Glastur til Berlin september 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Glastur til Berlin september 2014"

Transkript

1 Glastur til Berlin september 2014 Dag 1 onsdag Vi kørte fra Ebeltoft kl i et flot vejr med sol og en temperatur på 11 grader. Alle var glade og forventningsfulde. Turen gik i første omgang til Århus, hvor vores guide og flere andre steg på. Næste stop var ved Fredericia banegård, hvor der blev skiftet chauffør, og københavnerne steg på, og hvor vi andre kunne nå at få en kop kaffe og vaske hænder. Vi fortsatte mod Tyskland og. ca , gjorde vi holdt ved Otto Duborg, hvor de sidste steg på. Næste stop var ved Rasteplads Albeck, hvor vi spiste frokost. Efter pausen forsatte vi mod Karwitz, hvor vi skulle besøge Frank Meurer og Diana Stegmann. Vi nåede frem efter en lang og udmattende køretur midt i det nordtyske. Køreturen var dog turen værd, dels så vi store flokke af traner på markerne, og dels var det et spændende landskab, - som vi passerede flere gange.

2 Efter et spændende besøg, hvor vi dels så Franks glas og Dianas kurveflet, gik turen sidst på eftermiddagen videre mod Berlin. Det var efterhånden blevet så sent, at vi holdt pause ved et cafeteria og fik noget at spise. Endelig kl nåede vi frem til Hotel Berlin Plaza, - alle var trætte, men ikke mere end vi kunne gå i byen og få et glas vin eller øl. Dag 2 torsdag Efter morgenmaden kørte vi fra hotellet med kurs mod Schloss Köpenick. På vejen dertil gjorde vi ophold på Alexander Platz, hvor vi gik lidt rundt og så bl.a. byggeriet på genopførelsen af Berlin Schloss. Besøget på Schloss Köpenick var meget spændende, ikke mindst den aktuelle udstilling af keramik var en fin oplevelse. Nej, det er ikke Alena Matejkovas snapseglas fra Glasmuseet Nej, det er heller ikke Mari Meszaros torso fra Ungarn (Holland)

3 Og heller ikke denne her er Janus Walentynowicz eller Britta Madsen eller Søren Gøttrups, som vi alle 3 har i glas på Museet. De tre figurer er alle i keramik og ikke glas. Samlingen af ældre drikkeglas i magasinet på loftet var imponerende. Frokosten blev indtaget i slottets Cafe. Efter frokost kørte vi til Schloss Charlottenburg, som var er en fantastisk bygning både med sit indhold, men også at se hvordan slottet var blevet genopbygget efter at have været sønderbombet under krigen. Efter besøget her kunne vi spadsere til det sidste stop på vores tur på denne dag nemlig besøget på Bröhan-Museum med dens samling af kunsthåndværk og ikke mindst den aktuelle udstilling af kiksedåser/kasser. Efter dette besøg kørte vi retur til hotellet. Dag 3 fredag Dagen startede med en rask gåtur ad Kurfürstendamm til Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche en fantastisk bygning, der desværre fik mange fuldtræffere under 2. verdenskrig. Ved siden af den nye kirke af beton med indstøbt glas. Pudderdåsen

4 Ikke mindst kirkerummet med lyset gennem det blå glas var en oplevelse, også den svævende kristusfigur over alteret var meget smuk. Berlinerne har givet bygningerne øgenavnene: Pudderdåsen (skibet) og Læbestiften (klokketårnet). Efter dette besøg gik vi tilbage til hotellet, hvor vi steg på bussen for at blive kørt til Studio Olafur Eliasson i Christinenstrasse. En oplevelse var det at se dette værksted med de mange (ca. 100) ansatte arbejdere, som arbejdede med Olafurs ting. Vi fik en meget fin rundvisning i hele den 3 etagers store bygning, som havde været bryggeri, før det blev bygget om til studio. Der var dog ikke bygget mere om, end man kunne se, at bygningen havde haft en anden funktion. Frokosten blev indtaget lige i nærheden på Pizzeria Dou Forni.

5 Efter frokost kørte vi mod den nordiske ambassade, hvor vi delte os i to hold, - et der besøgte ambassaden og et hold som gik til Bauhaus arkivet, som lå lige nærheden. Bauhaus arkivet var spændende med samlingen af møbler og kunsthåndværk, - et besøg værd. Det var interessant at se ambassaden, især arkitekturen var flot. Vi var ikke inde på selve ambassaden, men kun det offentlige rum, hvor vi nød en kop kaffe. Efter at vi alle var samlet igen, kørte vi mod dagens sidste besøg nemlig Rigsdagen, hvor vi skulle op i kuplen. Efter en kort ventetid og sikkerhedstjek kom vi op derop, hvor der på trods tidspunktet og det overskyede vejr var en fantastisk udsigt ud over Berlin. Kuplen var et imponerende stykke arkitektur. Dagen sluttede ved hotellet ved 18 tiden, og alle var godt trætte.

6 Dag 4 lørdag Vi kørte fra hotellet ved 9 tiden i lidt finregn, der dog hurtigt holdt op. Første stop på dagen var besøg hos maleren Malene Landgreen, kendt her i Østjylland for hendes udsmyknings opgave på Århus universitets bygning i Langelandsgade. Malene har sit studio på Kreuzberg, og vi var ventet ved 10 tiden. Vi kom dog lidt for tidligt, så der var lejlighed til kort tur rundt i kvarteret. Kl. 10 kom Malene, og vi blev vist rundt i hendes studio, som lå på 3. sal i et baghus. Hun fortalte om sine værker og sin måde at arbejde på, det var især interessant at høre hende fortælle om hendes udsmykningsopgaver. Vi følte os alle meget velkomne, - et rigtig fint besøg. Efter besøget kørte vi mod Berlin Glass, som havde deres glasværksted i et nedlagt fabriksanlæg. Da vi ankom, var Jørn lige ved at gå i panik for værkstedet lå ikke, hvor det lå sidste gang, han havde besøgt det. Vi fandt det dog, det var bare blevet flyttet til en anden industrigård og bygning i området. I studioglashytten så vi bl. a. tilblivelsen af et hoved til en knæler udført i rødt glas, samt nogle af deres andre spændende ting i glas. På grund af lokalets indretning blev det et meget varmt besøg, men besøget værd. Herefter skulle vi efter planen fortsætte mod Potsdam, men da vi skulle køre ud af fabriksområdet, var porten blevet låst. Vi fik den dog åbnet, og turen kunne fortsætte mod Potsdam. Glienicke Brücke, udvekslingsstedet for spioner fra 1962 til 1989.

7 Det skulle senere vise sig, at det ikke var den eneste forhindring denne dag herom senere. Vi ankom til Potsdam ved middagstid, så der var tid til, vi kunne spise inden turen til Pfaueninsel i Potsdam, men på vej til færgen blev vi stoppet af politiet, som fortalte at al kørsel til færgelejet var umulig på grund af Cykelløb. Så blev der ændret i programmet, således at vi kørte til Park Sanssouci, Potsdam. Vi startede med at drikke kaffe ved en cafe i udkanten af parkområdet, vejret var lunt, men overskyet, så vi kunne sidde udendørs. Efter denne pause spadserede alle gennem den meget smukke slotspark, hvor vi bl. a. besøgte det Kinesiske Lysthus og Orangeriet. Det første var en lille bygning, opført som vi europæere opfattede den kinesiske arkitektur, Orangeriet var et storslået anlæg ikke blot med sin størrelse, men også beliggenheden var meget fin. På vej mod vores bestemmelsessted Restaurant Drachenhaus, hvor vi skulle spise om aftenen, kom vi forbi en lille bygning et såkaldt Stibadium, som meget frit oversat betyder halvrund sofa i et atrium. Det interessante ved denne bygning var balustrene, som bar rækværket omkring det flade tag, der var udført som glasvaser, - en meget fin detalje. Dagen sluttede af med middag på Drachenhaus, hvorfra vi blev kørt hjem til hotellet af en tysk bus, idet vores egen chauffør, for at kunne overholde køre/hvile tidsbestemmelserne ikke måtte køre mere denne dag. Dagen sluttede ved hotellet ved tiden.

8 Dag 5 søndag Dagen startede tidligt, idet vi kørte fra hotellet kl.8.00 med kurs mod Rostock, hvor vi på vejen mellem Rostock og Hamborg skulle besøge Glashütte Glashagen hos Regina og Norbert Kaufmann. Vi blev modtaget af Norbert et stykkevej fra glashytten, da bussen ikke kunne køre hele vejen dertil, så vi fik en fin spadseretur i det tyske efterårslandskab. Da vi ankom til deres bolig og værksted, blev vi overdådigt modtaget med kaffe, rundstykker, ost og syltetøj, - det var lige, hvad vi trængte til på dette tidspunkt. Norbert fortalte om starten på glashytten, og vi fik lejlighed til se deres mange smukke arbejder i glas. Haven ved boligen og værkstedet var også et besøg værd, idet Norbert udførte en del skulpturer i stål, træ og glas, som var meget fine. Der blev indkøbt en hel del glas, så vi tror, at besøget også var indbringende for Regina og Norbert. Som en lille sidegevinst ved besøget, fik vi lejlighed til og til at deres datters keramikarbejder, idet hun havde sit værksted i haven overfor glashytten. Det var det sidste besøg på vores Studiotur og efter en lang køretur hjem med en times ophold ved Otto Duborg ved grænsen, hvor der blev spist og handlet, ankom vi til Ebeltoft kl. ca søndag aften efter at have sat nogle af vores rejsefæller af i Fredericia og Århus. Rejsetiden blev lidt længere, end vi havde regnet med, idet der var sket en færdselsulykke mellem Padborg og Åbenrå. Det tog næsten tre kvarter at komme forbi ulykkesstedet. Men på trods af denne forsinkelse, var det en meget vellykket og indholdsrig tur med nogle pragtfulde rejsefæller en studiotur, som gerne må gentages. Preben Fisker

Rejsen til Berlin 8. august 2008 15. august 2008

Rejsen til Berlin 8. august 2008 15. august 2008 Rejsen til Berlin 8. august 2008 15. august 2008 Punkt... Side Fredag den 8. august 2008...3 Lørdag den 9. august 2008...4 Søndag den 10. august 2008...6 Mandag den 11. august 2008...7 Tirsdag den 12.

Læs mere

Rejsebrev fra New York 2013.

Rejsebrev fra New York 2013. Rejsebrev fra New York 2013. Af Helle B. Gjerløv. Torsdag den 5. september. Det er i dag dagen for vores næste besøg i New York. Vi skal i år bo på The Pod, som ligger på 51. Street ved Lexington Avenue.

Læs mere

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Punkt... Side Søndag den 10. november 2002... 3 Mandag den 11. november 2002... 5 Tirsdag den 12. november 2002... 7 Onsdag den 13. november 2002...

Læs mere

I svedekassen til Sicilien Del 9 af 9

I svedekassen til Sicilien Del 9 af 9 I svedekassen til Sicilien Del 9 af 9 Tirsdag, den 4. august 2009 (Ich bin ein Berliner) Heldigvis skinnede solen fra en skyfri himmel igen, da jeg vågnede omkring halv otte. Jeg gad ikke stå op. Jeg nød

Læs mere

Turen går til ROM Torsdag den 21.marts 2013 starter vores tur til ROM. Vi har pakket campingvognen onsdag og da jeg kommer hjem fra arbejde om eftermiddagen går der kun ½ time så suser vi af sted. Der

Læs mere

Janni, Rene, Mads og Camilla. Stig, Gerd og Sus

Janni, Rene, Mads og Camilla. Stig, Gerd og Sus Janni, Rene, Mads og Camilla. Stig, Gerd og Sus Så kom dagen endelig. Vi skulle på sommerlejr og denne tur skulle gå til Litauen. Den blå bus og den store trailer blev pakket og Mads, Camilla, Rene, Stig,

Læs mere

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg?

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg? Søndag d.28.06.09 Endelig er det søndag og sommerferien begyndt, og vi skal på lejr. Vi er særligt heldige, for vi skal til POLEN. I løbet af formiddagen bliver vi samlet, nogle kommer til Løgstør og resten

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013.

Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013. Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013. Vi skulle lige til et storslået bryllup for sønnen 6. april 2013 på Røj Gammelgård, en herregård, der ligger lidt udenfor Kolding, inden vi efter morgenmaden

Læs mere

Min tur. til. New York City

Min tur. til. New York City Min tur til New York City 19. - 28. marts 2000 Indholdsfortegnelse Emne... Side 1 Dagbog... 3 1.1 Søndag den 19. marts 2000... 3 1.2 Mandag den 20. marts 2000... 4 1.3 Tirsdag den 21. marts 2000... 5 1.4

Læs mere

Vuelta a Asturias 2008

Vuelta a Asturias 2008 Vuelta a Asturias 2008 Det er endeligt blevet lørdag den 20. september, det er tidlig morgen, og vi er alle seks samlet i Gug (syd for Aalborg). Foran os venter en uges ferie i det spanske Asturien. Vi

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 35 december 2012

Nyhedsbrev nr. 35 december 2012 Nyt fra formanden Influenzaen har desværre fået tag i vores formand. Han har derfor ikke kunnet skrive et indlæg til dette Nyhedsbrev. På Jørgen Günther Schmidts vegne vil jeg rette en stor tak til alle

Læs mere

2015 Ekspedition Vestnorge til Nordkapp.

2015 Ekspedition Vestnorge til Nordkapp. 2015 Ekspedition Vestnorge til Nordkapp. Sig nærmer tiden, hvor vi stopper på arbejdsmarkedet. Jeg for at gå på pension, og Karin for at gå på efterløn med udgangen af august 2015. Med ferie og seniordage

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

Mallorca træningstur 9-16. maj.

Mallorca træningstur 9-16. maj. Mallorca træningstur 9-16. maj. Referent: Claus og Bjørn. Onsdag d 9. maj. var dagen hvor vi endelig skulle af sted til forårets træningstur på Mallorca. Vi dvs. Niels og Poul fra Dragør Cykelmotion samt

Læs mere

DEN DANSKE MØLLE NYHEDSBREV FOR SELSKABET DANSKE MØLLERS VENNER. Nr. 15 Oktober 2004 Sekretariat: Hammermøllen, Bøssemagergade 21, 3150 Hellebæk

DEN DANSKE MØLLE NYHEDSBREV FOR SELSKABET DANSKE MØLLERS VENNER. Nr. 15 Oktober 2004 Sekretariat: Hammermøllen, Bøssemagergade 21, 3150 Hellebæk DEN DANSKE MØLLE NYHEDSBREV FOR SELSKABET DANSKE MØLLERS VENNER Nr. 15 Oktober 2004 Sekretariat: Hammermøllen, Bøssemagergade 21, 3150 Hellebæk telf: 49 70 88 67 E-mail: molleven@vip.cybercity.dk Internet:

Læs mere

Hjemsejlingen af U.S. Coast Guard Cutter "RESTORER", foråret 1948

Hjemsejlingen af U.S. Coast Guard Cutter RESTORER, foråret 1948 Hjemsejlingen af U.S. Coast Guard Cutter "RESTORER", foråret 1948 Billedet taget i februar 1948 umiddelbart efter at det danske flag var hejst på "Restorer". I det danske søværn blev skibet navngivet "Vitus

Læs mere

Dagbog USA 18/7 9/8 2006

Dagbog USA 18/7 9/8 2006 Dagbog USA 18/7 9/8 2006 Side 1 af 77 Tirsdag 18/7 Rejsen var lang, men gik ellers godt. Helle kom og hentede os kl 7:15. Hun måtte køre i vores egen bil for her kunne bagagen præcis være i bagagerummet.

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

På denne side vil du kunne følge elevernes logbøger på deres spændende rejse.

På denne side vil du kunne følge elevernes logbøger på deres spændende rejse. For tredje år i træk besøger Handelsskolen, Silkeborg Business College vores amerikanske venskabsskole Seminole State College i Seminole, Oklahoma. 20 elever er blevet specielt udvalgt på tværs af klasserne

Læs mere

Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H

Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H Nr. 2 2013 Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H Information Formandens ord 3 Område Nord 4 Siden sidst 5 Kimberskuet 5 Efterårets aktiviteter Gistrup 8 Storvorde 10 Åbent landbrug

Læs mere

ASCA London 2006. Er det Henriks dagbog, der er fundet?? Fredag den 10.03.2006

ASCA London 2006. Er det Henriks dagbog, der er fundet?? Fredag den 10.03.2006 ASCA London 2006 Er det Henriks dagbog, der er fundet?? Fredag den 10.03.2006 Jubii, i dag skal jeg til London for at løbe ASCA cross. Jeg har lavet en aftale med Verner om, at vi tager en tidlig flyver

Læs mere

8.+ 9. januar (Anders) Vi har fået en rigtig god start på vores tur til Sydafrika. Vi startede med at lave fællesbøn for Rebekka den 7. om aftenen.

8.+ 9. januar (Anders) Vi har fået en rigtig god start på vores tur til Sydafrika. Vi startede med at lave fællesbøn for Rebekka den 7. om aftenen. Front i Sydafrika 2011 8.+ 9. januar (Anders) Vi har fået en rigtig god start på vores tur til Sydafrika. Vi startede med at lave fællesbøn for Rebekka den 7. om aftenen. På det tidspunkt var hun hjemme,

Læs mere

Studietur til Athen 2011

Studietur til Athen 2011 Studietur til Athen 2011 Tidlig mandag morgen d. 19/09 stod 2.b fra CELF HHX på Nykøbing F. station klar til den uge som senere ville vise sig at blive den mest sjove, fantastiske og ikke mindst uforglemmelige

Læs mere

Søndag den 26.07.2009

Søndag den 26.07.2009 Søndag den 26.07.2009 Vi kørte fra Astrup kl. 08:50 og havde mange sommerfugle i maven. Vi fik sagt farvel til Mona og Ivan, som var så søde at køre os til lufthavnen. Flyet lettede til tiden og det var

Læs mere

Min søster Lise Stranden der tales om i denne historie, er Skæring Strand - lidt nord for Aarhus.

Min søster Lise Stranden der tales om i denne historie, er Skæring Strand - lidt nord for Aarhus. Min søster Lise Stranden der tales om i denne historie, er Skæring Strand - lidt nord for Aarhus. Mens jeg gik langs stranden havde jeg god tid til at spekulere over tilværelsen. Jeg havde besluttet mig

Læs mere

Om ALS Og Intet. Arne Lykke Larsen 1. 1 all@ifk.sdu.dk, arne.lykke.larsen@mail.tele.dk

Om ALS Og Intet. Arne Lykke Larsen 1. 1 all@ifk.sdu.dk, arne.lykke.larsen@mail.tele.dk Om ALS Og Intet Arne Lykke Larsen 1 1 all@ifk.sdu.dk, arne.lykke.larsen@mail.tele.dk Forord Mine første 99 sandfærdige historier om at leve med ALS, er udkommet den femtende september 2009 i bogform, med

Læs mere

Nyhedsbrev. Nr. 28. 10. årgang januar 2012. Et nyt år og foreningens jubilæumsår... af Helle Christiansen

Nyhedsbrev. Nr. 28. 10. årgang januar 2012. Et nyt år og foreningens jubilæumsår... af Helle Christiansen Nyhedsbrev Nr. 28. 10. årgang januar 2012 Foto: Helle Christiansen Et nyt år og foreningens jubilæumsår... af Helle Christiansen Så har vi taget hul på foreningens 10. år. Foreningen holdt stiftende generalforsamling

Læs mere

nyt INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION Nr. 3 2013

nyt INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION Nr. 3 2013 nyt INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION Nr. 3 2013 Medlemsblad for Sektion Danmark Nordisk møde med nye IPA-venner Vikingerne var internationalt orienteret Politisamarbejde med Tyrkiet gennem IPA Vågnende

Læs mere