D D E C E M B E R J A

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "D D E C E M B E R J A"

Transkript

1 KIRKEBLAD Marvede Hyllinge Vallensved DECember JANUAr FEBRUAr

2 2 Præstens side Bare en lod af din jord

3 Aktivitetskalender 3 Til alle arrangementer er alle velkomne og man må gerne benytte kirkebilen! 6. december Julehygge i præstegården Marvede præstegård kl Der er julehygge med oplæsning, kage, kaffe, som vi plejer, når julestemningen skal skubbes i gang og i år vil der også være underholdning ved harmonikaspiller Bruno Jensen og kirkesanger Claus Højslev. Alle er velkomne! Kørsel med kirkebil: kontakt tlf december Luciagudstjeneste Vallensved kirke kl. 14 Som altid på den anden søndag i advent vil der være en stemningsfuld Luciagudstjeneste i Vallensved kirke, hvori børn fra Hyllinge skole medvirker. Vi ved endnu ikke helt, hvad der kommer til at ske men at børnene vil gå Luciaoptog med lys ind i kirken, er helt sikkert og hører sig til denne dag. Efter gudstjenesten inviteres der på kage og kaffe/ sodavand i sognegården. Alle er velkomne! 11. december De ni læsninger Vallensved kirke kl. 19 De ni læsninger hører julen til. I ord og toner fortælles hele Guds historie i verden fra jordens skabelse til Jesu Kristi fødsel julenat. Det foregår som en stemningsfuld veksling mellem tekstlæsninger og musik. I år har vi tænkt nyt og selv lavet et lille amatørkor, som vil optræde indimellem og vi har fået nogle dygtige og konservatorieuddannede herrer til at spille med. Det er Christian Ellegaard: Violin, Andreas Birk: Bratsch og Adam Stadnicki: Cello. Kordirigent er som tidligere år Dorte Elisabeth Jensen. Derudover medvirker også mange lokale oplæsere, og ikke mindst vores organist, da vi jo alle skal synge med på de smukke salmer. 12. december Børnehavegudstjeneste - med bedsteforældre Hyllinge kirke kl. 10 Der er julegudstjeneste for børnehavebørn og deres bedsteforældre denne dag hvor vi i samarbejde med børnehaven i Hyllinge traditionen tro holder dette arrangement. Alle er velkomne, tag et barnebarn i hånden og kom!

4 4 Aktivitetskalender 16. december Aftengudstjeneste Vallensved kirke kl. 19 December måneds aftengudstjeneste kommer til at foregå i Vallensved kirke. Kom op oplev stemningen, når det er mørkt udenfor og lysene er tændt inde i kirken og adventskransen er tændt. Aftengudstjenester er for alle, der ikke kan komme op søndag morgen december Juleaften i de tre kirker Alle er velkomne i kirke juleaften! Kom og vær med, juletræet er tændt og stemningen stille og højtidelig, når kirkeklokkerne ringer julen ind. Der er gudstjeneste i alle tre kirker, på forskellige tidspunkter - se bagpå bladet, hvornår det sker i din kirke. 1. januar Nytårsgudstjeneste Hyllinge kirke kl. 16 Efter nytårsgudstjenesten ønsker vi hinanden et godt nyt år med et stykke kransekage og lidt vin i våbenhuset. 22. januar Humoristisk foredrag Vallensved sognegård kl. 19 Vi får besøg af Otto Lundgaard, som er sognepræst ved Sct. Bendts kirke i Ringsted. Han vil bl.a. fortælle om den tyske skomager Wilhelm Voigt fra den lille by Köpenick, som iført en kaptajnsuniform stak af med kommunekassen uniformens autoritet længe leve!! Vi har sikkert alle mødt eller hørt om småsvindlere, hvor vi bliver taget ved næsen. Opfindsomme sjæle i det regi vil altid være der. Kom og le med også af os selv! Serveret med kaffe og kage. 30. januar Kyndelmissegudstjeneste Marvede kirke kl. 19 Igen i år fejrer vi lysets venden tilbage efter den lange vinter. Årets konfirmander medvirker aktivt ved gudstjenesten. Efter denne stemningsfulde gudstjeneste går vi alle over i konfirmandstuen og spiser pandekager sammen en god gammel tradition.

5 siden sidst 5 Det har været et godt og travlt efterår i kirken. Høstgudstjenester, sangaften om Carl Nielsen, rytmisk gudstjeneste med Ten Sing, Busk-gudstjeneste, en spændende aften med fængselsbetjent Flemming Aagaard og en Alle Helgensgudstjeneste. Og snart går det løs med alle julearrangementerne. Døbte siden sidst Marvede Hyllinge Vallensved Villads Johannes Ytting Rask Viede siden sidst Marvede Hyllinge Vallensved Linda Thorleifson og - - Brian Glenn Hesselberg Hansen Begravede siden sidst Marvede Hyllinge Vallensved Povl Knudsen Kirstine Folkvard Andersen Ellen Marie Rugbjerg Birger Arnold Nordsted- Thorkild Hasling tove Alice Olsen Jørgensen Jørgen Andersen Birgit Nielsen 10. februar Fastelavnsgudstjeneste - Hyllinge kirke kl Familiegudstjeneste, hvor man kan møde op i sin flotte udklædning - og være klar til at slå katten af tønden og spise fastelavnsboller lige efter gudstjenesen ovre i spejderhytten på Jørgens Vindsvej. Alle er velkomne.

6 6 siden sidst Indsamling ved årets høstfrokoster Ved vores høstfrokoster samlede vi pæne beløb ind begge steder: Marvede og Hyllinge: kr ,50 som går til Frelsens Hær i Næstved øremærket til deres julehjælp. Fra Frelsen Hær har vi modtaget dette brev På Frelsens hærs vegne vil jeg gerne have lov at takke Marvede og Hyllinge sogne rigtig mange gange for den generøse gave. Vi har de sidste år set et stigende behov og det er svært at få pengene til at slå til, så jeres gave er vigtig og velkommen. Eva Welander. Vallensved: kr ,50 som går til Julemærkehjemmet i Skælskør. Fra Julemærkehjemmet har vi modtaget: Stor tak til Vallensved sogn! det varmer meget at modtage jeres dejlige gave og mærke støtte og opbakning til arbejdet for de mange børn, der hvert år får tildelt ophold på julemærkehjemmet. Gaven er medvirkende til, at vi fortsat kan sikre gode aktiviteter og anskaffe nye ting til glæde og gavn. Karl Arvidson. TAK for godt samarbejde til de afgående medlemmer fra de 3 råd. Ole Larsen har siddet i 20 år og været formand i mange år. Han har gjort et stort arbejde for Marvede sogn. Vera Elgaard Hansen har været med lige så længe og har haft godt styr på kirken og pengesagerne. Pernille Volder har i 4 år som formand styret Hyllinge med sin store ekspertise. Jørgen Møller var først formand i 8 år og de sidste 4 år kasserer. Vi har nydt godt af hans mange kompetencer som håndværker. Ann Birgit Sørensen har i 4 år gjort et stort arbejde i aktivitetsudvalget og som sekretær. Anne Lise Bentsen, der holder efter 12 år i Vallensved, sidst som kirkeværge og sekretær. Anne Lise har arrangeret mange spændende og gode sogneture for os. Finn Nielsen har siddet i 8 år og har taget sig godt af vores forskellige håndværkere. Vi vil savne jer alle, men glæder os også til at byde alle de nye velkommen - idet vi håber på et fortsat godt samarbejde sognene imellem til glæde for alle! På de tre menighedsråds vegne LeneJørgensen

7 Menighedsrådsvalget I de 3 sogne 7 Begyndelsen til menighedsrådenes historie Allerede i 1856 kunne præsterne oprette menighedsråd, som skulle være en slags medhjælpere for præsten. Der var ikke mange administrative eller økonomiske opgaver, for dengang var kirkerne for det meste i privat eje. Derfor havde præsten selv ansvar for præstegården, og der var meget få ansatte ved kirkerne, bortset fra præsterne. Ordningen, der var frivillig, døde ud hen imod århundredeskiftet. I 1901 ville venstremanden I.C. Christensen forberede kirken på større selvstændighed, fordi det også den gang så ud til, at nogle partier arbejdede for en adskillelse mellem kirken og staten. Derfor fik I.C. Christensen i 1903 vedtaget en lov om, at der skulle være et menighedsråd i hvert eneste sogn i Danmark. Der var bred modstand mod indførelsen af menighedsråd: præsteforeningen, biskopperne, Landstinget og vækkelsesbevægelserne var imod af forskellige grunde. Men i praksis var deres frygt dog ubegrundet, for ikke mange ud over dem, der i forvejen var kirkeligt engagerede, havde interesse for at stille op til menighedsrådene. Som i dag 3 Menighedsrådet fik fra 1903 også indflydelse på, hvem der blev ansat som præst i sognet, og i 1912 ansvaret for kirkens bygninger og for den voksende gruppe af ansatte: gravere, kordegne, kirketjenere, sognemedhjælpere osv. Senere fik de stemmeret ved bispevielser, ret til deltagelse i stiftsråd og provstiudvalg, hvor menighedsrådene kunne samarbejde om økonomi på tværs af sognegrænserne. Dermed tog folkekirken de første skridt mod større uafhængighed. Man forestillede sig også, at der med tiden ville blive indført et landsdækkende kirkeråd eller en synode; det er endnu ikke sket, men til gengæld har menighedsrådene i dag meget stor indflydelse på folkekirken! Rundt omkring i vores tre sogne har jeg mødt mange mennesker, som i tidens løb har taget deres tørn i menighedsrådet, i en kort eller lang periode, hvor de med gode intentioner, indsigt og energi har været med til at præge udviklingen og tage ansvaret for kirkens liv og bygninger. Det fascinerer mig at tænke på, at dette ansvar og borgerlige hverv er gået på skift imellem sognets beboere til alle tider. Alle er de en del af den historie, der begyndte i 1903.

8 8 Menighedsrådsvalget I de 3 sogne Valget i de tre sogne Der har kun været opstillet én liste ved valget i hvert af de tre sogne, og derfor har der ikke været afholdt valg, men der har været fredsvalg. Menighedsrådene, der endnu ikke har konstitueret sig, ser nu således ud: Marvede sogns nye menighedsråd: Marianne Egelund Jensen, Spjellerupvej 36 Joan Falk Larsen, Marvedevej 53 Magna Hansen, Skomagerstræde 7 Bente Rasmussen, Spjellerupvej 8 Randi Andersen, Marvedevej 36 Stedfortrædere: Karen Hansen, Præstelundsvej 4 Carl Rotzov Nielsen, Frederiksvej 14, Ole Rasmussen, Spjellerupvej 8 Hyllinge sogns nye menighedsråd: Lis Frænde, Stensgårdsvej 12 Grete Jensen, Jenstrupvej 14 Gorm Damgaard Sørensen, Havnskovvej 11 Flemming Jensen, Bakkemosevej 6 Susanne Reimer, Tåstrupvej 9 Stedfortrædere: Ullapia Kaaber, Søndergade 87 Sonja Møller, Harrested Skovvej 17 Vallensved sogns nye menighedsråd: Lene Jørgensen, Hautvej 5 Lise Eulers, Kyse Overdrevsvej 62 Niels Erik Jensen, Lille Vallensvedvej 35 Signe Lund Nielsen, Saltøvej 124 Helle Ludvigsen, Slagelsevej 250 Stedfortrædere: Lars Westermann, Kyse Bygade 24 Michael Krath, Lille Vallensvedvej 3C Der har været stor udskiftning i rådene og de nye medlemmer præsenterer sig her: Marvede: Bente Rasmussen: Jeg 49 år og arbejder på Slagelse sygehus som bioanalytiker. Er gift med Ole Rasmussen og vi har 3 piger på hhv. 12, 16 og 19 år. Vi har boet på Præstelundsgården i 18 år - med en dejlig udsigt mod øst - mod Marvede kirke. Nej, det er ikke irriterende, når kirkeklokkerne ringer, men en rar påmindelse om, at kirken er lige dér, og vi kan se den. Jeg er blevet spurgt flere gange, om ikke det var noget for mig at være med i menighedsrådet, og blev nysgerrig. Jeg håber, at kunne bidrage med noget godt til vores menighed og kirke. Randi Andersen: Jeg bor sammen med Mogens Nielsen; vi har i alt fire voksne børn. Vi flyttede til Menstrup i 1998, da vi købte hus, og jeg var brugsuddeler i Menstrup fra 1996 til Derefter fik jeg uddelerjob i Karrebæk, og stoppede der, da jeg gik på efterløn i juli i år.

