1. Nykøbing F. Bymidte med Slotsbryggen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Nykøbing F. Bymidte med Slotsbryggen."

Transkript

1 Side 1 1. Nykøbing F. Bymidte med Slotsbryggen. Figur 1 Det røde ramme angiver afgrænsningen af det område der er medtaget i denne sag. Tegnforklaring til kortet ovenfor: Rød streg: Afgrænsning af området. Blå markering: Offentlig ejet parkeringsplads. Sort markering: Privat ejet parkeringsplads. Grøn markering: Mulighed for etablering af parkeringsplads. Orange cirkel: Mulighed for etablering af cykelparkering.

2 Side 2 a. Status: Kvarteret er karakteriseret af gamle etageejendomme og smalle gader, der udpræget er anlagt i en tid hvor trafikarter og trafikmønstre var væsentligt forskellige fra det vi ser i dag. Samtidigt er der igennem de seneste årtier udlagt flere gågader og pladser, med tanke på at skabe et attraktivt bymiljø der tilgodeser de gående. De trange gader og nettet af gågader og pladser, kommer derfor til at virke begrænsende på parkeringsmulighederne- b. Udfordringer: Parkeringsudfordringerne i byen kan opdeles i 3 - til dels modstridende - kategorier. Den ene kategori udgøres af beboerne i bymidten, hvor en del af etageejendommene er uden adgang til baggårde eller anden for form udenomsarealer, hvorfor beboerne og andre brugere er henvist til at parkere på gaden eller på nærliggende parkeringsfaciliteter. Den anden kategori udgøres af byens handels- og restaurationsliv, der har et behov for at kunderne kan finde en parkeringsplads med en tidsrestriktionen, der både giver tilstrækkelig tid til indkøb og måske frokost, samtidigt med at der er en rotation på pladserne der giver plads til nye kunder. Den tredje kategori der ikke skal glemmes er de der arbejder i bymidten. Det har tidligere være en udfordring at de har parkeret i bymidten, men det er gennem tiden lykkedes at flytte en del af dem til den offentlige parkering på Havnepladsen. De smalle gader nødvendiggør imidlertid trafikale indgreb, i form af ensretninger og parkeringsrestriktioner, med henblik på at sikre fremkommeligheden i bymidten. Den afledte effekt af disse indgreb er imidlertid, at de virker begrænsende på parkeringsmulighederne, både for beboerne og for gæsterne i byen. Blandt andet på grund af hærværk, findes der stort set ikke længere offentlig cykelparkering i bymidten. Det betyder at mange cyklister ikke har mulighed for at parkere en medbragt cykel, på grund af de omfattende glasfacader. Det kan derfor ikke udelukkes, at der er borgere der fravælger cyklen som transportmiddel når de skal til bymidten, da den kan ende med at blive en hæmsko frem for et transportgode. I forbindelse med udarbejdelse af lokalplaner og ved udstedelse af byggetilladelser, stilles der krav om etablering af parkeringspladser i forhold til hvilken anvendelse bygningen efterfølgende skal have. Imidlertid kan det ofte være vanskelligt at pålægge krav om etablering af en tilknyttet parkering, når bygningen er beliggende i den eksisterende bygningsmasse, især fordi udnyttelsesgraden en grunden er så stor, at der ikke er plads til at etablere de nødvendige parkeringsforhold. Konsekvensen heraf er, at brugerne af bygningen efterfølgende er henvist til at parkere deres eventuelle bil på en nærliggende offentlig parkeringsplads, med mindre der er

3 Side 3 mulighed for at købe sig til en løsning et andet sted. Derved opnås en utilsigtet og øget belastning af den eksisterende parkeringskapacitet. Aktuelt er der for tiden tale om etablering af op til en halv snes lejligheder i midtbyen, fordelt på 3 steder, hvor ingen af de pågældende steder har arealer til at etablere egen parkering. c. Handlemuligheder: De fysiske rammer i form af huse og vejanlæg, sætter nogle begrænsninger for hvilke handlemuligheder der er til rådighed. 1. Borgerne vil gerne parkere så tæt som muligt på de forretninger hvor de skal handle, og derfor kan det opleves som et paradoks at man taler om mangel på parkeringspladser, når man kan se at der er ledig kapacitet på Cementen. Dette kunne imødegås ved at oprette mindre parkeringsmuligheder, såfremt der ved nedrivninger skulle opstå huller i en husrække. Dette kan selvfølgelig være forbundet med omkostninger til erhvervelse af arealet. 2. Udvidelse af den eksisterende ordning med parkeringslicenser. På nuværende tidspunkt kan der udstedes op til 30 licenser, der giver ret til at parkere på 3 udpegede pladser, uden af være omfattet af den gældende parkeringsrestriktion. Kapaciteten ikke fuldt udnyttet, men stille og roligt har vi i dag flere der benytter sig af ordningen, end den gang vi startede. Ordningen er baseret på en aftale med Cityforeningen, der har en vis bekymring for om ordningen belaster parkeringsmulighederne i bymidten. 3. Ændring af tidsrestriktionen på de pladser hvor der er restriktion. Den netop gennemførte ændring fra 2 til 3 timers parkering, har vakt begejstring hos Cityforeningen, men det er vigtigt at holde sig for øje, at hver gang parkeringstiden udvides, så reduceres rotationen på pladsen. 4. Ophævelse af parkeringsrestriktioner på veje og pladser, i det omfang de ikke er bestemt af færdselsloven eller trafiksikkerhedsmæssige årsager. Det er dog her vigtigt at være opmærksom på, at erfaringen viser at beboere, medarbejdere i bymidtens forretninger m.fl., vil benytte sig af muligheden for at parkere ubegrænset, hvilket vil have konsekvenser for bilister der kommer til byen for at handle. 5. På figur 2 er der et grønt skraveret område, hvor der ville være mulighed for at indrette en parkeringsplads. Arealet er er centralt placeret i forhold til både bymidten og Slotsbryggen. Arealet er i privat eje, og ejerne har hidtil ikke været indstillet på at afhænde det eller indrette det til parkering. 6. På figur 3 er der et grønt skraveret område, hvor Kultur og Fritid forbereder at indrette en offentlig parkeringsplads, i forlængelse af det påtænkte fritidsareal. Pladsen forventes at kunne have en kapacitet på omkring pladser.

