Program J.C. JACOBSEN 200 ÅR. Carlsbergfondet Frederiksborgmuseet Ny Carlsbergfondet Ny Carlsberg Glyptotek Carlsbergs Mindelegat Carlsberg Group

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Program J.C. JACOBSEN 200 ÅR. Carlsbergfondet Frederiksborgmuseet Ny Carlsbergfondet Ny Carlsberg Glyptotek Carlsbergs Mindelegat Carlsberg Group"

Transkript

1 Program J.C. JACOBSEN 200 ÅR Carlsbergfondet Frederiksborgmuseet Ny Carlsbergfondet Ny Carlsberg Glyptotek Carlsbergs Mindelegat Carlsberg Group

2

3 J.C. Jacobsen 200 år og stadig inspirerende! Den 2. september 2011 er det 200-årsdagen for brygger J.C. Jacobsens fødsel, og det bliver markeret af den samlede Carlsberg-familie. Fra maj og frem vil Carlsbergfondet, Frederiksborgmuseet, Ny Carlsbergfondet, Ny Carlsberg Glyptotek, Carlsbergs Mindelegat og Carlsberg Group gennemføre en bred vifte af aktiviteter inden for de områder, som J.C. Jacobsen satte sit markante præg på: Carlsberg som virksomhed, videnskab, kunst og kultur. Programmet vil løbende blive opdateret med nye aktiviteter og tilbud. Og alle sejl bliver sat til for at markere J.C. Jacobsen, der er Europas store brygger. I 1847 lægger han fundamentet til Carlsberg, som i dag er verdens fjerdestørste bryggerigruppe med i alt ansatte. Med en altid brændende passion fører han bryggerhåndværket ind i den industrielle tidsalder. I 1875 grundlægger han Carlsberg Laboratorium, og satsningen på naturvidenskaben og især udviklingen af rendyrket gær skaber revolutionerende resultater for ølbrygningen i hele Europa. J.C. Jacobsens engagement som samfundsborger og generøse støtte til kultur og videnskab får J.C.s og Carlsbergs betydning til at række langt ud over fabriksgrunden i Valby. Han er med til at finansiere genskabelsen af Frederiksborg Slot, da det brænder i 1859, og han etablerer det Nationalhistoriske Museum. Han har i øvrigt sat sin signatur på en lang række andre af datidens storladne projekter som f.eks. opførelsen af væksthuset i Botanisk Have i København. I 1875 grundlægger han Carlsbergfondet, som han siden testamenterer sit livsværk, Carlsberg, til. Carlsbergfondet er i dag den bestemmende ejer af Carlsberg Group. Ny Carlsbergfondet, Frederiksborgmuseet og Carlsberg Laboratorium hører under fondet. Ny Carlsberg Glyptotek blev indviet i 1897 som en gave til København, skænket af J.C. Jacobsens søn, Carl Jacobsen.

4 Carlsbergfondet I 1875 grundlægger J.C. Jacobsen Carlsbergfondet, som han siden testamenterer sit livsværk til. Carlsbergfondet er i dag den bestemmende ejer af Carlsberg Group. Byggeprojekt på Carlsberg Etablering af nye internationale forskerboliger Carlsbergfondet har besluttet at stå for opførelsen af et byggeri i Carlsberg-bydelen, der skal rumme boliger til internationale forskere. Projektet omfatter et byggeri på 2600 m2, og der er indledt forhandlinger med myndighederne omkring igangsættelse af byggeriet. Prisuddeling, efterår 2011 To internationale forskerpriser Carlsbergfondet har besluttet, at der i 2011 i anledning af jubilæet skal uddeles en humanistisk og en naturvidenskabelig pris på hver 1 mio. kr. til to internationalt anerkendte forskere. Publikation, 28. juni JubilæumSSKrift Carlsbergfondet har valgt at markere jubilæet ved at udgive det traditionelle årsskrift som et temaskrift om brygger J.C. Jacobsen. Konference, september Her og Nu! Historicisme og fortidsforståelse i kunst, kultur og videnskab i dag Det Danske Institut i Rom er etableret af Carlsbergfondet og har igennem årene været ramme om en frugtbar tværfaglighed, hvor videnskabsmænd og kunstnere med alverdens projekter har mødtes som stipendiater med Rom eller det italienske som omdrejningspunkt. I forlængelse af denne stærke tradition arrangerer Carlsbergfondet konferencen i Videnskabernes Selskab i København. Ved konferencen er der i forlængelse af Bryggerens historiefascination fokus på fortidens aktuelle betydning. Konferencen præsenterer en række af de felter, hvor historien integreres i nutiden kultur og videnskab, og en diskussion af, hvilken nødvendighed historien har i dag. Arrangementet afrundes lørdag 3. september med et besøg på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. Publikation, efterår Brygger for folket J.C. Jacobsen var en offentligt kendt person i København, der prægede datidens by politisk såvel som kulturelt. Journalist Anna-Lise Bjerager har udarbejdet en ny, levende portrætbog om brygger J.C. Jacobsen, der stiller skarpt på bryggerens public spirit og rolle som industripionér.

5 Frederiksborgmuseet / Det Nationalhistoriske Museum Det Nationalhistoriske Museum har haft til huse på Frederiksborg Slot siden Museet blev oprettet på initiativ af J.C. Jacobsen, og drives i dag som en selvstændig afdeling af Carlsbergfondet. Udstilling, 7. maj-31. juli Brygger J.C. Jacobsens Portrætpris 7. maj slår Det Nationalhistoriske Museum for tredje gang dørene op for en nordisk særudstilling, hvor 129 udvalgte værker fra J.C. Jacobsens Portrætkonkurrence fortolker portrætgenren og dens formåen. Portræt Nu! er et stærkt udtryk for, at portrætkunsten i Norden er både innovativ, ambitiøs og tåler international sammenligning. Vinderen af konkurrencen vil ved den officielle åbning få overrakt Brygger J.C. Jacobsens Portrætpris på kroner. På den sidste åbningsdag, 31. juli 2011, vil konkurrencens publikumspris blive overrakt. Brygger J.C. Jacobsens Portrætkonkurrence er udskrevet af Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg og gennemføres med støtte fra Carlsbergs Mindelegat. der er særomvisninger for familier i sommerferien og børneportrætkonkurrence. Udstilling, 3. september-15. november Patriot og verdensborger brygger J.C. Jacobsen 200 år J.C. Jacobsen spillede en afgørende rolle for Frederiksborg Slots genrejsning efter den ødelæggende brand i Udstillingen Patriot og verdensborger - brygger J.C. Jacobsen 200 år har fokus på perioden fra slottets brand til J.C. Jacobsens død i Udstillingen belyser de internationale inspirationskilder for brygger Jacobsens museumstanker og fører den besøgende gennem de vigtigste rum og deres udsmykning, der blev resultatet af bryggerens store vision. udstillingen åbner 1. september, og i anledning af bryggerens fødselsdag er der gratis adgang 2. september. Levende Museum i bryggerens ånd PROGRAM I FORBINDELSE MED UDSTILLINGEN: Levende Museum i bryggerens ånd og historisk dragtkavalkade september. Shuttlebus mellem Frederiksborg Slot og Carlsberg 3. september, hvor Carlsberg fester. Online historiedyst for alle skoleelever i Danmark i august og september. I hele udstillingsperioden er der børneudstilling og leg for familier og børn samt præsentation af dvd en Frederiksborg Slot og Museum.

6 Ny Carlsbergfondet Ny Carlsbergfondet er oprettet i 1902 af brygger Carl Jacobsen og hustru Ottilia Jacobsen til støtte for kunsten i Danmark. Ny Carlsbergfondet står i anledning af jubilæumsåret bag tre kunstneriske udsmykninger. Pladsen mellem Vartov og Lurblæserne Lurblæserne blev rejst i anledning af 100-årsdagen for J.C. Jacobsen. Det er i år 100 år siden, og derfor har Ny Carlsbergfondet opfordret billedhuggeren Hein Heinsen til at give forslag til en Talerstol til opstilling på den projekterede plads mellem Vartov og Lurblæserne. Hensigten er at markere bryggerens 200-årsdag med en ny skulptur, der ligger smukt i forlængelse af J.C. Jacobsens samfundsengagement såvel som den oprindelige udsmykning på torvet. Videnskabernes Selskab, H.C. Andersens Boulevard Carlsberg Museum Carlsberg Museum husede oprindeligt J.C. Jacobsens søn Carl Jacobsens private kunstsamling. Det var i 1800-tallet en af de største private samlinger i verden. I dag fungerer det historiske glyptotek som Carlsbergs Business Centre for det danske erhvervsliv. Ny Carlsbergfondet står bag en udsmykning af en række rum, der samlet giver bygningen et moderne tilsnit. Det sker i form af udsmykning ved bl.a. Peter Holst Henckel, Anne Marie Ploug samt ophængning af værker ved Troels Wörsel, Per Bak Jensen, Malene Landgreen og Sophia Kalkau. Videnskabernes Selskab er uløseligt forbundet med J.C. Jacobsen og Carlsbergfondet. I 2011 udføres en udsmykning af den fælles foredragssal på 1. sal i Videnskabernes Selskab. Erik A. Frandsen står bag en kæmpemæssig billedmosaik på 6x4 meter, fysisk tilvirket af italienske kunsthåndværkere i klassisk stil. Mosaikken skildrer almindelige mennesker i et nutidigt sceneri og skal - i dialog med husets talrige portrætter af en række betydelige videnskabsmænd fungere som afbildning af videnskabens publikum og af de mennesker, som er modtagere af videnskabens fremskridt. gaven omfatter desuden farvesætning af salen som helhed ved Erik A. Frandsen.

7 Ny Carlsberg Glyptotek Glyptoteket er stiftet af brygger Carl Jacobsen, J.C. Jacobsens eneste søn, der skabte en stor privat kunstsamling. Glyptoteket blev indviet i 1897 som en gave til Københavns kommune. Udstilling, 2. september-31. december Brygger J.C. Jacobsen 200 år Den danske kunstner Jesper Christiansen (født 1955) har udført tre store malerier til en sal med temaet Rejseminder i Glyptotekets guldaldersamling. Billederne slår ned på tre lokaliteter - Italien, Frankrig og Danmark - og kommenterer J.C. Jacobsens epoke, som den spænder fra det lille guldalder-københavn til industrialismens driftige modernisme. Det handler om stedet, hvor man er, og de linjer, der går ud i verden derfra - på rejse, i drøm eller erindring.

8 Carlsbergs Mindelegat Carlsbergs Mindelegat er oprettet i 1938 i anledning af 50-årsdagen for overdragelsen af J.C. Jacobsens bryggeri til Carlsbergfondet. Foredragsrække, april-december Samarbejde med Studenterforeningen Carlsbergs Mindelegat og Studenterforeningen afholder indtil december seks Fredagstaler i Carlsberg Akademi. Udvalgte professorer fra universitetet vil holde en tale, hvorefter der bydes på husets produkter. Ny fond, maj Sportsfond Som en del af Carlsbergs Mindelegat oprettes Carlsberg Sportsfond, som har til formål at støtte dansk idræt, så flere unge får mulighed for at dyrke motion. Der kan søges om beløb på op til kroner. Fondet vil i år uddele op til i alt 2 millioner kroner. Filmpremiere, august City of Beer J.C. Jacobsen var i høj grad skaberen af den danske ølkultur med sin vedholdenhed og konstante stræben efter det perfekte bryg. Han kan om nogen siges at være manden, der satte København på verdenskortet som en af verdens øl-hovedstæder. I forbindelse med J.C. Jacobsens 200-årsdag sponsorerer Carlsbergs Mindelegat produktionen af filmen City of Beer, der har netop Carlsberg og den særlige arkitektur som primært omdrejningspunkt. Åbent hus, 2. og 3. september 200 året i Jesuskirken Jesuskirken er opført af J.C. Jacobsens søn, Carl Jacobsen, som et mausoleum for hele familien Jacobsen, og i krypten står familiens sarkofager. I samarbejde med Carlsbergs Mindelegat markerer Jesuskirken J.C. Jacobsens fødsel ved at åbne kirken og krypten for offentligheden. I samme anledning afholdes en koncert i de smukke rammer, og bryggerens tipoldebarn vil fortælle. Der er gratis adgang. Prisuddelinger, december rejse- og uddannelseslegater J.C. Jacobsen var en berejst verdensborger, og hans idéer og inspiration blev i høj grad til på studie- og inspirationsrejser i hele Europa. Carlsbergs Mindelegat uddeler i den ånd som noget nyt ti rejselegater á kroner til ti unge fra henholdsvis Kina, Rusland og Vietnam til ophold i Danmark. Desuden får otte studerende inden for naturvidenskab tildelt et legat på kroner til færdiggørelse af deres studie.

9 Carlsberg group J.C. Jacobsens livsværk er bryggeriet Carlsberg, som han etablerer i I dag er Carlsberg verdens fjerdestørste bryggerigruppe, og bryggeriets produkter nydes verden over. Udstilling Visit Carlsberg, 12. maj J.C. Jacobsens CarLSBErg Drivhuset ligger i et hjørne af J.C. Jacobsens gamle have som nabo til bryggerens villa. Drivhuset springer i foråret ud som nyt udstillingsrum og offentligt tilgængeligt åndehul for hele bydelen. Med udsigt til den smukke have præsenteres J.C. Jacobsens Carlsberg: Akademiet, haven og den bydel, han lagde grunden til. Her kan øllets råvarer opleves, og historien om Carlsberg Laboratoriums store betydning for verdens ølbrygning fortælles. International designkonkurrence, 2. september Ny CarLSBErg Bryghus designkonkurrence Ølproduktionen i Ny Carlsberg Bryghus blev lukket i 2008, men Carlsberg har store ambitioner for det ikoniske bryghus i form af en omdannelse til Carlsbergs fremtidige Brand & Experience Centre. I forbindelse med bryggerens fødselsdag offentliggør Carlsberg, hvilke 4-6 teams, den nedsatte dommerkomité har udvalgt til at fortsætte i konkurrencen om den store designkonkurrence, der skal gøre Ny Carlsberg Bryghus til en helt ny attraktion i verdensklasse. Åbent hus på Carlsberg, 3. september CarLSBErg fester 200 år og stadig inspirerende! Carlsberg fejrer 200-året for J.C. Jacobsens fødsel og inviterer til folkefest for københavnerne og Carlsbergs ansatte. Smag på historien, og oplev Carlsberg i festhumør, når der er åbent hus, og dørene slås op til de mange industribygninger på området. Der er underholdning for hele familien, tændt op i grillen, barer og god musik fra live-scenen. Oplev også de mange nye aktiviteter, der er på vej på Carlsberg. Der er gratis adgang. På dagen er der shuttlebus mellem Carlsberg og Frederiksborg Slot. That calls for a Carlsberg! Seminar, 6. september CarLSBErg - The Journey Tuborgfondet fejrer J.C. Jacobsens 200-årsdag med et seminar i samarbejde med Copenhagen Business School og Carlsberg Group. Heldagsseminaret har fokus på fremtidens markedsføring, historiefortælling, branding og innovation med bl.a. Carlsbergs erfaringer som et naturligt afsæt. Den primære målgruppe er studerende på CBS.

10 Festival, september Golden Days Troen på fremskridtet Temaet for årets Golden Days festival er Tro og i samarbejde med Visit Carlsberg afholdes en lang række aktiviteter med fokus på bryggerens tro på fremskridt, videnskab og kunst. Der er koncert i Ny Carlsberg Bryghus, industriens katedral, der er foredrag, særomvisninger og ture i bryggerens fodspor i København. Et detaljeret program offentliggøres senere. Konference, september J.C. Jacobsen 200 years: From Science to Business and Society Stærk tro på forskning og videnskabelige metoder i produktionen blev introduceret af J.C. Jacobsen i bryggerifaget, da han i 1875 oprettede et egentligt forskningscenter på Carlsberg. I forbindelse med 200-årsdagen afholder Carlsberg Laboratorium en international konference, der stiller skarpt på de store udfordringer, som fødevareproducenter står overfor: Hvilke råvarer, og hvilket ressourcegrundlag er til stede? Hvilke teknologier er på vej frem, og hvorledes producerer vi bæredygtigt i bredeste betydning? En række internationalt førende forskere deltager i arrangementet, hvor der kun i begrænset omfang vil være mulighed for tilmelding. Konferencen støttes af Carlsbergfondet. Offentliggørelse af digitalt projekt, 8. september Digitalisering af Brygger J.C. Jacobsens Familiearkiv Familien Jacobsen har fascineret og inspireret historikere verden over. Forholdet mellem far og søn, J.C. Jacobsens særlige forhold til fædrelandet, udlandet, de verdensberømte forskere, som inspirerede ham til at forfine Carlsbergs produkter. I september bliver det muligt for alle at få adgang til de originale dokumenter fra J.C. Jacobsens hånd, som findes i Carlsbergs Arkiv og Rigsarkivet, heriblandt breve, der ikke tidligere har været udgivet. Projektet giver indsigt i rejsebreve til hustruen Laura og breve fra Carl Jacobsen til faderen. Der er også J.C. Jacobsens internationale korrespondance med Louis og Marie Pasteur og datidens førende kulturpersonligheder. Nyt er det også, at J.C. Jacobsens notesbøger udgives, bl.a. med bryggerens egne optegnelser over Carlsbergs historie og de detaljerede tegninger over haven og dens beplantning. Familiearkivet bliver tilgængeligt på Carlsberg Arkivs hjemmeside. Digitaliseringsprojektet støttes af Carlsbergfondet.

11

12 Carlsbergfondet Frederiksborgmuseet Ny Carlsbergfondet Ny Carlsberg Glyptotek Carlsbergs Mindelegat Carlsberg Group

Generelforsamlingen afholdes på. Carlsberg Museum & Business Centre. Valby Langgade 1, 1799 København V. Festmiddagen afholdes efterfølgende på

Generelforsamlingen afholdes på. Carlsberg Museum & Business Centre. Valby Langgade 1, 1799 København V. Festmiddagen afholdes efterfølgende på INVITATION GENERALFORSAMLING & ÅRSFEST DANMARKS FARVE- OG LIMINDUSTRI FREDAG DEN 10. APRIL 2015 Generelforsamlingen afholdes på Carlsberg Museum & Business Centre Valby Langgade 1, 1799 København V Festmiddagen

Læs mere

Carlsberg og Carlsbergfondet 2014

Carlsberg og Carlsbergfondet 2014 Aktivt ejerskab i børsnoterede selskaber CBS 7. maj 2014 Carlsberg og Carlsbergfondet 2014 Flemming Besenbacher Bestyrelsesformand for Carlsberg A/S og for Carlsbergfondet f.besenbacher@carlsbergfoundation.dk

Læs mere

CARLSBERG MUSEUM & BUSINESS CENTRE DET EKSKLUSIVE VENUE

CARLSBERG MUSEUM & BUSINESS CENTRE DET EKSKLUSIVE VENUE Carlsberg Venues CARLSBERG MUSEUM & BUSINESS CENTRE EN OPLEVELSE I SIG SELV Når jeres arrangement skal have format, er Carl Jacobsens private kunstsamling i forlængelse af hans hjem stedet at mødes. Det

Læs mere

1. KUNSTSTRATEGI PRÆSENTATION

1. KUNSTSTRATEGI PRÆSENTATION 1. KUNSTSTRATEGI 2018-2020 PRÆSENTATION 1 KUNSTSTRATEGI 2018-2020 København har et rigt kunstliv med masser af etablerede gallerier, udstillings- og undervisningssteder, kunsthaller og museer, og nye er

Læs mere

Aktuelle udfordringer i Carlsbergfondet

Aktuelle udfordringer i Carlsbergfondet Erhvervsdrivende fonde i Danmark, PWC-konference 7. november 2013 Aktuelle udfordringer i Carlsbergfondet Flemming Besenbacher Bestyrelsesformand for Carlsberg A/S og for Carlsbergfondet f.besenbacher@carlsbergfoundation.dk

Læs mere

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 HVAD ER EN EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD? Et kulturel projekt af internationalt format Tildeles en by i to EU-medlemsstater hvert år - i 2017 Pafos (Cypern) og Aarhus

Læs mere

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien.

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien. HISTORIE OG FORMÅL Designmuseum Danmark (tidligere Kunstindustrimuseet) er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international, industriel design og kunsthåndværk. Museets samlinger, bibliotek

Læs mere

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal:

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal: Vil du være en del af International Art Festival 2013? Send ind til censurering nu. Vores mål er at arrangerer en årligt tilbagevendende kunstfestival med internationalt tilsnit. I 2011 gennemførte vi

Læs mere

Læs mere om de enkelte seminarer på vores hjemmeside. Seminarerne gennemføres som udgangspunkt på dansk.

Læs mere om de enkelte seminarer på vores hjemmeside. Seminarerne gennemføres som udgangspunkt på dansk. SEMINARER I efteråret 2015 har vi planlagt en række seminarer om nogle super spændende emner, som præsenteres af inspirerende foredragsholdere. Emnerne er: 1. Nye ingredienser - 19. oktober 2015, 15:00

Læs mere

Sammen med byens blomsterudsmykninger vil vores samarbejdspartner give værdi samt inspiration til Blomsterfestivalens mange tusinde gæster.

Sammen med byens blomsterudsmykninger vil vores samarbejdspartner give værdi samt inspiration til Blomsterfestivalens mange tusinde gæster. Arbejdet omkring årets tema er i fuld gang, og der arbejdes på højtryk i øjeblikket med at få samlet alle spændende koordineringer, så vi kan få nogle fantastiske dage, den 13.-16. august, hvor Blomsterfestivalen

Læs mere

Formandens sidste beretning

Formandens sidste beretning LEDER Da kunstmuseet i Tønder for ca. 8 år siden fik stiftet sin venneforening fik den betegnelsen Sønderjyllands Kunstmuseums Venner. Senere måtte foreningen, som følge af den store museumsfusion Museum

Læs mere

HVAD SKAL DANMARK LEVE AF DE NÆSTE 100 ÅR?

HVAD SKAL DANMARK LEVE AF DE NÆSTE 100 ÅR? CBS Impact Topmøde 16. november 2017 HVAD SKAL DANMARK LEVE AF DE NÆSTE 100 ÅR? CBS Impact Topmøde HVAD SKAL DANMARK LEVE AF DE NÆSTE 100 ÅR? CBS Impact Topmøde afrunder vores 100 års jubilæum og peger

Læs mere

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Kursusprogram 2017 Kurser 2017 Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Være med til et spændende weekendkursus hvor vi vil eksperimentere med foto som kunstnerisk udtryksform

Læs mere

Fakta om Det Nye Experimentarium

Fakta om Det Nye Experimentarium Fakta om Det Nye Experimentarium (Foto Adam Mørk) Fænomenale oplevelser i naturvidenskabens og teknologiens verden Nysgerrighed er grundstoffet, som Experimentarium er gjort af. Vi vil tænde en gnist i

Læs mere

Ib Orla-Jensen 1 4/04-1 3/05 201 2

Ib Orla-Jensen 1 4/04-1 3/05 201 2 NÆSTVED KUNSTFORENING Amtsgården Amtmandsstien 1 Blad nr. 3/201 2 Ib Orla-Jensen 1 4/04-1 3/05 201 2 Næstved Kunstforening inviterer til ferniseringen af Ib Orla-Jensen Lørdag den 1 4. april fra kl. 1

Læs mere

caroline hus i carlsberg byen

caroline hus i carlsberg byen caroline hus i carlsberg byen Caroline Hus ligger centralt i Carlsberg Byen, med Bryggernes Plads på den østlige side og Ottilia Plads på den nordvestlige side. Placeringen sikrer et frit udsyn mod den

Læs mere

Aarhus Rådhus 75-års jubilæum 2. juli 2016

Aarhus Rådhus 75-års jubilæum 2. juli 2016 Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling, Teknik og Miljø, Kultur og Borgerservice Dato 21. april 2015 Aarhus Rådhus 75-års jubilæum 2. juli 2016 Beslutning om budgetramme, aktiviteter og

Læs mere

H.C. ANDERSEN FESTIVALS

H.C. ANDERSEN FESTIVALS Inspireret af: Kære lærere! H.C. Andersen Festivals inviterer jeres 3.-6. klasser til Building Games, hvor leg og læring forenes i en inspirerende konkurrence. Her får eleverne muligheden for at være kreative

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

Et dansk elitemiljø et dansk MIT

Et dansk elitemiljø et dansk MIT Et dansk elitemiljø et dansk A f f o r s k n i n g s c h e f C h a r l o t t e R ø n h o f, c h r @ d i. d k o g k o n s u l e n t M o r t e n Ø r n s h o l t, m o q @ d i. d k Dansk forskning kan blive

Læs mere

Instant City. Projektbeskrivelse. Instant One First step Instant City

Instant City. Projektbeskrivelse. Instant One First step Instant City NOTAT Instant City Dato 13. juli 2015 Jnr. *** Marianne Stenberg Direkte 61201935 E-mail mast@bbbo.dk Projektbeskrivelse Instant One First step Instant City Instant City Instant City er første skridt på

Læs mere

Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer. 29.5. En aften med Anne Marie Carl-Nielsen Fyns Kunstmuseum

Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer. 29.5. En aften med Anne Marie Carl-Nielsen Fyns Kunstmuseum 2013 Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer 16.1. ECHO Dialogudstilling Fyns Kunstmuseum 27.2. På rejse med H.C. Andersen H.C. Andersens Hus 21.3. En bid af historien 30.4. En landsby på H.C.

Læs mere

Rejse til venskabsbyen Anjo 2018

Rejse til venskabsbyen Anjo 2018 Rejse til venskabsbyen Anjo 2018 Baggrund I forbindelse med venskabsbysamarbejdet mellem Kolding Kommune og bystyret i Anjo, Japan, er der særlig fokus på udveksling af erfaringer, viden og synspunkter

Læs mere

Glyptotekets strategi

Glyptotekets strategi Glyptotekets strategi 2018 2020 Glyptotekets strategi 2018 2020 Introduktion Glyptoteket har med sine enestående samlinger, sin historie og sin beliggenhed en aktuel mulighed for at forny sin position.

Læs mere

MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK

MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK to Efter en velbesøgt generalforsamling føler jeg bestyrelsen har fået fuldmagt til at fortsætte i det spor vi gennem tid har fulgt: At formidle kunst og nedbryde afstanden

Læs mere

og designkonkurrence, der inviterer tværdisciplinære

og designkonkurrence, der inviterer tværdisciplinære LAGI2014 International kunst- og energikonkurrence Land Art Generator Initiative (LAGI) er en stor international kunst- og designkonkurrence, der inviterer tværdisciplinære teams til at designe kreative,

Læs mere

Jacobsen hus i carlsberg byen

Jacobsen hus i carlsberg byen Jacobsen hus i carlsberg byen I det nordvestlige hjørne af Carlsberg Byen ud mod de grønne arealer i Søndermarken findes det arkitektonisk smukke Jacobsen Hus, tegnet af Henning Larsen Architects. Lejemålet

Læs mere

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014 Skovgaard Museet Formidling 2013/2014 Kalender 2013/2014 SÆRUdstillinger 30. maj - 1. september 2013 De ved, hvad de gør! Jørgen Haugen Sørensen Bidske hunde, ansigtsgrimasser og en grædende gris. Oplev

Læs mere

Carl Bloch udstilling på BYU: "The Master's Hand"

Carl Bloch udstilling på BYU: The Master's Hand Carl Bloch udstilling på BYU: "The Master's Hand" Oprettet: 4. januar 2011 Carl Bloch "Mesterens hånd" kunstudstilling åbner på Brigham Young University, Museum of Art Af Marianne Holman Udgivet: onsdag

Læs mere

Aalborg Airport Hotel

Aalborg Airport Hotel Aalborg Airport Hotel Velkommen til Aalborg Airport Hotel! Introduktion Aalborg Airport Hotel slog dørene op den 1. oktober 2014 til et helt nyt og top moderne hotel. Hotellet ligger tæt på Aalborg Lufthavn

Læs mere

Rejseskildringer i Randers Kunstmuseums samling

Rejseskildringer i Randers Kunstmuseums samling Rejseskildringer i Randers Kunstmuseums samling Ønsker I at opdage og udforske rejseskildringer i kunsten gennem tiden, kan I tage på opdagelse i Randers Kunstmuseums samling og se og lære om de rejsende

Læs mere

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projekt Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projektbeskrivelse maj 2006 Springflod en kulturfestival i Vadehavsregionen Kortfattet beskrivelse af projektet Målet er at skabe en kulturfestival,

Læs mere

Program for arrangementer efterår 2019 & forår 2020

Program for arrangementer efterår 2019 & forår 2020 VALBY LOKALHISTORISKE SELSKAB & ARKIV www.valbylokalhistorie.dk Program for arrangementer efterår 2019 & forår 2020 Fredag 30. august kl. 16-18 og lørdag 31. august kl. 11-15 (Valby Kulturdage). Fredag

Læs mere

krøyer hus i carlsberg byen

krøyer hus i carlsberg byen krøyer hus i carlsberg byen Bygningen danner overgang fra det gamle Vesterbro til det nye bykvarter, og reflekterer både boligkarréerne på Vesterfælledvej og de historiske Humleby-rækkehuse, som nabo mod

Læs mere

ANSØGNING PROJEKTMODNING: CARSTEN HÖLLER - THE AALBORG SLIDE PROJECT. Kunsten

ANSØGNING PROJEKTMODNING: CARSTEN HÖLLER - THE AALBORG SLIDE PROJECT. Kunsten ANSØGNING PROJEKTMODNING: CARSTEN HÖLLER - THE AALBORG SLIDE PROJECT Kunsten ANSØGNING Kunsten Museum of Modern Art Aalborg er et museum i rivende udvikling. Den præmierede museumsarkitektur tegnet af

Læs mere

25 tekster om udviklingen af Danish Design

25 tekster om udviklingen af Danish Design 25 tekster om udviklingen af Danish Design Vil vi gøre os gældende internationalt må vi også agere internationalt! Vi kan ikke løse Danish Designs udfordringer alene - nationalt! Det handler om at udbrede

Læs mere

4 D E n G A M l E B Y

4 D E n G A M l E B Y 4 DEN GAMLE BY 2018 Den Gamle By skal tjene samfundet Thomas Bloch Ravn Efter mange års udvikling og nybrud er det nu tid at iværksætte en proces, der skal fremtidssikre Den Gamle By i de næste 10, 20,

Læs mere

KUNSTMUSEET REVISITED

KUNSTMUSEET REVISITED REVISITED Til efteråret 2017 er Kunstmuseet transformeret til et åbent, levende og digitalt funderet kunstmuseum med en skarp formidlings-, samlings- og udstillingsprofil. Kunstmuseet Revisited ligger

Læs mere

NOTAT Sagsnr Bilag 2. Dokumentnr Historie & Kunst i Gadeplan indhold og vision

NOTAT Sagsnr Bilag 2. Dokumentnr Historie & Kunst i Gadeplan indhold og vision KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Historie & Kunst NOTAT 08-02-2017 Bilag 2 Sagsnr. 2017-0047948 Historie & Kunst i Gadeplan indhold og vision Fra sommeren 2017 bliver Stormgade 20 et

Læs mere

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Store potentialer i krydsfeltet mellem kunst og teknologi D.O.U.G. the drawing robot - Synkroniseret med menneskelig bevægelse Helsingør Kommunes Byråd

Læs mere

Skole- Kulturudvalget Aalborg Kommune Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby. Att.: Lis Rom Andersen

Skole- Kulturudvalget Aalborg Kommune Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby. Att.: Lis Rom Andersen Skole- Kulturudvalget Aalborg Kommune Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby Att.: Lis Rom Andersen Ansøgning om økonomisk støtte til by-kunst projektet WE AArt. Vedlagt: Bilag 1 Et udvalg af potentielle kunstnere

Læs mere

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og 0 år gammel renoveret bygning med smuk facade og rokoko indretning. Zleep Hotel Roskilde Introduktion Det klassiske hotel i Roskilde byder på en historisk overnatning i elegante omgivelser. Det traditionsrige

Læs mere

PARTNERSKABS- PROGRAM

PARTNERSKABS- PROGRAM / PARTNERSKABS- PROGRAM VORES KULTUR HOVEDSTADSÅR BLIVER EN GAME CHANGER I SAM SPILLET MELLEM FORRETNINGSLIVET OG KULTUREN. ADMINISTRERENDE DIREKTØR REBECCA MATTHEWS FONDEN AARHUS 2017. EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0156/153. Ændringsforslag. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas for EFDD-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0156/153. Ændringsforslag. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas for EFDD-Gruppen 21.3.2019 A8-0156/153 153 Betragtning 5 (5) Fremme af den europæiske kulturelle mangfoldighed afhænger af, at der eksisterer blomstrende og modstandsdygtige kulturelle og kreative sektorer, som er i stand

Læs mere

TO GODE TILBUD UANSET VEJRET

TO GODE TILBUD UANSET VEJRET MEDLEMSBLADET TO GODE TILBUD UANSET VEJRET Selv om VENNER AF KUNSTMUSEET I TØNDER nu har lidt over 1000 medlemmer, har vi fortsat behov for nye medlemmer. Jo flere vi er, jo stærkere står kunstmuseet,

Læs mere

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 Mine damer og herrer. I dag er en ganske særlig dag. I dag er en dag vi har ventet på længe. En dag vi har set frem til med stor

Læs mere

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM Peter Hansen: Kai Nielsen modellerer Mads Rasmussen, 1913 UNDERVISNINGSMATERIALE FOR 4.-6. KLASSE MADS RASMUSSEN OG FAABORG MUSEUM I begyndelsen af 1910 fik konservesfabrikant

Læs mere

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev januar/februar 2018

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev januar/februar 2018 1993 2018 Kunstnerhuset KARAVANA Kunstnerhuset KARAVANA Ind i kunsten ud i verden Månedsbrev januar/februar 2018 Kunstnerhuset KARAVANA Borgercenter NORD, Graham Bellsvej 1A, 8200 Århus N, karavana@msb.aarhus.dk

Læs mere

DISNEY S ART OF STORYTELLING

DISNEY S ART OF STORYTELLING w 30.9.2016 12.3.2017 DISNEY S ART OF STORYTELLING SPONSORMULIGHEDER Brave Little Tailor (1938) Mickey Mouse as the Brave Little Tailor Jack Kinney Walt Disney Archives DISNEY S SKJULTE SKATTE UDSTILLES

Læs mere

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Introduktion Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af de mest banebrydende kvindelige billedhuggere i Danmark. Den Hirschsprungske

Læs mere

VEJEN TIL FREM- TIDEN

VEJEN TIL FREM- TIDEN VEJEN TIL FREM- TIDEN Idékatalog til ungdomsuddannelser Inspiration og aktiviteter 22.-26. sep. 2014 Hvem står bag Dansk Naturvidenskabsfestival er non-kommerciel og arrangeres af Danish Science Factory

Læs mere

KULTURGAS. kul tur gas. i Brabrand

KULTURGAS. kul tur gas. i Brabrand KULTURGAS kul tur gas i Brabrand Generel information om KulturGas KulturGas har til formål at få kulturelle aktiviteter til Gasværket i Brabrand. De foredrag, der foregår på Gasværket, varer ca. 2 timer

Læs mere

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Introduktion Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af de mest banebrydende kvindelige billedhuggere i Danmark. Den Hirschsprungske

Læs mere

Masser af øl - men ingen vand. Oktober-turen 2013

Masser af øl - men ingen vand. Oktober-turen 2013 To huse med fantasi. Det ene galleri på Christianshavn. Det andet vandtårn på Carlsberg. Oktober-turen 2013 Masser af øl - men ingen vand 22 motionsglade halvtolvere var mødt op denne første dag i oktober,

Læs mere

Indstilling. Etablering af ACTIVinstitute med tilskud fra Erhvervspuljen på i alt 1,5 mio. kr. over 3 år. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Etablering af ACTIVinstitute med tilskud fra Erhvervspuljen på i alt 1,5 mio. kr. over 3 år. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 2. februar 2006 Etablering af ACTIVinstitute med tilskud fra Erhvervspuljen på i alt 1,5 mio. kr. over 3 år. 1. Resume Der lægges

Læs mere

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI 2018-2023 VISION Det Juridiske Fakultet bidrager aktivt til samfundets udvikling. Vi udforsker, udfordrer og udvikler det ret lige

Læs mere

NY TYPOGRAFI CARLSBERGFONDET UDEN ELEFANTER

NY TYPOGRAFI CARLSBERGFONDET UDEN ELEFANTER 10 1 NY TYPOGRAFI FOR CARLS- BERGFONDET UDEN ELEFANTER - THORVALD BINDESBØLL TÆNKTE IKKE PÅ STØDTÆNDER Af BO LINNEMANN ARKITEKT OG DESIGNER, KONTRAPUNKT Fra elefantport til elefantøl. Gennem historien

Læs mere

Gymnasielærerdage. Det rullende Universitet

Gymnasielærerdage. Det rullende Universitet Gymnasielærerdage Naturgeografi Fysik Matematik Biologi Kemi Idræt Astronomidag Gymnasielærerdag med fokus på teknologi, Ingeniørhøjskolen Gymnasielærerdag med fokus på Nanoscience, inano (?) Tværfaglige

Læs mere

Vil du være en del af international ArtWeek?

Vil du være en del af international ArtWeek? Vil du være en del af international ArtWeek? Picture this Det er sommer lune vinde lokker folket frem turisterne har indtaget byen og havnen er fuld af liv. Mennesker mødes omkring kulinariske oplevelser,

Læs mere

Landsbyernes hus udarbejdelse af et skitseprojekt til en unik skulpturel bygning i Hedensted Kommune

Landsbyernes hus udarbejdelse af et skitseprojekt til en unik skulpturel bygning i Hedensted Kommune Ansøgningsskema til Hedensted Kommunes Lokal Udviklings Pulje Projektets titel Landsbyernes hus udarbejdelse af et skitseprojekt til en unik skulpturel bygning i Hedensted Kommune Formål/mål Glud Museum

Læs mere

MED BILLEDHUGGERENS ØJNE

MED BILLEDHUGGERENS ØJNE MED BILLEDHUGGERENS ØJNE Undervisningsmateriale til særudstillingen ILDSJÆL Anne Marie Carl-Nielsen 150 år BRANDTS, Jernbanegade 13, Odense ( tidligere Fyns Kunstmuseum ) Kære underviser De fire opgaver

Læs mere

3. Udbredelse af kendskabet til kunst og kultur i Furesø Kommune specielt med fokus på skolesøgende børn.

3. Udbredelse af kendskabet til kunst og kultur i Furesø Kommune specielt med fokus på skolesøgende børn. Skovhusets bestyrelse 19.03.2015 Skovhusets oplæg til brug for møde med KFIU d. 14.4.15. 1. KFIU`s beslutning Uddrag af KFIU-referat af møde d. 6 nov. 2014: Forvaltningen indstiller: 1. At udvalget godkender

Læs mere

eksklusivt for Museumsklubbe IDEAL. Ein Gesp Fyns kunstmuseum Kærligheden mellem Carl og Anne Marie Carl nielsen Museet

eksklusivt for Museumsklubbe IDEAL. Ein Gesp Fyns kunstmuseum Kærligheden mellem Carl og Anne Marie Carl nielsen Museet 201a2m Progr eksklusivt for Museumsklubbe ns medlemmer 26.1. h räch Gespräc IDEAL. Ein Gesp Fyns kunstmuseum 8.5. Døden i Landsbyen den Fynske landsby 28.2. Kærligheden mellem Carl og Anne Marie Carl nielsen

Læs mere

28. januar 2019 BORGERINDDRAGELSE I FORSKNING 2.0

28. januar 2019 BORGERINDDRAGELSE I FORSKNING 2.0 28. januar 2019 BORGERINDDRAGELSE I FORSKNING 2.0 Auditorium O100, Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M Fra denne konference kan du tage ny viden med hjem om, hvorfor og hvordan danske forskere

Læs mere

Oplevelsesøkonomiens innovationsdag

Oplevelsesøkonomiens innovationsdag Oplevelsesøkonomiens innovationsdag 7. juni kl. 13.15 16.15 i Fællessalen på Christiansborg Oplevelser hos kunder, brugere og borgere er et godt udgangspunkt for innovation. Oplevelsesøkonomiens innovationsdag

Læs mere

Program for efteråret 2015 Temaet er: Beskyttelse og benyttelse af historiske haver

Program for efteråret 2015 Temaet er: Beskyttelse og benyttelse af historiske haver Program for efteråret 2015 Temaet er: Beskyttelse og benyttelse af historiske haver Helt tilbage på generalforsamlingen i 2013 blev det foreslået, at der blev holdt et møde, hvor anvendelse, indretning

Læs mere

Krigerne kommer. Moesgaard Museums store, internationale særudstilling i 2016 Krigerne kommer åbner St. Bededag 22. april.

Krigerne kommer. Moesgaard Museums store, internationale særudstilling i 2016 Krigerne kommer åbner St. Bededag 22. april. Side 1 Krigerne kommer Moesgaard Museums store, internationale særudstilling i 2016 Krigerne kommer åbner St. Bededag 22. april. Verdens premiere Udstillingen er er en rejse igennem tiderne, med udstillinger

Læs mere

FJORDENS DAG 2014 SPONSORSAMARBEJDE

FJORDENS DAG 2014 SPONSORSAMARBEJDE FJORDENS DAG 2014 SPONSORSAMARBEJDE DET ER HELT NATURLIGT at bidrage til Fjordens Dag Siden 1991 har Fjordens Dag sat fokus på miljøet i de fynske fjordområder. I dag er Fjordens Dag et af Danmarks største

Læs mere

Redegørelse om - og udbytte af mit ophold som Artist in residence, Nagoya University of Art i perioden maj/ juni 2010

Redegørelse om - og udbytte af mit ophold som Artist in residence, Nagoya University of Art i perioden maj/ juni 2010 Redegørelse om - og udbytte af mit ophold som Artist in residence, Nagoya University of Art i perioden maj/ juni 2010 Først og fremmest vil jeg gerne sige en stor tak til Scandinavia - Japan Sasakawa Foundation

Læs mere

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19.

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19. Adresselabels 12 Kalenderen ISSN 1602 9577 1 Den 26. oktober kl. 13.30 Tur til Københavns Rådhus Sted: Foran Københavns Rådhus (Rådhuspladsen) Den 13. november kl. 19.30 Foredrag om Rakkerne Ved Mette

Læs mere

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Ambitionen Det er MacMann Bergs vision at være dagsordensættende

Læs mere

EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Skt. Knuds Kloster (Historiens Hus) fylder rundt. Den 15. november 2019 er det 100 år siden, at klosteret blev genopført efter en næsten altødelæggende

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget Københavns Kommune 04/06/2018

Kultur- og Fritidsudvalget Københavns Kommune 04/06/2018 Kultur- og Fritidsudvalget Københavns Kommune 04/06/2018 Ansøgning om 150.000 kr. til støtte af designkonkurrencen Designers Nest København er et kreativt hub, hvor oplevelser på tværs af kunst, mad, arkitektur

Læs mere

3 naturvidenskabelige projekter

3 naturvidenskabelige projekter 3 naturvidenskabelige projekter For de ældste FIRST LEGO League (FLL) Siden 2003 For de mellemste Junior FIRST LEGO League (JrFLL) Siden 2011 For de yngste MINI League Siden 2012-1 - Børn og Unge har siden

Læs mere

Kulturfestivalen Grønland i Tivoli

Kulturfestivalen Grønland i Tivoli Kulturfestivalen Grønland i Tivoli Om projektet Grønland i Tivoli GiT afholder i sommeren 2018 en 2 dages kulturfestival, med samme navn som projektet, i Tivoli København. Over 2 dage inviteres grønlændere,

Læs mere

Kulturudvalget 2015-16 KUU Alm.del Bilag 14 Offentligt

Kulturudvalget 2015-16 KUU Alm.del Bilag 14 Offentligt Kulturudvalget 2015-16 KUU Alm.del Bilag 14 Offentligt Fra: Mogens Jensen Sendt: 7. oktober 2015 17:04 Til: kum@kum.dk; Alexander Meli Barming Emne: Statens keramikværksted til Guldagergaard

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE. Foredrag om Fruentimmere og Folkehold

PRESSEMEDDELELSE. Foredrag om Fruentimmere og Folkehold PRESSEMEDDELELSE Foredrag om Fruentimmere og Folkehold Med efterårets foredragsrække stiller Gammel Estrup Herregårdsmuseet skarpt på fortidens Fruentimmere og Folkehold. Foredragsrækken indledes med en

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE. Midtjyllands prægtige herregårde

PRESSEMEDDELELSE. Midtjyllands prægtige herregårde PRESSEMEDDELELSE Midtjyllands prægtige herregårde Tre lørdage i august og september kan man opleve den fascinerende historie om herregårdenes danske og europæiske historie, når Dansk Center for Herregårdshistorie

Læs mere

Nr. 3 (marts - årgang 25) Plejehjemmet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Nr. 3 (marts - årgang 25) Plejehjemmet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 3 - marts 2014 Helenenyt Nr. 3 (marts - årgang 25) Plejehjemmet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: MGr@ok-fonden.dk

Læs mere

Inden udstillingen slutter den 4. november 2014 får du her et godt tilbud og mulighed for endnu en gang at se udstillingen:

Inden udstillingen slutter den 4. november 2014 får du her et godt tilbud og mulighed for endnu en gang at se udstillingen: MEDLEMSBLADET BYD VEN/-INDE/GÆST Der er ved begyndelsen af september måned mere end 20.000 mennesker, der fra nær og fjern har taget turen til Tønder for at se Kunstmuseets særudstilling om møbelarkitekten

Læs mere

REJSE TIL KRAKOW 27. AUGUST TIL 1. SEPTEMBER 2018 Kunst, arkitektur og verdensarv

REJSE TIL KRAKOW 27. AUGUST TIL 1. SEPTEMBER 2018 Kunst, arkitektur og verdensarv SKIVE KUNSTFORENING REJSE TIL KRAKOW 27. AUGUST TIL 1. SEPTEMBER 2018 Kunst, arkitektur og verdensarv Med Risskov Rejser som teknisk arrangør indbyder s rejsegruppe til en 6 dage lang kulturrejse. Krakow

Læs mere

Vinderbyggeri: Danmarks nye naturhistoriske museum

Vinderbyggeri: Danmarks nye naturhistoriske museum STATENS NATURHISTORISKE MUSEUM KØBENHAVNS UNIVERSITET PRESSEMEDDELELSE Vinderbyggeri: Danmarks nye naturhistoriske museum 31. MAJ 2012 NYT MUSEUM. Statens Naturhistoriske Museum afslører i dag det største

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE KUNST I VALBY

PROJEKTBESKRIVELSE KUNST I VALBY PROJEKTBESKRIVELSE KUNST I VALBY 1 Kunst i Kunsten i det offentlige rum er en del af vores alle sammens hverdag. Kunsten i det offentlige rum kan give inspiration, udfordre og berige byens borgere. har

Læs mere

Birk Centerpark 1, 7400 Herning Tlf CVR-nr.:

Birk Centerpark 1, 7400 Herning Tlf CVR-nr.: For 70 år siden fandt Cobra-kunstnerne sammen i en ny bevægelse, hvor legen, kreativiteten og den kunstneriske frihed stod øverst på dagsordenen. Ovenpå Anden Verdenskrigs dystre erfaringer ville man tilbage

Læs mere

Historisk Arkiv for Haderslev Kommune

Historisk Arkiv for Haderslev Kommune Nyhedsbrev for den 11.02.13. Historisk Arkiv for Haderslev Kommune Nyheder Ny hjemmeside og nyt nyhedsbrev Vi har langt om længe fået vores nye hjemmeside op at køre. På hjemmesiden er det muligt at læse

Læs mere

Rullende treårig handlingsplan for den internationale kulturudveksling. 2008-2010. D. 26. februar 2008/lra

Rullende treårig handlingsplan for den internationale kulturudveksling. 2008-2010. D. 26. februar 2008/lra Rullende treårig handlingsplan for den internationale kulturudveksling. 2008-2010 D. 26. februar 2008/lra Kunststyrelsen Den rullende handlingsplan er et dokument under samarbejdsaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Højt til loftet hos Vignir

Højt til loftet hos Vignir Højt til loftet hos Vignir Islandske Vignir Jóhannsson bor i Hou, og han er internationalt anerkendt kunstner med højt til loftet på alle måder. Hans kunst er rummelig og generøs som han selv, og nu har

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskole Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen You remain

Læs mere

10 måder. at knække kunsten på. 10 metoder til at arbejde med kunst i undervisningen Folkeskolen klasse

10 måder. at knække kunsten på. 10 metoder til at arbejde med kunst i undervisningen Folkeskolen klasse 10 måder at knække kunsten på 10 metoder til at arbejde med kunst i undervisningen Folkeskolen 4.-10.klasse Indledning 10 måder at knække kunsten på præsenterer 10 forskellige metoder til at arbejde med

Læs mere

KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL

KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL MEDLEMSBLADET KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL MUSEUMSBERG FLENSBURG Kunstmuseet i Tønders særudstilling, Kiming, med værker af Inge Lise Westmann fortsætter til Museumsberg i Flensburg.

Læs mere

Resultatberetning for 2016

Resultatberetning for 2016 Resultatberetning for 2016 Horsens Kunstmuseum Horsens Kunstmuseum Resultatberetning 2016 Horsens Kunstmuseum kan se tilbage på et år, hvor vi har oplevet stor anerkendelse for vores arbejde, både på museet

Læs mere

Oplev universitetsbyen Lund og dens spændende historie. Good Morning Hotel Lund. Hotellet tilbyder

Oplev universitetsbyen Lund og dens spændende historie. Good Morning Hotel Lund. Hotellet tilbyder Good Morning Hotel Lund Good Morning Lund ligger kun 2,5 kilometer fra Lund centrum - en by med 1000 år gamle aner. Der er mange seværdigheder, restauranter og muligheder for shopping. Med tog tager det

Læs mere

Resultatberetning for 2016

Resultatberetning for 2016 Resultatberetning for 2016 Horsens Kunstmuseum Horsens Kunstmuseum Resultatberetning 2016 Horsens Kunstmuseum kan se tilbage på et år, hvor vi har oplevet stor anerkendelse for vores arbejde, både på museet

Læs mere

Cortex Park 5230 Odense

Cortex Park 5230 Odense Cortex Park Cortex Park salgsprospekt 2016 SALGSPROSPEKT Cortex Park 5230 Odense Skarpe hjerner, innovative samarbejder og succesfulde iværksættere. Odenses nye eventyr begynder i Cortex Park. Cortex Park

Læs mere

Indstilling. Indretning af taghave til ARoS-Aarhus Kunstmuseum. Til Århus Byråd via Magistraten tur og Borgerservice. Den 24.april 2006.

Indstilling. Indretning af taghave til ARoS-Aarhus Kunstmuseum. Til Århus Byråd via Magistraten tur og Borgerservice. Den 24.april 2006. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten tur og Borgerservice Den 24.april 2006 Indretning af taghave til ARoS-Aarhus Kunstmuseum 1. Resume ARoS-Aarhus Kunstmuseum har via fonden Realdania skaffet finansiering

Læs mere

KONCERT OMVISNING VIN & SNACKS

KONCERT OMVISNING VIN & SNACKS MEDLEMSBLADET KONCERT OMVISNING VIN & SNACKS Musikeren og komponisten Louise Eckardt Jensen beskrives som en af de nyskabende kunstnere inden for eksperimentel musik. Hun bryder gerne normer og modsætter

Læs mere

Mit museum Trapholt, Koldinghus og skolerne i Kolding kommune.

Mit museum Trapholt, Koldinghus og skolerne i Kolding kommune. Mit museum Trapholt, Koldinghus og skolerne i Kolding kommune. Formål: 1. At sætte nye standarder for hvorledes museer og skoler kan samarbejde 2. at benytte samlingerne på en relevant og kreativ måde

Læs mere

Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling. Handlingsplan Kunststyrelsen

Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling. Handlingsplan Kunststyrelsen Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling Handlingsplan 2009-2011 Kunststyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3374 4500 Telefax 3374 4545 ks@kunst.dk

Læs mere

KUNSTBYGNINGEN I VRÅ -Engelundsamlingen

KUNSTBYGNINGEN I VRÅ -Engelundsamlingen KUNSTBYGNINGEN I VRÅ -Engelundsamlingen ÅRBOG 2018 2018 var et år med fokus på Kunstbygningens nye internationale relationer. I foråret kom den internationale biennale for europæisk samtidskunst JCE Biennalen

Læs mere