Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1"

Transkript

1 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Bibliotekets lokale målsætning 2 Faktaoplysninger Virksomhedsplan Beretning for Bibliotekets Virksomhedsplan Fritids- og Kulturudvalget 14 Befolkningstal 15 Budget 16 Personale 17 Statistik 19 Kommentarer 20 Udlånstal 21 Udlån via institutioner, lydbøger, musik, video, reserveringer 22 Materialer 23 Nyindkøb Afgang Lån til og fra andre biblioteker 24 Biblioteket kommer Daginstitutioner Lydavis - Indlæsning 25 Lokaleudlån Cd-rom Dørtæller 26 Pædagogisk legetøj Elektroniske dokumenter Antal web-besøgende 27

2 2 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune Bibliotekets lokale målsætning Bibliotekerne i Høje-Taastrup Kommune er et åbent tilbud til kommunens borgere om: hjemlån af bøger og andre materialer for børn og voksne benyttelse på stedet af et alsidigt, aktuelt og kvalitetspræget udbud af bøger, aviser og tidsskrifter hjemlån af musik adgang til det elektroniske informationsområde adgang til kulturelle arrangementer Byrådets overordnede målsætninger for folkebiblioteksvirksomheden er at : information og viden gøres let tilgængelig for alle borgere bibliotekerne sikrer et alsidigt tilbud til børn og unge og er synlig for børn og unge i deres hverdag betjeningen er professionel, fejlfri, venlig og imødekommende åbningstiderne er bekvemme og relevante for brugergrupperne kommunens borgere er velorienterede om bibliotekernes beliggenhed, åbningstider og tilbud, herunder samarbejdet med andre informationsformidlere materialerne er præsenteret på en brugervenlig, overskuelig og sammenhængende måde bibliotekets udvikling sker i overensstemmelse med brugernes behov virksomheden fremtidsrettes i takt med den informationsteknologiske udvikling Fremtiden Biblioteket er kommunens lokale port til verdens viden og kultur men også et mødested for alle kommunens borgere. Citat Myter og facts om biblioteket s. 21.

3 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 3 Faktaoplysninger 2005 Bibliotekerne i Taastrup er mange - 8 udlånssteder - og med meget forskellige ugentlige åbningstimetal, lige fra 3,5 timer til 49 timer. Hovedbiblioteket ligger i et forretningscenter med et mere og mere vigende handelsliv. Det dalende antal kunder påvirker bibliotekets udlån. Musikkens indtog har i givet et stigende udlån totalt, men udlånet faldt i To af de tre største filialer Hedehusene og Blåkilde ligger i tilknytning til forretningsmiljøer, mens det tredje: Høje Taastrup har ligget lige ved regional-(hoved)-banegården, men forholdsvis isoleret i relation til forretningslivet i f. eks. CITY 2. I oktober 2005 er afdelingen flyttet til arealer på rådhuset. Rønnevang ligger meget lokalt i en mindre bydel og tilbuddet er primært rettet mod børnene i området. Fløng, Sengeløse og Reerslev er på hver sin måde slået sammen med det lokale skolebibliotek i et fællesbibliotek/mediecenter. Biblioteket tilbyder udover de omfattende bogsamlinger også samlinger af lydbøger, videoer, cd-rom, playstation m.m., som alle i omfang er oppe på driftniveau. Musiksamlingen for voksne har på 3 år nået en alsidig sammensætning, der imødekommer et stort behov, men netop på dette felt udvikler teknikken sig hurtigt og nye muligheder åbner sig for brugernes mere direkte selvbetjening. De nye relativt dyre medier har gjort det nødvendigt med en fortsat skærpet vurdering af de generelle bibliotekstilbud, både kvantitativt og kvalitativt. Der gennemføres en løbende vurdering/ændring af de ressourcer, der bruges på de forskellige aktiviteter, og justeringer i det små finder sted på mange niveauer. En fortsat stor indsats har været rettet mod udbygningen af brugernes mulighed for benyttelse af edb - herunder internettet. Der har været arbejdet intensivt med introduktioner og vejledning formidlet gennem minikurser. Også organisatoriske ændringer har meldt sig. Personalets foryngelse er tiltagende selvom toppunktet formentlig først er om 2-3 år. Selve processen omkring vurderingerne af disse ændringer er meget i centrum, idet der tilstræbes den størst mulige forståelse/accept hos personalet. Kommunens grundlæggende værdier: Menneskelighed og positivt livssyn Engagement Professionalisme Helhed er i centrum og indarbejdes som naturlige betragtninger i udviklingsprocesserne.

4 4 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune Bibliotekets virksomhedsplan 2005 Drøftelse af en ny prioritering af arrangementer/pr Deltagelse i landsdækkende basetjenester/virksomheder. (begge punkter er videreført fra 2004). Af nye emner kan nævnes: 1. Et benchlearning projekt omkring børnebiblioteksvirksomheden i fremtiden. 2. Opfølgning af de politiske beslutninger om eventuelle flytninger. 3. Opfølgning af edb hardwarens stigende alders/kapacitetssvagheder. 4. Opfølgning af de centralt udførte ledervurderinger og trivselsundersøgelser. Fremtiden Det er en kendsgerning, at en voksende mængde af verdens information og viden udkommer digitalt. Det er desuden et faktum, at mange ikke mindst den yngre generation og dermed de kommende mange års brugere af biblioteket i høj grad har taget de elektroniske medier til sig og indarbejdet dem i deres hverdag som et helt naturligt element. Biblioteket står derfor overfor en stor udfordring med at skabe det 21. århundredes kombinerede helhedsbibliotek med både fysiske materialer og digitale ressourcer. Citat Myter og facts om biblioteket s.9.

5 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 5 Beretning for 2005 Voksenafdelingen Biblioteksvagten Biblioteksvagten er en landsdækkende virtuel spørgetjeneste, som Høje-Taastrup Kommunes Biblioteker også er blevet en del af siden april biblioteker bidrager med personale, der yder vagtdækning i tjenestens åbningstid, som er fra 8-22 på hverdage. Også lørdag og søndag er tjenesten tilgængelig. Brugerne kan via , chat eller telefon videregive deres spørgsmål og få kontakt til en bibliotekar. Spørgetjenesten er både en væsentlig serviceforbedring for publikum og en ny mulighed for kompetenceudvikling for bibliotekarerne, der ved deltagelse i Biblioteksvagten oplever en ofte hektisk aktivitet, der stiller krav til viden og søgeteknik. Arrangementer Kommunens biblioteker har samlet afholdt 20 Voksenarrangementer i Desuden er en række mindre udstillinger blevet vist i bibliotekerne. Forfatterarrangementer er stadig meget populære. Som en nyskabelse med det formål at sætte fokus på litteraturen og komme i tættere kontakt med publikum præsenterede en række bibliotekarer sæsonens nye bøger. Arrangementet var meget velbesøgt og en ledsagende folder med en omtale af en række nye bøger har også været en publikumssucces. En mere personlig formidling af bibliotekets tilbud har også fundet sted på bibliotekets hjemmeside, hvor en del af bibliotekets personale i årets løb har været Månedens læsegæst og præsenteret bøger, musik og film. Fejringen af H.C. Andersens fødselsdag prægede bibliotekets arrangementer i foråret. Bl.a. gav forfatteren Jens Andersen en meget medrivende beskrivelse af H.C. Andersens liv ud fra sin biografi Andersen. Desuden arrangerede biblioteket en litterær byvandring i København i H.C. Andersens fodspor. På bibliotekets hjemmeside blev Andersen markeret med en citatquiz. Samarbejdet med Foreningen KUL TOUR er fortsat i 2005 med et forfatterarrangement, og den lokale afdeling af Foreningen Norden har også været samarbejdspartner i forbindelse med et arrangement. Publikum tilbydes nu at få sendt et nyhedsbrev via , der gør opmærksom på kommende arrangementer. Læseklubber Biblioteket har gennem mange år leveret bøger til studiekredse. Der er nu desuden etableret to læsekredse, som drives af biblioteket. I Hedehusene har biblioteket arrangeret en såkaldt bogsnakgruppe, og da interessen for denne aktivitet har været stigende, er der i 2005 oprettet endnu en læsegruppe på Taastrup Bibliotek, Romanlæseklubben, der i samarbejde med litteraturprogrammet Alfabet fra radioens P2 diskuterer aktuelle romanudgivelser.

