Manual for Standpladsklarering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Manual for Standpladsklarering"

Transkript

1 Manual for Standpladsklarering

2 Side 2 Indholdsfortegnelse: 1. Standpladsklarering generelt..side 3 2. Standpladsklarererens ansvar Side 4 3. Standpladskategorier...Side 5 4. Udførelse af standpladsklarering...side Klarering af brobetjente standpladser...side Klarering af ikke brobetjente standpladser.. Side Klarering af fjernstandpladser.side Fejlmelding og alarmering...side 15 Forkortelser: FOD DGS GPU Foreign Object Debris Docking Guidance System Ground Power Unit

3 Side 3 1. Standpladsklarering generelt. Hvad er en standpladsklarering? at sikre at standpladsen er ryddet for køretøjer og grej, og at der er foretaget gående FOD inspektion, inden fly taxier ind på standpladsen og at standpladsen i forbindelse med pre-dept. check bliver ryddet for FOD, og at køretøjer, grej (tipcones, wheelchocks osv.) bliver opstillet i de afmærkede felter. Illustration: Eksempel på standpladsindretning.

4 Side 4 2. Standpladsklarererens ansvar. Det er standpladsklarererens ansvar: at sikre, at der foretages en gående FOD inspektion af standpladsen. at sikre, at standpladsen er ryddet for køretøjer, grej (tipcones, wheelchocks osv.) og FOD (belægningssten betragtes også som FOD), inden fly taxier ind på standpladsen. at sikre, at broen/broerne er korrekt parkeret, inden fly taxier ind på standpladsen. Hvis klarereren inden for de orange standpladssikkerhedslinjer observerer hindringer, som kan udgøre en risiko for skader på fly, skal DGS, hvor det er muligt, holdes slukket alternativt skal Flystoppet aktiveres, så flyet ikke kører ind, før hindringerne er fjernet. Hvis mængden af grej gør, at det ikke er muligt at klarere standpladsen før flyets ankomst, skal DGS, hvor det er muligt, holdes slukket. I dette tilfælde skal KASTRUP APRON tlf adviseres herom, således, at der ikke sendes en marshaller ud til at vinke flyet ind. Det er standpladsklarererens ansvar at beordre personer væk, og få fjernet handlingsgrej fra standpladsarealet, inden flyet kører ind. Ligeledes skal standpladsklarereren beordre uvedkommende personer væk fra broen, mens den er under manøvrering til/fra flyet. Det er standpladsklarererens ansvar at sikre at køretøjer og personer, som ikke er involveret i flyets indkørsel og parkering, forbliver uden for de orange sikkerhedslinjer, indtil flyet er parkeret, og flyets anti-collision lights og motorer er slukket. Det vil sige: Kun Marshaller må være på standpladsen før flyet er parkeret. Kun personale, der tilkobler GPU eller påsætter wheelchocks, har lov til at gå ind på standpladsen, når flyet er parkeret og stadig har motorene kørende og anti-collision lights tændt. Hvis der under flyets indkørsel på standpladsen opstår en nødsituation f.eks. risiko for kollision skal standpladsklarereren trykke på den sorte flystopknap og derved tilkendegive over for flybesætningen, at flyet skal standses øjeblikkeligt. Hvis der er trykket på flystopknappen, skal standpladsklarereren tjekke, at DGS viser stop. Hvis flyet stoppes, før det er nået helt ind på standpladsen, skal KASTRUP APRON tlf straks underrettes herom, så rullevejen bag standpladsen holdes lukket for passerende fly. Standpladsklarereren skal gribe ind og slukke DGS alternativt trykke på flystopknappen hvis den indrullende flytype ikke stemmer overens med den valgte flytype i DGS. Det er handlerens ansvar, at standpladsen i forbindelse med pre-dept. check bliver ryddet for FOD, og at køretøjer, grej (tipcones, wheelchocks osv.) bliver opstillet i de afmærkede felter.

5 Side 5 3. Standpladskategorier Standpladser opdeles på følgende hovedkategorier: Terminalstandpladser. Brobetjente terminalstandpladser Ikke brobetjente standpladser Fjernstandpladser. Fjernstandpladser er standpladser, hvor passagererne altid skal transporteres med bus mellem flyet og terminalbygningen. TERMINALSTANDPLADSER Brobetjent Ikke brobetjent A18,A19,A20,A21,A22,A23 A25,A26,A27,A28,A30,A31,A32,A33,A34 A4,A6,A7,A8,A9,A11,A12,A14,A15,A17 B2,B3,B4,B5,B6,B7,B8,B9,B10,B15,B16,B17,B19 C10,C26,C27,C28,C29,C30,C32,C33,C34A,C34B, C35,C37,C39,C40 F1,F4,F5,F7,F8,F9 D1,D2,D3,D4 D6,D8,D10,D12 FJERNSTANDPLADSER Brobetjent Ikke brobtjent A50,C43,C45,C47,C49 E60,E70,E71,E72,E73,E73,E74,E75,E76,E77,E78 F89,F90,F91,F92,F93,F94,F95,F96,F97,F98 G110,G111,G112,G113,G114,G120,G121,G122,G123, G124,G125,G126,G127,G128,G129,G130,G131,G132, G133,G134,G135,G136,G137 H101,H102,H103,H104,H105,H106,H107 W1, RI, RII, RIII

6 Side 6 4. Udførelse af standpladsklarering Illustrationer af fremgangsmåde for gående FOD inspektion af en standplads.

7 Side 7 Eksempel på FOD som kan forårsage skader på fly.

8 Side Klarering på brobetjente terminalstandpladser Det er handlingsselskabet, der har ansvaret for standpladsklarering på brobetjente terminalstandpladser. I de tilfælde, hvor flyet ledes ind og/eller stoppes på standpladsen af en CPH marshaller, påhviler ansvaret for standpladsklarering marshalleren, f.eks. i tilfælde hvor DGS er U/S i længere tid. Før flyet ankommer til standpladsen, skal standpladsklarereren sikre sig: at der er foretaget FOD inspektion af standpladsen således, at arealet inden for sikkerhedslinjerne er fri for handlingsgrej, køretøjer eller efterladt FOD (belægningssten betragtes også som FOD), der kan forårsage skader på fly. Denne inspektion er obligatorisk og skal udføres gående på standpladsen som vist på illustrationerne Fremgangsmåde for gående FOD inspektion af standplads at broen/broerne er korrekt parkeret i den blå cirkel med hvidt kryds. På kombinationsstandpladser er det også vigtigt at tjekke om nabo-broen holder korrekt. at broens spærreflade er fri for handlingsgrej og køretøjer. at handlingsgrejet er opstillet i de afmærkede felter. at den korrekte flytype er tastet ind, før DGS aktiveres. Standpladsen skal tjekkes, uanset om broen skal anvendes. Først når ovennævnte er kontrolleret, må DGS aktiveres. Hvis DGS er ude af drift, skal der tilkaldes marshaller til parkering af flyet. Hvis der opstår en nødsituation under flyets indkørsel, skal standpladsklarereren trykke på den sorte flystopknap i broen. Herved viser DGS "STOP", og flyet bringes til standsning. Hvis flyet på grund af flystoppet endnu ikke er nået helt ind på standpladsen, skal broføreren straks underrette KASTRUP APRON tlf herom via telefonen i broen. Handlingsselskabets standpladsklarerere og handlingspersonale må ikke agere marshallere, og ved hjælp af tegngivning søge at dirigere et fly ind på standpladsen.

