Program J.C. JACOBSEN 200 ÅR. Carlsbergfondet Frederiksborgmuseet Ny Carlsbergfondet Ny Carlsberg Glyptotek Carlsbergs Mindelegat Carlsberg Group

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Program J.C. JACOBSEN 200 ÅR. Carlsbergfondet Frederiksborgmuseet Ny Carlsbergfondet Ny Carlsberg Glyptotek Carlsbergs Mindelegat Carlsberg Group"

Transkript

1 Program J.C. JACOBSEN 200 ÅR Carlsbergfondet Frederiksborgmuseet Ny Carlsbergfondet Ny Carlsberg Glyptotek Carlsbergs Mindelegat Carlsberg Group

2

3 J.C. Jacobsen 200 år og stadig inspirerende! Den 2. september 2011 er det 200-årsdagen for brygger J.C. Jacobsens fødsel, og det bliver markeret af den samlede Carlsberg-familie. Fra maj og frem vil Carlsbergfondet, Frederiksborgmuseet, Ny Carlsbergfondet, Ny Carlsberg Glyptotek, Carlsbergs Mindelegat og Carlsberg Group gennemføre en bred vifte af aktiviteter inden for de områder, som J.C. Jacobsen satte sit markante præg på: Carlsberg som virksomhed, videnskab, kunst og kultur. Programmet vil løbende blive opdateret med nye aktiviteter og tilbud. Og alle sejl bliver sat til for at markere J.C. Jacobsen, der er Europas store brygger. I 1847 lægger han fundamentet til Carlsberg, som i dag er verdens fjerdestørste bryggerigruppe med i alt ansatte. Med en altid brændende passion fører han bryggerhåndværket ind i den industrielle tidsalder. I 1875 grundlægger han Carlsberg Laboratorium, og satsningen på naturvidenskaben og især udviklingen af rendyrket gær skaber revolutionerende resultater for ølbrygningen i hele Europa. J.C. Jacobsens engagement som samfundsborger og generøse støtte til kultur og videnskab får J.C.s og Carlsbergs betydning til at række langt ud over fabriksgrunden i Valby. Han er med til at finansiere genskabelsen af Frederiksborg Slot, da det brænder i 1859, og han etablerer det Nationalhistoriske Museum. Han har i øvrigt sat sin signatur på en lang række andre af datidens storladne projekter som f.eks. opførelsen af væksthuset i Botanisk Have i København. I 1875 grundlægger han Carlsbergfondet, som han siden testamenterer sit livsværk, Carlsberg, til. Carlsbergfondet er i dag den bestemmende ejer af Carlsberg Group. Ny Carlsbergfondet, Frederiksborgmuseet og Carlsberg Laboratorium hører under fondet. Ny Carlsberg Glyptotek blev indviet i 1897 som en gave til København, skænket af J.C. Jacobsens søn, Carl Jacobsen.

4 Carlsbergfondet I 1875 grundlægger J.C. Jacobsen Carlsbergfondet, som han siden testamenterer sit livsværk til. Carlsbergfondet er i dag den bestemmende ejer af Carlsberg Group. Byggeprojekt på Carlsberg Etablering af nye internationale forskerboliger Carlsbergfondet har besluttet at stå for opførelsen af et byggeri i Carlsberg-bydelen, der skal rumme boliger til internationale forskere. Projektet omfatter et byggeri på 2600 m2, og der er indledt forhandlinger med myndighederne omkring igangsættelse af byggeriet. Prisuddeling, efterår 2011 To internationale forskerpriser Carlsbergfondet har besluttet, at der i 2011 i anledning af jubilæet skal uddeles en humanistisk og en naturvidenskabelig pris på hver 1 mio. kr. til to internationalt anerkendte forskere. Publikation, 28. juni JubilæumSSKrift Carlsbergfondet har valgt at markere jubilæet ved at udgive det traditionelle årsskrift som et temaskrift om brygger J.C. Jacobsen. Konference, september Her og Nu! Historicisme og fortidsforståelse i kunst, kultur og videnskab i dag Det Danske Institut i Rom er etableret af Carlsbergfondet og har igennem årene været ramme om en frugtbar tværfaglighed, hvor videnskabsmænd og kunstnere med alverdens projekter har mødtes som stipendiater med Rom eller det italienske som omdrejningspunkt. I forlængelse af denne stærke tradition arrangerer Carlsbergfondet konferencen i Videnskabernes Selskab i København. Ved konferencen er der i forlængelse af Bryggerens historiefascination fokus på fortidens aktuelle betydning. Konferencen præsenterer en række af de felter, hvor historien integreres i nutiden kultur og videnskab, og en diskussion af, hvilken nødvendighed historien har i dag. Arrangementet afrundes lørdag 3. september med et besøg på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. Publikation, efterår Brygger for folket J.C. Jacobsen var en offentligt kendt person i København, der prægede datidens by politisk såvel som kulturelt. Journalist Anna-Lise Bjerager har udarbejdet en ny, levende portrætbog om brygger J.C. Jacobsen, der stiller skarpt på bryggerens public spirit og rolle som industripionér.

5 Frederiksborgmuseet / Det Nationalhistoriske Museum Det Nationalhistoriske Museum har haft til huse på Frederiksborg Slot siden Museet blev oprettet på initiativ af J.C. Jacobsen, og drives i dag som en selvstændig afdeling af Carlsbergfondet. Udstilling, 7. maj-31. juli Brygger J.C. Jacobsens Portrætpris 7. maj slår Det Nationalhistoriske Museum for tredje gang dørene op for en nordisk særudstilling, hvor 129 udvalgte værker fra J.C. Jacobsens Portrætkonkurrence fortolker portrætgenren og dens formåen. Portræt Nu! er et stærkt udtryk for, at portrætkunsten i Norden er både innovativ, ambitiøs og tåler international sammenligning. Vinderen af konkurrencen vil ved den officielle åbning få overrakt Brygger J.C. Jacobsens Portrætpris på kroner. På den sidste åbningsdag, 31. juli 2011, vil konkurrencens publikumspris blive overrakt. Brygger J.C. Jacobsens Portrætkonkurrence er udskrevet af Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg og gennemføres med støtte fra Carlsbergs Mindelegat. der er særomvisninger for familier i sommerferien og børneportrætkonkurrence. Udstilling, 3. september-15. november Patriot og verdensborger brygger J.C. Jacobsen 200 år J.C. Jacobsen spillede en afgørende rolle for Frederiksborg Slots genrejsning efter den ødelæggende brand i Udstillingen Patriot og verdensborger - brygger J.C. Jacobsen 200 år har fokus på perioden fra slottets brand til J.C. Jacobsens død i Udstillingen belyser de internationale inspirationskilder for brygger Jacobsens museumstanker og fører den besøgende gennem de vigtigste rum og deres udsmykning, der blev resultatet af bryggerens store vision. udstillingen åbner 1. september, og i anledning af bryggerens fødselsdag er der gratis adgang 2. september. Levende Museum i bryggerens ånd PROGRAM I FORBINDELSE MED UDSTILLINGEN: Levende Museum i bryggerens ånd og historisk dragtkavalkade september. Shuttlebus mellem Frederiksborg Slot og Carlsberg 3. september, hvor Carlsberg fester. Online historiedyst for alle skoleelever i Danmark i august og september. I hele udstillingsperioden er der børneudstilling og leg for familier og børn samt præsentation af dvd en Frederiksborg Slot og Museum.

6 Ny Carlsbergfondet Ny Carlsbergfondet er oprettet i 1902 af brygger Carl Jacobsen og hustru Ottilia Jacobsen til støtte for kunsten i Danmark. Ny Carlsbergfondet står i anledning af jubilæumsåret bag tre kunstneriske udsmykninger. Pladsen mellem Vartov og Lurblæserne Lurblæserne blev rejst i anledning af 100-årsdagen for J.C. Jacobsen. Det er i år 100 år siden, og derfor har Ny Carlsbergfondet opfordret billedhuggeren Hein Heinsen til at give forslag til en Talerstol til opstilling på den projekterede plads mellem Vartov og Lurblæserne. Hensigten er at markere bryggerens 200-årsdag med en ny skulptur, der ligger smukt i forlængelse af J.C. Jacobsens samfundsengagement såvel som den oprindelige udsmykning på torvet. Videnskabernes Selskab, H.C. Andersens Boulevard Carlsberg Museum Carlsberg Museum husede oprindeligt J.C. Jacobsens søn Carl Jacobsens private kunstsamling. Det var i 1800-tallet en af de største private samlinger i verden. I dag fungerer det historiske glyptotek som Carlsbergs Business Centre for det danske erhvervsliv. Ny Carlsbergfondet står bag en udsmykning af en række rum, der samlet giver bygningen et moderne tilsnit. Det sker i form af udsmykning ved bl.a. Peter Holst Henckel, Anne Marie Ploug samt ophængning af værker ved Troels Wörsel, Per Bak Jensen, Malene Landgreen og Sophia Kalkau. Videnskabernes Selskab er uløseligt forbundet med J.C. Jacobsen og Carlsbergfondet. I 2011 udføres en udsmykning af den fælles foredragssal på 1. sal i Videnskabernes Selskab. Erik A. Frandsen står bag en kæmpemæssig billedmosaik på 6x4 meter, fysisk tilvirket af italienske kunsthåndværkere i klassisk stil. Mosaikken skildrer almindelige mennesker i et nutidigt sceneri og skal - i dialog med husets talrige portrætter af en række betydelige videnskabsmænd fungere som afbildning af videnskabens publikum og af de mennesker, som er modtagere af videnskabens fremskridt. gaven omfatter desuden farvesætning af salen som helhed ved Erik A. Frandsen.

7 Ny Carlsberg Glyptotek Glyptoteket er stiftet af brygger Carl Jacobsen, J.C. Jacobsens eneste søn, der skabte en stor privat kunstsamling. Glyptoteket blev indviet i 1897 som en gave til Københavns kommune. Udstilling, 2. september-31. december Brygger J.C. Jacobsen 200 år Den danske kunstner Jesper Christiansen (født 1955) har udført tre store malerier til en sal med temaet Rejseminder i Glyptotekets guldaldersamling. Billederne slår ned på tre lokaliteter - Italien, Frankrig og Danmark - og kommenterer J.C. Jacobsens epoke, som den spænder fra det lille guldalder-københavn til industrialismens driftige modernisme. Det handler om stedet, hvor man er, og de linjer, der går ud i verden derfra - på rejse, i drøm eller erindring.

8 Carlsbergs Mindelegat Carlsbergs Mindelegat er oprettet i 1938 i anledning af 50-årsdagen for overdragelsen af J.C. Jacobsens bryggeri til Carlsbergfondet. Foredragsrække, april-december Samarbejde med Studenterforeningen Carlsbergs Mindelegat og Studenterforeningen afholder indtil december seks Fredagstaler i Carlsberg Akademi. Udvalgte professorer fra universitetet vil holde en tale, hvorefter der bydes på husets produkter. Ny fond, maj Sportsfond Som en del af Carlsbergs Mindelegat oprettes Carlsberg Sportsfond, som har til formål at støtte dansk idræt, så flere unge får mulighed for at dyrke motion. Der kan søges om beløb på op til kroner. Fondet vil i år uddele op til i alt 2 millioner kroner. Filmpremiere, august City of Beer J.C. Jacobsen var i høj grad skaberen af den danske ølkultur med sin vedholdenhed og konstante stræben efter det perfekte bryg. Han kan om nogen siges at være manden, der satte København på verdenskortet som en af verdens øl-hovedstæder. I forbindelse med J.C. Jacobsens 200-årsdag sponsorerer Carlsbergs Mindelegat produktionen af filmen City of Beer, der har netop Carlsberg og den særlige arkitektur som primært omdrejningspunkt. Åbent hus, 2. og 3. september 200 året i Jesuskirken Jesuskirken er opført af J.C. Jacobsens søn, Carl Jacobsen, som et mausoleum for hele familien Jacobsen, og i krypten står familiens sarkofager. I samarbejde med Carlsbergs Mindelegat markerer Jesuskirken J.C. Jacobsens fødsel ved at åbne kirken og krypten for offentligheden. I samme anledning afholdes en koncert i de smukke rammer, og bryggerens tipoldebarn vil fortælle. Der er gratis adgang. Prisuddelinger, december rejse- og uddannelseslegater J.C. Jacobsen var en berejst verdensborger, og hans idéer og inspiration blev i høj grad til på studie- og inspirationsrejser i hele Europa. Carlsbergs Mindelegat uddeler i den ånd som noget nyt ti rejselegater á kroner til ti unge fra henholdsvis Kina, Rusland og Vietnam til ophold i Danmark. Desuden får otte studerende inden for naturvidenskab tildelt et legat på kroner til færdiggørelse af deres studie.

9 Carlsberg group J.C. Jacobsens livsværk er bryggeriet Carlsberg, som han etablerer i I dag er Carlsberg verdens fjerdestørste bryggerigruppe, og bryggeriets produkter nydes verden over. Udstilling Visit Carlsberg, 12. maj J.C. Jacobsens CarLSBErg Drivhuset ligger i et hjørne af J.C. Jacobsens gamle have som nabo til bryggerens villa. Drivhuset springer i foråret ud som nyt udstillingsrum og offentligt tilgængeligt åndehul for hele bydelen. Med udsigt til den smukke have præsenteres J.C. Jacobsens Carlsberg: Akademiet, haven og den bydel, han lagde grunden til. Her kan øllets råvarer opleves, og historien om Carlsberg Laboratoriums store betydning for verdens ølbrygning fortælles. International designkonkurrence, 2. september Ny CarLSBErg Bryghus designkonkurrence Ølproduktionen i Ny Carlsberg Bryghus blev lukket i 2008, men Carlsberg har store ambitioner for det ikoniske bryghus i form af en omdannelse til Carlsbergs fremtidige Brand & Experience Centre. I forbindelse med bryggerens fødselsdag offentliggør Carlsberg, hvilke 4-6 teams, den nedsatte dommerkomité har udvalgt til at fortsætte i konkurrencen om den store designkonkurrence, der skal gøre Ny Carlsberg Bryghus til en helt ny attraktion i verdensklasse. Åbent hus på Carlsberg, 3. september CarLSBErg fester 200 år og stadig inspirerende! Carlsberg fejrer 200-året for J.C. Jacobsens fødsel og inviterer til folkefest for københavnerne og Carlsbergs ansatte. Smag på historien, og oplev Carlsberg i festhumør, når der er åbent hus, og dørene slås op til de mange industribygninger på området. Der er underholdning for hele familien, tændt op i grillen, barer og god musik fra live-scenen. Oplev også de mange nye aktiviteter, der er på vej på Carlsberg. Der er gratis adgang. På dagen er der shuttlebus mellem Carlsberg og Frederiksborg Slot. That calls for a Carlsberg! Seminar, 6. september CarLSBErg - The Journey Tuborgfondet fejrer J.C. Jacobsens 200-årsdag med et seminar i samarbejde med Copenhagen Business School og Carlsberg Group. Heldagsseminaret har fokus på fremtidens markedsføring, historiefortælling, branding og innovation med bl.a. Carlsbergs erfaringer som et naturligt afsæt. Den primære målgruppe er studerende på CBS.

10 Festival, september Golden Days Troen på fremskridtet Temaet for årets Golden Days festival er Tro og i samarbejde med Visit Carlsberg afholdes en lang række aktiviteter med fokus på bryggerens tro på fremskridt, videnskab og kunst. Der er koncert i Ny Carlsberg Bryghus, industriens katedral, der er foredrag, særomvisninger og ture i bryggerens fodspor i København. Et detaljeret program offentliggøres senere. Konference, september J.C. Jacobsen 200 years: From Science to Business and Society Stærk tro på forskning og videnskabelige metoder i produktionen blev introduceret af J.C. Jacobsen i bryggerifaget, da han i 1875 oprettede et egentligt forskningscenter på Carlsberg. I forbindelse med 200-årsdagen afholder Carlsberg Laboratorium en international konference, der stiller skarpt på de store udfordringer, som fødevareproducenter står overfor: Hvilke råvarer, og hvilket ressourcegrundlag er til stede? Hvilke teknologier er på vej frem, og hvorledes producerer vi bæredygtigt i bredeste betydning? En række internationalt førende forskere deltager i arrangementet, hvor der kun i begrænset omfang vil være mulighed for tilmelding. Konferencen støttes af Carlsbergfondet. Offentliggørelse af digitalt projekt, 8. september Digitalisering af Brygger J.C. Jacobsens Familiearkiv Familien Jacobsen har fascineret og inspireret historikere verden over. Forholdet mellem far og søn, J.C. Jacobsens særlige forhold til fædrelandet, udlandet, de verdensberømte forskere, som inspirerede ham til at forfine Carlsbergs produkter. I september bliver det muligt for alle at få adgang til de originale dokumenter fra J.C. Jacobsens hånd, som findes i Carlsbergs Arkiv og Rigsarkivet, heriblandt breve, der ikke tidligere har været udgivet. Projektet giver indsigt i rejsebreve til hustruen Laura og breve fra Carl Jacobsen til faderen. Der er også J.C. Jacobsens internationale korrespondance med Louis og Marie Pasteur og datidens førende kulturpersonligheder. Nyt er det også, at J.C. Jacobsens notesbøger udgives, bl.a. med bryggerens egne optegnelser over Carlsbergs historie og de detaljerede tegninger over haven og dens beplantning. Familiearkivet bliver tilgængeligt på Carlsberg Arkivs hjemmeside. Digitaliseringsprojektet støttes af Carlsbergfondet.

11

12 Carlsbergfondet Frederiksborgmuseet Ny Carlsbergfondet Ny Carlsberg Glyptotek Carlsbergs Mindelegat Carlsberg Group

ODENSE BYS MUSEER 2009

ODENSE BYS MUSEER 2009 ODENSE BYS MUSEER 2009 ÅRSPLAN Mål og arbejdsplan 2009 samt oversigt 2010-2012 1. Forord 2 2. Odense Bys Museers målsætning og mission 4 3. Organisationsplan 6 4. Planarbejde 2009 7 5. Rammer for Årsplan

Læs mere

KØS Danmarkstour: Yahya Hassan læser op ved Alfabet Turéll, Vangede Foto: Hans Peter Auken Beck

KØS Danmarkstour: Yahya Hassan læser op ved Alfabet Turéll, Vangede Foto: Hans Peter Auken Beck Årsberetning 2014 KØS Danmarkstour: Yahya Hassan læser op ved Alfabet Turéll, Vangede Foto: Hans Peter Auken Beck Forside: Leg og aktivitet på forpladsen De 111 hvide plateauer Foto: Frederik Korfix forord

Læs mere

1. Årsberetning 3. 2. Gennemførte projekter 14. 3. Primære indsatser 25. 4. Personaleoversigt 39. 5. Regnskab 42

1. Årsberetning 3. 2. Gennemførte projekter 14. 3. Primære indsatser 25. 4. Personaleoversigt 39. 5. Regnskab 42 INDHOLD 1. Årsberetning 3 2. Gennemførte projekter 14 3. Primære indsatser 25 Arkæologi Historie H.C. Andersen & Carl Nielsen Kunst Formidling Administration & personale Teknik Bevaring IT-udvikling 4.

Læs mere

ANNE MARIE CARL-NIELSEN HISTORIE HC ANDERSENS HUS FYRTØJET BØRNEKULTURHUS HC ANDERSENS BARNDOMSHJEM CARL NIELSEN MUSEET

ANNE MARIE CARL-NIELSEN HISTORIE HC ANDERSENS HUS FYRTØJET BØRNEKULTURHUS HC ANDERSENS BARNDOMSHJEM CARL NIELSEN MUSEET TILSYN SAMLINGER PUBLIKUM ATTRAKTION UDSTILLINGER FORSKNING FORMIDLING OPLEVELSER HISTORISK ATLAS FYNS TOPOGRAFI BYGNINGSHISTORIE ANTIKVARISK ARBEJDE TURISME EVENTS AKTIVITETER UNDERVISNING MEDIEMUSEET

Læs mere

2 1 Årsberetning 2013

2 1 Årsberetning 2013 1 Årsberetning 2013 2 Årsberetning 2013 1 Indhold 2 1 Side 4-11 Forord & Beretning 2 Side 12-29 Udstillinger, bibliotek & samlinger 3 Side 30-37 Forskning 4 Side 40-51 Kommunikation & undervisning 5 Side

Læs mere

NOGET TYDER PÅ VISION FOR LANDDISTRIKTER 2030

NOGET TYDER PÅ VISION FOR LANDDISTRIKTER 2030 NOGET TYDER PÅ VISION FOR LANDDISTRIKTER 2030 2-76 Vision 2030 INDHOLDSFORTEGNELSE Ministerens forord 4 Visionsgruppens indledning 6 Visionen for landdistrikterne 2030 8 FÆLLESSKAB 12 DIGITALISERING 24

Læs mere

carlsbergfondet årsskrift 2014 carlsbergfondet

carlsbergfondet årsskrift 2014 carlsbergfondet carlsbergfondet årsskrift 2014 carlsbergfondet årsskrift 2014 carlsbergfondet 2014 redaktion: lene kyhse bisgaard lars bo pedersen anne marie nielsen design: kontrapunkt tilrettelægning & produktion: k

Læs mere

ODENSE BYS MUSEER. Teknisk Årsberetning 2014

ODENSE BYS MUSEER. Teknisk Årsberetning 2014 ODENSE BYS MUSEER Teknisk Årsberetning 2014 TEKNISK ÅRSBERETNING 2014 Indhold 1. Årsberetning... 2 2. Gennemførte projekter... 22 3. Regnskab... 65 4. Nøgletal... 71 4.1 Besøgstal... 71 4.2 Undervisning...

Læs mere

THORVALDSEN. DERFOR! KONFERENCE I DAGENE 6.-7. MARTS 2014

THORVALDSEN. DERFOR! KONFERENCE I DAGENE 6.-7. MARTS 2014 THORVALDSEN. DERFOR! KONFERENCE I DAGENE 6.-7. MARTS 2014 ÅRSBERETNING 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE TAK s. 2 OPRETTELSE, EJERFORHOLD OG FORMÅL s. 3 VEDTÆGTER, BESTYRELSE OG ORGANISATION s. 3 SAMLINGER OG

Læs mere

PROJEKTKONKURRENCE ROCK. magneten

PROJEKTKONKURRENCE ROCK. magneten PROJEKTKONKURRENCE ROCK magneten OM ROCKmagneten E T B A N E B R Y D E N D E K O N C E P T Orange Stage - fotograf Nanna Kreutzmann, Rockphoto PROJEKTKONKURRENCE Bag projektet Bag idéen om ROCKmagneten

Læs mere

DECEMBER 2009 STRATEGI: KULTUR FOR ALLE WWW.KUM.DK KULTUR FOR ALLE KULTUR I HELE LANDET

DECEMBER 2009 STRATEGI: KULTUR FOR ALLE WWW.KUM.DK KULTUR FOR ALLE KULTUR I HELE LANDET DECEMBER 2009 STRATEGI: KULTUR FOR ALLE WWW.KUM.DK KULTUR FOR ALLE KULTUR I HELE LANDET KULTUR FOR ALLE KULTUR I HELE LANDET Strategien er udgivet i 2009 af: Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 Kbh. K www.kum.dk

Læs mere

Fysisk planlægger til Plankontoret

Fysisk planlægger til Plankontoret 7/2008 TIDSSKRIFT FOR ARKITEKTUR, DESIGN, BY OG LAND Soft CellS Stategi for fremtidens landsbyer dansk arkitekt i argentina tema: ledelse i arkitektverdenen www.mim.dk Fysisk planlægger til Plankontoret

