NYHEDSBREV. Sommer 2018 NYE FILM

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV. Sommer 2018 NYE FILM"

Transkript

1 NYHEDSBREV Sommer 2018 Skub i forankringen i alle tre byer Med et halvt år tilbage af projektperioden er der efterhånden godt gang i forankringsprocessen i både Aarhus, Viborg og Randers. Det er nu, det er vigtigt at finde gode forankringsløsninger for også fremadrettet at sikre peer-funktioner i indsatser overfor psykisk sårbare borgere. Derfor arbejdes der på højtryk for at finde lokale løsningsmodeller for forankringen af både recoveryskolerne, herunder peer-uddannelsen, og peer-guide modellen. Læs herunder hvordan det konkret ser ud i de tre byer. NYE FILM Der er netop udgivet to nye film om henholdsvis peerguide modellen og recovery-skolerne. Filmene kan ses på projektets hjemmeside Forankring i Aarhus Aarhus Kommune og Region Midt arbejder mod en forankring af Recovery-skolen og peer-uddannelsen i det kommende Psykiatriens Hus, således at der fremadrettet kan samarbejdes om kurser i Recovery-skolen og uddannelse af 16 peer-medarbejdere årligt. Det forventes, at der kommer flere peer-stillinger i Psykiatriens Hus. Region Midt har ansat 11 peer-medarbejdere på forskellige afdelinger og der er 23 guider i forløb med borgere fra afdeling Q og Ambulatoriet for mani og depression. Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus Kommune har ansat to peer-medarbejdere som mentorer og Socialpsykiatri og Udsatte Voksne i Aarhus Kommune forventer fremadrettet at ansætte peer-medarbejdere i diverse stillinger ud over Recovery-skolen. Flere afdelinger/afsnit er ligeledes gået i gang med forarbejdet til at klæde sig på til at ansætte peer-medarbejdere. Der satses fremadrettet på et spændende samarbejde mellem Region og Kommune og frivillige organisationer for at udvide mulighederne for at andre kan få glæde af peer-støtte som en del af den indsats, der skal støtte både borgere og pårørende.

2 Forankring i Viborg Recovery-skolenspeer-undervisning forankres fra projektets udløb i Center for Mestring. Peer-undervisningen udvikles, afholdes og evalueres af et team bestående af to fastansatte peer-undervisere (fastansat pr. 1. juni 2018) samt fagprofessionelle undervisere fra henholdsvis Center for Mestring, Bostøtte Viborg, Beskæftigelse og Regionpsykiatrien Midt. Halvårligt udsendes nyt katalog for peer-undervisning med ca. 10 kurser. Katalog for efteråret 2018 er netop udgivet og tilmelding er mulig. Regionspsykiatrien Midt arbejder målrettet med at indføre Recovery-skolens kurser som en del af kursustilbuddet til medarbejdere, pårørende og patienter. Peer-uddannelsen i Viborg forankres i Center for Mestring og planlægges i samarbejde med Regionspsykiatrien Midt. Uddannelsen vil blive udbudt én gang årligt med plads til 8 deltagere. Ved ansættelse som peer-medarbejder i Regionspsykiatrien Midt samt i Viborg Kommune er det et krav, at man har taget eller vil tage peer-uddannelsen, eller at man har en tilsvarende uddannelse. Peer-uddannelsens underviserteam består af en fagprofessionel underviser og en peer-underviser. Begge er ansat i Recovery-skolen. Næste uddannelse starter i uge 43, Peer-uddannelsen fastholder praktikperioden og Regionpsykiatrien Midt fungerer fortsat som praktiksted. Desuden er det hensigten at finde praktiksteder i kommunale psykiatriske tilbud. Der arbejdes på at finde en organisering af praktikken, som skal foregå i tæt samarbejde med peer-uddannelsens underviserteam. En-til-enmodellen/Peer-guidemodellen, som lige nu fungerer på forskellige sengeafsnit og ambulatorier i Regionspsykiatrien Viborg, er ikke afklaret. Den sidste del af projektperioden vil afgøre, hvorvidt der skal stiles mod en afsøgning af muligheder for at forankre modellen i et samarbejde med civilsamfundet, eller om der skal findes alternativer. SamarbejdemellemKommuneogRegion vægtes meget højt. 13. juni 2018 afholdtes forankringsseminar i Viborg, hvor 50 interessenter fra Kommune og Region samledes for at drøfte forankring. Parterne har begge en hensigt om, at de sammen vil føre projektets koncept videre og arbejder derfor på at lave aftaler, hvor begge parter fortsat leverer ydelser og finansiering. Socialstyrelsen afholder fyraftensmøde Den 18. september 2018 kl afholder Socialstyrelsen fyraftensmøde i Region Midtjylland om resultaterne af det nationale peer-initiativ, som Projekt Ligestillet Støtte er en del af. Arrangementet foregår i Multisalen på Viborg Rådhus og er for ledere og mellemledere i både kommuner og region. Her er der mulighed for at blive klogere på effekter af peer-støtte samt blive inspireret til implemen-tering af peer-støtte.

3 Forankring i Randers Recovery-skolen er fra den 1. juli 2018 forankret i Center for Psykiatriindsats, Psykiatriens Hus. I skolen er fagprofessionelle medarbejdere og peer-medarbejdere ansat som undervisere. Psykiatriens Hus finansierer Recovery-skolens drift med 1,5 mio. kr. til lønudgifter og daglig drift. Recovery-skolen tilføres undervisningsressourcer fra Regionspsykiatrien til udvikling og gennemførelse af kurser i Recovery-skolen (pt. 5 timer pr. uge). Der aftales en abonnementsordning for Regionspsykiatriens medarbejdere, så alle medarbejdere frit kan følge Recovery-skolens kursustilbud. Recovery-skolen vil udsende et nyt katalog hvert forår og efterår med et indhold på ca. 20 kurser. Recovery-skolen tilføres midler fra Regionspsykiatrien til drift af uddannelsen til peermedarbejdere (peer-guider). Der gennemføres ét (eller flere) uddannelsesforløb om året med 8 10 deltagere. Lønudgiften til uddannelsen udgør ca kr. Hertil kommer øvrige udgifter som materialeindkøb, kopiering, forplejning og lokaler. Der foreslås, at regionen bidrager med 50 % af lønudgiften. Regionen stiller sig til rådighed som praktiksted for deltagerne i uddannelsen. Der arbejdes på en måde, hvorpå Regionspsykiatrien vil forsætte med at tilbyde frivillige peer-guider til psykisk sårbare, som har været i kontakt med Lokalpsykiatrien eller som har været indlagt på en psykiatrisk afdeling. Kommunen og regionen vil senere mødes for at indgå en samarbejdsaftale om levering af ydelser og finansiering. Endeligt påtænkes det at ansætte en peer-medarbejder i hvert sengeafsnit pr , hvoraf den ene skal have en koordinerende funktion i forhold til frivillige peer-guider. Inspiration til arbejdspladser tilgængeligt For arbejdspladser, der ønsker at ansætte peermedarbejdere, er der nu inspiration at hente på projektets hjemmeside. Her findes inspiration og konkrete redskaber til overvejelser omkring ansættelse samt selve ansættelsesprocessen. Der er ligeledes udgivet en pjece til arbejdspladser omkring ansættelse af peer-medarbejdere, som kan downloades ved at klikke her.

4 Ny national uddannelsenramme for peer-uddannelser På basis af erfaringerne fra det nationale peer-initiativ udgives en fælles national uddannelsesramme for peer-uddannelser. Rammen er tænkt som inspiration til landets øvrige kommuner og regioner, der arbejder med peers. Uddannelsesrammen er udviklet et i samarbejde mellem Socialstyrelsen og peer-partnerskaberne i henholdsvis Region Midtjylland, Region Hovedstaden og Region Sjælland samt Peer-Netværket Danmark. Den bygger på både forskningsbaseret og erfaringsbaseret viden om recovery og peer-støtte og skal bidrage til, at peer-uddannelser i Danmark har et indhold og en kvalitet, som fremmer, at indsatser i regioner, kommuner og civilsamfund tager udgangspunkt i borgerens håb, selvbestemmelse og muligheder. Download uddannelsesrammen ved at klikke her. Peeruddannelse i efteråret 2018 Der afholdes peeruddannelse i både Aarhus, Viborg og Randers i efteråret Læs mere på projektets hjemmeside omkring tidspunkter, ansøgningsfrister mm. Peer-uddannelsen fører til selvforsørgelse Evalueringerne af peer-uddannelsen på længere sigt viser, at deltagerne på peer-uddannelsen er blevet mere selvforsørgende efter peer-uddannelsen. Andelen, der i nogen, høj eller meget høj grad er selvforsørgende, er steget fra 47% før peer-uddannelsen til 68% efter peeruddannelsen. Over halvdelen (55%) mener, at peeruddannelsen har bidraget til deres selvforsørgelse. Før peer-uddannelsen Efter peer-uddannelsen 47% 68% Andelen af peer-uddannede, der er selvforsørgende i nogen, høj eller meget høj grad (N=49).

5 Samlet evaluering på vej I alt har 87 personer gennemført peeruddannelsen, 75 personer modtaget et peerguide forløb og 930 personer deltaget på et kursus på recovery-skolerne. Der arbejdes i øjeblikket på en rapport, som samler virkningerne af Projekt Ligestillet Støtte for alle disse mennesker. Rapporten forventes udgivet i slutningen af NY PROJEKTLEDER Fra den 22/6 overtages projektlederrollen overtages af Inge Lund Børgager, som har mange års erfaring indenfor socialpsykiatri og recoveryorientering Derudover bliver Mia Buhl Povlsen fast projektmedarbejder på projektet. Foreløbige resultater tilgængelige De foreløbige virkninger af peer-uddannelsen, peer-guide forløbene og recovery-skolerne er allerede tilgængelige. De er beskrevet i forskellige notater, som kan downloades ved at klikke under publikationerne her. Download her Download her Download her Download her Download her Download her KONTAKT Projektleder Inge Lund Børgager (ilb@aarhus.dk eller ) Projektmedarbejder Mia Buhl Povlsen (mibup@aarhus.dk) Læs mere om Projekt Ligestillet Støtte og find de lokale tovholdere på:

Peer-støtte. - når erfaringer gør en forskel! Viborg - Aarhus -Randers

Peer-støtte.  - når erfaringer gør en forskel! Viborg - Aarhus -Randers Peer-støtte - når erfaringer gør en forskel! www.peermidt.dk Viborg - Aarhus -Randers Ligestillet støtte-piece-2.indd 1 15-11-2016 08:29:37 LIGESTILLET STØTTE -EN VEJ TIL RECOVERY LIGESTILLET STØTTE HVAD

Læs mere

Når undervisning bliver behandling

Når undervisning bliver behandling Når undervisning bliver behandling Oplæg 22. maj 2018 Recoveryskolen Aarhus Anne Thøgersen Faglig koordinator Hvad er Recoveryskolen? En skole og et undervisningstilbud ikke et dagtilbud eller en del af

Læs mere

RECOVERY RAMMER OG RETNING SKOLEN PSYKIATRIENS HUS

RECOVERY RAMMER OG RETNING SKOLEN PSYKIATRIENS HUS RECOVERY SKOLEN PSYKIATRIENS HUS RAMMER OG RETNING RECOVERYSKOLEN PSYKIATRIENS HUS RANDERS KOMMUNE RAMMER OG RETNING Dette notat er udarbejdet i forbindelse med forankring af Recoveryskolen i Psykiatriens

Læs mere

SKOLEN FOR RECOVERY. Årsrapport for Marts 2019

SKOLEN FOR RECOVERY. Årsrapport for Marts 2019 SKOLEN FOR RECOVERY Årsrapport for 2018 Marts 2019 Kompetencecenter for Rehabilitering og Recovery Psykiatrisk Center Ballerup Region Hovedstadens Psykiatri http://www.skolen-for-recovery.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Statusnotat. Inddragelse af frivillige i Psykiatrien. PsykInfo

Statusnotat. Inddragelse af frivillige i Psykiatrien. PsykInfo Statusnotat Inddragelse af frivillige i Psykiatrien PsykInfo Louise Friis Kusk, konsulent Anne Mette Billekop, leder 1. februar 2017 Baggrund Siden december 2014 har der været ansat én frivillighedskoordinator

Læs mere

Skema 2: Projektbeskrivelsesskema

Skema 2: Projektbeskrivelsesskema Skema 2: Projektbeskrivelsesskema Fælles undervisning 1. 2. Projektets titel: Fælles undervisning om psykiatri og misbrug i Region Hovedstaden Baggrund: Projektet baserer sig på en række erfaringer og

Læs mere

Modeller for brug af peerstøtte i den regionale og kommunale indsats. Viden til gavn

Modeller for brug af peerstøtte i den regionale og kommunale indsats. Viden til gavn Modeller for brug af peerstøtte i den regionale og kommunale indsats Seks afprøvede modeller for ansættelse og anvendelse af personer med erfaringskompetencer i den regionale og kommunale indsats til mennesker

Læs mere

Recovery i Viborg Kommune. Socialudvalgsmøde 8. maj 2012

Recovery i Viborg Kommune. Socialudvalgsmøde 8. maj 2012 Recovery i Viborg Kommune Pejlemærker for fremtidens socialpsykiatriske indsats Recovery og KLs pejlemærker Kommunernes socialpsykiatriske indsatser skal rumme større gruppe af borgere med komplekse behov

Læs mere

SKOLEN FOR RECOVERY. Skolen for Recovery. Årsrapport for november 2018

SKOLEN FOR RECOVERY. Skolen for Recovery. Årsrapport for november 2018 SKOLEN FOR RECOVERY Årsrapport for 2017 november 2018 Kompetencecenter for Rehabilitering og Recovery Psykiatrisk Center Ballerup Region Hovedstadens Psykiatri http://www.skolen-for-recovery.dk 1 : Årsrapport

Læs mere

Peer-støtte. SINDs ønsker til udviklingen af peer-støtte i kommuner og regioner. En folder fra SINDs Brugerudvalg

Peer-støtte. SINDs ønsker til udviklingen af peer-støtte i kommuner og regioner. En folder fra SINDs Brugerudvalg Peer-støtte SINDs ønsker til udviklingen af peer-støtte i kommuner og regioner. En folder fra SINDs Brugerudvalg SIND ønsker, at peer-støtte løbende styrkes i Danmark i dialog med borgere og pårørende

Læs mere

Psykiatri Peeruddannelse for recovery-mentorer

Psykiatri Peeruddannelse for recovery-mentorer Psykiatri Peeruddannelse for recovery-mentorer i Region Hovedstadens Psykiatri Peeruddannelsen i Region Hovedstadens Psykiatri I Region Hovedstadens Psykiatri har vi siden 2013 haft recovery-mentorer ansat

Læs mere

Evaluering af Projekt Ligestillet Støtte. - Virkninger af to afprøvede modeller for peerstøtte i Aarhus, Viborg og Randers

Evaluering af Projekt Ligestillet Støtte. - Virkninger af to afprøvede modeller for peerstøtte i Aarhus, Viborg og Randers Evaluering af Projekt Ligestillet Støtte - Virkninger af to afprøvede modeller for peerstøtte i Aarhus, Viborg og Randers 1 INDHOLD 2 Indledning 1 2.1 Evaluering og datagrundlag 2 3 Peer-uddannelsen 3

Læs mere

De 9 strategiske pejlemærker

De 9 strategiske pejlemærker De 9 strategiske pejlemærker Socialpsykiatrisk Center Slagelse De 9 strategiske pejlemærker I denne folder præsenteres 9 strategiske pejlemærker for socialpsykiatrien i Slagelse Kommune. Pejlemærkerne

Læs mere

Recoveryskolen Aarhus

Recoveryskolen Aarhus Recoveryskolen Aarhus Et undervisningstilbud for alle Kursuskatalog Foråret 2017 Velkommen til Recoveryskolen Hvad? Rammen for kurserne er recovery. Recovery handler om at komme sig, om at skabe en meningsfuld

Læs mere

Psykiatriens Hus i Aarhus. Visionsoplæg

Psykiatriens Hus i Aarhus. Visionsoplæg Psykiatriens Hus i Aarhus Visionsoplæg Opdateret 9-07-2018 Psykiatriens Hus i Aarhus Formålet med dette notat er at beskrive visionerne for Psykiatriens Hus samt skitsere de ydelser og fokusområder, der

Læs mere

RECOVERY SKOLEN PSYKIATRIENS HUS PEERFAGLIGHED

RECOVERY SKOLEN PSYKIATRIENS HUS PEERFAGLIGHED RECOVERY SKOLEN PSYKIATRIENS HUS PEERFAGLIGHED PEERFAGLIGHED EN BEVÆGELSE I RETNING AF MERE LIGESTILLETHED? Der er i disse år et voksende fokus på, og interesse for, de ressourcer der potentielt ligger

Læs mere

Brugeren som samarbejdspartner

Brugeren som samarbejdspartner Velkommen til temadagen: Brugeren som samarbejdspartner 20. November 2013 Velkommen Søren Bredkjær Vicedirektør i Psykiatrien, Region Sjælland Dagens program Input Hvad synes I? Velkomst Dialog under fest

Læs mere

RECOVERY HØJSKOLE I REGION SJÆLLAND GUIDE TIL REKRUTTERING

RECOVERY HØJSKOLE I REGION SJÆLLAND GUIDE TIL REKRUTTERING RECOVERY HØJSKOLE I REGION SJÆLLAND GUIDE TIL REKRUTTERING Hvis jeg havde været på Recovery Højskolen tidligere, havde det måske sparet mig for nogle indlæggelser og samfundet for nogle penge I alle de

Læs mere

Ansøgning. Samarbejde mellem Center for Sundhed og Omsorg og Center for Arbejdsmarked om opstart af indsatserne LÆR AT TACKLE angst

Ansøgning. Samarbejde mellem Center for Sundhed og Omsorg og Center for Arbejdsmarked om opstart af indsatserne LÆR AT TACKLE angst Sundhedsudvalgets puljemidler 2016 Samarbejde mellem Center for Sundhed og Omsorg og Center for Arbejdsmarked om opstart af indsatserne LÆR AT TACKLE angst og depression og LÆR AT TACKLE job og sygdom

Læs mere

Psykiatri. Peeruddannelsen i Region Hovedstadens Psykiatri Forår 2019

Psykiatri. Peeruddannelsen i Region Hovedstadens Psykiatri Forår 2019 Psykiatri Peeruddannelsen i Region Hovedstadens Psykiatri Forår 2019 Peeruddannelsen i Region Hovedstadens Psykiatri Peeruddannelsen i Region Hovedstadens Psykiatri henvender sig primært til recovery-mentorer

Læs mere

ET SAMARBEJDE MELLEM:

ET SAMARBEJDE MELLEM: Veje til recovery Kurser Forår 2019 ET SAMARBEJDE MELLEM: Region Hovedstadens Psykiatri og kommunerne Rudersdal, Lyngby-Taarbæk, Gentofte og Gladsaxe. VELKOMMEN TIL SKOLE PÅ TVÆRS Hvad er Skole på Tværs

Læs mere

Erfaringerne med Peer arbejdet i Region Hovedstaden

Erfaringerne med Peer arbejdet i Region Hovedstaden Erfaringerne med Peer arbejdet i Region Hovedstaden 4. Maj 2017 Hvad handler i dag om Kære brugere og pårørende I er en fantastisk ressource. Det er jeg sikker på, at alle her i dag er enige i. Men det

Læs mere

Mentalt velvære fremmer recovery

Mentalt velvære fremmer recovery VELVÆRE I HVERDAGEN KURSUS 1 Mentalt velvære fremmer recovery HVEM ER VI? Alle undervisere i Skole på Tværs-tilbuddet har kendskab til recovery, enten gennem egne erfaringer eller som medarbejder med fagprofessionel

Læs mere

HVAD ER SKOLE PÅ TVÆRS?

HVAD ER SKOLE PÅ TVÆRS? HVEM ER VI? Alle undervisere i Skole på Tværs-tilbuddet har kendskab til recovery, enten gennem egne erfaringer eller som medarbejder med fagprofessionel baggrund. Udvikling af kurserne er sket i et samarbejde

Læs mere

1. Jeg har samlet set været tilfreds med peer-uddannelsen. 2. Uddannelsen har levet op til mine forventninger.

1. Jeg har samlet set været tilfreds med peer-uddannelsen. 2. Uddannelsen har levet op til mine forventninger. . Jeg har samlet set været tilfreds med peer-uddannelsen. % % % 8% 7 8% 3 % % % 5% 5% 75% %. Uddannelsen har levet op til mine forventninger. % % % 4% 6 55% % % 5% 5% 75% % 3. Uddannelsens indhold har

Læs mere

1. Jeg har samlet set været tilfreds med peer-uddannelsen. 2. Uddannelsen har levet op til mine forventninger.

1. Jeg har samlet set været tilfreds med peer-uddannelsen. 2. Uddannelsen har levet op til mine forventninger. . Jeg har samlet set været tilfreds med peer-uddannelsen. 9% 78% 45 5% 5 75%. Uddannelsen har levet op til mine forventninger. 4 53% 3 3% 5% 5 75% 3. Uddannelsens indhold har været relevant for mig. 9%

Læs mere

Bilag 3: Bevillinger der udløber med udgangen af 2018 uden genfinansieringsbehov

Bilag 3: Bevillinger der udløber med udgangen af 2018 uden genfinansieringsbehov KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen NOTAT Bilag 3: Bevillinger der udløber med udgangen af 2018 uden genfinansieringsbehov Bevillingsudløb uden genfinansieringsbehov 2018 behov 2019 behov CTI-projektet

Læs mere

Psykiatriens Hus i Aarhus. Samarbejdsaftale

Psykiatriens Hus i Aarhus. Samarbejdsaftale Psykiatriens Hus i Aarhus Samarbejdsaftale Opdateret 12-06-2018 Samarbejdsaftale om Psykiatriens Hus i Aarhus 1. Samarbejdsaftalens parter Region Midtjylland Skottenborg 26, 8800 Viborg og Aarhus Kommune

Læs mere

Recoveryskolen Psykiatriens Hus Randers. -Et undervisningstilbud for alle. Kursuskatalog

Recoveryskolen Psykiatriens Hus Randers. -Et undervisningstilbud for alle. Kursuskatalog Recoveryskolen Psykiatriens Hus Randers -Et undervisningstilbud for alle Kursuskatalog Efterår 2016 Recovery det vedkommer også dig Hvad? Recovery handler grundlæggende om livskvalitet og ligeværdighed.

Læs mere

1. Jeg har samlet set været tilfreds med peer-uddannelsen. 2. Uddannelsen har levet op til mine forventninger.

1. Jeg har samlet set været tilfreds med peer-uddannelsen. 2. Uddannelsen har levet op til mine forventninger. . Jeg har samlet set været tilfreds med peer-uddannelsen. 7 5 7. Uddannelsen har levet op til mine forventninger. 8 5 5 7 3. Uddannelsens indhold har været relevant for mig. 5 7 5 7 7. Det faglige niveau

Læs mere

Peer- uddannelsen. Uddannelsesbeskrivelse. Juni Side 1 af 5

Peer- uddannelsen. Uddannelsesbeskrivelse. Juni Side 1 af 5 Peer- uddannelsen Uddannelsesbeskrivelse Juni 2017 Side 1 af 5 I dette papir beskrives den peer-uddannelse, som er udviklet af projekt Ligestillet Støtte en vej til recovery i 2015. Uddannelsen er udviklet

Læs mere

Udmøntning af budgetmidler til psykiatrien og det nære og sammenhængende sundhedsvæsen

Udmøntning af budgetmidler til psykiatrien og det nære og sammenhængende sundhedsvæsen 20. november 2018 Udmøntning af budgetmidler til psykiatrien og det nære og sammenhængende sundhedsvæsen 0. Indledning I forliget om budget 2019 gav forligspartierne et betydeligt løft af psykiatrien på

Læs mere

ET SAMARBEJDE MELLEM:

ET SAMARBEJDE MELLEM: Veje til recovery Kurser Efterår 2019 ET SAMARBEJDE MELLEM: Region Hovedstadens Psykiatri og kommunerne Rudersdal, Lyngby-Taarbæk, Gentofte og Gladsaxe. VELKOMMEN TIL SKOLE PÅ TVÆRS Hvad er Skole på Tværs

Læs mere

Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune

Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune At bryde den negative sociale arv for udsatte familier har været en opgave for kommunerne gennem mange år.

Læs mere

Skema 2: Projektbeskrivelsesskema

Skema 2: Projektbeskrivelsesskema Skema 2: Projektbeskrivelsesskema Fælles undervisning 1. Projektets titel: Bedre forløb og sammenhæng for borgere med psykiske lidelser og samtidigt misbrug i Region Midtjylland. 2. Der er behov for en

Læs mere

Projekt Børn som pårørende Nyhedsbrev

Projekt Børn som pårørende Nyhedsbrev Projekt Børn som pårørende Nyhedsbrev I dette nyhedsbrev kan du læse om hvad der sker netop nu i projekt Børn som pårørende i psykiatrien. Projekt Børn som pårørende i psykiatrien er et tre årigt samarbejdsprojekt

Læs mere

Handleplan for temaplan for psykisk sundhed

Handleplan for temaplan for psykisk sundhed 1 Handleplan for temaplan for psykisk sundhed Denne handleplan er udarbejdet for at sikre opnåelsen af de mål som Vejen Kommunes temaplan for psykisk sundhed fastsætter. Overordnet set gælder det, at Vejen

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan - for Skive Kommune 2018-2021 www.skive.dk Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatriog rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del

Læs mere

Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår Undervisning for alle. Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg

Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår Undervisning for alle. Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår 2017 - Undervisning for alle Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg Om Recovery-skolen og peer-undervisning Recovery er et ord venligst udlånt

Læs mere

Forsøg med brug af Peer-støtte i regionale og kommunale indsatser Forkortet udgave af ansøgning om puljemidler

Forsøg med brug af Peer-støtte i regionale og kommunale indsatser Forkortet udgave af ansøgning om puljemidler Forsøg med brug af Peer-støtte i regionale og kommunale indsatser Forkortet udgave af ansøgning om puljemidler Projektets titel: Ligestillet støtte en vej til recovery Projektets overordnede formål I projektet

Læs mere

BETYDNINGEN AF RECOVERY- SKOLERNE

BETYDNINGEN AF RECOVERY- SKOLERNE BETYDNINGEN AF RECOVERY- SKOLERNE For kursusdeltagerne For underviserne For organisationerne Et samarbejde mellem: Side 1 af 28 Figur 1. Centrale aktører i recovery-skolerne. 1. Om denne rapport Denne

Læs mere

Dokumentation og forskning En interessegruppe i Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering

Dokumentation og forskning En interessegruppe i Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering Dokumentation og forskning 2019 En interessegruppe i Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering 2 Interessegruppen er et netværk af medlemmer af Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering, som interesserer

Læs mere

HER & NU DET VIGTIGSTE

HER & NU DET VIGTIGSTE Til Region og kommuner i Region Hovedstaden 2015 HER & NU DET VIGTIGSTE Når man på en arbejdsplads står overfor at skulle ansætte en recovery-medarbejder, vil der i medarbejdergruppen altid opstå en række

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariatet 7. august 2017 /GRYOJE Dagsorden til møde i Udvalg vedrørende psykiatriområdet og det kl. 13:00 i Regionshuset Aarhus, mødelokale 13, Olof Palmes Allé 15, 8200 Aarhus

Læs mere

Psykiatrien i Nordvest. Samarbejdsaftale

Psykiatrien i Nordvest. Samarbejdsaftale Psykiatrien i Nordvest Samarbejdsaftale Samarbejdsaftale om Psykiatrien i Nordvest 1. Samarbejdsaftalens parter Region Midtjylland Skottenborg 26, 8800 Viborg og Holstebro Kommune Kirkestræde 11, 7500

Læs mere

TEMADAG OM SOCIALE AKUTTILBUD. Info og program. DATO 19. juni TIDSPUNKT Kl

TEMADAG OM SOCIALE AKUTTILBUD. Info og program. DATO 19. juni TIDSPUNKT Kl TEMADAG OM SOCIALE AKUTTILBUD Info og program KONCERN HR CENTER FOR KOMPETENCEUDVIKLING REGION MIDTJYLLAND Olof Palmes Allé 26 8200 Aarhus N Telefon 78 41 08 80 DATO 19. juni 2018 TIDSPUNKT Kl. 10.00 16.00

Læs mere

herefter kommer forslag til rygestopstrategien 2013 samt beskrivelse af forslag til indsatser.

herefter kommer forslag til rygestopstrategien 2013 samt beskrivelse af forslag til indsatser. Notat om tobak som indsatsområde 2013 Forebyggelsesudvalget besluttede på mødet den 2. oktober (sag nr. 2) at tobak skal være et af udvalgets indsatsområder i 2013. Udvalget afsatte en økonomisk ramme

Læs mere

- Et samarbejdsprojekt mellem København på Tværs Bedre Psykiatri-landsforeningen for pårørende og Københavns Kommune

- Et samarbejdsprojekt mellem København på Tværs Bedre Psykiatri-landsforeningen for pårørende og Københavns Kommune Vores vej - Et samarbejdsprojekt mellem København på Tværs Bedre Psykiatri-landsforeningen for pårørende og Københavns Kommune Pårørendeforeningen København på Tværs Bedre Psykiatri-landsforeningen for

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Opslag af uddannelsesstillinger, Specialpsykologuddannelsen i psykiatri, med tiltrædelse 1. december 2018. På de næste sider kan du se de forskellige uddannelsesforløb, der opslås i de 5 danske regioner.

Læs mere

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projektansøgning LBR s styregruppe behandlede på møde den 24. juni et forslag til en aktivitet

Læs mere

DET ER NU DU SKAL TILMELDE DIG Uddannelse for pårørende, der vil lave forløb for pårørende UDDANNELSESPROGRAM

DET ER NU DU SKAL TILMELDE DIG Uddannelse for pårørende, der vil lave forløb for pårørende UDDANNELSESPROGRAM DET ER NU DU SKAL TILMELDE DIG Uddannelse for pårørende, der vil lave forløb for pårørende UDDANNELSESPROGRAM Bliv frivillig underviser og tovholder for Recovery-cafe-kurserne for pårørende med peer-støtte

Læs mere

Modeller for kommunal organisering ift. samarbejdsaftalen om oligofrenipsykiatri til inspiration

Modeller for kommunal organisering ift. samarbejdsaftalen om oligofrenipsykiatri til inspiration Modeller for kommunal organisering ift. samarbejdsaftalen om oligofrenipsykiatri til inspiration I samarbejdsaftalen om oligofrenipsykiatri er anført: I alle kommuner skal medarbejdere, der arbejder med

Læs mere

Indhold. Vejledning til ansøgning Indsatsforløb om kvalitet i socialpsykiatrien

Indhold. Vejledning til ansøgning Indsatsforløb om kvalitet i socialpsykiatrien Vejledning til ansøgning Indsatsforløb om kvalitet i socialpsykiatrien Indhold 1. Hvem kan søge... 2 2. Formål... 2 3. Baggrund... 2 4. Hvad er et indsatsforløb... 3 5. Organisering i indsatsforløbene...

Læs mere

Recoveryskolen Psykiatriens Hus Randers. -Et undervisningstilbud for alle. Kursuskatalog

Recoveryskolen Psykiatriens Hus Randers. -Et undervisningstilbud for alle. Kursuskatalog Recoveryskolen Psykiatriens Hus Randers -Et undervisningstilbud for alle Kursuskatal Forår/sommer 2017 Recovery det vedkommer så dig Hvad? Recovery handler grundlæggende om livskvalitet ligeværdighed.

Læs mere

Recoveryskolen Psykiatriens Hus Randers Kursuskatalog

Recoveryskolen Psykiatriens Hus Randers Kursuskatalog Recoveryskolen Psykiatriens Hus Randers Kursuskatalog Forår/sommer 2016 Velkommen til Recoveryskolen Hvad? Recovery handler om, at man kan komme sig helt eller delvist fra psykisk sygdom. Recovery handler

Læs mere

Punkt 13 på Byrådsdagsordenen den 3./4. juni

Punkt 13 på Byrådsdagsordenen den 3./4. juni Punkt 13 på Byrådsdagsordenen den 3./4. juni Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelses udtalelse vedr. SF, V, C og EL s budgetforslag om gratis psykologhjælp til unge i Aarhus Kommune

Læs mere

Satspuljeprojekter aktuel status

Satspuljeprojekter aktuel status Satspuljeprojekter aktuel status Melhe/14. november 2014 Psykiatrien Vest Etablering af akut modtagelse i Slagelse (Projekt nr. 61602 / 2010-2013). Projektet er i sommeren 2013 besluttet videreført til

Læs mere

Baggrundsnotat. Etablering af nyt sengeafsnit i Psykiatrien

Baggrundsnotat. Etablering af nyt sengeafsnit i Psykiatrien Psykiatri og Social Administrationen Psykiatriens Økonomi- og Planlægningsafdeling Tingvej 15B, 3. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Baggrundsnotat Etablering

Læs mere

Recoveryskolen Aarhus. Kursuskatalog, foråret

Recoveryskolen Aarhus. Kursuskatalog, foråret Recoveryskolen Aarhus Kursuskatalog, foråret 2019 Indholdsfortegnelse Hvad og hvem? - 5 Hvordan og Hvor? - 7 Recovery med vilje - 9 Dit liv, dine historier - 11 Introkursus ADHD og hva så? - 13 ADHD og

Læs mere

Forebyggelsesmodel for den fælles målgruppe af psykiatriske borgere/patienter mellem kommuner og Psykiatri

Forebyggelsesmodel for den fælles målgruppe af psykiatriske borgere/patienter mellem kommuner og Psykiatri Forebyggelsesmodel for den fælles målgruppe af psykiatriske borgere/patienter mellem kommuner og Psykiatri Dette notat beskriver forslag til en forebyggelsesmodel for den fælles målgruppe af psykiatriske

Læs mere

Præsentation af Kom Godt Hjem

Præsentation af Kom Godt Hjem Præsentation af Kom Godt Hjem Det politiske oplæg til Kom Godt Hjem Når man som ældre har brug for pleje og omsorg for at fungere i hverdagen, er man særligt sårbar, når man bliver syg. Hospitalerne udskriver

Læs mere

Projektstyreplan for projektet: Renovationsbranchen i Øresundsregionen

Projektstyreplan for projektet: Renovationsbranchen i Øresundsregionen 1 Godkendt 31-08-05 Revideret 04.04.06 Projektstyreplan for projektet: Renovationsbranchen i Øresundsregionen År 2005 Uge 31-32 Fase 1: Projektforberedelse og udarbejdelse af de overordnede rammer for

Læs mere

Skolen for Recovery. Vi skaber rum for gensidig læring mellem patienter, pårørende og personale

Skolen for Recovery. Vi skaber rum for gensidig læring mellem patienter, pårørende og personale Skolen for Recovery Vi skaber rum for gensidig læring mellem patienter, pårørende og personale Region Hovedstadens Psykiatri Kompetencecenter for Rehabilitering og Recovery, Psykiatrisk Center Ballerup

Læs mere

Tag udgangspunkt i patientens drømme, ønsker og behov

Tag udgangspunkt i patientens drømme, ønsker og behov Opsamling på workshoppen den 30. januar 2018 vedr. Det gode borgerforløb På baggrund af den afholdte workshop den 30. januar 2018 vedrørende Det gode borgerforløb i overgangen mellem social- og behandlingspsykiatrien,

Læs mere

Ramme for partnerskabet. Investering i efterværn. Viden til gavn

Ramme for partnerskabet. Investering i efterværn. Viden til gavn Ramme for partnerskabet Investering i efterværn Viden til gavn Publikationen er udgivet af: Socialstyrelsen Edisonsvej 1 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: info@socialstyrelsen.dk www.socialstyrelsen.dk

Læs mere

Bilag 1: Ramme for beskrivelse og udvikling af peer-støttemodeller

Bilag 1: Ramme for beskrivelse og udvikling af peer-støttemodeller Bilag 1: Ramme for beskrivelse og udvikling af peer-støttemodeller Puljens midler skal finansiere udvikling, afprøvning og implementering af et antal peer-støtte modeller, herunder: Rekruttering og uddannelse

Læs mere

Recoveryskolen Aarhus

Recoveryskolen Aarhus Recoveryskolen Aarhus Et undervisningstilbud for alle Kursuskatalog, efteråret 2018 Indholdsfortegnelse Hvad og hvem? - 5 Hvordan og Hvor? - 7 Recovery (skolen) hvad er nu det? - 9 Recovery med vilje -

Læs mere

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på

Læs mere

Du kan læse mere om Psykiatriplanen og statusfolderen på dette link:

Du kan læse mere om Psykiatriplanen og statusfolderen på dette link: Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til grunduddannelserne. Den første side beskriver generelle forhold i Psykiatrien Region Sjælland. Resten af dokumentet beskriver forhold i: Distriktspsykiatrisk

Læs mere

Forhåndstilkendegivelse og afdækning af problem og behov i forhold til at deltage i 19M-puljen

Forhåndstilkendegivelse og afdækning af problem og behov i forhold til at deltage i 19M-puljen Forhåndstilkendegivelse og afdækning af problem og behov i forhold til at deltage i 19M-puljen Navn på kommune: Svendborg Kommune Udfyldt af (navn og titel): Ellen Christensen, Centerleder for Socialpsykiatri

Læs mere

PEERS SOM BROBYGGERE JANUAR 2018

PEERS SOM BROBYGGERE JANUAR 2018 PEERS SOM BROBYGGERE JANUAR 2018 En statusrapport om Projekt Peers som Brobyggere et samarbejde imellem Roskilde Kommune, Psykiatrien i Region Sjælland og SIND Roskilde/Lejre Indledning Denne mini-statusrapport

Læs mere

Notat om status på arbejdet med recovery i Ballerup Kommunes Socialpsykiatri

Notat om status på arbejdet med recovery i Ballerup Kommunes Socialpsykiatri 22.04.15 Notat om status på arbejdet med recovery i Ballerup Kommunes Socialpsykiatri Begrebet recovery dukkede op i psykiatrien i Danmark omkring årtusindskiftet, i forbindelse med en stigende interesse

Læs mere

Orientering om status for projekt Udvidet Økonomisk Rådgivning

Orientering om status for projekt Udvidet Økonomisk Rådgivning Punkt 9. Orientering om status for projekt Udvidet Økonomisk Rådgivning 2018-054442 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalget orientering om status for projekt Udvidet

Læs mere

Tværfaglighed & koordineret indsats

Tværfaglighed & koordineret indsats Åben Dialog Åben Dialog er en tilgang til samspillet mellem medarbejdere og borgere og baseres på Empowerment. Tilgangen handler om at arbejde samskabende, relationelt og inkluderende med aktiv inddragelse

Læs mere

Ansøgningsskema til Regionsrådets pulje for samarbejdsprojekter vedr. udsatte borgere

Ansøgningsskema til Regionsrådets pulje for samarbejdsprojekter vedr. udsatte borgere Koncern Plan og Udvikling Enhed for Tværsektorielt Samarbejde Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok B Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 61 07 Web www.regionh.dk Ref.: WB Dato: 08.04.2013 2012 Ansøgningsskema

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Enhed CDAM. Sagsnr Dato

Indholdsfortegnelse. Enhed CDAM. Sagsnr Dato Vejledning til ansøgning om støtte fra Socialstyrelsen til implementering af metoderne Critical Time Intervention (CTI), Social Færdighedstræning (SFT) og Åben Dialog (ÅD) Enhed CDAM Indholdsfortegnelse

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014 Udsattepolitik for Aarhus Kommune 1. Resume Socialdemokratiet v/ Tatiana Sørensen

Læs mere

Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning

Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Styregruppemøde, referat Dato: 14.12.2017, kl. 15.00-17.00 Sted: Deltagere: Afbud fra: Møderum 3.15, 3. sal, Tårnet, Psykiatrisygehuset

Læs mere

Status for anvendelsen af tvang i Region Midtjylland

Status for anvendelsen af tvang i Region Midtjylland Psykiatri og Social Administrationen Kvalitet Tingvej 11 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Dato 30-09-2013 Status for anvendelsen af tvang i Region Midtjylland

Læs mere

Investering i den tidlige og forebyggende indsats i PPR. Informationsmøde om puljen

Investering i den tidlige og forebyggende indsats i PPR. Informationsmøde om puljen Investering i den tidlige og forebyggende indsats i PPR Informationsmøde om puljen Velkommen Formål med informationsmødet Socialstyrelsens perspektiver på den tidlige og forebyggende indsats på børnog

Læs mere

Ind i uddannelse og ud af misbrug

Ind i uddannelse og ud af misbrug Ind i uddannelse og ud af misbrug Et kursustilbud til dig der vil have inspiration og redskaber til arbejdet med unge, der har problemer med rusmidler. Kurset er tilrettet indsatser i de unges hverdagsliv.

Læs mere

Evaluering af indsats: Mentorkurser og netværk med lokal forankring Udarbejdet af lbr konsulent Lise Kragh Møller, oktober 2011

Evaluering af indsats: Mentorkurser og netværk med lokal forankring Udarbejdet af lbr konsulent Lise Kragh Møller, oktober 2011 Evaluering af indsats: Mentorkurser og netværk med lokal forankring Udarbejdet af lbr konsulent Lise Kragh Møller, oktober 2011 1.0 Baggrund Struer Lokale Beskæftigelsesråd har i perioden januar 2011 til

Læs mere

Ledelse af det tværsektorielle samarbejde omkring den psykiatriske patient / Reportage fra ledernetværksmøderne

Ledelse af det tværsektorielle samarbejde omkring den psykiatriske patient / Reportage fra ledernetværksmøderne Ledelse af det tværsektorielle samarbejde omkring den psykiatriske patient / Reportage fra ledernetværksmøderne Indholdsfortegnelse: 1) Ledernetværksmøde 1, kick-off: at styrke et allerede velfungerende

Læs mere

Orientering: Status ift. strategi for socialt udsatte grønlændere

Orientering: Status ift. strategi for socialt udsatte grønlændere Punkt 3. Orientering: Status ift. strategi for socialt udsatte grønlændere 2015-011369 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgets orientering At nedenstående er

Læs mere

OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN

OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN - en folder til dig og dit netværk BØRNEOMRÅDET VOKSENOMRÅDET Aarhus Kommune Oplag 1 Marts 2019 BAGGRUNDSTEKST OM OVERGANG TIL VOKSEN Vi har lavet denne folder til dig,

Læs mere

Shared Care i Region Hovedstadens Psykiatri

Shared Care i Region Hovedstadens Psykiatri Sekretariats- og Kommunikationsafdelingen Kristineberg 3 2100 København Ø. 3864 0000 38640078 3864 0007 psykiatri@regionh.dk www.psykiatri-regionh.dk Dato: 11. november 2015 Shared Care i Region Hovedstadens

Læs mere

Forslag til disponering af 200 mio. kr. til påtrængende udgiftsbehov på sundhedsområdet

Forslag til disponering af 200 mio. kr. til påtrængende udgiftsbehov på sundhedsområdet Forslag til disponering af 200 mio. kr. til påtrængende udgiftsbehov på sundhedsområdet Styrkelse af det akutte område og beredskab mod overbelægning (5 mio. kr.) I budgettet for 2013 indgår 25 mio. kr.

Læs mere

Betydningen af en peer-uddannelse

Betydningen af en peer-uddannelse Betydningen af en peer-uddannelse En undersøgelse blandt de 49 personer, der er uddannet i Projekt Ligestillet Støtte i 2015 og 2016 Udgivet maj 2017 Peer-uddannelsen - en del af recovery-skolerne i Viborg

Læs mere

KKR Psykiatriens rammepapir opfølgning Frederikssund

KKR Psykiatriens rammepapir opfølgning Frederikssund KKR Psykiatriens rammepapir opfølgning Frederikssund Skal-indsats 2014-16 Forebyggelse og sundhedsfremme - Fokus på mistrivsel og mental sundhed i jobcentre med henblik på tidlig opsporing og indsats Fokus

Læs mere

Katja, Signe, Lillian og Helene deltog i første del af mødet til drøftelse af projekt følgeven

Katja, Signe, Lillian og Helene deltog i første del af mødet til drøftelse af projekt følgeven Referat fra bestyrelsesmøde i SIND den 4.04 2017 Til stede: Leni, Per, Jette, Kate, Lance, Nelli (referant) Katja, Signe, Lillian og Helene deltog i første del af mødet til drøftelse af projekt følgeven

Læs mere

ADHD-handlingsplan 2012

ADHD-handlingsplan 2012 Voksenhandicap ADHD-handlingsplan 2012 Socialforvaltningen Aarhus Kommune Niels Christian Grud 3. maj 2012 Baggrund Der har de senere år været en generelt stigende efterspørgsel efter tilbud på ADHD-området,

Læs mere

Skema 2: Projektbeskrivelsesskema

Skema 2: Projektbeskrivelsesskema Skema 2: Projektbeskrivelsesskema En særlig indsats for børn og unge som pårørende til borgere med psykiske lidelser 1. Projektets titel: Projekt Hånd i hånd - parallelle gruppeforløb til børn/unge og

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune 2018-2021 Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatri- og rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del af Sundhedsafdelingen.

Læs mere

Udbredelse og forankring af peers-indsatser til mennesker med psykiske lidelser i kommuner og regioner

Udbredelse og forankring af peers-indsatser til mennesker med psykiske lidelser i kommuner og regioner Satspuljeopslag: Udbredelse og forankring af peers-indsatser til mennesker med psykiske lidelser i kommuner og regioner Ansøgningsfrist den 1. november 2019 kl. 12.00 Som led i satspuljeaftalen på sundhedsområdet

Læs mere

Skabelon til projektbeskrivelse

Skabelon til projektbeskrivelse Skabelon til projektbeskrivelse 1. Projektets titel: Livsstilsintervention med Løsninger for Livet 2. Baggrund: Beskriv baggrunden for at der er taget initiativ til projektet, samt hvilken viden projektet

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Rusmiddelpolitikkens Handleplan Bilag 1: Forslag til Rusmiddelpolitikkens Handleplan

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Rusmiddelpolitikkens Handleplan Bilag 1: Forslag til Rusmiddelpolitikkens Handleplan GLADSAXE KOMMUNE Sundheds- og Rehabiliteringsafdelingen Bilag 1: Forslag til Rusmiddelpolitikkens Handleplan 2012-2013 NOTAT Dato: 7. november 2011 Af: Vivian Grønfeldt og Annemette Bundgaard Forslag til

Læs mere

Peer-støtte - det handler om at komme sig. 30. Maj 2017

Peer-støtte - det handler om at komme sig. 30. Maj 2017 Peer-støtte - det handler om at komme sig 30. Maj 2017 Klavs Serup Rasmussen Hvem er jeg Tidligere psykiatrisk patient & førtidspensionist Projektleder for Peer-støtte partnerskabsprojekt i Region Hovedstaden

Læs mere

Dokumentation og forskning En interessegruppe i Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering

Dokumentation og forskning En interessegruppe i Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering Dokumentation og forskning 2020 En interessegruppe i Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering 2 Interessegruppen er et netværk af medlemmer af Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering, som interesserer

Læs mere

Strategi for Handicap & Psykiatri. Lemvig Kommune

Strategi for Handicap & Psykiatri. Lemvig Kommune Strategi for Handicap & Psykiatri Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

1. Onboarding og uddannelse

1. Onboarding og uddannelse Den systematiske sygefraværsindsats i MSO skal sikre, at målet om 9,5 sygefraværsdage pr. medarbejder i 2016 nås. Målet skal nås gennem en række fokusområder og konkrete indsatser, som er beskrevet i denne

Læs mere