9 Standpladser med automatisk opstart af DGS (Klareringsbokse) på finger B (ikke bro-betjente flytyper) (B2, B3, B4, B5,B6, B8,B9, B10, B15, B16, B17, B19) Side 9 Standpladsklarereren (handleren) skal sikre sig at DGS er tændt og viser Stop/Wait DGS tændes automatisk, når det ankommende fly er landet. Den lysende røde lampe indikerer, at standpladsen ikke er klareret. Når standpladsen er klareret, aktiveres kortlæser med ID kort, hvorved DGS skifter fra Stop/Wait til den ankommende flytype f.eks. B Rød lampe slukker og grøn lampe lyser, hvilket indikerer at standpladsen nu er klareret. Hvis der opstår en nødsituation under flyets indkørsel, skal standpladsklarereren trykke på den sorte flystopknap som er placeret ved siden af kortlæseren og derved få flyet bragt til øjeblikkelig standsning. Herved viser DGS "STOP". Standpladsklarereren skal altid være klar til at aktivere flystop på klareringsboksen indtil det indkørende fly er stoppet. Hvis flyet på grund af flystoppet, endnu ikke er nået helt ind på standpladsen, skal klarereren straks underrette KASTRUP APRON tlf Handlingsselskabets standpladsklarerere og handlingspersonale må ikke agere marshallere, og ved hjælp af tegngivning søge at dirigere et fly ind på standpladsen. Et aktiveret flystop kan frigives ved at dreje knappen i pilens retning. Herefter vil indkørsel af fly fortsætte. Eks.på klareringsbokse monteret på finger B Før standpladsen forlades, skal handlingsselskabet sikre sig: at standpladsen i forbindelse med pre-dept. check bliver ryddet for FOD, og at køretøjer, grej (tipcones, wheelchocks osv.) bliver opstillet i de afmærkede felter. at broen/broerne er korrekt parkeret. Bugsering til og fra standpladsen Når fly bugseres til og fra standpladsen med traktor, er det traktorførerens ansvar ikke at køre ind på- eller fra en standplads hvor der er hindringer som kan beskadige fly. Hvis der er hindringer på standpladsen kontaktes OC. Tlf

10 Side Klarering på ikke-brobetjente terminalstandpladser (A25-A34, F1-F9, D6-D12) Det er handlingsselskabet der har ansvaret for standpladsklarering på ikke-brobetjente terminalstandpladser med automatisk opstart af DGS (Klareringsbokse). I de tilfælde, hvor flyet ledes ind og/eller stoppes på standpladsen af en CPH marshaller, påhviler ansvaret for standpladsklarering marshalleren, f.eks. i tilfælde hvor DGS er U/S i længere tid. Før flyet ankommer til standpladsen, skal standpladsklarereren sikre sig: at der er foretaget FOD inspektion af standpladsen således, at arealet inden for sikkerhedslinjerne er fri for handlingsgrej, køretøjer eller efterladt FOD (belægningssten betragtes også som FOD), der kan forårsage skader på fly. Denne inspektion er obligatorisk og skal udføres gående på standpladsen som vist på illustrationerne Fremgangsmåde for gående FOD inspektion af standplads På de standpladser hvor piloten selv stopper flyet efter stoplinjer malet på belægningen, er det CPH markservice s ansvar, at standpladserne støvsuges med nedenfor beskrevne frekvens. CPH markservice registrerer alle støvsugninger på remote standpladser og sender dem til TRO. Standpladserne A25 til og med A34: CPH markservice støvsuger standpladserne med frekvens 3 x i døgnet i følgende tidsrum: Morgen: kl Eftermiddag: kl Aften: kl I de tilfælde, hvor flyet ledes ind og/eller stoppes på standpladsen af en CPH marshaller, påhviler ansvaret for standpladsklarering marshalleren.

11 Side 11 Standpladser med automatisk opstart af DGS (Klareringsbokse). D6 til og med D12: Standpladsklarereren (handleren) skal sikre sig at DGS er tændt og viser Stop/Wait DGS tændes automatisk, når det ankommende fly er landet. Den lysende røde lampe indikerer, at standpladsen ikke er klareret. Når standpladsen er klareret, aktiveres kortlæser med ID kort, hvorved DGS skifter fra Stop/Wait til den ankommende flytype f.eks. B Rød lampe slukker og grøn lampe lyser, hvilket indikerer at standpladsen nu er klareret. Hvis der opstår en nødsituation under flyets indkørsel, skal standpladsklarereren trykke på den sorte flystopknap som er placeret ved siden af kortlæseren og derved få flyet bragt til øjeblikkelig standsning. Herved viser DGS "STOP". Standpladsklarereren skal altid være klar til at aktivere flystop på klareringsboksen indtil det indkørende fly er stoppet. Hvis flyet på grund af flystoppet, endnu ikke er nået helt ind på standpladsen, skal klarereren straks underrette KASTRUP APRON tlf Handlingsselskabets standpladsklarerere og handlingspersonale må ikke agere marshallere, og ved hjælp af tegngivning søge at dirigere et fly ind på standpladsen. Et aktiveret flystop kan frigives ved at dreje knappen i pilens retning. Herefter vil indkørsel af fly fortsætte. Eks. klareringsboks monteret på stanspladser D6 D12

12 Side 12 Standpladser med automatisk opstart af DGS (Klareringsbokse).F1 til og med F9 Standpladsklarereren (handleren) skal sikre sig at DGS er tændt og viser Stop/Wait DGS tændes automatisk, når det ankommende fly er landet. Den lysende røde lampe indikerer, at standpladsen ikke er klareret. Når standpladsen er klareret, aktiveres kortlæser med ID kort, hvorved DGS skifter fra Stop/Wait til den ankommende flytype f.eks. B Rød lampe slukker og grøn lampe lyser, hvilket indikerer at standpladsen nu er klareret. Hvis der opstår en nødsituation under flyets indkørsel, skal standpladsklarereren trykke på den sorte flystopknap som er placeret ved siden af kortlæseren og derved få flyet bragt til øjeblikkelig standsning. Herved viser DGS "STOP". Standpladsklarereren skal altid være klar til at aktivere flystop på klareringsboksen indtil det indkørende fly er stoppet. Hvis flyet på grund af flystoppet, endnu ikke er nået helt ind på standpladsen, skal klarereren straks underrette KASTRUP APRON tlf Handlingsselskabets standpladsklarerere og handlingspersonale må ikke agere marshallere, og ved hjælp af tegngivning søge at dirigere et fly ind på standpladsen. Et aktiveret flystop kan frigives ved at dreje knappen i pilens retning. Herefter vil indkørsel af fly fortsætte. Eks. klareringsboks monteret på stanspladser F1-F9 Før standpladsen forlades, skal handlingsselskabet sikre sig: at standpladsen i forbindelse med pre-dept. check bliver ryddet for FOD, og at køretøjer, grej (tipcones, wheelchocks osv.) bliver opstillet i de afmærkede felter. Bugsering til og fra standpladsen Når fly bugseres til og fra standpladsen med traktor, er det traktorførerens ansvar ikke at køre ind på- eller fra en standplads hvor der er hindringer som kan beskadige fly. Hvis der er hindringer på standpladsen kontaktes OC. Tlf

13 Side Klarering på fjernstandpladser På de fleste fjernstandpladser udføres standpladsklarererfunktionen af CPHs marshallere. Dette gælder ikke på standpladser, hvor der er givet tilladelse til egenhandling jf. groundhandlingsdirektivet bilag pkt Her er det handlingsselskabet, der har ansvaret for, at flyet ikke kører ind på en standplads, der ikke er klareret. I de tilfælde, hvor flyet ledes ind og/eller stoppes på standpladsen af en CPH marshaller, påhviler ansvaret for standpladsklarering marshalleren, f.eks. i tilfælde hvor DGS er U/S i længere tid. Før flyet ankommer til standpladsen, skal standpladsklarereren sikre sig: at der er foretaget FOD inspektion af standpladsen således, at arealet inden for sikkerhedslinjerne er fri for handlingsgrej, køretøjer eller efterladt FOD (belægningssten betragtes også som FOD), der kan forårsage skader på fly. Denne inspektion er obligatorisk og skal udføres gående på standpladsen som vist på illustrationerne Fremgangsmåde for gående FOD inspektion af standplads På de standpladser hvor piloten selv stopper flyet efter stoplinjer malet på belægningen, er det CPH markservice s ansvar, at standpladserne støvsuges med nedenfor beskrevne frekvens. CPH markservice registrerer alle støvsugninger på remote standpladser og sender dem til TRO. Standpladserne F89 til og med F98 CPH markservice støvsuger standpladserne med frekvens 3 x i døgnet i følgende tidsrum: Morgen: kl Eftermiddag: kl Aften: kl I de tilfælde, hvor flyet ledes ind og/eller stoppes på standpladsen af en CPH marshaller, påhviler ansvaret for standpladsklarering marshalleren.

14 Side 14 Standpladserne E70 til og med E78 CPH markservice støvsuger standpladserne med frekvens 2 x i døgnet i følgende tidsrum: Morgen: kl Aften: kl I de tilfælde, hvor flyet ledes ind og/eller stoppes på standpladsen af en CPH marshaller, påhviler ansvaret for standpladsklarering marshalleren. Standpladserne H101, H103, H104, H106 og H107 og C45 & C49 CPH markservice støvsuger standpladserne 1 x i døgnet i dagstimerne. Morgen: kl I de tilfælde, hvor flyet ledes ind og/eller stoppes på standpladsen af en CPH marshaller, påhviler ansvaret for standpladsklarering marshalleren. Hvis marshalleren ønsker det, kan DGS tændes ved hjælp af et betjeningspanel, som normalt er placeret på en mast, ved printerhytten eller på teknikøen. Dette panel må kun betjenes af marshalleren. Under flyets indkørsel skal marshalleren opholde sig så nær nødstoppet, at dette uden forsinkelse kan aktiveres i en nødsituation. Hvis DGS er ude af drift, skal flyet i stedet vinkes ind af marshalleren. Handlingsselskabets standpladsklarerere og handlingspersonale må ikke agere marshallere, og ved hjælp af tegngivning søge at dirigere et fly ind på standpladsen. Før standpladsen forlades, skal handlingsselskabet sikre sig: at standpladsen i forbindelse med pre-departure tjek bliver ryddet for FOD, og at køretøjer, grej (tipcones, wheelchocks osv.) bliver opstillet i de afmærkede felter. Bugsering til og fra standpladsen Når fly bugseres til og fra standpladsen med traktor, er det traktorførerens ansvar ikke at køre ind på- eller fra en standplads hvor der er hindringer som kan beskadige fly. Hvis der er hindringer på standpladsen kontaktes OC. Tlf

15 Side Fejlmelding og alarmering. V I G T I G T! FÆRDSELSUHELD OG ULYKKER: Tilkald ambulance, politi m.m. på lokal 2000 * BRAND: Benyt den røde brandmelder, som findes på alle standpladser. Slå glasset itu, og tryk knappen ind eller alarmér på lokal 2000 * Bliv i nærheden, indtil hjælpen når frem SKADER PÅ FLY: F.eks. hvis passagerbroen rammer flyet Tilkald assistance på lokal 3500 * FEJL PÅ BROER / DGS / 400Hz / VENTILATIONSANLÆG M.M.: Tilkald assistance på lokal 3600 * NB! Benyt ikke alarm 112 på airside. Alarmér altid via lokal 2000 (OC). Al udrykningskørsel i lufthavnen skal rekvireres via CPHs Operationscenter (OC), som koordinerer direkte med Alarmcentralen i byen. Lokal 2000 kan bruges fra både CPH- og SAS-telefoner. Fra eksterne telefoner og mobiltelefoner kaldes Det er obligatorisk, at alle fejl og skader på broer, DGS og andre faste standpladsinstallationer bliver meldt til CPHs Tekniske Vagtcentral (TVC) på lokal KASTRUP APRON tlf Standpladsdisponering tlf Det er ikke tilladt at anvende defekt udstyr og grej.

16 Side 16

17 Side 17

18 Side 18

Manual for Standpladsklarering

Manual for Standpladsklarering Manual for Standpladsklarering Juni 2016 Side 2 Indholdsfortegnelse: 1. Standpladsklarering generelt..side 3 2. Standpladsklarererens ansvar Side 4 3. Standpladskategorier...Side 5 4. Udførelse af standpladsklarering...side

Læs mere

Indhold. Afsnit Emne Side

Indhold. Afsnit Emne Side Indhold Afsnit Emne Side 7.1 Alarmering ved uheld/hændelser på airside... 7-2 Vigtige telefonnumre 7.2 Indberetningspligt... 7-2 7.3 Flyvesikkerheden i Københavns Lufthavn... 7-3 7.4 Håndtering af diverse

Læs mere

Indhold. Afsnit Emne Side

Indhold. Afsnit Emne Side Indhold Afsnit Emne Side 5.1 Flyhandling under ekstreme vejrforhold... 5-2 5.2 Standpladsklarering... 5-2 5.3 Anvendelse af broer på standpladser... 5-2 5.4 Krav til brooperatøren... 5-2 5.5 Flyankomst...

Læs mere

Tillæg til Appendiks 4

Tillæg til Appendiks 4 Tillæg til Appendiks 4 Betjening af broer & DGS Oktober 2013 Betjening af broer & DGS Side 2 Indhold 1. Sikkerhedskrav vedrørende betjening af broer og DGS..... s.3 2. Standpladsklarering... s.3 3. Spærreflader...

Læs mere

De- & Anti-icing af fly 01 OKT 14 30 APR 15.

De- & Anti-icing af fly 01 OKT 14 30 APR 15. De- & Anti-icing af fly 01 OKTT 14 30 APR 15. 6. DA/Brugervejledning de/anti-icing af fly. 1. Generelle vilkår Denne vejledning omhandler operationelle retningslinjer for de/anti-icing i Københavns Lufthavn.

Læs mere

CPH's FOD vision: Alle har ansvar for at holde lufthavnen ren og fjerne løse objekter på Airside, i eller omkring flytrafikerede områder.

CPH's FOD vision: Alle har ansvar for at holde lufthavnen ren og fjerne løse objekter på Airside, i eller omkring flytrafikerede områder. CPH's FOD vision: Alle har ansvar for at holde lufthavnen ren og fjerne løse objekter på Airside, i eller omkring flytrafikerede områder. Procedure til forebyggelse af FOD på Airside Side 2 CPH s FOD vision:

Læs mere

TÅRNBYPARKENS festsal

TÅRNBYPARKENS festsal Boligorganisationen Tårnbyhuse TÅRNBYPARKENS festsal Ordensreglement og vejledning Boligorganisationen Tårnbyhuse Ordensreglement for festsalen i Tårnbyparken Musik og dans skal ophøre klokken 2.00, og

Læs mere

Indhold. Afsnit Emne Side

Indhold. Afsnit Emne Side Indhold Afsnit Emne Side 5.1 Flyhandling under ekstreme vejrforhold... 5-2 5.2 Standpladsklarering... 5-2 5.3 Anvendelse af broer på standpladser... 5-2 5.4 Krav til brooperatøren... 5-2 5.5 Flyankomst...

Læs mere

Apron Safety for fodgængere

Apron Safety for fodgængere Apron Safety for fodgængere 0 Januar 2009 Indhold: A. Undervisning af fodgængere på airside B. Hvem har det overordnede flyvesikkerhedsmæssige ansvar i lufthavnen? 1. Hvilke regler gælder for mig, når

Læs mere

HAVARI. Luftfartsenheden i Havarikommissionen modtog meddelelse om havariet fra lufthavnens beredskabsleder d. 03-05-2013 kl. 08:20 UTC.

HAVARI. Luftfartsenheden i Havarikommissionen modtog meddelelse om havariet fra lufthavnens beredskabsleder d. 03-05-2013 kl. 08:20 UTC. HAVARI Generelt HCLJ sagsnummer: HCLJ510-2013-203 UTC dato: 03-05-2013 UTC tid: 08:07 Begivenhed: Accident Sted: EKAH Personskade: Minor Notifikation Luftfartsenheden i Havarikommissionen modtog meddelelse

Læs mere

Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet.

Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet. Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet. Ringsekretærers indtastning af resultater og kritikker... 2 Kom i gang Opstart af programmet... 2 En anden bruger er i gang med ringen... 3 Dommer ændringer

Læs mere

Generelt. Dvs. entreprenørfirmaets navn, aktivitetens registreringsnummer og navn, sted i lufthavnen, samt nærmeste indkørselslåge.

Generelt. Dvs. entreprenørfirmaets navn, aktivitetens registreringsnummer og navn, sted i lufthavnen, samt nærmeste indkørselslåge. Juni 2003 Generelt Lufthavnens afspærrede område kaldes i daglig tale "airside", og området udenom betegnes "landside". Ordensreglerne gælder for airside samt CPH-matrikler uden for det afspærrede område.

Læs mere

Brugermanual til NaboLink enhederne: BaseLink V02 KeyLink V02 AlarmLink V02 Revision 16.03.2016. Indholdsfortegnelse:

Brugermanual til NaboLink enhederne: BaseLink V02 KeyLink V02 AlarmLink V02 Revision 16.03.2016. Indholdsfortegnelse: Brugermanual til NaboLink enhederne: Indholdsfortegnelse: BaseLink V02 KeyLink V02 AlarmLink V02 Revision 16.03.2016 1 Side 1. Standard sæt indeholder.... 2 2. AlarmLink indeholder.... 2 3. Udvidet sæt

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL

BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL Ver 3.7 INDHOLDSFORTEGNELSE BETJENING... side 3 TIL- OG FRAKOBLING... side 4 TILKOBLING NIVEAU 1... side 5 TIL- OG FRAKOBLING NIVEAU 2... side 6 TIL- OG FRAKOBLING

Læs mere

Easy-808/808A Manual Easy2Access A/S Easy-808 Fingerprint lock

Easy-808/808A Manual Easy2Access A/S Easy-808 Fingerprint lock Easy-808/808A Manual 1 Dansk brugervejledning Indledning: Tak for at du benytter vores Fingeraftrykslås EASY-808. Denne manual indeholder vejledning til installation og brug. Venligst læs denne manual

Læs mere

Manual til PRO DK180

Manual til PRO DK180 Manual til PRO DK180 Indhold Forord... 4 Alarmens generelle opbygning... 5 Placering af alarmen... 7 Oversigt over alarmen... 8 Tag alarmen i brug... 10 Programering af alarmen... 11 Indtastning af egen

Læs mere

Side 2 CS 9452 Brugervejledning. Afsnit Navn Side. 1 Ordforklaring (terminologi) 3. 3 Betjeningsknapper og -lamper 6

Side 2 CS 9452 Brugervejledning. Afsnit Navn Side. 1 Ordforklaring (terminologi) 3. 3 Betjeningsknapper og -lamper 6 BRUGERVEJLEDNING Side 2 CS 9452 Brugervejledning INDHOLDSFORTEGNELSE: Afsnit Navn Side 1 Ordforklaring (terminologi) 3 2 Introduktion 5 3 Betjeningsknapper og -lamper 6 4 Fuld tilkobling, Deltilkobling,

Læs mere

PARAGON SUPER II. Betjeningsvejledning

PARAGON SUPER II. Betjeningsvejledning PARAGON SUPER II Betjeningsvejledning Side 2 Paragon Super II Indholdsfortegnelse Side 1 Indledning...3 2 Faciliteter...4 3 Funktionsbeskrivelse...5 3.1 Operationstilstande...5 3.2 Ind- og udgangstilstande...6

Læs mere

Beredskabsplan for Marselisborg Gymnasium

Beredskabsplan for Marselisborg Gymnasium Beredskabsplan for Marselisborg Gymnasium Institutions adresse: Leder: Funktion: Bygninger: Formål: Ansvar: Marselisborg Gymnasium Birketinget 9 8000 Århus C Rektor Kirsten Skov Marselisborg Gymnasium

Læs mere

Brugermanual for styreskab Master Chain 4.0

Brugermanual for styreskab Master Chain 4.0 Fodermaskine 1: Manuel Brugermanual for styreskab 88.340 - DK INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION Se side Styringens funktioner. 3 Styreskab, display og tastatur. 4-5 Hovedmenu oversigt. 6-7 Servicemenu oversigt.

Læs mere

Compact Trappelift. Brugsanvisning. Juni 04

Compact Trappelift. Brugsanvisning. Juni 04 Brugsanvisning Compact Trappelift NEBA A/S - Baldersbuen 17 - Box 220 - DK-2640 Hedehusene - Telefon 46 59 01 77 Telefax 46 59 01 97 - e-mail: neba@neba.dk Juni 04 Brugsanvisning til Compact 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sikkerhedsbestemmelser for flugtskydning med haglgevær under Danmarks Jægerforbund (DJ) Januar 2015

Sikkerhedsbestemmelser for flugtskydning med haglgevær under Danmarks Jægerforbund (DJ) Januar 2015 Sikkerhedsbestemmelser for flugtskydning med haglgevær under Danmarks Jægerforbund (DJ) Januar 2015 Indhold KAPITEL 1 - ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 3 KAPITEL 2 - SIKKERHEDSBESTEMMELSER FOR DEN ENKELTE

Læs mere

Plads- og Flyveregler

Plads- og Flyveregler Plads- og Flyveregler 1. Definitioner Motorfly: Fastvingede fly med el-motor eller forbrændingsmotor. Svævefly: Fastvingede fly for termikflyvning, og evt. forsynet med el-motor. Helikopter: Fly med rotorblade,

Læs mere

Indhold. Afsnit Emne Side

Indhold. Afsnit Emne Side Indhold Afsnit Emne Side 2.1 Ordensregler... 2-2 2.2 Bygningsmæssige ændringer... 2-2 2.3 Opbevaring af farlige stoffer... 2-2 2.4 Anvendelse af vejsalt på airside... 2-2 2.5 Udtømning af vand på airside...

Læs mere

Indhold. Afsnit Emne Side

Indhold. Afsnit Emne Side Indhold Afsnit Emne Side 4.1 Særlige lufthavnsregler... 4-2 4.1.1 Generelt 4.1.2 Vigepligt på airside 4.1.3 Hastighedsbegrænsning på airside 4.1.4 Kørsel med motor i tomgang 4.1.5 Parkering på airside

Læs mere

MESSE HÅNDBOG. En verden af Erotik, Sex & Samliv

MESSE HÅNDBOG. En verden af Erotik, Sex & Samliv MESSE HÅNDBOG En verden af Erotik, Sex & Samliv ARRANGØR PRAKTISKE OPLYSNINGER UDSTILLERKORT Erotic World ApS Naverland 34 2600 Glostrup Michel Mortensen (+45) 77 33 41 51 E-mail: info@eroticworld.dk Web

Læs mere

Procedure til behandling af overtrædelser af EU-forordning 300/2008, BL3-15, BL11-1 og Lokale Bestemmelser. Københavns Lufthavne Copenhagen Airports

Procedure til behandling af overtrædelser af EU-forordning 300/2008, BL3-15, BL11-1 og Lokale Bestemmelser. Københavns Lufthavne Copenhagen Airports Københavns Lufthavne Copenhagen Airports Procedure til behandling af overtrædelser af EU-forordning 300/2008, BL3-15, BL11-1 og Lokale Bestemmelser Lokale Bestemmelser for Københavns Lufthavn Copenhagen

Læs mere

Brugerguide til Wuxus - For dig som er Chauffør.

Brugerguide til Wuxus - For dig som er Chauffør. Brugerguide til Wuxus - For dig som er Chauffør. Log ind Trin 1 - Log ind Trin 2 - Start dagen Opgaver Accepter / Afvis opgave Scanner Lasteoversigt Slut dag Denne guide hjælper dig i gang med grundlæggende

Læs mere

Grafisk Tekniker. Serigrafi. Checkliste: Brug nedenstående checkliste for at gøre tingene i den rigtige rækkefølge.

Grafisk Tekniker. Serigrafi. Checkliste: Brug nedenstående checkliste for at gøre tingene i den rigtige rækkefølge. Checkliste: Brug nedenstående checkliste for at gøre tingene i den rigtige rækkefølge. Indstillingsparametre: 1) X- & Y-akserne (nulstil) 2) Montering af stencil (+/- 1 mm.). 3) Anlæg (monter). 4) Kontravægte.

Læs mere

Afsnit Emne Side. 1.1 Om Lokale Bestemmelser... 1-2 1.2 Definitioner... 1-2. Bilag 1 Særlige lufthavnsmarkeringer, -skilte og -lys

Afsnit Emne Side. 1.1 Om Lokale Bestemmelser... 1-2 1.2 Definitioner... 1-2. Bilag 1 Særlige lufthavnsmarkeringer, -skilte og -lys Indhold Afsnit Emne Side 1.1 Om Lokale Bestemmelser... 1-2 1.2 Definitioner... 1-2 Bilag 1 Særlige lufthavnsmarkeringer, -skilte og -lys CPH Lokale Bestemmelser Trafikafdelingen (TRO) 30 JAN 15 1-1 1.1

Læs mere

Redegørelse. Brand i Lyn 50 HCLJ 619-2012-66 Hændelse Brand Togkørsel Dato: 22.06.2012 Tidspunkt: Kl. 18:57

Redegørelse. Brand i Lyn 50 HCLJ 619-2012-66 Hændelse Brand Togkørsel Dato: 22.06.2012 Tidspunkt: Kl. 18:57 14.03.2013 Side 1 af 8 Redegørelse Brand i Lyn 50 HCLJ 619-2012-66 Hændelse Brand Togkørsel Dato: 22.06.2012 Tidspunkt: Kl. 18:57 Sted: Borup station Infrastrukturforvalter: Banedanmark Jernbanevirksomhed:

Læs mere

Tillæg til manual. Centraliserede transportsystemer. med TP 177 micro. Serial No... ISO 08.01.02.058.DK LT nr.: 986337 Rev. 01

Tillæg til manual. Centraliserede transportsystemer. med TP 177 micro. Serial No... ISO 08.01.02.058.DK LT nr.: 986337 Rev. 01 Tillæg til manual Centraliserede transportsystemer med TP 177 micro Serial No... ISO 08.01.02.058.DK LT nr.: 986337 Rev. 01 Rev, 01 Centraliserede transportsystemer Side 2 af 14 Indhold 1.0 Styring...

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00647 Ref. clben/hecla Dato: 4. januar 2016

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00647 Ref. clben/hecla Dato: 4. januar 2016 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00647 Ref. clben/hecla Dato: 4. januar 2016 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 14707204 Virksomhedstype Københavns

Læs mere

Anvendelse af højt grej i Københavns Lufthavn

Anvendelse af højt grej i Københavns Lufthavn Anvendelse af højt grej i Københavns Lufthavn januar 2011 Anvendelse af højt grej 1) Højt grej defineres som arbejdsmateriel (kraner, betonpumper, lifte osv.) og køretøjer, hvis højde overstiger 5 meter

Læs mere

KomGodtIgang-guide for Infinite Prime

KomGodtIgang-guide for Infinite Prime KomGodtIgang-guide for Infinite Prime 19.05.11 KomGodtIgang-guiden, er tænkt som en hjælp til at spare installationstid for montøren ved 1.gangs-opstart, men følg altid de forskellige manualers anvisninger,

Læs mere

Udvalgte færdselstavler

Udvalgte færdselstavler Udvalgte færdselstavler 59 6 Udvalgte færdselstavler Advarselstavler Advarselstavler er trekantede med rød kant. Spidsen vender opad. Tavlerne bruges til at advare trafikanterne om farer, som man ikke

Læs mere

OASIS BRUGER. manual. Til daglig betjening

OASIS BRUGER. manual. Til daglig betjening OASIS BRUGER manual Til daglig betjening Blinker = alarm Konstant lys = fejl Tændt = Område A tilkoblet Tændt = Område B tilkoblet Tændt = Område C tilkoblet Konstant lys = Power OK Blinkende lys = Batteri

Læs mere

Spillebeskrivelse. Rev. 04. Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK - 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98

Spillebeskrivelse. Rev. 04. Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK - 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98 Spillebeskrivelse Rev. 04 Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK - 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98 Opstillingsvejledning for Compu-Game automater. Indgreb i automatens elektriske og mekaniske

Læs mere

CS 2800 CS 2700 CS 2600

CS 2800 CS 2700 CS 2600 CS 2800 CS 2700 CS 2600 %HP UN: Hvor intet andet er angivet, vil fremgangsmåden beskrevet for CS 2800 også være gældende for CS 2600 og CS 2700 ,QGKROGVIRUWHJQHOVH Side 1 Generelt...3 1.1 Betjeningspanel

Læs mere

CAN BUS alarm, AK4625 Snapguide med oversigt over ledninger fra sirene og modul

CAN BUS alarm, AK4625 Snapguide med oversigt over ledninger fra sirene og modul CAN BUS alarm, AK4625 Snapguide med oversigt over ledninger fra sirene og modul Denne snapguide er ikke en komplet monterings- eller brugeranvisning, men en oversigt over ledninger og funktioner. AK4625

Læs mere

Regler for leje af beboerhuset. i Hedelyparken. Velkomst... 2. Reservering af beboerhusets lokaler... 2

Regler for leje af beboerhuset. i Hedelyparken. Velkomst... 2. Reservering af beboerhusets lokaler... 2 Regler for leje af beboerhuset i Hedelyparken Vers. 06 april 2010 Indholdsfortegnelse Velkomst... 2 Reservering af beboerhusets lokaler... 2 Lejekontrakt og betaling af leje og depositum... 3 Påbegyndelse

Læs mere

Monterings og brugervejledning Portautomatik S 66 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 32 52 51 58

Monterings og brugervejledning Portautomatik S 66 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 32 52 51 58 Monterings og brugervejledning Portautomatik S 66 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 32 52 51 58 Brugervejledning En eldrevet port er ikke legetøj og bør anvendes med omhu og kun hvis der er fuldt

Læs mere

GSM ALARM BASIC. Brugervejledning dansk. Version 1. Side

GSM ALARM BASIC. Brugervejledning dansk. Version 1. Side GSM ALARM BASIC Brugervejledning dansk Version 1 Side Tekniske data Spænding/strøm Standby strøm Alarm strøm Trådløs frekvens GSM frekvens Back-up Batteri Relæudgang (NO) 9-12V DC / 500mA

Læs mere

Faktaark om Terminal A

Faktaark om Terminal A Faktaark om Terminal A Om initiativtagerne Investorgruppen Initiativtagerne til Terminal A er en privat investorgruppe, hvoraf to er tidligere ledende medarbejdere i Købehavns Lufthavn med tilsammen 25

Læs mere

Teoriprøve nr. 6. Antal spørgsmål i prøven: 24 Beståelseskrav: 75% = 18 spørgsmål. Visual Approach Chart for EKBI. 1. Hvordan udtales tallet 1015?

Teoriprøve nr. 6. Antal spørgsmål i prøven: 24 Beståelseskrav: 75% = 18 spørgsmål. Visual Approach Chart for EKBI. 1. Hvordan udtales tallet 1015? Teoriprøve nr. 6 Antal spørgsmål i prøven: 24 Beståelseskrav: 75% = 18 spørgsmål Tid til rådighed: 30 minutter Bilag: Visual Approach Chart for EKBI 1. Hvordan udtales tallet 1015? a) En nul en fem b)

Læs mere

Regelsæt for BGK Grand Prix/Klubmesterskab 2016

Regelsæt for BGK Grand Prix/Klubmesterskab 2016 1 Regelsæt for BGK Grand Prix/Klubmesterskab - 2016 Regelsæt for BGK Grand Prix/Klubmesterskab 2016 Side 1 af 12 2 Regelsæt for BGK Grand Prix/Klubmesterskab - 2016 Indholdsfortegnelse 1. Deltagelse...

Læs mere

Rev.1 November 2009. Betjenings vejledning for RD 7000 DL

Rev.1 November 2009. Betjenings vejledning for RD 7000 DL Rev.1 November 2009 Betjenings vejledning for RD 7000 DL Beskrivelse af RD 7000 Modtager Modtager RD 7000 15 12 10 11 12 18 19 20 21 22 RD 7000 funktioner 1 Tryk knapper. 2 LCD-display 3 Batteriklap 4

Læs mere

Brugsanvisning. Batterilader 12 V Til bil og traktor Varenr.: 90 37 777

Brugsanvisning. Batterilader 12 V Til bil og traktor Varenr.: 90 37 777 Brugsanvisning Batterilader 12 V Til bil og traktor Varenr.: 90 37 777 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden

Læs mere

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse... 1 1 PAKKENS INDHOLD... 3 2 INSTALLATION... 4 2.1 PLACERING... 4 2.2 FORBRUG... 4 2.3 12V TILSLUTNING...

Læs mere

PLC - programmering af sekventielt projekt

PLC - programmering af sekventielt projekt PLC - programmering af sekventielt projekt Øvelse 1 Her kan du få afprøvet nogle af de almindelige funktioner. I samarbejde med "sidemanden", og en manual, skal du afprøve så mange af nedenstående funktioner

Læs mere

VentilationAlarm EP1 ES 966

VentilationAlarm EP1 ES 966 VentilationAlarm EP1 ES 966 Tryk, signal eller temperatur-vagt Giver brugeren sikkerhed om anlæggets driftsituation Overordnet beskrivelse VentilationAlarm EP1 er en multfuntionsalarm, der kan overvåge

Læs mere

Snapshots fra intern workshop om lægeligt beredskab under SmukFest, FØLA, søndag d. 18. januar 2009

Snapshots fra intern workshop om lægeligt beredskab under SmukFest, FØLA, søndag d. 18. januar 2009 Snapshots fra intern workshop om lægeligt beredskab under SmukFest, FØLA, søndag d. 18. januar 2009 Start på workshop Klokken er 13.30 Kaffe og småkager er på plads. 8 deltagere fra DSF og 3 fra Aarhus

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Indledning kort om digitale uddannelsesaftaler... 3 Hvordan logger jeg på?... 5 Hvordan fremsøges eksisterende aftaler?...

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN Esbjerg Realskoles SFO Januar 2014

VIRKSOMHEDSPLAN Esbjerg Realskoles SFO Januar 2014 VIRKSOMHEDSPLAN Esbjerg Realskoles SFO Januar 2014 Lidt om SFO`en: Vi bor Nygårdsvej 80 og er et gammelt hus i 4 etager. I Pusterummet er de store børn fra 3. 5. klasse, i resten af huset, Trappehuset

Læs mere

TX electronic controller

TX electronic controller TX electronic controller Version 1.1 Rev. 14. Dec. 2011 Side 1 af 20 1.0.0 Indhold 1.0.0 Indhold... 2 2.0.0 Oversigt... 3 3.0.0 Funktionsbeskrivelse... 4 3.1.0 Bruger funktioner... 4 3.1.1 Dagsdrift...

Læs mere

på Vejlefjordskolen Sikkerhedsinstruks for kajakaktiviteter Vejlefjordskolen maj 2013 Side 1 af 8

på Vejlefjordskolen Sikkerhedsinstruks for kajakaktiviteter Vejlefjordskolen maj 2013 Side 1 af 8 KAJAK på Vejlefjordskolen Sikkerhedsinstruks for kajakaktiviteter Vejlefjordskolen maj 2013 Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1. Identifikation af rederen 2. Beskrivelse af sejladsaktiviteter 3. Identifikation

Læs mere

Udgave 1.0 10 2013. Sprog: Dansk.

Udgave 1.0 10 2013. Sprog: Dansk. Der tages forbehold for produktændringer. Copyright: Welldana Innocare. Udgave 1.0 10 2013. Sprog: Dansk. Tillykke med Deres nye BioBidet. Denne manual skal gennemlæses grundigt og forstået forud for montage

Læs mere

BRUGERMANUAL FOR MODEL MRT 1432 MRT 1542 MRT 1635 MRT 1742 MRT 1850 MRT 2150 MRT 2540

BRUGERMANUAL FOR MODEL MRT 1432 MRT 1542 MRT 1635 MRT 1742 MRT 1850 MRT 2150 MRT 2540 BRUGERMANUAL FOR MODEL MRT 1432 MRT 1542 MRT 1635 MRT 1742 MRT 1850 MRT 2150 MRT 2540 Denne manual Denne manual tilhører. og skal opbevares hos/ved.. Firma Serienummer.. Købsdato Garanti udløbsdato. Leverandør.

Læs mere

Rørgevindskærersæt 220V

Rørgevindskærersæt 220V Brugsanvisning Varenr.: 9041259 Rørgevindskærersæt 220V Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Rørgevindskærersæt 220V Varenummer: 9041259 Beskrivelse: Transportabel

Læs mere

Programmering af CS1700-Proxlæser

Programmering af CS1700-Proxlæser Comfort CSx75 Programmering af CS1700-Proxlæser Introduktion CS1700 er en proxlæser og der kan tilsluttes op til 15 læser til CSx75-centralen. Du kan programmere CS1700 til passagekontrol i et eller flere

Læs mere

Instruktionsmanual for TEK-ZW1005

Instruktionsmanual for TEK-ZW1005 Instruktionsmanual for TEK-ZW1005 Forsigtig: Læs venligst denne manual før du bruger produktet. Sikkerhedsadvarsel 1. Sørg for at bruge apparatet i overensstemmelse med hvad der står i denne manual, og

Læs mere

Brugervejledning for Senge- og dørvagt PIR2003

Brugervejledning for Senge- og dørvagt PIR2003 DENNE BRUGERVEJLEDNING GÆLDER FRA SOFTWARE VERSION 3.X Brugervejledning for Senge- og dørvagt PIR2003 KNOP ELEKTRONIK A/S Fabriksvej 20=7600 Struer=Mail: knop@knop.dk=web: www.knop.dk=tlf.: 9784 0444=Fax.:

Læs mere

FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN SAMTANK A/S VESTHAVNSVEJ 31 7000 FREDERICIA

FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN SAMTANK A/S VESTHAVNSVEJ 31 7000 FREDERICIA FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN SAMTANK A/S VESTHAVNSVEJ 31 7000 FREDERICIA 2 Ekstern beredskabsplan Samtank A/S Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Planens mål... 4 3. Anmeldelse

Læs mere

Velkommen til Esbjerg Model Flyveklub

Velkommen til Esbjerg Model Flyveklub Velkommen til Esbjerg Model Flyveklub Sikkerhedsregler Ordensreglement for EMF / Dec. 2013. Generelle ordensregler for Esbjerg Modelflyveklub også for takt og tone! Så både du og andre kan færdes behageligt

Læs mere

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S ViTal ViseOrd ViTex Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne i ViTre pakken. ScanDis A/S Kom nemt i

Læs mere

VELKOMMEN TIL AALBORG UNIVERSITET

VELKOMMEN TIL AALBORG UNIVERSITET VELKOMMEN TIL AALBORG UNIVERSITET Campus Service Vejledning til eksterne samarbejdspartnere VELKOMMEN Vi byder velkommen til medarbejdere i virksomheder, der arbejder for Campus Service på Aalborg Universitet,

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til læse-, regne-, IT-kurser gennem Den Kommunale Kompetencefond

Vejledning til ansøgning om støtte til læse-, regne-, IT-kurser gennem Den Kommunale Kompetencefond Vejledning til ansøgning om støtte til læse-, regne-, IT-kurser gennem Den Kommunale Kompetencefond Følgende vejledning er udarbejdet til jer, der søger støtte gennem Den Kommunale Kompetencefond til læse-,

Læs mere

Brugsanvisning. Brændesav, 700 mm Varenr.: 90 37 782. Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.

Brugsanvisning. Brændesav, 700 mm Varenr.: 90 37 782. Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg. Brugsanvisning Brændesav, 700 mm Varenr.: 90 37 782 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden installering og

Læs mere

Websitet handler om websitet i sin helhed, dvs. hvor mange besøgende du har i alt osv.

Websitet handler om websitet i sin helhed, dvs. hvor mange besøgende du har i alt osv. Statistikmodulet. Statistikmodulet er et grundlæggende værktøj til at forstå og analysere trafikken på dit website, og det kan du benytte til mange ting, lige fra at se hvor mange besøgende du har, til

Læs mere

Betjeningsvejledning. System Alarmpanel xx S2s

Betjeningsvejledning. System Alarmpanel xx S2s Betjeningsvejledning System Alarmpanel xx S2s Indhold 1 Indhold Indholdet af denne vejledning kan ændres uden forudgående varsel. Firmaer, navne og data anvendt i eksempler er fiktive, medmindre andet

Læs mere

NAVMAN TRACKER 5380 - Quick Guide

NAVMAN TRACKER 5380 - Quick Guide NAVMAN TRACKER 5380 - Quick Guide Tillykke med din nye NAVMAN 5380 kortplotter! NAVMAN TRACKER 5380 bruger C-MAP NT+ / MAX søkort. Elektroniske søkort er ment som en hjælp til navigation, de kan ikke bruges

Læs mere

Svane Electronic Universal timer med 2 relæer og 18 funktioner hver 1

Svane Electronic Universal timer med 2 relæer og 18 funktioner hver 1 Svane Electronic Universal timer med 2 relæer og 18 funktioner hver 1 Digital dobbelt timer print modul 12V 2000.2236 Multi funktions timer med 18 funktioner pr. relæ, anvendelig i mange installationer,

Læs mere

Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune

Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune XX.XX 2010 (UDKAST) Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune Teknik og Miljø Side 2 Standsning og parkering. I medfør af færdselslovens 28 stk. 3, 3. pkt. 92, stk.

Læs mere

Teoriprøve nr. 7. 2. Du ønsker at få en magnetisk kurs fra Sønderborg AFIS. Hvad er korrekt?

Teoriprøve nr. 7. 2. Du ønsker at få en magnetisk kurs fra Sønderborg AFIS. Hvad er korrekt? Teoriprøve nr. 7 Antal spørgsmål i prøven: 24 Beståelseskrav: 75% = 18 spørgsmål Tid til rådighed: 30 minutter Bilag: Visual Approach Chart for EKSB 1. Du befinder dig ved Broager (se Visual Approach Chart

Læs mere

Bruger manual AGAM kontrolboks

Bruger manual AGAM kontrolboks Bruger manual AGAM kontrolboks Kontrol boks set- up Front tavle (dør) 1. LED : Indikerer hvilke funktioner der er tilsluttet. (Lys tændt = funktion tændt ; lys slukket = funktion slukket). #1- Hovedpumpe

Læs mere

Betjeningsvejledning Brandcentralerne FF1200/FF2000

Betjeningsvejledning Brandcentralerne FF1200/FF2000 Betjeningsvejledning Brandcentralerne FF1200/FF2000 Indhold I Indhold Indholdet af denne vejledning kan ændres uden forudgående varsel. Firmaer, navne og data anvendt i eksempler er fiktive, med mindre

Læs mere

5. Maskiner. Betonarbejde. Blandemaskiner. Betonglittermaskiner

5. Maskiner. Betonarbejde. Blandemaskiner. Betonglittermaskiner Betonarbejde Hvis blandemaskiner anvendes i væsentligt omfang, skal belastningerne ved opskovling reduceres ved hjælp af transportør, transportsnegl, hejseværk med spand o.l. Maskiner med benzinmotor må

Læs mere

UKLASSIFICERET Fagplan 6086 DeMars DIR D 02625473 DEC 2009 HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN

UKLASSIFICERET Fagplan 6086 DeMars DIR D 02625473 DEC 2009 HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN UKLASSIFICERET Fagplan 6086 DeMars DIR D 02625473 DEC 2009 HJEMMEVÆRNSSKOLEN Side 1 A. Langt navn 6086 Eskortetjeneste 1 B. Kort navn ESKORTE 1 FAGPLAN C. Formål Uddannelsen skal sætte enheden i stand

Læs mere

NAVMAN TRACKER 5500, 5110 Quick Guide

NAVMAN TRACKER 5500, 5110 Quick Guide NAVMAN TRACKER 5500, 5110 Quick Guide Tillykke med din nye NAVMAN 5500, 5110 kortplotter/! NAVMAN TRACKER 5500, 5110 bruger C-MAP NT+ søkort. Elektroniske søkort er ment som en hjælp til navigation, de

Læs mere

GSM ALARM SMART. Brugervejledning dansk. Kontakt oplysninger for produkt: www.gsmteknik.dk. Telefon 52625200. mail@gsmteknik.dk. 16 Ver.

GSM ALARM SMART. Brugervejledning dansk. Kontakt oplysninger for produkt: www.gsmteknik.dk. Telefon 52625200. mail@gsmteknik.dk. 16 Ver. Kontakt oplysninger for produkt: GSM ALARM SMART www.gsmteknik.dk Telefon 52625200 mail@gsmteknik.dk Brugervejledning dansk 16 Ver. 5 Tekniske data Spænding/strøm DC12V /1A Standby strøm

Læs mere

REDEGØRELSE HCLJ510-2011-22 Havari Luftfartøj: Piper PA-34 Seneca I Registrering: OY-FRA

REDEGØRELSE HCLJ510-2011-22 Havari Luftfartøj: Piper PA-34 Seneca I Registrering: OY-FRA REDEGØRELSE HCLJ510-2011-22 Havari Luftfartøj: Piper PA-34 Seneca I Registrering: OY-FRA Motorer: 2 Lycoming Flyvning: Privatflyvning, VFR LIO/IO-360-C1E6 Besætning: 1 ingen tilskadekomst Passagerer: Ingen

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 180/2007 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Firenze, Italien. 14.4.-21.4.2007 PRIS: KLAGEN ANGÅR: KRAV: 11.562 kr. (ekskl. forsikringer)

Læs mere

Luftrums-klasse G Generelt er luftrummet i Danmark, uden for kontrolzoner og TMA er, luftrums-klasse G fra jorden (GND) op til 3500 fod.

Luftrums-klasse G Generelt er luftrummet i Danmark, uden for kontrolzoner og TMA er, luftrums-klasse G fra jorden (GND) op til 3500 fod. VFR-pilot info VFR-pilot info Denne information er udarbejdet af Naviair for at sætte fokus på flyvesikkerheden og belyse områder, der er vigtige at være opmærksom på som VFR pilot for at undgå uautoriseret

Læs mere

Midttrafik har nu gennemgået jeres udkast til togkøreplanerne for K11.

Midttrafik har nu gennemgået jeres udkast til togkøreplanerne for K11. Trafikudvalget 2009-10 TRU alm. del Spørgsmål 1254 Offentligt Fra: Karin Sørensen Sendt: 31. maj 2010 09:19 Til: 'britta.indraccolo@arriva.dk' Emne: Bemærkninger til togkøreplanerne Midttrafik har nu gennemgået

Læs mere

Bison 80 Brugervejledning 1. udgave - april 2005. Indholdsfortegnelse

Bison 80 Brugervejledning 1. udgave - april 2005. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Introduktion til din trappelift...2 2 Hovedkomponenter...2 3 Betjening...3 3.1 Oplade din trappelift... 3 3.2 Sikker drift... 4 4 Anvende din trappelift...5 5 Ekstraudstyr...6 5.1

Læs mere

Communicator effektiviserer virksomhedens aktuelle telekommunikation i ét vindue på din pc

Communicator effektiviserer virksomhedens aktuelle telekommunikation i ét vindue på din pc Communicator effektiviserer virksomhedens aktuelle telekommunikation i ét vindue på din pc Version 240216 Side 1 af 32 Indholdsfortegnelse Introduktion... 4 Om programmet... 4 Om manualen... 4 For at komme

Læs mere

Brugsanvisning. El-hejs - 250, 600, 1000 kg Varenr.: 90 29 542, 90 29 898, 90 29 922

Brugsanvisning. El-hejs - 250, 600, 1000 kg Varenr.: 90 29 542, 90 29 898, 90 29 922 Brugsanvisning El-hejs - 250, 600, 1000 kg Varenr.: 90 29 542, 90 29 898, 90 29 922 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P.

Læs mere

Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-4 Fristrupvej 55 4340 Tølløse

Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-4 Fristrupvej 55 4340 Tølløse Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-4 Fristrupvej 55 4340 Tølløse Version 1.0 2012 Beredskabet Holbæk, Kanalstræde 2, 4300 Holbæk Tlf. 72 36 36 30 e-mail beredskab@holb.dk

Læs mere

Afsnit Emne Side. 6.1 Ground handling... 6-2 6.1.1 Generelt 6.1.2 Tankning af fly 6.1.3 Afisning af fly 6.1.4 Vask af fly

Afsnit Emne Side. 6.1 Ground handling... 6-2 6.1.1 Generelt 6.1.2 Tankning af fly 6.1.3 Afisning af fly 6.1.4 Vask af fly Indhold Afsnit Emne Side 6.1 Ground handling... 6-2 6.1.1 Generelt 6.1.2 Tankning af fly 6.1.3 Afisning af fly 6.1.4 Vask af fly 6.2 Færdsel omkring fly på standpladser... 6-3 6.2.1 Generelt 6.2.2 Jetfly

Læs mere

A/B Udbygård. Husorden

A/B Udbygård. Husorden A/B Udbygård Husorden 2016 Indhold Forord... 1 Affald... 2 Altaner... 2 Beboerlokalet... 3 Cykler, ladcykler, barnevogne mv.... 3 Forhaverne og gården... 3 Husdyr... 3 Kældre og loft, samt trappeopgange...

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne MEDDELELSE NR. 11 FLYVNING NR. 02 DATO: 06.03.2006 Emne: PFT-teori 2006. Hermed fremsendes

Læs mere

Roskilde Brandvæsen Beretning om indsatsen ved stormene Dagmar og Egon 7-12. januar 2015 1

Roskilde Brandvæsen Beretning om indsatsen ved stormene Dagmar og Egon 7-12. januar 2015 1 Beretning om indsatsen ved stormene Dagmar og Egon 7-12. januar 2015 1 D. 6. december 2013 ramte stormen Bodil Danmark med orkan og forhøjede vandstande. Flere områder i Roskilde Kommune blev dengang hårdt

Læs mere

SunFlux Varenr.: 03104

SunFlux Varenr.: 03104 SunFlux Varenr.: 03104 Guide og specifikationer for SunFlux Master Sensor LED loftlampe m. RF mikrobølge sensor & Master-Master trådløst netværk SunFlux Master Sensor Lampe V.2. er fjerde generations mikrobølgesensor

Læs mere

Beskrivelse af tryghedsalarmen

Beskrivelse af tryghedsalarmen Denne vejledning fungerer som en hurtig og nem brugervejledning på dansk, oversat af GSM Teknik ApS. Skal man bruge alle detaljer, henvises til den engelske vejledning, der medfølger i kassen. Beskrivelse

Læs mere

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX EFP6426/S http://da.yourpdfguides.com/dref/632599

Din brugermanual AEG-ELECTROLUX EFP6426/S http://da.yourpdfguides.com/dref/632599 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Unifrigor. Unibar- køleborde

Unifrigor. Unibar- køleborde Unifrigor Unibar- køleborde Betjeningsvejledning Dæncker/lw Rev. 01 08/11 DK Indholdsfortegnelse Almindelig betjenings- og vedligeholdelsesvejledning... 3 VIGTIGT... 3 1 Inspektion af kabinettet... 3 2

Læs mere

Trafik politik for Børnegården

Trafik politik for Børnegården Trafik politik for Børnegården Formål Trafikpolitikken sætter fokus på, at alle har et ansvar for, at trafikken bliver afviklet sikkert og trygt. I trafikpolitikken er alle relevante parter blevet inddraget.

Læs mere

Redegørelse. Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09.

Redegørelse. Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09. 28.05.2014 Side 1 af 7 Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09.47 Sted: Holbæk Infrastrukturforvalter:

Læs mere

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX Tak, fordi du valgte vores emhætte. Læs denne brugsanvisning grundigt, Inden emhætten tages i brug. Monteringen skal foretages af en kvalificeret og

Læs mere

G5800 G7800 DK v1.10.2

G5800 G7800 DK v1.10.2 A. General advarselsbeskrivelse til installatøren ALMINDELIGE Sikkerhedsmæssige forpligtelser Inden du installerer automatikken, bør Torsion fjederen være afbalanceret med vægten af porten. Porten skal

Læs mere