Denne sammenfatning repræsenterer ikke de fuldstændige forsikringsvilkår - de fuldstændige vilkår og betingelser findes på forsikringsbeviset.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Denne sammenfatning repræsenterer ikke de fuldstændige forsikringsvilkår - de fuldstændige vilkår og betingelser findes på forsikringsbeviset."

Transkript

1 MICROSOFT FORSIKRING OVERSIGT DETTE ER VIGTIG INFORMATION SOM BØR LÆSES Denne sammenfatning repræsenterer ikke de fuldstændige forsikringsvilkår - de fuldstændige vilkår og betingelser findes på forsikringsbeviset. Forsikringsgiver for denne forsikring er AmTrust Europe Limited, Market Square House, St James s Street, Nottingham, NG1 6FG (registreringsnummer ), der er godkendt af Prudential Regulation Authority og reguleret af Financial Conduct Authority (FCA)og Prudential Regulation Authority, referencenummer Denne information kontrolleres via Financial Services hjemmeside, eller ved henvendelse til FCA på telefonnummer Forsikringsomfang Forsikringen gælder for det produkt, som er nærmere beskrevet i policen og dækker, ifølge det som nærmere beskrives i forsikringsvilkårene, dels funktionsfejl, som opstår uden uvedkommende påvirkning, og højst to skader på grund af pludselig og ufrivillig udefrakommende hændelse (ulykke). Vigtig information om forsikringsdækning Forsikringen gælder for ovenstående skadehændelser, mens produktet anvendes i Danmark, hvor du også skal have fast bopæl. Forsikringen dækker dig, som har købt produktet og din ægtefælle/samlever eller partner, børn eller søskende, der er over 18 år samt forældre, som du stadig deler bopæl med. Vigtige undtagelser eller begrænsninger Som med alle forsikringer, findes der i denne forsikring begrænsninger og undtagelser, hvoraf følgende er særligt vigtige at informere om: DEFINITIONER (side 2) Forsikringen dækker ikke erstatningskrav, hvis brugeren er under 18 år. Den maksimale erstatning per skade kan ikke overstige produktets oprindelige købspris (op til et maksimum på kroner inklusive moms), og den højeste samlede kompensation i forsikringsperioden kan ikke overstige kroner. SELVRISIKO OG SÆRSKILTE UNDTAGELSER (side 3) Du skal betale en selvrisiko for skader som følge af uheld. Selvrisikoen gælder for hver skade, og selvsrisikoens størrelse bestemmes af forsikringsvilkårene. Tilbehør er ikke dækket af forsikringen, hverken ved utilsigtet beskadigelse eller funktionsfejl, som er opstået uden nogen form for udefrakommende påvirkning. Alle former for defekter eller fejl på produktet, som forårsages af eller på nogen måde er relateret til programvirus eller andre programfejl eller på grund af misbrug, slid og ælde, gradvis forringelse eller kosmetiske skader på produktet, er undtaget. GENERELLE UNDTAGELSER (side 3) Kun produkter, der anvendes til personlig brug, er dækket af forsikringen. Misbrug, skader, der opstår under producentens garantiperiode eller skader, der forårsages af, at produktet er placeret i eller anvendes på en placering eller miljø, der ikke er i overensstemmelse med producentens anvisninger, er udelukket.

2 Vigtige undtagelser eller begrænsinger - Fortsat Alle omkostninger til følgeskader er undtaget, hvis det ikke udtrykkeligt er anført på forsikringsbeviset, at de er dækket. ALMINDELIGE BETINGELSER (side 3) Du er forpligtet til at tage alle rimelige forholdsregler for at beskytte mod produktfejl eller utilsigtet skade (ulykke). Forsikringens løbetid og opsigelsesret Denne ikke-fornyelige forsikring gælder fra købsdatoen og for den periode, som bekræftes på dit forsikringsbevis. Denne forsikring ophører automatisk efter reguleringen af skade nummer to, der opstår som følge af en ulykkeshændelse. Præmien, herunder eventuel præmieskat, gælder for det beløb, der bekræftes på købstidspunktet, og den præmie forsikringsgiveren modtager på vegne af Microsoft. Du kan opsige forsikringen i forsikringsperioden med fjorten (14) dages varsel ved skriftlig meddelelse til Microsoft til den adresse, som er anført på forsikringsbeviset. Såfremt ingen krav er blevet fremsat eller der ikke er indtruffet nogen hændelse, der kan give anledning til et forsikringskrav i den aktuelle forsikringsperiode, er du berettiget til en forholdsmæssig tilbagebetaling af præmien. Fortrydelsesret Du kan bruge din lovpligtige fortrydelsesret når som helst inden 14 dage fra forsikringens trådte ikrafttrædelse ved at underrette Microsoft enten skriftligt eller mundtligt om, at du ønsker at opsige forsikringen (du kan læse mere om fortrydelsesret i forsikringsbetingelserne). Hvis du gør brug af din fortrydelsesret, er du berettiget til en forholdsmæssig tilbagebetaling af præmien, forudsat at du ikke har anmeldt nogen skade. Skadeanmeldelse Hvis du har brug for at anmelde en skade, bedes du gøre det online ved at følge processen for anmodning til Product Service eller teknisk support, som kan findes på eller ved at skrive til Microsoft Corporation, Att: Surface Extended Service Plan Business, One Microsoft Way, Redmond, WA USA. Der henvises til skadevejledningen, som findes på forsikringsbeviset. Klage Hvis du ønsker at klage over et forsikringskrav, eller over den service, du har modtaget, skal du først kontakte Microsoft s repræsentanter på telefonnummer som findes på eller msespbus@microsoft.com eller ved at skrive til Microsoft Corporation, Att: Surface Extended Service Plan Business, One Microsoft Way, Redmond, WA , USA. Hvis du stadig ikke er tilfreds, kan du kontakte Ankenævnet for Forsikring, Anker Heegaards Gade 2, Box 360, 1572 København V, telefon: (telefontid ). Du kan også skrive til Financial Ombudsman Service, South Quay Plaza 2, 183 Marsh Wall, Docklands, London, Storbritannien E14 9SR eller ringe til dem på telefonnummer Ud over dette har du mulighed for at udnytte dine juridiske rettigheder ved at anlægge sag ved domstolene.

3 Økonomisk erstatning Du kan have ret til erstatning fra Financial Services Compensation Scheme (FSCS) i Storbritannien, hvis forsikringsgiveren ikke kan opfylde sine forpligtelser i henhold til denne forsikring. Erstatningens størrelse afhænger af omstændighederne i hvert enkelt tilfælde. Yderligere oplysninger fra FSCS kan fås ved at ringe på: eller online: FORSIKRINGSBEVIS DETTE ER ET BEVIS PÅ, AT Forsikringsgiveren efter modtagelse af Præmien hæfter over for Dig for de heri nævnte ydelser i overensstemmelse med nedenstående Betingelser. 1. FORSIKRINGEN Skadestilfælde Forsikringen dækker i Forsikringsperioden skade på Dit Produkt som følge af et Skadestilfælde. Med forbehold for Forsikringsgiverens nedenfor anførte Ansvarsbegrænsning er forsikringsdækningen begrænset til omkostningerne til maksimalt to reparationer eller ombytninger. Hvis der i Forsikringsperioden sker anmeldelse af to (2) skader eller derover, er Forsikringsgiveren i indtil 14 dage efter anmeldelsen af den seneste skade berettiget til at opsige Forsikringen med 14 dages varsel. Herefter ophører dækningen i henhold til dette punkt, og Forsikringsgiveren hæfter derefter ikke for yderligere beløb. Fejl i varen Du er i Forsikringsperioden berettiget til forsikringsdækning for et ubegrænset antal skader i form af Fejl i varen. Med forbehold for Forsikringsgiverens nedenfor anførte Ansvarsbegrænsning dækker forsikringen omkostningerne til reparation eller ombytning af Dit Produkt. Du er kun berettiget til forsikringsdækning i henhold til dette Forsikringsbevis, såfremt Du anvender Dit Produkt til privat brug og ikke til kommercielle formål. 2. DEFINITIONER Følgende ord eller udtryk skal i dette Forsikringsbevis have følgende betydning. Skadestilfælde Fysisk skade på det forsikrede produkt, som er sket på grund af en pludselig og uforudset udefra kommende hændelse, og som påvirker Dit Produkts funktionalitet, og som ikke udtrykkeligt er undtaget i dette Forsikringsbevis. Fejl i varen En faktisk fejl eller udbrændt komponent i Dit Produkt efter ibrugtagning i overensstemmelse med producentens anvisninger, hvor dette skyldes indre elektroniske, elektriske eller mekaniske mangler ved Produktet, der forårsager et pludseligt funktionsstop, og som kræver omgående reparation, inden det igen kan tages i brug. Indirekte skade Et økonomisk tab eller en omkostning, som er forårsaget af en forsikret hændelse, men som ikke specifikt er omfattet af forsikringen i henhold til dette Forsikringsbevis, inklusive mistede indtægter, avancetab og meromkostninger. Selvrisiko Det beløb, som Du selv skal betale i forbindelse med en skade ved et Skadestilfælde, som er dækket af dette Forsikringsbevis. Nærmeste familie Din ægtefælle, sambo, forældre, børn, søskende (forudsat at de er over 18 år), som har fast bopæl hos Dig.

