OVERSIGT OVER REGLER VEDRØRENDE AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OVERSIGT OVER REGLER VEDRØRENDE AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER"

Transkript

1 Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard København V OVERSIGT OVER REGLER VEDRØRENDE AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER Oversigten omhandler on demand-audiovisuel programvirksomhed, hvis hovedformål er at udbyde informerende, underholdende eller oplysende billedprogrammer med eller uden lyd til almenheden via elektroniske netværk, som eksempelvis internettet. Telefon rtv@slks.dk Reglerne findes blandt andet i direktiv 2010/13/EU om audiovisuelle medietjenester (AVMS-direktivet). Audiovisuelle medietjenester, der er omfattet af direktivet er: Fjernsyn (på alle platforme) On demand-audiovisuelle medietjenester (VOD) Audiovisuelle medietjenester er begrænset til tjenester, der er defineret af Treaty on the functioning of the European Union og dækker derfor enhver form for økonomisk aktivitet, men ikke aktiviteter, der primært er ikke-økonomiske, og som ikke er i konkurrence med fjernsynsvirksomhed, dvs. private websites og tjenester, hvor udbuddet eller distributionen er genereret af private brugere med det formål at dele og udveksle fælles interesser, jf. AVMS-direktivets betragtning 21, 2. punktum. Direktivets bestemmelser er implementeret i dansk ret i følgende regelsæt: Lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 444 af 8. maj 2018 (radio- og fjernsynsloven) Bekendtgørelse nr. 697 af 8. juni 2016 om programvirksomhed på grundlag af registrering samt on demand-audiovisuel programvirksomhed (registreringsbekendtgørelsen) Bekendtgørelse nr. 801 af 21. juni 2013 om reklamer og sponsorering m.v. af programmer i radio, fjernsyn og ondemand audiovisuelle medietjenester samt indgåelse af partnerskaber (reklamebekendtgørelsen). Ved "tv-spredning" eller "fjernsynsudsendelser" (det vil sige en lineær audiovisuel medietjeneste) forstås i henhold til AVMS-direktivet en audiovisuel medietjeneste, der udbydes af en medietjenesteudbyder

2 Side 2 med henblik på samtidig modtagelse af programmer på basis af en programflade, jf. artikel 1, nr. 1, litra e. En "on demand-audiovisuel medietjeneste" (det vil sige en ikke-lineær audiovisuel medietjeneste) er ifølge AVMS-direktivet en audiovisuel medietjeneste, der udbydes af en medietjenesteudbyder med henblik på modtagelse af programmer på et brugervalgt tidspunkt og på den enkelte brugers anmodning på grundlag af et programkatalog udvalgt af medietjenesteudbyderen, jf. artikel 1, nr. 1, litra g. Det er kendetegnende for on demand-audiovisuelle tjenester, at de er "tv-lignende", det vil sige, at de konkurrerer om samme seere som fjernsynsudsendelser, og at deres art og måden, hvorpå man får adgang til dem, med rimelighed vil få brugeren til at forvente, at tjenesterne er reguleret ved AVMS-direktivet. I lyset af dette og for at hindre skævheder med hensyn til fri bevægelighed og konkurrence bør begrebet "program" derfor fortolkes dynamisk under hensyn til udviklingen inden for tv-spredning, jf. AVMS-direktivets betragtning 24. I og med at on demand-tjenester dog er forskellige fra fjernsynsvirksomhed bl.a. for så vidt angår brugernes mulighed for at vælge og kontrollere og for så vidt angår indvirkningen for samfundet, er der for VOD valgt en lettere regulering, der skal efterfølge de grundlæggende regler, der også gælder for fjernsyn, jf. AVMSdirektivets betragtning 58. A. Definitioner audiovisuelle medietjenester For at der er tale om en audiovisuel medietjeneste skal der ifølge AVMS-direktivets artikel 1, nr. 1, litra a) være tale om en medietjenesteudbyder (1), der har det redaktionelle ansvar (2) for tjenester, hvis hovedformål (3) er at udbyde informerende, underholdende eller oplysende programmer (4) til almenheden (5) via elektroniske kommunikationsnet (6). Alle de nedenfor nævnte karakteristika bør derfor være opfyldte samtidig, for at der er tale om en audiovisuel medietjeneste, jf. AVMSdirektivets betragtning Medietjenesteudbyder Medietjenesteudbyder: Den fysiske eller juridiske person, der har det redaktionelle ansvar for valget af audiovisuelt indhold i den audiovisuelle medietjeneste og bestemmer, hvordan det tilrettelægges, hvilket udelukker fysiske og juridiske personer, der blot sender programmer, hvis redaktionelle ansvar påhviler tredjemænd, jf. AVMSdirektivets artikel 1, nr. 1, litra d) samt betragtning 26.

3 Side 3 2. Redaktionelle ansvar "Redaktionelt ansvar" betyder, at udbyderen udøver effektiv kontrol over både udvælgelsen af programmer og deres tilrettelæggelse, enten i en kronologisk programflade, såfremt der er tale om fjernsynsudsendelser, eller i et katalog, såfremt der er tale om on demand-audiovisuelle medietjenester, jf. AVMS-direktivets artikel 1, nr. 1, litra c) Redaktionelt ansvar indebærer ikke nødvendigvis et juridisk ansvar i henhold til national lovgivning med hensyn til indholdet eller de udbudte tjenester, jf. AVMS-direktivets artikel 1, nr. 1, litra c). Begrebet "redaktionelt ansvar" er afgørende for definitionen af medietjenesteudbyderens rolle og dermed for definitionen af audiovisuelle medietjenester. Medlemsstaterne kan specificere yderligere aspekter af definitionen "redaktionelt ansvar", navnlig begrebet "effektiv kontrol", når de vedtager gennemførelsesforanstaltninger til dette direktiv. Dette direktiv bør ikke berøre de fritagelser for ansvar, der er fastsat i Europa- Parlamentets og Rådets direktiv 2000/31/EF af 8. juni 2000 om visse retlige aspekter af informationssamfundstjenester, navnlig elektronisk handel, i det indre marked ("direktivet om elektronisk handel"), jf. AVMS-direktivets betragtning Hovedformål Hovedformålet, som er nærmere beskrevet under pkt. 4, udelukker enhver form for privat korrespondance, som f.eks. s, der udsendes til et begrænset antal modtagere. Endvidere udelukkes alle tjenester, hvis hovedformål ikke er distribution af audiovisuelt indhold. Det vil sige, hvis det audiovisuelle indhold blot er en biomstændighed ved tjenesten, er denne som udgangspunkt ikke omfattet. Eksempler på dette kunne være websteder, der kun indeholder audiovisuelle elementer, der fungerer som støtte, f.eks. animerede grafiske elementer, korte reklamespots eller information om et produkt eller en ikke-audiovisuel tjeneste. Tilfældighedsspil med en indsats, som repræsenterer en pengeværdi, herunder lotterier, væddemål og andre former for spiltjenester, samt online-spil og søgemaskiner, ikke tvudsendelser om spil og tilfældighedsspil, udelukkes tillige fra anvendelsesområdet, jf. AVMS-direktivets betragtning 22, 2. punktum.

4 Side 4 4. Udbyde informerende, oplysende og underholdende programmer Et "program" er et sæt levende billeder med eller uden lyd, der udgør en individuel del inden for en programflade eller et katalog udarbejdet af en medietjenesteudbyder, og hvis form og indhold kan sammenlignes med form og indhold af tv-spredning. Programmer kan eksempelvis være film af spillefilmslængde, sportsbegivenheder, sitcom-serier, dokumentarprogrammer, børneprogrammer og tvdrama, jf. AVMS-direktivets artikel 1, nr. 1, litra b). Enhver form for privat korrespondance bør udelukkes, som f.eks. e- mails, der udsendes til et begrænset antal modtagere, jf. AVMSdirektivets betragtning 22, 1. punktum. Udtrykket "audiovisuel henviser til levende billeder med eller uden lyd, herunder således stumfilm, men ikke lydtransmission eller radiotjenester. Hovedformålet med en audiovisuel medietjeneste er at udbyde programmer, men definitionen af en sådan tjeneste bør også dække tekstbaseret indhold, der ledsager programmer, såsom undertekstningstjenester og elektroniske programoversigter. Selvstændige tekstbaserede tjenester bør ikke omfattes af dette direktiv, som ikke bør berøre medlemsstaternes frihed til at lovgive om sådanne tjenester på nationalt plan i overensstemmelse med traktaten om Den Europæiske Unions funktionsområde, jf. AVMS-direktivets betragtning Til almenheden Definitionen af en audiovisuel medietjeneste dækker kun audiovisuelle medietjenester, hvad enten de er fjernsynsudsendelser eller on demand-baserede, der er massemedier. Det vil sige medier som er bestemt for og vil kunne have en klar indvirkning på en betydelig del af almenheden, jf. AVMS-direktivets betragtning 21, 1. punktum. Direktivets regler finder anvendelse på audiovisuelle medietjenester, som kan modtages direkte eller indirekte af almenheden i en eller flere medlemsstater med almindeligt forbrugerudstyr, jf. AVMS-direktivets betragtning Elektroniske kommunikationsnetværk Elektroniske kommunikationsnetværk defineres som enhver form for radiofrekvens- eller kabelbaseret teleinfrastruktur, der anvendes til formidling af elektroniske kommunikationstjenester, jf. radio- og fjernsynslovens 2, stk. 1, nr. 4, jf. lovbekendtgørelse nr. 128 af 7. februar 2014 om elektroniske kommunikationsnet og tjenester.

5 Side 5 7. Andet Elektroniske versioner af aviser og blade er som udgangspunkt ikke omfattet af direktivet, jf. AVMS-direktivets betragtning 28, men hvis aviser og blade har en tjeneste, hvor det audiovisuelle indhold ikke blot er en biomstændighed ved tjenesten, vil denne tjeneste kunne være omfattet af direktivet. B. Regler for on-demand audiovisuelle medietjenester Selvom der ikke er krav om, at on-demand audiovisuelle medietjenester skal registreres hos Radio- og tv-nævnet, er der i bekendtgørelse nr. 697 af 8. juni 2016 om programvirksomhed på grundlag af registrering samt on demand-audiovisuel programvirksomhed (registreringsbekendtgørelsen) implementeret en række af AVMS-direktivets bestemmelser om on demand-audiovisuelle medietjenester: 1. Forbud mod tilskyndelse til had Udbydere af on demand-audiovisuelle medietjenester må ikke stille programmer til rådighed, som på nogen måde tilskynder til had på grund af race, køn, religion eller nationalitet. Ligeledes må udbyderne ikke stille programmer til rådighed, der på nogen måde fremmer terrorisme, jf. registreringsbekendtgørelsens Krav om fremme af europæiske programmer Udbydere af on demand-audiovisuelle medietjenester skal ved passende midler, og når det er muligt, fremme produktion af og adgang til europæiske programmer. Udbyderne skal efter anmodning indsende oplysninger om overholdelse heraf til Radio- og tv-nævnet, jf. registreringsbekendtgørelsens 11. Europæiske programmer er nærmere defineret i bilag 1 til bekendtgørelsen: 1) Det følger heraf, at der ved europæiske programmer forstås: 1. Programmer med oprindelse i EU-medlemsstater, 2. programmer med oprindelse i europæiske tredjelande, som er parter i den af Europarådet vedtagne europæiske konvention om grænseoverskridende fjernsyn, og som opfylder betingelserne i punkt 3, og 3. programmer, der er co-produceret som led i aftaler vedrørende den audiovisuelle sektor mellem Fællesskabet 2) Det følger derudover, at anvendelsen af bestemmelserne i punkt 1, nr. 2 og 3 er betinget af, at programmer med oprindelse i medlemsstaterne ikke udsættes for diskriminerende foranstaltninger i de pågældende tredjelande.

6 Side 6 3) De programmer, der er nævnt i punkt 1, nr. 1 og 2, er programmer, der hovedsagelig er produceret under medvirken af ophavsmænd og medarbejdere bosiddende i en eller flere af de stater, der er nævnt i punkt 1, nr. 1 og 2, forudsat at en af følgende tre betingelser er opfyldt: a. De er fremstillet af en eller flere producenter, der er etableret i en eller flere af disse stater. b. Produktionen af programmerne overvåges og kontrolleres effektivt af en eller flere producenter, der er etableret i en eller flere af disse stater. c. Co-producenterne i disse stater står for størstedelen af de samlede omkostninger ved co-produktionen, og denne kontrolleres ikke af en eller flere producenter, der er etableret uden for disse stater. 4) Endvidere anses som europæiske programmer i registreringsbekendtgørelsen programmer, der ikke er europæiske programmer, som defineret i punkt 1, jf. punkt 2 og 3, men som er produceret som led i bilaterale co-produktionsaftaler mellem medlemsstater og tredjelande, såfremt størstedelen af de samlede produktionsomkostninger afholdes af co-producenter fra Fællesskabet, og produktionen ikke kontrolleres af en eller flere producenter, der er etableret uden for medlemsstaternes område. Indberetning til Radio- og tv-nævnet om andelen af europæiske programmer kan ske ved oplysninger om: den procentvise andel af omkostninger til europæiske programmer den procentvise andel af kapaciteten, der anvendes til europæiske programmer, eller oplysninger om, hvorvidt europæiske programmer har en fremtrædende plads i kataloget, herunder eksempelvis, om europæiske programmers placering, når der søges i kataloget. Da kravet om fremme af europæiske programmer er meget overordnet, har udbyderne af on demand-tjenester i Danmark på initiativ fra Radio- og tv-nævnet vedtaget et frivilligt kodeks, som præciserer, hvordan opfyldelsen af kravet om fremme af europæiske programmer i VOD kan sikres. Nærmere oplysninger herom kan findes her.

7 Side 7 3. Beskyttelse af mindreårige Udbydere af on demand-audiovisuelle medietjenester må kun stille on demand-audiovisuelle medietjenester, som i alvorlig grad kan skade mindreåriges fysiske, psykiske eller moralske udvikling, til rådighed på en sådan måde, at mindreårige normalt ikke hører eller ser sådanne tjenester. Dette kan ske ved, at udbyderne ved mærkning af tjenesterne gør opmærksom på tjenesternes skadelige indhold, jf. registreringsbekendtgørelsens 12. Der foreligger ikke nogen faste kriterier for eller afgørelser om, hvornår on demand-indhold vurderes som alvorligt skadeligt for børn. Efter Radio- og tv-nævnets praksis på tv-området vil visning af fx nøgenhed eller visninger af vold mv. ikke i sig selv blive vurderet som alvorligt skadeligt. Pornografi af ekstrem karakter og meget voldsomme visninger af vold, krig eller terrorhandlinger, herunder fx henrettelser mv. kan falde under begrebet. Indhold som efter mediernes egen vurdering har særlig voldsom karakter, bør mærkes fx med en advarsel i forbindelse med det relevante videoindhold. 4. Adgang til oplysninger Udbydere af on demand-audiovisuelle medietjenester skal efter registreringsbekendtgørelsens 13 sikre, at seerne og brugerne har vedvarende og umiddelbar adgang til oplysninger om: o o o o Navnet på udbyderen af den on demand-audiovisuelle medietjeneste Den fysiske adresse, hvor udbyderen af den on demandaudiovisuelle medietjeneste er etableret Kontaktoplysninger om udbyderen af den on demandaudiovisuelle medietjeneste herunder udbyderens eller hjemmeside Oplysninger om at Radio- og tv-nævnet er den kompetente myndighed Endvidere findes der bestemmelser om on demand-audiovisuelle medietjenester i reklamebekendtgørelsen: 5. Reklamer Identifikation Reklamer i on demand-audiovisuelle medietjenester skal klart kunne identificeres som sådanne, således at de i indhold og præsentation adskiller sig fra ordinære programmer. Det betyder, at der skal foretages en tydelig angivelse af, at der er tale om en reklame, jf. radio- og fjernsynslovens 72 og reklamebekendtgørelsens 2, stk. 1, og stk. 5.

8 Side 8 Placering Reklamer i on demand-audiovisuelle medietjenester kan placeres i programmer eller i tilknytning til programmer. Det er således ikke et krav for on demand-audiovisuelle medietjenester, at reklamer skal placeres i reklameblokke imellem programmerne, som det gør sig gældende for fjernsyn, jf. reklamebekendtgørelsens 3, stk. 3. Reklamers indhold Reklamer i on demand-audiovisuelle medietjenester, skal som al anden reklame, være lovlig, sømmelig, hæderlig og sandfærdig og være udformet med behørig social ansvarsfølelse, jf. reklamebekendtgørelsens 7, stk. 1. Reklamer skal endvidere være i overensstemmelse med markedsføringsloven og i øvrigt respektere alment accepterede reklameetiske normer, jf. reklamebekendtgørelsens 7, stk. 2. Det skal fremgå af reklamen, hvem der er annoncør, eventuelt ved varemærker eller andre forretningskendetegn, jf. reklamebekendtgørelsens 7, stk. 3. Ved opfyldelsen af ovennævnte krav skal der lægges vægt på de omstændigheder, hvorunder modtagelse af on demand-audiovisuelle medietjenester i almindelighed finder sted, jf. reklamebekendtgørelsens 7, stk. 4. Reklamer må ikke skade respekten for den menneskelige værdighed eller indeholde eller fremme nogen forskelsbehandling på grund af køn, race eller etnisk oprindelse, nationalitet, religion eller tro, handicap, alder eller seksuel orientering, jf. reklamebekendtgørelsens 9, stk. 2. Ligeledes må reklamer ikke tilskynde til adfærd, der kan være til skade for sundheden eller for sikkerheden, eller tilskynde til adfærd, der kan være til stor skade for miljøbeskyttelsen, jf. reklamebekendtgørelsens 9, stk. 4. Reklamer, hvori der anvendes subliminale teknikker, må ikke udsendes, jf. reklamebekendtgørelsens 11. Alkohol Reklamer for alkoholholdige drikkevarer må ikke være rettet mod mindreårige og må ikke tilskynde til umådeholden indtagelse af sådanne drikkevarer, jf. reklamebekendtgørelsens 12, stk. 2.

9 Side 9 Tobak Der må ikke udsendes reklamer for tobaksprodukter eller for varer, der fortrinsvis benyttes i forbindelse med tobaksrygning, jf. lov om forbud mod tobaksreklamer mv., jf. radio- og fjernsynslovens 76, stk. 1, og reklamebekendtgørelsens 15. Lægemidler og sundhedsydelser Reklamer for lægemidler og sundhedsydelser kan udsendes i henhold til regler fastsat herom i lov om lægemidler og lov om markedsføring af sundhedsydelser eller regler fastsat i medfør heraf, jf. radio- og fjernsynslovens 76, stk. 2, og reklamebekendtgørelsens 13. Beskyttelse af mindreårige Reklamer må ikke skade mindreårige på fysisk eller moralsk vis. Og reklamer må ikke direkte tilskynde mindreårige til at købe eller leje et produkt eller en tjenesteydelse ved at udnytte deres manglende erfaring eller deres godtroenhed, direkte opfordre dem til at overtale deres forældre eller andre til at købe de varer eller tjenesteydelser, der reklameres for, udnytte mindreåriges særlige tillid til forældre, lærere eller andre eller uden grund vise mindreårige i farlige situationer, jf. reklamebekendtgørelsens Sponsorering Definition Ved sponsorering af programmer forstås enhver form for ydelse af direkte eller indirekte tilskud til finansieringen af programmer fra en fysisk eller juridisk person, der ikke selv udøver virksomhed ved udsendelse, udbud eller produktion af programmer i radio, fjernsyn eller on demand-audiovisuelle medietjenester, film, fonogrammer mv., med henblik på at fremme den pågældendes navn, logo, image, aktiviteter eller produkter, jf. reklamebekendtgørelsens 24. Identifikation Sponsorerede programmer skal klart kunne identificeres ved, at sponsorens navn, logo eller andet symbol, herunder en angivelse af sponsorens produkt, tjenesteydelse eller et kendemærke herfor, er angivet ved programmets begyndelse, slutning eller begge steder. Sådanne angivelser må derimod ikke forekomme i programmet, jf. radio- og fjernsynslovens 80, stk. 1, og reklamebekendtgørelsens 26.

10 Side 10 Identifikation af sponsorering fra foretagender, hvis virksomhed omfatter fremstilling eller salg af lægemidler, må ikke ske ved fremme af bestemte lægemidler, som er receptpligtige efter lov om lægemidler, jf. radio- og fjernsynslovens 80, stk. 2, og reklamebekendtgørelsens 26, stk. 2. Angivelsen af sponsorer kan finde sted i form af bevægelige billeder indeholdende sponsorens navn, logo eller andet symbol, herunder en angivelse af sponsorens produkt, tjenesteydelse eller et kendemærke herfor, jf. reklamebekendtgørelsens 26, stk. 5, 1. pkt.. Redaktionel selvstændighed Indholdet og programsætningen af et sponsoreret program må ikke påvirkes af sponsor på en sådan måde, at det indvirker på medietjenesteudbyderens ansvar og redaktionelle selvstændighed med hensyn til programmerne, jf. radio- og fjernsynslovens 81 og reklamebekendtgørelsens 27. Tilskynde til køb eller leje Et sponsoreret program må ikke tilskynde til køb eller leje af sponsorens eller andres produkter eller tjenesteydelser, navnlig må disse ikke fremhæves på særlig måde med henblik på at fremme afsætningen af dem, jf. radio- og fjernsynslovens 82 og reklamebekendtgørelsens 28, stk. 1. Konkurrencer I konkurrencer mv., hvor sponsorernes eller andres produkter eller tjenesteydelser indgår som præmier, må præmierne kun vises og omtales på en kort og neutral måde, der ikke går ud over den information, som er påkrævet for at gennemføre konkurrencen mv., jf. reklamebekendtgørelsens 28, stk. 2. Sponsorering af tobaksvirksomheder Programmer må ikke sponsoreres af virksomheder, hvis hovedvirksomhed er at producere eller sælge tobaksprodukter eller andre varer, der fortrinsvis benyttes i forbindelse med rygning, jf. radio- og fjernsynslovens 83, stk. 1, og reklamebekendtgørelsens 29, stk. 1. Nyheds- og aktualitetsprogrammer I on demand-audiovisuelle medietjenester må nyheds- og aktualitetsprogrammer ikke sponsoreres, jf. radio- og fjernsynslovens 84 og reklamebekendtgørelsens 30, stk. 1.

11 Side 11 Ved aktualitetsprogrammer forstås alene programmer, der direkte vedrører nyheder af politisk eller samfundsmæssig betydning, såsom programmer, der består af kommentarer til nyheder eller politiske holdninger til nyheder, aktuelle begivenheder mv., jf. reklamebekendtgørelsens 30, stk Produktplacering Definition Ved produktplacering forstås visning eller omtale af en vare, en tjenesteydelse eller et varemærke som led i et program mod betaling eller anden modydelse, jf. radio- og fjernsynslovens 85a, stk. 2, og reklamebekendtgørelsens 31, stk. 2. Forbud mod produktplacering Produktplacering er som udgangspunkt ikke tilladt, jf. radio- og fjernsynslovens 85a, stk. 1, og reklamebekendtgørelsens 31, stk. 1. Undtagelser til forbuddet Efter reklamebekendtgørelsens 32 er det dog tilladt at vise indkøbte programmer, som indeholder produktplacering, som er produceret i udlandet, indenfor genrerne kort- og dokumentarfilm, spillefilm, film og serier produceret til fjernsyn eller on demand-audiovisuelle medietjenester, sportsprogrammer og lette underholdningsprogrammer, efter følgende regler: 1. Indholdet og programsætningen af programmet må ikke påvirkes på en sådan måde, at det indvirker på medietjenesteudbyderens ansvar og redaktionelle selvstændighed med hensyn til programmerne. 2. Programmet må ikke tilskynde til køb eller leje af varer eller tjenesteydelser, navnlig må disse ikke fremhæves på en særlig måde med henblik på at fremme afsætningen af dem. 3. Programmet må ikke give de pågældende varer en unødigt fremtrædende rolle. 4. Seerne skal informeres tydeligt om, at programmet indeholder produktplacering. Denne identifikation skal ske på passende vis ved programmets begyndelse og slutning, samt når et program i fjernsyn fortsættes efter en reklameafbrydelse, jf. 4, stk Programmet må ikke indeholde produktplacering af tobaksprodukter eller varer, der fortrinsvis benyttes i forbindelse med tobaksrygning, jf. lov om forbud mod tobaksreklamer m.v., eller varer fra virksomheder, hvis hovedvirksomhed er at producere eller sælge

12 Side 12 tobaksprodukter eller andre varer, der fortrinsvis benyttes i forbindelse med rygning. 6. Programmet må ikke indeholde produktplacering af lægemidler, som er receptpligtige efter lov om lægemidler. Produktplacering - andet Efter reklamebekendtgørelsens 32, stk. 2, må visning eller omtale af en vare, tjenesteydelse eller varemærke endvidere ikke: a. skade respekten for den menneskelige værdighed eller indeholde eller fremme nogen forskelsbehandling på grund af køn, race eller etnisk oprindelse, nationalitet, religion eller tro, handicap, alder eller seksuel orientering, b. tilskynde til adfærd, der kan være til skade for sundheden eller for sikkerheden, eller til stor skade for miljøbeskyttelsen eller c. skade mindreårige på fysisk eller moralsk vis eller direkte tilskynde mindreårige til at købe eller leje et produkt eller en tjenesteydelse ved at udnytte deres manglende erfaring eller deres godtroenhed, direkte opfordre dem til at overtale deres forældre eller andre til at købe de varer eller tjenesteydelser, der reklameres for, udnytte mindreåriges særlige tillid til forældre, lærere eller andre eller uden grund vise mindreårige i farlige situationer. Produktplacering alkohol Visningen eller omtalen af alkoholholdige drikkevarer i et program må ikke være rettet specifikt mod mindreårige eller tilskynde til umådeholden indtagelse af sådanne drikkevarer, jf. reklamebekendtgørelsens 32, stk. 3. Børn under 14 De ovennævnte undtagelser til forbuddet mod produktplacering gælder ikke for visning af programmer henvendt til børn under 14 år, jf. reklamebekendtgørelsens 32, stk. 4. DR og TV 2 Uanset 31, stk. 1, kan DR og TV 2/DANMARK A/S efter bestemmelserne i stk. 1-4, i on demand-audiovisuelle medietjenester vise spillefilm og kort- og dokumentarfilm, som DR og TV 2/DANMARK A/S er forpligtet til økonomisk at engagere sig i, og som indeholder produktplacering.

13 Side Produktsponsorering Varer, tjenesteydelser eller varemærker uden betydelig værdi Produktsponsorering er visning eller omtale af en vare, en tjenesteydelse eller et varemærke i et program. Dette er tilladt efter radio- og fjernsynslovens 85a, stk. 3, og reklamebekendtgørelsens 33, hvorefter forbuddet mod produktplacering ikke til hinder for visning eller omtale af en vare, en tjenesteydelse eller et varemærke i et program (produktsponsorering), hvis: a. varen, tjenesteydelsen eller varemærket ikke har nogen betydelig værdi, og b. ingen relevant medietjenesteudbyder eller tilknyttet person har modtaget betaling eller anden modydelse i relation til visningen eller omtalen af varen, tjenesteydelsen eller varemærket i programmet. Efter 33, stk. 2, i reklamebekendtgørelsen forstås betydelig værdi som en residualværdi, der ikke er af underordnet karakter. Ved en residualværdi forstås en pengemæssig eller anden økonomisk værdi for den relevante medietjenesteudbyder udover værdien af den udgift, der er sparet ved at vise eller omtale varen, tjenesteydelsen eller varemærket i et program. Visningen kan ske efter de regler, der gælder for visning af sponsorerede programmer samt bestemmelserne om produkt placering i 32, stk. 2 og 3, i reklamebekendtgørelsen, jf. reklamebekendtgørelsens 34 Varer, tjenesteydelser eller varemærker, der har en betydelig værdi Hvis varen, tjenesteydelsen eller varemærket har en betydelig værdi, og ingen relevant medietjenesteudbyder eller tilknyttet person har modtaget betaling eller anden modydelse i relation til visningen eller omtalen af varen, tjenesteydelsen eller varemærket i programmet, kan visningen ske i spillefilm, kort- og dokumentarfilm samt film og serier produceret til fjernsyn eller on demand-audiovisuelle medietjenester, sportsprogrammer og lette underholdningsprogrammer, efter reglerne i 32, stk. 1-4, jf. reklamebekendtgørelsens Tilsyn og sanktioner Radio- og tv-nævnet fører tilsyn med on demand-audiovisuel programvirksomhed i henhold til radio- og fjernsynslovens 42 a samt påtaler overtrædelser af loven og bestemmelser fastsat efter loven, jf. registreringsbekendtgørelsens 14, stk. 1.

14 Side 14 Det betyder blandt andet, at nævnet træffer afgørelse om overholdelse af reglerne i registreringsbekendtgørelsen samt om reglerne om reklamer og sponsorering mv. i reklamebekendtgørelsen og radio- og fjernsynsloven. Radio- og tv-nævnet kan træffe afgørelse om midlertidig eller endelig indstilling af on demand-audiovisuel programvirksomhed, jf. radio- og fjernsynslovens 50, stk. 3. Nævnet kan påtale overtrædelser af reglerne og kan pålægge medietjenesteudbyderen at offentliggøre afgørelsen. Nævnet kan bestemme på hvilken måde, og i hvilken form dette skal ske, jf. reklamebekendtgørelsens 37, stk. 3. Overtrædelse af en række af bestemmelserne i reklamebekendtgørelsen herunder tilsidesættelse af pålæg om offentliggørelse af en afgørelse straffes med bøde, jf. reklamebekendtgørelsens 39. Tilsidesættelse af en afgørelse om indstilling af programvirksomheden efter radio- og fjernsynslovens 50, stk. 3 og tilsidesættelse af anmodninger fremsat af Radio- og tv-nævnet straffes ligeledes med bøde, jf. radio- og fjernsynslovens 93, stk. 1. Der kan endvidere pålægges selskaber mv. (juridiske personer) strafansvar efter reglerne i straffelovens kapitel 5, jf. radio- og fjernsynslovens 93, stk. 3.

