TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet. Vejrum Kirke

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet. Vejrum Kirke"

Transkript

1 TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Nr Informationer fra lokalområdet Vejrum Kirke

2 Side 2 Vejrum Nyt Vejrum Kirke: Sognepræst Heidi Røn Preem, Skt. Olai Bakke 2, Vejrum Kirkeby Tlf.: / mail: HRP@km.dk Graver Gerda Kvisgaard tlf Mandag er fridag. Menighedsrådsformand John Skindhøj Vindum, Tingvej 28, Vejrum Tlf / mail: johnskindhoej@gmail.com Vejrum Borger og Gymnastikforening: Formand: Henrik Lund Jensen, Skt. Olai Bakke 10A, Vejrum Tlf.: Borgerklubben: Formand: Jytte Bjerregaard, Saltholm 3, Vejrum tlf Vejrum Fritidscenter: Formand: Aage Nielsen, Kronborgdige 25, Vejrum Tlf.: Pedel/ Udlejning: Marie Jakobsen ( vikar for Sandie ) Redaktionen: Ansvarshavende: Tove Jensen, Skt. Olai Bakke 3, Vejrum Tlf / mail: tove.kg.jensen@gmail.com Tryk:

3 Februar-marts 2015 Side 3 Nytårshilsen Et nyt kalenderår og et nyt kirkeår er begyndt. Vi er begyndt på at udfylde en ny kalender og i menighedsrådet drøfter vi løbende hvilke aktiviteter vi skal gentage og hvilke nye tiltag vi skal lave plads til. Vender vi blikket bagud, kan vi glæde os over en god opbakning til vores arrangementer og gudstjenester. Senest har vi haft Luciagudstjeneste med aktiv deltagelse af kirkekor og børneklub. Efterfølgende var der en festlig velsmagende julemiddag i fritidscenteret med 150 deltagere. Hvis man ikke blev i julestemning af det, blev man det sikkert, hvis man var med til julegudstjenesten den 24. december i en meget fyldt kirke. Snart er der fastelavn, hvor vi igen satser på at fylde først kirken og derefter fritidscenteret i samarbejde med Vejrum Borger- og gymnastikforening. Der er godt gang i kirkekoret, der gang på gang fylder kirkerummet med glade sangstemmer. I børneklubben mødes forventningsfulde børn hver tirsdag eftermiddag, til bibelfortælling, sang og leg. Indre Mission og Familieklubben er andre faste brugere af Kirkehuset. Dejligt at også Kirkehuset bliver brugt og flere gange bliver fyldt helt op. Sammen med næste udgave af VejrumNyt vil alle husstande modtage et hæfte om Vejrum Kirke. Vi håber at det vil blive vel modtaget og læst. Med ønske om fortsat stort engagement og god opbakning i Kirken og Kirkehuset. Godt nytår John Skindhøj Formand for Vejrum Sogns Menighedsråd

4 Side 4 Vejrum Nyt Konfirmander og tro.»vore dages ungdom elsker luksus. Den har dårlige manerer, foragter autoritet, har ingen respekt for ældre mennesker og snakker når den skulle arbejde. De unge rejser sig ikke længere op, når ældre kommer ind i et værelse. Den modsiger sine forældre, skryder i selskaber, sluger desserten ved spisebordet, lægger benene over kors og tyranniserer lærerne«. Sådan jamrede Sokrates efter sigende over ungdommen for ca år siden. Og når man tænker på det, ja så står det klart, at der ikke er så meget nyt under solen. Voksne og ældre har til alle tider haft holdninger til og fordomme mod ungdommen. Men har ungdommen anno 2015 virkelig ikke andet i hovedet end X Factor og det modsatte køn? Og bruger de slet ikke tiden på andet end at være på tværs? Jeg har lavet en lille undersøgelse blandt konfirmanderne. Og jeg kan lige så godt afsløre med det samme, at der løber mange fine tanker gennem hovedet på en 13/14-årig også eksistentielle tanker, trostanker. Jeg spurgte årets konfirmander om følgende: Hvem er Gud? Hvad er tro? Og hvad betyder troen for dig? Er det vigtigt at gå i kirke? Hvorfor? Hvorfor ikke? Hvorfor vil du konfirmeres?

5 Februar-marts 2015 Side 5 Og se, det kom der en masse ærlige svar ud af! For det første kan det udledes af konfirmand-besvarelserne, at troen på Gud er meget konkret. Gud er ikke fjern for konfirmanderne, nej Han er helt tæt på: Gud er med os, når vi virkelig har brug for Ham. Han passer på os, og dét selvom vi mennesker, som en konfirmand formulerer det, ikke altid er lige nemme at arbejde med. For langt størstedelen af konfirmanderne gælder det altså, at de gør sig tanker om Gud. Gud er vores far i himlen eller som en anden konfirmand udtrykker det: Han er min anden far; ikke fordi jeg ikke kan lide min far, men det er bare en tanke jeg har. Og hvad betyder denne tro så for konfirmanderne? Hvad har den af betydning i hverdagen? Ja, det er naturligvis forskelligt. Nogle har en decideret trospraksis med daglig bøn. Andre beder sjældent eller aldrig i hverdagen. Men gældende for langt de fleste er, at troen forstås som en art sikkerhedsnet; den giver tryghed og stabilitet i en ellers til tider hektisk hverdag. Troen kan man altid læne sig til eller som en anden konfirmand skriver: det at vigtigt at kunne holde fast i noget. Og så til spørgsmålet om kirkens rolle. For hvordan ser konfirmanderne egentlig på kirken? Er det vigtigt at gå i kirke? Eller trives troen også uden for kirkens mure? Konfirmandernes besvarelser kan i denne sammenhæng deles op i to hovedgrupper. Den ene halvdel mener, at kirkens søndagsgudstjenester enten er kedelige eller unødvendige man kan dog, som en konfirmand påpeger det, for god ordens skyld komme der engang imellem for at få Guds velsignelse. Eller som en anden konfirmand pointerer: Hvor tit man kommer i kirken, afhænger af hvor kristen man er. Det kommer an på din opdragelse.

6 Side 6 Vejrum Nyt Kalender februar 01. ( Septuagesima ) Gudstjeneste i Vejrum kl v/heidi Preem 02. Kirkekor kl i Kirkehuset 03. Børneklubben kl i Kirkehuset ( Martha og Maria får besøg ) 03. IM missionsuge i Kirkehuset kl v/kurt Nielsen, Holstebro 05. Borgerklubben kl, i Fritidscentret: Færdselsloven. Opdatering og test v/kørelærer Ole Brink 05.IM missionsuge i Kirkehuset kl i Kirkehuset vpreben Sørensen, Viborg 08.I ( Seksagesima ) Gudstjeneste i Vejrum. kl v/heidi Preem 09. Kirkekoret holder vinterferie 10. Børneklubben holder vinterferie 12. Borgerklubben holder vinterferie 12. VBG: Banko kl i Fritidscentret 15. ( Fastelavn ) Gudstjeneste i Vejrum kl v/ Carsten Hoffmann Kollekt: Søndagsskolerne ( S e omtale på VBG-folder) 16. Kirkekor kl i Kirkehuset 17. Børneklubben kl i Kirkehuset ( Soldaten ) 17. Generalforsamling VBG i Fritidscentret kl ( se folder) 19. Borgerklubben kl i Fritidscentret: Hygge og spil 19. Foredrag kl i Fritidscentret ( s e omtale ). 22. ( 1.s.i fasten ) Gudstjeneste i Vejrum kl v/ Heidi Preem 23. Kirkekor kl i Kirkehuset 24. Børneklubben kl i Kirkehuset ( For at I må komme til tro ) 25. MR møde i Kirkehuset kl Borgerklubben kl i Fritidscentret: Hygge og spil 26. IM Generalforsamling kl i Kirkehuset 26. VBG: Banko kl i Fritidscentret Kalender i marts 01. ( 2.s. i fasten ) Gudstjeneste i Vejrum kl v/ Heidi Preem Koret medvirker. Kirkekaffe 02. Kirkekor kl i Kirkehuset 03. Børneklubben kl i Kirkehu set ( Gud kalder på Abraham )

7 Februar-marts 2015 Side 7 05.Borgerklubben kl, i Fritidscentret:: Underholdning og sang v/ Frederik Madsen, Sdr. Nissum 05.Bibelkreds kl hos Ruth og Finn Hansen, Sportsvej, Vejrum. ( T ekst: Lukas kap. 11, vers ) 08. ( 3.s.i fasten ) Gudstjeneste i Vejrum kl v/ Heidi Preem. Efter gudstjenesten er der sogneindsamling 09. kirkekor kl i Kirkehuset 10 Børneklubben kl i Kirkehuset ( Isak bliver født ) 12. Borgerklubben kl, i Fritidscentret:: Hygge og spil 12.VBG: Banko kl i Fritidscentret 15. ( Midfaste ) Gudstjeneste i Vejrum kl v/heidi Preem 16 Kirkekor kl i Kirkehuset 17. Børneklubben kl i Kirkehuset ( Isak skal giftes ) 19. Borgerklubben kl Virksomhedsbesøg hos Creativ Company,. Se omtale for tilmelding 19. Ungdomsgudstjeneste kl i Asp Kirke 19. IM kl i Kirkehuset v/svend Åge Kristensen, Rækker Mølle 22. ( Mariæ bebudelse ) Ingen gudstjeneste i Vejrum. Fousing kl Ølby Kirkekor kl i Kirkehuset 24 Børneklubben kl i Kirkehuset ( Jakob snyder ) 24. Menighedsrådsmøde kl i kirkehuset 26. Borgerklubben kl, besøg hos Annex gården, Sdr. Nissum. Derefter kaffe hos Mette og Lauge Bjerrum i deres sommerhus 26.VBG: Banko kl i Fritidscentret 26.IM Bibelkreds hos Solveig og Bent Nielsen, Ellekjærvej ( T ekst: Mattæus 21, vers 1-9 ) 29. ( Palmesøndag ) Gudstjeneste i Vejrum kl v/ Heidi Preem Børneklub og minikonfirmander medvirker Kollekt: Skt. Nikolai Tjenesten 30. Kirkekor kl i Kirkehuset 31. Børneklubben påskeferie

