J Marselisbors ODEIMSE KOM M UNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "J Marselisbors ODEIMSE KOM M UNE"

Transkript

1 ODEIMSE KOM M UNE Ejendom / Team NØ FAKTA GENEREL Overordnet set formår enheden hverken at opstille en klar målsætning eller konkrete delmål. Dertil kommer, at enheden ikke beskriver sine aktiviteter eller m etoder på en sådan måde, at det kan vurderes, om disse er i overensstemmelse m ed enhedens mål og delmål. D a enheden heller ikke fremlægger resultater af sin indsats, er det ikke muligt at afgøre, om enheden reelt generer nogen værdi for Vollsmose. Endelig betyder den mangelfulde beskrivelse af indsatsen, at det ikke er m uligt at vurdere, om enhedens indsats er i overensstemmelse med de strategiske mål for Vollsmose. Samlet set vurderes det derfor, at enheden ikke formår at besvare selvangivelsen på en sådan måde, at det er m uligt at vurdere enheden og dens indsats. Hvis den mangelfulde beskrivelse er udtryk for, at enheden ikke prioriterer styring via mål, delmål og resultater, kan det resultere i, at enheden ikke har et klart fokus for sit arbejde. Derfor vil enheden få svært ved at arbejde m od et bestemt mål, herunder de strategiske mål for Vollsmose.

2 KVANTITAIV UNDER OVER SAMLET I. SAMMENHÆNG MELLEM MÅL OG 1 1 = SAMMENHÆNG MELLEM INDSATS OG VOLLSMOSES STRATEGISKE MÅL Ü HÅNDTERING AF UDFORDRINGER KOMPETENCER OG METODER SAMARBEJDE MED ANDRE AKTØRER PRAKSIS FOR DOKUMENTATION SELVANGIVELSEN ER UDFYLDT GRUNDIGT OG UDDYBENDE i Tw \J KVALITATIV Enheden opstiller ikke en klar målsætning, men en række aktiviteter. Dertil kommer, at enheden kun opstiller ét delmål, som er meget generelt formuleret. D a enheden ikke formår at opstille en klar målsætning og konkrete delmål, bliver det svært for enheden at styre indsatsen. D et er problematisk, fordi det vanskeliggør vurderingen af, om der arbejdes i den rigtige retning og i forhold til de standarder, som kom m unen skal leve op til. D et bliver med andre ord svært at gennemskue, om enheden reelt genererer den forventede værdi for Vollsmose. Endelig betyder de manglende delmål, at det bliver svært for medarbejderne, at vurdere hvad der arbejdes hen imod. I sidste ende kan det virke demotiverende for deres

3 SAMMENHÆNG MELLEM MÅL OG Enheden beskriver hverken de anvendte akriviteter eller metoder. D et er derfor ikke m uligt at afgøre, om enheden reelt anvender specefikke metoder og aktiviteter, eller om aktiviteter og m etoder komplimeneterer hinanden. Dertil kommer, at det ikke er muligt at afgøre, om enhedens samlede indsats er relevant i forbindelse med opfyldelse af enhedens mål og delmål. Enheden fremlægger ikke resultater af indsatsen. N år enheden ikke fremlægger resultater, er det ikke m uligt at afgøre om enheden skaber en værdi, der er relevant for enhedens mål og delmål. Dertil kommer, at det bliver uklart, om enhedens indsats skaber nogen værdi for Vollsmose eller Odense som sådan. Dermed har enheden heller ikke mulighed for, at korrigere indsatsen så en bedre målopfyldelse opnås. SAMMENHÆNG MELLEM INDSATS OG VOLLSMOSES STRATEGISKE MÅL Enheden viser ikke, hvordan indsatsen er i overensstemmelse med de strategiske mål for Vollsmose. D et er derm ed uklart, hvordan enheden understøtter den samlede indsats i Vollsmose. Enhedens indsats er bydækkende, og enheden tilkendegiver, at indsatsen ikke varetages på en særlig måde i Vollsmose. Dette tyder på, at enheden ikke understøtter Odense Kommunes ønske om, at norm aldriften skal håndtere de særlige forhold og udfordringer, der mødes i Vollsmose. Samlet set vurderes det derfor, at enhedens indsats ikke er i overensstemmelse med de strategiske mål for Vollsmose.

4 ODEIMSE KOM M UNE Virsom Træning Åsum FAKTA GENEREL Overordnet set formår enheden hverken at opstille en klar målsætning eller konkrete delmål. Dertil kommer, at enheden ikke beskriver sine aktiviteter, mens metoderne kun beskrives sparsomt. D a enheden samtidig kun fremlægger vage resultater af sin indsats, er det ikke m uligt at afgøre, om enheden reelt generer nogen værdi for Vollsmose. Endelig betyder den mangelfulde beskrivelse af indsatsen, at det ikke er muligt at vurdere, om enhedens indsats er i overensstemmelse med de strategiske mål for Vollsmose. Den mangelfulde beskrivelse af enhedens mål, aktiviteter, metode og resultater betyder, at det ikke kan afgøres, om enheden har iværksat en sammenhængende indsats. Hvis den mangelfulde beskrivelse er udtryk for, at enheden ikke prioriterer styring via mål, delmål og resultater, kan det resultere i, at enheden ikke har et klart fokus for sit arbejde. Derfor vil enheden få svært ved at arbejde m od et bestemt mål, herunder de strategiske mål for Vollsmose.

5 KVANTITAIV UNDER OVER. SAMLET I SAMMENHÆNG MELLEM MÅL OG 1 1 = SAMMENHÆNG MELLEM INDSATS OG VOLLSMOSES STRATEGISKE MÅL Ü HÅNDTERING AF UDFORDRINGER KOMPETENCER OG METODER SAMARBEJDE MED ANDRE AKTØRER PRAKSIS FOR DOKUMENTATION SELVANGIVELSEN ER UDFYLDT GRUNDIGT OG UDDYBENDE i Tw \J KVALITATIV Enheden opstiller kun en vagt formuleret målsætning. Dertil kommer, at enheden ikke opstiller nogen reelle delmål. D a enheden ikke formår at opstille en klar målsætning og konkrete delmål, bliver det svært for enheden at styre indsatsen. D ette er problematisk, fordi det vanskeliggør vurderingen af, om der arbejdes i den rigtige retning og i forhold til de standarder, som kom m unen skal leve op til. D et bliver med andre ord svært at gennemskue, om enheden reelt genererer den forventede værdi for Vollsmose. Endelig betyder de manglende delmål, at det bliver svært for medarbejderne at vurdere hvad der arbejdes hen imod, i sidste ende kan det virke demotiverende for deres arbejde. SAMMENHÆNG MELLEM MÅL OG Enheden beskriver ikke sine aktiviteter. Samtidig beskrives metoderne så overordnet, at de får karakter af hensigtserklæringer. D et fremgår således ikke, hvordan metoderne anvendes over for borgerne i mågruppen. Derfor er det ikke m uligt at vurdere, om de anvendte aktiviteter og metode er relevante for påfyldelse af enhedens mål og delmål.

6 Enheden fremlægger ét enkelt resultat af sin indsats. Resultatet er dog formuleret i vage termer, og der er således ingen angivelse af succesraten mv. D a enhedens målsætning samtidig er meget vagt formuleret, er det ikke muligt at afgøre, om resultaterne er i overensstemmelse hermed. Samtidig er det heller ikke muligt at afgøre, om indsatsen skaber nogen værdi for Vollsmose eller Odense som sådan. Endelig indebærer de vage resultater og mål, at enheden får svært ved at korrigere indsatsen, så en bedre målopfyldelse opnås. Ønsket om at arbejde evidensbaseret hænger uløseligt sammen med en indsats, der kan legitimere sammenhængen mellem aktiviteter og resultater. SAMMENHÆNG MELLEM INDSATS OG VOLLSMOSES STRATEGISKE MÅL Enheden viser ikke, hvordan indsatsen er i overensstemmelse med de strategiske mål for Vollsmose. D et er derm ed uklart, hvordan enheden understøtter den samlede indsats i Vollsmose. Enhedens indsats er bydækkende, men selvom ca. 63 pct af enhedens brugere udgøres af borgere fra Vollsmose, tilkendegiver enheden, at indsatsen ikke varetages på en særlig måde i Vollsmose. D ette kan undre, eftersom enheden oplever sproglige og kulturelle udfordringer i forbindelse m ed arbejdet med målgruppen. D et tyder således på, at enheden ikke understøtter Odense Kommunes ønske om, at norm aldriften skal håndtere de særlige forhold og udfordringer, der mødes i Vollsmose.

