Redderen Nr. 8 Oktober årgang

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Redderen Nr. 8 Oktober 2013 36. årgang"

Transkript

1 Redderen Nr. 8 Oktober årgang

2 2 Redderen 36. årgang Kolofon Redderen udgives af Reddernes Landsklub Redaktion: Redaktør og Fællestillidsmand Morten Andersen Ringstedgade Næstved Mobil Adresseændring kan foretages via hjemmesiden Redder.dk, eller ved henvendelse til redaktøren. Indhold Side 6 Side 14 Praktik i Ringsted I anden del af vores lille serie om HEMS-uddannelsen er radiokommunikation og den såkaldte line-training i fokus Status fra RAV Formanden for Redder Af Verden gør status på foreningens projekter og beretter om initiativet Rasmus was here! Journalist: Flemming Frederiksen Kyster (DJ) Langesøvej Fredericia Mobil Produktion: PE offset A/S, Varde Annoncesalg: Winnie Vagtborg, tlf: Side 18 Politik i Toftlund Byrådsvalget lurer i horisonten, og mange reddere/falckfolk stiller op som kandidater blandt andet på station Toftlund Oplag: stk. - Redderen læses af reddere, brandmænd, ledere og andre medarbejdere i Falck koncernen, AMU-centre, tekniske skoler, hospitaler og politikere samt beredskabs- og forvaltningschefer. Tekst og billeder i Redderen og på redder.dk er copyright Reddernes Landsklub og må kun anvendes ud over privat øjemed med tilladelse fra redaktionen. ISSN nr Dronningen deltog i mindehøjtidelighed... 4 Helikopter-trio holder kursen Elevgame 2013 favnede hele Vestdanmark... 8 På studietur til Randers Rasmus was here Lokalpolitik trives på station Toftlund Moderniseret personalepolitik Også Elevgame i Region Sjælland Næste nummer

3 Nr. 8 Oktober Leder Lysten til at hjælpe ikke kun på jobbet Rygterne om min død er stærkt overdrevne, skal den amerikanske forfatter Mark Twain engang have sagt. Hvis der er en rød tråd i denne udgave af Redderen, så må det være, at rygtet om den moderne redders selvtilstrækkelighed er temmelig overdrevet. Det er givetvis rigtigt, at reddere ikke hænger ud på stationerne og betragter kollegerne som en surrogatfamilie i samme omfang som før. Men at der er masser af overskud, offervilje, hjælpsomhed og ansvarsfølelse både lokalt og globalt ja, det vidner flere af artiklerne i nærværende nummer om. Læs om de mange, som bruger dage og uger på at forberede Elevgame for unge, kommende elever, samt om alle dem, der river en lørdag ud af kalenderen som dommer, figurant etc. I Toftlund og flere andre steder er det engagementet i det lokale liv, der bevæger mange til at stille op til det kommende byrådsvalg, mens det hos RAV er det globale udsyn og lysten til at gøre en forskel ude i verden, der trækker. God læselyst og husk, at redaktøren meget gerne modtager tips og ideer til artikler, både om arbejdsmæssige eller mere menneskelige vinkler. Noter Har du en god historie? Fagbladet Redderen modtager gerne tips til historier eller emner, som vi kan tage op. Ambulanceområdet fylder af naturlige årsager en del i bladet. Men vi har et stærkt ønske om at afspejle hele reddergruppen i bladet, så ikke mindst kolleger fra assistance- og brandområdet opfordres til at komme med input. Henvendelse kan ske til redaktør Morten Andersen (se kontaktdata i kolofonen side 2). Husk at melde adresseændring Husk at melde adresseændring til Redderen, når du flytter, så du fortsat kan få bladet på din nye adresse. Manglende adresseændring giver forgæves arbejde, spildte portokroner og ærgrelse over, at bladet ikke dukker op. Reddere kan nemt foretage adresseændring på redder.dk under Medlemsservice, Adresseændring. Øvrige læsere kan også få rettet adressen gennem redder.dk. Vælg Kontakt os og Bladet Redderen. "Har DU interesse i at få indflydelse på hjælpearbejdet i den 3. verden, så har RAV brug for DIG." REDDER AF VERDEN Meld dig ind i dag på DANMARK Husk: Også VC-medarbejdere, ledere, autohjælpsfolk m.fl. er velkomne!

4 4 Redderen 36. årgang Dronningen deltog i mindehøjtidelighed Af Beredskabsforbundet/Fl. Kyster Foto: Beredskabsforbundet Dronning Margrethe var med til at kaste glans over dagen, da der fredag den 4. oktober i Holmens Kirke blev afholdt den årlige mindehøjtidelighed for omkomne brand- og redningsfolk. Beredskabsgudstjenesten blev holdt ved Holmens provst Ejgil Bank Olesen samt tale ved Beredskabsforbundets præsident og formand for priskomitéen for Den Danske Redningsberedskabspris Bjarne Laustsen, MF. Efter gudstjenesten var der kranselægning ved Lars Vester Pedersen, divisionsdirektør Falck Danmark, og Niels Mørup, formand for Foreningen af Kommunale Beredskabschefer. Til at mindes omkomne brand- og redningsfolk deltog ligeledes personer fra Bred kreds Den Danske Redningsberedskabspris består af repræsentanter fra en lang række organisationer: - Beredskabsforbundet - Beredskabsstyrelsen - Det Offentlige Beredskabs Landsforbund - Falck Danmark A/S - Fag og Arbejde (FOA) - Fagligt Fælles Forbund (3F) - Foreningen af Kommunale Beredskabschefer - Landsklubben For Deltidsansatte Brandfolk - Sønderjysk Frivillige Brandværnsforbund Lars Vester (th), divisionsdirektør i Falck samt Niels Mørup, formand for FKB, foretog kransenedlægningen.

5 Nr. 8 Oktober Fællestillidsmand Jan Heine Lauvring fra Holstebro hilser på regenten. Han sidder i Priskomiteen for Den Danske Redningsberedskabspris på mandat af 3F. (Foto: Frederik Madsen). Forsvarsministeriet samt medlemmer af Folketinget og andre organisationer med tilknytning til beredskabet. Stolt tradition i oktober Den Danske Redningsberedskabspris og Mindehøjtideligheden for omkomne brand- og redningsfolk afholdes traditionelt den første fredag i oktober. I år blev der dog ingen prisuddeling afholdt, idet priskomitéen ikke har mod- taget indstillinger, der har givet anledning til en prisoverrækkelse. Mindehøjtideligheden i Holmens Kirke er en højtidelighed for hele Danmarks redningsberedskab, og for alle, der har gjort og gør en forskel for at skabe tryghed og redde liv og værdier: Frivillige, deltidsbrandfolk, fastansatte i kommuner, Beredskabsstyrelsen og Falck, og alle, der i øvrigt er med til at skabe tryghed og sikkerhed ved deres virke i redningsberedskabet.

6 6 Redderen 36. årgang Så er der afgang! Mens Redderen var på besøg, blev lægehelikopteren kaldt ud på dagens første opgave. Helikopter-trio holder kursen Radiokursus, line-training, lægebilspraktik og natkikkertkursus var nøgleordene i september/oktober i Redderens lille føljeton om HEMS-uddannelsen Af Flemming F. Kyster Vi flyver et eller andet sted på Gundsølille-kanten, vi er vel cirka i Rundetårnshøjde, og om lidt svinger vi et par kilometer til højre og lander. Nej vel, sådan kan man ikke forestille sig kommunikationen mellem en helikopter og de myndigheder på jorden, som styrer og koordinerer lufttrafikken. Oplysningerne skal være fuldstændig eksakte, med de rette udtryk og begreber, og det sprog skal paramedicinerne på lægehelikopteren i Ringsted naturligvis også beherske. Derfor var Jacob Lund og Dennis Kræmmer Hansen to uger på VHF radiokursus ved flyveskolen Copenhagen Air Taxi i Roskilde Lufthavn. Det tredje medlem af den nye trio på helikopteren, Lars Greve-Wilms, har helikoptercertifikat og har dermed også allerede gennemført radiokurset. Så han brugte tiden på at gennemføre AMLS kursus i Dublin, betalt af uddannelsesfonden, sammen med kollegaen Brian Knudsen. Eksamen er efter sigende temmelig barsk, men begge paramedicinere bestod på bedste vis. Besøgte storebror Også Jacob Lund og Dennis Kræmmer Hansen klarede deres opgave, nemlig at erhverve sig certifikat til radiokommunikation i luften.

7 Nr. 8 Oktober Undervejs i de to uger i Roskilde besøgte de to paramedicinere samt ledende paramediciner Tom Mikkelsen lægehelikopterens storebror. Sådan kan man godt sige om Eskadrille 722 redningseskadrillen hvis EH 101 Merlin helikoptere er betydeligt større end Ringsted-maskinen. Det var interessant at besøge "kollegerne" hos Redningseskadrille 722. Fin rundtur - Den vejer omkring fem gange mere end vores og har helt andre pladsforhold, fortæller Tom Mikkelsen. Netop redningshelikopterens størrelse gør, at den ikke bare kan løse de opgaver, som lægehelikopteren gør. Den skal bruge et meget større landingsområde, og den sender et kraftigt lufttryk, når den daler ned fra himlen. - Vi fik en rigtig fin rundtur, og vi fik også lejlighed til at se og prøve deres natkikkert, tilføjer Tom Mikkelsen. Også hos kontroltårnet i Roskilde var de tre paramedicinere på besøg og fik en fin modtagelse. Line-kursus - Oktober måned har primært budt på line-training. Det er praktik, teori og sidemandsoplæring på basen i Ringsted, således at de bliver i stand til at løfte opgaven som paramediciner på helikopteren alene, beretter den ledende paramediciner. Desuden er trioen den oktober på natkikkertkursus (NVG-kursus, Night Vision Goggles, red.). Og endelig har der været lægebilspraktik i København dog var Lars Greve-Wilms igen undtaget, da han havde helt frisk erfaring med at gøre tjeneste på lægebilen. Over forventning Netop Lars Greve-Wilms var i gang med line-trainingen, da Redderen var forbi helikopterbasen i Ringsted. Han har ikke just fortrudt, at han søgte jobbet som flyvende paramediciner. - Det er alt, hvad jeg havde håbet og troet og så lidt til. Arbejdet er super spændende, og der hersker en professionel, behagelig atmosfære, hvor alle uanset funktion anses for at være værdifulde på teamet. Jeg holder meget af at virke på lægebilen, men der er en lidt mere formel rangorden dér, bemærker Lars Greve-Wilms. Håber på bud Paramedicinerens eneste bekymring er, hvordan udbuddet af Ringsted-helikopteren ender. Det bliver formentlig afgjort sidst i oktober, og et års tid senere går den vindende byder igang. - Jeg ville godt nok være ærgerlig over, hvis jeg skulle væk fra helikopteren, når man lige er kommet ind og er fantastisk glad for det. Men nu må vi se jeg tror og håber, at vi vinder udbuddet, slutter Lars Greve-Wilms. "Vi er crashed og jeg er bevidstløs. Hvad gør du?" Sådan lød et af spørgsmålene fra piloten til Lars Greve-Wilms, da der blev gennemgået sikkerhedsprocedurer i forbindelse med den såkaldte line-training. Dennis Kræmmer Hansen tjekker Flyvevåbnets natkikkertudstyr ud. De tre nye helikopterparamedicinere skal også på todages kursus i brugen af natkikkert.

8 8 Redderen 36. årgang Elevgame 2013 favnede hele Vestdanmark 110 deltagere, hjælpere, dommere og figuranter var samlet på Langvang i Randers Af Flemming F. Kyster Selvmordsforsøg, bil i vandet, bil påkørt af tog og bevidstløse narkomaner jo, det var en ganske højdramatisk lørdag, som fandt sted i Randers den 21. september. Heldigvis var de voldsomme hændelser kun øvelser i forbindelse med Elevgame 2013, hvor ambulanceelever fra de tre vestdanske regioner var inviteret til at teste deres færdigheder og samarbejdsevner i en række spændende scenarier. Ud over godt 40 deltagende elever var en lang række folk i sving som hjælpere, dommere og figuranter, så i alt var det omkring 110 personer, som havde sat hinanden stævne den fine solskinslørdag på Falcks uddannelsescenter. Kører godt På trods af det store set-up kunne et par af arrangørerne, Aarhus-redderne Andreas Gorm Nielsen og Rasmus Kannegaard, gå forholdsvis afslappet rundt imellem de otte forskellige stationer/scenarier. Øvelse 6, "Tog mod bil", var den mest omfattende og involverede også brandfolk og politi.

9 Nr. 8 Oktober Især det første år var vi naturligvis meget på og havde rigtig travlt. Men nu er det som om, arrangementet har fundet sin form og så er der jo også mange hjælpere, som har deltaget før og ved, hvordan de skal tackle opgaverne, bemærker Andreas Gorm Nielsen. Han tilføjer, at det ikke har været vanskeligt at hverve hjælpere og dommere blandt kolleger, venner, familie med videre faktisk har der været nogle, der ikke er blevet plads til. I øvrigt har Esbjerg-redder Jacob Grumsen på vegne af Region Syddanmark også været med til at løfte forberedelsesarbejdet til dette års Elevgame, hvor alle vestdanske regioner for første gang var samlet. Der var klapsalver til vinderholdet, som også fik et par præmier med hjem. Mest yngre elever Hvis arrangørerne skulle komme med et lille hjertesuk omkring årets meget vellykkede Elevgame, så skulle det være, at de ældste elever tilmeldte sig i mindre tal end håbet. - De fleste deltagere er mellem 3 og 14 måneder inde i uddannelsen. Og da vi i år har sat den faglige overligger et lille nøk højere end tidligere, så understregede vi i morges, at det var helt okay, hvis man i nogle situationer måtte give fortabt, fortæller Andreas Gorm Nielsen. Der blev dog gået til opgaverne med krum hals, og i en gruppe på fem-seks deltagere vil der altid være nogle, som har noget ekstra at byde ind med på de forskellige emneområder, grupperne møder. De otte øvelser: 1) Lægens bord/forflytning Ph.D. studerende Martin Axelsen og læge Lene Steensgaard har 15 spørgsmål/cases. Der bliver brugt torso og skelet. Arbejdsmiljørepræsentant Karl Aage Kalle Pedersen laver forflytningsøvelse. 2) Selvmordsforsøg/røgforgiftning Far og søn sidder i bil i garage, der er helt tilrøget. Mor finder dem. Sikkerhed/behandling. 5) Køreteknik/påvirkede patienter To patienter, der muligvis har indtaget stoffer, findes og skal indlades og køres rundt på en bane, mens der måles værdier. Der må ikke spildes vand fra et glas i forruden. 6) Tog mod bil En stor øvelse, hvor en bil er ramt af et tog der er to kvæstede i bilen og tre i toget. Brandfolk og politi hjælper til. Det er en udfordring at behandle, mens ambulancen kører igennem en bane med bump og sving. 3) Færdselsuheld i branddam En er død og en har meget lavt blodsukker. De sidder i en bil, der er kørt i en dam. 4) Stafet Deltagerne løber med behandlerkuffert til patient. De vurderer og viser prioriteringskort til dommeren. Der er en ny patient til hver elev. De bedømmes på tid og rigtig prioritering. 7) Team øvelse/oece test Eleverne skal samarbejde om at komme igennem en højdebane, ved friluftsinstruktør Ronni Haugaard. Derefter skal de løse en OECE test på otte minutter. 8) Simulationsambulance Ved Søren Holmgaard. Hjertestops-scenarie.

10 10 Redderen 36. årgang På studietur til Randers To Fredensborg-reddere vil etablere Elevgame i Region Hovedstaden til maj næste år Af Flemming F. Kyster Theis Hansson og Martin Egegaard fulgte interesseret med i begivenhederne i Langvang. Selv om de to Fredensborg-reddere var langt hjemmefra, så var studieturen til Kronjylland yderst relevant, for de planlægger nemlig at lave en Elevgame i Region Hovedstaden til maj. - Det er tydeligt, at arrangørerne her har prøvet det før. Det hele fungerer rigtig godt, og vi vil uden tvivl tage meget med os hjem. Det er jo for elevernes skyld, vi gør det, og der ingen grund til at opfinde den dybe tallerken på ny, konstaterer Theis Hansson. Dog pusler de med en ide om at gøre arrangementet todages, således at der bliver ekstra meget tid og lejlighed til at dyrke det sociale aspekt. Jonstruplejren Ifølge Martin Egegaard har duoen mødt stor opbakning fra regionsledelsen, Jordemoder Liv Liæker agerede afdød med en imponerende dødsstivhed, efter at hun og kollegaen Lone Holst var røget i dammen i deres bil i scenarie nummer tre. "Lægens bord" er et fast punkt på programmet i Elevgame vest.

11 Nr. 8 Oktober ambulancechefen og fra kollegerne til at afholde et hovedstads-elevgame. - Vi har endnu ikke mødt lukkede døre, så nu vil vi ud og sondere interessen blandt eleverne - blandt andet tænker vi på at besøge skolen i Hillerød og præsentere initiativet der, beretter Theis Hansson. Hvis Elevgame i Region Hovedstaden som forventet bliver en realitet, bliver det sandsynligvis Jonstruplejren i Ballerup, som kommer til at danne rammen om arrangementet. Søren Holmgaard styrede simulationsambulancen i øvelse otte. Andreas Gorm Nielsen (th) og Rasmus Kannegaard kunne se tilbage på endnu et vellykket Elevgame. Hvis man ønsker at hjælpe med at stable Elevgame på benene i hovedstaden, eller bare har gode råd, ideer eller input, så er man meget velkommen til at skrive til Theis Hansson: Charlotte Roued, Sisse Holdgaard, Nete Holm, Maj Kristensen og Malene Hartvig udgjorde et rent pigehold.

12 Redderen 36. årgang FALCK I NIGERIA Salget af en brugt brandbil med udstyr og ny Cobra skæreslukker på en trailer til Falcks træningscenter Prime Atlantic i Nigeria kom i stand efter 2 besøg i Randers (stationen og Langvang) i foråret Der blev brugt meget tid af Henning Per Andersen fra indkøb på udregning af priser, og udrykningsleder Brian Lund Nielsen fra station Randers fik forsendelsen på plads og dokumenteret. Ligeledes var materielafdelingen involveret i projektet, ligesom stationen og centralværkstedet var i gang med klargøring af brugt brandbil, materiel, samt opbygning af Cobra på trailer. Den brugte brandbil var en M.A.N der startede sit liv i Falck som første sprøjte på station Farum. Siden blev den 3. sprøjte på station Randers og endte sit liv i Danmark som sprøjte for de frivillige i Randers med hjemsted på Langvang. Sprøjten blev oppakket med en del brugt, men brugbart udstyr samt en del nyt - slanger med Engelske koblinger, luftpuder, stiger og ny trailer med Cobra. Alt løst udstyr og trailer med Cobra pakkes i 20 container til afsendelse til Nigeria, og brandbilen køres til havnen i Esbjerg til afsendelse. Der fulgte træning og instruktion med til Cobra skæreslukkeren i hele denne pakke. Instruktionen skulle foregå på Falck Prime Atlantis træningscenter i Nigeria. Falcks Uddannelsescenter Langvang i Randers er godkendt Cobra Akademi med 2 godkendte instruktører, daglig leder Henrik Peder Pedersen og stationsleder Bjarne Jørgensen. Det blev stationsleder Bjarne Jørgensen, der tog til Nigeria. Mandag den 2. september gik turen mod Lagos i Nigeria. Tirsdag morgen den 3. september blev jeg afhentet på hotellet af en chauffør og kørt få hundrede meter til Falck Prime Atlantics kontor. Jeg blev bedt om og sætte mig om på bagsædet i bilen, og jeg troede vi skulle have en fra kontoret med ud på træningscenteret, som ligger i Ipara ca. 1 ½ times kørsel fra Lagos. Jeg tog helt fejl. Det var en bevæbnet vagt, der skulle med på turen, en tur jeg sent vil glemme med vildt trafik og rigtig mange mennesker alle steder. Vi ankommer til Træningscentret sidst på formiddagen - en kæmpe port går op, og der er en del vagter. Jeg bliver indskrevet og præsenteret for chefen på stedet, får en meget fin rundvisning, får tildelt et super værelse i en næsten ny værelsesfløj. Det jeg har set den første time er helt overvældende. Jeg er kommet til et træningscenter langt fra civilisationen, men sikke et sted. Fantastisk flot overalt, meget søde og venlige mennesker, og alle steder hænger de samme Falck billeder, som vi har på stationerne herhjemme - det går direkte i mit gamle Falck hjerte. Efter frokost får jeg og 2 medarbejdere vores gamle 3 sprøjte gjort ren efter den lange tur, samt pakket alt udstyr til den. Cobraen skal vi også have afprøvet denne første dag på træningscenteret.

13 Nr. 8 Oktober I starten troede de gode mennesker at det kun var en enkelt hylde, der skulle rengøres. Men vi fik så på plads hvordan og i hvilken hastighed jeg mente vi skulle klare det de var godt nok ved deres mester om ham der mr. Cobra var på stoffer. Det blev der en del morskab ud af. Denne tirsdag aften var alt klar til undervisning dagen efter, så det var tidlig i seng efter en dag med helt vildt mange indtryk. Onsdag den 4. september var det første hold klar til gennemgang og praktisk afprøvning samt vedligeholdelse af Cobra skæreslukkeren. Alle var ivrige efter at lære og helt opsatte på og skulle blive superbrugere af Cobra skæreslukkeren. De gik til undervisningen med gejst og optimisme. Planen holdt, og de første havde fået det praktiske forløb om formiddagen, og over middag var der undervisning et nyt hold. Efter aftensmaden var der kun en vej nemlig i seng og være klar til næste dag, hvor vi skulle have gang i noget temperatur. Torsdag den 5. september var vi så klar til det, der skulle blive til en helt igennem fantastisk dag. Først fik vi tændt op i en container, men der kom ikke helt så meget temperatur på som jeg havde håbet. Vi fik indsat Cobraen til sænkelse af temperaturen med minimal vandforbrug til følge. Alle var begejstrede, og de havde ikke set noget lignende før. Jeg havde udset mig et af deres brandhuse i flere etager, hvor der var mulighed for og lave en god optænding. De gode mennesker bar brandstof til, og kiggede lidt da jeg bad om mere end de plejede og fyre op med. Det viste sig og være lige som det skulle være, og vi fik en fin udvikling i branden, hvor temperaturen kom på ca. 700 grader. Jeg tog dem alle med ind i brandhuset, så de kunne mærke at temperaturmåleren viste rigtig, ud igen og der blev gjort klar med indsættelse af Cobra. Der skæres igennem stålplade med vand og abrasiv (metalspåner) med et tryk på 300 bar. Branden køles ned med denne kraftige vandtåge, der bare pumpes ind af det lille 5 mm hul. Efter 50 sekunder og et forbrug på 50 liter vand er temperaturen faldet til ca. 60 grader. Der slukkes for Cobraen og alle fra holdet går nu oprejst ind i brandhuset for ved selvsyn og kan føle og mærke denne store temperatur nedsættelse. De var begejstrede efter indsatsen i containeren, men efter anvendelse af cobraen var de helt overvældende over cobraens evner og fra da var mit navn kun Mr. Cobra. Efter første hold skulle andet hold gennem samme seance med Cobraen og det blev en stor succes, hvor alle var meget, meget positive. En helt igennem fantastisk, men også en hård dag i en anden temperatur end vi har i Danmark. Så Mr. Cobra var fuldstændig færdig til aften, men også meget glad for hele dagen, hvor alt var gået fuldstændig perfekt. Fredag den 6. september var sidste dag på træningscenteret. Denne dag ville jeg bruge på to af de dygtigste med henblik på superbruger - så vi fik alt på plads med vedligeholdelse af Cobra m.v. Alt udstyr på Cobra og sprøjte blev rengjort og pakket. Jeg pakkede mit grej og blev afhentet og kørt tilbage til hotel i Lagos. En fantastik uge var gået, på et helt igennem super godt træningscenter. Man kan kun blive stolt over at være ansat i et firma der breder sig ud over hele verden, jeg tænker selvfølgelig også på hvor fedt det er og få lov og være en del af sådan et projekt, der startede med et besøg på stationen i Randers og Langvang. Turen tilbage til Lagos gik over stok og sten, med et ophold i en kæmpe kø, grundet et trafikuheld med en bus og lastbil. I Nigeria stopper man ikke op og tilbyder sin hjælp. Godt tilbage på hotellet i Lagos var der nu kun og vente på at der skulle blive lørdag hvor der var hjemrejse. Efter en noget speciel oplevelse med at blive tjekket ind i lufthavnen, var jeg fremme ved gaten og turen gik via Amsterdam til Billund. Bjarne Jørgensen Stationsleder Fakta: Nigeria ligger nord for Guineabugten i den centrale del af Vestafrika og er Afrikas folkerigeste stat med godt 152 millioner indbyggere. Den største by er Lagos med 13 millioner indbyggere.

14 14 Redderen 36. årgang Rasmus was here Status fra Redder Af Verden, som ærer bortgået medlem med en særlig hilsen Af Jarl Udsen, formand for RAV Redder af Verden mistede den 2. juni et af vore aktive medlemmer, Rasmus L. Christensen. Han fik vist verden, at han ville gøre denne til et bedre sted at være på flere måder. Fx ved bisættelsen, hvor Rasmus i stedet for blomster, havde ønsket at pengene skulle doneres til en konto, der skulle deles mellem børneafdelingen på Aalborg Sygehus og Redder af Verden. Beløbet blev på ca ,- kr. som hans efterladte siden forhøjede til det dobbelte, og som i juli måned tilgik Redder af Verden. Bestyrelsen har besluttet at ære Rasmus, og sørge for at hans navn alligevel kommer ud i verden. Dette vil vi gennemføre på flere måder. Bl.a. ved at finde et projekt i et af projekterne og navngive det efter Rasmus. Kilroy was here Baggrunden for ideen er nogenlunde som beskrevet her: Midt i 1940 erne gik en fortvivlet jernbane arbejder (Kilroy) rundt i Portugal. Hans største drøm var at komme ud at rejse, men han var meget fattig. På et tidspunkt får han en lys ide og begynder at skrive "Kilroy was here" på mange af de kasser, han sætter i toget og på nogen af de mange togvogne, der kommer forbi på stationen. På den måde kommer hans navn rundt i verden. Redder af Verden sørger for, på samme måde, at "RASMUS WAS HERE" ved at skrive i gæstebøger, på projekttavler, bannere og flere andre legale steder rundt i verden på vore projekter. På den måde vil Rasmus alligevel komme ud i verden. I vore tanker og i hans ånd, vil han komme rundt som hans store ønske var. Bestyrelsen har på det seneste banner med sponsorer, også skrevet Rasmus was here Vi håber således, at have bidraget til at Rasmus ånd lever videre med det som han brændte for... at hjælpe andre. Ambulanceprojekt Rwanda Den 27. september rejste Morten Mølgaard, st. Struer og Niels Erik Dalsgaard, st. Skive, til Rwanda. Ambulanceprojektet Holdet i Senegal, Thomas Holst, Dennis Pedersen og Ejnar Nielsen med Taffa, en vigtig samarbejdskontakt.

15 Nr. 8 Oktober Niels Erik Dalsgaard har lavet autoelektroarbejdet på den donerede Ford Granada. Den fik I øvrigt nyt batteri, nye støddæmpere, og den blev hævet med 10 centimeter. Rasmus was here - også i Nicaragua. i Rwanda er, i skrivende stund, i den afsluttende fase. Hovedformålet var at oprette en ambulance og transportmulighed af syge og tilskadekomne patienter i den fattige del af byen, Kigali. Projektet blev til på en forespørgsel fra NGO Little Children on Earth, Danmark og blev opstartet i december 2012 af Rasmus Lanng st. Hvidovre og Frank Thisgaard, st. Silkeborg. Morten var senere i 2012, sammen med Preben Poulsen, st. Thisted, i Kigali for at videreføre dette projekt. Nu er muligheden oprettet, og ambulancefolkene er trænet og uddannet i ambulancens udstyr. Ambulancen er en Ford Granada, og den er med ekstra meget plads i taghøjden. Vognen er lige blevet hævet ca. 10 cm. for at den bedre kan køre på det sandede og ujævne terræn. Kursisterne har fået diplom på afholdte kurser, således styrken fremtidigt kan varetage transporten og give den fornødne præhospitale førstehjælp. ASSEAD. Strukturen og hele projektet bliver pudset af, kontakter bliver opdateret, og kommunikationen bliver styrket, således alle involverede projektdeltagere holder sig ajour. En lille bonus for hospitalet denne gang, var at holdet fandt en Siemens Ultralydsscanner i gemmerne, som der har været lidt berøringsangst for at få hentet frem, da den jo krævede nogen undervisning. Den er nu hentet frem til fødeafdelingen, og personalet er undervist i brugen af den. Stor fremgang for byen Bignonas hospital og kommunens borgere. Det forventes at førstehjælpsprojektet i Senegal opstarter Ambulanceprojekt Tanzania RAV er inviteret til Arusha, Tanzania, for at hjælpe med at udvikle og træne færdigheder i ambulancetjenesten, ved at deltage i ambulanceseminar. Gennem 3 år har RAV haft en stående forespørgsel om projektdeltagelse, og vi har presset på for at imødekomme denne mulighed, og det er nu lykkedes. Vi vil samtidigt Førstehjælpsprojekt Senegal Ejnar Nielsen, st. Struer, Thomas Holst, st. Hjørring og Dennis Pedersen st. Hjørring er hold 4, der er opfølgningsholdet. De følger op på ambulanceprojektet med repetition og supplerende undervisning og de gennemgår det fremtidige førstehjælpsprojektet med RAVs samarbejdspartnere der er lokalt forankret. Førstehjælpsprojektet er undervisning i førstehjælp til civilbefolkningen i Bignona, i Casamancheprovinsen Ziguenchor. Ligeledes afrejste hold 4 den 28. september. Ejnar, der er projektansvarlig, holder møder med RAVs samarbejdspartner I Bignona er en Siemens ultralydsscanner kommet til ære og værdighed på fødeafdelingen.

16 16 Redderen 36. årgang Sådan ser den hævede Ford Grenada ambulance ud. halskraver, men er der en rejseprojektor til uddannelsesbrug eller andre særligt brugbare sager, kan det sendes eller afleveres med TYDELIGT modtager RAV v. ATT: depotforvalter Thomas Holm, Falcks Uddannelsescenter, Langvang. rekognoscere, indhente informationer, undersøge kontakter, og vurdere infrastrukturen geografisk og kulturelt. Ambulanceseminaret er planlagt af NGO Arushas Venner Danmark, NGO Save the Children, Tanzania og Redder af Verden Danmark (RAV). Dette gennemføres i samarbejde med NGO Arushas Venner, Danmark og NGO Save The Children fra Tanzania, som har den lokale forankring og dermed viden om de lokale forhold. Projektet er en naturlig fortsættelse af et længerevarende arbejde fra NGO Arushas Venner, der i perioden sendte 5 danske VW LT ambulancer fra Falck til byen i samarbejde med Falck Silkeborg. Målet er at gennemføre undervisning og uddannelse i basal ambulancetjeneste. Udsendelsesholdene skal bestå af 2-4 ambulancereddere fra RAV. (Instruktører eller lignende.) Det er essentielt, at gøre områdets ambulancetjeneste bæredygtigt, ved at iværksætte årlige øvelser, eventuelt superviseret af yderligere undervisningshold fra RAV. Målet på sigt er at uddanne lokale ambulanceinstruktører/supervisorer således, at en egentlig uddannelse og repetition kan finde sted lokalt i region eller kommune. fremtiden at kunne bistå med mandskab og vigtig information idet RAV i forvejen er involveret i Tanzania ambulanceprojekt i Arusha. RAV råder over mange brandfolk, mekanikere, vagtcentralmedarbejdere, ambulancefolk, ledere, og eksterne samarbejdspartnere nationalt og internationalt. Der er stadig et brandprojekt på tegnebrættet, ambulanceprojekt på Filipinerne, og flere kommer til. Depot Depotet bugner af materiel. Derfor er det nødvendigt at opsummere hvad vi indsamler. Vi indsamler KUN fødepakker og Bomberos En Acción til Sjælland Bomberos En Acción, (den spanske pendant til RAV) kommer til Danmark for at besøge RAV. Siden RAVs begyndelse, har vi haft tæt samarbejde og udveksling med den spanske søsterorganisation Bomberos En Acción. I skrivende stund har RAVs sjællandske medlemmer et lækkert program til uge 43, hvor de spanske brandmænd og evt. sygeplejersker kommer på udveksling til Sjælland. Meget mere om besøget, kan læses på Samtlige projekter kan ses på RAVs hjemmeside på hvor også medlemmer af RAV kan gå ind på et lukket forum og debattere og udveksle erfaringer og viden vedr. projekterne og andet. Det er også i dette forum, at man direkte følger med i den røde tråd på projekterne. Endvidere kan man følge med i projekterne direkte på facebook, blot man har været inde og synes godt om Redder Af Verden. Husk: Alle kan melde sig ind på hjemmesiden. Brand I Tanzania, har gennem mange år eksisteret et brandprojekt. Det er Nykøbing Kommune, der i tæt samarbejde med Falck, Nykøbing Mors og Morsø Ulandsforening kører dette fantastiske projekt. Nykøbing Kommune er venskabsby med byen Bukoba. RAV er desværre ikke involveret i dette projekt, men vi håber i Rasmus L. Christensen blev også mindet i Bignona, Senegal.

17 Konferencer om psykiske påvirkninger i Ambulancetjenesten Torsdag d. 14/11 hos 3F, Sommervej 5, Århus V. Fredag d. 15/11 hos 3F, Kampmannsgade 4, København V. Fra kl til Reddernes Udviklingssekretariat inviterer til to konferencer om de psykiske påvirkninger i ambulancetjenesten. Autoriseret psykolog Pernille Andrés Blidsøe fremlægger sine resultater efter mere end 170 timers vagt på stationerne Slagelse, Tårnby og Hinnerup. Pernille har haft mange maraton-snakke med ambulancereddere, stationsledere og faglige repræsentanter, som har tegnet et billede af, hvordan danske ambulancereddere håndterer psykiske påvirkninger i arbejdslivet. Formålet med konferencerne er at kunne diskutere resultaterne og komme med forslag til 3F, Falck og hinanden. Desuden er der mulighed for at komme hjem med ny viden om håndtering af psykiske påvirkninger. Pernille Andrés Blidsøe vil komme med praktiske anvisninger ud fra de udfordringer, faget har oplevet de seneste år. Tilmelding til senest d. 4. november. Husk at skrive, hvilken dag du deltager. Der udbetales ikke daglønstab eller transportudgifter

18 18 Redderen 36. årgang Allan Skjøth, Frede Jensen og Leif Christiansen er klar til valgkampen om få uger. Lokalpolitik trives på station Toftlund Paramediciner, stationsleder og pensioneret redder stiller op til byrådet i Tønder Kommune Af Flemming F. Kyster Falckfolk er ofte aktive mennesker, som engagerer sig i skolebestyrelser, sportsklubber, foreninger, musikfestivaler og lignende. Også på den politiske front er ikke mindst redderne godt repræsenteret. Det er ikke noget særsyn at finde reddere i diverse byråd og regionsråd, og i Hjørring er det eksempelvis tidligere redder Arne Boelt (S), som besætter borgmesterposten. Station Toftlund i Sønderjylland er et godt eksempel på en politisk aktiv station. Her er to nuværende samt en pensioneret Falckmand opstillet til byrådet i Tønder Kommune. Tilmed var en fjerde mand, stationsleder ambulance Anders Madsen, opstillet for Venstre i Fredericia Kommune, men han måtte trække sig af tidsmæssige årsager. Tidligere PF-formand Veteranen blandt de tre opstillede med Falck-baggrund er 66-årige Frede Jensen (S). Han gik på pension sidste år efter hele 43 år på station Toftlund. Han har også 18 år som tillidsmand og 10 år som formand for Falcks Personaleforening på CV et.

19 Nr. 8 Oktober Og så er den aktive pensionist såmænd også formand for den lokale Ældre Sagen-afdeling. Frede Jensen har siddet i byrådet i den tidligere Nørre Rangstrup Kommune og blev også valgt til den nye Tønder storkommune. Den garvede socialdemokrat er blandt andet oppe imod to Venstrefolk: Stationsleder assistance Leif Christiansen og paramediciner Allan Skjøth. Førstnævnte har tidligere haft sæde i Nørre Rangstrup byråd, mens Allan Skjøth er debutant som byrådskandidat. Frede Jensen har fuld fart på, selv om han er pensionist efter et par og fyrre år i Falck. Landbrug og sundhed - Jeg stiller blandt andet op for at give Toftlund en røst i den store kommune. Ikke at jeg vil bedrive sognerådspolitik og KUN tænke lokalt, men jeg synes, det er vigtigt med lokale repræsentanter i Tønder Kommune, fortæller Allan Skjøth. Også erhvervslivets og ikke mindst landbrugets tarv er han optaget af, og så fylder social- og sundhedspolitikken meget, blandt andet på grund af jobbet. - Jeg kan i mit daglige arbejde se, hvor skoen trykker. Man taler jo med alle mulige typer patienter og får et billede af, hvordan det går med eksempelvis hjemmeplejen. Jeg er optaget af, om vi kan gøre tingene bedre og smartere, lyder det fra paramedicineren. Falck-briller Frede Jensen lægger ikke skjul på, at han blandt andet gik ind i politik med Falck og kollegerne i baghovedet. - Jeg har kæmpet for kollegerne og arbejdspladsen. Hvis jeg kan være med til at sikre arbejdsopgaver til Falck, så gør jeg det. Det har korpset nok også sat pris på jeg har i al fald aldrig fået nej til at bruge tid på politiske møder, fortæller Frede Jensen. Men der er naturligvis utallige andre emner, som den 66-årige brænder for blandt andet har han medvirket til at få ventetiden på genoptræning bragt markant ned. Som medlem af Teknik- og Miljøudvalget er der også mange emner dér, som kræver tid og energi. Sluger meget tid Netop det med tiden afholder nok mange fra at begynde en lokalpolitisk karriere. Allan Skjøth stiller op til byrådet for første gang. Ifølge Frede Jensen er den tid, man skal bruge på at sætte sig ind i sagerne, flerdoblet på få år. Netop derfor har 47-årige Allan Skjøth søgt og fået familiens fulde opbakning til kandidaturet. For bare det at stille op kræver mange kræfter, og bliver man valgt ind, ryger der utallige timer ind i den politiske kalender, selv om han som døgnvagt har en ret politik-egnet arbejdsform. Op til kommunalvalget den 19. november ofrer paramedicineren et par ferieuger på at føre kampagne. Som ny kandidat må man sammen med familie og venner selv ud at hænge valgplakater op, opdatere sociale medier etc. Håb om valg Er det et plus over for vælgerne at være redder/falckmand? - Jeg mener da, vi står for noget troværdighed og generelt er meget velansete. Men jeg tror ikke, effekten er så markant, som den måske var tidligere, lyder det fra Allan Skjøth. Blandt kollegerne er hans kandidatur blevet taget positivt imod. Der falder naturligvis lidt drillende bemærkninger, men de respekterer, at han forsøger, lyder vurderingen fra paramedicineren. Han tror selv på, at han kan blive valgt ind, og håbet er at få mindst 200 personlige stemmer. - Og så håber jeg selvfølgelig at få flere stemmer end Leif, lyder det med et smil fra den debuterende byrådskandidat.

20 20 Redderen 36. årgang Moderniseret personalepolitik Blandt andet mediepolitikken har fået en mere tidssvarende udformning Hovedsamarbejdsudvalget i Falck har udarbejdet et antal nye og mere up to date formuleringer af forskellige områder i personalepolitikken. Blandt andet er Mediepolitikken fra 2009 blevet moderniseret. Der har i perioden været nogle tilfælde, hvor den gamle politik er blevet overtrådt, hvilket har medført skriftlige advarsler og en enkelt afskedigelse. Nu er politikken tilrettet og bør ikke give anledning til misforståelser i fremtiden. Healthcare Misbrugspolitikken har også været udsat for en gennemgang, nu arbejder vi mere sammen med Healthcare, i forhold til at kunne tilbyde hjælp ved misbrug. I forlængelse af misbrugspolitikken har vi også indtænkt KRAMS (Kost, Rygning, Alkohol, Motion og Stress), hvor det er meningen, der skal tages hånd om medarbejdernes sundhed. Og endelig er der lavet en arbejdsfastholdelses politik, hvor vi har lavet brugervejledning til både den enkelte medarbejder, lederen og tillidsrepræsentanten. Fælles for alle politikker er, at de om ganske kort tid kan findes på Redder.dk

Årsberetning fra Beredskabsforbundet Regions Hovedstaden for 2011.

Årsberetning fra Beredskabsforbundet Regions Hovedstaden for 2011. Region Hovedstaden Årsberetning 2011. Årsberetning fra Beredskabsforbundet Regions Hovedstaden for 2011. Regionsårsmødet i kreds Vestegnen fredag den 23. marts 2012. Så har Region Hovedstaden været i gang

Læs mere

URBAN SHIELD En beretning af Ambulancebehandler Lasse Gustafson og Ambulancebehandler Søren Knudsen. Projektet er støttet af

URBAN SHIELD En beretning af Ambulancebehandler Lasse Gustafson og Ambulancebehandler Søren Knudsen. Projektet er støttet af URBAN SHIELD 2015 En beretning af Ambulancebehandler Lasse Gustafson og Ambulancebehandler Søren Knudsen Projektet er støttet af Indledning I året 2014 søgte Lasse Gustafson og Søren Knudsen Falcks kompetencefond

Læs mere

Kredsårsmødet 2009 Beredskabsforbundet Sønderborg Kreds BERETNING 2008 FOTO: B rand og Redning

Kredsårsmødet 2009 Beredskabsforbundet Sønderborg Kreds BERETNING 2008 FOTO: B rand og Redning Kredsårsmødet 2009 Beredskabsforbundet Sønderborg Kreds BERETNING 2008 B rand og Redning FOTO: 1 Indledning: Dette er min første beretning som kredsleder for Beredskabsforbundet Sønderborg. 2008 har været

Læs mere

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Turneringer udenfor er nu slut, og den kolde og mørke tid er over os, og jeg vil se lidt tilbage på 2013 i Silkeborg fodbold dommerklub.

Læs mere

FORENINGEN FOR POLITIETS BEREDSKABS-ORDENSKORPS Nordsjællands Politikreds 3000 Helsingør

FORENINGEN FOR POLITIETS BEREDSKABS-ORDENSKORPS Nordsjællands Politikreds 3000 Helsingør FORENINGEN FOR POLITIETS BEREDSKABS-ORDENSKORPS Nordsjællands Politikreds 3000 Helsingør Referat af bestyrelsesmøde afholdt den 16. august 2012 kl. 19.00 hos Søren Simonsen, Engerødvej 13, 3200 Helsinge.

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev proppet til det yderste med bagage og mad til de 7 dage.

Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev proppet til det yderste med bagage og mad til de 7 dage. Kofucamp 2010 Teams: Team 1: Sempai Laurits Team 2: Sempai Mads Team 3: Sempai Monica Team 4: Sempai Sebastian Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev

Læs mere

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Torsdag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Marianne, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Morten, Pia 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

Ø-posten, 1. udgave juli 2013. Leder... 1. Regionsrådsvalg... 2. Støtte til valgkamp i Aalborg... 3

Ø-posten, 1. udgave juli 2013. Leder... 1. Regionsrådsvalg... 2. Støtte til valgkamp i Aalborg... 3 Indholdsfortegnelse Leder... 1 Regionsrådsvalg... 2 Støtte til valgkamp i Aalborg... 3 Deltag i næste folketingsvalgkamp med Enhedslisten Aalborg... 4 Bliv kandidat til kommunalvalget... 4 Kalenderen...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Fodboldudvalg 3. Kampfordeler 3. Oversigt fodboldhold og træningstider 4. Nøgler 5. Spillerlister 5.

Indholdsfortegnelse. Fodboldudvalg 3. Kampfordeler 3. Oversigt fodboldhold og træningstider 4. Nøgler 5. Spillerlister 5. Hals Forenede Sportsklubber Fodbold Trænerhåndbog Tilhører: 1 Indholdsfortegnelse Fodboldudvalg 3 Kampfordeler 3 Oversigt fodboldhold og træningstider 4 Nøgler 5 Spillerlister 5 Kontingent 5 Sæsonopstart

Læs mere

SIF NYT 15. årgang August 2015 AKTIVITETSBLAD

SIF NYT 15. årgang August 2015 AKTIVITETSBLAD SIF NYT 15. årgang August 2015 AKTIVITETSBLAD NYTTIGE ADRESSER Afdelingsformænd: Badminton Henrik Lauritsen Blindekildevej 98 4200 Slagelse Tlf. 51 37 79 30 hlaurits@mail.dk Bordtennis Michael Jensen Sørbyparkvej

Læs mere

Michael Hartvig. Kære medlemmer i Risskov Taekwondoklub,

Michael Hartvig. Kære medlemmer i Risskov Taekwondoklub, Michael Hartvig Fra: Risskov Taekwondo Klub [ChungMoo@klub-modul.dk] Sendt: 3. april 2013 11:17 Emne: Nyhedsbrev april 2013 Kære medlemmer i Risskov Taekwondoklub, Foråret ser langsomt ud til også at være

Læs mere

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 DET SPORTSLIGE Vores far/mor/barn-hold har igen i år samarbejdet med gymnastikafdelingen, dette har været en et godt samarbejde. Gymnastikafdelingen har givet udtryk for

Læs mere

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug.

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. TALE TIL STANDERHEJSNING SØNDAG DEN 24. april kl. 14.00 På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. Særlig

Læs mere

Dansk Retrieverklub Region Østjylland Årsberetning for 2007

Dansk Retrieverklub Region Østjylland Årsberetning for 2007 I november 2007 mistede Region Østjylland et mangeårigt skattet medlem, idet Willi Christensen efter 2 års kamp mod en kræftsygdom, måtte give op. I regionen vil vi mindes Willi som en positiv person,

Læs mere

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening.

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening 26. marts 2012 Formandens årsberetning Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Dette er min

Læs mere

Studietur til Medical Services

Studietur til Medical Services 2014 Studietur til Medical Services Anders Vikke Falck 1. Indledning Efter at have fået tildelt Erik Falcks studielegat faldt valget på at besøge Medical Services LTD. Medical Services er en engelsk virksomhed,

Læs mere

NYHEDSBREV Vestjysk Motocross Club, Tinghedevej 7, 6715 Esbjerg N www.vmcc.dk

NYHEDSBREV Vestjysk Motocross Club, Tinghedevej 7, 6715 Esbjerg N www.vmcc.dk 23. januar 2010 Nummer 3 NYHEDSBREV Vestjysk Motocross Club, Tinghedevej 7, 6715 Esbjerg N www.vmcc.dk Opdatering Af Jørn Haahr Kære medlemmer, bruger, sponsorer og andre interessenter af Vestjysk MotoCross

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 P PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 6 Jeg elsker mit job. En god dag for mig, er en dag, hvor jeg er på arbejde, siger Dennis, der har ansvaret for butikkens kiosk og blandt andet også står for indkøb af varer

Læs mere

Månedsmagasinet Cross Court

Månedsmagasinet Cross Court Månedsmagasinet Cross Court Årgang 7 Udgave 7 20. august 2010 FYLDER 60 ÅR... SIDSTE NYT Sidste runde i holdturneringen nærmer sig og de afgørende kampe skal spilles, god vind alle sammen. INDHOLD Jubi-fest

Læs mere

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Workshop Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Kirkens Korshær i Aarhus og Diakonhøjskolen indbyder til en ny, årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle

Læs mere

Nyhedsbrev august 2012

Nyhedsbrev august 2012 Nyhedsbrev august 2012 Kære medlemmer Hermed endnu et lille nyhedsbrev fra kreds 38. Selv om der har været aktivitet på træningspladsen i hele sommerferien, er træningen nu for alvor i gang. Holdtræningen

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Beachvolley Studierejser Familierejser Aktiv ferie for alle. Studietureog grupperejser

Beachvolley Studierejser Familierejser Aktiv ferie for alle. Studietureog grupperejser Studietureog grupperejser Lyø Beach Camp - 2014 En studierejse til Alanya, Tyrkiet Indholdsfortegnelse Fag der kan indgå i studierejsen: Historie 3 Samfundsfag 4 Biologi 5 Religion 6 Idræt 7 Engelsk 8

Læs mere

Velkommen. Uddannelse af kursusleder

Velkommen. Uddannelse af kursusleder v/ 2 Velkommen Tusinde tak for at du har valgt at blive frivillig kursusleder. Gennem dit frivillige arbejde er du med til at sikre, at forældre til børn med ADHD, voksne med ADHD og søskende til børn

Læs mere

Referat medlemsmøde. d. 05-03-2015. Jonas byder velkommen, og fremlægger at der er lavet en liste med opgaver der skal deles ud mellem medlemmerne.

Referat medlemsmøde. d. 05-03-2015. Jonas byder velkommen, og fremlægger at der er lavet en liste med opgaver der skal deles ud mellem medlemmerne. Referat medlemsmøde d. 05-03-2015 Jonas byder velkommen, og fremlægger at der er lavet en liste med opgaver der skal deles ud mellem medlemmerne. Vi vil gerne spare lidt på rengøring af toiletter, og vil

Læs mere

NETVÆRKS TILBUDET PULS1

NETVÆRKS TILBUDET PULS1 NETVÆRKS TILBUDET PULS1 Kære borger Pulsen er et fantastisk tilbud for dig som er udviklingshæmmet. Du bor på et bosted, hjemme eller i egen lejlighed under Københavns kommune. Pulsen er et netværkstilbud,

Læs mere

Kampagnemagasin nr. 3-2008

Kampagnemagasin nr. 3-2008 Kampagnemagasin nr. 3-2008 Tønder kommune deltager i Virksomhedsdysten - og planlægger at vinde TV2 holdt formen ved lige i Af Jakob Thøger Michelsen, Konsulent MpA Tønder kommune deltager i virksomhedsdysten

Læs mere

Velkommen til de mange hundrede nye medlemmer, der i november måned har meldt sig ind i Radikale Venstre!

Velkommen til de mange hundrede nye medlemmer, der i november måned har meldt sig ind i Radikale Venstre! 1. december 2010 Velkommen til de mange hundrede nye medlemmer, der i november måned har meldt sig ind i Radikale Venstre! Tak fordi I vil være med til at tage ansvar. Fordi I stoler. Også på udlændinge.

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

På fredag den 24. februar fylder viceborgmester i Ikast-Brande kommune og tidligere borgmester i Brande kommune, Preben Christensen, 70 år.

På fredag den 24. februar fylder viceborgmester i Ikast-Brande kommune og tidligere borgmester i Brande kommune, Preben Christensen, 70 år. På fredag den 24. februar fylder viceborgmester i Ikast-Brande kommune og tidligere borgmester i Brande kommune, Preben Christensen, 70 år. Af Villy Guldbrand Jensen Mange borgere har i tidens løb ringet

Læs mere

Dagens kamp: 17/06-2006. Christiansbjerg IF vs. JAI Aarhus

Dagens kamp: 17/06-2006. Christiansbjerg IF vs. JAI Aarhus Dagens kamp: 17/06-2006 Christiansbjerg IF vs. JAI Aarhus Århus CHRISTIANSBJERG I.F. BYDER VORE MODSTANDERE OG TILSKUERE VELKOMMEN TIL DAGENS HJEMMEKAMP Christiansbjerg IF PIPI Døgnkiosk VIDEOUDLEJNING

Læs mere

1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Du er ikke alene Kend din sygdom

1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Du er ikke alene Kend din sygdom 1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Hvert år får ca. 2.500 danskere enten lymfekræft, leukæmi, MDS eller andre blodkræftsygdomme, og godt 20.000 lever i dag med en af disse sygdomme.

Læs mere

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj?

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Bodil Damkjær er uddannet cand. phil og adm. direktør i PLINGyou A/S. Bodil hjælper dansk erhvervsliv med deres professionelle brand på LinkedIn. Bodil holder

Læs mere

Sammen er vi stærkere. Stafet For Livet et indblik

Sammen er vi stærkere. Stafet For Livet et indblik Sammen er vi stærkere Stafet For Livet 2016 - et indblik INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning Vi fejrer Stafet For Livet 2016 3 Sammen er vi stærkere 4 Hvad betyder Stafet For Livet for Fighterne? 5 Hvad betyder

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

Månedsmagasinet Cross Court

Månedsmagasinet Cross Court Månedsmagasinet Cross Court SIDSTE NYT Hygge på lørdag Årgang 3 Udgave 12 1.holdet debuterer i 1.division... Motionist camp søndag 10.00-13.00 1.holdet debuterer lørdag den 28.oktober kl. 10.00 hjemme...

Læs mere

STIL OP TIL ÆLDRERÅDETI17

STIL OP TIL ÆLDRERÅDETI17 STIL OP TIL ÆLDRERÅDETI17 Der er valg til november Få indflydelse Tænker du af og til: Hvis bare jeg havde indflydelse på de beslutninger, som træffes om forhold, der vedrører 60+ årige i Odense? Så har

Læs mere

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje!

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Rejsebrev 6 fra Junior Cup i Reggio Calabria i Italien. Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Simon, Stephan

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Næstved Skytteforening

Næstved Skytteforening Referat af General forsamling. Torsdag D. 19.03.15 side 1 af 5. 1. Valg af dirigent. Finn Ritz blev valg og overtog ordet 1a Valg af 2 stemmetællere. Lone Meulengracht & Kazimier Mechula 2. Formandens

Læs mere

Østeuropæisk Børnehjælp transport til Rumænien maj 2017 Astrid Stampe Lovelady, ph.d-studerende i antropologi ved University of St.

Østeuropæisk Børnehjælp transport til Rumænien maj 2017 Astrid Stampe Lovelady, ph.d-studerende i antropologi ved University of St. Østeuropæisk Børnehjælp transport til Rumænien maj 2017 Astrid Stampe Lovelady, ph.d-studerende i antropologi ved University of St. Andrews Fra lørdag d. 13. maj til lørdag d. 20. maj 2017 kørte jeg med

Læs mere

Vi gør din studietid. lidt federe

Vi gør din studietid. lidt federe Vi gør din studietid lidt federe Vi taler din sag SLS Sygeplejestuderendes Landssammenslutning er de sygeplejestuderendes faglige organisation og en del af Dansk Sygeplejeråd. Vores mål er at forbedre

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Tilstede var: Preben Muus, Jan Storm, Kim Dahl Andersen, Mona Storgaard, Lone Larsen

Tilstede var: Preben Muus, Jan Storm, Kim Dahl Andersen, Mona Storgaard, Lone Larsen Referat fra bestyrelsesmøde 12. februar 2014. Tilstede var: Preben Muus, Jan Storm, Kim Dahl Andersen, Mona Storgaard, Lone Larsen 1. Aktuelt og nyt fra formanden og opsummering fra sidste møde: Preben

Læs mere

Nyhedsbrev, november 2003

Nyhedsbrev, november 2003 Nyhedsbrev, november 2003 Så er det længe ventede andet nyhedsbrev i 2003 fra Den Sikre Vej på gaden. Brevet indeholder en beretning af, hvad der er sket i foreningen siden sidst og lidt nyheder fra Camino

Læs mere

LIGABOLD CUP & TRÆNINGSLEJRE. For divisions og seriehold i Tyrkiet! CUP 2014 LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD

LIGABOLD CUP & TRÆNINGSLEJRE. For divisions og seriehold i Tyrkiet! CUP 2014 LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD CUP LIGABOLD CUP & TRÆNINGSLEJRE For divisions og seriehold i Tyrkiet! Professionelle forhold til super skarpe priser! LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE

Læs mere

Tine Petersen og Heidi Andersen i Stockholm på 6. Semester. Nov Feb Vores studieophold i Stockholm, Sverige.

Tine Petersen og Heidi Andersen i Stockholm på 6. Semester. Nov Feb Vores studieophold i Stockholm, Sverige. Vores studieophold i Stockholm, Sverige. Nogle af de første indtryk af Stockholm var at der er meget internationalt, der er mange og god plads til studerende fra hele verden. Der er hundekoldt men smukt,

Læs mere

Undervisningsevaluering Kursus

Undervisningsevaluering Kursus Undervisningsevaluering Kursus Fag: Matematik A / Klasse: tgymaauo / Underviser: Peter Harremoes Antal besvarelser: ud af = / Dato:... Elevernes vurdering af undervisningen Grafen viser elevernes overordnede

Læs mere

Vi satser på mennesker. Hvad brænder du for?

Vi satser på mennesker. Hvad brænder du for? Vi satser på mennesker Hvad brænder du for? Pjece.indd 1 5/27/08 5:28:21 PM Vi brænder for lokalpolitik - kunne du? Pjece.indd 2 5/27/08 5:28:23 PM Fokus på lokalpolitik I samarbejde med partiforeningerne

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 Sne, sjap, kulde og bilen vil ikke starte. eller sne, smukke landskaber, hygge indendøre, glögg. Begge dele er jo vinter, men mediernes fokus og måske vores eget?

Læs mere

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2017

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2017 NYHEDSBREVET Nyhedsbrevet september 2017 Formand, HB, Regionaludvalg, redaktør: Kent Thomsen Koldingvej 78 6760 Ribe Tlf.: 23 64 99 82/ 73 60 82 82 E-mail: kentoglene@hotmail.com Næstformand, sekretær,

Læs mere

Job- og personprofil for afdelingschef til Byggeri og Ejendomme i Holstebro Kommune

Job- og personprofil for afdelingschef til Byggeri og Ejendomme i Holstebro Kommune Side 1/5 Job- og personprofil for afdelingschef til Byggeri og Ejendomme i Holstebro Kommune Indledning: Vores nuværende afdelingschef gennem mere end 5 år skal fremover står i spidsen for ejendomsområdet

Læs mere

2 Velkommen til skoleåret 2012-13!

2 Velkommen til skoleåret 2012-13! NYT SKOLEBLAD Dette er 1. udgave af Møllevangsskolens avis - vi har meget at fortælle og vores elever er helt sikkert de bedste til at fortælle det! Derfor er denne avis på skift skrevet af skolens elever.

Læs mere

Landsforeningen Lænken. Nyhedsbrev sommer 2015

Landsforeningen Lænken. Nyhedsbrev sommer 2015 Landsforeningen Lænken Nyhedsbrev sommer 2015 Lænkens sommertræf 2015 Så blev det endelig UGE 27, hvor over 80 glade voksne og børn tog afsted til Laugesens Haver nær Herning for at hygge sig i en lille

Læs mere

DM i Fladfisk. Fra Onsevig Havns side er vi. Der blev fanget massere af fisk, 10.500 fladfisk fanget til årets DM. Danmarks bedste Fladfiskefarvand

DM i Fladfisk. Fra Onsevig Havns side er vi. Der blev fanget massere af fisk, 10.500 fladfisk fanget til årets DM. Danmarks bedste Fladfiskefarvand Danmarks næststørste fiskestævne 24-25. september 1 10.500 fladfisk fanget til årets DM 2011 var en stor succes med godt fiskevejr, masser af fisk, godt humør og god mad - hvad mere kan man forlange! Fra

Læs mere

Stævneavis nr. 4. BF Stævne 2012. 7-9. september 2012. I denne stævneavis:

Stævneavis nr. 4. BF Stævne 2012. 7-9. september 2012. I denne stævneavis: Stævneavis nr. 4 BF Stævne 2012 7-9. september 2012 I denne stævneavis: Vi savner dig savner du et hold? Forhåndstilmelding du kan sagtens nå det endnu Fælles transport Hvor skal vi sove? > Lej en madras

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Indledningsvis bemærkes det, at denne beretning ikke behandles som et selvstændigt emne på aktivitetsmødets dagsorden. Spørgsmål, kommentarer og uddybninger til

Læs mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere - Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere Michael Svendsen har besluttet sig for at sige ja til respirator. Men den dag han ikke længere kan tale eller skrive, vil han have den slukket

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 60 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 46% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Første maj tale Middelfart 2015.

Første maj tale Middelfart 2015. Første maj tale Middelfart 2015. Igennem de seneste 8 år har jeg haft fornøjelse af at holde 1. maj tale her i Middelfart, hvor jeg hver gang har medbragt nogle små ting til talerne. I år har jeg valgt

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Februar 2014 Siden sidst Foråret og fremtiden banker på. Vi har alle nok bemærket, at det er blevet lysere om morgen og eftermiddagen, og vejret her i februar giver os i

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober 2014

Nyhedsbrev Oktober 2014 Nyhedsbrev Oktober 2014 Kære medlemmer og læsere af Landsforeningens nyhedsbrev Dette er vores tredje nyhedsbrev i år. Siden sidst har der været sommerferie, og i dette kvartal har satspuljeprojektet haft

Læs mere

Brobjergskolen 8000 Århus C. Tidspunkt Sted Kontaktperson / kursusleder. Brobjergskolen 8000 Århus C. Tidspunkt Sted Kontaktperson / kursusleder

Brobjergskolen 8000 Århus C. Tidspunkt Sted Kontaktperson / kursusleder. Brobjergskolen 8000 Århus C. Tidspunkt Sted Kontaktperson / kursusleder Kurser foråret 2010 Ungdomskultur i foreningen Torsdag den 4. marts 2010 kl. 19-22 Henrik Koch, ÅUF tlf. 8613 8911 e-mail: henrik@aau.dk Kommunikation udfordringer i Århus Tirsdag den 16. marts 2010 Henrik

Læs mere

Fredag den 27. september 2013 kl. 09.30-12.00 med efterfølgende frokost

Fredag den 27. september 2013 kl. 09.30-12.00 med efterfølgende frokost Ø k o n o m i d i r e k t ø r f o r e n i n g e n Hovedbestyrelsen for Økonomidirektørforeningen Mødedato og tid: Fredag den 27. september 2013 kl. 09.30-12.00 med efterfølgende frokost Mødested: Munkebjerg

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor: Ungdom Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene spot på sporten // MARTs 2012 Hovedsponsor: Ungdom FORÅRET ER PÅ VEJ - ØV :-) Foråret er på vej - både i flg. kalenderen og når vi kigger ud mod

Læs mere

Børne- og Ungeudvalget

Børne- og Ungeudvalget Det er igen tid til at gøre status i forhold til Børne- og Ungeudvalgets arbejde her i kredsen. Det har på mange måder været et godt år med forandringer, succes, glade spillere og trænere som hoved indtryk.

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

INNOVATION STARTER MED KERNEOPGAVEN

INNOVATION STARTER MED KERNEOPGAVEN INNOVATION STARTER MED KERNEOPGAVEN Liggende møder i farverige Fatboys er ikke innovation. Innovation handler om, at alle på arbejdspladsen er enige om, hvad der er den fælles kerneopgave. Medarbejdere

Læs mere

Nyhedsbrev - Roskilde Gymnastikforening - Juni 2017

Nyhedsbrev - Roskilde Gymnastikforening - Juni 2017 ROSKILDE GYMNASTIKFORENING TRÆNING & TRIVSEL Nyhedsbrev - Roskilde Gymnastikforening - Juni 2017 I dette nyhedsbrev kan du læse om Frivillig på festivallen Instruktører og hjælpere søges Nye hold i foreningen

Læs mere

Artikel i MAN:D d. 17/8-2013.

Artikel i MAN:D d. 17/8-2013. Artikel i MAN:D d. 17/8-2013. Jørgen og Fie - et makkerpar 17. august 2013 Jørgen Madsen elsker hunde og kan slet ikke få nok. Halvdelen af hans liv har han arbejdet med hunde, og hans passion for at træne

Læs mere

NYHEDSBREV JANUAR 2016

NYHEDSBREV JANUAR 2016 NYHEDSBREV JANUAR 2016 Hermed modtager I nyhedsbrevet fra Beredskab & Sikkerhed. Husk at du også har adgang til informationer på hjemmesiden www.beredskabogsikkerhed.dk og updates på Facebook-siden. Nyhedsbrevet

Læs mere

MEDLEMSBLAD NR. 35 AUGUST 2014 NORDSJÆLLANDS LOKALAFDELING

MEDLEMSBLAD NR. 35 AUGUST 2014 NORDSJÆLLANDS LOKALAFDELING ADHD MEDLEMSBLAD NR. 35 AUGUST 2014 NORDSJÆLLANDS LOKALAFDELING ADHDNORDSJÆLLAND SIDE 3 5 Nyt fra bestyrelsen 7 Fisketur med SKJOLD på Øresund 11 Café for voksne med ADHD 13 Besøg foreningens hjemmeside

Læs mere

MARTS 2014 NYHEDSBREV

MARTS 2014 NYHEDSBREV MARTS 2014 NYHEDSBREV Siden sidst: Her havde jeg håbet at kunne skrive en hel masse om vores arbejdsweekend. Desværre blev den aflyst på grund af sygdom blandt andet. Vi håber at vi snarest kan få arrangeret

Læs mere

Velkommen til. Frivilligcenter Hedehusene. Afbud / for sent ankomst melde til uddannelseslederen. Kantine: Formiddagskaffe Frokost Eftermiddagskaffe

Velkommen til. Frivilligcenter Hedehusene. Afbud / for sent ankomst melde til uddannelseslederen. Kantine: Formiddagskaffe Frokost Eftermiddagskaffe Velkommen til Frivilligcenter Hedehusene Praktiske forhold Afbud / for sent ankomst melde til uddannelseslederen. Kantine: Formiddagskaffe Frokost Eftermiddagskaffe Rygning: I rygeomåde ved indgangen Udenfor

Læs mere

Formanden orienterer

Formanden orienterer Nummer 1 2013 - årgang 39. I dette nummer: Formanden orienterer Formanden orienterer 1 Ferie!!!! 2 Parkering ved klubhuset 3 Hjemmesiden får nyt udseende 4 Igennem de seneste år har der været faldende

Læs mere

Kompasset december 2015

Kompasset december 2015 Kompasset december 2015 Nytårskur: Der er i Sejlklubben tradition for, at vi mødes nytårsaftensdag kl. 11.00 til lidt lækkert vådt og tørt til ganen, hvor vi så har mulighed for at ønske hinanden godt

Læs mere

Forsvarschefens tale ved Flagdagen den 5. september 2013

Forsvarschefens tale ved Flagdagen den 5. september 2013 Forsvarschefens tale ved Flagdagen den 5. september 2013 Deres kongelige højheder, formand for Folketinget, ministre kære pårørende og ikke mindst kære hjemvendte! Hjemvendte denne flagdag er jeres dag.

Læs mere

Fantastisk fodboldstart 10

Fantastisk fodboldstart 10 10 Fantastisk fodboldstart I Hinnerup er det nemlig blevet lov, at forældrene til de helt små deltager aktivt i træningen - ikke noget med bare at læsse ungen af Tekst og fotos: Søren Mogensen Al begyndelse

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Tøserunden 2014. Vi var cirka 14 Rimo-tilmeldte - men der var vist et par afbud. 3 toptunede Rimo er klar til afgang.

Tøserunden 2014. Vi var cirka 14 Rimo-tilmeldte - men der var vist et par afbud. 3 toptunede Rimo er klar til afgang. Tøserunden 2014. Mens nogle af ræserne er taget til Rügen Rund, andre til Italien ja, så er vi nogle stykker, der standhaftigt holder fast i at køre Tøserunden. Da jeg stod i startboksen spekulerede jeg

Læs mere

Nyhedsbrev 2/6 2015 Sctknud-gym.dk Besøg os på Facebook Rektors klumme Kære læser Sommerferien nærmer sig, og den særlige eksamensstemning har indfundet sig på skolen. Vi kan se tilbage på et skoleår med

Læs mere

Jeg vil gerne starte med at oplyse jer om, hvad programmet er for i dag:

Jeg vil gerne starte med at oplyse jer om, hvad programmet er for i dag: Tale ved Standerhejsningen den 2. maj 2015. På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde jer alle velkommen her i dag på en meget flot forårsdag, hvor træerne står lysegrønne og banerne står klar til brug.

Læs mere

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Du er 35 år, og ansat som skrankeansvarlig på apoteket. Du har været her i 5 år og tidligere været meget stabil. På det sidste har du haft en del fravær

Læs mere

Kåre tager ansvaret for multimedieprojekt sammen med Bo. Bo har overtaget ansvaret da Kåre rejser med arbejde.

Kåre tager ansvaret for multimedieprojekt sammen med Bo. Bo har overtaget ansvaret da Kåre rejser med arbejde. 3. januar 2012 Fremmødt: Thorup, Yvonne, Charlotte, Parbæk, Kåre, Uffe, Søren Kristian Afbud: Jacob Ikke fremmødt: Kim Formalia Ordstyrer: Yvonne Referent: Kåre Opfølgning Kåre tager ansvaret for multimedieprojekt

Læs mere

cf86df31519a/17/1536#/0

cf86df31519a/17/1536#/0 Ugebrev Nr. 1, skoleåret 2013-14. 16. august 2013 Så er vi i gang! Første uge har været spækket med aktiviteter. Efter indflytningen søndag var eleverne på rundtur i huset og mødte de ansatte på et orienteringsløb

Læs mere

DANMARK BANKER FOR HJERTET. Landsindsamling. 24. april 2016

DANMARK BANKER FOR HJERTET. Landsindsamling. 24. april 2016 Landsindsamling 24. april 2016 Agenda Landsindsamling - overblik Landsindsamlingen Kampagne Status Indsamlingskoordinatorer og indsamlere Tidsplan og praktik Landsindsamling 24. april 2016 Vi er tredje

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning September 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning September 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning September 2012 Sommeren er ved at gå på hæld, og jeg håber, at man har nydt det typiske danske sommervejr, som må siges at være så uforudsigeligt. Bestyrelsen er atter i arbejdstøjet

Læs mere

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en Grønland Solopgang Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en praktik i udlandet. Jeg kunne ikke helt finde ud af om det skulle være USA eller Grønland,

Læs mere

Aquafitness 29. årgang nr. 3 oktober 2011

Aquafitness 29. årgang nr. 3 oktober 2011 Aquafitness 29. årgang nr. 3 oktober 2011 www.nord-als.dk Formand (Kontakt til off. myndigheder) Lise Mikkelsen Email: formand@nord-als.dk Næstformand (Personaleansvarlig) Anne Dorthe Berendtz 61 683 683

Læs mere

TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017

TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017 TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017 Oversigt over Team RG kataloget - Hvad er Team RG 2 - Team RG volleyball 3 - Team RG håndbold 4 - Team RG badminton 5 - Team RG Indendørs fodbold 6 - Team RG

Læs mere

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Oktober 2015

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Oktober 2015 Tversted Borger- og Turistforening ønsker i fremtiden at udvise en større åbenhed omkring vores arbejde og aktiviteter. Derfor vil der blive udsendt et lille nyhedsbrev (ca. 8-10 gange om året) på www.tverstedliv.dk

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015 Grundlovsdag. Skolen har lukket Grundlovsdag, fredag den 5. juni. SFO har derfor åbent fra 06.15 til 12.00, idet der kun er tale om en ½ arbejdsdag/fridag! Husk i øvrigt at 5. juni også er Fars dag! Travl

Læs mere

Nyhedsbrev. Streams of Culture. Fjerde projektmøde. København maj / juni 2011. I uge 22 var vi værter

Nyhedsbrev. Streams of Culture. Fjerde projektmøde. København maj / juni 2011. I uge 22 var vi værter S K O LEN V E D B Ü L OW S V E J Nyhedsbrev M A J 2 0 1 1 Streams of Culture I N D H O L D : Fjerde projektmøde. Referat fra mødet i København Resultater og produkter Traditionelle sange og danse København

Læs mere

DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015. Instruktører:

DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015. Instruktører: TRÆNERKURSUS DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015 Instruktører: Nicolej Krickau, Casper Brunsgaard Jensen, Martin Hjortshøj, Peder

Læs mere