Udbudsmateriale. Aarhus Kommune. 2012/November. Magistratsafdelingen for Sociale forhold og Beskæftigelse. Varetagelse af regresopgaven

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udbudsmateriale. Aarhus Kommune. 2012/November. Magistratsafdelingen for Sociale forhold og Beskæftigelse. Varetagelse af regresopgaven"

Transkript

1 Udbudsmateriale 2012/November Aarhus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale forhold og Beskæftigelse Varetagelse af regresopgaven Aarhus Kommune november 2012

2 Udbudsmateriale Aarhus Kommune Sociale forhold og Beskæftigelse Beskæftigelsesforvaltningen

3 Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Regresopgaven november 2012 Side 3 Indhold Indhold Indledning Baggrund Organisering af udbudsopgaven Situationsbeskrivelse Magistratsafdelingen for Sociale forhold og Beskæftigelses organisation og opgaver Aarhus Kommunes nuværende løsning af opgaven Aarhus Kommunes forventning til fremtidig løsning af opgaven Procedurer og konkurrencevilkår Vilkår for afgivelse af tilbud Formkrav til tilbuddets opbygning, indhold og aflevering Tilbudsbehandling Udvælgelseskriterier Tildelingskriterium Tildeling af opgaven ud fra en samlet vurdering Kravspecifikation Afgrænsning og beskrivelse af opgaven Sagsgange og samarbejde Lovgivning Øvrige krav til opgaveløsningen Betalingsmodel Incitamentsbaseret betalingsmodel Tilbudsdisposition Generelle formkrav Disposition for tilbuddet Udkast til kontrakt Tidsfrister og kontaktpersoner Bilag... 32

4 Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Regresopgaven november 2012 Side 4 1. Indledning Aarhus Kommunes værdier Troværdighed Respekt Engagement danner baggrund for og afspejler arbejdet i hverdagen i betjeningen af borgere, virksomheder og øvrige eksterne og interne samarbejdsparter. Med disse værdier som baggrund og med et højt ambitionsniveau om gode sammenhænge i kommunikation, indsats og opgaveløsning, er det Aarhus Kommunes ambition, at være den kommune i Danmark der hjemtager flest regresindtægter pr. indbygger. Nærværende udbud omhandler udførelse af regreskrav af udbetalte dagpenge for Aarhus Kommune. Der er tale om en ydelse, som hører under bilag II B i Rådets direktiv nr. 2004/18/EF af 31. marts 2004 ( Udbudsdirektivet ) og overstiger tærskelværdien på ca. 1,5 mio. kr. Ydelser omfattet af bilag II B, som ligger over tærskelværdien, er ikke underlagt alle Udbudsdirektivets formelle procedurer. Ydelserne er alene underlagt direktivets regler om tekniske specifikationer og offentliggørelse af den indgåede aftale samt tilbudslovens regler om annonceringspligt. Hertil kommer de almindelige udbudsretlige principper om ligebehandling og gennemsigtighed samt den danske tilbudslovgivnings regler om objektivitet, saglighed og ikke-diskrimination. Nærværende udbudsmateriale er udarbejdet under hensyntagen til disse regler. Dette udbud om varetagelse af regresopgaven af udbetalte dagpenge for Aarhus Kommune er annonceret på Aarhus Kommunes hjemmeside og på den 6. november Udbuddet gennemføres som et offentligt udbud med mulighed for forhandling. Opgaven varetages for nuværende af et advokatfirma. Der vil ikke blive udarbejdet eget bud på udførelsen af opgaven, men Aarhus Kommune vil vurdere tilbuddet sat i forhold til, at Aarhus Kommune selv udfører opgaven. Såfremt de indkomne tilbud overstiger Aarhus Kommunes egen beregning af, hvad det vil koste kommunen selv at udføre opgaven, kan udbuddet annulleres, og kommunen kan hjemtage regresopgaven. 1.1 Baggrund Aarhus Byråd besluttede i august 2007 at gennemføre udbud af en række af kommunes opgaver, herunder udbud af varetagelse af regresopgaven. Formålet med udbuddet var, at få optimeret indtægten for regres for sygedagpenge der er en følge af en ansvarspådragende handling. I efteråret 2008 blev regresopgaven sendt i udbud, og kontrakt om drift af regresområdet blev indgået med et advokatfirma med virkning fra 1. juli Denne kontrakt udløber 30. juni Aarhus Kommune genudbyder regresopgaven og har til hensigt at indgå kontrakt med 1 leverandør vedrørende regresopgaven. Kontrakten vil blive indgået for en periode på fire år med mulighed for forlængelse i yderligere en periode på et år. Opgavestart forventes at være pr. 1. juli 2013.

5 Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Regresopgaven november 2012 Side Organisering af udbudsopgaven Der er nedsat en arbejdsgruppe i Magistratsafdelingen for Sociale forhold og Beskæftigelse til at gennemføre udbuddet. Den ordregivende myndighed er: Aarhus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale forhold og Beskæftigelse Beskæftigelsesforvaltningen, Ydelsescentret Værkmestergade Aarhus C beskaeftigelse@aarhus.dk Alle henvendelser herunder spørgsmål mv. skal i løbet af udbudsprocessen rettes til følgende adresse: Att.: Ydelseschef Anna Marie Mikkelsen rich@aarhus.dk Tlf.nr.:

6 Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Regresopgaven november 2012 Side 6 2. Situationsbeskrivelse 2.1 Magistratsafdelingen for Sociale forhold og Beskæftigelses organisation og opgaver Aarhus Kommune er med sine ca indbyggere landets næststørste kommune. Kommunen er organiseret i et magistratsstyre og består af seks magistratsafdelinger. De fem af magistratsafdelingerne varetager hver især afgrænsede kommunale forretningsområder - hver under ledelse af en politisk valgt rådmand. Magistratsafdelingen for Sociale forhold og Beskæftigelse er ansvarlig for kommunens tilbud til handicappede, sindslidende, misbrugere og udstødte, udsatte børn og unge, kontanthjælpsmodtagere, revalidender, førtidspensionister, sygedagpengemodtagere og nyankomne flygtninge og indvandrere. Beskæftigelsesforvaltningen er en af to forvaltninger i Magistratsafdelingen for Sociale forhold og Beskæftigelse. Beskæftigelsesforvaltningens hovedområder er vejledning, udbetaling af kontanthjælp, aktiviteter for ledige, opkvalificering, virksomhedspraktik, løntilskud, revalidering, job på særlige vilkår, førtidspension, sygedagpenge og integration. Beskæftigelsesforvaltningens organisation er opbygget som beskrevet i figur 1 nedenfor: Figur 1: Beskæftigelsesforvaltningens organisation Beskæftigelsesforvaltningens organisation består af de tre søjler Ydelsescenter Aarhus, Jobcenter Aarhus og Udførerafdelingen. Opgaven med udbetaling af sygedagpenge og varetagelse af regresopgaven er organisatorisk placeret i Ydelsescentret. 2.2 Aarhus Kommunes nuværende løsning af opgaven Alle opgaver i forbindelse med løsning af regresopgaven i Aarhus Kommune varetages i dag af et advokatfirma. En opgørelse over antal sager målt som månedlig gennemsnit ses i tabel 1.

7 Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Regresopgaven november 2012 Side 7 Tabel 1 Antal nye undersøgte sager pr. måned Heraf antal sager til fortsat behandling Antal verserende sager fra tidligere perioder Antal afsluttet sager i måneden Totalt antal verserende sager ved periodens slutning Verserende Retssager 1. juli 2011 til 30. juni 2012 Mdl. gennemsnit i perioden juli 2010 til 30. juni 2011 Mdl. gennemsnit i perioden I alt Det nuværende niveau for regres og renteindtægter er ca. 20 mio. kr. pr. år. I tabel 2 ses et samlet overblik over kommunens regres- og regresrenteindtægter i 2010 og Tabel 2 Regresindtægter kr. Renteindtægter kr. Samlet resultat kr Aarhus Kommunes forventning til fremtidig løsning af opgaven Med udbud af regresopgaven lægger Aarhus Kommune op til, at den fremtidige løsning af regresopgaven fortsat baseres på køb af ekstern opgaveløsning. En leverandør af den fremtidige løsning skal således varetage både den daglige drift med regresopgaven samt de opgaver, der knyttes til regresretssager. I den fremtidige løsning er Aarhus Kommunes mål med regres, at optimere provenuet ved regres for sygedagpenge der er en følge af en ansvarspådragende handling. Aarhus Kommune forventer derfor, at en leverandør har erfaring og kompetence omkring erstatningssager og inddrivelse af regresmidler, samt har indsigt i dagpengelovgivningen og retspraksis på regresområdet.

8 Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Regresopgaven november 2012 Side 8 3. Procedurer og konkurrencevilkår 3.1 Vilkår for afgivelse af tilbud Udbudsform Udbuddet angår ydelser omfattet af bilag II B i EU s Klassiske Udbudsdirektiv 2004/18/EF. Udbuddet gennemføres som et offentligt udbud med ret til forhandling Generelt Følgende vilkår er gældende i forbindelse med afgivelse af tilbud på opgaven: Der kan kun afgives tilbud på den samlede opgave. Der er ikke mulighed for at afgive bud på dele af denne. Der kan ikke afgives alternative tilbud (varianter) Vedståelsesfrist Tilbudsgiverne er forpligtet til at vedstå deres tilbud i 4 måneder fra fristen for modtagelse af tilbud Forbehold Hvis et tilbud indeholder væsentlige forbehold, herunder forudsætninger og bestemmelser i øvrigt, som strider mod udbudsmaterialet, vil dette medføre, at tilbuddet erklæres for ikkekonditionsmæssigt og ikke indgår i bedømmelsen. Hvad der betragtes som væsentlige forbehold vil bero på en konkret vurdering. Dog skal det bemærkes, at tilbud, der alene omfatter dele af den udbudte opgave, vil blive opfattet som indeholdende væsentlige forbehold. Tilbudsgiver har således alene mulighed for at byde på den samlede opgave. Tilbudsgiverne opfordres til at søge eventuelle uklarheder og usikkerheder i udbudsmaterialet afklaret ved at stille spørgsmål, således at forbehold undgås Ejendomsret til udbudsmaterialet Udbudsmaterialet, og de informationer der findes heri, er Aarhus Kommunes ejendom Vederlag Der ydes ikke vederlag for deltagelse i tilbudsgivning og forhandlinger forud for eventuel kontraktindgåelse.

9 Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Regresopgaven november 2012 Side Formkrav til tilbuddets opbygning, indhold og aflevering Formkrav Tilbuddet skal indeholde en fyldestgørende beskrivelse af, hvorledes tilbudsgiver vil opfylde kravene til opgavens udførelse, jf. kapitel 4 og 5. Løsningsbeskrivelsen skal opstilles og specificeres som beskrevet i afsnit 6.2: Disposition for tilbuddet Spørgsmål til udbudsmaterialet Frist for modtagelse af uddybende spørgsmål til udbudsmaterialet er den 30. november 2012 kl Spørgsmålene vil blive besvaret skriftligt, og spørgsmål og svar vil blive udsendt til alle tilbudsgivere i anonymiseret form senest den 7. december Spørgsmål, der fremsendes efter fristens udløb, vil kun blive besvaret i det omfang, det er muligt at besvare dem senest den 7. december Spørgsmålene skal fremsendes til Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Ydelsescentret, Værkmestergade 15, 8000 Aarhus C, att.: Ydelseschef Anna Marie Mikkelsen eller pr. til rich@aarhus.dk Tilbudsfrist Tilbuddet skal være Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, i hænde senest fredag den 21. december 2012 kl Tilbuddet bedes fremsendt, eller afleveret personligt, i en underskreven original med 5 kopier til: Aarhus Kommune, Magistratsafdelingen for Sociale forhold og Beskæftigelse, Beskæftigelsesforvaltningen, Ydelsescenteret, Att.: Ydelseschef Anna Marie Mikkelsen Værkmestergade 15, lokale Aarhus C. Tilbuddet bedes mærket Udbud af regres må ikke åbnes af posthåndteringen. Tilbuddet bedes tillige fremsendt elektronisk til rich@aarhus.dk. Tilbudsgiver bærer selv ansvaret for, at tilbuddet når rettidigt frem.

10 Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Regresopgaven november 2012 Side Tilbudsbehandling Registrering og åbning Alle rettidigt modtagne tilbud vil blive registreret efterhånden, som de modtages. Tilbuddene vil blive åbnet fredag den 21. december, kl Der vil ikke være adgang til at overvære tilbudsåbningen Tilbudspræsentation og retten til forhandling De tilbudsgivere, som på baggrund af nærværende udbudsmateriale har afgivet et egnet og konditionsmæssigt tilbud, vil blive indbudt til separate møder med Aarhus Kommune, hvor tilbudsgiverne vil få adgang til at præsentere deres tilbud, og hvor der kan blive ført forhandlinger med de enkelte tilbudsgivere. Formålet med de individuelle møder er at give tilbudsgiverne mulighed for mundtligt at præsentere deres tilbud samt svare på eventuelle uddybende spørgsmål fra ordregiver. Det er ikke hensigten at indlede en forhandlingsrunde, hvorfor tilbudsgiver opfordres til fra starten at indlevere det bedst mulige tilbud til Aarhus Kommune. Møderne forventes afholdt i uge 3 og 4 under deltagelse af repræsentanter fra Magistratsafdelingen for Sociale forhold og Beskæftigelse Underretning om valg af tilbud Når afgørelse om valg af leverandør foreligger, vil alle tilbudsgivere blive skriftligt underrettet om valg af leverandør. Indgåelse af kontrakt med den valgte leverandør vil dog tidligst ske 10 dage efter afsendelse af underretningen, jf. bekendtgørelse nr. 588 af 12. juni Der vil endvidere ske offentliggørelse i "Den Europæiske Unions Tidende" i henhold til de gældende regler for offentliggørelse af indgåede aftaler Udgifter ved tilbudsgivning Tilbudsgivers omkostninger i forbindelse med nærværende udbud er Aarhus Kommune uvedkommende. Modtagne tilbud vil ikke blive returneret eller udleveret. 3.4 Udvælgelseskriterier Ved vurdering af de indkomne tilbud foretages først en udvælgelse blandt tilbudsgiverne med udgangspunkt i den enkelte virksomheds forhold. Formålet er, at vurdere den enkelte virksomheds evne til på betryggende vis at kunne levere den udbudte ydelse. Vurderingen foretages i forhold til følgende minimumskrav af teknisk og økonomisk karakter, betegnet udvælgelseskriterier: 1. Tilbudsgivers forhold 2. Økonomisk og finansiel formåen 3. Faglig formåen Hvilke beskrivelser, der kræves af tilbudsgiver, er nærmere beskrevet i kapitel 6: Tilbudsdisposition.

11 Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Regresopgaven november 2012 Side Tildelingskriterium Tildelingskriterium og delkriterier Aarhus Kommune har til hensigt at indgå kontrakt med en leverandør vedrørende regresopgaven. Aftalen vil blive tildelt den tilbudsgiver, der afgiver det for Aarhus Kommune økonomisk mest fordelagtige tilbud, idet følgende delkriterier i prioriteret rækkefølge lægges til grund for tilbudsvurderingen. Delkriterier: Vægt 1. Pris 60 % 2. Kvalitet 30 % 3. Fleksibilitet 10 % Delkriterium 1: Pris Ved delkriterium 1 forstås en samlet vurdering af tilbud, jf. incitamentsbaseret betalingsmodel bestående af: Den tilbudte basispris for udførelsen af opgaven Provision, der til falder leverandøren ved et niveau for regresindtægter, jf. kapitel 5 De angivne tilbudte vilkår vurderes som en samlet helhed, og den ovenfor nævnte rækkefølge er ikke udtryk for en prioritering. Nærmere beskrivelse af den incitamentsbaserede betalingsmodel fremgår af kapitel 5. Delkriterium 2: Kvalitet Ved delkriterium 2 forstås en samlet vurdering af: Tilbudsgiver har en respektfuld og troværdig kontakt til borgeren De benyttede medarbejderes faglige niveau, erfaring og uddannelse Tilbudsgivers organisatoriske struktur og tilrettelæggelse af opgaverne Tilbudsgivers beskrivelse af interne arbejdsgange, herunder kvalitetssikring Forventning til effekt af leverandørens indsats Som eksempel på hvad der tillægges positiv værdi, kan nævnes, at tilbudsgiver kan demonstrere et højt fagligt niveau i forhold til opgaveløsningen samtidig med stor menneskelighed i kommunikationen med skadesramte borgere, der kan være sårbare som følge af skaden. Et andet eksempel kan være, at tilbudsgiver kan demonstrere, at opgaven kan tilrettelægges så løbende kommunikation med Aarhus Kommunes kontaktperson og andre medarbejdere opleves enkel og smidig. Endelig er leverandørens evne til løbende at hjemtage regresindtægter af væsentlig betydning. De angivne tilbudte vilkår vurderes som en samlet helhed, idet rækkefølgen ikke er udtryk for en prioritering.

12 Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Regresopgaven november 2012 Side 12 Delkriterium 3: Fleksibilitet Ved delkriterium 3 forstås en samlet vurdering af: Fleksibilitet omkring særlig indsats Fleksibilitet omkring udsøgning af sager og instruktion/information af kommunens sagsbehandlere Et eksempel på fleksibilitet, der tillægges positiv værdi, er det løbende samarbejde, hvor en leverandør f.eks. kan demonstrere smidighed i den løbende tilrettelæggelse af møder og kommunikation med kommunen. Vurderingen af fleksibilitet vil ske ud fra en helhedsbetragtning. 3.6 Tildeling af opgaven ud fra en samlet vurdering Aftalen vil blive tildelt den tilbudsgiver, hvis tilbud efter den skitserede bedømmelsesmodel har opnået flest point, og dermed vurderes at være det økonomisk mest fordelagtige tilbud. Ved bedømmelsen tildeles point fra 1-10 Såfremt Aarhus Kommunes kontrolberegning, der udarbejdes i henhold til Aarhus Kommunes retningslinjer herfor, viser, at det er mere økonomisk fordelagtig for Aarhus Kommune at hjemtage opgaven, annulleres udbuddet jævnfør kommunens retningslinjer.

13 Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Regresopgaven november 2012 Side Kravspecifikation Beskæftigelsesforvaltningen udbetaler sygedagpenge, jf. lov nr. 563 af 9. juni 2006 om sygedagpenge. Modtagere af sygedagpenge kan være arbejdsgivere, der udbetaler løn til en ansat, der er fraværende på grund af sygdom, og som søger refusion. Modtagere af sygedagpenge kan også være ledige med ret til arbejdsløshedsdagpenge og selvstændige m.fl., som på grund af sygdom søger om/tildeles ydelser. I tilfælde hvor der udbetales sygedagpenge, som følge af en lidelse forvoldt af en ansvarlig skadevolder, kan kommunen gøre et regreskrav gældende mod skadevolder, i det omfang de erstatningsretlige betingelser herfor er opfyldt, jf. kapitel 29 i Lov om sygedagpenge. Her fremgår følgende: Kapitel 29 Regreskrav over for ansvarlig skadevolder 78. Hvis en person modtager sygedagpenge fra kommunen, jf. 2, stk. 1, nr. 4, og 32, 41 og 54, som følge af en lidelse forvoldt af en ansvarlig skadevolder, kan kommunen gøre regreskrav gældende for de udbetalte sygedagpenge, i det omfang de erstatningsretlige betingelser herfor er opfyldt. Kommunen kan dog ikke gøre regres gældende over for arbejdsgiveren i sager, hvor en person ansat hos den pågældende arbejdsgiver har pådraget sig en arbejdsskade, der er omfattet af lov om arbejdsskadesikring. Stk. 2. Forsikringsselskaber har pligt til inden 4 uger at orientere skadelidtes opholdskommune, når der udbetales erstatning til den pågældende som følge af en personskade. Manglende overholdelse af 4-ugers-fristen medfører, at forældelsen af regreskravet suspenderes i tidsrummet frem til, at orienteringen af kommunen sker. Opgaven, der udbydes, omfatter alle elementer omkring varetagelse af regresopgaven - udsøgning af sager, fremsættelse af regreskrav, inddrivelse af regresbeløb samt at føre retssager. 4.1 Afgrænsning og beskrivelse af opgaven Opgaven er, at leverandøren på kommunens vegne skal gøre regres gældende i de tilfælde, hvor der udbetales sygedagpenge som følge af en lidelse forvoldt af en ansvarlig skadevolder, i det omfang de erstatningsretlige betingelser herfor er opfyldt. Regreskravet er som udgangspunkt et afledt krav af skadelidtes krav på tabt arbejdsfortjeneste og er navnlig betinget af, at der er en ansvarlig skadevolder, at der er en årsagsforbindelse, samt at skadelidte har lidt et tab som følge af mistet arbejdsfortjeneste, som kommunen kan indtræde i. Regresbestemmelsen gælder for udbetalinger både til lønmodtagere, selvstændige og arbejdsgivere. Denne erstatning fastsættes for perioden fra skadens indtræden, indtil skadelidte kan begynde at arbejde igen, eller indtil skadelidtes fremtidige erhvervsevne kan vurderes midlertidigt eller endeligt. Der vil typisk kunne gøres regres gældende ved færdselsskader, overfald, hundeansvarsskader og faldskader (på fortov, i forretning mv.).

14 Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Regresopgaven november 2012 Side 14 Den samlede opgave er nærmere konkretiseret ved, at leverandøren skal basere sin opgaveløsning på, at opgaven indeholder følgende elementer: Udsøgning af sager generelt Opkrævning af regreskrav for udbetalte sygedagpenge fra ansvarlig skadevolder Instruktion om udsøgning af sager for medarbejdere i Aarhus Kommune, der varetager opgaver med udbetaling af dagpenge samt opfølgning på dagpengesager Kontakt til de skadesramte borgere Journalisering af sager i kommunens system Kontakt til de ansvarlige skadevoldere Beregning af regreskrav og opkrævning heraf Inddrivelse af de beregnede beløb Beregning og opkrævning af renter Vurdering af om konfliktsager skal løses ved forlig eller indbringes for retten Gennemførelse af retssager i tilknytning til regres Overtagelse af igangværende retssager om regres hos nuværende leverandør I den udbudte opgave skal leverandøren således også vurdere, om der i forhold til konfliktsager skal indgås forlig, eller om der skal iværksættes retslige skridt med henblik på en indenretlig afgørelse af konfliktsager ved dom. Leverandøren skal føre retssagen. I tillæg til ovenstående opremsning vil der være en række opgaver, der som udgangspunkt og hovedregel ligger i tilknytning til opgaven: Personlig (telefonisk) samtale med borgeren snarest muligt efter, at sagen er udsøgt. Indhentelse af oplysninger i form af dagpengeanmodning, helbredsoplysninger, ressourceprofil, journal mv. via Aarhus Kommunes elektroniske dagpengeudbetalingssystem og journalsystem, jf. Aarhus Kommunes retningslinjer for private leverandørers adgang til systemer. Orientering til borgeren om, at Aarhus Kommunes regreskrav ikke vil få nogen indflydelse på en eventuel erstatning til borgeren fra et forsikringsselskab. Samtlige verserende sager overgår ved kontraktens starttidspunkt til den valgte leverandør, herunder også verserende retssager hos den nuværende leverandør. Aarhus Kommune sikrer den fornødne systemmæssige adgang til relevante IT systemer i Aarhus Kommune for en eventuelt valgt leverandør. Adgang til kommunens elektroniske journalsystem vil blive etableret via internettet via en citrix forbindelse uden særskilt betaling. Hvad angår den lokale IT-løsning hos en valgt leverandør, er Aarhus Kommune uvedkommende. Leverandøren står således selv for udgifter forbundet med internetopkobling og hardware. For dokumentation/tilbagemelding fra samarbejdspartnere er det gældende, at enhver skriftlig mailkorrespondance om borgeren skal ske via sikker mail.

15 Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Regresopgaven november 2012 Side Sagsgange og samarbejde Sagsgange I sager med mulighed for udøvelse af regres kan leverandøren via adgang til kommunens elektroniske system få adgang til relevante oplysninger herunder f.eks. blanket DP 209. Hvis leverandøren skønner mulighed for regres, eller hvor der er tvivl herom, vil leverandøren kunne få elektronisk adgang til journalen og dermed øvrige relevante dokumenter, der findes elektronisk på sagen, som f.eks. ressourceprofil, lægeerklæringer mv. Hvis oplysningerne ikke kan fremskaffes elektronisk af leverandøren selv via adgang til kommunens elektroniske system, kan sagsbehandleren i Beskæftigelsesforvaltningen være behjælpelig med at fremsende det ønskede materiale til leverandøren, hvis det fremgår af journalen/sagen, at materialet allerede findes på sagen. Behandling af regressagen sker hos leverandøren. Efter endt sagsbehandling hos leverandøren returneres sagen til Ydelsescenter Aarhus, der vil sikre den rette arkivering af sagen. Forudsætningen for at rejse et regreskrav er, at leverandøren på Aarhus Kommunes vegne har vurderet, at de almindelige betingelser for at gøre et erstatningskrav gældende er til stede. Leverandøren skal således indledningsvis vurdere, om der er udvist erstatningspådragende adfærd, og om der er sammenhæng mellem denne adfærd og personskaden jf. Lov om erstatningsansvar. Leverandøren skal anmelde kravet på blanket DP210A til relevant forsikringsselskab, og blanket DP209 kan vedlægges. Aarhus Kommunes erstatningskrav er maksimalt identisk med det udbetalte dagpengebeløb før skat. For erstatningskravet er der en indbetalingsfrist på 30 dage rentefrit. Ved overskridelse af tidsfristen skal der betales sædvanlig forhalingsrente svarende til Nationalbankens gældende udlånsrente. Når leverandøren vurderer, der er mulighed for regres i en dagpengesag, skal leverandøren registrere det i Aarhus Kommunes sags-/journalsystem Kontaktperson Der vil være tilknyttet en fast kontaktperson fra Ydelsescenter Aarhus til leverandøren. Denne kontaktperson vil sørge for, at alle relevante beslutninger træffes. 4.3 Lovgivning Det forventes, at leverandøren har et indgående kendskab til den lovgivning, der er relevant for at kunne varetage opgaven. Her tænkes især på erstatningsansvarsloven og sygedagpengeloven. Det indskærpes, at udbyder ikke har en vejledningsforpligtelse over for leverandøren på disse områder.

16 Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Regresopgaven november 2012 Side Øvrige krav til opgaveløsningen Aarhus Kommune ønsker endvidere at fremhæve følgende krav til opgaveløsningen, som leverandøren skal være opmærksom på: Krav vedrørende behandling af anker/klager Krav vedrørende aktindsigt Krav vedrørende rapportering og indbetaling Krav vedrørende sociale klausuler Krav vedrørende behandling af klager Borgere, der modtager eller har modtaget sygedagpenge, og som har været udsat for en ulykke/skade, hvor der er en ansvarlig skadesvolder, kan have ringe lyst til at genopleve forløbet. Derfor er det af stor betydning for borgeren, at der er en omsorgsfuld og professionel behandling af sagen hos leverandøren. Borgeren kan klage over kommunens beslutninger. Sådanne klager skal altid besvares af Aarhus Kommune. Såfremt en borger stiler en sådan klage til leverandøren, er denne forpligtet til at bringe den videre til Aarhus Kommune. Såfremt leverandøren i forbindelse med opgaveløsningen i øvrigt modtager klager fra borgeren, skal disse klager straks videregives til kontaktpersonen, og borgeren skal gøres bekendt med dette. Kontaktpersonen kan anmode om en udtalelse fra leverandøren. Udtalelsen skal altid være skriftlig. Aarhus Kommune forbeholder sig ret til løbende at vurdere oplevelsen af borgertilfredshed i leverandørens løsning af opgaven Krav vedrørende aktindsigt Nedenfor er gengivet Aarhus Kommune krav til leverandørens fremgangsmåde ved forsikringsselskabers anmodning om aktindsigt. Når forsikringsselskaber anmoder om aktindsigt i en borgers sag, fordi leverandøren på kommunens vegne har anmodet om regres mod selskabet, skal leverandøren være opmærksom på, at der er et særligt hensyn at tage til borgeren. Forsikringsselskaber og andre må ikke via aktindsigten, som alene er udløst pga. en regressag mellem selskabet og leverandøren (for kommunen), få en indirekte og udvidet adgang til personfølsomme oplysninger til skade for borgeren. Lov om offentlighed i forvaltningen nr. 572 af 19. december 1985 (offentlighedsloven) regulerer et forsikringsselskabs anmodning om aktindsigt i en borgers sag, når leverandøren på kommunens vegne har besluttet at rejse en regressag. Hvis forsikringsselskabet ikke har fuldmagt fra borgeren til aktindsigt, medfører det, at forsikringsselskabet ikke kan få udleveret oplysninger om borgerens private forhold.

17 Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Regresopgaven november 2012 Side 17 Hvis forsikringsselskabet har en fuldmagt fra borgeren, skal det sikres, at fuldmagten ikke er for generel eller af uspecificeret karakter. I så fald kan leverandøren på vegne af kommunen nægte aktindsigt i borgerens personfølsomme oplysninger. Det skal derfor sikres, at det klart fremgår af en fuldmagt: Hvem akterne må udleveres til, Hvilken type af akter, der må udleveres, og til Hvilket formål akterne (ofte helbredsoplysninger) skal anvendes Et forsikringsselskab er kun berettiget til at rekvirere de oplysninger, der er nødvendige til det angivne formål. Formålet vil være, at kunne vurdere den regresudløsende begivenhed. Hvis en fuldmagt giver anledning til tvivl, kontaktes forsikringsselskabet og borgeren. Eksempelvis hvis der opstår behov for at få borgerens præcisering af, hvilke oplysninger en fuldmagt omfatter. I tvivlstilfælde vil det også være muligt at lade aktindsigten til et forsikringsselskab foregå via borgeren (eller dennes advokat) således, at det overlades til borgeren selv at tage stilling til hvilke akter, der skal videregives til forsikringsselskabet. Det er god forvaltningsskik, at borgeren kontaktes forinden udlevering af akter til et selskab. Omfanget af aktindsigt er som udgangspunkt de akter, der begæres aktindsigt i. Dog med den modifikation at aktindsigten kun omhandler de akter/oplysninger, der er nødvendige set i forhold til formålet med aktindsigten. Dvs. de akter, der er nødvendige og sagligt velbegrundet for, at selskabet kan bedømme den konkrete regressag. Leverandøren skal forinden, aktindsigt tillades, indhente tilladelse hertil via kontaktpersonen i Ydelsescenter Aarhus. Meddelelse af aktindsigt er en afgørelse. Hvis en anmodning om aktindsigt ikke imødekommes fuldt ud, skal afgørelsen begrundes og følges af en klagevejledning. Klageinstansen er Beskæftigelsesankenævnet. Hvis en anmodning om aktindsigt ikke imødekommes/afslås inden 10 dage efter, at den er modtaget hos leverandøren, er leverandøren forpligtet til at underrette selskabet herom. Forsikringsselskabet skal samtidig have besked om, hvornår afgørelsen kan forventes Krav vedrørende rapportering og indbetaling Aarhus Kommune ønsker en løbende afrapportering af status på opgaveløsningen. Det er udgangspunktet, at denne informationsstrøm mellem Aarhus Kommune og leverandøren skal forløbe så administrativt enkelt som muligt. Formålet med afrapporteringen er, at Aarhus Kommune har mulighed for at følge op på, om den ydelse, der leveres, er i overensstemmelse med det aftalte. Afrapporteringsdelen indeholder en administrativ rapportering og en økonomisk rapportering. Den administrative rapportering skal indeholde en oversigt over antal nye undersøgte sager, antal verserende sager i alt, antal sager til fortsat behandling, antal sager der afventer rets-

18 Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Regresopgaven november 2012 Side 18 afgørelse, antal nye anlagte retssager samt domsafgørelser. Rapporteringen skal endvidere indeholde et skøn over potentiale i indtjening fra sager under behandling og fra anlagte retssager. Den økonomiske rapportering er betalingsstrømme mellem Aarhus Kommune og leverandøren. Betalingsstrømme er dels Aarhus Kommunes betaling for løsning af opgaven og dels leverandørens indbetaling af regresindtægter og renteindtægter. Indbetalte regresindtægter og renteindtægter til leverandøren for en måned skal indbetales til Aarhus Kommune senest den 10. i den efterfølgende måned. Aarhus Kommune vil da til den 20. i måneden fremsende betaling for opgaven til leverandøren. Aarhus Kommunes afregning over for leverandøren vil være sammensat efter en incitamentsbaseret betalingsmodel. Betalingsmodellen er nærmere beskrevet i kapitel 5. Betalingsstrømme mellem Aarhus Kommune og leverandøren skal kunne ske på en betryggende og forvaltningsmæssig korrekt måde. Der skal foreligge en årlig revisionsgodkendelse af betalingsstrømmene. Med revisionsgodkendelse af betalingsstrømmene forstås, at leverandøren hvert år i august fremsender en revisionserklæring på indgåede og videresendte regres- og regresrenteindtægter på Aarhus Kommunes sager i forudgående kontraktår. Revisionsgodkendelsen af betalingsstrømmene vil danne baggrund for eventuel udbetaling af provision jf. betalingsmodellen. Leverandørens udgifter til egen revisor i forbindelse hermed er Aarhus Kommune uvedkommende Krav vedrørende datasikkerhed For at leverandøren kan løse regresopgaven, overlader kommunen en behandling af personfølsomme oplysninger i kommunens systemer til leverandøren. Leverandøren forpligter sig derfor til at underskrive en aftale om dataansvar Krav vedrørende sociale klausuler Aarhus Kommune ønsker at skabe flere praktikpladser/træningsstillinger for ledige. Leverandøren bidrager til dette gennem et medansvar for at beskæftige en eller flere personer på særlige vilkår i sammenlagt minimum et halvt år af kontraktperioden. Ved medarbejdere på særlige vilkår forstås personer, der kun vanskeligt kan opnå beskæftigelse på normale løn- og arbejdsvilkår har begrænsninger i arbejdsevnen eller har brug for arbejdspladserfaring, særligt i forhold til at fungere på en arbejdsplads eller har været ude for forandringer i sine forhold, som bevirker, at vedkommende ikke har mulighed for at skaffe det nødvendige til egen eller familiens forsørgelse Beskæftigelse på særlige vilkår kan for eksempel være gennem virksomhedspraktik og/eller job med løntilskud.

19 Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Regresopgaven november 2012 Side 19 Virksomhedspraktik kan gives til alle målgrupper af ledige i forhold til gældende regler og varer typisk mellem 4 til 13 uger (for dagpengemodtagere maksimalt fire uger, for kontanthjælpsmodtagere op til 13 uger). Under praktikken modtager den ledige en ydelse, svarende til de dagpenge, kontanthjælp eller anden ydelse, som den ledige ellers ville være berettiget til. Inden praktikperioden afsluttes, skal virksomheden give praktikanten en tilbagemelding på mulighederne for fastansættelse eller ansættelse med løntilskud i virksomheden. Job med løntilskud handler om opkvalificering til ordinært arbejde. Tilbuddet henvender sig til personer, der indenfor en kort periode vil kunne varetage et job på ordinære vilkår. Formålet er, at give den ledige mulighed for at genopfriske faglige kvalifikationer, anvende nyerhvervede kompetencer eller vænne sig til arbejdsmarkedet. Ansættelse med løntilskud aftales individuelt. Virksomheden udbetaler som minimum overenskomstmæssig løn indenfor det pågældende ansættelsesområde og modtager en delvis refusion af lønudgiften fra jobcentret. En virksomhedspraktik eller en løntilskudsansættelse må ikke være konkurrenceforvridende. Det betyder, at der skal være et rimeligt forhold mellem antallet af ordinært ansatte og antallet af personer i virksomhedspraktik/løntilskud på arbejdsstedet. Kravet om beskæftigelse på særlige vilkår kan ikke opfyldes ved at overføre personer til den udbudte opgave, hvis personerne på tidspunktet for kontraktens indgåelse allerede har en aftale om virksomhedspraktik/løntilskudsjob med leverandøren. Såfremt leverandøren ikke selv har kontakt til personer, der er berettiget til ansættelse på særlige vilkår og / eller på egen hånd kan ansætte praktikanter, skal leverandøren rette henvendelse til kontaktpersonen hos Ydelsescenter Aarhus. Herfra tages kontakt til Jobcenter Aarhus med henblik på at få formidlet personer til beskæftigelse i virksomhedspraktik og/eller løntilskud. Hvis det via Jobcenter Aarhus ikke er muligt af få formidlet personer til beskæftigelse på særlige vilkår hos leverandøren, bortfalder kravet om at beskæftige en eller flere personer på særlige vilkår i sammenlagt minimum et halvt år af kontraktperioden.

20 Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Regresopgaven november 2012 Side Betalingsmodel 5.1 Incitamentsbaseret betalingsmodel Det overordnede langsigtede mål for regresområdet er, at optimere provenuet ved regres for sygedagpenge, der er en følge af en ansvarspådragende handling. Aarhus Kommune ønsker at fremme dette mål gennem en incitamentsbaseret betalingsmodel, som belønner den leverandør, som gennem sin opgavevaretagelse formår at fastholde eller hæve det nuværende niveau for regresindtægter. Betalingsmodellen kan bestå af et eller flere elementer alt efter leverandørens tilbud af hvilken model, der bedst forbedrer Aarhus Kommunes nuværende niveau for nettoindtjening på regresområdet Betalingsmodellens elementer Betalingsmodellen kan bestå af to delelementer: Fast årlig driftsbetaling Provision af regresindtægter over 16 mio. kr. årligt Tilbudsgiver skal afgive tilbud på: Ønsket fast driftsbetaling for hele kontraktperioden på fire år i kroner eksklusiv moms, samt Ønsket provision af regresindtægter over 16 mio. kr. årligt Betalingsmodellen skal, jf. tilbudsskema (bilag 2), angives med beløb for hele den faste driftsbetaling opgjort som et samlet beløb for kontraktperioden på fire år samt eventuelt en ønsket provision. Den faste årlige driftsbetaling vil svare til det tilbudte samlede beløb for fast driftsbetaling delt med 4. Beløbet prisreguleres ikke Eksempel på betalingsmodel I det følgende gives to eksempler på en betaling til en leverandør. Der er alene tale om fiktive eksempler, hvor formålet er at vise eksempler på forskellig sammensætning af afregningsmodel. Eksempel 1: En samlet fast driftsbetaling på 4,0 mio. kr. giver en fast årlig driftsbetaling på 1,0 mio. kr. Provision af regresindtægt over 16 mio. kr./år

21 Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Regresopgaven november 2012 Side 21 Leverandøren opnår regresindtægter til kommunen på 20 mio. kr. i et kontraktår. Hermed får leverandøren i dette kontraktår følgende betaling: Driftsbetaling: kr. Provision af mio. kr kr. Samlet betaling: kr. Eksempel 2: En samlet fast driftsbetaling på 6,0 mio. kr. giver en fast årlig driftsbetaling på 1,5 mio. kr. Provision af regresindtægt over 16 mio. kr./år Leverandøren opnår regresindtægter til kommunen på 20 mio. kr. i et kontraktår. Hermed får leverandøren følgende betaling i dette kontraktår: Driftsbetaling: kr. Provision af mio. kr kr. Samlet betaling: kr. Indbetalte regresindtægter og renteindtægter til leverandøren for en måned skal indbetales til Aarhus Kommune senest den 10. i den efterfølgende måned. Aarhus Kommune vil da til den 20. i måneden fremsende betaling for opgaven til leverandøren. Såfremt indtægtsniveauet ikke lever op til det tidligere niveau i Aarhus Kommune, kan Aarhus Kommune vælge at ophæve aftalen med leverandøren, jf. udkast til kontrakt.

22 Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Regresopgaven november 2012 Side Tilbudsdisposition 6.1 Generelle formkrav Tilbudsdispositionen indeholder en referenceramme for besvarelse af kravene i kapitel 4 og 5, som tilbudsgiverne skal besvare i forbindelse med tilbudsafgivelsen. Ved tilbudsafgivelsen skal tilbudsdispositionen følges. Således skal alle punkter i tilbudsdispositionen besvares. Formålet er at sikre sammenlignelighed i besvarelse, samt at alle relevante forhold bliver behandlet i tilbuddet. Hvis ikke andet udtrykkeligt fremgår af tilbuddet, lægges udbudsmaterialet til grund som en del af tilbuddet. 6.2 Disposition for tilbuddet Ved udarbejdelse af tilbuddet skal nedenstående disposition følges. Dispositionen modsvarer de i afsnit 3.4 og 3.5 anførte delkriterier. KAPI- TEL/ AFSNIT INDHOLD 1 Indledning, herunder angivelse af tilbudsgivers navn, adresse, CVR-nr. og kontaktperson (herunder -adresse og telefonnummer). Det skal fremgå, at tilbuddet vedstås i 4 måneder fra Aarhus Kommunes modtagelse heraf. Såfremt tilbudsgiver ikke bekræfter dette i sit tilbud, vil tilbuddet være at betragte som ikke-konditionsmæssigt. 2 Kort resumé af tilbuddet. Afsnittet skal indeholde en kort beskrivelse af tilbuddets hovedelementer. 3 Angivelse af, hvorvidt tilbudsgiver er i stand til at fremsende fakturaer elektronisk eller i givet fald, hvornår tilbudsgiver forventer at blive i stand hertil. 4 Minimumskrav af økonomisk og teknisk art, som skal opfyldes, jf. afsnit 3.4: De indkomne tilbud skal som minimum indeholde nedenstående materiale for at blive betragtet som konditionsmæssigt. 4.1 Tilbudsgivers forhold: Erklæring om, i hvilket omfang virksomheden har ubetalt forfalden gæld til det offentlige. Fortrykt formular findes som bilag Økonomisk og finansiel formåen: Aarhus Kommune vil kun indgå kontrakt med økonomisk solide virksomheder, da det har væsentlig betydning, at ansøgers virksomhed består under hele kontraktperioden. Som dokumentation for tilbudsgivers økonomiske og finansielle formåen skal tilbudsgiver vedlægge følgende materiale:

23 Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Regresopgaven november 2012 Side 23 KAPI- TEL/ AFSNIT INDHOLD Soliditetsgrad i det senest afsluttede regnskabsår. Oplysninger om tilbudsgivers samlede omsætning, herunder omsætning inden for det aktivitetsområde, der er omfattet af udbuddet, de seneste 2 afsluttede regnskabsår. 4.3 Faglig formåen: Aarhus Kommune ønsker at indgå aftale med en erfaren og velegnet tilbudsgiver. Som dokumentation for tilbudsgivers faglige formåen skal tilbudsgiver vedlægge følgende materiale: Referenceliste over de væsentligste regresopgaver og sammenlignelige ydelser, tilbudsgiver har udført i løbet af de seneste tre år, med angivelse af beløbsmæssigt omfang og tidspunktet herfor samt navn på modtager. Aarhus Kommune forbeholder sig ret til at undersøge de indsendte referencer. 5 Delkriterium 1 Pris 5.1 Tilbudsgiver bedes anføre følgende oplysninger: Ønsket fast samlet driftsbetaling for kontraktperioden på 4 år i kroner eksklusiv moms Provision af regresindtægter over 16 mio. kr./år, jf. kapitel 5 6 Delkriterium 2 Kvalitet 6.1 Der ønskes på følgende områder beskrivelser af kvaliteten, der falder ud over minimumskravene, som beskrevet i kapitel 4. Tilbudsgiver har en respektfuld og troværdig kontakt til borgeren De benyttede medarbejderes faglige niveau, erfaring og uddannelse Tilbudsgivers organisatoriske struktur og tilrettelæggelse af opgaven Tilbudsgivers interne arbejdsgange, herunder kvalitetssikring Forventning til effekt af leverandørens indsats 7 Delkriterium 3 Fleksibilitet 7.1 Der ønskes fremført eksempler på fleksibilitet: Fleksibilitet omkring særlig indsats Fleksibilitet omkring udsøgning af sager og instruktion/information af kommunens sagsbehandlere

24 Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Regresopgaven november 2012 Side Udkast til kontrakt AFTALE OM VARETAGELSE AF REGRESOPGAVEN mellem Virksomhedsnavn Vej + nr. Postnr. + By CVR nr. (herefter kaldet leverandøren) og Aarhus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale forhold og Beskæftigelse Beskæftigelsesforvaltningen, Ydelsescentret Værkmestergade Aarhus C (herefter kaldet Aarhus Kommune)

25 Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Regresopgaven november 2012 Side Indledning Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Ydelsescenter Aarhus, har i 2012 gennemført et offentligt udbud vedrørende varetagelse af regresopgaven. På baggrund af de indkomne tilbud har Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Ydelsescenter Aarhus, valgt leverandørens tilbud, da dette vurderes at være det for kommunen økonomisk mest fordelagtige tilbud. Kontraktgrundlaget består i prioriteret rækkefølge af: A. Denne kontrakt mellem leverandøren og Aarhus Kommune B. Udbudsmaterialet fra Aarhus Kommune af november 2012 C. Tilbud fra leverandøren af (dato) Leverandøren forpligter sig ved nærværende aftale til at levere de i aftalen nævnte ydelser på de beskrevne vilkår og til de anførte priser. Medmindre andet fremgår klart og utvetydigt af leverandørens tilbud, forudsættes alle krav i udbudsmaterialet overholdt. 2. Leverandørens ydelse Varetagelse af regresopgaven, jf. udbudsmaterialet. 3. Kvalitetsstyring Leverandøren er forpligtet til at drage omsorg for, at det gennem den løbende kvalitetsstyring sikres, at de konkrete opgaver til stadighed løses i overensstemmelse med den kvalitet og de arbejdsgange, der er beskrevet i leverandørens tilbud. 4. Dokumentation og oplysningspligt Leverandøren skal overholde persondataloven om behandling af personoplysninger, da leverandøren kommer til at behandle personhenførbare oplysninger og bliver dataansvarlig i relation hertil. De oplysninger, som leverandøren får i forbindelse med varetagelse af opgaven for Aarhus Kommune, må kun anvendes ved løsning af regresopgaven for Aarhus Kommune. Kommunen stiller ikke krav om, at leverandøren skal anvende et bestemt administrativt system, dog skal leverandøren foretage nødvendig indberetninger i henhold til udbudsmaterialet. Oplysninger skal som hovedregel indberettes elektronisk i en for kommunen brugbar version. Leverandøren anskaffer selv nødvendigt hardware hertil. Leverandøren er forpligtet til løbende at orientere kommunen om alle forhold, der kan have eller vil få væsentlig betydning for opgavevaretagelsen.

26 Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Regresopgaven november 2012 Side 26 Forhold af uopsættelig karakter skal dog straks oplyses til kommunen, ligesom leverandøren kan orientere den relevante medarbejder i kommunen direkte. 5. Dataansvar Leverandøren er ansvarlig for, at kommunens data-sikkerhedsregler overholdes ved anvendelse af kommunens it-systemer. Leverandørens dataansvar er reguleret i separat aftale om dataansvar indgået mellem kommunen og leverandøren. 6. Honorar Leverandøren er i aftalens løbetid forpligtet til at levere de under punkt 2 anførte ydelser til følgende priser: Her indsættes leverandørens tilbudsliste/priser. 7. Fakturering og betalingsbetingelser Alle fakturaer skal fremsendes elektronisk til Beskæftigelsesforvaltningen, Værkmestergade 15, 8000 Aarhus C, att.: Anna Marie Mikkelsen, Ydelseschef. Leverandøren er forpligtet til ved afregning i hver enkelt opgave at opstille et specificeret regnskab. Aarhus Kommunes betalingsbetingelser er fakturadato plus 30 kalenderdage. Afsendelse af betalingen fra Aarhus Kommune på forfaldsdag betragtes som rettidig betaling. Alle fakturaer skal fremsendes elektronisk i det fællesoffentlige format OIOXML via VANS (Value Added Network Service). Tilbudsgivere, der ikke fra aftaleperiodens start, er i stand til at fremsende en elektronisk faktura i det ønskede format, kan i stedet indgå aftale med et af de centralt certificerede Læs Ind-bureauer. Bureauerne tilbyder indscanning af fakturaer og efterfølgende fremsendelse af den elektroniske faktura til Aarhus Kommune. Af fakturaen skal følgende oplysninger fremgå: Ordre- eller rekvisitionsnummer EAN-lokationsnummer på den enhed i Aarhus Kommune, som skal modtage fakturaen Personreference navn på ordregiveren Institutionens kontostreg (såfremt enheden har oplyst en sådan) Leverandørens CVR-nummer Aarhus Kommune er berettiget til at udskyde betalingen, hvis faktura ikke modtages elektronisk, eller hvis ovenstående oplysninger mangler. 8. Klager Klager m.v. fra borgere eller andre vedrørende opgavevaretagelsen, leverandøren eller dennes medarbejdere skal straks videregives til kommunen. Skriftlige henvendelser skal sendes i kopi til kommunen.

27 Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Regresopgaven november 2012 Side 27 Besvarelser af disse henvendelser sker efter forudgående drøftelse mellem leverandøren og kommunen. 9. Ejendomsret Ved ophør af samarbejdet er leverandøren på forlangende forpligtet til at udlevere alle data vedrørende Aarhus Kommune, som leverandøren måtte være kommet i besiddelse af i forbindelse med løsningen af en konkret opgave. Alle ønskede data, herunder: regressager, der skal på arkiv, relevant sagsmateriale i regressagerne og retssager er leverandøren forpligtet til at aflevere senest 14 dage efter kontraktens ophør eller senest 14 dage efter, at kommunens anmodning om at få dataene, fremsættes. 10. Organisation, kommunikation og evaluering Nærværende kontrakt er organisatorisk forankret i Beskæftigelsesforvaltningen, Ydelsescenter Aarhus. Den overordnede kontakt mellem leverandøren og Aarhus Kommune sker via Ydelseschefen. Leverandørens kontraktansvarlige er: (navn) Det er en væsentlig forudsætning for Aarhus Kommune, at der så vidt muligt ikke sker udskiftning af den kontraktansvarlige i kontraktens løbetid. Aarhus Kommunes kontaktperson(er) er: (navn) 11. Evaluering På hver af parternes initiativ foretages en fælles evaluering af samarbejdet mellem leverandøren og Aarhus Kommune. Som faste emner for en evaluering er: - Her indsættes relevante emner - Øvrige temaer, som leverandøren eller Aarhus Kommune finder relevante Samarbejdet evalueres under alle omstændigheder efter 1 år fra aftalens ikrafttræden og med de nævnte temaer. 12. Sociale klausuler Leverandøren skal sikre, at der sammenlagt i minimum et halvt år af kontraktperioden ansættes en eller flere medarbejdere på særlige vilkår. Dette kan være i virksomhedspraktik eller i job med løntilskud.

28 Aarhus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen, Regresopgaven november 2012 Side 28 Ved medarbejdere til ansættelse på særlige vilkår forstås personer, der kun vanskeligt kan opnå beskæftigelse på normale løn- og arbejdsvilkår har begrænsninger i arbejdsevnen eller har brug for arbejdspladserfaring, særligt i forhold til at fungere på en arbejdsplads eller har været ud for forandringer i sine forhold, f.eks. i form af sygdom, arbejdsløshed eller samlivsophør, som bevirker, at vedkommende ikke har mulighed for at skaffe det nødvendige til egen eller familiens forsørgelse Såfremt leverandøren ikke selv har kontakt til personer, der er berettiget til ansættelse på særlige vilkår og/eller på egen hånd kan ansætte praktikanter, skal leverandøren rette henvendelse til kontaktpersonen hos Ydelsescenter Aarhus. Herfra vil blive etableret kontakt til Jobcenter Aarhus for, at leverandøren kan få formidlet en person/personer til beskæftigelse i virksomhedspraktik og/eller løntilskud. Såfremt leverandøren via Jobcenter Aarhus ikke kan få formidlet personer til beskæftigelse på særlige vilkår, bortfalder kravet om at beskæftige en eller flere personer på særlige vilkår. Leverandøren skal på Aarhus Kommunes anmodning dokumentere, at kravet om ansættelser på særlige vilkår opfyldes. Såfremt der opstår uenighed om, hvorvidt leverandørens manglende ansættelse af en person/personer på særlige vilkår er berettiget, kan Aarhus Kommune forlange en uddybende redegørelse fra leverandøren. Såfremt Aarhus Kommune fortsat finder leverandørens handling uberettiget, kan Aarhus Kommune meddele dette til leverandøren med tilkendegivelse af, at manglende opfyldelse af ansættelser på særlige vilkår vil blive betragtet som misligholdelse af aftalen. Sker der efter påbud fortsat misligholdelse fra leverandørens side, kan Aarhus Kommune hæve aftalen. 13. Aftalens varighed og opsigelse Aftalen træder i kraft den 1. juli 2013 og har en varighed på fire år med mulighed for forlængelse yderligere et år. 14. Forsikring Leverandøren er forpligtet til at tegne professionel erhvervsansvarsforsikring og opretholde sådan forsikring i hele aftaleperioden. Aarhus Kommune er berettiget til på ethvert tidspunkt i aftalens løbetid at forlange dokumentation for, at forsikringen er i kraft. 15. Misligholdelse Enhver af parterne kan hæve kontrakten uden varsel, såfremt modparten gør sig skyldig i væsentlig misligholdelse, eller såfremt aftalegrundlaget gentagne gange overtrædes, uden der isoleret set foreligger en væsentlig misligholdelse. Såfremt leverandøren ikke er i stand til at præstere regresindtægter pr. år på minimum 16 mio. kr., vil det blive betragtet som en misligholdelse af aftalen.

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed...

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed... UDBUDSBETINGELSER Indhold 1. Indledning... 2 2. Udbuddets formål... 2 3. Ordregivende myndighed... 2 3.1. Afdeling og kontaktperson... 2 4. Udbudsmateriale... 3 5. Fortrolighed... 4 6. Tidsplan... 4 7.

Læs mere

Annoncering. Udbud af autolifte for: ERHVERVSSKOLEN NORDSJÆLLAND Milnervej 48 3400 Hillerød

Annoncering. Udbud af autolifte for: ERHVERVSSKOLEN NORDSJÆLLAND Milnervej 48 3400 Hillerød Annoncering Udbud af autolifte for: ERHVERVSSKOLEN NORDSJÆLLAND Milnervej 48 3400 Hillerød Januar 2014 1. Indledning... 2 1.1 Udbuddets omfang... 2 2. Udbudsbetingelser... 3 2.1 Udbudsform... 3 2.2 Tilbud

Læs mere

Opgaven annonceres som to separate kontrakter, 1 for rengøring og 1 for vinduespolering.

Opgaven annonceres som to separate kontrakter, 1 for rengøring og 1 for vinduespolering. Indledning Holbæk Service A/S inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på indendørs rengøring (14 lokationer) samt vinduespolering (7 lokationer) hos Holbæk

Læs mere

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN I/S Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Ordregiver... 2 3. Kontraktperiode... 3 4. Udbudsform og forhandlingsforløb...

Læs mere

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 J.nr. 050784-0003 BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 Annoncering med prækvalifikation af ejendomsmæglerbistand til salg af erhvervsejendomme Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Århus

Læs mere

Udbudsbetingelser. Aarhus Kommune. December Nr Udbud med forhandling. Levering af varetagelse af regresopgaven.

Udbudsbetingelser. Aarhus Kommune. December Nr Udbud med forhandling. Levering af varetagelse af regresopgaven. Udbudsbetingelser Nr. 445878-2016 Udbud med forhandling Aarhus Kommune Levering af varetagelse af regresopgaven December 2016 Side 1 af 38 Indholdsfortegnelse 1. Omfang... 4 2. Praktiske oplysninger...

Læs mere

Generelle vilkår for tilbudsafgivelse

Generelle vilkår for tilbudsafgivelse Generelle vilkår for tilbudsafgivelse Beskæftigelsesmin., sagsnr. 2010-0003721 17. maj 2010 1. Indledning/generelle forhold 1.1. Konkurrenceudsat udbud Dette udbud gennemføres i henhold til afsnit 2 i

Læs mere

Børn og Unge, Aarhus Kommune

Børn og Unge, Aarhus Kommune Børn og Unge, Aarhus Kommune UDBUDSBETINGELSER Udbud af kontrakt om Hovedrapport og prioriteringskort i trivselsundersøgelse i Børn og Unge 2015 1 Indhold INDHOLD... 2 1. INDLEDNING... 3 2. ORDREGIVER...

Læs mere

Udlevering af oplysninger om arbejdsskader/ulykker til kommunerne

Udlevering af oplysninger om arbejdsskader/ulykker til kommunerne Udlevering af oplysninger om arbejdsskader/ulykker til kommunerne At-cirkulæreskrivelse CIR-18-1 Arbejdsmiljøemne: Generelle instrukser uden arbejdsmiljøemne Ansvarlig enhed: AFC, 6. kontor Ikrafttræden:

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034224 (Erik P. Bentzen, Anne-Mette Udsen) 15. november 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034224 (Erik P. Bentzen, Anne-Mette Udsen) 15. november 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034224 (Erik P. Bentzen, Anne-Mette Udsen) 15. november 2013 K E N D E L S E HjulmandKaptain Advokatpartnerselskab (advokat Niels Lomborg, Aarhus) mod Aarhus Kommune

Læs mere

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen af Sekretariat for administration af tilskudsordning 1 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.3 Beskrivelse af projektet...

Læs mere

Udbud på levering af. frokostmåltider i daginstitutioner i Horsens Kommune BØRN OG UNGE

Udbud på levering af. frokostmåltider i daginstitutioner i Horsens Kommune BØRN OG UNGE Udbud på levering af frokostmåltider i daginstitutioner i Horsens Kommune BØRN OG UNGE Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...2 2. Den ordregivende myndighed...2 3. Udbudsmaterialet...2 4. Baggrund for udbuddet...3

Læs mere

Udbudsbetingelser. Rådgivning og detailprojektering af kalkfældningsanlæg. Side 1 af 11

Udbudsbetingelser. Rådgivning og detailprojektering af kalkfældningsanlæg. Side 1 af 11 Udbudsbetingelser Rådgivning og detailprojektering af kalkfældningsanlæg på Værket ved Marbjerg Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1 UDBUDSBETINGELSER... 3 2 UDBUDSMATERIALET... 3 3 KONTAKTPERSONER... 4

Læs mere

Udbudsbrev. Udbud på Vintertjenester 2014 Fredericia Kommune. Offentligt udbud. Juni 2014

Udbudsbrev. Udbud på Vintertjenester 2014 Fredericia Kommune. Offentligt udbud. Juni 2014 Udbud på Vintertjenester til Fredericia kommune Offentligt udbud Juni 2014 Tovholder for udbuddet: Fredericia Kommune: Att.: Malene Frederiksen Gothersgade 20 DK-7000 Fredericia Danmark malene.frederiksen1@fredericia.dk

Læs mere

1. Indledning 1. 2. Den ordregivende myndighed 1. 3. Udbudsmaterialet 2. 4. Kontrolbud 2

1. Indledning 1. 2. Den ordregivende myndighed 1. 3. Udbudsmaterialet 2. 4. Kontrolbud 2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 2. Den ordregivende myndighed 1 3. Udbudsmaterialet 2 4. Kontrolbud 2 5. Tidsplan for udbudsforretningen 2 5.1 Spørgemøde 2 5.2 Anmodninger om yderligere oplysninger

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE

UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE INDHOLD 1. Indledning 1 2. Den ordregivende myndighed 1 3. Udbudsmaterialet 2 4. Tidsplan for udbudsforretningen

Læs mere

Udbudsbetingelser: Varetagelse af dele af regresopgaven af udbetalte sygedagpenge for Skive Kommune

Udbudsbetingelser: Varetagelse af dele af regresopgaven af udbetalte sygedagpenge for Skive Kommune Udbudsbetingelser: Varetagelse af dele af regresopgaven af udbetalte sygedagpenge for Skive Kommune Indhold Udbudsbetingelser:... 1 Varetagelse af dele af regresopgaven... 1 1 Indledning... 4 2 Baggrund

Læs mere

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på:

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Tilbudsindhentning Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Hovedentreprise vedr. etablering af et underjordisk dige om søerne i Sybergland, Kerteminde Kommune Miljø- og Kulturforvaltningen

Læs mere

Generelle betingelser. I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne.

Generelle betingelser. I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne. Generelle betingelser I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne. Tilbudsindhentningen sker iht. til Tilbudslovens afsnit II vedr. Annonceringspligt. Side 1 af 6 1. Indledning 1.1 Generel beskrivelse

Læs mere

Udbudsbetingelser Annoncering af e-rekruttering som servicebureauløsning

Udbudsbetingelser Annoncering af e-rekruttering som servicebureauløsning Click here to enter text. Koncernløsning udbud - Udbudsbeti ngelser «ed ocaddressci vilcode» Udbudsbetingelser Annoncering af e-rekruttering som servicebureauløsning 1 Indledning... 3 1.1 Om Aalborg Kommune...

Læs mere

Udbudsbetingelser til offentligt udbud. Nordisk guide og samarbejde om grønne indkøb af tekstiler i hospitalssektoren

Udbudsbetingelser til offentligt udbud. Nordisk guide og samarbejde om grønne indkøb af tekstiler i hospitalssektoren Udbudsbetingelser til offentligt udbud af Nordisk guide og samarbejde om grønne indkøb af tekstiler i hospitalssektoren 1 1 UDBUDSBETINGELSER... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed...

Læs mere

Udbudsbetingelser. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud 2014. Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Side1

Udbudsbetingelser. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud 2014. Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Side1 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Side1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Den ordregivende myndighed... 4 3. Udbudsmaterialet... 4 4. Tidsplan for

Læs mere

Københavns Kommune offentliggør kontrakten ved en offentlig annonce på www.kk.dk/udbud.

Københavns Kommune offentliggør kontrakten ved en offentlig annonce på www.kk.dk/udbud. Udbudsbetingelser vedrørende annoncering af Tour de SUF Sundheds- og Omsorgsforvaltningen annoncerer her kontrakt om opgaver vedrørende gennemførelse af personalefest den 21. september 2012 - Tour de SUF

Læs mere

Kontrakten vedrører udlicitering af regelmæssig gennemførelse af uddannelser indenfor AMU kurser rettet imod transporterhvervet i Region MIDT.

Kontrakten vedrører udlicitering af regelmæssig gennemførelse af uddannelser indenfor AMU kurser rettet imod transporterhvervet i Region MIDT. Indledning: DEKRA AMU CENTER MIDTJYLLAND ApS inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på undervisning i specifikke AMU transportuddannelser. Baggrund og formål

Læs mere

Udbudsbetingelser vedrørende levering af annoncetegning, layout, trykning, adressering og distribution af magasinet Dit Blad til Aalborg Kommune

Udbudsbetingelser vedrørende levering af annoncetegning, layout, trykning, adressering og distribution af magasinet Dit Blad til Aalborg Kommune Udbudsbetingelser EU-udbud vedrørende levering af annoncetegning, layout, trykning, adressering og distribution af magasinet Dit Blad til Aalborg Kommune Side 1 af 11 1 Indledning Nærværende udbud vedrører

Læs mere

Udbudsbetingelser til offentligt udbud. flishugning på stormfaldsarealer

Udbudsbetingelser til offentligt udbud. flishugning på stormfaldsarealer Udbudsbetingelser til offentligt udbud af flishugning på stormfaldsarealer 1 1 UDBUDSBETINGELSER... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.2.1 Kontaktperson... 3 1.3 Beskrivelse af

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter

Bekendtgørelse af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter LBK nr 1410 af 07/12/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 28. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Konkurrencestyrelsen, j.nr. 4/0404-0200-0002 Senere

Læs mere

Betingelser for tilbudsindhentning Syddjurs Kommune, version 2

Betingelser for tilbudsindhentning Syddjurs Kommune, version 2 Betingelser for tilbudsindhentning Syddjurs Kommune, version 2 Indhentning af tilbud på beskæftigelsesfremmende indsats 1. Vejledning og jobsøgningsforløb i.h.t. Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats kap.

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNINGSYDELSER RENSEANLÆG A-Z BIOFOS A/S. post@biofos.dk www.biofos.dk

UDBUDSBETINGELSER RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNINGSYDELSER RENSEANLÆG A-Z BIOFOS A/S. post@biofos.dk www.biofos.dk BIOFOS A/S Refshalevej 250 DK-1432 København K post@biofos.dk www.biofos.dk Tlf: +45 32 57 32 32 CVR nr. 25 60 19 20 UDBUDSBETINGELSER RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNINGSYDELSER RENSEANLÆG A-Z BIOFOS A/S Indhold

Læs mere

UDBUD. Rådgiverudbud Separatkloakering Ugerløse

UDBUD. Rådgiverudbud Separatkloakering Ugerløse UDBUD Rådgiverudbud Separatkloakering Ugerløse Marts 2014 Indhold 1. INDLEDNING... 3 1.1 RÅDGIVERAFTALENS OMFANG... 3 1.2 KONTRAKTPERIODE... 3 1.3 UDBUDSFORM OG RETSGRUNDLAG... 3 1.4 UDBUDSMATERIALET...

Læs mere

Danmark-Viborg: Møbler til medicinsk brug 2015/S 188-340641. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-Viborg: Møbler til medicinsk brug 2015/S 188-340641. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:340641-2015:text:da:html Danmark-Viborg: Møbler til medicinsk brug 2015/S 188-340641 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv

Læs mere

D.O. II \ Januar 2016 8.2. Kort om sygedagpenge og refusion

D.O. II \ Januar 2016 8.2. Kort om sygedagpenge og refusion Kort om sygedagpenge og refusion A - Løn under sygdom/refusion Funktionærer har krav på fuld løn under sygdom. Fuld løn inkluderer sædvanlige løntillæg og provision, men ikke overarbejdsbetaling, uanset

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks UDBUDSBETINGELSER for Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks 1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er:

Læs mere

Vejledning og vilkår for udbud

Vejledning og vilkår for udbud Vejledning og vilkår for udbud Indhold 1. Indledning... 2 Udbyder... 2 Hosted løsning eller In-house-løsning... 2 Tidsplan... 2 2. Udbudsbetingelser... 3 Behandling af spørgsmål... 4 Vedståelsesfrist...

Læs mere

UDBUD -keep it simple. Spar transaktionsomkostninger og undgå klagesager og aktindsigtsbegæringer, når du køber rådgiverydelser.

UDBUD -keep it simple. Spar transaktionsomkostninger og undgå klagesager og aktindsigtsbegæringer, når du køber rådgiverydelser. UDBUD -keep it simple Spar transaktionsomkostninger og undgå klagesager og aktindsigtsbegæringer, når du køber rådgiverydelser. Revideret januar 2016 Gør indkøb af rådgivning simpelt - og undgå klager

Læs mere

Prækvalifikationsbetingelser

Prækvalifikationsbetingelser Prækvalifikationsbetingelser Gribvand Spildevand A/S: To selvstændige rammeaftaler vedrørende henholdsvis tømning af bundfældningstanke og tømning af samletanke Forsyning Helsingør A/S: Rammeaftale vedrørende

Læs mere

Ja, det forudsætter Skive Kommune. 29.10.13 29.10.13. Ja, Skive Kommune ønsker, at den valgte leverandør selv foretager vurderingerne.

Ja, det forudsætter Skive Kommune. 29.10.13 29.10.13. Ja, Skive Kommune ønsker, at den valgte leverandør selv foretager vurderingerne. Nr. Spørgsmål Svar Dato 1. Forudsætter Skive Kommune, at alle omkostninger forbundet med gennemførelse af en retssag vedrørende spørgsmålet om regres i en given sag afholdes af leverandøren, herunder afgifter,

Læs mere

Laboratoriemålinger af emissioner fra brændeovne ved forskellige fyringsteknikker

Laboratoriemålinger af emissioner fra brændeovne ved forskellige fyringsteknikker Udbudsbrev annoncering Laboratoriemålinger af emissioner fra brændeovne ved forskellige fyringsteknikker Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K Stine Sandermann Justesen 15. juni 2016 Indhold Indledning...

Læs mere

Udbudsbetingelser for udbud. af kantinedrift i Nyropsgade 30. NaturErhvervstyrelsen

Udbudsbetingelser for udbud. af kantinedrift i Nyropsgade 30. NaturErhvervstyrelsen Udbudsbetingelser for udbud af kantinedrift i Nyropsgade 30 NaturErhvervstyrelsen Side 0 af 13 Indhold Introduktion... 3 Den ordregivende myndighed... 3 Offentliggørelse af udbudsforretningen... 3 Udbudsmaterialets

Læs mere

Offentligt udbud. Levering af vejbelysningsarmaturer Udbudsbetingelser

Offentligt udbud. Levering af vejbelysningsarmaturer Udbudsbetingelser Offentligt udbud Levering af vejbelysningsarmaturer Udbudsbetingelser Juni 2015 Viborg Kommune Levering af vejbelysnings armaturer INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 BESTEMMELSER OM UDBUD OG

Læs mere

Udbudsbetingelser. Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter

Udbudsbetingelser. Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter Udbudsbetingelser Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter 1. Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Den ordregivende myndighed... 2 3 Udbudsmaterialet... 3 3.1 Udbudsmateriale...

Læs mere

Danmark-Svendborg: Hjælpemidler til ældre 2014/S 114-200363. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-Svendborg: Hjælpemidler til ældre 2014/S 114-200363. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:200363-2014:text:da:html Danmark-Svendborg: Hjælpemidler til ældre 2014/S 114-200363 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer

UDBUDSBETINGELSER. for. Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer UDBUDSBETINGELSER for Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer 2 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED Finansiel Stabilitet A/S Kalvebod Brygge 43 1560 København V Hjemmeside: http://www.finansielstabilitet.dk

Læs mere

Tilbud om ansættelse med løntilskud Efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, kapitel 12 Se vedlagte bekendtgørelse

Tilbud om ansættelse med løntilskud Efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, kapitel 12 Se vedlagte bekendtgørelse Arbejdstagers navn og adresse Oplyses ved henvendelse Beslutningsdato Personnummer Du tilbydes ansættelse hos Navn Tilbud om ansættelse med løntilskud Efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, kapitel

Læs mere

Danmark-Svendborg: Engangsbleer 2014/S 163-291851. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-Svendborg: Engangsbleer 2014/S 163-291851. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:291851-2014:text:da:html Danmark-Svendborg: Engangsbleer 2014/S 163-291851 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv 2004/18/EF

Læs mere

Tietgen 26-05-2014. AV udstyret skal være færdig monteret og fuldt funktionsdygtigt 1. oktober 2014

Tietgen 26-05-2014. AV udstyret skal være færdig monteret og fuldt funktionsdygtigt 1. oktober 2014 Indledning I forbindelse med etablering af ny hal og tilstødende lokaler og områder der bliver renoveret ønskes der AV udstyr til den nye hal. AV udstyret skal være færdig monteret og fuldt funktionsdygtigt

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for OFFENTLIG ANNONCERING. Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem. Til. Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS)

UDBUDSBETINGELSER. for OFFENTLIG ANNONCERING. Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem. Til. Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) UDBUDSBETINGELSER for OFFENTLIG ANNONCERING af Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem Til Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) 1. juni 2017 Sagsnr. 0-10110-864/1 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kontrakthaver forpligter sig ved nærværende kontrakt til at levere de i kontrakten nævnte ydelser på de beskrevne vilkår og til de anførte priser.

Kontrakthaver forpligter sig ved nærværende kontrakt til at levere de i kontrakten nævnte ydelser på de beskrevne vilkår og til de anførte priser. AFTALE VEDRØRENDE TØMNING AF PUMPESTATIONER, SANDFANGSBRØNDE, OLIEUDSKILLER OG FEDTFANGSBRØNDE. 1. Parterne Nærværende kontrakt er indgået mellem Faxe Spildevand A/S CVR-nr. 31 49 83 41 Jens Chr. Skous

Læs mere

1) Opfordring til at ansøge om prækvalifikation Ordregiver opfordrer Dem hermed til at ansøge om prækvalifikation på nedenstående opgave.

1) Opfordring til at ansøge om prækvalifikation Ordregiver opfordrer Dem hermed til at ansøge om prækvalifikation på nedenstående opgave. Til: Til potentielle ansøgere Koncern Økonomi Indkøb Opgang Blok C Afsnit 1.sal Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon +45 38 66 50 00 Direkte +45 38 66 58 27 Fax +45 48 20 55 98 Mail indkoeb@regionh.dk

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud

Bestemmelser om udbud og tilbud Bestemmelser om udbud og tilbud Side 1 af 8 Bestemmelser om udbud og tilbud INDHOLDSFORTEGNELSE Side Orientering... 2 Bestemmelser om udbud og tilbud... 3 Egnethed... 3 Konsortier/underentreprenører...

Læs mere

Annoncering af koncessionsaftaler på udlejning af kanoer på Storåen.

Annoncering af koncessionsaftaler på udlejning af kanoer på Storåen. Annoncering af koncessionsaftaler på udlejning af kanoer på Storåen. Tidsplan 01.04 2016 Annoncering af koncessionsaftalen 15.04.2016 Frist for afgivelse af spørgsmål 22.04.2016 kl. 12 Frist for afgivelse

Læs mere

Udbudsbetingelser. Rammeaftale om køb af kæder til fortøjning af flydende afmærkning

Udbudsbetingelser. Rammeaftale om køb af kæder til fortøjning af flydende afmærkning Rammeaftale om køb af kæder til fortøjning af flydende afmærkning 1 af 7 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 3 2 Ordregivende myndighed... 3 3 Udbudsmaterialets bestanddele... 3 4 Virksomhedens generelle

Læs mere

Udbudsbetingelser for udbud af oplysningskampagne om mentorer

Udbudsbetingelser for udbud af oplysningskampagne om mentorer NOTAT Dato: 10. august 2007 Kontor: Beskæftigelse og uddannelse J.nr.: 3537 Sagsbeh.: EDA Fil-navn: Udbudsbetingelser Udbudsbetingelser for udbud af oplysningskampagne om mentorer 1. Den ordregivende myndighed

Læs mere

Kontrakt om indkøb af Software Assurance og licenser til Oraclesoftware. Udbudsbetingelser for offentligt udbud af rammekontrakt - 2015/S 201-363917.

Kontrakt om indkøb af Software Assurance og licenser til Oraclesoftware. Udbudsbetingelser for offentligt udbud af rammekontrakt - 2015/S 201-363917. Kontrakt om indkøb af Software Assurance og licenser til Oraclesoftware Udbudsbetingelser for offentligt udbud af rammekontrakt - 2015/S 201-363917. Indholdsfortegnelse 1. ORDREGIVER... 3 2. DE RETLIGE

Læs mere

Kontrakt om levering af glatførebekæmpelse og snerydning 2016-2019, Norddjurs Kommune

Kontrakt om levering af glatførebekæmpelse og snerydning 2016-2019, Norddjurs Kommune Kontrakt om levering af glatførebekæmpelse og snerydning 2016-2019, Norddjurs Kommune 1 Parterne Mellem Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenå CVR: 29 18 99 86 (herefter: Ordregiveren) og [Leverandør] [Adresse]

Læs mere

Sådan bliver du leverandør til Thisted Kommune

Sådan bliver du leverandør til Thisted Kommune Sådan bliver du leverandør til Thisted Kommune 1. Forord Som en hjælp til det lokale erhvervsliv har Thisted Kommune udarbejdet denne guide, der skal være en hjælp til, hvordan man deltager i kommunens

Læs mere

Høringssvar, Udkast til vejledning om sygedagpenge

Høringssvar, Udkast til vejledning om sygedagpenge Arbejdsdirektoratet YU-Sekretariatet Att.: Majbritt Rothmar Stormgade 10 1009 Kbh. K Høringssvar, Udkast til vejledning om sygedagpenge Arbejdsdirektoratet har ved mail af 4. januar 2008 anmodet om bemærkninger

Læs mere

EU-Udbud på. Bilag IIA tjenesteydelse. Rengøring. til borgere i eget hjem. i Vesthimmerlands Kommune

EU-Udbud på. Bilag IIA tjenesteydelse. Rengøring. til borgere i eget hjem. i Vesthimmerlands Kommune EU-Udbud på Bilag IIA tjenesteydelse Rengøring til borgere i eget hjem i Vesthimmerlands Kommune Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Generel beskrivelse af opgaven... 3 1.2 Ansvarlig for udbud...

Læs mere

Danmark-Odense: Regnskabs- og revisionsvirksomhed 2016/S 094-168469. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

Danmark-Odense: Regnskabs- og revisionsvirksomhed 2016/S 094-168469. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1 / 13 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:168469-2016:text:da:html Danmark-Odense: Regnskabs- og revisionsvirksomhed 2016/S 094-168469 Udbudsbekendtgørelse Tjenesteydelser

Læs mere

Prisaftale. mellem. Syddjurs Kommune og optikere. vedrørende. optiske synshjælpemidler omfattende svagsynsoptik. Gældende fra den 19.

Prisaftale. mellem. Syddjurs Kommune og optikere. vedrørende. optiske synshjælpemidler omfattende svagsynsoptik. Gældende fra den 19. Prisaftale mellem Syddjurs Kommune og optikere vedrørende optiske synshjælpemidler omfattende svagsynsoptik Gældende fra den 19. september 2012 Prislisten offentliggøres på Syddjurs Kommunes hjemmeside

Læs mere

Udbudsbetingelser til offentligt udbud. Bestandsgående flishugning - Jylland

Udbudsbetingelser til offentligt udbud. Bestandsgående flishugning - Jylland Udbudsbetingelser til offentligt udbud af Bestandsgående flishugning - Jylland 1 1 UDBUDSBETINGELSER... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.2.1 Kontaktperson... 3 1.3 Beskrivelse

Læs mere

SKI's ordbog. Forklaring. Ord

SKI's ordbog. Forklaring. Ord SKI's ordbog En forklaring på begreber, der ofte bruges af SKI ver. 2.5 Ord Forklaring Aftalenummer Et tal, der henviser til en specifik rammeaftale. Hver aftale har et egentligt navn, som beskriver hvad

Læs mere

Udbud af låneramme på 800 mio. kr. til brug for optagelse af lån i perioden 2008-2010. Udbudsmateriale. Offentligt udbud. Nr.

Udbud af låneramme på 800 mio. kr. til brug for optagelse af lån i perioden 2008-2010. Udbudsmateriale. Offentligt udbud. Nr. Udbud af låneramme på 800 mio. kr. til brug for optagelse af lån i perioden 2008-2010 Udbudsmateriale Offentligt udbud Nr. 2007/S 235-286415 Udbud af låneramme Til Indholdsfortegnelse 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Udbudsbetingelser - Reserveforsyning til Anholt

Udbudsbetingelser - Reserveforsyning til Anholt Til Udbudsbetingelser - Reserveforsyning til Anholt 5. november 2015 PBU/PBU Energinet.dk Udbud af systemydelser 1. Indledning Energinet.dk indbyder hermed til at afgive tilbud på Reserveforsyning til

Læs mere

Tilbudsliste (TBL) Post Ydelse Enhed Antal Enhedspris Samlet pris 1 Teknisk-biologisk. Stk. 1 forundersøgelse / projektforslag

Tilbudsliste (TBL) Post Ydelse Enhed Antal Enhedspris Samlet pris 1 Teknisk-biologisk. Stk. 1 forundersøgelse / projektforslag Tilbudsliste (TBL) Tilbudslisten skal suppleres med besvarelse af bilag 1-8. Tilbudsgiver er bekendt med indholdet af udbudsmaterialet af 1. oktober 2012 samt eventuelt udsendte rettelsesblade og spørgsmål

Læs mere

Specialinstitution, Odense - totalrådgivning vedrørende etablering af døgninstitution.

Specialinstitution, Odense - totalrådgivning vedrørende etablering af døgninstitution. Specialinstitution, Odense - totalrådgivning vedrørende etablering af døgninstitution. Info Version 1 URL http://com.mercell.com/permalink/36568022.aspx Ekstern udbuds ID 369330-2012 Udbudstype Udbud Dokumenttype

Læs mere

Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge

Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjort spørgsmål og svar. Alle spørgsmål og svar offentliggøres på www.fredericia.dk For

Læs mere

Annonceringsmateriale 28. januar 2016

Annonceringsmateriale 28. januar 2016 Annonceringsmateriale 28. januar 2016 Annoncering af opgave med at tilvejebringe analyse- og evidensgrundlag for rumområdet med udgangspunkt i Danmark 0. Bilagsoversigt Bilag 1: Kommissorium for udarbejdelse

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER ODDER KOMMUNE

UDBUDSBETINGELSER ODDER KOMMUNE UDBUDSBETINGELSER ODDER KOMMUNE INDHOLD 1. Indledning 1 2. Den ordregivende myndighed 1 3. Baggrund 1 4. Udbudsmaterialet 2 5. Tidsplan for udbudsforretningen 2 5.1 Anmodninger om yderligere oplysninger

Læs mere

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen]

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen] KONTRAKT mellem Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. og [Indsættes ved kontraktindgåelsen] vedrørende "Pleje af grønne områder" 1 Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalitetskontrol og Revisortilsynets virksomhed

Bekendtgørelse om kvalitetskontrol og Revisortilsynets virksomhed Bekendtgørelse om kvalitetskontrol og Revisortilsynets virksomhed I medfør af 34, stk. 3, og 54, stk. 2, i lov nr. 468 af 17. juni 2008 om godkendte revisorer og revisionsvirksomheder (revisorloven), som

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER. EU-udbud, totalrådgivning

UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER. EU-udbud, totalrådgivning UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER EU-udbud, totalrådgivning 1. INDLEDNING Side 2 1.1 Kontraktens indhold Morbærhaven i Albertslund skal renoveres. I den forbindelse har Albertslund Ungdomsboliger

Læs mere

Generelle vilkår. Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service. Juli 2008

Generelle vilkår. Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service. Juli 2008 Generelle vilkår Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service Juli 2008 Indhold 0 Indledning/generelle forhold 0.1 Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service 0.1.1 Simpelt Mini-udbud

Læs mere

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud I. Ordregivende myndighed Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Kontoret for Beskæftigelse og Uddannelse Holbergsgade 6

Læs mere

Udbudsbrev: Levering til kantine.

Udbudsbrev: Levering til kantine. Ægirsvej 4 3400 Hillerød 48 23 10 00/48 23 10 97 pd@hfors.dk hillerodforsyning.dk 28.11.2017 Udbudsbrev: Levering til kantine. Hillerød Service A/S anmoder hermed om tilbud på levering af mad m.m. til

Læs mere

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud I. Ordregivende myndighed Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Holbergsgade 6 1057 København K Att: Kontoret for Integrationspolitik

Læs mere

UDBUD vedrørende. fodbehandling. Indgåelse af prisaftale vedrørende fodbehandling, bevilget til pensionister i Skanderborg Kommune

UDBUD vedrørende. fodbehandling. Indgåelse af prisaftale vedrørende fodbehandling, bevilget til pensionister i Skanderborg Kommune UDBUD vedrørende fodbehandling Indgåelse af prisaftale vedrørende fodbehandling, bevilget til pensionister i Skanderborg Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Leverancens art og omfang...

Læs mere

DK-Viborg: Bygge- og anlægsarbejder 2011/S 104-170311 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Bygge- og anlægsarbejde

DK-Viborg: Bygge- og anlægsarbejder 2011/S 104-170311 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Bygge- og anlægsarbejde 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:170311-2011:text:da:html DK-Viborg: Bygge- og anlægsarbejder 2011/S 104-170311 UDBUDSBEKENDTGØRELSE Bygge- og anlægsarbejde

Læs mere

Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice

Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice Side 1 af 8 Forord Gentofte Kommune, Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Rudersdal Kommune og Hørsholm Kommune udbyder

Læs mere

UDBUDSBREV - KRAVDATABASE

UDBUDSBREV - KRAVDATABASE Nyt Hospital Hvidovre Hvidovre Hospital Kettegård Allé 30 2650 Hvidovre UDBUDSBREV - KRAVDATABASE Opgang 1 Afsnit 139 Til: Interesserede tilbudsgivere Dato: 4. december 2013 Udbud af kravdatabase mv.:

Læs mere

ANSKAFFELSE AF TESTPORTEFØLJE TIL REKRUTTERING RIGSPOLITIET. 21-02-2013 1 af 5

ANSKAFFELSE AF TESTPORTEFØLJE TIL REKRUTTERING RIGSPOLITIET. 21-02-2013 1 af 5 ANSKAFFELSE AF TESTPORTEFØLJE TIL REKRUTTERING RIGSPOLITIET 21-02-2013 1 af 5 1. INDLEDNING Disse betingelser gælder for Rigspolitiets (herefter benævnt "Ordregiver") indhentning af tilbud på en testportefølje

Læs mere

Ny skole i Aabybro som OPS

Ny skole i Aabybro som OPS PRÆKVALIFIKATIONSBESKRIVELSE Jammerbugt Kommune November 2013 Ny skole i Aabybro som OPS INDLEDNING Dette prækvalifikationsmateriale er udarbejdet som en yderligere belysning af den udbudte opgave og som

Læs mere

Konkurrencebetingelser. Udarbejdelse og gennemførelse af udviklingsforløb for ledere med toplederpotentiale i den danske stat

Konkurrencebetingelser. Udarbejdelse og gennemførelse af udviklingsforløb for ledere med toplederpotentiale i den danske stat Konkurrencebetingelser Udarbejdelse og gennemførelse af udviklingsforløb for ledere med toplederpotentiale i den danske stat Version: 17. december 2015 Indholdsfortegnelse Side 1 af 16 1 INDLEDNING...

Læs mere

Januar 2016. Fjernvarme Fyn. Halmudbud til Fynsværkets blok 8. Udbudsbetingelser. S i d e 1 6

Januar 2016. Fjernvarme Fyn. Halmudbud til Fynsværkets blok 8. Udbudsbetingelser. S i d e 1 6 Januar 2016 Fjernvarme Fyn Halmudbud til Fynsværkets blok 8 Udbudsbetingelser S i d e 1 6 1. Indledning... 3 2. Generelle oplysninger... 3 2.1 Køber... 3 2.2 Udbudsform... 4 2.3 Kontraktform... 4 2.4 Tidsplan...

Læs mere

Nationalt udbud: Udbudsbetingelser. Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015.

Nationalt udbud: Udbudsbetingelser. Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015. Nationalt udbud: Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015 Udbudsbetingelser Side 1 af 7 0. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4,

Læs mere

Udbudsbetingelser Stevns Kommune

Udbudsbetingelser Stevns Kommune Udbudsbetingelser Stevns Kommune Indhold 1. Indledning... 1 2. Udbudsmaterialet... 4 3. Tidsplan for udbudsprocessen... 5 3.1. Anmodninger om yderligere oplysninger... 5 3.2. Frist for modtagelse af tilbud...

Læs mere

Annonceringsbetingelser

Annonceringsbetingelser Annonceringsbetingelser Annoncering vedrørende IBM-licenser til Ikast-Brande Kommune Side 1 af 7 1 Indledning Nærværende annoncering vedrører anskaffelse af nye, opgraderinger samt vedligehold af IBM-licenser

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: [XXX] Energistyrelsen (sagsnr. XXX) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud

Bestemmelser om udbud og tilbud Bestemmelser om udbud og tilbud Side 1 af 9 Bestemmelser om udbud og tilbud INDHOLDSFORTEGNELSE Side Orientering... 2 Bestemmelser om udbud og tilbud... 3 Egnethed... 3 Konsortier/underentreprenører...

Læs mere

Udbudsbetingelser til offentligt udbud

Udbudsbetingelser til offentligt udbud Udbudsbetingelser til offentligt udbud af Projekt om bistand til Miljøstyrelsens kontrol med overførsel af affald efter EU Transportforordning nr. 1013/2006 1 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed...

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023288 (Katja Høegh, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 10. juni 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023288 (Katja Høegh, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 10. juni 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023288 (Katja Høegh, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 10. juni 2011 K E N D E L S E Nykøbing Dag og Industrirenovation v/bjørn Filtenborg (advokat Jesper Svenning,

Læs mere

Bilag 3 - Skabelon til tilbudsgivning

Bilag 3 - Skabelon til tilbudsgivning Bilag 3 - Skabelon til tilbudsgivning Nedenstående disposition anvendes ved udformning af tilbuddet. Såfremt tilbudsgiver anvender nærværende dokument ved tilbudsgivningen kan denne tekst og oplysningstekster

Læs mere

Tilbud ses gerne indleveret i 3 papireksemplarer og skal mærkes Udbud af intranet.

Tilbud ses gerne indleveret i 3 papireksemplarer og skal mærkes Udbud af intranet. Domstolsstyrelsen Store Kongensgade 1-3 1264 København K Tlf. +45 70 10 33 22 Fax +45 7010 4455 post@domstolsstyrelsen.dk CVR nr. 21-65-95-09 EAN-nr.5798000161184 J. nr. 2011-2207-0001 Sagsbeh. mlinde

Læs mere

Udbudsbetingelser. Annoncering af internetbaseret informationssystem om KLs budgetvejledning samt overenskomster

Udbudsbetingelser. Annoncering af internetbaseret informationssystem om KLs budgetvejledning samt overenskomster Click here to enter text. Koncernløsning udbud - Udbudsbeti ngelser «ed ocaddressci vilcode» Udbudsbetingelser Annoncering af internetbaseret informationssystem om KLs budgetvejledning samt overenskomster

Læs mere

Danmark-København: Bærbare datamater 2013/S 174-300328. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-København: Bærbare datamater 2013/S 174-300328. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:300328-2013:text:da:html Danmark-København: Bærbare datamater 2013/S 174-300328 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv 2004/18/EF

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. Lov om ændring af lov om sygedagpenge. (Ændring af beskæftigelseskravet, ophør af ret til sygedagpenge på søgnehelligdage m.v.

UDKAST. Forslag. til. Lov om ændring af lov om sygedagpenge. (Ændring af beskæftigelseskravet, ophør af ret til sygedagpenge på søgnehelligdage m.v. Fremsat den af beskæftigelsesministeren (Inger Støjberg) UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om sygedagpenge 17. august 2010 (Ændring af beskæftigelseskravet, ophør af ret til sygedagpenge på søgnehelligdage

Læs mere

Assens Kommune. Udbudsbetingelser - Indkøb af 3 stk kg ladbiler

Assens Kommune. Udbudsbetingelser - Indkøb af 3 stk kg ladbiler Assens Kommune Udbudsbetingelser - Indkøb af 3 stk. 3500 kg ladbiler Marts 2016 Side 2 Indhold Side 1. INDLEDNING... 3 2. TIDSPLAN... 3 3. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED... 3 4. OPGAVENS OMFANG... 3 5. UDBUDSMATERIALE...

Læs mere

BILAG A 1 UDKAST TIL KONTRAKT Delaftale 1 Odense

BILAG A 1 UDKAST TIL KONTRAKT Delaftale 1 Odense BILAG A 1 UDKAST TIL KONTRAKT Delaftale 1 Odense 1. Parterne Mellem Socialstyrelsen (i det følgende benævnt Ordregiver) og Tilbudsgiver CVR-nr. (i det følgende benævnt leverandøren ) er dags dato indgået

Læs mere

Udbudsannonce. Prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg

Udbudsannonce. Prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Udbudsannonce Prækvalifikation Torvegade 74 6700 Esbjerg Indhold Baggrund og formål...3 Opgavebeskrivelse og omfang...3 Ordregiver...3 Spørgsmål og kontaktperson...3 Prækvalifikationsmateriale...4 Udbudsproces...4

Læs mere

Danmark-Aarhus: Køleskabe 2014/S 037-060713. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-Aarhus: Køleskabe 2014/S 037-060713. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:60713-2014:text:da:html Danmark-Aarhus: Køleskabe 2014/S 037-060713 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv 2004/18/EF Del

Læs mere