4 Forsikringsgiveren/Forsikringsgiverens Forsikringen i henhold til dette Forsikringsbevis er udstedt udelukkende af AmTrust Europe Limited, Market Square House, St James s Street, Nottingham, UK NG1 6FG, som er bemyndiget hertil af Prudential Regulation Authority, og som står under finansielt tilsyn af de britiske tilsynsmyndigheder Financial Conduct Authority og Prudential Regulation Authority samt i øvrigt er under tilsyn af den svenske Finansinspektion. Disse oplysninger kan tjekkes i registeret for finansielle ydelser (Financial Services Register) på: respektive Ansvarsbegrænsning Forsikringsgiverens hæftelse for et krav kan maksimalt beløbe sig til den oprindelige købspris på Dit Produkt (op til maksimalt 12,000 kroner inklusive moms). Forsikringsgiverens maksimale hæftelse inden for en periode på 24 måneder fra den dato, hvor dette Forsikringsbevis træder i kraft, kan ikke overstige 23,000 kroner inklusive moms. Hvis Dit Produkt er godkendt til ombytning, og Dit oprindelige Produkt ikke længere kan leveres, skal Forsikringsgiveren ombytte det til en sådan ny eller renoveret model, som i funktionalitet svarer mest til Din originale model. Microsoft/Microsofts Microsoft Corporation, ATTN: Surface Extended Service Plan Business, One Microsoft Way, Redmond, WA, USA , som er udpeget til at administrere Dit Forsikringsbevis for Forsikringsgiverens regning. Forsikringsperiode Forsikringen i henhold til dette Forsikringsbevis træder i kraft på tidspunktet for købet og fortsætter med at være gældende i hele den periode, som er angivet i Dit Forsikringsbilag, dog højst i 12 måneder ad gangen, hvilket fremgår af Dit Købsbevis. Forsikringsaftalen ophører, hvis ikke Din første præmie er betalt inden en (1) uge efter Forsikringsgiverens påkrav om betaling. Hvis der i Forsikringsperioden sker anmeldelse af to (2) skader eller derover, er Forsikringsgiveren i indtil 14 dage efter anmeldelsen af den seneste skade berettiget til at opsige Forsikringen med 14 dages varsel. Produkt Det elektroniske udstyr, som er angivet i Dit - af Microsoft udstedte - Forsikringsbilag, og som fremgår af det relevante Købsbevis. Købsbevis Originalkvitteringen, som blev modtaget i forbindelse med købet, og som specificerer de købte Produkter, eller en lignende faktura eller et lignende dokument, som er modtaget i forbindelse med en ombytning under fabriksgarantien, og som beviser, at Du er ejer af Produkterne. Rimelig agtpågivenhed Alle foranstaltninger, som med rimelighed kan forventes truffet af Dig med henblik på at undgå eller reducere risikoen for Fejl i varen eller Skadestilfælde, for så vidt angår Dit Produkt. Geografisk begrænsning Danmark, hvor Du skal have permanent bopæl. Du/Din/Dit/Dig Den person, som har tegnet forsikringen i henhold til dette Forsikringsbevis, og som er angivet i Forsikringsbilaget. 3. SELVRISIKO Selvrisikoen er på 399 kroner for hvert krav, der er forårsaget af et Skadestilfælde, som er omfattet af dette Forsikringsbevis. 4. SÆRLIGE UNDTAGELSER FRA SKADESTILFÆLDE OG FEJL I VAREN 1. Skadestilfælde eller Fejl på ekstraudstyr eller tilbehør til Dit Produkt, f.eks. løst tastatur.

5 2. Beskadigelse af eller teknisk fejl på Dit Produkt, som er forårsaget af eller kan henføres til en virus eller anden softwarebaseret teknisk fejl. 3. Fejl i varen: a. som indtræder, mens fabriksgarantien stadig er gældende; b. som skyldes, at Dit Produkt er blevet placeret eller anvendt på et sted eller i et miljø, som ikke svarer til producentens instrukser. 4. Krav, som er opstået som følge af misbrug, fejlagtig anvendelse eller forsømmelse. 5. Slitage eller gradvis forringelse af Produktets præstation. 6. Kosmetisk skade på Dit Produkt uanset årsagen hertil, herunder skæmmende skader, ridser og buler, medmindre sådanne kosmetiske skader medfører funktionsnedsættelse. 7. Fejlbehæftet eller mangelfuldt design, materiale-, udførelses- eller skjult defekt, som producenten bærer det fulde ansvar for. 8. Rutinemæssig vedligeholdelse, justeringer, ændringer eller service. 9. Hvis et Produkt er blevet tilbagekaldt af producenten. 10. Omkostninger, som er opstået som følge af en fejl i en del af produktet, som udgør en forbrugsvare. 5. GENERELLE UNDTAGELSER 1. Hvis Købsbeviset ikke er blevet fremvist, medmindre Forsikringsgiveren er gået med til at overføre forsikringsrettighederne til Erstatningsudstyr i overensstemmelse med de ALMINDELIGE BETINGELSER i pkt Krav som opstår som følge af, at Dit Produkt ikke er blevet anvendt til privat brug. 3. Omkostninger, herunder omkostninger i forbindelse med elektriske eller mekaniske Fejl i varen, som opstår i forbindelse med installation, fjernelse eller efterfølgende flytning af Dit Produkt. 4. Direkte eller indirekte ansvar forårsaget af: a. ioniserende stråling eller kontaminering med radioaktivitet fra atombrændsel eller fra eventuelt atomaffald fra forbrænding af atombrændsel. b. radioaktive, giftige, eksplosive eller andre farlige egenskaber ved et eventuelt eksplosivt atomteknisk anlæg eller atomare komponenter. 5. Eventuelt tab, skade eller ansvar, som direkte eller indirekte er forårsaget af eller indtruffet som følge af krig, invasion, handlinger begået af udenlandske fjender, fjendtligheder (uanset om der er erklæret krig eller ej), borgerkrig, oprør, revolution, opstand, militærmagt, tilranelse af magt, eller konfiskering eller nationalisering eller beslaglæggelse eller ødelæggelse eller beskadigelse af ejendom foretaget af eller efter ordre fra en regering eller en offentlig eller lokal myndighed. 6. Skade, som direkte er forårsaget af trykbølger fra flyvemaskiner eller andre former for luftindretninger, der rejser med lydens hastighed eller hurtigere. 7. Al Indirekte Skade. 8. Momsen på et krav, såfremt Du er momsregistreret. 9. Krav, som opstår uden for den Geografiske begrænsning. 6. ALMINDELIGE BETINGELSER Erstatningsudstyr Såfremt Dit Produkt erstattes med et nyt produkt fra Microsoft eller den oprindelige producent, vil Forsikringsgiveren overveje, om rettighederne i henhold til dette Forsikringsbevis med rimelighed bør overføres, men Du skal orientere Microsoft om Dit nye Produkts mærke og model. Rettighederne vil blive overført fra den dag, som angives af Microsoft. Såfremt en overførelse af dette Forsikringsbevis til Dit nye Produkt ikke kan godkendes, vil dette Forsikringsbevis ophøre med at være gældende i overensstemmelse med OPSIGELSE i pkt. 7b, og Dit nye Produkt vil ikke være omfattet af nogen dækning. Overdragelse af ejendomsret Såfremt Du overdrager ejendomsretten til Dit Produkt, som er angivet i Dit Forsikringsbilag, eller såfremt Du forærer Dit Produkt bort som gave, skal du informere Microsoft pr. mail til msespbus@microsoft.com eller pr. telefon til det telefonnummer, som er angivet på

6 således at rettighederne i henhold til dette Forsikringsbevis kan overdrages til den nye ejer. Rimelig agtpågivenhed Du og Din Nærmeste familie skal til enhver tid udvise Rimelig agtpågivenhed. Lovgivning Dansk lovgivning finder anvendelse på dette Forsikringsbevis. 7. FORTRYDELSESRET, OPSIGELSE OG AUTOMATISK OPHØR a. Fortrydelsesret I henhold til forsikringsaftalelovens kap. 1A (lov nr. 999/2006) har Du ved tegning af en forsikring med en forsikringsperiode på mere end én (1) måned ret til at udnytte Din fortrydelsesret inden for fjorten (14) dage fra det tidspunkt, hvor forsikringsaftalen blev indgået, eller hvor Du modtog forsikringsdokumenterne, afhængig af hvilket tidspunkt der er det seneste (denne periode benævnes "fortrydelsesretsperioden"). Du kan udnytte denne ret ved skriftligt at meddele dette til Microsoft på den adresse, som er angivet i pkt. 2, eller ved at meddele det til Microsofts telefonsupport på de telefonnumre, der findes på eller pr. mail til msespbus@microsoft.com. Hvis Du udnytter Din ret i fortrydelsesretsperioden, har Du ret til fuld tilbagebetaling af præmien. Det præmiebeløb, der skal tilbagebetales i henhold til denne bestemmelse, vil blive reduceret med værdien af et eventuelt krav, som er udbetalt af Forsikringsgiveren. b. Ret til opsigelse Såfremt fortrydelsesretsperioden er udløbet, kan Du opsige dette Forsikringsbevis i Forsikringsperioden med fjorten (14) dages skriftligt varsel til Microsoft på den adresse, som er anført i dette Forsikringsbevis. Under forudsætning af at der ikke er fremsat noget krav eller indtruffet nogen hændelse, som vil kunne give anledning til et krav i den nuværende Forsikringsperiode, vil Du være berettiget til en proportional tilbagebetaling af præmien. 8. SKADESANMELDELSESPROCEDURE For at få godkendt et krav og opnå service bedes Du følge nedenstående procedure, så snart det er rimeligt muligt og i hvert fald inden for 48 timer fra det tidspunkt, hvor den hændelse er indtruffet, som har givet anledning til kravet. Når Du fremsætter et krav, vil Microsoft stille dig nogle spørgsmål vedrørende Dit krav og typen af Skadestilfældet eller Fejlen på varen. Du skal besvare disse spørgsmål sandfærdigt og efter bedste evne samt udvise rimelig omhu, således at der ikke gives nogle urigtige oplysninger. Undladelse af at afgive korrekte oplysninger kan medføre, at den erstatning, der ellers skulle have været udbetalt, vil blive reduceret. Forsikringsgiveren er berettiget til at opsige forsikringsdækningen i henhold til dette Forsikringsbevis med én (1) uges varsel, hvis Du har givet urigtige oplysninger ved forsikringens tegning, uanset om den urigtige oplysning blev givet i god tro. Svig Såfremt Du ved tegningen af dette Forsikringsbevis svigagtigt afgiver urigtige oplysninger eller fortier omstændigheder, som har betydning for Forsikringsgiveren, er forsikringsaftalen ikke bindende for Forsikringsgiveren. Forsikringsgiveren og/eller Microsoft kan informere politiet og/eller andre myndigheder om omstændighederne omkring et sådant krav. Forsikringsgiveren forbeholder sig ret til at foretage en undersøgelse af Dit krav samt til at kræve skadeserstatning fra Dig for de omkostninger, som pådrages i forbindelse med en undersøgelse af et svigagtigt krav, der er anmeldt i henhold til dette Forsikringsbevis. Du skal beholde alle dele af Dit Produkt og udlevere det/dem til undersøgelse i henhold til Microsofts instrukser. Du er ansvarlig for Produktet, indtil Microsoft har modtaget det.

7 Microsoft vil foretage en vurdering af Dit krav og vil - forudsat at Dit krav er gyldigt - godkende en reparation eller ombytning af Dit Produkt, alt efter hvad der er hensigtsmæssigt, samt instruere Dig i, hvad du skal gøre. a. Før du anmoder om Service eller Teknisk Support til Produktet, bedes du foretage en fejlsøgning på b. Såfremt fejlsøgningen ikke løser Dit problem, skal Du følge online-processen for at bestille Produktservice eller Teknisk Support på c. Lav en backup af Din harddisk, og slet fortrolige oplysninger. Inden Du fremsender Dit Produkt til Microsoft eller afleverer den hos en eventuel anden godkendt forhandler med henblik på service, bedes Du sørge for at: i. LAVE EN BACKUP AF DIN HARDDISK OG GEMME EN KOPI AF ANDRE DATA (INKLUSIVE FOTOS, DOKUMENTER, VIDEOER, MUSIK MV.) ELLER PROGRAMMER, SOM DU ØNSKER AT GEMME. MICROSOFT OG FORHANDLERNE ER IKKE ANSVARLIGE FOR DINE DATA ELLER PROGRAMMER OG VIL KUNNE KOMME TIL AT SLETTE DEM. ii. SLET ALT, HVAD DU ANSER FOR AT VÆRE FORTROLIGE OPLYSNINGER. MICROSOFT OG FORHANDLERNE ER IKKE ANSVARLIGE FOR OPLYSNINGER OM DIT PRIVATLIV, SÅFREMT DU EFTERLADER FORTROLIGE OPLYSNINGER PÅ DIN ENHED. For yderligere oplysninger henvises til d. Al service i henhold til dette Forsikringsbevis er betinget af Microsofts forudgående godkendelse for Forsikringsgiverens regning. e. Vær omhyggelig med at gemme en kopi af dit Købsbevis. Købsbeviset kan være nødvendigt, såfremt der opstår spørgsmål om, hvorvidt Dit Produkt er omfattet af forsikringsdækningen i henhold til dette Forsikringsbevis. f. Undlad at medsende tilbehør, spil eller andre personlige ejendele, når Du indsender Dit Produkt til Microsoft til service, da Microsoft ikke er ansvarlig for sådanne effekter. i. VIGTIGT: UNDLAD AT ÅBNE PRODUKTET. ÅBNING AF PRODUKTET KAN FORÅRSAGE SKADER, SOM IKKE ER OMFATTET AF DENNE FORSIKRING, OG KAN MEDFØRE, AT DIT PRODUKT IKKE ER BERETTIGET TIL SERVICE, UANSET OM DER EVT. BETALES EN AFGIFT. KUN MICROSOFT ELLER EN GODKENDT SERVICEUDBYDER MÅ UDFØRE SERVICE PÅ PRODUKTET. Microsofts ansvar a. Når Du har tilbageleveret Dit Produkt, vil Microsoft undersøge det. b. Hvis Microsoft vurderer, at Dit Produkt har en teknisk fejl som beskrevet i FORSIKRINGEN i pkt. 1, vil Microsoft (efter Microsofts eget valg) enten reparere eller ombytte det for Forsikringsgiverens regning. Microsoft vil gøre dette uden at debitere Dig for nogen omkostninger for reservedele eller arbejdskraft som følge af den tekniske fejl, såfremt den tekniske fejl er forårsaget af Fejl i varen, men med opkrævning af Selvrisikoen, hvis den tekniske fejl er forårsaget af et Skadestilfælde. Reparationer kan blive foretaget med enten nye eller renoverede reservedele. Ombytninger kan ske med enten en renoveret enhed eller med et Produkt med samme funktionalitet. Hvis Microsoft ombytter Dit Produkt, tilfalder dit oprindelige Produkt Forsikringsgiveren, og forsikringsdækningen vil fortsætte med at være gældende for erstatningsproduktet i den resterende del af Forsikringsperioden. c. Hvis Produktet ikke fungerer efter udløbet af Forsikringsperioden, er der ingen form for forsikringsdækning under til dette Forsikringsbevis. Efter Forsikringsperiodens udløb kan du blive pålagt at betale en afgift for Microsofts assistance med at undersøge og udbedre eventuelle problemer med Dit Produkt. Dine forpligtelser. For at kunne modtage service og support i henhold til denne Forsikringsbevis skal Du gøre følgende: a. Forsyne Microsoft med serienummeret på Dit Produkt. b. Forsyne Microsoft med oplysninger om symptomerne på og årsagerne til problemet med Dit Produkt. c. Besvare alle forespørgsler om oplysninger, herunder men ikke begrænset til Dit Produkts serienummer, model, hvilket tilbehør der evt. er tilsluttet til eller installeret på Dit Produkt,

8 eventuelle fejlmeddelelser, hvilke handlinger der blev foretaget, inden Dit Produkt viste fejlen, samt hvilke skridt der er taget for at løse problemet. d. Betale Selvrisikoen for krav som følge af Skadestilfælde. e. Opdatere Produktets software til den seneste udgave, inden Du bestiller service. f. Følge de instrukser, som Microsoft giver Dig, herunder men ikke begrænset til, at Du skal afstå fra at sende Microsoft-produkter eller -tilbehør, som ikke skal repareres eller ombyttes, samt emballere Dit Produkt i overensstemmelse med transportinstrukserne. 9. PERSONOPLYSNINGER Samtykke til overførsel af personoplysninger I forbindelse med tegningen af den i dette Forsikringsbevis nævnte forsikring hos Forsikringsgiveren bedes Du give Dit udtrykkelige samtykke til, at Dine personlysninger kan anvendes som beskrevet i det følgende. Personoplysningspolitik Forsikringsgiveren og Microsoft ønsker at beskytte Dit privatliv, inklusive følsomme personoplysninger; Du bedes omhyggeligt læse denne bestemmelse, idet din godkendelse af dette Forsikringsbevis vil blive anset for at udgøre en bekræftelse på, at Du har læst og godkendt disse betingelser. Hvordan vi anvender og beskytter Dine oplysninger, og hvem vi udveksler oplysningerne med Forsikringsgiveren og Microsoft anvender Dine oplysninger til håndteringen af Dit Forsikringsbevis, inklusive i forbindelse med udfærdigelse af forsikringen samt håndtering af anmeldelser af krav. Dette kan medføre, at oplysningerne udleveres til andre forsikringsgivere, administratorer og genforsikringsselskaber. Dine oplysninger omfatter alle de oplysninger, som Forsikringsgiveren og Microsoft har om Dig og Dine aktiviteter, og inkluderer oplysninger, som er modtaget fra tredjemand. Forsikringsgiveren og Microsoft vil kunne anvende og overføre Dine oplysninger til andre virksomheder inden for AmTrust koncernen (Koncernen). Forsikringsgiveren og Microsoft skal sørge for, at Dine personoplysninger er omfattet af et passende beskyttelsesniveau. Forsikringsgiveren og Microsoft vil ikke udlevere Dine oplysninger til nogen uden for Koncernen bortset fra: hvis Du har givet Dit samtykke hertil hvis Forsikringsgiveren og Microsoft er berettigede eller forpligtede til at gøre dette i henhold til lovgivningen til kreditoplysningsbureauer og bedrageriforebyggende myndigheder til andre virksomheder, som leverer ydelser til Forsikringsgiveren, Microsoft eller Dig hvis Forsikringsgiveren eller Microsoft overdrager deres rettigheder og forpligtelser i henhold til dette Forsikringsbevis. Forsikringsgiveren og Microsoft kan overføre Dine oplysninger til andre lande og jurisdiktioner, forudsat at modtageren af Dine oplysninger kan garantere et passende beskyttelsesniveau. Derimod kan retsvæsnet og andre kriminalitetsforebyggende myndigheder få adgang til sådanne oplysninger, bla. for at overholde lovmæssige forpligtelser. Dine rettigheder I henhold til persondataloven (lov nr. 429/2000) har Du visse rettigheder til at få adgang til Dine oplysninger. Du har ret til at se en kopi af de personoplysninger, som Forsikringsgiveren og Microsoft har registreret om Dig. Du bedes give os besked snarest muligt, hvis Du mener, at nogen af de oplysninger, som Forsikringsgiveren eller Microsoft har om Dig, er fejlagtige eller ufuldstændige. Markedsføring Forsikringsgiveren og Microsoft anvender ikke Dine oplysninger til markedsføringsformål. Alle de udleverede oplysninger anvendes udelukkende med det formål at administrere Din forsikring. Du har udtrykkeligt givet tilladelse til, at oplysningerne vedrørende Dig og Dit Produkt må opbevares og behandles af nærtstående virksomheder i USA. 10. REKLAMATIONSHÅNDTERING