8 Side 8 Vejrum Nyt Fortsat fra side 5 For den anden halvdel af konfirmanderne gælder det, at kirken spiller en større rolle. Søndagens gudstjeneste opfattes måske ikke ligefrem som en fest, men den tillægges en betydning. En konfirmand udtrykker det således: Jeg tænker tit Det gider jeg ikke!" eller noget i den stil, inden vi tager i kirke. Men når jeg kommer ind i kirken, så giver det bare et eller andet. Så ja, jeg synes det er vigtigt at gå i kirke. Hvorfor? Fordi jeg føler, at når jeg er i kirke, så viser jeg også Gud, at jeg faktisk mener det og tror på ham. En anden konfirmand siger om gudstjenesten: Da jeg var lille syntes jeg, at det var megakedeligt at gå i kirke. Nu synes jeg, at det er sjovere, men heller ikke det sjoveste. Det gør meget, at jeg er begyndt at forstå lidt af læsningerne og prædikerne. Hvorvidt søndagens gudstjeneste har relevans, vurderer konfirmanderne altså forskelligt. Men fælles for dem er, at de inden konfirmationen i maj skal deltage i ti gudstjenester. I konfirmationsforberedelsen gør vi derfor også en del ud af at læse søndagens tekster igennem. Hvad står der? Hvad betyder ordene? For det er klart, at er man 13 eller 14 år, så kan ord som miskundhed eller barmhjertighed nemt sætte sig på tværs. Kirkens sprog kan således være en hindring for selve forståelsen og for konfirmandernes udbytte af gudstjenesten. Og skulle jeg udpege én af konfirmationsforberedelsens vigtigste opgaver, ja, så er det at åbne kirkens og det bibelske sprog op for konfirmanderne. Først med forståelsen af teksterne og følelsen af at være tiltalt, åbner gudstjenesten sig op.

9 Februar-marts 2015 Side 9 Hvorfor vil du konfirmeres? Sådan lød det sidste spørgsmål til konfirmanderne. Og et svar, der stort set sammenfatter samtlige besvarelser, lyder: Jeg vil konfirmeres fordi jeg tror på Gud og selvfølgelig fordi det bliver en super god dag. Konfirmanderne vil altså for langt størstedelens vedkommende konfirmeres, fordi troen har betydning eller som en konfirmand så ærligt formulerer det: det er halvt om halvt med gaver og den kristne tro. Og hvad kan man så bruge denne lille undersøgelse af 28 konfirmanders tanker om tro til? Jo, for mig at se, så kan man bruge den til at skrotte eventuelle fordomme. De unge er langt mere reflekterende end vi voksne måske går rundt og tror. Vi skal bare turde tale med dem om tro. Konfirmanderne er nemlig ikke blufærdige, når det gælder livets store mysterier og de sætter gerne ord på deres tro, hvis man spørger dem. Så opfordringen fra mig lyder: tal med dit barn eller barnebarn om tro og eksistentielle spørgsmål. Spørg ind til, hvad der rører sig. Hvilke tanker gør de sig? Vind deres tillid og bliv forundret over, hvor meget de har at sige. For det har de. Troen lever ikke kun på kirkebænken søndag formiddag. Den lever også i de unge. Både i dem, der skal tvinges i kirke, og i dem, der kommer der ofte. Heidi Røn Preem

10 Side 10 Vejrum Nyt,Indre Mission afholder forårsmøder i uge 11: 9. marts: Vinding Missionshus 10. marts: Vinding Missionshus 11. marts: Elim i Holstebro 12..marts Hjerm Missionshus 13. marts: Hjerm Missionshus Yderligere oplysninger hos Kristian Andreasen Kommende arrangementer : Familieklubben gør opmærksom på at deres næste arrangement er KFUM og K s familiedag på Rydhave Slots efterskole. Datoen for dette arrangement er allerede 31. januar. Ønsker du at få tilsendt programmer fra Familieklubben, kan du få dem tilsendt fra Susanne Vadsholt. Send en mail til susvadsholt@yahoo.dk, så returnerer hun et program Foredrag Torsdag den 19. februar kl. 19:30 inviteres I til en spændende aften i Vejrum Fritidscenter med Nasi Habibi fra Fabjerg. Nasi Habibi bliver født i Afghanistan. Hendes forældre tilhørte middelklassen, men da Nasi var det ældste barn fik hun ikke lov til at gå i skole. Hun måtte blive hjemme og passe sine søskende og hjælpe til med husholdningen. Som 16 årig bliver hun gift med en meget ældre mand, som forældrene havde fundet til hende. Nasi Habibi får 3 børn, men ægteskabet var langt fra lykkeligt. Hun må affinde sig med voldtægt, tærsk og ydmygelser. På et tidspunkt får hun nok og flygter til Danmark med børnene. Borgerklubben 19. marts kl : Virksomhedsbesøg hos Kreativ Company i Holstebro. Tilmelding senest 12. marts til Jytte Bjerregaard tlf eller Jytte Maigaard tlf Torsdag den 23. april kl i Kirkehuset: Møde ved Erik Ladegaard Emne: Jesus troende muslimer.

11 Februar-marts 2015 Side 11 Set og sket siden sidst: Familieklubben I november havde Indre Mission og Familieklubben arrangeret adventshygge i kirkehuset. 65 børn og voksne hyggede sig med spisning, papirklip, juledekorationer, pebernøddebagning, kaffe m.v. inden der blev afsluttet i kirken med dukketeater. Bagsidens billeder er fra dette arrangement. Luciaarrangementet den 14. december 2014 Kirken var fyldt til bristepunktet og 150 personer var tilmeldt til den efterfølgende spisning i Fritidscentret. En fantastisk opbakning, som vi som arrangører er meget glade for. En stor tak skal lyde til Heidi, koret og børneklubben for en meget stemningsfyldt gudstjeneste. Også en rigtig stor tak til Familieklubben for den lækre mad, der sædvanen tro bestod af flæskesteg med det hele (også brunede kartofler) - og der var nok af det.. Endelig en stor tak til Kalkgruppen som spillede julemusik under spisningen. Ingen sag at arrangere med en sådan opbakning. Næste nummer. Næste nummer af Vejrum Nyt kommer sidst i marts måned. Frist for indlevering af materiale er den 10. marts. Vores fotograf er på efterskole, så det kniber lidt med billedmateriale fra de forskellige arrangementer. Send et par ord om hvordan jeres arrangement er forløbet og send meget gerne et billede med Bladudgiver: VBG og Vejrum Menighedsråd

