Finnforest Spruce den stærke allround plade

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Finnforest Spruce den stærke allround plade"

Transkript

1 Finnforest Spruce den stærke allround plade

2

3 Finnforest Spruce allround pladen til dansk byggeri Finnforest Spruce er en krydsfinerplade af høj kvalitet til indvendig og udvendig anvendelse i byggeriet. Den langfinerede pladestruktur med tykke finerlag giver stor modstandsdygtighed og stivhed specielt i pladens længderetning. Krydsfinerpladen er let og enkel at bearbejde. Finnforest Spruce modstår både store mekaniske påvirkninger og fugt. Finnforest Spruce fremstilles af finsk gran, som er en langfineret homogen råvare med lige fibre. Fibrene og knasterne i granen giver en smuk og lys træsort. Finnforest Spruce limes med fenolharpikslim og er både vejr- og kogebestandig. Sammen med pladens store modstandsdygtighed gør det Finnforest Spruce til en god og stærk allround plade.

4 TAG Finnforest Spruce er velegnet som underlag for forskellige former for tagdækningsmateriale, men også som beklædning til forskellige former for bærende konstruktioner. Den store modstandsdygtighed opfylder kravene til alle gængse standarder og byggeforeskrifter. Finnforest Spruce med fer og not og tilskåret i formater specielt tilpasset formålet er et godt grundlag for et jævnt, tæt og modstandsdygtigt underlag til f.eks. tage. De lige plader passer sammen og udgør et sikkert arbejdsunderlag inden tagbeklædningsmaterialet fastgøres. Det jævne underlag forbedrer også tagets modstandsdygtighed og gør samtidig montagearbejdet sikkert og effektivt. Finnforest Spruce har en lav vægt, hvilket letter monteringsarbejdet. Ved at anvende tagelementer fremstillet i krydsfiner er det desuden muligt at anvende færre understøtninger og dermed spare materialer i den primære konstruktion.

5 GULV Finnforest Spruce er en slidstærk gulvplade, som er velegnet til underlag for forskellige former for gulvmateriale både i forbindelse med nybyggeri og renovering. Den jævne krydsfineroverflade er ideel som underlag til f.eks. parket, gulvtæpper og fliser m.v. Finnforest Spruce kan også anvendes som færdige trægulve i forbindelse med lager og industri. Finnforest Spruce gulvet tåler stor belastning. Krydsfinerens minimale nedbøjning tillader spændvidder, der bl.a. resulterer i et mindre materialeforbrug. Finnforest Spruce krydsfiner uden fuger har desuden gode lydisoleringsegenskaber og kan bl.a. indgå i lydisolerende konstruktioner i to eller flere lag. F.eks. i forbindelse med mellembjælkelag eller vægge. Til flydende gulve anvendes Finnforest Spruce med fer og not. Her kan man anvende en tyndere plade uden dermed at give afkald på den nødvendige modstandsdygtighed og styrke. VÆGGE Finnforest Spruce er også velegnet til mange forskellige formål i forbindelse med vægkonstruktioner. F.eks. til flytbare vægsystemer og bærende stive konstruktioner. I forbindelse med ydervægge kan krydsfineren anvendes i ikke synlige konstruktioner og som vindspærre. I vægkonstruktioner, hvor der anvendes Finnforest Spruce på både ind- og ydersiden, opnås en meget høj belastningsevne. Finnforest Spruce vægkonstruktioner er endvidere nemme og hurtige at isolere. Konstruktionens brandmodstandsdygtighed kan forbedres ved at anvende brandmodstandsdygtige isoleringsmaterialer.

6 RENOVERING I forbindelse med udviklingen af Finnforest Spruce har pladens egnethed i forbindelse med renovering og sanering indgået i fastlæggelsen af den endelige pladestruktur. Finnforest Spruce er således nem at bearbejde på byggepladsen, hurtig at montere - selv i vanskelige positioner - samt let at håndtere, hvor pladsen er trang. Finnforest Spruce krydsfiner anvendes bl.a. til: ændringer af skillevægge afretning af gulv indvendig og udvendig beklædning EMBALLAGE Finnforest Spruce anvendes også inden for emballageindustrien. Bl.a. til fremstilling af langtidsholdbare transportkasser, lastpaller, beskyttelsesplader og til andre specialformål. Finnforest Spruce er et rent, sikkert og stabilt materiale i forbindelse med emballagetransport samt oplagring af fødevarer. Emballage fremstillet af træ har desuden den fordel at den altid kan genanvendes. Et klart plus på miljøsiden. STØBEFORME Takket være sin plane udformning og store modstandsdygtighed er Finnforest Spruce velegnet til fremstilling af betonstøbeforme. Specielt i forbindelse med støbearbejde på selve byggepladsen. Pladerne kan anvendes adskillige gange blot de monteres med rimelig forsigtighed og samtidig olieres. Træpladens varmeisolerende egenskaber udjævner endvidere temperaturvariationer. Det betyder i praksis at betonen hærder ensartet. ANDRE ANVENDELSESOMRÅDER Finnforest Spruce anvendes desuden inden for transportindustrien f.eks. til fremstilling af containere samt bil- og trailerkonstruktioner. Pladen kan også anvendes som plankeværk i forbindelse med byggepladser, til gangbroer og arbejdsplatforme og til mange andre anvendelsesformål, hvor pladens naturlige egenskaber kommer til sin ret. Finnforest Spruce anvendes desuden i snedkerier, til opgaver hvor der kræves et materiale der er både stift, modstandsdygtigt og let at bearbejde.

7 FINNFOREST SPRUCE HAR EN LANG RÆKKE INDBYGGEDE FORDELE Stor modstandsdygtighed overfor ydre påvirkninger bl.a. fugt. Bredt anvendelsesområde. Let at bearbejde og fastgøre med traditionelle træbearbejdningsværktøjer. Kan anvendes både som bærende plader og som afstivning. Lige velegnet til professionelle som til gør-det-selv folket. Den stive pladestruktur og de tætte samlinger forhindrer, at både beklædningen og isoleringen tager skade. Væggens modstandsdygtighed og samlede stivhed er af stor betydning i denne forbindelse. Som vægplade tillader Finnforest Spruce montering af selv tung ophængning direkte på væggen Forsynet med fer og not giver Finnforest Spruce et hurtig montage med en høj finish.

8 Grankrydsfiner er en del af Finnforest kompetence inden for træprodukter Finnforest er en international koncern i kraftig vækst. Kernen i virksomheden er produktion og markedsføring af krydsfiner og forædlede træprodukter. Målgrupperne er bl.a. industri, håndværkere, entreprenører, gør-detselv markedet, byggematerialehandelen, grossister og producenter af krævende byggesystemer. Finnforest er repræsenteret i 20 lande, og antallet af medarbejdere er over Den samlede omsætning udgør ca. 1,2 Finnforest udvikler og fremstiller skræddersyede træprodukter, produktkoncepter og konstruktionsløsninger til byggeri, industri og handel samt specielle brancher. Finnforest mål er at være branchens ledende og mest konkurrencekraftige samarbejdspartner. For at opnå dette mål, spiller krydsfiner en vigtig rolle. I Finnforest har krydsfinergruppen flere års erfaring med at producere, udvikle og markedsføre krydsfinerprodukter. milliarder Euro.

9 RÅVARER OG MILJØ Finnforest er en del af Metsäliitto koncernen, som ejes af private skovejere. Metsäliitto leverer råvaren til krydsfineren og er ansvarlig for såvel de økonomiske som miljømæssige aspekter i forbindelse med fremskaffelse af råvarer. Krydsfiner er et varmt og smukt materiale. Råvaren der altid er træ - er en ressource, der altid kan genanvendes og et af de få byggematerialer, der er miljøcertificeret. FABRIKKEN Finnforest Spruce krydsfiner fremstilles på Finnforest fabrik i Finland. Fabrikken er beliggende i et af Finlands bedste vækstområder for gran. I fabrikken anvendes den nyeste teknologi. En kontinuerlig kontrol af produktionsprocessen garanterer for kvaliteten af krydsfineren til kunder i hele verden.

10 Tekniske specifikationer PLADEFORMAT, MM Standardmål: 2440 x 1220 Specialmål: 2440 x x x x 915 Det første mål, der er nævnt, angiver yderfinerens længderetning FINNFOREST SPRUCE KVALITETSKLASSER Kvalitetsklasse II: Højeste kvalitetsklasse Kvalitetsklasse III: Proppet kvalitet anvendt til konstruktionsformål Krydsfinerspladen fremstilles hovedsageligt med yderkvalitet i II/III og III/III i pudset eller upudset overflade Kvalitetsbeskrivelse RT (2000) Pladerne kan forsynes med not og fer på langsiderne PLADERNES TOLERANCER Længde og bredde Toleranceområde < 2000 mm ± 2 mm > 2000 mm ± 3 mm Retvinkelhed ± 1 % Kantrethed ± 1 % TEKNISKE GODKENDELSER Finnforest Spruce er godkendt til anvendelse i bærende konstruktioner. Styrkeegenskaberne defineres i det certifikat, som er udfærdiget af DTI. Produkterne er testet i henhold til EN-standard. Pladerne er typegodkendt i de fleste europæiske lande samt i Japan.

11 TYKKELSE, KONSTRUKTION OG VÆGT Nominel Antal tykkelse, mm finer Finnforest Spruce grankrydsfiner vejer cirka 460 kg/m 3 FINERTYKKELSE 3,0 mm LIMNING Finnforest Spruce er limet med vejr- og kogebestandig fenolharpikslim. Limningen opfylder kravene i henhold til standarderne SFS-EN 314-1, SFS-EN 314-2/klasse III, BS 6566 Part 8/Type WBP (1985) og DIN 68705/BFU 100. Limningens kvalitet kontrolleres løbende af Statens Tekniske Forskningscentral, VTT. ANTAL PLADER PR. PAKKE Tykkelse, mm Stk BRUGERSIKKERHED Finnforest Spruce grankrydsfiner har en lav emission af formaldehyd, og pladen opfylder de højeste krav i henhold til standard EN 13986, klasse E1. I Finland er Finnforest Spruce klassificeret i henhold til den bedste klasse (M1).

12 Finnforest Danmark A/S Smedeland Glostrup Telefon: Telefax MARKPRINT, 2002

UDGIVET I DANMARK FEBRUAR 2015. ProRox. ProRox GRP 1000. Industriisolering. Vandtæt isoleringsystem

UDGIVET I DANMARK FEBRUAR 2015. ProRox. ProRox GRP 1000. Industriisolering. Vandtæt isoleringsystem UDGIVET I DANMARK FEBRUAR 2015 ProRox Industriisolering ProRox GRP 1000 Vandtæt isoleringsystem Vores viden - din fordel ROCKWOOL Technical Insulation er et datterselskab i ROCKWOOL koncernen. Vi udvikler

Læs mere

Produktkatalog 2012. tra

Produktkatalog 2012. tra katalog 2012 e tra Bygningsisolering Danmark April 2012 1 Indhold Røde og hvide striber siden1937... 3 PAROC Stenuld Naturlig og bæredygtig isolering... 4 5 Energiklogt byggeri... 6 7 PAROC extra næste

Læs mere

Træarbejde med systemudvikling

Træarbejde med systemudvikling PERFEKTION I TRÆ INDHOLDSFORTEGNELSE Systemet og grundlaget 04 Fremstilling 05 Bæredygtighed 06 Individuel arkitektur 07 Nyt byggeri 08 Overbygning 09 Byfornyelse 10 Industri- og erhvervsbyggeri 11 Indretning

Læs mere

det optimale byggeri Med KERTO bjælke og Finnjoist I-bjælke sætter vi fokus på energiløsninger og totaløkonomi

det optimale byggeri Med KERTO bjælke og Finnjoist I-bjælke sætter vi fokus på energiløsninger og totaløkonomi det optimale TRÆSKELET til LAVENERGI byggeri BOenergy Med KERTO bjælke og Finnjoist I-bjælke sætter vi fokus på energiløsninger og totaløkonomi Giver TRÆ dig det bæredygtige byggeri? Lavenergi Lavenergi

Læs mere

Forvandling fra vision til design. Rockpanel facadebeklædning

Forvandling fra vision til design. Rockpanel facadebeklædning Forvandling fra vision til design Rockpanel facadebeklædning Hvis du vil forstå Rockpanels historie, behøver du bare se på facaden Enhver virksomhed og bygning har sin egen historie. Historier, der kan

Læs mere

NY KVALITET. www.papirisolering.dk. Isolering & renovering med system og naturlige materialer

NY KVALITET. www.papirisolering.dk. Isolering & renovering med system og naturlige materialer NY KVALITET www.papirisolering.dk - Isolering & renovering med system og naturlige materialer Indholdsfortegnelse Sider Oversigt produkter og anvendelse 02-03 Naturligt papirisolering 04 Produktion - kvalitetssikring

Læs mere

Ny kvalitet. www.papirisolering.dk. Isolering & renovering med system og naturlige materialer

Ny kvalitet. www.papirisolering.dk. Isolering & renovering med system og naturlige materialer Ny kvalitet www.papirisolering.dk - Isolering & renovering med system og naturlige materialer Indholdsfortegnelse Sider Oversigt produkter og anvendelse 02-03 Naturligt papirisolering 04 Produktion - kvalitetssikring

Læs mere

Betons Bæredygtige Fordele

Betons Bæredygtige Fordele Betons Bæredygtige Fordele Marts 2011. Forord 3 1. Beton er bæredygtig kvalitet 4 Beton - verdens mest anvendte byggemateriale 6 Betons bidrag til bæredygtigt byggeri 6 Miljørigtige betonkonstruktioner

Læs mere

ULTIMATE Tech isolerings løsninger Høje præstationer ved høje temperaturer

ULTIMATE Tech isolerings løsninger Høje præstationer ved høje temperaturer isolerings løsninger Høje præstationer ved høje temperaturer The logotype Le lo Det er lettere at isolere med ISOVER 2 Tænk fremadrettet på isolering Termisk isolering bliver stadig vigtigere, når der

Læs mere

Indvendige paneler. Interiør. Indeholder monteringsvejledning

Indvendige paneler. Interiør. Indeholder monteringsvejledning Indvendige paneler Interiør Indeholder monteringsvejledning Moelven indvendige paneler I denne brochure præsenterer vi Moelvens nye program i indvendige paneler. Samtidig kan du finde oplysninger om anvendelse,

Læs mere

Byg om, Byg nyt, Byg selv

Byg om, Byg nyt, Byg selv Byg om, Byg nyt, Byg selv Byggevejledning for gips og stål til din bolig Denne byggevejledning er et praktisk værktøj til dig som skal bygge om, bygge nyt eller bygge selv. Byggevejledningen beskriver,

Læs mere

www.stenca.com COLD Heat Fire

www.stenca.com COLD Heat Fire www.stenca.com COLD Heat Fire INsulation Accommodation Advising INDHOLD Stenca Trading - En god partner... 3 Se hvad vi kan... 4 Se hvor vi kan... 5 Stenca Pipe... 6 Stenca Tankplader... 7 Stenca HT Pipe...

Læs mere

Fordelene ved polyurethanisolering Nutidens løsning på fremtidens behov

Fordelene ved polyurethanisolering Nutidens løsning på fremtidens behov Fordelene ved polyurethanisolering Nutidens løsning på fremtidens behov Fordelene ved polyurethanisolering Nutidens løsning på fremtidens behov Vidste du... Når du sætter dig ind i en bil, åbner et køleskab,

Læs mere

præfabrikerede byggeelementer Tag Væg Bjælkelag Vi tilbyder løsninger og viden til krævende byggerier

præfabrikerede byggeelementer Tag Væg Bjælkelag Vi tilbyder løsninger og viden til krævende byggerier præfabrikerede byggeelementer Tag Væg Bjælkelag Vi tilbyder løsninger og viden til krævende byggerier Lättelement AB Her på Lättelement har vi produceret elementer til det Nordiske marked i over 30 år.

Læs mere

Fuge & lim Sika s løsninger til montering af vinduer

Fuge & lim Sika s løsninger til montering af vinduer Fuge & lim Sika s løsninger til montering af vinduer 2 Sika's løsninger til montering af vinduer indhold 5 INTRODUKTION 6 7 8 9 10 12 13 14 KORREKT VINDUESMONTERING AFGØRENDE FOR EN TÆT BYGNINGSKONSTRUKTION

Læs mere

Pindstrup 8550 Ryomgård Danmark T. 8974 7400 F. 8974 7497 www.novopan.dk salg@novopan.dk

Pindstrup 8550 Ryomgård Danmark T. 8974 7400 F. 8974 7497 www.novopan.dk salg@novopan.dk Pindstrup 8550 Ryomgård Danmark T. 8974 7400 F. 8974 7497 www.novopan.dk salg@novopan.dk Novopan Klimagulv - ligger lunt under Nem gulvvarmeløsning med novopan klimagulv NOVOPAN TRÆINDUSTRI A-S gør det

Læs mere

fermacell Powerpanel H2O Uorganisk vådrumsplade Projektering og montage

fermacell Powerpanel H2O Uorganisk vådrumsplade Projektering og montage fermacell Powerpanel H2O Uorganisk vådrumsplade Projektering og montage Opbygning. Powerpanel H 2 O er en cementbundet letbetonplade med sandwichstruktur og armering på begge sider under dæklagene i form

Læs mere

Jackon. vådrum. Den professionelle vådrumsplade til komplette indretninger og renoveringer V Å D R U M. Godkendelse MK 7.32/1651.

Jackon. vådrum. Den professionelle vådrumsplade til komplette indretninger og renoveringer V Å D R U M. Godkendelse MK 7.32/1651. Jackon vådrum V Å D R U M Den professionelle vådrumsplade til komplette indretninger og renoveringer Væg Gulv Godkendelse MK 7.32/1651 Godkendelse MK 7.22/1687 01-2013 erstatter 06-2011 2Jackon vådrum

Læs mere

Inspiration. til nyt tag og facade. www.cembrit.dk

Inspiration. til nyt tag og facade. www.cembrit.dk Inspiration til nyt tag og facade www.cembrit.dk Byggematerialer til bedre byggeri Facade Cembrit PLAN 04-05 Color Front Opal 06-07 URBANNATURE 08-15 HardiePlank 16-17 Tag Cembrit Bølgeplader 18-19 Cembrit

Læs mere

Fem grunde mere til at købe Kährs

Fem grunde mere til at købe Kährs Fem grunde mere til at købe Kährs Der er mange gode grunde til at vælge et gulv fra Kährs. Naturlig skønhed og teknisk overlegenhed, for eksempel. Her er et par stykker mere. 1 2 3 4 5 Længste erfaring

Læs mere

r Kite tens bog ArKiteKtenS Bog 2012

r Kite tens bog ArKiteKtenS Bog 2012 ArKiteKtenS Bog 2012 r Kite A k tens 2012 bog r Kite A k tens 2012 bog 2 Innovation er vejen til vækst Af Jens-Ole Nielsen, direktør Empatico Arkitektens Bog præsenterer 25 modige og innovative leverandører,

Læs mere

TÆT TAG DERBIGUM. Membraner til anlægsarbejder

TÆT TAG DERBIGUM. Membraner til anlægsarbejder TÆT TAG DERBIGUM Membraner til anlægsarbejder Derbigum membraner slutter tæt og er lette at arbejde med Der skal stilles store krav til en god vandisolering. Den skal kunne tåle bevægelser i konstruktionen.

Læs mere

Efterisolér med ISOVER og gør en god investering

Efterisolér med ISOVER og gør en god investering Efterisolér med ISOVER og gør en god investering Bæredygtig isolering Bedre løsninger Indhold 2 Fordele ved at efterisolere Sundt indeklima Bæredygtig isolering Hvilke muligheder er der for at efterisolere

Læs mere

BYGNINGSREGLEMENT 2010. Den lille lune. - for byggefagfolk

BYGNINGSREGLEMENT 2010. Den lille lune. - for byggefagfolk BYGNINGSREGLEMENT 2010 Den lille lune - for byggefagfolk Februar 2012 Ny udgave af Den lille lune Indhold Side: Den lille lune har i over 36 år været danske håndværkeres fortrukne guide, når det drejer

Læs mere

Komposit et byggemateriale på vej frem. Af Finn Jernø, Fiberline Composites A/S. W/ K-m. Vægt g/cm 3 0,15

Komposit et byggemateriale på vej frem. Af Finn Jernø, Fiberline Composites A/S. W/ K-m. Vægt g/cm 3 0,15 Komposit et byggemateriale på vej frem Af Finn Jernø, Composites A/S kompositter til helt bestemte formål. Et kompositemne kan således ved sin materialekombination sammensættes og konstrueres med en bestemt

Læs mere

Veludført Træhåndværk - kundepjece

Veludført Træhåndværk - kundepjece 1 Udvendige beklædninger Udvendige beklædninger Veludført Træhåndværk - kundepjece - Om træ og andre byggematerialers tolerancer 1 Vi samler byggeri, anlæg og industri Træsektionen i Dansk Byggeri 1. udgave

Læs mere

Vådrumskonstruktioner for keramiske fliser og natursten i bolig og let erhverv Januar 2010 DK

Vådrumskonstruktioner for keramiske fliser og natursten i bolig og let erhverv Januar 2010 DK NAVERVEJ 13 DK-4000 ROSKILDE TLF. 46 75 58 00 Vådrumskonstruktioner for keramiske fliser og natursten i bolig og let erhverv Januar 2010 DK Optimal sikkerhed med mira CE certificerede systemer til vådrumstætning

Læs mere

Leca blokmure. Leca blokke er: lette stærke frostsikre uorganiske ubrændbare fugtafvisende varmeisolerende. Denne brochure omhandler:

Leca blokmure. Leca blokke er: lette stærke frostsikre uorganiske ubrændbare fugtafvisende varmeisolerende. Denne brochure omhandler: Dato: September 2009 Blad: 06-22 Gruppe: Vægge blokmure blokke er: lette stærke frostsikre uorganiske ubrændbare fugtafvisende varmeisolerende Denne brochure omhandler: styrker U-værdier udførelse brandegenskaber

Læs mere

KORT OG GODT OM TERMORUDER

KORT OG GODT OM TERMORUDER KORT OG GODT OM TERMORUDER Kort og godt om termoruder NY VERSION Glasindustrien september 2002 2 Kort og godt om termoruder Glasindustrien september 2002 Indholdsfortegnelse Informationer... 3 Termorudens

Læs mere

GODT I GANG MED BYGMA

GODT I GANG MED BYGMA GODT I GANG MED BYGMA INSPIRATION OG VEJLEDNING TIL UDENDØRS BYGGEPROJEKTER CARPORT & KOMPETANCE 1 GODT BEGYNDT ER... Velkommen til Bygma. Velkommen til vores produkter og kompetencer inden for udendørs

Læs mere