9 Det er vores hensigt altid at levere en førsteklasses service til Dig. Hvis Du ikke er tilfreds med vores service, beder vi Dig kontakte Microsoft på den adresse, som er angivet i pkt. 2, eller meddele det til Microsofts telefonsupport på de telefonnumre, som er angivet på eller via mail: msespbus@microsoft.com. Microsoft vil svare inden for 5 arbejdsdage fra det tidspunkt, hvor de modtager Din reklamation. Hvis det ikke er muligt at give Dig et fyldestgørende svar inden for denne tidsperiode (for eksempel hvis der er brug for en mere udførlig undersøgelse), vil Microsoft give Dig et foreløbigt svar, som forklarer, hvad der bliver gjort for at behandle Din reklamation, hvornår Du kan forvente at få et fyldestgørende svar og fra hvem. I de fleste tilfælde vil din reklamation blive behandlet inden for to uger. Hvis det tager Microsoft mere end to uger, vil Microsoft underrette Dig om, hvornår Du kan forvente at få svar. Hvis Du ikke får svar fra Microsoft inden for to uger, eller hvis Du ikke er tilfreds med svaret, kan Du henvise tvisten til behandling hos Ankenævnet for Forsikring, Anker Heegaards Gade 2, Box 360, 1572 København V, telefon: (telefontid ). Du har endvidere mulighed for at rejse en sag mod Forsikringsgiveren ved de almindelige domstole. 11. FINANCIAL SERVICES COMPENSATION SCHEME Forsikringsgiveren er omfattet af Financial Services Compensation Scheme (FSCS). Såfremt Forsikringsgiveren ikke kan opfylde sine forpligtelser, kan Du være berettiget til at få erstatning via denne ordning afhængig af typen af forsikring og omstændighederne omkring kravet. For ikkeobligatoriske forsikringer er 90% af Dit krav dækket uden nogen øvre grænse. Yderligere oplysninger om erstatningsordningen kan fås på eller på telefon

Følgende ord eller udtryk skal i dette Forsikringsbevis have følgende betydning.

Følgende ord eller udtryk skal i dette Forsikringsbevis have følgende betydning. FORSIKRINGSBEVIS DETTE ER ET BEVIS PÅ, AT Forsikringsgiveren efter modtagelse af Præmien hæfter over for Dig for de heri nævnte ydelser i overensstemmelse med nedenstående Betingelser. 1. FORSIKRINGEN

Læs mere

MICROSOFT COMPLETE FOR BUSINESS

MICROSOFT COMPLETE FOR BUSINESS MICROSOFT COMPLETE FOR BUSINESS FORSIKRING OVERSIGT DETTE ER VIGTIG INFORMATION SOM BØR LÆSES Denne sammenfatning repræsenterer ikke de fuldstændige forsikringsvilkår - de fuldstændige vilkår og betingelser

Læs mere

Forsikringen dækker Forsikringen dækker udgifterne til udskiftning af låsen i forsikringstagerens bolig, hvis nøglerne er blevet stjålet.

Forsikringen dækker Forsikringen dækker udgifterne til udskiftning af låsen i forsikringstagerens bolig, hvis nøglerne er blevet stjålet. REGLER OM OMFANG LÅSESKIFTE LÅDK2011:1 Forsikringen dækker Forsikringen dækker udgifterne til udskiftning af låsen i forsikringstagerens bolig, hvis nøglerne er blevet stjålet. Forsikringssum Forsikringssummen

Læs mere

Forsikringstageren skal have udvist almindelig agtpågivenhed i forbindelse med tyveriet/tabet.

Forsikringstageren skal have udvist almindelig agtpågivenhed i forbindelse med tyveriet/tabet. REGLER OM OMFANG SKI OG SNOWBOARD SSDK2011:1 Forsikringen dækker Forsikringen dækker det beløb (selvrisikoen), med hvilket forsikringstagerens hjem/hus- eller fritidshusforsikringsselskab har nedsat skadeserstatningen

Læs mere

Forsikringstager Forsikringstager er den fysiske person, der er anført i Falck Cykelregister som ejer af den registrerede cykel.

Forsikringstager Forsikringstager er den fysiske person, der er anført i Falck Cykelregister som ejer af den registrerede cykel. REGLER OM OMFANG CYKEL CYSDK2012:1 Forsikringen dækker Forsikringen dækker det beløb (selvrisikoen), med hvilket forsikringstagerens hjemforsikringsselskab har nedsat skadeserstatningen og det økonomiske

Læs mere

TILLYKKE MED DIN NY BRILLE

TILLYKKE MED DIN NY BRILLE TILLYKKE MED DIN NY BRILLE Du får en brilleforsikring med kvit og frit FORSIKRING TILLYKKE MED DIN NY BRILLE DU FÅR EN BRILLE- FORSIKRING MED KVIT OG FRIT Forsikringen dækker: Pludselige udefra kommende

Læs mere

2.1 Forsikringens dækningsperiode fremgår af den udstedte forsikringspolice.

2.1 Forsikringens dækningsperiode fremgår af den udstedte forsikringspolice. Q8 Low RisQ Forsikringsbetingelser 1. Sikrede bil 1.1 Sikrede bil er den, som fremgår af policen defineret ved registreringsnummer. Sikrede bil skal være indregistreret i Danmark, anvendes primært til

Læs mere

MICROSOF T COMPLETE" Sammenfatning af forsikringspolice DÆKNING

MICROSOF T COMPLETE Sammenfatning af forsikringspolice DÆKNING MICROSOF T COMPLETE" Sammenfatning af forsikringspolice DETTE ER VIGTIGE OPLYSNINGER, SOM DU BØR LÆSE Denne sammenfatning af forsikringspolicen indeholder ikke alle policens betingelser og vilkår disse

Læs mere

Betingelser for erstatning Politianmeldelse af tyveriet skal være sket på det sted, hvor tyveriet fandt sted.

Betingelser for erstatning Politianmeldelse af tyveriet skal være sket på det sted, hvor tyveriet fandt sted. REGLER OM OMFANG ID DOKUMENTER - IDDK2011:1 Forsikringen dækker 1. Udgifter til genanskaffelse af id-dokumenter Forsikringen dækker udgifter til at genanskaffe stjålne id - dokumenter, kørekort, pas eller

Læs mere

Udvidet Forsikring Radio/TV Forsikringsbetingelser nr gældende fra 1. oktober 2009

Udvidet Forsikring Radio/TV Forsikringsbetingelser nr gældende fra 1. oktober 2009 Udvidet Forsikring Radio/TV Forsikringsbetingelser nr. 646-10 gældende fra 1. oktober 2009 Fortrydelsesret Fortrydelsesretten gælder alene for private forbrugerforsikringer. Du har ret til at fortryde

Læs mere

2.1 Forsikringens dækningsperiode fremgår af den udstedte forsikringspolice.

2.1 Forsikringens dækningsperiode fremgår af den udstedte forsikringspolice. Q8 LowRisQ Trailer Forsikringsbetingelser 1. Sikrede Trailer 1.1 Sikrede trailer er den, som fremgår af policen defineret ved registreringsnummer. Sikrede trailer skal være indregistreret i Danmark, anvendes

Læs mere

Betingelsesnummer: ABD Selvrisikoforsikring 1.1

Betingelsesnummer: ABD Selvrisikoforsikring 1.1 SELVRISIKOFORSIKRING Betingelsesnummer: ABD Selvrisikoforsikring 1.1 MONDUX ASSURANCE AGENTUR A/S 1 Fortrydelsesret Du har ret til at fortryde dit køb af private forsikringer, men vilkårene afhænger af

Læs mere

Smartaftale for Worklogger Mobil Service. mellem. Worklogger H.C Vej 4 DK-4050 Skibby Danmark. (i det følgende benævnt " Leverandøren ) Firma: CVR:

Smartaftale for Worklogger Mobil Service. mellem. Worklogger H.C Vej 4 DK-4050 Skibby Danmark. (i det følgende benævnt  Leverandøren ) Firma: CVR: Smartaftale for Worklogger Mobil Service mellem Worklogger H.C Vej 4 DK-4050 Skibby Danmark (i det følgende benævnt " Leverandøren ) og Firma: CVR: Adresse: (i det følgende benævnt "Kunden ) 1. Service

Læs mere

Sydbank MasterCard med forsikringen udvidet reklamationsret

Sydbank MasterCard med forsikringen udvidet reklamationsret Sydbank MasterCard med forsikringen udvidet reklamationsret Sydbank MasterCard med udvidet reklamationsret Sydbank har indgået en samarbejdsaftale med Forsik - ringsselskabet AIG Europe Limited, således

Læs mere

Oplysninger om forsikringsprodukt. Samsung Mobile Care

Oplysninger om forsikringsprodukt. Samsung Mobile Care Oplysninger om forsikringsprodukt for Samsung Mobile Care Dokument med oplysninger om forsikringsprodukt for Samsung Mobile Care Denne forsikringspolice er kun tilgængelig for personer, der bor i Danmark.

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KK-METAL P/S

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KK-METAL P/S SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KK-METAL P/S 1. Anvendelse 1.1 Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om KK-Metal P/S s, CVR-nummer 37841676, ( Virksomheden

Læs mere

REJSE - KONTANT HÆVNING I PENGEAUTOMAT

REJSE - KONTANT HÆVNING I PENGEAUTOMAT FORSIKRINGSBETINGELSER REJSE - KONTANT HÆVNING I PENGEAUTOMAT Sektion A: Generelle vilkår Sektion B: Særlige vilkår Hævning i pengeautomat 06.06.2013, 00971048 AIG Europe Limited, Osvald Helmuths vej 4,

Læs mere

FORSIKRINGSBETINGELSER NØGLEFORSIKRING. Sektion A: Generelle vilkår. Sektion B: Særlige vilkår Nøgleforsikring. Rev. 14.04.14

FORSIKRINGSBETINGELSER NØGLEFORSIKRING. Sektion A: Generelle vilkår. Sektion B: Særlige vilkår Nøgleforsikring. Rev. 14.04.14 FORSIKRINGSBETINGELSER NØGLEFORSIKRING Sektion A: Generelle vilkår Sektion B: Særlige vilkår Nøgleforsikring Rev. 14.04.14 AIG Europe Limited, Osvald Helmuths vej 4, 2000 Frederiksberg, Danmark CVR nr.

Læs mere

Renter af forsikringsydelsen erstattes dog, selvom dækningssummen derved overskrides.

Renter af forsikringsydelsen erstattes dog, selvom dækningssummen derved overskrides. Side 1 af 6 PROFESSIONEL ANSVARSFORSIKRING Almindelige forsikringsbetingelser MI-95-02 i tilslutning til gældende lov om forsikringsaftaler 1.0 Forsikringens omfang Forsikringen dækker det erstatningsansvar,

Læs mere

Lovpligtig Arbejdsskadeforsikring. Forsikringsvilkår nr

Lovpligtig Arbejdsskadeforsikring. Forsikringsvilkår nr Lovpligtig Arbejdsskadeforsikring Forsikringsvilkår nr. 590.1 Indholdsfortegnelse 1 FORSIKRINGENS OMFANG... 1 2 FORSIKRINGENS IKRAFTTRÆDEN... 1 3 FORSIKRINGSTAGERENS OPLYSNINGSPLIGT... 1 4 PRÆMIENS BEREGNING...

Læs mere

Vilkår for Frivillig arbejds skade forsikring for selvstændige

Vilkår for Frivillig arbejds skade forsikring for selvstændige Vilkår for Frivillig arbejds skade forsikring for selvstændige Vilkårene gælder for selvstændige erhvervs drivende og medarbejdende ægtefæller og dækker i overensstemmelse med Lov om arbejdsskadesikring

Læs mere

Forsikringsbetingelser. Lloyd s KAU (1214) Kautionsforsikring for Sikkerhedsstillelse i Boer

Forsikringsbetingelser. Lloyd s KAU (1214) Kautionsforsikring for Sikkerhedsstillelse i Boer Forsikringsbetingelser Lloyd s KAU (1214) Kautionsforsikring for Sikkerhedsstillelse i Boer Forsikringens omfang Forsikringen dækker ethvert krav, som midlertidig bestyrer/bobestyrer/kurator måtte påføre

Læs mere

Betingelser og vilkår

Betingelser og vilkår MICROSOF T COMPLETE" Betingelser og vilkår TILLYKKE! Tak for Dit køb af Microsoft Complete For Surface Hub. Opbevar venligst dette vigtige dokument om betingelser og vilkår ( Service Kontrakt, Kontrakt

Læs mere

TILLYKKE MED DIN NY BRILLE

TILLYKKE MED DIN NY BRILLE TILLYKKE MED DIN NY BRILLE Du får en brilleforsikring med kvit og frit FORSIKRING TILLYKKE MED DIN NY BRILLE DU FÅR EN BRILLE- FORSIKRING MED KVIT OG FRIT Forsikringen dækker: Pludselige udefra kommende

Læs mere

Arbejdsskadeforsikring

Arbejdsskadeforsikring Forsikringsbetingelser for Arbejdsskadeforsikring Indhold 1. Forsikringens omfang... 2 2 Forsikringens ikrafttrædelse... 2 3 Forsikringstagerens oplysningspligt... 2 4 Præmiens beregning... 2 5 Præmiens

Læs mere

Arbejdsskadeforsikring

Arbejdsskadeforsikring Aon Risk Solutions Affinity Arbejdsskadeforsikring pr. 1. januar 2012 I tilslutning til gældende lov om forsikringsaftaler Indhold 1 Forsikringens omfang 3 2 Forsikringens ikrafttrædelse 3 3 Forsikringstagerens

Læs mere

Alpha Insurance A/S - Arbejdsskadeforsikring

Alpha Insurance A/S - Arbejdsskadeforsikring Alpha Insurance A/S - Arbejdsskadeforsikring Indhold Side 1 Forsikringens omfang... 2 2 Forsikringens ikrafttrædelse... 2 3 Forsikringstagerens oplysningspligt... 2 4 Præmiens beregning... 3 5 Præmiens

Læs mere

Arbejdsskadeforsikring. Forsikringsbetingelser. Arbejdsskade-betingelser-v4.docx - 3. oktober /5

Arbejdsskadeforsikring. Forsikringsbetingelser. Arbejdsskade-betingelser-v4.docx - 3. oktober /5 Arbejdsskadeforsikring Forsikringsbetingelser Arbejdsskade-betingelser-v4.docx - 3. oktober 2018 1/5 Indholdsfortegnelse 1 Forsikringens omfang 3 2 Forsikringens ikrafttrædelse 3 3 Forsikringstagerens

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER 1. 1.1. 1.2. Generelt Disse almindelige salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse, i det omfang de ikke udtrykkeligt fraviges ved anden skriftlig aftale. Købers indkøbsbetingelser

Læs mere

Kundeinformation vedrørende ADIS Netbankforsikring

Kundeinformation vedrørende ADIS Netbankforsikring Kundeinformation vedrørende ADIS Netbankforsikring Forsikringsformidler ADIS A/S Strandgade 4 C 1401 København K CVR 30351894 Forsikringsselskab Indiakaj 6, 1. sal 2100 København Ø. Tlf.: +45 33 36 95

Læs mere

Drivhusforsikring. Fuldstændige forsikringsbetingelser og bestemmelser. En forsikring som giver dig tryghed

Drivhusforsikring. Fuldstændige forsikringsbetingelser og bestemmelser. En forsikring som giver dig tryghed 1 Drivhusforsikring Fuldstændige forsikringsbetingelser og bestemmelser En forsikring som giver dig tryghed Tillykke med din drivhusforsikring hos Dansk Glasforsikring. Her kan du læse relevant information

Læs mere

Eurocard. ID-tyveriforsikring.

Eurocard. ID-tyveriforsikring. ID-tyveriforsikring. IDENTITETSFORSIKRING. ID tyveri forsikringsbetingelser under hoved police nr. 85 00 1 303, gældende fra den 1. november 2010. 1. Forsikringsgiver: Forsikringsgiver er Chartis Europe

Læs mere

Forsikringsbetingelser

Forsikringsbetingelser Forsikringsbetingelser for Arbejdsskadeforsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Telefon +45 70 10 90 09 Telefax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 12 42 91 85 www.gjensidige.dk Indhold: Fællesbetingelser

Læs mere

, ( Virksomheden ) salg og levering

, ( Virksomheden ) salg og levering Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om Automation

Læs mere

Vilkår for Olieforureningsforsikring. i tilknytning til lovbekendtgørelse nr. 1427 af 4.12.2009, Lov om forurenet jord 48 og 49.

Vilkår for Olieforureningsforsikring. i tilknytning til lovbekendtgørelse nr. 1427 af 4.12.2009, Lov om forurenet jord 48 og 49. Vilkår for Olieforureningsforsikring i tilknytning til lovbekendtgørelse nr. 1427 af 4.12.2009, Lov om forurenet jord 48 og 49. Indholdsfortegnelse Side 1. Indledning....3 2. Hvem er sikret....3 3. Hvad

Læs mere

Almindelige forsikringsbetingelser Kriminalitetsforsikring, KR-05-01. 1.0 Sikrede

Almindelige forsikringsbetingelser Kriminalitetsforsikring, KR-05-01. 1.0 Sikrede Almindelige forsikringsbetingelser Kriminalitetsforsikring, KR-05-01 1.0 Sikrede Sikrede på denne police er forsikringstager og forsikringstagers datterselskaber, hvorved forstås de juridiske personer,

Læs mere

PARSEPORT DATABEHANDLERAFTALE

PARSEPORT DATABEHANDLERAFTALE 2018 PARSEPORT DATABEHANDLERAFTALE PARSEPORT; Databehandleraftale V. 2.0 28/08/2018 1 DATABEHANDLERAFTALE indgået mellem Indtast virksomhed CVR-nr.: Indtast CVR-nr Indtast adresse Indtast postnummer og

Læs mere

OK Bilgaranti. Få betalt din værkstedsregning. op til 12 år. Altid billig benzin

OK Bilgaranti. Få betalt din værkstedsregning. op til 12 år. Altid billig benzin OK Bilgaranti Få betalt din værkstedsregning i op til 12 år Altid billig benzin Slip for dyre værkstedsregninger med OK Bilgaranti OK Bilgaranti på www.ok.dk/ Har du en bil, hvor fabriksgarantien er udløbet

Læs mere

CHUBB INSURANCE COMPANY OF EUROPE SE

CHUBB INSURANCE COMPANY OF EUROPE SE CHUBB INSURANCE COMPANY OF EUROPE SE Strandvejen 104 B, DK-2900 Hellerup, Denmark Tlf: +45 39 25 65 00 Fax: +45 39 25 65 75 www.chubb.com/dk FORSIKRING FOR NETBANKINDBRUD ALMINDELIGE BETINGELSER For forsikringen

Læs mere

2.1 Forsikringens dækningsperiode fremgår af den udstedte forsikringspolice.

2.1 Forsikringens dækningsperiode fremgår af den udstedte forsikringspolice. Q8 LowRisQ Bil Forsikringsbetingelser 1. Sikrede bil 1.1 Sikrede bil er den, som fremgår af policen defineret ved registreringsnummer. Sikrede bil skal være indregistreret i Danmark, anvendes primært til

Læs mere

Vilkår for Arbejdsskade forsikring I henhold til Lov om arbejdsskadesikring

Vilkår for Arbejdsskade forsikring I henhold til Lov om arbejdsskadesikring Vilkår for Arbejdsskade forsikring I henhold til Lov om arbejdsskadesikring 6011-8 Februar 2011 Generelle oplysninger Personoplysninger mv. Som kunde har du naturligvis mulighed for at se, hvilke personoplysninger

Læs mere

Gouda ID-tyverisikring. Forsikringsbetingelser 680

Gouda ID-tyverisikring. Forsikringsbetingelser 680 Gouda ID-tyverisikring Forsikringsbetingelser 680 Gældende fra januar 2018 Indholdsfortegnelse A. Om aftalen 4 B. Hvad aftalen gælder for 4 C. Forsikringsaftalen består af 4 D. Regler for forsikringen

Læs mere

Forsikringsbetingelser Dagpenge+

Forsikringsbetingelser Dagpenge+ Forsikringsbetingelser Dagpenge+ DAG-3 Gældende fra 1. juli 2017 PenSam Forsikring 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Hvem kan tegne forsikringen? 4 2. Hvad er DAGPENGE+ 4 3. Lovgivning 4 4.

Læs mere

HUNDEANSVARSFORSIKRING

HUNDEANSVARSFORSIKRING HUNDEANSVARSFORSIKRING FORSIKRINGSVILKÅR Marts 2017 Version 17:1 Forsikringsgiver er WaterCircles Forsikring ASA (Org.nr. 915 495 486, Norge) og repræsenteres i Danmark af WaterCircles Danmark A/S (Cvr.nr.

Læs mere

Aros Knallertansvarsforsikring Forsikringsbetingelser M46-01. Indholdsfortegnelse. For private forsikringer gælder følgende:

Aros Knallertansvarsforsikring Forsikringsbetingelser M46-01. Indholdsfortegnelse. For private forsikringer gælder følgende: Familiens bedste forsikringsselskab Aros Knallertansvarsforsikring Forsikringsbetingelser M46-01 Forsikringsaftalen med Aros Forsikring udgøres af policen, eventuelle policetillæg og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Forsikringsbetingelser for

Forsikringsbetingelser for Gjensidiges Arbejdsskadeforsikring A/S Nyropsgade 45 DK-1602 København K Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 12 42 91 85 info@gjensidige.dk wwww.gjensidige.dk Betingelser nr. 560107 Forsikringsbetingelser

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. indgået mellem. [Kunde] (den Dataansvarlige ) Sandgrav Solutions ApS CVR: Granbakken 53.

DATABEHANDLERAFTALE. indgået mellem. [Kunde] (den Dataansvarlige ) Sandgrav Solutions ApS CVR: Granbakken 53. DATABEHANDLERAFTALE indgået mellem [Kunde] (den Dataansvarlige ) og Sandgrav Solutions ApS CVR: 30 81 47 46 Granbakken 53 3400 Hillerød ( Databehandleren ) Den Dataansvarlige og Databehandleren kaldes

Læs mere

Vilkår for Selvbetjening Erhverv

Vilkår for Selvbetjening Erhverv Vilkår for Selvbetjening Erhverv Juni 2016 1. Aftalen For aftaler om Selvbetjening Erhverv, der udbydes af TDC A/S (herefter TDC) gælder følgende vilkår for Selvbetjening Erhverv i supplement til Generelle

Læs mere

Salg- og leveringsbetingelser for udlejning af udstyr og tilbehør

Salg- og leveringsbetingelser for udlejning af udstyr og tilbehør Salg- og leveringsbetingelser for udlejning af udstyr og tilbehør 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige udlejnings- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om Trust Rental

Læs mere

Dansk version: 1. Definitioner

Dansk version: 1. Definitioner Dansk version: Forsikrings aftale No. 41A2500001, indgået mellem Delticom AG, Brühlstrasse 11, DE- 30169 Hanover, og AIG Europe Limited Direktion für Österreich, Mariahilfer Strasse 17, A-1060 Wien, og

Læs mere

Generel Databehandleraftale for administrationer under Naver Ejendomsadministration ApS

Generel Databehandleraftale for administrationer under Naver Ejendomsadministration ApS Generel Databehandleraftale for administrationer under Naver Ejendomsadministration ApS I forbindelse med de nationale databeskyttelsesregler for personoplysninger samt Europa- Parlamentets og Europarådets

Læs mere

VEJLEDENDE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR EL-TAVLE BRANCHEN

VEJLEDENDE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR EL-TAVLE BRANCHEN VEJLEDENDE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR EL-TAVLE BRANCHEN 1. Generelt 1.1. Disse almindelige salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse, i det omfang de ikke udtrykkeligt fraviges ved anden

Læs mere

Tilbud på ejerskifteforsikring

Tilbud på ejerskifteforsikring Tilbud på ejerskifteforsikring til dit nye hus på Dr Arends Vej 4 16-11-2018 Hos Dansk Boligforsikring er vi eksperter i at passe på dit nye hus via en ejerskifteforsikring. Vi er stolte af, at vi kan

Læs mere

Vilkår for professionel ansvarsforsikring (06/05)

Vilkår for professionel ansvarsforsikring (06/05) Vilkår for professionel ansvarsforsikring (06/05) 1. HVEM ER SIKRET Forsikringen dækker forsikringstageren og de personer, der er i forsikringstagerens tjeneste. 2. DEFINITIONER 2.1. Forsikringssum Policens

Læs mere

Frivillig Arbejdsskadeforsikring

Frivillig Arbejdsskadeforsikring Frivillig Arbejdsskadeforsikring Forsikringsbetingelser nr. 57-01 gældende fra 1. oktober 2011 Hovedkontor: Engelholm Allé 1, Høje Taastrup, 2630 Taastrup, Telefon 43 58 55 73 Forsikrings-Aktieselskabet

Læs mere

Arbejdsskadeforsikring

Arbejdsskadeforsikring AS001 pr. 1. januar 2016 I tilslutning til gældende lov om forsikringsaftaler Indhold 1 Forsikringens omfang 3 2 Forsikringens ikrafttrædelse 3 3 Forsikringstagerens oplysningspligt 3 4 Præmiens beregning