OVERSIGT OVER REGLER I RADIO- OG FJERNSYNSLOVGIVNINGEN OM AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER

OVERSIGT OVER REGLER I RADIO- OG FJERNSYNSLOVGIVNINGEN OM AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER OVERSIGT OVER REGLER I RADIO- OG FJERNSYNSLOVGIVNINGEN OM AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER Oversigten handler om on-demand audiovisuel programvirksomhed, hvis hovedformål er at

Læs mere

Bekendtgørelse om programvirksomhed på grundlag af registrering samt ondemand audiovisuel programvirksomhed 1)

Bekendtgørelse om programvirksomhed på grundlag af registrering samt ondemand audiovisuel programvirksomhed 1) BEK nr 100 af 28/01/2010 (Historisk) Udskriftsdato: 8. februar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2004-20399-229 Senere ændringer til forskriften BEK nr 894 af 23/08/2012

Læs mere

Kapitel 1 Anvendelsesområde

Kapitel 1 Anvendelsesområde Notat Udkast til bekendtgørelse om programvirksomhed på grundlag af registrering samt on-demand audiovisuel programvirksomhed 10. marts 2016 I medfør af 46, 47, stk. 4 og 5, og 48 i lov nr. xx af xx om

Læs mere

retsinformation.dk - BEK nr 801 af 21/06/2013 Oversigt (indholdsfortegnelse) Den fulde tekst

retsinformation.dk - BEK nr 801 af 21/06/2013 Oversigt (indholdsfortegnelse) Den fulde tekst Side 1 af 6 BEK nr 801 af 21/06/2013 Gældende (Reklamebekendtgørelsen) Offentliggørelsesdato: 29-06-2013 Kulturministeriet Ændrer i/ophæver BEK nr 338 af 16/04/2011 Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel

Læs mere

UDKAST. til. Kapitel 1. Anvendelsesområde

UDKAST. til. Kapitel 1. Anvendelsesområde UDKAST til Bekendtgørelse om reklamer og sponsorering m.v. af programmer i radio, fjernsyn og on demand-audiovisuelle medietjenester samt indgåelse af partnerskaber 1 I medfør af 13, stk. 4, 77, 85, 85

Læs mere

Afgørelse vedrørende klage over reklame for Føtex vist på Facebook

Afgørelse vedrørende klage over reklame for Føtex vist på Facebook Dansk Supermarked A/S Rosbjergvej 33 8220 Brabrand Denmark Att.: Klaus Tougaard Kristensen Sendt til: legal@dsg.dk Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 Michala

Læs mere

Oversigt (indholdsfortegnelse)

Oversigt (indholdsfortegnelse) Bilag 8: Bekendtgørelse om reklamer og sponsorering m.v. af programmer i radio, fjernsyn og on-demand audiovisuelle medietjenester samt indgåelse af partnerskaber BEK nr 105 af 28/01/2010 Gældende Offentliggørelsesdato:

Læs mere

Lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed og lov om ophavsret 1)

Lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed og lov om ophavsret 1) Bilag 6: Lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed og lov om ophavsret LOV nr 1269 af 16/12/2009 Gældende Offentliggørelsesdato: 17-12-2009 Kulturministeriet Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Resultatet af Europa-Parlamentets førstebehandling af forslaget om TV uden grænser

Resultatet af Europa-Parlamentets førstebehandling af forslaget om TV uden grænser Europaudvalget, Kulturudvalget EU-note - E 28 Offentligt Folketinget Europaudvalget Christiansborg, den 18. januar 2007 Folketingets repræsentant ved EU Til udvalgets medlemmer og stedfortrædere Resultatet

Læs mere

Lovforslaget sammenholdt med gældende lov

Lovforslaget sammenholdt med gældende lov Lovforslaget sammenholdt med gældende lov Gældende formulering Lovforslaget 1 I lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 988 af 6. oktober 2011, foretages følgende ændringer: 1.

Læs mere

Bekendtgørelse nr. 194 af 20. marts 2003 om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn

Bekendtgørelse nr. 194 af 20. marts 2003 om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn Bekendtgørelse nr. 194 af 20. marts 2003 om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn I medfør af 77, 85 og 93, stk. 2, i lov nr. 1052 af 17. december 2002 om radio- og fjernsynsvirksomhed, fastsættes:

Læs mere

Bilag 15: Bekendtgørelse om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn

Bilag 15: Bekendtgørelse om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn Bilag 15: Bekendtgørelse om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn Bekendtgørelse om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn BEK nr 1368 af 15/12/2005 (Gældende) I medfør af 77, 85 og 93, stk.

Læs mere

TV 2 Danmark A/S Teglholms Allé Sydhavnen. Att.: TV 2 Jura. Sendt pr. mail til: 31.

TV 2 Danmark A/S Teglholms Allé Sydhavnen. Att.: TV 2 Jura. Sendt pr. mail til:  31. TV 2 Danmark A/S Teglholms Allé 16 2450 Sydhavnen Att.: TV 2 Jura Sendt pr. mail til: jura@tv2.dk projektafdelingen@tv2.dk Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95

Læs mere

Afgørelse om tilsyn med Sønderborg Lokal TV (SLTV)

Afgørelse om tilsyn med Sønderborg Lokal TV (SLTV) 25. maj 2018 Sønderborg Lokal TV Sendt til: formand@sltv.dk Radio- og tv-nævnet Thyge Moos Fuldmægtig, cand.scient.pol. tmo@slks.dk www.slks.dk Afgørelse om tilsyn med Sønderborg Lokal TV (SLTV) Sammendrag

Læs mere

Klage over skjult reklame for Facebook i Aftenshowet, vist på DR1

Klage over skjult reklame for Facebook i Aftenshowet, vist på DR1 6. september 2016 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København. 7. november 2017

DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København. 7. november 2017 DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København Sendt pr. mail til: jurachef Peter Skov (pets@dr.dk) advokat Susanne Helbo (suhe@dr.dk) & juridisk seniorkonsulent Ulrike Rosenmejer (ulhe@dr.dk) Radio- og

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE Europa-Parlamentet 2014-2019 Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed 7.11.2016 2016/0151(COD) UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed til Kultur- og Uddannelsesudvalget

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 22. november 2013 Sagsnr: 2013-010561 Grace Nguyen Suhadi Fuldmægtig, cand.jur. gns@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

Bilag 15: Bekendtgørelse om reklame og sponsore ring i radio og. fjernsyn

Bilag 15: Bekendtgørelse om reklame og sponsore ring i radio og. fjernsyn forestilling eller en begivenhed med pauser for publikum. Placering af sådanne pauser, eller programmer, som er en direkte eller forskudt transmission af en Stk. 2. Reklameblokke kan dog afbryde sportsprogrammer,

Læs mere

Lovtidende A 2010 Udgivet den 30. januar 2010

Lovtidende A 2010 Udgivet den 30. januar 2010 Lovtidende A 2010 Udgivet den 30. januar 2010 28. januar 2010. Nr. 104. Bekendtgørelse om vedtægt for de regionale TV 2-virksomheder 1) I medfør af 34, stk. 3, i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf.

Læs mere

6. februar 2015. DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

6. februar 2015. DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi 6. februar 2015 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: DR Jura, Politik og

Læs mere

25. november 2015. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

25. november 2015. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi 25. november 2015 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet Jan B. Jans Specialkonsulent, cand.jur. jbj@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: DR Jura, Politik og Strategi

Læs mere

28. januar 2015. DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

28. januar 2015. DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi 28. januar 2015 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: DR Jura, Politik og

Læs mere

2009/1 LSF 25 (Gældende) Udskriftsdato: 27. maj 2016. Fremsat den 7. oktober 2009 af kulturministeren (Carina Christensen) Forslag.

2009/1 LSF 25 (Gældende) Udskriftsdato: 27. maj 2016. Fremsat den 7. oktober 2009 af kulturministeren (Carina Christensen) Forslag. 2009/1 LSF 25 (Gældende) Udskriftsdato: 27. maj 2016 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2004-20399 Fremsat den 7. oktober 2009 af kulturministeren (Carina Christensen) Forslag

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé København SV. Att.: TV 2 Jura. 2. maj 2016

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé København SV. Att.: TV 2 Jura. 2. maj 2016 TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk 2. maj 2016 Klage over

Læs mere

MEDLEMSMØDE I DANSK FORENING FOR MARKEDSFØRINGSRET 3. MAJ 2016 SKJULT REKLAME I DE AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER

MEDLEMSMØDE I DANSK FORENING FOR MARKEDSFØRINGSRET 3. MAJ 2016 SKJULT REKLAME I DE AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER MEDLEMSMØDE I DANSK FORENING FOR MARKEDSFØRINGSRET 3. MAJ 2016 SKJULT REKLAME I DE AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER EU direktiv om audiovisuelle medietjenester Lov om radio og fjernsynsvirksomhed r Bekendtgørelse

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal Købehavn C. Att.: Peter Skov. 27. juni Klage over skjult reklame i radioprogrammet Café Hack sendt på DR P4

DR DR Byen Emil Holms Kanal Købehavn C. Att.: Peter Skov. 27. juni Klage over skjult reklame i radioprogrammet Café Hack sendt på DR P4 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 Købehavn C Att.: Peter Skov Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 Michala Stampe Fuldmægtig, cand.jur. 27. juni 2017 mic@slks.dk

Læs mere

OMTRYK. Lovforslag nr. L 25 Folketinget 2009-10 OMTRYK Manglende titelnote medtaget

OMTRYK. Lovforslag nr. L 25 Folketinget 2009-10 OMTRYK Manglende titelnote medtaget Lovforslag nr. L 25 Folketinget 2009-10 OMTRYK Manglende titelnote medtaget Fremsat den 7. oktober 2009 af kulturministeren (Carina Christensen) Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi. Klage over skjult reklame for Danske Spil på DR s tekst-tv

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi. Klage over skjult reklame for Danske Spil på DR s tekst-tv DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 19. december 2013 Sagsnr.: 2013-013880 Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand. jur. lna@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

26. oktober Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2., 1606 København V

26. oktober Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2., 1606 København V 26. oktober 2018 Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2., 1606 København V Sendt pr. mail til Radio24syv Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 Marie Frank-Nielsen

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 3. december 2012 Sagsnr.: 2012-013815 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Oplæg om reglerne om skjult reklame ved Slots- og Kulturstyrelsen

Oplæg om reglerne om skjult reklame ved Slots- og Kulturstyrelsen Oplæg om reglerne om skjult reklame ved Slots- og Kulturstyrelsen Hvad vil jeg fortælle jer om i dag? Reglerne om skjult reklame - Ikkekommerciel lokalradio nu og fra 2018 - Ikkekommerciel lokal-tv - Generelle

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 12. november 2012 Sagsnr: 2012-012574 Henrik Bang Nielsen Chefkonsulent, cand.jur. hbn@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 30. september 2013 Sagsnr: 2013-009058 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Afgørelse vedrørende klage over visning af grafikbjælker i Disney Sjov og Historien om Danmark omhandlende Danmarks Indsamling på DR1

Afgørelse vedrørende klage over visning af grafikbjælker i Disney Sjov og Historien om Danmark omhandlende Danmarks Indsamling på DR1 3. september 2019 DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København Sendt pr. mail til DR Radio- og tv-nævnet Michala Stampe Fuldmægtig, cand.jur. rtv@slks.dk www.slks.dk Afgørelse vedrørende klage over visning

Læs mere

Radio Limfjord Friskolevej 16, Bjergby 7950 Erslev. Sendt pr. mail til Radio Limfjord. 27. juni 2018

Radio Limfjord Friskolevej 16, Bjergby 7950 Erslev. Sendt pr. mail til Radio Limfjord. 27. juni 2018 Radio Limfjord Friskolevej 16, Bjergby 7950 Erslev Sendt pr. mail til Radio Limfjord Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 Michala Stampe Fuldmægtig, cand.jur.

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 8 af 5. juli 2006 om reklamer og sponsorering i radio og tv. Anvendelsesområde

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 8 af 5. juli 2006 om reklamer og sponsorering i radio og tv. Anvendelsesområde Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 8 af 5. juli 2006 om reklamer og sponsorering i radio og tv I medfør af 52, stk. 3, 53, 54, stk. 8, 55, 56, stk. 3, og 59, stk. 2, i landstingsforordning nr. 6 af 14. november

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. april 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. april 2017 (OR. en) Conseil UE Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. april 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0151 (COD) 7902/17 LIMITE NOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne AUDIO

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. Klage over reklame for indsamlingskampagnen Knæk Cancer vist på TV 2

TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. Klage over reklame for indsamlingskampagnen Knæk Cancer vist på TV 2 TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C Radio- og tv-nævnet 16. juli 2013 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3334 Klage over reklame for indsamlingskampagnen

Læs mere

..." EAN: 5798000793989

... EAN: 5798000793989 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 20. december 2012 Sagsnr: 2012-010999 Henrik Bang Nielsen Chefkonsulent, cand.jur. hbn@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

9691/17 top/top/bh 1 DGE 1C

9691/17 top/top/bh 1 DGE 1C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 24. maj 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0151 (COD) 9691/17 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: dato: 24. maj 2017 til: Generalsekretariatet for Rådet

Læs mere

Ahwazna Fonden c/o Tamim Farouk Beck, Løngangen Ringsted Att. Tamim Beck

Ahwazna Fonden c/o Tamim Farouk Beck, Løngangen Ringsted Att. Tamim Beck 5. marts 2019 Ahwazna Fonden c/o Tamim Farouk Beck, Løngangen 113 4100 Ringsted Att. Tamim Beck Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Johan Loller Fuldmægtig, cand.scient.pol.

Læs mere

at bestyrelsen tager orienteringen om reglerne for reklamer i og på busserne til efterretning.

at bestyrelsen tager orienteringen om reglerne for reklamer i og på busserne til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 5. december 2013 Mads Lund Larsen 19 Regler for reklamer i og på busserne Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen

Læs mere

30. maj TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé København SV. Att.: TV 2 Jura

30. maj TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé København SV. Att.: TV 2 Jura 30. maj 2016 TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk Klage over

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé København SV. Att.: TV 2 Jura. 28. november 2016

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé København SV. Att.: TV 2 Jura. 28. november 2016 TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk 28. november 2016 Klage

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att. DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 3. september 2012 Sagsnr: 2012-007952 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand. jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over ulovlig opdeling af programmet Tour de France

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over ulovlig opdeling af programmet Tour de France TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 03. april 2012 Sagsnr: 2011-016247 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.:

Læs mere

29. august 2014. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

29. august 2014. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi 29. august 2014 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 33 73 33 51 Att.: DR Jura, Politik og

Læs mere

Notat. 13. juni Dok. nr. 16/

Notat. 13. juni Dok. nr. 16/ Notat 13. juni 2016 Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om ændring af direktiv 2010/13/EU om samordning af visse love og administrative bestemmelser i medlemsstaterne om udbud af audiovisuelle

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed 1)

Bekendtgørelse af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed 1) LBK nr 255 af 20/03/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 29. maj 2016 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2042536 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1517 af 27/12/2014 Bekendtgørelse

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over henvisning til Sputnik.dk i en udsendelse på TV 2 NEWS.

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over henvisning til Sputnik.dk i en udsendelse på TV 2 NEWS. TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 2. juli 2012 Sagsnr.: 2011-027308 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 50 Offentligt

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 50 Offentligt Europaudvalget 2015-16 EUU Alm.del EU Note 50 Offentligt Europaudvalget og Kulturudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgenes medlemmer 3. juni 2016 Det digitale indre marked: Nye regler for audiovisuelle

Læs mere

Til Folketingets Europaudvalg 6. marts 2006

Til Folketingets Europaudvalg 6. marts 2006 Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 110 Offentligt NOTAT Til Folketingets Europaudvalg 6. marts 2006 Notatet fremsendes også til Folketingets Kulturudvalg. Grundnotat om revision af direktivet om "tv uden

Læs mere

Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2., 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO & Chefredaktør. 4. september 2017

Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2., 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO & Chefredaktør. 4. september 2017 Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2., 1606 København V Att.: Jørgen Ramskov, CEO & Chefredaktør Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 Michala Stampe Fuldmægtig,

Læs mere

Klage over reklame for www.århus.dk i nyhedsudsendelse på TV 2/Østjylland

Klage over reklame for www.århus.dk i nyhedsudsendelse på TV 2/Østjylland RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/Østjylland Skejbyparken 1 8200 Århus N København den 16. marts 2005 Klage over reklame for www.århus.dk i nyhedsudsendelse på TV 2/Østjylland Tom Flangel Nielsen har ved mail af

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 29. januar 2013 Sagsnr: 2012-020676 Henrik Bang Nielsen Chefkonsulent, cand.jur. hbn@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.:

Læs mere

Mandag-fredag: hver time mellem kl. 6-10 og ellers når der er meldinger efter behov

Mandag-fredag: hver time mellem kl. 6-10 og ellers når der er meldinger efter behov Vejret Alle personer 18-49 Eksponeringer/md. 260 Placering Mandag til fredag: hver time kl. 6-18 Pris/md. Kr. 24.000 En vigtig informationskilde, som alle nordjyder nyder godt af. Sponsor nævnes efter

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi. Klage over skjult reklame for Nyfortuna Danmark i TV-Avisen sendt på DR1

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi. Klage over skjult reklame for Nyfortuna Danmark i TV-Avisen sendt på DR1 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 27. juni 2013 Sagsnr: 2013-005767 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

30. oktober 2014. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

30. oktober 2014. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi 30. oktober 2014 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: DR Jura, Politik og Strategi

Læs mere

Bekendtgørelse om vedtægt for DR 1)

Bekendtgørelse om vedtægt for DR 1) BEK nr 102 af 28/01/2010 (Historisk) Udskriftsdato: 28. januar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2004-20399-236 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1288 af 18/11/2015

Læs mere

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3 Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3 I medfør af 45, stk. 5, og 48 i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Tilladelsesnummer Radio Vest's venner Holmegade Ulfborg.

Tilladelsesnummer Radio Vest's venner Holmegade Ulfborg. Tilladelsesnummer 1055-001 30. juni 2017 Radio Vest's venner Holmegade 19 6990 Ulfborg Radio- og TV-nævnet rvkontor@mail.dk Programtilladelse til udøvelse af ikkekommerciel lokalradiovirksomhed ved hjælp

Læs mere

TV 2 SPORT A/S Jenagade 22 2300 København S. Klage over produktplacering i NFL-programmer sendt på TV 2 SPORT

TV 2 SPORT A/S Jenagade 22 2300 København S. Klage over produktplacering i NFL-programmer sendt på TV 2 SPORT TV 2 SPORT A/S Jenagade 22 2300 København S Radio- og tv-nævnet 2. juli 2012 Sagsnr: 2012-000227 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand.jur. mma@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3335 Klage over produktplacering

Læs mere

Bauer Media ApS Mileparken 20A 2740 Skovlunde Att.: Tobias Nielsen, vicedirektør. Sendt til: og 22.

Bauer Media ApS Mileparken 20A 2740 Skovlunde Att.: Tobias Nielsen, vicedirektør. Sendt til: og 22. Bauer Media ApS Mileparken 20A 2740 Skovlunde Att.: Tobias Nielsen, vicedirektør Sendt til: tobias@bauermedia.dk og jr@bauermedia.dk Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 29. januar 2013 Sagsnr: 2012-018949 Henrik Bang Nielsen Chefkonsulent, cand.jur. hbn@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.:

Læs mere

<Ansøgers navn og adresse> (herefter tilladelseshaver) Tilladelse til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3, område nr.

<Ansøgers navn og adresse> (herefter tilladelseshaver) Tilladelse til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3, område nr. (herefter tilladelseshaver) Radio- og tv-nævnet 1. juli 2015 Sagsnr: 2014-022763 Lill-Jana Vandmose Larsen Specialkonsulent, cand.jur. lvl@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 33

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal København C. Att. Juridisk Politisk Sekretariat

DR DR Byen Emil Holms Kanal København C. Att. Juridisk Politisk Sekretariat DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att. Juridisk Politisk Sekretariat Radio- og tv-nævnet 1. december 2010 Sagsnr. 2009-007339 Rasmus Pleidrup Fuldmægtig, cand.jur. rpl@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

4. juni 2015. TV 2 DANMARK Teglholms Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura

4. juni 2015. TV 2 DANMARK Teglholms Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura 4. juni 2015 TV 2 DANMARK Teglholms Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Klage over

Læs mere

SBS Radio A/S / Nova FM A/S H.C Andersens Boulevard 1 1553 København V

SBS Radio A/S / Nova FM A/S H.C Andersens Boulevard 1 1553 København V SBS Radio A/S / Nova FM A/S H.C Andersens Boulevard 1 1553 København V Radio- og tv-nævnet 1. maj 2013 Sagsnr.: 2013-002342 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

28. maj 2015. TV 2/Nord Søparken 4 9440 Aabybro. Att.: Mikael Justesen

28. maj 2015. TV 2/Nord Søparken 4 9440 Aabybro. Att.: Mikael Justesen 28. maj 2015 TV 2/Nord Søparken 4 9440 Aabybro Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: Mikael Justesen Klage over den fortsatte

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Juridisk Politisk Sekretariat RADIO- OG TV-NÆVNET 24. november 2011 Sagsnr: 2010-026433 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand.jur. mma@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

TV 2 Danmark A/S Teglholms Allé Sydhavnen. Att.: TV 2 Jura. Sendt pr. mail til: 22. marts 2018

TV 2 Danmark A/S Teglholms Allé Sydhavnen. Att.: TV 2 Jura. Sendt pr. mail til: 22. marts 2018 TV 2 Danmark A/S Teglholms Allé 16 2450 Sydhavnen Att.: TV 2 Jura Sendt pr. mail til: jura2@tv2.dk Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 Marie Frank-Nielsen

Læs mere

bekendtgørelse nr af 17. december 2002 om radio- og fjernsynsvirksomhed

bekendtgørelse nr af 17. december 2002 om radio- og fjernsynsvirksomhed RADIO- OG TV-NÆVNET ROJ TV Att.: Manouchehr Tahsili Zonoozi H C Andersens Boulevard 39 1553 København V København den 3. maj 2007 Afgørelse vedrørende klage fra Radio and Television Supreme Council Radio-

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet 29. januar 2013 Sagsnr.: 2012-018919 Att.: DR Jura, Politik og Strategi Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

SBS Radio H.C. Andersens Boulevard 1 1553 København V. Att.: Anne Schyum. Klage over reklamer for 3F sendt på NOVA fm og på Radio 100

SBS Radio H.C. Andersens Boulevard 1 1553 København V. Att.: Anne Schyum. Klage over reklamer for 3F sendt på NOVA fm og på Radio 100 SBS Radio H.C. Andersens Boulevard 1 1553 København V Att.: Anne Schyum Radio- og tv-nævnet 21. marts 2013 Sagsnr: 2012-017748 Henrik Bang Nielsen Chefkonsulent, cand.jur. hbn@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att. DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 31. januar 2012 Sagsnr: 2011-014198 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé København SV. Att.: TV 2 Jura. Sendt pr. mail til:

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé København SV. Att.: TV 2 Jura. Sendt pr. mail til: 31. oktober 2018 Radio- og tv-nævnet TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Sendt pr. mail til: jura2@tv2.dk H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi. Klage over skjult reklame for Fitness World vist i nyhederne på DR1

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi. Klage over skjult reklame for Fitness World vist i nyhederne på DR1 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 19. december 2013 Sagsnr. 2013-014871 Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi. Klage over skjult reklame for Cult i programmet Cultpigerne

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi. Klage over skjult reklame for Cult i programmet Cultpigerne DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 22. august 2013 Sagsnr: 2013-007734 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

2. marts 2015. TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura

2. marts 2015. TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura 2. marts 2015 TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: TV 2 Jura Klage over

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. Klage over ulovlig sponsorering i nyhedsudsendelse sendt på TV 2 Østjylland

TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. Klage over ulovlig sponsorering i nyhedsudsendelse sendt på TV 2 Østjylland TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C Radio- og tv-nævnet 21. marts 2013 Sagsnr: 2012-002485 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3334 Klage

Læs mere

Bekendtgørelse om vedtægt for de regionale TV 2-virksomheder

Bekendtgørelse om vedtægt for de regionale TV 2-virksomheder BEK nr 389 af 24/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. januar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2015-004251 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om vedtægt

Læs mere

ROJ TV Att.: Manouchehr Tahsili Zonoozi H C Andersens Boulevard 39 1553 København V. København den 23. april 2008

ROJ TV Att.: Manouchehr Tahsili Zonoozi H C Andersens Boulevard 39 1553 København V. København den 23. april 2008 RADIO- OG TV-NÆVNET ROJ TV Att.: Manouchehr Tahsili Zonoozi H C Andersens Boulevard 39 1553 København V København den 23. april 2008 Afgørelse vedrørende klage fra Den Tyrkiske Ambassade i Danmark Radio-

Læs mere

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3 Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3 I medfør af 45, stk. 5, og 48 i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

I alt har 26 organisationer mv. afgivet høringssvar inden for høringsfristen, jf. bilag 1.

I alt har 26 organisationer mv. afgivet høringssvar inden for høringsfristen, jf. bilag 1. NOTAT Kommenteret høringsnotat vedr. lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed og lov om TV 2/DANMARK A/S (Ændrede must-carry -regler, DR s adgang til sponsorering, de regionale TV 2-virksomheders

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over skjult reklame for fodboldmærket Select i nyhedsudsendelse

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over skjult reklame for fodboldmærket Select i nyhedsudsendelse TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV RADIO- OG TV-NÆVNET 24. november 2011 Sagsnr: 2010-018591 Att.: TV 2 Jura Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse 24.9.2013 2013/2116(INI) UDKAST TIL BETÆNKNING om anvendelsen af direktivet om urimelig handelspraksis 2005/29/EF (2013/2116(INI))

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej Odense C. Klage over reklamer for satireprogrammet Radio Karen vist på TV 2 ZULU

TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej Odense C. Klage over reklamer for satireprogrammet Radio Karen vist på TV 2 ZULU TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C Radio- og tv-nævnet 31. januar 2012 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 3373 3334 Klage over reklamer for

Læs mere

Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefdirektør

Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefdirektør Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefdirektør Radio- og tv-nævnet 22. november 2013 Sagsnr. 2013-008563 Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. 6. april 2016

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. 6. april 2016 TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk 6. april 2016 AFP-samarbejde

Læs mere

TV 2/DANMARK A/S Rugaardsvej Odense C. Klager over reklamer for comedy-serien Den Anden Side vist på TV 2 ZULU.

TV 2/DANMARK A/S Rugaardsvej Odense C. Klager over reklamer for comedy-serien Den Anden Side vist på TV 2 ZULU. TV 2/DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C Radio- og tv-nævnet 9. januar 2012 Jette Fievé chefkonsulent jfi@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 3373 3333 Klager over reklamer for comedy-serien Den Anden

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Juridisk Politisk Sekretariat RADIO- OG TV-NÆVNET 5. juli 2010 Sagsnr: 2009-012920 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

Bekendtgørelse om vedtægt for de regionale TV 2-virksomheder

Bekendtgørelse om vedtægt for de regionale TV 2-virksomheder BEK nr 1648 af 18/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2017-02856 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om

Læs mere

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3 BEK nr 600 af 04/05/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 5. oktober 2016 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2014-015748 Senere ændringer til forskriften BEK nr 720 af 27/05/2015

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att. DR Jura, Politik og Strategi RADIO- OG TV-NÆVNET 7. december 2011 Sagsnr: 2010-018591 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. Reklamejura

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. Reklamejura TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att. Reklamejura RADIO- OG TV-NÆVNET 10. februar 2010 Sagsnr: 2009-016994 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

25. marts 2015. TV 2/Nord Søparken 4 9440 Aabybro. Att.: Mikael Justesen

25. marts 2015. TV 2/Nord Søparken 4 9440 Aabybro. Att.: Mikael Justesen 25. marts 2015 TV 2/Nord Søparken 4 9440 Aabybro Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: Mikael Justesen Klage over sponsorerede

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed 1)

Bekendtgørelse af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed 1) LBK nr 255 af 20/03/2014 (Gældende) Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2042536 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1517 af 27/12/2014 LOV nr 643 af 08/06/2016 Bekendtgørelse

Læs mere

TV 2 ØSTJYLLAND Skejbyparken 1 8200 Århus N. København den 6. marts 2007. Klage over skjult reklame for diverse virksomheder på TV 2 ØST- JYLLAND

TV 2 ØSTJYLLAND Skejbyparken 1 8200 Århus N. København den 6. marts 2007. Klage over skjult reklame for diverse virksomheder på TV 2 ØST- JYLLAND RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 ØSTJYLLAND Skejbyparken 1 8200 Århus N København den 6. marts 2007 Klage over skjult reklame for diverse virksomheder på TV 2 ØST- JYLLAND Kirsten Sparre har ved mail af 14. september

Læs mere