Læs mere

ANNE MARIE CARL-NIELSEN HISTORIE HC ANDERSENS HUS FYRTØJET BØRNEKULTURHUS HC ANDERSENS BARNDOMSHJEM CARL NIELSEN MUSEET

ANNE MARIE CARL-NIELSEN HISTORIE HC ANDERSENS HUS FYRTØJET BØRNEKULTURHUS HC ANDERSENS BARNDOMSHJEM CARL NIELSEN MUSEET TILSYN SAMLINGER PUBLIKUM ATTRAKTION UDSTILLINGER FORSKNING FORMIDLING OPLEVELSER HISTORISK ATLAS FYNS TOPOGRAFI BYGNINGSHISTORIE ANTIKVARISK ARBEJDE TURISME EVENTS AKTIVITETER UNDERVISNING MEDIEMUSEET

Læs mere

Turisme & verdensarv

Turisme & verdensarv Turisme & verdensarv Kulturarvens superstjerner, side 2 De danske verdensarvssteder, side 4 At finde et fælles ståsted, Roskildeseminaret, side 8 At udvikle en strategi, Jellingseminaret, side 20 At skabe

Læs mere

Statens Naturhistoriske ÅRSBERETNING 2012

Statens Naturhistoriske ÅRSBERETNING 2012 Statens Naturhistoriske Museum ÅRSBERETNING Forord 2 Udvalgte nøgletal for 4 Om Statens Naturhistoriske Museum 6 Nyt museum afsløring af vinderprojektet 8 Publikumsformidling 12 Skole- og gymnasietjenesten

Læs mere

Dialog og deltagelse i byudvikling

Dialog og deltagelse i byudvikling dialog og deltagelse i byudvikling 1 2 Forord Byer er for mennesker og skal være attraktive at bruge for mennesker. Det er Realdania Bys grundlæggende tilgang til byudvikling. Det forudsætter, at vi som

Læs mere

Dj s, Øl og Kirkeby er det vejen frem for de danske museer? Let me entertain you

Dj s, Øl og Kirkeby er det vejen frem for de danske museer? Let me entertain you Dj s, øl og Kirkeby er det vejen frem for de danske museer? En undersøgelse af, hvilke tanker og tiltag man gør sig i museumsbranchen for at tiltrække de unge med to casestudies som omdrejningspunkt. Let

Læs mere

1. Årsberetning 2. 2. Gennemførte projekter 11 - og igangværende projekter med fortsættelse i 2009. 3. Primære indsatser 16. 4. Personaleoversigt 35

1. Årsberetning 2. 2. Gennemførte projekter 11 - og igangværende projekter med fortsættelse i 2009. 3. Primære indsatser 16. 4. Personaleoversigt 35 Indhold 1. Årsberetning 2 2. Gennemførte projekter 11 - og igangværende projekter med fortsættelse i 2009 3. Primære indsatser 16 Arkæologi Historie H.C. Andersen & Carl Nielsen Kunst Formidling & kommunikation

Læs mere

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 / STRATEGISK FORRETNINGSPLAN

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 / STRATEGISK FORRETNINGSPLAN EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 STRATEGISK FORRETNINGSPLAN DATO: JANUAR 2015 REDIGERING: RINA VALEUR RASMUSSEN, STRATEGI- OG ADMINISTRATIONSCHEF, AARHUS 2017 DESIGN: HELE VEJEN FORSIDEBILLEDE: REGNBUEN

Læs mere

2 1 ÅRSBERETNING 2012

2 1 ÅRSBERETNING 2012 ÅRSBERETNING 2012 1 2 ÅRSBERETNING 2012 1 INDHOLD 2 1 SIDE 4-9 Forord & Beretning 2 SIDE 10-25 Udstillinger, bibliotek & samlinger 3 SIDE 28-35 Forskning 4 SIDE 38-53 Kommunikation, formidling & undervisning

Læs mere

Arkitekturpolitik Mennesker i centrum

Arkitekturpolitik Mennesker i centrum Arkitekturpolitik Mennesker i centrum Februar 2014 Regeringen Februar 2014 ARKITEKTURPOLITIK MENNESKER I CENTRUM kum.dk INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING ARKITEKTUR FOR MENNESKER SIDE 6 1. MØDET MED ARKITEKTUREN

Læs mere

MISSION HVOR KOMMER PENGENE FRA?

MISSION HVOR KOMMER PENGENE FRA? FILANTROPI A B FILANTROPI DET BYGGEDE MILJØ Mennesker har altid præget natur og landskaber. Vores fingeraftryk på byer, bygninger og bygningskulturen omfatter alt fra vadesten i åen til prægtig ingeniørkunst.

Læs mere

Det gode kulturbyggeri

Det gode kulturbyggeri Det gode kulturbyggeri 7 cases MULTIMEDIEHUSET Udarbejdet af NIRAS Konsulenter A/S for Multimediehuset Århus Kommunes Biblioteker Januar 2006 Layout: NIRAS Konsulenterne A/S Uddrag må kun gengives med

Læs mere

KØBENHAVN en levende erhvervsby

KØBENHAVN en levende erhvervsby KØBENHAVN en levende erhvervsby Vild med København Chris MacDonald har aldrig haft en business-plan, alligevel står han bag sit eget succesrige firma "Grace Health", der naturligt nok sælger Energy management.

Læs mere

BØRN RUM FORM. Arkitektur og design for begyndere

BØRN RUM FORM. Arkitektur og design for begyndere BØRN RUM FORM Arkitektur og design for begyndere B Ø R N R U M F O R M A R K I T E K T U R O G D E S I G N F O R B E G Y N D E R E 1 BØRN RUM FORM Arkitektur og design for begyndere Udgivet af: Børnekulturens

Læs mere

rapport 14 Arkitektforeningen

rapport 14 Arkitektforeningen rapport 14 Arkitektforeningen Formandens beretning s. 2 / Politik s. 6 / Konkurrencer s. 14 / Kurser s. 19 / Stud.arch & MAA s. 21 / Kritikerakademi s. 22 / Landet rundt s. 23 formandens beretning I nærværende

Læs mere

Museumssamlingerne, registrering og bevaring 8 Biblioteket med samlinger 14 Forskning 19 Undervisning 24 Udstillinger 26 Kommunikation 31

Museumssamlingerne, registrering og bevaring 8 Biblioteket med samlinger 14 Forskning 19 Undervisning 24 Udstillinger 26 Kommunikation 31 Å R S B E R E T N I N G 2 0 1 0 Indhold 1. Bestyrelsens forord 3 2. Ledelsens beretning 4 3. Året i hovedtræk 8 Museumssamlingerne, registrering og bevaring 8 Biblioteket med samlinger 14 Forskning 19

Læs mere

TEMA: LIV I DE GAMLE FABRIKKER 5/2006 ROSKILDE FESTIVALENS STADSARKITEKT LYNFABRIKKEN NYT MERCEDES-BENZ MUSEUM

TEMA: LIV I DE GAMLE FABRIKKER 5/2006 ROSKILDE FESTIVALENS STADSARKITEKT LYNFABRIKKEN NYT MERCEDES-BENZ MUSEUM 5/2006 TIDSSKRIFT FOR ARKITEKTUR, DESIGN, BY OG LAND TEMA: LIV I DE GAMLE FABRIKKER ROSKILDE FESTIVALENS STADSARKITEKT LYNFABRIKKEN NYT MERCEDES-BENZ MUSEUM MEDLEMSBUTIKKEN VIDENDELING, FORSIKRINGER, RABATTER

Læs mere

FÅ DAGE TIL AFGØRELSEN

FÅ DAGE TIL AFGØRELSEN August 2012 Sønderborg med Sønderjylland-Schleswig kandidatur FÅ DAGE TIL AFGØRELSEN COUNTRYSIDE METROPOLIS Hvad kan kulturhovedstaden føre til? side 5 Vi skal mødes, udvikle vores verden og os selv, side

Læs mere

Frk. Ovartacis ankomst til Steno Museet

Frk. Ovartacis ankomst til Steno Museet 30 MEDLEMSBLAD FOR STENO MUSEETS VENNER JUNI 2005 Frk. Ovartacis ankomst til Steno Museet Steno Museet gjorde sig ikke de store overvejelser mht. at modtage en gave, da lektor, dr. med. Ursula Friedrich

Læs mere