Læs mere

Ledelsens Basis Forsikring Foreninger LBFF-I-09-01 - en HDI-Gerling on-line forsikring

Ledelsens Basis Forsikring Foreninger LBFF-I-09-01 - en HDI-Gerling on-line forsikring Almindelige forsikringsbetingelser i tilslutning til gældende lov om forsikringsaftaler 1.0 Sikrede 1.1 Sikrede er alle nuværende, tidligere og fremtidige; - bestyrelsesmedlemmer, herunder suppleanter,

Læs mere

Hundeforsikring. Forsikringsbetingelser version 01-02. Administration ProSam Forsikring Agentur A/S Vestervænget 6, 8381 Tilst

Hundeforsikring. Forsikringsbetingelser version 01-02. Administration ProSam Forsikring Agentur A/S Vestervænget 6, 8381 Tilst Hundeforsikring Forsikringsbetingelser version 01-02 JULI 2012 Administration Vestervænget 6, 8381 Tilst Telefon: 70 228 448 Email: mail@prosam.dk Web: prosam.dk Cover underwritten 100% by Qudos Insurance

Læs mere

Tricktyveri Betingelser februar

Tricktyveri Betingelser februar Tricktyveri Betingelser februar 2018 1 Information Denne gratis forsikring er udarbejdet i samarbejde med Ældre Sagen www.aeldresagen.dk Aftalegrundlag Grundlaget for forsikringsaftalen er dansk lov, herunder

Læs mere

Bestyrelses- og ledelsesansvarsforsikring

Bestyrelses- og ledelsesansvarsforsikring Bestyrelses- og ledelsesansvarsforsikring Foreninger, ikke-erhvervsdrivende fonde, selvejende institutioner, stiftelser mv. Almindelige betingelser DFO99-01 Indholdsfortegnelse Definitioner Pkt. Side hvem

Læs mere

Forsikringsbetingelser NETBANKFORSIKRING

Forsikringsbetingelser NETBANKFORSIKRING Forsikringsbetingelser NETBANKFORSIKRING VERSION 30-601 Thisted Forsikring A/S Thyparken 16 7700 Thisted Telefon: 96 19 45 00 E-mail: post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk Netbankforsikring

Læs mere

Q8 LowRisQ Campingvogn

Q8 LowRisQ Campingvogn Q8 LowRisQ Campingvogn Forsikringsbetingelser 1. Sikrede campingvogn eller autocamper 1.1 Sikrede campingvogn eller autocamper er den, som fremgår af policen defineret ved registreringsnummer. Sikrede

Læs mere

Bilag 2. Salgs- og Leveringsbetingelser

Bilag 2. Salgs- og Leveringsbetingelser Bilag 2 Salgs- og Leveringsbetingelser Indholdsfortegnelse 1 SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER... 3 1.1 Anvendelse og gyldighed... 3 1.2 Tilbud/ordre... 3 1.3 Priser... 3 1.4 Ejendomsforbehold... 3 1.5 Levering...

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Tyveriforsikring for knallert. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. Tyveriforsikring for knallert. Betingelser nr Gjensidige Forsikring A.C. Meyers Vænge 9 DK-2450 København SV Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring ASA,

Læs mere

GENERELLE BRUGERBETINGELSER FOR

GENERELLE BRUGERBETINGELSER FOR GENERELLE BRUGERBETINGELSER FOR mypku Disse generelle brugerbetingelser ( Betingelser ) fastsætter de betingelser, der gælder mellem dig som bruger ( Brugeren ) og Nutricia A/S, CVR.: 73128110 ( Nutricia

Læs mere

Vilkår for Hund 09-3 August 2009

Vilkår for Hund 09-3 August 2009 Vilkår for Hund 09-3 August 2009 Fortrydelsesret Ifølge forsikringsaftalelovens 34 i, kan du fortryde, at du har købt forsikringen. Hvis du fortryder købet, er det ikke bindende for dig. Fortrydelsesretten

Læs mere

Købsforsikring for MasterCard World Signia, Danmark. Gælder fra 1. januar 2009

Købsforsikring for MasterCard World Signia, Danmark. Gælder fra 1. januar 2009 Købsforsikring for MasterCard World Signia, Danmark Gælder fra 1. januar 2009 Forsikringsbetingelserne gælder fra 1. januar 2009 og erstatter alle tidligere forsikringsbetingelser til købs forsikring.

Læs mere

2. Forsikringen dækker udgifter afholdt af sikrede som følge af et dækningsberettiget direkte økonomisk tab, forårsaget ved netbankindbrud.

2. Forsikringen dækker udgifter afholdt af sikrede som følge af et dækningsberettiget direkte økonomisk tab, forårsaget ved netbankindbrud. FORSIKRING FOR NETBANKINDBRUD ALMINDELIGE BETINGELSER For forsikringen gælder reglerne i lov nr. 999 af 5. oktober 2006, med senere ændringer om forsikringsaftaler, for så vidt de ikke er fraveget ved

Læs mere

Codan Care Forsikringsbetingelser

Codan Care Forsikringsbetingelser Fællesbetingelser for Codan Care - gruppeforsikringer i Codan Forsikring A/S (i det følgende kaldet Codan) i tilslutning til lovbekendtgørelse nr. 726 af 24. oktober 1986 om forsikringsaftaler med senere

Læs mere

Betingelser. Sælgeransvarsforsikring. Nr. 5153

Betingelser. Sælgeransvarsforsikring. Nr. 5153 Betingelser Sælgeransvarsforsikring Sælgeransvarsforsikring Nr 5153 5153 Sælgeransvar Side 2 Indholdsfortegnelse Side 3 1 Sælgeransvarsforsikring 1 Hvem er dækket 4 2 Ved skade 4 3 Anden forsikring 4 4

Læs mere

HUNDEANSVARSFORSIKRING

HUNDEANSVARSFORSIKRING HUNDEANSVARSFORSIKRING FORSIKRINGSBETINGELSER April 2013 Version 13:1 Forsikringsgiver er If P&C Insurance Company Ltd.(If Vahinkovakuutusyhtiö Oy) cvr.nr. 1614120-3 00025 IF, Finland og repræsenteres

Læs mere

HUNDEANSVARSFORSIKRING

HUNDEANSVARSFORSIKRING FORSIKRINGSBETINGELSER Yderligere oplysninger Yderligere oplysninger om dækningerne på denne forsikring kan fås på www.first.dk, www.forsikringsoplysningen.dk eller www.ankeforsikring.dk. Aftalegrundlag

Læs mere

Sælgeransvarsforsikring. Almindelige forsikringsbetingelser nr. DBF

Sælgeransvarsforsikring. Almindelige forsikringsbetingelser nr. DBF Sælgeransvarsforsikring Almindelige forsikringsbetingelser nr. DBF.19.1.19 Indhold 1. Sikrede 2. Forsikringens dækningsomfang 3. Betingelser for dækning 4. Hvilke forhold er dækket 5. Anmeldelse af skaden

Læs mere

Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen

Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen 1. Indledning Disse generelle betingelser finder anvendelse såfremt der ikke er aftalt andre betingelser i den

Læs mere

Tryg Dækforsikring. Fortrydelsesret

Tryg Dækforsikring. Fortrydelsesret Tryg Dækforsikring Aftalegrundlag Forsikringsaftalen med Tryg udgøres af forsikringsbeviset og forsikringsbetingelserne. For forsikringen gælder desuden dansk lovgivning, herunder Lov om finansiel virksomhed

Læs mere

Version December 2017

Version December 2017 Vilkår for Arbejdsskadeforsikring i henhold til Lov om arbejdsskadesikring Version 2017-12 December 2017 Side 1 Indholdsfortegnelse 1. Generelle oplysninger 3 2. Forsikringens omfang 3 3. Forsikringens

Læs mere

Hvis du mister din faste indtægt hvad så? ØkonomiSikring er tryghed, hvis du mister dit job eller bliver syg

Hvis du mister din faste indtægt hvad så? ØkonomiSikring er tryghed, hvis du mister dit job eller bliver syg Hvis du mister din faste indtægt hvad så? ØkonomiSikring er tryghed, hvis du mister dit job eller bliver syg ØkonomiSikring er tryghed i hverdagen Når du er medlem af en A-kasse, får du kun ca. 17.000

Læs mere

Samarbejdsaftale. mellem. CNA Insurance Company Limited Hammerensgade 6, 1. sal, 1267 København K CVR nr. 24256375

Samarbejdsaftale. mellem. CNA Insurance Company Limited Hammerensgade 6, 1. sal, 1267 København K CVR nr. 24256375 Samarbejdsaftale mellem CNA Insurance Company Limited Hammerensgade 6, 1. sal, 1267 København K CVR nr. 24256375 og [Forsikringsmæglerens navn og adresse] (Herefter Forsikringsmægleren ) 1. Indledning

Læs mere

SALGSBETINGELSER FOR GROUPON-VÆRDIBEVISER - DANMARK

SALGSBETINGELSER FOR GROUPON-VÆRDIBEVISER - DANMARK SALGSBETINGELSER FOR GROUPON-VÆRDIBEVISER - DANMARK 1. Generelle oplysninger 1.1 Disse salgsbetingelser gælder for alle værdibeviser, der købes på Groupons websted. 1.2 Groupon betyder Groupon ApS, der

