For information purposes only

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "For information purposes only"

Transkript

1 For information purposes only Spørgsmål og svar om skat for tildelinger, der ikke er underlagt skatteudligning Marts 2014 Vigtig bemærkning: Disse retningslinjer er beregnet for enkeltpersoner med tildelinger, der ikke er underlagt skatteudligning. Hvis din tildeling er underlagt skatteudligning, henvises der til dokumentet: Tax Q&A for tax equalised awards Spørgsmål og svar om skatteudligning af tildelinger) Generelt vigtig information om beregning af skat ved overdragelse af tildelinger under Performance Share Plan (PSP)-ordningen Shell International Limited har givet svar på alle spørgsmål ang. skat nedenfor. Bemærk, at Shell ikke har givet Computershare tilladelse til at besvare spørgsmål ang. personlig skat. Ved skatteberegningerne i forbindelse med overdragelsen af Performance Share Plan-tildelingen er der taget højde for de personlige data du har givet os, samt de gældende skatteregler for kapitalindtægt i de relevante jurisdiktioner. Shell har samarbejdet med Deloitte LLP ( Deloitte ) for at aftale et beregningsgrundlag, og Deloitte er udnævnt til at foretage beregningerne nogle er automatiserede og andre udføres manuelt. Der gives en omfattende beskrivelse af ovenstående i de relevante spørgsmål & svar nedenfor. HR Service Desk kan ikke kontrollere de individuelle skatteberegninger udført af Deloitte. Under ekseptionelle omstændigheder, hvor du kan bekræfte, at der, efter din mening, er begået en fejl i dit tilfælde og hvorfor, vil dette blive henvist til Shell Group Tax. Skatterne, der vises på Computershare-webstedet, er blevet beregnet ifølge de gældende skatteregler i de relevante jurisdiktioner. Skattereglerne for de automatiserede lande (og 5-vejs kombinationer af lande inden for disse) er blevet fuldt automatiseret, underskrevet af både Shell Group Tax og Shells lokale skattechefer. Skatteberegninger for de ikke-automatiserede lande foretages manuelt af Deloitte. Se Spørgsmål 21 nedenfor.

2 Bemærk venligst, at spørgsmål 13, 18, 19, 24 og 25 er særligt nyttige, hvis du søger oplysninger om at udfylde din selvangivelse Kortfattet information om de relevante skatteregler i henhold til PSP for hvert af de automatiserede lande kan findes under det pågældende lands navn i HSS- sektionen. 1. Hvornår beskattes PSP? Om kapitalgodtgørelsen er skattepligtig eller ej, afhænger af, hvor du er skatteborger, og / eller hvor du arbejder i nøgleperioder af PSPtildelingens løbetid. Din nationalitet kan også være relevant med hensyn til at fastslå din skattemæssige status. Du kan blive skattepligtig ved tildelingen, når tildelingen overdrages, eller når den leveres, når du forlader visse lande, ved salg af aktier eller en kombination af disse. Skatterne kan blive fraregnet, eller det kan være indkomstskat, der skal betales via selvangivelsen eller i nogle tilfælde kapitalvindingsskat det afhænger totalt af de(n) pågældende jurisdiktion(er). 2. Hvad er skatteudligning, og hvornår er den gældende? Skatteudligning er den politik, hvorved ansatte effektivt får deres skat behandlet, som om de var skattepligtig borger på ethvert relevant tidspunkt i deres udgangsland, selv om de faktisk har tilbragt noget tid i andre skattejurisdiktioner. Skatteudligningen gælder for alle skønsmæssige aktietildelinger, der er foretaget af Shell fra maj Ansatte vil være underlagt skatteudligning af deres tildelinger, hvis de har været langvarigt udstationeret i løbet af perioden fra 1. januar 2011 og indtil overdragelsen af deres tildeling. For yderligere information se websitet om international mobilitet:

3 3. Hvad er konsekvenserne med hensyn til skat, når PSP overdrages? En skattepligt kan opstå ved overdragelsen eller tildelingen af PSP. Sådanne skatter kan fradrages som kildeskat på overdragelses- eller leveringstidspunktet (som relevant) eller skal måske betales via den årlige selvangivelsesproces. Fraregning af skat på både aktieoptioner og præstationsaktier er blevet beregnet af Deloitte, vore eksterne rådgivere, og underskrevet af Shells lokale skattechefer. Reglerne er baseret på det pågældende lands skattelovgivning, skatteoverenskomster osv., og disse regler er ikke specifikke for Shell. Skattebeløbet, som Shell har pligt til at fraregne, kan ikke ændres. 4. Hvorfor er skat på aktier ikke den samme som skat på kontanter? I mange jurisdiktioner er der forskellige skatteregler, som er gældende for transaktioner, der involverer kapitalindtægt under share plan ordninger. Disse regler er blevet gjort gældende for din PSP for at reflektere de relevante regler i de(n) pågældende jurisdiktion(er). 5. Hvorfor blev skat fraregnet ved overdragelsen af min PSP? Hvor et lands lovmæssige skatteregler kræver, at skatter og/eller sygesikring fraregnes, vil et passende beløb blive trukket fra overdragelsen eller tildelingen af PSP. Kravet om fradrag og det beløb, der fradrages, bestemmes ikke af Shell, men af skattelovgivningen i det land, der er involveret i transaktionen. I de lande, hvor skattefradrag er påkrævet, skal Shell derfor fraregne de pågældende beløb og er ude af stand til at udbetale bruttobeløbet til dig. Bemærk også, at der bliver henvist til dette i de relevante regler for ordningen. 6. Jeg har fået skat fraregnet for mere end et land. Er det korrekt? Der kan være lovmæssige krav om skattetilbageholdelse for det land, du befinder dig i ved overdragelse eller tildeling så vel som andre lande, hvor du har arbejdet fra datoen for tildelingen (eller i nogle tilfælde fra starten af præstationsperioden) til datoen for overdragelse eller levering, afhængigt af skattereglerne i de pågældende lande. Den skatteoversigt, du modtog fra Computershare, viser en analyse af skatterne i de jurisdiktioner, hvor du er skattepligtig (se Spørgsmål 27).

4 Bemærk venligst, at du vil være underlagt skatteudligning af dine tildelinger, hvis du har været langvarigt udstationeret i løbet af perioden fra 1. januar 2011 og indtil overdragelsestidspunktet (se spørgsmål 2 for yderligere information om konsekvenserne af dette). Hvis der opstår en situation med dobbeltbeskatning, vil du måske kunne få dobbelt skattelempelse gennem din personlige selvangivelse i dit hjemland. Du bedes bemærke, at du ikke vil få hjælp til at udfylde din selvangivelse for et land, hvor du arbejder eller har arbejdet under lokale vilkår og betingelser. 7. Jeg har betalt skatter i mere end et land, men jeg tror ikke, at de er blevet fordelt rigtigt. Forklar venligst. Skatter på kapitalindtægt kan indeholdes ved kilden for at reflektere den tid, du har tilbragt i landet fra tildeling til overdragelse eller fra overdragelse til levering, og dette vil variere fra det ene land til det andet, afhængigt af deres skattelovgivning / skatteoverenskomster osv. Bemærk venligst, at du vil være underlagt skatteudligning af dine tildelinger, hvis du har været langvarigt udstationeret (uanset om det var under betingelserne for UBAS, EBAS eller IBAS) i løbet af perioden fra 1. januar 2010 indtil leveringstidspunktet. Eksempel Periode fra overdragelse til levering: Periode tilbragt i land X: Periode tilbragt i land Y: 3 år 2 år 1 år I land Y ved leveringen. Land X opkræver kildeskat på værditilvækst fra tildeling til levering, dvs. Efter den tid, der blev tilbragt i land X under overdragelsesperioden som en % af overdragelsesperioden (så i dette eksempel 2 år ud af %) Land Y beskatter ikke ved kilden og beskatter således hele værditilvæksten (100%) fra tildeling til levering.

5 Land X har en trækprocent på 30% Land Y har en trækprocent på 40% Så, hvis brutto tildelingen er 10,000 vil Land X beskatte 10,000 * 66.6% * Land Xs trækprocent (30%) = 1,998, og Land Y vil beskatte 10,000 * 100% * Land Ys trækprocent (40%) = 4,000 De fraregnede skatter, alt i alt, = 5,998 (dvs % af tildelingen). Land Y giver måske skattelempelse via den personlige selvangivelse. Din online skatteoversigt fra Computershare viser de relevante oplysninger. Se også Spørgsmål Jeg har fået skat fraregnet ved overdragelsen af min PSP, men jeg foretrækker at modtage midlerne i brutto og selv ordne skatten vær venlig at rette dette. Hvis der er blevet fraregnet skatter fra din PSP, er det fordi Shell er lovmæssigt forpligtet til at gøre det i en eller flere af de jurisdiktioner, der er relevante for din tildeling. Det er derfor ikke muligt for Shell at udbetale midlerne i brutto. 9. Hvordan bliver de fraregnede skatter betalt til skattemyndighederne? I de fleste tilfælde bliver skatterne betalt via payroll i det pågældende land. Dette sker for at følge skattereglerne i landet. Dette gælder ofte også, selv om du ikke længere arbejder for Shell i det pågældende land.

6 10. Jeg vil gerne anmode om personlig skatterådgivning vedrørende præferencebehandling i henhold til skat? Shell Group Tax giver ikke hjælp til skatteplanlægning i forbindelse med aktiemotivationsordninger. Skattereglerne for mange forskellige lande kan findes på dette HSS-sted under landets navn. Hvis du ikke kan finde oplysningerne for det pågældende land, bør du rette henvendelse til en uafhængig skatterådgiver. 11. Jeg har modtaget mine PSP-aktier, og har opdaget, at mine personlige oplysninger ikke er korrekte. Hvordan kan de rettes? Hvis dine personlige data er forkerte i din Computershare-konto, bør du sende en mail til vores HR Service Desk. 12. Jeg er ikke enig med hensyn til de skatter, der er blevet beregnet. Hvad skal jeg gøre? Skatterne er blevet beregnet ifølge skattereglerne i de pågældende jurisdiktioner og den arbejdshistorie i henhold til Shell People. Hvis du ønsker at bestride resultatet, skal du henvende dig til en uafhængig skatterådgiver og, om nødvendigt, ansøge om en rettelse via din selvangivelse. 13. Jeg skal give oplysninger til min skatterådgiver om overdragelse/levering af min PSP. Hvor kan jeg finde disse oplysninger? En individuel skatteoversigt, i henhold til hver transaktion, kan findes på din Computershare-konto under Kommunikationer. I Spørgsmål 27 kan du finde et eksempel på formularen med en forklaring til, hvordan du skal forstå den. 14. Jeg er ikke længere ansat hos Shell Group Service, så hvorfor har man fraregnet indkomstskatter? Selv om du ikke længere er ansat i Shell-gruppen, kan der stadigvæk være en fradragsforpligtelse, som Shell er ansvarlig for. Dette vil afhænge af skattejurisdiktionerne. Hvis det er tilfældet for dig, så vil man have fraregnet skatter..

7 Hvis du var udstationeret på et givet tidspunkt mellem 1. januar 2011, og tildelingstidspunktet, vil der ske en skatteudligning, også i det tilfælde at du har forladt virksomheden 15. Jeg udøvede en option sidste år, og der var ingen fraregning. Der er ingen forandringer sket med hensyn til, hvor jeg befinder mig, så hvorfor har man nu fraregnet skat fra min PSP? Skatteregler og fradragsforpligtelser varierer fra den ene jurisdiktion til den anden, og også mellem aktieoptioner og PSP. Shell skal nødvendigvis følge de regler, der gælder på tidspunktet for hver transaktion. Bemærk også, at visse lande kun fradrager skat, hvis omkostningerne ved optionerne genopkræves (selv om den enkelte person stadigvæk kunne være skattepligtig for transaktionen via selvangivelsen). 16. Jeg udøvede en option sidste år. Der er ikke sket forandringer med hensyn til, hvor jeg befinder mig, men man har brugt en anden skatteprocent ved overdragelsen af min PSP? Hvorfor? Trækprocenten for skat og sygesikring ændres fra tid til anden, og dette gør, at skattemyndighedernes position også ændres, f. eks. i henhold til den trækprocent, der er gældende, når en person holder op med at arbejde eller holder op med at arbejde i den pågældende jurisdiktion. Shell skal overholde de gældende regler på tidspunktet for den pågældende transaktion. 17. Min skatteoversigt viser skatteinformation i euro, men jeg skal udfylde min skatteselvangivelse i den pågældende skatteju risdiktions møntfod. Hvilken vekselkurs skal jeg bruge til omregningen? For selvangivelse af lokal indkomstskat skal du bruge valutakursen på leverings-/overdragelsesdagen til at omregne PSP-indtægt og skattefradragsbeløb fra EURO eller pund sterling til den lokale møntfod. Vekselkursen vist på kan bruges til dette. Du bedes bemærke, at der, afhængigt af tidspunktet for betalinger via den lokale payroll, kan være en lille forskel i det beløb, der bliver indgivet til de lokale skattemyndigheder. Denne forskel vil imidlertid være ubetydelig, og vil ikke påvirke din samlede skatteposition.

8 18. Hvad skal jeg oplyse på min selvangivelse? Du kan finde information til at hjælpe dig med at udfylde din selvangivelse på din personlige skatteoversigt hosted under My Holdings på din Computershare-konto. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal udfylde din selvangivelse, skal du henvende dig til en uafhængig skatterådgiver. 19. Aflægger Shell rapport til skattemyndighederne? Ja. I mange (men ikke alle) jurisdiktioner er Shell forpligtet til at indgive oplysninger om tildelinger og / eller overdragelser, eller leveringer, til de relevante skattemyndigheder. 20. Hvor er skatteberegneren hosted? Computershare videresender på sikker vis dine oplsninger online til Deloitte, som foretager den automatiserede skatteberegning og returnerer den til Computershare.

9 21. Hvad er bureau-kalkulation? En bureau-kalkulation er en manuel beregning, der foretages, når skatteinformationen, baseret på de oplysninger om landet / stedet, som er i Computershare-systemet, ikke er tilgængelig som en automatiseret beregning. Dette betyder, at en skatte-ekspert hos Deloitte håndterer din skatteberegning manuelt. 22. Hvilken skatteprocent bruges til fraregningen? Skatter beregnes ved brug af marginalskatteprocenten. Computershare og Deloitte har ikke adgang til personlig information, som f. eks. løn eller anden indkomst, som du modtager, og som kan få betydning for den trækprocent, der skal bruges i en speciel situation. Bemærk også, at det system vi bruger til at beregne skattefradrag, er et globalt system. Det har derfor været nødvendigt at standardisere det, for at det kan fungere effektivt. I de få tilfælde, hvor den virkelige trækprocent, der er gældende for dig, er mindre end marginalskatteprocenten, der er blevet brugt, vil dit lokale lønningskontor muligvis refundere det ekstra beløb til din bankkonto. Subsidiært, og især i situationer, hvor du ikke længere er på selskabets lønningsliste, skal en selvangivelse indgives for at tilbagekræve eventuelle overbetalinger (dvs. du er måske berettiget til personfradrag, som du kun kan foretage på en selvangivelse og ikke via lønningsadministrationen). 23. Hvilke andre skatter forfalder? Shell er kun forpligtet til at fraregne og indberette indkomsten og sociale bidrag. Systemet vil ikke fradrage indkomstskat, hvor det ikke er lovmæssigt påkrævet, eller kapitalvindingsskat, og det vil sige, at du er selv ansvarlig for at sikre, at transaktionen bliver korrekt angivet til skattemyndighederne i tilfælde af, at andre skatter forfalder, som f.eks. kapitalvindingsskat.

10 24. Jeg troede, at jeg skulle betale skat ved leveringen af min PSP, men der er ikke blevet fraregnet noget? Du bedes bemærke, at i tilfælde, hvor der forekommer en indkomstskatforpligtelse i stedet for en forpligtelse for fraregnet skat, vil dette angives i din skatteoversigtsrapport (i feltet Future Reportable Amount', der viser det beløb, du skal angive på din selvangivelse). 25. Hvor kan jeg få flere oplysninger om et lands skatteregler? En oversigt over skattepositionen i de lande, hvor kalkulationer er beregnet automatisk, kan findes på Computershare-websitet. Du skal gå til landets navn under Hyppigt Stillede Spørgsmål om skat (PSP). 26. Vil jeg modtage en skatteberegningsoversigt når min PSP-tildeling er blevet leveret? En oversigt med alle skatteoplysninger, relateret til din transaktion, vil blive lagret under Kommunikationer på Computershare-webstedet. Skatteoversigten indeholder vigtige oplysninger, som du måske skal bruge til at udfylde din selvangivelse. Hvis din selvangivelse udfyldes af en tredjemandsskatterådgiver, især hvis du har været udstationeret, skal du give sidstnævnte en kopi af denne oversigt. 27. Hvordan ved jeg, at den trukne skat er blevet betalt til skattemyndighederne? Gå venligst ud fra, at hvis der er trukket skat fra din transaktion, er denne blevet betalt til den rette skattemyndighed. Vi er ikke i stand til på individuel basis at bekræfte, at de penge, der er blevet trukket fra din skat, faktisk er blevet betalt til skattemyndighederne. Bemærk venligst, at i meget få tilfælde kan vi ikke foretage betalinger til skattemyndighederne (måske fordi vi ikke længere er aktive i det pågældende land og derfor ikke har midler til at formidle pengene). I disse sjældne tilfælde vil du få besked fra enten Shell eller Computershare, og de trukne beløb vil blive returneret til dig, og du skal da betale dette til skattemyndighederne, når du udfylder din selvangivelse for det pågældende land. Hvis du ikke modtager denne meddelelse, kan du gå ud fra, at skatten, der er blevet trukket fra din transaktion, er blevet betalt til skattemyndighederne.

11 Hvis du imidlertid ønsker bekræftelse af indbetaling af skatten (for eksempel i forbindelse med en henvendelse fra en skattemyndighed), så kan du udbede dig dette fra lønningsafdelingen i landet, hvor skatten skulle betales. Du skal indsende en anmodning via din sædvanlige HR Service Desk. 28. Hvordan fungerer denne aftale, hvis jeg forlader Shell midt i overdragelsesperioden? Indkomst fra aktier kan kun blive fordelt i perioder, hvor du er ansat. Hvis du derfor arbejdede i land X ved tildelingen og det første år i overdragelsen, hvorefter du forlod Shell, så ville al indtægt blive fordelt til land X, da det var her, at tildelingen blev "tjent". Et andet eksempel: Hvis du arbejdede i land X ved tildelingen og i ét år, før du derefter flyttede til land Y og arbejdede dér tre år for derefter at forlade Shell, så ville indkomsten da blive allokeret 50 % til hvert sted, da 50 % blev tjent i land X og 50 % blev tjent i land Y. 29. På min selvangivelse har jeg brug for at angive den individuelle aktiepris. Hvor kan jeg få denne værdi oplyst? Du kan finde dette tal under Transaction History på din Computershare-konto.

Skattespørgsmål og -svar vedrørende tildelinger, der er underlagt skatteudligning Marts 2014

Skattespørgsmål og -svar vedrørende tildelinger, der er underlagt skatteudligning Marts 2014 For information purposes only Skattespørgsmål og -svar vedrørende tildelinger, der er underlagt skatteudligning Marts 2014 Vigtig bemærkning: Denne vejledning er beregnet til enkeltpersoner, hvis tildelinger

Læs mere

Hvor langt kan du komme med din opsparing?

Hvor langt kan du komme med din opsparing? Hvor langt kan du komme med din opsparing? Sharesave Med Sharesave får du mulighed for at lave månedlige opsparinger gennem tre år og at bruge denne opsparing til at købe aktier i Thomas Cook Group plc

Læs mere

STRIKESKURS MEDARBEJDER SHARESAVE PLAN UDNYTTELSESTIDSPUNKT 1

STRIKESKURS MEDARBEJDER SHARESAVE PLAN UDNYTTELSESTIDSPUNKT 1 INTERNATIONAL 2014 MEDARBEJDER SHARESAVE PLAN UDNYTTELSESTIDS PUNKT STRIKESKURS 2.9635 2014 MEDARBEJDER SHARESAVE PLAN UDNYTTELSESTIDSPUNKT 1 TILLYKKE.. DE OPTIONER, SOM DU HAR IFØLGE MEDARBEJDER SHARESAVE

Læs mere

DANMARK SKATTEMÆSSIGE OVERVEJELSER VEDRØRENDE KORTTIDSUDLEJNING

DANMARK SKATTEMÆSSIGE OVERVEJELSER VEDRØRENDE KORTTIDSUDLEJNING Denne vejledning er udarbejdet af et uafhængigt tredjeparts revisionsselskab Januar 2019 DANMARK SKATTEMÆSSIGE OVERVEJELSER VEDRØRENDE KORTTIDSUDLEJNING Nedenstående er en vejledning, der kan hjælpe dig

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2005-418-0262 Den Spørgsmål 19-22

Skatteministeriet J.nr. 2005-418-0262 Den Spørgsmål 19-22 Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 22 Offentligt Skatteministeriet J.nr. 2005-418-0262 Den Spørgsmål 19-22 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr.19-22 af 25. oktober

Læs mere

Hvorfor får man et skattesmæk?

Hvorfor får man et skattesmæk? Hvorfor får man et skattesmæk? Den klassiske fejl for unge som rammer flere hundrede tusind unge hvert år opstår fordi man kommer til at bruge sit fradrag to gange. Du kan imidlertid selv gøre noget for

Læs mere

"BILAG IV KENDETEGN Der må kun tages hensyn til de generelle kendetegn i kategori A og de særlige kendetegn i kategori B og stk. 1, litra b), nr. i),

BILAG IV KENDETEGN Der må kun tages hensyn til de generelle kendetegn i kategori A og de særlige kendetegn i kategori B og stk. 1, litra b), nr. i), "BILAG IV KENDETEGN Der må kun tages hensyn til de generelle kendetegn i kategori A og de særlige kendetegn i kategori B og stk. 1, litra b), nr. i), [...] samt litra c) og d), i kategori C, hvis "kriteriet

Læs mere

CAKIs miniguide til skat

CAKIs miniguide til skat 1 CAKIs miniguide til Skat Kilde: Skat.dk Når du driver virksomhed, bør du orientere dig i de regler for beskatning, der findes i Danmark. Som selvstændig inden for de kunstneriske fag er der sandsynlighed

Læs mere

IHD DENMARK V6 10 May 2010

IHD DENMARK V6 10 May 2010 IHD DENMARK V6 10 May 2010 Sharesave 2010 Om ShareSave ShareSave-ordningen kombinerer en enkel og risikofri opsparingsordning med muligheden for at købe aktier i Mecom til en fast kurs (optionskursen).

Læs mere

Beskatning af grønlandske uddannelsessøgende

Beskatning af grønlandske uddannelsessøgende Beskatning af grønlandske uddannelsessøgende Grønlands Selvstyre Skattestyrelsen Juni 2015 HUSK - at blive forskudsregistreret i både Danmark og Grønland * - at begære dig omfattet af artikel 18 i dobbeltbeskatningsaftalen

Læs mere

Bekendtgørelse om land for land-rapportering 1)

Bekendtgørelse om land for land-rapportering 1) Skatteministeriet J.nr. 2018-1803 Bekendtgørelse om land for land-rapportering 1) I medfør af 523 B, stk. 16, i skattekontrolloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 15351264 af 19. december 2017 af 31. oktober

Læs mere

Bekendtgørelse om land for land-rapportering 1)

Bekendtgørelse om land for land-rapportering 1) BEK nr 1304 af 14/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 7. august 2019 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2018-1803 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om land

Læs mere

Rapport vedrørende kontrol af Uber-chauffører, Indkomstårene 2014 og 2015 Opdateret januar 2018

Rapport vedrørende kontrol af Uber-chauffører, Indkomstårene 2014 og 2015 Opdateret januar 2018 Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 345 Offentligt Rapport vedrørende kontrol af Uber-chauffører, Indkomstårene 2014 og 2015 Opdateret januar 2018 Indhold Rapport vedrørende kontrol

Læs mere

Status på SKATs kontrolindsats vedrørende kapitalfondes overtagelse af 7 danske koncerner

Status på SKATs kontrolindsats vedrørende kapitalfondes overtagelse af 7 danske koncerner Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 115 Offentligt Notat Center for Store selskaber 20. marts 2007 Status på SKATs kontrolindsats vedrørende kapitalfondes overtagelse af 7 danske koncerner Indledning Kapitalfondes

Læs mere

beslutning: Klagen drejer sig om for sent indsendelse af selvangivelse for 3 anpartsselskaber.

beslutning: Klagen drejer sig om for sent indsendelse af selvangivelse for 3 anpartsselskaber. Den 14. oktober 2014 blev der i sag nr. 129/2013 A og B på vegne af selskaberne C ApS, D ApS og E ApS mod registreret revisor F afsagt sålydende beslutning: Ved skrivelse af 6. november 2013 har A og B

Læs mere

Skatteministeriet J. nr Bekendtgørelse om land for land-rapportering

Skatteministeriet J. nr Bekendtgørelse om land for land-rapportering Skatteministeriet J. nr. 15-1342223 Bekendtgørelse om land for land-rapportering I medfør af 3 B, stk. 16, i skattekontrolloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1264 af 31. oktober 2013, som ændret ved lov nr.

Læs mere

Beskatning af børn. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Beskatning af børn. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Beskatning af børn Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Ofte fremkommer der spørgsmål om, hvilke konsekvenser, der udløses som følge af overdragelse af aktiver til børn, herunder penge. Spørgsmålene

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget for Andragender MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget for Andragender MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE EUROPA-PARLAMENTET 2004 Udvalget for Andragender 2009 28.02.2007 MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Andragende 0141/2006 af Jean Noël, fransk statsborger og Gaby Hantscher, tysk statsborger, om de tyske skattemyndigheders

Læs mere

Beskatning af grønlandske uddannelsessøgende

Beskatning af grønlandske uddannelsessøgende Beskatning af grønlandske uddannelsessøgende Grønlands Selvstyre Skattestyrelsen Maj 2012 HUSK - at blive forskudsregistreret i både Danmark og Grønland - at begære dig omfattet af artikel 18 i dobbeltbeskatningsaftalen

Læs mere

Hermed følger til delegationerne dokument - D051482/01 ANNEX.

Hermed følger til delegationerne dokument - D051482/01 ANNEX. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 11. juli 2017 (OR. en) 11144/17 ADD 1 DRS 48 ECOFIN 635 EF 159 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 6. juli 2017 til: Tidl. dok. nr.: Vedr.: Europa-Kommissionen Generalsekretariatet

Læs mere

ORIENTERING. om franske forhold. Ekstraudgave

ORIENTERING. om franske forhold. Ekstraudgave ORIENTERING om franske forhold Ekstraudgave November 2011 Den ny forskudsopgørelse er udsendt fra Skat i Danmark Skat i Danmark har for nylig udsendt den ny forskudsopgørelse for året 2012 til de skatteydere,

Læs mere

Nye regler på vej i Frankrig til ophævelse af dobbeltbeskatning af indtægter fra Danmark

Nye regler på vej i Frankrig til ophævelse af dobbeltbeskatning af indtægter fra Danmark ORIENTERING om franske forhold Oktober 2009 Velkomst og præsentation Hermed vil jeg gerne byde nye læsere velkommen som abonnenter på ORIENTERING om franske forhold. Denne orientering er et uafhængigt

Læs mere

Samarbejdserklæring til borgerne

Samarbejdserklæring til borgerne Samarbejdserklæring til borgerne Det vil vi gerne Retssikkerhed i Skatteministeriet Retssikkerhed i Skatteministeriet Alt, hvad vi laver i Skatteministeriet, skal gerne give borgere og virksomheder oplevelsen

Læs mere

Egenerklæring om individuelt skattemæssigt tilhørsforhold

Egenerklæring om individuelt skattemæssigt tilhørsforhold Del 1 Identificering af den individuelle kontohaver * markerede felter skal udfyldes. A. Kontohavers navn Efternavn* Titel: Fornavn(e)* B. Nuværende bopælsadresse: Linje 1 (fx gade og husnummer)* Linje

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (5) IASB fastsatte ikrafttrædelsestidspunktet for ændringerne til IFRS 2 til den 1. januar 2018.

(EØS-relevant tekst) (5) IASB fastsatte ikrafttrædelsestidspunktet for ændringerne til IFRS 2 til den 1. januar 2018. 27.2.2018 L 55/21 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 2018/289 af 26. februar 2018 om ændring af forordning (EF) nr. 1126/2008 om vedtagelse af visse internationale regnskabsstandarder i overensstemmelse med

Læs mere

Skattebrochure 2013. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene. Kunsten at anvende sund fornuft

Skattebrochure 2013. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene. Kunsten at anvende sund fornuft Skattebrochure 2013 Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene Kunsten at anvende sund fornuft 2013 Beskatning af afkast og udbytte Denne brochure beskriver reglerne for afkast

Læs mere

Forretningsomfang og skatteoplysninger - Erhverv/Foreninger

Forretningsomfang og skatteoplysninger - Erhverv/Foreninger Forretningsomfang og skatteoplysninger - Erhverv/Foreninger Dette skema indeholder 2 afsnit: 1. Det forventede brug af banken. 2. En eventuel skattepligt til andre lande end Danmark. Hvis virksomheden/foreningen

Læs mere

Revisionsprotokol for 2014 (siderne 19-22)

Revisionsprotokol for 2014 (siderne 19-22) Revisionsprotokol for 2014 (rne 19-22) den selvejende institution Syddjurs Egnsteater Hotellet Hovedgaden 10 8410 Rønde cvr. 31 97 57 27 registreret revisor Knud E. Bendtsen HD-R Vestre Ringgade 186, 1.

Læs mere

Hvad betyder skattereformen for din økonomi?

Hvad betyder skattereformen for din økonomi? Hvad betyder skattereformen for din økonomi? Skatten på din løn Et af hovedformålene med skattereformen er at give danskerne lavere skat på arbejde, og det sker allerede i 2010. Den lavere skat kommer

Læs mere

J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg

J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg J.nr. j.nr. 08-107149 Dato : 15. august 2008 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 346-355 af 17. juli 2008. (Alm. del) stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF). Kristian

Læs mere

K E N D E L S E: Ved brev af 22. marts 2008 har C på egne og på vegne af B ApS klaget over statsautoriseret revisor A.

K E N D E L S E: Ved brev af 22. marts 2008 har C på egne og på vegne af B ApS klaget over statsautoriseret revisor A. Den 15. maj 2009 blev der i sag nr. 18/2008-S B ApS og C mod statsautoriseret revisor A afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved brev af 22. marts 2008 har C på egne og på vegne af B ApS klaget over statsautoriseret

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. april 2011 har advokat B på vegne A klaget over registreret revisor C.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. april 2011 har advokat B på vegne A klaget over registreret revisor C. Den 20. december 2011 blev i sag nr. 34/2011 A ved advokat B mod Registreret revisor C afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. april 2011 har advokat B på vegne A klaget over registreret

Læs mere

Tilbagebetaling af overskydende skat

Tilbagebetaling af overskydende skat Tilbagebetaling af overskydende skat Fundet det beklageligt, dels at statsskattedirektoratet i en sag vedrørende spørgsmålet om forlods tilbagebetaling af overskydende skat efter kildeskattelovens 55 ikke

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. juni 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. juni 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. juni 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0138 (CNS) 10582/17 ADD 1 FISC 149 ECOFIN 572 IA 115 FORSLAG fra: modtaget: 22. juni 2017 til: Jordi AYET

Læs mere

Feriepenge i eindkomst

Feriepenge i eindkomst Feriepenge i eindkomst Side 1 af 16 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan feriepenge indberettes til eindkomst og hvordan du skal foretage rettelser af beregnede feriepenge i SLS eller eindkomst

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (6) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med Regnskabskontroludvalgets udtalelse.

(EØS-relevant tekst) (6) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med Regnskabskontroludvalgets udtalelse. 24.10.2018 L 265/3 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 2018/1595 af 23. oktober 2018 om ændring af forordning (EF) nr. 1126/2008 om vedtagelse af visse internationale regnskabsstandarder i overensstemmelse med

Læs mere

Hvornår er et bindende svar fra Skat bindende?

Hvornår er et bindende svar fra Skat bindende? - 1 Hvornår er et bindende svar fra Skat bindende? Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med regeringens Retssikkerhedspakke III varslede regeringen bl.a. en ændring af reglerne om bindende svar,

Læs mere

Vedrørende Vejledende udtalelse

Vedrørende Vejledende udtalelse SKAT Følgebrev Vistisen skatteadvokater Frederiksgade 21 1265 København K Att.: Eduardo Vistisen Jura Erhverv Østbanegade 123 2100 København Ø Telefon 72 221818 Skaldk 09. februar 2018 J.nr. 17-0207869

Læs mere

Den 20. maj 1998 blev Fællesforeningen K stiftet. Af foreningens vedtægter fremgår blandt andet:

Den 20. maj 1998 blev Fællesforeningen K stiftet. Af foreningens vedtægter fremgår blandt andet: Kendelse af 16. marts 2000. J.nr. 98-176.802 Brancheforening, der bl.a. kunne yde økonomisk støtte til medlemmer i forbindelse med sanering af besætninger, omfattet af lov om erhvervsdrivende foreninger.

Læs mere

UDLIGNINGSKONTORET FOR DANSK SØFART

UDLIGNINGSKONTORET FOR DANSK SØFART UDLIGNINGSKONTORET FOR DANSK SØFART Orientering om Endelig Afregning af kompensation 2012 DIS SKAT KOMPENSATION Amaliegade 33, opg. B, 1256 København K. Internet: www.udligningskontoret.dk E-mail: postmester@udligningskontoret.dk

Læs mere

Vejledning om omregning af skattefri indtægter i sager om børnebidrag og ægtefællebidrag i 2013

Vejledning om omregning af skattefri indtægter i sager om børnebidrag og ægtefællebidrag i 2013 VEJ nr 9098 af 20/03/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 2. april 2019 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Social- og Intergrationsmin., Ankestyrelsen, j.nr. 2008-5010-00004 Senere ændringer

Læs mere

16. august 2007 EM 2007/33. Forslag til: Landstingslov nr. xx. af xx. xxxx 2007 om ændring af landstingslov om indkomstskat

16. august 2007 EM 2007/33. Forslag til: Landstingslov nr. xx. af xx. xxxx 2007 om ændring af landstingslov om indkomstskat 16. august 2007 EM 2007/33 Forslag til: Landstingslov nr. xx. af xx. xxxx 2007 om ændring af landstingslov om indkomstskat (Ophævelse af sambeskatning for samlevende ægtefæller, samt indførelse af regler

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0029 Den

Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0029 Den Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0029 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 31- forslag til lov om ændring af skattekontrolloven og lov om opkrævning af skatter og afgifter m.v. (Digitalisering af regnskabsoplysninger,

Læs mere

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af 6.12.2012. om aggressiv skatteplanlægning

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af 6.12.2012. om aggressiv skatteplanlægning EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 6.12.2012 C(2012) 8806 final KOMMISSIONENS HENSTILLING af 6.12.2012 om aggressiv skatteplanlægning DA DA KOMMISSIONENS HENSTILLING af 6.12.2012 om aggressiv skatteplanlægning

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM B3026004 - CSO/LCH UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 21. marts 2018 af Østre Landsrets 20. afdeling (landsdommerne Peter Thønnings. Kåre Mønsted og Jesper Jarnit (kst.)). 20.afd. nr. B-3026-16:

Læs mere

Rekonstruktion og konkurs

Rekonstruktion og konkurs Rekonstruktion og konkurs Teknisk Landsforbund Sidst redigeret: 13. januar 2014 Forfatter: Byrial Bjørst, Saskia Madsen-Østerbye, Charlotte Dahm-Johansen Tryk: Teknisk Landsforbund Denne pjece er at betragte

Læs mere

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget for Andragender 20.4.2012 MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Om: Andragende 0302/2009 af Eugenia Ioan, tysk statsborger, om tab på grund af valutakurserne i forbindelse med

Læs mere

Hermed sendes kommentar til henvendelse af 8. maj 2009 fra Foreningen af Statsautoriserede Revisorer (L 199 bilag 21).

Hermed sendes kommentar til henvendelse af 8. maj 2009 fra Foreningen af Statsautoriserede Revisorer (L 199 bilag 21). J.nr. 2009-311-0028 Dato: 14. maj 2009 Til Folketinget - Skatteudvalget L 199 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre love (beskatning af personalegoder, befordringsfradrag,

Læs mere

Egenerklæring om individuelt skattemæssigt tilhørsforhold

Egenerklæring om individuelt skattemæssigt tilhørsforhold Del 1 Identificering af den individuelle kontohaver * markerede felter skal udfyldes. A. Kontohavers navn Efternavn* Titel: Fornavn(e)* B. Nuværende bopælsadresse: Linje 1 (fx gade og husnummer)* Linje

Læs mere

Skattebrochure 2012. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene. Kunsten at anvende sund fornuft

Skattebrochure 2012. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene. Kunsten at anvende sund fornuft Skattebrochure 2012 Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene Kunsten at anvende sund fornuft 2012 Beskatning af afkast og udbytte Denne brochure beskriver reglerne for afkast

Læs mere

Magnus:Skat 2013. Nyheder og vejledning til version 1.00

Magnus:Skat 2013. Nyheder og vejledning til version 1.00 Magnus:Skat 2013 Nyheder og vejledning til version 1.00 Indledning - Magnus:Skat 1 Nyheder og vejledning til version 1.00 2 1. Forskudsregistrering for 2013 2 2. Kommuneskatteprocenter inkluderet 2 3.

Læs mere

Guide: Sådan søger du folkepension

Guide: Sådan søger du folkepension Guide: Sådan søger du folkepension Log ind med nøglekort NemID Log ind med NemID. Du skal taste dit bruger-id og din adgangskode. Klik på Næste. Hvis du ikke har NemID, kan du bestille det på www.nemid.nu

Læs mere

Behandling af forsørgelsesydelser, Fleksydelser (bidrag og udbetaling)

Behandling af forsørgelsesydelser, Fleksydelser (bidrag og udbetaling) 05.08.2013 KY Projektet NOTAT Behandling af forsørgelsesydelser, Fleksydelser (bidrag og udbetaling) 1. Overordnet beskrivelse af processen Fleksydelse er en ordning for Personer, der er visiteret til

Læs mere

ORIENTERING. om franske forhold. Særlig afdeling vedrørende skatteproblemer i. Département du Var. Nummer 1.

ORIENTERING. om franske forhold. Særlig afdeling vedrørende skatteproblemer i. Département du Var. Nummer 1. ORIENTERING om franske forhold Særlig afdeling vedrørende skatteproblemer i Département du Var Nummer 1. Februar 2012 Kære læsere. Hermed udsender jeg det første nummer af den særlige afdeling af mit nyhedsbrev

Læs mere

Beskatning, Grønland, Færøerne og 48E

Beskatning, Grønland, Færøerne og 48E Beskatning, Grønland, Færøerne og 48E Side 1 af 17 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan du forholde dig, hvis du har ansatte, der har grønlandske eller færøske indkomster - eller hvis du har

Læs mere

Forord. Forældrekøb har fået en opblomstring igen de seneste år.

Forord. Forældrekøb har fået en opblomstring igen de seneste år. Forældrekøb 2017 Forord Forældrekøb har fået en opblomstring igen de seneste år. Vi har derfor udarbejdet denne information, som på en kort og præcis måde beskriver de skattemæssige regler og muligheder

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget 2018-19 L 28, L 28 A, L 28 B Offentligt 12. december 2018 J.nr. 2017-1461 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 28 - Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven,

Læs mere

ORIENTERING. om franske forhold. Ekstraudgave. Skat i Danmark har nu offentliggjort årsopgørelserne for skatteåret 2011

ORIENTERING. om franske forhold. Ekstraudgave. Skat i Danmark har nu offentliggjort årsopgørelserne for skatteåret 2011 ORIENTERING om franske forhold Ekstraudgave Marts 2012 Skat i Danmark har nu offentliggjort årsopgørelserne for skatteåret 2011 Det danske skattevæsen offentliggjorde mandag den 5. marts i år årsopgørelserne

Læs mere

Skattemæssige konsekvenser ved støtte til politiske partier eller folketingskandidater

Skattemæssige konsekvenser ved støtte til politiske partier eller folketingskandidater - 1 Skattemæssige konsekvenser ved støtte til politiske partier eller folketingskandidater Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) SKAT har den 29. maj 2015 offentliggjort en afgørelse fra 28. april

Læs mere

Omberegning af hjælp efter bistandsloven i anledning af restskat

Omberegning af hjælp efter bistandsloven i anledning af restskat Omberegning af hjælp efter bistandsloven i anledning af restskat Henstillet til et amtsankenævn at undergive en sag om omberegning af modtaget hjælp efter bistandslovens 42, stk. 1, i anledning af restskat,

Læs mere

Beskatning af personer der er udstationeret til USA

Beskatning af personer der er udstationeret til USA Beskatning af personer der er udstationeret til USA Af Finn Martensen, advokat(h), attorney at law, Martensen Wright Advokatanpartsselskab 1 INDLEDNING De amerikanske regler om beskatning af personers

Læs mere

Kundeoprettelse incl. Egenerklæring for selskaber A/S, ApS, I/S og IVS

Kundeoprettelse incl. Egenerklæring for selskaber A/S, ApS, I/S og IVS Kundeoprettelse incl. Egenerklæring for selskaber A/S, ApS, I/S og IVS Det er en forudsætning for oprettelse af virksomheden, at ejer er kunde i banken. Kundeoprettelsen af ejer skal ske på bankens hjemmeside

Læs mere

DEPOT-/KONTOAFTALE FOR AKTIESPAREKLUB

DEPOT-/KONTOAFTALE FOR AKTIESPAREKLUB Kopi af pas/kørekort samt sygesikringsbevis skal vedlægges for samtlige depot/kontohavere. Depot-/kontohaverne har lige stor andel i depotet, hvis ikke andet angives. Nordnet betragter depot-/kontohaveren

Læs mere

UDLIGNINGSKONTORET FOR DANSK SØFART. Orientering om Endelig Afregning af kompensation. Indkomstår 2013. Indkomståret 2013 SKAT

UDLIGNINGSKONTORET FOR DANSK SØFART. Orientering om Endelig Afregning af kompensation. Indkomstår 2013. Indkomståret 2013 SKAT UDLIGNINGSKONTORET FOR DANSK SØFART Orientering om Endelig Afregning af kompensation Indkomstår 2013 Indkomståret 2013 DIS SKAT KOMPENSATION Amaliegade 33, opg. B, 1256 København K. Internet: www.udligningskontoret.dk

Læs mere

Til TDC aktionærer, der er, eller tidligere har været, ansat hos TDC

Til TDC aktionærer, der er, eller tidligere har været, ansat hos TDC Til TDC aktionærer, der er, eller tidligere har været, ansat hos TDC 6. december 2018 Selvangivelse af avance ved salg af TDC aktier i 2018 I forlængelse af, at alle TDC-aktier i forsommeren 2018 er blevet

Læs mere

Skattebrochure 2014. Kunsten at anvende sund fornuft. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene

Skattebrochure 2014. Kunsten at anvende sund fornuft. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene Juledag. 1990. Af Michael Ancher. Billedet tilhører Skagens Museum. Billedet er blevet manipuleret. Skattebrochure 2014 Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene Kunsten at anvende

Læs mere

Forældelse skatteansættelse og skattekrav

Forældelse skatteansættelse og skattekrav - 1 Forældelse skatteansættelse og skattekrav Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med selvangivelsen foretages en opgørelse af årets skattetilsvar (skatteansættelse), og skattevæsenet opkræver

Læs mere

4. oktober 2018 EM 2018/191. Rettelsesblad

4. oktober 2018 EM 2018/191. Rettelsesblad 4. oktober 2018 EM 2018/191 Rettelsesblad Erstatter forslag dateret 24. august 2018 Begrundelse Rettelsesbladet indarbejder lovtekniske rettelser. Rettelserne er af teknisk og korrekturmæssig karakter.

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK EO-SERVICE

PERSONDATAPOLITIK EO-SERVICE PERSONDATAPOLITIK EO-SERVICE EO-Service, ejet af Erling Outzen tilbyder forskellige ydelser via vores hjemmeside, eller via personlig henvendelse. Brugen af disse ydelser kræver, at der afgives personoplysninger.

Læs mere

Vejledning om FerieKonto

Vejledning om FerieKonto Vejledning om FerieKonto I bekendtgørelse nr. 1280 af 15. december 2011 er der fastsat nærmere regler om FerieKonto. I denne vejledning er nogle af bekendtgørelsens regler uddybet med nærmere retningslinjer.

Læs mere

ORIENTERING. om franske forhold. Fra nytår kan man blive fritaget for betaling af PAL-skat af sine pensionsordninger

ORIENTERING. om franske forhold. Fra nytår kan man blive fritaget for betaling af PAL-skat af sine pensionsordninger ORIENTERING om franske forhold November 2009 Fra nytår kan man blive fritaget for betaling af PAL-skat af sine pensionsordninger Det politiske forlig, som i sommeren 2007 åbnede op for, at regeringen kunne

Læs mere

Folketingets Skatteudvalg. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 54 af 10. november 2005. /Ivar Nordland

Folketingets Skatteudvalg. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 54 af 10. november 2005. /Ivar Nordland Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 54 Offentligt J.nr. 2005-418-0272 Dato: Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 54 af 10. november 2005. (Alm. del). Kristian Jensen

Læs mere

Revisorbranchens Ekspertpanel. Skat

Revisorbranchens Ekspertpanel. Skat Revisorbranchens Ekspertpanel Skat Juni 2 Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat Stor viden om skattemæssige forhold er et af de statsautoriserede revisorers varemærke. FSR har på den baggrund spurgt Revisorbranchens

Læs mere

Feriepenge i eindkomst

Feriepenge i eindkomst Feriepenge i eindkomst Side 1 af 16 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan feriepenge indberettes til eindkomst og hvordan du skal foretage rettelser af beregnede feriepenge i SLS eller eindkomst

Læs mere

7. november 2018 EM 2018/191. Ændringsforslag. Til

7. november 2018 EM 2018/191. Ændringsforslag. Til 7. november 2018 EM 2018/191 Ændringsforslag Til Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om ændring af landstingslov om indkomstskat (Fritagelse for udbytteskat for pensionsopsparinger i grønlandske

Læs mere

Personnummer. Skattekommune Qeqqata. Tast selv internet Bankkonto. Reg.nr.

Personnummer. Skattekommune Qeqqata. Tast selv internet     Bankkonto. Reg.nr. Selvangivelse for 2018 Indsendelsesfrist senest 1. maj 2019. Personnummer Ægtefælles personnummer S1 U * Indregnet restskat kr. Vejledning til selvangivelsen Skattekommune Qeqqata Skattekontor, telefon

Læs mere

Gaver til velgørende foreninger

Gaver til velgørende foreninger Gaver_ omslag.qxp 12-12-2007 12:22 Side 2 Gaver til velgørende foreninger Denne pjece handler om reglerne for fradrag for gaver til velgørende foreninger. Gaver til velgørende foreninger DECEMBER 2007

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget J.nr. 2008-511-0030 Dato: Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema omhandlende høringssvar fra Foreningen af Statsautoriserede Revisorer vedrørende L 187 - forslag

Læs mere

Forslag. Lov om indgåelse af aftale om ændring af dansk-færøsk protokol til den nordiske dobbeltbeskatningsoverenskomst

Forslag. Lov om indgåelse af aftale om ændring af dansk-færøsk protokol til den nordiske dobbeltbeskatningsoverenskomst 2014/1 LSF 75 (Gældende) Udskriftsdato: 25. januar 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 12-0188011 Fremsat den 19. november 2014 af skatteministeren (Benny Engelbrecht)

Læs mere

OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT. Anbefalinger fra Penge- og Pensionspanelet Januar 2015

OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT. Anbefalinger fra Penge- og Pensionspanelet Januar 2015 OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT Anbefalinger fra Penge- og Pensionspanelet Januar 2015 DU KAN OMLÆGGE DIN KAPITALPENSION TIL EN ALDERSOPSPARING Folketinget har vedtaget

Læs mere

Få mest muligt ud af overskuddet i dit selskab

Få mest muligt ud af overskuddet i dit selskab Temahæfte 5 udgivet af Foreningen Registrerede Revisorer FRR 1. udgave 2004 Få mest muligt ud af overskuddet i dit selskab pensionsmuligheder for hovedaktionærer Indhold Forord Hvorfor etablere en pensionsordning,

Læs mere

Dine økonomiske oplysninger

Dine økonomiske oplysninger Velkommen til Spar Nord Bank vi glæder os til et godt samarbejde Rådgivers navn: Arbejdsadresse: Vi ses til møde den kl. Oplysninger sendes/indleveres inden mødet et par dage inden mødet. Når du har aftalt

Læs mere

Bekendtgørelse af Konkursskatteloven

Bekendtgørelse af Konkursskatteloven Bekendtgørelse af Konkursskatteloven Herved bekendtgøres konkursskatteloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 702 af 6. september 1999, med de ændringer, der følger af 2 i lov nr. 874 af 3. december 1999, 11

Læs mere

OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT. Anbefalinger fra Penge- og Pensionspanelet December 2013

OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT. Anbefalinger fra Penge- og Pensionspanelet December 2013 OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT Anbefalinger fra Penge- og Pensionspanelet December 2013 DU KAN OMLÆGGE DIN KAPITALPENSION TIL EN ALDERSOPSPARING Folketinget har vedtaget

Læs mere

OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT

OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT Anbefalinger fra Penge- og Pensionspanelet December 2013 Denne pjece henvender sig til dig, der har en kapitalpension i et pengeinstitut,

Læs mere

Vejledning for udfyldelse af A 11

Vejledning for udfyldelse af A 11 Vejledning for udfyldelse af A 11 INDKOMSTOPLYSNING for 20XX - A 11 Bestemmelser i 30, 31 og 32 i landstingslov nr. 11 af 2. november 2006 om forvaltning af skatter 30 Til brug ved ligningen og skatteberegningen

Læs mere

Ansøgning om uhævede feriepenge

Ansøgning om uhævede feriepenge Ansøgning om uhævede feriepenge Du skal kun bruge denne blanket, når du vil søge om at få udbetalt uhævede feriepenge, hvis: (optjent i 2013 for ferieåret 2014/2015) A. beløbet stammer fra den 5. ferieuge,

Læs mere

ETABLERING AF DATTERSELSKAB I USA. Af Finn Martensen, advokat(h), attorney at law, Martensen Wright Advokatanpartsselskab 1

ETABLERING AF DATTERSELSKAB I USA. Af Finn Martensen, advokat(h), attorney at law, Martensen Wright Advokatanpartsselskab 1 ETABLERING AF DATTERSELSKAB I USA Af Finn Martensen, advokat(h), attorney at law, Martensen Wright Advokatanpartsselskab 1 Artiklen er begrænset til de væsentligste juridiske forhold, som vedrører etablering

Læs mere

Ratepensioner i Skat Nova 2015

Ratepensioner i Skat Nova 2015 Ratepensioner i Skat Nova 2015 18. maj 2016 Indhold 1 Beskrivelse felt 21 ratepension i Skat Nova 2015.8 og tidligere versioner... 2 1.1 Eksempel hvor den ene ægtefælle har virksomhed og herudover lønindkomst,

Læs mere

Henvisningsaftale mellem Region Syddanmark og Deloitte. Udstationering af medarbejdere. Juni 2013

Henvisningsaftale mellem Region Syddanmark og Deloitte. Udstationering af medarbejdere. Juni 2013 Henvisningsaftale mellem Region Syddanmark og Deloitte Udstationering af medarbejdere Juni 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Ydelser og honorar... 4 Deloittes metode ved udstationering... 6 Deloittes-team...

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Første Afdeling) 1. juli 2004 *

DOMSTOLENS DOM (Første Afdeling) 1. juli 2004 * DOMSTOLENS DOM (Første Afdeling) 1. juli 2004 * I sag C-169/03, angående en anmodning, som Regeringsrätten (Sverige) i medfør af artikel 234 EF har indgivet til Domstolen for i den for den nævnte ret verserende

Læs mere

Mere om parcelhusejerens solcelleanlæg og de skattemæssige

Mere om parcelhusejerens solcelleanlæg og de skattemæssige - 1 Mere om parcelhusejerens solcelleanlæg og de skattemæssige forhold Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Den 30. juni 2012 omtalte jeg spørgsmålet om mulighederne for at foretage skattemæssige

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteudvalget (2. samling) L 94 - Svar på Spørgsmål 7 Offentligt Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0041 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 94 - Forslag til Lov om beskatning af søfolk. Hermed fremsendes

Læs mere

en til dig ni til mig Hvorfor har Gud brug for 10% fra mig?

en til dig ni til mig Hvorfor har Gud brug for 10% fra mig? en til dig ni til mig Hvorfor har Gud brug for 10% fra mig? HVAD er tiende? Tiende er et begreb, der bliver omtalt første gang med Abraham (1 Mos 14,20) og siden af israelitterne. Det er noget, der foregår

Læs mere

Kundeoprettelse incl. Egenerklæring for selskaber A/S, ApS, I/S og IVS

Kundeoprettelse incl. Egenerklæring for selskaber A/S, ApS, I/S og IVS Kundeoprettelse incl. Egenerklæring for selskaber A/S, ApS, I/S og IVS Det er en forudsætning for oprettelse af virksomheden, at ejer er kunde i banken. Kundeoprettelsen af ejer skal ske på bankens hjemmeside

Læs mere

-men du afgør hvordan!

-men du afgør hvordan! -men du afgør hvordan! SKAL DER VÆRE EN KATOLSK KIRKE I DANMARK? Til dette spørgsmål vil alle katolikker vel svare Selvfølgelig!. Stadig flere finder det lige så selvfølgeligt at bidrage til Kirkens opretholdelse,

Læs mere

1. Overordnede bemærkninger

1. Overordnede bemærkninger Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 21. januar 2014 Høringskommentarer vedrørende engangsregistrering af selskabers m.v. underskud, oplysningspligt om erhvervelse af visse aktier

Læs mere

Forskerordningen. Skat 2015

Forskerordningen. Skat 2015 Forskerordningen Skat 2015 Danskere og udlændinge kan med fordel vælge en favorabel beskatning af lønindkomst i op til 5 år. Skatte ordningen kan bruges af lønmodtagere, der kommer til Danmark for at arbejde,

Læs mere

Om eftergivelse. Ansøgning om eftergivelse af skyldige beløb til det offentlige. Ansøgning

Om eftergivelse. Ansøgning om eftergivelse af skyldige beløb til det offentlige. Ansøgning Ansøgning Om eftergivelse Ansøgning om eftergivelse af skyldige beløb til det offentlige Sådan gør du: udfyld ansøgningsskemaet vedlæg dokumentation for indtægter (de seneste 3 måneder) og udgifter (sidste

Læs mere

Samlevendes køb af lejlighed, hvor den ene står som ejer mens den anden er medhæftende for gælden

Samlevendes køb af lejlighed, hvor den ene står som ejer mens den anden er medhæftende for gælden - 1 Samlevendes køb af lejlighed, hvor den ene står som ejer mens den anden er medhæftende for gælden Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Jeg er samlevende med en pige, som planlægger at købe

Læs mere