4 Side 4 Cykelparkering 1. Der findes i dag forskellige løsninger på vandalsikret cykelparkering, og med en strategisk placering omkring de væsentligste og centrale tilkørsler til gågadenettet, vil det være muligt at cykle frem til gågaden, parkere cyklen, og derefter gå på indkøb i bymidten. 2. Samtidigt ville det også være naturligt at knytte cykelparkering til banegården, busholdepladsen og de store parkeringspladser. Parkeringsnorm 1. Den nugældende parkeringsnorm efterses, og det vurderes hvorvidt der bør ske en opdatering af de nugældende krav til etablering af parkeringspladser ved ny- og ombygnng. Samtidigt bør man være opmærksom på hvilke alternativer der kan benyttes, når det af politiske eller andre årsager skønnes nødvendigt at se bort de nødvendige parkeringskrav. 2. I højere grad fastholde kravene til etablering af parkeringspladser ved ny- og ombygninger. Parkeringsfond 1. Efter Byggelovens 22 stk. 6, kan kommunen fravige bygningsreglementers, lokalplaners og byplanvedtægters krav til parkeringsforhold på egen grund, mod at der sker en indbetaling til en kommunal parkeringsfond. Parkeringsfonden kan herefter bruges til at finansiere parkeringspladser andetsteds. De væsentligste betingelser omkring en sådan fond, fremgår af Cirkulære om kommunale parkeringsfonde Kommunalbestyrelsen skal sørge for at der mindst etableres et tilsvarende antal parkeringspladser, som man har fritaget bygherrer for. Pladserne skal etableres så tæt på den bidragydende ejendom som det er muligt. Kommunalbestyrelsen er forpligtet til at anvende de indbetalte bidrag til etablering af det antal pladser der er givet fritagelse for. Parkeringspladserne skal være anlagt senest 5 år efter fritagelse. Bidraget må højst udgøre et beløb der svarer til den senest offentliggjorte gennemsnitlige grundværdi i området. Hvis parkeringsarealet erhverves ved ekspropriation, må bidraget kun udgøre anlægsudgifter. Bliver den anlagte parkeringsplads offentlig tilgængelig, skal bidraget nedsættes til det halve. Bidraget forfalder til betaling så snart dispensation er udstedt. Midlerne i fonden skal regnskabsmæssigt holdes adskilt fra kommunens øvrige virksomhed.

5 Side 5 Regnskabet skal aflægges og revideres i forbindelse med kommunens øvrige regnskab. Såfremt kommunen ikke opfylder sine pligter, som nævnt ovenfor, skal bidraget til parkeringsfonden tilbagebetales. Af hensyn til evt. tilbagebetaling, skal hver enkelt bidragyder være specificeret. 2. Nykøbing F. Kommune havde tidligere en parkeringsfond. 3. I 2008 gennemførte det nuværende Byggeri & Plan, en undersøgelse af mulighederne for at indføre en parkeringsfond, i lighed med den Nykøbing F. Kommune havde. Undersøgelsen mundede ud i at Udvalget for Teknik og Miljø, på sit møde d 20. november 2008, besluttede at anbefale et forslag om etablering af en parkeringsfond for Guldborgsund Kommune. Forinden da, havde Udvalget for faste ejendomme anbefalet at der skulle arbejdes videre med tanken. 4. Beslutningen om at etablere en parkeringsfond bliver dog aldrig gennemført, idet man inden den fremlægges til endelig beslutning vælger at lade initiativet falde. Den væsentligste årsag hertil er, at man ikke anså det for realistisk at kunne etablerer parkeringspladser indenfor lovens realiseringsfrist. Fortovsparkering (se figur 2) 1. Med virkning fra 1. marts 2014, ændrede Folketinget færdselslovens bestemmelser om parkering. En af ændringerne i loven har betydet, at det ikke længere er lovligt at parkere helt eller delvist på fortovet. Kommunalbestyrelserne kan dog beslutte, at der ved en lokal bekendtgørelse tillades parkering helt eller delvist på fortovet. 2. I forbindelse med vedtagelse af loven, lavede Park & Vej en registrering af hvor vi vurderer at lovændringen vil få indflydelse på parkeringsmulighederne. Registreringen fremgår af figur Kriteriet for registrering har været, at 4. Som det fremgår af figur 2, så er udfordringerne med fortovsparkering koncentreret omkring de lokaliteter, hvor vi i forvejen er udfordret på parkeringspladser. Parkering H. P. Jensensgade (se figur 3) 1. Imellem H. P. Jensensgade, Niels Nielsensgade og Neergårdsvej, ligger der et grønt anlæg med byens genforeningssten. Anlægget vil kunne flyttes til området ved Strandboulevarden, hvor det vil være muligt at etablere et tilsvarende anlæg. 2. Det oprindelige område vil herefter kunne omdannes til parkeringsplads, idet etableringsomkostningerne til jord- og asfaltarbejde vil beløbe sig til omkring ,00 kr., medens opstregningen af parkeringspladser vil kunne afregnes til en pris af 2.000,00 kr. for opmåling, og derefter ca. 200,00 kr. pr. parkeringsplads. 3. Der er ikke foretaget beregning af etableringsomkostningerne på Strandboulevarden.

6 Side 6 Parkeringshenvisning 1. Den nuværende vejvisning til parkeringspladser er sporadisk og ikke sammenhængende, derfor vil der blive gennemført en systematisk vejvisning til alle offentlige parkeringspladser. 2. Vejvisningen til parkeringspladserne vil kunne gennemføres i løbet af det første halvår af indeværende år, med Marielyst og Nykøbing F. som prioriterede områder. Benyttelse af parkeringspladser 1. Park & Vej har foretaget tællinger på nogle af parkeringspladserne i bymidten, resultatet er vis i tabellen nedenfor. 2. Målinger er foretaget på hverdage og lørdage. Kapacitet Hverdage og lørdage Antal gange der er talt Gennemsnitlig belægning Antal gange der er talt Ferier Gennemsnitlig belægning Dronningensgade ,3 3 84,6 Cementen ,7 8 43,9 Havnepladsen ,5 3 96,5 Nørregade* ,8 3 28,3 Søndergade ,9 3 88,6 Skolegade ,7 3 50,6 Nørregadepladsen har været lukket delvist ned i en periode, i forbindelse med renovering af Banegårdspladsen.

7 Side 7 Figur 2 Oversigt over gader hvor der færdselslovens bestemmelser om fortovsparkering udfordres. Tegnforklaring til kortet ovenfor: Gader hvor delvis fortovsparkering anbefales. Gader hvor udvidelse af eksisterende parkeringsforbud anbefales.

8 Side 8 Mulig placering af anlæg med genforeningssten Nuværende placering af anlæg med genforeningssten

9 Bil Bus Motorcykel Handikap Cykel Side 9 Fordeling af parkeringspladser i bymidten: Status Antal Antal offentlige parkeringspladser 26 Antal private parkeringspladser 21 Antallet af parkeringsbåse fordelt på ejere: Antal Ejer Antal offentlige parkeringsbåse Antal private parkeringsbåse Betalingsparkering i bymidten: Status Antal Betalingspladser 1 Delvis betalingspladser (2 timer fri, derefter 5,00 pr. time) 2 Gratis parkering 43 Tidsrestriktioner på parkeringsbåse (alene personbiler uden handicap): Status Offentlige Private Ingen restriktioner min time 87 2 timer timer 461

10 Side 10 Figur 3 Arealet henligger ubebygget og kunne potentielt anvendes til parkeringsplads, men ejers salgspris har hidtil været for høj

11 Side 11 Figur 4 Området der er skraveret med grønt, kunne potentielt anvendes som parkeringsplads.

12 Side 12 Figur 5 Den blå perimeter indrammer de parkeringspladser der ligger indenfor en radius af 500 m fra torvet

Vedtægt For Aalborg Kommunes Parkeringsfond

Vedtægt For Aalborg Kommunes Parkeringsfond Vedtægt For Aalborg Kommunes Parkeringsfond Sagsnr. 2016-015410 Som vedtaget på byrådets møde den x. UDKAST 1. Vedtægtens område og anvendelse Stk. 1. Denne vedtægt indeholder retningslinjerne for Aalborg

Læs mere

Vedtægt for Ikast Brande Kommunes Parkeringsfond. Retningslinier for anlæg af parkeringspladser og administrations af parkeringsfonden

Vedtægt for Ikast Brande Kommunes Parkeringsfond. Retningslinier for anlæg af parkeringspladser og administrations af parkeringsfonden Vedtægt for Ikast Brande Kommunes Parkeringsfond Retningslinier for anlæg af parkeringspladser og administrations af parkeringsfonden Ikast Brande Kommune 2011 Indholdsfortegnelse 1. Formål og anvendelsesområde

Læs mere

1. Marielyst. Tegnforklaring til kortene ovenfor: Blå markering: Offentlig ejet parkeringsplads. Sort markering: Privat ejet parkeringsplads.

1. Marielyst. Tegnforklaring til kortene ovenfor: Blå markering: Offentlig ejet parkeringsplads. Sort markering: Privat ejet parkeringsplads. Side 1 1. Marielyst. Figur 1 Parkeringspladser i nordlig del af Marielyst, Sillestrup og Elkenøre. Tegnforklaring til kortene ovenfor: Blå markering: Offentlig ejet parkeringsplads. Sort markering: Privat

Læs mere

VEDTÆGTER FOR PARKERINGSFONDEN (F.EKS. FOR EJENDOMMEN XX/PROJEKT YY)

VEDTÆGTER FOR PARKERINGSFONDEN (F.EKS. FOR EJENDOMMEN XX/PROJEKT YY) KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Bilag 1: Vedtægter for P-fonde i København 09-10-2014 Sagsnr. 2014-0097954 Dokumentnr. 2014-0097954-24 VEDTÆGTER FOR PARKERINGSFONDEN (F.EKS.

Læs mere

REGULATIV FOR KOLDING KOMMUNES PARKERINGSFOND (P-FOND)

REGULATIV FOR KOLDING KOMMUNES PARKERINGSFOND (P-FOND) REGULATIV FOR KOLDING KOMMUNES PARKERINGSFOND (P-FOND) 1. Lovgrundlag og område. 1.1 Dette regulativ er udfærdiget i overensstemmelse med Byggeog Boligstyrelsens cirkulære nr. 10 af 17. januar 1994 om

Læs mere

Parkeringsfond. januar 2011

Parkeringsfond. januar 2011 Parkeringsfond januar 2011 Mariagerfjord Kommune Parkeringsfond Udarbejdet af Mariagerfjord Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro as Kontaktoplysninger: Aleks Danmark Mariagerfjord Kommune Park &

Læs mere

VEDTÆGTER FOR PARKERINGSFOND

VEDTÆGTER FOR PARKERINGSFOND VEDTÆGTER FOR PARKERINGSFOND Oktober 2010 Indhold Indledning 2 Bestemmelser 3 Formål og anvendelsesområder 3 Anvendelse 3 Parkeringspladskrav 3 Beregning af bidrag 3 Betaling 4 Klage 4 Lovhjemmel 4 Ikrafttrædelse

Læs mere

VEDTÆGT FOR PARKERINGSFOND I TØNDER KOMMUNE

VEDTÆGT FOR PARKERINGSFOND I TØNDER KOMMUNE VEDTÆGT FOR PARKERINGSFOND I TØNDER KOMMUNE Hjemmel Vedtægten er udarbejdet i henhold til: Byggelovens 22 stk. 6 Bygge- og Boligstyrelsens cirkulære nr. 10 af 17. januar 1994 om kommunale parkeringsfonde.

Læs mere

Regulativ. for parkeringspladser. i Thisted kommune

Regulativ. for parkeringspladser. i Thisted kommune Regulativ for parkeringspladser i Thisted kommune dok. 732048 Regulativ for anlæg af parkeringspladser i Thisted kommune. 1 Regulativets anvendelse. 1.1 Regulativet er gældende for det i kortbilaget angivne

Læs mere

VEDTÆGTER FOR P-FOND BYUDVIKLINGSOMRÅDET VED EGEDAL STATION. Horten Philip Heymans Allé Hellerup Tlf Fax

VEDTÆGTER FOR P-FOND BYUDVIKLINGSOMRÅDET VED EGEDAL STATION. Horten Philip Heymans Allé Hellerup Tlf Fax Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 160750 VEDTÆGTER FOR P-FOND BYUDVIKLINGSOMRÅDET VED EGEDAL STATION o:\_egedal by\infrastruktur parkering og veje\parkeringsfond

Læs mere

Vejledning til kommunerne om krav til parkering i forbindelse med byggeri

Vejledning til kommunerne om krav til parkering i forbindelse med byggeri Vejledning til kommunerne om krav til parkering i forbindelse med byggeri Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780510 Fax 7262 6790 dch@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Juni 2017 Vejledning

Læs mere

PARKERINGSFONDEN. Vedtægt

PARKERINGSFONDEN. Vedtægt Teknisk Forvaltning Kirketorvet 22 7100 Vejle Tlf.:76810000 E-post: post @vejle.dk Internet: www.vejle.dk Åbningstider: Mandag - Onsdag kl. 9-15, Torsdag kl. 10-17, Fredag kl. 9-14 PARKERINGSFONDEN Vedtægt

Læs mere

VEDTÆGTER FOR P-FOND BYUDVIKLINGSOMRÅDET VED EGEDAL STATION. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001

VEDTÆGTER FOR P-FOND BYUDVIKLINGSOMRÅDET VED EGEDAL STATION. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 160750 VEDTÆGTER FOR P-FOND BYUDVIKLINGSOMRÅDET VED EGEDAL STATION o:\_egedal by\infrastruktur parkering og veje\parkeringsfond

Læs mere

Høring om udkast til nyt cirkulære om kommunale parkeringsfonde

Høring om udkast til nyt cirkulære om kommunale parkeringsfonde 23. juni 2003 Sag 6631-553 /lj Høring om udkast til nyt cirkulære om kommunale parkeringsfonde Hermed fremsendes udkast til nyt cirkulære om kommunale parkeringsfonde af 20. juni 2003, idet man skal anmode

Læs mere

P-norm Jammerbugt Kommune April 2007 Godkendt af Teknik- og Miljøudvalget d. 3. august 2007 Udgave nr. 1

P-norm Jammerbugt Kommune April 2007 Godkendt af Teknik- og Miljøudvalget d. 3. august 2007 Udgave nr. 1 P-norm Jammerbugt Kommune April 2007 Godkendt af Teknik- og Miljøudvalget d. 3. august 2007 Udgave nr. 1 Forord P-normen indeholder retningslinier for administration af bestemmelserne vedrørende parkeringsarealer.

