Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020"

Transkript

1 Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020 Opdeling i analysen Budgettet på ældreområdet er delt op i tre grupper serviceudgifter, den centrale refusionsordning og ældreboliger. Serviceudgifterne er yderligere delt op i to grupper Institutioner og Myndighed. Under Institutioner registreres udgifter og indtægter vedrørende de decentrale områder, herunder Rehabiliteringsafdelingen, Genoptræning, Forebyggende indsats samt aflastningstilbud, Plejeboliger og Døgnpleje/Sygepleje (driften). Under Myndighed registreres udgifter og indtægter vedrørende de centrale områder, herunder Visitationen, Delegerede sygeplejeydelser, Hjælpemidler, Plejevederlag og hjælp til sygeartikler o. lign. ved pasning af døende i eget hjem samt personlig støtte og pasning af personer med handicap, Hospice og færdigbehandlende patienter og Elever/Praktikanter. Udgifter, som er udeladt af analysen Det skal bemærkes, at udgifter til administrativ organisation (konto 6) og ældreboliger er udeladt af analysen. Udgifterne til administrativ organisation har ikke ligget på ældreområdet i hele perioden. Administration er flyttet fra Økonomiudvalget og ud til fagudvalgene i Budgettet vedrørende ældreboliger skal hvile i sig selv, forstået på den måde, at udgifterne skal dækkes af indbetalingerne fra beboerne. Udvikling i resultatet Regnskabsresultatet viser afvigelsen mellem det korrigerede budget og regnskab i de enkelte år. Som det fremgår af tabel 1 har der på hele ældreområdet været merforbrug i 2015 og 2018, mens der var mindreforbrug i de øvrige år. Tabel 1. Regnskabsresultater for ældreområdet, (minus = merforbrug, plus = mindreforbrug)

2 Omfatter midler vedrørende Lov og Cirkulære, beklædning, uddannelsespuljer, CURA, IT osv. Det samlede merforbrug knytter sig til serviceudgifterne. I 2015 var merforbruget højest på 14,9 mio. kr., mens det var 11,7 mio. kr. i For den centrale refusionsordning har der været merindtægter i alle år i perioden med et gennemsnit på 0,7 mio. kr. Inden for serviceudgifterne er det primært myndighed, der medfører de beskrevne merforbrug, og her er resultatet gået fra et merforbrug på 12,6 mio. kr. i 2015 til et merforbrug på 4,6 mio. kr. i Institutionerne har samtidig haft et merforbrug i 2015 og 2018, hvor merforbruget i 2015 var 2,3 mio. kr. og merforbruget i 2018 var 7,1 mio. kr. I budgettet vedrørende hjælpemidler, forbrugsgoder boligindretning og befordring (hjælpemiddelområdet) indgår også hjælpemiddeldepotet. I tabel 1 ses, at området har haft merforbrug i alle år. Hjælpemiddelområdet dækker over en række ydelser, der er udspecificeret nedenfor: Tabel 2: Regnskabsresultat for hjælpemiddelområdet , (minus = merforbrug, plus = mindreforbrug) Ud fra ovenstående tabel ses, at merforbruget vedrørende Støtte til køb af bil samt inkontinens og Stomi har været de største drivere vedrørende merforbruget, imens Hjælp til boligindretning har haft et mindreforbrug i alle år i perioden. Andre områder har haft varierende resultater i perioden.

3 Udvikling i regnskab Tabel 3. Regnskab for ældreområdet, (minus = merforbrug, plus = mindreforbrug) Omfatter midler vedrørende Lov og Cirkulære, beklædning, uddannelsespuljer, CURA, IT osv. Regnskabet for ældreområdet er steget med 43,6 mio. kr. i perioden; fra 355,6 mio. kr. i 2014 til 399,2 mio. kr. i Ændringen ses primært på serviceudgifterne. Regnskabet for myndighed er steget med 28,9 mio. kr. i perioden; fra 151,2 mio. kr. i 2014 til 180,1 mio. kr. i Regnskabet for institutionerne er steget med 15,3 mio. kr. i perioden; fra 204,6 mio. kr. i 2014 til 219,9 mio. kr. i 2018 Hjælpemiddelområdet har haft et varierende forbrug i perioden; fra et minimum forbrug på 37,3 mio. kr. i 2014 til et maksimum forbrug på 42,2 mio. kr. i Forbruget i 2018 var 40,4 mio. kr. Nedenfor ses forbruget vedrørende de forskellige ydelser, der er indeholdt i området: Tabel 4. Regnskab for hjælpemiddelområdet, (minus = merforbrug, plus = mindreforbrug)

4 Udvikling i oprindeligt budget Tabel 5. Oprindeligt budget for ældreområdet, (minus = merforbrug, plus = mindreforbrug) Omfatter midler vedrørende Lov og Cirkulære, beklædning, uddannelsespuljer, IT osv. Som det fremgår af tabel 5 er det oprindelige budget på ældreområdet øget med 24,7 mio. kr. i perioden fra 2014 til 2018, hvilket skyldes, at budgettet til serviceudgifter er øget. De budgetterede indtægter fra den centrale refusionsordning har været stabile i perioden. Budgettet til myndighed er øget med 14,9 mio. kr., imens budgettet til institutionerne er øget med 9,8 mio. kr. i perioden. Budgettet vedrørende hjælpemiddelområdet har en netto vækst i perioden på 0,4 mio. kr. Budgettet vedrørende ydelserne ses udspecificeret nedenfor: Tabel 6. Oprindeligt budget for hjælpemiddelområdet, (minus = merforbrug, plus = mindreforbrug)

5 Budgetændringer i perioden Tabel 7. Budgetændringer, der indgår i oprindeligt budget i kr. (minus= merforbrug, plus = mindreforbrug) 2018 priser. Af tabel 7 fremgår budgetændringerne over årene, som viser, at budgettet er blevet øget i perioden, med i alt 24,7 mio. kr. Af ovenstående budgetændringer ses, at de største ændringer er lavet på baggrund af, at der har været en stigning i antallet af ældre i kommunen i alt 37,0 mio. kr. Demografireguleringer, som bliver tilført områderne som følge af beregninger på forventet vækst i antal borgere i kommunen, for så vidt angår hjælpemidler, personlig pleje og praktisk hjælp samt delegeret sygepleje, udgør i alt 11,5 mio. kr. i

6 perioden. Der er tilført 4,2 mio. kr. til de mellemkommunale afregninger vedrørende plejeboliger, dvs. betalinger for Frederikssund borgere i plejeboliger i andre kommuner. 7,0 mio. kr. er tilført til Rehabiliteringsafdelingen i perioden som følge af etablering af ny rehabiliteringsafdeling på Frederikssund hospital samt flere midlertidige pladser fra 14 til 24 pladser. Hjemmeplejens budget er reduceret med 2,6 mio. kr. som følge af udvidelsen af Rehabiliteringsafdelingen. Plejeboligområdet er blevet tilført 8,1 mio. kr. som følge af flere ældre, samt udvidelse af boliger 20 boliger i perioden. 2,0 mio. kr. er tilført visitationens budget vedrørende 95 BPA, som følge af stigning i antal af modtagere. Derudover er hjælpemiddelområdet tilført 5,0 mio. kr., som især skyldes stigende antal håndteringer. Besparelserne på området udgør 18,3 mio. kr. i perioden. 3,8 mio. kr. vedrører plejeområdet og 2,5 mio. kr. vedrører plejeboligområdet, som følge af en analyse på området, udført af Implement. 1,6 mio. kr. vedrører hjælpemiddelområdet. 2,8 mio. kr. vedrører ældrepuljen, som følge af en reduktion på bloktilskudsmidlerne. Derudover er der en række besparelser, som følge af budgetaftalerne i perioden. Øvrige budgetudvidelser udgør 11,5 mio. kr. i perioden. 1,7 mio. kr. er tilført vedrørende elevuddannelse, som følge af at præmie og bonusordningerne for Social og Sundhedselever bortfaldt i ,7 mio. kr. er tilført vedrørende beklædning. Derudover er der en række budgetændringer, som følge af budgetaftalerne i perioden. Flere ældre i perioden Antallet af ældre over 65 år steget med 809 personer i perioden 1. januar januar 2018, hvoraf 679 personer er i alderen år og 82 er ældre end 85 år. I perioden stiger antallet af ældre over 65 år med 841 personer, hvoraf der ses en reduktion i antallet af årige med 344 personer. Derimod ses en vækst i antallet af ældre i alderen år med 901 personer samt en vækst på 284 vedrørende personer over 85 år. Tabel 8: Befolkningsudvikling på fire års sigt I perioden er der tilført 11,5 mio. kr. (9,2 mio. kr. netto) som følge af demografireguleringer. Der foretages demografiregulering af kommunens udgifter til hjemmepleje og delegerede sygeplejeydelser samt hovedparten af hjælpemidlerne. Demografipuljerne forudsætter et uændret serviceniveau og er beregnet med udgangspunkt i den gældende befolkningsprognose for Frederikssund Kommune. Modellen indeholder enhedspriser for såvel kommunal som privat leverandør af hjemmeplejeydelser og tager udgangspunkt i antallet af visiterede timer i de forskellige aldersgrupper.

7 Den gennemsnitlige årlige udgift pr. borger er forskellig alt efter hvilken aldersgruppe, der er tale om. For hver gang antallet af borgere stiger med én i aldersgruppen år betyder det en årlig merudgift pr. borger på kr. vedrørende hjemmepleje og 785 kr. vedrørende sygepleje. For aldersgruppen år betyder dette en årlig merudgift pr. borger på kr. vedrørende hjemmepleje og kr. vedrørende sygepleje. Trenden i Frederikssund kommune er, som sagt ovenfor, at der bliver flere borgere i aldersgruppen år, hvilket er en yderligere forklarende faktor til stigningen i forbruget. Tabel 9: Gnsn. årlig udgift pr. borger til hjemmepleje og sygepleje fordelt på aldersgrupper Befolkningsprognosen forklarer vækst i antal borgere i kommunen. Den forklarer derimod ikke hele væksten i forbruget i perioden, da der i 2018 er blevet identificeret et større behov for pasning for en del af borgerne, f.eks. i form af pleje med dobbeltbemanding på. Derudover medfører udviklingen i sundhedsvæsenet, med øget specialisering, hurtigere udskrivninger og omlægning fra stationær til ambulant behandling på sygehusene, at kommunerne i stigende omfang løser nye og mere komplekse pleje og behandlingsopgaver.

8 Forventninger til budget 2020 I 2020 forventes et merforbrug på 8,9 mio. kr. Merforbruget skyldes især de visiterede ydelser vedrørende personlig pleje og praktisk hjælp samt sygepleje. Tabel 10: Forventet regnskabsresultat i 2020 (plus = mindreforbrug, minus = merforbrug) Udspecificeret forventes merforbruget vedrørende serviceudgifterne på 9,6 mio. kr. fordelt på:

9 Merudgifter på 7,6 mio. kr. vedrørende visitationens ydelser på personlig pleje og praktisk hjælp samt sygepleje. Der forventes et aktivitetsniveau tilsvarende 2019 niveau. 5,2 mio. kr. forventes i merforbrug vedrørende personlig pleje og praktisk hjælp og 2,4 mio. kr. forventes i merforbrug vedrørende sygepleje. Budgettet udgør herefter i alt 116,8. Merudgifter på 1,9 mio. kr. vedrørende hjælpemidler. Prognosen er baseret på tidligere års resultater. Budgettet udgør herefter i alt 40,6 mio. kr. Mindreudgifter på i alt 0,8 mio. kr. vedrørende plejevederlag og pasning af nærtstående. Det forventede mindreforbrug er baseret på tidligere års resultater. Budgettet udgør herefter i alt 7,9 mio. kr. Merudgift på 0,9 mio. kr. vedrørende hospice. Der har i 2018 været større aktivitet vedrørende denne ydelse end budgetlagt, hvilket forventes at fortsætte i Budgettet udgør herefter 1,8 mio. kr. Der forventes en merindtægt vedrørende den centrale refusionsordning på 0,7 mio. kr. Budgettet på ældreområdet i 2018, 2019 og er gengivet i tabel 9 i 2020 prisniveau. Budgettet er voksende primært på grund af demografireguleringer samt budgetvedtagelsen for , hvori der indgik en omstillingspulje til plejeboligområdet udgifter vedrørende borgere på plejeboligen på Lærkevej svarende til 14,2 mio. kr. Tabel 11: Budget og på ældreområdet

10

NOTAT Ø Budgetopfølgning pr. 30. november 2018 VEL. Budgetopfølgning pr. 30. november 2018 VEL

NOTAT Ø Budgetopfølgning pr. 30. november 2018 VEL. Budgetopfølgning pr. 30. november 2018 VEL NOTAT 00.30.14-Ø00-38-18 Budgetopfølgning pr. 30. november VEL Budgetopfølgning pr. 30. november VEL Budgetopfølgning pr. 30. november Velfærdsudvalget Budgetopfølgningen peger på en udfordring på 6,6

Læs mere

10.2 Mindreforbrug på 0,184 mio. kr. vedrører primært færre udgifter til

10.2 Mindreforbrug på 0,184 mio. kr. vedrører primært færre udgifter til Noter til regnskab Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -10.827 Serviceudgifter -10.040 Overførselsudgifter 218 Den centrale refusionsordning 680 Ældreboliger -1.685

Læs mere

Velfærdsudvalget -400

Velfærdsudvalget -400 Budgetopfølgning pr. 31. marts Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -400 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter -50 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Velfærdsudvalget -300

Velfærdsudvalget -300 Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -300 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg -

Læs mere

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget 0 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et mindreforbrug på 1,7 mio. kr. mio. kr. I mindreforbruget er der forudsat en omplacering på 0,1 mio. kr. mellem

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg Bilag: 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret

Læs mere

Ældre og Sundhed. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2

Ældre og Sundhed. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2 Ældre og Sundhed -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et mindreforbrug på 1,5 mio. kr. mio. kr. I mindreforbruget er der forudsat en omplacering på 2,6 mio. kr. og altså et samlet

Læs mere

20 Servicecenter / Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger

20 Servicecenter / Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget - 4.000 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter - 2.500 Finansieret til/fra andre udvalg

Læs mere

Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder:

Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder: 10. ÆLDRE Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder: Nr. Aktivitetsområde Beskrivelse 1 Visitation Bestiller/myndighedsopgave i forhold til ydelser

Læs mere

Kortlægning af den økonomiske udvikling på voksenhandicap

Kortlægning af den økonomiske udvikling på voksenhandicap NOTAT NOTAT Kortlægning af den økonomiske udvikling på voksenhandicap 2014-2018 Budgettet på voksenhandicap er opdelt i serviceudgifter og den centrale refusionsordning. Serviceudgifter er overordnet set

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

Velfærdsudvalget DRIFT Side: 1

Velfærdsudvalget DRIFT Side: 1 Velfærdsudvalget DRIFT Side: 1 105 Velfærdsudvalget 481.723.252 010 Social service 121.348.264 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 585.152 25 Faste ejendomme 585.152 11 Beboelse 585.152 011080

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje Drift Tabel 1: Senior & Sundhedsudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Social- og Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Social- og Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/3-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje Drift Tabel 1: Senior & Sundhedsudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler

Læs mere

Årsager til budgetoverskridelser, Center Pleje og Omsorg

Årsager til budgetoverskridelser, Center Pleje og Omsorg Årsager til budgetoverskridelser, 2015 Center Pleje og Omsorg Indholdsfortegnelse Årsager til budgetoverskridelse...3 Forbrugssiden 2015...3 Fællesområderne under Center Pleje og Omsorg...3 Elever...4

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Budgetrevision 4 Oktober 2016 Holbæk Kommune Hele organisationen arbejder fortsat på at mindske forbruget med 35 mio.kr. og sikre, at der overføres omkring 64

Læs mere

Økonomi på ældreområdet

Økonomi på ældreområdet Økonomi på ældreområdet NOTAT 28. november 2018 Journal nr. 27.36.00-Ø00-2-18 Sagsbehandler SKRAS Indledning Velfærdsudvalget har på møde den 7. november 2018 (sag nr. 92) ønsket, at der udarbejdes et

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Senior- og Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Senior- og Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/5-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03.2015 Sundhedsudvalget Tekst Forbrug 31.03.15. Boligstøtte og pensioner 101.400 24.400 99.785-1.615 Sundhed 68.460 8.310 69.334 874 Ældre- og handicapområdet 172.438 42.377 172.938

Læs mere

Forslag til demografiske beregninger til Budget 2019 og overslagsårene

Forslag til demografiske beregninger til Budget 2019 og overslagsårene Forslag til demografiske beregninger til Budget 2019 og overslagsårene I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget 2019-2022, der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen

Læs mere

10 Social service/drift 2.115 Egentlige tillægsbevillinger 2.115 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

10 Social service/drift 2.115 Egentlige tillægsbevillinger 2.115 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -3.428 Egentlige tillægsbevillinger -1.340 Finansieret til/fra andre udvalg -2.088 Korrektion

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 7.641 Egentlige tillægsbevillinger -2.000 Finansieret til/fra andre udvalg 9.641

Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 7.641 Egentlige tillægsbevillinger -2.000 Finansieret til/fra andre udvalg 9.641 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 7.641 Egentlige tillægsbevillinger -2.000 Finansieret til/fra andre udvalg 9.641 10 Social service

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. Sundhedsudvalget Kvartalsregnskab - pr. 31. marts 2014 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

Læs mere

Mål og Midler Ældreområdet

Mål og Midler Ældreområdet Fokusområder Den demografiske udvikling på ældreområdet: Det er velkendt, at vi står over for en demografisk udfordring. De næste mange år vil der blive flere ældre og særligt antallet af +80-årige vil

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.08.2012 SUNDHEDSUDVALGET Boligstøtte og pensioner 97.705 65.375 97.217-488 0 Sundhed 68.714 34.328 66.514-700 -1.500 Ældre- og handicapområdet 176.855 113.244 172.442-4.013-400

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i 2018 på 61 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

Voksenhandicapområdet

Voksenhandicapområdet Voksenhandicapområdet 15. april Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 22,2 mio. kr., hvilket er 0,8 mio. kr. lavere end forventningen ved seneste opfølgning pr. 31. januar. Faldet skyldes især

Læs mere

Forslag til demografiske beregninger til Budget 2016 og overslagsårene

Forslag til demografiske beregninger til Budget 2016 og overslagsårene Forslag til demografiske beregninger til Budget 2016 og overslagsårene I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget 2016-2019, der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

Velfærdsudvalget DRIFT Side: 1

Velfærdsudvalget DRIFT Side: 1 Velfærdsudvalget DRIFT Side: 1 105 Velfærdsudvalget 460.521.328 010 Social service 114.190.369 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 569.808 25 Faste ejendomme 569.808 11 Beboelse 569.808 011080

Læs mere

Budget 2016 muligheder og begrænsninger

Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budgetforslag 2016 Velfærd og sundhed Budget 2016 fordelt på hovedpolitikområder Politikområde 2016 priser Regnskab 2014 Korrigeret Budget 2015 Budget 2016 Borgerservice

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i på 52,9 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

Regnskab 2009. Vedtaget budget 2010. Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5

Regnskab 2009. Vedtaget budget 2010. Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5 Side 1 af 7 Budgetkontrol april Økonomisk oversigt Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5 Socialområdet excl. rammeaftaleinstitutioner 213,9 236,2 237,3 237,1-0,2

Læs mere

Budget 2015 Udarbejdelse af råderumskatalog Udvalget for Social og Sundhed januar 2015

Budget 2015 Udarbejdelse af råderumskatalog Udvalget for Social og Sundhed januar 2015 Budget 2015 Udarbejdelse af råderumskatalog Udvalget for Social og Sundhed januar 2015 Dok. nr. 166294-14 Generelle opklarende spørgsmål Udvalget anmodes om at komme med bud på, hvor udvalget vurderer

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter 2012 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter boliger og institutioner samt pleje og omsorg for ældre og handicappede. Endvidere omfatter området inkontinenshjælpemidler samt

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Center Pleje og Omsorg Indholdsfortegnelse Indledning...3 Udfordringer i 2016...3 Administrative tiltag i 2016...4 Central pulje...4 Visitation...4 Udfører...4

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

Notat Dato: 24. august 2006

Notat Dato: 24. august 2006 VIBORG STORKOMMUNE Notat Dato: 24. august 2006 Journalnr.: 2006/18442 Sagsbehandler: LMR/HL Demografisk udvikling på ældreområdet 2006-2021 med særlig fokus på perioden 2006-2010. Indledning Dette notat

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

Regnskab Regnskab Regnskab. Regnskab Anlæg

Regnskab Regnskab Regnskab. Regnskab Anlæg Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af driftsudgifter til de 4 ældredistrikter Nord, Syd, Vest og Øst der varetager den kommunale ældrepleje. De udgifter det ikke kan henføres direkte til distrikterne

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed Resume Sundhedsudvalget har i alt fået overført 0,4 mio. kr. i merforbrug fra regnskab 2017. Vi forventer et forbrug for i alt 357,5 mio. kr. og afvigelse

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Ultimo februar 2017 Social- og sundhedsudvalget Samlet overblik Social- og Sundhedsudvalget Omplaceringer 28-02- 2017 regnskab afvigelse Samlet Drift 707.515 1.360 0 708.875 82.193 708.875 0 Senior 280.461-640

Læs mere

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab Sundhedsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. 10-17

Læs mere

Demografiregulering. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen. Disse 3 påvirker demografien. Stor generation af ældre. Københavnerne lever længere

Demografiregulering. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen. Disse 3 påvirker demografien. Stor generation af ældre. Københavnerne lever længere Demografiregulering Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Københavns Kommune har en politisk besluttet demografimodel, som betyder, at budgetterne på børne-, ældre- og handicapområdet hvert år tilpasses som

Læs mere

Mål Målene på politikområde 12 og 15 er ens. Der henvises til beskrivelsen på politikområde 12.

Mål Målene på politikområde 12 og 15 er ens. Der henvises til beskrivelsen på politikområde 12. Politikområde 15 omfatter en række tilbud, som primært henvender sig til borgere med nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsniveau. Området omfatter hjemmehjælp på Plejecentret Christians Have og hjemmehjælp

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/8 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede, plejehjem, inkontinenshjælpemidler samt hjælpemidler

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Halvårsregnskab pr. 30.06.2014 1. Resume Drift Drift - Borgerrådgivning 232.368 232.368 98.198 234.168 1.800 Ældreboliger -15.253-15.253-8.819-15.253 0 Myndighed - Hjælpemidler

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed 1 of 1 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed 14. marts 214 Budgetopfølgning pr. 28. februar 214 Sundhedsområdet Note 1 - Træning og aktivitet Budgettet omfatter kommunale trænings- og

Læs mere

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013 Økonomivurdering 2. kvartal 2013 Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. Afvigelser i forhold til korr. budget overførelser ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 201,3-6,1-5,0 Pleje og Omsorg - Fælles 12,6-1,1-0,8

Læs mere

Serviceudgifter Vedtaget budget Korrigeret budget Forventet regnskab

Serviceudgifter Vedtaget budget Korrigeret budget Forventet regnskab Ældre- og Sundhedsudvalget Generelt for Ældre- og Sundhedsudvalget Ældre- og Sundhedsudvalget forventer samlet set merudgifter på 1,8 mio. kr. på udvalgets ressort i 2018, herunder merudgifter på 2,5 mio.

Læs mere

10 Social service/overførsel 432 Egentlige tillægsbevillinger 616 Finansieret fra/til andre områder/udvalg -184

10 Social service/overførsel 432 Egentlige tillægsbevillinger 616 Finansieret fra/til andre områder/udvalg -184 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2014 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -894 Egentlige tillægsbevillinger -100 Finansieret til/fra andre udvalg -794 10 Social service

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. Sundhedsudvalget Kvartalsregnskab - pr. 30. september 2014 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

Velfærdsudvalget: Ældreområdet

Velfærdsudvalget: Ældreområdet Velfærdsudvalget: Ældreområdet Den samlede budgetramme for ældreområdet -2022 opgøres som følger: Tabel 1: Budget Ældreområdet Budget- og styringsprincipper Budgettet fastlægges årligt som en integreret

Læs mere

Udvalget for Voksne. Budgetrevision 3 September 2015

Udvalget for Voksne. Budgetrevision 3 September 2015 Udvalget for Voksne Budgetrevision 3 September Holbæk Kommune Koncernledelsen forventer at, kassetrækket samlet set bliver på 171,5 mio. kr. i år. Det er en forbedring på 27,8 mio. kr. i forhold til det

Læs mere

Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene.

Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene. 1 of 9 Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene. Indhold X. Udvalget for sundhed, ældre og social.... 2 X.X Sundhedsområdet... 2 X.X.X Demografipulje på sundhedsområdet... 2 X.X.X

Læs mere

Det er flygtninge, kontant- og uddannelseshjælp samt hele det specialiserede socialområde, som er primære opmærksomhedspunkter.

Det er flygtninge, kontant- og uddannelseshjælp samt hele det specialiserede socialområde, som er primære opmærksomhedspunkter. Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning August Holbæk Kommune Pr. august forventer vi at kassetrækket bliver på 199,3 mio. kr. i år. Det er 124,7 mio.kr. mere end det Byrådet planlagde, da

Læs mere

Tabel 1: Aldersfordeling hentet fra befolkningsprognosen i demografimodellen

Tabel 1: Aldersfordeling hentet fra befolkningsprognosen i demografimodellen Handleplan 2019, Sundheds- og Ældreafdelingen, marts 2019 Social- og Sundhedsudvalget besluttede på møde den 12. marts 2019 på baggrund af budgetopfølgning, at synliggøre økonomien på udvalgets områder.

Læs mere

Driftsopfølgning pr

Driftsopfølgning pr Driftsopfølgning pr. 31-10-2016 Visiterede timer i hjemmeplejen De samlede visiterede timer i hjemmeplejen for 2016 vist herunder. Tabellen illustrerer udviklingen uge for uge. Total antal visiterede timer

Læs mere

Nettodriftsudgifter i alt

Nettodriftsudgifter i alt Notat om: regnskab pr. ultimo september - Social- og Sundhedsudvalget Sagsbehandler: Anita Lindberg Dato: 15-10- Til: Social- og Sundhedsudvalget J. nr.: 00.30.14-K07-63-18 regnskab pr. ultimo september

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til ældre pensionister viser følgende for regnskabsåret

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til ældre pensionister viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne

Læs mere

Særskilt opfølgning på de specialiserede områder samt ældreområdet pr. 30. juni 2019

Særskilt opfølgning på de specialiserede områder samt ældreområdet pr. 30. juni 2019 Særskilt opfølgning på de specialiserede områder samt ældreområdet pr. 30. juni 20. august Familieområdet Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 16,7 mio. kr. på familieområdet. Det forventede

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2015

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2015 Budgetkontrol pr. 1. oktober 7. SUNDHED I 1.000 kr. Afvigelse: - = mindreudgift eller merindtægt og += merudgift eller mindreindtægt FORKLARINGER TIL AFVIGELSER Oprindeligt Korrigeret Forbrug Forventet

Læs mere

Sundhedsudvalget. Korr. budget inkl. overf. Område

Sundhedsudvalget. Korr. budget inkl. overf. Område Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Afvigelse ØKV1 ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 204,1 196,6-7,5 Pleje og Omsorg - Fælles 12,5 11,5-1,0 Elev/Rotationsprojekt 9,3 9,3 0,0

Læs mere

Forslag til ny demografimodel på ældreområdet i Viborg Kommune

Forslag til ny demografimodel på ældreområdet i Viborg Kommune Forslag til ny demografimodel på ældreområdet i Viborg Kommune Indhold 1 Indledning... 2 2 Hvad er en demografimodel?... 2 3 Viborg Kommunes nuværende model... 3 4 Tekniske regneprincipper i den nye model...

Læs mere

Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo oktober

Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo oktober Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo oktober Resumé Pleje og Omsorg og Sundhed har samlet set fået overført 1,2 mio. kr. i mindreforbrug fra regnskab 2016. Vi forventer et forbrug på i alt 336,4 mio.

Læs mere

Samlede afvigelser. Handicap Hjælpemiddeldepot 400 Botilbud til personer med særlige sociale problemer

Samlede afvigelser. Handicap Hjælpemiddeldepot 400 Botilbud til personer med særlige sociale problemer BEMÆRKNINGER TIL SUNDHED OG OMSORG Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Sundhed og Ældre Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet 500 Kommunal

Læs mere

NOTAT BUDGETOPFØLGNING 2, 2018, DØGNPLEJEN

NOTAT BUDGETOPFØLGNING 2, 2018, DØGNPLEJEN NOTAT BUDGETOPFØLGNING 2, 2018, DØGNPLEJEN 12. AUGUST 2018 JOURNALNUMMER SKREVET AF THOMAS JAKOBSGAARD BAGGRUND OG FORMÅL Ved budgetopfølgning 2 pr. 30. maj 2018 estimeres et samlet merforbrug på 7,1 mio.

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Marts 2015 Forventet regnskab 2015 Tabel 1 OPRINDELIGT BUDGET 2015 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventede afvigelser INDTÆGTER

Læs mere

Social- og ældreudvalget: Ældreområdet

Social- og ældreudvalget: Ældreområdet Den samlede budgetramme for ældreområdet kan i 2008 opgøres som følgende: Budget i hele 1.000 kr. Hovedområde Udgift Indtægt Netto 4.90 Sundhedsudgifter 360 360 5.30 Ældreboliger 7.758-18.111-10.353 5.32

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo juli 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo juli 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo juli 2018 CPO og Sundhed Resume Pleje og Omsorg og Sundhed har i alt fået overført 0,4 mio. kr. i mindreforbrug fra regnskab 2017. Vi forventer et forbrug for i alt 364,6 mio.

Læs mere

Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg

Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved revision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer, der tilsammen

Læs mere

Ledelsesinformation August 2015

Ledelsesinformation August 2015 Ledelsesinformation August 215 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik og sætte fokus på de væsentligste udviklingstendenser i Frederikssund Kommunes Ældre- og Sundhedsområde. Data til ledelsesinformationen

Læs mere

Økonomivurdering ultimo april 2015 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering ultimo april 2015 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering ultimo april 2015 for Sundhedsudvalget Korr. budget inkl. Forventet regnskab Forventet restbudget Ultimo April 2015 overførsler Sundhedsudvalg 325,0 328,7-3,7 Pleje og omsorg 188,8 190,7-1,8

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Tilbud til ældre pensionister er der i budget 2018 afsat 462,6 mio. kr.

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Tilbud til ældre pensionister er der i budget 2018 afsat 462,6 mio. kr. Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister er der i afsat 462,6 mio. kr. Dertil

Læs mere

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der

Læs mere

Mio. kr Køb af sygepleje og pleje 2,4 Lejetab ældreboliger 1,2 1,0 1,0 1,0 Fysioterapi, vederlagsfri 2,5 2,5 2,5 2,5

Mio. kr Køb af sygepleje og pleje 2,4 Lejetab ældreboliger 1,2 1,0 1,0 1,0 Fysioterapi, vederlagsfri 2,5 2,5 2,5 2,5 POLITIKOMRÅDE OMSORG Centerchefens bemærkninger Opfølgning på budgetforlig -219 Budgetforligstekst Vi bliver stadig flere ældre, og rigtig mange er fuldt ud i stand til at mestre egen tilværelse. For de

Læs mere

Udviklingen betyder, at antallet af demente og borgere med kroniske sygdomme vil stige markant.

Udviklingen betyder, at antallet af demente og borgere med kroniske sygdomme vil stige markant. PERSPEKTIVNOTAT BUDGET 2018-2021 Serviceområde 18 Sundhed og Ældre Faktabeskrivelse Sundhed og Ældre står for følgende opgaver: Drift af plejecentre, Hjemmepleje og hjemmesygepleje Forebyggende indsats

Læs mere

Tabelrapport til sammenligningskommuner

Tabelrapport til sammenligningskommuner INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Benchmarkanalyse på ældreområdet udført for Hillerød Kommune Tabelrapport til sammenligningskommuner WWW.BDO.DK Indholdsfortegnelse INDLEDNING OG BAGGRUND... 3 1.1 Indledende

Læs mere

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Budgetrevision 1 Februar Holbæk Kommune Samlet set skal Holbæk Kommune i sænke forbruget på driften med 180 mio. kr. i forhold til forbruget i 2016. Det forventede

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE ÆLDRE BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL 2010

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE ÆLDRE BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL 2010 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE ÆLDRE BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL 2010 Guldborgsund kommune Juni 2010 Indledning Budgetopfølgningen pr. 30/4-2010 omhandler væsentlige udviklingstendenser og kommentering

Læs mere

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning August 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Politikområde Ældre i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/5 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Ældrerådet 251 0 251 0 2 Tomgangsleje 3.498

Læs mere

I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget , der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen for 2013.

I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget , der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen for 2013. Forslag til demografiske beregninger til Budget 2014 og overslagsårene I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget 2014-2017, der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen

Læs mere

Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo november

Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo november Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo november Resumé Pleje og Omsorg og Sundhed har samlet set fået overført 1,2 mio. kr. i mindreforbrug fra regnskab 2016. Vi forventer et forbrug på i alt 338,5 mio.

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede samt plejehjem. Endvidere omfatter området

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Budgetrevision April 2014 Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret. Der er forskydninger i forhold

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Tabel 1 SÆH udvalget Vedtaget Budget Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget i mio. kr. Regnskab Afvigelse korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug

Læs mere