25. Almindelig hverdag. Vandpumpen og toiletpumpen strejkede og måtte repareres/fornyes.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "25. Almindelig hverdag. Vandpumpen og toiletpumpen strejkede og måtte repareres/fornyes."

Transkript

1 Rejsebrev nr. 3 Det er længe siden, vi har ladet høre fra os og det er ikke, fordi der ikke er sket noget, måske snarere, fordi der ind i mellem har været lovlig mange bolde i luften. November og en del af december tilbragte vi i Danmark. Eike havde stillet sin lejlighed rådighed for os det var rigtig dejligt. Aino husede jævnligt Eike, når hun havde behov for at overnatte i Århus. Vibe havde nok at gøre med at flytte i ny lejlighed. Joachim skulle have styr på efterløn og så i øvrigt runde arbejdslivet af på en ordentlig måde, og Birgitte hjalp Vibe med flytning, sorterede og pakkede det sidste fra Alkenvej, ordnede forsikringer o.l. kedelige sager. Og så sås vi med børnene, når det kunne passe sammen. Det var ind i mellem ret stressende, men det meste fik vi styr på, inden vi drog syd på. Vi har plukket nogle dagbogscitater, skrevet om steder, vi har været og om vores dagligliv. Vi håber det giver et indtryk af vores liv som nye bådejere i det fremmede. December 24. Ankom til Kusadasi kl. 20. Almindelig hverdag i Tyrkiet, dog også juleudsmykning. 25. Almindelig hverdag. Vandpumpen og toiletpumpen strejkede og måtte repareres/fornyes. 26. Sejlmageren kom med vores nye storsejl, der havde fået påmonteret et blåt m 134, der er bådens nummer fra værftet. Vi har døjet med at få marinaens internetsignal lige siden vi ankom. 27. Vi havde vores tyrkiske nabo til kaffe. 28. Mændene gik i computerforretning og damerne i skønhedssalon.

2 30. Vi indhentede tilbud på en del ting, vi gerne ville have lavet på båden. 31. Vi spiste ude. Derefter en rolig aften. Kl. 24 var der lidt fyrværkeri og nogle lys. Meget roligt. Vi sagde Godt nytår til naboerne og telefonerede med Vibe, Aino og Eike. Januar 4. Vi tog kontakt med en elektronik-håndværker. 6. De tidligere ejere, Carmen og René kom uventet på besøg 7. Vi begyndte på registrering af vores grej og reservedele : Hvad har vi, og hvor ligger det? 8. Vi fandt ud af, at vi skulle have visum til Tyrkiet, og fik taget fotos til det. En mand fra marinaen ville køre os rundt til de forskellige kontorer dagen efter! 9. Formiddagen gik med at ordne formaliteter omkring visum. De ville være færdige først i den følgende uge. 10. Om formiddagen ventede vi på håndværker. Det har vi gjort adskillige gange efter også! Gik på marked og hyggede os. Birgitte lavede citroncreme af helt friske citroner Uhm. Joachim ordnede værktøj. Vandtankene blev fyldt. 11. Sejlmageren kom og strammede riggen op i øvrigt uden beregning. Samtidig kom Yakomoz-bossen (fra værftet) for at give tilbud på det, de skulle lave. Han havde stort set glemt alt om, hvad vi havde talt om få dage tidligere. Så det var som at starte forfra. Der var arbejde for 6000 Euro! 12. Birgitte bagte, så vi fik fragilité med lemoncurd ren smovs. 14. Vi tømte stuverummene i cockpittet, så håndværkerne kunne komme til, hvorefter det så sådan ud om læ:

3 15. Håndværkere. Udsigt til regn, så alt blev lagt tilbage i stuverummene om aftenen, selvom håndværkerne ikke var færdige. Om aftenen var vi til vores første Happy Hours : På en marinecafé var der hver onsdag aften Happy Hours, hvor sejlere fik rabat. Her mødte vi canadierne Robert og Carla, som vi kom til at være meget sammen med. 16. Skulle hente visa. De var ikke færdige: kom igen om 5 dage Om aftenen på besøg hos Robert og Carla. Det var hyggeligt. 17. Det har stort set været godt vejr, siden vi kom i december; men i dag var det RIGTIG GODT VEJR de bare arme fik farve. Der er igen håndværkere på båden og vi var på markedet: 18. Targabøjlen blev prøvet og godkendt. Høj nok til at Joachim kan gå oprejst under den, og lav nok til at bommen kan bevæge sig frit oven over den. Nu skal den bare males. Stadig internetproblemer. 20. Mildt vejr i dag. Selve luften er ved at blive varmere. Joachim fik - med hjælp fra en fagkyndig skilt, renset, smurt og samlet (!) 2 spil noget mekanik, med en masse livlige smådele. Nu skal de bare monteres i cockpittet igen.

