Zoom ind på sne og is Grønland marts 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Zoom ind på sne og is Grønland 8. 15. marts 2011"

Transkript

1 Zoom ind på sne og is Grønland marts 2011 Birgit og Karsten Jensen (Foto: Ulich/Air Greenland) Så blev det endelig tirsdag den 8. marts, hvor turen til Grønland starter. Har aldrig prøvet at noget kunne være så uvirkeligt når jeg tænkte på det, men nu er det nu. Afgang fra København kl med ankomst Kangerlussuaq det tager ikke ret lang tid at flyve til Grønland. Flyet fra Air Greenland letter fra Kastrup kl. 9.30, en halv time forsinket p. g. a. sygdom, og da vi flyver ind over Grønland, kan vi se toppe af isbjerge stikke op i gennem skyerne. Vi lander i Kangerlussuaq kl lokaltid (der er 4 timers tidsforskel), og vejret kalder vi, som er skiløbere, Kaiserwetter (blå himmel uden skyer) og Kl. 11 er der informationsmøde på vandrehjemmet Polar Lodge, hvor vi er indkvarteret de næste 2 dage. Kl er der tur til indlandsisen - så på med det varme tøj. Vi kører i bus 38 kilometer for at komme ud til Punkt 660 adgang til indlandsisen, og undervejs møder der os det ene fantastiske storslåede syn efter det andet. Det første vi kan se på afstand er Ørkendalen, som er en 12 km lang gletscher.

2 I starten af denne, ja tro det eller lad være, passerer vi en golfbane, som ligger på en gammel havbund, meget mærkeligt at forestille sig. Dernæst kommer vi forbi Ørkendalen (arktisk ørken), Sugar Loaf (bjerg), Vandfald, Sandflugtsdalen og Langesø, som er 10 kilometer lang, og så var vi ved selve reservatet, som ikke er tilgængeligt uden en nøgle til bommen. Så kom den næste gletsjer Russels Gletsjer, og selvom vi synes, vi havde set noget fantastisk på hele turen, så blev det bare endnu mere fantastisk jo længere vi kom mod indlandsisen. Fotografiapparaterne blev brugt i et væk, for neej se der og der, nej hvor er det flot derovre... (Foto: Ellen Schmidt/Grønlands Rejsebureau) Gletsjeren kan bedst beskrives som lyseblå/grønne marengstoppe. Vi kom også forbi nogle rester af 3 nedfaldne fly fra US Airforce, som var styrtet ned i Kl. ca nåede vi så målet, indlandsisen, og nu måtte vi ud og gå for der måtte/kunne bussen ikke køre. Hold da op, sikke et syn der mødte os, is som lignede og mærkedes som glas, og vi kunne kigge ind i det og et farvespekter, som er meget svært at beskrive. Igloer, som vi kravlede ind i - det var bare så fantastisk, sikke en start på en længe ventet ferie, og jeg må indrømme, at jeg blev meget bevæget over at kunne opleve dette fantastiske scenarie. Det var jo meningen, at vi skulle mødes med moskusokser og rensdyr, men det blev desværre kun til 5 rensdyr, da flyvevåbnet holdt øvelser, og jagten var gået ind på okserne, så derfor havde de gemt sig for os, lidt ærgerligt, men vi kunne åbenbart ikke få hele pakken.

3 Dagen blev afsluttet på Restaurant Roklubben, hvor vi fik serveret frikadeller af rensdyrkød og moskusokse med kartoffelsvitsede grøntsager (grønlandske), sovs og waldorfsalat, kaffe, te og chokolade. På turen derud så vi en enkelt blåræv løbe op af fjeldet, og da vi kørte hjem, så vi lidt nordlys. Selvom klokken kun var 20.30, sagde vi alle godnat og tak for en 4 timer ekstra lang og meget begivenhedsrig dag. Onsdag Vejret er igen Kaiserwetter og Kl Restaurant Roklubben Kl Nordlys tur Troede vi kunne sove længe efter den ekstra lange tirsdag, så vi aftalte at mødes til morgenmad kl. 8.30, men ingen af os kunne sove længe, så da klokken var lidt over 7, stod vi op, og kl kunne vi ikke vente længere med at spise morgenmad. Da der ikke er noget på programmet før end kl , går vi en lang tur ud i det blå ud mod Fossilsletten, eller er det Køkkenfjeldet, er ikke helt sikker, men vi er i hvert fald længere ude end vandrehjemmet Old Camp. Vi kan nu høre hundeglammen ovre fra fjeldet på den anden side af fjorden, eller måske er det bare den anden side af flypladsen. Det er meget svært at bedømme, desværre kan vi ikke se dem. Da vi ikke ville gå længere ud ad vejen, gik vi ud på fjeldet for at nyde udsigten over fjorden, og der fik Lennart øje på 2 rensdyr. Hjemme igen ved vandrehjemmet, spiser vi lidt frokost og til cappucino/kakaoen nogle dejlig store flødeboller, uhm de smagte rigtig dejligt. Så også lidt håndbold imens, men desværre tabte Danmark til Rusland. Det er underligt at sidde kl heroppe og se kl. 18 nyheder i Danmark. Det er nu gået hen og blevet overskyet, så gud ved om vi får set nordlys i aften? (Foto: Nordic Adventure)