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser 1. Forretningsbetingelserne, aftale og parterne 1.1. Forretningsbetingelserne gælder for alle opgaver, som Vistisen & Lunde udfører for kunden, medmindre kunden har indgået anden

Læs mere

FORSIKRINGSBETINGELSER DYREFORSIKRING

FORSIKRINGSBETINGELSER DYREFORSIKRING FORSIKRINGSBETINGELSER DYREFORSIKRING Fordi venskab betyder alt ETU Forsikring A/S Hærvejen 8 6230 Rødekro www.etuforsikring.dk Forsikringsbetingelser nr.: 01-2010-DYR 1 Aftalegrundlag Forsikringsaftalen

Læs mere

FORSIKRINGSBETINGELSER. for. FRIVILLIG GRUPPELIVSFORSIKRING (fsp) AP PENSION LIVSFORSIKRINGSAKTIESELSKAB (AP PENSION)

FORSIKRINGSBETINGELSER. for. FRIVILLIG GRUPPELIVSFORSIKRING (fsp) AP PENSION LIVSFORSIKRINGSAKTIESELSKAB (AP PENSION) FORSIKRINGSBETINGELSER for FRIVILLIG GRUPPELIVSFORSIKRING (fsp) i AP PENSION LIVSFORSIKRINGSAKTIESELSKAB (AP PENSION) INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning til forsikringsbetingelserne 1 Indtrædelse 2 Udbetaling

Læs mere

Tilbud på ejerskifteforsikring

Tilbud på ejerskifteforsikring Tilbud på ejerskifteforsikring til dit nye hus på Klampenborgvej 104, ST 11-07-2018 Hos Dansk Boligforsikring er vi eksperter i at passe på dit nye hus via en ejerskifteforsikring. Vi er stolte af, at

Læs mere

Arbejdsskadeforsikring

Arbejdsskadeforsikring Nærværende forsikringsbetingelser nr. 01012018-01 for Insr Insurance Group ASA, Via hovedagentur Tagoca Forsikringsagentur / Gældende pr. 1. januar 2018 Betingelserne er i tilslutning til gældende lov

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1

DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1 DATABEHANDLERAFTALE Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1 Udarbejdet af: Jansson Gruppen A/S på vegne af: Jansson EL A/S, CVR nr.: 73 28 93 19 Jansson Alarm A/S, CVR nr.: 74 78

Læs mere

Betingelser for professionel ansvarsforsikring. for bilsyn

Betingelser for professionel ansvarsforsikring. for bilsyn Betingelser for professionel ansvarsforsikring for bilsyn Indholdsfortegnelse 1 Hvem er sikret...2 2 Definitioner...2 2.1 Forsikringssum...2 2.2 Erstatningskrav rejst...2 3 Hvem er dækket...2 4 Hvad er

Læs mere

Forsikringsbetingelser for DAGPENGE +

Forsikringsbetingelser for DAGPENGE + Forsikringsbetingelser for DAGPENGE + PenSam Forsikring A/S Jørgen Knudsens Vej 2 3520 Farum Telefon 44 39 39 39 forsikring@pensam.dk www.pensam.dk/forsikring CVR-nr. 17 11 81 88 Hjemsted Furesø, Danmark

Læs mere

Hundeansvarsforsikring. Forsikringsbetingelser

Hundeansvarsforsikring. Forsikringsbetingelser Hundeansvarsforsikring Forsikringsbetingelser 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE AFSNIT 1 - FORSIKRINGENS OMFANG... 4 1.0 SIKREDE PERSONER...4 2.0 DÆKNINGSOMRÅDE...4 3.0 HVAD DÆKKER FORSIKRINGEN?...4 4.0 DÆKNINGSSUMMER...4

Læs mere

2.1 Forsikringens dækningsperiode fremgår af den udstedte forsikringspolice.

2.1 Forsikringens dækningsperiode fremgår af den udstedte forsikringspolice. Q8 LowRisQ Fører Forsikringsbetingelser 1. Sikrede 1.1 Den person der har købt en LowRisQ Fører. Forsikringen dækker selvrisikoen på en ejet, lejet, lånt eller delebil, så længe føreren er indehaver af

Læs mere

Forretningsbetingelser for Ødegård ApS. 1. Aftale og aftaleparter. 2. Ødegård ApS ydelser. 3. Bemanding og underleverandører

Forretningsbetingelser for Ødegård ApS. 1. Aftale og aftaleparter. 2. Ødegård ApS ydelser. 3. Bemanding og underleverandører 1. Aftale og aftaleparter 1.1 Disse forretningsbetingelser gælder for de bogførings-, rådgivnings-, og regnskabsmæssige assistanceydelser, som Ødegård ApS leverer til Kunden. 1.2 Kundeaftalen mellem Kunden

Læs mere

OK Bilgaranti. Få betalt din værkstedsregning indtil bilen fylder 12 år

OK Bilgaranti. Få betalt din værkstedsregning indtil bilen fylder 12 år OK Bilgaranti Få betalt din værkstedsregning indtil bilen fylder 12 år Slip for dyre værkstedsregninger med OK Bilgaranti Har du en bil, hvor fabriksgarantien er udløbet eller er lige ved at udløbe kan

Læs mere

FORSIKRINGSBETINGELSER DÆKFORSIKRING. Sektion A: Generelle vilkår Sektion B: Særlige vilkår Dækforsikring 15-05-201415-05-2014. Rev. 13.05.

FORSIKRINGSBETINGELSER DÆKFORSIKRING. Sektion A: Generelle vilkår Sektion B: Særlige vilkår Dækforsikring 15-05-201415-05-2014. Rev. 13.05. 15-05-201415-05-2014 FORSIKRINGSBETINGELSER DÆKFORSIKRING Sektion A: Generelle vilkår Sektion B: Særlige vilkår Dækforsikring Rev. 13.05.14 AIG Europe Limited, Osvald Helmuths vej 4, 2000 Frederiksberg,

Læs mere

Forsikringsbetingelser NETBANKFORSIKRING

Forsikringsbetingelser NETBANKFORSIKRING Forsikringsbetingelser NETBANKFORSIKRING VERSION 30-601 Thisted Forsikring A/S Thyparken 16 7700 Thisted Telefon: 96 19 45 00 E-mail: post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk Netbankforsikring

Læs mere

Betingelser. Alm. Brand Kortspær. Nr. KSM 1506 (MasterCard Gold/Platinum) Alm Brand BANK

Betingelser. Alm. Brand Kortspær. Nr. KSM 1506 (MasterCard Gold/Platinum) Alm Brand BANK Alm Brand BANK Midtermolen 7 2100 København Ø Telefon 35 47 47 47 almbrand.dk Side 1 af 7 3 Alm. Brand Kortspær Betingelser Nr. KSM 1506 (MasterCard Gold/Platinum) Indholdsfortegnelse Side 2 af 7 1 Fællesbestemmelser

Læs mere

Arbejdsløshed kan ramme os alle også dig!

Arbejdsløshed kan ramme os alle også dig! OK Lønforsikring Arbejdsløshed kan ramme os alle også dig! Har du overvejet konsekvenserne, hvis du bliver fyret og i en periode skal klare dig for dagpenge? Når indtægterne går ned, er de månedlige udgifter

Læs mere

Vigtig viden om din forsikring. Kreditsikring, Lånesikring og Lånesikring Plus

Vigtig viden om din forsikring. Kreditsikring, Lånesikring og Lånesikring Plus Vigtig viden om din forsikring Kreditsikring, Lånesikring og Lånesikring Plus Swedbank tilbyder dig nu forsikringer, som giver dig og din familie en større økonomisk sikkerhed. Forsikringerne udbydes i

Læs mere

SANITETSFORSIKRING FORSIKRINGSBETINGELSER BETINGELSESNR. S.40.01

SANITETSFORSIKRING FORSIKRINGSBETINGELSER BETINGELSESNR. S.40.01 FORSIKRINGSBETINGELSER BETINGELSESNR. S.40.01 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 Forsikringens omfang...3 2.0 Forsikringen dækker...3 3.0 Forsikringen dækker ikke...3 4.0 Risikoforandring...3 5.0 Skadetilfælde...3

Læs mere

Fortrydelsesret. Andre oplysninger

Fortrydelsesret. Andre oplysninger Fortrydelsesret Du har ret til at fortryde din bestilling Ifølge forsikringsaftalelovens 34 i kan du fortryde, at du har bestilt forsikringen. Fortrydelsesfristen er 14 dage, når du har modtaget policen

Læs mere

1) Generelt På baggrund af nuværende aftale gives klinikken adgang til data der forefindes på ClinicCare s servere. Dvs.:

1) Generelt På baggrund af nuværende aftale gives klinikken adgang til data der forefindes på ClinicCare s servere. Dvs.: Abonnementsaftale om håndtering af data i ClinicCare 1) Generelt På baggrund af nuværende aftale gives klinikken adgang til data der forefindes på ClinicCare s servere. Dvs.: 1. Lagring og opbevaring af

Læs mere