Budgetkontrol pr. 1. august 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Budgetkontrol pr. 1. august 2018"

Transkript

1 Budgetkontrol pr. 1. august 2018 Politikområde Ældre i kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/7 Forventet regnskab Afvigelse i 2018 Aktivitetsområder (Indenfor selvforvaltning) Det servicedeklarerede område 1 Visiterede timer Faste stillinger i alt Fælles Stillinger Distrikt Syd Distrikt Øst Distrikt Nord Distrikt Vest Faste udgifter i alt Fælles Udgifter Distrikt Syd Distrikt Øst Distrikt Nord Distrikt Vest Brugerstyret personlig assistance Køb og salg af pladser Respiratorpatienter Refusioner Aktivitetsområder (Indenfor selvforvaltning) Udenfor selvforvaltning Projekter

2 Politikområde Ældre i alt Budgetforudsætninger Budgetforudsætninger Forventet i budgetkontrol Mængde Styk-pris i Udgift i Mængde Udgift i nr. Aktivitet Enhed kr kr kr. 1 Visiteret timer Timer Personer Bemærkninger: 1. Visiterede timer De fire Ældredistrikter varetager de servicedeklarerede opgaver inden for servicelovens 83, 84 og 86, samt sundslovens 140 og 138. Der er Personlig pleje, praktisk hjælp, rehabilitering, sygepleje og genoptræning til ca ældre borger. De modtagere omkring 1. mio. timer hvert år. Fra 2. halvår 2017 og frem, har der været en stigning i de visiterede timer. Dette skyldes blandt andet hjemtagelse af sygeplejeydelse og rehabilitering fra fritvalgs leverandøren. Ændret praksis på hjemsendelse af hospitalsindlagte øger i højere grad sygeplejeydelserne i hjemmeplejen, hvorfor der ses en markant stigning i disse. Dette forventes også at stige i 2018, hvilket er indregnet i forventningen. Samlet forventes der et mindreforbrug på de visiterede timer. 2. Fælles stillinger Det forventede mindreforbrug på 4,4 mio. kr. skyldes primært at dimensioneringen af SSH- og SSA-elever er ændret over de seneste år. 3. Fælles udgifter De servicedeklarerede opgaver direkte til et distrikt afholdes på fællesområdet. Det er udgifter til det udekørende natteam, indkøb af biler, Fritvalg leverandører, midlertidige pladser og 94 og 95, samt køb og salg af pladser til andre kommuner. De fælles udgifter skal derfor ses i sammenhæng med de visisterede timer, de fire Ældredistrikter, hvorfor forklaringen på forbruget er den samme.

3 4. Borgerstyret personlig assistance Borgerstyret personlig assistance ydes som tilskud til dækning af udgifter ved ansættelse af hjælpere til pleje, overvågning og ledsagelse til borgere med betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Udgifterne til området er fortsat stigende. Der forventes således i 2018 et merforbrug på 5,0 mio. kr. 5. Køb og salg af pladser Her indgår indtægter fra, og betalinger til andre kommuner, som holdes udenfor distrikternes selvforvaltning, idet de enkelte distrikter får udgiftsbudget til alle visiterede timer uanset, om det er til Næstved borgere eller til borgere fra andre kommuner. I 2018 forventes der ikke at blive solgt det antal pladserne som budgetteret. Derved bliver der ikke opnået den budgetterede indtægt. Tilsvarende købers der heller ikke de forventede antal pladser. Samledet for ventes der et merforbrug på 1,9 mio. kr. 6. Respiratorpatienter Der er fortsat en stigning i udgifterne til respiratorpatienterne. Der forventes i 2018 et forbrug på 3 mio. kr. til ordningen. Der er 2 områder udenfor selvforvaltning på ældreområdet, Ældrerådet og huslejetab. Huslejetab Her afholdes udgifter i forbindelse med tomgangshusleje. Ældreområdet afholder udgifterne når omsorgs og ældreboliger står tomme i mellem fraflytning. Dette stiller krav om, at lejemålet genudlejes hurtigst muligt. Udgifterne er faldet væsentligt, fra sidste halv år af 2017 og frem. I første halvår af 2017 var der udfordringer med hurtigt genudleje af boligerne, hvilket dog er forbedret i sidste halvdel, derfor er udgifterne holdt inden for budgettet i I 2018 forudsættes forbedringerne fra sidste halvår fortsat, hvorfor der forventes der et mindreforbrug på 1,1 mio. kr. Ældrerådet Ældrerådets budget til udgifter i forbindelse med rådets arbejde afholdes her. Der forventes hverken mer- eller mindreforbrug på området. 8. Projekter Indtægter for eksterne projekter, hvilket forudsætter at betingelserne for ansøgninger opfyldes ellers retuneres beløbene.

4 Budgetkontrol pr. 1. august 2018 Politikområde Sundhed i kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/7 Forventet regnskab Afvigelse i 2018 Aktivitetsområder 1 Aktivitetsbestemt medfinan sundhedsudgif Hospice Sygehus/Ambulant specialiseret genop Vederlagsfri fysioterapi Kommunal/Almen genoptræning Kørsel til genoptræning Kørsel til læge Øvrige centrale fællesudgifter Hjælpemidler Sundhedsfremme & forebyggelse samt a Tandpleje Madservice Neuropædagogisk støtte Specialundervisning af voksne Politikområde Sundhed i alt Områdets selvforvaltningsvirksomheder Virksomhederne er en del af aktivitetsområderne ovenfor Sundhedscenter Tandplejen Madservice VISP Hjerneskadecenteret Indenfor selvforvaltning i alt Afvigelse: - = mindreudgift eller merindtægt og += merudgift eller mindreindtægt

5 Budgetforudsætninger Budgetforudsætninger Forventet i budgetkontrol Mængde Styk-pris i Udgift i Mængde Styk-pris i kr. Udgift i nr. Aktivitet Enhed kr kr kr. Aktivitetsbestemt medfinansiering af 1 sundhedsudgifterne 1.a Somatik stationær Udskrivninger b Somatik ambulant Besøg/ydelser c Psykiatri stationær Udskrivninger d Psykiatri ambulant Besøg/ydelser e Sygesikring Ydelser Hospice Sengedage Sygehus/Ambulant specialiseret genoptræning Genoptræn.da ge Vederlagsfri fysioterapi 4.a Alm. vederlagsfri fysioterapi Antal borgere b Ride vederlagsfri fysioterapi Antal borgere NB: Der er ingen KØS-data tilgængeligt for 2018, og Somatik afregnes fra 2018 samlet, hvorfor den forventede mængde for 1.a og 1.b. ikke er angivet. Bemærkninger: Samlet vurdering sundhedsområdet: Områdets virksomheder forventer stort set budgetoverholdelse o Madservice forventer budgetoverholdelse o Tandplejen forventer et lille merforbrug o Sundhedscenter forventer budgetoverholdelse efter forventet budgettildeling o Hjerneskadecenter forventer budgetoverholdelse (overgået til andet fagcenter pr men stadig samme politikområde) o VISP forventer budgetoverholdelse (overgået til andet fagcenter pr men stadig samme politikområde) Aktivitetsbestemt kommunal medfinansiering vurderes at give mindreforbrug på mio. kr. under visse forudsætninger, baseret på foreløbig afregning - januar til juni Se nedenstående afsnit for uddybning. Øvrig sundhed centralt forventes samlet mindreforbrug på 1 mio. kr. o Sygehus/ambulant specialiseret genoptræning forventet mindreforbrug på 1 mio. kr. o Kørsel til genoptræning forventet mindreforbrug på 0,5 mio. kr. o Hjælpemidler der forventes merforbrug på 1,5 mio. kr. Se nedenstående afsnit for uddybning.

6 1. Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne. Der er pt. afregningsdata for januar juni Regnskabet for 2015 blev ca. 329 mio. kr., regnskab for 2016 blev ca. 321,8 mio. kr. og regnskab for 2017 blev ca. 310,8 mio. kr. Oprindeligt budget for 2018 var på 358,3 mio. kr. dertil kommer 5 mio. kr., som er driftsoverført fra mindreforbruget i 2017, idet forbruget i december 2017 var lavt. Dvs. i alt budget pt. på 363,3 mio. kr. Desuden skal Næstved Kommune tilbagebetale vedr pga. forbruget i 2017 lå under loftet for kommunal medfinansiering i Region Sjælland ca. 9,9 mio. kr. (reguleres under udgiftsneutrale). Nedjustering af bloktilskuddet med 4,3 mio. kr. som følge af at genoptræning under indlæggelse ikke blev afregnet særskilt i 2017, forudsættes nu inkluderet i efterreguleringen på 9,9 mio. kr. Dvs. herefter er budgettet ca. 353,4 mio. kr. Der forventes i nærværende budgetkontrol, at anse det for mest sandsynligt at mindreforbruget lander på ca mio. kr. incl. forventede budgettilpasninger vedr Men der kan ske væsentlige udsving, idet der løbende efterregistreres i afregningsdata, implementering af Sundhedsplatformen på sygehusene, og at der kun er afregningsdata for fem måneder giver også en vis usikkerhed. Talmæssigt sættes mindreforbruget pt. til 25 mio. kr. Det må nok forventes, at forbruget, også i 2018 kommer til at ligge under loftet for kommunal medfinansiering i Region Sjælland, og dermed skal der ske tilbagebetaling herfor i Implementering af Sundhedsplatformen i Region Sjælland kan tænkes, at påvirker aktiviteten og registreringer i 2018, hvilket gør det ekstra svært at prognosticere, da det ikke vides om de 6 måneder der pt. er afregnet f.eks. er lavere end resten af året vil blive.

7 En prognose besværliggøres altså af forskellige parametre, heraf begrænset afregningsperiode, implementering af Sundhedsplatformen på sygehuse i Region Hovedstaden og i Region Sjælland modelskifte til aldersdifferentieret model og desuden er regionernes incitament til at øge aktiviteten ikke længere den samme. Regionerne indtægtsloft ville efter gammel ordning være baseret på tidligere års aktivitet. Allerede fra 2016 ændrede dette sig, på trods af at ændringen først trådte i kraft fra 2017, idet regionernes indtægtsloft for 2018 tidligere var baseret på 2016 aktiviteten. Der ses en positiv udvikling i indextallet, men Næstved Kommune ligger fortsat højere end det gennemsnitlige 100, som vi mener vi burde ligge nærmere. KMF index, hvor region er sat til 100: 2013: 106,1 2014: 104,5 2015: 105,9 2016: 105, : 103,4 Jan-jun 2018: 101,4 Mængde/Aktivitetsudvikling: Der er endnu ikke data i KØS vedrørende Hospice: Det er en del af finansieringen af sundhedsudgifterne. Der er pt. afregningsdata for januar-juni I 2016 var forbruget på 2,1 mio. kr. og i 20172,1 mio. kr. Budget 2018 er på 2,0 mio. kr. 3. Der Sygehus/Specialiseret forventes i nærværende ambulant budgetkontrol genoptræning: budgetoverholdelse. Det er en del af finansieringen af sundhedsudgifterne. Der er pt. afregningsdata for januar-juni I 2016 var forbruget på 3,2 mio. kr. og i 2017 faldt det til 2,4 mio. kr., men 2017 så atypisk ud og faldt de sidste måneder af året til et niveau der ikke er set før. Budget 2018 er på 3,2 mio. kr. Budgettet blev ved budgetkontrol reduceret med 0,5 mio. kr. (som kun var tildelt i år 2018) pga. forventet mindreforbrug. Der forventes i nærværende budgetkontrol et forbrug på 2,2 mio. kr., dvs. et mindreforbrug på 1 mio. kr. Der er dog i år en større usikkerhed om 4. Vederlagsfri fysioterapi: Der er afregningsdata for januar-juni I 2016 var forbruget på 12,8 mio. kr. I 2017 var forbruget på 13,5 mio. kr. Budget 2018 er på 14,1 mio. kr. incl. 1,9 mio. kr., hvoraf kun de 0,3 mio. kr. er permanente, dvs. de 1,6 mio. kr. falder bort igen fra Budgettet blev ved budgetkontrol reduceret med 0,5 mio. kr. (som kun var tildelt i år 2018) pga. forventet mindreforbrug. Der er generelt stigende tendens på området. Der forventes i nærværende budgetkontrol budgetoverholdelse, men det skal understreges, at der forventes budgetudfordringer i 2019 jf. ovenstående.

8 5. Kommunal/Almen genoptræning: Er fordelt på Sundhedscentret og Hjerneskadecentret. Der forventes i nærværende budgetkontrol budgetoverholdelse, under forudsætning om budgettildeling som følge af ændring af sundhedsloven, som giver ret til frit valg til genoptræning i tilfælde hvor der ikke kan leveres kommunal genoptræning inden for syv dage efter udskrivning fra sygehus. 6. Kørsel til genoptræning: Der er afregningsdata for januar-juni I 2016 var forbruget på 3,1 mio. kr. I 2017 var forbruget på 3,2 mio. kr. Budget 2018 er på 4,0 mio. kr. incl. 1 mio. kr. som kun er tildelt i år 2018, dvs. budgettet falder igen fra år Der er generelt stigende tendens på genoptræningsområdet, hvorfor kørsel hertil også stiger. Der forventes i nærværende budgetkontrol mindreforbrug på 0,5 mio. kr., men det skal understreges, at der forventes budgetudfordringer i 2019 jf. ovenstående. Eventuelle merudgift i fbm. nyt udbud er ikke indregnet, da de endnu ikke kan ses i afregningerne, hvilket dog stadig kan skyldes nedgang i kørsel i sommermånederne. 7. Kørsel til læge: Der er afregningsdata for januar-juni I 2016 var forbruget på 1,7 mio. kr. i 2017 var forbruget på 1,4 mio. kr. Budget 2018 er på 1,5 mio. kr. Der forventes i nærværende budgetkontrol budgetoverholdelse. Eventuelle merudgift i fbm. nyt udbud er ikke indregnet, da de endnu ikke kan ses i afregningerne, hvilket dog stadig kan skyldes nedgang i kørsel i sommermånederne. 8. Øvrige centrale fællesudgifter: Tolkebistand, UTH, bloktilskudspulje mv. Der forventes i nærværende budgetkontrol budgetoverholdelse. 9. Hjælpemidler: Hjælpemidler cpr. budget 40,4 mio.kr., Team hjælpemiddel budget 5 mio. kr. (delvis myndighedsarbejdet og administrationen) og Hjælpemiddeldepot budget 4,7 mio. kr. I 2016 var forbruget 48,8 mio. kr. og i 2017 var forbruget 52,7 mio. kr. Budget 2018 er på 50,2 mio. kr. Budgettet blev ved budgetkontrol tilført 2 mio. kr. fra politikområde Ældre pga. APV-hjælpemidler. Der forventes i nærværende budgetkontrol merforbrug på 1,5 mio. kr. Området er budgetudfordret. Hjælpemiddelområdet er udfordret på bl.a. inkontinens- og stomihjælpemidler, reservedele og service på kørestole. Støtte til køb af bil har tidligere år vist udfordringer. Udfordringerne forventes pt. delvist dækket af mindreforbrug indenfor området, samt disponering af tidligere bloktilskudspuljemidler. 10. Sundhedsfremme & forebyggelse samt alkoholbehandling: Er fordelt på Sundhedscentret. Der forventes i nærværende budgetkontrol budgetoverholdelse. 11. Tandpleje: Er Tandplejen. Budgettet blev ved budgetkontrol tilført 1 mio. kr. (pt. kun i år 2018) til overholdelse de politisk besluttede rammeundersøgelsesintervaller. Der forventes i nærværende budgetkontrol et lille merforbrug på 0,15 mio. kr. 12. Madservice : Er Næstved Madservice.Budgettet blev ved 3. budgetsag i OFU reduceret med 0,5 mio. kr. (kun i 2018) til dækning af

9 budgetudfordringer indenfor udvalget område. Der forventes i nærværende budgetkontrol budgetoverholdelse. 13. Neuropædagogisk støtte : Er fordelt på Hjerneskadecentret.Der forventes i nærværende budgetkontrol budgetoverholdelse. 14. Specialundervisning af voksne : Er ViSP.Der forventes i nærværende budgetkontrol budgetoverholdelse. Områdets virksomheder :Virksomhederne forventer stort set budgetoverholdelse.

10 Budgetkontrol pr. 1. august 2018 Politikområde Handicappede i kr. Aktivitetsområder / hovedgrupperinger Korrigeret budget * Forbrug 31/7 Forventet regnskab Afvigelse i Egne virksomheder: Myndighedsafdelingens budget til køb af levering af støtte i egen bolige - servicelovens 85 - leveret af egen udbyder 2 Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse Andre udbydere - Køb af pladser hos andre leverandører enten kommunale eller private 4 Området i øvrigt, bla. Huslejetab, Movia og underskud Egne virksomheder: Driftsudgifter Udgifter i alt Egne virksomheder - salg af pladser Statsrefusion særlig dyre sager + 50 % refusion flygtningerefusion Indtægter i alt Handicappede i alt Områdets selvforvaltningsvirksomheder Virksomhederne er en del af aktivitetsområderne ovenfor Solgaven (Selvejende) Center for Social Udsatte Næstved Sociale Virksomhed Socialpædagogisk Center Næstved Neuropædagogisk Center Selvforvaltning i alt Afvigelse: - = mindreudgift eller merindtægt og += merudgift eller mindreindtægt Ovenstående opdeling i hovedområder følger den opdeling som fremgår af det vedtagne budget for Udgangspunkt har været at sikrer et overblik over brutto udgifter og indtægter på området. Udvikling fra opfølgning 1. april til 1. august:

11 Den samlede budgetudfordring kan forklares således: 1. august Budgetkontrol 1. april: Forventet resultat udenfor selvforvaltning 11,1 Selvforvaltningsvirksomheder 4,7 Samlet budgetopfølgningsresultat 1. april jf. sagsbehandling i OFU 7/5 15,8 Tillægsbevilling vedtaget af Byrådet - kun gældende i ,7 ovf fra Sundhed OFU kun gældende i ,5 Besparelse vedtaget af OFU Forventet afvigelse efter tillægsbevilling og besparelser 8,6 Stigende udgifter til nye borgere, herunder hensat til forventet tilgang - resten af året 4 Revurdering af indtægter efter at data blev tilgængelige pr. 15/6 6,3 Merforbrug i alt 18,9 Budgetforudsætninger Budgetforudsætninger - korrigeret Forventet i budgetkontrol Mængde Styk-pris i Udgift i Mængde Styk-pris i kr. Udgift i nr. Aktivitet Enhed kr kr kr. 2 Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse Helårs personer ,3,5,6 Boliger - Ældre undtaget fritvalg - Solgaven Helårs personer ,3,5,6 Støtte egen bolig - uden servicearealer 85 Helårs personer ,3,5,6,7 Forsorgshjem og kvindekrisecenter Helårs personer ,3,5,6 Længerevarende botilbud Helårs personer ,3,5,6 Botilbudsligende botilbud ABL Helårs personer ,3,5,6 Botilbud til midlertidig 107 Helårs personer ,3,5,6 Beskyttet beskæftigelse 103 Helårs personer ,3,5,6 Aktivitets og samværstilbud 104 Helårs personer Mænge antal er udarbejdet udfra data i Komliss. Opmærksomheden skal henledes på at indenrigsministeriets kontoplan gennemgik meget store ændringer med virkning fra 1/ Det betød, at det oprindelige budget kun kunne fordeles skønsmæssigt på de enkelte paragrafområder. Med udgangspunkt i opfølgningen pr. 1/4-18 er foretaget en budgetkorrektion således at korrigeret budget afspejler udgiftsniveauet for de enkelte typer af udgifter. På den baggrund har det kun været muligt at udregne budgetforudsætninger - stykprise udfra korrigeret budget. Budgetforudsætninger om antal er derfor beregnet som budget til rådighed delt med aktuel stykpris fra opfølgning 1. april. Ved næste budgetopfølgning vil det herefter være muligt, at se udvikling i både mængde og gennemsnits

12 priser. Virksomhederne indgår i forventet budgetkontrol med en forventning om at resultat ikke har indflydelse på antal borgere. Ovenstående indeholder kun de nævnte paragrafområder og dermed ikke f.eks., udgifter til Movia, huslejetab, rådgivningsinstitutioner, kontaktpersoner, etc. Budgetforudsætninger indeholder ikke tillægsbevilling på 5,7 mio.kr. bevilget i Byrådet efter behandling af budgetkontrollen pr. 1. april Bemærkninger: I forbindelse med behandling af budget 2018 blev fremlagt budgetudfordringer på 21,8 mio.kr. op til 26,8 mio.kr. uden egne virksomheder, afhængig af erfaringsmæssig tilgang på området. De samlede budgetudfordringer i 2018 på optil 26,8 mio.kr. relaterede sig til merforbrug i 2016, 2017, samt forventninger til Udfordringerne blev gennemgået på Byrådets temamøde den 22/ Udfordringerne relaterede sig til nye borgere, huslejetab, krav fra arbejdstilsynet, oprettelse af tilbud til akutpladser på Troensevej, etc. Med hensyn til nye borgere skyldes de stigende udgifter, at antallet af personer steg, men gennemsnitsprisen samtidig faldt. Byrådet vedtog i forbindelse med vedtagelse af budget 2018 en tilførsel på 7,0 mio.kr., ligesom omsorgsudvalget vedtog besparelser, opgaveflytninger for i alt 10,0 mio.kr. Dermed henstod forsat budgetudfordringer på 4,8 til 9,8 mio.kr. Af budgetforliget fremgik, at det forventes at effektiviseringer og reduktioner herudover kan bringe området i budgetbalance i Budgetkontrol pr. 1. august: Note 1 Myndighedens budget - Ingen yderligere bemærkninger 2 Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse - Øget antal borgere i forhold til budgetforudsætningerne. 3Andre udbydere - køb eksterne - her er tale om køb af ydelser vedr. paragraf 85,103,104,107,108,109,110, og ABL 105. Der er indarbejdet besparelse på "skærpet Krav" til visitering med 2,0 mio.kr. Det er i lighed med tidligere år afsat 2,0 mio.kr. til forventet netto tilgang resten af året. 4Området i øvrigt - her er tale om merudgifter til Movia 1,0 mio.kr., huslejetab1,3 mio.kr. og underskud fra sidste år på 1,2 mio.kr. 5Egne Virksomheder - heraf fremgår indmeldinger fra virksomhederne. Der vil snaerest blive fremlagt en plan for den forsatte drift af Næstved Social Virksomhed 6Egne virksomheder - salg af pladser - opmærksomheden henledes på at der ikke blev opkrævet indtægter for året første 6 måneder, grundet overgangen til OPUS. - Estimatet pr. 1 april blev udarbejdet udfra niveauet sidste år, med erfaringsmæssigt risiko for at det er skønnet for højt i opfølgingen pr. 1. april. Dette viste sig desværre at være korrekt, hvilket har betydet en stor ændring i indtægts estimatet. Ændringen er delvist finansieret af øgede indtægter på staqtsrefusion 7Statsrefuion - beregningen er foretaget udfra året første fem måned. Grundet overgangen til OPUS må det forudsættes at der øget mulighed for fejlskøn.

13 Budgetkontrol pr. 1. august 2018 Politikområde Psykiatri i kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/7 Forventet regnskab Afvigelse i 2018 Aktivitetsområder / 1 Egne virksomheder Salg af egne pladser Myndighedsafdelingens budget til køb af levering af støtte i egen bolig - servicelovens 85 - leveret af egne udbyder. 4 Køb af pladser hos ekstern leverandør Psykiatri i alt Områdets selvforvaltningsvirksomheder Virksomhederne er en del af aktivitetsområderne ovenfor Socialpsykiatrisk center Selvforvaltning i alt Afvigelse: - = mindreudgift eller merindtægt og += merudgift eller mindreindtægt Ovenstående opdeling i hovedområder følger den opdeling som fremgår af det vedtagne budget for 2018.

14 Budgetforudsætninger Budgetforudsætninger - korrigeret Forventet i budgetkontrol nr. Aktivitet Enhed Mængde Styk-pris Udgift Mængde Styk-pris Udgift Personlig støtte 85 Antal helårs ,2,3,4 personer Længere varende botilbud 108 Antal helårs ,2,3,4 personer Botilbud med servicearealer 105 Antal helårs ,2,3,4 personer Midlertidig botilbud 107 Antal helårs ,2,3,4 personer Aktivitets og samværstilbud Antal helårs ,2,3,4 personer Stk. antal er udarbejdet udfra data i Komliss. Opmærksomheden skal henledes på at indenrigsministeriets kontoplan gennemgik meget store ændringer med virkning fra 1/ Det betød, at det oprindelige budget kun kunne fordeles skønsmæssigt på de enkelte paragrafområder. Med udgangspunkt i opfølgningen pr. 1/4-18 er foretaget en budgetkorrektion således at korrigeret budget afspejler udgiftsniveauet for de enkelte typer af udgifter. På den baggrund har det kun været muligt at udregne budgetforudsætninger - stykprise udfra korrigeret budget. Budgetforudsætninger om antal er derfor beregnet som budget til rådighed delt med aktuel stykpris fra opfølgning 1. april. Bemærkninger: Nedenfor er opstillet en oversigt over udviklingen fra første opfølgning til anden opfølgning. Udvikling fra budgetkontrollen pr. 1 april til 1. august. (afvigelser- plus er lig med merforbrug) 1. april 1. august Ændring Egne virksomheder - selvforvaltning Salg af egne pladser Køb af pladser hos egen leverandør Køb af pladser hos ekstern leverandør I alt Udviklingen fra 1. april til 1. august med en stigning på kr. i merudgifter skyldes fortrinsvis en nettotilgang udover det tidligere forventede. Det forudsættes, at nettotilgang resten af året modsvares af tilsvarende netto afgang.

Budgetkontrol pr. 1. november 2018

Budgetkontrol pr. 1. november 2018 Budgetkontrol pr. 1. november 2018 Politikområde Ældre i 1.000 kr. Det servicedeklarerede område Aktivitetsområder (Indenfor selvforvaltning) Korrigeret budget * Forbrug 30/9 Forventet regnskab Afvigelse

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/8 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. april 2017

Budgetkontrol pr. 1. april 2017 Budgetkontrol pr. 1. april 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/3 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. maj 2019

Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Politikområde Ældre i 1.000 kr. Korrigeret Forbrug Forventet Afvigelse i Aktivitetsområder (Indenfor Det servicedeklarerede område 1 Visiterede timer 443.892 151.758 434.137-9.755

Læs mere

Regnskab Regnskab Regnskab. Regnskab Anlæg

Regnskab Regnskab Regnskab. Regnskab Anlæg Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af driftsudgifter til de 4 ældredistrikter Nord, Syd, Vest og Øst der varetager den kommunale ældrepleje. De udgifter det ikke kan henføres direkte til distrikterne

Læs mere

Bemærkninger til budget 2019 politikområde sundhed

Bemærkninger til budget 2019 politikområde sundhed Bemærkninger til 2019 politikområde sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

Bemærkninger til budget 2018 politikområde sundhed

Bemærkninger til budget 2018 politikområde sundhed Bemærkninger til budget 2018 politikområde sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Politikområde Ældre i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/5 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Ældrerådet 251 0 251 0 2 Tomgangsleje 3.498

Læs mere

POLITIKOMRÅDET består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne

POLITIKOMRÅDET består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne POLITIKOMRÅDET består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering af sundhedsudgifterne (hospice og ambulant

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2015

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2015 Budgetkontrol pr. 1. oktober 7. SUNDHED I 1.000 kr. Afvigelse: - = mindreudgift eller merindtægt og += merudgift eller mindreindtægt FORKLARINGER TIL AFVIGELSER Oprindeligt Korrigeret Forbrug Forventet

Læs mere

Budgetseminar d. 23. august Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget

Budgetseminar d. 23. august Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget Budgetseminar d. 23. august 2018 Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget Samlet budget Omsorgs-og Forebyggelsesudvalget -Budget 2019 -ialt 1.495 mio.kr. Sundhed -Aktivitetsbestemt

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

Politikområde Handicappede - 09

Politikområde Handicappede - 09 Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Handicappede - 09 Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09 Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09 Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere

Læs mere

Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne

Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering af sundhedsudgifterne

Læs mere

Bemærkninger til budget 2019 Politikområde Handicappede - 09

Bemærkninger til budget 2019 Politikområde Handicappede - 09 Bemærkninger til budget 2019 Politikområde Handicappede - 09 Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. august 2018

Budgetkontrol pr. 1. august 2018 Budgetkontrol pr. 1. august 2018 Politikområde Finansiering i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/7 Forventet regnskab Afvigelse i 2018 1 Renter 9.451 4.586 7.098-2.353 2 Tilskud og udligning -1.344.083-776.121-1.296.737

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. april 2018

Budgetkontrol pr. 1. april 2018 Budgetkontrol pr. 1. april 2018 Politikområde Finansiering i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/3 Forventet regnskab Afvigelse i 2018 1 Renter 9.451 5.944 7.822-1.629 2 Tilskud og udligning -1.344.083-321.750-1.338.001

Læs mere

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning August 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. november 2018

Budgetkontrol pr. 1. november 2018 Budgetkontrol pr. 1. november 2018 Politikområde Finansiering i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 30/9 Forventet regnskab Afvigelse i 2018 1 Renter 7.098 8.619 9.768 2.670 2 Tilskud og udligning -1.287.793-993.361-1.290.314-2.521

Læs mere

kontovejledning særskilt udskilt. Der er tale om Plejehjemmet

kontovejledning særskilt udskilt. Der er tale om Plejehjemmet Bilag 5 - Beskrivelse fra fagområderne Der henvises til bilag 2 for en gennemgang af pris pr. enhed, antal og samlet budget pr. aktivitetsområde. Politikområde Handicap Generelt om området: Området er

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03.2015 Sundhedsudvalget Tekst Forbrug 31.03.15. Boligstøtte og pensioner 101.400 24.400 99.785-1.615 Sundhed 68.460 8.310 69.334 874 Ældre- og handicapområdet 172.438 42.377 172.938

Læs mere

Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene.

Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene. 1 of 9 Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene. Indhold X. Udvalget for sundhed, ældre og social.... 2 X.X Sundhedsområdet... 2 X.X.X Demografipulje på sundhedsområdet... 2 X.X.X

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 Guldborgsund kommune September 2011 Indledning Budgetopfølgningen pr. 31/8-2011 omhandler væsentlige udviklingstendenser

Læs mere

Egne borgere Mulighed for besparelser Bemærkninger. Pris pr. enhed/serviceniveau

Egne borgere Mulighed for besparelser Bemærkninger. Pris pr. enhed/serviceniveau Bilag 2: Politikområde Handicappede - Oversigt Frihedsgrader og bindinger på udvalgets område Politikområdet handicappede består af følgende delområder: Budget 2016 Egne borgere Egne borgere Mulighed for

Læs mere

Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter.

Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter. Bemærkninger til budget 2017 politikområde Ældre Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter. I 1.000

Læs mere

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Politikområde: 09 Handicap DRIFT I hele 1.000 kr., i 2016-priser Udgift Indtægt Netto Hele politikområdet Korrigeret budget 2016 453.665-194.550 259.115 Forbrug regnskab

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i på 52,9 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget opfølgning pr. 31. marts Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 10 Social Service/Serviceudgifter 55 Social

Læs mere

Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg

Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved revision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer, der tilsammen

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg Bilag: 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje Drift Tabel 1: Senior & Sundhedsudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler

Læs mere

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013 Økonomivurdering 2. kvartal 2013 Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. Afvigelser i forhold til korr. budget overførelser ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 201,3-6,1-5,0 Pleje og Omsorg - Fælles 12,6-1,1-0,8

Læs mere

Ældre og Sundhed. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2

Ældre og Sundhed. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2 Ældre og Sundhed -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et mindreforbrug på 1,5 mio. kr. mio. kr. I mindreforbruget er der forudsat en omplacering på 2,6 mio. kr. og altså et samlet

Læs mere

Budgetproblemerne/udfordringerne er i de tidligere budgetsager opdelt således: Forventede

Budgetproblemerne/udfordringerne er i de tidligere budgetsager opdelt således: Forventede Bilag Budget 2018-21, materiale til budgetseminar - Politikområde Sundhed På anden behandling af Sundheds- og Psykiatriudvalgets budget for 2018-21 den 12.06.17, udbad udvalget sig materiale til budgetseminaret

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Halvårsregnskab pr. 30.06.2014 1. Resume Drift Drift - Borgerrådgivning 232.368 232.368 98.198 234.168 1.800 Ældreboliger -15.253-15.253-8.819-15.253 0 Myndighed - Hjælpemidler

Læs mere

Social Service/Serviceudgifter 0

Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2019 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -6.765 Egentlige tillægsbevillinger -7.365 Finansieret til/fra andre udvalg 600 10 Social Service/Serviceudgifter

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. Sundhedsudvalget Kvartalsregnskab - pr. 31. marts 2014 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

Læs mere

Sundhedsudvalget. Korr. budget inkl. overf. Område

Sundhedsudvalget. Korr. budget inkl. overf. Område Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Afvigelse ØKV1 ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 204,1 196,6-7,5 Pleje og Omsorg - Fælles 12,5 11,5-1,0 Elev/Rotationsprojekt 9,3 9,3 0,0

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0 opfølgning pr. 30. september Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 689 Finansieret til/fra andre udvalg 689 10.1 10 Social Service/Serviceudgifter -23 Finansieret fra/til

Læs mere

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab Sundhedsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. 10-17

Læs mere

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget 0 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018 Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.4 - side 1 4 Sundhedsområdet SUNDHEDSUDGIFTER M.V. (62) 4.62.81 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet 002 Stationær somatik 003 Ambulant somatik

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

Bemærkninger til budget opfølgning 1. april Handicapområdet

Bemærkninger til budget opfølgning 1. april Handicapområdet 2-5-2018 Bemærkninger til budget opfølgning 1. april 2018 - Handicapområdet Området forventer et samlet merbrug på 15,8 mio. kr., fordelt med 4,7 mio. kr. inden for selvforvaltning og 11,1 mio. kr. uden

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje Drift Tabel 1: Senior & Sundhedsudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed Resume Sundhedsudvalget har i alt fået overført 0,4 mio. kr. i merforbrug fra regnskab 2017. Vi forventer et forbrug for i alt 357,5 mio. kr. og afvigelse

Læs mere

For Holbæk Kommune forventes det, at det korrigerede budget for 2014 kan holdes. Oprindeligt budget

For Holbæk Kommune forventes det, at det korrigerede budget for 2014 kan holdes. Oprindeligt budget Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning Februar 2014 For Holbæk Kommune forventes det, at det korrigerede for 2014 kan holdes. På Udvalget for Voksne forventes det at tet for 2014 kan holdes.

Læs mere

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Budgetrevision April 2014 Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret. Der er forskydninger i forhold

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Udvalget for Voksne. Økonomi- og aktivitetsopfølgning August Samlet overblik på politikområde 7, 8 og 9. Side 1 af 5

Udvalget for Voksne. Økonomi- og aktivitetsopfølgning August Samlet overblik på politikområde 7, 8 og 9. Side 1 af 5 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning 2014 Den forventede reduktion af driftsudgifterne er medvirkende til, at det samlede regnskabsresultat, som viser et forventet underskud på ca. 14 mio.

Læs mere

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2014

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2014 Regnskabsbemærkninger, regnskab 2014 Politikområde: 24 Psykiatri DRIFT I hele 1.000 kr., i 2014-priser Udgift Indtægt Netto Hele politikområdet Korrigeret budget 2014 64.276-8.367 55.909 Forbrug regnskab

Læs mere

Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020

Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020 Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet 2014 2018 samt forventninger til budget 2020 Opdeling i analysen Budgettet på ældreområdet er delt op i tre grupper serviceudgifter, den centrale

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 7.635 00 Serviceudgifter -3.286 55 Den centrale refusionsordning -576 66 Aktivitetsbestemt medfinansiering 11.498 10 Social Service/

Læs mere

Velfærdsudvalget -300

Velfærdsudvalget -300 Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -300 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg -

Læs mere

Mål og Midler Sundhedsområdet

Mål og Midler Sundhedsområdet Fokusområder i 2014 Overskriften for fokus i 2014 er konsolideringen og fortsat udvikling af det nære sundhedsvæsen med sigte på et kommunalt sundhedsvæsen som et kompetent tredje ben i trekanten bestående

Læs mere

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen.

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen. Udvalget for Voksne Budgetrevision 3 2014 Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 1.600 Egentlige tillægsbevillinger 1.600 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

10 Social Service/Serviceudgifter 1.600 Egentlige tillægsbevillinger 1.600 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2015 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 11.166 Egentlige tillægsbevillinger 11.200 Finansieret til/fra andre udvalg -34 Som følge af indkøbsbesparelse

Læs mere

Egne borgere Mulighed for besparelser Bemærkninger. Pris pr. enhed/serviceniveau

Egne borgere Mulighed for besparelser Bemærkninger. Pris pr. enhed/serviceniveau Bilag 2: Politikområde Handicappede - Oversigt Frihedsgrader og bindinger på udvalgets område Politikområdet handicappede består af følgende delområder: Budget 2015 Egne borgere Egne borgere Mulighed for

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i 2018 på 61 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23 Noter Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23 Egentlige

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget Korr. budget Forventet Forventet ØKV3 inkl. overførsler regnskab restbudget Sundhedsudvalg 440,4 444,5-4,1 Pleje og omsorg 192,3 195,1-2,8 Pleje og

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. august 2018

Budgetkontrol pr. 1. august 2018 Budgetkontrol pr. 1. august 2018 Politikområde Børn og Unge i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/7 Forventet regnskab Afvigelse i 2018 Aktivitetsområder 1 Anbringelser 114.653 77.517 129.921 15.268

Læs mere

Velfærdsudvalget -400

Velfærdsudvalget -400 Budgetopfølgning pr. 31. marts Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -400 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter -50 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Serviceudgifter Vedtaget budget Korrigeret budget Forventet regnskab

Serviceudgifter Vedtaget budget Korrigeret budget Forventet regnskab Ældre- og Sundhedsudvalget Generelt for Ældre- og Sundhedsudvalget Ældre- og Sundhedsudvalget forventer samlet set merudgifter på 1,8 mio. kr. på udvalgets ressort i 2018, herunder merudgifter på 2,5 mio.

Læs mere

Mio. kr Køb af sygepleje og pleje 2,4 Lejetab ældreboliger 1,2 1,0 1,0 1,0 Fysioterapi, vederlagsfri 2,5 2,5 2,5 2,5

Mio. kr Køb af sygepleje og pleje 2,4 Lejetab ældreboliger 1,2 1,0 1,0 1,0 Fysioterapi, vederlagsfri 2,5 2,5 2,5 2,5 POLITIKOMRÅDE OMSORG Centerchefens bemærkninger Opfølgning på budgetforlig -219 Budgetforligstekst Vi bliver stadig flere ældre, og rigtig mange er fuldt ud i stand til at mestre egen tilværelse. For de

Læs mere

Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo december

Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo december Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo december Resumé Pleje og Omsorg og Sundhed har samlet set fået overført 1,2 mio. kr. i mindreforbrug fra regnskab 2016. Vi forventer et forbrug på i alt 338,5 mio.

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo august 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo august 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo august 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning - Ultimo august Forbrug pr. 31.8.2018 Korr. Budget inkl. overførsler Forventet regnskab Forventet restbudget Sundhedsudvalg 238,4 351,8

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. september 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning 0 Generelt

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Forbrug pr. Korr. Budget Forventet Forventet ØKV1 (mio. kr.) 31.3.2017 inkl. overførsler regnskab restbudget Sundhedsudvalg 102,0 449,3 449,4-0,2 Pleje

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2018 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et mindreforbrug på 1,7 mio. kr. mio. kr. I mindreforbruget er der forudsat en omplacering på 0,1 mio. kr. mellem

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme: Sundhed og forebyggelse

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme: Sundhed og forebyggelse SOCIAL OG SUNDHED Dato: 12. oktober 2016 Tlf. dir.: 4477 3428 E-mail: tgl@balk.dk Kontakt: Tina Gleerup Sagsid: 00.30.14-G01-10-16 Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme:

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts Drift, refusion og finansiering - Tillægsbevillinger

Budgetopfølgning pr. 31. marts Drift, refusion og finansiering - Tillægsbevillinger opfølgning pr. 31. marts - Drift, refusion og finansiering - 1.000 kr. Forventet regnskab Forbrug pr. 31. marts Korrigeret budget Forbrugsprocent Afvigelser (A) Heraf omplacering mellem udvalg/kto. 8 (B)

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.08.2012 SUNDHEDSUDVALGET Boligstøtte og pensioner 97.705 65.375 97.217-488 0 Sundhed 68.714 34.328 66.514-700 -1.500 Ældre- og handicapområdet 176.855 113.244 172.442-4.013-400

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D. 27.06 Politikområde: 07 Sundhed 1) Ændringer i budgettet DRIFT i 1.000 kr. - = mindreudgift og + = merudgift og frem vilget Budget 2014 til aktivitetsbestemt

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Social- og Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra sidste

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Social- og Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra sidste Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 pr. 31/3-2017 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af udgifter til udsatte Børn og Unge. tet dækker over de tre hovedområder, anbringelser, anbringelsesforebyggende indsatser og øvrige udgifter. Området er

Læs mere

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige 1. budgetopfølgning for budget 2019 d. 29.4.2019 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning 2019. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. kvartal 2019 samt

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. november 2018

Budgetkontrol pr. 1. november 2018 Budgetkontrol pr. 1. november 2018 Politikområde Børn og Unge i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 30/9 Forventet regnskab Afvigelse i 2018 Aktivitetsområder Anbringelser 114.523 94.507 129.000 14.477

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. maj 2019

Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Politikområde Finansiering Korrigeret budget * Forbrug 30/4 Forventet regnskab Afvigelse i 2019 1 Renter -581-754 1.270 1.851 2 Tilskud og udligning -1.407.000-459.401-1.416.322-9.322

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker tilbud til børn og unge med særlige behov. Budgettet dækker over tre hovedområder, anbringelser, forebyggende indsatser og øvrige udgifter. Området er hovedsagelig lovreguleret i

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 7.098

10 Social Service/Serviceudgifter 7.098 opfølgning pr. 30. juni Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 7.098 Egentlige tillægsbevillinger 7.100 Finansieret til/fra andre udvalg -2 10 Social Service/Serviceudgifter

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Sundhedsudvalget Korr. budget ekskl. Forventet regnskab Forventet restbudget ØKV 1 overførsler Sundhedsudvalg 428,8 428,7 0,1 Pleje og omsorg 199,3 203,1-3,8 Pleje

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo juli 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo juli 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo juli 2018 CPO og Sundhed Resume Pleje og Omsorg og Sundhed har i alt fået overført 0,4 mio. kr. i mindreforbrug fra regnskab 2017. Vi forventer et forbrug for i alt 364,6 mio.

Læs mere

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Budgetrevision 4 Oktober 2016 Holbæk Kommune Hele organisationen arbejder fortsat på at mindske forbruget med 35 mio.kr. og sikre, at der overføres omkring 64

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2014

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og udgiftsneutrale tillægsbevillinger 2014 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2014 Hele 1.000 kr. Område/ funktion Aktivitetsområde / omkostningssted

Læs mere

20 Servicecenter / Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger

20 Servicecenter / Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget - 4.000 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter - 2.500 Finansieret til/fra andre udvalg

Læs mere

Sundhedsudvalget. Forventet regnskab. Korr. budget inkl. overf. Afvigelse. Område. Ultimo

Sundhedsudvalget. Forventet regnskab. Korr. budget inkl. overf. Afvigelse. Område. Ultimo Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Ultimo November Ultimo December Afvigelse Ultimo december ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 203,7 196,6 201,3 203,6 206,1 210,3 6,6 Pleje

Læs mere

Den 7. Juli 2009 Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Den 7. Juli 2009 Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Den 7. Juli 2009 Specielle bemærkninger til budget 2010-2013 pr. politikområde Politikområde: Ældre I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2010-priser 2010 2011 2012 2013 Basisbudget fra sidste budgetlægning

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Oktober 2014 regnskab 2014 Tabel 1 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventninger INDTÆGTER -2.024,5-2.020,5-2.020,5

Læs mere