12 Side 12 Vejrum Nyt Juleafslutning i Familieklubben december 2014

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr. 1-2016. Informationer fra lokalområdet

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr. 1-2016. Informationer fra lokalområdet TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Nr. 1-2016 Informationer fra lokalområdet Side 2 Vejrum Nyt Vejrum Kirke: Provst Vagn Ove Høgild, Snerlevej 42, 7500 Holstebro Tlf.: 3025 3347/ mail: VOH@km.dk Graver Gerda Kvisgaard

Læs mere

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet. Vejrum Bæk ved Præstegården

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet. Vejrum Bæk ved Præstegården TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Nr. 1-2014 Informationer fra lokalområdet Vejrum Bæk ved Præstegården 19.01.14 Side 2 Vejrum Nyt Vejrum Kirke: Sognepræst Heidi Røn Preem, Skt. Olai Bakke 2, Vejrum Kirkeby Tlf.:

Læs mere

Mandag den 11. marts til lørdag den 16. marts 2013: Holstebro Kredsens Forårsmøder programmer kan fås i Kirken

Mandag den 11. marts til lørdag den 16. marts 2013: Holstebro Kredsens Forårsmøder programmer kan fås i Kirken TAK Gunnar Clausen har valgt at stoppe som kasserer for Borgerklubben. Borgerklubben siger mange tak for indsatsen til Gunnar gennem de mange år, og velkommen til Inger Margrethe Nygård, der har overtaget

Læs mere

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Nr. 4-2014 Informationer fra lokalområdet Sankt Hans bålet 2014 Side 2 Vejrum Nyt Vejrum Kirke: Sognepræst Heidi Røn Preem, Skt. Olai Bakke 2, Vejrum Kirkeby Tlf.: 97 46 43 31 /

Læs mere

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Nr. 6-2016 Informationer fra lokalområdet De fire årstider ved Kirkehuset Skt. Olai Bakke 2A, Vejrum Side 2 Vejrum Nyt Vejrum Kirke: Sognepræst Heidi Røn Preem, Skt. Olai Bakke 2,

Læs mere

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet. HøHøstgudstjeneste 17. september

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet. HøHøstgudstjeneste 17. september TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Nr. 5 2017 Informationer fra lokalområdet HøHøstgudstjeneste 17. september Side 2 Vejrum Nyt Vejrum : Sognepræst Erik Bro Lavdal Skt. Olai Bakke 2A, Vejrum Tlt. Graver Jørgen Nørgaard

Læs mere

Nr Høstgudstjeneste i Asp den 18. september Solnedgangsgudstjeneste den 24. august 2016 med Vildbjerg Gospelkor

Nr Høstgudstjeneste i Asp den 18. september Solnedgangsgudstjeneste den 24. august 2016 med Vildbjerg Gospelkor Side 12 Vejrum Nyt TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Nr. 5-2016 Informationer fra lokalområdet Høstgudstjeneste i Asp den 18. september 2016 Solnedgangsgudstjeneste den 24. august 2016 med Vildbjerg Gospelkor Side

Læs mere

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Nr. 5-2015 Informationer fra lokalområdet På skattejagt i præstegårdshaven til sognedagen 20. august 2015 Side 2 Vejrum Nyt Vejrum Kirke: Sognepræst Heidi Røn Preem, Skt. Olai Bakke

Læs mere

Side 12 Vejrum Nyt TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr. 3 2014. Informationer fra lokalområdet. Påskefestival Vejrum Kirke 2014

Side 12 Vejrum Nyt TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr. 3 2014. Informationer fra lokalområdet. Påskefestival Vejrum Kirke 2014 Side 12 TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Nr. 3 2014 Informationer fra lokalområdet Påskefestival Vejrum Kirke 2014 Side 2 Februar-marts 2014 Side 11 Vejrum Kirke: Sognepræst Heidi Røn Preem, Skt. Olai Bakke 2, Vejrum

Læs mere

Det endelig program vil blive offentlig gjort senere. Ønsker man at hjælpe til på dagen, kan der rettes kontakt til Leif Mortensen.

Det endelig program vil blive offentlig gjort senere. Ønsker man at hjælpe til på dagen, kan der rettes kontakt til Leif Mortensen. Årets Byfest: Byfesten 2011 afholdes lørdag den 20 august 2011. Programmet er endnu ikke helt fastlagt. Men dagen starter med morgenbord i Fritidscentret og der afsluttes med musik og dans samme sted.

Læs mere

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet. Gymnastikopvisning

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet. Gymnastikopvisning TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Nr. 2 2017 Informationer fra lokalområdet Gymnastikopvisning Marts 2017 Side 2 Vejrum Nyt Vejrum Kirke: Sognepræst vakant Indtil nyansættelse vil Vagn Ove Høgild, Snerlevej 42, 7500

Læs mere

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Nr. 1 2018 Informationer fra lokalområdet Vejrum kirke en frostklar aften januar 2018 Side 2 Vejrum Nyt Vejrum Kirke: Provst/sognepræst Carsten Hoffmann Kjærgårdsmøllevej 2, Ølby

Læs mere

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr. 5-2014. Informationer fra lokalområdet

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr. 5-2014. Informationer fra lokalområdet TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Nr. 5-2014 Informationer fra lokalområdet Side 2 Vejrum Nyt Vejrum Kirke: Sognepræst Heidi Røn Preem, Skt. Olai Bakke 2, Vejrum Kirkeby Tlf.: 97 46 43 31 / mail: HRP@km.dk Graver

Læs mere

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet. Solnedgangsgudstjenesten 7. juni i Vejrum Kirke

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet. Solnedgangsgudstjenesten 7. juni i Vejrum Kirke TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Nr. 4 2017 Informationer fra lokalområdet Solnedgangsgudstjenesten 7. juni i Vejrum Kirke Side 2 Vejrum Nyt Vejrum Kirke: Sognepræst Erik Bro Lavdal, Skt. Olai Bakke 2A, Vejrum,

Læs mere

Bøn: Vor Gud og far Giv os tid god tid til livet med dig i tro og kærlighed. Amen

Bøn: Vor Gud og far Giv os tid god tid til livet med dig i tro og kærlighed. Amen Konfirmation 24. april 2016 Sundkirken 10 Salmer: 749 I østen 369 Du, som gir os liv 14 Tænk, at livet koster livet 192 v. 7-9 Du, som har dig selv 752 v.4-5 Gå da frit 13 Måne og sol Bøn: Vor Gud og far

Læs mere

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Nr. 2-2015 Informationer fra lokalområdet Gymnastikopvisning Vejrum Fritidscenter 6. marts 2015 Side 2 Vejrum Nyt Vejrum Kirke: Sognepræst Heidi Røn Preem, Skt. Olai Bakke 2, Vejrum

Læs mere

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Nr. 3-2016 Informationer fra lokalområdet Afsløring af Julie den 22. maj 2016 Side 2 Vejrum Nyt Vejrum Kirke: Provst Vagn Ove Høgild, Snerlevej 42, 7500 Holstebro Tlf.:3025 3347

Læs mere

Religionspædagogik. Konfirmandundervisning og minikonfirmandundervisning i dag

Religionspædagogik. Konfirmandundervisning og minikonfirmandundervisning i dag Religionspædagogik Konfirmandundervisning og minikonfirmandundervisning i dag at møde børnene og de unge, hvor de er d. 24. november 2013 d. 14. december 2013 v. sognepræst Lene Sander Baggrund Friedrich

Læs mere

2015 ØLBY. ASP. - - MAJ

2015 ØLBY. ASP. - - MAJ kirkenyt 2015 ØLBY. ASP. FOUSING MARTS - APRIL - MAJ præstens spalte Når alt ikke længere har sin tid Alting har en tid, for alt, hvad der sker under himlen, er der et tidspunkt. En tid til at fødes, en

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Side 16 Vejrum Nyt Nr. 4-2016 Informationer fra lokalområdet Side 2 Vejrum Nyt Vejrum Kirke: Provst Vagn Ove Høgild, Snerlevej 42, 7500 Holstebro Tlf.:3025 3347 / mail: VOH@km.dk

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com Fællesmøde Torsdag den 30. januar kl. 14.00 på Hjemmet. Brunhilde Sørensen fortæller om sin flugt som 5-årig fra Østpreussen i 1945. Se Medborgerklubbens annonce.

Læs mere

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Nr. 6 2017 Informationer fra lokalområdet Side 2 Vejrum Nyt Vejrum Kirke: Sognepræst Erik Bro Lavdal Skt. Olai Bakke 2A, Vejrum. Tlt. 24 44 74 45 Graver Jørgen Nørgaard tlf. 97 46

Læs mere

15. søndag efter Trinitatis

15. søndag efter Trinitatis 15. søndag efter Trinitatis Salmevalg 751 Gud ske tak og lov 29 Spænd over os dit himmelsejl 400 Så vældig det mødte os 321 O Kristelighed 678 Guds fred er glæden i dit sind Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet. Solnedgangsgudstjeneste den 4. august 2014 i Vejrum

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet. Solnedgangsgudstjeneste den 4. august 2014 i Vejrum TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Nr. 4-2015 Informationer fra lokalområdet Solnedgangsgudstjeneste den 4. august 2014 i Vejrum Side 2 Vejrum Nyt Vejrum Kirke: Sognepræst Heidi Røn Preem, Skt. Olai Bakke 2, Vejrum

Læs mere

NAUR MENIGHEDSRÅD Frode Nygaard næstformand kontaktperson præstegårdsog kirkehusudvalg. Susanne Bak Brogård aktivitetsudvalg plantageudvalg

NAUR MENIGHEDSRÅD Frode Nygaard næstformand kontaktperson præstegårdsog kirkehusudvalg. Susanne Bak Brogård aktivitetsudvalg plantageudvalg KIRKEBLADET 53. ÅRGANG NR. 2 KIRKEBLADET NAUR MENIGHEDSRÅD 2016-2020 Kenn Nørgaard Rasmussen formand præstegårds- og kirkehusudvalg Frode Nygaard næstformand kontaktperson præstegårdsog kirkehusudvalg

Læs mere

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside:

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside: P R O G R A M 0 1 FORÅR Velkommen i Tommerup Indre Mission Tommerup Missionshus Skovstrupvej 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Carsten

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

udfordrer kristne fællesskaber

udfordrer kristne fællesskaber 101 Mennesker med autisme og Aspergers syndrom udfordrer kristne fællesskaber Det er ikke særlig kaffehyggeligt, når der er en med, som hele tiden ødelægger det kaffehyggelige fællesskab, siger Henrik

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og

I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og altid over det ene og det andet. Den gør det kun for

Læs mere

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2017

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2017 Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2017 Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig! Glæd jer altid i Herren! Jeg siger atter: Glæd jer! Lad jeres mildhed blive kendt af alle mennesker.

Læs mere

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015 Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015 Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig! I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre

Læs mere

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Nr. 2-2014 Informationer fra lokalområdet Fastelavnsfest 2. marts 2014 Side 2 Vejrum Nyt Vejrum Kirke: Sognepræst Heidi Røn Preem, Skt. Olai Bakke 2, Vejrum Kirkeby Tlf.: 97 46 43

Læs mere

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr Informationer fra lokalområdet TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Nr. 2 2018 Informationer fra lokalområdet Side 2 Vejrum Nyt Vejrum Kirke: Provst/sognepræst Carsten Hoffmann Kjærgårdsmøllevej 2, Ølby Tlf 5117 2450 / mail: caho@km.dk Sognepræst

Læs mere

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr. 3-2015. Informationer fra lokalområdet

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr. 3-2015. Informationer fra lokalområdet TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Nr. 3-2015 Informationer fra lokalområdet Side 2 Vejrum Nyt Vejrum Kirke: Sognepræst Heidi Røn Preem, Skt. Olai Bakke 2, Vejrum Kirkeby Tlf.: 97 46 43 31 / mail: HRP@km.dk Graver

Læs mere

PROGRAM VELKOMMEN PÅ

PROGRAM VELKOMMEN PÅ PROGRAM VELKOMMEN PÅ Hvad kan vi gøre for dig? Du står med det nye program i hånden. Luk op og se de mange muligheder! Klippen Lemvig Indre Mission er et fællesskab af mennesker, der mødes for at dele

Læs mere

Program for efteråret 2015

Program for efteråret 2015 Program for efteråret 2015 Indre Mission i Birkerød Velkommen til efterårets møder i Ansgar I løbet af efterårets program for tirsdagsmøderne berører vi forskellige aspekter ved livet med Gud. Formen er

Læs mere

Så er I her, og i dag er I midtpunkt som I aldrig før har været det, jo måske da I blev født og dagene, der fulgte. Men det kan I jo ikke huske.

Så er I her, og i dag er I midtpunkt som I aldrig før har været det, jo måske da I blev født og dagene, der fulgte. Men det kan I jo ikke huske. 1 Prædiken til konfirmation 4. maj kl. 9.45 & 11.00 751 Gud ske tak og lov 557 Her vil ties udvalgte vers 17 Altmægtige og kære Gud udvalgte vers 439 O, du Gud lam 70 Du kom til vor runde jord 4. maj 11.00

Læs mere

Gud har en plan -4. Plan nr. 4: Jeg vil bruge dig!

Gud har en plan -4. Plan nr. 4: Jeg vil bruge dig! Gud har en plan -4 Plan nr. 4: Jeg vil bruge dig! Mål: Fortæl børn om Guds plan nr. 4: At Gud vil bruge dem. Gud har skabt mennesker, fordi han ønsker et samarbejde med dem. Han har givet jorden til mennesker,

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

16 Årgang Nummer 4 December 2010

16 Årgang Nummer 4 December 2010 16 Årgang Nummer 4 December 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541

Læs mere

Deltagerstatistik for Struer Provsti 2018

Deltagerstatistik for Struer Provsti 2018 Deltagerstatistik for Struer Provsti 2018 Indledning Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Struer Provsti fra den 1. januar

Læs mere

KFUM & KFUK I ASP. Fællesarrangementer: Bestyrelsen: November-December-Januar-Feburar 2012/2013. 28/12 juletræsfest kl. 19.

KFUM & KFUK I ASP. Fællesarrangementer: Bestyrelsen: November-December-Januar-Feburar 2012/2013. 28/12 juletræsfest kl. 19. Fællesarrangementer: 28/12 juletræsfest kl. 19.00 i missionshuset 26/1 Familiedag på Rydhave Slots Ungdomsskole 19/2 Generalforsamling kl.19.30 i missionshuset KFUM & KFUK I ASP 19/3 Ungdomsgudstjeneste

Læs mere

Søndag d. 7. december Torsdag d. 10. december Lørdag d. 12. december Søndag d. 13. december Søndag d. 20. december: Torsdag d. 24.

Søndag d. 7. december Torsdag d. 10. december Lørdag d. 12. december Søndag d. 13. december Søndag d. 20. december: Torsdag d. 24. Søndag d. 7. december: 2.søndag i advent kl.10.00: Højmesse (ingen dåb): De ni læsninger: Jørn Balle Larsen Torsdag d. 10. december Lørdag d. 12. december: kl.10.00: Dåbsgudstjeneste: Jørn Balle Larsen

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2016

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2016 Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2016 Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig! I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre

Læs mere

nyt Til dette års konfirmander, ja, og til alle konfirmander gennem tiderne skal lyde et stort tillykke. Se side 2

nyt Til dette års konfirmander, ja, og til alle konfirmander gennem tiderne skal lyde et stort tillykke. Se side 2 IRKE nyt Til dette års konfirmander, ja, og til alle konfirmander gennem tiderne skal lyde et stort tillykke. Se side 2 39. årgang Nr. 3 2012 Juni-Juli-August Konfirmationerne er over os og det er således

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Guds engle -1 Mål: At give børnene et bibelsk syn på engle. Læs bilaget Info igennem, så du kan besvare børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias ser en engel). Visualisering: Pynt rummet med

Læs mere

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene.

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Festlige maj... Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. Søndag den 3. maj fejrede

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Gud hjælper mig -2. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Gud hjælper mig -2. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Gud hjælper mig -2 Gud hjælper mig, når jeg beder om et under. Mål: Der fortælles, at Gud har omsorg for os og kender vores problemer. Der er ingen grænser for, hvad Gud kan gøre. Vi må kaste vores bekymringer

Læs mere

I Jesus fodspor - 5. Jesus er ydmyg

I Jesus fodspor - 5. Jesus er ydmyg I Jesus fodspor - 5 Jesus er ydmyg Mål: Børnene forstår, at Jesus ved alt, kan alt og har al magt. Alligevel er han ikke stolt og selvglad. Han bruger sin visdom og magt til at velsigne, elske og hjælpe

Læs mere

Konfirmationsprædiken 2019, 7.a d. 12. maj og 7.c d. 19. maj

Konfirmationsprædiken 2019, 7.a d. 12. maj og 7.c d. 19. maj Konfirmationsprædiken 2019, 7.a d. 12. maj og 7.c d. 19. maj Læsninger: Kain og Abel, 1. mos. 4, 1-16 Forklarelsen på bjerget, Matt. 17, 1-9 I dag holder vi for første gang konfirmation i Mårslet Kirke,

Læs mere

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup Nr. 1 Januar - marts 2015 Læs i dette blad: Glimt fra en jubilæumsdag... 2 Helligtrekongersfejring... 3 Kirkekalender... 4 Dåbstræf.... 5 Til lykke med dåben... 5 Møder og klubber.... 6 Kirkelig vejviser...

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 53 årg. November december januar februar marts - april Nr. 1 Om hvem Jesus er Ofte kan man høre folk fremføre den helt afsindige tanke om Ham: Jeg vil godt acceptere

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Et nyt grønt flag hejses for 6. gang i Kvong børnehus

Et nyt grønt flag hejses for 6. gang i Kvong børnehus KvongPosten FEBRUAR 2018 Et nyt grønt flag hejses for 6. gang i Kvong børnehus I hele 2017 har vi i Kvong Børnehus arbejdet med årets gang i naturen. Det er blevet til mange spændende aktiviteter, turer

Læs mere

Formandsberetning Aalborg IMU 2010

Formandsberetning Aalborg IMU 2010 Formandsberetning Aalborg IMU 2010 Denne formandsberetning er opdelt i to dele. Første del vil handle om året der er gået, hvad der er sket af interessante ting i Aalborg IMU, lidt om mine tanker og oplevelser

Læs mere

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN Juleaften 2014, Hurup Lukas 2, 1-14 Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN De fleste af os her i Hurup kirke i eftermiddag har glædet os

Læs mere

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces April 2015 1 2 3 Påskeferie 4 5 6 Ma 7 8 9 10 11 12 Sø Konfirmation 13 Ma Blå mandag Samtaler 3. klasse 14 15 16 To Skole/hjemsamtaler 3. klasse 17 18 19 20 21 Ti Generalforsamling 22 On Forårskoncert

Læs mere

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 47. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 17/11-17 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, , mobil ,

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 47. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 17/11-17 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, , mobil , Næste Aadum Nyt udkommer i uge 47. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 17/11-17 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, mobil 2386 9786, dv.aadum@gmail.com Aadum Husholdningsforening Juletur

Læs mere

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2019

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2019 Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2019 Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig! I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere

Kirken har fødselsdag!

Kirken har fødselsdag! maj / juni 2013 Kirken har fødselsdag! Pinsedag for næsten 2000 år siden, blev kirken født med de første kristne i Jerusalem. Hvis vi skruer tiden frem og flytter vores blik til Danmark, så kan vi se at

Læs mere

15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst

15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst 15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst Når vi ser en film eller læser en rigtig god bog, sker der tit det, at vi kommer til at identificere os med en af figurerne. Det er som regel den, vi synes

Læs mere

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et Nyhedsbrev uge 8-2013 Side 1 Besøg fra Skive Kaserne Side 4 Diverse INFO Side 2 Nyt fra Bestyrelsen Side 6 Kalender, kontakt mm. Side 3 Børnehaven Besøg fra Skive kaserne i børnehave og skole Fredag i

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2 KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE NR. 2 Marts - April - Maj 2008 40. årg. Restaurering af Langå Kirke Her under Langå kirkes restaurering viser vi et lille udpluk af de billeder som er taget under restaureringen

Læs mere

Arrangementer Vinteren

Arrangementer Vinteren Arrangementer Vinteren 2016-2017 Allerslev og Jungshoved kirker Op mod jul I skrivende stund først i november - er juleforberedelserne rundt omkring så småt ved at komme i gang. Særlig butikkerne er hurtigt

Læs mere

Arbejdsmiljøkursus for gravere, kontaktpersoner m.fl. Se dokument på DAP. Kl. 20.15-20.35: Kaffe Kl. 20.35-22.15: Lukket møde

Arbejdsmiljøkursus for gravere, kontaktpersoner m.fl. Se dokument på DAP. Kl. 20.15-20.35: Kaffe Kl. 20.35-22.15: Lukket møde Tjørring sogn Referat MR - møde d. 06. februar, 2014 kl. 18.45 Værdigrundlag Vi er som evangelisk-luthersk folkekirke i Tjørring forpligtet på Bibelen og de lutherske bekendelsesskrifter i alt hvad vi

Læs mere

KvongPosten November 2018

KvongPosten November 2018 KvongPosten November 2018 Alle Helgens Dag Søndag den 4. november. Gudstjeneste i Kvong Kirke kl. 15.00 hvor vi mindes vore døde. Navnene på dem vi har mistet siden det sidst var Alle Helgens Dag, vil

Læs mere

Konfirmation. Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1991

Konfirmation. Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1991 Konfirmation Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1991 Konfirmationen foregår ved en ordinær gudstjeneste, som følger højmesseordningen efter stedets sædvane. Under indgangen (præludiet) kan konfirmanderne

Læs mere

Manden med stenhjertet

Manden med stenhjertet LEKTIE Manden med stenhjertet Sabbat Lav denne uges aktivitet på side 0. Disciplene spurgte Jesus om tilgivelse. Han reagerede ved at fortælle dem følgende lignelse. Mens du læser, så tænk over, hvilken

Læs mere

Jeg kender Jesus -1. Jesus kender mig

Jeg kender Jesus -1. Jesus kender mig Jeg kender Jesus -1 Jesus kender mig Mål: Børnene får at vide, at Jesus kender og elsker dem, uanset hvem de er, og han ved hvad de laver. Tekst: Mark. 2, 13-17 (Levi kaldes til discipel). Visualisering:

Læs mere

Arrild Privatskole. Nyhedsbrev 51/2018. Nyt fra Børnehuset:

Arrild Privatskole. Nyhedsbrev 51/2018. Nyt fra Børnehuset: -Trivsel og begejstring Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund, Tlf: 74830103. Børnehuset, tlf.: 30138403 Email.: skolen@arrildprivatskole.dk; boernehuset@arrildprivatskole.dk Nyhedsbrev 51/2018 Så er billederne

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Der skete noget med Gud, dengang han blev far Sådan forklarede en af mine lærere på teologistudiet, hvad der er særligt i kristendommen. Det er en af de

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2015 vil vi gerne

Læs mere

19. trin. II Begyndergudstjeneste + velkomst for konfirmander 2. oktober 2016 Sundkirken 10

19. trin. II Begyndergudstjeneste + velkomst for konfirmander 2. oktober 2016 Sundkirken 10 19. trin. II Begyndergudstjeneste + velkomst for konfirmander 2. oktober 2016 Sundkirken 10 Salmer: 747 Lysets engel 26 Nærmere Gud til dig 335 Flammerne er mange 164 Øjne I var lykkelige 424 I Herrens

Læs mere

Konfirmationsprædiken af Signe Høg d. 12. (7.b) og 14. maj (7.c) 2017

Konfirmationsprædiken af Signe Høg d. 12. (7.b) og 14. maj (7.c) 2017 Konfirmationsprædiken af Signe Høg d. 12. (7.b) og 14. maj (7.c) 2017 (Evangelietekst Johannesevangeliet kapitel 15, 1-12) (Det sande vintræ v1 Jeg er det sande vintræ, og min fader er vingårdsmanden.

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 276 Sdr. Vium Sogneforeningen december 2014 / januar 2015. Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår.

Sdr. Vium Nyt. Nr. 276 Sdr. Vium Sogneforeningen december 2014 / januar 2015. Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår. Sdr. Vium Nyt Nr. 276 Sdr. Vium Sogneforeningen december 2014 / januar 2015 Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår. Næste nummer af Sdr. Vium Nyt udkommer 1. februar 2015 Emner skal være meddelt

Læs mere

PROGRAM FOR 1. halvår 2013 VELKOMMEN PÅ

PROGRAM FOR 1. halvår 2013 VELKOMMEN PÅ PROGRAM FOR 1. halvår 2013 VELKOMMEN PÅ Klippen er fyldt med liv! Vi byder dig velkommen i et levende fællesskab. Lokalt i Lemvig er Indre Mission et stort kristent fællesskab af børn, unge og voksne,

Læs mere

Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16. Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK

Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16. Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16 Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK En palet af gudstjenester Alle mennesker er forskellige. Derfor tilbyder Christianskirken en bred

Læs mere

KirKe 40. årgang Nr December 2012 Januar-Februar 2013 Kullerup og Vindinge Sogne

KirKe 40. årgang Nr December 2012 Januar-Februar 2013 Kullerup og Vindinge Sogne IRKE nyt 40. årgang Nr. 1 2013 December 2012 Januar-Februar 2013 Jul i en nøddeskal En krybbe i en stald. Dyr og skinnende lys. Guld og glimmer. Tre vise mænd en mor og en far. Mennesker i underlige gevandter.

Læs mere

Menighedsrådsmøde referat 2015 04 09 Side 1 af 8

Menighedsrådsmøde referat 2015 04 09 Side 1 af 8 Tjørring sogn Referat MR - møde d. 9. april, 2015 kl. 18.45 Værdigrundlag Vi er som evangelisk-luthersk folkekirke i Tjørring forpligtet på Bibelen og de lutherske bekendelsesskrifter i alt hvad vi arbejder

Læs mere

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst:

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Jeg har også været i kirke: Dato : Præst: Dato : Præst: Dato : Præst: Konfirmandens navn: Telefonnummer: 12 1 Konfirmander skal gå i kirke For at lære gudstjenesten at kende skal alle konfirmander gå i

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august årg.

Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august årg. Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august 2009 18. årg. Mon Gud er lisså stærk som Tarzan? Sådan spurgte en moderne børnesalme var det i 60 erne? Måske 70 erne? Jeg har ikke fået noget ud af at google den, så

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 10. Ny1hedsbrev uge

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 10. Ny1hedsbrev uge Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk 111111111111111 Ny1hedsbrev uge 51-2013 Side 1 Glædelig jul Side 6 Spilleaften Side 2 Nyt fra bestyrelsen

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019 Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019 At ligge på ryggen og kigge på stjernerne... Midt i denne travle juletid har vi muligheden for at lade os inspirere af følgende historie. Der var en

Læs mere

KvongPosten Marts 2019

KvongPosten Marts 2019 KvongPosten Marts 2019 Kirkesuppe. Gudstjeneste i Kvong Kirke, søndag, den 3. marts kl. 10.30 Efter gudstjenesten serveres suppe og kaffe i Kirkehuset. Pris 30 kr. Tilmelding senest 28/02 til Anni Vad

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere