Generelle oplysninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generelle oplysninger"

Transkript

1 Styrelsen for International Rekruttering og Integration Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk og indsendes via ansøgningsportalen. For yderligere information om udfyldelse af ansøgningsskema se vejledningen til ansøgningspuljen. Generelle oplysninger Kommunenavn Skriv navn, adresse og CVR-nummer på den kommune, der ansøger om at være tilskudsmodtager. Varde Kommune, Jobcenter Varde, Frisvadvej 35, 6800 Varde CVR adresse på tilskudsansvarlig Skriv navn og adresse for den tilskudsansvarlige i projektet. Erik Schultz ersc@varde.dk Projektoplysninger Projektets formål Beskrivelsen skal indeholde ambitiøse og konkrete mål for den beskæftigelsesrettede integrationsindsats, herunder hvordan ambassadøren forventes at indgå i tilrettelæggelsen og organiseringen af indsatsen særligt med fokus på det gode match mellem flygtning og virksomhed. Ligeledes skal rammerne, for hvordan ambassadøren fremadrettet skal medvirke til at implementere best practice i kommunen, skitseres. Varde kommune har en lavere beskæftigelsesgrad end landsgennemsnittet Integrationsbarometeret (44%). Det er ambitionen i løbet af projektperioden at bringe beskæftigelsesgraden på/ over landsgennemsnittet. Erhvervsstrukturen i kommunen med mange arbejdspladser i fremstillingsvirksomhed og landbrug har vanskeliggjort at hæve beskæftigelsesgraden for flygtningekvinder. Med projektet er det ambitionen at rette fokus mod andre brancher herunder især turistområdet hvor job indenfor service vil være velegnede for projektets målgrupper men hvor en opdyrkning af vil kræve en øget koordinering af indsatsen internt og eksternt- samt implementering af nye metoder som indhøstes via projektet.

2 I Varde kommune er der siden 2015 etableret decentral bosætning- så flygtningefamilier er bosat i kommunens lokalområder. Det vil være ambitionen med projektet at øge beskæftigelsesgraden i samspil med lokalområderne og her især lokale udviklingsråd samt lokale frivillig organisationer. Mål kvinder: Ved fokus på relationel koordinering ønskes i et snævert tværgående samarbejde mellem kommunale afdelinger at fremme motivationen for beskæftigelse og mulighederne for især syriske kvinder hvor beskæftigelsesgraden er speciel lav. Som en del af projektet ønskes afprøvet om en tværgående familie indsats - øger integrationsmålene. Der vil således i løbet af projektperioden blive arbejdet sammen om 15 familier med traditionelle redskaber men med en overordnet koordinering mellem aktørerne så indsatsen kommer til at fremstå som en samlet familie indsats. Det primære mål er, at familierne skal opleve at være en central del af deres egen sagsbehandling, og deraf indgå i et fælles forpligtende samarbejde familier og forvaltninger i mellem. Det vil betyde, en aktiv medinddragelse af familien, med mål om: 1. at opnå konkret viden om, problemforståelse - hvilke barrierer og ressourcer er funderet i familien ift. tilknytning til job/uddannelse 2. Gennem inddragelse af familien i beslutningsprocessen målrettet problemhåndtering forventes højere succesrate 3. Én udpeget tovholder som sikrer koordinering og sammenhængende indsatser forvaltningerne i mellem. Den mest centrale ændring er, at der gennem et tæt fortløbende samarbejde forvaltningerne løbende vil pågå koordinering og justeringer i familien via den udpegede tovholder. Mål unge: Som et led i familie indsatsen vil der være særligt fokus på fritidsjob for de unge under 18 år i de 15 familier dette med henblik på at skabe en tidlig jobidentitet og understøtte en fælles beskæftigelsesdagsorden hos hele familien Ambassadørens rolle: Ambassadøren skal som konsulent udvikle arbejdsgange internt og i forhold til eksterne med fokus på en koordineret helhedsindsats- samt implementering af metoder indhøstet fra projektet Den håndholdte indsats: Ambassadøren skal sikre at der oprettes et netværk, der sikrer gensidig information om de 15 familier samt nye metoder i indsatsen. Netværkets platform vi dels være fysiske møder samt en lukket facebook gruppe. Der vil blive anvendt et progressionsværktøj der omhandler følgende kompetencer: Udvikling af tro på egne evner Selvvurderet helbred Netværk Mening og retning Sagsbehandlernes vurdering af kvindens job/uddanelsesparathed. Progressionsværktøjet vil blive anvendt at sagsbehandlere idet inddragelse af den enkelte i en konkret scoring erfaringsmæssigt er særlig ressourcetung grundet sproglige og kulturelle barrierer. Endvidere skal ambassadøren som vejleder guide de i forvejen ansatte medarbejdere i forhold til de gode erfaringer der er indhentet i BIP (beskæftigelses indikator) projektet der baserer sig på:

3 Så få sagsbehandlerskift som muligt samt sagsbehandlerens tro på succes i indsatsen. Gode match mellem flygtning og virksomhed Jobcenter Varde har de senere år arbejdet med at samle funktionerne Virksomhedskonsulent- rådgiver og vejleder hos samme sagsbehandler, så borgeren undgår mange sagsbehandler skift i forløbet. I forhold til projektets fokus på beskæftigelsen blandt flygtninge kvinder vil ambassadøren have som opgave at etablere og drifte et netværk af virksomheder, der har særlig fokus på integration og som vil bibringe andre virksomheder disse erfaringer. Milepæl 1 perioden 1. august december 2018 Ambassadøren har beskrevet nuværende arbejdsgange og tiltag med henblik på sammen med medarbejderne ar sætte fokus på optimeringsområder. Milepæl 2: Perioden 1. august Ambassadøren har implementeret det tværgående samarbejdsnetværk og afholdt et fællesmøde hvor forventninger er afstemt. 5 familier er udvalgt til den håndholdte indsats. Milepæl 3 Perioden 1. april december yderligere familier inddrages i den håndholdte indsats Progressionsværktøjet er taget i brug overfor de 10 udvalgte familier. Milepæl 4 1. januar yderligere familier inddrages i den håndholdte indsats. Milepæl 5 1. maj december 2020 Progressionsværktøjet er taget i brug for alle 15 udvalgte familier. 5 kvinder er i virksomhedspraktik og 5 yderligere kvinder er på vej. Milepæl 6 1. januar marts kvinder er i virksomhedspraktik og de sidste 5 kvinder er på vej. Milepæl 7 1. april december 2021 Nye metoder og indsatser forankres i Jobcentrets arbejdsprocesser til videreførelse efter projektperioden. Milepæle hele projektperioden I hele projektperioden arbejdes på at målrette integrationsindsatsen ved: Fokus på effektive arbejdsgange Drift af virksomhedsnetværk Tværgående samarbejde mellem forvaltninger ud fra konceptet om relationel koordinering Monitorering af SIRI samt samarbejde om mål og handleplan Projektets primære målgruppe

4 En beskrivelse af karakteristika hos målgruppen i kommunen. Herunder den samlede målgruppes størrelse samt kvinde- og ungegruppen. Her beskrives først antallet af ankomne flygtninge og familiesammenførte til flygtninge i perioden 1. juli 2013 til 28. februar 2017 herefter karakteristika ved målgruppen. Som det fremgår af nedenstående diagram har Varde Kommune siden 1. juli 2013 modtaget i alt 582 flygtninge og familiesammenførte til flygtninge. Heraf er de 220 børn, hvorfor der er modtaget 362 voksne. Ankomne flygtninge og familiesammenførte til flygtninge, fordelt på voksne og børn Antal I alt Axis Title I alt Voksne Børn Af de 362 voksne er 258 kvinder. En stor andel er børn og unge. 125 kvinder er i alderen år. Køn og alder Hovedtotal Kvinde år år år år Varde Kommune havde den 6. marts 298 borgere i målgruppen omfattet af integrationsprogram. Det skønnes at flygtninge kvinder og familiesammenførte til flygtninge udgør 60 % af de 146 kvinder dvs. 88 kvinder i målgruppen. Målgruppen er kendetegnet ved lave kompetencer, hvilket bl.a. kan ses via indplacering på niveau i danskuddannelse, hvor den langt overvejende del er danskuddannelse 1 og 2. Kun 6 flygtninge er indplaceret på danskuddannelse 3.

5 Nuværende indsats for projektets målgruppe Beskrivelse af kommunens nuværende beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte, herunder konkrete initiativer og strategier samt en beskrivelse af den nuværende organisering af indsatsen. I Varde kommune er der politisk stor fokus på en succesfuld integration og det er i denne forbindelse valgt at foretage en decentral boligplacering. Så flygtningefamilierne får bopæl i kommunens lokalsamfund dette for at skabe en større mulighed for integration i lokalsamfundets aktiviteter (foreningsliv m.v.) Denne del af integrationen viser gode resultater- men i forhold til beskæftigelse har det ikke ændret beskæftigelsesgraden i positiv retning. Varde Kommunes beskæftigelsesindsats: Beskæftigelsesindsatsen, tog da flygtninge tilstrømningen var størst udgangspunkt i et branchepakke koncept, hvor indsatsen blev koncentreret om at fremskaffe udplaceringer ud fra brancher med stor jobomsætning. Indsatsen har især for mænd givet gode resultater dokumenteret ved stor stigning i udbetalte resultattilskud. Indsatsen har imidlertid ikke haft et særligt kvindefokus og i forhold til ufaglærte kvindejob primært fokus på rengørings branchen. Der vurderes således at være et uudnyttet beskæftigelsespotentiale hos flygtningekvinder, der vil kunne drage nytte af projektet. Beskæftigelsesindsatsen er organiseret således at indsatsen ledes af en teamleder, der har ansvaret for området samt aktivitetsparate kontanthjælps modtagere og ressourceforløb. De medarbejdere, der arbejder med integrationsborgerne varetager flere funktioner virksomhedskonsulent rådgiver vejleder. med henblik på så få sagsbehandlerskift som muligt (BIPtankegangen) Dog er det sådan at 1 medarbejder har et særligt fokus på IGU og medarbejder etablerer match mellem virksomheder og flygtninge. Beskrivelse af hvordan målene/resultaterne nås Beskrivelsen skal indeholde kommunens erfaringer og ambitioner fremadrettet for en mere virksomhedsrettet indsats, herunder hvordan målet om minimum 50 pct. beskæftigelse efter tre års ophold for målgruppen opnås. Endvidere skal det beskrives, hvordan tilrettelæggelsen vil sikre en forbedret indsats i forhold til kvinderne. Projekteffektmål for Varde Kommune: Varde kommune vurderer at målene kan opnås med ved Optimering af interne sagsgange Øget fokus på tværsektorielt samarbejde ved relationel koordinering Implementering af nye metoder indhøstet via projektet. I Perioden har der via STAR været iværksat en tilsvarende ambassadør indsats på fleksjob området. Varde kommune deltog i dette projekt og har fra 2013 hævet andelen af fleksjob i kommunen fra ca. 550 til ca Integrations- og beskæftigelses ambassadøren vil, ved at hjælpe med at holde konstant fokus på opgaven og understøtte med drift og udviklingstiltag, kunne gøre den forskel at målene i projektet lykkes. Produkteffektmål:

6 Forbedret samarbejde internt Forbedret samarbejde eksternt Udformning af en værktøjskasse, der kan anvendes fremadrettet Organisation og ledelse Beskriv projektets organisationsstruktur og ledelse, herunder hvordan følgende sikres: o En tydelig politisk forankring o En stærk ledelsesmæssig styring og organisering o Ejerskab til projektet på tværs af ledelsesstrategi og på tværs af relevante sektorer og forvaltninger o Videreførsel af projektets aktiviteter og resultater efter projektets afslutning Forankringen i jobcentret vil ske således at ambassadøren har teamleder for integrationsopgaven og afdelingsleder som nærmeste sparring i forhold til projektet. Derfor er afdelingsleder ligeledes gjort til projektansvarlig. Koordineringen med det øvrige jobcenter sker ved fællesmøde mellem jobcentrets ledere og udviklingskonsulenter for øvrige målgrupper. Dette forum er i dag eksisterende, men integrationsopgaven har for nuværende ikke en selvstændig stemme. Som Jobcentrets udviklingskonsulenter vil Integrations- og beskæftigelsesambassadøren organisatorisk være tilknyttet Arbejdsmarkedschefens fællessekretariat. Forankring Beskrivelse af, hvordan projektets aktiviteter tænkes videreført efter projektets afslutning. Det er målet at de metoder, der under projekt perioden implementeres vil kunne videreføres efter projektperioden idet det der søges er udviklingskapacitet, medens driften uændret varetages af den eksisterende organisation også under projektperioden

7 Tilskudsansvarliges navn (med blokbogstaver) og underskrift* *En tilskudsansvarlig defineres her som den person, der har det fulde økonomiske og retlige ansvar for projektet, der gives tilskud til. Arbejdsmarkedschef Erik Schultz Politisk godkendt Der stilles krav om politisk godkendelse, evt. kan oplysninger om politisk godkendelse eftersendes. Hvis der er tale om et fælles kommunalt projekt er der krav om politisk godkendelse i alle kommuner. Ja, projektet er politisk godkendt Nej, den politiske godkendelse eftersendes x

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Styrelsen for International Rekruttering og Integration Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk og indsendes via ansøgningsportalen. For yderligere information om udfyldelse af ansøgningsskema se vejledningen

Læs mere

Generelle oplysninger. Kommunenavn Skriv navn, adresse og CVR-nummer på den kommune, der ansøger om ot være tilskudsmodtager. Projektoplysninger

Generelle oplysninger. Kommunenavn Skriv navn, adresse og CVR-nummer på den kommune, der ansøger om ot være tilskudsmodtager. Projektoplysninger Styrelsen for International Rekruttering og Integration Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk og indsendes via ansøgningsportalen. For yderligere information om udfyldelse afansøgningsskema se vejledningen

Læs mere

Generelle oplysninger. Projektoplysninger

Generelle oplysninger. Projektoplysninger Styrelsen for International Rekruttering og Integration Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk og indsendes via ansøgningsportalen. For yderligere information om udfyldelse af ansøgningsskema se vejledningen

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Styrelsen for International Rekruttering og Integration Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk og indsendes via ansøgningsportalen. For yderligere information om udfyldelse af ansøgningsskema se vejledningen

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til ansættelse af en integrations- og beskæftigelsesambassadør Ansøgningsfrist den 3.

Vejledning til ansøgning om støtte til ansættelse af en integrations- og beskæftigelsesambassadør Ansøgningsfrist den 3. Vejledning til ansøgning om støtte til ansættelse af en integrations- og beskæftigelsesambassadør 14.62.10.20 Ansøgningsfrist den 3. april 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning...2 3. Projektets målgruppe...3

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Styrelsen for International Rekruttering og Integration Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk og indsendes via ansøgningsportalen. For yderligere information om udfyldelse af ansøgningsskema se vejledningen

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Styrelsen for International Rekruttering og Integration Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk og indsendes via ansøgningsportalen. For yderligere information om udfyldelse af ansøgningsskema se vejledningen

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Styrelsen for International Rekruttering og Integration Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk og sendes til pulje@siri.dk. Mærk ansøgningen Målrettet kommunal beskæftigelsesindsats for flygtninge

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Styrelsen for International Rekruttering og Integration Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk og sendes til pulje@siri.dk. Mærk ansøgningen Målrettet kommunal beskæftigelsesindsats for flygtninge

Læs mere

Statusrapport GENERELLE OPLYSNINGER

Statusrapport GENERELLE OPLYSNINGER Styrelsen for International Rekruttering og Integration Januar 2016 Statusrapport Formål med rapporten: Rapporten skal give viden om resultater af de projekter, der støttes via tilskud fra Styrelsen for

Læs mere

Delmål 2019 Delmål 2020 Resultatmål 2021

Delmål 2019 Delmål 2020 Resultatmål 2021 Bilag 1. Tillæg til samarbejdsaftale for Halsnæs Kommune (Nedenstående er under udarbejdelse og derfor ikke bindende) KAPITEL 6, DEL2 : DELMÅL OG INDSATSER Skema 6.x: Skema til opstilling af delmål og

Læs mere

Nationalt fokus på lokal integration

Nationalt fokus på lokal integration Nationalt fokus på lokal integration -Strategi og retning for den nationale integrationsindsats Karin Ingemann, Integration og Medborgerskab En dansk motorvej i september 2015 Udfordringen: Den nationale

Læs mere

Generelle oplysninger Kommunenavn Skriv navn, adresse og CVR-nummer på den kommune, der ansøger om at være tilskudsmodtager.

Generelle oplysninger Kommunenavn Skriv navn, adresse og CVR-nummer på den kommune, der ansøger om at være tilskudsmodtager. Styrelsen for International Rekruttering og Integration Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk og indsendes via ansøgningsportalen. For yderligere information om udfyldelse af ansøgningsskema se vejledningen

Læs mere

Job- og Integrationshuset

Job- og Integrationshuset Job- og Integrationshuset Kerneopgaver Job- og Integrationshuset varetager den beskæftigelsesrettede indsats for: alle nye flygtninge familiesammenførte ægtefæller til flygtninge, der modtager ydelse kontanthjælpsmodtagere,

Læs mere

Pulje til Håndholdt ressourceforløb

Pulje til Håndholdt ressourceforløb Ansøgningsskema for Pulje til Håndholdt ressourceforløb Finanslovskonto 17.46.78.30. Ansøgningen skal sendes til styrelsen via tilskudsportalen Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig:

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN

BESKÆFTIGELSESPLAN 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere i job

Læs mere

Pulje til Håndholdt ressourceforløb

Pulje til Håndholdt ressourceforløb Ansøgningsskema for Pulje til Håndholdt ressourceforløb Finanslovskonto 17.46.78.30. Ansøgningen skal sendes til styrelsen via tilskudsportalen Projektets navn: Ressourceforløb med jobperspektiv Ansøger

Læs mere

Beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet. Aalborg Kommune

Beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet. Aalborg Kommune Beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet Aalborg Kommune Status januar 2018 Sagsbeskrivelse Enslydende indstillingen sendes til orientering i Beskæftigelsesudvalget d. 13. februar 2018. Status antal

Læs mere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Ansøgningsskema for Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Finanslovskonto 17.46.41.85 Projektets navn: Motivation som drivkraft til job Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn,

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017

Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesområdet er kompliceret og i stadig bevægelse. Der er mange målgrupper, et vidt forgrenet arbejdsmarked, mange lovkrav i nye reformer og en kompliceret økonomi. Kort

Læs mere

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Kort om arbejdsmarkedet i Varde Kommune Et udfordrende mismatch Ledigheden har de seneste år været faldende, mens beskæftigelsen har udviklet sig relativt

Læs mere

Konsulentbistand til udarbejdelse og indgåelse af samarbejdsaftaler, som led i udmøntning af initiativet "Integrations- og beskæftigelsesambassadører

Konsulentbistand til udarbejdelse og indgåelse af samarbejdsaftaler, som led i udmøntning af initiativet Integrations- og beskæftigelsesambassadører Juni 2018 Konsulentbistand til udarbejdelse og indgåelse af samarbejdsaftaler, som led i udmøntning af initiativet "Integrations- og beskæftigelsesambassadører Side 1 af 9 Udbud på konsulentbistand til

Læs mere

Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 JOB OG UDDANNELSE EN FÆLLES OPGAVE Den overordnede og langsigtede målsætning i Halsnæs Kommune er, at flere borgere kommer i job eller uddannelse. Kommunens udgifter

Læs mere

Juni 2018 FLYGTNINGEKVINDER PÅ. ARBEJDSMARKEDET Løsningskatalog

Juni 2018 FLYGTNINGEKVINDER PÅ. ARBEJDSMARKEDET Løsningskatalog Juni 2018 FLYGTNINGEKVINDER PÅ ARBEJDSMARKEDET Løsningskatalog INDHOLD Baggrund 3 Udfordringen med at få flygtningekvinder i arbejde 3 Temaer for integrationsindsatsen 4 Sundhed og sygdomsopfattelse 5

Læs mere

1 Strategi Integration Job & Uddannelse. Mål og fokuspunkter i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats i Faaborg- Midtfyn Jobcenter.

1 Strategi Integration Job & Uddannelse. Mål og fokuspunkter i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats i Faaborg- Midtfyn Jobcenter. 1 Mål og fokuspunkter i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats i Faaborg- Midtfyn Jobcenter. At den enkelte udlænding hurtigst muligt opnår varig tilknytning til arbejdsmarkedet på ordinære vilkår,

Læs mere

Notat. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens

Notat. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Notat Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Status på integrationsindsatsen i Assens kommune I indeværende notat gives en status på integrationsindsatsen i Assens kommune

Læs mere

Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år

Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år Ansøgningsskema for Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år Finanslovskonto 17.46.43.30 Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Seniorvikar

Læs mere

1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det kommende år, fremsendes den således til godkendelse i byrådet.

1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det kommende år, fremsendes den således til godkendelse i byrådet. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 14. november 2017 Beskæftigelsesplan 2018 1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det

Læs mere

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Styrelsen for International Rekruttering og Integration Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk og indsendes via ansøgningsportalen. For yderligere information om udfyldelse af ansøgningsskema se vejledningen

Læs mere

Opkvalificering på transportområdet

Opkvalificering på transportområdet Ansøgningsskema for Pulje til opkvalificering på transportområdet Finanslovskonto 17.46.41.65 Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Opkvalificering

Læs mere

Fælles indsats omkring integration i Aalborg Kommune. Partnerskabsaftale om jobs til flygtninge

Fælles indsats omkring integration i Aalborg Kommune. Partnerskabsaftale om jobs til flygtninge Fælles indsats omkring integration i Aalborg Kommune Partnerskabsaftale om jobs til flygtninge Status september 2017 Opfølgning på Partnerskabsaftalen Som det fremgår under afsnittet Status på aktivitet,

Læs mere

Kalundborg Kommunes Integrationspolitik

Kalundborg Kommunes Integrationspolitik Kalundborg Kommunes Integrationspolitik Kon takt Sagsansvarlig: Jannie Buch Kalundborg Telefon, direkte: 59 53 41 21 Kalundborg Kommune Torvet 3 4400 Kalundborg 1/7 Indledning Kalundborg Kommunes politik

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE VIRKSOMHEDSSTRATEGI 2015-2020

ROSKILDE KOMMUNE VIRKSOMHEDSSTRATEGI 2015-2020 ROSKILDE KOMMUNE VIRKSOMHEDSSTRATEGI 2015-2020 1 Resumé På baggrund af reformer på beskæftigelsesområdet og behovet for en mere virksomhedsrettet indsats i Jobcenter Roskilde, har forvaltningen, i samarbejde

Læs mere

INTEGRATIONSSTRATEGI

INTEGRATIONSSTRATEGI INTEGRATIONSSTRATEGI 2017 2018 ODENSE HAR BRUGFOR ALLE - OGSÅ PÅ ARBEJDSMARKEDET BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 STRATEGISKE FOKUSOMRÅDER 1. EN GOD START I ODENSE FOR ALLE 2. ALLE ER ER EN DEL AF ARBEJDSFÆLLESSKABET

Læs mere

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Indledning - Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2016. Målene er en kombination af Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Aktivitetsnavn: Trappen. Indhold (aktivitetsbeskrivelse):

Aktivitetsnavn: Trappen. Indhold (aktivitetsbeskrivelse): Aktivitetsnavn: Trappen Indhold (aktivitetsbeskrivelse): Trappen er en fremskudt beskæftigelsesindsats, der løber i perioden 2016-2020. Aktiviteten er et samarbejde mellem Høje-Taastrup Kommunes Jobcenter

Læs mere

Redskaber i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats hvad virker?

Redskaber i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats hvad virker? Redskaber i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats hvad virker? Integrationstræf 16 flere flygtninge i job 13 september 2016 Carsten Koch, Beskæftigelsesrådet og Ekspertudvalget vedr. udredning

Læs mere

INTEGRATIONSSTRATEGI

INTEGRATIONSSTRATEGI INTEGRATIONSSTRATEGI 2017 2018 ODENSE HAR BRUG FOR ALLE - OGSÅ PÅ ARBEJDSMARKEDET BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 STRATEGISKE FOKUSOMRÅDER 1. EN GOD START I ODENSE FOR ALLE 2. ALLE ER EN DEL AF ARBEJDSFÆLLESSKABET

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017

Beskæftigelsesplan 2017 BESKÆFTIGELSE- OG BORGERSERVICE Dato: 26. september 2016 Sags.nr.: 15.00.00-A00-4-16 Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesplan 2017 er en plan for, hvordan Ballerup Kommune vil arbejde med indsatsen for

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN

BESKÆFTIGELSESPLAN 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere i job

Læs mere

Prioriteringer i kølvandet på refusionsomlægningen. Status for implementering af forslagene august 2017

Prioriteringer i kølvandet på refusionsomlægningen. Status for implementering af forslagene august 2017 Prioriteringer i kølvandet på refusionsomlægningen Status for implementering af forslagene august 2017 10-08-2017 BSK 2 Effektiviseringsforslagene BIC02: Efterværn til borgere i arbejde eller uddannelse

Læs mere

Horsens Kommunes integrationspolitik

Horsens Kommunes integrationspolitik Horsens Kommunes integrationspolitik 2016-2020 En beskæftigelses- og helhedsorienteret tilgang Revideret juni 2018 Indhold 1) Ramme for integrationspolitikken, herunder integrationspolitikkens målgruppe

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Metodeudviklingsplan til udvidelse af arbejdsstyrken

Metodeudviklingsplan til udvidelse af arbejdsstyrken Metodeudviklingsplan til udvidelse af arbejdsstyrken - beskrivelse af metodeudviklingsplanens delelementer Hvorfor arbejde med metodeudvikling? Metodeudviklingsplanen består af fire delelementer, der alle

Læs mere

TILBUD OM SPARRING ØNSKER DIN KOMMUNE SPARRING OM DEN BESKÆFTIGELSESRETTEDE INTEGRATIONSINDSATS?

TILBUD OM SPARRING ØNSKER DIN KOMMUNE SPARRING OM DEN BESKÆFTIGELSESRETTEDE INTEGRATIONSINDSATS? TILBUD OM SPARRING ØNSKER DIN KOMMUNE SPARRING OM DEN BESKÆFTIGELSESRETTEDE INTEGRATIONSINDSATS? TILBUD OM SPARRING TIL AT KOMME I MÅL MED INTEGRATIONSINDSATSEN 17 kommuner har siden 2016 arbejdet systematisk

Læs mere

Beskæftigelsesrettet integration - IGU og danskuddannelse

Beskæftigelsesrettet integration - IGU og danskuddannelse Beskæftigelsesrettet integration - IGU og danskuddannelse Uddannelsesindsatser for voksne flygtninge, d. 8. december 2016, Scandic Copenhagen v. Direktør Kasper Højvang Kyed Integrationsudfordringen Flygtningesituationen

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2018

BESKÆFTIGELSESPLAN 2018 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses alt for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere

Læs mere

VISION OG STRATEGI. For modtagelse af nye flygtninge og deres familier

VISION OG STRATEGI. For modtagelse af nye flygtninge og deres familier VISION OG STRATEGI For modtagelse af nye flygtninge og deres familier MODTAGELSESPERIODEN INTEGRATIONS- INDSATSEN TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE CIVILSAMFUNDET OG FÆLLESSKABER 2 VISION & STRATEGI FORMÅL Vi anser

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Børne- og Socialministeriet Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger på puljeportalens

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 EN STATUS ALLE KAN BIDRAGE

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 EN STATUS ALLE KAN BIDRAGE BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 EN STATUS To mål for 2019 Der skal være 400 fuldtidspersoner færre på overførselsindkomst AKBI løfter de 330 og UAUN de 70 Ved udgangen af 2019 har 250 flere fuldtidspersoner været

Læs mere

Titel: Strategi for integration af flygtninge i Halsnæs Kommune 2016

Titel: Strategi for integration af flygtninge i Halsnæs Kommune 2016 Notat Sagsnr.: 2015/0004938 Dato: 13. august 2015 Titel: Strategi for integration af flygtninge i Halsnæs Kommune 2016 Sagsbehandler: Annie Lucca Løkke Vestergaard Udviklingskonsulent I Halsnæs Kommune

Læs mere

PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN. For integrationsborgere i Svendborg Kommune

PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN. For integrationsborgere i Svendborg Kommune PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN For integrationsborgere i Svendborg Kommune Målgruppe: Borgere på integrationsydelse, der er i gang med Integrationsprogrammet og er visiteret som jobparate eller

Læs mere

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Ansøgningsskema for Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Finanslovskonto 17.46.41.60 Projektets navn: Ansøger Kommune(r) Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon,

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 EN STATUS ALLE KAN BIDRAGE

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 EN STATUS ALLE KAN BIDRAGE BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 EN STATUS To mål for 2019 Der skal være 400 fuldtidspersoner færre på overførselsindkomst AKBI løfter de 330 og UAUN de 70 Ved udgangen af 2019 har 250 flere fuldtidspersoner været

Læs mere

Analyse af integrationsflygtninge i Middelfart Kommune.

Analyse af integrationsflygtninge i Middelfart Kommune. Analyse af integrationsflygtninge i Middelfart Kommune. Indledning Denne analyse giver et billede af sammensætningen af voksne integrationsflygtninge i Middelfart Kommune. Analysen skal være med til at

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 JOB OG UDDANNELSE EN FÆLLES OPGAVE Den overordnede og langsigtede målsætning i Halsnæs Kommune er, at flere borgere kommer i job eller uddannelse. Kommunens udgifter til forsørgelse

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017

Beskæftigelsesplan 2017 BESKÆFTIGELSE- OG BORGERSERVICE Dato: 20. oktober 2016 Sags.nr.: 15.00.00-A00-4-16 Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesplan 2017 er en plan for, hvordan Ballerup Kommune vil arbejde med indsatsen for

Læs mere

Orientering om status for beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet

Orientering om status for beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet Punkt 7. Orientering om status for beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet 2018-002163 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalget orientering om status for beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune November 2017 Indledning Nyborg Kommune udarbejder hvert år en beskæftigelsesplan, der tager udgangspunkt i, hvad der er særligt fokus på i Nyborg Kommunes beskæftigelsesrettede

Læs mere

Puljen "Håndholdt indsats i ressourceforløb" - FL

Puljen Håndholdt indsats i ressourceforløb - FL Side 1 af 6 (/da.aspx) Puljen "Håndholdt indsats i ressourceforløb" - FL 17.46.78.30 Formålet med ansøgningspuljen er at nedbringe sagsmængden for den koordinerende sagsbehandler i jobcenteret samt at

Læs mere

Status og politiske tendenser i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats

Status og politiske tendenser i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats Status og politiske tendenser i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats 22. marts 2017 De kommunale netværk om integration, Aarhus v. Direktør Kasper Højvang Kyed Integrationsudfordringen Antallet

Læs mere

Ansøgningsskema for. Pulje til opkvalificering af rehabiliteringsteams Finanslovens konto

Ansøgningsskema for. Pulje til opkvalificering af rehabiliteringsteams Finanslovens konto Ansøgningsskema for Pulje til opkvalificering af rehabiliteringsteams Finanslovens konto 17.59.21.10 Ansøgningen skal sendes til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering via e-mail adresse star@star.dk

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017

Beskæftigelsesplan 2017 Gladsaxe Kommune Beskæftigelsesplan 2017 - vejen til uddannelse, job og vækst www.gladsaxe.dk Vision og mission Gladsaxe Byråd har i Kommunestrategi 2014-2018 formuleret følgende overordnede vision: Gladsaxe

Læs mere

Flygtninge i Danmark ind på arbejdsmarkedet

Flygtninge i Danmark ind på arbejdsmarkedet Flygtninge i Danmark ind på arbejdsmarkedet Direktør Kasper Højvang Kyed Styrelsen for International Rekruttering og Integration KL s JobCAMP 6. november 2015 Introduktion Hvad er udfordringen? Hvor er

Læs mere

Pulje til uddannelsesambassadører

Pulje til uddannelsesambassadører Ansøgningsskema for Pulje til uddannelsesambassadører Finanslovskonto 17.46.41.75 Projektets navn: Uddannelsesambassadør Ansøger Kommune: Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail)

Læs mere

Pulje til Udvikling i fleksjob II

Pulje til Udvikling i fleksjob II Ansøgningsskema for Pulje til Udvikling i fleksjob II Finanslovskonto 17.46.65.20 Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Albertslund Kommune Afdelingschef Jan Eriksen

Læs mere

Spørgsmål og svar til Et mere rummeligt arbejdsmarked II

Spørgsmål og svar til Et mere rummeligt arbejdsmarked II Spørgsmål og svar til Et mere rummeligt arbejdsmarked II 12. december 2018 Er der et minimumskrav ift. måltal? Der er ikke et minimumskrav ift. antal deltagere, men der er lagt op til at kommunen skal

Læs mere

Orientering om JobFirst

Orientering om JobFirst Punkt 4. Orientering om JobFirst 2018-010106 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s orientering status på JobFirst efter endt projektperiode Beslutning: Til orientering. Møde den 20.03.2018

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Styrelsen for International Rekruttering og Integration Ansøgningsskemaet findes på ministeriets hjemmeside http://uibm.dk/puljer/. Skemaet skal sammen med budgetskemaet udfyldes elektronisk og sendes

Læs mere

Pulje til projekt Uddannelsesambassadører Pulje

Pulje til projekt Uddannelsesambassadører Pulje Ansøgningsskema for Pulje til projekt Uddannelsesambassadører Pulje 17.46.43.10 Ansøgningen skal sendes til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering via Tilskudsportalen Ansøger Kommune Jobcenter Randers

Læs mere

DANSK OG JOB EN FÆLLES OPGAVE FOR KOMMUNER OG SPROGCENTRE SIRI S LÆRERKONFERENCE NOVEMBER 2018 OPLÆG VED SPECIALKONSULENT ANNA BALLAN, KL

DANSK OG JOB EN FÆLLES OPGAVE FOR KOMMUNER OG SPROGCENTRE SIRI S LÆRERKONFERENCE NOVEMBER 2018 OPLÆG VED SPECIALKONSULENT ANNA BALLAN, KL DANSK OG JOB EN FÆLLES OPGAVE FOR KOMMUNER OG SPROGCENTRE SIRI S LÆRERKONFERENCE - 30. NOVEMBER 2018 OPLÆG VED SPECIALKONSULENT ANNA BALLAN, KL PRÆSENTATION - SPROG - FRA BARRIERE TIL VILKÅR - VEJE TIL

Læs mere

Strategi for integrationsindsatsen Holstebro Kommune

Strategi for integrationsindsatsen Holstebro Kommune Strategi for integrationsindsatsen Holstebro Kommune Vision: Alle borgere i Holstebro Kommune uanset etnisk eller kulturel baggrund indgår i og bidrager som aktive medborgere til det fælles samfund med

Læs mere

Øget beskæftigelsesfokus i integrationsindsatsen Februar 2016

Øget beskæftigelsesfokus i integrationsindsatsen Februar 2016 Øget beskæftigelsesfokus i integrationsindsatsen Februar 2016 Integration på arbejdsmarkedet er en helt central del af integrationen i det danske samfund. En forstærket indsats for flygtninge og familiesammenførte

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget har ansvaret for tilrettelæggelsen af den lokale beskæftigelsesindsats. Hovedområderne er: q q q q Beskæftigelsesindsatsen Servicering af virksomheder i f.t.

Læs mere

Områdebaserede beskæftigelsesindsatser for kontanthjælpsmodtagere og selvforsørgede i København

Områdebaserede beskæftigelsesindsatser for kontanthjælpsmodtagere og selvforsørgede i København KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 2. kontor - Aktivitetsparate og Sygedagpengemodtagere NOTAT Områdebaserede beskæftigelsesindsatser for kontanthjælpsmodtagere og selvforsørgede

Læs mere

KIBB Kvinder med flygtningebaggrund I Bæredygtig Beskæftigelse

KIBB Kvinder med flygtningebaggrund I Bæredygtig Beskæftigelse KIBB Kvinder med flygtningebaggrund I Bæredygtig Beskæftigelse Maria Tvarnø, integrationschef Modtagelse og boligplacering - integration i lokalsamfundet - danskuddannelse - uddannelse & beskæftigelse

Læs mere

Sammen om fastholdelse (FL )

Sammen om fastholdelse (FL ) Side 1 af 5 (/da.aspx) Sammen om fastholdelse (FL 17.46.66.10) Formålet med ansøgningspuljen er at afprøve en model for at bevare sygemeldte medarbejderes tilknytning til arbejdspladsen. Baggrund Det er

Læs mere

Ansøgningsskema til pulje til Helhedsorienteret boligsocial indsats i udsatte boligområder Ansøgningsfrist fredag d. 1.

Ansøgningsskema til pulje til Helhedsorienteret boligsocial indsats i udsatte boligområder Ansøgningsfrist fredag d. 1. Ansøgningsskema til pulje til Helhedsorienteret boligsocial indsats i udsatte boligområder 14.1.6. Ansøgningsfrist fredag d. 1. november 2013 Ansøgning sendes til: Skemaet skal udfyldes elektronisk og

Læs mere

Indsatsstrategi og status på projekter på integrationsområdet

Indsatsstrategi og status på projekter på integrationsområdet Sekretariatet Jobcentret Sagsbehandler: Malene Nordestgaard Laursen Sagsnr. 15.40.00-P20-1-15 Dato:24.2.2016 Indsatsstrategi og status på projekter på integrationsområdet Antallet af borgere omfattet af

Læs mere

Resultatrevision 2017

Resultatrevision 2017 Resultatrevision 2017 Nordfyns Kommune Jobcenter Nordfyn Indhold Indledning... 3 Ministerens mål... 4 Status for målgrupper, der modtager offentlig forsørgelse... 5 Indsatsen... 8 Centrale elementer i

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 2. kvartal 20 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

Beskæftigelsesplan tillæg til Beskæftigelsesplan

Beskæftigelsesplan tillæg til Beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2017 - tillæg til Beskæftigelsesplan 2016-2019 Indledning Kommunerne skal hvert år udarbejde en beskæftigelsesplan, der beskriver strategi og målsætning for beskæftigelsesindsatsen i

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2019. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Pulje til Udvikling i fleksjob II

Pulje til Udvikling i fleksjob II Ansøgningsskema for Pulje til Udvikling i fleksjob II Finanslovskonto 17.46.65.20 Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Stevns Kommune David Kirkegaard Jespersen

Læs mere

MARTS 2018 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HØRSHOLM

MARTS 2018 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HØRSHOLM MARTS 2018 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HØRSHOLM INDHOLD Andel på offentlig forsørgelse...3 Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob.4-5 Nøgletal for kontanthjælpsreformen...6-7 Nøgletal

Læs mere

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arbejdsmarkedsudvalget...3 AMU 1 Jobcentret har en tættere kontakt og en styrket dialog med virksomhederne...3

Læs mere

Bilag til ansøgningen: Regneark budget_application.xls til detaljeret budget

Bilag til ansøgningen: Regneark budget_application.xls til detaljeret budget Ansøgningsskema II Projektansøgning til udviklingsprojekt vedr.: Udvikling af den tidlige tværfaglige og virksomhedsrettede indsats for kontanthjælpsmodtagere i match 2 Ansøgningen sendes til: Beskæftigelsesregion

Læs mere

Investeringsforslag, Jobcenter Varde

Investeringsforslag, Jobcenter Varde Investeringsforslag, Jobcenter Varde I nærværende notat gennemgås tre investeringsforslag fremsat af Jobcenter Varde. Flere af investeringsforslagene har på forskellige områder fokus på at styrke den virksomhedsrettede

Læs mere

Koordineret Integrationsindsats for nytilkomne flygtninge i Fredericia Kommune. Alle skal bidrage

Koordineret Integrationsindsats for nytilkomne flygtninge i Fredericia Kommune. Alle skal bidrage Koordineret Integrationsindsats for nytilkomne flygtninge i Fredericia Kommune Alle skal bidrage Alle flygtninge og familiesammenførte, der ankommer til Fredericia, udgør en ressource både som almindelige

Læs mere

Ansøgningsskema til pulje til Styrket koordinering i udsatte boligområder 14.51.56.10. Ansøgningsfrist fredag d. 15. maj 2014

Ansøgningsskema til pulje til Styrket koordinering i udsatte boligområder 14.51.56.10. Ansøgningsfrist fredag d. 15. maj 2014 Ansøgningsskema til pulje til Styrket koordinering i udsatte boligområder 14.51.56.10 Ansøgningsfrist fredag d. 15. maj 2014 Ansøgning sendes til: Skemaet skal udfyldes elektronisk og sendes som en vedhæftet

Læs mere

Det gode match. - et lidt bedre liv. Oplæg af: Rune Bech Teamleder for jobparate dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere samt fleks

Det gode match. - et lidt bedre liv. Oplæg af: Rune Bech Teamleder for jobparate dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere samt fleks Det gode match Oplæg af: Rune Bech Teamleder for jobparate dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere samt fleks Helle Thorsson Teamleder for virksomhedsindsatsen Oktober 2016 - et lidt bedre liv Lidt fakta om

Læs mere

DA s høringssvar om lovforslag om bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge, styrket virksomhedsrettet

DA s høringssvar om lovforslag om bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge, styrket virksomhedsrettet Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet (sab@uibm.dk og sox@uibm.dk) DA s høringssvar om lovforslag om bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge, styrket virksomhedsrettet integrationsprogram

Læs mere

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Ansøgningsskema for Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Finanslovskonto 17.46.41.60 Projektets navn: Virksomheden i centrum 2.0 Ansøger Kommune(r) Projekt- og tilskudsansvarlig:

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Nyborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2017 Nyborg Kommune Beskæftigelsesplan Kommune Oktober 2016, Version 2 Indledning Kommune udarbejder hvert år en beskæftigelsesplan. Beskæftigelsesplanen tager udgangspunkt i Kommunes politikker, herunder sundhedspolitikken

Læs mere

Fokusområder for Arbejdsmarkedsudvalget

Fokusområder for Arbejdsmarkedsudvalget Fokusområder for Arbejdsmarkedsudvalget 2020-23 1 Fokusområder for Arbejdsmarkedsudvalget 2020-23 Vejle Kommunes Arbejdsmarkedsudvalg vil fortsat arbejde for en sammenhængende, effektiv og meningsfuld

Læs mere

Indstillingen afrapporterer den flygtningehandleplan, som Magistraten besluttede at udarbejde d. 1. februar 2016.

Indstillingen afrapporterer den flygtningehandleplan, som Magistraten besluttede at udarbejde d. 1. februar 2016. Indstilling Til Magistraten Fra Direktørgruppen Dato 18. august 2016 Afrapportering af flygtningehandleplan Indstillingen afrapporterer den flygtningehandleplan, som Magistraten besluttede at udarbejde

Læs mere

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats 2018 LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats ET ARBEJDSMARKED I VÆKST Arbejdsmarkedet i Danmark har i en årrække været i fremgang. Fra efteråret 2013 er beskæftigelsen steget med ca.

Læs mere

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Borgere på offentlig forsørgelse 21% af borgerne i Esbjerg/Fanø er på offentlig forsørgelse. Det svarer til gennemsnittet i Syddanmark. Der har været et

Læs mere