7 ODEIMSE KOM M UNE ÆHF_sygeplejen FAKTA GENEREL Enheden opstiller en nogenlunde klar målsætning. D og opstilles der kun ét delmål, der samtidig har karakter af en aktivitet. Enheden mangler derfor en række delmål at styre efter. Dertil kommer, at enheden selv vurderer, at de igangsatte aktiviteter ikke har den ønskede effekt for målgruppen. Desuden formår enheden ikke at fremvise målbare resultater, som kan fortælle, om indsatsen reelt har haft den ønskede effekt. Endelig har enheden ikke direkte fokus på de strategiske mål for Vollsmose. D et tyder således på, at enheden ikke understøtter disse mål. Enheden har således en række problemer. D et vurderes, at enheden vil have gavn af flere specifikke delmål, der kan medvirke til at styre indsatsen og udvikle dens aktiviteter. Specielt synes det nødvendigt, at enheden arbejder systematisk m ed at udvikle strategi for arbejdet m ed borgerne i Vollsmose, eftersom enheden specielt oplever problemer med at håndtere denne målgruppe.

8 KVANTITAIV UNDER OVER SAMLET I SAMMENHÆNG MELLEM MÅL OG = SAMMENHÆNG MELLEM INDSATS OG VOLLSMOSES STRATEGISKE MÅL Ü. f A HÅNDTERING AF UDFORDRINGER KOMPETENCER OG METODER SAMARBEJDE MED ANDRE AKTØRER PRAKSIS FOR DOKUMENTATION SELVANGIVELSEN ER UDFYLDT GRUNDIGT OG UDDYBENDE i Tw KJ KVALITATIV Enheden har en målsætning med et nogenlunde klart sigte. D er opstilles dog kun ét delmål, som samtidig har karakter af en aktivitet. Idet der kun opstilles et delmål, m ed karakter af en aktivitet, er det uklart, hvad enheden skal opnå m ed målgruppen. D et bliver derfor svært at styre indsatsen, og derm ed at finde frem til relevante aktiviteter, der kan indfri den overordnede målsætningen. I sidste ende kan det derfor være vanskeligt at afgøre, om enheden reelt genererer den forventede værdi for Vollsmose. Endelig betyder det, at medarbejderne får svært ved at se meningen med deres arbejde, hvilket i sidste ende kan virke demotiverende. SAMMENHÆNG MELLEM MÅL OG Enheden beskriver kun sin metoder i vage termer. Samtidig vurderer enheden selv, at de igangsatte aktiviteter ikke medfører den ønskede effekt. F.eks. oplever enheden gentagende gange kulturelle problemer, der besværliggør enhedens arbejde. D et kan derfor diskuteres, om enheden har igangsat de rette aktiviteter. Endelig er det svært at afgøre, i hvilken grad aktiviteterne er i overensstemmelse m ed delmålene, da der kun er opstillet ét delmål. A f samme grund kan enheden få svært ved at finde frem til aktiviteter, der, på tilfredsstillende vis, vil kunne understøtte enhedens målopfyldelse.

9 Enheden skriver at den fører status over indfrielse af mål og delmål via lokale opgørelser. Der fremvises dog ingen resultater af indsatsen. N år enheden ikke fremlægger resultater, er det ikke muligt, at afgøre om enheden skaber en værdi, der er relevant for enhedens mål og delmål. Dertil kommer, at det bliver uklart, om enhedens indsats skaber nogen værdi for Vollsmose eller Odense som sådan. Selvom det ofte kan være vanskeligt at fremvise konkret resultater, når der er tale om myndighedsopgaver, er det hensigtsmæssigt, at enheden forsøger at styre indsatsen efter mål, der tillader, at der kan findes konkrete resultater, da det gøre det lettere at styre indsatsen. De vage resultater indebærer, at enheden får svært ved at korrigere indsatsen, så en bedre målopfyldelse opnås. D et er problematisk, da Vollsmoses ønske om at arbejde evidensbaseret hænger uløseligt sammen m ed en indsats, der kan legitimere sammenhængen mellem aktiviteter, resultater og mål. SAMMENHÆNG MELLEM INDSATS OG VOLLSMOSES STRATEGISKE MÅL Enheden viser ikke, hvordan dens indsats er i overensstemmelse m ed de strategiske mål for Vollsmose. D et er derm ed uklart, hvordan enheden understøtter den samlede indsats i Vollsmose. Enhedens indsats er bydækkende, og enheden tilkendegiver, at indsatsen ikke varetages på en særlig måde i Vollsmose. Dette tyder på, at enheden ikke understøtter Odense Kommunes ønske, om at normaldriften skal håndtere de særlige forhold og udfordringer, der mødes i Vollsmose.

10 ODEIMSE KOM M UNE Hjem m evejlederteam et FAKTA GENEREL Overordnet set formår enheden at opstille en nogenlunde klar målsætning. D og opstiller enheden ingen reelle delmål, hvorfor den ikke har disse at styre efter. Dertil kommer, at m etoder såvel som aktiviteter er så generelt beskrevet, at det reelt ikke kan vurderes, om disse er i overensstemmelse med enhedens mål. D a enheden samtidig kun fremlægger vage resultater af sin indsats, er det heller ikke m uligt at afgøre, om enheden reelt generer nogen værdi for Vollsmose. Endelig viser enheder ikke, hvordan dens indsats er i overensstemmelse med de strategiske mål for Vollsmose. D en mangelfulde beskrivelse af enhedens delmål, aktiviteter, metode og resultater betyder, at det ikke kan afgøres, om enheden har iværksat en sammenhængende indsats. Hvis den mangelfulde beskrivelse er udtryk for, at enheden ikke prioriterer styring via mål, delmål og resultater, kan det resultere i, at enheden ikke har et klart fokus for sit arbejde. Derfor vil enheden få svært ved at arbejde m od et bestemt mål, herunder de strategiske mål for Vollsmose.

11 KVANTITAIV UNDER OVER SAMLET 1. SAMMENHÆNG MELLEM MÅL OG 1 1 = SAMMENHÆNG MELLEM INDSATS OG VOLLSMOSES STRATEGISKE MÅL Ü HÅNDTERING AF UDFORDRINGER KOMPETENCER OG METODER i SAMARBEJDE MED ANDRE AKTØRER Ïw PRAKSIS FOR DOKUMENTATION SELVANGIVELSEN ER UDFYLDT GRUNDIGT OG UDDYBENDE KJ KVALITATIV Enhedens målsætning er klart defineret. D erim od er delmålene reelt fraværende, da de fremviste delmål har karakter af aktiviteter. D et er problematisk, at enheden ikke formår at opstille reelle og specifikke delmål, da det bliver svært for enheden at styre indsatsen. D et er problematisk, fordi det vanskeliggør vurderingen af, om der arbejdes i den rigtige retning og i forhold til de standarder, som kom m unen skal leve op til. D et bliver m ed andre ord svært at gennemskue, om enheden reelt genererer den forventede værdi for Vollsmose. Endelig betyder de manglende delmål, at det bliver svært for medarbejderne, at vurdere hvad der arbejdes hen imod. I sidste ende kan det virke demotiverende for deres arbejde. SAMMENHÆNG MELLEM MÅL OG Enhedens beskrivelse af de anvendte aktiviteter er meget overfaldisk. Dertil kommer, at beskrivelsen af anvendte metoder ligeledes er overfaldisk. Dette medfører, at det ikke er muligt at vurdere om aktiviteter og metoder komplimeneterer hinanden. Dertil kommmer, at det er vanskeligt at afgøre, om enhedens samlede indsats er relevante i forbindelse med opfyldelse af enhedens mål og delmål.

12 Enheden angiver, at det mest væsentlige resultat er at vores borgere ikke mister yderligere færdigheder. Et sådan resultat er ikke målbar, idet der ikke angives en succesrate mv. D a enhedens målsætning ikke foldes tilstrækkeligt ud, er det samtidig vanskeligt at afgøre, i hvilken grad resultaterne er i overensstemmelse hermed. U den angivelse af succesrate kan det ikke afgøres, om indsatsen skaber nogen værdi for Vollsmose eller Odense som sådan. Endelig indebærer de vage resultater, at enheden får svært ved at korrigere indsatsen, så en bedre målopfyldelse opnås. D et er problematisk, når Odense Kom mune ønsker at arbejde evidensbaseret, fordi dette hænger uløseligt sammen med en indsats, der kan legitimere sammenhængen mellem aktiviteter, resultater og mål. SAMMENHÆNG MELLEM INDSATS OG VOLLSMOSES STRATEGISKE MÅL Enheden viser ikke, hvordan dens indsats er i overensstemmelse m ed de strategiske mål for Vollsmose. D et er derm ed uklart, hvordan enheden understøtter den samlede indsats i Vollsmose, idet den udelukkende beskriver hjemmevejlederfunktionen. Enhedens indsats er bydækkende, og enheden tilkendegiver, at indsatsen ikke varetages på en særlig måde i Vollsmose. D ette tyder på, at enheden ikke understøtter Odense Kommunes ønske om, at norm aldriften skal håndtere de særlige forhold og udfordringer, der mødes i Vollsmose.

13 ODENSE KOMMUNE Børn og Familiehuset Odense 0-14 år FAKTA GENEREL Enheden opstiller en klar målsætning for sit arbejde, men formår ikke at opstille reelle delmål, som den kan styre efter. Dertil kommer, at de anvendte metoder og aktiviteter er beskrevet så overordnet, at det reelt ikke er m uligt at vurdere deres relevans for opfyldelsen af enhedens mål. Desuden formår enheden ikke at fremvise målbare resultater, som kan fortælle, om indsatsen reelt har haft den ønskede effekt. Endelig har enheden ikke direkte fokus på de strategiske mål for Vollsmose. D et tyder således på, at enheden ikke understøtter disse mål. D et vurderes, at enheden generelt lider af, at den ikke formår at opstille specifikke delmål for sin indsats. Derfor mangler enheden det fornødne fokus for sit arbejde, der ville være med til at styre indsatsen, og derm ed legitimere de igangsatte aktiviteter og metoder. De manglende resultater med relevans for enhedens arbejde, kan sandsynligvis ligeledes tilskrives de manglende specifikke delmål, da enheden reelt ikke ved hvad der er formålet med indsatsen.

14 KVANTITAIV UNDER OVER SAMLET I. SAMMENHÆNG MELLEM MÅL OG 1 1 = SAMMENHÆNG MELLEM INDSATS OG VOLLSMOSES STRATEGISKE MÅL Ü HÅNDTERING AF UDFORDRINGER KOMPETENCER OG METODER SAMARBEJDE MED ANDRE AKTØRER PRAKSIS FOR DOKUMENTATION SELVANGIVELSEN ER UDFYLDT GRUNDIGT OG UDDYBENDE i Tw KJ KVALITATIV Enheden har en klar målsætning, i form af reglerne i lovgivningen, der sætter rammerne for enhedens arbejde. D og opstiller enheden ikke reelle delmål, idet der kun oplistes aktiviteter. D et er således uklart, hvad enheden reelt ønsker at opnå m ed målgruppen. D et er problematisk, at enheden ikke formår at opstille specifikke delmål, da de gennerelle delmål er vanskelige at styre efter. D et bliver derfor svært at vurdere, om enheden arbejder i den rigtige retning og i forhold til de standarder, som kom m unen skal leve op til. D et bliver med andre ord svært at gennemskue, om enheden reelt genererer den forventede værdi for Vollsmose. Endelig betyder de manglende delmål, at medarbejderne får svært ved at se m eningen med deres arbejde, hvilket i sidste ende kan virke demotiverende. SAMMENHÆNG MELLEM MÅL OG Enheden opremser de anvendte metoder. Dog beskriver den ikke, hvordan disse m etoder anvendes i forhold til målgruppe. D et er derfor ikke m uligt at afgøre, om metoderne er understøttende i forhold til arbejdet med målgruppen. Ligeledes beskrives aktiviteterne kun meget overfaldisk, hvilket ikke giver en forståelse for, hvordan de vil generere den ønskede effekt. D et er derfor ikke m uligt at afgøre, om metoderne og aktiviteterne understøtter hinanden, og om de støtter op om enhedens målsætning.

15 Enheden fremviser resultater af sin indsats. Resultaterne vedrører dog udelukkende processuelle forhold, såsom hurtige og let tilgang til rådgivningen og tættere samarbejde m ed frontpersonale. Selvom sådanne processuelle forhold kan være vigtige for muligheden for at opnå gode resultater, vil de sjældent være et mål i sig selv. De fortæller således ikke noget om, hvorvidt der skabes værdi i forhold til målgruppen. N år enheden ikke fremlægger resultater med angivelse af succesrater mv., er det svært at afgøre, hvor stor en værdi enheden reelt har skabt for Vollsmose eller Odense som sådan. Derm ed får enheden også svært ved at korrigere indsatsen, så en bedre målopfyldelse opnås. Manglen på reelle resultater kan muligvis tilskrives, at enheden ikke formår at opstillet specifikke delmål, som viser, hvad enheden ønsker at opnå m ed målgruppen. D et er et problem, da ønsket om at arbejde evidensbaseret hænger uløseligt sammen med en indsats, der kan legitimere sammenhængen mellem aktiviteter, resultater SAMMENHÆNG MELLEM INDSATS OG VOLLSMOSES STRATEGISKE MÅL Enheden mener ikke at indsatsen er i overensstemmelse m ed de strategiske mål for Vollsmose. D et er derm ed uklart, hvordan enheden understøtter den samlede indsats i Vollsmose. Enhedens indsats er bydækkende, og enheden tilkendegiver, at indsatsen ikke varetages på en særlig måde i Vollsmose. D ette tyder på, at enheden ikke understøtter Odense Kommunes ønske om, at norm aldriften skal håndtere de særlige forhold og udfordringer, der mødes i Vollsmose.

16 ODEIMSE KOMMUNE Myndighed og Vejdrift FAKTA GENEREL Overordnet set formår enheden at opstille en målsætning. D erim od opstiller enheden ingen delmål. Dertil kommer, at enheden ikke beskriver sine metoder, mens aktiviteterne kun beskrives sparsomt. D a enheden samtidig kun fremlægger vage resultater, der hovedsaligt har karakter af processuelle forhold, er det reelt ikke m uligt at vurdere, om enheden genererer nogen værdi. D og vurderes det, at indsatsen ikke er i overensstemmelse de strategiske mål for Vollsmose. Den mangelfulde beskrivelse af enhedens delmål, aktiviteter og m etoder betyder, at det bliver vanskeligt at vurdere, om enheden har en rød tråd i sin indsats. Hvis den mangelfulde beskrivelse er udtryk for, at enheden ikke prioriterer styring via mål, delmål og resultater, kan det resultere i, at enheden ikke har et klart fokus for sit arbejde. Derfor vil enheden få svært ved at arbejde m od et bestemt mål, herunder de strategiske mål for Vollsmose.

17 KVANTITAIV UNDER OVER SAMLET I SAMMENHÆNG MELLEM MÅL OG 11 SAMMENHÆNG MELLEM INDSATS OG VOLLSMOSES STRATEGISKE MÅL Ü. = HÅNDTERING AF UDFORDRINGER KOMPETENCER OG METODER SAMARBEJDE MED ANDRE AKTØRER PRAKSIS FOR DOKUMENTATION SELVANGIVELSEN ER UDFYLDT GRUNDIGT OG UDDYBENDE i Tw \J KVALITATIV Enheden opstiller en målsætning, der er relativ klar m ed hensyn til, hvad enheden ønsker at opnå. D erim od opstiller enheden ingen delmål. Manglen på delmål betyder, at enheden får svært ved at målstyre sin indsats. Derfor bliver det svært at afgøre, om enheden arbejder i den rigtige retning og i forhold til de standarder, som kom m unen skal leve op til. D et bliver m ed andre ord svært at gennemskue, om enheden reelt genererer den forventede værdi for Vollsmose. Endelig betyder de ukonkrete delmål, at det bliver svært for medarbejderne at vurdere, hvad meningen er m ed deres arbejde, hvilket i sidste ende kan virke demotiverende. SAMMENHÆNG MELLEM MÅL OG Enheden beskriver ikke sine metoder. Samtidig er beskrivelserne af aktiviteterne meget mangelfulde. D et er derfor ikke m uligt at afgøre, om enheden reelt anvender specifikke m etoder og aktiviteter, og om aktiviteterne og metoderne komplimeneterer hinanden. Dertil kommer, at det ikke er m uligt at afgøre, om enhedens samlede indsats er relevant i forbindelse med opfyldelse af enhedens mål og delmål.

18 Enheden fremviser resultater af sin indsats. Disse beskrives dog kun i vage termer, hvorfor det reelt ikke er m uligt at vurdere, hvor succesfuld enheden er. Enkelte resultater er i overensstemmelse med den opsatte målsætningen. D og vedrører resultaterne processuelle forhold, såsom forbedret samarbejdsrelationer. Selvom de processuelle forhold kan være vigtige for, at indsatsen afvikles hensigtsmæssigt, fortæller de ikke noget om, hvorvidt der skabes værdi i forhold til målsætningen. Selvom det ofte kan være vanskeligt at fremvise konkret resultater, når der er tale om myndighedsopgaver, er det hensigtsmæssigt, at enheden forsøger at styre indsatsen efter mål, der tillader, at der kan findes konkrete resultater, da det gøre det lettere at styre indsatsen. De vage resultater og mål indebære, at enheden får svært ved at korrigere indsatsen, så en bedre målopfyldelse opnås. D et er problematisk, da Vollsmoses ønske om at arbejde evidensbaseret hænger uløseligt sammen med en indsats, der kan SAMMENHÆNG MELLEM INDSATS OG VOLLSMOSES STRATEGISKE MÅL Enheden viser ikke, hvordan indsatsen er i overensstemmelse med de strategiske mål for Vollsmose. D et er derm ed uklart, hvordan enheden understøtter den samlede indsats i Vollsmose. Enhedens indsats er bydækkende, og enheden tilkendegiver, at indsatsen ikke varetages på en særlig måde i Vollsmose. D et tyder således på, at enheden ikke understøtter Odense Kommunes ønske om, at norm aldriften skal kunne håndtere de særlige forhold og udfordringer, der mødes i Vollsmose.

