KUNSTMUSEET BRUNDLUND SLOT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KUNSTMUSEET BRUNDLUND SLOT WWW.MUSEUM-SONDERJYLLAND.DK"

Transkript

1 2012 MUSEUM SØNDERJYLLAND KUNSTMUSEET BRUNDLUND SLOT Kunstmuseet Brundlund Slot viser skiftende udstillinger med sønderjyske kunstnere, samtidskunst og kunsthistoriske temaer og tilbyder mange andre kunstneriske og kulturelle arrangementer. Hold øje med hjemmesiden eller følg os på Facebook for opdatering af nye arrangementer i løbet af året.

2 UDSTILLINGER 5. NOVEMBER JANUAR 2012 DISAPPEARING INTO THE PAST - ASTRID KRUSE JENSEN Januar måned er sidste chance for at se Astrid Kruse Jensens fotografier og installationer, der kredser rundt om erindringen som tema. Med et gammelt polaroidkamera og film, der har overskredet deres holdbarhedsdato, søger Astrid Kruse Jensen igennem sine motiver at mime en glemt verden med indtryk fra barndommens univers og naturens skjulte uskyld. Den dobbelt - tydige titel henviser også til de forældede pola - roiders skrøbelighed. De kemiske processer i de udløbne polaroidfilm skaber ukontrollerbare resultater både i farve og udtryk. De minder derfor om de flygtige glimt, vi pludselig erindrer fra en 'glemt' fortid. 11. FEBRUAR 27. MAJ 2012 FRANCISKA CLAUSENS LABORATORIUM Fonden til Franciska Clausens Samlinger har i 2012 besluttet, at deponere deres samling på Kunstmuseet Brundlund Slot. Den første præsentation af samlingen viser et udsnit af skitser, oliebilleder og collager fra 1920 erne til 1970 erne, som alle giver et indblik i, hvordan kunstneren arbejdede. 11. FEBRUAR 27. MAJ 2012 FRANCISKAS MANGE ANSIGTER - PORTRÆTTER I FOKUS Sideløbende med udstillingen Franciska Clausens Laboratorium vises på museets 2. sal et udvalg af por - trætter udført af kunstneren igennem hendes virke. Udstillingen præsenteres i sammenhæng med den foredragsrække, der fokuserer på forskellige aspekter af portrættets historie. Se under Fyraftensforedrag Forår.

3 UDSTILLINGER 9. JUNI 26. AUGUST 2012 NINA MARIA KLEIVAN - OBSERVATØREN Med udgangspunkt i sit eget liv og historie skaber Nina Maria Kleivan foruroligende fortæl - linger om fællesmenneskelig smerte og om den til tider svære balancegang mellem godt og ondt. De dystre og eksistentielle tematikker leveres dog ofte med et humoristisk og overraskende tvist, som opstår i sammensætningen af højst umage par eller størrelser. Hendes udstilling vil vise forskellige historier i hver deres medie, spændende fra raderinger, akvareller, maleri til fotografi og video installationer. 6. SEPTEMBER JANUAR 2013 HELLE FRØSIG - SPILMESTERENS AFTEN Billedkunstneren Helle Frøsig har skabt nye installationer til slottets rum. Hendes udgangs - punkt er romanen, Glasperlespillet fra 1942, der indbragte den tyskfødte forfatter Herman Hesse Nobelprisen i Udstillingen består af frie billedkunstneriske associationer til romanens verden. Den er bygget op omkring projicerede billeder og rummer en mangfoldighed af materialer. Kunstmuseet Brundlund Slot laver løbende aftaler med samarbejdspartnere om koncerter, foredrag og arrangementer på slottet og i parken. Se hjemmesiden eller Facebook for nyeste informationer.

4 BØRN OG FAMILIER Der er mange tilbud til børn og familier på Kunstmuseet Brundlund Slot, nogle er konstante og andre varierer alt efter udstillinger og årstider. I weekender og skoleferier kan man altid finde en spændende aktivitet. I forbindelse med efterårsferien udsender Museum Sønderjylland et særligt aktivitetskatalog til alle elever i Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa Kommune og det lægges ud på Museum Sønderjyllands hjemmeside. Før museumsbesøget kan familien forberede sig på museets hjemmeside. Børnenes Kunstklub er en fin ramme for et besøg med de mindste børn. Klubbens opgaver til museumsbesøg kan både bruges hjemme og på museet. Se Udendørs aktiviter Om sommeren kan børn lege i parkens sandkasse med klodser inspireret af Franciska Clausen, tegne på ark fra Børnenes Kunstklub til parkens skulpturer, låne tegnegrej på museet, tegne parkens træer, skulpturer eller hinanden. De kan låne legetøj og spil på museet til udendørs lege eller løbe Zigzagløb med opgaver til parkens skulpturer. Familien kan også bare slappe af, holde picnic og nyde udsigten til kunsten, slottet, voldgraven og naturen. Indendørs aktiviteter Indenfor kan børnefamilier hygge sig sammen og tilegne sig viden om kunst på en aktiv måde gennem inspirerende tegneark fra Børnenes Kunstklub. Museet udarbejder også opgaveark til særudstillingerne, ark til tøjdesign inspireret af den aktuelle udstilling, samt tilbyder tegnegrej til brug i udstillingsrummene. Der er også spændende ark til tegnejagter efter fangernes tegninger i fangehul.

5 SKOLER OG INSTITUTIONER Billedskolen på Kunstmuseet Brundlund Slot Billedskolen har til huse i den gamle gartnerbygning overfor Kunstmuseet Brundlund Slot. Fra august til maj undervises børn fra klasse. Eleverne har gennem årene arbejdet med tegning, grafik, maleri, skulptur, installation, perfor mance, computeranimation og formidlingsprojekter rettet direkte mod museets samling og særudstillinger. Billed skolens elever nyder godt af den lette adgang til oplevelser med billed kunst på museet og billed -skolens udstillinger indgår som et vigtigt element i museets kunstformidling. Billedskolen har et samarbejde med Aabenraa Kommune om talentudvikling af børn og unge Tilmelding sker normalt i foråret gennem skolerne, men henvendelser kan ske løbende til Bente Sonne på beso@museum-sonderjylland.dk Andre skoler og institutioner Skoler og institutioner kan året rundt kontakte museet og tilrettelægge et besøg med deres klasse i den aktuelle udstilling på slottet, i skulpturparken eller i fangehullet. Vi sender desuden løbende invitationer ud med oplysninger om nye tilbud. Skoler og institutioner aftaler besøg ved at maile til beso@museum-sonderjylland.dk. Med hensyn til besøg for de yngste børn er der inspiration på hvor tegneopgaver til slottet og kunsten kan printes ud.

6 AKTIVITETER FOR BØRN OG UNGE 5. NOVEMBER JANUAR 2012 AKTIVITETER TIL UDSTILLINGEN DISAPPEARING INTO THE PAST Foto og erindring: Børnene vækker kunstmusen (kun de yngste børn). Børnegruppen fotograferes og oplever printning af foto i en postkortmaskine. Besøg i billedskolens udstillinger med erindringsbilleder og gamle fototeknikker. Omvisning i Astrid Kruse Jensens udstilling. Zigzagtur gennem udstillingen med et opgaveark som guide MAJ 2012 DESIGNFORLØB FOR 5. KLASSER I AABENRAA KOMMUNE DESIGN EFTER FRANCISKA CLAUSEN: I foråret har museet tilrettelagt et skoleprojekt i samarbejde med Kulturhistorie Aabenraa. Otte klasser er tilmeldt et forløb på de to museer under arbejdstitlen D sejt Design. På kunstmuseet arbejder piger med design af tøj inspireret af Franciska Clausen, mens drengene arbejder med skibe på Kulturhistorie Aabenraa. Projektet er en del af Den Børne kulturelle Rygsæk, Aabenraa Kommune MAJ KL FRANCISKA CLAUSENS KUNST FORMIDLES TIL EUC SYD FRISØRSKOLEN Franciska Clausen inspirerer Euc Syd Frisørskolen, Aabenraa. Elever fra Frisørskolen arbejder med Franciska Clausens form verden og skoleklasser tegner i work - shoppen. Alle er velkomne i museets åbningstid. 11. FEBRUAR MAJ 2012 AKTIVITETER I FORBINDELSE MED UDSTILLINGEN PORTRÆTTER I FOKUS I foråret vises bl.a. portrætkunst af Franciska Clausen. Skoleklasser og SFO kan bestille rundvisning, Zigzagture med opgaver og konkrete tegneforløb med fokus på portrættet. 6. SEPTEMBER JANUAR 2013 WORKSHOP I HELLE FRØSIG - SPILMESTERENS AFTEN Museet arrangerer en rundvisning i Helle Frøsigs installationer kombineret med en workshop i værkstedet. Børn skaber små installationer med givne ting inspireret af Helle Frøsigs verden.

7 OMVISNINGER SØNDAG D. 29. JANUAR KL. 14 Offentlig omvisning i den aktuelle særudstilling DISAPPEARING INTO THE PAST Astrid Kruse Jensen. Efter omvisningen tilbyder museet kaffe og et stykke kage i museets café. Hele arrangementet koster 50,- inkl. entré. SØNDAG D. 11. MARTS KL. 14 Offentlig omvisning i den aktuelle særudstilling Franciska Clausens laboratorium. Efter omvisningen tilbyder museet kaffe og et stykke kage i museets café. Hele arrangementet koster 70,- inkl. entré. SØNDAG D. 24. JUNI KL. 14 Offentlig omvisning i den aktuelle særudstilling Nina Maria Kleivan Observatøren. Efter omvisningen tilbyder museet kaffe og et stykke kage i museets café. Hele arrangementet koster 70,- inkl. entré. LØRDAG D. 8. SEPTEMBER KL. 14 Offentlig omvisning i den aktuelle særudstilling Helle Frøsig Spilmesterens Aften Efter omvisningen tilbyder museet kaffe og et stykke kage i museets café. Hele arrangementet koster 70,- inkl. entré. SØNDAG D. 18. NOVEMBER KL. 14 Offentlig omvisning i den aktuelle særudstilling Helle Frøsig Spilmesterens Aften Efter omvisningen tilbyder museet kaffe og et stykke kage i museets café. Hele arrangementet koster 70,- inkl. entré.

8 FYRAFTENSFOREDRAG FORÅR Henover foråret sætter museet fokus på portrættet. Sideløbende med tema - udstillingen på 2.sal tilbyder museet i samarbejde med Folkeuniversitetet et kursus bestående af en foredragsrække omhandlende forskellige aspekter af portrættets historie. Foredragene vil foregå mellem og indledningsvis bydes på en sandwich fra Gourmethuset. Hvert arrangement koster 90,-. Tilmelding hos Susanne Regehr på sure@museum-sonderjylland.dk eller TIRSDAG D. 28. FEBRUAR KL ENEVÆLDENS SALVINGSPORTRÆT ved museumsinspektør, mag.art. Morten la Cour Det officielle danske kongeportræt under enevælden er et komplekst resultat af både historiske og kunst historiske forhold. Det symbolladede propa - ganda portræt, der fremstiller den enevældige konge som Guds udvalgte, sættes bl.a. i relation til både middelalderens liturgi og Solkongen, Louis XIV, der om nogen mestrede propagandaens kunst. Tilmelding senest d. 21. februar ONSDAG D. 28. MARTS KL BARNEPORTRÆTTET IGENNEM HISTORIEN ved mag.art. Josephine Fity Barnet som motiv er genoplivet som et interessefelt for samtidskunstnere og med fornyet styrke. Med barne - motivets genkomst vil barneportrættet blive diskuteret med et historisk tilbageblik. Særligt romantikkens barne - portræt vil fungere som et punktnedslag for at se på børnefrem stillinger og deres mange udformninger gennem tiden. Tilmelding senest d. 22. marts TORSDAG D. 26. APRIL KL PORTRÆTTER AF EN DRONNING ved cand.mag. og forfatter Thyge-Christian Fønss Dronning Margrethe II af Danmark er den danske monark, der er blevet afbildet af flest kunstnere. Såvel internationale stjerner som Andy Warhol og Pietro Annigoni, som danske kunstnere som Niels Strøbek, Pia Schutzmann og Thomas Kluge har afbildet Dronningen i et væld af stilarter, teknik ker og kompositioner, hvilket har resulteret i 40 års meget spændende portrætkunst. Tilmelding senest d. 20. april.

9 FYRAFTENSFOREDRAG EFTERÅR Henover efteråret viser museet udstillingen Spilmesterens Aften. Udstillingen består af installationer af kunstneren Helle Frøsig. Sideløbende med udstillingen tilbyder museet i samarbejde med Folkeuniversitetet et foredrag omhandlende installationskunst. Foredraget foregår mellem og indledningsvis bydes på en sandwich fra Gourmethuset. Hvert arrangement koster 90,-. Tilmelding hos Susanne Regehr senest d. 25. september på sure@museum-sonderjylland.dk eller TIRSDAG D. 2. OKTOBER KL HVAD ER INSTALLATIONSKUNST? Ved mag.art. og lektor ved kunsthistorie på Københavns Universitet, Ann Lumbye Sørensen Foredraget vil give et rids gennem installationskunstens historie fra 1920erne til i dag. Hovedvægten lægges dog på installationskunsten og dens særlige potentiale for fortællinger med eksempler på den private, den kropslige og den politiske fortælling. Kunstnere som f.eks. russisk/amerikanske Ilya Kabakov, libanesisk / engelske Mona Hatoum og tysk / amerikanske Hans Haacke. SØNDAG D. 28. OKTOBER KL ARTIST TALK MED HELLE FRØSIG Formidlingsinspektør og billedkunstner Bente Sonne taler med kunstneren Helle Frøsig om hendes tanker bag, og arbejde med udstillingen Spilmesterens Aften. PORTRÆTTEGNING MANDAG 16. APRIL KL Museet arrangerer i samarbejde med Kunstskolen i Sønderborg en marathon-portrættegnedag med to udøvende portrætkunstnere som instruktører. DEL 1. KL Billedkunstneren Anne Gyrite Schütt indleder dagen med 2 timers undervisning fortrinsvis rettet mod begyndere. Anne Gyrithe Schütt har bl.a. undervist i portrættegning på DR i 10 udsendelser. DEL 2. KL Billedkunstneren Pia Schutzmann har tegnet og malet en lang række portrætter. Blandt de kendteste er portrætter af Dronning Margrethe. Pia Schutzmanns undervisning er rettet mod erfarne tegnere, men deltagere i Del 1 må gerne blive. Tilmelding til beso@museum-sonderjylland.dk inden 1. april Pris 90,- kr. uanset, hvor længe man kan deltage. Prisen dækker også en sandwich i pausen.

10 LITTERATUR PÅ SLOTTET SEPTEMBER 2012 Litteratur på slottet er en festival, der udfolder sit tekstunivers på grænsefladerne mellem litteratur og billedkunst. Grænserne står i det hele taget for skud, når kunst, musik, teater, spil og film komponeres og støtter op om formidlingen af litteraturen til de to kulturer i grænselandet. Dette anslås også af festivalens tema: Sprogbilleder / Sprachbilder. Vi har valgt at undersøgesprogbilleder / Sprachbilder, som et retorisk greb, og vi præsenterer en række danske og tyske forfattere i festivaldagene. Festivalen starter TORSDAG D. 6. SEPTEMBER med et arrangement for ungdoms - uddannelserne og fortsætter FREDAG DEN 7. SEPTEMBER med et nyt program for unge. Festivalen fortsætter LØRDAG D. 8. SEPTEMBER, hvor formiddagen er forbeholdt børn og familier og lørdag eftermiddag og aften er for det voksne publikum. Skoleklasser har fra MANDAG D. 10. SEPTEMBER TIL TORSDAG D. 13. SEPTEMBER mulighed for at komme og udforske det litterære univers i en stribe arrangementer. Se programmet til festivalen. På Brundlund Slot viser vi i forbindelse med festivalen udstillingen Spilmesterens aften, hvor kunstneren Helle Frøsig med sine installationer tager udgangspunkt i den tyske forfatter Herman Hesses roman Glasperlespillet fra Litteratur på Slottet er tilrettelagt i samarbejde med Aabenraa Kommune, Aabenraa Bibliotekerne, Det Tyske Bibliotek samt uddannelsesinstitutionerne i byen.

11 KUNSTMUSEET Samlingen Kunstmuseet Brundlund Slot er en del af Museum Sønderjylland, der er en statsanerkendt selvejende institution sammensat af kulturhistoriske, naturhisto riske og kunsthistoriske museer. Kunstmuseet Brundlund Slot har det særlige fokusområde at ind samle og udstille kunst fra Sønderjylland og Slesvig. Museet har siden sin oprindelse etableret en samling af mere end 1000 værker; malerier, grafik, skulpturer, og fotografi, der kan dateres fra slutningen af 1700-tallet til i dag. Blandt værkerne i denne samling findes nogle af landets bedste kunstnere igennem tiden, så som C.W. Eckersberg, Nikolaus Wehding og Claus Carstensen. Derudover har museet siden december 2011 huset Fonden Franciska Clausens Samlinger på hen ved 1500 værker af kunstneren. Kunstmuseet Brundlund Slot viser skiftende udstillinger af værker fra egen samling og værker lånt udefra. Der veksles imellem kunsthistoriske udstillinger, der belyser den danske guldalder eller modernisme og udstillinger, der giver et billede på vores egen samtids kunst. Bygningen Historien om Brundlund Slot dateres helt tilbage til 1411, hvor dronning Margrete I beslutter, at der skal bygges et slot i Aabenraa. Men ikke før begyndelsen af 1500-tallet står Brundlund Slot færdigt, og siden da er slottet ombygget mange gange. Senest i starten af 1800-tallet, hvor kgl. hofbygmester og professor ved Kunstakademiet C.F. Hansen fører bygningen tilbage til et enkelt og klassisk udtryk, som det står i dag. Igennem årene har slottet været bolig for adelige, hertuger og områdets skiftende stiftamt mænd, indtil 1998 hvor Brundlund Slot bliver til Kunstmuseet Brundlund Slot. Udover museets skiftende kunstudstil linger er der stadig adgang til slottets histo riske spor som skyttekælderen og fangehullet, der har taget navn efter krybskytten Anders, der sad i hullet 1½ år og ventede på sin henrettelse; Røde Anders Gaf. Slotsparken, der er omringet af den gamle voldgrav, blev nyanlagt i 2006 og rummer en række udstillede skulpturer samt den gamle staldbygning, der i dag er indrettet til Billedskole. Butik og café I kunstmuseets butik fås kataloger og postkort til museets udstillinger, samt kunst og arkitekturbøger med særlig vægt på grænselandet. Vi har et godt udvalg af tegneudstyr, særlige malebøger samt børnebøger med temaer fra kunstens verden. Der er informa - tion om Børnenes Kunstklub i butikken, kunstmusen til Børnenes Kunstklub kan købes her for 29,- kr. og badges udleveres gratis ved besøg. Museums butikken fornyer lø - bende udvalget af design til dagligdag og højtider, og vi har ofte varer med tilknyt ning til den aktuelle kunst på museet. I caféen serveres kaffe, te, kolde drikke og kage.

12 KONCERTER OG UDFLUGTER MANDAG D. 2. JANUAR KL. 15 NYTÅRSKONCERT PÅ HØJSKOLEN ØSTERSØEN Michala Petri og Lars Hannibal tager publikum med på en musikalsk rejse gennem historien fra renæssancen til i dag. Entré: 100,- inkl. kaffe og kage. LØRDAG D. 21. JANUAR KL. 14 KUNST- OG MUSIKFORENINGENS JUBILÆUMSKONCERT To blæserkvintetter fra Esbjerg Ensemble og Ensemble MidtVest. Koncerten afholdes på Det Tyske Gymnasium. Musik af Mozart, Enescu, Milhaud og Francaix. Entré: 100,- LØRDAG D. 21. APRIL JUGENDSTILEN I SØNDERJYLLAND (ENDAGSTUR) Jugendstilen i Sønderjylland, set fra stationsbyen Skærbæk. Overinspektør mag.art. Inger Lauridsen, Tønder, er guide. Turen er arrangeret af Aabenraa Kunst- og Musikforening. For yderligere oplysninger se TORSDAG D. 17. MAJ SØNDAG D. 20. MAJ FORLÆNGET WEEKENDTUR TIL WIEN Musik-, kunst- og kulturoplevelser i Kristi Himmelfartsferien arrangeret af Aabenraa Kunst- og Musikforening. Se nærmere på FREDAG D. 29. & LØRDAG D. 2. JUNI DET SØNDERJYSKE TATTOO PÅ BRUNDLUND SLOT Traditionen tro danner slotsparken ramme om den højtidelige begivenhed, når Det Sønderjyske Tattoo kan opleves to sommeraftener i Aabenraa. Hold øje med tidspunkt og billetter på MUSEUM SØNDERJYLLAND KUNSTMUSEET BRUNDLUND SLOT 1. OKTOBER MARTS TIRSDAG TIL SØNDAG KL BRUNDLUND SLOT AABENRAA TELEFON BRUNDLUND@MUSEUM-SONDERJYLLAND.DK Programmet er tilrettelagt i samarbejde mellem Kunstmuseet Brundlund Slot og Aabenraa Kunstog Musikforening. Der tages forbehold for ændringer i programmet. 1. APRIL SEPTEMBER TIRSDAG TIL SØNDAG KL MANDAG LUKKET VOKSNE: 40 KR. PENSIONISTER OG STUDERENDE: 30 KR. BØRN OG UNGE UNDER 18 ÅR: GRATIS.

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

KUNSTMUSEET BRUNDLUND SLOT FEBRUAR MAJ 2013

KUNSTMUSEET BRUNDLUND SLOT FEBRUAR MAJ 2013 MUSEUM SØNDERJYLLAND KUNSTMUSEET BRUNDLUND SLOT FEBRUAR MAJ 2013 SÆRUDSTILLING 1. FEBRUAR 2013-12. MAJ 2013 LEE MILLER OG DET SURREALISTISKE BLIK Forårets udstilling sætter fokus på den amerikanske fotograf

Læs mere

MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK

MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK to Efter en velbesøgt generalforsamling føler jeg bestyrelsen har fået fuldmagt til at fortsætte i det spor vi gennem tid har fulgt: At formidle kunst og nedbryde afstanden

Læs mere

BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST

BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST & Kulturregion Midt- og Vestsjælland ER DU SERIØST INTERESSERET I AT ARBEJDE MED VISUELLE UDTRYKSFORMER? Kulturregion Midt- og Vestsjælland, som består af 8 kommuner,

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016 BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016 BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i sommeren/efteråret 2016 en fritidsundervisning, hvor begreber som design, illustration, tegneserier og animation nu bliver

Læs mere

KULTURTJENESTENS 2012-2013. Middelaldercentret. Teatret Masken. Fuglsang kunstmuseum. Museum Lolland-Falster

KULTURTJENESTENS 2012-2013. Middelaldercentret. Teatret Masken. Fuglsang kunstmuseum. Museum Lolland-Falster KULTURTJENESTENS TILBUD FOR SFO 2012-2013 Middelaldercentret Teatret Masken Fuglsang kunstmuseum Museum Lolland-Falster Kurser og kulturtilbud for pædager i SFO og børn i SFO1 og SFO2 KULTURTJENESTEN giver

Læs mere

Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar

Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar Alle dage fra den 8. til og med den 23. februar For store som små bliv kunstner for en dag, og mal dit eget billede hos billedkunstner Margit Rasmussen,

Læs mere

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE 1 Talentudviklingsholdet i AARHUS BILLED- OG MEDIESKOLE er for unge fra 15-19 år. Holdet er et 2-årigt forløb med undervisning 1 gang om ugen. Vi samarbejder med ARoS,

Læs mere

Entré: Gratis - billetter fås fra d. 10. august.

Entré: Gratis - billetter fås fra d. 10. august. KULTURNAT - dans mellem reolerne Fredag d. 6. august kl. 20-22 Igen i år er der spændende dansemusik på Kulturnatten denne gang med det fantastiske dansk-cubanske salsaorkester Cocoson - så vel mødt i

Læs mere

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Kursusprogram 2017 Kurser 2017 Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Være med til et spændende weekendkursus hvor vi vil eksperimentere med foto som kunstnerisk udtryksform

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops

KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM 2018 Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops Kurser Kursusprogram 2018 Tingenes hemmelige liv En workshop omkring Stilleben opstilling v. billedkunstner Rick Towle Stilleben,

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum Læs om top Sommer skoler BILLED fremtid starter her SKO din kreative LEN Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2013 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2013 Det er her en kreativ fritid og fremtid

Læs mere

Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE. En lærerguide 0. - 10. klasse

Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE. En lærerguide 0. - 10. klasse Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE En lærerguide 0. - 10. klasse INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 21. maj til 27. juni kan du og din klasse opleve udstillingen

Læs mere

AKTIVITETER 2015-16 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45.

AKTIVITETER 2015-16 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45. AKTIVITETER 2015-16 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK

27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK 27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK. PA ODENSE HAVN SEKRETARIAT FOR ODENSE HAVNEKULTURFESTIVAL Ungdomshuset Nørregade 60 5000 Odense C Tlf.: 63756820 Projektkoordinator Maria Friis telefon: 26127832

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk VARDES KULTURELLE RYGSÆK 1 Vardes Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk,

Læs mere

EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB

EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. marts 8. april 2012 kan du og din klasse opleve sammenslutningen Den Frie Udstillings Forårsudstilling 2012, der viser

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE Målgruppe: mellemtrinnet (eller 2-5. kl.) Undervisningsforløbet er tilrettelagt af Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum og HEART/ undervisning. Booking af undervisningsforløbet

Læs mere

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen Skulpturi RUndtenom En lærerguide til samtidsskulpturen INTRODUKTION TIL LÆREGUIDEN I perioden d. 21. april 3. juni kan du og dine elever opleve udstillingen Rundtenom, der viser eksempler på, skulpturens

Læs mere

Arrangementer og åbningstider i perioden 19. februar 1. marts

Arrangementer og åbningstider i perioden 19. februar 1. marts Arrangementer og åbningstider i perioden 19. februar 1. marts Alle dage til og med den 23. februar For store som små bliv kunstner for en dag, og mal dit eget billede hos billedkunstner Margit Rasmussen,

Læs mere

sjove og lærerige oplevelser 15.-23. oktober

sjove og lærerige oplevelser 15.-23. oktober e f t e r å r s f e r i e n 11 sjove og lærerige oplevelser 15.-23. oktober Museum Sønderjylland naturhistorie og palæontologi Med "kølle" og kastetræ I særudstillingen "Forhistoriske Mennesker" arrangerer

Læs mere

Aktiviteter i Efterårsferien

Aktiviteter i Efterårsferien Aktiviteter i Efterårsferien 2015 1 Jubii, så er det snart efterårsferie og dermed også tid til oplevelser. Glæd dig for i år er der mange sjove aktiviteter, hvor du kan deltage i din efterårsferie. Du

Læs mere

3. Udbredelse af kendskabet til kunst og kultur i Furesø Kommune specielt med fokus på skolesøgende børn.

3. Udbredelse af kendskabet til kunst og kultur i Furesø Kommune specielt med fokus på skolesøgende børn. Skovhusets bestyrelse 19.03.2015 Skovhusets oplæg til brug for møde med KFIU d. 14.4.15. 1. KFIU`s beslutning Uddrag af KFIU-referat af møde d. 6 nov. 2014: Forvaltningen indstiller: 1. At udvalget godkender

Læs mere

MEDLEMSBLADET ORANGE VIOLET RØD GRØN BLÅ GUL

MEDLEMSBLADET ORANGE VIOLET RØD GRØN BLÅ GUL MEDLEMSBLADET ORANGE VIOLET GRØN RØD BLÅ GUL ORANGE JULEGAVE-IDÉ Vi har den helt rigtige julegave til den, der har alting, - nemlig et medlemskab af vor venneforening. Gaven omfatter: 1 Medlemskab af foreningen

Læs mere

Det sker i Skagen/Aalbæk - Januar 2015

Det sker i Skagen/Aalbæk - Januar 2015 Torsdag d. 1. januar Det sker i Skagen/Aalbæk - Januar 2015 kl. 13.00-16.30: Velkommen 2015 stor nytårsbrunch på Jakobs Café. Husk tilmelding på tlf. 98 44 16 90. kl. 13.30: Skagen OK og Motion arrangerer

Læs mere

KUNSTMUSEET REVISITED

KUNSTMUSEET REVISITED REVISITED Til efteråret 2017 er Kunstmuseet transformeret til et åbent, levende og digitalt funderet kunstmuseum med en skarp formidlings-, samlings- og udstillingsprofil. Kunstmuseet Revisited ligger

Læs mere

SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden KULTURKALENDER OKTOBER 2014 Det sker i Brøndby Lørdag den 25. oktober kl. 20.00 Irsk aften med Trad Lads & Green Steps Kulturhuset Brønden Kulturkalender oktober 2014 Det sker i Brøndby KULTURKALENDER

Læs mere

Program. Albertslund Billedskole 18/19

Program. Albertslund Billedskole 18/19 Program Albertslund Billedskole 18/19 Billedskolen i Albertslund er for børn, unge og voksne med lyst til at arbejde kreativt med kunstneriske udtryk fx tegning, maling, collage, skulptur og installation.

Læs mere

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET METTE WINCKELMANN We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. december 2011 29. januar 2012 kan du og din klasse opleve We Have A Body en soloudstilling

Læs mere

EN SAMLING SURREALISME

EN SAMLING SURREALISME MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Generalforsamlingens 176 fremmødte afspejlede på fornemste vis tendensen fra året 2014, hvor foreningen med en stigning i medlemstallet på 355 kom op på 1315 medlemmer og dermed

Læs mere

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET MENS VI VENTER PÅ FORÅRET Mens vi venter på foråret og lysere tider, er der mange hyggelige tilbud for børn i alle aldre og deres voksne. Fastelavn og påske markeres med maskeværksted og påskeklip med

Læs mere

Tønder Festival som kulturelt Fyrtårn 2015-16: Grænseoverskridende kulturmøde i børnehøjde og Talentudvikling i verdensklasse

Tønder Festival som kulturelt Fyrtårn 2015-16: Grænseoverskridende kulturmøde i børnehøjde og Talentudvikling i verdensklasse Tønder Festival som kulturelt Fyrtårn 2015-16: Grænseoverskridende kulturmøde i børnehøjde og Talentudvikling i verdensklasse 1. Baggrunden for projektet På baggrund af et ekstremt bæredygtigt samarbejde

Læs mere

INDHOLD VELKOMMEN INDHOLD. Fængselsmuseet. Til et "SUPER FEDT museum " VELKOMMEN

INDHOLD VELKOMMEN INDHOLD. Fængselsmuseet. Til et SUPER FEDT museum  VELKOMMEN SOMMER/EFTERÅR 2013 VELKOMMEN INDHOLD Til et "SUPER FEDT museum " Fængselsmuseet VELKOMMEN Den 17. maj i år kunne Fængselsmuseet fejre 1 års fødselsdag. Og hvilket år det har været! Interessen har været

Læs mere

Generationsmøder i plejeboliger. Inspirationskatalog 2014-15

Generationsmøder i plejeboliger. Inspirationskatalog 2014-15 Generationsmøder i plejeboliger Inspirationskatalog 2014-15 I gang med Generationernes By På Frederiksberg vil vi fortsat have tilbud til borgere i alle faser af livet, og vores dejlige by skal indrettes

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013 Fælles info Sygemeldt. Jonna, pædagog på 2. årgang, er desværre blevet ramt af en blodprop og er derfor sygemeldt. Hun er pt. indlagt til genoptræning. Det står klart, at der vil blive tale om en længere

Læs mere

SÆSON B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2018-2019 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

SE MIG! Tag med på rejse i kunstens univers

SE MIG! Tag med på rejse i kunstens univers 26. september 2011 Vi ser på kunst på ARoS Besøg på ARoS I dag skal du en tur på ARoS. Her vil du møde børn fra andre institutioner. Her er to portrætter, du kan se på ARoS. Portrætterne er lavet af maleren

Læs mere

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd Til Assens Kommune II 11'41 1 MUSEUM VESTFYN Assens, d. 12. februar 2016 Vedr. : Ansøgning om tilskud til udstilling Vedhæftet følger ansøgning med bilag om tilskud på 240.000 til realisering og markedsføring

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Kunstskolen

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Kunstskolen Roskilde Ungdomsskole Fælles mål og læseplan for valgfaget Kunstskolen November 2014 Kunstskolen Formålet med undervisningen er, at eleverne tilegner sig kompetencer i billedkommunikation og i billedanalyse

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Medlemsbrev & program efterår 2015. Medlemsbrev som mail Slægtshistorisk Forening Sønderjyllands medlemsbrev udsendes denne gang ikke som normalt med post sammen

Læs mere

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden KULTURKALENDER APRIL 2016 Det sker i Brøndby Livemusik: Otros Aires - Miguel Di Genova Fredag den 29. april kl. 18.45 Argentinsk Tango Aften Kulturhuset Brønden Kulturkalender APRIL 2016 Det sker i Brøndby

Læs mere

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016 VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016 Rødovre Skole HENDRIKSHOLM SKOLE Valgfag i Ungdomsskolen Alle, der går i 7., 8. og 9. kl., skal ifølge folkeskolereformen have et obligatorisk valgfag. Folkeskolerne

Læs mere

En november med tryk på!

En november med tryk på! Kildeskolenyt! En november med tryk på! Så gik november måned med en masse forskellige aktiviteter, som du kan læse om her i årets sidste nummer af Kildeskolenyt! December 2010 10. årgang nummer 10 Husk

Læs mere

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom Kære forældre Efterårsferien står for døren og børnene har fri fra undervisningen i uge 42. Traditionen tro, arbejder vi sammen med Højboskolen om at holde åbent i ferierne. I efterårsferie, juleferie

Læs mere

Tilbud fra CFU til BØRNEHAVEKLASSEN. - pædagoger og børnehaveklasseledere SKOLEÅRET 2011/2012

Tilbud fra CFU til BØRNEHAVEKLASSEN. - pædagoger og børnehaveklasseledere SKOLEÅRET 2011/2012 Tilbud fra CFU til BØRNEHAVEKLASSEN - pædagoger og børnehaveklasseledere SKOLEÅRET 2011/2012 Mylius Erichsens vej 139, 9210 Aalborg SØ. Tlf. 7269 2000. Mail: cfu@ucn.dk CFU Skolevangen 45, 9800 Hjørring.

Læs mere

SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg.

Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg. Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg. Uddybelse af idéer: Nobelprisen i litteratur - Et seminar om litterær kvalitet De fleste læsere kan fornemme, genkende og identificere litterær

Læs mere

Læs om: Børneworkshop på biblioteket i vinterferien Kunstnere på plejehjem Generalforsamlingen 2016 - Nytårkuren 2016 Rammeaftalen

Læs om: Børneworkshop på biblioteket i vinterferien Kunstnere på plejehjem Generalforsamlingen 2016 - Nytårkuren 2016 Rammeaftalen INFO 1/2016 Fredensborg Ny Kunstforening Læs om: Børneworkshop på biblioteket i vinterferien Kunstnere på plejehjem Generalforsamlingen 2016 - Nytårkuren 2016 Rammeaftalen Børneworkshop på biblioteket

Læs mere

Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3

Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 3/201 3 Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Forårsudstillingen lørdag den 6. april fra

Læs mere

Oplevelser for hele familien i vinterferien

Oplevelser for hele familien i vinterferien Find alle oplevelser på oplev.odense.dk Oplevelser for hele familien i vinterferien Side 2 Vinterferie med Ild- og Vand- Værksted Side 3 Ta til Togland hvis du tør Side 4 Teater for de 1½-5 årige Nørregaards

Læs mere

Velkommen til Frederikshavn Kommune Biblioteksforeningens årsmøde Torsdag den 29. marts 2012 kl. 09:15

Velkommen til Frederikshavn Kommune Biblioteksforeningens årsmøde Torsdag den 29. marts 2012 kl. 09:15 Velkommen til Frederikshavn Kommune Biblioteksforeningens årsmøde Torsdag den 29. marts 2012 kl. 09:15 Kære Alle sammen Det er mig en glæde at få lov til at byde jer velkommen til Frederikshavn. Velkommen

Læs mere

Lav en udstilling på skolen, på gangen eller i klassen om 1950'erne

Lav en udstilling på skolen, på gangen eller i klassen om 1950'erne Klassetrin: Undervisningsforløb: Opgavetitel Udskoling, 7.-10. klasse Farlig Ungdom Version: 200901 Forfatter: Lav en udstilling på skolen, på gangen eller i klassen om 1950'erne Linda Nørgaard Andersen

Læs mere

ÅRSHJUL 2011 Personalets kompetencer i Børnehuset Knolden

ÅRSHJUL 2011 Personalets kompetencer i Børnehuset Knolden ÅRSHJUL 2011 Personalets kompetencer i Børnehuset Knolden De fastansatte personaler har særlige kompetencer (se kompetenceprofiler s.9), som udnyttes i det konkrete pædagogiske arbejde samt i relation

Læs mere

Nyhedsbrev. Nr. 6 november 2009. Medlem af Tegnerne Peder Stougaards drøm er gået i opfyldelse!

Nyhedsbrev. Nr. 6 november 2009. Medlem af Tegnerne Peder Stougaards drøm er gået i opfyldelse! Nyhedsbrev Nr. 6 november 2009 Medlem af Tegnerne Peder Stougaards drøm er gået i opfyldelse! Dansk Plakatmuseum er åbnet i ny udstillingsbygning i Den Gamle By Plakaten er et spillevende medie og er nu

Læs mere

FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 29.1. Torsdagsmik Formiddagsforedrag med kaffe og rundstykker. Emnet for foredraget vil blive bragt i vores nyhedsbrev og på www.historienshus.dk

Læs mere

HK HOVEDSTADEN SENIOR HELSINGØR MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN

HK HOVEDSTADEN SENIOR HELSINGØR MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN HK HOVEDSTADEN 1 SENIOR Program foråret 2016 MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN HELSINGØR / Hvad sker der i din afdeling / Medlemsmøder / Hvornår er den næste generalforsamling / Tilmeld

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2014

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2014 Kurser for voksne Efterår 2014 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

Kære forældre! Kære alle. Hej SFO-forældre. Hej forældre i 0.klasse. Fredag den 6. januar 2012

Kære forældre! Kære alle. Hej SFO-forældre. Hej forældre i 0.klasse. Fredag den 6. januar 2012 Kære forældre! Fredag den 6. januar 2012 Kære alle Velkommen tilbage til et nyt halvår på friskolen. Jeg håber, at I alle har haft en god juleferie også dem af jer, som har skullet arbejde nogle af dagene

Læs mere

Juleferie. Skolen og Spireloppen er lukket fra den 21. december 2013 til den 5. januar 2014 (begge dage inkl.).

Juleferie. Skolen og Spireloppen er lukket fra den 21. december 2013 til den 5. januar 2014 (begge dage inkl.). 13. december 2013 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 763 Næste uge: 16. december 19. december 20. december 21. december UU-besøg 9.kl. Juleemnedag Dorte fri Juleemnedag Dorte fri Udlejning Baunen

Læs mere

KONCERT OMVISNING VIN & SNACKS

KONCERT OMVISNING VIN & SNACKS MEDLEMSBLADET KONCERT OMVISNING VIN & SNACKS Musikeren og komponisten Louise Eckardt Jensen beskrives som en af de nyskabende kunstnere inden for eksperimentel musik. Hun bryder gerne normer og modsætter

Læs mere

Billedkunst. Formål for faget billedkunst. Slutmål for faget billedkunst efter 5. klassetrin. Billedfremstilling. Billedkundskab

Billedkunst. Formål for faget billedkunst. Slutmål for faget billedkunst efter 5. klassetrin. Billedfremstilling. Billedkundskab Formål for faget billedkunst Billedkunst Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at producere, opleve og analysere billeder bliver i stand til at iagttage, reflektere, bruge og forstå

Læs mere

Vinterferieaktiviteter for børn og unge - 2016

Vinterferieaktiviteter for børn og unge - 2016 Vinterferieaktiviteter for børn og unge - 2016 Kultur og Fritid Kerteminde Kommune Indledning Vinterferien nærmer sig og det er igen tid til ferieaktiviteter. Der er masser af aktiviteter for børn og unge,

Læs mere

Lærervejledning: At sanse naturen langsomt

Lærervejledning: At sanse naturen langsomt Lærervejledning: At sanse naturen langsomt Forløb: At sanse naturen langsomt Målgruppe: Indskoling Fag: Dansk, billedkunst Christen Dalsgaard: Solplettet bøgestamme, 1852 Indledning: I materialet her kan

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste Udforsk billedkunsten og den visuelle kultur med dine elever gennem det digitale univers Klatværket. Oplev mange anerkendte kunstværker gennem fem fællesmenneskelige temaer. Lad eleverne gå på opdagelse

Læs mere

SFO Stjernehuset byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til, at hilse på Jer og lære Jer at kende.

SFO Stjernehuset byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til, at hilse på Jer og lære Jer at kende. Hej SFO Stjernehuset byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til, at hilse på Jer og lære Jer at kende. Du skal starte i Stjernehuset Vest. De voksne i Stjernehuset Vest hedder: Hanne, Majken,

Læs mere

Johannes larsen museet

Johannes larsen museet Johannes larsen museet om glæden ved kunst og natur Tilbud til skoler Johannes Larsen museet Johannes Larsen Museet er dels et kunstnerhjem, dels et kunstmuseum med egen kunstsamling og skiftende udstillinger.

Læs mere

K rser i bi le kunst. Kunstskolen ART SPACE

K rser i bi le kunst. Kunstskolen ART SPACE K rser i bi le kunst Kunstskolen ART SPACE Forår 2017 Vil du gerne tegne og male? Eller er du udøvende, men mangler stedet og inspiration? På kunstskolen ART SPACE kan du lære forskellige teknikker indenfor

Læs mere

GENNEM KUNSTEN DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART

GENNEM KUNSTEN DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART GENNEM KUNSTEN DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART PROCESORIENTEREDE FORMIDLINGSEKSPERIMENTERR Gennem Kunsten er en række formidlingseksperimenter, som afprøver rammerne for,

Læs mere

Kære forældre. Nyt fra indskolingen

Kære forældre. Nyt fra indskolingen Kære forældre Med denne udgivelse vil vi meget gerne ønske jer alle en rigtig god december; og naturligvis en rigtig Glædelig Jul og et Godt og Lykkebringende Nytår, når vi kommer dertil. Samtidig vil

Læs mere

PROGRAM: Torsdag den 19. marts kl. 19.30-22: Nyborg i Danehoftiden Erland Porsmose Torsdag den 16. april kl. 18.30-21 Ørbæklunde Gods.

PROGRAM: Torsdag den 19. marts kl. 19.30-22: Nyborg i Danehoftiden Erland Porsmose Torsdag den 16. april kl. 18.30-21 Ørbæklunde Gods. PROGRAM: Torsdag den 19. marts kl. 19.30-22: Nyborg i Danehoftiden. Debat og fortælling ved museumsdirektør Erland Porsmose, Østfyns Museer. Fortælling om perioden 1250 1413, dengang Nyborg Slot var regeringssæde

Læs mere

Information om udviklingsprojektet på Østre skole i Grenaa Norddjurs Kommune

Information om udviklingsprojektet på Østre skole i Grenaa Norddjurs Kommune Information om udviklingsprojektet på Østre skole i Grenaa Norddjurs Kommune Mobil læring i autentiske rum understøttet af mobiler, ipads og andre tablets Projektet sætter fokus på læring i autentiske

Læs mere

110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen 110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Egetoft, Egtved. Torsdag formiddag klokken er lidt over halv 10 og foran Egetoft er der samlet efter hånden 110 mennesker, de har

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR

2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR Katalog 2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR ØMME KÆRTEGN H = 18 cm Januar Lene Purkær Fabriksparken 9 9230 Svenstrup J Tel: 9831 8081 www.lenepurkaer.dk Skulpturer, der afspejler en kærlighed til livet.

Læs mere

Aktiviteter Januar 2016

Aktiviteter Januar 2016 Aktiviteter Januar 2016 Aktivitetscentret Thulebakken Thulebakken 6 9000 Aalborg Tlf. 9931 5339 Åbningstider: Mandag til torsdag fra kl.9.00-16.00 Træning på Thulebakken Mandage kl.10.00: Tirsdage kl.10.00:

Læs mere

en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling

en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling 13 okt 25 nov 2012 INTRODUKTION I perioden 13. oktober til 25. november 2012 kan du og din klasse opleve udstillingen KE12 - Kunstnernes Efterårsudstilling.

Læs mere

LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET

LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET PÅ SPORET AF KUNSTEN OVERORDNET INTRODUKTION På sporet af Kunsten er et digitalt oplevelses- og undervisningskoncept, hvor eleverne

Læs mere

V E N N E N Y T M A R T S 2 0 1 6

V E N N E N Y T M A R T S 2 0 1 6 V E N N E N Y T M A R T S 2 0 1 6 F U G L S A N G K U N S T M U S E U M S V E N N E R Thorald Brendstrup: En herregårdssmedje. Søholt. 1846. Fine nyerhvervelser til Fuglsang Kunstmuseum! v/museumsdirektør

Læs mere

Se dette nyhedsbrev i en browser. Efteråret 2011. Onsdag 17. august Opstart af Zumba-hold på Den Gamle Avlsgård

Se dette nyhedsbrev i en browser. Efteråret 2011. Onsdag 17. august Opstart af Zumba-hold på Den Gamle Avlsgård 1 af 6 13-09-2011 10:33 Se dette nyhedsbrev i en browser Efteråret 2011 Onsdag 17. august Opstart af Zumba-hold på Den Gamle Avlsgård Søndag 21. august Søndags ROOTS-Rock med Guy Forsyth Mandag - Fredag

Læs mere

Strikke Stafetten Ankomst 29. februar kl. 11. - Afgang 4. marts kl. 14. kr. 2.995 Det er ved at blive en tradition med festlige dage med strik- og

Strikke Stafetten Ankomst 29. februar kl. 11. - Afgang 4. marts kl. 14. kr. 2.995 Det er ved at blive en tradition med festlige dage med strik- og Strikke Stafetten Ankomst 29. februar kl. 11. - Afgang 4. kl. 14. kr. 2.995 Det er ved at blive en tradition med festlige dage med strik- og hæklerier og dejlige strikkepiger og koner sammen på Tisvilde

Læs mere

FAMILIEKUR SER SOMMER 2011

FAMILIEKUR SER SOMMER 2011 KUNSTLEGEPLADS 24.-30. juli CIRKUS 3.-9. juli 10.-16. juli ROLLESPIL 17.-23. juli HJEMMELAVEDE SPIL - SKULPTUR - FOTO FUNKY FAMILIE 24.-30. juli FANTASI - HYGGE - FORTÆLLING DOGCAMP 3.-9. juli SAMMENSPIL

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D Nyhed mode * 3D BILLED fremtid starter her SKO LEN din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2015 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i foråret 2015 en fritidsundervisning, hvor begreber som

Læs mere

AKTIVITETER 2014/15 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45.

AKTIVITETER 2014/15 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45. AKTIVITETER 2014/15 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

2013 Lørdag den 1. juni + Søndag den 2. juni Begge dage kl. 10.00 16.00. Do disturb

2013 Lørdag den 1. juni + Søndag den 2. juni Begge dage kl. 10.00 16.00. Do disturb 2013 Lørdag den 1. juni + Søndag den 2. juni Begge dage kl. 10.00 16.00 Do disturb ÅBNE DØRE Vestfynske kunstnere åbner dørene og byder velkommen i de mange værksteder og gallerier vi har på Vestfyn. Mød

Læs mere

Sommerskole. Superseje, spændende og sjove dage på Bakkelandets Friskole. Uge 27 d. 1. juli 5. juli 2013 Tilmeldingsfrist d. 20.

Sommerskole. Superseje, spændende og sjove dage på Bakkelandets Friskole. Uge 27 d. 1. juli 5. juli 2013 Tilmeldingsfrist d. 20. Sommerskole for alle fra kommende 0. klasse til 6. klasse Til børn og forældre Græstrup, Slagballe, Davding, Brædstrup, Bryrup, Horsens, Silkeborg, Sønderborg, Slagelse..:) Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup

Læs mere

Som noget nyt tilbyder Trapholt arkitekturworkshop for 1. -10. klasse.

Som noget nyt tilbyder Trapholt arkitekturworkshop for 1. -10. klasse. AKTIVITETER 2015 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

Aktivitets- og oplevelsesplan 2016 Lions Park Søllerød Plejecenter

Aktivitets- og oplevelsesplan 2016 Lions Park Søllerød Plejecenter Aktivitets- og oplevelsesplan 2016 Lions Park Søllerød Plejecenter Musik og sang - Koncerter - Træning med fysioterapeuter og psykomotorisk terapeut - Cykeltur på Duo-cykel Børnekor Musikalsk underholdning

Læs mere

Aktiviteter Februar 2016

Aktiviteter Februar 2016 Aktiviteter Februar 2016 Aktivitetscentret Thulebakken Thulebakken 6 9000 Aalborg Tlf. 9931 5339 Åbningstider: Mandag til torsdag fra kl.9.00-16.00 Træning på Thulebakken Mandage Tirsdage Kl.13.00: Onsdage

Læs mere

FOF Aarhus Fredensgade 36 8000 Aarhus C Tlf. 86 12 29 55 www.fof-aarhus.dk. Dyk ned i din tid - og dit liv

FOF Aarhus Fredensgade 36 8000 Aarhus C Tlf. 86 12 29 55 www.fof-aarhus.dk. Dyk ned i din tid - og dit liv FOF Aarhus Fredensgade 36 8000 Aarhus C Tlf. 86 12 29 55 www.fof-aarhus.dk Dyk ned i din tid - og dit liv En uge i livsfortællingens tegn Mandag 30. maj - fredag 3. juni 2016 1 1960 1940 1950 2 1930 Dyk

Læs mere

Undervisningsplan for faget sløjd på Fredericia Friskole

Undervisningsplan for faget sløjd på Fredericia Friskole Undervisningsplan for faget sløjd på Fredericia Friskole Kreativitet og herunder sløjd anses på Fredericia Friskole for et væsentligt kreativt fag. Der undervises i sløjd fra 4. - 9. klassetrin i et omfang

Læs mere

Efterårsprogrammet For 2015 Fra d.11/8 til d.9/12

Efterårsprogrammet For 2015 Fra d.11/8 til d.9/12 Midt & Østsjælland. Efterårsprogrammet For 2015 Fra d.11/8 til d.9/12 . Husk lige at vores klub er medlem hos Danske Seniorer, og vores medlemsnummer er: 50 334 Dette medlemsnr. skal du/i bruge, når du/i

Læs mere

BØRNEHAVEN EGHOLM Læreplaner

BØRNEHAVEN EGHOLM Læreplaner BØRNEHAVEN EGHOLM Læreplaner Indledning Dette er de pædagogiske læreplaner for børnehaveafdelingerne på Egholmgård. I 2004 blev det besluttet at børnehaverne skulle arbejde med børnene udfra pædagogiske

Læs mere

6. klasse. Børnearbejde

6. klasse. Børnearbejde 6. klasse Børnearbejde Børnearbejde Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Introduktion til børnearbejde Skole og arbejde Baggårdens børnearbejdere Børnearbejde Børnearbejde før og nu Modul 1

Læs mere

ARRANGEMENTER. www.tbib.dk. PER BRÆNDGAARD Drop slankekuren. RIBE BRYGHUS Øl-arrangement. BJARNE NIELSEN BROVST Forfatterforedrag

ARRANGEMENTER. www.tbib.dk. PER BRÆNDGAARD Drop slankekuren. RIBE BRYGHUS Øl-arrangement. BJARNE NIELSEN BROVST Forfatterforedrag PER BRÆNDGAARD Drop slankekuren RIBE BRYGHUS Øl-arrangement BJARNE NIELSEN BROVST Forfatterforedrag BOGCAFÉ De bedste bøger fra 2015 SANGAFTEN Syng med fra Højskolesangbogen JENS SMÆRUP SØRENSEN Forfatterforedrag

Læs mere

Årsopgavefremlæggelsen Tirsdag den 12. marts

Årsopgavefremlæggelsen Tirsdag den 12. marts [deadline mandag kl. 8.30] Årsopgavefremlæggelsen Tirsdag den 12. marts 18 elever har i det forløbne år arbejdet med hver deres emne og den 12. marts fremlægger de deres arbejde. Kom og oplev denne fantastiske

Læs mere

DET SKER PÅ LANGELAND. Januar 2015. Koncerter, guidede ture og meget mere. Museer, seværdigheder, spisesteder LANGELAND - KOM OG VÆR TIL

DET SKER PÅ LANGELAND. Januar 2015. Koncerter, guidede ture og meget mere. Museer, seværdigheder, spisesteder LANGELAND - KOM OG VÆR TIL DET SKER PÅ LANGELAND Januar 2015 Museer, seværdigheder, spisesteder Koncerter, guidede ture og meget mere LANGELAND - KOM OG VÆR TIL Museer Østergade 25 Tullebølle Bygaden 51 Brovej 12 Da Rocken Kom Over

Læs mere