4 Middagsmaden bestod af rensdyrgryde med løse ris og asier, som smagte rigtig godt. På vej hjem fra Roklubben talte vi med chaufføren om det blev til noget med nordlys, og han var meget fortrøstningsfuld og sagde, at månen allerede havde brændt meget af skydækket væk. Kl blev vi hentet af bussen og kørt ud til Tacan, hvor lygterne og motoren på bussen blev slukket, og vi kunne heldigvis ane nordlys på vej der ud, så ude i aftenkulden stod vi der i mørket og fulgte det bølge frem i en svag grønlig farve, et imponerende fænomen. Vi var efterhånden blevet godt gennemkolde alle sammen, så op i bussen også videre til Viden centeret, hvor vi fik fortalt om nordlys og indviet i hvordan grønlandsk kaffe blev lavet og smagte. Opskrift på grønlandsk kaffe: En del whiskey = den stærke mand en del kahlua = den søde kvinde en del kaffe = det store hav, flødeskum = isbjerge og til sidst en del brændt grand manier = nordlys, det var dejligt med noget varmt efter denne kolde oplevelse, og noget der varmt kan anbefales. Torsdag Vejret: og kaisserwetter I dag skal vi videre til Ilulissat, så kl.9.00 var der afgang fra vandrehjemmet Polar Lodge og indtjek af bagagen i lufthavnen i Kangerlussuaq, hvor vi skulle flyve kl Ventetiden brugte vi på en tur ud til museet for den nedlagte US base. Det var ok, jeg tror dog, at drengene (Lennart og Karsten) godt kunne have brugt meget længere tid, men så må de spare sammen til en sommertur, hvor museet er meget længere åbent. Kl lettede det lille 4 motorers fly (dash7) mod Ilulissat, hvor vi havde en pragtfuld udsigt over is bjergtinder samt vand. Landing kl i et voldsomt blæsevejr og Vi blev hentet i bus fra Hotel Arctic, hvor vi skal bo resten af ferien. Hotellet ligger helt ud til isfjorden, hvor vi har den skønneste udsigt til en hel del isbjerge og Ilulissat by, hvor der er ca. 1 km ind til. Kl Informationsmøde Kl Byrundtur i bidende kulde. Så bl.a. Knud Rasmussens Museum og figur af Jørgen Brønlund. Kl Velkomstmiddag bestående af: Stegte kammuslinger blegselleri sellerimos ingefærskum, dernæst svinefilet bacon dampet kinakål aspargeskartofler, og vi sluttede af med kaffe og te. Meget speciel menu, men absolut spiseligt. Fredag Vejret: Har desværre ikke fundet termometret endnu, men det er meget blæsende og overskyet. Kl Hundeslædekørsel Lennart var oppe ved 4 tiden og så det smukkeste nordlys så han bare måtte vække Anita, men synes ikke han ville vække os, det kunne han nu godt have gjort. Vi har det forhåbentligt til gode til en anden gang og kan jo også bare se det derhjemme på filmen.

5 Efter en meget fin morgenbuffet går turen kl ind til World of Greenland kontoret, hvor turene starter fra og der hvor vi lejer sælskindstøj til den 5 timer og ca. 40 kilometer lange slædetur, som starter kl til isfjorden Nalluarsuk. (Foto: Ulich/Air Greenland) Godt pakket ind bliver vi kørt ud til hundeslæderne og hver tildelt en slædefører, og så går det over stok og sten. Vi kører over Store Akinnaq og nyder udsigten ved Nalluarsuk, hvor vi kan se ud til den store bræ, hold da op sikke en storslået oplevelse, klipper, sne, is og hav op og ned. Det var bare om at holde godt fast og et par gange gik det så meget nedad, at hundene kom om bag slæden for at holde igen på farten, og selvom det indimellem er svært at se ud af brillerne, da de dugger til, bliver jeg også på denne tur bevæget og taknemmelig over at få denne oplevelse. Kort sagt, naturen er så storslået og barsk!! Kl. 18 på vej til Cafe Ferdinand på hotellet finder vi et termometer, som viser Tjeneren fortæller derefter, at med den såkaldte chillfactor har det været -39 0, så nu forstod vi bedre, at det indimellem var svært at holde tæer og fingre varme samt at slædeføreren var meget opmærksom på om vi havde det ok og ikke fik forfrysninger på de meget små åbninger i ansigtet. Desværre havde jeg ikke taget min halsedisse op over næse og kindben så jeg blev lidt ramt, men heldigvis er det ikke noget, der gør ondt.

6 Vi spiste en dejlig pastaret med torsk, laks, kammuslinger, rejer, grønne asparges, cherrytomater, peberfrugt, hakket persille og flødesovs og dertil et glas øl, en rigtig lækker ret. Klokken er nu 21.35, og selvom vi ikke har været fysisk aktive kalder sengen på mig, og den er allerede hoppet op på ryggen af hr. Jensen, som sover. Lørdag Vejret: så det er jo ikke så galt, ser lidt mere roligt ud, men sigtbarheden er ikke god. I dag skulle vi have været på sejltur til Oqaatsut i Diskobugten, men den blev desværre aflyst, da der er meget dårlig sigtbarhed og det sner, ærgerligt ærgerligt. Vi tager ind til byen og går rundt og oser lidt, får nogle ideer til hvad vi kan have med hjem som minde om vores Grønlandstur, og kl mødes vi med Britt og Charlotte, 2 friske piger, som er med på samme rejse som os, på Hotel Icefjord og spiser en let frokost, rejemad til 5 af os og en hjemmelavet burger til Karsten. Anita, Britt og Charlotte tager en taxi hjem til hotellet og Lennart, Karsten og jeg spadserer hjem, da vi har lyst til at få rørt vores ben yderligere. Vejret ser nu også ud til at klare op, det var fantastisk at følge, nu kunne vi se fjorden, og ind over land prøvede solen at bryde igennem, samtidig med at himlen ude over fjorden var blysort, ca. hvert 5. minut ændrede lyset sig. Kl havde vi aftale med pigerne at spise sammen på restaurant Marmartut. Jeg fik hvalcarpaccio, som smagte dejligt og et glas hvidvin, de andre spiste rensdyrret med kartoffelmos det var ikke den største succes og en Sæløl. Til dessert fik vi æblekage med sortebær og flødeskum, uhm det var godt. En rigtig hyggelig dag er slut, og så krydser vi fingre for, at sejlturene bliver gennemført i morgen søndag. Søndag Vejret: -25 grader overskyet, men klart. Kl Sejltur til Oqaatsut og mellem isfjeldene. Står op kl og ser, at hele havneløbet er helt fyldt op med små isbjerge, og Karsten er helt sikker på, vi heller ikke kan komme ud at sejle i dag, men som tjeneren på Hotel Icefjord fortalte i går, ændrer forholdene sig rigtig meget i løbet at ganske kort tid, så da vi er færdige med morgenmaden kl. 9.00, ser det heldigvis helt anderledes ud, og nu er isbjergene spredt så der sagtens kan sejles, puha, det havde ikke været til at bære, hvis turen også var blevet aflyst i dag. Kl bliver vi hentet af bussen på hotellet og kørt ned til skibet i havnen. Straks derefter sejler vi ud i det isfyldte farvand, ud til isfjorden hvor isbjergene bliver større og større, flottere og flottere. Der bliver knipset løs på alle kameraerne, for tænk hvis nu dette isbjerg er det flotteste! Det er jo det smarte med nutidens digitale kameraer, billederne kan jo bare blive slettet igen. I isfjorden lever der fisk, og hvor der er fisk er der sæler, og hvor der er sæler er der hvaler. Hvid is som isbjergene er af, er stærkt lyseblå, fordi isen har været tøet og er blevet iltet, og der hvor der er en endnu stærkere blå streg nedad, har smeltevandet løbet. Disse isbjerge er ca år gamle, har 1/8 over vandet og 7/8 under.

7 (Foto: Ellen Schmidt/Grønlands Rejsebureau) Efter rundturen ud i isfjorden sætter vi kurs mod bygden Rodebay/Oqaatsut, som ligger ca. 15 km fra Ilulissat. Rodebay var gennem flere århundreder tilholdssted for hollandske hvalfangere, og den dag i dag trækkes der jævnligt hvaler på land i denne gamle bygd. I dag har bygden ca. 45 indbyggere og egen skole, kirke, købmand og endda en lille restaurant H8, som er den gamle kolonibygning, hvor vi indtager en fin frokost, som består af gratineret hellefisk, hvalkød, røget torskelever, blåmuslinger, kogt torsk, røget ørred, røget hellefisk, pil selv rejer, rejer, hval og sælspæk samt en lille laksefisk, som vi ikke lige husker navnet på. Det var rigtig sjovt at smage disse grønlandske specialiteter selvom de ikke smagte lige godt alle sammen. Vi sluttede af med kaffe/te og dejlig hjemmebagt kage. Værtsparret i denne restaurant var fra Tyskland og havde boet her i 14 år, og da manden talte dansk med accent, troede vi faktisk, at han var nordmand. Vi købte en lille hundeslæde og en sæl i fedtsten, så vi har et minde om vores grønlandstur med hjem. Kl. 16 er vi hjemme igen i Ilulissat, med endnu en fantastik oplevelse i rygsækken og foreviget af vore kameraer. Og så i dag blev jeg meget bevæget over at få denne kæmpe oplevelse. Mandag Vejret: -25 grader og snestorm Kl Vandring til bopladsen Sermermiut Kl Afskedmiddag

8 Lennart er meget stolt her til morgen for det er lykkedes ham at få en forfrysning mere, så nu har han 2 små. Han satser på at overgå mine 2, som er lidt større, som jeg fik på hundeslædeturen. Turen er indtil videre udsat, og umiddelbart tror vi ikke den bliver gennemført, da der ikke er nogen opklaring at spore. Der er et hold læger, som skulle være fløjet hjem her til formiddag, men vejen til lufthavnen er spærret, og det sidste jeg hørte var, at de tidligst kommer af sted i morgen. Spændende! Det er jo så der, at vi også skal rejse hjem. Da vi gerne vil ind i byen og handle lidt, takker vi nej til vandreturen, som først bliver gennemført kl , så vi tager det varme tøj på og vandrer ind til centrum, først til World of Greenland, hvor Karsten køber et grønlandsmærke til jakken, og jeg investerer i en sælskinshue og en broche ligeledes i sælskind. Da vi gerne vil se på grønlandske smykker, spørger vi et dansk ægtepar om hvor Knud P. ligger, men da de hører om vort ærinde, fører hun os hen til nogle kunstnere ikke langt fra hvor vi stod. Hold da op, sikke en overraskelse, der sad 6 meget venlige kunstnere, som hver især bød os velkommen i deres lokaler, hvor luften var tung af slibestøv fra de forskellige materialer, som bl. a. var rensdyrgevir, moskusoksebrask, hvalbarde, hvidhvaltænder og deslige. Karl Petersen, som en af dem hed, viste mig bl.a. en hæklenål, som var lavet af en tand fra en hvidhval, hold da op hvor var den flot, den var vel omkring 20 cm lang, og der var en masse forskellige udskæringer. Jeg måtte bare købe en halskæde med en kugle af pandebrask fra moskusokse, en klo fra sælen som et vedhæng og en som en broche. Anita fik lavet en fingerring i rensdyrgevir med moskusokse brask ovenpå og købte også en kugle af pandebrask og en sæl klo. Lennart skal jo altid være lidt for sig selv, så han har bestilt en Ulo, som vil blive sendt til ham inden for ca. 2 måneder. Turen gik så videre til Knud P. hvor Lennart købte sig en lækker ny jakke, og vi sluttede af i Glacier, hvor Anita og Lennart købte en barselsgave til Sigurd samt en sæl. Vel hjemme igen på vores dejlige Hotel Artic, drikker vi varm kakao og spiser kage foran pejsen og falder i snak med restaurationschefen som vi spørger om tidspunktet for afskedsmiddagen. Vi prøver at udfritte ham om hvad menuen består af, men det kan/vil han ikke svare på, men vi undlader så ikke at fortælle, at vi godt kunne tænke os noget moskusoksekød, så nu må vi jo se. Vi går nu hver til sit og prøver at få pakket lidt ned, da vi jo skal hjem i morgen. Kl mødes vi så i restauranten og tjeneren kommer og fortæller hvad menuen består af, så vi kan bestille drikkevarer dertil. Forret: paneret hellefisk, lakseterrin, ærteskum, bladselleri og blomkålspure, uhm hvor det smagte. Hovedret: paneret moskusokseskank moskusoksefilet grønne asparges perleløg kartoffelkroket samt en meget kraftig sauce, hold da op hvor var det lækkert, lige hvad vi havde ønsket os Dessert: mazarin kage med sortbær- lagt oven på noget vaniljecreme - is med marengs lagt oven på kagen, sikke et pragtfuldt måltid, hvor der også var te og kaffe.

9 Efter denne pragtfulde menu, havde Restaurantchefen vist sporet, at vi var klar til en grønlandsk kaffe, hvis han kom med et godt tilbud, kr.100 og normalpris er kr. 145, så vi fik hele showet at se igen, ligesom i Kangerlussuaq da vi var på Nordlys tur også denne gang smagte den rigtig godt. Tirsdag Vejret: -22 grader og meget blæsende Afrejse fra Ilulissat kl.9.40 ankomst Kangerlussuaq kl Afrejse fra Kangerlussuaq kl ankomst København kl Så er vi nået til dagen, hvor vi skal rejse hjem. Vejret er ikke så godt. Vi tjekker bagagen ind på hotellet og har nu god tid til at spise vores sidste morgenmåltid på Hotel Arctic, og bussen kører kl Der er ikke så meget turbulens i luften som da vi ankom i torsdag. Kl lander vi i Kangerlussuaq i dejligt solskinsvejr og -18 grader. Vi går en lille tur hen til hotellet for at se på skiltet med afstandene til de forskellige hovedstæder i Europa og en tur i supermarkedet, så vi kan få en stor flødebolle som afslutning på en helt fantastisk ferie. Tilbage i transithallen får vi lige handlet lidt toldfrie vare og taget lidt af det varme tøj af inden der bliver kaldt til sikkerhedstjek. Vi bliver en halv time forsinket, da vi skal vente på et af indenrigsflyene. Klokken er da vi stopper ved gaten efter en meget behagelig flyvetur med Air Greenland.

5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg

5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg 5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg Isbjerge, nordlys, bygdebesøg og hundeslæde Det er sammen med meget andet, hvad der kan opleves på turen.

Læs mere

Hundeslædeeventyr i Grønland - i samarbejde med National Geographic Channel og YouSee

Hundeslædeeventyr i Grønland - i samarbejde med National Geographic Channel og YouSee Det ultimative slædeeventyr i Grønland for 2 personer. Værdi: 79.900,- Hundeslædeeventyr i Grønland National Geographic Channel og YouSee Hundene fornemmer hurtigt, at de skal på arbejde. De ryster den

Læs mere

Grønland - mødet ved kanten af indlandsisen

Grønland - mødet ved kanten af indlandsisen CWT MEETINGS & EVENTS Grønland - mødet ved kanten af indlandsisen Verden er fuld af skønne hoteller og restauranter med fine Michelin-stjerner og hippe kokke, der forkæler deltagerne under konferencen

Læs mere

Oplev sol, sommer og masser af is i Grønlands to mest populære byer

Oplev sol, sommer og masser af is i Grønlands to mest populære byer Oplev sol, sommer og masser af is i Grønlands to mest populære byer Kom tæt på Indlandsisen i Kangerlussuaq og det helt specielle tundralandskab og fortsæt rejsen til Diskobugtens hjerte, byen Ilulissat,

Læs mere

2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland

2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland 2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland Indhold i Sydgrønland... 3 Turens højdepunkter:... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Narsarsuaq og byen Narsaq... 5 Dag

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

Delegationsrejsen 2014

Delegationsrejsen 2014 Delegationsrejsen 2014 Erhvervsliv mødes i Grønland Delegationsrejse med Arctic Business Network Så er programmet klar for forårets store delegationsrejse til Grønland et stærkt tilbud til alle med interesse

Læs mere

Direktør Trond Sandboe, Thommesen, Norge. Advokat Søren Elmann Ingerslev, Abel & Skovgaard Larsen, Danmark.

Direktør Trond Sandboe, Thommesen, Norge. Advokat Søren Elmann Ingerslev, Abel & Skovgaard Larsen, Danmark. NORDIC LAWYERS ACADEMY DRIFT AF ADVOKATVIRKOMHED 2011 Grønland torsdag den 31. marts til tirsdag den 5. april 2011 Torsdag den 31. marts 2011. Kl. 07:15 Kl. 09.10 Kl. 09:40 Kl. 11:30 Kl. 16:30 Kl. 18:00

Læs mere

i midnatssolens skær

i midnatssolens skær Grønland sommer i midnatssolens skær Oplev alle højdepunkterne i det smukke Vestgrønland: Indlandsisen, bygdebesøg, isfjelde i midnatssolen og meget mere. Se Diskobugten i midnatssolens skær! Vi tager

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

NORDIC LAWYERS ACADEMY DRIFT AF ADVOKATVIRKOMHED 2010 Grønland torsdag den 15. til tirsdag den 20. april 2010. Torsdag den 15. april 2010.

NORDIC LAWYERS ACADEMY DRIFT AF ADVOKATVIRKOMHED 2010 Grønland torsdag den 15. til tirsdag den 20. april 2010. Torsdag den 15. april 2010. NORDIC LAWYERS ACADEMY DRIFT AF ADVOKATVIRKOMHED 2010 Grønland torsdag den 15. til tirsdag den 20. april 2010 Torsdag den 15. april 2010. Kl. 07:30 Kl. 09.15 Kl. 09:55 Kl. 10:30 Kl. 17:00 Kl. 19:30 Alle

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Kangerlussuaq Baseret på 9 deltagere

Inspiration Rejsemål: Kangerlussuaq Baseret på 9 deltagere Inspiration Rejsemål: Kangerlussuaq Baseret på 9 deltagere Kangerlussuaq (da. Søndre Strømfjord) er en by i Vestgrønland beliggende ved enden af fjorden af samme navn. Kangerlussuaq er Grønlands største

Læs mere

Flyt konferencen til Grønland og få en 5-stjernet oplevelse

Flyt konferencen til Grønland og få en 5-stjernet oplevelse Flyt konferencen til Grønland og få en 5-stjernet oplevelse Til dig, der planlægger eller afholder konferencer, er der en ekstra oplevelse inden for rækkevidde 250 km nord for polarcirklen Hvilken udsigt

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

5 dage med vandring på is

5 dage med vandring på is 5 dage med vandring på is Indhold... 3 Turens højdepunkter... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 2. Udsigt over indlandsisen... 6 Dag 3. Gletsjer-kanterne og vandring på

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur

Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur Indhold i den vilde natur... 3 Turens højdepunkter... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Med fly til Narsarsuaq og bådtransfer

Læs mere

GUIDE TIL ILULISSAT. Gode tips fra Grønlands Rejsebureau

GUIDE TIL ILULISSAT. Gode tips fra Grønlands Rejsebureau GUIDE TIL ILULISSAT Gode tips fra Grønlands Rejsebureau Download gratis guide til Ilulissat med gode tips. Download på greenland-travel.dk/ilulissat greenland-travel.dk / greenland-travel.gl / greenland-travel.com

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

BERLIN 2015. Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april. Afgang fra Tieren kl. 07:45. Husk at tage en STOR madpakke med. Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen)

BERLIN 2015. Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april. Afgang fra Tieren kl. 07:45. Husk at tage en STOR madpakke med. Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen) BERLIN 2015 Skive Kommune Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april Afgang fra Tieren kl. 07:45 Husk at tage en STOR madpakke med Huskeliste til rejsen: Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen) Medicin inkl. medicinpas

Læs mere

Rejser til Grønland 2015

Rejser til Grønland 2015 Rejser til Grønland 2015 Indhold Velkommen 2 Rejseledere 2 Rejseforedrag 2 5 dages vinterrejse til Kangerlussuaq 3 6 dage i Kangerlussuaq og Sisimiut 4 5 dages vinterferie: Ilulissat 5 6 dage til Kangerlussuaq

Læs mere

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår K U N S T I "VÆREBRO RÅDGIVNING KUNST PROJEKT" Værebro Rådgivning Værebrovej 72, 2880 Bagsværd, Danmark Telefon: 45 39 57 60 60 B E R L I N 2011 ART BEYOND BORDERS I BERLIN Kunstprojektet

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 Vi glæder os meget til at rejse med jer, og inden vi tager af sted, skal I læse nedenstående program for turen, som I også bedes medbringe, så I ved,

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel Pilgrimsvandring 2010 Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel 1 Vi vil, vi kan og vi gør det Vi er tre unge mennesker, på tilsammen 200 år, som valgte at gå den 800 km lange Pilgrimsvandring. De 800

Læs mere

Kangerlussuaq den lange fjord. Med overnatning på Indlandsisen

Kangerlussuaq den lange fjord. Med overnatning på Indlandsisen Kangerlussuaq den lange fjord. Med overnatning på Indlandsisen 8 dage med fuld drøn på oplevelserne for den aktive og eventyrlystne! Langt ude i vildmarken, midt på polarcirklen og tæt på den gigantiske

Læs mere

MØDESTED GRØNLAND ER DET PERFEKTE MØDESTED, NÅR IDÉER OG INSPIRATION HAR BRUG FOR UDFOLDELSESMULIGHEDER UD OVER DET SÆDVANLIGE.

MØDESTED GRØNLAND ER DET PERFEKTE MØDESTED, NÅR IDÉER OG INSPIRATION HAR BRUG FOR UDFOLDELSESMULIGHEDER UD OVER DET SÆDVANLIGE. MØDESTED M E D V I D E R A M M E R GRØNLAND ER DET PERFEKTE MØDESTED, NÅR IDÉER OG INSPIRATION HAR BRUG FOR UDFOLDELSESMULIGHEDER UD OVER DET SÆDVANLIGE. Udfordring til rutinen Der kan være mange gode

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet 14 dages kontrast- og actionfyldt program 14 28. Juni 2009 Følg med på en unik og meget varieret rejse, der byder på forskelligartede

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage 1 dag. Afrejse Kastrup onsdag den 8. juli kl. 0.40. Alle tider er lokale tider. Tidsforskel +9 timer. 2 dag torsdag

Læs mere

Træningslejr Lignano 2010 Italien

Træningslejr Lignano 2010 Italien Træningslejr Lignano 2010 Italien Fællesfoto foran springvandet i Lignano, hvor vi boede. Udrejse: Afgang fra SSB lørdag d. 13/2 kl. 08.50 med luksus-bus (som nogle uger inden var blevet brugt under Klima

Læs mere

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015 Thailand & Laos 2015 Fra Bogense til Thailand og videre til Laos er en rejse på 24.000 km. Laos er det eneste land i Sydøstasien omgivet af lande til alle sider og et af de sidste kommunistiske lande tilbage.

Læs mere

KURSUS I PROTETISKE LØSNINGER ANNO 2015 & EN OPLEVELSE AF GRØNLANDS TANDPLEJE

KURSUS I PROTETISKE LØSNINGER ANNO 2015 & EN OPLEVELSE AF GRØNLANDS TANDPLEJE KURSUS I PROTETISKE LØSNINGER ANNO 2015 & EN OPLEVELSE AF GRØNLANDS TANDPLEJE MED TANDLÆGE CARSTEN URBILD OG ELYSEE DENTAL I GRØNLAND REJSEPROGRAM 24. FEBRUAR 3. MARTS 2015 Christoffer Vinther Hansen -

Læs mere

Rejser 2013. Grønland og Færøerne

Rejser 2013. Grønland og Færøerne Indhold Velkommen 2 Hoteloversigt 2 Vinterture til Kangerlussuaq 3 Vinterture til Ilulissat 4 Nuuk, Ilulisat 5 Den store Grønlands rejse 6 Den klassiske rundrejse 8 Den kalvende bræ Eqi 10 Sydgrønland

Læs mere

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn Paris 2013 10. klassecenter Frederikshavn Program for dagen Temadag torsdag 7. marts VI ARBEJDER I 3 FORSKELLIGE WORKSHOPS. HVER WORKSHOP ER AF 45 MINUTTERS VARIGHED Workshoppen 1. PARIS I DAG OG MONUMENTER

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 1. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Lørdag den 6. juni, rejsedag: Foran os var en lang rejse som for f.eks. Askes vedkommende startede i Silkeborg

Læs mere

Wellness Walks i Schweiz

Wellness Walks i Schweiz Wellness Walks i Schweiz Wellness Walks er den rene naturoplevelse højt oppe i den klare luft i de Schweiziske alper. Det er vandreture kombineret med et luksus Spa- & Wellnessophold i et af Europas smukkeste

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 3 Udgave 4

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 3 Udgave 4 Nyhedsbrev Årgang 3 Udgave 4 SUPERDIVE Hermed har SuperDive Aps. fornøjelsen af, at udgive sit syvende nyhedsbrev. Siden vi startede i april 2000 har SuperDive været gennem en løbende udvikling mod målet

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Kæreste nej tak- opgaver

Kæreste nej tak- opgaver Kapitler Spørgsmål teori med eksempler side 2 Kapitel 1 Mikkel side 3 Kapitel 2 Sport side 4 Kapitel 3 Arbejde side 5 Kapitel 4 Posthuset side 6 Kapitel 5 Chefen side 7 Kapitel 6 Postbud side 8 Kapitel

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Tiden nærmer sig for vores spændende rejse til Riget i midten. Vi har efter bedste evne forsøgt os at lære os noget kinesisk af vores tålmodige lærer Ning. Hun har samtidig givet

Læs mere

Caribien i privatfly. Caribien i privatfly. Turen kort USA

Caribien i privatfly. Caribien i privatfly. Turen kort USA Caribien i privatfly Rundrejser med privatfly blev sidste år introduceret med stor succes i det østlige og vestlige. Nu er turen kommet til Caribien med en rute, der tager udgangspunkt i Floridas populære

Læs mere

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 DGI petanque Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 Kursus og sightseeing ved La Ciotat La Ciotat ligger 25 km øst for Marseille, og det er her petanquespillet startede i 1910. Turen indeholder bl.a.:

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien I 1980 erne og 1990 erne kom en række revolutionære unge vinmagere

Læs mere

Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen. Mine udfordringer er. Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig. Jeg spiser foran fjernsynet

Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen. Mine udfordringer er. Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig. Jeg spiser foran fjernsynet MIne spisevaner opgavekort Mine udfordringer er Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen 1 Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig Jeg spiser foran fjernsynet 2 3 MIne spisevaner Jeg taber

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 Riis Rejsers reference: STK1112212 Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 I fortsættelse af behagelig samtale glæder det os at kunne præsentere følgende forslag til jeres rejse: Op mod jul er Berlin altid

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13 Temarejse 28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. Natur & kultur Oplev et lille samfund i det skotske højland tæt på stor natur. Fly til Edinburgh,

Læs mere

Præsentation: Upernavik

Præsentation: Upernavik Præsentation: Upernavik Lavet af: 5 klasse Prinsesse Margrethe Skolen April 2012 Klasselæreren: Eunike Kr. Thorleifsen Oversat til dansk: Ane Marie Poulsen Upernavik Upernavik blev grundlagt i 1771. Der

Læs mere

Stenalderen. Jægerstenalderen

Stenalderen. Jægerstenalderen Stenalderen Helt tilbage til år 12.000 f. kr. var der istid i Danmark. Hele landet var dækket af is med over en kilometer i tykkelse, så der var ikke meget liv. Langsomt begyndte isen at smelte, og istiden

Læs mere

5. Hun gav både Kim og Kamma cola med hjem. 7. Hun sagde, at hun både havde givet Kim og Kamma cola med hjem.

5. Hun gav både Kim og Kamma cola med hjem. 7. Hun sagde, at hun både havde givet Kim og Kamma cola med hjem. Både og begge Både og Både er en konjunktion, der altid følges af og. Den binder to ord, udtryk eller sætninger sammen til 105 procent udtrykket betyder ikke bare men også. På den måde overvinder både

Læs mere

S T U D I E R E J S E N. Den store rejse 2014. St. Vincent 2015

S T U D I E R E J S E N. Den store rejse 2014. St. Vincent 2015 S T U D I E R E J S E N Den store rejse 2014 St. Vincent 2015 Fra Bogense til Saint Vincent, en rejse på 20.000 km. Saint Vincent er en lille ø i Det caribiske Øhav, 150 sømil fra Venezuela. Vi er en gruppe

Læs mere

Med 2a til New York. Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium

Med 2a til New York. Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium Med 2a til New York Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium Praktiske oplysninger: Adresse i New York The West Side YMCA 5 West 63rd Street New York, NY 10023 Tlf.: +001 212 875

Læs mere

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør.

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør. INVITATION Kære sejler Vi vil gerne gentage succesen fra sidste år og invitere dig og din familie til det 2 Lotus møde, i rækken af de årlige møder der gerne skulle blive en hyggelig og udbytterig tradition

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

AEU-2 QALLUNAATUT / DANSK FÆRDIGHEDSPRØVE JANUAR 2015. Piffissami nal. Ak/Tidspunkt.: 13.00 14.00. Ulloq misilitsiffik/dato: 13.

AEU-2 QALLUNAATUT / DANSK FÆRDIGHEDSPRØVE JANUAR 2015. Piffissami nal. Ak/Tidspunkt.: 13.00 14.00. Ulloq misilitsiffik/dato: 13. AEU-2 QALLUNAATUT / DANSK FÆRDIGHEDSPRØVE JANUAR 2015 Piffissami nal. Ak/Tidspunkt.: 13.00 14.00 Ulloq misilitsiffik/dato: 13. januar 2015 Ikiuutitut atorneqarsinnaasut / Hjælpemidler: Oqaatsit / Ordbøger:

Læs mere

Mest storbyferie for pengene

Mest storbyferie for pengene Mest storbyferie for pengene Se hvor dine lommepenge rækker til flest middage, øl og museumsbesøg. Af Trine Steengaard, 24. september 2012 03 Guide: Mest storbyferie for pengene 04 Spar på ferien 07 Rejseredaktørens

Læs mere

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en Grønland Solopgang Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en praktik i udlandet. Jeg kunne ikke helt finde ud af om det skulle være USA eller Grønland,

Læs mere

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN Dato: august 2015 Det samlede tilbud bliver på i alt godt 13.000 DKK for to personer for 13 dage. 12 overnatninger med morgenmad og med fem arrangerede ture. Tilbuddet er

Læs mere

På jagttur til Mayogi-safaris. i Sydafrika. Nr. 1/2012 BigGame

På jagttur til Mayogi-safaris. i Sydafrika. Nr. 1/2012 BigGame På jagttur til Mayogi-safaris i Sydafrika 100 For et år siden tog fire danske par på jagt efter bl.a. springbuk, bleesbuk, duiker, black wildebeest og kudu nær Port Elisabet, og den tur kom de ikke til

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Skandinavien rundt i kajak

Skandinavien rundt i kajak Storyteller Er foredrag med unikke historier, billeder og musik, der inspirere ved sin helhed. Jeg fortæller om emner, som de færreste har prøvet, en mulighed for at, blive oplyst, ført væk, opleve en

Læs mere

Vi har set frem til denne dag, hvor ca. 300 gymnaster skal i konkurrence og vi glæder os til at se en masse flot acrobatik.

Vi har set frem til denne dag, hvor ca. 300 gymnaster skal i konkurrence og vi glæder os til at se en masse flot acrobatik. Side 2-6 Velkommen til Sports Acro DM2015 for Junior og Senior Kære gymnaster, instruktører og dommere. Det er en stor glæde for Slagelse Gymnastik Forening at kunne byde Jer velkommen til Sports Acro

Læs mere

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE Årets efterårsrejse går til de tidligere danske besiddelser i Schleswig-Holsten, nærmere betegnet til Schleswig og Husum. Vi bor på det dejlige

Læs mere

Rejser til Grønland 2016

Rejser til Grønland 2016 Rejser til Grønland 2016 Foto: Mads Olrik Indhold Velkommen 2 Rejseledere 2 Rejseforedrag 2 Kangerlussuaq, på kanten af indlandsisen 3 Indlands, hunde og nordlys 4 Kangerlussuaq og Sisimiut i vinterdragt

Læs mere

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 FLYTIDER 28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 HOTEL LA PRIMA FASHION HOTEL BUDAPEST**** Pesti Barnabás utca 6 Budapest

Læs mere

Medlemsaktiviteter. i Fraktion 4

Medlemsaktiviteter. i Fraktion 4 Medlemsaktiviteter i Fraktion 4 Mandag d. 13. april 2015 kl. 14.00 17.00 i Kulturhuset, Bluhmesgade 19, 9510 Arden. Det er lykkedes os at få en aftale i stand med tre personer, der med ord, billeder, litteratur,

Læs mere

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Megali Ammos Stranden Vores tur til Skiathos startede den 19. Maj fra Billund, og vi boede på Hotel Mario ved Megali Ammos stranden lidt uden for Skiathos by. Vi rejste med

Læs mere

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner Club 25 på vulkaner Golf på Island? Ikke alle ved at der er mange golfbaner på sagaøen. 9 herrer fra Club 25 tog chancen fra mandag til fredag i første uge af juli. Arni mødte os i Keflavik og vi entrede

Læs mere

Stor Kinesisk Buffet Hver fredag og lørdag fra kl.17:30-21:00

Stor Kinesisk Buffet Hver fredag og lørdag fra kl.17:30-21:00 Stor Kinesisk Buffet Hver fredag og lørdag fra kl.17:30-21:00 Hver fredag og lørdag tilbyder vi Stor Kinesisk buffet, med en mængde af kinesiske spændende og lækre retter, f.eks.: Kinarejer, Andesteg,

Læs mere

Carlsro Travel Club nyt Endeligt program pr. 1. januar 2014 Medlemsrejser for dig

Carlsro Travel Club nyt Endeligt program pr. 1. januar 2014 Medlemsrejser for dig Carlsro Travel Club nyt Endeligt program pr. 1. januar 2014 Medlemsrejser for dig Carlsro en grøn by i byen Bestyrelsen har netop færdiggjort vore rejser og arrangementer for 2014 med direkte afgang fra

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Sognerejsen til Sverige 2015.

Sognerejsen til Sverige 2015. Sognerejsen til Sverige 2015. søudsigt fra mange værelser. Hotell Örensbaden, Örserum, 563 91 Gränna. Vores dejlige hotel med flot Tekst og foto: Jesper Lindved Lorentzen. Tune/Snoldelev Kirker. Tune og

Læs mere

Rejsebeskrivelse Kalender Praktiske informationer

Rejsebeskrivelse Kalender Praktiske informationer Rejsebeskrivelse Kalender Praktiske informationer Velkommen til Unicef Executive Challenge 2013 Team UNICEF Executive Challenge er et team for erhvervsledere og beslutningstagere, der ønsker at blive udfordret

Læs mere

Qeqertarsuaq Sundhedscenter August 2013 Erling Oma efter 8. semester på KU

Qeqertarsuaq Sundhedscenter August 2013 Erling Oma efter 8. semester på KU Qeqertarsuaq Sundhedscenter August 2013 Erling Oma efter 8. semester på KU Diskobugten Jeg tog afsted d. 20. juli og havde derfor et par uger til at rejse rundt inden klinikopholdet. I Diskobugten ligger

Læs mere

MANDEREJSE PYRENÆERNE

MANDEREJSE PYRENÆERNE 7 E. 23. - 29. MAJ 2015 MANDEREJSE PYRENÆERNE VANDRETUR FOR MÆND MED EVENTYRER OG PSYKOTERAPEUT HANS ERIK RASMUSSEN AFSKED UDFORDRING UDSYN MÅLRETTETHED OVERSKRIDE GRÆNSER INDLEVELSE HJEMKOMST Indhold

Læs mere

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst.

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Under optimale vejrforhold gik vi efter Fjällbacka skærgården, Väderöarna uden for, og Kosterøerne i nord ud for Strømstad. Start og slut: Heestrand,

Læs mere

Fototur til Budapest 2012 før Påske

Fototur til Budapest 2012 før Påske Taastrup, den 11. april 2012 Fototur til Budapest 2012 før Påske I 1956 rykkede de russiske tropper ind i Budapest. Lige siden har jeg haft ønsket om at se Budapest. Min kone Bente havde samme ønske og

Læs mere

Stor sal. Restaurant. Lille sal. Festmenuer

Stor sal. Restaurant. Lille sal. Festmenuer Stor sal Lille sal Restaurant Festmenuer www.friendsnordborg.dk Tlf. 73 63 10 10 / 24 83 90 85 p.g. jan. 2015 Festmenu 1 Forret Tarteletter med høns i asparges Hovedret Buffet med 3 slags kød: Helstegt

Læs mere

Kære Make-A-Wish. Rejsen

Kære Make-A-Wish. Rejsen Kære Make-A-Wish Tak fordi I gav mig mit livs rejse. Nu vil jeg fortælle om mit eventyr. Tirsdag d. 14. august ringede det på min dør og der stod Lone og Morten. Jeg blev rigtig glad og vidste næsten ikke

Læs mere

Langtur til Grønland i robåd og kajak

Langtur til Grønland i robåd og kajak Langtur til Grønland i robåd og kajak Christian Dawe, 24.8.2014, deltager i DFfRs langtur til Grønland Mange fantastiske oplevelser begynder med en tanke, en idé, en forestilling, som måske umiddelbart

Læs mere