Jeg vil gerne på vegne af DMI s cykeludvalg informere om det nye militære cykelmotionshold.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jeg vil gerne på vegne af DMI s cykeludvalg informere om det nye militære cykelmotionshold."

Transkript

1 Kære Formand for garnisonens Idrætsforening. Jeg vil gerne på vegne af DMI s cykeludvalg informere om det nye militære cykelmotionshold. Navn: Danish Military Sports Federation Bike Team (DMSF Bike Team) Målsætning: Projektet har som målsætning at oprette et nationalt Motionscykelhold ved navn Danish Military Sports Federation Bike Team (DMSF Bike Team), og i det regi, cykle sig til opmærksomhed for organisationer som støtter og arbejder for soldater, og ikke mindst Forsvaret som helhed. Motionscykelholdet skal med sit virke, henlede opmærksomheden på de hjemvendte soldater (både tjenestegørende og ikke tjenestegørende, med og uden mén) og organisationer som støtter og arbejder for soldater, herunder Veteranhjemmene spredt rundt om i landet, samtidig med at deltagerne hermed forbedre deres fysiske og psykiske tilstand samt, og ikke mindst, styrker og fremmer, den hårdt prøvede korpsånd og professionel stolthed i forsvaret, samt promovere forsvaret som helhed. For at understrege hvilket fokus der er på ovenstående, vil jeg citere fra Hendes Majestæt Dronningens nytårshilsen til Forsvaret 2014, hvor Majestæten skriver: Der er ydet en stor og beundringsværdig indsats, en indsats som vi alle kan være stolte af, men indsatsen har også haft menneskelige omkostninger. Soldater er faldet, medens andre er kommet hjem med skader på krop eller sjæl. Dem må vi aldrig glemme Medlemmer: Alle ansatte under Forsvarsministeriet ressort, kan blive medlem af holdet. Eneste forudsætning er at man opfylder kravene til, og er medlem af en lokal idrætsforening under DMI paraplyen. Arrangører: Det forventes at Projektet kan gennemføres i DMI regi hvor Danish Military Sports Federation Bike Team, bliver integreret i DMI s cykeludvalg, med en frivillig og ulønnet bestyrelse som omdrejningspunkt og i øvrigt med hjælp fra frivillige ildsjæle. Det er væsentligt at den daglige træning foregår i en af forsvarets idrætsforeninger. Struktur: DMSF Bike Team påtænkes at bestå af 2 divisioner.

2 1. Division vil bestå af de motionscyklister som ønsker at styrke konditionen og for øvrigt havde nogle dejlige timer sammen med kollegaer, og andre på idrætsforeningens cykelhold, men dog også har planer om at deltage i et eller to arrangementer om året hvor man møder andre rytter fra hele landet og sammen cykler en lidt længer distance end man normalt gør. Måske kommer det til at foregå i udlandet. 2. Division vil bestå af mere ambitiøse rytter som udover det sociale miljø på et cykelhold, gerne vil udfordre sig selv og konkurrere med andre cykelryttere både nationale og internationalt. Minimumskrav til deltager og udstyr. 1 Division Motions holdet 2 Division Elite holdet Distancer > 500 km/år > 3000 km/år Materiel Løbs krav gerne Cykler gerne Cykler Cykler Cykler, skal benyttes Finansiering: Det er, som hovedregel, ikke tanken at projektet skal finansieres af en stor skare af sponsorer, vi vil, og har, rette henvendelse til nøje udvalgte sponsorer og fonde, I skrivende stund har vi fået positive tilbagemeldinger fra HOD, CS og HKKF, med henblik på at rejse den kapital som er nødvendigt for at opstarte og drive et sådant cykelhold. Vi vil ligeledes forsøge at finde støtte internt i forsvaret. Det betyder at den daglige træning i idrætsforeningen, ikke kommer til at belaste din idrætsforenings økonomi. Materiel: Medlemmer af Motionscykelholdet får mulighed for at købe cykler, køredragter, hjelm og sliddele, til en fordelagtig pris. (er allerede arrangeret) udført I militært layout. Layoutet invitere ikke til store sponsor reklamer, Sponsor logoer vil blive projekteret via hjemmeside, sponsortapet, brevpapir og andet. Projektets faser: Projektet er opdelt i tre uafhængige etaper, med forskellige målsætninger, og uafhængig økonomi, forstås på den måde at der efter hver fase, søges om midler til næste fase, ligesom man skal regne med en vis brugerbetaling. Økonomi: Vi har endnu ikke kunne udarbejde et egentlig budget for hele projekters 3 faser, kun for Fase 0.

3 Budgettet for fase 1. skal udarbejdes i fase 0 som starter primo 2015, i forbindelse med fase 1. planlægningen. Sponsorater: Som hovedregel skal sponsorater ikke anvendes til, og overdrages til, organisationerne, herunder Veteranhjemmene, men bruges til egenfinansiering af materiel og køredragter m.m. således at det bliver så attraktivt som muligt at blive en del af Danish Military Sports Federation Bike Team. Midler indsamlet fra Sponsorer og Fonde vi indgå i regnskabet på lige fod med brugerbetaling. Kommunikation: Der udpeges en kommunikationsansvarlig, hvis opgave består i at udbrede kendskabet til projektet bredt, samt at oprette en hjemmeside for herigennem at brede projektet mest muligt ud i det nationale som det internationale samfund, bl.a. ved hjælp af kendissers deltagelse i projektet/løb. Der anskaffes et antal Demo/test cykler og køredragter med henblik på udlån til Idrætsforeninger Cyklerne skal ligeledes kunne lånes ud til potentielle medarbejdere som ønsker at afprøve hvordan det er at cykle på en Racercykel i en gruppe. Yderligere oplysninger om holdet kan på nuværende tidspunkt, findes følgende steder: Facebook: DMSF Bike Team Shop: Og senere på holdets hjemmeside Fasebeskrivelse: Fase 0 Fase 0 skal bruges til planlægning og udarbejde af et egentlig projektbeskrivelse. Vi vil også i fase 0 igangsætte salget af materiel, her er tale om cykler, køredragter og hjelme, som bestilles ved brug af en webshop. (under opbygning) Vi skal ligeledes i fase 0, havde klarhed over i hvilket grad vi kan forvente støtte fra Forsvaret og andre, til de 3 faser. Pilotprojekt: For at klarlægge hvor stor interessen for Motionscykelholdet Danish Military Sports Federation Bike Team er, og for at henlede opmærksomheden på holdet, arrangere og afholder vi et motionsløb f.eks. startende ved Værnsfælles Forsvarskommando i Karup og sluttende i en by i midt Jylland (Århus). Erfaringerne fra dette motionsløb skal bruges som grundlag til den vider planlægning. År 1. Fase 1 Vi bruger et år til at træne, lokalt i Garnisonernes Idrætsforeninger. Træningsåret skal havde som målsætning at man i eftersommeren samme år kan gennemføre en

4 Danmarks tur hvor vi, på en lille uge køre fra Kaserne til Kaserne, by til by, primært i Jylland. Fra nord til syd eller omvendt. For at promovere projektet vil vi rette henvendelse til en række kendisser og opfordre dem til at deltage i enkelte etaper. Der kan evt. i Fase 1. blive tale om at sende et lille hold til USA, for at deltage i RAW (Race Across the West). Vi er allerede blevet inviteret til at deltage sammen med et hold fra den amerikanske søster organisation USMES (US Military Endurance Sports, (ikke budgetteret) Fase 2 År 2. Vi arrangere en cykeltur til i Tyskland, og/eller andre lande, (vi har kontakt til US Military Endurance Sport) hvor vi ligeledes får mulighed for at skabe internationale kontakter og samarbejde med andre landes cykelhold, og ellers efter samme koncept som Fase 1. Fase 2 kan måske også indeholde en USA tur. Der kan blive tale om at sende et hold til USA, for at deltage i RAAM (Race Across America). DMSF Bike Team er blevet inviteret til at deltage sammen med et hold fra den amerikanske søster organisation USMES (US Military Endurance Sports, Fase 3 År 3. Vi cykler til Paris fra Kaserne til Kaserne. Alternativ slår vi os sammen med Team Rynkeby og følger deres rute dog stadig med vores militære særpræg. Tidspunktet for ankomst til Paris vi være samme uge som Tour de France Vi udnytter de erfaringer vi har fået fra de to foregående faser, og cykler igennem Tyskland, Holland og Belgien med overnatning på kaserner. Perspektivering: Efter fase 3 vil motionscykelholdet stadig bestå og virke til gavn for forsvaret, soldater og medarbejder i forsvaret, ved bl.a. at udnytte de nationale og internationale kontakter, til at køre motionsløb over alt i Danmark og udlandet. Derudover vil for Motionscykelholdet Danish Military Sports Federation Bike Team udbrede kendskabet til danske soldater og motionscykelløb, til andre nationers militære hold. Vi vil invitere andre nationer til at deltage i de forskellige Danske løb, for derved at opnå et bredere kendskab til holdet, og ikke mindst, åbnes der herved muligheder for at køre løb i andre lande. Der vil hvert år blive arrangeret et fællesløb/tur af 3-5 dages varighed. Dette løb/tur vil blive forsøgt gennemført i udlandet, og gerne i samarbejde med udenlandske militære cykelhold.

5 Målet med denne tur vil, udover det sportslige, være det sociale og motionen. Da vil der blive kørt så alle kan være med og nyde samværet og motionen. Endvidere så er der indgået et samarbejde med en amerikansk organisation som hedder USMES. USMES er en organisation som den vi laver med DMSF Bike Team, og i det samarbejde er der allerede nu planlagt fælles løb i USA i 2016 og Holdet, DMSF Bike Team, er en del af DMI, og derfor er det også et krav at alle der vil være en del af holdet også er medlem af et DMI idrætsudvalg. At være under DMI paraplyen, betyder at vi kan trække på en vis form for støtte i forsvaret, i forbindelse med løb osv. At man er registreret under DMI giver endvidere den fordel, at man i det daglige kan mødes til fælles træning ved en garnison i nærheden af ens hjem. Vi ser gerne at vores budskab bliver bredt ud til alle i forsvaret og det er vores håb at du vil være os behjælpelig hermed ved at informere dine medlemmer i din Idrætsforening. Teamet, og det tilknytning til DMI, vil blive drøftet på det kommende DMI Orienteringsmøde den 10. april 2015 i Middelfart, hvor det er muligt for dig at stille spørgsmål og fremkomme med gode ideer til holdet. Med sportslig hilsen Henrik Hugger Formand Dansk Militært Idrætsforbund cykeludvalg Eksempler på holdes materiale:

URK ÅRHUS HÅNDBOG TIL AKTIVITETSANSVARLIGE

URK ÅRHUS HÅNDBOG TIL AKTIVITETSANSVARLIGE URK ÅRHUS HÅNDBOG TIL AKTIVITETSANSVARLIGE INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION 3 OM UNGDOMMENS RØDE KORS OG RØDE KORS 4 Selvstændig i 1988 4 Både tale og handling 4 Verdensomspændende bevægelse 4 Samarbejde

Læs mere

Projekt og evaluering

Projekt og evaluering Projekt og evaluering Udarbejdet af: Inger Kruse Andersen, sundhedskoordinator, Randers Sundhedscenter Ulla Skov Aldahl, projektkoordinator, Randers gymnastiske Forening April 2014 Indhold Indledning...

Læs mere

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange Vi håber, at denne brochure kan svare på jeres spørgsmål omkring det at være værtsfamilie. Har I yderligere spørgsmål er I selvfølgelig velkomne til at kontakte Dansk ICYE s sekretariat. Hvis I er interesserede

Læs mere

Mød os på Facebook Julebowling. Selvhjælpsgrupper. Bestyrelsesberetning

Mød os på Facebook Julebowling. Selvhjælpsgrupper. Bestyrelsesberetning Hjerneskadeforeningen Lokalforeningen Sydfyn Nyhedsblad for januar & februar Mød os på Facebook Julebowling Hjerneugen Selvhjælpsgrupper Bestyrelsesberetning Referat fra Generalforsamlingen Hovedtropperne

Læs mere

Fokuspakke: Ungdomsdemokrati

Fokuspakke: Ungdomsdemokrati Fokuspakke: Ungdomsdemokrati Til ungdomsråd i NAU, Kommunalvalget står for døren, og det betyder en unik mulighed til et ungdomsråd for at sætte de unges dagsorden. Mangler I et sted at være, vil I gerne

Læs mere

ÆLDREIDRÆT. fra idé til handling. livsglæde samvær motion

ÆLDREIDRÆT. fra idé til handling. livsglæde samvær motion ÆLDREIDRÆT fra idé til handling livsglæde samvær motion Forord Uge 17 i foråret 2005 blev der gennemført en landsdækkende kampagne "Gang i ældre". Kampagnens formål var at få flere ældre over 60 år til

Læs mere

Fra ide til færdigt projekt. Guide til projektudvikling i landdistrikterne

Fra ide til færdigt projekt. Guide til projektudvikling i landdistrikterne Fra ide til færdigt projekt Guide til projektudvikling i landdistrikterne Projektudvikling Denne guide er en hjælp til projektudvikling. Hæftet hjælper dig med at komme godt fra start og helt i mål. Ved

Læs mere

Team Rynkeby Deltagermanual

Team Rynkeby Deltagermanual Team Rynkeby Deltagermanual Team Rynkeby Deltagermanual Velkommen på Team Rynkeby 3 Om Team Rynkeby 4 Værdigrundlag 4 Organisationen 6 Tidslinje 7 Kampen mod børnekræft 9 Skaf sponsorer 10 Guldsponsorer

Læs mere

Om Next Stop. God læselyst. Peter Mindegaard og Asger Grønlund Andersen

Om Next Stop. God læselyst. Peter Mindegaard og Asger Grønlund Andersen Om Next Stop Af foromtalen af Next Stop fremgår det, at man i 2011 og 2012 vil besøge alle klubber i Danmark, som kunne tænke sig at give den gas og skubbe forbundet videre i udviklingen af dansk squash.

Læs mere

State of the union REPORT

State of the union REPORT State of the union REPORT Dansk Frisbee Sport Union 2013 Forord Denne rapport er tiltænkt som en status på forbundet Dansk Frisbee Sport Union til brug i forbindelse med repræsentantskabsmødet i marts

Læs mere

Sådan opstarter du et ungdomsråd

Sådan opstarter du et ungdomsråd Sådan opstarter du et ungdomsråd Unge, sociale aktiviteter, indflydelse, fester og mulighed for at blive hørt af kommunen er essens af et ungdomsråd. Mangler I et sted at være, vil I gerne have flere penge

Læs mere

2014-2015 BRUG VIRKELIGHEDEN I DIN UNDERVISNING

2014-2015 BRUG VIRKELIGHEDEN I DIN UNDERVISNING 2014-2015 BRUG VIRKELIGHEDEN I DIN UNDERVISNING 1 Hvad er European Business Game? EBG er en europæisk konkurrence for gymnasielever, der dyster om at etablere den bedste fiktive virksomhed. Konkurrencen

Læs mere

brug for din hjælp Børnecancerfonden giver børn med kræft håb Bliv støttemedlem!

brug for din hjælp Børnecancerfonden giver børn med kræft håb Bliv støttemedlem! Børnecancerfonden har brug for din hjælp Børnecancerfonden giver børn med kræft håb Bliv støttemedlem! Bliv personlig donor, det koster 200 kr. årligt. Bliv virksomhedsdonor, det koster 5.000 kr. årligt.

Læs mere

Fire strategiprocesser om fremtidens frivillige sociale arbejde. August 2006

Fire strategiprocesser om fremtidens frivillige sociale arbejde. August 2006 Fire strategiprocesser om fremtidens frivillige sociale arbejde August 2006 Indholdsfortegnelse Fire strategipapirer inspiration til andre kommuner Strategipapir for Gribskov Kommune A Strategipapir for

Læs mere

Bestyrelsen beretning for 2010.

Bestyrelsen beretning for 2010. Bestyrelsen beretning for 2010. Indledning. Den anden hele sæson der er ikke følger kalenderåret. Men det gik da egentligt smertefrit, eller relativt. Der er meget, eller retter, ekstrem kort tid til at

Læs mere

VIP-mappe. En introduktion til aktive i foreningen

VIP-mappe. En introduktion til aktive i foreningen VIP-mappe En introduktion til aktive i foreningen Januar 2010 Praktisk mappe til aktive medlemmer af Adoption & Samfund Indhold: o Velkomstbrev o Praktiske oplysninger bl.a. vedr. brevpapir, udgifter,

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Finder du en fejl, en mangel, eller har du bare spørgsmål eller ideer, så skriv til os på info@urk.dk.

Finder du en fejl, en mangel, eller har du bare spørgsmål eller ideer, så skriv til os på info@urk.dk. Introduktion Du sidder med Ungdommens Røde Kors økonomimanual foran dig. Formålet med den er at give dig svar på alle de gængse spørgsmål vedrørende økonomien i URK. Heri finder du ud af, hvem der bestemmer

Læs mere

FUNDRAISING sådan skrives en ansøgning

FUNDRAISING sådan skrives en ansøgning FUNDRAISING sådan skrives en ansøgning Indledning Denne værktøjskasse har til formål at give gode råd til, hvordan man som frivilliggruppe skriver en ansøgning og hvilke overvejelser man skal gøre sig,

Læs mere

Ledelsesredskaber til Ungdomsrådsformænd

Ledelsesredskaber til Ungdomsrådsformænd Ledelsesredskaber til Ungdomsrådsformænd Når man er leder, uanset om det er i din frivillige forening, på din arbejdsplads eller i forbindelse med din uddannelse, er der altid en række udfordringer, man

Læs mere

MESTRINGSPROGRAMMER. Lær at tackle Håndbog for koordinatorer

MESTRINGSPROGRAMMER. Lær at tackle Håndbog for koordinatorer MESTRINGSPROGRAMMER Lær at tackle Håndbog for koordinatorer Lær at tackle-kurserne Håndbog for koordinatorer Komiteen for Sundhedsoplysning 2015 ISBN (elektronisk version): 978-87-93213-21-0 Publikationen

Læs mere

Håndbog 1. januar 2015

Håndbog 1. januar 2015 Håndbog Forord Dans er bevægelse til musik og har alle dage været en måde for folk at udtrykke deres sjæl og energi. Verden er i forandring med den nye skolestruktur og de udfordringer vores kommune stiller

Læs mere

Projekt VoksenADHD - En evaluering af et projekt målrettet voksne med ADHD

Projekt VoksenADHD - En evaluering af et projekt målrettet voksne med ADHD Projekt VoksenADHD - En evaluering af et projekt målrettet voksne med ADHD Marts 2010 Center for Kvalitetsudvikling Olof Palmes Allé 15 8200 Århus N Projekt VoksenADHD En midtvejsevaluering af et projekt

Læs mere

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ hver dag Inspiration til en systematisk indsats DET NATIONALE FORSKNINGSCENTER FOR ARBEJDSMILJØ Arbejdstilsynet Indhold Et godt psykisk arbejdsmiljø hver dag. Inspiration til

Læs mere

Kommunikationshåndbog

Kommunikationshåndbog Kommunikationshåndbog Indhold Kommunikationshåndbog... 1 1 Kommunikationskanaler... 1 1.1 Hjemmeside www.lunge.dk... 2 1.2 Danmarks Lungeforenings medlemsblad LUNGENYT... 2 1.3 Patientnetværket Snak om

Læs mere

Tak til Roskilde Domkirkes Drengekor for deres festlige indledning af årets Delegeretmøde 2011.

Tak til Roskilde Domkirkes Drengekor for deres festlige indledning af årets Delegeretmøde 2011. 1 MUNDTLIG BERETNING 2011. VELKOMST: Tak til Roskilde Domkirkes Drengekor for deres festlige indledning af årets Delegeretmøde 2011. I ønskes alle et Godt Nytår. Endnu engang er vi samlet her i Roskilde

Læs mere

Velkommen til Struer Svømmeklub. Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside.

Velkommen til Struer Svømmeklub. Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside. Velkommen til Struer Svømmeklub Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside. Information, der løbende opdateres (fx kalender og events),

Læs mere

Ny VISION, strategi og målsætninger for KFUM og KFUK i Danmark frem mod 2025

Ny VISION, strategi og målsætninger for KFUM og KFUK i Danmark frem mod 2025 Ny VISION, strategi og målsætninger for KFUM og KFUK i Danmark frem mod 2025 Baggrund Dokumentet er resultatet af Hovedbestyrelsens debatmøder og diskussioner efter Fremtidsforums rapport, der kom i november

Læs mere

Lektiehjælpernes Hvem, Hvad, Hvor

Lektiehjælpernes Hvem, Hvad, Hvor Lektiehjælpernes Hvem, Hvad, Hvor - En informationsmappe for lektiehjælpere ved Dansk Flygtningehjælp Lektiehjælpen er etableret i samarbejde med Brug for alle unge - en kampagne ved Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere

Boligsocial helhedsplan for Sundholmsvejkvarteret

Boligsocial helhedsplan for Sundholmsvejkvarteret Boligsocial helhedsplan for Sundholmsvejkvarteret Sundholmsvejkvarteret Nord (planogarkitektur.kk.dk) Sundholmsvejskvarteret Syd (planogarkitektur.kk.dk) December 2008 VIBO AAB Lejerbo Hovedstadens Almennyttige

Læs mere