Tilladelse til udledning af regnvand til det offentlige vandløb Søbækrenden.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tilladelse til udledning af regnvand til det offentlige vandløb Søbækrenden."

Transkript

1 Forsyning Helsingør A/S Att. Søren Valeur Ungstrup Haderslevvej Helsingør Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej Espergærde Tlf Dato Sagsnr. 15/5856 Sagsbeh. Roar Hauch Tilladelse til udledning af regnvand til det offentlige vandløb Søbækrenden. Matrikel nr. 7000b, Mørdrup By, Mørdrup Jeg har nu behandlet jeres ansøgning om udledningstilladelse til Søbækrenden. I får tilladelse til, at Forsyning Helsingør A/S kan udlede forsinket regnvand til Søbækrenden, fra et eksisterende separatkloakeret opland omkring Krogen og en del af Stokholmsvej i Espergærde. Der gives samtidig tilladelse til medbenyttelse af Søbækrenden på de rørlagte strækninger tilladelsen berører. Det er vigtigt at være opmærksom på, at tilladelsen er betinget af en række vilkår: 1. Tilladelsen omfatter udledning af regnvand som beskrevet i den fremsendte ansøgning, modtaget 26. juni Anlægsarbejdet skal udføres i overensstemmelse den fremsendte ansøgning. 3. Tilladelsen gælder regnvand fra dele af opland E13 og E18, jf. Helsingør Kommunes Spildevandplan, I må ikke ændre på udledningerne eller oplandstørrelsen uden skriftlig tilladelse fra Helsingør Kommune. 5. I er både bygherre og ansvarlig for drift og vedligehold af sandfang, olieudskiller og udløbet i Søbækrenden. 6. Anlægsarbejdet må ikke hindre vandets frie løb i Søbækrenden. 7. Udløbet benævnes SØB-U14-R 8. Udløbspunkterne har følgende koordinater (UTM 32/Euref 89): x=721202; y= Der må maksimalt udledes 15 l/s til vandløbet via udløbet (SØB-U14-R).

2 10. Opstrøms det sted hvor vandet neddrosles til 15 l/s, skal den nye regnvandsledning i Stokholmsvej forsynes med et overløb til fælleskloakken. Nedstrøms neddroslingsbygværket skal der etableres sandfang og olieudskiller. 11. Sandfanget skal mindst kunne rumme 6 m Olieudskilleren skal kunne rense mindst 30 l/sek, svarende til klasse I. Udskilleren skal være en lameludskiller, og den skal være uden omløb. 13. Olieudskilleren skal have automatisk flydelukke, alarm for stor lagtykkelse og for faldende væskestand. 14. Sandfang og olieudskiller skal i fornødent omfang, og mindst en gang om året, oprenses for slam, sand og oliekomponenter, så disse stoffer tilbageholdes og ikke kommer med ud i afløbet til Søbækrenden. 15. Oprenset slam, sand og oliekomponenter fra sandfang og olieudskiller skal bortskaffes via den Kommunale tømningsordning. 16. Der skal føres journal over driften af udløbets renseforanstaltninger (sandfang og olieudskiller). Journalen skal opbevares mindst fem år og forevises kommunen på forlangende. Journalen skal som minimum indeholde oplysninger om: - Navn på den tilsynsførende - Dato for tilsyn/tømning af sandfang og olieudskiller - Mængden af bortfjernet affald 17. I tilfælde af akut forurening skal udløbet til Søbækrenden kunne aflukkes. 18. Hvis denne tilladelse ikke er udnyttet inden for 2 år, bortfalder den. Lovgrundlaget i jeres sag Tilladelsen er meddelt i henhold til 28 i Miljøbeskyttelsesloven 1, kapitel 7 i Spildevandsbekendtgørelsen 2, samt Vandløbslovens Tidsplan Anlægsarbejderne forventes påbegyndt i slutningen af 2015 og forventes afsluttet i Sagens baggrund Nuværende afvandingsforhold og ansøgningen Resumé. Forsyning Helsingør A/S ønsker at lede regnvand fra vej, tage mv. fra et eksisterende separatkloakeret opland, samt vejvand fra en del af Stokholmsvej, 1 Lov om miljøbeskyttelse - LBK nr. 879 af 26. juni Spildevandsbekendtgørelse - BEK nr af 11/12/ Lov om vandløb - LBK nr af 30. september 2013.

3 til Søbækrenden udledningen neddrosles til 15L/sek., og ved kraftig regn ledes yderligere regnvand til fælleskloakken i Stokholmsvej via overløb. I dag ledes alt regnvandet til denne fælleskloak, og den har længere nedstrøms et overløb til Søbækrenden (SØB-U1-O). Det overløb aflaster beregnet 5 gange om året når det regner meget. Det betyder samlet set at den nye udledningstilladelse ikke giver mere vand til vandløbet under (store) regnhændelser idet vandet blot bliver tilført længere opstrøms (i det nye udledningspunkt). Figur 1 nedenfor viser forløbet af Søbækrenden mellem det ansøgte udledningspunkt og det eksisterende overløbsbygværk (SØB-U1-O) hvor fælleskloakken aflaster til Søbækrenden. (SØB-U14-R) (SØB-U1-O) Figur 1. Forløbet af Søbækrenden mellem det nye Udledningspunkt (SØB-U14-R) og overløbsbassinet ved Ewaldsvej (SØB-U1-O). Det eksisterende separatkloakerede opland Regnvandet fra det ca. 1,2 ha stort separatkloakeret opland ved Krogen/Stokholmsvej i Espergærde ledes i dag til fælleskloakken i Stokholmsvej. Den eksisterende regnvandsledning afvander 12 villaejendomme, en sø samt vejstrækningen Stokholmsvej (figur 2). Ledningen afvander i alt ca. 0,5 ha (reduceret areal).

4 Figur 2. Oplandet til regnvandsledningen ved Krogen/Stokholmsvej. Ny ledning i Stokholmsvej Der anlægges en ny ca. 240 m lang regnvandsledning i Stokholmsvej. Ledningen afskærer regnvandet før udløb til fælleskloakken og leder det til Søbækrenden der hvor det krydser Stokholmsvej (figur 3). De vejbrønde i Stokholmsvej som i dag afvander til fælleskloakken, kobles ind på regnvandsledningen som får udløb gennem sandfang og olieudskiller før endeligt udløb til Søbækrenden. Udløbet neddrosles til 15 l/s med en vandbremse. Der etableres desuden et overløb på ledningen til fælleskloakken. Overløbet træder i funktion i de situationer, hvor ledningens kapacitet er opbrugt. Den nye regnvandsledning i Stokholmsvej afvander et opland på 0,76 ha red.

5 Tidl. afløb til fællskloak Søbækrenden Regnvandsledning i Stokholmsvej Søbæ krend en Nyt udløb (SØBU14-R) Søbækrenden Figur 3. Forløbet af en ny regnvandsledning i Stokholmsvej frem til Søbækrenden. Overløbsbygværket til Søbækrenden (SØB-U1-O) På hjørnet Ewaldsvej/Stokholmsvej ejer Forsyning Helsingør et lukket bassin (figur 1). Bassinet gennemløbes af den fælleskloak der kommer oppe fra Stokholmsvej (hvortil regnvandet fra Krogen/Stokholmsvej i dag ledes), og bassinet opmagasinerer en blanding af regn- og spildevand i forbindelse med længerevarende kraftige regnhændelser. I tilfælde af, at bassinets kapacitet overskrides, ledes det blandede vand ud i Søbækrenden. Det sker ca. 5 gange om året (n=5), og i de tilfælde vil overløbsvandføringen til Søbækrenden kunne være i størrelsesordenen l/s., jf. notati udarbejdet i anden sammenhæng. Det betyder at de 15L/sek. forsyningen nu ønsker at lede direkte til Søbækrenden i det nye udledningspunkt, i dag også ledes til Søbækrenden under længerevarende kraftige regnhændelser. Det sker i dag blot nedstrøms i overløbsbygværket SØB-U1-O. Kapaciteten af Søbækrenden på det berørte stræk. Mellem det nye udledningspunkt og det eksisterende overløbsbygværk (SØB-U1O) gennemløber Søbækrenden rørlagte stræk og åbne stræk (se figur 1). På grund af varierende fald og dimensioner er kapaciteten (udtrykt som vandføring) forskellige på de forskellige strækninger. Tabel 1 nedenfor viser dimensionerne af vandløbet på strækningen mellem det nye udledningspunkt og det eksisterende overløbsbygværk (hvis intet er angivet er dimensioner fra gældende regulativii). Sidste kolonne viser et skøn over vandløbets vandføringsevne. Det ses i tabel 1 at underføringen af vandløbet under Jernbane Alle (rørføring, ø600mm) har den mindste kapacitet med en vandføringsevne på ca. 500 l/sek.