6 6 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune Undervisning i samarbejde med Borgerservice Biblioteket har i 2005 videreført og udviklet samarbejdet med Borgerservice på Rådhuset. Som resultat af samarbejdet har der været afholdt kurser for ansatte i kommunen. Kursusindholdet var offentlig information og søgestrategi på Internettet. Kurset var en succes med mange deltagere. Introduktionskurser for borgerne i at blive selvhjulpne netborgere er fortsat en oplagt opgave at videreføre, da kurserne stadig har stor tilslutning. Som noget nyt er der i år desuden afholdt 3 kurser rettet mod boligejere. Kurset var en del af en større kampagne omkring selvbetjeningsløsninger på nettet. Alle kursusforløb gav en meget positiv respons fra deltagerne både mundtligt og via evalueringsskemaer. Undervisning på biblioteket På biblioteket vægtes internetintroduktionerne fortsat højt. Der har i 2004 været afholdt i alt 11 kurser fordelt på forår og efterår. Undervisningen trækker stadig fuldt hus, 150 personer har deltaget. Alle undervisningsforløb består af en gennemgang af søgemaskiner, offentlige portaler samt tid til selv at løse opgaver. Deltagerne får desuden udleveret opgaver, guidede ture, skærmdumps og huskesedler. Børnebiblioteket Udviklingsarbejde Det må forventes, at børns benyttelse af bibliotekets tilbud vil ændre sig de kommende år. Undersøgelsen Danskernes kultur- og fritidsaktiviteter 2004 dokumenterer, at der lånes færre bøger, og børn bruger ikke så hyppigt som tidligere biblioteket som værested for andre aktiviteter. Børnebibliotekets rolle må derfor løbende vurderes. På den baggrund gav børnebibliotekets deltagelse i udviklingsprojektet Fremtidens børnebibliotek megen inspiration, ikke mindst fordi arbejdet skete i samarbejde med repræsentanter fra forskellige kommuner i regionen. Resultatet af dette arbejde har dannet baggrund for lokale overvejelser, som endnu ikke er afsluttet. Tværgående samarbejde Det er et kendetegn for mange af børnebibliotekets aktiviteter, at de finder sted i samarbejde med andre aktører med interesse for børnekultur. Det kan være f.eks. være børneinstitutioner, skoler eller lokale foreninger. Samarbejde med Hedehusene Skole Hedehusene Bibliotek har i perioden marts-juni samarbejdet med Hedehusene Skole, mens skolebiblioteket blev renoveret. Hver 14. dag besøgte 10 klasser fra 0 til 5 kl. folkebiblioteket, hvor de lånte bøger og andre materialer til fritidslæsning og skoleopgaver. Samarbejde med Selsmoseskolen Hovedbørnebiblioteket har indledt et samarbejde med Selsmoseskolen, hvor fokus er

7 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 7 rettet mod de to børnehaveklasser. Gennem arrangementer og andre aktiviteter håber biblioteket, foruden at give børnene kulturelle oplevelser, at øge børnenes bevidsthed om bibliotekets muligheder. Samtidig kan biblioteket være en støtte og variation i undervisningen. Det er tanken at biblioteket vil følge de to klasser i de kommende år. Foreløbig har biblioteket præsenteret teater og fortælling for børnene. KUL TOUR Børnebiblioteket deltog i KUL TOUR arrangementerne med koncerten Kaptajn Sortfjæs for børnehavebørnene. Koncerten blev afholdt to gange i Vandtårnsparken og en gang udendørs i Hedehuset. Der var meget positive reaktioner fra både børn og pædagoger. Aktiv sommer Biblioteket afholdt et populært skriveværksted over fire dage, hvor børnebogsforfatteren Daniel Zimakoff gav gode råd til de unge om, hvordan man udvikler sine evner, hvis man vil blive bedre til at skrive. Ved skriveværkstedets afslutning havde børnene skrevet en novelle, var blevet mere bevidste om skriveprocessen og havde udviklet evnen til at give konstruktiv kritik. En aktivitet, der efterhånden må betegnes som en tradition, er Sommerbogen, som også var en del af børnebibliotekernes tilbud i Aktiv sommer. Ca. 100 børn deltog i Sommerbogen, hvor børn kan læse og anmelde børnebøger og få en bogpræmie som belønning. Kultur & børn En tværgående arbejdsgruppe, hvor børnebiblioteket er repræsenteret arrangerer hvert år en række kulturelle aktiviteter for kommunens daginstitutioner og dagplejere. I 2005 er afholdt Tumlingetræf og arrangement i Hakkemosen. I november løb det traditionelle julemarked af stabelen i Hedehuset og Medborgerhuset. Børnekulturnat Børnekulturnatten 2005 havde H.C. Andersen og det eventyrlige som tema. Børnebibliotekerne i Taastrup og Hedehusene havde besøg af to fortællere, der fortalte Andersen eventyr eller tog udgangspunkt i Andersens historier og skabte en ny historie. Desuden var der udstilling af papirklip og en workshop, hvor børnene selv kunne lave klip. Orla-prisen 2005 I 2005 deltog børnebibliotekerne i Blåkilde og Hovedbiblioteket i den landsdækkende Orla-pris. Orla-prisen er et samarbejde mellem skolebiblioteker, folkebiblioteker og boghandlere. DR står for selve lanceringen og prisfesten bliver sendt på landsdækkende tv. Børn i hele landet kan stemme om hvilken af de enkelte udvalgte titler der skal vinde prisen. Alle 8. klasser på den lokale Grønhøjskole blev inviteret til at deltage og alle 3 klasser på skolen meldte sig. 10 udvalgte bøger blev læst i hver klasse og derefter diskuteret med deltagelse af både børnebibliotekar og klasselærer.

8 8 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune Arrangementer Det danske børneteaters høje kvalitetsniveau er en af årsagerne til, at børneteater stadig er en meget populær arrangementsform og teater har derfor også en central placering i børnebibliotekernes arrangementsprogram. Der er i alt vist 22 teaterforestillinger for børn i Forårets arrangementer var præget af H.C. Andersens 200 års fødselsdag, hvor specielt det tyske gæstespil med Das Meininger Theater med forestillingen Den standhaftige tinsoldat, var en stor oplevelse. Forestillingen blev gennemført med støtte fra Kunstrådets Fagudvalg for Teater, Københavns Amt og Kulturelt Samråd. Den grimme ælling blev nytolket i en hip hop danseforestilling med Freestyle Phanatix i et arrangement for unge i en fyldt sal i Medborgerhuset. I efteråret holdt rapperen Ataf koncert i Medborgerhuset, også et forsøg på at give de unge et relevant tilbud. Via bl.a. alternativ markedsføring prøver biblioteket at nå denne målgruppe, og succesen med arrangementerne i 2005 betyder, at der også i arrangementsplanlægningen fremover vil være fokus på de unge. Den gode historie Den 9. i rækken af landsdækkende børne- og ungdomslitteraturfestivaler havde titlen Den gode historie på eventyr. Det eventyrlige fik udtryk gennem en række arrangementer, der bl.a. bød på historiefortælling og tegneserieværksted, hvor børnene fik mulighed for at prøve kræfter med den japanske tegnestil manga.

9 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 9 Blåkilde bibliotek For Blåkilde Bibliotek har 2005 været et begivenhedsrigt år. I august-september blev installeret nyt ventilationsanlæg en længe ønsket forbedring, da der igennem længere tid har været både kulde- og varmeproblemer. Blåkilde Voksenafdeling. I forbindelse med sommerlukningen fik voksenafdelingen et tiltrængt løft der blev nedlagt særsamlinger og oprettet nye. Skønlitteraturen byttede plads med faglitteraturen, hvilket har skabt mulighed for mindst 8 faste bogudstillinger; der blev indrettet læsepladser rundt i lokalet både for avislæsere samt boggræssere. Der blev åbnet op for udsyn til den lille havestue til stor glæde for vores lånere. Der blev et dejligt lysindfald i lokalet. Lysindfaldet blev forstærket af, at alle reoler ud mod havestuen fik en lavere højde. Endelig fik alle reoler på gulvet hjul på. Dette har især givet arrangementer i Blåkilde s voksenafdeling nye muligheder. Der har således været et arrangement med Maria Helleberg, hvor ca. 50 personer deltog. Årets store topscorer blev dog arrangementet om den Hellige Gral hvor 80 personer deltog. De 3 pc er er samlet hvilket gør det muligt at undervise i internet- og pc brug for nybegyndere. Atriumgård på Blåkilde Bibliotek.

10 10 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune Høje Taastrup Bibliotek I februar måned 2005 besluttede byrådet at flytte Høje Taastrup Bibliotek fra en placering på Høje Taastrup Boulevard 20, nær Høje Taastrup Station, til et nyindrettet område på Høje Taastrup Rådhus. På sigt er ønsket, at der bliver etableret et samarbejde med Rådhusets Informations skranke, et servicefællesskab, som skal komme kommunens borgere til gavn. Efter ½ års støj og møg var atriumgården blev forvandlet til et stort og lyst lokale. Den 10. november kl. 17, efter 3-4 ugers hårdt arbejde, blev det nye Rådhusbibliotek indviet med tale af borgmesteren, musik og underholdning. Hermed er en ny hverdag begyndt for rådhuset og biblioteket. Rådhusbiblioteket

11 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 11 Hjemmesiden Selvbetjening og brug af digitale ydelser i 2005 I 2004 fik bibliotekets brugere mulighed for at få besked fra biblioteket via SMS en løsning som der skal gøres lidt mere reklame for. Der bliver også flere og flere lånere, som benytter bibliotekets øvrige digitale ydelser både via bibliotekets egen database TORA og via den landsdækkende database bibliotek.dk 2003 % af samlet /antal lånere /reserveringer /fornyelser 2004 % af samlet /antal lånere /reserveringer /fornyelser 2005 % af samlet /antal lånere /reserveringer /fornyelser Lånere med - heraf voksne Lånere med pinkode - heraf voksne Lånere med SMS Reserveringer foretaget af lånerne selv Fornyelser foretaget af lånerne selv Bestillinger modtaget via bibliotek.dk Brugere af bibliotekets publikumsmaskiner (Internet og tekstbehandling) % % % % % % % % % % % % % % % % % % % I maj 2005 var en ekspert i brugervenlige hjemmesider - på besøg i Byrådssalen, hvor han gennemgik både kommunens og bibliotekets hjemmeside. Det var meget lærerigt og førte til en række justeringer på hjemmesiden, så den blev endnu mere brugervenlig. Det skal være nemt for bibliotekets brugere at finde frem til de oplysninger og funktioner, som de har brug for. Hjemmesiden skal virker inspirerende og giver kommunens borgere lyst til at benytte bibliotekets tilbud. Det gør vi bl.a. ved at bringe personlige anbefalinger. Sidste år var det kendte Taastrup borgere, der som Månedens læsegæst fortalte om deres yndlingsbøger. I år har det været bibliotekets personale, der fortalte om de bøger, film og musik cd ere, de holder mest af. De mest brugte sider i 2005 har været: Forsiden, Selvbetjening, Søgning og Lånerstatus, Ugens nye bøger, film og musik,

12 12 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune Børnesiden, Adresser og åbningstider, Top 10, Arrangementer, Nyt fra biblioteket, og Guide til internettet. Hjemmesiden er ikke blevet testet til Bedst på nettet i år, da man valgte kun at teste ca. 50 biblioteker, og vi var ikke blandt de udvalgte.

13 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 13 Bibliotekets virksomhedsplan 2006 Målsætninger og resultatkrav. Overordnet. Målsætninger Resultatkrav Opfølgning Kommunens borgere er velorienterede om bibliotekerne. Bibliotekerne sikrer et alsidigt tilbud til børn og unge og er synlig for børn og unge i deres hverdag. Der foretages en undersøgelse af bibliotekets muligheder, åbningstider og anvendelse. Der afholdes mindst fem arrangementer for børn og unge i Undersøgelsen forelægges Fritids- og Kulturudvalget og indgår i arbejdet med at udvikle bibliotekernes service. Der udarbejdes beretning for bibliotekets virksomhed. Emnerne er i øvrigt: 1. Et benchlearning projekt omkring børnebiblioteksvirksomheden i fremtiden. 2. Opfølgning af de politiske beslutninger om eventuelle flytninger. 3. Opfølgning af edb hardwarens stigende alders/kapacitetssvagheder. 4. Opfølgning af de centralt udførte ledervurderinger og trivselsundersøgelser. (punkterne er videreført fra 2005). 5. Deltagelse i et tværkommunalt benchmark projekt omkring indkøb. Fremtiden Fra politisk side bliver det jævnligt slået fast, at Danmarks største ressource er viden. I fremtiden skal alle borgere derfor sikres kendskab til informationssøgning og brug af internettet som et led i den generelle omstilling til vidensamfundet. Internettet indeholder omfattende mængder af information og mange Google r løs på egen hånd. Ofte er det dog i virkeligheden en uoverskuelig opgave at vurdere kvaliteten af de oplysninger, man finder frem til. Her har biblioteket en vigtig rolle at spille, da bibliotekaren har viden om, hvordan man vurderer og udvælger de relevante oplysninger. Hvor internettet er vejen til en masse ustruktureret information, kan biblioteket således bruges til at finde og kvalitetssikre informationerne. Citat. Myter og facts om biblioteket s. 13.

14 14 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune Fritids- og Kulturudvalget: (2005) Medlemmer: 1. Conny Trøjborg Krogh (formand) 2. Søren D. Sørensen 3. Svend-Erik Hermansen 4. Flemming Ø. Larsen 5. Laurids Christensen 6. Lars Prier 7. Anette Johansen

15 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 15 Befolkningstal Antal personer: Pr.(31.12) I alt Der har været aktive lånere i 2002 Der har været aktive lånere i 2003 Der har været aktive lånere i 2004 Der har været aktive lånere i 2005 Afdelingsoversigt Åbningstimer pr. uge Taastrup Bibliotek 49 Hedehusene Bibliotek 34 Høje Taastrup Bibliotek 28 (pr. nov ) Blåkilde Bibliotek 28 Biblioteket i Fløng 24 Sengeløse Bibliotek12 Rønnevang Bibliotek 19 Reerslev Bibliotek 3,5

16 16 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune Budget 2005 Folkebibliotekerne Personale Ejendom Materialer voksen Materialer børn Inventar Kulturelle arr. voksen Kulturelle arr. børn Administration Kørsel Indtægter

17 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 17 Personale Personale, årsværk Bibliotekarer 28,218 28,2 28,2 Kontorudd. 37,718 35,5 35,5 Andre 2,108 2,1 2,1 I alt 68,044 65,8 65,8 + vikartimer 3 x 0,105 3 x 0,105 3 x 0,105 Personaleantallet har været uændret fra 2004 til 2005, men der har været en del nyansættelser (9), hvorved aldersgennemsnittet er faldet mærkbart. Der har været fokus på personalets forhold gennem en række undersøgelser: A: Den årlige medarbejdersamtale B: Trivselsundersøgelsen C: Arbejdspladsvurderingen ( APV ) D: Vidensdeling et supplerende projekt til det tværkommunale seniorprojekt A: Den årlige medarbejdersamtale Der blev fremsat en del ønsker om at prøve andre opgaver, både som en introduktion ( føl ) og som rigtig arbejdsopgave. Føl -ønskerne afvikles i løbet af året, ligesom enkelte af de øvrige ønsker har kunnet indarbejdes i arbejdsfordelingen på kort sigt. Derudover blev der fremsat en del kursusønsker, som efterfølgende er søgt indarbejdet i kursusudvalgets prioritering. B: Trivselsundersøgelsen I den tværgående kommuneundersøgelse lå biblioteket over både kommunens og forvaltningens samlede gennemsnit for 32 af de stillede udsagn med undtagelse af følgende 2 udsagn: 1. muligheden for kursusdeltagelse 2. opsøger viden om min arbejdsplads De gode svar var ikke en sovepude, hvorfor det blev forsøgt at få uddybende svar på de 6 udsagn, hvor der var svaret uenig/meget uenig. af mere end 20%. Da svarene på denne supplerende undersøgelse ikke bragte noget konkret frem, har det været umuligt at tage initiativer. C: Arbejdspladsvurderingen Som udgangspunkt for undersøgelsen blev brugt arbejdstilsynets spørgeskema vedrørende kontorforhold, da der ikke findes et spørgeskema specielt til biblioteker.

18 18 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 59 ud af 68 mulige besvarede skemaet. En del svar hang sammen med forståelsessvar, andre svar var udtryk for ønsker, der kunne afklares med det samme i den enkelte afdeling. Hovedemnet, der arbejdes videre med er: De klimatiske forhold i udlånet i Stationscentret D: Vidensdeling Som et underprojekt til det tværkommunale Seniorprojekt gennemførte bibliotekerne et projekt Vidensdeling hvor der blev fokuseret på hvorledes viden/erfaring kunne bringes videre til andre herunder nyansatte, idet personaleudskiftningen i 4-5 år vil være stor på grund af alder hos en gruppe medarbejdere. 2 emner kom i fokus: 1. Videreudvikling af det interne informationssystem i form af et egentligt intranet 2. En visions- og målsætningsdebat Andre emner blev drøftet: arbejdsbeskrivelser, sidemandsoplæring, introduktion af nye medarbejdere, rekruttering, kompetenceregistrering og tværgående samarbejde. Fremtiden Biblioteket har behov for nye kompetencer i dets formidling af de nye medier og af kilder på Internettet, men også når det gælder videreudvikling og modernisering af det klassiske bibliotekstidbud. Citat Myter og facts om biblioteket S. 11.

19 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 19 Statistik omkring bibliotekets grundfunktioner 1) Udlånstal 2) Materialer 3) Nyindkøb 4) Afgang 5) Lån til og fra andre biblioteker 6) Biblioteket kommer 7) Daginstitutioner 8) Lydavis 9) Indlæsning 10) Lokaleudlån m.m. 11) Cd-rom 12) Dørtæller 13) Pædagogisk legetøj 14) Elektroniske dokumenter 15) Web-besøgende Aktive biblioteksbrugere: I snit kommer hver borger 1 gang pr. måned på biblioteket I snit låner hver borger, ung som ældre, én bog pr. måned Lån af de nye materialer er i kraftig vækst

20 20 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune Kommentarer til statistikkerne I 2003 var der voksenmusikudlån en del af året, hvilket medførte en stigning i det samlede udlån. I 2004 fortsatte denne stigning, men udlånstallet er faldet i Institutionslån Aktiviteten har været fortsat stigende efter faldet i Lydbøger Benyttelsen er faldet i Lån til og fra andre biblioteker Antallet af lån til andre er stigende. Antallet af lån fra andre er stigende. Den store vækst hænger sammen med borgernes mulighed for selv at se i andre baser. Biblioteket Kommer Plejehjemmene betjenes nu alle under Biblioteket kommer-ordningen. Der har været et fald, selvom antallet af brugere ligger stabilt omkring de 100. Lydavis, indlæsning Niveauet har været svagt vigende. Lokalelån En begrænsning af lån af lokalet i Stationscentret til kun at være i dagtimerne og flytning af Høje-Taastrup har betydet et kraftigt fald. Mellem 900 og 1500 personer låner hver dag materialer på biblioteket Yderligere? besøger biblioteket med andre formål Hjemmesiden havde 600 besøg hver eneste dag i Tallet er steget til 1060 besøg hver eneste dag i 2005 Voksende ny låneradfærd. Lånere, der reserverer hjemmefra. Denne service er vokset fra i 2002 til i 2005

21 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 21 Udlånstal Alle materialer Taastrup Voksen Børn I alt Hedehusene Voksen Børn I alt Høje Taastrup (Rådhusbiblioteket)*) Voksen Børn I alt Blåkilde **) Voksen Børn I alt Fløng Voksen Børn I alt Rønnevang Voksen Børn I alt Sengeløse Voksen Børn I alt Reerslev Voksen Børn I alt I alt voksen I alt børn I alt voksen+børn Andet I alt *)Høje-Taastrup/Rådhusbiblioteket har i forbindelse med flytningen været lukket i en periode af **) Blåkilde Bibliotek var lukket i uge 34, grundet etablering af nyt ventilationssystem.

22 22 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1. Udlån via institutioner Bøger m. m. I alt børn Lydbøger I alt voksen I alt børn I alt voksen+børn Musik I alt voksen I alt børn I alt voksen + børn Video/film I alt voksen I alt børn I alt voksen + børn Reserveringer I alt voksen+børn Heraf via nettet

23 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune Materialer Materialer pr Bøger Voksen (Monografier) Børn Lydbøger Voksen Børn Video Voksen Børn Musik Voksen Børn/unge Voksen Andre materialer Børn Cd-rom Voksen Børn DVD Voksen Børn Fortsat trimning af materialerne Aktuelle samlinger

24 24 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 3. Nyindkøb I alt voksen *) *) heraf 6262 musikenheder I alt børn I alt voksen + børn Afgang materialer I alt voksen I alt børn I alt voksen + børn Lån til og fra andre biblioteker Til andre Fra andre

25 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune Biblioteket kommer Bøger + lydbøger borgere har låne via Biblioteket kommer i Daginstitutioner Kommunens daginstitutioner betjenes med lån af varierende længde, mellem 1 og 3 måneder. 8. Lydavis Antal uger Antal ex mennesker betjenes ved den ugentlige indlæsning af lokalaviserne. 9. Indlæsning Antal sager Mellem 10 og 15 mennesker betjenes med indlæsning af materiale, der laves i enkelteksemplarer.

26 26 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 10. Lokaleudlån Taastrup Høje Taastrup Tallene er udtryk for foreningers benyttelse af mødelokalerne i de to afdelinger. Høje-Taastrup blev ikke udlånt sidste halvår af Cd-rom. Udlån I alt voksen I alt børn I alt Dørtæller, Stationscentret I alt (pr. dag) (550) (558) (505) Der har været en vigende besøgstendens. Dette kunne falde sammen med centrets i øvrigt faldende tiltrækningsevne. Tallet er dog steget i 2004 for derefter at falde igen.

27 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune Pædagogisk legetøj. Udlån I alt Elektroniske dokumenter I alt Antal web-besøgende Brug af bibliotekets hjemmeside (antal besøg) ikke antal sider Nye tider Endnu mere ny edb Nye vaner

28

BIBLIOTEKERNE 2006-2007 V I R K S O M H E D S BERETNING

BIBLIOTEKERNE 2006-2007 V I R K S O M H E D S BERETNING BIBLIOTEKERNE H Ø J E T A A S T R U P K O M M U N E 2006-2007 V I R K S O M H E D S BERETNING Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Bibliotekets

Læs mere

Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1. Indholdsfortegnelse

Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1. Indholdsfortegnelse Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Fritids- og Kulturudvalget 2 Bibliotekets lokale målsætning 3 Budget 4 Faktaoplysninger 5 Befolkningstal

Læs mere

Indholdsfortegnelse:

Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse 1 Fritids- og Kulturudvalget 2 Bibliotekets lokale målsætning 3 Budget 4 Faktaoplysninger 5 Befolkningstal 6 Bibliotekets virksomhedsplan 2010 7 Aftalestyring 8

Læs mere

Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1

Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Fritids- og kulturudvalget 2 Bibliotekets lokale målsætning 3 Budget 4 Faktaoplysninger 5 Befolkningstal

Læs mere

Brugerundersøgelse Hjortshøj Kombi-bibliotek 2010

Brugerundersøgelse Hjortshøj Kombi-bibliotek 2010 Brugerundersøgelse Hjortshøj Kombi-bibliotek 2010 12 Hvor tilfreds er du generelt med dit bibliotek? Abs. Pct. Meget tilfreds 42 64% Tilfreds 22 33% Hverken eller 1 2% Utilfreds 0 0% Meget utilfreds 1

Læs mere

Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020

Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020 Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020 Forord Formålet med en politik for Biblioteker & Borgerservice er at sætte retning på udviklingen af biblioteks- og borgerserviceområdet til

Læs mere

Resultataftale 2016 og resultatberetning 2015

Resultataftale 2016 og resultatberetning 2015 Resultataftale 2016 og resultatberetning 2015 HORSENS KOMMUNES BIBLIOTEKER Bibliotekets stand ved Højskoledagen for ældre Forsidefoto: Carl nielsens fødseldag fejres med elever fra Musikskolen Horsens

Læs mere

Aalborg Bibliotekerne 2011 - i en forandringstid

Aalborg Bibliotekerne 2011 - i en forandringstid Aalborg Bibliotekerne 2011 - i en forandringstid Aalborg Bibliotekerne Skaber det bedst mulige bibliotekstilbud inden for de politisk fastlagte prioriteringer og budgetrammer. Vision - vi vil: Udvikle

Læs mere

Biblioteker i Struer Kommune

Biblioteker i Struer Kommune Biblioteker i Struer Kommune Beskrivelse af brugerundersøgelse 2010 Struer Indhold Indhold...2 1. Deskriptiv analyse af biblioteksbrugere i Struer kommune...3 2. Hvor ofte, hvornår på dagen besøges biblioteket

Læs mere

Brugerundersøgelse på Tranbjerg Bibliotek 2010

Brugerundersøgelse på Tranbjerg Bibliotek 2010 Brugerundersøgelse på Tranbjerg Bibliotek 2010 12 Hvor tilfreds er du generelt med dit bibliotek? Abs. Pct. Meget tilfreds 84 55% Tilfreds 63 41% Hverken eller 4 3% Utilfreds 1 1% Meget utilfreds 0 0%

Læs mere

Vejen Kommunes Biblioteker

Vejen Kommunes Biblioteker Vejen Kommunes Biblioteker Drifts- og Afdelingschef Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Borgmester Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler i Vejen Kommune Aftalestyring er en central

Læs mere

FREMTIDENS BIBLIOTEK. - borgerens ønsker

FREMTIDENS BIBLIOTEK. - borgerens ønsker FREMTIDENS BIBLIOTEK - borgerens ønsker Indholdsfortegnelse Forord Side 3 Overblik Side 4 Skab fremtidens bibliotek nu Side 5 Hvem besøger bibliotekerne? Side 6 Hvorfor går danskerne på biblioteket? Side

Læs mere

» Biblioteket er for mig i dag, hvad slikbutikken var, da jeg var barn«

» Biblioteket er for mig i dag, hvad slikbutikken var, da jeg var barn« » Biblioteket er for mig i dag, hvad slikbutikken var, da jeg var barn«bruger, Herning Bibliotekerne Velkommen til Herning Bibliotekerne 1 Bibliotekschef Pernille Schaltz byder dig velkommen til Herning

Læs mere

VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N

VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N Biblioteksloven 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet ved at stille bøger, tidsskrifter,

Læs mere

Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg.

Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg. Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg. Uddybelse af idéer: Nobelprisen i litteratur - Et seminar om litterær kvalitet De fleste læsere kan fornemme, genkende og identificere litterær

Læs mere

Ballerup Bibliotekerne er en kommunal institution, hvor udlån af alle materialer er gratis.

Ballerup Bibliotekerne er en kommunal institution, hvor udlån af alle materialer er gratis. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 40.37 Folkebibliotekerne Udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og -indtægter, som

Læs mere

Folkebibliotekerne organisering og udviklingstendenser. Introduktion til nyansatte i folkebiblioteksektoren/vest 25. februar 2014

Folkebibliotekerne organisering og udviklingstendenser. Introduktion til nyansatte i folkebiblioteksektoren/vest 25. februar 2014 Folkebibliotekerne organisering og udviklingstendenser Introduktion til nyansatte i folkebiblioteksektoren/vest 25. februar 2014 Fredericia Bibliotek - et mellemstort provinsbibliotek Dagsorden O Lovgrundlag

Læs mere

BIBLIOTEKSPOLITIK. Varde kommunes. BIBLIOTEKSPOLITIKKEN opstiller mål for 2012 til 2016 og indgår i Varde Kommunes aftalestyring af biblioteket.

BIBLIOTEKSPOLITIK. Varde kommunes. BIBLIOTEKSPOLITIKKEN opstiller mål for 2012 til 2016 og indgår i Varde Kommunes aftalestyring af biblioteket. Varde kommunes BIBLIOTEKSPOLITIK BIBLIOTEKSPOLITIKKEN opstiller mål for 2012 til 2016 og indgår i Varde Kommunes aftalestyring af biblioteket. Rådhusstræde 2 6800 Varde Tlf. 7522 1088 www.vardebib.dk Forord

Læs mere

Samarbejde mellem folkebibliotek og skole styrker elevernes læring og oplevelser.

Samarbejde mellem folkebibliotek og skole styrker elevernes læring og oplevelser. SKBF Årbog 2015. Projekt Mit rum for læring og oplevelser. Samarbejde mellem folkebibliotek og skole styrker elevernes læring og oplevelser. Mit rum for læring og oplevelser er titlen på et nyt nationalt

Læs mere

Tilfredshed med bibliotekerne 2003

Tilfredshed med bibliotekerne 2003 hed med bibliotekerne Hvor tilfreds er du med udvalget af... 5 4 Klassisk musik Lydbøger Cd-rom Aviser og tidsskrifter B ørne b øge r Web-bestilling/fornyelse Fa gb øg e r Hjemmeside tilfreds Moder n e

Læs mere

Hjørring Kommune. Bibliotekspolitik 2011-2014 for. Folkebiblioteket uundværligt for at sikre fortsat velfærd i Danmark

Hjørring Kommune. Bibliotekspolitik 2011-2014 for. Folkebiblioteket uundværligt for at sikre fortsat velfærd i Danmark Bibliotekspolitik 2011-2014 for Hjørring Kommune Folkebiblioteket uundværligt for at sikre fortsat velfærd i Danmark Når 1,3 mio. danskere har svage læse- og regnefærdigheder, og når ca. 2 mio. ikke har

Læs mere

Evaluering af kontrakt for Biblioteket, 2013-2014

Evaluering af kontrakt for Biblioteket, 2013-2014 Evaluering af kontrakt for Biblioteket, 2013-2014 Digitalisering og borgernes IT - kompetencer A1 Aktive digitale borgere A.1.1 Central indsats. Styrke og vedligeholde det tværfaglige samarbejde med Borgerservice

Læs mere

Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1

Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Bibliotekets lokale målsætning 2 Faktaoplysninger 2007 3 Virksomhedsplan 2007 4 Beretning for 2007

Læs mere

Slutrapport fra. projekt Læs dansk på bibliotekerne

Slutrapport fra. projekt Læs dansk på bibliotekerne Slutrapport fra projekt Læs dansk på bibliotekerne Indhold Projektresumé... 3 Projektets formål... 3 Mål og succeskriterier... 3 Målgruppen... 5 Læringsforløbene... 5 Netværk... 6 Organisering... 7 Aktiviteter

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1

Indholdsfortegnelse. Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1 Virksomhedsberetning 2011-2012 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Fritids- og Kulturudvalget 2 Bibliotekets lokale målsætning 3 Budget

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2014

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2014 Kurser for voksne Efterår 2014 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse. Aalborg Bibliotekerne 2011

Tilfredshedsundersøgelse. Aalborg Bibliotekerne 2011 Tilfredshedsundersøgelse Aalborg Bibliotekerne 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Introduktion og metode 3 2. Baggrundsspørgsmål 4 3. Generel tilfredshed 6 4. Bibliotekets tilbud 7 5. Bibliotekets faciliteter

Læs mere

Jeg synes egentlig, jeg har godt styr på det med at søge - jeg vil bare gerne vide, om jeg har fået det hele med!

Jeg synes egentlig, jeg har godt styr på det med at søge - jeg vil bare gerne vide, om jeg har fået det hele med! Jeg synes egentlig, jeg har godt styr på det med at søge - jeg vil bare gerne vide, om jeg har fået det hele med! Lær at søge smart! Sådan finder du din litteratur Informationssøgningen til din opgave

Læs mere

1. at fordele puljen på 125.000 kr. til fejring af H.C. Andersens 200 års fødselsdag.

1. at fordele puljen på 125.000 kr. til fejring af H.C. Andersens 200 års fødselsdag. Pkt.nr. 12 Fordeling af pulje til fejring af H.C. Andersens 200 års fødselsdag 451247 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller til Kultur og Fritidsudvalget 1. at fordele puljen på 125.000

Læs mere

Åben skole. Ringsted Biblioteks. tilbud til skolerne 2016/2017

Åben skole. Ringsted Biblioteks. tilbud til skolerne 2016/2017 Åben skole s tilbud til skolerne 2016/2017 Kære skoler i Ringsted kommune s Åben-skole-katalog indeholder i år både nye og velkendte tilbud. Fælles for dem alle er, at der er fokus på læring, viden og

Læs mere

Brugerundersøgelse, Sabro Bibliotek, nov 2003 Respondenter: 86

Brugerundersøgelse, Sabro Bibliotek, nov 2003 Respondenter: 86 Administration Spørgeskemaer under udarbejdelse Publicerede spørgeskemaer Arkiverede spørgeskemaer Tilbage til statistik Brugerundersøgelse, Sabro Bibliotek, nov 2003 Respondenter: 86 1. Hvor tit bruger

Læs mere

Digital strategi i paddehatten

Digital strategi i paddehatten Digital strategi i paddehatten Revideret april 2016 1 Digital strategi for Paddehatten Vejle Kommune forventer at alle dagtilbud i løbet af 2015 tager stilling til hvordan de vil arbejde med disse overordnede

Læs mere

Politik for Borgerservice og Biblioteker 2011-2014. Kort version

Politik for Borgerservice og Biblioteker 2011-2014. Kort version Politik for Borgerservice og Biblioteker 2011-2014 Kort version Bibliotekerne skal være lokale medborgercentre, steder for viden og borgerservice, der sammen med lokale aktiviteter og initiativer skal

Læs mere

en stemme for din hverdag

en stemme for din hverdag Kommunalvalg den 15. november 2005 i Høje-Taastrup Kommune en stemme for din hverdag Kommunens opgaver fra børnepasning til plejecentre Høje-Taastrup Kommune er en af Danmarks nuværende 271 kommuner. Her

Læs mere

Hvad skal vi med bibliotekarer, når vi har Google?

Hvad skal vi med bibliotekarer, når vi har Google? Hvad skal vi med bibliotekarer, når vi har Google? Jeg har søgt på nettet, men det er uoverskueligt! er en standardreplik bibliotekaren møder igen og igen. Kender du Faktalink? er et ligeså ofte stillet

Læs mere

VEJLEDNING TIL LÆSEKREDSE AARHUS KOMMUNES BIBLIOTEKER AAKB.DK

VEJLEDNING TIL LÆSEKREDSE AARHUS KOMMUNES BIBLIOTEKER AAKB.DK VEJLEDNING TIL LÆSEKREDSE AARHUS KOMMUNES BIBLIOTEKER AAKB.DK INDHOLD 4 Introduktion til vejledningshæftet 5 Hvordan starter du en læsekreds? Hvordan finder du medlemmer til en læsekreds? Hvor skal I mødes?

Læs mere

Borgerpanelundersøgelse. Kommunikation og information. Januar 2014

Borgerpanelundersøgelse. Kommunikation og information. Januar 2014 Borgerpanelundersøgelse Kommunikation og information Januar 2014 Strategi og Analyse, januar 2014 1 Indhold Metode og resultater... 3 Hovedresultater... 4 Information fra BRK til borgerne... 5 Nyheder

Læs mere

s1 Først vil jeg gerne vide, hvor ofte du køber bøger overordnet set (både til dig selv og til andre)?

s1 Først vil jeg gerne vide, hvor ofte du køber bøger overordnet set (både til dig selv og til andre)? s1 Først vil jeg gerne vide, hvor ofte du køber bøger overordnet set (både til dig selv og til andre)? Flere gange om ugen 0% Ugentligt 2% Månedligt 26% 1 2 gange i kvartalet 24% 1 3 gange pr. år 31% Sjældnere

Læs mere

Formålet med undervisning fra mediateket er at styrke elevernes informationskompetence, således de bliver i stand til:

Formålet med undervisning fra mediateket er at styrke elevernes informationskompetence, således de bliver i stand til: Informationssøgning Mediateket ved Herningsholm Erhvervsskole er et fagbibliotek for skolens elever og undervisere. Her fungerer mediateket ikke blot som bogdepot, men er et levende sted, som er med til

Læs mere

Skabelon til din bogmarketingplan

Skabelon til din bogmarketingplan Skabelon til din bogmarketingplan Bogsucces 2012 Kære forfatterspire Tak for din tilmelding til Bogsucces nyhedsbrev. Her er din gratis skabelon til en bogmarkedsføringsplan. Jeg håber, du finder planen

Læs mere

Rundspørge om Hjortshøj Kombibibliotek, nov 2003 Respondenter: 65 á 250

Rundspørge om Hjortshøj Kombibibliotek, nov 2003 Respondenter: 65 á 250 Administration Spørgeskemaer under udarbejdelse Publicerede spørgeskemaer Arkiverede spørgeskemaer Tilbage til statistik Rundspørge om Hjortshøj Kombibibliotek, nov 2003 Respondenter: 65 á 250 1. Hvor

Læs mere

stillede spørgsmål For så vidt angår spørgsmål AC, henviser jeg til skatteministerens besvarelse.

stillede spørgsmål For så vidt angår spørgsmål AC, henviser jeg til skatteministerens besvarelse. Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 147 Offentligt SAMRÅDSTALE Arrangement: Samråd om bogmoms /ebøger Åbent eller lukket: Åbent Dato og klokkeslæt: D. 18. april kl. 9.00 Sted: Christiansborg Taletid:

Læs mere

Velkommen som DIS-Danmark medlem

Velkommen som DIS-Danmark medlem Velkommen som DIS-Danmark medlem 3. udgave april 2013 DIS-Danmark Indholdsfortegnelse Velkommen som medlem i DIS-Danmark... 4 Hvad er DIS-Danmark?... 4 Generelt... 4 Lokalforeningerne... 4 Medlemsbladet

Læs mere

Biblioteksklubbens første medlemsarrangement

Biblioteksklubbens første medlemsarrangement 1 Biblioteksklubbens første medlemsarrangement 65 af Biblioteksklubbens daværende godt 300 medlemmer sagde ja tak til en medlemsaften i foråret, hvor de blev indbudt til både at yde og nyde. Mens de nød

Læs mere

Beretning for CB-regnskab 2002

Beretning for CB-regnskab 2002 Odense Centralbiblioteks beretning for CB-R2002 Beretning for CB-regnskab 2002 Odense Centralbiblioteks overordnede målsætning for udviklingskontraktperioden 2002 var at videreudvikle de regionale støttefunktioner

Læs mere

Strategi 2014-16. Ajourført januar 2016. Fremtidens bibliotek

Strategi 2014-16. Ajourført januar 2016. Fremtidens bibliotek Strategi 2014-16 Ajourført januar 2016 Fremtidens bibliotek Organisationsdiagram 2016 Bibliotekschef Lilli Mortensen (konstitueret) Udvikling Afdelingsleder Lilli Mortensen Kulturhuse & Børn Afdelingsleder

Læs mere

Brug, kvalitetsudvikling og tilfredshed med bibliotekerne

Brug, kvalitetsudvikling og tilfredshed med bibliotekerne Brug, kvalitetsudvikling og hed med bibliotekerne Brugerundersøgelsen af 0 biblioteker i oktober 00 Århus Kommunes Biblioteker januar 00 Indhold Undersøgelsen Hvem bruger bibliotekerne 4 Søndagsåbent 6

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik 2013-2017 Marts 2013 Forord Byrådet sætter med frivilligpolitikken en ny ramme for at styrke kommunens indsats på frivilligområdet, som bidrager til et styrket frivilligt

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Definition og afgrænsning 3 3. Borgere og virksomheders brug af kommunikationskanaler 4 4. Hvad er strategien, og hvad betyder det for borgere og virksomheder? 5

Læs mere

Halsnæs Kommune - Biblioteksstruktur

Halsnæs Kommune - Biblioteksstruktur Halsnæs Kommune - Biblioteksstruktur Biblioteksstruktur Bibliotekets struktur tager udgangspunkt i en biblioteksbetjening der sikrer helhedstænkning, tværfaglighed og tilgodeser lokale behov. Ledelsesteam

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN 2016-2019

VIRKSOMHEDSPLAN 2016-2019 VIRKSOMHEDSPLAN 2016-2019 Samtidig med, at en ny aftale med Aalborg Kommune træder i kraft pr. 1.1.2016, sker der væsentlige ændringer på Det Hem lige Teater. Teatrets grundlægger og mangeårige kunstneriske

Læs mere

Epinion og Pluss Leadership

Epinion og Pluss Leadership Epinion og Pluss Leadership DANSKERNES KULTUR,- FRITIDS- OG MEDIEVANER 2012 1964 1975 1987 1993 1998 2004-2012 Kvantitativ: Spørgeskema til mere end 12.000 borgere 3.600 voksne (15 +) 1.500 børn (7-14

Læs mere

Brugerundersøgelser 2010

Brugerundersøgelser 2010 Brugerundersøgelser 2010 på bibliotekerne i Hjortshøj, Kolt-Hasselager, Skødstrup, Tranbjerg og Viby Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Kultur og Borgerservice MKB Kommunikation Søren Holm januar

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Medlemsbrev & program efterår 2015. Medlemsbrev som mail Slægtshistorisk Forening Sønderjyllands medlemsbrev udsendes denne gang ikke som normalt med post sammen

Læs mere

OPDAG. bibliotekerne i Odense. Bibliotekstilbud til 0.-10. klasse 2015/16

OPDAG. bibliotekerne i Odense. Bibliotekstilbud til 0.-10. klasse 2015/16 OPDAG bibliotekerne i Odense Bibliotekstilbud til 0.-10. klasse 2015/16 www.odensebib.dk OPDAG biblioteket Kære lærer Vi vil gerne invitere dig og dine elever indenfor på bibliotekerne i Odense. Hvert

Læs mere

Mål for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker

Mål for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker Serviceområde Udgøre et uforpligtende møde-, være- og oplevelsessted for borgere i Herning kommune Det nye hovedbibliotek i Østergade er Herning

Læs mere

Esbjerg Kommune Biblioteker

Esbjerg Kommune Biblioteker 1 Esbjerg Kommune Biblioteker Virksomhedsplan 2016 Virksomhedsplanen omfatter ekstraordinære tiltag. Almindelig hverdagsopgaver med åbningstid, udlånsvagter, brugerkurser m.v. er naturligvis fundamentet

Læs mere

Brugerundersøgelse af biblioteket

Brugerundersøgelse af biblioteket Brugerundersøgelse af biblioteket Baggrund Om undersøgelsen I kontorkontrakten for 006 er Informationsservice ansvarlig for, at der gennemføres en undersøgelse af brugernes tilfredshed med biblioteket.

Læs mere

GUIDE: SKÆRP DIT BRAND!

GUIDE: SKÆRP DIT BRAND! En gratis e-guide til dig fra Stormvind. - med håb om at du kan lide smagen i denne digitale smagsprøve på Velbekomme! Dorte 1 Inden du går i gang med at investere din tid i at implementere nogle af disse

Læs mere

LÆR AT SØGE EFFEKTIVT!

LÆR AT SØGE EFFEKTIVT! LÆR AT SØGE EFFEKTIVT! Her i folderen får du: Tips og tricks til, hvordan du bedst søger information. En præsentation af gode databaser til informationssøgning. Bliv oprettet som bruger på Aarhus Kommunes

Læs mere

Klart språk i Norden. Når borger og kommune mødes digitalt. Kilde: Klart språk i Norden, 2014, s. 17-22

Klart språk i Norden. Når borger og kommune mødes digitalt. Kilde: Klart språk i Norden, 2014, s. 17-22 Klart språk i Norden Titel: Forfatter: Når borger og kommune mødes digitalt Anja Flebbe Kilde: Klart språk i Norden, 2014, s. 17-22 URL: http://ojs.statsbiblioteket.dk/index.php/ksn/issue/archive 2014

Læs mere

Københavns Kommunes effektiviseringsstrategi 2016. Kr. 1000 2016 p/l 2016 2017 2018 2019 Bevilling

Københavns Kommunes effektiviseringsstrategi 2016. Kr. 1000 2016 p/l 2016 2017 2018 2019 Bevilling BUSINESS CASE Københavns Kommunes effektiviseringsstrategi 2016 1. INDLEDNING Dato 19-03-2015 Forslag Fremstillende forvaltning Type 2 - Omlægning af Lydavisen Lydavisens produkter er som udgangspunkt

Læs mere

Servicemål for. borgerkontakt

Servicemål for. borgerkontakt Servicemål for borgerkontakt 2 Servicemål for borgerkontakt Det kan du forvente, når du henvender dig til Høje-Taastrup Kommune. Høje-Taastrup Kommune er en moderne servicevirksomhed. Det betyder, at vi

Læs mere

Indhold... 1. 1 Indledning... 2. 2 Formål med kanalstrategien... 2. 2.1 Vision... 3. 3 Hvordan henvender borgerne sig i dag?... 4

Indhold... 1. 1 Indledning... 2. 2 Formål med kanalstrategien... 2. 2.1 Vision... 3. 3 Hvordan henvender borgerne sig i dag?... 4 Kanal st r at egi Vest hi mmer l andskommune2014-2015 Indhold Indhold... 1 1 Indledning... 2 2 Formål med kanalstrategien... 2 2.1 Vision... 3 3 Hvordan henvender borgerne sig i dag?... 4 3.1 Henvendelsestyper...

Læs mere

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens Dag-arrangement. Manualen er delt op tre i afsnit om henholdsvis

Læs mere

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek April 2014 Hovedbiblioteket Falkoner Plads 3 2000 Frederiksberg Biblioteket Godthåbsvej Godthåbsvej 85A 2000 Frederiksberg Biblioteket Danasvej Danasvej 30B

Læs mere

Kultur & Fritid. Holbæk Bibliotek Udviklingsplan 2016 Særlige opgaver og forslag til konkrete mål KULTUR & FRITID

Kultur & Fritid. Holbæk Bibliotek Udviklingsplan 2016 Særlige opgaver og forslag til konkrete mål KULTUR & FRITID Kultur & Fritid Holbæk Bibliotek Udviklingsplan 2016 Særlige opgaver og forslag til konkrete mål KULTUR & FRITID Udviklingsplan 2016 Indledning Slots- og kulturstyrelsen har bl.a. på baggrund af tre konferencer

Læs mere

ODENSE BIBLIOTEKERNE. DELSTRATEGI Digitalisering

ODENSE BIBLIOTEKERNE. DELSTRATEGI Digitalisering ODENSE BIBLIOTEKERNE DELSTRATEGI Digitalisering 2016-2020 Odense Kommune By- og Kulturforvaltningen Fritid og Biblioteker Odense Bibliotekerne Østre Stationsvej 15 5000 Odense C Telefon + 45 66 13 13 72

Læs mere

Svag stigning i sygefraværet i januar måned

Svag stigning i sygefraværet i januar måned Børn og Unge Nyt nyhedsbrev til medarbejdere i Børn og Unge I dette nummer: Se kollegers læringsstils-materialer Rådmand mødte 40 års-jubilarer Småbørnsforældre: Derfor vælger vi Dagplejen Dans er også

Læs mere

Hvor længe har du været medlem af Forfatterhaab.dk?

Hvor længe har du været medlem af Forfatterhaab.dk? Hvor længe har du været medlem af Forfatterhaab.dk? 0-3 mdr. 3 13% 3-6 mdr. 4 17% 6-12 mdr. 3 13% 1-2 år 7 30% mere end 2 år 6 26% Hvordan blev du bekendt med foreningen? Internettet 18 78% mund til mund

Læs mere

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning Att.: Mads Kamp Hansen 26. september 2011 Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Hermed fremsendes høringssvar på Københavns

Læs mere

Indsamlerevaluering 2012

Indsamlerevaluering 2012 Indsamlerevaluering 2012 Generelt matcher svarene fra 2012 svarene i både 2010 og 2011. Hvis man skal fremhæve noget er det at: - 52 % vælger at gå sammen med en anden på ruten. - Folk er glade for at

Læs mere

Læringscentre i Faxe kommune

Læringscentre i Faxe kommune Læringscentre i Faxe kommune Forord Faxe Kommune er på vej. Gennem de seneste 10-15 år har udviklingen i læremidler ændret sig markant, fra kun at bestå af stort set analoge til at omfatte mange digitale.

Læs mere

1. Spørgeskemaundersøgelse om Blå Kors Genbrug

1. Spørgeskemaundersøgelse om Blå Kors Genbrug 1. Spørgeskemaundersøgelse om Blå Kors Genbrug I Blå Kors Genbrug vil vi gøre, hvad vi kan for at give vores kunder den bedste service. Vi vil gerne være på forkant, så vi kan imødekomme nye behov hos

Læs mere

Digitale medier på Aalborg Bibliotekerne.

Digitale medier på Aalborg Bibliotekerne. Punkt 9. Digitale medier på Aalborg Bibliotekerne. 2012-23502. Skole- og Kulturforvaltningen fremsender til Skole- og Kulturudvalgets drøftelse sagsfremstilling vedr. digitale medier på Aalborg Bibliotekerne.

Læs mere

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar B1 FUNDRAISING JDE ØKONOMI EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB INTRODUKTION til Foreningsguiden Denne guide

Læs mere

Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune

Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune Selve bygningen, som huser handicapcenteret, er formet som en krumtap noget medarbejderne i sin tid selv var med til at beslutte. Krumtappen er et dag- og

Læs mere

Vi følger dig digitalt på vej. Bliv it-klar på dine betingelser

Vi følger dig digitalt på vej. Bliv it-klar på dine betingelser Vi følger dig digitalt på vej Bliv it-klar på dine betingelser Har du brug for at blive fulgt digitalt på vej? - så start her! I denne folder er der hjælp at hente til dig, der gerne vil i gang med at

Læs mere

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE INDLEDNING Et varieret og aktivt kulturliv spiller en vigtig rolle i visionen om, at skal være et attraktivt sted at bo med unikke og forskelligartede bysamfund og

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Vordingborg Sociale Virksomhed Vordingborg Kommune. Pakke og montage, Vordingborg og Præstø, Køkken og Kantine og Butikken

Anmeldt tilsyn på Vordingborg Sociale Virksomhed Vordingborg Kommune. Pakke og montage, Vordingborg og Præstø, Køkken og Kantine og Butikken TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Vordingborg Sociale Virksomhed Vordingborg Kommune Pakke og montage, Vordingborg og Præstø, Køkken og Kantine og Butikken Torsdag den 20. juni 2013 fra kl. 10 Indledning

Læs mere

Vision for pædagogisk læringscentre i Vejle kommune

Vision for pædagogisk læringscentre i Vejle kommune Vision for pædagogisk læringscentre i Vejle kommune Baggrund I 2009 udarbejdede Vejle Kommune materialet Fra skolebibliotek til læringscenter, der angav retningen for skolebibliotekernes udvikling frem

Læs mere

UNDERVISNING RÅDGIVNING VEJLEDNING 2015. Center for Special Undervisning - for unge og voksne CSU Nykøbing Sj. - en afd.

UNDERVISNING RÅDGIVNING VEJLEDNING 2015. Center for Special Undervisning - for unge og voksne CSU Nykøbing Sj. - en afd. UNDERVISNING RÅDGIVNING VEJLEDNING 2015 Center for Special Undervisning - for unge og voksne CSU Nykøbing Sj. - en afd. af CSU Holbæk 2 3 Undervisere: Anne-Mette Haghfelt Afdelingleder: Mail: annmh@holb.dk

Læs mere

Udarbejdet den 26-09-2011. Side 1 af 6 KOMMUNIKATIONSDREJEBOG

Udarbejdet den 26-09-2011. Side 1 af 6 KOMMUNIKATIONSDREJEBOG Udarbejdet den 26-09-2011. Side 1 af 6 KOMMUNIKATIONSDREJEBOG Udarbejdet den 26-09-2011. Side 2 af 6 Kommunikationsdrejebog med informationer og hjælpemidler til kommunikationen omkring BITE, november

Læs mere

FORENINGSGUIDE. Bydelsmødrenes Landsorganisation. Juli 2012

FORENINGSGUIDE. Bydelsmødrenes Landsorganisation. Juli 2012 EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDE Bydelsmødrenes Landsorganisation B FUNDRAISING JDE ØKONOMI Juli 0 INDHOLD Introduktion til Foreningsguiden Hvad er? 6 Læg en -plan 7 Hvem skal kende Bydelsmødrene? 8 Deltag

Læs mere

IA Sprog Vibevej 9-11 2400 København NV. Virksomhedsplan

IA Sprog Vibevej 9-11 2400 København NV. Virksomhedsplan Virksomhedsplan 2016 Om IA Sprog Pædagogikken vil som sædvanlig få fokus, men 2016 bliver også præget af en strømlining af forretningsgange og kommunikationsveje på IA Sprog. Det sker ikke mindst ved hjælp

Læs mere

Kapitel 1 Formål og definitioner. Kapitel 2 De kommunale biblioteker

Kapitel 1 Formål og definitioner. Kapitel 2 De kommunale biblioteker Inatsisartutlov nr. 8 af 8. juni 2014 om biblioteksvæsenet Kapitel 1 Formål og definitioner 1. Biblioteksvæsenet skal fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet ved vederlagsfrit at stille bøger,

Læs mere

bogstart børn elsker bøger! Indhold:

bogstart børn elsker bøger! Indhold: bogstart bogstart børn elsker bøger! Indhold: Bogstart godt i gang 2 Startvanskeligheder 3 Netværksmøder 3 Bogstart på vej i fængsel 3 Nyt fra forskning 4 Nyt fra Medborgercentre 4 Børnehavebiblioteker

Læs mere

Danskernes kultur- og fritidsaktiviteter 2004

Danskernes kultur- og fritidsaktiviteter 2004 Danskernes kultur- og fritidsaktiviteter 2004 med udviklingslinjer tilbage til 1964 Rapporten kan bestilles hos akf forlaget Bestilling Trine Bille, Torben Fridberg, Svend Storgaard og Erik Wulff, april

Læs mere

Notat. Assens Kommune på Facebook

Notat. Assens Kommune på Facebook Notat Assens Kommune på Facebook Facebook sigter i langt højere grad end traditionelle hjemmesider på at skabe personlig dialog og netværk og er derfor en velegnet platform for digital dialog mellem borgere

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. HG s vision og værdier

Læs mere

Generationsmøder i plejeboliger. Inspirationskatalog 2014-15

Generationsmøder i plejeboliger. Inspirationskatalog 2014-15 Generationsmøder i plejeboliger Inspirationskatalog 2014-15 I gang med Generationernes By På Frederiksberg vil vi fortsat have tilbud til borgere i alle faser af livet, og vores dejlige by skal indrettes

Læs mere

Evalueringsrapport. for. Projektet: Cykling For Alle-TIB

Evalueringsrapport. for. Projektet: Cykling For Alle-TIB Resedavej 34, 2820 Gentofte Evalueringsrapport for Projektet: Cykling For Alle-TIB Formål Projektets formål har været at inspirere voksne borgere med let til moderat fysisk funktionsnedsættelse til at

Læs mere

Nyhedsbrev Børn og Unge

Nyhedsbrev Børn og Unge Nyhedsbrev Børn og Unge Marts 2014. Indhold Skoler nyheder og meddelelser....s. 1 Dagtilbud nyheder og meddelelser.....s. 3 Stafetten.....s. 8 Skoler nyheder og meddelelser Folkeskolereformen. bliver virkelighed

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2013

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2013 Kurser for voksne Efterår 2013 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

Invitation til at søge Læselystprogrammet 2008-2010 Vejledning fra Styrelsen for Bibliotek og Medier

Invitation til at søge Læselystprogrammet 2008-2010 Vejledning fra Styrelsen for Bibliotek og Medier Invitation til at søge Læselystprogrammet 2008-2010 Vejledning fra Styrelsen for Bibliotek og Medier Elektronisk udgave Maj 2008 Udarbejdet af Anna Enemark og Ann K. Poulsen Udgivet af Styrelsen for Bibliotek

Læs mere

Evaluering af projekt Nye brugere? En 180 nytænkning af biblioteket

Evaluering af projekt Nye brugere? En 180 nytænkning af biblioteket Evaluering af projekt Nye brugere? En 180 nytænkning af biblioteket Konklusion: Det er generelt lykkedes projektbibliotekerne at få nye brugere på bibliotekerne, så alle har haft udbytte af at deltage

Læs mere

Velkommen til: Breddesektionens områdemøde Lørdag, den 24. april 2010 kl. 10.00

Velkommen til: Breddesektionens områdemøde Lørdag, den 24. april 2010 kl. 10.00 Velkommen til: Breddesektionens områdemøde Lørdag, den 24. april 2010 kl. 10.00-1 - Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Breddesektionens beretning Den skriftlige beretning fremgår af bilag 1 på siderne 3-5

Læs mere

Udviklingsplan Dagplejen 2012-2015

Udviklingsplan Dagplejen 2012-2015 Udviklingsplan Dagplejen 2012-2015 Om udviklingsplanen Direktionen i Frederikssund kommune har udarbejdet en udviklingsplan. Efterfølgende har alle fagchefer udarbejdet en udviklingsplan den relevante

Læs mere

Formandens beretning ved generalforsamlingen 21. november 2015

Formandens beretning ved generalforsamlingen 21. november 2015 Formandens beretning ved generalforsamlingen 21. november 2015 Det har igen været et år med stor aktivitet i klubben. Jeg vil give en kort oversigt over de vigtigste begivenheder og omtale nogle af de

Læs mere