4 Vi har efterhånden indstillet os på, at ALT skal tjekkes. Båden har stået ubrugt for længe. De sidste 3 måske 5 år har Freya mere været sommerhus end båd. Køkkentøj og dåsetomater er ført ajour og vedligeholdt. Jeg er blevet færdig med mit strikketøj en lang ulden vest. Den er rigtig dejlig. I aften har vi klaret os uden varmeblæser indtil kl. 21! 21. Det har blæst en halv pelikan i dag og selv om solen har skinnet og det har været mildt, har vi foretrukket at sidde nede i salonen dog med åben dør. Det er blevet til en del skrivebordsarbejde. Joachim fik dog også monteret de 2 spil, han havde renset og smurt. 22. Storm og udsigt til regn. Vi gik på jagt efter en presenning hvad hedder det på tyrkisk og hvor finder man sådan en her i Kusadasi! Vi gik på visakontoret: Desværre. Kom igen på fredag. 23. Kontordag : Planlægge tur til DK i marts, bestille billetter, på netbank, post.dk for at lave adresseændring (post.dk er nede for tiden! og borger.dk for at melde flytning (det vil heller ikke lykkes!). Vi har meldt os til en tur til Istanbul den 20. til 24. februar. 24. Frokost med Robert og Carla og dernæst på marked. Marinaen har meddelt, at vi fra 1. marts skal betale strøm og vand efter forbrug Slut med det gode vejr: Blæst regn og torden. Vi lavede indesysler så som installation af LED lysbånd. For meget pillearbejde og ikke det rigtige værktøj, så det opgav vi igen. Februar 8. Til spisning hos en engelsk dame, der bor i Kusadasi. Det er mange år siden, vi har socialized so much! Ud over det løse er der barbecue om mandagen her kommer især de tysktalende og Happy hours om onsdagen her mødes vi med de engelsktalende. 9. Så har vi valgt elektronik (kortplotter, ekkolod, VHF) og indhentet tilbud i Kusadasi og ved en dansk forhandler. 10. Billetter til Berlin (tysk familiekomsammen) i maj blev bestilt. 11. Håndværkerne kom med badeplatformen, for at prøve den til. Det var en ommer, så bossen blev hentet. Ingen problemer med at få den rettet til efter vores ønsker. 12. Badeplatformen er blevet ændret og godkendt. Aftale om bytte båd med Bente og Klaus er i hus. De kommer 16/5 29/5

5 13. Nedtælling til turen til Istanbul og Danmark er begyndt. 14. Tilbud på elektronik fra DK: kr. Det tyrkiske tilbud er noget højere, skal nedjusteres, ellers køber vi i DK 15. Tilbud på arbejde med at lave orden i ledninger og installationer til elektricitet/elektronik Vi har lavet aftaler og afsluttet projekter, så vi kunne tage til Istanbul og kort derefter til DK. Grill-aften med tyskerne og Happy hours med engænderne Vi havde en dejlig tur til Istanbul. Vi var på en stor bådudstilling, hvor vi fik tilbudt den elektronik, vi ville have, til den hidtil laveste pris, så det bestilte vi. Vi var på flere byrundture til forskellige områder i byen bl.a. den gamle del med Hagia Sofia, asian side og Taxim-pladsen, hvor der dagen før havde været demonstrationer mod indskrænkninger i brug af internet. Politiet havde grebet til magtanvendelse. Vi nød også samværet med de andre sejlere. 25. Vi fik lavet LED lys og vi lavede specificeret aftale om, hvad elektronikmanden skulle lave, mens vi var i DK. Marts 27. februar 14. marts. Så tog vi til Danmark. Bjørn hentede os i lufthavnen og Kirsten stod klar med maden derhjemme. Det var dejligt at se dem igen. Den første uge boede vi i København, dels hos Kirsten og Bjørn, dels hos Ulla og Jens. Der var noget kontorarbejde, der skulle laves, nu vi var i DK. Det lykkedes os endelig at få hul igennem til Post-Danmark om vores adresseforandring. Vi var igen på bådudstilling, hvor de havde flere af de ting, vi ikke havde fundet i Istanbul. Vi fik snakket rigtig meget, og vi var på 2 kunstudstillinger. Den ene var udstillingen Hilma af Klint på Louisiana Tines første større projekt som kurator. Her mødte vi også Ernst Jonas, Jonas og Kaja. Dejligt at møde dem alle sammen.

6 Den 7. tog vi så til Århus, hvor Eike atter havde stillet sin lejlighed til rådighed for os. Det blev en noget hektisk uge. Vi var i Operaen, havde aftaler med sejlervenner, revisor, Joachims tidligere arbejdskolleger og vigtigst af alt: børnene. Vi kunne godt have brugt meget mere tid sammen med dem. Så det var lidt hårdt at sige farvel. 14. Vi tog tilbage til Kusadasi. Vi fortsatte, hvor vi slap med vores aktive sociale liv. Allerede om søndagen var der 60 års fødselsdagskomsammen for liveaboards (dem der lever på båden) Båden var på land. Den skulle bundrenses, males og have ny dybdemåler. Det viste sig at der var 1000 andre ting i vejen, så det blev en helt igennem træls og dyr uge. Samtidig måtte vi afskedige elektronikmanden. Han havde kun lavet halvdelen af det vi havde aftalt til den dobbelte pris. Morale: Vær ALTID til stede, når der er håndværkere på båden! Vi var ved at indstille os på at afslutte, hvad vi havde gang i, og så komme ud at sejle. Vi var dødtrætte af Kusadasi og marinaen. Vi trængte bare til at komme væk. 29. Om morgenen blev vi vækket af et: Guten Morgen. Jemand zu Hause? Der stod Dörthe (Joachims søster) på broen. Sikke en overraskelse. Hun havde bestilt turen allerede i januar, men ville have, det skulle være en overraskelse. Joachims mor kendte godt planen, men havde også formået at holde tæt. Hun havde dog på det sidste vist en øget interesse for, hvornår vi ville sejle fra Kusadasi. Nu forstod vi hvorfor. Vi havde 11 dejlige dage sammen med Dörthe (og et par dage senere hendes veninde). Vi snakkede, sejlede og lejede bil, så vi kunne komme lidt rundt i landet. Vi opgav med glæde de planer, vi ellers havde haft om at komme hurtigst muligt væk fra Kusadasi. Vi fik ordnet det sidste troede vi og besluttede at tage en prøvetur nordpå, samtidig med at vores canadiske venner tog af sted. Birgittes fødselsdag blev fejret, og vi fik sagt behørigt farvel til Robert og Carla.

7 April 23. Så kastede vi fortøjningerne for at tage 10 dage nordpå. Der var næsten ingen vind, så det blev motorsejlads. Vi kastede anker i en lille bugt med varme kilder. Dem ville vi selvfølgelig finde, så vi tog på jagt i gummibåden. Kilder kunne vi ikke finde, men mange steder boblede varme og svovldampe op gennem det lave vand. Vi var ude at soppe, og sandet var nogle steder brandvarmt. Om natten kom der maser af dønninger. Vi blev urolige for, om ankeret ville holde, så vi sov ikke ret meget den nat. 24. Op og tidligt af sted. Masser af bølger og ingen vind. I løbet af kort tid begyndte det at blæse, og så kom sejlene ud. Herligt. Det varede dog ikke længe, for vinden tog til, og med kraftig vind og store bølger ind bagfra blev det lidt for broget for os. Vi tog sejlene ind, ændrede kurs og gik for motor ind i en bugt, der lå godt beskyttet. Vi havde haft problemer med elektriciteten undervejs. Der var ikke strøm nok til kortplotteren, når vi havde gang i det hydrauliske sejl og ankerspillet! 25. Her var rart, så vi blev her en dag over. Var i land og se på den første tyrkiske by, der havde tilsluttet sig den verdensomspændende bevægelse Slow food. Kendemærket var en snegl. Om bord havde vi problemer med strømmen. Batterierne blev lynhurtigt flade. 26. Vi havde en fin sejltur til endnu en bugt der lå godt beskyttet. Her var vandet helt klart så på hovedet i vandet og 3 gange rundt om båden. Hen på aftenen ankrede Awatea, som vi kendte fra Kusadasi, op ved siden af os. Næste dag ville vi vende næsen mod Kusadasi, for at få styr på elektriciteten. 27. Vi tog tidligt af sted, da de lovede dårligt vejr sidst på dagen. Det blev en tur, hvor vi fik afprøvet vores sejlkundskaber og vores samarbejde. Det viste sig at fungere fint. Vinden tog til, det tordnede og regn fik vi også. Sejlene formindskede vi flere gange, og farten blev stadig højere, nærmede sig bådens maksimale fart. Det var vældig tilfredsstillende at mærke, at både Freya og vi havde det fint med sejladsen. Efter 10 timers sejlads nåede vi Kusadasi og lige så snart vi havde fortøjet båden, brød uvejret for alvor løs. Vi var heldige og trætte.

8 Det viste sig, at vores batterier var færdige alle sammen (på nær startbatteriet til motoren). Altså 3 nye forbrugsbatterier og 2 batterier til bovpropellen. Det ville vare mindst en uge! Humøret gik ned, og den slunkne kasse sukkede. Vi fordrev ventetiden med vennerne. Og så var vi på tur til Efesos. Efesos er den attraktion, der trækker stribevis af kæmpe krydstogtsskibe til Kusadasi. Og det ER virkelig et spændende område. Religiøst centrum for flere kulturers dyrkelse af kvindelige kultskikkelser. Kybele fra den Anatolske kultur, den græske Artemis og den kristne Jomfru Maria. Templer, bibliotek, forretningsgade og terrassehuse med store overdådigt udsmykkede boliger for lige at nævne det, der falder først for. Håndværkerne havde lovet båden klar til mandag den 12. maj. Vi skulle altså have klaret udklareringen fra Tyrkiet inden. Det er forbundet med så meget bureaukrati, at vi overlod den sag til marinaen. Maj 11. Vi gjorde klar til afgang og til gæstebud. Vi havde inviteret dem, vi havde haft mest at gøre med, til kaffe og fragilité med jordbær på Freya. Vi blev 9, så der var trængsel i cockpittet. Det var rart at sige ordentlig farvel Så tog vi endelig af sted til Pythagorio på sydsiden af Samos. Det var vindstille da vi gik ud, men inden længe kom vinden for fuld styrke. Vi valgte at gå i læ i en bugt på Nordsamos og blive der natten over. Blæsten fortsatte næste dag, og vi havde en forrygende tur ned gennem Samosstrædet. Vel fremme kastede vi anker i forhavnen. Så skulle der indklareres politi, told og havnepoliti. Da vi ikke vidste, hvor politiet holdt til, startede vi i tolden. No problem. Det var aldrig gået i Tyrkiet. Hos havnepolitiet skulle vi have medbragt et dokument, hvoraf det bl.a. skulle fremgå, at Freya havde været i EU inden for de sidste 3 år, og der således ikke skulle betales moms af hende. Birgitte var ret nervøs ved situationen, da vi ikke havde det dokument. Men No problem. Vi fik et nyt med besked om at få det stemplet 1 gang hver måned, så længe vi var i Grækenland, og ellers når vi sejlede til en nyt land. Pyhh-ha. Vi sagde god dag til danske Lisa, som vi kendte fra efteråret. Vi fik lov til at lægge Freya ved siden af deres båd i inderhavnen inkl. tappe strøm og vand (rent drikkevand, hvilken luksus!) gratis. Herligt Så skulle der sejles! Bente og Klaus fra Horsens ville ankomme den 16. Inden da skulle vi gerne lige have afprøvet båden lidt mere. Vi havde en rolig tur hen til Samiopoula, en lille ø lige syd for Samos, hvor vi ankrede op.

9 Sidst på aftenen blæste det op, og båden rev så meget i ankeret, at vi besluttede at holde ankervagt. Omkring kl var det løjet så meget, at vi begge lagde os til at sove. Turen tilbage gik strygende god vind agten for tværs det er noget Freya kan lide Så kom Bente og Klaus. De blev installeret i båden, og introduktionen til båden begyndte. Der var mange små vigtige detaljer at berette om. Vigtigst af alt: Vi skulle nå at sejle sammen. Vi sejlede til Samos by over 2 dage, hvor vi nåede at få god vind i sejlene. Mandag morgen sagde vi farvel til Bente og Klaus, tog bussen til lufthavnen og fløj til familietræf i Berlin På træffet valgte vi at præsentere vores liv nu med denne sang på en kendt tysk melodi: EINE SEEFAHRT DIE IST LUSTIG Eine Seefahrt die ist lustig eine Seefahrt die ist schön, ja da kann man die Birgitte und den Achim segeln seh n, Hollahi, Süd von Samos Nord von Leros, liegt ein kleines Segelboot, blaues Wasser, hohe Berge eine Fahne: weiss und rot. Hollahi, Griechenland steht auf der Karte, viele Inseln und das Meer, ein guter Wind die Segel füllt, ja das hoffen wir uns sehr. Hollahi, Ankerbuchten gibt es viele, hält der Anker, ist nicht klar, eine Nacht mit grossen Wellen an Schlaf nicht zu denken war. Hollahi, Hast du Glück, dann ist am Ende einer kleinen seichten Bucht, ein Restaurant mit gutem Essen: gerne Fisch, zum Nachtisch Frucht. Hollahi, Auf dem Berg die kleine Kirche weckt mit hellem Glocken leut, früh am Morgen - in den Wellen - schwimmen, tauchen, welche Freud. Hollahi, Liegt das Boot im sich ren Hafen - Segler aus der weiten Welt: mit ihrer Hilfe, ihren Worten: unser Horizont wird erhellt. Hollahi,... Det var et godt familietræf, og det allerbedste var at være sammen med Vibe, Aino, Eike og Johnny (Eikes ven). Indtil videre er der kun få ulemper forbundet med sejlerlivet her i Middelhavet. Den største er, at familie og venner er så f langt væk. Og er de nu så langt væk?? I efteråret havde vi besøg af Eike og Johnny, i april af Dörthe, nu her af Bente og Klaus og sidst på måneden skulle Ulla og Jens komme. 27. Tilbage på Samos havde vi en dag sammen med Bente og Klaus. Den brugte vi til at køre rundt og se øen fra landsiden. Et sted kørte vi forkert og kom lige forbi et vådområde med omkring 30 flamingoer! Ingen af os

10 havde før set flamingoer i naturen. Ud af bilen for rigtig at se dem. Flere af dem valgte at strække vinger. For at vise os deres pragt? Vi sagde farvel til Bente og Klaus den 29. og den 31. sagde vi god dag til Ulla og Jens. I den næste uge sejlede vi et par dage bl.a. sejlede vi hen til flamingoerne snakkede og kørte atter øen rundt på en tur, der alligevel ikke blev som den ugen før. Juni Den 7. sagde vi farvel til Ulla og Jens og havde nu ingen andre planer foreløbig end at sejle. Onsdag den 11. juni sejlede vi ud af havnen i Pythagorio med Lipsi som mål. SEJLADSEN I DET GRÆSKE ØHAV KUNNE BEGYNDE: Samos: Pythagorio, Captains Bar med Lisa og Jannis, lækkert drikkevand og strøm, gratis. Familie og venner, flamingoer, Pythagoras hule (pyha, der var højt op!), et lille vandfald, som vi har oplevet og store vandfald, som vi mangler at opleve. Samiopoula, i stille og storm. Karlovasi ikke mindst: Vi havde en aftale med en værftsmand der. Vi skulle forhøre om priser på opbevaring af Freya i august/september, når vi tager til DK og evt. vinteropbevaring. Det var vores hidtil

11 mest udfordrende tur. Vi skulle være der mandag, så vi tog af sted søndag morgen. Vi sejlede ud for sejl i god vind. Først døde vinden, så tog den til. Efter Samosstrædet blev bølgerne også pænt store, vi skulle krydse op mod vinden, der var uregelmæssig med vindstød på omkring 15 m/sek. Vi sejlede ind i en lille bugt med lidt ro på bølgerne, kastede anker, badede og så tiden an. Prøvede til igen noget senere. Det var stadig for træls, så vi vendte om og ankrede op i en lidt større bugt, hvor vi lige kunne mase os ind mellem en masse andre både, der vist heller ikke gad sejle i det vejr. Næste formiddag blev vinden lidt roligere, så vi gik ud igen. Denne gang for motor, for vi havde vinden lige i næsen. Men Freya kan ikke lide at sejle for motor i modvind og søgang, så vi opgav igen, fandt en skøn ankerplads et par sømil fra vores overnatningsplads. Der var stadig vind, men ingen bølger, og dejligt fredeligt. Ingen andre både. Næste dag var der mindre vind, så vi sejlede af sted for motor. Vi sejlede på nordsiden af Samos og efter nogen tid kom vinden. Denne gang blev det en stabil vind omkring 8 m /sek. Vi havde stadig vinden lige imod os, så vi skulle krydse. Ih, hvor fik vi sejlet mange sømil den dag. Vi kom frem til Karlovasi samtidig med en stor passagerfærge. Den fyldte meget i den lille havn og lavede med sin havnemanøvre en masse uro i vandet. Vi fik anvist en plads og fik hjælp af et par andre sejlere til at fortøje båden. Hen på aftenen kom der en endnu større passagerfærge, der nærmest piskede hele havnebassinet til skum. En af vores fortøjninger sprang, og båden dansede rundt på vandet. