Zoom ind på sne og is Grønland marts 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Zoom ind på sne og is Grønland 8. 15. marts 2011"

Transkript

1 Zoom ind på sne og is Grønland marts 2011 Birgit og Karsten Jensen (Foto: Ulich/Air Greenland) Så blev det endelig tirsdag den 8. marts, hvor turen til Grønland starter. Har aldrig prøvet at noget kunne være så uvirkeligt når jeg tænkte på det, men nu er det nu. Afgang fra København kl med ankomst Kangerlussuaq det tager ikke ret lang tid at flyve til Grønland. Flyet fra Air Greenland letter fra Kastrup kl. 9.30, en halv time forsinket p. g. a. sygdom, og da vi flyver ind over Grønland, kan vi se toppe af isbjerge stikke op i gennem skyerne. Vi lander i Kangerlussuaq kl lokaltid (der er 4 timers tidsforskel), og vejret kalder vi, som er skiløbere, Kaiserwetter (blå himmel uden skyer) og Kl. 11 er der informationsmøde på vandrehjemmet Polar Lodge, hvor vi er indkvarteret de næste 2 dage. Kl er der tur til indlandsisen - så på med det varme tøj. Vi kører i bus 38 kilometer for at komme ud til Punkt 660 adgang til indlandsisen, og undervejs møder der os det ene fantastiske storslåede syn efter det andet. Det første vi kan se på afstand er Ørkendalen, som er en 12 km lang gletscher.

2 I starten af denne, ja tro det eller lad være, passerer vi en golfbane, som ligger på en gammel havbund, meget mærkeligt at forestille sig. Dernæst kommer vi forbi Ørkendalen (arktisk ørken), Sugar Loaf (bjerg), Vandfald, Sandflugtsdalen og Langesø, som er 10 kilometer lang, og så var vi ved selve reservatet, som ikke er tilgængeligt uden en nøgle til bommen. Så kom den næste gletsjer Russels Gletsjer, og selvom vi synes, vi havde set noget fantastisk på hele turen, så blev det bare endnu mere fantastisk jo længere vi kom mod indlandsisen. Fotografiapparaterne blev brugt i et væk, for neej se der og der, nej hvor er det flot derovre... (Foto: Ellen Schmidt/Grønlands Rejsebureau) Gletsjeren kan bedst beskrives som lyseblå/grønne marengstoppe. Vi kom også forbi nogle rester af 3 nedfaldne fly fra US Airforce, som var styrtet ned i Kl. ca nåede vi så målet, indlandsisen, og nu måtte vi ud og gå for der måtte/kunne bussen ikke køre. Hold da op, sikke et syn der mødte os, is som lignede og mærkedes som glas, og vi kunne kigge ind i det og et farvespekter, som er meget svært at beskrive. Igloer, som vi kravlede ind i - det var bare så fantastisk, sikke en start på en længe ventet ferie, og jeg må indrømme, at jeg blev meget bevæget over at kunne opleve dette fantastiske scenarie. Det var jo meningen, at vi skulle mødes med moskusokser og rensdyr, men det blev desværre kun til 5 rensdyr, da flyvevåbnet holdt øvelser, og jagten var gået ind på okserne, så derfor havde de gemt sig for os, lidt ærgerligt, men vi kunne åbenbart ikke få hele pakken.

3 Dagen blev afsluttet på Restaurant Roklubben, hvor vi fik serveret frikadeller af rensdyrkød og moskusokse med kartoffelsvitsede grøntsager (grønlandske), sovs og waldorfsalat, kaffe, te og chokolade. På turen derud så vi en enkelt blåræv løbe op af fjeldet, og da vi kørte hjem, så vi lidt nordlys. Selvom klokken kun var 20.30, sagde vi alle godnat og tak for en 4 timer ekstra lang og meget begivenhedsrig dag. Onsdag Vejret er igen Kaiserwetter og Kl Restaurant Roklubben Kl Nordlys tur Troede vi kunne sove længe efter den ekstra lange tirsdag, så vi aftalte at mødes til morgenmad kl. 8.30, men ingen af os kunne sove længe, så da klokken var lidt over 7, stod vi op, og kl kunne vi ikke vente længere med at spise morgenmad. Da der ikke er noget på programmet før end kl , går vi en lang tur ud i det blå ud mod Fossilsletten, eller er det Køkkenfjeldet, er ikke helt sikker, men vi er i hvert fald længere ude end vandrehjemmet Old Camp. Vi kan nu høre hundeglammen ovre fra fjeldet på den anden side af fjorden, eller måske er det bare den anden side af flypladsen. Det er meget svært at bedømme, desværre kan vi ikke se dem. Da vi ikke ville gå længere ud ad vejen, gik vi ud på fjeldet for at nyde udsigten over fjorden, og der fik Lennart øje på 2 rensdyr. Hjemme igen ved vandrehjemmet, spiser vi lidt frokost og til cappucino/kakaoen nogle dejlig store flødeboller, uhm de smagte rigtig dejligt. Så også lidt håndbold imens, men desværre tabte Danmark til Rusland. Det er underligt at sidde kl heroppe og se kl. 18 nyheder i Danmark. Det er nu gået hen og blevet overskyet, så gud ved om vi får set nordlys i aften? (Foto: Nordic Adventure)

4 Middagsmaden bestod af rensdyrgryde med løse ris og asier, som smagte rigtig godt. På vej hjem fra Roklubben talte vi med chaufføren om det blev til noget med nordlys, og han var meget fortrøstningsfuld og sagde, at månen allerede havde brændt meget af skydækket væk. Kl blev vi hentet af bussen og kørt ud til Tacan, hvor lygterne og motoren på bussen blev slukket, og vi kunne heldigvis ane nordlys på vej der ud, så ude i aftenkulden stod vi der i mørket og fulgte det bølge frem i en svag grønlig farve, et imponerende fænomen. Vi var efterhånden blevet godt gennemkolde alle sammen, så op i bussen også videre til Viden centeret, hvor vi fik fortalt om nordlys og indviet i hvordan grønlandsk kaffe blev lavet og smagte. Opskrift på grønlandsk kaffe: En del whiskey = den stærke mand en del kahlua = den søde kvinde en del kaffe = det store hav, flødeskum = isbjerge og til sidst en del brændt grand manier = nordlys, det var dejligt med noget varmt efter denne kolde oplevelse, og noget der varmt kan anbefales. Torsdag Vejret: og kaisserwetter I dag skal vi videre til Ilulissat, så kl.9.00 var der afgang fra vandrehjemmet Polar Lodge og indtjek af bagagen i lufthavnen i Kangerlussuaq, hvor vi skulle flyve kl Ventetiden brugte vi på en tur ud til museet for den nedlagte US base. Det var ok, jeg tror dog, at drengene (Lennart og Karsten) godt kunne have brugt meget længere tid, men så må de spare sammen til en sommertur, hvor museet er meget længere åbent. Kl lettede det lille 4 motorers fly (dash7) mod Ilulissat, hvor vi havde en pragtfuld udsigt over is bjergtinder samt vand. Landing kl i et voldsomt blæsevejr og Vi blev hentet i bus fra Hotel Arctic, hvor vi skal bo resten af ferien. Hotellet ligger helt ud til isfjorden, hvor vi har den skønneste udsigt til en hel del isbjerge og Ilulissat by, hvor der er ca. 1 km ind til. Kl Informationsmøde Kl Byrundtur i bidende kulde. Så bl.a. Knud Rasmussens Museum og figur af Jørgen Brønlund. Kl Velkomstmiddag bestående af: Stegte kammuslinger blegselleri sellerimos ingefærskum, dernæst svinefilet bacon dampet kinakål aspargeskartofler, og vi sluttede af med kaffe og te. Meget speciel menu, men absolut spiseligt. Fredag Vejret: Har desværre ikke fundet termometret endnu, men det er meget blæsende og overskyet. Kl Hundeslædekørsel Lennart var oppe ved 4 tiden og så det smukkeste nordlys så han bare måtte vække Anita, men synes ikke han ville vække os, det kunne han nu godt have gjort. Vi har det forhåbentligt til gode til en anden gang og kan jo også bare se det derhjemme på filmen.

5 Efter en meget fin morgenbuffet går turen kl ind til World of Greenland kontoret, hvor turene starter fra og der hvor vi lejer sælskindstøj til den 5 timer og ca. 40 kilometer lange slædetur, som starter kl til isfjorden Nalluarsuk. (Foto: Ulich/Air Greenland) Godt pakket ind bliver vi kørt ud til hundeslæderne og hver tildelt en slædefører, og så går det over stok og sten. Vi kører over Store Akinnaq og nyder udsigten ved Nalluarsuk, hvor vi kan se ud til den store bræ, hold da op sikke en storslået oplevelse, klipper, sne, is og hav op og ned. Det var bare om at holde godt fast og et par gange gik det så meget nedad, at hundene kom om bag slæden for at holde igen på farten, og selvom det indimellem er svært at se ud af brillerne, da de dugger til, bliver jeg også på denne tur bevæget og taknemmelig over at få denne oplevelse. Kort sagt, naturen er så storslået og barsk!! Kl. 18 på vej til Cafe Ferdinand på hotellet finder vi et termometer, som viser Tjeneren fortæller derefter, at med den såkaldte chillfactor har det været -39 0, så nu forstod vi bedre, at det indimellem var svært at holde tæer og fingre varme samt at slædeføreren var meget opmærksom på om vi havde det ok og ikke fik forfrysninger på de meget små åbninger i ansigtet. Desværre havde jeg ikke taget min halsedisse op over næse og kindben så jeg blev lidt ramt, men heldigvis er det ikke noget, der gør ondt.

6 Vi spiste en dejlig pastaret med torsk, laks, kammuslinger, rejer, grønne asparges, cherrytomater, peberfrugt, hakket persille og flødesovs og dertil et glas øl, en rigtig lækker ret. Klokken er nu 21.35, og selvom vi ikke har været fysisk aktive kalder sengen på mig, og den er allerede hoppet op på ryggen af hr. Jensen, som sover. Lørdag Vejret: så det er jo ikke så galt, ser lidt mere roligt ud, men sigtbarheden er ikke god. I dag skulle vi have været på sejltur til Oqaatsut i Diskobugten, men den blev desværre aflyst, da der er meget dårlig sigtbarhed og det sner, ærgerligt ærgerligt. Vi tager ind til byen og går rundt og oser lidt, får nogle ideer til hvad vi kan have med hjem som minde om vores Grønlandstur, og kl mødes vi med Britt og Charlotte, 2 friske piger, som er med på samme rejse som os, på Hotel Icefjord og spiser en let frokost, rejemad til 5 af os og en hjemmelavet burger til Karsten. Anita, Britt og Charlotte tager en taxi hjem til hotellet og Lennart, Karsten og jeg spadserer hjem, da vi har lyst til at få rørt vores ben yderligere. Vejret ser nu også ud til at klare op, det var fantastisk at følge, nu kunne vi se fjorden, og ind over land prøvede solen at bryde igennem, samtidig med at himlen ude over fjorden var blysort, ca. hvert 5. minut ændrede lyset sig. Kl havde vi aftale med pigerne at spise sammen på restaurant Marmartut. Jeg fik hvalcarpaccio, som smagte dejligt og et glas hvidvin, de andre spiste rensdyrret med kartoffelmos det var ikke den største succes og en Sæløl. Til dessert fik vi æblekage med sortebær og flødeskum, uhm det var godt. En rigtig hyggelig dag er slut, og så krydser vi fingre for, at sejlturene bliver gennemført i morgen søndag. Søndag Vejret: -25 grader overskyet, men klart. Kl Sejltur til Oqaatsut og mellem isfjeldene. Står op kl og ser, at hele havneløbet er helt fyldt op med små isbjerge, og Karsten er helt sikker på, vi heller ikke kan komme ud at sejle i dag, men som tjeneren på Hotel Icefjord fortalte i går, ændrer forholdene sig rigtig meget i løbet at ganske kort tid, så da vi er færdige med morgenmaden kl. 9.00, ser det heldigvis helt anderledes ud, og nu er isbjergene spredt så der sagtens kan sejles, puha, det havde ikke været til at bære, hvis turen også var blevet aflyst i dag. Kl bliver vi hentet af bussen på hotellet og kørt ned til skibet i havnen. Straks derefter sejler vi ud i det isfyldte farvand, ud til isfjorden hvor isbjergene bliver større og større, flottere og flottere. Der bliver knipset løs på alle kameraerne, for tænk hvis nu dette isbjerg er det flotteste! Det er jo det smarte med nutidens digitale kameraer, billederne kan jo bare blive slettet igen. I isfjorden lever der fisk, og hvor der er fisk er der sæler, og hvor der er sæler er der hvaler. Hvid is som isbjergene er af, er stærkt lyseblå, fordi isen har været tøet og er blevet iltet, og der hvor der er en endnu stærkere blå streg nedad, har smeltevandet løbet. Disse isbjerge er ca år gamle, har 1/8 over vandet og 7/8 under.

7 (Foto: Ellen Schmidt/Grønlands Rejsebureau) Efter rundturen ud i isfjorden sætter vi kurs mod bygden Rodebay/Oqaatsut, som ligger ca. 15 km fra Ilulissat. Rodebay var gennem flere århundreder tilholdssted for hollandske hvalfangere, og den dag i dag trækkes der jævnligt hvaler på land i denne gamle bygd. I dag har bygden ca. 45 indbyggere og egen skole, kirke, købmand og endda en lille restaurant H8, som er den gamle kolonibygning, hvor vi indtager en fin frokost, som består af gratineret hellefisk, hvalkød, røget torskelever, blåmuslinger, kogt torsk, røget ørred, røget hellefisk, pil selv rejer, rejer, hval og sælspæk samt en lille laksefisk, som vi ikke lige husker navnet på. Det var rigtig sjovt at smage disse grønlandske specialiteter selvom de ikke smagte lige godt alle sammen. Vi sluttede af med kaffe/te og dejlig hjemmebagt kage. Værtsparret i denne restaurant var fra Tyskland og havde boet her i 14 år, og da manden talte dansk med accent, troede vi faktisk, at han var nordmand. Vi købte en lille hundeslæde og en sæl i fedtsten, så vi har et minde om vores grønlandstur med hjem. Kl. 16 er vi hjemme igen i Ilulissat, med endnu en fantastik oplevelse i rygsækken og foreviget af vore kameraer. Og så i dag blev jeg meget bevæget over at få denne kæmpe oplevelse. Mandag Vejret: -25 grader og snestorm Kl Vandring til bopladsen Sermermiut Kl Afskedmiddag

8 Lennart er meget stolt her til morgen for det er lykkedes ham at få en forfrysning mere, så nu har han 2 små. Han satser på at overgå mine 2, som er lidt større, som jeg fik på hundeslædeturen. Turen er indtil videre udsat, og umiddelbart tror vi ikke den bliver gennemført, da der ikke er nogen opklaring at spore. Der er et hold læger, som skulle være fløjet hjem her til formiddag, men vejen til lufthavnen er spærret, og det sidste jeg hørte var, at de tidligst kommer af sted i morgen. Spændende! Det er jo så der, at vi også skal rejse hjem. Da vi gerne vil ind i byen og handle lidt, takker vi nej til vandreturen, som først bliver gennemført kl , så vi tager det varme tøj på og vandrer ind til centrum, først til World of Greenland, hvor Karsten køber et grønlandsmærke til jakken, og jeg investerer i en sælskinshue og en broche ligeledes i sælskind. Da vi gerne vil se på grønlandske smykker, spørger vi et dansk ægtepar om hvor Knud P. ligger, men da de hører om vort ærinde, fører hun os hen til nogle kunstnere ikke langt fra hvor vi stod. Hold da op, sikke en overraskelse, der sad 6 meget venlige kunstnere, som hver især bød os velkommen i deres lokaler, hvor luften var tung af slibestøv fra de forskellige materialer, som bl. a. var rensdyrgevir, moskusoksebrask, hvalbarde, hvidhvaltænder og deslige. Karl Petersen, som en af dem hed, viste mig bl.a. en hæklenål, som var lavet af en tand fra en hvidhval, hold da op hvor var den flot, den var vel omkring 20 cm lang, og der var en masse forskellige udskæringer. Jeg måtte bare købe en halskæde med en kugle af pandebrask fra moskusokse, en klo fra sælen som et vedhæng og en som en broche. Anita fik lavet en fingerring i rensdyrgevir med moskusokse brask ovenpå og købte også en kugle af pandebrask og en sæl klo. Lennart skal jo altid være lidt for sig selv, så han har bestilt en Ulo, som vil blive sendt til ham inden for ca. 2 måneder. Turen gik så videre til Knud P. hvor Lennart købte sig en lækker ny jakke, og vi sluttede af i Glacier, hvor Anita og Lennart købte en barselsgave til Sigurd samt en sæl. Vel hjemme igen på vores dejlige Hotel Artic, drikker vi varm kakao og spiser kage foran pejsen og falder i snak med restaurationschefen som vi spørger om tidspunktet for afskedsmiddagen. Vi prøver at udfritte ham om hvad menuen består af, men det kan/vil han ikke svare på, men vi undlader så ikke at fortælle, at vi godt kunne tænke os noget moskusoksekød, så nu må vi jo se. Vi går nu hver til sit og prøver at få pakket lidt ned, da vi jo skal hjem i morgen. Kl mødes vi så i restauranten og tjeneren kommer og fortæller hvad menuen består af, så vi kan bestille drikkevarer dertil. Forret: paneret hellefisk, lakseterrin, ærteskum, bladselleri og blomkålspure, uhm hvor det smagte. Hovedret: paneret moskusokseskank moskusoksefilet grønne asparges perleløg kartoffelkroket samt en meget kraftig sauce, hold da op hvor var det lækkert, lige hvad vi havde ønsket os Dessert: mazarin kage med sortbær- lagt oven på noget vaniljecreme - is med marengs lagt oven på kagen, sikke et pragtfuldt måltid, hvor der også var te og kaffe.

9 Efter denne pragtfulde menu, havde Restaurantchefen vist sporet, at vi var klar til en grønlandsk kaffe, hvis han kom med et godt tilbud, kr.100 og normalpris er kr. 145, så vi fik hele showet at se igen, ligesom i Kangerlussuaq da vi var på Nordlys tur også denne gang smagte den rigtig godt. Tirsdag Vejret: -22 grader og meget blæsende Afrejse fra Ilulissat kl.9.40 ankomst Kangerlussuaq kl Afrejse fra Kangerlussuaq kl ankomst København kl Så er vi nået til dagen, hvor vi skal rejse hjem. Vejret er ikke så godt. Vi tjekker bagagen ind på hotellet og har nu god tid til at spise vores sidste morgenmåltid på Hotel Arctic, og bussen kører kl Der er ikke så meget turbulens i luften som da vi ankom i torsdag. Kl lander vi i Kangerlussuaq i dejligt solskinsvejr og -18 grader. Vi går en lille tur hen til hotellet for at se på skiltet med afstandene til de forskellige hovedstæder i Europa og en tur i supermarkedet, så vi kan få en stor flødebolle som afslutning på en helt fantastisk ferie. Tilbage i transithallen får vi lige handlet lidt toldfrie vare og taget lidt af det varme tøj af inden der bliver kaldt til sikkerhedstjek. Vi bliver en halv time forsinket, da vi skal vente på et af indenrigsflyene. Klokken er da vi stopper ved gaten efter en meget behagelig flyvetur med Air Greenland.

Indlandsis, UNESCO Verdensarv, bygd og aktiv gletsjer

Indlandsis, UNESCO Verdensarv, bygd og aktiv gletsjer Indlandsis, UNESCO Verdensarv, bygd og aktiv gletsjer Camp Ice Cap, Ilulissat Isfjord (UNESCO), Ilimanaq Lodge og Glacier Lodge Eqi. Det ene sted er smukkere end det andet. Oplev en intens, uforglemmelig

Læs mere

Ilulissat og Ilimanaq

Ilulissat og Ilimanaq Ilulissat og Ilimanaq At vågne op med direkte udsigt til Diskobugten er i sig selv en wauw oplevelse - og så ovenikøbet opleve hvaler! Det er næsten surrealistisk og man tror dårligt sine egne øjne. Varighed:

Læs mere

5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg

5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg 5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg Isbjerge, nordlys, bygdebesøg og hundeslæde Det er sammen med meget andet, hvad der kan opleves på turen.

Læs mere

Introduktion. Grønland. Ilulissat Isbjergenes holdeplads

Introduktion. Grønland. Ilulissat Isbjergenes holdeplads Introduktion På opfordring og i samarbejde med Albatros Travel arrangerer IPA Vordingborg igen i 2012 oplevelses/kultur/- naturrejse til Grønland. Turen er for IPA medlemmer med familie og evt. bekendte.

Læs mere

Forår og midnatssol i Grønland

Forår og midnatssol i Grønland Forår og midnatssol i Grønland Behovet for søvn er mindre, energien højere og synet af solen, som aldring går ned, varmer langt ind i sjælen. Og når rejsen er slut, kan du blære dig med at have stået på

Læs mere

Efterår og nordlys i Grønland

Efterår og nordlys i Grønland Efterår og nordlys i Grønland Du kan ikke undgå at blive fascineret af nordlyset. Du kigger op, indtil du får ondt i nakken. Når himlen fyldes med grønne, gule og lilla farver og det bølger og blafrer

Læs mere

13 DAGE SPECIALTUR TIL GRØNLAND MED NATURFOTOGRAF LARS GEJL

13 DAGE SPECIALTUR TIL GRØNLAND MED NATURFOTOGRAF LARS GEJL 13 DAGE SPECIALTUR TIL GRØNLAND MED NATURFOTOGRAF LARS GEJL På denne særafgang til Grønland er der mulighed for at opleve nogle af de mest spændende og spektakulære områder på den grønlandske vestkyst.

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Unik rundrejse i Diskobugten

Unik rundrejse i Diskobugten Unik rundrejse i Diskobugten Tag på en enestående rejse, hvor du oplever den nye Ilimanaq Lodge ved bygden Ilimanaq og den efterspurgte Glacier Lodge Eqi i ødemarken. Omdrejningspunktet er den verdensberømte

Læs mere

Tur 1508, Kultur og Isbjerge - oplev Nuuk, Kystskib til Jakobshavn samt Diskobugten 10 dage/9 nætter

Tur 1508, Kultur og Isbjerge - oplev Nuuk, Kystskib til Jakobshavn samt Diskobugten 10 dage/9 nætter Tur 1508, Kultur og Isbjerge - oplev Nuuk, Kystskib til Jakobshavn samt Diskobugten 10 dage/9 nætter Kombiner et ophold i den grønlandske hovedstad, Godthåb/Nuuk, med en smuk sejltur op langs kysten, inkl.

Læs mere

Diskoøen, isbjerge og Eqi Gletsjer

Diskoøen, isbjerge og Eqi Gletsjer Diskoøen, isbjerge og Eqi Gletsjer Kom tæt på is i alle afskygninger. Rundrejsen begynder i smukke Qeqertarsuaq - det eneste sted i Grønland, hvor det er muligt at køre på hundeslæde om sommeren. Varighed:

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Skiekspedition på indlandsisen

Skiekspedition på indlandsisen Skiekspedition på indlandsisen Indhold... 3 Turens højdepunkter... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Narsarsuaq og bygden Qassiarsuk... 5 Dag 2. Qaleralik-fjorden...

Læs mere

2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland

2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland 2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland Indhold i Sydgrønland... 3 Turens højdepunkter:... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Narsarsuaq og byen Narsaq... 5 Dag

Læs mere

Familieeventyr i Grønland

Familieeventyr i Grønland Familieeventyr i Grønland Tag 4 dage ud af kalenderen og saml din familie til en unik og uforglemmelig oplevelse i Grønland ved kanten af Indlandsisen. Kun 4,5 timers flyvning fra København kan I begynde

Læs mere

Moskusoksejagt på Grønland

Moskusoksejagt på Grønland Moskusoksejagt på Grønland Få steder i verden oplever man så uberørt natur, så enorme mennesketomme vidder og så kold og klar luft som på en vinterjagt helt inde ved indlandsisen. Og så kan det opleves

Læs mere

Hundeslædeeventyr i Grønland - i samarbejde med National Geographic Channel og YouSee

Hundeslædeeventyr i Grønland - i samarbejde med National Geographic Channel og YouSee Det ultimative slædeeventyr i Grønland for 2 personer. Værdi: 79.900,- Hundeslædeeventyr i Grønland National Geographic Channel og YouSee Hundene fornemmer hurtigt, at de skal på arbejde. De ryster den

Læs mere

Familieeventyr i Grønland

Familieeventyr i Grønland Tag 4 dage ud af kalenderen og saml din familie til en unik og uforglemmelig oplevelse i Grønland ved kanten af Indlandsisen. Kun 4,5 timers flyvning fra København kan I begynde oplevelserne med det samme,

Læs mere

Isen lå og ventede på os. Allerede dagen efter ankomsten tog vi afsted ud til bygden, Ikerasak.

Isen lå og ventede på os. Allerede dagen efter ankomsten tog vi afsted ud til bygden, Ikerasak. Torshavn 6 juni 2007-06-10 Til Nordplus Junior. Tak for jeres tilskud til vores studietur til Uummannaq. Vi er vel tilbage på Færøerne efter en uforglemmelig tur til Uummannaq. Vores kontaktpersoner i

Læs mere

8-dags rundrejse i Sydgrønland

8-dags rundrejse i Sydgrønland 8-dags rundrejse i Sydgrønland Indhold... 3 Turens højdepunkter:... 3 Sværhedsgrad:... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Narsarsuaq - Qassiarsuk.... 5 Dag 2. Byen Narsaq og Qaleralik-lejren...

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Grønland - mødet ved kanten af indlandsisen

Grønland - mødet ved kanten af indlandsisen CWT MEETINGS & EVENTS Grønland - mødet ved kanten af indlandsisen Verden er fuld af skønne hoteller og restauranter med fine Michelin-stjerner og hippe kokke, der forkæler deltagerne under konferencen

Læs mere

Sommerferie 2014 Den August

Sommerferie 2014 Den August Sommerferie 2014 Den 19-21 August Rollatorbanden på Skagen En lille fortælling, om vores ferie Af Ester og Hanne Tirsdag den 19. august skulle vi, Ragnhild, Ketty, Elly og Krista, endelig på sommerferie

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016

Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016 Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016 Fredag d. 14. okt. 2016. Rejsedag Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor mødtes ved bussen ved Treenighedskirken kl.

Læs mere

Oplev sol, sommer og masser af is i Grønlands to mest populære byer

Oplev sol, sommer og masser af is i Grønlands to mest populære byer Oplev sol, sommer og masser af is i Grønlands to mest populære byer Kom tæt på Indlandsisen i Kangerlussuaq og det helt specielle tundralandskab og fortsæt rejsen til Diskobugtens hjerte, byen Ilulissat,

Læs mere

Delegationsrejsen 2014

Delegationsrejsen 2014 Delegationsrejsen 2014 Erhvervsliv mødes i Grønland Delegationsrejse med Arctic Business Network Så er programmet klar for forårets store delegationsrejse til Grønland et stærkt tilbud til alle med interesse

Læs mere

5 dage med vandring på is

5 dage med vandring på is 5 dage med vandring på is Indhold... 3 Turens højdepunkter... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 2. Udsigt over indlandsisen... 6 Dag 3. Gletsjer-kanterne og vandring på

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Narsaq maj 2011. Narsaq i billeder. Tirsdag 3. maj Mellemlanding i Sønder Strømfjord

Narsaq maj 2011. Narsaq i billeder. Tirsdag 3. maj Mellemlanding i Sønder Strømfjord Narsaq i billeder Tirsdag 3. maj Mellemlanding i Sønder Strømfjord Vi tager fra Kastrup tirsdag 3. maj kl. 9.00 mod Narsaq med mellemlanding i Sønder Strømfjord og Narsarsuaq. Kl. 17 lokal tid er vi indkvarteret

Læs mere

Benediktes dagbog. 23/01-2016 Der er noget uvirkeligt ved at se palmetræer, på samme måde som det er uvirkeligt at blive vækket af nogle andre fugle.

Benediktes dagbog. 23/01-2016 Der er noget uvirkeligt ved at se palmetræer, på samme måde som det er uvirkeligt at blive vækket af nogle andre fugle. Benediktes dagbog Australien var to fantastiske måneder. Jeg oplevede så meget også bare i de små ting at jeg hver aften var helt smadret når jeg gik i seng. Før jeg tog afsted kaldte folk det en oplevelse

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

2 uger med vandring Indhold

2 uger med vandring Indhold Indhold... 3 Turens højdepunkter... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Lejren i Qaleralik.... 5 Dag 2. Udsigt over indlandsisen... 6 Dag 3. Gletsjer-kanterne og vandring

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Nuuk og Ilulissat. Varighed: 16 dage Pris fra: DKK Sværhedsgrad: 1

Nuuk og Ilulissat. Varighed: 16 dage Pris fra: DKK Sværhedsgrad: 1 Nuuk og Ilulissat Se Grønlands hovedstad Nuuk, sejl op langs vestkysten med det dejlige kystskib og oplev en af verdens smukkeste indsejlinger blandt de enorme isbjerge ved Ilulissat Isfjord. Varighed:

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser)

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser) Dagsprogram Lørdag 19.9. Afgang København kl. 14.30. Efter mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Dalaman kl. 21.25 (måltider er ikke inkluderet på flyene). Transfer fra lufthavnen i Dalaman til pensionen

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins...

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... LØRDAG 9.JULI skrevet af Allan Rasmussen Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... Tidligt op og med flyveren til Hobart på Tasmanien. Vi

Læs mere

Dagbog - Kinaturen. Indledning

Dagbog - Kinaturen. Indledning Dagbog - Kinaturen Indledning En dag i juni, fik far en mail fra Badminton Danmark. Der stod, at jeg havde vundet en tur til China Open, sammen med 9 andre spillere fra Danmark. Jeg vandt ved lodtrækning,

Læs mere

Afslapning og hårdt arbejde

Afslapning og hårdt arbejde Afslapning og hårdt arbejde Lørdag var en temmelig stille dag for mig, da jeg ikke var helt på toppen, og da vejret mildest sagt var noget møg. Derfor var det eneste jeg rigtig fik bedrevet en del timer

Læs mere

1 uge med hiking på is og kajak i Sydgrønland

1 uge med hiking på is og kajak i Sydgrønland 1 uge med hiking på is og kajak i Sydgrønland Indhold i Sydgrønland... 3 Turens højdepunkter:... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Narsarsuaq og byen Narsaq... 5 Dag

Læs mere

VELKOMMEN TIL WINNIE.

VELKOMMEN TIL WINNIE. FEBRUAR 2014 Simon fyldte d. 9. feb. 20 år. Han inviterede derfor sin familie til pålægskagemand. Efter maden havde Simon besluttet, at de alle skulle i Bowl N Fun og bowle en time. Kenn havde fødselsdag

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig.

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Søndag d. 15.02.09 Den blå bus kørte fra Limfjordsskolen kl. 1500, med Maja, Anne,

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 Dagbog fra Tyrkiet Søndag d. 13. jan. mandag d. 14. jan. 2008 Vi mødtes oppe på Limfjordsskolen kl. 18 og gjorde os klar til at tage med svømmebussen, som kørte os til

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

i midnatssolens skær

i midnatssolens skær Grønland sommer i midnatssolens skær Oplev alle højdepunkterne i det smukke Vestgrønland: Indlandsisen, bygdebesøg, isfjelde i midnatssolen og meget mere. Se Diskobugten i midnatssolens skær! Vi tager

Læs mere

Her er Sunny, og her er Solvej. Det er weekend. Solen har gemt sig bag mørke skyer. Sunny og Solvej keder sig. Hvad laver du, når det regner?

Her er Sunny, og her er Solvej. Det er weekend. Solen har gemt sig bag mørke skyer. Sunny og Solvej keder sig. Hvad laver du, når det regner? Denne bog tilhører Øv, der er ikke noget at lave, når det regner hele tiden, piver Sunny. Solvej er enig. Det er så kedeligt, at vi bliver nødt til at finde på noget, fortsætter hun. Her er Sunny, og her

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Ingeniørpraktik B5IPR1- Grønland

Ingeniørpraktik B5IPR1- Grønland Ingeniørpraktik B5IPR1- Grønland Christian A. Nygaard Permagreen Grønland A/S - Sisimiut 30. juli 20. december 2012 Motivation Da jeg på 4. semester begyndte min søgning efter en praktikplads, var jeg

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Middelfart Pensionistforening

Middelfart Pensionistforening Middelfart Pensionistforening Program udsendt november 2018 næste program februar 2019. Bestyrelsen træffes i Østergades Forsamlingshus hver onsdag fra kl. 14.00 15.00. I december dog kun 5. og 12. Den

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste Sommerferie 2015 At tage på ferie i egen båd er slet ikke så besværligt som man skulle tro. Der er nogle ting der skal være i orden. Jeg skulle have kanalskipper bevis det fik jeg gennem Danske tursejlere

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

NYHEDSBREV OPALEN APRIL 2014

NYHEDSBREV OPALEN APRIL 2014 NYHEDSBREV OPALEN APRIL 2014 Så er vi tilbage med nyhedsbrev fra Opalen. Foråret er indtruffet og vi glæder os over at temperaturene stiger og vi kan lave flere udendøres aktiviteter! Vi har investeret

Læs mere

Så er jeg kommet hjem fra en oplevelsesrig praktik i Aasiaat - Grønland.

Så er jeg kommet hjem fra en oplevelsesrig praktik i Aasiaat - Grønland. Så er jeg kommet hjem fra en oplevelsesrig praktik i Aasiaat - Grønland. Udover arbejdet på alderdomshjemmet lavede jeg en masse ting i fritiden. Øen der er 8x3 km storhvor der der tit meget stille, men

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

Spændende tur med gammelt veterantog. Fortalt af Nicklas & Esben med hjælp fra morfar Poul.

Spændende tur med gammelt veterantog. Fortalt af Nicklas & Esben med hjælp fra morfar Poul. Spændende tur med gammelt veterantog. Fortalt af Nicklas & Esben med hjælp fra morfar Poul. Torsdag 2. august havde vi besluttet at vi skulle ud at køre i veterantog. Nicklas, Esben, mor, Jan, Pia, morfar

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER GRØNLANDSREJSEN oktober Introduktion Denne informationsfolder er udarbejdet til deltagerne i Grønlandsrejsen 2018.

INFORMATIONSFOLDER GRØNLANDSREJSEN oktober Introduktion Denne informationsfolder er udarbejdet til deltagerne i Grønlandsrejsen 2018. GRØNLANDSREJSEN 2018 INFORMATIONSFOLDER 27. oktober 2017 Introduktion Denne informationsfolder er udarbejdet til deltagerne i Grønlandsrejsen 2018. Grønlandsrejsen 2018 starter d. 1. august, herefter venter

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 1 Turen foregik i dagene 28. maj til og med 1. juni. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested, og Nancy Viborg var kontaktperson, og den blev

Læs mere

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar Amors tjener Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM Efter en ide af Shahbaz Sarwar Benjamin Dahlerup (2013) Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kultur rejse til Budapest

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kultur rejse til Budapest Vi gentager succesen for 4. gang Ta med på en uforglemmelig tennis- og kultur rejse til Budapest Udrejse 30. maj hjemrejse 6. juni 2017 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

Naturlinjen - Limfjordsskolen Aleksander, Morten, Jonas, Lonni, Nicoline, Mads, Janni, Christian, Pia, Mette O, Renè & Birgitte

Naturlinjen - Limfjordsskolen Aleksander, Morten, Jonas, Lonni, Nicoline, Mads, Janni, Christian, Pia, Mette O, Renè & Birgitte Naturlinjen - Limfjordsskolen Aleksander, Morten, Jonas, Lonni, Nicoline, Mads, Janni, Christian, Pia, Mette O, Renè & Birgitte 1 Fredag. 9.5.2014 Endelig blev det fredag hvor vi skulle på studietur til

Læs mere

Den jødiske bydel og shopping

Den jødiske bydel og shopping Den jødiske bydel og shopping Lørdag stod den på den jødiske bydel Kazimierz. Vi havde diskuteret om vi skulle have været taget til Auschwitz for at opleve den del, men efter lidt læsning på nettet fandt

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere