DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION Idrættens Hus, DK-2605 Brøndby, Danmark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION Idrættens Hus, DK-2605 Brøndby, Danmark"

Transkript

1 Projekt: Ny bilklasse Vitaminer til dansk asfaltbanesport Indledning: På trods af at bilsporten i disse år oplever stærk stigende interesse som følge af danske kørers internationale resultater og udvikling af danske talenter som aldrig før, må det konstateres, at banesporten i Danmark som helhed oplever svigtende publikums, sponsorers og mediers interesse. Bl.a. på opfordring af sportens forskellige interessenter ønsker DASU s udviklingsudvalg at undersøge, om en ny bilklasse optimeret til danske forhold i perioden 2015 til 2020 igen kan give fremgang til dansk asfaltbanesport. Baggrund: Motorsporten udfordres i disse år af en række udviklingstendenser globalt og i Danmark. Dansk asfaltbanesport oplevede med DTC sin guldalder fra 2000 til 2005, men siden er det gået ned ad bakke Årsagerne er mange. Den økonomiske krise, biler som blev stadig dyrere i anskaffelse og drift begrænsede antal deltagere, publikum og medieinteressen dalede kraftigt og sponsorerne forsvandt i samme takt for dyrt i forhold til udbytte. Overordnet har motorsport en udfordring i at følge tidens trend, som for sport går mod fysisk udfoldelse, sund livsform, et rent miljø og begrænse brugen af jordens ressourcer. DASU ønsker at imødegå den for motorsporten negativ udvikling, hvorfor man ønsker at undersøge, hvorvidt der kan skabes en ny racing klasse, som passer til Danmark og tidens udviklingstendenser, og samtidig bevare motorsportens DNA spænding og konkurrence på højt niveau. Resultatet kan realiseres som en DASU eller promotorklasse hvilket vil være mindre væsentligt, da det ikke vil ændre på den analyse, som dette projekt omfatter. Kommissorie: At give forslag til en ny dansk racing klasse, som tager afsæt i danske forhold såvel sportsligt som kommercielt og som maksimerer udbyttet for aktive, sponsorer, industri, arrangører og motorsportens image.

2 Organisation: Projektet initieres af DASU s udviklingsudvalg. Udviklingsudvalget udpeger en arbejdsgruppe, som repræsenterer de væsentligste interessenter: Repræsentanter fra to bilimportører: Amatør aktiv/team: Industri: Arrangør/bane: Autoforhandlere: BU: Bestyrelse: Udviklingsudvalg: Peugeot (Kjeld Seidler) Toyota (Rene Mouritsen) Michael Carlsen Jørgen Agergaard Tom Petersen Autobranchen Danmark (Jørgen Storm) Michael Jensen Hans Bruun - facilitator Hans Jørgensen Gruppen kan efter behov indkalde ekstra ekspertbistand. F.eks.: TV2 pressens interesse. Leverandører til autobranchen i Danmark sponsorinteresse. Mål: Arbejdsgruppen fastlægger kravspecifikation til klassen og giver forslag til et ikke detaljeret teknisk reglement. Tidsplan: Det forventes at arbejdsgruppen skal afholde 2-3 møder. Mødeoplæg og mødeledelse ved facilitator og udviklingsudvalget. Projektet forventes afsluttet ultimo maj Offentliggørelse: Arbejdsgruppens resultater offentliggøres i en kort rapport som skal tjene som oplæg til debat og forhåbentlig til viderebearbejdning og detaljering for de, som måtte ønske af realisere klassen hvilket kan være i såvel DASU som promotor regi. Økonomi: Omkostninger til møder m.m. afholdes at udviklingsudvalget.

3 Gruppens arbejde: Ved første møde besluttede gruppen at belyse følgende, som skal danne grundlag for en konklusion: 1. Kravspecifikation ønsker fra gruppens medlemmer. Topklasser i andre lande. 2. Event supportklasser depot andre aktiviteter. 3. TV Presse Kravspecifikation En tunet standardvogn i segment B foretrækkes, f.eks. Ford Fiesta, VW Polo eller Peugeot 208. Segment B er et meget vigtigt segment og repræsenterer ca. 30 % af nybilssalget i Danmark. En standardvogn foretrækkes, fordi den er tæt på de biler, som sælges og som ses i gadebilledet og i bilforretningernes show room. Design må gerne lægge sig op ad WRC-R5 rallybiler med udbyggede skærme, spoilerkit og stor hækspoiler. Basiskarrosseri skal være standard og design på hjulophæng ligeledes Hjul: 8 x 18 Bremser: Stål, max. diameter passende til fælgstørrelse. Motor: 1,6 turbo ca. 300 hk. Transmission: 6 trins sekventiel Vægt: kg. Dæk: Enhedsdæk max. antal Anskaffelsespris: Max kr. Driftsomkostninger/sæson ekskl. dæk og skader: kr. Topklasser i andre lande En gennemgang viste hurtigt, at de anvendte biler langt oversteg gruppens målsætning vedrørende anskaffelsespris og driftsomkostninger. Et værdifuldt supplement til denne gennemgang kom fra Alex Stubberup Frederichsen. En mulighed var at se på de mærkeklasser, som respektive bilfabrikker kører. Krav til anskaffelsespris og driftsomkostninger kan i en del tilfælde overholdes, men de er med hensyn til specifikation ret forskellige. Da de skal konkurrere mod hinanden skal motoreffekt begrænses med restrikter eller yderligere tunes. Det sidste gøres i de internationale sportsvognsklasser med basis i omfattende indsamling af løbsdata med tilhørende analyser, og der kan ske ændringer fra løb til løb for at sikre jævnbyrdighed.

4 Ovennævnte anses ikke for realistisk til danske forhold, alt for dyrt og vanskeligt at kontrollere, hvorfor lige konkurrence mellem biler beregnet for mærkeklasser blev opgivet. Rene mærkeklasser anses ikke for interessante. Forskellige mærker skal konkurrere mod hinanden. Løb/event Der efterlyses mere show og flere oplevelser for hele familien. Af ideer kan nævnes: High Speed ture i eksklusive biler Rally Cross som ved STCC Go kart bane Legeplads Mulighed for at se på ny bil og evt. prøve på keglebane Mulighed for fælles pittelt og catering med inden/udendørs areal (for at holde omkostningerne nede) Musik/band Support klasser Rally Cross evt. S1600 Legend Special Saloon 1600 Challenge Formel Ford Historisk klassen hvis muligt TV-Presse TV-dækning på en af de nationale kanaler. Ikke nødvendigvis direkte, men på et tidspunkt med høje seertal. Dette er en nødvendighed, hvis man skal have importører og andre større aktører med som sponsorer. Dette gælder både sponsorer fra det automotive marked samt sponsorer fra andre brancher. Vi har forespurgt landsdækkende TV-stationer, hvad der lægges vægt på, hvis en national kanal skal beslutte sig for at transmittere fra løbene. De forskellige forslag/ønsker fremgår af bilag udarbejdet af Rene Mouritsen, Toyota Danmark. Men overordnet gælder, at jo flere af vore internationale stjerner som deltager jo bedre, og så ønsker man at blive lukket helt ind i maskinrummet. Bilerne, der konkurreres i, er mindre væsentlige. Interessen fra TV stationerne er ikke blevet mindre med Kevin i F1, og der er klart stationer, som søger motorsport med høj underholdningsværdi.

5 Konklusion Den biltype, som gruppen foretrækker, har en anskaffelsespris på min kr., og et driftsbudget af samme størrelse, og er derfor udelukket. Den eneste realistiske mulighed er en rørrammebil, som kan monteres med forskelligt karrosseri. For en anskaffelsespris på kr. findes flere muligheder. 1,6 eller 2,0 turbomotor på ca. 300 hk., 6 trins sekventiel transmission og med undervogn og bremser af høj kvalitet med gode indstillingsmuligheder. Størrelsesmæssigt med en længde på ca. 4 meter, en bredde på 180/185 cm. og en vægt på kg. Passer godt til de danske baner. En sådan bil vil være interessant for de professionelle kørere, men også være opnåelig for danske kørere og teams. Den vil være enkel og billig at servicere. God tilgang til reservedele er en nødvendighed. TV-dækning, kvalitet og omfang vil være stærkt medvirkende til, hvorvidt klassen vil tiltrække importører og større sponsorer fra andre brancher. Mulighed for fælles faciliteter at trække på, på banerne, til at gøre det muligt at køre på relativt lavt budget og samtidig kunne tilbyde sponsorer catering og oplevelser. EFTERSKRIFT Under vejs i projektet har der været kritik gående ud på, at projektet var et direkte angreb på DTC, og at man i stedet skulle bakke op om DTC, hvortil vi har følgende kommentarer: Projektet blev til i vinteren , som en grundig markedsundersøgelse, der skulle undersøge mulighederne for en fremtidig etablering af en ny asfaltbanesportsklasse med bred appel. En af årsagen var, at det var mere end usikkert, om der overhovedet ville være en topklasse i dansk banesport (asfalt) i Dette gav anledning til en række henvendelser til DASU's bestyrelse. I bestyrelsen var der fuld enighed om, at en topklasse har stor direkte betydning for banesporten, hvorfor man besluttede at give opgaven til udviklingsudvalget at give oplæg til kravspecifikation til en topklasse, som passer til det danske marked - nu og fremadrettethed med de muligheder og begrænsninger, det giver. Resultatet skulle kunne anvendes af sportens interessenter, således at sporten kunne bygge op til en topklasse -ikke mindst hvis DTC måtte vælge at stoppe. Der er altså ikke tale om en kritik af DTC, men bestyrelsen har ansvar for en positiv udvikling af banesporten, og det ansvar tog man ved at definere opgaven og give den til udviklingsudvalget. At DTC synes at nyde godt af det spirende opsving i dansk økonomi og også har taget initiativer, som kan løfte klassen, er kun positivt. Afslutningsvis skal lyde en stor tak til gruppens medlemmer, som alle har ydet en engageret indsats inkl. hjemmearbejde. Også tak til de, som har givet værdifuldt input til gruppens arbejde.

6 Bilag 1 til projektet Vitaminer til dansk asfaltbanesport Fra: René Mouritsen [mailto:rene.mouritsen@hotmail.com] Sendt: 19. maj :50 Til: hans.bruun@privat.dk Emne: Motorsport, TV og sponsorer Hej Hans Desværre er jeg blevet forhindret i at deltage i mødet på onsdag, men hermed kommer lidt input fra mig, som kan bringes med til mødet. Jeg kommer dermed - med baggrund i mine erfaringer, og baseret på tidligere samtaler med diverse TV-kyndige folk og TV-stationer, med relevant indhold, der med fordel kan indbygges i en aftale, der vil gøre det attraktiv for en TV-station, at dække en interessant fuldblods motorsportserie i Danmark. Husk altid, at for rigtig mange sponsorer, handler det ikke nødvenigvis om, hvor mange tilskuere der er på lægterne under selve løbet, men derimod om deres navn og logo bliver vist til mange TVseere (retfærdiggører investeringen). Det er naturligvis vigtigt med mange motorsports interesserede tilskuere, der i pitten, på tilskuerpladserne og i VIP-områder er med til at skabe de perfekte rammer og en god stemning, og som giver arrangøren gode entre indtægter og omsætning i boder m.v. Men godt TV, der indeholder nogle af de følgende elementer, gør det interessant for de rigtige TV stationer at være med: Generelt gør det let for TV-selskabet at få de billeder og det TV de ønsker Tillade at de er med til kørermøder Tillade at de er med en kører os dommerne Generelt tillade at de er med der, hvor man normalt ikke har adgang som tilskuer Være med til briefinger i de enkelte teams Giv mulighed for at de kan lytte med på kommunikationen mellem kører og team under træning, tidskørsel og løb Have suveræn grafik der viser speed, gear, bremsning Løbsarrangøren skal have en koordinator, hvis opgave det er at hjælpe stationen med diverse kontakter til kørere og teams Gør løbets regler overskuelige og let forståelige så alle kan være med Kameraer i alle vinkler og monteret hvor som helst i biler og på hjelms m.v. Tilrettelægge løbende ift TV-stationenes ønsker Mulighed for Oddset eller lign. Seer-konkurrencer med gode præmier Og selv om budgetterne skal holdes nede, gør det ikke noget, at der finde imponerende truck/trailere og setup, som giver en god wow effekt og gode TV-billeder. Ovenstående virker måske som om man totalt overgiver sig i TV-stationens magt, men min vurdering er, at det skal til for at vinde deres interesse, og for at sikre TV som sponsorerne er tilfredse med. Den rette TV-station bør tages med på råd så tidligt i forløbet som muligt. Håber i kan bruge ovenstående. Jeg uddyber gerne. Stor hilsen til alle fra René

Bent Mikkelsen (BM), Hans Bruun (HB), Hans Jørn Andersen (HJA), Uffe Madsen (UM), Hans Jørgensen (HJ), og Harry Laursen (HL) Egon Brix Jørgensen

Bent Mikkelsen (BM), Hans Bruun (HB), Hans Jørn Andersen (HJA), Uffe Madsen (UM), Hans Jørgensen (HJ), og Harry Laursen (HL) Egon Brix Jørgensen Bestyrelsen Brøndby, den 15. maj 2014 Dagsorden bestyrelsesmøde 02/2014 mandag den 5. maj 2014 kl. 17.00 på Fjelsted Skov Kro Deltagere: Afbud: Referent: Bent Mikkelsen (BM), Hans Bruun (HB), Hans Jørn

Læs mere

Præsentation af Dameudvalget 2016 Ambitioner, fokusområder og info om udvalget

Præsentation af Dameudvalget 2016 Ambitioner, fokusområder og info om udvalget Præsentation af Dameudvalget 2016 Ambitioner, fokusområder og info om udvalget Af Dameudvalget, ved Tina Dideriksen 2016 ambitioner Damudvalget ønsker at rekruttere to medlemmer til udvalget gerne fra

Læs mere

Team Lindgren APS Et Nordjysk Racing Team

Team Lindgren APS Et Nordjysk Racing Team Team Lindgren APS Et Nordjysk Racing Team Team-Lindgren er et amatør motorsports Team fra Nordjylland, som blev etableret i 2008 af 2 personer, Steffen Lindgren Hansen og Ivan Lindgren Hansen. Steffen

Læs mere

Kontaktinfo om Youngtimer. Spørgsmål vedrørende Youngtimer Bjarne Madsen: Tlf. 5190 8501 (efter kl. 18) E-mail: sams@sport.dk

Kontaktinfo om Youngtimer. Spørgsmål vedrørende Youngtimer Bjarne Madsen: Tlf. 5190 8501 (efter kl. 18) E-mail: sams@sport.dk Kontaktinfo om Youngtimer Spørgsmål vedrørende Youngtimer Bjarne Madsen: Tlf. 5190 8501 (efter kl. 18) E-mail: sams@sport.dk Martin M Thillemann Tlf. 8938 1085 (efter kl. 18) E-mail: martinthillemann@hotmail.com

Læs mere

Referent: Mads B. Petersen Deltagere: RCD s bestyrelse, 11 aktive kørere +repræsentanter fra FSAS, NMKA, VMKA, DMKA

Referent: Mads B. Petersen Deltagere: RCD s bestyrelse, 11 aktive kørere +repræsentanter fra FSAS, NMKA, VMKA, DMKA SØNDAG d. 25. September kl.13.00 KAC s klubhus på Søholmbanen Dagsorden: 1. Velkomst v/ Formanden 2. Valg af ordstyrer og referent Ordstyrer : Jørgen Ring Referent: Mads B. Petersen Deltagere: RCD s bestyrelse,

Læs mere

- Sponsoroplæg - Nonamedrifting. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor!

- Sponsoroplæg - Nonamedrifting. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! Nonamedrifting 8530 Hjortshøj Motorsport - Sponsoroplæg - Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! Se komplet sponsorprofil: sponsordb.dk/nonamedrifting Intro Driftkøre

Læs mere

RacingSweden. Kasper Krogh. Sponsorprospekt

RacingSweden. Kasper Krogh. Sponsorprospekt RacingSweden Kasper Krogh Sponsorprospekt 2009 Præsentation Jeg hedder Kasper Krogh, er 17 år og har dyrket motorsport siden jeg var 7 år. 1998-2001 Motocross 2004-2007 Gokart 2008 Formel Ford 2009 Formel

Læs mere

Mogenstrup Sportsuge 2016

Mogenstrup Sportsuge 2016 Daglige aktiviteter Teltet og slik boden er åben hver aften fra onsdag. Tennis-, ringoog volley-banerne er åbne hver dag Hoppeborg Sumobrydning Diverse lege for børn Mogenstrup Sportsuge 2016 Onsdag d.

Læs mere

Kunsten at gå til jobsamtale. Kunsten at gå til en god jobsamtale

Kunsten at gå til jobsamtale. Kunsten at gå til en god jobsamtale Kunsten at gå til en god jobsamtale Tillykke Du er nu udvalgt til at komme til samtale hos en virksomhed omkring et job. Du skal derfor i gang med at forberede dig på at præsentere dig selv, så du bliver

Læs mere

Der vil også være salg af øl, sodavand og pølser i serviceparken også når den flyttes til Lem lørdag formiddag og til Ulfborg lørdag eftermiddag.

Der vil også være salg af øl, sodavand og pølser i serviceparken også når den flyttes til Lem lørdag formiddag og til Ulfborg lørdag eftermiddag. serviceinfo #13 1. Catering ved Peugeot Rally I forbindelse med den kommende afdeling i Mekonomen Rally Championship Peugeot Rally den 31. august og 1. september i Vestjylland har vi ny samarbejdspartner

Læs mere

KONKURRENCEIDRÆT UNDER FORANDRING

KONKURRENCEIDRÆT UNDER FORANDRING Fra: "Fremtidsorientering", nr. 3, 2001 KONKURRENCEIDRÆT UNDER FORANDRING Af Knud Larsen, sociolog og idrætsforsker ved forskningsinstitutionen Idrætsforsk. Konkurrenceidrætten har været karakteriseret

Læs mere

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Så står jeg her igen ved min 7. beretning som formand. Jeg tager nu hul på mit sidste år som formand da det må være på tide

Læs mere

Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver

Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver Fredericia 5. november 2014 Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk 51 26 60 62 Team Danmarks

Læs mere

EKSKLUSIVE MULIGHEDER MED. Din virksomhed kan få. Eksponering Kundepleje VIP-oplevelser

EKSKLUSIVE MULIGHEDER MED. Din virksomhed kan få. Eksponering Kundepleje VIP-oplevelser EKSKLUSIVE MULIGHEDER MED Din virksomhed kan få Eksponering Kundepleje VIP-oplevelser Det er aldrig for sent......at JAGTE SINE DRØMME Steffen Johnsen Født: 1987 Bopæl: Brædstrup www.steffenjohnsen.com

Læs mere

Danish Thundersport Championship - Danmarks nye racerklasse

Danish Thundersport Championship - Danmarks nye racerklasse Danish Thundersport Championship - Danmarks nye racerklasse En ny motorsport epoke er startet med DTC Danish Thundersport Championship Den nye topklasse i dansk bilsport Danish Thundersport Championship

Læs mere

Folkerace SPORTSLIGT REGLEMENT. 1.1.1 Folkerace er en hastighedskonkurrence, der køres på permanente og provisoriske baner.

Folkerace SPORTSLIGT REGLEMENT. 1.1.1 Folkerace er en hastighedskonkurrence, der køres på permanente og provisoriske baner. Folkerace SPORTSLIGT REGLEMENT 1. GENERELT 1.1 TITEL 1.1.1 Folkerace er en hastighedskonkurrence, der køres på permanente og provisoriske baner. 1.2 OFFICIALS Arrangørklubberne udpeger løbsledelse og alle

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Gruppen har arbejdet kontinuerligt lige siden og følgende er blandt andet realiseret:

Indholdsfortegnelse. Gruppen har arbejdet kontinuerligt lige siden og følgende er blandt andet realiseret: 1 Indholdsfortegnelse Baggrund...2 Status på Kriegers Flak...3 Tidsplan pr. maj 2015...4 Status...4 Foreslået handlinger...5 Aktiviteter...5 Budget og modeller for indsats...5 Baggrund ØPU godkendte den

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i DMKA den 6. april 2011 Formand Svend Erik Andersen bød velkommen til dette års generalforsamling.

Referat af generalforsamlingen i DMKA den 6. april 2011 Formand Svend Erik Andersen bød velkommen til dette års generalforsamling. Referat af generalforsamlingen i DMKA den 6. april 2011 Formand Svend Erik Andersen bød velkommen til dette års generalforsamling. Valg af Dirigent Niels Einer Rytter blev valgt som dirigent. Han startede

Læs mere

UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014

UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014 UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014 NIKOLAJ KOPPEL Kanalredaktør & vært, DR Der er festivaler, og så er der TV Festival. En begivenhed, der står meget højt

Læs mere

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2013 Allerførst velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Nummer Afsender Kommentar Bemærkninger fra administrationen

Nummer Afsender Kommentar Bemærkninger fra administrationen Nummer Afsender Kommentar Bemærkninger fra administrationen 1 Integrationsrådet Rådet er positivt stemt overfor målsætningerne i politikken og håber, at den vil være med til at sikre, at foreningsliv og

Læs mere

- Sponsoroplæg - Greenvalley Racing. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor!

- Sponsoroplæg - Greenvalley Racing. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! Image not found http://sponsormatch.dk/sites/default/files/styles/660x470/public?itok=j0hzdffr Greenvalley Racing 7200 Grindsted Motorsport - Sponsoroplæg - Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes

Læs mere

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Allerførst velkommen til den årlige

Læs mere

Procesplan for seniorpolitikken 2014-2017

Procesplan for seniorpolitikken 2014-2017 Procesplan for seniorpolitikken 2014-2017 Baggrund for seniorpolitikken 2014-2017 Ishøj kommunes nuværende seniorpolitik løber frem til 2013. Der skal derfor udarbejdes en ny politik gældende for 2014-2017,

Læs mere

Bent Mikkelsen (BM), Hans Bruun (HB), Hans Jørn Andersen (HJA), Uffe Madsen (UM), Hans Jørgensen (HJ) og Harry Laursen (HL) Karsten Lemche (KL)

Bent Mikkelsen (BM), Hans Bruun (HB), Hans Jørn Andersen (HJA), Uffe Madsen (UM), Hans Jørgensen (HJ) og Harry Laursen (HL) Karsten Lemche (KL) Bestyrelsen Brøndby den 28. august 2015 Referat af bestyrelsesmøde 04/2015 onsdag den 19. august 2015 kl. 15.00 på Fjelsted Skov Kro Deltagere: Afbud: Referent: Bent Mikkelsen (BM), Hans Bruun (HB), Hans

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Godkendt! HBE - Opdatering af strategi katalog tages under evt. 2. Godkendelse af referat fra sidst Godkendt!

1. Godkendelse af dagsorden Godkendt! HBE - Opdatering af strategi katalog tages under evt. 2. Godkendelse af referat fra sidst Godkendt! Mødedato: 12. maj 2015 kl. 8:00 9:30 Deltagere: Max Andersen (TGES), Ralf Petersen (MES), Agnete Madsen (KES), Flemming Kaas (TUES), Bo Zierau (TRES), Anders Jacobsen (Fm. EU) og Henrik Bertelsen (Elitechef).

Læs mere

Din rolle som forælder

Din rolle som forælder For mig er dét at kombinere rollen som mentalcoach og forældrerollen rigtigt svært, netop på grund af de mange følelser som vi vækker, når vi opererer i det mentale univers. Samtidig føler jeg egentlig

Læs mere

Crosskart Sportsligt Reglement 2015. Indhold. 1. Generelt 1.1 Titel 1.2 Officials 1.3 Løbsserie 1.4 Løbsregler 1.5 Startnummer 1.

Crosskart Sportsligt Reglement 2015. Indhold. 1. Generelt 1.1 Titel 1.2 Officials 1.3 Løbsserie 1.4 Løbsregler 1.5 Startnummer 1. DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION REGLEMENT FOR CROSSKART Crosskart Sportsligt Reglement 2015 Indhold 1. Generelt 1.1 Titel 1.2 Officials 1.3 Løbsserie 1.4 Løbsregler 1.5 Startnummer 1.6 Præmier 2. Løbsanmeldelse

Læs mere

- Sponsoroplæg - Cross Team Fyn. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor!

- Sponsoroplæg - Cross Team Fyn. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! Cross Team Fyn 5450 Otterup Motorsport - Sponsoroplæg - Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! Se komplet sponsorprofil: sponsordb.dk/cross-team-fyn Intro Vi er et Dansk

Læs mere

Banesportsudvalget. Brøndby, 11. januar 2013

Banesportsudvalget. Brøndby, 11. januar 2013 Banesportsudvalget Brøndby, 11. januar 2013 Protokol af Banesportsudvalgsmøde 01/2013 5-6. januar på Fjelsted Skov Kro, Ejby Tilstede: Formand: Michael R. Jensen (MRJ) Sekretær: Lisbeth Jørgensen (LJ)

Læs mere

Kun et langt. Lokalopgør TEMA

Kun et langt. Lokalopgør TEMA TEMA Kun et langt indkast Lokalopgør Intensive nærkampe hører et ægte lokalopgør til. Og der blev da også gået til den i dagens opgør mellem Nr. Kongerslev og Kongerslev. 24 mellem venner og fjender Kongerslev

Læs mere

Aars IK ordinær generalforsamling 11.02.15

Aars IK ordinær generalforsamling 11.02.15 Aars IK ordinær generalforsamling 11.02.15 Bestyrelsens beretning 2014. STATUS ULTIMO 2014 i AARS IK: Flere medlemmer end primo 2014 tilgang af flere unge der ønsker at spille fodbold og være en del af

Læs mere

Hilsen fra kassereren

Hilsen fra kassereren Godt nytår Så er vi i gang med 2009, godt i gang endda. Vi vil fra bestyrelsens side sige stor tak til alle hjælpere som har brugt kostbar fritid på at hjælpe med at holde klubben i gang. Det sætter vi

Læs mere

Årsberetning 2013/2014. Fra Tårnbygårdsskolens skolebestyrelse. April 2014

Årsberetning 2013/2014. Fra Tårnbygårdsskolens skolebestyrelse. April 2014 Årsberetning 2013/2014 Fra Tårnbygårdsskolens skolebestyrelse April 2014 Tårnbygårdsskolen, specialskolen i Tårnby Her arbejder vi hen mod; - Inklusion i fællesskabet - Et godt skole hjem samarbejde -

Læs mere

Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune

Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune Selve bygningen, som huser handicapcenteret, er formet som en krumtap noget medarbejderne i sin tid selv var med til at beslutte. Krumtappen er et dag- og

Læs mere

Ansøgning om Sponsorat

Ansøgning om Sponsorat Ansøgning om Sponsorat Footbag En livsbekræftende livsstil. En new-school nyhed der blander delikat dans med action attitude og svedig stil. En lækker luksus leg som skaber funky fællesskaber og ny nydelse.

Læs mere

9.3REGLEMENT for YOUNGTIMER

9.3REGLEMENT for YOUNGTIMER DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION REGLEMENT 9 HISTORISKE BILER 9.3REGLEMENT for YOUNGTIMER 9.3.1.1 Introduktion Hensigten med Youngtimer klassen er at give motorsportsinteresserede en mulighed for at dyrke

Læs mere

Tale til Realkreditforeningens årsmøde onsdag den 25. marts 2015

Tale til Realkreditforeningens årsmøde onsdag den 25. marts 2015 Tale til Realkreditforeningens årsmøde onsdag den 25. marts 2015 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] Tak for invitationen til at tale her i dag. Dansk økonomi er for alvor tilbage på vækstsporet. Det private forbrug

Læs mere

Talentcentre og kraftcentre

Talentcentre og kraftcentre Talentcentre og kraftcentre 1.0 Indledning Team Danmark anser talentcentre og kraftcentre som en hjørnesten i en langsigtet udvikling af dansk eliteidræt. Formålet med talentcentrene og kraftcentrene er

Læs mere

Elcykel Testpendlerforløb

Elcykel Testpendlerforløb Forår Sommer 2015 Sekretariatet for Supercykelstier Elcykel Testpendlerforløb Cases Forløbet I slutningen af 2014 efterlyste Sekretariatet for Supercykelstier frivillige testpendlere til et pilotelcykel-testforløb.

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

2003-08-18: HL Kart Racing mod Konkurrencerådet

2003-08-18: HL Kart Racing mod Konkurrencerådet 2003-08-18: HL Kart Racing mod Konkurrencerådet K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 18. august 2003 i sag j.nr. 02-234.897 HL Kart Racing v/hans Ladefoged (advokat Charlotte Jørgensen)

Læs mere

Social Frivilligpolitik 2012-2015

Social Frivilligpolitik 2012-2015 Social Frivilligpolitik 2012-2015 Forord Det Frivillige Sociale Arbejde i Aalborg Kommune bygger på en meget værdifuld indsats som et stort antal frivillige hver dag udfører i Aalborg Kommune. Indsatsen

Læs mere

Banesportsudvalget. Brøndby, 11. september 2013

Banesportsudvalget. Brøndby, 11. september 2013 Banesportsudvalget Brøndby, 11. september 2013 Protokol af Banesportsudvalgsmøde 04/2013 28. august 2013 på Fjelsted Skov Kro, Ejby Tilstede: Formand: Michael Jensen Offroad: Jørgen Ring-Andersen, Hans

Læs mere

serviceinfo #04 1. Møde i Ringe 29. februar 2012

serviceinfo #04 1. Møde i Ringe 29. februar 2012 serviceinfo #04 1. Møde i Ringe 29. februar 2012 Som bilag til denne serviceinfo i samme dokument findes de officielle notater fra mødet. Punkterne 1-12 er baseret på de præsentationer og diskussioner,

Læs mere

Bilag 9. Bilag 7. Referat og evaluering fra borgerdialogen. Lise Palm fortalte, at

Bilag 9. Bilag 7. Referat og evaluering fra borgerdialogen. Lise Palm fortalte, at Bilag 7 Bilag 9 Referat og evaluering fra borgerdialogen Lise Palm fortalte, at mødet som et orienteringsmøde, hvor der var mulighed for at komme med kommentarer til forslagene. Endvidere blev der orienteret

Læs mere

DGI Fairfodbold Fair Fodbold er et spil, der kan spilles af alle. Respekt, glæde og fascination er nøgleordene for den særlige form for gadefodbold.

DGI Fairfodbold Fair Fodbold er et spil, der kan spilles af alle. Respekt, glæde og fascination er nøgleordene for den særlige form for gadefodbold. DGI Fairfodbold Fair Fodbold er et spil, der kan spilles af alle. Respekt, glæde og fascination er nøgleordene for den særlige form for gadefodbold. En anden måde at spille fodbold på Fair Fodbold er et

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering

Undervisningsmiljøvurdering Undervisningsmiljøvurdering 2014 Rejsby Europæiske Efterskole november 2014 1 Undervisningsmiljøvurdering November 2014 Beskrivelse af processen for indsamling af data I uge 39-40 har vi gennemført den

Læs mere

LEVUK Trivselsundersøgelse og APV. 20. juni 2013

LEVUK Trivselsundersøgelse og APV. 20. juni 2013 LEVUK Trivselsundersøgelse og APV 20. juni 2013 Indholdsfortegnelse 1. Intro... 3 2. De seks guldkorn... 3 De 6 guldkorn... 3 3. Trivsel og det psykiske arbejdsmiljø på LEVUK... 5 Teknik i den gennemførte

Læs mere

Formandens beretning fra Rådgiverudvalget 2014-2015

Formandens beretning fra Rådgiverudvalget 2014-2015 Formandens beretning fra Rådgiverudvalget 2014-2015 Det har været et turbulent og arbejdsrigt år, der er gået, og jeg vil starte med at takke både udvalgsledelsesmedlemmerne og andre medlemmer af udvalget

Læs mere

VISION OG KERNEVÆRDI

VISION OG KERNEVÆRDI VISION OG KERNEVÆRDI Brøndby IF - det handler om os alle sammen For Brøndby IF handler det om fodbold. Om at inkludere og bringe folk sammen på tværs af kulturelle bånd og geografi. Om fællesskabet, der

Læs mere

Forældretilfredshed 2015

Forældretilfredshed 2015 Antal svar: 23, svarprocent: 77% INFORMATION OM UNDERSØGELSEN Forældretilfredshed 2015 er et samarbejde mellem Daginstitutionernes Lands-Organisation (DLO) og konsulentvirksomheden SURVIO. Formålet er

Læs mere

Dobbelt DKK rally konkurrence. 15. februar 2014. Sponsorer ved konkurrencen. hos Nr. Broby Agility Forening. www.husse.dk. www.minddog.

Dobbelt DKK rally konkurrence. 15. februar 2014. Sponsorer ved konkurrencen. hos Nr. Broby Agility Forening. www.husse.dk. www.minddog. Sponsorer ved konkurrencen www.husse.dk Dobbelt DKK rally konkurrence hos Nr. Broby Agility Forening www.minddog.dk www.dalumdyrehandel.dk www.mindandcoach.com www.heden-fyn.dk 15. februar 2014 Nr. Broby

Læs mere

Hovedlinjer. i Team Danmarks støttekoncept 2013-2016

Hovedlinjer. i Team Danmarks støttekoncept 2013-2016 Hovedlinjer i Team Danmarks støttekoncept 2013-2016 indholdsfortegnelse 1. Beslutningsproces og høring...3 2. Sammenhængen mellem lovgrundlaget og støttekonceptet...4 3. Tendenser i international eliteidræt...6

Læs mere

============================================================================

============================================================================ Challenger Cab Skrevet af Cigaretteman - 2008/12/07 18:05 Hej Mopar freaks er ny her i forumet og ville lige hilse på med en lille tråd om mit renoverings projekt. Jeg købte bilen for 10 år siden og kørte

Læs mere

Quick ringeguide til jobkonsulenter. Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder

Quick ringeguide til jobkonsulenter. Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder Quick ringeguide til jobkonsulenter Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder Generelle råd til samtalen Vær godt forberedt Halvér dit taletempo Tal tydeligt med entusiasme og

Læs mere

SPORTSLIGT REGLEMENT FOR AUTOSPEEDWAY

SPORTSLIGT REGLEMENT FOR AUTOSPEEDWAY INDHOLD 1 Generelt 1. Motor Sporten 2. Officials 3. Deltagere 4. Løbs Datoer 5. Klasser og Point 6. Præmier 2 Sportsreglement 1. Afvikling 3 Løbsanmeldelse førermøde - løbsprocedure 1. Anmeldelse 2. Teknisk

Læs mere

B E S L U T N I N G S R E F E R A T

B E S L U T N I N G S R E F E R A T B E S L U T N I N G S R E F E R A T AF ORDINÆR GENERALFORSAMLINGI NØRAGERSMINDE ANTENNEFORENING ONSDAG D. 22. MAJ 2007, NØRAGERSMINDECENTRET, LADEN. Formanden åbner generalforsamlingen, med en velkomst

Læs mere

GUIDE. til løbere og forældre omkring træning, off-ice og det at være en del af RSIK. Dine evner bestemmer, hvad DU kan gøre.

GUIDE. til løbere og forældre omkring træning, off-ice og det at være en del af RSIK. Dine evner bestemmer, hvad DU kan gøre. GUIDE til løbere og forældre omkring træning, off-ice og det at være en del af RSIK Dine evner bestemmer, hvad DU kan gøre. Din motivation bestemmer, hvad DU gør. Din attitude bestemmer, hvor godt DU gør

Læs mere

EARLY WARNINGS ÅRSKONFERENCE DEN 5. NOVEMBER 2015

EARLY WARNINGS ÅRSKONFERENCE DEN 5. NOVEMBER 2015 EARLY WARNINGS ÅRSKONFERENCE DEN 5. NOVEMBER 2015 [DET TALTE ORD GÆLDER] Kære frivillige og konsulenter. Tak for invitationen til arrangementet i dag og muligheden for at give Jer nogle ord med på vejen

Læs mere

Formandsberetning i HBH 2015.

Formandsberetning i HBH 2015. Velkommen til ordinær genf. i HBH og HBV. Før vi går i gang med genf. skal vi mindes et af vore medlemmer, nemlig Else Emig, som desværre afgik ved døden i august måned. Hun døde på sygehuset efter kort

Læs mere

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du får en bedre, mere støttende relation til dig selv. Faktisk vil jeg vise dig hvordan du bliver venner med dig selv, og især med den indre kritiske

Læs mere

KOM I GANG MED AT MALE

KOM I GANG MED AT MALE KOM I GANG MED AT MALE Maleguide af Emelia Regitse Edelsøe Ind hol d Introduktion til maleri Forord...4-5 Sådan kommer du i gang Trin 1: Procesbog...6-7 Trin 2: Hvilke materialer kan jeg bruge?... 8-9

Læs mere

BILAG 4.1. Hele Danmarks tennisturnering

BILAG 4.1. Hele Danmarks tennisturnering BILAG 4.1 Hele Danmarks tennisturnering For første gang i Danmark: En WTA-turnering Den 2.-8. august 2010 afholdes WTA-turneringen e-boks Danish Open 2010. Det er første gang nogensinde, at der spilles

Læs mere

Allerød Symposier et forslag

Allerød Symposier et forslag per-olof.dk email til Per-Olof Johansson Blog Vækst: Indgang til Tusindårsskoven. Allerød Symposier et forslag Efter ordbogen var symposier oprindelig et lærd drikkelag i det gamle Grækenland, især gjort

Læs mere

Investeringsfondsbranchens årsmøde 21. april 2015.

Investeringsfondsbranchens årsmøde 21. april 2015. Det talte ord gælder Investeringsfondsbranchens årsmøde 21. april 2015. Mundtlig beretning ved formanden for Investeringsfondsbranchen, direktør Tage Fabrin-Brasted, Nykredit Invest DIAS 1 Risikospredning

Læs mere

KUNDE- ELLER MEDARBEJDER ARRANGEMENTER

KUNDE- ELLER MEDARBEJDER ARRANGEMENTER KUNDE- ELLER MEDARBEJDER ARRANGEMENTER COPENHAGEN HISTORIC GRAND PRIX ER: Eksponering via en unik platform med 25.000 potentielle kunder, 200 historiske racerbiler med danske og udenlandske kørere som

Læs mere

Lørdag den 4. august 2012 Jysk/fynsk Mesterskab i klubrally for hold samt 4. afdeling af Speed Nord

Lørdag den 4. august 2012 Jysk/fynsk Mesterskab i klubrally for hold samt 4. afdeling af Speed Nord Tillægsregler for Klubrally Lørdag den 4. august 2012 Jysk/fynsk Mesterskab i klubrally for hold samt 4. afdeling af Speed Nord Årets Klubrally begivenhed Jysk / Fynsk Fejde foregår i 2012 igen med Ikast

Læs mere

DAGSORDEN. Boesgaard, Finn, Morfar, Jøren, Hedemann. Fraværende: Møde start: 10,45. Mødet slut: 13,51

DAGSORDEN. Boesgaard, Finn, Morfar, Jøren, Hedemann. Fraværende: Møde start: 10,45. Mødet slut: 13,51 DAGSORDEN. 1. Valg af ordstyre og referent. 2. Kassereren fremlægger årsregnskab. 3. Formændenes beretning. 4. Indkommende forslag til behandling og beslutning. 5. Planlægning af årets Træf. 6. Eventuelt.

Læs mere

Håndbog for U11 Drenge Forår 2011

Håndbog for U11 Drenge Forår 2011 Håndbog for U11 Drenge Forår 2011 Målsætningen for U11 Drenge er, at alle drengene bliver tilgodeset på det niveau og med de behov de har - fokus på eliten såvel som på bredden. Derudover skal der arbejdes

Læs mere

NDHOLD. Vedligeholdelse af cyklen 107 inspiration 111 efterskrift 115 cv 119. Wire og kabelsok 57 Bremseklo 58 Bremsegreb 58 Skærme 58 Lås 59

NDHOLD. Vedligeholdelse af cyklen 107 inspiration 111 efterskrift 115 cv 119. Wire og kabelsok 57 Bremseklo 58 Bremsegreb 58 Skærme 58 Lås 59 NDHOLD Indledning 7 værktøj 13 Unbrakonøgle (stiftnøgle) 14 Fastnøgle 15 Skruetrækker 16 Papegøjetang 17 Bidetang 18 Kædeskiller 19 Svensknøgle 20 Gummihammer 21 Rørtang 22 Topnøglesæt 23 Nippelnøgle 24

Læs mere

Kan Danmark fordoble talentmassen med et trylleslag?

Kan Danmark fordoble talentmassen med et trylleslag? Jesper von Seelen Oktober, 2009 Danmark går glip af medaljer: Kan Danmark fordoble talentmassen med et trylleslag? I en tid hvor trænere og ledere fra eliteidrætsklubberne og specialforbundene står i kø

Læs mere

============================================================================

============================================================================ Idéer til hjemmesiden? Skrevet af Coromilla - 2011/02/21 12:01 Hej medlemmer. Jeg har påtaget mig den opgave at lave ny hjemmeside til Moparklubben. Det er jo ment som et samlingspunkt for alle vores medlemmer,

Læs mere

SD-RR var repræsenteret ved: Henrik Berendt, Lis Johansen, Arne Christiansen, Knud Møller, Palle Lind, Orla Madsen

SD-RR var repræsenteret ved: Henrik Berendt, Lis Johansen, Arne Christiansen, Knud Møller, Palle Lind, Orla Madsen Fællesmøde den 16. september 2008. på Fjelsted skov kro. 18:10 Velkommen: Henrik bød velkommen og takkede for, at så mange ville møde op. Vi må ryste posen, vi må have nogle input, informationer, der kan

Læs mere

Møde i skolebestyrelsen Mandag den 5. oktober kl. 19.00 21.30 på Hedegårdsskolen

Møde i skolebestyrelsen Mandag den 5. oktober kl. 19.00 21.30 på Hedegårdsskolen Møde i skolebestyrelsen Mandag den 5. oktober kl. 19.00 21.30 på Hedegårdsskolen Indkaldte: Brian Lentz, Heidi H. Nielsen, Lone Hougesen, Helle Bønnelykke, Jan Mogensen, Michael Yde Nielsen, Bjarke Bjerg,

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen

Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen Medarbejderkonference september 2011 Opgaver & værktøjer Tilmeld dig: Nå dine mål med Torben Wiese Prøv www.brydvanen.dk Få inspirationsmail på www.habitmanager.com

Læs mere

Jeg vil gerne indlede med at sige tak for invitationen til at tale her ved årets dyrskue.

Jeg vil gerne indlede med at sige tak for invitationen til at tale her ved årets dyrskue. 1 Borgmester Peter Sørensen (S), tale ved Dyrskuet i Horsens 14. juni 2013 Jeg vil gerne indlede med at sige tak for invitationen til at tale her ved årets dyrskue. Det er en meget stor glæde for mig at

Læs mere

DET VIL VI. Strategi 2015-2020. dansk kano & kajak forbund

DET VIL VI. Strategi 2015-2020. dansk kano & kajak forbund Strategi 2015-2020 dansk kano & kajak forbund DET VIL VI DKF vil være den nationale organisation, der samler alle kano- og kajakaktiviteter under én hat for derigennem at skabe synergi, vidensdeling og

Læs mere

Manual 2016 INDHOLD: Foto Tinus Buu

Manual 2016 INDHOLD: Foto Tinus Buu Manual 2016 Foto Tinus Buu INDHOLD: 1. INDLEDNING... 2 2. KONKURRENCENS FORMAT... 2 3. FORBEREDELSE OG PLANLÆGNING... FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 4. POINT... FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 5.

Læs mere

Løbsreglement for 4x4 Trophy

Løbsreglement for 4x4 Trophy Løbsreglement for 4x4 Trophy TR. 1 Arrangementsbeskrivelse Trophy er en hold konkurrence, der består af et antal specialprøver. Formålet med Trophy er at teste holdets evne til løse specialprøver i svært

Læs mere

Mål og principper for den gode overgang i Aalborg Kommune

Mål og principper for den gode overgang i Aalborg Kommune 1 Mål og principper for den gode overgang i Aalborg Kommune Indledning Med disse mål og principper for den gode overgang fra børnehave til skole ønsker vi at skabe et værdisæt bestående af Fællesskaber,

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2015

Bestyrelsens beretning 2015 Bestyrelsens beretning 2015 Gode forhold I 2015 har et af de områder, som vi i bestyrelsen har haft fortsat stort fokus på, været at have gode træningsforhold for vores medlemmer. I 2015 blev Hundehuset

Læs mere

Borgerhenvendelse 1. Til Ringsted kommune TU. Vedr. kørsel til Kilden i store Bøgeskov.

Borgerhenvendelse 1. Til Ringsted kommune TU. Vedr. kørsel til Kilden i store Bøgeskov. Borgerhenvendelse 1 Til Ringsted kommune TU Vedr. kørsel til Kilden i store Bøgeskov. Vi er mange borgere, som primært bor i Sorø kommune, der færdes i vore skove og andre rekreative områder Bl. a. i Store

Læs mere

Kastrup Gymnastikforening af 1966

Kastrup Gymnastikforening af 1966 Kastrup Gymnastikforening af 1966 Årsberetning 2013 Formandens beretning: Vi har igen i år haft en sæson med fremgang både mht. resultater i vor konkurrence afdeling men også mht. medlemstal og trænere,

Læs mere

Danish Endurance Championship (DEC) DK Motorsport

Danish Endurance Championship (DEC) DK Motorsport Danish Endurance Championship (DEC) s a m t u d v a l g t e i n t e r n a t i o n a l e l ø b S p o n s o r P r o s p e k t 2 0 1 1 - et vinderteam på vej mod nye sejre... Nyt navn stadig samme vinderteam

Læs mere

Udlicitering i krydsild gode råd om risikostyring

Udlicitering i krydsild gode råd om risikostyring Udlicitering i krydsild gode råd om risikostyring November 2005 Udlicitering i krydsild gode råd om risikostyring November 2005 Udlicitering i krydsild gode råd om risikostyring November 2005 I tabeller

Læs mere

Vedrørende sponsorat til Brøndby Strand IK (Fodbold) : Holdnavn BSI

Vedrørende sponsorat til Brøndby Strand IK (Fodbold) : Holdnavn BSI Vedrørende sponsorat til Brøndby Strand IK (Fodbold) : Holdnavn BSI E-mail adresse er: bsi@bsi-fodbold.dk Hjemmeside navn: Bsi-fodbold.dk Brøndby Strand IK blev stiftet i 1935 og er snart 80 år gammel

Læs mere

Småøernes Aktionsgruppe

Småøernes Aktionsgruppe Vejledning om støtte via Småøernes Aktionsgruppe Vi støtter projekter, som viser nye veje og skaber fremskridt på de 27 småøer synliggør muligheder og kvaliteter på småøerne styrker samarbejde og fællesskab

Læs mere

RU møde 6-2015 den 25. oktober 2015 på Scandic Hotel, Odense.

RU møde 6-2015 den 25. oktober 2015 på Scandic Hotel, Odense. RU møde 6-2015 den 25. oktober 2015 på Scandic Hotel, Odense. Deltagere: Johannes Fraas, Niels Erik Jørgensen, Søren Duun, Peter Kiil, Steen Christensen, Bent Sommer og Hans Jørgensen. Afbud: Mads Boutrup

Læs mere

Sådan bruger du bedst e-mærket

Sådan bruger du bedst e-mærket 1 Få flere online salg eller leads igennem 2 Beslutningsprocessen i et salg online Hvem styrer hvem? Frederik Bjerring kører en tidlig morgen i efteråret 2009 op langs roskildevej på vej til sit arbejde,

Læs mere

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens Dag-arrangement. Manualen er delt op tre i afsnit om henholdsvis

Læs mere

Klubben har også været repræsenteret til diverse løb gennem året.

Klubben har også været repræsenteret til diverse løb gennem året. 1 Valg af dirigent: Jan Søndergård, Det bekræftes at der er indkaldt korrekt. 2: Formandens beretning: Som aflastning for Niels Kr blev Bente Nielsen i starten af året indsat som bogholder for klubben.

Læs mere

Stofskiftets afhængighed af temperatur og aktivitet hos ektoterme dyr.

Stofskiftets afhængighed af temperatur og aktivitet hos ektoterme dyr. Evaluering af elever af besøg på Århus Universitet. Stofskiftets afhængighed af temperatur og aktivitet hos ektoterme dyr. Hvordan var besøget struktureret? o Hvad fungerede godt? 1. At vi blev ordentligt

Læs mere

En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi.

En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi. En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi. Det er ikke så svært, og slet ikke hvis man bruger nedenstående hints og gode råd. Det er vigtigt at læse dokumentet som inspiration, for derefter

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Profil - Micki Lorenzen. Profil - Carsten Lorenzen

Indholdsfortegnelse. Profil - Micki Lorenzen. Profil - Carsten Lorenzen 2015p Legend Cup Indholdsfortegnelse Side 1 Side 2 Side 3 Side 4 Side 5 Velkommen Synlighed Profil - Micki Lorenzen Profil - Carsten Lorenzen Kontakt Velkommen MICCAR RACING er et racing-team fra Sønderjylland,

Læs mere

Under 1 år 0 0,0% 1 år 0 0,0% 2 år 1 11,1% 3 år 3 33,3% 4 år 2 22,2% 5 år 3 33,3% 6 år 0 0,0% 7 år 0 0,0% I alt 9 100,0%

Under 1 år 0 0,0% 1 år 0 0,0% 2 år 1 11,1% 3 år 3 33,3% 4 år 2 22,2% 5 år 3 33,3% 6 år 0 0,0% 7 år 0 0,0% I alt 9 100,0% Wiemosen Hvad er dit barns alder? Under 1 år 0 0,0% 1 år 0 0,0% 2 år 1 11,1% 3 år 3 33,3% 4 år 2 22,2% 5 år 3 33,3% 6 år 0 0,0% 7 år 0 0,0% Hvad er dit barns køn? Dreng 6 66,7% Pige 3 33,3% Hvor længe

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER

TEKNISKE BESTEMMELSER DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION 254S SÆRLIGE BESTEMMELSER FOR 1600 CHALLENGE TEKNISKE BESTEMMELSER 1600 Challenge afvikles efter FIA s Gruppe N reglement 254 og bestemmelserne i RA 2, pkt. 252, 253 samt de

Læs mere

Ordinært møde i ÅKS repræsentantskabet onsdag den 4. november 2015

Ordinært møde i ÅKS repræsentantskabet onsdag den 4. november 2015 Ordinært møde i ÅKS repræsentantskabet onsdag den 4. november 2015 Referat: Ad 1) Valg af referent og ordstyrer Referent: Carsten L. Buus (Viking) Ordstyrer: Erik Madsen (Viking) Ad 2) Præsentation af

Læs mere

Formandsberetning Aalborg IMU 12/2 2009

Formandsberetning Aalborg IMU 12/2 2009 Formandsberetning Aalborg IMU 12/2 2009 Året har budt på en del ændringer i IMU og mange store oplevelser sammen med jer. Vi har haft en masse sociale arrangementer, vi har arrangeret koncert med The Dawn,

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i CMO

Referat af ordinær generalforsamling i CMO Referat af ordinær generalforsamling i CMO Afholdt lørdag den 1. februar i selskabslokalerne hos Alfred og Camilla på Rugårdsvej På grund af stor tilslutning til generalforsamlingen, 50 tilmeldte ud af

Læs mere