19 ODEIMSE KOMMUNE Æ ldrecenter Øst, Virksom Støtte FAKTA GENEREL Enheden er overordnet set i stand til at formulere en klar målsætning for sit arbejde. D erim od opstilles der ingen reelle delmål. Dertil kommer, at metoderne og aktiviteterne er meget sparsomt beskrevet, og at der kun fremlægges vage resultater af indsatsen. Endelig vurderes det, at der ikke um iddelbart er nogen sammenhæng mellem enhedens indsats og de strategiske mål for Vollsmose. Enhedens sparsomme beskrivelser medfører, at det er svært at vurdere, om enheden har en sammenhængende indsats. H elt centralt er det, at enheden ikke formår at opstille specifikke delmål for sin indsats. Derfor mangler enheden det fornødne fokus for det arbejde, der ville være m ed til at styre indsatsen, og derm ed legitimere de igangsatte aktiviteter og metode. De manglende resultater med relevans for enhedens arbejde, kan sandsynligvis ligeledes tilskrives de manglende specifikke delmål, da enheden reelt ikke ved, hvad der er formålet med dens indsats.

20 KVANTITAIV UNDER OVER SAMLET I. SAMMENHÆNG MELLEM MÅL OG 1 1 = SAMMENHÆNG MELLEM INDSATS OG VOLLSMOSES STRATEGISKE MÅL Ü HÅNDTERING AF UDFORDRINGER KOMPETENCER OG METODER SAMARBEJDE MED ANDRE AKTØRER PRAKSIS FOR DOKUMENTATION SELVANGIVELSEN ER UDFYLDT GRUNDIGT OG UDDYBENDE i Tw \J KVALITATIV D et vurderes, at den overordnede målsætning har et klart sigte, idet det tydeligt fremgår, at der fokuseres på at støtte, pleje og omsorg af ældre gennem den rehabiliterende tankegang. Dog opstiller enheden kun delmål, der har karakter af aktiviteter. D et er problematisk, da enheden derfor mangler specifikke m ålepunkter at styre efter. Derm ed bliver det svært at afgøre, hvilke metoder og aktiviteter, der er relevante at iværksætte, og om enheden arbejder i den rigtige retning i forhold til de standarder, som kom m unen skal leve op til. M ed andre ord kan det blive svært at afgøre, om enheden reelt får den ønskede effekt for Endelig betyder de manglende delmål, at medarbejderne får svært ved, at se meningen m ed deres arbejde, hvilket i sidste ende kan virke demotiverende.

21 SAMMENHÆNG MELLEM MÅL OG Enheden foretager kun en overfladisk bskrivelse af de anvendte metoder og aktiviteter. Derfor er det ikke klart, hvordan enheden arbejder med målgruppen for at opnå de ønskede mål. D en uklare beskrivelse af m etoderne og aktiviteterne gør det svært at afgøre, i hvilken grad de understøtter hinanden. D a metoderne og aktiviteterne er vagt defineret, og der reelt ikke opstilles nogen delmål, er det svært at afgøre, i hvilken grad metoderne og aktiviteterne understøtter målsætningen for enheden. D et kan dog være svært at afgøre, hvorvidt den mangelfulde beskrivelse af aktiviteternes relevans for m ålsætningen/målgruppen er et resultat af manglende delmål eller blot en mangelfuld udfyldelse af Enheden fremmelægger resultater af sin indsats. Disse er dog formuleret i vage termer, og der er således ingen angivelse af succesraten mv. Derfor er det reelt ikke m uligt at vurdere, hvor succesfuld enheden har været. N år enheden ikke angiver resultater m ed anførte succesrater, er det ikke m uligt at afgøre, om enhedens indsats har skabt nogen værdi for Vollsmose eller Odense som sådan. Derm ed får enheden svært ved at korrigere indsatsen, så en bedre målopfyldelse kan opnås. D et er problematisk, da ønsket om at arbejde evidensbaseret hænger uløseligt sammen med en indsats, der kan legitimere sammenhængen mellem aktiviteter, resultater og mål. Derudover medfører de vagt formulerede resultater, at det ikke er m uligt at vurdere, i hvor høj grad de er i overensstemmels med enhedens målsætning. SAMMENHÆNG MELLEM INDSATS OG VOLLSMOSES STRATEGISKE MÅL Enheden vurderer, at dens indsats er i overensstemmelse m ed flere af de strategiske mål for Vollsmose. D et fremgår dog ikke på hvilken måde, og um iddelbart fokuserer enheden udelukkende på pleje af ældre, hvilket ikke er et af de primære strategiske mål for Vollsmose. D et vurderes derfor, at enhedens indsats ikke er i overensstemmelse med de strategiske mål for Vollsmose. På trods af, at 33 pct. af de borgere, der benytter enheden, er Vollsmose borgere, varetages indsatsen ikke på en særlig måde i Vollsmose. D et tyder således på, at enheden ikke understøtter Odense Kommunes ønske om, at normaldriften skal håndtere de særlige forhold og udfordringer, der mødes i Vollsmose.

22 ODEIMSE KOMMUNE CBU FAKTA GENEREL Overordnet set formår enheden at opstille en klar målsætning. Enheden formår dog ikke, at opstille reelle delmål, da der reelt oplistes en række aktiviteter i stedet for delmål. Dertil kommer, at enhedens beskrivelse af de anvendte aktiviteter ikke er særligt uddybende. Derfor er deres relevans for m ålgruppen og målene svære at vurdere. De resultater enheden fremlægger er samtidigt vage, og er ikke um iddelbart i overensstemmelse m ed enhedens målsætning. Derfor er det ikke m uligt at afgøre, om enheden reelt genererer nogen værdi for Vollsmose. Endelig har enheden ikke fokus på de strategiske mål for Vollsmose. Det tyder således på, at enheden ikke understøtter disse mål. D et vurderes, at det er problematisk, at enheden ikke opstiller specifikke delmål. Derfor mangler enheden det fornødne fokus for det arbejde, som kan være m ed til at styre indsatsen. De manglende konkrete delmål betyder desuden, at enheden får svært ved at beskrive sine aktiviteters relevans for de opsatte mål. Dertil kommer, at enheden vil have svært ved at finde frem til resultater, der på tilfredsstillende vis kan vise enhedens progressioner inden for relevante områder af enhedens arbejde. M ed andre ord kom mer enheden til at mangle den røde tråd i sit arbejde.

23 KVANTITAIV UNDER OVER SAMLET I. SAMMENHÆNG MELLEM MÅL OG 1 1 = SAMMENHÆNG MELLEM INDSATS OG VOLLSMOSES STRATEGISKE MÅL Ü HÅNDTERING AF UDFORDRINGER KOMPETENCER OG METODER SAMARBEJDE MED ANDRE AKTØRER PRAKSIS FOR DOKUMENTATION SELVANGIVELSEN ER UDFYLDT GRUNDIGT OG UDDYBENDE i Tw \J KVALITATIV Enheden har en klar målsætning, som er bundet op på Servicelovens formålsparagraf 46. Således skal enheden yde særlig støtte til børn og unge, der har et særligt behov herfor. D er er imidlertid ikke opstillet konkrete delmål, idet disse har karakter af aktiviteter. D ette er uhensigtsmæssigt, da det derm ed bliver vanskeligt at styre indsatsen. D ette er problematisk, da det derm ed er svært at vurdere, om de rette aktiviteter er iværksat, og dermed om enheden arbejder i den rigtige retning og i forhold til de standarder, som kom m unen skal leve op til. D et bliver m ed andre ord svært at gennemskue, om enheden reelt genererer den forventede værdi for Vollsmose. Dertil kommer, at medarbejderne vil have svært ved at identificere sig med enhedens delmål. Derm ed har delmålene ikke den motiverende og retningsgivende funktion, som de kunne have haft. SAMMENHÆNG MELLEM MÅL OG Enheden redegør på tilfredsstillende vis for metoder/tilgange. D erim od er der ikke nogen beskrivelse af aktiviteternes relevans for enhedens mål og målgruppe. Derfor er det ikke m uligt at vurdere, i hvilken grad aktiviteterne komplementerer hinanden, og om indsatsen er relevant for påfyldelse af enhedens

Odense Kommunes enheder i Vollsmose Kortlægning og analyse

Odense Kommunes enheder i Vollsmose Kortlægning og analyse SEPTEMBER 2013 Odense Kommunes enheder i Vollsmose Kortlægning og analyse FASE 1 Odense Kommunes enheder i Vollsmose 2 Odense Kommunes enheder i Vollsmose 3 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 5 1.1 Undersøgelsesmetode...

Læs mere

Forslag til Gladsaxe Kommunes Rusmiddelpolitik

Forslag til Gladsaxe Kommunes Rusmiddelpolitik Forslag til Gladsaxe Kommunes Rusmiddelpolitik 2012-2015 J. nr. 16.20.00P22 1 Forord ved Borgmesteren Her kommer tekst fra borgmesteren J. nr. 16.20.00P22 2 Indhold 1. Rusmiddelpolitik for Gladsaxe Kommune...

Læs mere

Formålet er at se på sammenhænge mellem visiterede ydelser, metoder og indsats.

Formålet er at se på sammenhænge mellem visiterede ydelser, metoder og indsats. Tilsyn Uanmeldt tilsyn 29. oktober 2014 Bostøtte korpset Leder Mette Raabjerg Tilsynsførende Mia Gry Mortensen Tilsynsførende Hanne Vesterbæk Fogdal Tilsynsførende Pia Bjerring Strandbygaard Tilsynet 2014

Læs mere

Overordnede principper for indsatser på voksen-handicapområdet. Overordnede principper for indsatser på voksen-handicapområdet i Halsnæs Kommune

Overordnede principper for indsatser på voksen-handicapområdet. Overordnede principper for indsatser på voksen-handicapområdet i Halsnæs Kommune Notat Sagsnr.: 2011/0002923 Dato: 14. december 2011 Sag: Overordnede principper for indsatser på voksen-handicapområdet Sagsbehandler: Lise Møller Jensen Udviklingskonsulent Overordnede principper for

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Rusmiddelpolitik

Gladsaxe Kommunes Rusmiddelpolitik Gladsaxe Kommunes Rusmiddelpolitik 2012-2015 J. nr. 16.20.00P22 1 Forord Alkohol- og stofmisbrug har store menneskelige omkostninger for den enkelte borger med et misbrug og for dennes pårørende. Et alkohol-

Læs mere

AKTUEL TILSYNSRAPPORT. Konklusionen på tilsynet. Uddannelse og beskæftigelse

AKTUEL TILSYNSRAPPORT. Konklusionen på tilsynet. Uddannelse og beskæftigelse AKTUEL TILSYNSRAPPORT i Konklusionen på tilsynet Denne tilsynsrapport omhandler et driftsorienteret tilsynsbesøg på Ungekollegiet den 19. maj 2016. Ungekollegiet er et kommunalt tilbud godkendt efter Servicelovens

Læs mere

Børn og familie udførerområdet Aftalemål November 2016

Børn og familie udførerområdet Aftalemål November 2016 Børn og familie udførerområdet Aftalemål 2017 November 2016 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Børn - og Familieafdelingen Kort og godt om organisationsstrukturen i Børn og Familieafdelingen.

Børn - og Familieafdelingen Kort og godt om organisationsstrukturen i Børn og Familieafdelingen. Børn - og Familieafdelingen Kort og godt om organisationsstrukturen i Børn og Familieafdelingen. Kort og godt om afdelingen Børn- og Familieafdelingen består af rådgivnings- og behandlingstilbud inden

Læs mere

Tilsyn Uanmeldt tilsyn. 5. december Hjemløseteamet Leder Tina Ladefoged Hansen

Tilsyn Uanmeldt tilsyn. 5. december Hjemløseteamet Leder Tina Ladefoged Hansen Tilsyn Uanmeldt tilsyn 5. december 2014 Hjemløseteamet Leder Tina Ladefoged Hansen Tilsynsførende Mia Gry Mortensen Tilsynsførende Hanne Vesterbæk Fogdal Tilsynsførende Pia Bjerring Strandbygaard Tilsynet

Læs mere

Evaluering af Satspuljeprojektet Børne-familiesagkyndige til støtte for børn i familier med alkoholproblemer

Evaluering af Satspuljeprojektet Børne-familiesagkyndige til støtte for børn i familier med alkoholproblemer Sundhedsstyrelsen Evaluering af Satspuljeprojektet Børne-familiesagkyndige til støtte for børn i familier med alkoholproblemer Konklusion og anbefalinger September 2009 Sundhedsstyrelsen Evaluering af

Læs mere

Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb

Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb Auditforløb 17.2 Januar Marts 2017 Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: info@socialstyrelsen.dk

Læs mere

KORT INTRODUKTION TIL FAGOMRÅDET VOKSENSERVICE TIL BYRÅDSMEDLEMMER I FREDERICIA KOMMUNE

KORT INTRODUKTION TIL FAGOMRÅDET VOKSENSERVICE TIL BYRÅDSMEDLEMMER I FREDERICIA KOMMUNE KORT INTRODUKTION TIL FAGOMRÅDET VOKSENSERVICE TIL BYRÅDSMEDLEMMER I FREDERICIA KOMMUNE I denne folder bliver du kort introduceret til fagområdet Voksenservice. Ved at læse folderen får du et overordnet

Læs mere

Social og sundhedsudvalget

Social og sundhedsudvalget Udvalg: Måloverskrift: Social og sundhedsudvalget Rehabilitering i socialpsykiatrien Sammenhæng til vision 2018: Vækst og udvikling indenfor Psykiatrien. I Aktivitets- og samværstilbuddet (Psykiatricenteret)

Læs mere

Aftale for Social- og Handicapcentret

Aftale for Social- og Handicapcentret Aftale for Social- og Handicapcentret Overskrifter for aftalens mål Fælles mål: 1 Borgeren i centrum via rehabilitering 2 Faglig og økonomisk bæredygtighed ved hjælp af mål og opfølgning Øvrige mål: 3

Læs mere

Odense Kommune. Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrug i Odense Kommune - Pixiudgave

Odense Kommune. Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrug i Odense Kommune - Pixiudgave Odense Kommune Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrug i Odense Kommune - Pixiudgave Januar 2019 Hvad kan jeg bruge kvalitetsstandarden til? Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrug i Odense

Læs mere

Udvikling af trivselsstrategi eller læseplan med et forebyggende sigte

Udvikling af trivselsstrategi eller læseplan med et forebyggende sigte Udvikling af trivselsstrategi eller læseplan med et forebyggende sigte Hvis man kaster et blik ud over landets kommuner, er der ikke en fælles tilgang til forebyggelse i skolerne. Fx er der store forskelle

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Socialstyrelsen Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via Tilskudsportalen https://tilskudsportal.socialstyrelsen.dk. For information om brug af Tilskudsportalen se under mappen Vejledninger på Tilskudsportalens

Læs mere

DH bemærkninger til region Midtjyllands redegørelse

DH bemærkninger til region Midtjyllands redegørelse Region Midtjylland att. Lone Ring Madsen Hvidovre, den 26. februar 2008 Sag 08/258 Dok. 2756/08 /KP DH bemærkninger til region Midtjyllands redegørelse Indledningsvist vil DH gerne rose Region Midtjylland

Læs mere

Nummer Beskrivelse SER/OVF SER -1,2-1,2-1,2-1,2 misbrugsbehandling med fokus på effekt Socialudvalget i alt SER -1,2-1,2-1,2-1,2

Nummer Beskrivelse SER/OVF SER -1,2-1,2-1,2-1,2 misbrugsbehandling med fokus på effekt Socialudvalget i alt SER -1,2-1,2-1,2-1,2 Socialudvalget Effektiviseringsforslag, Socialudvalget Nummer Beskrivelse SER/OVF 2016 2017 2018 2019 SU01 Omlægning af ydelser i SER -1,2-1,2-1,2-1,2 misbrugsbehandling med fokus på effekt Socialudvalget

Læs mere

En styrket udredningskapacitet inkl. en styrket myndighedsindsats

En styrket udredningskapacitet inkl. en styrket myndighedsindsats En styrket udredningskapacitet inkl. en styrket myndighedsindsats En styrkelse af myndighedsområdet dækker over såvel en styrket udredningskapacitet som en styrket myndighedsindsats. Indsatserne er beskrevet

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Børne- og Socialministeriet Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger på puljeportalens

Læs mere

Kvalitetsstandard for behandling for stofog alkoholmisbrug

Kvalitetsstandard for behandling for stofog alkoholmisbrug Kvalitetsstandard for behandling for stofog alkoholmisbrug Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 14. november 2017 Side 1 af 7 1. Kvalitetsstandardens formål og indhold Kvalitetsstandarden omfatter indsatsen

Læs mere

STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST

STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST PLADS TIL ALLE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses og Socialudvalg arbejder vi for, at alle udsatte i Odense skal have et godt

Læs mere

INDICIUM. Løbende evaluering af forvaltningernes indsats for at forbedre sagsbehandlingen og borgerbetjeningen

INDICIUM. Løbende evaluering af forvaltningernes indsats for at forbedre sagsbehandlingen og borgerbetjeningen INDICIUM Løbende evaluering af forvaltningernes indsats for at forbedre sagsbehandlingen og borgerbetjeningen Indledning På mødet i Borgerrepræsentationen den 19. juni 2013 blev det besluttet at pålægge

Læs mere

PROJEKT MIT LIV MED KOL

PROJEKT MIT LIV MED KOL PROJEKT MIT LIV MED KOL KOL indsats for socialt udsatte borgere, herunder etniske minoriteter i Odense Kommune. Tobakstemamøde Silkeborg oktober 2014 Marlene Lindharth Thykjær Sundhedsfaglig konsulent

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer Faglige tilgange, metoder og resultater

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer Faglige tilgange, metoder og resultater 1.juli 2015 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer Faglige tilgange, metoder og resultater Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner

Læs mere

Social og sundhedsassistenter Social og sundhedsassistenternes virksomhedsområde fremgår af Bekendtgørelse om social- og sundhedsuddannelsen.

Social og sundhedsassistenter Social og sundhedsassistenternes virksomhedsområde fremgår af Bekendtgørelse om social- og sundhedsuddannelsen. 1 Social og sundhedsassistenter Social og sundhedsassistenternes virksomhedsområde fremgår af Bekendtgørelse om social- og sundhedsuddannelsen. BEK. Nr. 270 af 15/03/2016 https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=179139

Læs mere

T r i v s e l o g S u n d h e d. Misbrugspolitik. Juni 2010

T r i v s e l o g S u n d h e d. Misbrugspolitik. Juni 2010 T r i v s e l o g S u n d h e d Misbrugspolitik Juni 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund... 2 1.1. Indledning...2 1.2. Misbrugsområdet i Morsø Kommune...2 1.3. Kommunalreformens betydning

Læs mere

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Bilag 1 6. april 2017 Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Projektets indsatsmodel bygger på eksisterende viden om hvilke indsatser, der virker i forhold at hjælpe målgruppen af udsatte

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 2.3 Ledelse

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 2.3 Ledelse 4.1.2010 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Fælles regionale retningslinjer for: Standard 2.3 Ledelse Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner i fællesskab.

Læs mere

Kvalitetsstandard for støttecentre og de små bofællesskaber. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015

Kvalitetsstandard for støttecentre og de små bofællesskaber. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 12 Kvalitetsstandard for støttecentre og de små bofællesskaber Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau. Den beskriver

Læs mere

Kvalitetsmodellens tema 3 "målgrupper, metoder og resultater" med særlig fokus på evidens og effektdokumentation.

Kvalitetsmodellens tema 3 målgrupper, metoder og resultater med særlig fokus på evidens og effektdokumentation. Kvalitetsmodellens tema 3 "målgrupper, metoder og resultater" med særlig fokus på evidens og effektdokumentation. v/ Flemming Trap Højer, sektionsleder i Socialtilsyn Hovedstaden Hvorfor fokus på resultat-/effektdokumentation?

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling 2 Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling

Læs mere

STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST

STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST PLADS TIL ALLE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses og Socialudvalg arbejder vi for, at alle udsatte i Odense skal have et godt

Læs mere

Exit programmet. Exit programmet henvender sig til unge, der:

Exit programmet. Exit programmet henvender sig til unge, der: Exit programmet Karakteren af og målet med indsatsen EXIT programmet er en del af indsatsen i EKP Enheden for kriminalpræventive indsatser i Københavns kommune. Indsatsen er et formelt samarbejde mellem

Læs mere

Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb

Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb Auditforløb 17.1 Januar Marts 2017 Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: info@socialstyrelsen.dk

Læs mere

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Kommissorium 28. april 2016 1. Baggrund De udsatte boligområder skal udvikle sig til attraktive bydele, med en alsidig beboersammensætning, tryghed,

Læs mere

Psykiatri- og misbrugspolitik

Psykiatri- og misbrugspolitik Psykiatri- og misbrugspolitik l Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 1 Forord I et debatmøde i efteråret 2012 med deltagelse af borgere, medarbejdere, foreninger, organisationer, samarbejdspartnere

Læs mere

Indholdsfortegnelse D. Orientering

Indholdsfortegnelse D. Orientering Økonomiudvalget Indholdsfortegnelse D. Orientering 12 Status på revisionsberetningen for 2017 3 2 12. Status på revisionsberetningen for 2017 D. Orientering Åbent - 15.00.00-G01-481-18 RESUMÉ I revisionsberetningen

Læs mere

Kvalitetsstandard for støtte-kontaktpersonsordningen. jf. Servicelovens 99

Kvalitetsstandard for støtte-kontaktpersonsordningen. jf. Servicelovens 99 Kvalitetsstandard for støtte-kontaktpersonsordningen (SKP) på psykiatriområdet jf. Servicelovens 99 Udarbejdet af: Fælles Dato: December 2015 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 5 Revideret: Januar

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Socialstyrelsen Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger på puljeportalens

Læs mere

Notat. Udviklingen i forbruget på misbrugsområdet. Til: Social- og Seniorudvalget Vedrørende: Udviklingen i forbruget på misbrugsområdet Bilag: -

Notat. Udviklingen i forbruget på misbrugsområdet. Til: Social- og Seniorudvalget Vedrørende: Udviklingen i forbruget på misbrugsområdet Bilag: - Notat Til: Social- og Seniorudvalget Vedrørende: Udviklingen i forbruget på misbrugsområdet Bilag: - Udviklingen i forbruget på misbrugsområdet Udgifterne på misbrugsområdet er stærkt stigende. I forbindelse

Læs mere

Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 19. december Serviceloven 12, 82a, 82b og 85. Lovgrundlag Servicelovens 12:

Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 19. december Serviceloven 12, 82a, 82b og 85. Lovgrundlag Servicelovens 12: Kvalitetsstandard for støtte til et selvstændigt liv Gruppebaseret og individuelt tidsbegrænset forløb efter servicelovens 82a og 82b samt støtte efter servicelovens 85 Kvalitetsstandarden er vedtaget

Læs mere

FTF: Behov for en bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø

FTF: Behov for en bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø FTF: Behov for en bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø Syv gode grunde til at styrke lovgivningen om psykisk arbejdsmiljø Problemerne vokser Tal fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA)

Læs mere

Skema til slutrapportering - for puljeprojekter under den Styrkede indsats for patienter med kronisk sygdom.

Skema til slutrapportering - for puljeprojekter under den Styrkede indsats for patienter med kronisk sygdom. Skema til slutrapportering - for puljeprojekter under den Styrkede indsats for patienter med kronisk sygdom. Tilskudsmodtageren skal i forbindelse med puljeprojektets afslutning besvare følgende spørgsmål

Læs mere

TILSYNSRAPPORT RANDERS KOMMUNE BOSTØTTEN, CENTER FOR SÆRLIG SOCIAL INDSATS

TILSYNSRAPPORT RANDERS KOMMUNE BOSTØTTEN, CENTER FOR SÆRLIG SOCIAL INDSATS TILSYNSRAPPORT BOSTØTTEN, CENTER FOR SÆRLIG SOCIAL INDSATS Anmeldt socialfagligt tilsyn Juni 2017 1. TILSYNSRESULTAT 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Randers Kommune foretaget et anmeldt tilsyn

Læs mere

Effektmåling. Ulf Hjelmar. Workshop. forskningsprogramleder Anvendt KommunalForskning (AKF)

Effektmåling. Ulf Hjelmar. Workshop. forskningsprogramleder Anvendt KommunalForskning (AKF) Effektmåling Workshop Ulf Hjelmar forskningsprogramleder Anvendt KommunalForskning (AKF) www.akf.dk Agenda 1. Hvordan skabes en god evalueringspraksis, så man i højere grad kan dokumentere og sammenligner

Læs mere

3. Glostrups skoleelever skal trives National trivselsmåling

3. Glostrups skoleelever skal trives National trivselsmåling 1. behandlet i Børne- og Skoleudvalget den 22. september 2016 HOVEDMÅL 1. Glostrups skoleelever skal opnå et højere fagligt niveau, når de forlader folkeskolen HOVEDINDIKATOR Afgangskarakterer DELMÅL 1.

Læs mere

Bilag 2 Vejledende skema for afrapportering på central udmelding for borgere med svære spiseforstyrrelser

Bilag 2 Vejledende skema for afrapportering på central udmelding for borgere med svære spiseforstyrrelser Bilag 2 Vejledende skema for afrapportering på central udmelding for borgere med svære spiseforstyrrelser Socialstyrelsen - den nationale koordinationsstruktur 2. november 2015 1 Indledning Socialstyrelsen

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om indsatsen over for patienter med hjerneskade

Rigsrevisionens notat om beretning om indsatsen over for patienter med hjerneskade Rigsrevisionens notat om beretning om indsatsen over for patienter med hjerneskade April 2017 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 4/2016

Læs mere

ARBEJDET MED KVALITETSSTANDARDER I RANDERS KOMMUNE

ARBEJDET MED KVALITETSSTANDARDER I RANDERS KOMMUNE ARBEJDET MED KVALITETSSTANDARDER I RANDERS KOMMUNE PROGRAM Hvordan skal man forstå kvalitetsstandarder? Hvad kan man skrue på? Hvordan har vi arbejdet med udarbejdelsen af kvalitetsstandarder i Randers

Læs mere

Samråd i Finansudvalget den. 30. januar 2015 om god arbejdsgiveradfærd

Samråd i Finansudvalget den. 30. januar 2015 om god arbejdsgiveradfærd Finansudvalget 2014-15 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 223 Offentligt Talepapir 28. januar 2015 Samråd i Finansudvalget den. 30. januar 2015 om god arbejdsgiveradfærd Følgende spørgsmål skal behandles

Læs mere

AMBITION FOR RØDE KORS HOVEDSTADENS SOCIALE ARBEJDE

AMBITION FOR RØDE KORS HOVEDSTADENS SOCIALE ARBEJDE AMBITION FOR RØDE KORS HOVEDSTADENS SOCIALE ARBEJDE 2018-2021 Fællesskaber i hovedstaden Mange mennesker i hovedstaden lever et godt liv. De er en del af fællesskaber, har tætte venner, gode kolleger

Læs mere

Kvalitetsstandard for støttekontaktpersonsordningen. psykiatriområdet jf. Servicelovens 99

Kvalitetsstandard for støttekontaktpersonsordningen. psykiatriområdet jf. Servicelovens 99 Kvalitetsstandard for støttekontaktpersonsordningen (SKP) på psykiatriområdet jf. Servicelovens 99 Udarbejdet af: Mikael Kunst Dato: Januar 2017 Sagsid.: Sundhed og Omsorg Version nr.: 6 Grøn skrift =

Læs mere

Seniorpolitik Seniorer i Ishøj et aktiv og en ressource

Seniorpolitik Seniorer i Ishøj et aktiv og en ressource ISHØJ KOMMUNE Seniorpolitik Seniorer i Ishøj et aktiv og en ressource 2010-2013 S u n d h e d o g Æ l d r e, I s h ø j S t o r e T o r v 2 0, 2 6 3 5 I s h ø j Vision Ishøj Kommunes Seniorpolitik bygger

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 2.1 Kompetenceudvikling

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 2.1 Kompetenceudvikling 4.1.2010 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Fælles regionale retningslinjer for: Standard 2.1 Kompetenceudvikling Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske

Læs mere

Sundhedssamtaler på tværs

Sundhedssamtaler på tværs Sundhedssamtaler på tværs Alt for mange danskere lever med en eller flere kroniske sygdomme, og mangler den nødvendige viden, støtte og de rette redskaber til at mestre egen sygdom - også i Rudersdal Kommune.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune. Mandag den 12. april 2010 fra kl

Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune. Mandag den 12. april 2010 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune Mandag den 12. april 2010 fra kl. 16.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg i E- huset. Formålet med tilsynet

Læs mere

Resultatdokumentation og evaluering af sociale indsatser

Resultatdokumentation og evaluering af sociale indsatser Resultatdokumentation og evaluering af sociale indsatser En databaseret model for kvalitetsudvikling Dansk Evalueringsselskabs Årskonference Kolding, 8. september 2016 Mikkel Møldrup-Lakjer, Center for

Læs mere

Ydelseskatalog for Socialpædagogisk støtte på Trollesbro og i eget hjem Lov om Social Service 85

Ydelseskatalog for Socialpædagogisk støtte på Trollesbro og i eget hjem Lov om Social Service 85 Center for Udvikling og Støtte (CUS) Slangerupsgade 60 3400 Hillerød Ydelseskatalog for Socialpædagogisk støtte på Trollesbro og i eget hjem Lov om Social Service 85 Udarbejdet september 2015 1 Ydelseskatalog

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling 2 Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område Dansk kvalitetsmodel

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR TILBUD OM RUSMIDDELBEHANDLING TIL UNGE I HEDENSTED KOMMUNE

KVALITETSSTANDARD FOR TILBUD OM RUSMIDDELBEHANDLING TIL UNGE I HEDENSTED KOMMUNE KVALITETSSTANDARD FOR TILBUD OM RUSMIDDELBEHANDLING TIL UNGE I HEDENSTED KOMMUNE Godkendt af D...2015 Kvalitetsstandard for behandling af unge under 18 år med stofmisbrug baseret på Servicelovens 101,

Læs mere

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Parathedsmåling Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Parathedsmålingen er et redskab, der

Læs mere

Spørgeskema. Til anvendelse i implementering af de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling

Spørgeskema. Til anvendelse i implementering af de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Spørgeskema Til anvendelse i implementering af de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Bred afdækning af praksis i den sociale stofmisbrugsbehandling med udgangspunkt i de nationale

Læs mere

Styrket sammenhæng mellem de midlertidige pladser på NOTAT

Styrket sammenhæng mellem de midlertidige pladser på NOTAT Styrket sammenhæng mellem de midlertidige pladser på Svendebjerghave og Genoptræningen NOTAT Sammenhængende indsatser i Center for Sundhed og Ældre Center for Sundhed og Ældre har et ønske om, at indsatser

Læs mere

PROJEKT - UDSATTE FAMILIER

PROJEKT - UDSATTE FAMILIER PROJEKT - UDSATTE FAMILIER Målgruppe: Udsatte familier som modtager familiebehandling eller har anbragte børn og som samtidig har en beskæftigelsessag i BSF. Ca. 420 familier, med ca. 1.100 individer,

Læs mere

Socialtilsyn. Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for sociale tilbud

Socialtilsyn. Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for sociale tilbud Socialtilsyn. Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for sociale tilbud 10. juli 2013 Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf.: 72 42 37 00 E-mail: socialstyrelsen@socialstyrelsen.dk

Læs mere

Årsrapport Kommunalt Tilsyn Handikap og psykiatri

Årsrapport Kommunalt Tilsyn Handikap og psykiatri Årsrapport Kommunalt Tilsyn 2014 Handikap og psykiatri Tilsynsenheden Afdelingsleder Pia Strandbygaard Tilsynsførende Mia Mortensen Tilsynsførende Hanne Vesterbæk Fogdal Tilsynsførende Joan Dahl Nørgaard

Læs mere

Social og sundhedsudvalget

Social og sundhedsudvalget Udvalg: Måloverskrift: Social og sundhedsudvalget Rehabilitering i socialpsykiatrien Sammenhæng til vision 2018: Vækst og udvikling indenfor Psykiatrien. I Aktivitets- og samværstilbuddet (Psykiatricenteret)

Læs mere

Ledelsesinformation til den politiske, faglige og økonomiske styring

Ledelsesinformation til den politiske, faglige og økonomiske styring Ledelsesinformation til den politiske, faglige og økonomiske styring Kvartalsvise oversigter Lokal ledelsesinformation Naja Warrer Iversen De kvartalsvise oversigter baggrund Foråret 2009: Markant udgiftsvækst

Læs mere

EVALUERING AF PROJEKTER

EVALUERING AF PROJEKTER EVALUERING AF PROJEKTER TIL EVALUERINGEN SKAL I LAVE EN FORANDRINGSTEORI En forandringsteori er et projektstyringsredskab, som skal vise hvilke resultater, man ønsker at skabe for en given målgruppe og

Læs mere

Forhandlingsoplæg til overenskomstforhandling med Dansk Psykolog

Forhandlingsoplæg til overenskomstforhandling med Dansk Psykolog REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Forhandlingsoplæg til overenskomstforhandling med Dansk Psykolog Forening 05-10-2015

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Bovrup

Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Bovrup Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Bovrup Opsummering Plejehjemmet Bovrup Page 2 Vurdering: Godkendt Sted: Nørrekær 15, Bovrup, 6200 Aabenraa Dato for tilsyn: 28.09.2017 Anmeldt/ej anmeldt: Uanmeldt tilsyn

Læs mere

Ny virkelighed i Odense Kommune med rehabilitering og mestring som ledesstjerne. Lene Granhøj & Else Jermiin Visitatorårskursus 12.

Ny virkelighed i Odense Kommune med rehabilitering og mestring som ledesstjerne. Lene Granhøj & Else Jermiin Visitatorårskursus 12. Ny virkelighed i Odense Kommune med rehabilitering og mestring som ledesstjerne Lene Granhøj & Else Jermiin Visitatorårskursus 12. november 2012 Indhold i oplæg svare på spørgsmålene? Hvilke erfaringer

Læs mere

Alle indikatorer og kriterier er gældende for alle plejefamilier uanset godkendelsesgrundlag medmindre andet er specifikt angivet.

Alle indikatorer og kriterier er gældende for alle plejefamilier uanset godkendelsesgrundlag medmindre andet er specifikt angivet. Bilag 2 Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for plejefamilieområdet Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal anvende ved vurdering af kvaliteten i plejefamilier

Læs mere

Bilag SSU : Samlet formidling af tilsynsrapporter til SSU 1. halvår 2017

Bilag SSU : Samlet formidling af tilsynsrapporter til SSU 1. halvår 2017 Bilag SSU 30.05.17: Samlet formidling af tilsynsrapporter til SSU 1. halvår 2017 Læsevejledning - hvad fremgår af skemaet dato for besøg m.v: Her er angivet hvornår selve tilsynsbesøget foregik, og om

Læs mere

Socialrådgiverdagene i Kolding 2013. Den koordinerende sagsbehandler

Socialrådgiverdagene i Kolding 2013. Den koordinerende sagsbehandler Socialrådgiverdagene i Kolding 2013 Den koordinerende sagsbehandler Baggrund. Kommunalreformen 1. januar 2007 betød sammenlægning af kommuner - fra 271 til 98, heraf forblev 33 uberørt Adskillelse (fysisk

Læs mere

Administrationsgrundla

Administrationsgrundla Godkendt i Udvalget for Voksne 25. august 2014 Administrationsgrundlag for socialpædagogisk støtte til voksne med særlige behov 1. Indhold i administrationsgrundlaget Dette administrationsgrundlag beskriver

Læs mere

Ændringer i Serviceloven ved LOV nr. 660 af 08/06/2017.

Ændringer i Serviceloven ved LOV nr. 660 af 08/06/2017. Ændringer i Serviceloven ved LOV nr. 660 af 08/06/2017. Udvidelse og tydeliggørelse af muligheden for at yde en tidlig forebyggende indsats, forenkling af udmålingssystemet for merudgiftsydelsen, indførelse

Læs mere

Handicap, psykiatri og socialt udsatte. Borgere med en betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer

Handicap, psykiatri og socialt udsatte. Borgere med en betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer Kvalitetsstandard Overskrift Bostøtte/hjemmevejledning Handicap, psykiatri og socialt udsatte Servicelovens 85 Lovgrundlag Servicelovens 85 Se lovtekst sidst i kvalitetsstandarden. Modtagere Formål Borgere

Læs mere

FORBEREDELSESSKEMA inden det første besøg i forbindelse med godkendelse af nyt tilbud

FORBEREDELSESSKEMA inden det første besøg i forbindelse med godkendelse af nyt tilbud FORBEREDELSESSKEMA inden det første besøg i forbindelse med godkendelse af nyt tilbud Baseret på socialtilsynenes kvalitetsmodel til brug ved nygodkendelser af tilbud. Ansøger bedes beskrive hvordan de

Læs mere

Mål- og effektstyring i Faaborg-Midtfyn Kommune

Mål- og effektstyring i Faaborg-Midtfyn Kommune Mål- og effektstyring i Faaborg-Midtfyn Kommune 2017 MÅL- OG EFFEKTAFTALER DIALOGMØDER MÅLOPFØLGNING Forord Mål- og effektstyring er et vigtigt styringsredskab, som har til formål at: Skabe den størst

Læs mere

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS fremtiden starter her... Gode råd om... Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS INDHOLD Hvad er MUS 3 Fordele ved at holde MUS 4 De fire trin 5 Forberedelse 6 Gennemførelse 7 Opfølgning 10 Evaluering 10

Læs mere

Tværgående Tovholderfunktion Prøvehandling Marts 2017

Tværgående Tovholderfunktion Prøvehandling Marts 2017 Tværgående Tovholderfunktion Prøvehandling Marts 2017 Baggrund Socialudvalget besluttede i juni måned 2015 at igangsætte en proces for at etablere en tværgående tovholderfunktion. Ønsket om en tværgående

Læs mere

Modul 9 FN2011v-A+B svarprocent 47%. Hvor tilfreds er du samlet set med modul 9?

Modul 9 FN2011v-A+B svarprocent 47%. Hvor tilfreds er du samlet set med modul 9? Modul 9 FN2011v-A+B svarprocent 47%. Hvor tilfreds er du samlet set med modul 9? Udvælge, tilrettelægge, iværksætte og justere en relevant og meningsfuld fysioterapeutisk intervention (LM1). Kan du: -

Læs mere

Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling til borgere over 18 år efter Sundhedslovens 141

Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling til borgere over 18 år efter Sundhedslovens 141 Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling til borgere over 18 år efter Sundhedslovens 141 1. Lovgrundlag Sundhedslovens 141 kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri behandling til alkoholmisbrugere Stk.

Læs mere

Borgerrettet tracertilsyn i hjemmeplejen Tilsynsrapport Version 1, 28. februar 2017

Borgerrettet tracertilsyn i hjemmeplejen Tilsynsrapport Version 1, 28. februar 2017 Borgerrettet tracertilsyn i hjemmeplejen 2016 Tilsynsrapport Version 1, 28. februar 2017 Indhold 1. Indledning... 3 2. Resultater... 4 3. Metode... 5 4. Analyse af tracertilsyn... 5 4.1. Overensstemmelse

Læs mere

Har den modulansvarlige introduceret dig til de formulerede læringsmål for modulets tema ved modulets start

Har den modulansvarlige introduceret dig til de formulerede læringsmål for modulets tema ved modulets start Hvor tilfreds er du samlet set med modul 9? Har den modulansvarlige introduceret dig til de formulerede læringsmål for modulets tema ved modulets start Udvælge, tilrettelægge, iværksætte og justere en

Læs mere

Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland.

Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland. Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Ledelses- og Styringsgrundlag Opdateret via proces i 2012-2013 hvor blandt andre koncernledelsen og MEDsystemet har været inddraget

Læs mere

Kvalitetsmodel for socialtilsyn

Kvalitetsmodel for socialtilsyn Version iht. BEK nr. 1251 af 13/11/2017 Kvalitetsmodel for socialtilsyn Temaer, kriterier og indikatorer for plejefamilier Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal

Læs mere

Ressourceforløb i Køge Kommune Februar 2016

Ressourceforløb i Køge Kommune Februar 2016 Ressourceforløb i Køge Kommune Februar 2016 Analyse af ressourceforløb i Køge Kommune Den 19. februar 2016 Marselisborg Center for Udvikling, Kompetence og Viden Robert Jacobsen Vej 76A, st-3 2300 København

Læs mere

Jobprofil for stillingen som forstander på Demenscenter Nørrebro

Jobprofil for stillingen som forstander på Demenscenter Nørrebro KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Lokalområde Bispebjerg/Nørrebro NOTAT 16-11-2018 Jobprofil for stillingen som forstander på Demenscenter Nørrebro Om jobprofilen: Nærværende jobprofil

Læs mere

Tilbudsliste vedr. kvalitet og samarbejde Udbud af praktisk og personlig hjælp til hjemmeboende borgere i Københavns Kommune

Tilbudsliste vedr. kvalitet og samarbejde Udbud af praktisk og personlig hjælp til hjemmeboende borgere i Københavns Kommune Tilbudsliste vedr. kvalitet og samarbejde Udbud af praktisk og personlig hjælp til hjemmeboende borgere i Københavns Kommune Side 1 af 8 Tilbudsgiver skal besvare og vedlægge tilbuddet nedenstående vedrørende

Læs mere

Forandringsteori for Frivilligcentre

Forandringsteori for Frivilligcentre Dokumentation af workshop d. 24. april om: Forandringsteori for Frivilligcentre Formålet med dagen Formålet med workshoppen var, med afsæt i de beslutninger der blev truffet på FriSe s generalforsamling

Læs mere

De 10 sociale mål Holstebro Kommune (voksenområdet)

De 10 sociale mål Holstebro Kommune (voksenområdet) De 1 sociale mål Holstebro Kommune (voksenområdet) Regeringens 1 sociale mål skal sætte retning for og skabe større fremdrift i socialpolitikken: Flere skal være en del af arbejdsfællesskabet, og færre

Læs mere

Kvalitetsstandard 85

Kvalitetsstandard 85 Baggrund og formål Social og Sundhedsforvaltningen i Middelfart Kommune har siden primo 2013 arbejdet med kvalitet, udvikling og styring af 107 og 85 indenfor handicap og psykiatriområdet. Det overordnede

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

Hjemløsekoordinationsskemaet

Hjemløsekoordinationsskemaet Projekt Bedre kvalitet i arbejdet med hjemløse Hjemløsekoordinationsskemaet Denne udgave af hjemløsekoordinationsskemaet blev udviklet under projektet, men blev ikke taget i brug, da det blev besluttet

Læs mere

Bilag 1. Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for tilbud

Bilag 1. Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for tilbud Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for tilbud Bilag 1 Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal anvende ved vurdering af kvaliteten i sociale tilbud ved

Læs mere