6 Lokation Fra udledningspunkt til Stenkiste under Kystbanen Stenkiste under Kystbanen Åbne stræk fra Kystbanen - Jernbane Alle Åbne profil 1 m opstrøms Jernbane Alle Underføringen ved Jernbane Allé Åbne stræk fra Jernbane Allé opstr.ewaldsvej Rør opstrøms Ewaldsvej (st ) Rør ved SØB-U1-O, Ewaldsvej (st ) Tabel 1 Bundbredde (m) / Rørdim. (mm) Bundhældning (promille) Anlæg Brinkhøjde (m) Lgd. (m) Vandføringsevne (l/s) ø1000 3, >1500 1,3x>1 1) ) 0, > 0,8 3) 74 >1300 4) 0, ,5 3) 1 - Ø ) Ca ) 0, > 0,8 3) 74 >1300 4) Ø >3000 5) Ø700 8,3-18 Ca ) 1) bygværk, bxh (m), opmålt af Helsingør Kommune d. august ) beregnet på baggrund af en skønnet middel vandhastighed på 1 m/s. 3) opmålt 2013 af Landinspektørfirmaet LE34. 4) beregnet ved manning tal 20 da de åbne stræk er uden vandplanter (pga. skygning) og vanddybde 0,75 m (under brinkhøjde). 5) ved ruhed 2 mm i fuldløbende rør. Vandføringen i Søbækrenden på det berørte stræk Det vand der strømmer til det nye udledningspunkt i Søbækrenden består af flere forskellige bidrag. Herunder er estimatet af de enkelte bidrag. Der foreligger ikke egentlige målinger af vandføringen. Forsinkede udløb (figur 4) Søen i Byparken er en del af selve vandløbssystemet. Afstrømningen fra oplandet opstrøms er reduceret til 100 l/s via en regulator i søens afløbsbygværk. Uforsinkede regnbetingede udløb Fra Søbækrendens udløb fra Byparken sø og ned til og med den berørte strækning er der fire uforsinkede regnvandsudløb (SØB-U2-R - SØB-U5-R). Udløbene fremgår af figur 4.

7 De fire udløb afvander tilsammen et reduceret opland på 3,11 ha reduceret areal. I tabel 2 er deres udledning til Søbækrenden beregnet for forskellige regnhændelser (varierende kraftighed). Byparken Afløbet fra sø: maksimalt100 l/s sø SØB-U5-R Søbækrenden SØB-U4-R SØB-U3-R Søbækrenden Nyt udledningspunkt (SØB-U14-R) SØB-U2-R Figur 4. Byparken sø og regnvandsbetingede udløb til Søbækrenden. Topografisk afstrømning Fra Byparken sø og frem til det nye udledningspunkt i Stokholmsvej, afvander Søbækrenden et topografisk opland på ca. 32 ha (figur 5). Afstrømningen fra det topografiske opland er kraftigt forsinket sammenlignet med afstrømningen fra de uforsinkede regnvandsbetingede udløb. Det skyldes at regnvandet først skal sive gennem jorden og dernæst trænge ind i det rørlagte vandløb. Afstrømningen skønnes at være i størrelsesordenen 0,1 l/s pr. ha. Til beregningen i tabel 2 anvendes dog en afstrømningsværdi på 1 l/s pr. ha. for at sikre at vandføringen ikke undervurderes. Byparken sø Topografisk opland: 32 ha Stokholmsvej Søbækrenden Nyt udledningspunkt (SØB-U14-R) Figur 5. Søbækrendens topografiske opland, fra Byparken og hen til krydsningen af Stokholmsvej

8 Tabel 2. Estimeret vandføring i Søbækrenden ved det nye udledningspunkt under forskellige regnhændelser. Udløb SØB-U2-R - SØB-U5-R Fra sø i Byparken Topografisk opland Nye udledning i Stokholmsvej Vandføring i Søbækrenden ved det nye udledingspkt. Opland (ha) Reduceret opland (ha) 2 års regn 1) (l/s) Udledning til Søbækrenden 5 års regn 2) (l/s) 10 års regn 3) (l/s) 9,18 3, ) 32 4) 32 4) 1,46 0, ) 15 5) 15 5) ) 139 l/s pr. ha, 2) 178 l/s pr. ha, 3) 212 l/s pr. ha., 4) ved vurderet 1 l/sek. 5) det nye udledningspunkt neddrosles til 15 l/sek. Helsingør Kommunes vurdering i sagen Recipienten Søbækrenden har sit udspring nord for Nyrup i den område der tidligere var Nyrup Sø. Herfra løbet vandet ca. 5,5 km mod øst gennem Espergærde hvor det løber sammen med Munkesøvandløbet ca. 80 m før udløbet i Øresund. Søbækrenden gennemløber 2 søer. Byparken sø, der er længst nedstrøms, er i 2004 udstyret med et udløbsbygværk der gør at der maksimalt kan løbe 100 l/sek ud af søen. Søbækrenden er et stejlt vandløb med stenet bund. Det er derfor vores vurdering at iltindholdet i vandet og dermed den selvrensende effekt i vandløbet er stor. Det betyder at organismerne i vandløbet er effektive til at omdanne organisk stof (bl.a. målt som BI5). Dermed er det vores vurdering at vandløbet som hele er robust overfor organisk belastning. Den aktuelle tilstand i Søbækrenden er moniteret ved registrering og bestemmelse af insekter i vandløbet. Det er sket via en DVFI måling i foråret Målingen viste moderat (DVFI 4) både op og nedstrøms for udledningspunktet. Vandplanen 2.3. Øresund Søbækrenden er undtaget i vandplan 2.3. Øresund. Det betyder at der ikke er et miljømål for vandløbet. Vandplanen har bl.a. følgende retningslinjer for regnbetingede udledninger: 8. Ved meddelelse af tilladelse til udledning af separat overfladevand skal udløbene som udgangspunkt forsynes med bassiner af passende

9 størrelse med henblik på tilbageholdelse af bundfaldelige stoffer. Bassinstørrelse gradueres efter vandområdets følsomhed samt omfang af trafikbelastning i oplandet. 9. Hvor der er risiko for hydrauliske problemer, skal regnbetingede udledninger som udgangspunkt reduceres til 1-2 l/s pr. ha (totalt areal), svarende til naturlig afstrømning. Bassiner på såvel separate regnvandsudløb som på overløbsbygværker skal i disse situationer have en størrelse, så der som gennemsnit højst sker overlob fra bassinet hvert 5. år (n=1/5 pr. år). Med hensyn til udformning af bassiner for separat regnvand henvises til Spildevandsforskning fra Miljøstyrelsen nr. 49/1992 om lokal rensning af regnvand. Hydraulisk vurdering ifht. Søbækrenden Det regnvand - maksimalt 15 l/sek - Forsyning Helsingør søger om udledningstilladelse til, udledes allerede til Søbækrenden via overløbsbygværket SØB-U1-O under længerevarende kraftige regnhændelser. Det betyder at det nye udledningspunkt under kraftig reng kun vil have betydning for strækket mellem det nye udledningspunkt og det eksisterende overløbsbygværk altså de ca. 300 m som ses på figur 1. På denne berørte strækning udgør underføringen af vandløbet under Jernbane Allé det sted med den mindste kapacitet med en vandføringsevne omkring 500 l/sek. Helsingør Kommune har ikke kendskab til oversvømmelser forårsaget af store rengmængder på den åbne strækning opstrøms Jernbane Allé. Den estimerede vandføring omkring det nye udledningspunkt er 579 l/sek ved en 2 års regn, og dermed vil røret under Jernbane Allé, jf. tabel 2, principielt være fuldtløbende. Under regnhændelser med endnu større gentagelsesperioder, vil der ske opstuvning i det åbne vandløbsforløb opstrøms rørunderføringen ved Jernbane Allé, til et nyt niveau som gør, at vandet vil blive trykket igennem røret. Forsyning Helsingør har estimeret at vandet i vandløbet teoretisk vil stuve ca. 0,46 m over toppen af rørunderføringen ved en 5-års regnhændelse. Det svarer til at vandet vil stige op til et niveau ca. 1,1 m over vandløbsbunden. Regnes de 15 l/sek fra det nye udledningspunkt med, stuver vandet yderligere ca. 2 cm. Den tilsvarende beregning for en 10-års regnhændelse viser at vandet vil stuve til ca. 1,2 m over vandløbsbunden (inklusiv de 15 l/sek). Da brinkerne umiddelbart opstrøms rørunderføringen er godt 1,5 m over vandløbsbunden, er det Helsingør Kommunes vurdering at vandløbet i dag ikke svømmer over sine bredder ved Jernbane Alle selv under kraftige regnhændelser. Desuden vurderer vi at denne tilladelse, til at udlede 15 l/sek i det nye udledningspunkt opstrøms Jernbane Alle, ikke vil medføre en reelt øget risiko for oversvømmelser i Søbækrenden ift. den nuværende situation. Det er yderligere vores vurdering at Søbækrenden pga. det store fald og den stene bund og brinker ikke er særligt følsom overfor svingninger i vandføring. Samlet set er det derfor vores vurdering, at Søbækrenden på den berørte strækning ikke er hydraulisk belastet. Derfor stiller vi lempede vilkår til forsinkelsen af regnvandet i udledningspunktet. Konkret tillader vi 15 l/sek, og

10 det svarer til en neddrosling til ca. 10 l/sek/ha (total), hvilket er ca. 7% af det vand der falder på det tilkoblede opland under en 2 års regnhændelse 4. Neddroslingen af regnvandet og overløbet til fælleskloak betyder at regnvandsledningen i Stokholmsvej reelt udgør et sparrebassin. Belastning med organiske stoffer I forhold til udledningen af organiske og miljøfremmede stoffer vurderer Kommunen, at overfladevand fra de befæstede arealer i sammensætning svarer til overfladevand fra veje i almindelighed. Normalt stiller kommunen krav om at overfladevand fra nye veje og parkeringspladser skal renses i henhold til DS/EN når vandet ledes til offentlig kloak 5. Det vil sige, at vandet skal renses i sandfang og olieudskiller. Da dette vand ledes til et vandløb, stiller vi skærpede krav til dimensionering af sandfanget, for at opnå bedre rensning af vandet for miljøfremmede stoffer 6. Vi stiller derfor følgende krav til olieudskiller: - Dimensionerende vandføring = 15 l/sek - Nominel størrelse NS; 15 l/sek * fd 7 15 l/sek *2,0 30 l/sek. Derfor stiller vi vilkår om at Forsyningen etablerer en olieudskiller med lameller, der kan rense 30 l/sek som klasse I, og uden omløb. Da vi stiller skærpet krav til dimensioneringen af sandfanget, skal den svare til 200% af det normale krav 4. Det er: Sandfang: ((NS*200)/fd) * 200% ((30 l/sek* 200)/ 2) * l. Sandfanget kan helt eller delvist være indbygget i olieudskilleren. DS858-2 kræver, at olieudskilleren skal have flydelukke og alarm for stor lagtykkelse og for faldende væskestand. For at sikre at disse alarmer fungerer, skal virksomheden tjekke dem mindst en gang om året. For at sikre sandfang og olieudskiller til enhver tid fungerer tilfredsstillende skal virksomheden tømme disse efter behov og rengøre lamellerne mindst en gang årligt. Sandfang og olieudskiller skal tilses mindst en gang årligt. Det affald, som samles i sandfang og olieudskiller er farligt affald, og skal derfor indsamles via den kommunale ordning, som Nordforbrændingen står for. Kommunen kan dog dispensere for denne regel efter ansøgning. Kommunen stiller vilkår herom. 4 2 års regnhændelse: 139 l/sek/ha * 1,46 ha = 203 l/sek. 5 Administrative retningslinjer for indretning og drift af sandfang og benzin- og olieudskillere i Helsingør kommune (se 6 Mange miljøfremmede stoffer hæfter til partikler og et sandfang vil fange en del af disse forurenede partikler. 7 Densitetsfaktoren fd er her 2, da vi stiller krav om olieudskiller klasse I og vurderer at olien har densitet på 0,85-0,90 (diesel og smøreolie).

11 Samlet vurdering Det er Helsingør Kommunes samlede vurdering at denne tilladelse ikke vil medføre en øget risiko for oversvømmelser fra Søbækrenden. Samtidig er tilladelsen, med de stillede vilkår, ikke til hindre for at vandløbet potentielt kan opnå god økologisk tilstand. Natura 2000-området og Fuglebeskyttelsesområdet. Det nærmeste N2000 område i hydrologisk forbindelse med Søbækrenden, er det marine område Gilleleje Flak og Tragten (nr. 195), der ligger over 15 km fra Søbækrendens udløb. Det er vores vurdering at denne tilladelse ingen effekt har på dette Natura 2000 område eller dets udpegningsgrundlag. Naturbeskyttelseslovens 3. Søbækrenden er ikke omfattet af Naturbeskyttelseslovens 3 på det berørte stræk eller nedstrøms herfor. Påvirkning af grundvand Udledningen vurderes ikke at påvirke grundvandet. Klagevejledning I kan klage over afgørelsen. Ønsker I at klage, skal I inden fredag den 6. november 2015 have indtastet den i Natur- og Miljøklagenævnets klageportal, som I kan finde på klagenævnets hjemmeside. Visse interesseorganisationer kan også klage. Vi sender derfor kopi af afgørelsen til dem, der har ønsket det. Enhver med en individuel interesse i sagen kan også klage. Vi sætter derfor en annonce om afgørelsen på vores hjemmeside. Enhver kan desuden komme til at se kommunens dokumenter i denne sag. Hvis Natur- og Miljøklagenævnet modtager en klage får I besked. Nævnet videresender også klagen til kommunen. Kommunen har herefter tre uger til at kommentere klagepunkterne og fremsende alle sagens dokumenterer, så de kan indgå i Nævnets behandling af klagen. I får kopi af kommunens bemærkninger til klagen. Det koster 500 kroner at få klagen behandlet, og Natur- og Miljøklagenævnet sender en opkrævning. I får pengene tilbage, hvis I får helt eller delvist medhold i klagen. Afgørelsen kan også bringes for domstolene inden for seks måneder fra afgørelsen. Kopi af endelig afgørelse sendt til: Helsingør Kommune, tmk@helsingor.dk DN; dn@dn.dk; dnhelsingoer-sager@dn.dk; helleoelund@gmail.com Greenpeace; hoering@nordic.greenpeace.org Friluftsrådet; nordsjaelland@friluftsraadet.dk

12 Danmarks Sportsfiskerforbund; Embedslægen; Ferskvandsfiskeriforeningen; Naturstyrelsen; Med venlig hilsen Roar Hauch i Notat: Vurdering af overløb fra bassinanlæg ved Ewaldsvej til Søbækrenden (s 4). Krüger A/S 20. nov ii Munkesøvandløbet og Søbækrenden, regulativ og redegørelser for Kommunevandløb 3 og 10 af 1989.