9 Menighedsrådsvalget I de 3 sogne 9 Da jeg blev spurgt, om jeg havde lyst til at opstille, sagde jeg ja, da jeg måske godt kan bidrage med noget og har både tiden til det og nye ideer. Hyllinge: Susanne Reimer: Jeg er 49 år, er gift, bor i Hyllinge og arbejder som ledende lægesekretær på Næstved Sygehus. Jeg glæder mig til at bringe mine kompetencer og erfaring i spil i menighedsrådet og lære en masse nyt om, hvordan man får alting til at gå op i en højere enhed, så vi også for fremtiden kan udvikle og bevare et godt og inspirerende kirkeliv her i sognet. Jeg lægger vægt på et godt samarbejde og ser frem til at være en del at det velfungerende team, der er forudsætningen for at kunne løfte vor fælles opgave. Gorm Sørensen: Jeg bor på en gård på Havnskovvej og er gift med Tove; jorden er forpagtet ud, og vi har tre voksne børn. Siden 2009 har jeg været kirkeværge uden at være medlem af menighedsrådet, men det har vakt min interesse for, hvad menighedsrådsarbejdet i det hele taget går ud på. Jeg er spændt på, hvordan det nu er at blive medlem af rådet og det arbejde, der nu skal i gang. Grete Jensen: Jeg har deltaget i Hyllinge menighedsråds arbejde i fire år, men som suppleant uden stemmeret, og det har været et spændende arbejde. Og derfor er jeg nu gået ind i rådet, og glæder mig meget til at arbejde sammen med både gamle og nye medlemmer. Vallensved: Niels Erik Jensen. Jeg er 53 år, gift med Gitte og vi har to børn Anja og Kit. Vi flyttede til Ll. Vallensved i 1989, da jeg lige var startet på Holmegård Glasværk som smed/reparatør. En lungesygdom har gjort, at jeg er førtidspensionist i dag. Da pigerne er spejdere i Hyllinge, var det naturligt, at jeg blev medlem af grupperådet og er i dag hyttekasserer; har siden jeg var 14 år haft tilknytning til KFUM Spejderne - var sidst med til at arrangere DM I SPEJDER Helle Ludvigsen: Jeg har boet i Vallensved i 45 år og er interesseret i, at der sker noget i vores sogn. Der er kommet mange nye tilflyttere til Vallensved med børn, og derfor håber jeg, vi kan finde på noget evt. med musik, sang og børnegudstjeneste - og lidt socialt indenfor rammerne i kirken. Jeg er åben for gode ideer, og alle kan henvende sig, og så kan vi derfra tage det op i menighedsrådet. Håber på et godt samarbejde i det kommende menighedsråd. Jeg er frivillig underviser indenfor motion bl.a. Senior Motion, Ældre Sagen og Gå i Gang i Næstved.

10 10 legat L E G A T SPAREKASSEDIREKTØR, GÅRDEJER FREDERIK LARSEN s OG HUSTRU, MARIE LARSEN s, SAMT EJNER LARSEN s LEGAT TIL UNGE LANDMÆNDS UDDANNELSE PÅ HØJSKOLE, LANDBRUGSSKOLE OG LANDBOHØJSKOLE, SAMT UNGE PIGERS UDDANNELSE I HUSHOLDNING OG SYNING. Legatet anvendes til unge pigers og mænds uddannelse på højskole, landbrugsskole og landbohøjskole, samt til uddannelse i husholdning og syning. Endvidere kan der ydes støtte og bistand til unge pigers og mænds uddannelse indenfor landbrug, husgerning og dermed beslægtede erhverv. Legatportioner uddeles hvert år pr og og kan søges af unge piger og mænd, som har deres hjem i Marvede sogn: a) Såfremt de er født og opvokset i Marvede sogn og har haft deres bopæl i sognet eller nær tilknytning til deres forældre i sognet i mindst 10 år før deres fyldte 18. år. b) Eller såfremt de - uden at være født i sognet har haft fast bopæl i Marvede sogn i mindst 5 år før deres fyldte 18. år. Skriftlig ansøgning med personlige oplysninger, skolepapirer med bekræftelse, samt pris for skoleophold kan senest 15. februar og 15. september sendes til: Marvede Menighedsråd v/ Vera E. Hansen, Spjellerup Bygade 21, 4700 Næstved Rappesten-Hyllinge gruppe Grupperådsformand Bente Petersen Gruppekasserer Carsten Christensen Gruppeleder Marianne Egelund Jensen Mødested: Kontingent: Hytten, Jørgen Vindsvej 16, Hyllinge. kr. 375,- pr. ½ år.

11 Kirkelig vejviser 11 Sognepræst Anne Gitte Forslund Præstelundsvej 3, Marvede, 4700 Næstved. Træffes bedst på kontoret tirsdag mellem kl. 10 og 11. Eller ring på eller for at aftale tid til at mødes! kan også med fordel benyttes. Mandag er præstens fridag. Kirkelige handlinger Ved dåb, vielser og begravelser henvender man sig til sognepræsten for nærmere aftale. Marvede sogn Menighedsrådsformand Graver Hyllinge sogn Menighedsrådsformand Det nye råd har ved redaktionens afslutning endnu ikke konstitueret sig. Se opslag ved kirken. Gregers Hansen Tlf , træffes bedst tirs.-fre Det nye råd har ved redaktionens afslutning endnu ikke konstitueret sig. Se opslag ved kirken. Graver Karsten Køhler-Nielsen, Tlf Vallensved sogn Menighedsrådsformand Det nye råd har ved redaktionens afslutning endnu ikke konstitueret sig. Se opslag ved kirken. Graver lone Nielsen Tlf , træffes bedst tirs.-fre. kl Fælles for alle tre sogne Organist Elena Grishina Iversen Tlf Sanger Claus Højslev Tlf Menighedsrådsmøder Marvede: Se opslag ved Kirken Hyllinge: Se opslag ved Kirken Vallensved: Se opslag ved Kirken Glemte genstande i kirkerne kan afhentes hos de respektive gravere efter aftale!

12 12 Gudstjenesteliste Marvede kirke Hyllinge kirke Vallensved kirke December 02. december 1. s. i advent december 2. s. i advent * december 3. s. i advent Aftengudstj. 23. december 4. s. i advent 9.00 Jakob Grandjean december Juleaften december Juledag december 2. juledag Jakob Grandjean december Julesøndag Januar 01. januar Nytårsdag * januar Helligtrekonger januar 1. s. e. H3Kg januar 2. s. e. H3Kg * januar Septuagesima januar Kyndelmisse Aftengudstj. - - Februar 03. februar Seksagesima februar Fastelavn Familiegudstj februar 1. s. i fasten * Aftengudstj februar 2. s. i fasten Marts 03. marts 3. s. i fasten _Jannerup a/s Næstved * Kirkekaffe i Hyllinge kirke. Der vil være altergang ved alle gudstjenester kl Læs mere om aktiviteterne i de tre kirker på KIRKEBILEN Kirkebilen kører til alle gudstjenester og arrangementer. Ring til tlf så vidt muligt inden lørdag kl. 12 for kørsel til gudstjeneste. For kørsel til sogneaftner/koncerter senest dagen før. Deadline for næste kirkeblad: 5. februar. Koordinerende redaktør er sognepræst Anne Gitte Forslund. Udebliver kirkebladet skal I henvende jer til Marianne Egelund Jensen tlf

Marvede Hyllinge Vallensved

Marvede Hyllinge Vallensved KIRKEBLAD Marvede Hyllinge Vallensved december Januar Februar 2011-12 1 2 Præstens side Ingen jul uden Ingemann! Salmedigteren B.S. Ingemann (1789-1862) har skrevet nogle af vores mest elskede salmer,

Læs mere

j u n i j u l i a u g u s t 2013 3

j u n i j u l i a u g u s t 2013 3 KIRKEBLAD Marvede Hyllinge Vallensved j u n i j u l i a u g u s t 2013 3 2 Præstens side Op al den ting...! Der er vel få ting, som man kan sige er til glæde og fascination for alle mennesker, sådan generelt

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

KIRKEBLAD MARVEDE HYLLINGE VALLENSVED

KIRKEBLAD MARVEDE HYLLINGE VALLENSVED KIRKEBLAD MARVEDE HYLLINGE VALLENSVED DECEMBER 2013 JANUAR FEBRUAR 2014 1 2 PRÆSTENS SIDE Der er masser af lys derude! Vi er godt inde i den mørke tid og kan se frem til, at det bliver endnu mørkere i

Læs mere

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 Jul i Padesø Kirke PRÆSTEN MENIGHEDSRÅDET ADVENT NYT FRA MENIGHEDSRÅDET Advent og jul i Padesø Kirke Også i år indleder vi adventstiden

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

Sædder Sogns Kirkeblad

Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Kirke og Ingelstrup Kapel 69. årgang nr. 4 December 2018 Januar Februar 2019 JULEAFSLUTNING FOR MOTHER THERESA Sct. Nikolaj tjenesten blev oprettet i 1957 af kirkens korshærs

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - November 2009 Naturen holder pinsefest i blomstervirket smykke, og lunden, som den kan det bedst, fortæller om sin lykke. Nu vårens vind har ringet ind dens fest i

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Kirkegang i Padesø Kirkerne er tomme, der kommer ingen. Det er en udtalelse, man ofte hører i medierne, men det er jo i langt de

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2013 - januar - februar 2014

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2013 - januar - februar 2014 Kirkenyt for Tingsted kirke december 2013 - januar - februar 2014 Den store glæde. Men englen sagde til dem: Frygt ikke! Se jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket: I dag er der

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 2 51. årg. 2014 Når Pinsesolen danser! Præst og præstevikar Pinse Ferietid og gudstjenster Midsommersang Friluftsgudstjeneste Juni Juli August

Læs mere

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene.

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Festlige maj... Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. Søndag den 3. maj fejrede

Læs mere

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn Til samtlige husstande Vi beklager, at denne udgave af Langenæs Kirke & Sogn kommer i en væsentlig mindre udgave end normalt. På

Læs mere

SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang

SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang December - Januar -Februar 2014 God Jul og godt Nytår Bliv Mini-konfirmand! Læs mere inde i bladet. Læs bl.a. i dette nummer: Luciadag, 13. december Juletræsfest,

Læs mere

IDÉKATALOG. Sønderborg Provsti

IDÉKATALOG. Sønderborg Provsti IDÉKATALOG Sønderborg Provsti MARTS 2010 BØRN: Kirkeligt børnearbejde: Asserballe: I samarbejde med andre foreninger / børnehaver / dagpleje. Christine Terp, tlf. 74 47 32 28 Skolevandringer ved jule-

Læs mere

Referat af menighedsrådsmøde

Referat af menighedsrådsmøde Referat af menighedsrådsmøde Tirsdag den.2.februar 2016. kl. 19.00 til 22.00 i Teglgården. Bogense. 02.02. 2016. Tilstede: Kjeld Bruun, Jannie Bruun, Dorthe Årø, Kirsten Nielsen, Lise Jørgensen, Birgit

Læs mere

Vejlby Sogns Kirkeblad

Vejlby Sogns Kirkeblad Vejlby Sogns Kirkeblad DECEMBER 2015 - JANUAR - FEBRUAR 2016 41. ÅRGANG Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke. Lyset, det sande lys, som oplyser ethvert menneske, var ved at komme til verden.

Læs mere

Marvede Hyllinge Vallensved

Marvede Hyllinge Vallensved KIRKEBLAD Marvede Hyllinge Vallensved s e p t e m b e r - n o v e m b e r 2011 4 2 Præstens side Nu falmer skoven trindt om land efterårets mest elskede salme! En af de bedste og mest elskede salmer i

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

Kirke & Sogn. aunslev bovense

Kirke & Sogn. aunslev bovense Kirke & Sogn aunslev bovense 44. årgang nr. 1 december 2013 - marts 2014 Det kimer nu til julefest Synger vi juleaften i kirken så taget er nær ved at løfte sig. Juleaften skal vi synge de salmer vi kender.

Læs mere

KIRKEBLAD MARVEDE HYLLINGE VALLENSVED

KIRKEBLAD MARVEDE HYLLINGE VALLENSVED KIRKEBLAD MARVEDE HYLLINGE VALLENSVED DECEMBER 2014 JANUAR FEBRUAR 2015 1 2 PRÆSTENS SIDE Julegæst og julevært! Det er en sjov verden vi lever i, fuld af kontraster, fuld af farver og muligheder og en

Læs mere

Og det skete i de dage...

Og det skete i de dage... Og det skete i de dage... Julen 2014 & Nytåret 2015 i Sparkær & Gammelstrup kirker Syng julen ind i Gammelstrup Torsdag d. 27. nov. kl. 19.00 i Gammelstrup kirke En meget stemningsfyldt indledning af adventstiden,

Læs mere

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant:

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Nyhedsbrev fra Hune sogn november. 2015/2016 December: Nr. 1 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 6.., 2. søndag i advent Kl. 10.30 Søndag den 13. 3. søndag i advent: De

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang. For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang,

ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang. For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang, ORØ KIRKEBLAD Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang, For ordet og for livet. En tid til eftertanke en tid til at takke:

Læs mere

Til samtlige husstande Kirkeblad 1. Karrebæk og Fodby SogneD december Januar Februar 2012-13

Til samtlige husstande Kirkeblad 1. Karrebæk og Fodby SogneD december Januar Februar 2012-13 Til samtlige husstande Kirkeblad 1 Karrebæk og Fodby SogneD december Januar Februar 2012-13 Sognepræst Jakob Grandjean Jul Kirkeåret har drejet en omgang, og vi skal fejre julen det går hele december i

Læs mere

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup Nr. 1 Januar - marts 2015 Læs i dette blad: Glimt fra en jubilæumsdag... 2 Helligtrekongersfejring... 3 Kirkekalender... 4 Dåbstræf.... 5 Til lykke med dåben... 5 Møder og klubber.... 6 Kirkelig vejviser...

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn April 2014. På Østervejrupvej

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn April 2014. På Østervejrupvej Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn April 2014 På Østervejrupvej Indhold: * Bypedeller: * Energimesse: * Familie & Fritid: Konstitueret * Informationsmøde i Lyne

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Maj til september 2013 Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Så nåede vi Maj En fantastisk dejlig måned ja måske årets skønneste! 12 maj indsættes den nye

Læs mere

En uge af en landsbypræsts dagbog

En uge af en landsbypræsts dagbog En uge af en landsbypræsts dagbog Jég har verdens bedste arbejde. Men det er også et krævende job de fleste af døgnets vågne timer beskæftiger jeg mig med min præstegerning. Jeg har virket i disse to prægtige

Læs mere

ÅRGANG NR. 8 DEC. 2014 JAN. FEB. 2015

ÅRGANG NR. 8 DEC. 2014 JAN. FEB. 2015 ÅRGANG NR. 8 DEC. 2014 JAN. FEB. 2015 Julepyntet Halsted kirke. Gudstjeneste juleaften Gudstjenesterne juleaften er altid velbesøgte. Børn, unge, midaldrende og ældre - vi er der alle sammen, og det er

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle,

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle, TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016 Kære alle, Så er det februar måned, og det er allerede blevet lysere til omkring kl. 17.00, helt vidunderligt, når man skal nå hjem og gå med

Læs mere

Kirkenyt marts og april 2014

Kirkenyt marts og april 2014 Kirkenyt marts og april 2014 Kom til koncert med Anne Linnet Tirsdag den 25. marts er der koncert med Anne Linnet. Hør nogle af hendes mest kendte sange og salmer i kirken. Billetter kan købes i kirken.

Læs mere

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Maj 2012 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Årets konfirmander fra Nr. Herlev

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

KIRKE OG SOGN. Vinter 2015 nr. 5 FOR ØSTER LØGUM-GENNER PASTORAT

KIRKE OG SOGN. Vinter 2015 nr. 5 FOR ØSTER LØGUM-GENNER PASTORAT KIRKE OG SOGN Vinter 2015 nr. 5 FOR ØSTER LØGUM-GENNER PASTORAT ØSTER LØGUM OG GENNER KIRKER Sognepræst (barselsvikar) : Anne Bundgaard Hansen Søndergade 9. Øster Løgum Tlf. 7466 4492, e-mail: anbh@km.dk

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Nr. 5 november - december 2008 56. årg.! " # $ $ % & % % ' (! & *$ ' % +,%, ' - * $. / +.

Nr. 5 november - december 2008 56. årg.!  # $ $ % & % % ' (! & *$ ' % +,%, ' - * $. / +. Nr. 5 november - december 2008 56. årg. 1! " # $ $ % & % % ' (! )%* & *$ ' % +,%, ' - * $. / +. Ukrainernes besøg i Østervangskirken august 2008. 0! 1 1 1 23% 45 2667 Indlæg til næste Gildenyt skal være

Læs mere

Asserballe sogns kirkeblad

Asserballe sogns kirkeblad Asserballe sogns kirkeblad JUNI JULI AUGUST 2013 Indhold i Kirkeblad Billeder af Konfirmander Konfirmand indskrivning Altergang uden gluten Æblefest Gudstjenester i Asserballe og Ketting Nyt fra Kirkegården

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Danmarks Have 2 PRÆSTENS SIDE

Danmarks Have 2 PRÆSTENS SIDE KIRK EBL A D MARVEDE J U N I HYLLINGE J U L I A U G U S T VALLENSVED 2014 3 2 PRÆSTENS SIDE Danmarks Have Sommeren i Danmark er et bombardement af sanseindtryk; der er masser af lyde, lugte og synsindtryk,

Læs mere

Julemarked på Lyngparken.

Julemarked på Lyngparken. December 13 Januar 14 Julemarked på Lyngparken. Aktiviteter på Lyngparken i december måned onsdag, den 4. Sang kl. 10.00 kl. 13.30 torsdag, den 5. kl. 10.00 Sct. Jacobi Skoles Kor underholder tirsdag,

Læs mere

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. Juni - August 2014

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. Juni - August 2014 Hér finder du os Organist ved alle pastoratets kirker: Mai Larsen, 28 11 92 09 Kirkesanger ved Lundforlund og Sludstrup kirker: Carsten Jørgensen, 58 54 54 00 / 23 74 61 54 Kirkesanger ved Gerlev og Slots

Læs mere

Toftlund - Tirslund Kirkeblad

Toftlund - Tirslund Kirkeblad Toftlund - Tirslund Kirkeblad 2007 JUNI JULI AUGUST Nr. 3 Tilhørsforhold Alle mennesker hører til i en familie og en slægt eller i en vennekreds eller arbejdsgruppe eller en skoleklasse eller hvad det

Læs mere

Vinder af månedens opgave og en lille hyggepakke - er Johannes Petersen, lejlighed 29. Tillykke! Jill sender følgende hilsen:

Vinder af månedens opgave og en lille hyggepakke - er Johannes Petersen, lejlighed 29. Tillykke! Jill sender følgende hilsen: Til jule-pynte-dagen var der som sædvanlig rigtig god opbakning. En af de dage, jeg altid ser frem til det er simpelthen bare så hyggeligt. Tusind tak til Bruger-/Pårørenderådet for et godt arrangement

Læs mere

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE 59. årgang * december 2009 - februar 2010 Adventstiden - tid til forventning 1. søndag i advent De 9 læsninger Julen for skoler og børnehaver Basunerne skal

Læs mere

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786,

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786, Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786, djvestergaard@bbsyd.dk Aadum Husholdningsforening Syng julen

Læs mere

November 2010 22. ÅRGANG

November 2010 22. ÅRGANG November 2010 22. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Jesper Pedersen...61 39 88 69 Betina Harpsøe Andersen...28

Læs mere

Hem Hindborg Dølby. Sogneog. Kirkebladet. Februar maj 2014 3. årgang Nr. 1

Hem Hindborg Dølby. Sogneog. Kirkebladet. Februar maj 2014 3. årgang Nr. 1 Hem Hindborg Dølby Sogneog Kirkebladet Februar maj 2014 3. årgang Nr. 1 Gudstjenesteliste Dato Hem Hindborg Dølby Tjenestegørende præst 9/2 10.15 Rydal 16/2 16.00 Birgitte Kjær 23/2 10.15 Rydal 2/3 10.15

Læs mere

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30 www. blistrup-graested-folkedansere.dk December 2015 Nr. 3 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Indkaldelse til generalforsamling side 2 Sæsonprogram 2015-2016 side 3 Juleafslutning side 4 Generalforsamling

Læs mere

Kompasset december 2015

Kompasset december 2015 Kompasset december 2015 Nytårskur: Der er i Sejlklubben tradition for, at vi mødes nytårsaftensdag kl. 11.00 til lidt lækkert vådt og tørt til ganen, hvor vi så har mulighed for at ønske hinanden godt

Læs mere

S C T. M O R T E N S S O G N

S C T. M O R T E N S S O G N KIRKEBLADET S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 3 September-november 2015 Menighedsudvalget Efterår 2015 Udflugt, musik, sang og foredrag Udflugt tirsdag d. 1. september kl. 13.00-18.00 med afgang

Læs mere

Nogle datoer til kalenderen

Nogle datoer til kalenderen Nogle datoer til kalenderen søndag d. 16. august kl. 10.30 velkomstgudstjeneste i Hogager kirke for alle konfirmander med familie. Bagefter er der indskrivning med en kort introduktion i Sognegården. søndag

Læs mere

nyt At finde sin rette plads... Se side 2 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj

nyt At finde sin rette plads... Se side 2 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj IRKE nyt 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj At finde sin rette plads... Se side 2 At finde sin rette plads - kan det lade sig gøre i kirken? Jeg har min faste plads i kirken. Sådan siger et par

Læs mere

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Der er i disse sommerdage et gyldent lys over aftnerne. Det lægger sig hen over landskabet

Læs mere

Afgangseksamen nærmer sig!

Afgangseksamen nærmer sig! Kildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: Afgangseksamen nærmer sig! Mens foråret så småt meldte sig, fik vi hold på terminsprøverne for de 24 afgangselever. Der er nu en god måned til at finpudse fagligheden

Læs mere

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE 47. ÅRGANG NR. 3 JUNI - SEPTEMBER 2016 Kære konfirmander, kære faddere, familie, kære konfirmationsgæster Forårssolen skinner og fla get er hejst. Her ved kirken og rundt omkring

Læs mere

Nr. 3. August 2011 31. årgang. S O G N E T. Meddelelsesblad for Vigerslev Sogn

Nr. 3. August 2011 31. årgang. S O G N E T. Meddelelsesblad for Vigerslev Sogn Nr. 3. August 2011 31. årgang. S O G N E T Meddelelsesblad for Vigerslev Sogn Johannesevangeliet 3.1-15 Der var et menneske, en af farisæerne, ved navn Nikodemus, medlem af jødernes råd. Han kom til Jesus

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. December, Januar, Februar 2010-2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. December, Januar, Februar 2010-2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 4 December, Januar, Februar 2010-2011 47. årg. Nyt fra sognene Nye urnegravsteder på Øster Velling kirkegård På Øster Velling Kirkegård er der anlagt

Læs mere

NR. 136 December 2006

NR. 136 December 2006 NR. 136 December 2006 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Revy 2007 Det første tekstmøde er afholdt. Vi var en halv snes stykker, der var mødt op. Både nogle af skuespillerne

Læs mere

Konstituerende møde. Formandens initialer:

Konstituerende møde. Formandens initialer: På mødet deltog: Troels Dahlgaard Stummann, Per Rønager Bøjstrup; Susanne Sjølander, Kevin Bøgelund Pihl, Minna Irene Siegumfeldt, Jakob Riis, Nanette Zahrtmann, Ole Winkler Pedersen, (forlod mødet efter

Læs mere

KIRKEBLAD. I påskens tegn. Glesborg. Fjellerup

KIRKEBLAD. I påskens tegn. Glesborg. Fjellerup KIRKEBLAD Marts- Juni 2010 Glesborg Fjellerup I påskens tegn Mens jeg sidder og skriver disse linjer er vore to sogne ligesom det øvrige Danmark klædt i hvidt. Efter mange år blev det endelig i vinter

Læs mere

Føns-Ørslev-Udby-Husby menighedsråd

Føns-Ørslev-Udby-Husby menighedsråd Referat Menighedsrådsmøde Tidspunkt 30. januar Sted Graverhuset Husby Dagsorden udsendt 29. januar Fraværende Føns-Ørslev-Udby-Husby menighedsråd Lone Lauridsen, Hilmar Christensen, Gitte Hjarnø Petersen

Læs mere

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

GNISTEN NR: 1. januar 2014 Årgang 39 Svendebjerghave

GNISTEN NR: 1. januar 2014 Årgang 39 Svendebjerghave GNISTEN NR: 1. januar 2014 Årgang 39 Svendebjerghave - 1 - TELEFONLISTE Plejehjemmets telefon nummer: 36 49 42 11 Når forbindelse er opnået kan lokal-nummeret tastes Sekretær Lokal 10 Bestyrer Lokal 11

Læs mere

MØLLEVANGENS Talerør August 2012

MØLLEVANGENS Talerør August 2012 MØLLEVANGENS Talerør August 2012 Med Annemette s søn, Jacob, har vi i sommerferien haft en ekstra pedel-medhjælper! Avisredaktion Marie Thomsen Marie Johansen Inger Knudsen Ruth Nørgaard Deadline: Den

Læs mere

Godt nytår og god arbejdslyst!

Godt nytår og god arbejdslyst! R K E B T L A D E J a n u a r - A p r i l 2 0 K I 1 5 Godt nytår og god arbejdslyst! I Anna Kirke er det ikke kun erindringsbilleder af en fin jul og et hæsblæsende nytår, der er på nethinden. Vi fejrede

Læs mere

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Stine Munch Kære konfirmander. Kære forældre, bedsteforældre, søskende, og alle I andre fra familie og venner! I dag er det Store Bededag, det

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-22. årg. September - Oktober - November 2012 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-22. årg. September - Oktober - November 2012 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-22. årg. September - Oktober - November 2012 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: Sognepræst Lone Olsen Kragholmvej 8, 7742 Vesløs Tlf. 97 99 30 45, fax 97 99 30 49 E-mail: LO@km.dk

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2010

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2010 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2010 47. årg. Først skal der lyde et tillykke til årets konfirmander Forsiden viser et udpluk af de kors, konfirmanderne har lavet.

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne december 2013 - februar 2014 68. årgang nr. 1 Kære alle i Særslev, Ejlby og Melby Sogne! Gunvor Sandvad Præstegårdens smukke gamle døre lagde jeg mærke til med det samme,

Læs mere

Husavis Hvalsø Ældrecenter Maj 2013

Husavis Hvalsø Ældrecenter Maj 2013 Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Hother Husted, formand. Inge Lise Pedersen, næstformand.

Læs mere

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken Prædiken Høstgudstj. søndag den 28. september 2014 i Skibet kirke fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas

Læs mere

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN FORMAND Birgitte Holm Petersen 39565841 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 30257403 KASSERER Torben Aagaard 32555612 SEKRETÆR Jan Mouritsen 31905161

Læs mere

Kirkeblad. for Hjerm Sogn. Her bor de... internetadresser... Her bor de. Vigtige Internetadresser

Kirkeblad. for Hjerm Sogn. Her bor de... internetadresser... Her bor de. Vigtige Internetadresser Her bor de... internetadresser... Her bor de Vigtige Internetadresser Sognepræst Mogens Nørsøller Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: MONO@km.dk Mandag er fridag Sekretær og regnskabsfører Britta

Læs mere

Beboerbladet. Plejecenter Egely Maj 2015

Beboerbladet. Plejecenter Egely Maj 2015 Beboerbladet Plejecenter Egely Maj 2015 1 Om dette nummer Kære beboere, pårørende, personale og frivillige Da vi netop er blevet adskilt fra Rosenhaven og fremtidigt hører sammen med Kirstinehaven, vil

Læs mere

Sådan cirka ser de ud, de nye menighedsråd for Marvede, Hyllinge og Vallensved sogne.

Sådan cirka ser de ud, de nye menighedsråd for Marvede, Hyllinge og Vallensved sogne. KIRKEBLAD Marvede Hyllinge Vallensved Sådan cirka ser de ud, de nye menighedsråd for Marvede, Hyllinge og Vallensved sogne. M a r t s A p r i l M a j 2013 2 2 Præstens side Påskeblomst, hvad vil du her?

Læs mere

December 2011, januar & februar 2012, 23. ÅRGANG

December 2011, januar & februar 2012, 23. ÅRGANG December 2011, januar & februar 2012, 23. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Ann R. Nielsen...40 54 05 61 Pilte

Læs mere

September 2010 22. ÅRGANG

September 2010 22. ÅRGANG September 2010 22. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Jesper Pedersen...61 39 88 69 Betina Harpsøe Andersen...28

Læs mere

Kalenderen: 30. April Valborgaften 10. Maj Ide & Udvikling 29. Maj Kanotur 23. Juni Sankt Hans 9. - 17. Juli Folk og Kultur 21. August Varde Å Dag Se

Kalenderen: 30. April Valborgaften 10. Maj Ide & Udvikling 29. Maj Kanotur 23. Juni Sankt Hans 9. - 17. Juli Folk og Kultur 21. August Varde Å Dag Se Kalenderen: 30. April Valborgaften 10. Maj Ide & Udvikling 29. Maj Kanotur 23. Juni Sankt Hans 9. - 17. Juli Folk og Kultur 21. August Varde Å Dag Se mere på www.janderup.dk. Generalforsamling i Janderup

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Hjerm Vestre kirke Graver og kirketjener: Morten Gert Hansen Kirkevej 18, 7560 Hjerm tlf. 21 20 27 43 mail: hjermvkirkegaard@gmail.com Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560

Læs mere

Juleaften 2009 Herlev Hospital

Juleaften 2009 Herlev Hospital Juleaften 2009 Herlev Hospital Kom, Jesus, vær vor hyttegæst, Hold selv i os din julefest. Amen. Julen har med stemning at gøre. Vi vil så gerne i julestemning. Vi ønsker brændende, at den skal indfinde

Læs mere

Gurre menighedsråds beretning 2010.

Gurre menighedsråds beretning 2010. Gurre menighedsråds beretning 2010. Menighedsrådets virksomhed i det forløbne år og planerne for det kommende års virksomhed. Udarbejdet af: Mette Bitsch Joanesarson Maj 2011 Godkendt på menighedsrådsmøde

Læs mere

Kirke & Sogn 70. årgang Skårup SognS kirkeblad august 2013 - december 2013 1

Kirke & Sogn 70. årgang Skårup SognS kirkeblad august 2013 - december 2013 1 Kirke & Sogn 70. årgang Skårup Sogns Kirkeblad august 2013 - december 2013 1 Ja tak Jeg ønsker fremover at få Skårup kirkes nyhedsbrev sendt med posten: Navn: Adresse: eller Jeg ønsker at få Skårup kirkes

Læs mere

MunkebjergBladet. Julefest for hele familien søndag 14. december kl. 14.00. De Ni Læsninger Onsdag 3. december kl. 19.30. Læs inde i bladet:

MunkebjergBladet. Julefest for hele familien søndag 14. december kl. 14.00. De Ni Læsninger Onsdag 3. december kl. 19.30. Læs inde i bladet: MunkebjergBladet December 2014, januar og februar 2015 59. årgang Julefest for hele familien søndag 14. december kl. 14.00 Hank op i din familie, slip juletravlheden, undgå stress for en stund og nyd en

Læs mere

Generalforsamling den 23. februar 2015 kl. 20.10 Vindrosens Lokaler Esbjerg

Generalforsamling den 23. februar 2015 kl. 20.10 Vindrosens Lokaler Esbjerg 23. februar 2015 Generalforsamling den 23. februar 2015 kl. 20.10 Vindrosens Lokaler Esbjerg Fremmødte: 23 medlemmer 1. Valg af dirigent Alex Jensen blev af bestyrelsen forslået og blev enstemmigt valgt.

Læs mere

Husavis. Hvalsø Ældrecenter juli 2012. At leve er ikke nok, solskin, frihed og en lille blomst må man have H.C. Andersen

Husavis. Hvalsø Ældrecenter juli 2012. At leve er ikke nok, solskin, frihed og en lille blomst må man have H.C. Andersen Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Peder Poulsen, Formand. Hother Husted. Inge Lise Bech. Margurite

Læs mere

Dekorationsfremstilling Til julemarkedet. Julemarked 29/11 1/12. Juletræssalg Trop og Juniortroppen

Dekorationsfremstilling Til julemarkedet. Julemarked 29/11 1/12. Juletræssalg Trop og Juniortroppen KFUM-Spejderne i Kalvehave, Spejderhytten, Viemosegade 7b, ÅRGANG 6, OKTOBER 2013 Dekorationsfremstilling Til julemarkedet I forbindelse med julemarkedet skal vi have fremstillet vores varer og her er

Læs mere

Vision 2015. Metodistkirken er aktiv og dynamisk.

Vision 2015. Metodistkirken er aktiv og dynamisk. Læs i dette nummer: Visionen 2015 Kalender for april og maj Præsternes træffetider SKAT - Tjek dine fradrag for betaling til kirken Thomas Risager er optaget på nyt studium Søger du ny inspiration Nyhedsbrev

Læs mere

- ET BRYLLUP LIGE EFTER VORES ØNSKER

- ET BRYLLUP LIGE EFTER VORES ØNSKER Adventsmarked SIDE 5 En overraskelse kan forandre alting SIDE 2 Fra fremmed til fantastisk fællesskab SIDE 7 - ET BRYLLUP LIGE EFTER VORES ØNSKER Hvordan er det at blive gift i Kvaglund Kirke? Læs om Anette

Læs mere

Asnæs Kirke 81 ÅRGANG NR.1 DECEMBER - JANUAR - FEBRUAR 2015

Asnæs Kirke 81 ÅRGANG NR.1 DECEMBER - JANUAR - FEBRUAR 2015 Asnæs Kirke 81 ÅRGANG NR.1 DECEMBER - JANUAR - FEBRUAR 2015 Julehjælp Det er igen i år muligt at søge julehjælp fra Asnæs sogns menighedspleje. Julehjælpen består af en række udvalgte madvarer til julemiddagen

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. November-December-Januar 2007-08

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. November-December-Januar 2007-08 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker November-December-Januar 2007-08 Da over os det hele år sin fred han lyser gerne, og efter vinter kommer vår Med sommer, korn og kerne N.F.S. Grundtvig 1844 (DDS 734) Børnesiden

Læs mere

Kirkeblad. for Hjerm Sogn. Susanne Madsen tlf. 97 46 81 49 el. 26 36 81 49 mail: organist.madsen@mail.tele.dk

Kirkeblad. for Hjerm Sogn. Susanne Madsen tlf. 97 46 81 49 el. 26 36 81 49 mail: organist.madsen@mail.tele.dk Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail: aaserobert@gmail.com Kirkeblad Britta Sunesen tlf.

Læs mere

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE. 60. årgang * marts - maj 2010

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE. 60. årgang * marts - maj 2010 KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE 60. årgang * marts - maj 2010 At gå ind i de voksnes rækker Konfirmation 2011 og 2012 Konfirmation 2010 - vi ønsker tillykke! Gospeldag i Bregninge kirke Aftensang

Læs mere

Vemmelev og hemmeshøj. kirkeblad. Lucia. side 4. 24. Årg ang Dece m ber 2014- Februar 2015

Vemmelev og hemmeshøj. kirkeblad. Lucia. side 4. 24. Årg ang Dece m ber 2014- Februar 2015 Vemmelev og hemmeshøj kirkeblad 1 Lucia side 4 24. Årg ang Dece m ber 2014- Februar 2015 Præstens hjø rne Velkommen igen, Guds engle små S å er forberedelser til endnu en jul i gang. Kalenderlys og adventskrans,

Læs mere

Menighedsrådsmøde kl. 19.00 d. 13. januar 2015 i konfirmandhuset ved Sørbymagle kirke.

Menighedsrådsmøde kl. 19.00 d. 13. januar 2015 i konfirmandhuset ved Sørbymagle kirke. Menighedsrådsmøde kl. 19.00 d. 13. januar 2015 i konfirmandhuset ved Sørbymagle kirke. Der er offentlig adgang. Afbud fra: Nina Pedersen, Karen Andersen Øvrigt tilstede: Kurt, Tove Kaffe/brød v. Kurt Petersen

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016

Sdr. Vium Nyt. Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016 Sdr. Vium Nyt Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016 Landsby pedeller Jeg har længe gået med den tanke, at når Lyne med succes kan etabler by pedeller og det går rigtig godt, så kan vi også i Sdr.

Læs mere

januar februar marts 2014

januar februar marts 2014 januar februar marts 2014 Slidstærkt! Den danske salmebog er en fantastisk ting. For det første beretter den om den lange historie, vi som kristne har del i: Den rummer f.eks. gendigtninger af salmer,

Læs mere