Læs mere

Notat om vejforhold og parkering, Fischers Plads

Notat om vejforhold og parkering, Fischers Plads Bilag nr. 5 til Økonomiudvalgets møde den 16. oktober 2011 Notat om vejforhold og parkering, Fischers Plads Vejforhold Der er udarbejdet en trafikvurdering for Fischers Plads (bilag nr. 4) for at undersøge,

Læs mere

Bilag: Supplerende spørgsmål vedrørende parkering i Horsens midtby SBSYS sagnr.: P

Bilag: Supplerende spørgsmål vedrørende parkering i Horsens midtby SBSYS sagnr.: P Bilag: Supplerende spørgsmål vedrørende parkering i Horsens midtby SBSYS sagnr.: 05.00.00-P19-1-15 Dette notat omhandler konsekvenserne ved indførelse af følgende ændringer på de offentlige parkeringspladser

Læs mere

Vedtægt for Kerteminde Kommunes parkeringsfond 2010

Vedtægt for Kerteminde Kommunes parkeringsfond 2010 Vedtægt for Kerteminde Kommunes parkeringsfond 2010 Kerteminde Kommune, Hans Schacksvej 4, 5300 Kerteminde, www.kerteminde.dk Vedtægt for Kerteminde Kommunes Parkeringsfond Vedtægt for Kerteminde kommunes

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Lovgrundlag og anvendelsesområde. 2. Beregning af parkeringsbehov. 3. Parkeringspladsernes etablering og anvendelse

Indholdsfortegnelse. 1. Lovgrundlag og anvendelsesområde. 2. Beregning af parkeringsbehov. 3. Parkeringspladsernes etablering og anvendelse Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og anvendelsesområde 2. Beregning af parkeringsbehov 3. Parkeringspladsernes etablering og anvendelse 4. Parkeringspladsernes dimensionering 5. Parkeringsfond for centerområderne

Læs mere

Side 1 af 6. Vedtægter for PARKERINGSFOND. i Svendborg Kommune 2008

Side 1 af 6. Vedtægter for PARKERINGSFOND. i Svendborg Kommune 2008 Side 1 af 6 Vedtægter for PARKERINGSFOND i Svendborg Kommune 2008 1 Side 2 af 6 1. Forudsætninger: Vedtægten er udfærdiget med hjemmel i Boligministeriets cirkulære nr. 10 af 17. januar 1994. Cirkulæret

Læs mere

Notat. Emne: Parkeringsanalyse Kammerrådensvej Dato: Sag nr.: 2017_007 Til: Charlotte Skov Rev. nr.: 1 Kopi til:

Notat. Emne: Parkeringsanalyse Kammerrådensvej Dato: Sag nr.: 2017_007 Til: Charlotte Skov Rev. nr.: 1 Kopi til: Notat Emne: Parkeringsanalyse Kammerrådensvej Dato: 06-06-2017 Sag nr.: 2017_007 Til: Charlotte Skov Rev. nr.: 1 Kopi til: 1 Indledning For at kortlægge parkeringsbehovet i forbindelse med ombygningen

Læs mere

Vedtægt for. Vedtægten cirkulære om. Vedtægten. Nyt byggeri: e antal. benyttelse.

Vedtægt for. Vedtægten cirkulære om. Vedtægten. Nyt byggeri: e antal. benyttelse. Vedtægt for Odensee Kommunes parkeringsfond Forudsætninger: Vedtægten er udfærdiget med hjemmel i Boligministeriets lovbekendtgørelse nr. 357 af 3. juni 1993 omhandlende byggeloven, samt i henhold til

Læs mere

Notat. Baggrund. Side 1 af 5

Notat. Baggrund. Side 1 af 5 Notat Vedrørende: Ændrede regler for modregning af parkeringsindtægter provenutab for Randers Kommune og konsekvenser ved indførelse af gratis parkering Sagsnavn: Nedsættelse af statstilskud med indtægter

Læs mere

P AR K E R INGSFONDE 23. maj 2012 J.nr. Ref. RBH. Vurdering af behovet for en ændring af byggelovens dispensationsbestemmelse

P AR K E R INGSFONDE 23. maj 2012 J.nr. Ref. RBH. Vurdering af behovet for en ændring af byggelovens dispensationsbestemmelse Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2011-12 KEB alm. del Bilag 310 Offentligt P AR K E R INGSFONDE 23. maj 2012 J.nr. Ref. RBH Vurdering af behovet for en ændring af byggelovens dispensationsbestemmelse

Læs mere

Aabenraa Parkeringsstrategi Vejforum 8. december 2016

Aabenraa Parkeringsstrategi Vejforum 8. december 2016 Aabenraa Parkeringsstrategi Vejforum 8. december 2016 Strategien skal løfte spørgsmålet om parkering fra enkeltprojekter til byudviklingen som helhed med særlig fokus på at understøtte handel, erhverv

Læs mere

Notat. 1 Notatets formål. Projekt: Parkeringsanalyse i Sønderlundskvarteret. Emne: Parkeringsanalyse. Notat nr.: 01. Rev.: 02

Notat. 1 Notatets formål. Projekt: Parkeringsanalyse i Sønderlundskvarteret. Emne: Parkeringsanalyse. Notat nr.: 01. Rev.: 02 Notat Dato: 2.1.18 Projekt nr.: 18-1 T: +4 2429 4912 E: mdh@moe.dk Projekt: Parkeringsanalyse i Sønderlundskvarteret Emne: Parkeringsanalyse Notat nr.: 1 Rev.: 2 Fordeling: Jonas Jørgensen Herlev Kommune

Læs mere

Marts 2018 TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY

Marts 2018 TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY FO Marts 2018 R SL AG TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY 1 Kampen om arealerne Randers bymidte er unik i forhold til at de oprindelige middelalder gadestrukturer stort set er bevaret.

Læs mere

UDKAST. Glostrup Kommune. Østervej Parkering. NOTAT 25. september 2017 adp/tvo

UDKAST. Glostrup Kommune. Østervej Parkering. NOTAT 25. september 2017 adp/tvo UDKAST Østervej Parkering NOTAT 25. september 2017 adp/tvo 1 Baggrund modtager løbende borgerhenvendelser vedrørende de trafikale forhold på Østervej i Glostrup. Disse omhandler primært manglende parkeringskapacitet

Læs mere

1. Boligministeriets lovbekendtgørelse nr. 495 af 29. juni 1990 omhandlende byggeloven, samt

1. Boligministeriets lovbekendtgørelse nr. 495 af 29. juni 1990 omhandlende byggeloven, samt Parkeringsregulativ 1. Forudsætninger 1. Boligministeriets lovbekendtgørelse nr. 495 af 29. juni 1990 omhandlende byggeloven, samt 2. Gældende bygningsreglement. 3. Bygge- og Boligstyrelsens cirkulære

Læs mere

Parkeringsnorm for Haderslev Kommune. Indledning. Kommunens hjemmel. Parkeringsnorm

Parkeringsnorm for Haderslev Kommune. Indledning. Kommunens hjemmel. Parkeringsnorm Parkeringsnorm Haderslev Kommune Teknik og Miljø Vej og Trafik Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 23 00 Fax 74 34 23 34 www.haderslev.dk 23. september 2013 Sagsident:13/17781 Sagsbehandler: Per Fogh

Læs mere

Parkeringsregulativ / Parkeringsfond

Parkeringsregulativ / Parkeringsfond Parkeringsregulativ / Parkeringsfond 1. Forudsætninger 1. Boligministeriets lovbekendtgørelse nr. 495 af 29. juni 1990 omhandlende byggeloven, samt 2. Gældende bygningsreglement 3. Bygge- og Boligstyrelsens

Læs mere

Fremtidig planlægning

Fremtidig planlægning Parkeringsforhold, Silkeborg midtby 10. september 2012 Med kommuneplan 2009 vedtog Byrådet, at der skal skabes mere liv i Silkeborg Bymidte. Derfor er der skabt et planlægningsgrundlag, som gør det muligt

Læs mere

Horsens Kommune en vækstkommune kendt for koncerter og FÆNGSLET

Horsens Kommune en vækstkommune kendt for koncerter og FÆNGSLET Horsens Kommune en vækstkommune kendt for koncerter og FÆNGSLET 87.000 borgere - vokser med 700 pr. år en procentvækst på niveau med Storkøbenhavn og Aarhus Er i top 3 for vækst i arbejdspladser siden

Læs mere

Dragør Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. Trafikal vurdering Parkeringsanalyse. NOTAT 12. januar 2015 ADP/SB

Dragør Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. Trafikal vurdering Parkeringsanalyse. NOTAT 12. januar 2015 ADP/SB Trafikal vurdering Parkeringsanalyse NOTAT 12. januar 2015 ADP/SB 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 0 Indholdsfortegnelse... 1 1 Indledning... 1 2 Sammenfatning... 2 3 Kortlægning... 3 3.1 Restriktioner...

Læs mere

Parkeringsanalyse i Haderslev

Parkeringsanalyse i Haderslev Haderslev Kommune Parkeringsanalyse i Haderslev Rapport Maj 2010 COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle Telefon 76 42 64 00 Telefax 76 42 64 01 wwwcowidk Haderslev Kommune Parkeringsanalyse i Haderslev Rapport

Læs mere

Parkeringsnorm for Sorø Kommune

Parkeringsnorm for Sorø Kommune Parkeringsnorm for Sorø Kommune Forord P-normen indeholder retningslinjer for administration af bestemmelserne vedrørende parkeringsarealer. P-normen for Sorø Kommune er et vigtigt element til at sikre,

Læs mere

Retningslinjer for anlæg af parkerings-arealer på Bornholm

Retningslinjer for anlæg af parkerings-arealer på Bornholm Retningslinjer for anlæg af parkerings-arealer på Bornholm Vedtaget af kommunalbestyrelsen Den 19. februar 2009 Revideret 2011 jf. Kommuneplan 2009 Titel: Journalnummer: 05.09.06-0001 Tekst og fotos: Produktion:

Læs mere

Vedtægt for Brønderslev Kommunes Parkeringsfond

Vedtægt for Brønderslev Kommunes Parkeringsfond Vedtægt for Brønderslev Kommunes Parkeringsfond Retningslinier for anlæg af parkeringspladser og administration af parkeringsfonden B r ø n d e r s l e v K o m m u n e 2 0 1 1 Indholdsfortegnelse 1. Formål

Læs mere

Parkeringspolitik for Esbjerg Midtby

Parkeringspolitik for Esbjerg Midtby Oplæg til 2. temadrøftelse i udvalgene om parkering Der skal jævnfør 1. temadrøftelse om parkering i Esbjerg Midtby udarbejdes oplæg til parkeringsstrategi for Esbjerg Midtby, som forelægges Teknik & Byggeudvalget

Læs mere

JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE

JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE PROJEKTNR. A087945

Læs mere

Hillerød Kommune. 1 Indledning. 2 Parkeringsudbud. Parkering i den østlige del af Hillerød Bykerne Notat. Tilbud psa

Hillerød Kommune. 1 Indledning. 2 Parkeringsudbud. Parkering i den østlige del af Hillerød Bykerne Notat. Tilbud psa Parkering i den østlige del af Hillerød Bykerne Tilbud 16.6.2015 psa 1 Indledning Hillerød Kommune har anmodet Via Trafik om at vurdere parkeringsforholdene i den østlige del af Hillerød Bymidte. Kommunen

Læs mere

Parkeringsanalyse for Ballerup Bymidte

Parkeringsanalyse for Ballerup Bymidte Parkeringsanalyse for Ballerup Bymidte August 2005 Rambøll Nyvig as - helhedsorienteret trafik- og byplanlægning 1 Indledning Rambøll Nyvig har i 1990 foretaget en parkeringsanalyse i Ballerup Bymidte.

Læs mere

Parkeringspolitik 2012. Aarhus Kommune

Parkeringspolitik 2012. Aarhus Kommune Parkeringspolitik 2012 Aarhus Kommune P P Indhold Indledning 2 Overordnede mål 4 Strategier Parkeringskrav ved nybyggeri 5 Offentlig tilgængelig parkering i Midtbyen 7 Særlige parkeringsordninger 10 Parkeringsafgifter

Læs mere

Københavns Kommune Center for Byudvikling Rådhuspladsen København V. Sendt pr. e-post. Att. Per Justesen

Københavns Kommune Center for Byudvikling Rådhuspladsen København V. Sendt pr. e-post. Att. Per Justesen Københavns Kommune Center for Byudvikling Rådhuspladsen 1 1599 København V Sendt pr. e-post Att. Per Justesen 24-02- 2 0 1 4 T i l s y n e t Henvendelse vedrørende p -deklarationer kommunens sagsnr. 2012-176366

Læs mere

Billund Kommunes Parkeringsvedtægt. Retningslinjer for anlæg af parkeringspladser og administration af parkeringsfond

Billund Kommunes Parkeringsvedtægt. Retningslinjer for anlæg af parkeringspladser og administration af parkeringsfond Billund Kommunes Parkeringsvedtægt Retningslinjer for anlæg af parkeringspladser og administration af parkeringsfond December 2016 Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og anvendelsesområde 3 2. Parkeringsnormer

Læs mere

P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS

P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS Parkeringsstrategien for Roskilde bymidte blev drøftet på byrådsmødet den 19. marts 2013. Baggrunden for strategien er byrådets ønske om at styrke bymidten som hele kommunens

Læs mere

Parkeringspolitik 2012

Parkeringspolitik 2012 September 2012 Bilag 2. Parkeringspolitik 2012. Aarhus Kommune (tekst til særskilt dokument/pjece) Parkeringspolitik 2012 Indledning Parkeringspolitik som et aktivt middel i trafikplanlægningen Det er

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Antal besvarelser i alt: 1964. Borgerpanelundersøgelsen har været

Læs mere

Bilag 3: Notat om udnyttelse af alternativ parkeringskapacitet: tre cases

Bilag 3: Notat om udnyttelse af alternativ parkeringskapacitet: tre cases KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse BILAG 3 Bilag 3: Notat om udnyttelse af alternativ parkeringskapacitet: tre cases Som opfølgning på behandling af Parkering 2015 på Teknik-

Læs mere

PARKERINGSPOLITIK FOR SKIVE

PARKERINGSPOLITIK FOR SKIVE PARKERINGSPOLITIK FOR SKIVE APRIL 2007 skive kommune Side 1 Parkeringspolitik for Skive er udarbejdet af Skive Kommune, Teknisk Forvaltning i samarbejde med COWI A/S. Side 2 PARKERINGSPOLITIK FOR SKIVE

Læs mere

Notat. Modtager: MBU/017.4 udvalg for Byudvikling/ØU/KB. Orienteringsnotat vedrørende parkering i Albertslund

Notat. Modtager: MBU/017.4 udvalg for Byudvikling/ØU/KB. Orienteringsnotat vedrørende parkering i Albertslund Notat Modtager: MBU/017.4 udvalg for Byudvikling/ØU/KB Orienteringsnotat vedrørende parkering i Albertslund I dette notat beskrives og analyseres parkeringsforhold i Albertslund. Notatet skal danne baggrund

Læs mere

Parkeringsvedtægt. For Parkeringsfonden ved Aabenraa Kommune samt retningslinjer for anlæg af parkeringspladser

Parkeringsvedtægt. For Parkeringsfonden ved Aabenraa Kommune samt retningslinjer for anlæg af parkeringspladser Parkeringsvedtægt For Parkeringsfonden ved Aabenraa Kommune samt retningslinjer for anlæg af parkeringspladser Juli 2017 Indholdsfortegnelse 1 Formål 3 2 Lovgrundlag og hjemmel 3 3 Gyldighedsområde 3 4

Læs mere

Begge punkter har forvaltningen fundet nødvendige at tydeliggøre, for at omgåelse af ordningens formål kan undgås.

Begge punkter har forvaltningen fundet nødvendige at tydeliggøre, for at omgåelse af ordningens formål kan undgås. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 06-10-2014 Til Teknik- og Miljøudvalget Sagsnr. 2014-0124284 Dokumentnr. 2014-0124284-17 Orientering vedrørende administration af delebilsordningen

Læs mere

Notat. Teknisk Udvalgs møde den 4. februar sag nr. 2 Parkeringspolitik Til Teknisk Udvalg

Notat. Teknisk Udvalgs møde den 4. februar sag nr. 2 Parkeringspolitik Til Teknisk Udvalg Notat Til Teknisk Udvalg Punkt 2 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 4. februar 2013 Trafik og Veje Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 28. december 2012 Teknisk Udvalgs møde den 4. februar 2013 - sag nr.

Læs mere

Bilag 2: Beslutningsoplæg om justering af parkeringstakster, pris på beboerlicenser samt rød betalingszones grænse

Bilag 2: Beslutningsoplæg om justering af parkeringstakster, pris på beboerlicenser samt rød betalingszones grænse KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse BILAG 2 Bilag 2: Beslutningsoplæg om justering af parkeringstakster, pris på beboerlicenser samt rød betalingszones grænse Dette notat

Læs mere

Byfortætning og bæredygtig mobilitet Mobilitetsplanlægning i Roskilde Bymidte Jakob Høj, Tetraplan A/S, jah@tetraplan.dk

Byfortætning og bæredygtig mobilitet Mobilitetsplanlægning i Roskilde Bymidte Jakob Høj, Tetraplan A/S, jah@tetraplan.dk Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603 9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Borgermøde 6.juni 2017

Borgermøde 6.juni 2017 Borgermøde 6.juni 2017 Program 6.juni kl. 19-21 19.00 - Velkommen - ved rådmand Hans Henrik Henriksen 19.10 - Afsløring af vinder Instachallenge - ved Hans Henrik Henriksen 19.15 - Oplæg fra Midtbyens

Læs mere

Notat Strategi for ladestandere i det offentlige rum TEKNIK OG MILJØ Kommentering af FDEL s forslag

Notat Strategi for ladestandere i det offentlige rum TEKNIK OG MILJØ Kommentering af FDEL s forslag Punkt 1 til Teknisk Udvalgs møde Mandag 9. marts 2015 05-03-2015 Side 1 af 5 Notat Strategi for ladestandere i det offentlige rum Sagen blev behandlet på Teknisk Udvalgs møde den 26. januar 2015. Udvalget

Læs mere

Parkeringsnorm for Haderslev Kommune. Indledning. Kommunens hjemmel. Parkeringsnorm

Parkeringsnorm for Haderslev Kommune. Indledning. Kommunens hjemmel. Parkeringsnorm Parkeringsnorm Haderslev Kommune Teknik og Miljø Vej og Trafik Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 23 00 Fax 74 34 23 34 www.haderslev.dk 23. september 2013 Sagsident:13/17781 Sagsbehandler: Per Fogh

Læs mere

Idéer til nye parkeringspladser til Farum Station herunder vurdering af mulighed for ny parkeringsplads syd for Farum Station

Idéer til nye parkeringspladser til Farum Station herunder vurdering af mulighed for ny parkeringsplads syd for Farum Station 22. februar 2018 Idéer til nye parkeringspladser til Farum Station herunder vurdering af mulighed for ny parkeringsplads syd for Farum Station Baggrund Der er ønske om at udvide antallet af p-pladser for

Læs mere

UDKAST. Bornholms Regionskommune. Gudhjem Parkeringsanalyse. NOTAT oktober 2018 HH. Indhold

UDKAST. Bornholms Regionskommune. Gudhjem Parkeringsanalyse. NOTAT oktober 2018 HH. Indhold UDKAST Gudhjem NOTAT oktober 2018 HH Indhold 1 Indledning og baggrund... 2 2 Nuværende forhold... 3 2.1 Offentlig parkering... 3 2.2 Turistbusser... 4 2.3 Nuværende trafikafvikling... 5 3 Strategi... 5

Læs mere

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE PARKERINGSANALYSE RØNNE 2012

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE PARKERINGSANALYSE RØNNE 2012 Til Bornholms Regionskommune Dokumenttype Rapport Dato Marts 13 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE PARKERINGSANALYSE RØNNE 12 1 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE PARKERINGSANALYSE RØNNE 12 Revision V Dato 5-3-13 Udarbejdet

Læs mere

NOTAT. en spørgeskemaundersøgelse blandt virksomhederne/butikkerne i. i Frederikshavn, Skagen og Sæby Frederikshavn Parkeringsplan

NOTAT. en spørgeskemaundersøgelse blandt virksomhederne/butikkerne i. i Frederikshavn, Skagen og Sæby Frederikshavn Parkeringsplan NOTAT Sofiendalsvej 94 9200 Aalborg SV Danmark T +45 9879 9800 F www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Spørgeskemaundersøgelse blandt virksomhederne/butikkerne i Frederikshavn, Skagen og Sæby Frederikshavn

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget. NOTAT: Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte

Teknik- og Miljøudvalget. NOTAT: Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte Teknik- og Miljøudvalget Plan og Udvikling Sagsnr. 96895 Brevid. 1219799 Ref. MOKP Dir. tlf. 4631 3549 monakp@roskilde.dk NOTAT: Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte 4. april 2011 Parkeringsstrategien

Læs mere

Cykelparkeringsplan for Århus

Cykelparkeringsplan for Århus Forfattere: Pablo Celis, Civilingeniør, Århus Kommune pace@aarhusdk Kresten Madsen, Trafikplanlægger, COWI A/S krma@cowidk Århus Kommune har i samarbejde med COWI A/S udarbejdet en Cykelparkeringsplan

Læs mere

UDKAST. EUC Sjælland. Indhold. 1 Indledning. Skolegade, Haslev Trafikanalyse. 1.1 Baggrund. NOTAT rev december 2017 adp/uvh

UDKAST. EUC Sjælland. Indhold. 1 Indledning. Skolegade, Haslev Trafikanalyse. 1.1 Baggrund. NOTAT rev december 2017 adp/uvh UDKAST EUC Sjælland Skolegade, Haslev Trafikanalyse NOTAT rev. 1 6. december 2017 adp/uvh Indhold 1 Indledning 1.1 Baggrund 1 Indledning... 1 1.1 Baggrund... 1 2 Området... 3 3 Trafikale vurderinger...

Læs mere

Brøndby Kommune Vejledende Parkeringsnormer

Brøndby Kommune Vejledende Parkeringsnormer Brøndby Kommune Vejledende Parkeringsnormer August 2017 1 Forord Brøndby Kommune er i rivende udvikling. Flere virksomhedere og borgere ønsker at slå sig ned i Brøndby kommune. Brøndby Kommune ser derfor

Læs mere

Frederiksberg Kommune Parkeringskontoret Smallegade Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Parkeringskontoret Smallegade Frederiksberg Frederiksberg Kommune Parkeringskontoret Smallegade 1 2000 Frederiksberg Niels Juels Gade 13 Postboks 9018 1022 København K Tlf. 7244 3333 Fax 3393 4212 vd@vd.dk www.vejdirektoratet.dk SE 60729018 Giro

Læs mere

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: Forvaltning: Dato: Sendes til: Formål Status

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af:   Forvaltning: Dato: Sendes til: Formål Status Vedrørende: Parkering i Randers Centrum Sagsnavn: Parkering, diverse planlægning Sagsnummer: 05.09.00-P00-1-13 Skrevet af: Rune Asmussen E-mail: ra@randers.dk Forvaltning: Veje og Bygninger Dato: 28-01-2014

Læs mere

Vurdering af parkeringsforholdene i Faaborg

Vurdering af parkeringsforholdene i Faaborg Vurdering af parkeringsforholdene i Faaborg Parkeringsanalyse November 8 COWI A/S Thulebakken 34 Aalborg Telefon 99 36 77 Telefax 99 36 77 1 wwwcowidk Vurdering af parkeringsforholdene i Faaborg Parkeringsanalyse

Læs mere

Parkering ved Superlynstationer - Analyse og vurdering

Parkering ved Superlynstationer - Analyse og vurdering Parkering ved Superlynstationer - Analyse og vurdering november 2017 Via Trafik Søvej 13B DK-3460 Birkerød via@viatrafik.dk www.viatrafik.dk 2 Indledning BAGGRUND I den politiske aftale om en moderne jernbane

Læs mere

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL Borgerpanelet i Odense Kommune "Vores Odense" giver alle borgere, som er fyldt 18 år og bor i Odense Kommune, en mulighed for at komme med deres input til kommunens arbejde.

Læs mere

For alle tallene gælder det, at de ikke er endeligt verificerede, og der er behov for yderligere undersøgelser

For alle tallene gælder det, at de ikke er endeligt verificerede, og der er behov for yderligere undersøgelser KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Notat om muligheder for flere nye pladser hurtigere Notatet beskriver mulighederne for en accelereret oprettelse af nye parkeringspladser

Læs mere

Parkering 2015 - Bruttoliste

Parkering 2015 - Bruttoliste Parkering 2015 - Bruttoliste Teknik- og Miljøforvaltningen er i gang med at udarbejde Parkering 2015, jf. aftale i Budget 2015 om, at der fremover udarbejdes en årlig parkeringsredegørelse forud for budgetforhandlingerne.

Læs mere

Bilag 1: Vejledning om p- deklarationer

Bilag 1: Vejledning om p- deklarationer Introduktion Siden 1950 har Københavns Kommune udstedt omkring 800 p- i forbindelse med byggetilladelser. Deklarationerne er udstedt i forbindelse med privat byggeri, alment boligbyggeri, samt statsligt

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere

Flemming Rasmussen, Peter E. Nielsen, Bahram Dehghan

Flemming Rasmussen, Peter E. Nielsen, Bahram Dehghan Referat Teknisk Udvalg Ordinært møde Dato 10. november 2014 Tid 16:00 Sted ML 0.28 NB. Fraværende Flemming Rasmussen, Peter E. Nielsen, Bahram Dehghan Stedfortræder Medlemmer Lars Mejlvang Møller (V) -

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget Til Økonomiudvalget. Sagsnr Dokumentnr

Til Teknik- og Miljøudvalget Til Økonomiudvalget. Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Til Økonomiudvalget Holdepladser for turistbusser i det centrale København I Budget 2017 (H15) fremgår at terrorsikringen

Læs mere

CYKELPARKERINGSSTRATEGI TEKNIK & MILJØ

CYKELPARKERINGSSTRATEGI TEKNIK & MILJØ CYKELPARKERINGSSTRATEGI TEKNIK & MILJØ I Vejle vil vi også cykle vi ønsker at den enkelte person kan bevæge sig rundt i byen på mange forskellige måder, alt efter ønske og ærinde. Cyklen er en vigtig brik

Læs mere

Forespørgsel fra Venstre Parkeringsforhold i Aarhus Kommune

Forespørgsel fra Venstre Parkeringsforhold i Aarhus Kommune 16. februar 2017 Side 1 af 7 Forespørgsel fra Venstre Parkeringsforhold i Aarhus Kommune Venstre i Aarhus Kommune har fremsendt en 10 dages forespørgsel vedrørende parkeringsforhold i Aarhus. I forespørgslen

Læs mere

Ny Havnegade. Foto 1. FAKTA Meldes svær at passere af renovation, Responce samt Brand og Redning. Parkering på kørebane i begge sider af vejen

Ny Havnegade. Foto 1. FAKTA Meldes svær at passere af renovation, Responce samt Brand og Redning. Parkering på kørebane i begge sider af vejen Bilag 3 1 Indhold Beskrivelse... 2 Ny Havnegade... 3 Emil Bojsens Gade... 4 Fredericiagade... 5 Borggade... 6 Højbrogade... 7 Dannebrogsgade... 8 Voldgade... 9 Kjeldsensgade... 10 Houmannsgade... 11 Bjerregade...

Læs mere

Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte

Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte Teknik- og Miljøudvalget Teknik og Miljø Plan og Udvikling Sagsnr. 205101 Brevid. 1561659 Ref. MOKP Dir. tlf. 4631 3549 monakp@roskilde.dk NOTAT: Godkendelse af parkeringsstrategi og frigivelse af rådighedsbeløb

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 25. februar 2004 via Magistraten J.nr. 05.05.00P20/03/00394 Ref.: Tlf.nr. Niels

Læs mere

Parkeringsstrategi for Roskilde Bymidte

Parkeringsstrategi for Roskilde Bymidte Parkeringsstrategi for Roskilde Bymidte Vedtaget af Roskilde Byråd den 19. marts 2013 Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte 2. maj 2013 Parkeringsstrategien er led i et samlet udviklingsprogram for Roskilde

Læs mere

Planklagenævnet ophæver afgørelsen og hjemviser sagen til fornyet behandling i kommunen. Det betyder, at kommunens afgørelse ikke længere gælder.

Planklagenævnet ophæver afgørelsen og hjemviser sagen til fornyet behandling i kommunen. Det betyder, at kommunens afgørelse ikke længere gælder. 23. januar 2018 Sagsnr. NMK-33-04408 KlageID: 211183 AML-NH AFGØRELSE i klagesag om Frederiksberg Kommunes afslag på dispensation fra lokalplanens krav om etablering af 1 parkeringsplads pr. bolig ved

Læs mere

Status. Mål. Kolding bymidte er afgrænset af nogle af byens væsentligste gennemfartsveje, som udgør ringgadesystemet.

Status. Mål. Kolding bymidte er afgrænset af nogle af byens væsentligste gennemfartsveje, som udgør ringgadesystemet. Mål gens barriereeffekt skal nedbrydes og der skal skabes nye forbindelseslinjer og sammenhænge på tværs af bymidten. Parkering i midtbyen skal under- bringe udledningen af CO 2 og primært ske i større

Læs mere

Høringsnotat vedrørende forslag til lov om ændring af byggeloven

Høringsnotat vedrørende forslag til lov om ændring af byggeloven H Ø RI NGSNO T AT 15. januar 2014 Ref. RBH Byggeri og energieffektivitet Høringsnotat vedrørende forslag til lov om ændring af byggeloven Udkast til forslag til lov om ændring af byggeloven har været sendt

Læs mere

Indledning. Analysen viser dog også, at parkeringspladserne i selve centrum (Trangstræde og Laksetorvet) er udnyttet fuldt ud i belastede tidsrum.

Indledning. Analysen viser dog også, at parkeringspladserne i selve centrum (Trangstræde og Laksetorvet) er udnyttet fuldt ud i belastede tidsrum. Vedrørende: Parkering i Randers, notat Sagsnavn: Parkering, diverse planlægning Sagsnummer: 05.09.00-P00-1-13 Skrevet af: Rune Asmussen E-mail: ra@randers.dk Forvaltning: Veje og Bygninger Dato: 06-03-2014

Læs mere

BILAG 1. Planmæssig baggrund for nedlæggelse af forbud mod etablering af parkeringsanlæg på Kvæsthusbroen 22-07-2008. Sagsnr.

BILAG 1. Planmæssig baggrund for nedlæggelse af forbud mod etablering af parkeringsanlæg på Kvæsthusbroen 22-07-2008. Sagsnr. BILAG 1 Planmæssig baggrund for nedlæggelse af forbud mod etablering af parkeringsanlæg på Kvæsthusbroen 22-07-2008 Sagsnr. 2007-112334 Dokumentnr. 2008-302699 Kommuneplan 2005 - rammerne for lokalplanlægningen

Læs mere

Ishøj Kommune. 1 Indledning. Ishøj Bycenter Parkeringsanalyse. NOTAT 20. april 2007 RAR/ps

Ishøj Kommune. 1 Indledning. Ishøj Bycenter Parkeringsanalyse. NOTAT 20. april 2007 RAR/ps Ishøj Kommune Ishøj Bycenter NOTAT 20. april 2007 RAR/ps 1 Indledning Parkeringssituationen i og omkring Ishøj Bycenter er vurderet ved at gennemføre en kortlægning af antallet af parkeringspladser og

Læs mere

Parkeringsstrategi 2010 - Paper til trafikdage 2010

Parkeringsstrategi 2010 - Paper til trafikdage 2010 04-08-2010 Parkeringsstrategi 2010 - Paper til trafikdage 2010 Poul Sulkjær Chefplanlægger Teknik- & Miljø Københavns Kommune Københavns P-strategi 2010 beskriver den samlede parkeringsstrategi for Indre

Læs mere

Notatark. Bilag TMU den 16. april Eksisterende parkeringsudbud. Fremtidigt parkeringsudbud. Dato: Parkeringsstrategi for Hjørring midtby

Notatark. Bilag TMU den 16. april Eksisterende parkeringsudbud. Fremtidigt parkeringsudbud. Dato: Parkeringsstrategi for Hjørring midtby Side 1 af 6 Dato: 2012 Overskrift: Notat udfærdiget af: Parkeringsstrategi for Hjørring midtby Teknik og Miljøområdet Eksisterende parkeringsudbud Der er i dag ca. 2.400 offentligt tilgængelige p-pladser

Læs mere

PARKERINGSTÆLLING I ALBERTSLUND MIDTBY

PARKERINGSTÆLLING I ALBERTSLUND MIDTBY JUNI 2017 ALBERTSLUND KOMMUNE PARKERINGSTÆLLING I ALBERTSLUND MIDTBY NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2017 ALBERTSLUND

Læs mere

Budget 2019 Temaforslag drift Teknik- og Erhvervsudvalget

Budget 2019 Temaforslag drift Teknik- og Erhvervsudvalget Navn på tema: Betalingsparkering i forhold til ny lovgivning alternativ A-E. Alternativ A Drift 1.124 2.214 2.214 2.214 I alt 1.124 2.214 2.214 2.214 Alternativ B Drift 708 1.798 1.798 1.798 I alt 708

Læs mere

BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - BORGERNES PRIORITERING PÅ BORGERMØDET D. 18 FEBRUAR 2013 BYFORNYELSESGRUPPEN - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN MARTS 2013 IDÉVÆRKSTED & BORGERMØDE: STATIONSOMRÅDET

Læs mere

Parkeringshenvisning

Parkeringshenvisning Aalborg Universitet Juni 2007 Parkeringshenvisning - Evaluering af tre eksempelbyer Randers Holstebro Viborg Bilagsrapport Vej- og Trafikteknik 10. semester 1 2 Indholdsfortegnelse A. Baggrundsteori...5

Læs mere

Opførelse af P-hus med 400 pladser i Danmarksgade 62 og indførelse af betalingsparkering

Opførelse af P-hus med 400 pladser i Danmarksgade 62 og indførelse af betalingsparkering Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 17. august 2015 Journal nr. 14/27530 Journal nr. Notat Sagsbehandler Peter Raben Nebeling Telefon direkte 76 16 13 24 E-mail pne@esbjergkommune.dk Opførelse af P-hus med

Læs mere

Vi tester ideer til klimatilpasning i Søgade! For at finde ud af, om ideerne til klimatilpasning kan fungere i praksis.

Vi tester ideer til klimatilpasning i Søgade! For at finde ud af, om ideerne til klimatilpasning kan fungere i praksis. Vi tester ideer til klimatilpasning i Søgade! For at finde ud af, om ideerne til klimatilpasning kan fungere i praksis. Kære beboer i Søgade For snart et år siden inviterede vi alle jer i gaden til et

Læs mere

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 0-852 OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y Introduktion For at skabe overblik over høringssvarene til det offentligt fremlagte forslag

Læs mere

Input til Aarhus letbane, etape Aarhus Ø Brabrand

Input til Aarhus letbane, etape Aarhus Ø Brabrand Letbaner.DK Østergade 16 8660 Skanderborg Tlf.: 30 34 20 36 e-mail: hb@letbaner.dk Input til Aarhus letbane, etape Aarhus Ø Brabrand 1. høringsrunde Marts 2016 Figur 1: Oversigt over høringsbidragets hovedindhold

Læs mere