Sådan holder TDC styr på økonomien og finanserne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sådan holder TDC styr på økonomien og finanserne"

Transkript

1 Sådan holder TDC styr på økonomien og finanserne Mobiltelefoner, internetforbindelser og TV-pakker er blot nogle af de mange ydelser, som TDC tilbyder sine kunder. Med hjælp fra Solitworks økonomi- og finansløsning kan telegiganten aflægge regnskab hurtigere, optimere og effektivisere budgetlægningsprocessen samt give bedre estimater for den fremtidige indtjening.

2 Vores mål er at være Europas bedste teleselskab, og det understøtter vi bl.a. ved at sikre at indtjeningen og indtjeningsmålene er i tråd med de planer der er udarbejdet for at bringe os i mål. Pernille Erenbjerg koncernfinansdirektør i TDC TDC er en del af en branche, hvor prispresset og konkurrencen er meget intens. Det betyder, at det er afgørende, at vi formår at få det maksimale ud af vores ressourcer og forretning. For finans- og økonomifunktionen medfører det automatisk et krav om, at medarbejderne skal rykke tættere på den egentlige forretning, siger koncernfinansdirektør i TDC, Pernille Erenbjerg. TDC har bevæget sig ud på en rejse, hvor fokus bl.a. er på at sikre, at stabsfunktioner ikke mindst finans- og økonomifunktionen - i endnu højere grad fungerer som en sparringspartner for selve forretningen. På denne rejse spiller Solitworks økonomi- og finansløsning en vigtig rolle. Vores ambition er at være Europas bedste teleselskab. Denne ambition har vi valgt at nedbryde i tre dimensioner: Indtjening, kundetilfredshed og medarbejdertilfredshed. For os i finansafdelingen er det klart, at arbejdet med at sikre at indtjeningen understøtter den overordnede ambition har det primære fokus, siger Pernille Erenbjerg og fortsætter: Vores hovedopgave er i denne sammenhæng at undersøge, hvordan vi får mere ud af vores ressourcer. Derudover er vi med til at sætte indtjeningsmålene og ikke mindst at sandsynliggøre om de planer, som er udarbejdet bringer os i mål, eller om der skal mere til - og i givet fald hvad dette skulle være.

3 Overblik over kæmpe mængder af økonomidata Med Solitwork s hjælp har vi fået én samlet IT-løsning til at håndtere vores økonomi- og finansstyring, siger underdirektør i TDC s finansafdeling Nicolai Demring. TDC har igennem årene opbygget en meget stor database, som indeholder alle koncernens økonomidata. Oven på denne database havde selskabet tidligere etableret seks forskellige løsninger, som varetog de forskellige økonomirapporteringsfunktioner. Disse løsninger er nu samlet i én løsning. Vi ligger inde med utrolig store mængder af data, som vores økonomiløsning skal håndtere. Alene på privatkundeområdet har vi omkring to millioner kunder, og hver af disse kunder har typisk en Den helt store gevinst række produkter hos os, som automatisk genererer ved vores løsning fra en lang række data, siger afdelingschef i TDC Solitwork bliver langt Erhverv Finans, Anders Peter Gerner Jensen. bedre evner til at forudsige den fremtidige Han lægger ikke skjul på, at en af de store fordele indtjening. ved den nye økonomiløsning fra Solitwork er, at TDC i dag har fået en langt større gennemsigtighed Anders Peter Gerner Jensen TDC Erhverv Finans i de mange data, og en sikkerhed for at disse bliver håndteret ensartet. Finansfunktionen er nu bedre i stand til at fungere som sparringspartner for forretningen. Hvis et af selskaberne f.eks. overvejer at lancere en ny prisplan eller et nyt produkt, så er vi i stand til at give et hurtigere svar på, hvad de finansielle implikationer af at gøre dette er, tilføjer Pernille Erenbjerg. Strømlining af processer gav mærkbare resultater Et væsentligt element i etableringen af TDC s nye økonomi- og finansløsning var en gennemgang af samtlige processer i økonomistyringen. Det lyder måske enkelt at indføre en ny økonomiløsning, men på mange måder er det centralnervesystemet i vores virksomhed. Ét er selve IT-løsningen, noget andet er de processer, som løsningen skal favne. Vi har derfor med Solitworks hjælp brugt en del tid på at kortlægge og strømline alle arbejdsgange i økonomiafdelingen, siger Anders Peter Gerner Jensen.

4 Han fortæller, at når telekoncernen tidligere bogførte, kunne der gå en dag, før posteringerne var registreret. I dag kan den enkelte medarbejder øjeblikkeligt se de informationer, som er bogført. Det siger sig selv, at det er utilfredsstillende at skulle vente en dag på at se effekten af en given postering. Og hvis der var en fejl, så tog det endnu en dag, før korrektionen slog igennem. I dag har vi altid et nøjagtigt øjebliksbillede af økonomien, siger Nicolai Demring. TDC-koncernen er i dag i stand til at lukke en kompliceret regnskabsproces på bare fem dage. De første par dage bruges på at bogføre de sidste informationer, de efterfølgende dage på at undersøge de posteringer, der undrer økonomimedarbejderne, og derefter er regnskabet klart. Markant bedre bud på fremtidens indtjening Vores overordnede mål med den rejse vi er begyndt på i finansafdelingen er at blive endnu bedre til at estimere og forudsige den fremtidige indtjening. Det er umuligt at styre en forretning som TDC, hvis man ikke ved, hvad man styrer efter - og i vores tilfælde skal man også have en meget høj grad af præcision, siger Pernille Erenbjerg. Ja, vores økonomiløsning bliver virkelig sat på en prøve, når vi estimerer indtjeningen for den kommende periode. Vi skal f.eks. vide præcis, hvilke kunder og segmenter, som har indgået hvilke typer af aftaler, men som endnu ikke har modtaget en faktura. Vi er endnu ikke helt i mål på dette område, men det er her, at vi for alvor ser den fremtidige gevinst af Solitworks løsning, tilføjer Anders Peter Gerner Jensen. Med Solitworks hjælp har vi fået én samlet IT-løsning til at håndtere vores økonomiog finansstyring. Nicolai Demring underdirektør i TDC s finansafdeling For medarbejderne i økonomiafdelingen har den nye finans- og økonomiløsning allerede betydet ændring af en række arbejdsgange, og der vil løbende ske flere ændringer i takt med, at arbejdet på at sikre, at finansfunktionen rykker tættere på forretningen intensiveres. Vores rejse ender aldrig. Verden flytter sig hele tiden. Men vi er kommet et godt stykke. Omvendt er det jo også sådan, at når man er nået et vist niveau, så flytter ambitionerne sig, da man finder ud af noget nyt. Så rejsen og processen betyder, at vores arbejdsgange løbende revideres og ændrer sig, fortæller Pernille Erenbjerg og fortsætter:

5 Vi er nu kommet så langt, at vi kan bruge mere tid på at forstå den historie, som tallene fortæller. Samtidig er det blevet langt nemmere at producere tallene, og de er forbundet med færre fejl. Konkret betyder det, at tolkningen af de mange informationer er en helt anden end tidligere. Og ikke mindst gør det os skarpere til at forudsige, hvad der kommer til at ske fremover. Smidig og effektiv budgetproces Budgetprocessen er også blevet mere smidig, efter indførelsen af økonomiløsningen fra Solitwork. I dag kan vi øjeblikkeligt se effekten af de posteringer, vi ligger ind i vores budgetter. Tidligere skulle hver afdeling afslutte deres budgettering inden en given deadline. Valgte man at lægge data ind tidligere, kunne man først se effekten efter deadline var gået. Det var ikke optimalt, siger Anders Peter Gerner Jensen. Der er ingen tvivl om, at Solitworks løsning gør en stor forskel for de mennesker, som til daglig sidder og arbejder med budgetterne, tilføjer Nicolai Demring. Et frugtbart samarbejde Hos TDC er alle involverede godt tilfredse med samarbejdet med Solitwork. Jeg har været involveret i projektet fra begyndelsen, og der hvor jeg for alvor oplever, at Solitwork er anderledes end andre leverandører er, at de forstår både IT- og økonomidelen, og ikke mindst forstår de at bygge bro mellem de to verdener. Set fra min stol er det en stor hjælp i dialogen, at jeg ved, at Solitwork forstår, hvad jeg skal bruge tallene til, siger Pernille Erenbjerg. Jeg er helt enig. Vi er økonomimennesker og ikke IT-eksperter. Hos Solitwork møder vi konsulenter, som er præcis som os, blot har de også meget skarpe IT-kundskaber. I selve udviklingen af løsningen har vi fulgt en særlig agil projektudviklingsmodel, som har vist sig at være en gevinst, da vi på den måde har formået at fastholde fokus på, hvordan vi bedst muligt understøtter forretningens arbejde, tilføjer Nicolai Demring. Han fortæller, at det har været en stor fordel, at det altid har været muligt at ringe til en af Solitworks medarbejdere for at få hjælp, frem for at skulle udfylde lange standardformularer.

6 FAKTA OM TDC S SOLITWORK-LØSNING TDC s økonomi- og finansrapporteringsløsning er baseret på følgende: Solitwork Financial Cube Consolidator Solitwork Master Data Editor Microsoft SQL Server 2008 R2 XLCubed Microsoft Excel Solitwork har igennem hele forløbet vist, at de har stor viden på området, men samtidig forstår de at tænke nyt og ikke mindst at hjælpe os med at optimere vores processer. Solitwork er den første IT-leverandør jeg har mødt, der faktisk har turdet stille spørgsmålstegn til vores måder at gribe tingene an på. Samtidig har Solitwork formået at grave sig dybt ned i vores data, og på den måde har de fundet ud af hvordan de mange data hænger sammen, fortsætter Nicolai Demring. Både Pernille Erenbjerg, Nicolai Demring og Anders Peter Gerner Jensen ser lyst på fremtiden. Jeg er sikker på, at vi her har fået en økonomiløsning, som vi kan vokse med, og dermed ved jeg også, at vores rejse fortsætter sikkert siger Pernille Erenbjerg. Solitwork har på rekordtid placeret sig blandt de førende BI-leverandører i Danmark. Virksomheden er grundlagt i 2001 og har i dag over 30 specialiserede medarbejdere. Læs mere på KONTAKT Tlf.: ÅRHUS Hovedgaden 56 DK-8220 Brabrand KØBENHAVN Toldbodgade 51B, 1. sal DK-1253 København K.

BankInvest siger goddag til ny forretningsmæssig indsigt

BankInvest siger goddag til ny forretningsmæssig indsigt BankInvest siger goddag til ny forretningsmæssig indsigt Farvel til Excel anarkiet og velkommen til ny indsigt og forretningsforståelse. Det er hovedgevinsten ved BankInvests nye data warehouse framework,

Læs mere

KHer hvor sommeren og sommerferien for alvor banker på

KHer hvor sommeren og sommerferien for alvor banker på News Nr.4 ære læser KHer hvor sommeren og sommerferien for alvor banker på døren, er jeg stolt af endnu engang at kunne præsentere et nyt nummer af vores kundemagasin Innofactor News. I de forgangne måneder

Læs mere

Dynamics AX hos Columbus

Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX er ikke længere bare Dynamics AX Stop lige op, før du vælger at opgradere Vejen til produktivitet er Rollecentre Henrik fortæller dig, hvordan det er at være kunde

Læs mere

KEfteråret er for alvor ved at melde sin ankomst, men det betyder

KEfteråret er for alvor ved at melde sin ankomst, men det betyder News Nr.2 ære læser KEfteråret er for alvor ved at melde sin ankomst, men det betyder ikke, at vi hos Innofactor er ved at gå i hi tværtimod. For kort tid siden afholdte vi Innofactors første kundedag:

Læs mere

OM DETTE TEMA. It-strategi Når vi rådgiver virksomheder omkring it-strategi, er der grundlæggende fem skridt, vi gennemgår for at

OM DETTE TEMA. It-strategi Når vi rådgiver virksomheder omkring it-strategi, er der grundlæggende fem skridt, vi gennemgår for at IT-STRATEGI Tema Hvordan kommer du fra virksomhedens overordnede strategi til en it-strategi, som er drevet af forretningens mål og understøtter virksomheden bedst muligt? OM DETTE TEMA Hvordan kommer

Læs mere

Hvorfor E-business løsninger ofte ikke lever op til forventningerne og hvordan man kan undgå det

Hvorfor E-business løsninger ofte ikke lever op til forventningerne og hvordan man kan undgå det ARTIKEL De svageste led Hvorfor E-business løsninger ofte ikke lever op til forventningerne og hvordan man kan undgå det Dato: 24 aug 2000 Ver.: Draft Rev.: 11 Forfatter: Anders Munck I den seneste tids

Læs mere

Apport Nyt. Irma.dk sætter kurs mod tårnhøje vækstmål

Apport Nyt. Irma.dk sætter kurs mod tårnhøje vækstmål Apport Nyt 4. kvartal 2014 Irma.dk sætter kurs mod tårnhøje vækstmål Irma.dk sætter kurs mod tårnhøje vækstmål... Side 2 Lagerstyring som konkurrenceparameter... Side 4 Nye kunder... Side 5 Nye medarbejdere...

Læs mere

Din virksomhed. Microsoft Dynamics NAV 2009 - med dine medarbejdere i hovedrollerne

Din virksomhed. Microsoft Dynamics NAV 2009 - med dine medarbejdere i hovedrollerne Din virksomhed Microsoft Dynamics NAV 2009 - med dine medarbejdere i hovedrollerne Lars Forsendelse og modtagelse Lars holder styr på forsendelser og modtagelser af varer. Han er også team leder for for

Læs mere

LEDELSE SOM VÆKSTGENERATOR

LEDELSE SOM VÆKSTGENERATOR LEDELSE SOM VÆKSTGENERATOR Erfaringerne fra Vækst via Ledelse viser, at lederudvikling er et helt afgørende sted at sætte ind for at sikre øget vækst i Danmarks små og mellemstore virksomheder. Anders

Læs mere

PRODUKTIONSSTYRING OG -PLANLÆGNING

PRODUKTIONSSTYRING OG -PLANLÆGNING PRODUKTIONSSTYRING OG -PLANLÆGNING Introduktion Er det egentlig præcist at tale om produktion når temaet er spiludvikling? For produktion dufter jo af faste procedurer, kendte milepæle, og definerede krav

Læs mere

7 MINUTTER PÅ FLASKE LOGISTIK SKAL DER TIL RØNNE HAVN A/S HAVNENS DIREKTION ER VOKSET KRYDSTOGTSÆSONEN LÆGGER FRA KAJ I MAJ

7 MINUTTER PÅ FLASKE LOGISTIK SKAL DER TIL RØNNE HAVN A/S HAVNENS DIREKTION ER VOKSET KRYDSTOGTSÆSONEN LÆGGER FRA KAJ I MAJ NR. 1 - MAJ 2015 RØNNE HAVN A/S HAVNENS DIREKTION ER VOKSET KRYDSTOGTSÆSONEN LÆGGER FRA KAJ I MAJ 7 MINUTTER PÅ FLASKE NYE CERTIFICERINGER TIL HAVNEN LOGISTIK SKAL DER TIL NYT WEBSITE BEDSTE REGNSKAB TIL

Læs mere

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ hver dag Inspiration til en systematisk indsats DET NATIONALE FORSKNINGSCENTER FOR ARBEJDSMILJØ Arbejdstilsynet Indhold Et godt psykisk arbejdsmiljø hver dag. Inspiration til

Læs mere

SÆRUDGAVE EFTERÅR 2011

SÆRUDGAVE EFTERÅR 2011 SÆRUDGAVE EFTERÅR 2011 up2date udgives af Medialogic A/S Digital Forvaltning - helt enkelt Medialogic A/S Bryggerivej 1 / 5800 Nyborg www.medialogic.dk / info@medialogic.dk / 63310310 Viljen til at ville

Læs mere

af Bob Thompson, CEO i CustomerThink Corporation samt grundlægger af CRMGuru.com Hemmeligheden bag kunde-fastholdelse og øget indtjening

af Bob Thompson, CEO i CustomerThink Corporation samt grundlægger af CRMGuru.com Hemmeligheden bag kunde-fastholdelse og øget indtjening af Bob Thompson, CEO i CustomerThink Corporation samt grundlægger af CRMGuru.com Relationwise A/S Bredgade 4 1260 København K København Århus Tlf. 70 268 264 www.relationwise.dk Lund Indhold 1. Resume

Læs mere

INTERVIEW: HVAD ER TILLIDENS NUANCER?

INTERVIEW: HVAD ER TILLIDENS NUANCER? INTERVIEW: HVAD ER TILLIDENS NUANCER? Tillid er som at tage hinanden i hånden og gå ud på isen sammen. Skridt for skridt ser man, om isen kan bære. Tina Øllgaard Bentzen skriver ph.d.-afhandling om tillid

Læs mere

DIGITAL. It skal opfange forretningens ukendte behov. Intranet til SharePoint. Kom i gang på en uge med Wizdom. Vil du fremtidssikre dit intranet?

DIGITAL. It skal opfange forretningens ukendte behov. Intranet til SharePoint. Kom i gang på en uge med Wizdom. Vil du fremtidssikre dit intranet? DIGITAL TIRSDAG 12. NOVEMBER NR. / 2013 219 SharePoint intranet? Så bør du kende Wizdom! www.wizdom.dk It skal opfange forretningens ukendte behov Som it-direktør i Pandora er det Hans Henrik Hoffmeyers

Læs mere

Application Management Service

Application Management Service Application Management Service I dette Whitepaper vil vi beskrive nogle af vores erfaringer med Application Management. De fleste virksomheder har på et tidspunkt lavet, eller fået lavet, en mindre applikation,

Læs mere

Her vil jeg gerne være Det er sådan dine kunder skal tænke

Her vil jeg gerne være Det er sådan dine kunder skal tænke Her vil jeg gerne være Det er sådan dine kunder skal tænke I denne gennemgang lægger vi vægt på hjemmesidens opbygning. For at få det optimale udbytte af en hjemmeside skal mange elementer spille sammen.

Læs mere

Hvor ligger det gemte guld?

Hvor ligger det gemte guld? Hvor ligger det gemte guld? Du kan finde din virksomheds skjulte it-ressourcer med hjælp fra HP s it-eksperter [side 02] Tør du nytænke dit it-budget? [side 04] Spiller du stadig Commodore 64? [side 06]

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang Kære læser! Ofte tænker vi karriereudvikling meget traditionelt det er noget med at får stillinger på et højere niveau. Men det hænder også at ledere af forskellige

Læs mere

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet:

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet: Introduktion til redskabet: er et redskab til at undersøge trivslen i en virksomhed. Det kan bruges i mindre virksomheder med under 20 ansatte og man behøver ikke hjælp udefra. Det kræver dog, en mødeleder

Læs mere

Partnerstyringsmodeller KURSER. MAGASIN FOR ADVOKATVIRKSOMHEDER 4 december 2012. - Interwiev med Peter Appel om vejen til partnerskabet

Partnerstyringsmodeller KURSER. MAGASIN FOR ADVOKATVIRKSOMHEDER 4 december 2012. - Interwiev med Peter Appel om vejen til partnerskabet Erhvervsjurister i Advokatbranchen - tre bud på vejen ind Rating Systemet - pro et kontra Dialogmøder - reportage fra Næstved Bestyrelsesmedlemmerne fortæller - tanker om bestyrelsesarbejdet Reportage

Læs mere

Lean Construction-DK s. Guide til bedre planlægning med Last Planner System

Lean Construction-DK s. Guide til bedre planlægning med Last Planner System Lean Construction-DK s Guide til bedre planlægning med Last Planner System Introduktion Last Planner System er et værktøj i Lean Construction udviklet specielt til byggeriet og med hensyn til byggeriets

Læs mere

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved...

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved... Tid til refleksion - at opdage dét du tror, du ikke ved... Refleksion er en aktiv vedvarende og omhyggelig granskning af den eksisterende viden, og af forholdet mellem det vi tænker og det der sker i virkeligheden

Læs mere

Networked business EU-DK 2012. MOBILE (Internt/Eksternt)

Networked business EU-DK 2012. MOBILE (Internt/Eksternt) Networked business FACTBOOK EU-DK 2012 DANSK ERHVERVSLIVS BRUG AF: SOCIALE MEDIER (Internt/Eksternt) PR & Kommunikation Salg & Marketing (inkl. web) Service & Support Innovation (R&D, produkt- & procesudvikling)

Læs mere

Få flere kunder med dit nyhedsbrev effektive nyhedsbreve i 5 enkle trin

Få flere kunder med dit nyhedsbrev effektive nyhedsbreve i 5 enkle trin Få flere kunder med dit nyhedsbrev effektive nyhedsbreve i 5 enkle trin Nyhedsbreve er den mest effektive form for markedsføring, der findes. Undersøgelser har vist, at for hver krone, du investerer i

Læs mere

Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin.

Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin. Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin. Overskrift: Præsentation af undervisningsmateriale. Til læreren. Vi ved, at en betydelig del af eleverne, som går i 7-10 kl. på et eller andet tidspunkt

Læs mere

Innovationsledelse i offentlige virksomheder Annemette Digmann, Afdelingschef for Innovation og Forskning, Region Midtjylland

Innovationsledelse i offentlige virksomheder Annemette Digmann, Afdelingschef for Innovation og Forskning, Region Midtjylland Innovationsledelse i offentlige virksomheder Annemette Digmann, Afdelingschef for Innovation og Forskning, Region Midtjylland I denne artikel vil jeg beskrive hvad innovation kan være, når man bevæger

Læs mere

Bestyrelsens rolle i strategiimplementeringen

Bestyrelsens rolle i strategiimplementeringen Bestyrelsens rolle i strategiimplementeringen Af Specialkonsulent Søren Svendgaard, Videncentret for Landbrug, 2014 Denne artikel er den tredje i rækken af artikler, der omhandler bestyrelsens rolle i

Læs mere

håndbog_durbing 23/01/04 12:41 Side 1 Sådan tackler du massefyringer

håndbog_durbing 23/01/04 12:41 Side 1 Sådan tackler du massefyringer håndbog_durbing 23/01/04 12:41 Side 1 Sådan tackler du massefyringer håndbog_durbing 23/01/04 12:44 Side 2 Indhold: Håndbog i massefyringer................ 3 Når rygterne svirrer.................... 4

Læs mere