltaspekter. 2) Vigtigere er, om en planet både er stærk og modtager flere positive aspekter(trigon, sekstil og bestemte konjunktioner). I dette tilfælde er virkningen meget synlig. Er Mars f.eks. både stærk og overvejende positivt aspekteret, er der egenskaber som mod, handlekraft, viljestyrke og initiativ tilstede hos personen. 3) Et tegn såvel som et hus kan være meget fremhævet, og er planeterne i tegnet eller huset overvejende positivt aspekteret (flere positive end negative aspekter) og er herskeren over tegnet (dispositor) eller husherskeren også stærk og positivt aspekteret, vil tegnet eller huset bidrage med en række positive egenskaber. Hvordan dette tolkes, kan du også se i programmet. 4) Der kan være andre faktorer. Disse er medtaget i programmet. F.eks. kan en person have de fleste planeter over horisonten. De positive muligheder er her, at vedkommende ønsker at prøve kræfter med tilværelsen. Det giver altså et behov for at realisere sine muligheder. 5) På tilsvarende måde kan man gå frem, når mere negative egenskaber skal findes. Er Saturn f.eks. stærk og har den mange negative aspekter, ja, så kan personen være forkontrolleret og selvbegrænsende. Er der mange planeter i f.eks. Vædder, der alle er overvejende negativt aspekteret, ja, så kan personen få en række negative Vædder-egenskaber som f.eks. at ville have ret, dominere, være den bedste hele tiden.

18 Intellekt Her tolker programmet også traditionelt, men der tages hensyn til et aspekts styrke (til Merkur) samt til evt. elementfordelingen. Aspekterne sorteres efter styrke. Har en person f.eks. Merkur trigon Neptun i et meget nøjagtigt aspekt, samt Merkur kvadrat Saturn i et langt mindre eksakt aspekt, hvor orbis måske er 5,5 grad, ja, så lægger programmet mest vægt på (prioriterer først) Merkurs aspekt til Neptun. Er et horoskop normalfordelt, dvs. der er sædvanligvis god balance mellem de fire elementer, kan et aspekt bedre komme til udtryk i dens 'rene form'. Der er flere nuancer. Er eet element meget dominerende bliver mentaliteten også mere ensidig, omend dette kan repræsentere en styrke. Er Merkur f.eks. i trigon til Neptun og er Vand-elementet meget fremhævet, ja, så forstærker det fantasien og indlevelsesevnen, men hæmmer en konkret anvendelse af disse evner, fordi personen kan være for diffus. Erhverv Dette afsnit har oprindelig været et selvstændigt program, der nu er bygget ind i Version 2.0. Det er et managementprogram, der siger, hvordan du vil fungere som leder, såfremt du er det, og hvordan du vil fungere i almindelighed med arbejde, såfremt du ikke er leder. Programmet blev lanceret af nyhedsmagasinet Børsen i København 1988 i forbindelse med Uddannelsesdage 88, en præsentation af det danske kursusmarked. Ud af 45 udbud fik Cosmic Mirrors astrologiske management størst antal tilmeldinger. Det indbyggede erhvervsprogram er nylig forbedret. Såvel udskrift (teksterne) som styringssystemet er udbygget i forhold til 88-udgaven. Den nuværende erhvervsprofil kan du videresælge i dette program, men Cosmic Mirror har copyright.

19 Systemet er opbygget efter PAEI-modellen af Ichak Adizes. Denne model siger, at man i erhvervslivet kan møde fire rene typer ledere, Pruducenten(P), Administratoren(A), Entreprenøren(E) og Integratoren(I). Disse fire typer beskrives på en måde, der minder meget om Ild, Jord, Luft og Vand. Producent Ild Entreprenør Luft Administrator Jord Integrator Vand

20 PRODUCENT ADMINISTRATOR ENTREPRENØR INTEGRATOR FORMÅL MOTIVERES AF Ild skabe resultater selvmotivering ORIENTERING præstationsorientering STRESS ADFÆRD TANKEGANG NEGATIV ROLLE aggressiv slår i bordet levende, udadvendt, støjende det sande er det duelige Jord holde sammen på:systemet, strukturen, reglerne uorden, vedligeholdelse, bevarelse Luft ændre, forny, forandre, omforme, nyskabe nysgerrighed systemorienteret idéorienteret stædig, som at sparke til en gammel dyne velkontrolleret, diplomatisk og formel stringent, det sande er logisk begrundeligt, langsom, men dyb stikker af, har andet at se til levende, uforudsigelig, munter, åben og skiftende A-logisk, kende svaret og har løsning før begrundelsen, spontan Vand holde sammen på mennesker, team, kulturen nærhed, intimitet menneske- orienteret bliver ked af det, tager det nært følelsesbe- diktator pamper fantast martyr tonet, genert som ung, plejende og diplomatisk sammenligner,tænker i helheder, logik og intuition Cosmic Mirror har yderligere arbejdet med kombinationer af P, A, E og I. Adizes har i bogen Lederens Faldgruber, Børsens Forlag, selv beskrevet nogle kombinationer, men ikke alle mulige. Nedenstående er udarbejdet af Cosmic Mirror og afgørende for at forstå de fire

21 funktioners sammenspil. P + A (Ild + Jord) : Hårdtarbejdende P + E (Ild + Luft) : Igangsættende P + I (Ild + Vand): Motivator etc. P A P A E I hårdt arbejdende hårdt arbejdende igangsætter analytisk motivator god-father E igangsætter analytisk inspirator I motivator god-father inspirator Din erhvervsprofil vil svare til din elementfordeling, men ikke helt. Dette skyldes, at i erhverv trækker mange mennesker på deres ressourcer. Du kan f.eks. have normal eller gennemsnitlig styrke af luftelementet, men har du f.eks. en nøjagtig Merkur-Uranus trigon, vil denne fungere som E-funktion, og i din erhvervskode, vil du få nogle point lagt til din E-funktion, således at den bliver stærk. Der kan også ske det omvendte: nogle værdier kan trækkes ned.

22 Indre jeg Dette afsnit er udvidet i forhold til forrige udgave. Vi betjener os af en række 'aldre' for planeterne. Tydningskommentaren henviser til manualen, da det er for omstændeligt at forklare alle detaljer i den udskrevne tekst. Planeterne har knyttet bestemte aldersperioder til sig. En planet er således ikke lige aktiv hele livet igennem, men mest i dens periode. Desværre arbejder for få astrologer med planeter som periodehersker. En vigtig undtagelse er dog Thomas Ring og i "Astrologisk Menneskekundskab I " omtales planeterne og deres perioder. I den oprindelige græske astrologi blev en planet ofte kaldt Tidsstyrer. De erfaringer om planetperioder, der er anvendt i dette program, ligger tæt på de erfaringer som Thomas Ring har. Cosmic Mirrors Planet-perioder: MÅNEN: Denne er som tidshersker stærkest i perioden 0-28 år. SOLEN: a) 28 år - resten af livet, b) år. MARS : år. JUPITER: år. SATURN: 56 - (resten af livet) Disse spiller en rolle for den psykologiske udvikling. Er en person f.eks. 39 år gammel er vedkommende inde i Mars-perioden. Er Mars f.eks. i Løven, vil personen i denne periode udvikle nogle egenskaber fra Løvens tegn. Er Mars f.eks. i 9. hus i radix, vil arbejde med livsanskuelse eller uddannelse, evt. udland og rejser, spille en større rolle i denne periode, end normalt. Solen, og alt hvad den står for i horoskopet, kommer mere frem et sted i perioden år. Har en person f.eks. Solen i 4. hus, vil personen etablere sig meget på et

23 tidspunkt mellem det 28. og 35. år. Er en person over 56 år er både Solen og Saturn vigtigste periode-herskere. Skift & Forandring. I dette sidste afsnit henvises også til denne tydningsmanual, da det er for omstændeligt at forklare alle regler i detaljer. Bestemte tegn og aspekter fremmer 'skift', f.eks. skift i erhverv. Dette begreb kan også kaldes 'mange. Hvordan ser kan f.eks. om en person vil skifte job mange gange eller have flere ægteskaber? De tre dobbelt-tegn, Tvilling, Skytte og Fisk er forbundet med begrebet 'flere'. Det samme er negativt aspekteret (uharmonisk) Merkur (den må ikke være retrograd), negativt aspekteret Jupiter, negativt aspekteret Uranus, negativt aspekteret Neptun og til nogen grad Pluto. Som i almindelig astrologi skal man undersøge flere faktorer, når man undersøger etemne (et bestemt hus), nemlig: a) Evt. planet i huset. b) tegn på husspidsen. c) Herskerens (over tegnet på husspidsen) tegn og aspekter. d) Signifikatorens tegn og aspekter.

24 F.eks.: En person har Uranus i 7. hus (Parforhold). Uranus er overvejende uharmonisk aspekteret; dette indikerer 'skift' eller flere forhold. Er Tvilling f.eks. på 7. husspids, ja, så er det yderligere indikeret. Tvilling bidrager også til begrebet flere' eller 'mange. Er Venus (signifikator for parforhold) f.eks. yderligere i opposition til Neptun (Neptun får nu et uharmonisk aspekt og indikerer 'mange'), ja, så viser dette horoskop flere ægteskaber eller længerevarende parforhold. Modsætningen til 'skift' er de faste faktorer, nemlig Tyr, Løve og Skorpion, samt positive aspekter fra Saturn og i nogen grad fra Uranus. Programmet undersøger også styrken af denne modgående faktor (=stabilitet) inden den konkluderer om der er 'skift' på et livsområde. Termer Undertiden kan du støde på specielle begreber eller termer, når du anvender tydningskommentaren. Stærkeste planet; planetens styrke: Programmet vurderer også, hvor stærk en planet er. Dette gøres ved at undersøge planeten i hus, planeten i tegn, samt hvor stærkt aspekteret en planet er. Des flere aspekter den har, des stærkere bliver den. Er Merkur f.eks. i Jomfru (dens eget tegn) i 10. hus og med mange aspekter, ja, så bliver Merkur stærk. Stærkeste tegn, tegnets styrke: Programmet vurderer også, hvor stærkt hvert tegn er i horoskopet. Dette afhænger af antal planeter i tegnet og planeternes styrke (se forrige afsnit) samt af dispositors styrke (herskeren over tegnet). Der kan ske det, at et tegn uden planeten alligevel kan få en god styrke, når dispositor er stærk.

25 Stærkeste hus, husets styrke: Programmet vurderer også, hvor stærkt et hus er i horoskopet. Dette afhænger af antal planeter i huset og planeternes styrke, samt husherskeren styrke(herskeren over det tegn, der er på husspidsen). Der kan ske det, at et hus uden planeter alligevel kan få nogen styrke, når husherskeren står stærkt. Harmoniske og uharmoniske planeter. Programmet vurderer om en planet er overvejende positivt aspekteret eller overvejende negativt aspekteret. F.eks. vil en planet, der kun har sekstiler og trigoner (positive aspekter) bliver stærk harmonisk aspekteret. Har en planet f.eks. to positive aspekter og een negativ, bliver planeten overvejende positivt aspekteret. I programmet er der tal eller point for en planets harmoniske eller uharmoniske aspektering. Harmoniske eller uharmoniske tegn: Programmet vurderer også om et tegn er harmonisk eller uharmonisk og styrken af harmonien eller disharmonien). Dette gøres ved en samlet vurdering af de planeter der er i tegnet (om de er harm. eller uharm. aspekteret), samt dispositors harm. eller uharmoniske aspektering. Der kan ske det, at et tegn uden aspekter kan blive henholdsvis stærkeste harmoniske eller stærkeste uharmoniske tegn pga. dispositors aspektering.. Harmoniske eller uharmoniske huse: Programmet vurderer på samme måde som for tegn om et hus er overvejende harmonisk eller overvejende uharmonisk aspekteret (og styrken af harmonien eller disharmonien). Her tages husherskeren også med i vurderingen.

26 Aspektstyrke: Programmet vurderer styrken af et aspekt, aspektets styrke eller power. Dette afhænger af orbis og af de to involverede planeters styrke. Et aspekt med en orbis på 4 grader kan godt blive stærkere end et aspekt med en orbis på 2 grader, såfremt begge involverede planeter står stærkt (se: Stærkeste planet; planetens styrke) i horoskopet. Copyright (c) Lars Steen Larsen og Electric Ephemeris. 1997

Cosmic Mirror PARTNERHOROSKOP

Cosmic Mirror PARTNERHOROSKOP Cosmic Mirror PARTNERHOROSKOP Partnerhoroskopet er en computertydning i COSMIC MIRROR serien skrevet for Electric Ephemeris ARGUS astrologiprogram. Tydningen indeholder ikke selv planetberegninger etc.

Læs mere

Cosmic Mirror. Interaktivt Årshoroskop

Cosmic Mirror. Interaktivt Årshoroskop Cosmic Mirror Interaktivt Årshoroskop Denne horoskoptydning er et tilbehør til ARGUS astrologiprogrammet, der kan udskrive en forudsigelse for det kommende år og /eller for et antal måneder efter eget

Læs mere

Doryphorie (spydbærere) i den græske astrologi

Doryphorie (spydbærere) i den græske astrologi Doryphorie (spydbærere) i den græske astrologi - en tabt dimension i tydningen Susanne Denningsmann har skrevet en vigtig doktorgrad med titlen: Die astrologische Lehre der Doryphorie : eine soziomorphe

Læs mere

Cosmic Mirror Astrologiske computertydninger til Argus

Cosmic Mirror Astrologiske computertydninger til Argus Cosmic Mirror Astrologiske computertydninger til Argus Cosmic Mirror er en en serie på tre tydningsmoduler, der fås som tilbehør til Argus basisprogrammet., nemlig fødselshoroskop, partnerhoroskop og årshoroskop.

Læs mere

CORREX.XLI. Kündig-korrektionsmodul til ARGUS. Copyright (C) Electric Ephemeris 1997.

CORREX.XLI. Kündig-korrektionsmodul til ARGUS. Copyright (C) Electric Ephemeris 1997. CORREX.XLI Kündig-korrektionsmodul til ARGUS Copyright (C) Electric Ephemeris 1997. Dette tilbehørsprogram til ARGUS er omfattet af loven om ophavsret. Programmet er krypteret, og fungerer kun i forbindelse

Læs mere

Stjernerne i dig af Nina Bentzon- Ehlers

Stjernerne i dig af Nina Bentzon- Ehlers HISTORIA Stjernerne i dig af Nina Bentzon- Ehlers Bogens omslag samt de 12 stjernetegn er tegnet af Hanne Passer Stjernerne i dig Af Nina Bentzon-Ehlers HISTORIA »Stjernerne i dig«, ny revideret udgave

Læs mere

MotivationsAnalyse for

MotivationsAnalyse for www.motivationanalyzer.com MotivationsAnalyse for XXXX Gennemført Jun 7, 2016 1 Tillykke! Du sidder nu med resultatet af din netop gennemførte Motivationsanalyse. Det er din egen private test, og der er

Læs mere

Personlighedstest Iværksætterprofil i projektarbejde

Personlighedstest Iværksætterprofil i projektarbejde Personlighedstest Iværksætterprofil i projektarbejde Først kommer en række spørgsmål om dig som person. Du skal vælge det af de to udsagn, der bedst beskriver dig. 1. Hvilket udsagn beskriver dig bedst

Læs mere

MÅNEN - dit indre barn?

MÅNEN - dit indre barn? 1 MÅNEN - dit indre barn? Kenneth Sørensen www.visdomsnettet.dk 2 MÅNEN - dit indre barn? Af Kenneth Sørensen Den udviklingsorienterede astrologi betragter Månens placering i horoskopet, som et symbol

Læs mere

S T J E R N E T E G N

S T J E R N E T E G N STJERNETEGN Stjernetegn dit personlige smykke designet af Pernille Corydon Stjernetegn / Vedhæng 3 Look up at the stars and not down at your feet. Try to make sense of what you see, and wonder about what

Læs mere

KEMIguiden Vejledning. Rev. udgave april 2010

KEMIguiden Vejledning. Rev. udgave april 2010 KEMIguiden Vejledning Rev udgave april 2010 KEMIguiden Vejledning april 2010 2 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 2 Arbejdsgange i KemiGuiden 4 21 Oprettelse af en leverandør 4 22 Oprettelse af kategorier

Læs mere

Forord til Planetenergi meditationer

Forord til Planetenergi meditationer Forord til Planetenergi meditationer Følgende teknikker vil aktivisere dig og forøge din evne til at handle i hverdagen Hvad tilstræber teknikkerne Teknikkerne tilstræber at skabe harmoni, indre ro, balance

Læs mere

Nordplus Voksen toårigt udviklingsprojekt Syv online værktøjer til læringsvurdering Spørgeskema til beskrivelse af egen læringsprofil

Nordplus Voksen toårigt udviklingsprojekt Syv online værktøjer til læringsvurdering Spørgeskema til beskrivelse af egen læringsprofil Nordplus Voksen toårigt udviklingsprojekt Syv online værktøjer til læringsvurdering Spørgeskema til beskrivelse af egen læringsprofil Interfolk, september 2009, 1. udgave 2 Indhold Om beskrivelsen af din

Læs mere

Brøndby Kommune. Medarbejdertrivselsundersøgelse 2008

Brøndby Kommune. Medarbejdertrivselsundersøgelse 2008 Brøndby Kommune Medarbejdertrivselsundersøgelse 2008 Høj tilfredshed og stor fastholdelsesgrad drevet af glæde ved de nærmeste forhold ved arbejdet 1.950 medarbejdere deltog fin svarprocent på 75 totalt,

Læs mere

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 9: Rettelse af kursistopgaver (Del 1)

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 9: Rettelse af kursistopgaver (Del 1) Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 9: Rettelse af kursistopgaver (Del 1) Christoph Schepers Indhold I Ret opgaver i Word Markér fejl i farver (nemt og hurtigt).. Brug Words egne retteværktøjer:

Læs mere

Manual og Hjælp Skoletasken 2

Manual og Hjælp Skoletasken 2 Manual og Hjælp Skoletasken 2 I Skoletasken 2 - Hjælp Indhold I Introduktion 1 Velkomst 2... 2 2 Systemkrav... 2 3 Installation... 3 4 Skoletasken... 8 II Opsætning 10 1 Systemopsætning... 10 2 Bogopsætning...

Læs mere

IT Support Guide. Installation af netværksprinter (direkte IP print)

IT Support Guide. Installation af netværksprinter (direkte IP print) IT Support Guide Denne guide er hentet på www.spelling.dk Program: Microsoft Windows Vista Program sprog version: ENG (US) Guide emne: Installation af netværksprinter (direkte IP print) Publikationsnr.:

Læs mere

Tarotkortenes bud på stjernerne juli 2014.

Tarotkortenes bud på stjernerne juli 2014. Tarotkortenes bud på stjernerne juli 2014. Vædderen: På hovedet. På hovedet. På hovedet. Ærkeenglen Jeremiel er englen der hjælper dig med at evaluere dit liv, brug ham. Du skal tillade dig selv at sprede

Læs mere

Det udviklende samvær Men hvorvidt børn udvikler deres potentialer afhænger i høj grad af, hvordan forældrenes samvær med børnene er.

Det udviklende samvær Men hvorvidt børn udvikler deres potentialer afhænger i høj grad af, hvordan forældrenes samvær med børnene er. Også lærere har brug for anerkendelse (Jens Andersen) For et par måneder siden var jeg sammen med min lillebrors søn, Tobias. Han går i 9. klasse og afslutter nu sin grundskole. Vi kom til at snakke om

Læs mere

COSMIC MIRROR SYNASTRI. Partnerhoroskop. udarbejdet for: Hanne og Jens. Tekst og Fortolkning fra Cosmic Mirror

COSMIC MIRROR SYNASTRI. Partnerhoroskop. udarbejdet for: Hanne og Jens. Tekst og Fortolkning fra Cosmic Mirror COSMIC MIRROR SYNASTRI Partnerhoroskop udarbejdet for: Hanne og Jens Tekst og Fortolkning fra Cosmic Mirror Copyright 1999 Cosmic Mirror & AstroScan Copenhagen INDHOLD INDLEDNING DATA BENYTTET VED ANALYSEN

Læs mere

Hvis du altid vil starte med fuldskærm, klik på start.htm i stedet for index.htm

Hvis du altid vil starte med fuldskærm, klik på start.htm i stedet for index.htm BETJENINGSVEJLEDNING Når du er på start siden (index.htm), vælg altid fuld skærm. Herved får du bedre plads til at se på tegningerne. Du kan også klikke på F11 på tastaturet. Hvis du altid vil starte med

Læs mere

Kompetenceafklaring. Hvordan og hvorfor

Kompetenceafklaring. Hvordan og hvorfor Kompetenceafklaring Hvordan og hvorfor Alice i eventyrland "Søde, lille filurkat," begyndte hun, meget forsigtigt hun vidste jo nemlig slet ikke, om den kunne lide at blive tiltalt på den måde! Men katten

Læs mere

Manual for installation og brug af Ad-aware version 2007

Manual for installation og brug af Ad-aware version 2007 Manual for installation og brug af Ad-aware version 2007 af Anette Behrendt Copyright 2007 og alle rettigheder forbeholdt. NB. Du kan aktivere links, ved at klikke på den tynde streg, så bliver du ført

Læs mere

- Kærlighed, fred og frihed til alle

- Kærlighed, fred og frihed til alle - Kærlighed, fred og frihed til alle Sådan tolker du dine årstalsrækker Af August Darius Danielsson Side 1 Forord: Årstalsrækkerne er et af numerologens stærkeste værktøjer, der med fuld præcision kan

Læs mere

Camilla Parker Bowles Prince Charles Synastri

Camilla Parker Bowles Prince Charles Synastri AstroScan Camilla Parker Bowles Prince Charles Synastri Placidus huse COSMIC MIRROR SYNASTRI Partnerhoroskop udarbejdet for: Camilla Parker Bowles og Prince Charles Tekst og Fortolkning fra Cosmic Mirror

Læs mere

Horoskopets rod del 3

Horoskopets rod del 3 Horoskopets rod del 3 I del 1 beskrev jeg, hvordan planeterne i sin urfase har et fastlagt tilhørsforhold til bestemte stjernetegn. Man siger, de hersker over tegnet. Denne oplysning er vigtig. Taler vi

Læs mere

Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter

Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter For at starte opsætningen af produktet, downloades programmet ved at gå til nedstående link, og vælge under Privat praktiserende

Læs mere

Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før.

Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før. Kald 3 - The Power of why. I dag skal vi tale om HVORFOR du ønsker det, du ønsker. Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før. Derfor er det super vigtigt, at du har god

Læs mere

De ydre planeters tegnskift

De ydre planeters tegnskift De ydre planeters tegnskift Saturn, Uranus, Neptun og Pluto er de ydre planeter i vores solsystem. De er transpersonelige planeter (dog omtales Saturn normalt ikke som transpersonelig men som værende på

Læs mere

På opdagelse i Mandelbrot-fraktalen En introduktion til programmet Mandelbrot

På opdagelse i Mandelbrot-fraktalen En introduktion til programmet Mandelbrot Jørgen Erichsen På opdagelse i Mandelbrot-fraktalen En introduktion til programmet Mandelbrot Hvad er en fraktal? Noget forenklet kan man sige, at en fraktal er en geometrisk figur, der udmærker sig ved

Læs mere

Oven over skyerne..! Få alt at vide om rumfart, rumstationer og raketter hér: http://www.geocities.ws/johnny97dk/rumfart/index.htm

Oven over skyerne..! Få alt at vide om rumfart, rumstationer og raketter hér: http://www.geocities.ws/johnny97dk/rumfart/index.htm Oven over skyerne..! Du skal lære mennesker, steder og ting ude i rummet og på jorden hvor du bor Du skal lære om stjernetegnene Du skal lave din egen planet-rap Du skal skrive et brev fra Månen Du skal

Læs mere

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Softwareinstallationsvejledning Dansk LB9154001 Indledning Egenskaber P-touch Editor Printer Driver P-touch Address Book (kun Windows ) Gør det let at oprette et bredt

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere 1 Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er en side, der skal samle alle de relevante dokumenter, informationer og kurser til rygestoprådgivere på et sted. Det

Læs mere

Det Rene Videnregnskab

Det Rene Videnregnskab Det Rene Videnregnskab Visualize your knowledge Det rene videnregnskab er et værktøj der gør det muligt at redegøre for virksomheders viden. Modellen gør det muligt at illustrere hvordan viden bliver skabt,

Læs mere

Selvevaluering - Hjemly Idrætsefterskole 2012-13

Selvevaluering - Hjemly Idrætsefterskole 2012-13 Selvevaluering - Hjemly Idrætsefterskole 12-13 Selvevalueringen tager sit udgangspunkt i skolens værdigrundlag. Hovedsigtet i dette skoleårs evalueringsrunde har sit fokusfelt omkring: at undersøge de

Læs mere

SÅ ER DET SLUT MED PAPIR

SÅ ER DET SLUT MED PAPIR SÅ ER DET SLUT PREBEN MEJER Direktør for Innovation Lab MED PAPIR 8 SYSTIMES Fremtidens forlag må simpelthen leve og ånde i en elektronisk verden. En diskussion af undervisningsteknologi ville vel ikke

Læs mere

¾ ± ¾ ± Hobbytekets Astrologi og Horoskoper - www.wow.z-up.dk - www.windowcolor.synonym.dk - Tlf. 97561906. Parforholdsanalyse mellem Herre og Kvinde

¾ ± ¾ ± Hobbytekets Astrologi og Horoskoper - www.wow.z-up.dk - www.windowcolor.synonym.dk - Tlf. 97561906. Parforholdsanalyse mellem Herre og Kvinde } «Kvinde ƒ 1,37 ª [ 19,43 š 12 1 11 ª 10 7,21 11 9,05 11 ¾ 26,02 11 ± 28,04 11 0,08 «2 15,35 Ð 10 17,12 Š 7 11,27 ª 1 17,28 3 ˆ 13,59 ª 1 12,28 Ð 10 12,28 } 4 ˆ 2 9 Partners Hus 09 06 08 08 08 08 10 07

Læs mere

Sophie:56 ISSN

Sophie:56 ISSN Sophie:56 ISSN 1602-9631 Sophie Brahe (1556 1643) var Danmarks første kvindelige astrolog Astrologen Brachma FAGHISTORIE af Claus Houlberg Det er lykkedes Astrologisk Museum at opspore en meget tidlig

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken og gør en skelsættende forskel!

Bryd vanen, bøj fisken og gør en skelsættende forskel! Bryd vanen, bøj fisken og gør en skelsættende forskel! Workout den 22. Oktober 2015 Det er ikke den stærkeste eller mest intelligente der overlever, men den der er mest forandringsvillig Charles Darwin

Læs mere

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget.

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Læreplaner 2013 Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Baggrund: I år 2004 blev der fra ministeriets side, udstukket en bekendtgørelse om pædagogiske læreplaner i alle dagtilbud. Det var seks temaer, der

Læs mere

Tastevejledning Windows XP

Tastevejledning Windows XP Tastevejledning Windows XP Tastevejledningen dækker den danske udgave af Windows XP. Der er taget udgangspunkt i en standard installation, hvor der ikke er foretaget tilpasninger i skærmopsætning, valg

Læs mere

Modul 8: Clouds (Lagring af filer)

Modul 8: Clouds (Lagring af filer) Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 8: Clouds (Lagring af filer) Del I Christoph Schepers Studieskolen 8/2012 Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Installer Dropbox (punkt 1-3).. 3 Åbn Dropbox

Læs mere

Sådan skaber du dialog

Sådan skaber du dialog Sådan skaber du dialog Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe ejerskab og engagement hos dine medarbejdere. Øge medarbejdernes forståelse for forskellige spørgsmål og sammenhænge (helhed og dele).

Læs mere

Windows XP. Tilpasning af computeren

Windows XP. Tilpasning af computeren Side 1 af 12 Windows XP Tilpasning af computeren Indhold Indhold...1 Indledning...2 Mus...2 Venstrehåndet...2 Dobbeltklikke...2 Musemarkøren...3 Musens følsomhed...3 Scrollehjul...4 Indstilling af Skærm...4

Læs mere

Installation af DriverPrint - Windows

Installation af DriverPrint - Windows Installation af DriverPrint - Windows DriverPrint er hvor du installer FollowMePrint printeren på din computer, hvilket giver dig mulighed for at printe direkte fra dokumentet i stedet for at printe det

Læs mere

Grafisk design. Kommunikation/it Roskilde Tekniske Gymnasium 12/12-08. Klasse 1.2 Tamana og Sesilje

Grafisk design. Kommunikation/it Roskilde Tekniske Gymnasium 12/12-08. Klasse 1.2 Tamana og Sesilje Grafisk design Kommunikation/it Roskilde Tekniske Gymnasium 12/12-08 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Farver... 4 Kompositioner... 7 Typografi... 8 Praktisk arbejde... 10 Vores rapport opbygning...

Læs mere

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du får en bedre, mere støttende relation til dig selv. Faktisk vil jeg vise dig hvordan du bliver venner med dig selv, og især med den indre kritiske

Læs mere

Vær ærlig overfor dig selv nu. Det her er din chance for at ændre livets tilstand.

Vær ærlig overfor dig selv nu. Det her er din chance for at ændre livets tilstand. Livshjulet? Livshjulet er et stykke selvudviklingsværktøj som har eksisteret i mange, mange år. Livshjulet er et meget simpelt stykke værktøj, som kan give dig en god ide om, hvordan dit liv fungerer lige

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vokal Command v.1 manual

Indholdsfortegnelse. Vokal Command v.1 manual Indholdsfortegnelse Installation... 2 Første gang programmet startes...7 Konfiguration... 7 Hvad er en kommando... 8 Fonetisk forskel... 8 Gemme dine indstillinger...9 Træning af kommando... 9 Avanceret

Læs mere

Kompetencehjulet og Skolebarometeret Tillæg til: Vejledning for brugere af Version 3.0 - generel og nyttig viden -

Kompetencehjulet og Skolebarometeret Tillæg til: Vejledning for brugere af Version 3.0 - generel og nyttig viden - Kompetencehjulet og Skolebarometeret Tillæg til: Vejledning for brugere af Version 3.0 - generel og nyttig viden - 2 Tekniske forudsætninger: Programmet kan normalt afvikles i almindeligt brugte browsere.

Læs mere

Det gælder uanset om vi besøger en kær ven eller en virksomhed.

Det gælder uanset om vi besøger en kær ven eller en virksomhed. Du træder ind af døren og selvom det er længe siden du var her sidst, mærker du med det samme, hvor du er. Det store mahognispejl i midten af lokalet, lampen der altid står tændt og de friske blomster

Læs mere

Velkommen til Kaffemøde

Velkommen til Kaffemøde Velkommen til Kaffemøde Høj svarprocent Høj svarprocent, højt engagement - det forpligter Scandi Standard total 87% Danpo total 94% Group Operations, Danpo 96% Group Procurement 100% HR 100% Ledergruppen,

Læs mere

ER DU OGSÅ SÆRLIGT SENSITIV?

ER DU OGSÅ SÆRLIGT SENSITIV? ER DU OGSÅ SÆRLIGT SENSITIV? Særligt sensitive mennesker Man er mere modtagelige over for indtryk, fordi nervesystemet er mere fintfølende. Indtryk bearbejdes mere detaljeret og nuanceret og opleves derfor

Læs mere

Websitet handler om websitet i sin helhed, dvs. hvor mange besøgende du har i alt osv.

Websitet handler om websitet i sin helhed, dvs. hvor mange besøgende du har i alt osv. Statistikmodulet. Statistikmodulet er et grundlæggende værktøj til at forstå og analysere trafikken på dit website, og det kan du benytte til mange ting, lige fra at se hvor mange besøgende du har, til

Læs mere

I Windows fil struktur er der følgende ting Drev, Mapper, Filer og Genveje.

I Windows fil struktur er der følgende ting Drev, Mapper, Filer og Genveje. Windows Fil Struktur I Windows fil struktur er der følgende ting Drev, Mapper, Filer og Genveje. Hvad er et drev Et drev, er en afgrænsning af fil strukturen. Når du går ind på et drev vil du stå i roden

Læs mere

Opstart af ny bedrift i Næsgaard Mark og Næsgaard Markkort. (opdateret 31.03.2016)

Opstart af ny bedrift i Næsgaard Mark og Næsgaard Markkort. (opdateret 31.03.2016) Opstart af ny bedrift i Næsgaard Mark og Næsgaard Markkort (opdateret 31.03.2016) Marts 2016 Indholdsfortegnelse Download og installation... 2 Opstart af ny Bedrift - trin for trin vejledning... 3 Grundoplysninger...

Læs mere

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server. Startvejledning

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server. Startvejledning Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server Startvejledning ESET Smart Security leverer avanceret beskyttelse af din computer mod skadelig kode. Baseret på ThreatSense -scanningsmotoren, som

Læs mere

Trænings vejledning - Målmand Copyright Sten Jensen 2009. Trænings vejledning til målmand : Sten Jensen 51 30 78 38 1

Trænings vejledning - Målmand Copyright Sten Jensen 2009. Trænings vejledning til målmand : Sten Jensen 51 30 78 38 1 Trænings vejledning til målmand : Sten Jensen 51 30 78 38 1 Indholdsfortegnelse : Forord side 3-5 Områder målmænd bør trænes i side 6 Grundlæggende teknik målmænd side 7-9 De 10 trænerbud side 10 Planlægning

Læs mere

5 7. klasse. Virksomhed og skolebod - MC Elle og Soul-Kitchen

5 7. klasse. Virksomhed og skolebod - MC Elle og Soul-Kitchen 5 7. klasse. Virksomhed og skolebod - MC Elle og Soul-Kitchen På Ellemarkskolen har 7. klasse normalt skolebod en gang om året. Her tjener de penge til deres kommende lejrskole. I dette skoleår har skoleboden

Læs mere

INDLEDNING Bogens målgruppe 11 Ingen læse-rækkefølge 11 Bogens filosofiske udgangspunkt 11 Filosofi og meditation? 12 Platon hvorfor og hvordan?

INDLEDNING Bogens målgruppe 11 Ingen læse-rækkefølge 11 Bogens filosofiske udgangspunkt 11 Filosofi og meditation? 12 Platon hvorfor og hvordan? Indhold INDLEDNING Bogens målgruppe 11 Ingen læse-rækkefølge 11 Bogens filosofiske udgangspunkt 11 Filosofi og meditation? 12 Platon hvorfor og hvordan? 14 INDFØRING Filosofi 16 Filosofi spørgsmål og svar

Læs mere

- Om at tale sig til rette

- Om at tale sig til rette - Om at tale sig til rette Af psykologerne Thomas Van Geuken & Farzin Farahmand - Psycces Tre ord, der sammen synes at udgøre en smuk harmoni: Medarbejder, Udvikling og Samtale. Det burde da ikke kunne

Læs mere

I N T E R P R E T H O G A N D E V E L O P HOGAN PERSONALITY INVENTORY. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779. Dato: 01 August 2012

I N T E R P R E T H O G A N D E V E L O P HOGAN PERSONALITY INVENTORY. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779. Dato: 01 August 2012 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P I N T E R P R E T HOGAN PERSONALITY INVENTORY Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 Dato: 01 August 2012 2 0 0 9 H O G A N A S S E S S M E N T S Y

Læs mere

BLIV VEN MED DIG SELV

BLIV VEN MED DIG SELV Marianne Bunch BLIV VEN MED DIG SELV - en vej ud af stress, depression og angst HISTORIA Bliv ven med dig selv - en vej ud af stress, depression og angst Bliv ven med dig selv Copyright Marianne Bunch

Læs mere

ALSIDIG PERSONLIG UDVIKLING

ALSIDIG PERSONLIG UDVIKLING Udviklingsprogrammet FREMTIDENS DAGTILBUD LÆRINGSTEMA ALSIDIG PERSONLIG UDVIKLING Indhold 3 Indledning 4 Barnets Alsidige personlige udvikling i Fremtidens Dagtilbud 6 Læringsområde Barnets Selvværd 8

Læs mere

Sådan får du Salmebogen på CD-ROM til at fungere i Internet Explorer 7 både under Windows XP og Windows Vista

Sådan får du Salmebogen på CD-ROM til at fungere i Internet Explorer 7 både under Windows XP og Windows Vista Sådan får du Salmebogen på CD-ROM til at fungere i Internet Explorer 7 både under Windows XP og Windows Vista Beskrivelse af fejlen Salmebogen på CD-ROM har visse problemer med at fungere i Internet Explorer

Læs mere

Peter Horn. Top of Mind. Håndbog i personlig branding

Peter Horn. Top of Mind. Håndbog i personlig branding 1 Peter Horn Top of Mind Håndbog i personlig branding Peter Horn & Co. Aps. 2011 Alle rettigheder forbeholdes Peter Horn & Co. Klareboderne 10 DK-1115 København K 2 Kapitel 8: Vind familie og venner Nærhed

Læs mere

Installation af Soho Printere på Mac - Version 1. Rev. 5 1

Installation af Soho Printere på Mac - Version 1. Rev. 5 1 Installation af Soho Printere på Mac - Version 1. Rev. 5 1 Installation af printere i Soho og Noho med standard PCL I dette eksempel bruges SohoCanon1F (Printer i Soho på første 1.sal) under installation

Læs mere

10 principper bag Værdsættende samtale

10 principper bag Værdsættende samtale 10 principper bag Værdsættende samtale 2 Værdsættende samtale Værdsættende samtale er en daglig praksis, en måde at leve livet på. Det er også en filosofi om den menneskelige erkendelse og en teori om,

Læs mere

1 Start installation. 2 Vælg Kør. Installation af Næsgaard Mark.NET og konvertering af data

1 Start installation. 2 Vælg Kør. Installation af Næsgaard Mark.NET og konvertering af data Installation af Næsgaard Mark.NET og konvertering af data Generelt Opdatér det gamle program til version 13.0 Tøm PocketMark Kode Denne vejledning beskriver, hvordan du installerer det nye Næsgaard Mark.NET

Læs mere

Spørgsmålet er; hvornår har du sidst målrettet trænet din vilje og dit kendskab til dig selv?

Spørgsmålet er; hvornår har du sidst målrettet trænet din vilje og dit kendskab til dig selv? 2006 Autentisk lederskab Moderne lederskab handler i dag ligeså meget om, hvem du er, som hvad du har opnået. Vi mener, at medarbejdere motiveres af ledere, der tør være sig selv i rollen som leder. Det

Læs mere

UnderviserNet. Vejledning til. DOF Data 2010 Side 1

UnderviserNet. Vejledning til. DOF Data 2010 Side 1 Vejledning til DOF Data 2010 Side 1 Hvad er? er er et web-baseret net udviklet til det administrative system DoCAS, hvor du som underviser, foredragsholder eller andet kan få adgang til data vedrørende

Læs mere

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk.

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Det første man skal gøre sig klart er, hvor man som udgangspunkt vil lægge sine fotografier. Især når man er mange, der bruger den samme computer,

Læs mere

BIM Shark brugervejledning v1 Februar 2016

BIM Shark brugervejledning v1 Februar 2016 Indholdsfortegnelse 1 BIM Shark's mission... 2 2 Kom godt i gang... 2 2.1 Oprettelse af bruger... 2 2.2 Oprettelse af virksomhed... 3 2.3 Inviter medlemmer/accepter invitation/sende invitationer... 3 2.3.1

Læs mere

Citater fra: Af Jes Dietrich

Citater fra: Af Jes Dietrich Citater fra: Hjertet og Solar Plexus Erindringens Tale Balancepunktet Af Jes Dietrich Dit liv er en stor proces af valg med det formål at udvikle dig selv og elske dig selv mere. Den dag du ikke behøver

Læs mere

Forældretilfredshed 2015

Forældretilfredshed 2015 Antal svar: 23, svarprocent: 77% INFORMATION OM UNDERSØGELSEN Forældretilfredshed 2015 er et samarbejde mellem Daginstitutionernes Lands-Organisation (DLO) og konsulentvirksomheden SURVIO. Formålet er

Læs mere

_ MOBIL OG MAIL. MARKER HVOR MEGET PRESSET FYLDER Helt uenig Helt enig

_ MOBIL OG MAIL. MARKER HVOR MEGET PRESSET FYLDER Helt uenig Helt enig TEST AF GLÆDEN - TESTSKEMAER 68 talenter har deltaget i de forskellige test af glæden. Testene er bygget op over tre primære spørgeskemaer, og testene er suppleret med interview og iagttagelser med fokus

Læs mere

Installationsvejledning for CAB Service Platform med CABInstall

Installationsvejledning for CAB Service Platform med CABInstall Installationsvejledning for CAB Service Platform med CABInstall Innehåll INDLEDNING... 2 INSTALLATION... 3 AVANCERET INSTALLATION... 10 YDERLIGERE INFORMATION... 11 Proxy... 11 Side 1 af 12 Indledning

Læs mere

Mamut Anlægsregister Introduktion

Mamut Anlægsregister Introduktion Mamut Anlægsregister Introduktion This program includes software developed by Skybound Software (http://www.skybound.ca) Mamut Anlægsregister INDHOLD 1 OM MAMUT ANLÆGSREGISTER... 1 2 INSTALLATION... 2

Læs mere

Noas ark. en historisk beretning?

Noas ark. en historisk beretning? Noas ark en historisk beretning? Noas ark - en historisk beretning? 1) Hvordan kan en så lille båd, indeholder så mange dyr? 2) Hvordan fik Noa alle dyrene med på arken? 3) Hvad med alt vandet? 4) Globalt

Læs mere

Mini guides til eksamen

Mini guides til eksamen Mini guides til eksamen Indhold PRÆSENTATIONSTEKNIK FORBEREDELSE NERVØSITET KONCENTRATION MINDSET KOMMUNIKATION 5 6 Præsentationsteknik Husk følgende 7 gode råd om Præsentationsteknik under eksamen: Fødder:

Læs mere

In stal l ati on sv ejl edn i n g er ti l di gi tal e n o- tesbøger

In stal l ati on sv ejl edn i n g er ti l di gi tal e n o- tesbøger Dato 15. marts 2016 Sagsbehandler Kim N. Eriksen Mail kine @vd.dk Telefon +45 2544 7014 Dokument 16/03534-1 Side 1 / 29 In stal l ati on sv ejl edn i n g er ti l di gi tal e n o- tesbøger 1. Introduktion

Læs mere

Installationsvejledning. ViTre til Mac. Version 2.0, udgave 1, december 2015

Installationsvejledning. ViTre til Mac. Version 2.0, udgave 1, december 2015 Side 1 Installationsvejledning ViTre til Mac Version 2.0, udgave 1, december 2015 Indholdsfortegnelse Copyright bestemmelser... 2 Hvad er ViTre... 3 Systemkrav... 4 Installation... 5 Side 2 Copyright bestemmelser

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien For nogen tid siden efterlyste jeg i et forum et nyt ord for håndflash, da det nok ikke er det mest logiske

Læs mere

Velkommen til ABC Analyzer! Grundkursusmanual 2 vil introducere dig til ABC Analyzers mere avancerede funktioner, bl.a.:

Velkommen til ABC Analyzer! Grundkursusmanual 2 vil introducere dig til ABC Analyzers mere avancerede funktioner, bl.a.: Velkommen til ABC Analyzer! Grundkursusmanual 2 vil introducere dig til ABC Analyzers mere avancerede funktioner, bl.a.: Kategoriseringer uden ABC-kategorier Krydstabel (trebenede) Beregnede og avancerede

Læs mere

SmartAir TS1000. Daglig brug

SmartAir TS1000. Daglig brug SmartAir TS1000 Daglig brug Indhold Brugere... 4 Opret brugere... 4 Brugerliste vinduet... 5 Knapper... 5 Grupper... 6 Søg bruger... 7 Rapport vinduet (brugere)... 7 Døre... 8 Opret døre... 8 Dørliste

Læs mere

Afgræns det. Det unikke på den enkle måde. Selve spillet

Afgræns det. Det unikke på den enkle måde. Selve spillet TÆNK FØR DU UDSKRIVER Afgræns det Selve spillet Afgræns det hjælper eleverne med at formulere og stille spørgsmål om en bred vifte af emner. Spillet fremmer analytisk tænkning hos børnehavebørn og elever

Læs mere

ursisthæfte Dokumentation for deltagelse i DHFs Træneruddannelse Navn Forening

ursisthæfte Dokumentation for deltagelse i DHFs Træneruddannelse Navn Forening D H F s T R Æ N E R U D D A N N E L S E ursisthæfte Navn Forening Dokumentation for deltagelse i DHFs Træneruddannelse Velkommen - som kursist på Dansk Håndbold Forbunds Træneruddannelse For alle trænere

Læs mere

HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE?

HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE? HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE? En øvelse i at blive bevidst omkring de områder af dit liv hvor du holder dig selv tilbage Basisbehov Jeg udsætter ofte at spise selvom jeg er sulten eller skipper/glemmer

Læs mere

Dynamicweb Exchange Opsætning

Dynamicweb Exchange Opsætning Brugervejledning Dynamicweb Exchange Opsætning OUTLOOK 2003 Document ID: UG-4008 Version: 1.30 2006.07.04 Dansk UG-4008 - Dynamicweb Exchange Opsætning, Outlook 2003 JURIDISK MEDDELELSE Copyright 2005-2006

Læs mere

Danmark. - i perspektiv. Forårskvartalet Uranus Pluto kvadraten

Danmark. - i perspektiv. Forårskvartalet Uranus Pluto kvadraten Danmark - i perspektiv Forårskvartalet 2016 Med en velkomst til det kosmiske nytår stilles følgende spørgsmål: Hvad handler et Mars år om? Har FN udlevet sin rolle i den form, den har i dag? Hvordan er

Læs mere

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE 1 Talentudviklingsholdet i AARHUS BILLED- OG MEDIESKOLE er for unge fra 15-19 år. Holdet er et 2-årigt forløb med undervisning 1 gang om ugen. Vi samarbejder med ARoS,

Læs mere

Vejledning. Vejledning til Trio Opgørelse af lærer

Vejledning. Vejledning til Trio Opgørelse af lærer til Trio Opgørelse af lærer Hvornår skal en lærer opgøres? Du kan have brug for at skulle opgøre en lærer, hvis vedkommende: stopper går på barsel uden løn fra skolen ændrer beskæftigelsesgrad. Skal en

Læs mere

En mini e-bog til dig fra Solrød Kommune i samarbejde med Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB

En mini e-bog til dig fra Solrød Kommune i samarbejde med Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB En mini e-bog til dig fra Solrød Kommune i samarbejde med Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB Kan du svare klart på alle 7 spørgsmål

Læs mere

HÅNDVÆRKSRÅDETS SMV-KONJUNKTURVURDERING, JANUAR 2007

HÅNDVÆRKSRÅDETS SMV-KONJUNKTURVURDERING, JANUAR 2007 SMV-KONJUNKTURVURDERING JANUAR 2007 HÅNDVÆRKSRÅDETS SMV-KONJUNKTURVURDERING, JANUAR 2007 OM HÅNDVÆRKSRÅDET Håndværksrådet arbejder for at sikre små og mellemstore virksomheder de bedste betingelser for

Læs mere

Læringsmål og indikatorer

Læringsmål og indikatorer Personalets arbejdshæfte - Børn på vej mod børnehave Århus Kommune Børn og Unge Læringsmål og indikatorer Status- og udviklingssamtale. Barnet på 2 3 år 1. Sociale kompetencer Barnet øver sig i sociale

Læs mere

INFORMATIONSBREV FRA ASTROLOGISK MUSEUM

INFORMATIONSBREV FRA ASTROLOGISK MUSEUM ISSN 1602-9231 Elektionsastrologi Kunsten at finde det rigtige tidspunkt Af Claus Due Elektionsastrologi beskæftiger sig med at vælge det rette tidspunkt for et forehavende. Elektion kommer af latin electio,

Læs mere

Kom godt i gang med OneDrive

Kom godt i gang med OneDrive Kom godt i gang med OneDrive Office365 er en mulighed for lærere og elever at bruge en office-pakke på egne enheder - man kan downloade det til brug på pc - mac - tablets og smartphones, i alt op til 5

Læs mere

imo-learn MOVED BY LEARNING

imo-learn MOVED BY LEARNING imo-learn MOVED BY LEARNING Lær inkorporeret læring at kende, lær imo-learn at kende imo-learn MOVED BY LEARNING imo-learn omdefinerer den måde, vi lærer på, og sikrer en revolutionerende ny læringsoplevelse.

Læs mere

Læsetræning 2B. Margaret Maggs & Jørgen Brenting. - læs og forstå. illustration: Birgitte Flarup

Læsetræning 2B. Margaret Maggs & Jørgen Brenting. - læs og forstå. illustration: Birgitte Flarup Læsetræning 2B - læs og forstå Margaret Maggs & Jørgen Brenting illustration: Birgitte Flarup Denne bog er hentet fra Baskervilles Depot som e-bog til udskrivning på egen printer. Ved at købe adgang til

Læs mere