Redderen Nr. 8 Oktober årgang

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Redderen Nr. 8 Oktober 2013 36. årgang"

Transkript

1 Redderen Nr. 8 Oktober årgang

2 2 Redderen 36. årgang Kolofon Redderen udgives af Reddernes Landsklub Redaktion: Redaktør og Fællestillidsmand Morten Andersen Ringstedgade Næstved Mobil Adresseændring kan foretages via hjemmesiden Redder.dk, eller ved henvendelse til redaktøren. Indhold Side 6 Side 14 Praktik i Ringsted I anden del af vores lille serie om HEMS-uddannelsen er radiokommunikation og den såkaldte line-training i fokus Status fra RAV Formanden for Redder Af Verden gør status på foreningens projekter og beretter om initiativet Rasmus was here! Journalist: Flemming Frederiksen Kyster (DJ) Langesøvej Fredericia Mobil Produktion: PE offset A/S, Varde Annoncesalg: Winnie Vagtborg, tlf: Side 18 Politik i Toftlund Byrådsvalget lurer i horisonten, og mange reddere/falckfolk stiller op som kandidater blandt andet på station Toftlund Oplag: stk. - Redderen læses af reddere, brandmænd, ledere og andre medarbejdere i Falck koncernen, AMU-centre, tekniske skoler, hospitaler og politikere samt beredskabs- og forvaltningschefer. Tekst og billeder i Redderen og på redder.dk er copyright Reddernes Landsklub og må kun anvendes ud over privat øjemed med tilladelse fra redaktionen. ISSN nr Dronningen deltog i mindehøjtidelighed... 4 Helikopter-trio holder kursen Elevgame 2013 favnede hele Vestdanmark... 8 På studietur til Randers Rasmus was here Lokalpolitik trives på station Toftlund Moderniseret personalepolitik Også Elevgame i Region Sjælland Næste nummer

3 Nr. 8 Oktober Leder Lysten til at hjælpe ikke kun på jobbet Rygterne om min død er stærkt overdrevne, skal den amerikanske forfatter Mark Twain engang have sagt. Hvis der er en rød tråd i denne udgave af Redderen, så må det være, at rygtet om den moderne redders selvtilstrækkelighed er temmelig overdrevet. Det er givetvis rigtigt, at reddere ikke hænger ud på stationerne og betragter kollegerne som en surrogatfamilie i samme omfang som før. Men at der er masser af overskud, offervilje, hjælpsomhed og ansvarsfølelse både lokalt og globalt ja, det vidner flere af artiklerne i nærværende nummer om. Læs om de mange, som bruger dage og uger på at forberede Elevgame for unge, kommende elever, samt om alle dem, der river en lørdag ud af kalenderen som dommer, figurant etc. I Toftlund og flere andre steder er det engagementet i det lokale liv, der bevæger mange til at stille op til det kommende byrådsvalg, mens det hos RAV er det globale udsyn og lysten til at gøre en forskel ude i verden, der trækker. God læselyst og husk, at redaktøren meget gerne modtager tips og ideer til artikler, både om arbejdsmæssige eller mere menneskelige vinkler. Noter Har du en god historie? Fagbladet Redderen modtager gerne tips til historier eller emner, som vi kan tage op. Ambulanceområdet fylder af naturlige årsager en del i bladet. Men vi har et stærkt ønske om at afspejle hele reddergruppen i bladet, så ikke mindst kolleger fra assistance- og brandområdet opfordres til at komme med input. Henvendelse kan ske til redaktør Morten Andersen (se kontaktdata i kolofonen side 2). Husk at melde adresseændring Husk at melde adresseændring til Redderen, når du flytter, så du fortsat kan få bladet på din nye adresse. Manglende adresseændring giver forgæves arbejde, spildte portokroner og ærgrelse over, at bladet ikke dukker op. Reddere kan nemt foretage adresseændring på redder.dk under Medlemsservice, Adresseændring. Øvrige læsere kan også få rettet adressen gennem redder.dk. Vælg Kontakt os og Bladet Redderen. "Har DU interesse i at få indflydelse på hjælpearbejdet i den 3. verden, så har RAV brug for DIG." REDDER AF VERDEN Meld dig ind i dag på DANMARK Husk: Også VC-medarbejdere, ledere, autohjælpsfolk m.fl. er velkomne!

4 4 Redderen 36. årgang Dronningen deltog i mindehøjtidelighed Af Beredskabsforbundet/Fl. Kyster Foto: Beredskabsforbundet Dronning Margrethe var med til at kaste glans over dagen, da der fredag den 4. oktober i Holmens Kirke blev afholdt den årlige mindehøjtidelighed for omkomne brand- og redningsfolk. Beredskabsgudstjenesten blev holdt ved Holmens provst Ejgil Bank Olesen samt tale ved Beredskabsforbundets præsident og formand for priskomitéen for Den Danske Redningsberedskabspris Bjarne Laustsen, MF. Efter gudstjenesten var der kranselægning ved Lars Vester Pedersen, divisionsdirektør Falck Danmark, og Niels Mørup, formand for Foreningen af Kommunale Beredskabschefer. Til at mindes omkomne brand- og redningsfolk deltog ligeledes personer fra Bred kreds Den Danske Redningsberedskabspris består af repræsentanter fra en lang række organisationer: - Beredskabsforbundet - Beredskabsstyrelsen - Det Offentlige Beredskabs Landsforbund - Falck Danmark A/S - Fag og Arbejde (FOA) - Fagligt Fælles Forbund (3F) - Foreningen af Kommunale Beredskabschefer - Landsklubben For Deltidsansatte Brandfolk - Sønderjysk Frivillige Brandværnsforbund Lars Vester (th), divisionsdirektør i Falck samt Niels Mørup, formand for FKB, foretog kransenedlægningen.

5 Nr. 8 Oktober Fællestillidsmand Jan Heine Lauvring fra Holstebro hilser på regenten. Han sidder i Priskomiteen for Den Danske Redningsberedskabspris på mandat af 3F. (Foto: Frederik Madsen). Forsvarsministeriet samt medlemmer af Folketinget og andre organisationer med tilknytning til beredskabet. Stolt tradition i oktober Den Danske Redningsberedskabspris og Mindehøjtideligheden for omkomne brand- og redningsfolk afholdes traditionelt den første fredag i oktober. I år blev der dog ingen prisuddeling afholdt, idet priskomitéen ikke har mod- taget indstillinger, der har givet anledning til en prisoverrækkelse. Mindehøjtideligheden i Holmens Kirke er en højtidelighed for hele Danmarks redningsberedskab, og for alle, der har gjort og gør en forskel for at skabe tryghed og redde liv og værdier: Frivillige, deltidsbrandfolk, fastansatte i kommuner, Beredskabsstyrelsen og Falck, og alle, der i øvrigt er med til at skabe tryghed og sikkerhed ved deres virke i redningsberedskabet.

6 6 Redderen 36. årgang Så er der afgang! Mens Redderen var på besøg, blev lægehelikopteren kaldt ud på dagens første opgave. Helikopter-trio holder kursen Radiokursus, line-training, lægebilspraktik og natkikkertkursus var nøgleordene i september/oktober i Redderens lille føljeton om HEMS-uddannelsen Af Flemming F. Kyster Vi flyver et eller andet sted på Gundsølille-kanten, vi er vel cirka i Rundetårnshøjde, og om lidt svinger vi et par kilometer til højre og lander. Nej vel, sådan kan man ikke forestille sig kommunikationen mellem en helikopter og de myndigheder på jorden, som styrer og koordinerer lufttrafikken. Oplysningerne skal være fuldstændig eksakte, med de rette udtryk og begreber, og det sprog skal paramedicinerne på lægehelikopteren i Ringsted naturligvis også beherske. Derfor var Jacob Lund og Dennis Kræmmer Hansen to uger på VHF radiokursus ved flyveskolen Copenhagen Air Taxi i Roskilde Lufthavn. Det tredje medlem af den nye trio på helikopteren, Lars Greve-Wilms, har helikoptercertifikat og har dermed også allerede gennemført radiokurset. Så han brugte tiden på at gennemføre AMLS kursus i Dublin, betalt af uddannelsesfonden, sammen med kollegaen Brian Knudsen. Eksamen er efter sigende temmelig barsk, men begge paramedicinere bestod på bedste vis. Besøgte storebror Også Jacob Lund og Dennis Kræmmer Hansen klarede deres opgave, nemlig at erhverve sig certifikat til radiokommunikation i luften.

7 Nr. 8 Oktober Undervejs i de to uger i Roskilde besøgte de to paramedicinere samt ledende paramediciner Tom Mikkelsen lægehelikopterens storebror. Sådan kan man godt sige om Eskadrille 722 redningseskadrillen hvis EH 101 Merlin helikoptere er betydeligt større end Ringsted-maskinen. Det var interessant at besøge "kollegerne" hos Redningseskadrille 722. Fin rundtur - Den vejer omkring fem gange mere end vores og har helt andre pladsforhold, fortæller Tom Mikkelsen. Netop redningshelikopterens størrelse gør, at den ikke bare kan løse de opgaver, som lægehelikopteren gør. Den skal bruge et meget større landingsområde, og den sender et kraftigt lufttryk, når den daler ned fra himlen. - Vi fik en rigtig fin rundtur, og vi fik også lejlighed til at se og prøve deres natkikkert, tilføjer Tom Mikkelsen. Også hos kontroltårnet i Roskilde var de tre paramedicinere på besøg og fik en fin modtagelse. Line-kursus - Oktober måned har primært budt på line-training. Det er praktik, teori og sidemandsoplæring på basen i Ringsted, således at de bliver i stand til at løfte opgaven som paramediciner på helikopteren alene, beretter den ledende paramediciner. Desuden er trioen den oktober på natkikkertkursus (NVG-kursus, Night Vision Goggles, red.). Og endelig har der været lægebilspraktik i København dog var Lars Greve-Wilms igen undtaget, da han havde helt frisk erfaring med at gøre tjeneste på lægebilen. Over forventning Netop Lars Greve-Wilms var i gang med line-trainingen, da Redderen var forbi helikopterbasen i Ringsted. Han har ikke just fortrudt, at han søgte jobbet som flyvende paramediciner. - Det er alt, hvad jeg havde håbet og troet og så lidt til. Arbejdet er super spændende, og der hersker en professionel, behagelig atmosfære, hvor alle uanset funktion anses for at være værdifulde på teamet. Jeg holder meget af at virke på lægebilen, men der er en lidt mere formel rangorden dér, bemærker Lars Greve-Wilms. Håber på bud Paramedicinerens eneste bekymring er, hvordan udbuddet af Ringsted-helikopteren ender. Det bliver formentlig afgjort sidst i oktober, og et års tid senere går den vindende byder igang. - Jeg ville godt nok være ærgerlig over, hvis jeg skulle væk fra helikopteren, når man lige er kommet ind og er fantastisk glad for det. Men nu må vi se jeg tror og håber, at vi vinder udbuddet, slutter Lars Greve-Wilms. "Vi er crashed og jeg er bevidstløs. Hvad gør du?" Sådan lød et af spørgsmålene fra piloten til Lars Greve-Wilms, da der blev gennemgået sikkerhedsprocedurer i forbindelse med den såkaldte line-training. Dennis Kræmmer Hansen tjekker Flyvevåbnets natkikkertudstyr ud. De tre nye helikopterparamedicinere skal også på todages kursus i brugen af natkikkert.

8 8 Redderen 36. årgang Elevgame 2013 favnede hele Vestdanmark 110 deltagere, hjælpere, dommere og figuranter var samlet på Langvang i Randers Af Flemming F. Kyster Selvmordsforsøg, bil i vandet, bil påkørt af tog og bevidstløse narkomaner jo, det var en ganske højdramatisk lørdag, som fandt sted i Randers den 21. september. Heldigvis var de voldsomme hændelser kun øvelser i forbindelse med Elevgame 2013, hvor ambulanceelever fra de tre vestdanske regioner var inviteret til at teste deres færdigheder og samarbejdsevner i en række spændende scenarier. Ud over godt 40 deltagende elever var en lang række folk i sving som hjælpere, dommere og figuranter, så i alt var det omkring 110 personer, som havde sat hinanden stævne den fine solskinslørdag på Falcks uddannelsescenter. Kører godt På trods af det store set-up kunne et par af arrangørerne, Aarhus-redderne Andreas Gorm Nielsen og Rasmus Kannegaard, gå forholdsvis afslappet rundt imellem de otte forskellige stationer/scenarier. Øvelse 6, "Tog mod bil", var den mest omfattende og involverede også brandfolk og politi.

9 Nr. 8 Oktober Især det første år var vi naturligvis meget på og havde rigtig travlt. Men nu er det som om, arrangementet har fundet sin form og så er der jo også mange hjælpere, som har deltaget før og ved, hvordan de skal tackle opgaverne, bemærker Andreas Gorm Nielsen. Han tilføjer, at det ikke har været vanskeligt at hverve hjælpere og dommere blandt kolleger, venner, familie med videre faktisk har der været nogle, der ikke er blevet plads til. I øvrigt har Esbjerg-redder Jacob Grumsen på vegne af Region Syddanmark også været med til at løfte forberedelsesarbejdet til dette års Elevgame, hvor alle vestdanske regioner for første gang var samlet. Der var klapsalver til vinderholdet, som også fik et par præmier med hjem. Mest yngre elever Hvis arrangørerne skulle komme med et lille hjertesuk omkring årets meget vellykkede Elevgame, så skulle det være, at de ældste elever tilmeldte sig i mindre tal end håbet. - De fleste deltagere er mellem 3 og 14 måneder inde i uddannelsen. Og da vi i år har sat den faglige overligger et lille nøk højere end tidligere, så understregede vi i morges, at det var helt okay, hvis man i nogle situationer måtte give fortabt, fortæller Andreas Gorm Nielsen. Der blev dog gået til opgaverne med krum hals, og i en gruppe på fem-seks deltagere vil der altid være nogle, som har noget ekstra at byde ind med på de forskellige emneområder, grupperne møder. De otte øvelser: 1) Lægens bord/forflytning Ph.D. studerende Martin Axelsen og læge Lene Steensgaard har 15 spørgsmål/cases. Der bliver brugt torso og skelet. Arbejdsmiljørepræsentant Karl Aage Kalle Pedersen laver forflytningsøvelse. 2) Selvmordsforsøg/røgforgiftning Far og søn sidder i bil i garage, der er helt tilrøget. Mor finder dem. Sikkerhed/behandling. 5) Køreteknik/påvirkede patienter To patienter, der muligvis har indtaget stoffer, findes og skal indlades og køres rundt på en bane, mens der måles værdier. Der må ikke spildes vand fra et glas i forruden. 6) Tog mod bil En stor øvelse, hvor en bil er ramt af et tog der er to kvæstede i bilen og tre i toget. Brandfolk og politi hjælper til. Det er en udfordring at behandle, mens ambulancen kører igennem en bane med bump og sving. 3) Færdselsuheld i branddam En er død og en har meget lavt blodsukker. De sidder i en bil, der er kørt i en dam. 4) Stafet Deltagerne løber med behandlerkuffert til patient. De vurderer og viser prioriteringskort til dommeren. Der er en ny patient til hver elev. De bedømmes på tid og rigtig prioritering. 7) Team øvelse/oece test Eleverne skal samarbejde om at komme igennem en højdebane, ved friluftsinstruktør Ronni Haugaard. Derefter skal de løse en OECE test på otte minutter. 8) Simulationsambulance Ved Søren Holmgaard. Hjertestops-scenarie.

10 10 Redderen 36. årgang På studietur til Randers To Fredensborg-reddere vil etablere Elevgame i Region Hovedstaden til maj næste år Af Flemming F. Kyster Theis Hansson og Martin Egegaard fulgte interesseret med i begivenhederne i Langvang. Selv om de to Fredensborg-reddere var langt hjemmefra, så var studieturen til Kronjylland yderst relevant, for de planlægger nemlig at lave en Elevgame i Region Hovedstaden til maj. - Det er tydeligt, at arrangørerne her har prøvet det før. Det hele fungerer rigtig godt, og vi vil uden tvivl tage meget med os hjem. Det er jo for elevernes skyld, vi gør det, og der ingen grund til at opfinde den dybe tallerken på ny, konstaterer Theis Hansson. Dog pusler de med en ide om at gøre arrangementet todages, således at der bliver ekstra meget tid og lejlighed til at dyrke det sociale aspekt. Jonstruplejren Ifølge Martin Egegaard har duoen mødt stor opbakning fra regionsledelsen, Jordemoder Liv Liæker agerede afdød med en imponerende dødsstivhed, efter at hun og kollegaen Lone Holst var røget i dammen i deres bil i scenarie nummer tre. "Lægens bord" er et fast punkt på programmet i Elevgame vest.

11 Nr. 8 Oktober ambulancechefen og fra kollegerne til at afholde et hovedstads-elevgame. - Vi har endnu ikke mødt lukkede døre, så nu vil vi ud og sondere interessen blandt eleverne - blandt andet tænker vi på at besøge skolen i Hillerød og præsentere initiativet der, beretter Theis Hansson. Hvis Elevgame i Region Hovedstaden som forventet bliver en realitet, bliver det sandsynligvis Jonstruplejren i Ballerup, som kommer til at danne rammen om arrangementet. Søren Holmgaard styrede simulationsambulancen i øvelse otte. Andreas Gorm Nielsen (th) og Rasmus Kannegaard kunne se tilbage på endnu et vellykket Elevgame. Hvis man ønsker at hjælpe med at stable Elevgame på benene i hovedstaden, eller bare har gode råd, ideer eller input, så er man meget velkommen til at skrive til Theis Hansson: Charlotte Roued, Sisse Holdgaard, Nete Holm, Maj Kristensen og Malene Hartvig udgjorde et rent pigehold.

12 Redderen 36. årgang FALCK I NIGERIA Salget af en brugt brandbil med udstyr og ny Cobra skæreslukker på en trailer til Falcks træningscenter Prime Atlantic i Nigeria kom i stand efter 2 besøg i Randers (stationen og Langvang) i foråret Der blev brugt meget tid af Henning Per Andersen fra indkøb på udregning af priser, og udrykningsleder Brian Lund Nielsen fra station Randers fik forsendelsen på plads og dokumenteret. Ligeledes var materielafdelingen involveret i projektet, ligesom stationen og centralværkstedet var i gang med klargøring af brugt brandbil, materiel, samt opbygning af Cobra på trailer. Den brugte brandbil var en M.A.N der startede sit liv i Falck som første sprøjte på station Farum. Siden blev den 3. sprøjte på station Randers og endte sit liv i Danmark som sprøjte for de frivillige i Randers med hjemsted på Langvang. Sprøjten blev oppakket med en del brugt, men brugbart udstyr samt en del nyt - slanger med Engelske koblinger, luftpuder, stiger og ny trailer med Cobra. Alt løst udstyr og trailer med Cobra pakkes i 20 container til afsendelse til Nigeria, og brandbilen køres til havnen i Esbjerg til afsendelse. Der fulgte træning og instruktion med til Cobra skæreslukkeren i hele denne pakke. Instruktionen skulle foregå på Falck Prime Atlantis træningscenter i Nigeria. Falcks Uddannelsescenter Langvang i Randers er godkendt Cobra Akademi med 2 godkendte instruktører, daglig leder Henrik Peder Pedersen og stationsleder Bjarne Jørgensen. Det blev stationsleder Bjarne Jørgensen, der tog til Nigeria. Mandag den 2. september gik turen mod Lagos i Nigeria. Tirsdag morgen den 3. september blev jeg afhentet på hotellet af en chauffør og kørt få hundrede meter til Falck Prime Atlantics kontor. Jeg blev bedt om og sætte mig om på bagsædet i bilen, og jeg troede vi skulle have en fra kontoret med ud på træningscenteret, som ligger i Ipara ca. 1 ½ times kørsel fra Lagos. Jeg tog helt fejl. Det var en bevæbnet vagt, der skulle med på turen, en tur jeg sent vil glemme med vildt trafik og rigtig mange mennesker alle steder. Vi ankommer til Træningscentret sidst på formiddagen - en kæmpe port går op, og der er en del vagter. Jeg bliver indskrevet og præsenteret for chefen på stedet, får en meget fin rundvisning, får tildelt et super værelse i en næsten ny værelsesfløj. Det jeg har set den første time er helt overvældende. Jeg er kommet til et træningscenter langt fra civilisationen, men sikke et sted. Fantastisk flot overalt, meget søde og venlige mennesker, og alle steder hænger de samme Falck billeder, som vi har på stationerne herhjemme - det går direkte i mit gamle Falck hjerte. Efter frokost får jeg og 2 medarbejdere vores gamle 3 sprøjte gjort ren efter den lange tur, samt pakket alt udstyr til den. Cobraen skal vi også have afprøvet denne første dag på træningscenteret.

13 Nr. 8 Oktober I starten troede de gode mennesker at det kun var en enkelt hylde, der skulle rengøres. Men vi fik så på plads hvordan og i hvilken hastighed jeg mente vi skulle klare det de var godt nok ved deres mester om ham der mr. Cobra var på stoffer. Det blev der en del morskab ud af. Denne tirsdag aften var alt klar til undervisning dagen efter, så det var tidlig i seng efter en dag med helt vildt mange indtryk. Onsdag den 4. september var det første hold klar til gennemgang og praktisk afprøvning samt vedligeholdelse af Cobra skæreslukkeren. Alle var ivrige efter at lære og helt opsatte på og skulle blive superbrugere af Cobra skæreslukkeren. De gik til undervisningen med gejst og optimisme. Planen holdt, og de første havde fået det praktiske forløb om formiddagen, og over middag var der undervisning et nyt hold. Efter aftensmaden var der kun en vej nemlig i seng og være klar til næste dag, hvor vi skulle have gang i noget temperatur. Torsdag den 5. september var vi så klar til det, der skulle blive til en helt igennem fantastisk dag. Først fik vi tændt op i en container, men der kom ikke helt så meget temperatur på som jeg havde håbet. Vi fik indsat Cobraen til sænkelse af temperaturen med minimal vandforbrug til følge. Alle var begejstrede, og de havde ikke set noget lignende før. Jeg havde udset mig et af deres brandhuse i flere etager, hvor der var mulighed for og lave en god optænding. De gode mennesker bar brandstof til, og kiggede lidt da jeg bad om mere end de plejede og fyre op med. Det viste sig og være lige som det skulle være, og vi fik en fin udvikling i branden, hvor temperaturen kom på ca. 700 grader. Jeg tog dem alle med ind i brandhuset, så de kunne mærke at temperaturmåleren viste rigtig, ud igen og der blev gjort klar med indsættelse af Cobra. Der skæres igennem stålplade med vand og abrasiv (metalspåner) med et tryk på 300 bar. Branden køles ned med denne kraftige vandtåge, der bare pumpes ind af det lille 5 mm hul. Efter 50 sekunder og et forbrug på 50 liter vand er temperaturen faldet til ca. 60 grader. Der slukkes for Cobraen og alle fra holdet går nu oprejst ind i brandhuset for ved selvsyn og kan føle og mærke denne store temperatur nedsættelse. De var begejstrede efter indsatsen i containeren, men efter anvendelse af cobraen var de helt overvældende over cobraens evner og fra da var mit navn kun Mr. Cobra. Efter første hold skulle andet hold gennem samme seance med Cobraen og det blev en stor succes, hvor alle var meget, meget positive. En helt igennem fantastisk, men også en hård dag i en anden temperatur end vi har i Danmark. Så Mr. Cobra var fuldstændig færdig til aften, men også meget glad for hele dagen, hvor alt var gået fuldstændig perfekt. Fredag den 6. september var sidste dag på træningscenteret. Denne dag ville jeg bruge på to af de dygtigste med henblik på superbruger - så vi fik alt på plads med vedligeholdelse af Cobra m.v. Alt udstyr på Cobra og sprøjte blev rengjort og pakket. Jeg pakkede mit grej og blev afhentet og kørt tilbage til hotel i Lagos. En fantastik uge var gået, på et helt igennem super godt træningscenter. Man kan kun blive stolt over at være ansat i et firma der breder sig ud over hele verden, jeg tænker selvfølgelig også på hvor fedt det er og få lov og være en del af sådan et projekt, der startede med et besøg på stationen i Randers og Langvang. Turen tilbage til Lagos gik over stok og sten, med et ophold i en kæmpe kø, grundet et trafikuheld med en bus og lastbil. I Nigeria stopper man ikke op og tilbyder sin hjælp. Godt tilbage på hotellet i Lagos var der nu kun og vente på at der skulle blive lørdag hvor der var hjemrejse. Efter en noget speciel oplevelse med at blive tjekket ind i lufthavnen, var jeg fremme ved gaten og turen gik via Amsterdam til Billund. Bjarne Jørgensen Stationsleder Fakta: Nigeria ligger nord for Guineabugten i den centrale del af Vestafrika og er Afrikas folkerigeste stat med godt 152 millioner indbyggere. Den største by er Lagos med 13 millioner indbyggere.

14 14 Redderen 36. årgang Rasmus was here Status fra Redder Af Verden, som ærer bortgået medlem med en særlig hilsen Af Jarl Udsen, formand for RAV Redder af Verden mistede den 2. juni et af vore aktive medlemmer, Rasmus L. Christensen. Han fik vist verden, at han ville gøre denne til et bedre sted at være på flere måder. Fx ved bisættelsen, hvor Rasmus i stedet for blomster, havde ønsket at pengene skulle doneres til en konto, der skulle deles mellem børneafdelingen på Aalborg Sygehus og Redder af Verden. Beløbet blev på ca ,- kr. som hans efterladte siden forhøjede til det dobbelte, og som i juli måned tilgik Redder af Verden. Bestyrelsen har besluttet at ære Rasmus, og sørge for at hans navn alligevel kommer ud i verden. Dette vil vi gennemføre på flere måder. Bl.a. ved at finde et projekt i et af projekterne og navngive det efter Rasmus. Kilroy was here Baggrunden for ideen er nogenlunde som beskrevet her: Midt i 1940 erne gik en fortvivlet jernbane arbejder (Kilroy) rundt i Portugal. Hans største drøm var at komme ud at rejse, men han var meget fattig. På et tidspunkt får han en lys ide og begynder at skrive "Kilroy was here" på mange af de kasser, han sætter i toget og på nogen af de mange togvogne, der kommer forbi på stationen. På den måde kommer hans navn rundt i verden. Redder af Verden sørger for, på samme måde, at "RASMUS WAS HERE" ved at skrive i gæstebøger, på projekttavler, bannere og flere andre legale steder rundt i verden på vore projekter. På den måde vil Rasmus alligevel komme ud i verden. I vore tanker og i hans ånd, vil han komme rundt som hans store ønske var. Bestyrelsen har på det seneste banner med sponsorer, også skrevet Rasmus was here Vi håber således, at have bidraget til at Rasmus ånd lever videre med det som han brændte for... at hjælpe andre. Ambulanceprojekt Rwanda Den 27. september rejste Morten Mølgaard, st. Struer og Niels Erik Dalsgaard, st. Skive, til Rwanda. Ambulanceprojektet Holdet i Senegal, Thomas Holst, Dennis Pedersen og Ejnar Nielsen med Taffa, en vigtig samarbejdskontakt.

15 Nr. 8 Oktober Niels Erik Dalsgaard har lavet autoelektroarbejdet på den donerede Ford Granada. Den fik I øvrigt nyt batteri, nye støddæmpere, og den blev hævet med 10 centimeter. Rasmus was here - også i Nicaragua. i Rwanda er, i skrivende stund, i den afsluttende fase. Hovedformålet var at oprette en ambulance og transportmulighed af syge og tilskadekomne patienter i den fattige del af byen, Kigali. Projektet blev til på en forespørgsel fra NGO Little Children on Earth, Danmark og blev opstartet i december 2012 af Rasmus Lanng st. Hvidovre og Frank Thisgaard, st. Silkeborg. Morten var senere i 2012, sammen med Preben Poulsen, st. Thisted, i Kigali for at videreføre dette projekt. Nu er muligheden oprettet, og ambulancefolkene er trænet og uddannet i ambulancens udstyr. Ambulancen er en Ford Granada, og den er med ekstra meget plads i taghøjden. Vognen er lige blevet hævet ca. 10 cm. for at den bedre kan køre på det sandede og ujævne terræn. Kursisterne har fået diplom på afholdte kurser, således styrken fremtidigt kan varetage transporten og give den fornødne præhospitale førstehjælp. ASSEAD. Strukturen og hele projektet bliver pudset af, kontakter bliver opdateret, og kommunikationen bliver styrket, således alle involverede projektdeltagere holder sig ajour. En lille bonus for hospitalet denne gang, var at holdet fandt en Siemens Ultralydsscanner i gemmerne, som der har været lidt berøringsangst for at få hentet frem, da den jo krævede nogen undervisning. Den er nu hentet frem til fødeafdelingen, og personalet er undervist i brugen af den. Stor fremgang for byen Bignonas hospital og kommunens borgere. Det forventes at førstehjælpsprojektet i Senegal opstarter Ambulanceprojekt Tanzania RAV er inviteret til Arusha, Tanzania, for at hjælpe med at udvikle og træne færdigheder i ambulancetjenesten, ved at deltage i ambulanceseminar. Gennem 3 år har RAV haft en stående forespørgsel om projektdeltagelse, og vi har presset på for at imødekomme denne mulighed, og det er nu lykkedes. Vi vil samtidigt Førstehjælpsprojekt Senegal Ejnar Nielsen, st. Struer, Thomas Holst, st. Hjørring og Dennis Pedersen st. Hjørring er hold 4, der er opfølgningsholdet. De følger op på ambulanceprojektet med repetition og supplerende undervisning og de gennemgår det fremtidige førstehjælpsprojektet med RAVs samarbejdspartnere der er lokalt forankret. Førstehjælpsprojektet er undervisning i førstehjælp til civilbefolkningen i Bignona, i Casamancheprovinsen Ziguenchor. Ligeledes afrejste hold 4 den 28. september. Ejnar, der er projektansvarlig, holder møder med RAVs samarbejdspartner I Bignona er en Siemens ultralydsscanner kommet til ære og værdighed på fødeafdelingen.

16 16 Redderen 36. årgang Sådan ser den hævede Ford Grenada ambulance ud. halskraver, men er der en rejseprojektor til uddannelsesbrug eller andre særligt brugbare sager, kan det sendes eller afleveres med TYDELIGT modtager RAV v. ATT: depotforvalter Thomas Holm, Falcks Uddannelsescenter, Langvang. rekognoscere, indhente informationer, undersøge kontakter, og vurdere infrastrukturen geografisk og kulturelt. Ambulanceseminaret er planlagt af NGO Arushas Venner Danmark, NGO Save the Children, Tanzania og Redder af Verden Danmark (RAV). Dette gennemføres i samarbejde med NGO Arushas Venner, Danmark og NGO Save The Children fra Tanzania, som har den lokale forankring og dermed viden om de lokale forhold. Projektet er en naturlig fortsættelse af et længerevarende arbejde fra NGO Arushas Venner, der i perioden sendte 5 danske VW LT ambulancer fra Falck til byen i samarbejde med Falck Silkeborg. Målet er at gennemføre undervisning og uddannelse i basal ambulancetjeneste. Udsendelsesholdene skal bestå af 2-4 ambulancereddere fra RAV. (Instruktører eller lignende.) Det er essentielt, at gøre områdets ambulancetjeneste bæredygtigt, ved at iværksætte årlige øvelser, eventuelt superviseret af yderligere undervisningshold fra RAV. Målet på sigt er at uddanne lokale ambulanceinstruktører/supervisorer således, at en egentlig uddannelse og repetition kan finde sted lokalt i region eller kommune. fremtiden at kunne bistå med mandskab og vigtig information idet RAV i forvejen er involveret i Tanzania ambulanceprojekt i Arusha. RAV råder over mange brandfolk, mekanikere, vagtcentralmedarbejdere, ambulancefolk, ledere, og eksterne samarbejdspartnere nationalt og internationalt. Der er stadig et brandprojekt på tegnebrættet, ambulanceprojekt på Filipinerne, og flere kommer til. Depot Depotet bugner af materiel. Derfor er det nødvendigt at opsummere hvad vi indsamler. Vi indsamler KUN fødepakker og Bomberos En Acción til Sjælland Bomberos En Acción, (den spanske pendant til RAV) kommer til Danmark for at besøge RAV. Siden RAVs begyndelse, har vi haft tæt samarbejde og udveksling med den spanske søsterorganisation Bomberos En Acción. I skrivende stund har RAVs sjællandske medlemmer et lækkert program til uge 43, hvor de spanske brandmænd og evt. sygeplejersker kommer på udveksling til Sjælland. Meget mere om besøget, kan læses på Samtlige projekter kan ses på RAVs hjemmeside på hvor også medlemmer af RAV kan gå ind på et lukket forum og debattere og udveksle erfaringer og viden vedr. projekterne og andet. Det er også i dette forum, at man direkte følger med i den røde tråd på projekterne. Endvidere kan man følge med i projekterne direkte på facebook, blot man har været inde og synes godt om Redder Af Verden. Husk: Alle kan melde sig ind på hjemmesiden. Brand I Tanzania, har gennem mange år eksisteret et brandprojekt. Det er Nykøbing Kommune, der i tæt samarbejde med Falck, Nykøbing Mors og Morsø Ulandsforening kører dette fantastiske projekt. Nykøbing Kommune er venskabsby med byen Bukoba. RAV er desværre ikke involveret i dette projekt, men vi håber i Rasmus L. Christensen blev også mindet i Bignona, Senegal.

17 Konferencer om psykiske påvirkninger i Ambulancetjenesten Torsdag d. 14/11 hos 3F, Sommervej 5, Århus V. Fredag d. 15/11 hos 3F, Kampmannsgade 4, København V. Fra kl til Reddernes Udviklingssekretariat inviterer til to konferencer om de psykiske påvirkninger i ambulancetjenesten. Autoriseret psykolog Pernille Andrés Blidsøe fremlægger sine resultater efter mere end 170 timers vagt på stationerne Slagelse, Tårnby og Hinnerup. Pernille har haft mange maraton-snakke med ambulancereddere, stationsledere og faglige repræsentanter, som har tegnet et billede af, hvordan danske ambulancereddere håndterer psykiske påvirkninger i arbejdslivet. Formålet med konferencerne er at kunne diskutere resultaterne og komme med forslag til 3F, Falck og hinanden. Desuden er der mulighed for at komme hjem med ny viden om håndtering af psykiske påvirkninger. Pernille Andrés Blidsøe vil komme med praktiske anvisninger ud fra de udfordringer, faget har oplevet de seneste år. Tilmelding til senest d. 4. november. Husk at skrive, hvilken dag du deltager. Der udbetales ikke daglønstab eller transportudgifter

18 18 Redderen 36. årgang Allan Skjøth, Frede Jensen og Leif Christiansen er klar til valgkampen om få uger. Lokalpolitik trives på station Toftlund Paramediciner, stationsleder og pensioneret redder stiller op til byrådet i Tønder Kommune Af Flemming F. Kyster Falckfolk er ofte aktive mennesker, som engagerer sig i skolebestyrelser, sportsklubber, foreninger, musikfestivaler og lignende. Også på den politiske front er ikke mindst redderne godt repræsenteret. Det er ikke noget særsyn at finde reddere i diverse byråd og regionsråd, og i Hjørring er det eksempelvis tidligere redder Arne Boelt (S), som besætter borgmesterposten. Station Toftlund i Sønderjylland er et godt eksempel på en politisk aktiv station. Her er to nuværende samt en pensioneret Falckmand opstillet til byrådet i Tønder Kommune. Tilmed var en fjerde mand, stationsleder ambulance Anders Madsen, opstillet for Venstre i Fredericia Kommune, men han måtte trække sig af tidsmæssige årsager. Tidligere PF-formand Veteranen blandt de tre opstillede med Falck-baggrund er 66-årige Frede Jensen (S). Han gik på pension sidste år efter hele 43 år på station Toftlund. Han har også 18 år som tillidsmand og 10 år som formand for Falcks Personaleforening på CV et.

19 Nr. 8 Oktober Og så er den aktive pensionist såmænd også formand for den lokale Ældre Sagen-afdeling. Frede Jensen har siddet i byrådet i den tidligere Nørre Rangstrup Kommune og blev også valgt til den nye Tønder storkommune. Den garvede socialdemokrat er blandt andet oppe imod to Venstrefolk: Stationsleder assistance Leif Christiansen og paramediciner Allan Skjøth. Førstnævnte har tidligere haft sæde i Nørre Rangstrup byråd, mens Allan Skjøth er debutant som byrådskandidat. Frede Jensen har fuld fart på, selv om han er pensionist efter et par og fyrre år i Falck. Landbrug og sundhed - Jeg stiller blandt andet op for at give Toftlund en røst i den store kommune. Ikke at jeg vil bedrive sognerådspolitik og KUN tænke lokalt, men jeg synes, det er vigtigt med lokale repræsentanter i Tønder Kommune, fortæller Allan Skjøth. Også erhvervslivets og ikke mindst landbrugets tarv er han optaget af, og så fylder social- og sundhedspolitikken meget, blandt andet på grund af jobbet. - Jeg kan i mit daglige arbejde se, hvor skoen trykker. Man taler jo med alle mulige typer patienter og får et billede af, hvordan det går med eksempelvis hjemmeplejen. Jeg er optaget af, om vi kan gøre tingene bedre og smartere, lyder det fra paramedicineren. Falck-briller Frede Jensen lægger ikke skjul på, at han blandt andet gik ind i politik med Falck og kollegerne i baghovedet. - Jeg har kæmpet for kollegerne og arbejdspladsen. Hvis jeg kan være med til at sikre arbejdsopgaver til Falck, så gør jeg det. Det har korpset nok også sat pris på jeg har i al fald aldrig fået nej til at bruge tid på politiske møder, fortæller Frede Jensen. Men der er naturligvis utallige andre emner, som den 66-årige brænder for blandt andet har han medvirket til at få ventetiden på genoptræning bragt markant ned. Som medlem af Teknik- og Miljøudvalget er der også mange emner dér, som kræver tid og energi. Sluger meget tid Netop det med tiden afholder nok mange fra at begynde en lokalpolitisk karriere. Allan Skjøth stiller op til byrådet for første gang. Ifølge Frede Jensen er den tid, man skal bruge på at sætte sig ind i sagerne, flerdoblet på få år. Netop derfor har 47-årige Allan Skjøth søgt og fået familiens fulde opbakning til kandidaturet. For bare det at stille op kræver mange kræfter, og bliver man valgt ind, ryger der utallige timer ind i den politiske kalender, selv om han som døgnvagt har en ret politik-egnet arbejdsform. Op til kommunalvalget den 19. november ofrer paramedicineren et par ferieuger på at føre kampagne. Som ny kandidat må man sammen med familie og venner selv ud at hænge valgplakater op, opdatere sociale medier etc. Håb om valg Er det et plus over for vælgerne at være redder/falckmand? - Jeg mener da, vi står for noget troværdighed og generelt er meget velansete. Men jeg tror ikke, effekten er så markant, som den måske var tidligere, lyder det fra Allan Skjøth. Blandt kollegerne er hans kandidatur blevet taget positivt imod. Der falder naturligvis lidt drillende bemærkninger, men de respekterer, at han forsøger, lyder vurderingen fra paramedicineren. Han tror selv på, at han kan blive valgt ind, og håbet er at få mindst 200 personlige stemmer. - Og så håber jeg selvfølgelig at få flere stemmer end Leif, lyder det med et smil fra den debuterende byrådskandidat.

20 20 Redderen 36. årgang Moderniseret personalepolitik Blandt andet mediepolitikken har fået en mere tidssvarende udformning Hovedsamarbejdsudvalget i Falck har udarbejdet et antal nye og mere up to date formuleringer af forskellige områder i personalepolitikken. Blandt andet er Mediepolitikken fra 2009 blevet moderniseret. Der har i perioden været nogle tilfælde, hvor den gamle politik er blevet overtrådt, hvilket har medført skriftlige advarsler og en enkelt afskedigelse. Nu er politikken tilrettet og bør ikke give anledning til misforståelser i fremtiden. Healthcare Misbrugspolitikken har også været udsat for en gennemgang, nu arbejder vi mere sammen med Healthcare, i forhold til at kunne tilbyde hjælp ved misbrug. I forlængelse af misbrugspolitikken har vi også indtænkt KRAMS (Kost, Rygning, Alkohol, Motion og Stress), hvor det er meningen, der skal tages hånd om medarbejdernes sundhed. Og endelig er der lavet en arbejdsfastholdelses politik, hvor vi har lavet brugervejledning til både den enkelte medarbejder, lederen og tillidsrepræsentanten. Fælles for alle politikker er, at de om ganske kort tid kan findes på Redder.dk

Stævneavis nr. 4. BF Stævne 2012. 7-9. september 2012. I denne stævneavis:

Stævneavis nr. 4. BF Stævne 2012. 7-9. september 2012. I denne stævneavis: Stævneavis nr. 4 BF Stævne 2012 7-9. september 2012 I denne stævneavis: Vi savner dig savner du et hold? Forhåndstilmelding du kan sagtens nå det endnu Fælles transport Hvor skal vi sove? > Lej en madras

Læs mere

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 3 Udgave 4

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 3 Udgave 4 Nyhedsbrev Årgang 3 Udgave 4 SUPERDIVE Hermed har SuperDive Aps. fornøjelsen af, at udgive sit syvende nyhedsbrev. Siden vi startede i april 2000 har SuperDive været gennem en løbende udvikling mod målet

Læs mere

Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø i baggrunden.

Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø i baggrunden. TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV SEPTEMBER 2015 Kære alle, Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø

Læs mere

Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen.

Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen. Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen. Vi startede med en kort præsentation, og det var godt at se, at alle årgange undtagen en enkelt var repræsenterede. Der var også en del nye ansigter i blandt.

Læs mere

Fir sugeslanger. Februar 2014 CTIF Brandmandskonkurrenceforening. Dansk CTIF Brandmandskonkurrenceforening. Nr. 1-2014. 33. årgang

Fir sugeslanger. Februar 2014 CTIF Brandmandskonkurrenceforening. Dansk CTIF Brandmandskonkurrenceforening. Nr. 1-2014. 33. årgang Dansk CTIF Brandmandskonkurrenceforening Nr. 1-2014 33. årgang Beredskabsstyrelsen Sydjylland Fir sugeslanger Februar 2014 CTIF Brandmandskonkurrenceforening Bestyrelsen 2014 Formand: Henning Bobsin Elmelundsvej

Læs mere

FRA ORD TIL HANDLING. Kobæk Strand Kobækvej 85 4230 Skælskør 24. og 25. januar 2013 KOMMUNIKATION OG KONFLIKT- POSITIV PSYKOLOGI SOCIALE MEDIER

FRA ORD TIL HANDLING. Kobæk Strand Kobækvej 85 4230 Skælskør 24. og 25. januar 2013 KOMMUNIKATION OG KONFLIKT- POSITIV PSYKOLOGI SOCIALE MEDIER Region Sjælland, C/o BUPL, Nykobbelvej 1 4200 Slagelse Telf. 35 46 58 10 FRA ORD TIL HANDLING KOMMUNIKATION OG KONFLIKT- HÅNDTERING POSITIV PSYKOLOGI SOCIALE MEDIER NY ARBEJDSMILJØLOVS IND- VIRKNING PÅ

Læs mere

HVER TREDJE TAXI PÅ LANDET LUKKET PÅ FEM ÅR

HVER TREDJE TAXI PÅ LANDET LUKKET PÅ FEM ÅR Transportudvalget 2011-12 L 78 Bilag 5 Offentligt Bevarlandtaxaernes landsdækkende undersøgelse af land- og bytaxier i Danmark NY UNDERSØGELSE OM UDKANTSDANMARK: HVER TREDJE TAXI PÅ LANDET LUKKET PÅ FEM

Læs mere

Restaurations Rådgivning

Restaurations Rådgivning Restaurations Rådgivning Man kan ikke spare sig til en succes! Investere i at få 15 års viden på få timer eller vil du selv opfinde den dybe tallerken igen? Kan du svare JA til disse 14 spørgsmål? SPØRGSMÅL

Læs mere

LIGABOLD CUP & TRÆNINGSLEJRE. For divisions og seriehold i Tyrkiet! CUP 2014 LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD

LIGABOLD CUP & TRÆNINGSLEJRE. For divisions og seriehold i Tyrkiet! CUP 2014 LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD CUP LIGABOLD CUP & TRÆNINGSLEJRE For divisions og seriehold i Tyrkiet! Professionelle forhold til super skarpe priser! LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

MARTS 2014 NYHEDSBREV

MARTS 2014 NYHEDSBREV MARTS 2014 NYHEDSBREV Siden sidst: Her havde jeg håbet at kunne skrive en hel masse om vores arbejdsweekend. Desværre blev den aflyst på grund af sygdom blandt andet. Vi håber at vi snarest kan få arrangeret

Læs mere

Studietur til Medical Services

Studietur til Medical Services 2014 Studietur til Medical Services Anders Vikke Falck 1. Indledning Efter at have fået tildelt Erik Falcks studielegat faldt valget på at besøge Medical Services LTD. Medical Services er en engelsk virksomhed,

Læs mere

Ø-posten, 1. udgave juli 2013. Leder... 1. Regionsrådsvalg... 2. Støtte til valgkamp i Aalborg... 3

Ø-posten, 1. udgave juli 2013. Leder... 1. Regionsrådsvalg... 2. Støtte til valgkamp i Aalborg... 3 Indholdsfortegnelse Leder... 1 Regionsrådsvalg... 2 Støtte til valgkamp i Aalborg... 3 Deltag i næste folketingsvalgkamp med Enhedslisten Aalborg... 4 Bliv kandidat til kommunalvalget... 4 Kalenderen...

Læs mere

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Torsdag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Marianne, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Morten, Pia 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

Nyhedsbrev DcH Næstved

Nyhedsbrev DcH Næstved Nyhedsbrev DcH Næstved Oktober 2014 Velkommen til DcH Næstved s nyhedsbrev Første nummer af DcH Næstved s nyhedsbrev blev sendt ud til 50 medlemmer, denne gang er der kommet flere på, men sørg for at fortælle

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Rådgivningscenter aalborg. Aktivitetsplan forår 2014

Rådgivningscenter aalborg. Aktivitetsplan forår 2014 Rådgivningscenter aalborg Aktivitetsplan forår 2014 1 indhold 3-6 Temamøder/fordrag 7 Kurser 8 Uderådgivning 9-11 Faste tilbud Bliv gratis medlem af Hjerteforeningen Meld dig ind via: www.hjerteforeningen.dk

Læs mere

Beredskabsstyrelsen kan sende et eftersøgnings- og redningshold et såkaldt. Madison Mærsk

Beredskabsstyrelsen kan sende et eftersøgnings- og redningshold et såkaldt. Madison Mærsk Madison Mærsk Skrevet af Helle Heidi Jensen Hvis et land rammes af et jordskælv eller af en anden naturkatastrofe, skal der hurtigt iværksættes en eftersøgnings- og redningsindsats for at finde overlevende.

Læs mere

Falck Kursus Giv dine medarbejdere mulighed for individuel udvikling

Falck Kursus Giv dine medarbejdere mulighed for individuel udvikling Vil du vide mere? Ring til Falck på telefon 7010 2031-2 Falck Erhverv, Trindsøvej 4-10, 8000 Århus C, E-mail: erhverv@falck.dk www.falck.dk/erhverv www.prinfodjurs.dk Tel. +45 86 48 36 33 Falck Kursus

Læs mere

Beachvolley Studierejser Familierejser Aktiv ferie for alle. Studietureog grupperejser

Beachvolley Studierejser Familierejser Aktiv ferie for alle. Studietureog grupperejser Studietureog grupperejser Lyø Beach Camp - 2014 En studierejse til Alanya, Tyrkiet Indholdsfortegnelse Fag der kan indgå i studierejsen: Historie 3 Samfundsfag 4 Biologi 5 Religion 6 Idræt 7 Engelsk 8

Læs mere

Kampagnemagasin nr. 3-2008

Kampagnemagasin nr. 3-2008 Kampagnemagasin nr. 3-2008 Tønder kommune deltager i Virksomhedsdysten - og planlægger at vinde TV2 holdt formen ved lige i Af Jakob Thøger Michelsen, Konsulent MpA Tønder kommune deltager i virksomhedsdysten

Læs mere

Nyhedsbrev. Det nye Mobile, Omsorgs & Aktivitetsteam. Frivillig Samråd Mors. I dette nummer: Nyhedsbrev 2, juni 2014

Nyhedsbrev. Det nye Mobile, Omsorgs & Aktivitetsteam. Frivillig Samråd Mors. I dette nummer: Nyhedsbrev 2, juni 2014 Nyhedsbrev Frivillig Samråd Mors Det nye Mobile, Omsorgs & Aktivitetsteam I dette nummer: Det Mobile Omsorgs & Aktivitetsteam på Mors Hjerneskadeforeningen - hvad er en hjerneskade? En dejlig eftermiddag...

Læs mere

MEDLEMSBLAD NR. 35 AUGUST 2014 NORDSJÆLLANDS LOKALAFDELING

MEDLEMSBLAD NR. 35 AUGUST 2014 NORDSJÆLLANDS LOKALAFDELING ADHD MEDLEMSBLAD NR. 35 AUGUST 2014 NORDSJÆLLANDS LOKALAFDELING ADHDNORDSJÆLLAND SIDE 3 5 Nyt fra bestyrelsen 7 Fisketur med SKJOLD på Øresund 11 Café for voksne med ADHD 13 Besøg foreningens hjemmeside

Læs mere

TRIVSEL En trivselsproces først teori, så praksis (Kilde: Trivsel, kap. 5 af Thomas Milsted)

TRIVSEL En trivselsproces først teori, så praksis (Kilde: Trivsel, kap. 5 af Thomas Milsted) TRIVSEL En trivselsproces først teori, så praksis (Kilde: Trivsel, kap. 5 af Thomas Milsted) Høj indflydelse, høj grad af mening, stor støtte, høj grad af anerkendelse, høj forudsigelighed og passende

Læs mere

Emilys rejsebrev fra Thailand udvekslingsperiode aug. okt. 2009

Emilys rejsebrev fra Thailand udvekslingsperiode aug. okt. 2009 Emilys rejsebrev fra Thailand udvekslingsperiode aug. okt. 2009 Navn: Emily Stacey Prince Evt. rejsekammerat: Malene Anusha Christensen Hjem-institution: University College Nordjylland Holdnummer: H08V

Læs mere

Til frivillige på HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV JULI & AUGUST 2014 v/frivilligkoordinator Tina Gyldmark

Til frivillige på HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV JULI & AUGUST 2014 v/frivilligkoordinator Tina Gyldmark Til frivillige på HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV JULI & AUGUST 2014 v/frivilligkoordinator Tina Gyldmark Kære alle, Så er det tid til sommerferie Jeg holder ferie i uge 30-31-32, samt torsdag i uge 27, hvor

Læs mere

SEMINAR FOR LEDERE 29. og 30. oktober 2014

SEMINAR FOR LEDERE 29. og 30. oktober 2014 SEMINAR FOR LEDERE 29. og 30. oktober 2014 6. august 2014 Radiograf Rådet er igen i år glade for, at kunne invitere chefradiografer, overradiografer, oversygeplejersker, afdelingsradiografer og afdelingssygeplejersker

Læs mere

Månedsmagasinet Cross Court

Månedsmagasinet Cross Court Månedsmagasinet Cross Court SIDSTE NYT Hygge på lørdag Årgang 3 Udgave 12 1.holdet debuterer i 1.division... Motionist camp søndag 10.00-13.00 1.holdet debuterer lørdag den 28.oktober kl. 10.00 hjemme...

Læs mere

DM for Redningshund Aalborg 2011

DM for Redningshund Aalborg 2011 DM for Redningshund Aalborg 2011 Tekst af Helga Thorstein og billeder Af Helle Jensen Beredskabscenter Aalborgs Hundetjeneste afviklede i weekenden d. 3.-4. September et forrygende DM for 33 af landets

Læs mere

SPONSORMATERIALE 2015 KARTING TEAM RACING WITH FERRARI

SPONSORMATERIALE 2015 KARTING TEAM RACING WITH FERRARI SPONSORMATERIALE 2015 KARTING TEAM RACING WITH FERRARI FORMULA RACING RACING with FERRARI FORMULA RACING er et professionelt dansk racerteam stiftet og 100 % ejet af den danske importør af Ferrari og Maserati,

Læs mere

Af produktivitetschef Bjarne Palstrøm, Dansk Industri

Af produktivitetschef Bjarne Palstrøm, Dansk Industri Faldgruber i Lean Af produktivitetschef Bjarne Palstrøm, Dansk Industri Erfaringerne med indførelse af Lean-tankegangen viser, at virksomhederne fra tid til anden ikke får det forventede udbytte. Denne

Læs mere

Personalepolitik VÆRDIER I NÆSTVED KOMMUNE

Personalepolitik VÆRDIER I NÆSTVED KOMMUNE Personalepolitik VÆRDIER I NÆSTVED KOMMUNE Den fælles vision Denne personalepolitik er gældende fra den 1. januar 2008. Og da en personalepolitik aldrig må blive statisk, vil den blive evalueret og revurderet

Læs mere

Formanden forklarede at det tomme sæde i bestyrelsen med at Holger Schmidt som vi er bekendt med, er flyttet til Jylland.

Formanden forklarede at det tomme sæde i bestyrelsen med at Holger Schmidt som vi er bekendt med, er flyttet til Jylland. Referat af ordinær generalforsamling i Greve Brandmandsforening den 5. februar 2015 Formanden startede med at byde velkommen til den ordinære generalforsamling, særlig velkommen til foreningens æresmedlem

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Maj - Juni 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning Maj - Juni 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning Maj - Juni 2012 Kære ErhvervsKvinder Herning. Sommerferien står for døren og det betyder, at ErhvervsKvinder Herning holder pause i 2 måneder med arrangementer. Vi mødes igen

Læs mere

Referat for generalforsamling 23 Januar 2008 Chaufførernes Faglige Klub, Ordinær Generalforsamling.

Referat for generalforsamling 23 Januar 2008 Chaufførernes Faglige Klub, Ordinær Generalforsamling. Referat for generalforsamling 23 Januar 2008 Chaufførernes Faglige Klub, Ordinær Generalforsamling. Der afholdes ordinær generalforsamling tirsdag den 23.januar 2008. kl. 19.30 i 3F s bygning Søndergade

Læs mere

BIOANALYTIKERSTUDERENDE

BIOANALYTIKERSTUDERENDE FOR BIOANALYTIKERSTUDERENDE Danske Bioanalytikere OM MØDET MED DEN KLINISKE DEL AF UDDANNELSEN om denne pjece Nu skal du snart ud i laboratoriet og afprøve det, du har lært. På laboratoriet skal du også

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Idræt. Navn på universitet i udlandet: Oklahoma University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Idræt. Navn på universitet i udlandet: Oklahoma University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Idræt Navn på universitet i udlandet: Oklahoma University Land: USA Periode: Fra: 20/8-2012 Til: 14/12-2012 Udvekslingsprogram: MAUI Hvorfor

Læs mere

Uden spild! Hverdagens helte/ Danmarks kassedamer. De flyvende læger/ Mød eskadrille 722. Lad det simre/ Sæt vintermad over

Uden spild! Hverdagens helte/ Danmarks kassedamer. De flyvende læger/ Mød eskadrille 722. Lad det simre/ Sæt vintermad over Læs før du handler { januar 2012 pris: 39,- kr. gratis for fdb-medlemmer } forbrug Hverdagens helte/ Danmarks kassedamer Side 18 sundhed De flyvende læger/ Mød eskadrille 722 Side 44 mad Lad det simre/

Læs mere

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Workshop Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Kirkens Korshær i Aarhus og Diakonhøjskolen indbyder til en ny, årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle

Læs mere

Redderen Nr. 6 August 2013 36. årgang

Redderen Nr. 6 August 2013 36. årgang Redderen Nr. 6 August 2013 36. årgang 2 Redderen 36. årgang Kolofon Redderen udgives af Reddernes Landsklub Redaktion: Redaktør og Fællestillidsmand Morten Andersen Ringstedgade 128 4700 Næstved Mobil...

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Inspiration til fundraising for hold

Inspiration til fundraising for hold Inspiration til fundraising for hold Et af formålene med Stafet For Livet er at indsamle midler til bekæmpelse af kræft her spiller I som hold en vigtig rolle. En meget stor del af indtægterne til Stafet

Læs mere

Som det ses herover er der forsat nogle kollegaer der køre overarbejde.

Som det ses herover er der forsat nogle kollegaer der køre overarbejde. Aktionsgruppens Mailservice nr. 84 Indhold 1. Meddelelse fra redaktøren 2. Skriver du et læserbrev eller har lyst til det 3. Tal 4. Overarbejde 5. Støtte kronerne skal fordeles 6. Må vi få kammertonen

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

Erhvervskvinder Trekantområdet Februar 2012, nr. 2

Erhvervskvinder Trekantområdet Februar 2012, nr. 2 Erhvervskvinder Trekantområdet Februar 2012, nr. 2 Velkommen til februarmødet. Tirsdag, den 21. februar kl. 18:00 Kom og hør Lisbeth Gade Mikkelsens historie Vi mødes på Hotel Comwell i Kolding Program

Læs mere

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 2, Udgave 2

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 2, Udgave 2 Nyhedsbrev Årgang 2, Udgave 2 Dette Nyhedsbrev er udgivet søndag d. 1. maj 2005 SUPERDIVE Hermed har SuperDive Aps. fornøjelsen af, at udgive sit tredie nyhedsbrev. Siden vi startede i april 2000 har SuperDive

Læs mere

Region Kommune Tilskud 0l at Tilskud 0l Tilskud 0l Bliv kommunal dagplejerbemærkninger passe egne privat privat børn pasning 0-2 pasning 3-6

Region Kommune Tilskud 0l at Tilskud 0l Tilskud 0l Bliv kommunal dagplejerbemærkninger passe egne privat privat børn pasning 0-2 pasning 3-6 Hovedstaden Albertslund Kommune x x Hovedstaden Allerød Kommune x x Hovedstaden Ballerup Kommune x x Hovedstaden Bornholms Regions kommune x x Hovedstaden Brøndby Kommune x x Hovedstaden Dragør Kommune

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Fredag, d. 18. april Bustransport til lufthavn. Ans Bussen kører ned gennem Jylland med opsamlingspunkter i Ålborg, Randers, Århus, Vejle, Fredericia og Kolding.

Læs mere

Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub

Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub Din Oegk-kontakt: Arne dirckinck-holmfeld mobil: 2365 7219 e-mail: adh@dhplus.dk TDe 3 huller, der omtales som The Bear Trap på PGA National Jeg rejste d. 10 fredag

Læs mere

Rangliste 25 m Standardpistol

Rangliste 25 m Standardpistol Rangliste 25 m Standardpistol Forening max max2 max3 Snit. % Dame Pia Villemoes Søværnets IF, København 546 545 544 545,0 95, 2 Anja Christensen Skytteklubben DSB/ASF Århus 55 54 3 Dorte Thorsen IF Flyvestation

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Norge Navn: Lone Kristensen Rejsekammerat: Katrine Winkler Sørensen Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: VIA University Collage, Sygeplejerskeuddannelsen Viborg Værts-institution/Universitet:

Læs mere

Inspiration til fundraising for hold

Inspiration til fundraising for hold Inspiration til fundraising for hold Stafet For Livet samler først og fremmest penge ind via holdene. Holdene kan samle penge ved diverse aktiviteter for ud for stafetterne og ved at lave aktiviteter på

Læs mere

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET Guide -Skab synlighed om jeres arrangement Skal I have stablet et arrangement på benene og vil I gerne have nogle tips til, hvordan I kan nå ud til andre end jeres eksisterende medlemmer? Så tjek nedenstående

Læs mere

Dagsorden for møde i Tønder Kommunes Indsatsberedskabsforum tirsdag d. 25. sept. 2012 kl.19.00 på Løgumkloster Brandstation

Dagsorden for møde i Tønder Kommunes Indsatsberedskabsforum tirsdag d. 25. sept. 2012 kl.19.00 på Løgumkloster Brandstation Dagsorden for møde i Tønder Kommunes Indsatsberedskabsforum tirsdag d. 25. sept. 2012 kl.19.00 på Løgumkloster Brandstation Afbud: Allan Dalager, Jens Svane, Jesper Krarup, Peter N. Petersen, Torben Thøstesen,

Læs mere

FRIVILLIGKURSER. Vi vil med dette katalog informere jer om sekretariatets tilbud om kurser i den nærmeste fremtid.

FRIVILLIGKURSER. Vi vil med dette katalog informere jer om sekretariatets tilbud om kurser i den nærmeste fremtid. København den 1. april 2011 Kære frivillige rundt i landet Vi vil med dette katalog informere jer om sekretariatets tilbud om kurser i den nærmeste fremtid. Siden sidste meddelelse om kursustilbud, er

Læs mere

Jyske Veteran Mesterskaber i bordtennis

Jyske Veteran Mesterskaber i bordtennis Jyske Veteran Mesterskaber i bordtennis 8. marts 2006 ULVEHØJHALLEN MØLLEVANGSVEJ 7 HASLUND RANDERS VELKOMMEN TIL ULVEHØJ - HALLEN På Jysk BordTennis Unions vegne vil vi hermed byde velkommen til de jyske

Læs mere

BRUG DIT NETVÆRK. Arrangementer Efterår 2014 KONFLIKTHÅNDTERING LINKEDIN SOM SALGSVÆRKTØJ COMACO DALOON A/S NÆTVÆRK DIG TIL SUCCES KOMMUNIKATION

BRUG DIT NETVÆRK. Arrangementer Efterår 2014 KONFLIKTHÅNDTERING LINKEDIN SOM SALGSVÆRKTØJ COMACO DALOON A/S NÆTVÆRK DIG TIL SUCCES KOMMUNIKATION BRUG DIT NETVÆRK KONFLIKTHÅNDTERING LINKEDIN SOM SALGSVÆRKTØJ COMACO DALOON A/S Arrangementer Efterår 2014 NÆTVÆRK DIG TIL SUCCES KOMMUNIKATION Arrangementer Efterår 2014 Deltagergebyr kun kr. 500 + moms

Læs mere

Information om lokale udsatteråd

Information om lokale udsatteråd Information om lokale udsatteråd I denne pakke finder du information om lokale udsatteråd. Pakken kan bruges som generel oplysning og/eller som inspiration til selv at oprette et lokalt udsatteråd. Indhold

Læs mere

Lokalforhandlinger Tips og inspiration

Lokalforhandlinger Tips og inspiration Lokalforhandlinger Tips og inspiration 2014 Det handler om dit job, din økonomi og din hverdag Kontakt din kreds, hvis du og kollegerne ønsker gode råd og inspiration før lønforhandlinger. Måske vil det

Læs mere

Region Hovedstaden. Misbrugspolitik Juni 2008. Misbrugspolitik for. Region Hovedstaden. Region Hovedstaden. Euphorbia myrsinites

Region Hovedstaden. Misbrugspolitik Juni 2008. Misbrugspolitik for. Region Hovedstaden. Region Hovedstaden. Euphorbia myrsinites Misbrugspolitik Juni 2008 Misbrugspolitik for Euphorbia myrsinites Indledning Misbrugspolitikken tager afsæt i regionens fælles personalepolitik og ansvaret for at sikre: Hensynet til de ansattes tryghed

Læs mere

Årsberetning LFA 2012 Forord Der er nu gået endnu et år tiden løber som vi nok alle sammen har opdaget. Der er afholdt 4 Forretningsudvalgsmøder i år

Årsberetning LFA 2012 Forord Der er nu gået endnu et år tiden løber som vi nok alle sammen har opdaget. Der er afholdt 4 Forretningsudvalgsmøder i år Årsberetning LFA 2012 Forord Der er nu gået endnu et år tiden løber som vi nok alle sammen har opdaget. Der er afholdt 4 Forretningsudvalgsmøder i år 2012 inklusive det konstituerede møde den 26. marts

Læs mere

INVITATION. Dansk Forening for Rosport

INVITATION. Dansk Forening for Rosport INVITATION Dansk Forening for Rosport 1 Så slår Dansk Forening for Rosport endnu en gang dørene op for et veltilrettelagt inspirationsseminar på Dalum Landbrugsskole i Odense. Vi glæder os til at se en

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober 2014

Nyhedsbrev Oktober 2014 Nyhedsbrev Oktober 2014 Kære medlemmer og læsere af Landsforeningens nyhedsbrev Dette er vores tredje nyhedsbrev i år. Siden sidst har der været sommerferie, og i dette kvartal har satspuljeprojektet haft

Læs mere

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Layout: Dansk Sygeplejeråd 15-29 Illustrationer: Martin Schwartz Foto side 12: Søren Svendsen Copyright Dansk Sygeplejeråd juli 2015 Alle rettigheder

Læs mere

Kommunikationsværktøj

Kommunikationsværktøj Hjælp til selvhjælp Kommunikationsværktøj Gode overvejelser til projektlederen om interessenter og kommunikation o o Tænk over projektets interessenter og over kommunikationen af jeres projekt fra start

Læs mere

Landsforeningen Lænken. Nyhedsbrev sommer 2015

Landsforeningen Lænken. Nyhedsbrev sommer 2015 Landsforeningen Lænken Nyhedsbrev sommer 2015 Lænkens sommertræf 2015 Så blev det endelig UGE 27, hvor over 80 glade voksne og børn tog afsted til Laugesens Haver nær Herning for at hygge sig i en lille

Læs mere

Personalestruktur og aftaler vedr. personalets ansættelse

Personalestruktur og aftaler vedr. personalets ansættelse Personalestruktur og aftaler vedr. personalets ansættelse Indhold Personalet... 2 Teams... 2 Arbejdstid... 2 Vikarer... 2 Bytte af vagter... 2 Jule- og nytårsvagten... 3 Personalemøder... 4 Ferieafholdelse...

Læs mere

Nyhedsbrev Nr. 1-2011

Nyhedsbrev Nr. 1-2011 Nyhedsbrev Nr. 1-2011 Ildløstjenesten AIA Kørsel Oprindeligt skulle AIA-aftalen have været genforhandlet i starten af marts. Vi har dog måttet konstatere, at ledelsen slet ikke har levet op til det, der

Læs mere

Velkommen til konference for kontaktsygeplejersker

Velkommen til konference for kontaktsygeplejersker Velkommen til konference for kontaktsygeplejersker Dagens program i Århus 9.30 Velkommen ved projektleder Hanne Balle 9.35 Nyt fra Hjerteforeningen ved rådgivningsleder Hanne Lisette Andersen og projektleder

Læs mere

Jeg skal nu aflægge min første beretning som formand for Nakskov Svømmeklub. Denne beretning er nr. 88 i rækken af aflagte beretninger.

Jeg skal nu aflægge min første beretning som formand for Nakskov Svømmeklub. Denne beretning er nr. 88 i rækken af aflagte beretninger. 1 Formandsberetning ved generalforsamlingen den 26. februar 2013. Jeg skal nu aflægge min første beretning som formand for Nakskov Svømmeklub. Denne beretning er nr. 88 i rækken af aflagte beretninger.

Læs mere

Referat af besty-møde d. 1 juni 2013 på Testrup Højskole kl. 8.30

Referat af besty-møde d. 1 juni 2013 på Testrup Højskole kl. 8.30 Referat af besty-møde d. 1 juni 2013 på Testrup Højskole kl. 8.30 Til stede var: Astrid, Mikkel, Anders, Andreas, Morten, Tobias og Tilde 1.Godkendelse af referat + valg af ordstyrer 2. Evaluering af Forårsweekenden

Læs mere

Brugerkonferencen Lev dit liv Fredag 4. oktober og lørdag 5. oktober 2013 INVITATION

Brugerkonferencen Lev dit liv Fredag 4. oktober og lørdag 5. oktober 2013 INVITATION INVITATION Kom og få nogle hyggelige og inspirerende dage på årets brugerkonference. I år foregår den på Sjælland og byder på foredrag og syv forskellige workshop i dejlige omgivelser. Vi håber, at det

Læs mere

Erfaringer med Hurtige SlukningsEnheder (HSE) i Danmark. Peter Hofman-Bang, Dansk CTIF

Erfaringer med Hurtige SlukningsEnheder (HSE) i Danmark. Peter Hofman-Bang, Dansk CTIF Erfaringer med Hurtige SlukningsEnheder (HSE) i Danmark Peter Hofman-Bang, Dansk CTIF Små enheder er ikke noget nyt men de bliver større med årene Standardsprøjte 1975 Typisk sprøjte 2005 Forudsætning

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 26. august 2007 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 26. august 2007 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 26. august 2007 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Hanne Buchholdt, Jesper

Læs mere

Danske Politimesterskaber i Badminton

Danske Politimesterskaber i Badminton Danske Politimesterskaber i Badminton 16. & 17. februar 2009 Arrangør: Roskilde Politi Idrætsforening Hjertelig velkommen til de forhåbentlig mange deltagere i Danske Politi Mesterskaber i badminton 2009

Læs mere

Formands beretning SAR 27/2-14

Formands beretning SAR 27/2-14 Formands beretning SAR 27/2-14 Da det er min første formands beretning, vil jeg starte med at undskylde hvis der er noget jeg har glemt, overset eller fejl disponeret. Igen i går er der sket mange ting

Læs mere

LIGABOLD TRÆNINGSLEJRE. For divisions og seriehold i Tyrkiet! Professionelle forhold til super skarpe priser!

LIGABOLD TRÆNINGSLEJRE. For divisions og seriehold i Tyrkiet! Professionelle forhold til super skarpe priser! LIGABOLD TRÆNINGSLEJRE For divisions og seriehold i Tyrkiet! Professionelle forhold til super skarpe priser! Pantone LIGABOLD TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD Kære fodboldvenner! Ligabold.com giver

Læs mere

Beredskabets Venner. Nummer 69 November 2011

Beredskabets Venner. Nummer 69 November 2011 Beredskabets Venner Nummer 69 November 2011 Side 2 Beredskabets Venner Bladet Beredskabets Venner udgives af Beredskabsforbundets Region Nordjylland til alle medlemmer i Region Nordjylland i et oplag på

Læs mere

Velkommen. Uddannelse af kursusleder

Velkommen. Uddannelse af kursusleder v/ 2 Velkommen Tusinde tak for at du har valgt at blive frivillig kursusleder. Gennem dit frivillige arbejde er du med til at sikre, at forældre til børn med ADHD, voksne med ADHD og søskende til børn

Læs mere

RESULTATLISTE FOR FINALEN - SENIOR

RESULTATLISTE FOR FINALEN - SENIOR RESULTATLISTE FOR FINALEN - SENIOR Skyttens Navn Bane 1. 2. 3. 4. 5. mel / 1 6. 7. 8. mel /2 9. 1. slut e 1. e 2. e 3. e 4 Kim Jensen 12 12,3 Susanne poulsen 96,9 96,9 Stig Bjerregård 95,6 95,6 Peter skov

Læs mere

Nyhedsbrev 2/6 2015 Sctknud-gym.dk Besøg os på Facebook Rektors klumme Kære læser Sommerferien nærmer sig, og den særlige eksamensstemning har indfundet sig på skolen. Vi kan se tilbage på et skoleår med

Læs mere

STATUS 2014. Patientstøtterne. Røde Kors JANUAR 2015. rødekors.dk

STATUS 2014. Patientstøtterne. Røde Kors JANUAR 2015. rødekors.dk STATUS 2014 JANUAR 2015 Patientstøtterne Røde Kors rødekors.dk INDHOLD Indledning... 3 26 Røde Korsafdelinger har patientstøtter... 4 Patientstøtter er til stede på mange forskellige sygehusafdelinger...

Læs mere

Falck Danmark A/S Voldspolitik 2008

Falck Danmark A/S Voldspolitik 2008 Falck Danmark A/S Voldspolitik 2008 Indholdsfortegnelse 1. Grundlag for politikken side 3 2. Målsætninger side 4 3. Registrering side 4 4. Definitioner side 5 5. Handlingsplan side 6 5.1. Umiddelbart efter

Læs mere

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj?

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Bodil Damkjær er uddannet cand. phil og adm. direktør i PLINGyou A/S. Bodil hjælper dansk erhvervsliv med deres professionelle brand på LinkedIn. Bodil holder

Læs mere

Erhvervskvinder Kolding

Erhvervskvinder Kolding Erhvervskvinder Kolding Maj 2011, nr. 3 Velkommen til majmødet. Tirsdag, den 17. maj kl. 17 eller 18 hos Middelfart Sparekasse, Havnegade 21, 5500 Middelfart til Drop multi-tasking - planlæg bedre og få

Læs mere

LOKALFORHANDLINGER Tips og inspiration

LOKALFORHANDLINGER Tips og inspiration LOKALFORHANDLINGER Tips og inspiration 2015 Det handler om dit job, din økonomi og din hverdag Kontakt din kreds, hvis du og kollegerne ønsker gode råd og inspiration før lønforhandlinger. Måske vil det

Læs mere

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestjylland. Dato og tid: Torsdag den 25. september 2014 kl. 19:00

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestjylland. Dato og tid: Torsdag den 25. september 2014 kl. 19:00 Til ABF's medlemsforeninger i kreds Vestjylland Skive, den 1. oktober 2014 Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestjylland Dato og tid: Torsdag den 25. september 2014 kl. 19:00 Sted: Restaurant

Læs mere

RÅDGIVNINGSCENTER AALBORG aktivitetsplan efterår 2012

RÅDGIVNINGSCENTER AALBORG aktivitetsplan efterår 2012 RÅDGIVNINGSCENTER AALBORG aktivitetsplan efterår 2012 INDHOLD 3-4 Faste tilbud 5-6 Foredrag 5 6-7 Temamøder 8 Kurser 8 9 Rygestop 10 Motionstilbud 11 Hjertebilen, uderådgivning 11 12 Lad dig inspirere

Læs mere

Liv reddes i nuet, og som mennesker skal vi tage ansvar

Liv reddes i nuet, og som mennesker skal vi tage ansvar Liv reddes i nuet, og som mennesker skal vi tage ansvar for hinanden. Der er ingen anden mulighed! Hver dag året rundt rammes 10 danskere af hjertestop på arbejdspladsen, på gaden eller i hjemmet. Her

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

Rådg ivningsce n t e r NÆ STV E D. Aktivitetsplan forår 2014

Rådg ivningsce n t e r NÆ STV E D. Aktivitetsplan forår 2014 Rådg ivningsce n t e r NÆ STV E D Aktivitetsplan forår 2014 1 indhold 3-7 Foredrag/temamøder 8 Kurser 9 Uderådgivning 10-11 Faste tilbud Hjertepatient eller pårørende? Bliv gratis medlem af Hjerteforeningen

Læs mere

Præmie overrækkelse kl. 09.15

Præmie overrækkelse kl. 09.15 Dagsorden - Generalforsamling Sektion 21 Præmie overrækkelse kl. 09.15 Søndag den 05. januar 2014 -Ringsted klubhus kl. 10.15 Punkt. 1 Punkt. 2 Punkt. 3 Punkt. 4 Valg af dirigent Togo Bjergfelt 0151 Hvalsø

Læs mere

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning Er du ledig og leder efter job? Eller trænger du bare til luftforandring på en anden arbejdsplads? Jobsøgningsprocessen kan være en lang ørkenvandring - uden

Læs mere

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening.

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening 26. marts 2012 Formandens årsberetning Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Dette er min

Læs mere

LÆRLINGE. er en god investering. Transportsektorens Uddannelsesfond

LÆRLINGE. er en god investering. Transportsektorens Uddannelsesfond LÆRLINGE er en god investering Transportsektorens Uddannelsesfond Invester i fremtidens arbejdskraft Lærlinge er en god investering for den unge, for virksomheden og for samfundet. ATL og 3F har bedt fire

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

Kære holdkaptajn og holddeltager til Stafet For Livet. Praktisk information

Kære holdkaptajn og holddeltager til Stafet For Livet. Praktisk information Kære holdkaptajn og holddeltager til Stafet For Livet Tak for din tilmelding til Stafet For Livet, og for at du sammen med dit hold vil være til at gøre en forskel i kampen mod kræft. Ved at deltage er

Læs mere

Til regionsrådsmedlemmerne Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg

Til regionsrådsmedlemmerne Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg Til regionsrådsmedlemmerne Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg Den 20. juli 2012 Ref.: KES Medlems nr.: Sagsnr.: 0802-0152 Dansk Sygeplejeråds forslag til struktur for den præhospitale indsats

Læs mere

Eksklusivt tilbud fra din Pro

Eksklusivt tilbud fra din Pro Eksklusivt tilbud fra din Pro I samarbejde med The Mental Scorecard Academy, er vi 4 PGA-proer der tilbyder dig 6 dage på et fantastisk golf ressort i det nordlige Spanien, hvor du kommer til at arbejde

Læs mere