I har regnet ud, at sandfanget skal kunne rumme 1200 l, men da kravet i DS858 er mindst 5.000 l, planlægger I at etablere det.

I har regnet ud, at sandfanget skal kunne rumme 1200 l, men da kravet i DS858 er mindst 5.000 l, planlægger I at etablere det. Falken og Co post@falkenco.dk flemming@kps-as.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 4928 2454 mka55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 03.03.2015 Sagsnr.

Læs mere

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej.

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej. Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak til Kohaverenden,

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Glyngøre, Sallingsund Udløb 3002011U Kloakopland 3002b

Læs mere

Bagrund Uno-x ønsker at etablere en ny benzinstation på Hornbækvej 115. I ønsker at etablere:

Bagrund Uno-x ønsker at etablere en ny benzinstation på Hornbækvej 115. I ønsker at etablere: Frandsen og Søndergård Svend Pedersen sp@frandsen-sondergaard.dk dan.overgaard@unoxautomat.dk Center for By Land og Vand Natur og Miljø Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 09.12.2016

Læs mere

I ønsker, at vaskehallen skal være i drift alle dage i tidsrummet fra kl. 07:00 22:00.

I ønsker, at vaskehallen skal være i drift alle dage i tidsrummet fra kl. 07:00 22:00. Nordkystens Autocenter A/S H P Christensens Vej 8 3000 Helsingør info@helsingor.peugeot.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 16/15035

Læs mere

4. udledning af overfladevand fra vejanlæggets ubeskyttede jordoverflader og de tilknyttede arbejdsarealer i anlægsfasen

4. udledning af overfladevand fra vejanlæggets ubeskyttede jordoverflader og de tilknyttede arbejdsarealer i anlægsfasen Greve Kommune Teknik & Miljø Vejdirektoratet ptp@vd.dk; sokr@vd.dk; vd@vd.dk Tilladelse til udledning af vejvand til Vardegårdsløbet via udløb U13a og til Rørmoseløbet via udløb U6a og U6b. Køge Bugt Motorvejen

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å Dato 28. 01. 2019 Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å Sagsnr.: 13/33736 Sagsbehandler: Maj Brit Fisker Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning af

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Opland Strøby Egede - Udledning til Tryggevælde Å - Udledningstilladelse

AFGØRELSE i sag om Opland Strøby Egede - Udledning til Tryggevælde Å - Udledningstilladelse Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 03. april 2013 J.nr.: NMK-10-00106 (tidl. MKN-100-00391) Ref.: LITEL, XPSAL AFGØRELSE i sag om Opland Strøby Egede - Udledning

Læs mere

Vejledning for indretning og drift af olieudskilleranlæg i Skive Kommune

Vejledning for indretning og drift af olieudskilleranlæg i Skive Kommune Vejledning for indretning og drift af olieudskilleranlæg i Skive Kommune Skive Kommune August 2005 Indholdsfortegnelse 1. Sandfang og olieudskillere... 2 1.1 Hvor skal der være olieudskilleranlæg... 2

Læs mere

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra cykelsti mellem Visse og Nøvling

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra cykelsti mellem Visse og Nøvling #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Aalborg Kommune, ByMiljø, MEF Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby Aalborg Kommune, Trafik & Veje Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby 11-05-2015

Læs mere

H Furesø Egedal Forsyning Stenløse. Kopi sendt til Krüger att.: Steen O. Petersen,

H Furesø Egedal Forsyning Stenløse. Kopi sendt til Krüger att.: Steen O. Petersen, H Furesø Egedal Forsyning Bogøgårdsvej Knud Bro Allé 18 3660 Stenløse Kopi sendt til Krüger att.: Steen O. Petersen, sop@kruger.dk Afgørelse - Tilladelse til udledning af regnvand fra bassin efter Miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

Teknisk Forvaltning Klostermarken 12

Teknisk Forvaltning Klostermarken 12 Kunde Rådgiver Viborg Kommune Orbicon A/S Teknisk Forvaltning Klostermarken 12 Sct. Mogens Gade 3 8800 Viborg 8800 Viborg Tlf. 87 28 11 00 Tlf. 87 25 25 25 Email mail@orbicon.dk Email tekniskforvaltning@viborg.dk

Læs mere

Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand til Vardegårdsløbet, Greve food stop, Mosede landevej 56

Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand til Vardegårdsløbet, Greve food stop, Mosede landevej 56 Greve Kommune Teknik & Miljø Klar forsyning Vasebækvej 40 4600 Køge Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand til Vardegårdsløbet, Greve food stop, Mosede landevej 56 På baggrund af ansøgning modtaget

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å Sagsnr.: 36832 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Tilladelse til udledning af renset

Læs mere

Spildevandstilladelse Pandrup Genbrugsplads

Spildevandstilladelse Pandrup Genbrugsplads Jammerbugt kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Miljø Toftevej 43, 9440 Aabybro raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lisbeth Kroman Direkte 7257 7605 lkr@jammerbugt.dk 14-12-2015 Sagsnr.: 06.01.15-P19-3-15

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene Sagsnr.: 13/42617 KS: thgr Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene 11006 og 11037 versionsnr.: 1.5 09-03-2013,

Læs mere

Vand og Affald A/S Att.: Lone Riis Vinther Ryttermarken 21 5700 Svendborg

Vand og Affald A/S Att.: Lone Riis Vinther Ryttermarken 21 5700 Svendborg Vand og Affald A/S Att.: Lone Riis Vinther Ryttermarken 21 5700 Svendborg Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. +4562233000 mette.serup@svendborg.dk www.svendborg.dk

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å Sagsnr.: 219-2013-42519 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning

Læs mere

Tilladelse til krydsning af Tilløb til Råkildegrøften med spildevandsledning i forbindelse med byggemodning af boligområdet Kronhjorten

Tilladelse til krydsning af Tilløb til Råkildegrøften med spildevandsledning i forbindelse med byggemodning af boligområdet Kronhjorten Center Natur og Miljø MOE A/S Østre Havnegade 18, 1. th. 9000 Aalborg Sendt til Benny Jepsen via mail bje@moe.dk Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr:

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021

Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 15. april 2016 Sagsid 16/4286 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Hermelintoften - et kommende boligområde på matrikel 7af og 90f V. Vedsted By, V.

Læs mere

Tilladelse til udledning af regn- og overfladevand fra vej- og stianlæg Vejledalen til Fløbæk via udløb VE573U

Tilladelse til udledning af regn- og overfladevand fra vej- og stianlæg Vejledalen til Fløbæk via udløb VE573U Vejle Kommune Anlæg & Infrastruktur Kirketorvet 22 7100 Vejle ATT: Claus Weng Petersen Sendt på mail: clwpe@vejle.dk 14-07-2017 Tilladelse til udledning af regn- og overfladevand fra vej- og stianlæg Vejledalen

Læs mere

Hillerød kommune Trollesmindealle Hillerød

Hillerød kommune Trollesmindealle Hillerød Hillerød kommune Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Tilladelse til tilslutning af overfladevand fra tag og befæstede arealer (p-pladser) til regnvandsledning på ejendommen Milnersvej 39 C, 3400 Hillerød

Læs mere

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til arealer, personækvivalentbelastning (p.e.),

Læs mere

1. Meddelelse af Spildevandstilladelse

1. Meddelelse af Spildevandstilladelse BØGBALLE MASKINSTATION A/S Uldum Hedevej 18 7171 Uldum Sendt via digitalpost Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Daniel Kvist Sørensen Dir: 79755676 Mob: e-mail: Daniel.Sorensen @Hedensted.dk

Læs mere

Retningslinjer. for udformning af bassiner. Regulativ. for jævnlig vedligeholdelse af bassiner

Retningslinjer. for udformning af bassiner. Regulativ. for jævnlig vedligeholdelse af bassiner Retningslinjer for udformning af bassiner samt Regulativ for jævnlig vedligeholdelse af bassiner Bassiner anlagt som regnvands- eller forsinkelses-/sparebassiner på kloaksystemer i Kalundborg Kommune 1

Læs mere

Frederikshavn Kommune Center for Teknik & Miljø Aalborgvej 93 9300 Sæby

Frederikshavn Kommune Center for Teknik & Miljø Aalborgvej 93 9300 Sæby Frederikshavn Kommune Center for Teknik & Miljø Aalborgvej 93 9300 Sæby Ansøgning om tilladelse til udledning af overfladevand (tagvand, vejvand og vand fra øvrige befæstede arealer), jf. 28 i lovbekendtgørelse

Læs mere

Tilladelse til at slutte spildevand til offentlig kloak, Marsvej 4, Nykøbing Sj. Baggrund for tilladelsen: DITO Bus K. P. Danøsvej 2, 4300 Holbæk

Tilladelse til at slutte spildevand til offentlig kloak, Marsvej 4, Nykøbing Sj. Baggrund for tilladelsen: DITO Bus K. P. Danøsvej 2, 4300 Holbæk DITO Bus K. P. Danøsvej 2, 4300 Holbæk Den 10. september 2014 Tilladelse til at slutte spildevand til offentlig kloak, Marsvej 4, Nykøbing Sj. Odsherred Kommune meddeler hermed tilladelse til tilslutning

Læs mere

Roskilde Kommune, Veje og Grønne områder Att.: Michael Gärtner Nielsen Rådhusbuen 1 4000 Roskilde

Roskilde Kommune, Veje og Grønne områder Att.: Michael Gärtner Nielsen Rådhusbuen 1 4000 Roskilde Roskilde Kommune, Veje og Grønne områder Att.: Michael Gärtner Nielsen Rådhusbuen 1 4000 Roskilde By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse

Læs mere

Forslag - Tillæg nr. 11 til Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan 2010-2021 Agervænget i Bording ændring af kloakeringsprincip

Forslag - Tillæg nr. 11 til Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan 2010-2021 Agervænget i Bording ændring af kloakeringsprincip Forslag - Tillæg nr. 11 til Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan 2010-2021 Agervænget i Bording ændring af kloakeringsprincip Kort over kloakopland 1A34 (rød streg) og området hvor regnvandsbassinet placeres

Læs mere

Helsingør Kommune, Center for Økonomi og Ejendomme, Bjarne Johansen

Helsingør Kommune, Center for Økonomi og Ejendomme, Bjarne Johansen Helsingør Kommune, Center for Økonomi og Ejendomme, Bjarne Johansen Center for Kultur, Idræt og byplanlægning, Snekkersten Idrætsanlæg, Hans Henrik Schmidt Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø

Læs mere

3) Hvis du støder på fortidsminder skal arbejdet stoppes og museet kontaktes med det samme.

3) Hvis du støder på fortidsminder skal arbejdet stoppes og museet kontaktes med det samme. Center for Teknik og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541 ajb55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 3.09.2015 Sagsnr.

Læs mere

Holstebro Kommune. Teknik og Miljø 2012. Brugervejledning for Olieudskiller i. Holstebro Kommune

Holstebro Kommune. Teknik og Miljø 2012. Brugervejledning for Olieudskiller i. Holstebro Kommune Holstebro Kommune Teknik og Miljø 2012 Brugervejledning for Olieudskiller i Holstebro Kommune Holstebro Kommune Denne pjece handler om olieudskiller. Holstebro Kommune vil i løbet af de næste par år, have

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb Sagsnr.: 219-2013-2741 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R.

Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R. Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via rørbassin til

Læs mere

Tilladelse til at slutte spildevand til offentlig kloak, Havnevej 2, Nykøbing Sj. Baggrund for tilladelsen:

Tilladelse til at slutte spildevand til offentlig kloak, Havnevej 2, Nykøbing Sj. Baggrund for tilladelsen: Edvars og Edvars ApS Jes Edvars Vangen 2 4500 Nykøbing Sj jes@edvars.com Den 02. juli 2014 Tilladelse til at slutte spildevand til offentlig kloak, Havnevej 2, Nykøbing Sj. Odsherred Kommune meddeler hermed

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Joachim Godske Norman Moltke Lystrupvej 9 4640 Faxe Postadresse: Natur & Miljø Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon: 56 20 30 00 Telefax: 56 20 30 01 www.faxekommune.dk Kontoradresse:

Læs mere

Vejledning for etablering, indretning og drift af vaskepladser i Hvidovre Kommune

Vejledning for etablering, indretning og drift af vaskepladser i Hvidovre Kommune Vejledning for etablering, indretning og drift af vaskepladser i Hvidovre Kommune Baggrund Mange virksomheder vil gerne have mulighed for at etablere vaskeplads eller vaskehal på egen ejendom. Hvidovre

Læs mere

Københavns Kommune. Olieudskillere

Københavns Kommune. Olieudskillere Københavns Kommune Olieudskillere December 2011 Københavns Kommune Olieudskillere December 2011 Ref.: Olieudskillere Udarbejdet af: Rambøll Danmark A/S Erling Holm ApS KU, Skov og Landskab DTU Miljø Orbicon

Læs mere

Afgørelsen er truffet efter 3, stk. 1 i bekendtgørelse om klassifikation og registrering af vandløb 1 og 10 i vandløbsloven 2.

Afgørelsen er truffet efter 3, stk. 1 i bekendtgørelse om klassifikation og registrering af vandløb 1 og 10 i vandløbsloven 2. «navn» «adresse» «postnr_og_by» 12. maj 2015 Nedklassificering af Voer Strøm Silkeborg Kommune træffer hermed afgørelse om at nedklassificere en delstrækning af Voer Strøm fra udspringet i Hauge Sø til

Læs mere

Tilslutningstilladelse til vaskeplads hos HOFOR A/S, Smedeholm 1 og 4

Tilslutningstilladelse til vaskeplads hos HOFOR A/S, Smedeholm 1 og 4 til vaskeplads hos HOFOR A/S, Smedeholm 1 og 4 1 Stamdata for HOFOR A/S Smedeholm 1 og 4 Virksomhedens navn og adresse HOFOR A/S Smedeholm 1+4 2730 Herlev Kommune CVR nr. og p nr. CVR nr. 10073022 P-nr.

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Øresund

Tilladelse til udledning af regnvand til Øresund Gentofte Kommune Park og Vej Att.: Kasper Nielsen Ørnegårdsvej 19 2820 Gentofte 9. november 2015 Sagsnr. EMN-2015-17137 Tilladelse til udledning af regnvand til Øresund Gentofte Kommune Park og Vej har

Læs mere

Tilladelse til udledning af forsinket overfladevand fra pumpestation S-PS-04 via bassin S-BAS-04 til Rørmoseløbet.

Tilladelse til udledning af forsinket overfladevand fra pumpestation S-PS-04 via bassin S-BAS-04 til Rørmoseløbet. Greve Kommune Center for Teknik & Milijø Banedanmark Den nye bane København - Ringsted Ríngager 4B 2605 Brøndby Rådhuset Rådhusholmen 10 DK-2670 Greve Telefon: 43979797 www.greve.dk Tilladelse til udledning

Læs mere

Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til etablering af bro ud i sø

Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til etablering af bro ud i sø Center for Teknik Miljø og Klima Søren Pedersen Kildegårdsvej 19 3100 Hornbæk Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 20.06.2016 Sagsnr. 16/11529 Sagsbeh. Anne-Marie Møldrup

Læs mere

www.ikast-brande.dk Ikast-Brande Spildevand Europavej 2 7430 Ikast 22. maj 2015 Udledningstilladelse via bassin til Uhre Bæk fra opland 2E10 Uhre

www.ikast-brande.dk Ikast-Brande Spildevand Europavej 2 7430 Ikast 22. maj 2015 Udledningstilladelse via bassin til Uhre Bæk fra opland 2E10 Uhre Ikast-Brande Spildevand Europavej 2 7430 Ikast 22. maj 2015 Udledningstilladelse via bassin til Uhre Bæk fra opland 2E10 Uhre Ikast-Brande Spildevand har den 2. februar 2015 søgt om tilladelse til udledning

Læs mere

Tillæg nr. 1-2013 til Spildevandsplan 2001-2011 for tidligere Skørping Kommune.

Tillæg nr. 1-2013 til Spildevandsplan 2001-2011 for tidligere Skørping Kommune. Side 1 Rebild Kommune Tillæg nr. 1-2013 til Spildevandsplan 2001-2011 for tidligere Skørping Kommune. Spildevandsplantillæg for Nedlæggelse af Bælum Renseanlæg. Fjerntransport af spildevand fra Bælum,

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk Sagsnr.: 219-2013-33737 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til

Læs mere

Kolding Spildevand as Kolding Åpark 1, st.tv 6000 Kolding

Kolding Spildevand as Kolding Åpark 1, st.tv 6000 Kolding Kolding Spildevand as Kolding Åpark 1, st.tv 6000 Kolding By- og Udviklingsforvaltningen Natur og vand Tilladelse efter vandløbsloven og dispensation efter naturbeskyttelsesloven til etablering af anlæg

Læs mere

STATOIL FUEL & RETAIL A/S har via Tri-Consult A/S ansøgt om tilslutning af spildevand fra ovennævnte aktivitet.

STATOIL FUEL & RETAIL A/S har via Tri-Consult A/S ansøgt om tilslutning af spildevand fra ovennævnte aktivitet. Returadresse Land, By og Kultur Byg og Miljø Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing STATOIL FUEL & RETAIL A/S Borgmester Christiansens Gade 50 2450 København SV Tilslutningstilladelse selvbetjeningsanlæg

Læs mere

Lovliggørelse af udledning af overfladevand til Juelstrup sø - Truck & Parts Center Støvring ApS Hjedsbækvej 24, 9530 Støvring

Lovliggørelse af udledning af overfladevand til Juelstrup sø - Truck & Parts Center Støvring ApS Hjedsbækvej 24, 9530 Støvring Center Natur og Miljø Truck & Parts Center Støvring ApS Hjedsbækvej 24 9530 Støvring Mail: mail@tpc24.dk Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.00.00-P19-3-14

Læs mere

1. Meddelelse af Spildevandstilladelse

1. Meddelelse af Spildevandstilladelse Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 ROHDEN A/S Rohdenvej 4 7140 Stouby 1. Meddelelse af Spildevandstilladelse Hedensted Kommune meddeler hermed Rohden Gods A/S tilladelse til afledning af

Læs mere

Frederikshavn Kommune Center for Teknik & Miljø Aalborgvej 93 9300 Sæby

Frederikshavn Kommune Center for Teknik & Miljø Aalborgvej 93 9300 Sæby Frederikshavn Kommune Center for Teknik & Miljø Aalborgvej 93 9300 Sæby Ansøgning om tilladelse til udledning af overfladevand (tagvand, vejvand og vand fra øvrige befæstede arealer), jf. 28 i lovbekendtgørelse

Læs mere

Tilladelse til afledning af dræn- og regnvand til drængrøft med udledning til mose 26. januar 2016

Tilladelse til afledning af dræn- og regnvand til drængrøft med udledning til mose 26. januar 2016 Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej 43 7250 Hejnsvig Tilladelse til afledning af dræn- og regnvand til drængrøft med udledning til mose 26. januar 2016 Billund Kommune meddeler hermed tilladelse til

Læs mere

Hjørring Kommune. Løkken Action House APS Industrivej Løkken. Hjørring den TILLADELSE TIL

Hjørring Kommune. Løkken Action House APS Industrivej Løkken. Hjørring den TILLADELSE TIL Hjørring Kommune Løkken Action House APS Industrivej 1 9480 Løkken TILLADELSE TIL Hjørring den 21-02-2017 Sagsnr.: 06.11.01-G01-4-17 Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33

Læs mere

3.900 m 3 /d BI 5 780 kg/d. 288 m 3 /t Tot-N 156 kg/d B1, B2.1, B3, B4, B6.1, B8.1

3.900 m 3 /d BI 5 780 kg/d. 288 m 3 /t Tot-N 156 kg/d B1, B2.1, B3, B4, B6.1, B8.1 Anlægsidentifikation Kommune Anlægsnavn og nr. Jægerspris Tørslev 225-19 Adresse Strandvej 2 Gerlev 3630 Jægerspris Matr.nr. Anlægstype 4ah Tørslev MBNDK Dimensioneringsforudsætninger Tørvejr inkl. indsivning

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Skive, Skive Fjord Udløb 072019U Kloakopland 07213 (Numre

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand (regnvand) fra separatkloakerede områder i Tiset til Tiset Bæk

Tilladelse til udledning af overfladevand (regnvand) fra separatkloakerede områder i Tiset til Tiset Bæk PROVAS-HADERSLEV SPILDEVAND A/S Fjordagervej 32 6100 Haderslev Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. sal 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 21 21 rekh@haderslev.dk 16-11-2015

Læs mere

Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning af vandløb (Gammelgrøft) med kreaturbro på matrikel 311, Gl. Ladegård, Hammelev ejerlav

Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning af vandløb (Gammelgrøft) med kreaturbro på matrikel 311, Gl. Ladegård, Hammelev ejerlav Naturstyrelsen Sønderjylland Felstedvej 14 6300 Gråsten att. Martin Reimers mre@nst.dk Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 E-mail: teknikmiljoe@haderslev.dk

Læs mere

BILAG A. Skemaforklaring til: Oplandsskemaer. Udløbsskemaer. Renseanlægsskemaer.

BILAG A. Skemaforklaring til: Oplandsskemaer. Udløbsskemaer. Renseanlægsskemaer. BILAG A Skemaforklaring til: Oplandsskemaer. Udløbsskemaer. Renseanlægsskemaer. 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til: Oplandsareal, kloakeringstype, personækvivalentbelastning

Læs mere

Tilladelse til 2 udledninger af forsinket overfladevand fra bassin N-BAS-18 til Olsbækken.

Tilladelse til 2 udledninger af forsinket overfladevand fra bassin N-BAS-18 til Olsbækken. Greve Kommune Center for Teknik & Milijø Banedanmark Den nye bane København - Ringsted Ríngager 4B 2605 Brøndby Rådhuset Rådhusholmen 10 DK-2670 Greve Telefon: 43979797 www.greve.dk Tilladelse til 2 udledninger

Læs mere

Hjørring Kommune. Hjørring den TILLADELSE TIL UDLEDNING AF;

Hjørring Kommune. Hjørring den TILLADELSE TIL UDLEDNING AF; Hjørring Kommune Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk TILLADELSE TIL UDLEDNING AF; Hjørring den 05-04-2017 Sagsnr.:

Læs mere

Administrative retningslinjer for indretning og drift af sandfang og benzin- og olieudskillere i Helsingør kommune. Center for Teknik og Miljø

Administrative retningslinjer for indretning og drift af sandfang og benzin- og olieudskillere i Helsingør kommune. Center for Teknik og Miljø Administrative retningslinjer for indretning og drift af sandfang og benzin- og olieudskillere i Helsingør kommune Center for Teknik og Miljø Marts 2013 Administrative retningslinjer for indretning og

Læs mere

Bilag 1. Forklaring til skemaerne for. Oplande. Udløb. Renseanlæg

Bilag 1. Forklaring til skemaerne for. Oplande. Udløb. Renseanlæg Bilag 1 til skemaerne for Oplande Udløb Renseanlæg 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til personækvivalentbelastning (p.e.), arealer, kloakeringsforhold,

Læs mere

Veje og Grønne Områder Roskilde Kommune Rådhusbuen Roskilde. Att: Bjørn Viinblad Mikkelsen

Veje og Grønne Områder Roskilde Kommune Rådhusbuen Roskilde. Att: Bjørn Viinblad Mikkelsen Veje og Grønne Områder Roskilde Kommune Rådhusbuen 1 4000 Roskilde Att: Bjørn Viinblad Mikkelsen By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse

Læs mere

Afgørelsen er truffet efter 3, stk. 1 i bekendtgørelse om klassifikation og registrering af vandløb 1 og 10 i vandløbsloven 2.

Afgørelsen er truffet efter 3, stk. 1 i bekendtgørelse om klassifikation og registrering af vandløb 1 og 10 i vandløbsloven 2. «navn» «adresse» «postnr_og_by» 12. maj 2015 Nedklassificering af Afløb fra Langemose Silkeborg Kommune træffer hermed afgørelse om at nedklassificere Afløb fra Langemose fra udspringet i Langemose til

Læs mere

Peter Djørup EriksholmResearchCenter Oticon Rørtangvej 20 3070 Snekkersten. Mail: pd@eriksholm.com. Dispensation til oprensning af sø.

Peter Djørup EriksholmResearchCenter Oticon Rørtangvej 20 3070 Snekkersten. Mail: pd@eriksholm.com. Dispensation til oprensning af sø. Peter Djørup EriksholmResearchCenter Oticon Rørtangvej 20 3070 Snekkersten. Mail: pd@eriksholm.com Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541 ajb55@helsingor.dk

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Stationsvej.

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Stationsvej. Tilladelse til udledning af overfladevand fra Stationsvej. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak i Stationsvej til Vindinge Å,

Læs mere

Hjørring Kommune. Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej 9. Hjørring den TILLADELSE TIL

Hjørring Kommune. Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej 9. Hjørring den TILLADELSE TIL Hjørring Kommune Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej 9 9800 Hjørring TILLADELSE TIL Hjørring den 29-03-2019 Sagsnr.: 06.11.01-G01-22-18 Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33

Læs mere

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til arealer, personækvivalentbelastning (p.e.),

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden

Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via regnvandsbassin til Byrenden i Nr.

Læs mere

Vandkvalitet og mængder Det vand der ønskes udledt er grundvand. Udledningen vil være opdelt i tre faser, hvor der udledes en forskellig mængde vand:

Vandkvalitet og mængder Det vand der ønskes udledt er grundvand. Udledningen vil være opdelt i tre faser, hvor der udledes en forskellig mængde vand: Per Hardenberg Slangerup Overdrev 13 3550 Slangerup Kopi af afgørelsen sendt til Thomas Brøker. Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Arresø via grøftesystem, Amtsvejen 16, 3310

Læs mere

Tillæg 5 til Spildevandsplan

Tillæg 5 til Spildevandsplan Tillæg 5 til Spildevandsplan 2008-2015 Kloakering af nyt boligområde ved Ølsted 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Plangrundlag... 3 4. Areal og ejerforhold... 4 5. Regn - og spildevandsafledning...

Læs mere

Separering af Bale, afskæring af spildevand til Mørke renseanlæg og udledning af overfladevand. Ansøgning om udledningstilladelse til Mørke Bæk

Separering af Bale, afskæring af spildevand til Mørke renseanlæg og udledning af overfladevand. Ansøgning om udledningstilladelse til Mørke Bæk Ansøgning om udledningstilladelse til Mørke bæk Separering af Bale, afskæring af spildevand til Mørke renseanlæg og udledning af overfladevand Titel: Ansøgning om udledningstilladelse til Mørke Bæk Projektnummer:

Læs mere

Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for Sønderholm.

Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for Sønderholm. Punkt 2. Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for Sønderholm. 2011-45872. Forsyningsudvalget indstiller, at byrådet godkender, at kommunens spildevandsplan ændres vedrørende separatkloakering

Læs mere

Tillæg 1 til Spildevandsplan 2013-24 Svendborg Kommune For skoleområdet ved Skovsbovej / A P Møllers Vej.

Tillæg 1 til Spildevandsplan 2013-24 Svendborg Kommune For skoleområdet ved Skovsbovej / A P Møllers Vej. Miljø og Teknik Januar 2014 13-23864 Tillæg 1 til Spildevandsplan 2013-24 Svendborg Kommune For skoleområdet ved Skovsbovej / A P Møllers Vej. 1 Indholdsfortegnelse A. Indledning... 3 B. Lovgrundlag...

Læs mere

Vejledning for påfyldningspladser

Vejledning for påfyldningspladser Vejledning for påfyldningspladser Baggrund Mange virksomheder, der har et transportbehov, vælger at etablere mulighed for påfyldning af egne motorkøretøjer med benzin eller dieselolie på egen grund frem

Læs mere

Høring af reguleringsprojekt af Sunds Nørreå ved Nr. Aagaard Dambrug

Høring af reguleringsprojekt af Sunds Nørreå ved Nr. Aagaard Dambrug TEKNIK OG MILJØ Se liste Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8084 mynwp@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 06.02.03-P20-10-15 Høring af reguleringsprojekt

Læs mere

Tilladelse til udskifting af rørunderføring ved matrikel nr. 15d, Stenbjerg By, Nørhå

Tilladelse til udskifting af rørunderføring ved matrikel nr. 15d, Stenbjerg By, Nørhå Thisted Kommune Plan- og Miljøafdelingen 27. januar 2016 BrevID.: 2185380 Medarbejder: KBD Tilladelse til udskifting af rørunderføring ved matrikel nr. 15d, Stenbjerg By, Nørhå Tilladelse efter Vandløbslovens

Læs mere

Retningslinier for dimensionering af olie- og benzinudskillere

Retningslinier for dimensionering af olie- og benzinudskillere Retningslinier for dimensionering af olie- og benzinudskillere Teknik og Miljøafdelingen i Silkeborg Kommune 2 Indholdsfortegnelse 1. Hvor skal der etableres olie- og benzinudskilleranlæg? 1 2. Valg af

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra rørbassin ved Kornerup Landevej 29 i Kornerup til Langvad Å

Tilladelse til udledning af overfladevand fra rørbassin ved Kornerup Landevej 29 i Kornerup til Langvad Å Lejre Forsyning Højbyvej 19 4320 Lejre Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Søren Bagge Center for Byg & Miljø D 4646 4941 E soba@lejre.dk Dato: 30. april 2014

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for nyt stadion på Søholt

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for nyt stadion på Søholt Silkeborg Kommune Søvej 1 8600 Silkeborg Sendt som mail til: ejendomme@silkeborg.dk 13. juli 2015 Afgørelse om ikke-vvm-pligt for nyt stadion på Søholt Silkeborg Kommune, Natur og Miljø har den 27. maj

Læs mere

Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand og tilslutning til regnvandskloak

Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand og tilslutning til regnvandskloak Returadresse: Team Natur og Miljø Holbækvej 141B, 4400 Kalundborg NOVO Nordisk A/S Att.: ISC Rådgivende Ingeniører A/S v. Thomas Oppdal toj@isc.dk DATO 11. november 2016 SAGS NR. 326-2016-54579 BETJE N

Læs mere

På baggrund af ansøgning meddeles i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 1 kap. 4, 28, tilladelse til udledning af separeret regn- og overfladevand

På baggrund af ansøgning meddeles i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 1 kap. 4, 28, tilladelse til udledning af separeret regn- og overfladevand Odder Kommune Rådhusgade 3 8300 Odder Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Sendt til esben.kindt@odder.dk Tilladelse til udledning af regn- og overfladevand til recipient På baggrund af ansøgning meddeles

Læs mere

Svendborg Spildevand A/S Ryttermarken 21 5700 Svendborg

Svendborg Spildevand A/S Ryttermarken 21 5700 Svendborg Svendborg Spildevand A/S Ryttermarken 21 5700 Svendborg Kultur, Erhverv og Udvikling. Erhverv, Bolig og Natur. Ramsherred 5, 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 keu@svendborg.dk www.svendborg.dk Fornyet tilladelse

Læs mere

Denne tilladelse omfatter ikke forhold til anden lovgivning.

Denne tilladelse omfatter ikke forhold til anden lovgivning. STEVNS SPILDEVAND A/S Fægangen 8 4660 Store Heddinge Att: Imran Akbar 14. JANUAR 2016 JOURNALNUMMER 15/39 KS NIRAS UDLEDNINGSTILLADELSE FOR REGNVANDSBASSIN VED KLIPPINGE TIL SKELBÆKKEN Stevns Kommune,

Læs mere

Regnvand på taget og hvad så?

Regnvand på taget og hvad så? Regnvand på taget og hvad så? v/ Ove Johansen og Gunilla D. Ørbech, Assens Kommune Envina landbrugs årsmøde 2015 Indledning Assens Kommune 511 km 2 Ca. 41.000 indbyggere Ca. 3100 ansatte, heraf ca. 310

Læs mere

Tilslutningstilladelse til vask af biler hos TDC A/S, Snehvidevej 2

Tilslutningstilladelse til vask af biler hos TDC A/S, Snehvidevej 2 til vask af biler hos TDC A/S, Snehvidevej 2 1 Stamdata for TDC Virksomhedens navn og adresse TDC A/S Herlev Central Snehvidevej 2 2730 Herlev Kommune CVR nr. og p nr. CVR nr. 14773908 P-nr. 1013874960

Læs mere

Revideret spildevandstilladelse, Topsil Semiconductor Materials A/S

Revideret spildevandstilladelse, Topsil Semiconductor Materials A/S Tilladelse til udledning af spildevand Revideret spildevandstilladelse, Topsil Semiconductor Materials A/S Udarbejdet af: mfjel Datablad Spildevandstilladelse i henhold til Bekendtgørelse om spildevandstilladelser

Læs mere

5. Midlertidig omlægning af Møllebækken på en ca. 20-25 meter strækning i forbindelse med etableringen af den midlertidige bro (øst for motorvejen).

5. Midlertidig omlægning af Møllebækken på en ca. 20-25 meter strækning i forbindelse med etableringen af den midlertidige bro (øst for motorvejen). Greve Kommune Teknik & Miljø Vejdirektoratet Gladsaxe Ringvej 51 2730 Herlev Att.: Michael Kenneth Quist vd@vd.dk, ptp@vd.dk; mq@vd.dk; umj@vd.dk; bjer@vd.dk; Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3

Læs mere

tre nye rørunderføringer ved Fredskilde bæk og tilløb til Fredskilde bæk, beliggende på matr. 3am og 66b, Stenbjerg By, Nørhå.

tre nye rørunderføringer ved Fredskilde bæk og tilløb til Fredskilde bæk, beliggende på matr. 3am og 66b, Stenbjerg By, Nørhå. Afsender: Thisted Kommune Mathilde Boesen Team Natur Plan- og Miljøafdelingen Thisted kommune Thisted Kommune Plan- og Miljøafdelingen 2. marts 2015 BrevID.: 1867514 CPR/CVR: #*24563 Medarbejder: KKN Tilladelse

Læs mere

Afgørelse Den 05-02-2015 Sagsnr.: 15/2208 Dok.nr.: 11 Sagsbehandler:

Afgørelse Den 05-02-2015 Sagsnr.: 15/2208 Dok.nr.: 11 Sagsbehandler: HOFOR A/S Att. Asger Jørgensen asjo@hofor.dk Afgørelse Den 05-02-2015 Sagsnr.: 15/2208 Dok.nr.: 11 Sagsbehandler: Egedal Kommune har nu behandlet jeres ansøgning om midlertidig udledning af renset grundvand

Læs mere

Udledningstilladelse til udledning af overfladevand fra Igelsø til Regstrup Å ved udløbsnummer UIG020

Udledningstilladelse til udledning af overfladevand fra Igelsø til Regstrup Å ved udløbsnummer UIG020 Holbæk Forsyning Dato: 8. maj 2013 Kalvemosevej 1 4300 Holbæk Sagsnr.: 13/17332 1. Indledning Sagsb.: Michael Jensen Dir.tlf.: 72 36 35 34 E-mail: mijen@holb.dk EAN.nr 5798007570675 Udledningstilladelse

Læs mere

MIDLERTIDIG TILLADELSE TIL AT UDLEDE DRÆNVAND DER ER RENSET GENNEM OLIEUDSKILLER TIL VANDLØB

MIDLERTIDIG TILLADELSE TIL AT UDLEDE DRÆNVAND DER ER RENSET GENNEM OLIEUDSKILLER TIL VANDLØB Niras Herningvej 34 A, stuen 4800 Nykøbing F Att.: Merete Leth Hansen 25. NOVEMBER 2015 MIDLERTIDIG TILLADELSE TIL AT UDLEDE DRÆNVAND DER ER RENSET GENNEM OLIEUDSKILLER TIL VANDLØB Niras har på vegne af

Læs mere

Slotsgade 67 Hillerød II ApS Slotsgade 67 B 3400 Hillerød

Slotsgade 67 Hillerød II ApS Slotsgade 67 B 3400 Hillerød Slotsgade 67 Hillerød II ApS Slotsgade 67 B 3400 Hillerød Dispensation fra separatkloakering samt udledningstilladelse til regnvand til Slotsmøllegrøften fra ejendommen Klostervej 23, 3400 Hillerød Hillerød

Læs mere

Hjørring Kommune. Hjørring den TILLADELSE TIL

Hjørring Kommune. Hjørring den TILLADELSE TIL Hjørring Kommune TILLADELSE TIL Hjørring den 08-07-2016 Sagsnr.: 06.11.01-G01-4-15 Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk

Læs mere

Udledningstilladelse. Indledning

Udledningstilladelse. Indledning Egedal Forsyning A/S Krogholmvej 71 3650 Ølstykke Udledningstilladelse Den 07-06-2012 Indledning Jf. miljøbeskyttelseslovens 28 meddeler Egedal Kommune hermed Egedal Forsyning A/S tilladelse til midlertidig

Læs mere

Center for Park, Vej og Miljø

Center for Park, Vej og Miljø Center for Park, Vej og Miljø Ishøj Forsyning, Vand Baldersbækvej 6 2635 Ishøj Email: tibra@ishoj.dk Dato 2. oktober 2019 Sagsbehandler: Karin Blendstrup Jensen Telefon: 43577 520 E-mail: pvm@ishoj.dk

Læs mere

Tilladelse til at rørlægge del af afvandingsgrøft på matrikel 3ad Skellerup By, Linå

Tilladelse til at rørlægge del af afvandingsgrøft på matrikel 3ad Skellerup By, Linå Louise Dyhr og Karsten Pedersen kspld@hotmail.com 18. marts 2015 Tilladelse til at rørlægge del af afvandingsgrøft på matrikel 3ad Skellerup By, Linå Silkeborg Kommune meddeler i medfør af vandløbsloven

Læs mere

Afgørelse om tilladelse til medbenyttelse af privat vandløb

Afgørelse om tilladelse til medbenyttelse af privat vandløb STRANDAGERGÅRD ApS Fredskovvej 10 5883 Oure Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62233000 mette.serup@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse om tilladelse

Læs mere

Stenslund Odder Sags Id. S

Stenslund Odder Sags Id. S Stenslund 6 8300 Odder Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tilladelse til tilslutning til regnvandskloak Odder Kommune meddeler hermed tilladelse til afledning af regnvand til spildevandsforsyningsselskabets

Læs mere

Forklaring til. Oplandsskemaer. Udløbsskemaer. Renseanlægsskema

Forklaring til. Oplandsskemaer. Udløbsskemaer. Renseanlægsskema Forklaring til Oplandsskemaer Udløbsskemaer Renseanlægsskema 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til personækvivalentbelastning (p.e.), arealer, kloakeringsforhold,

Læs mere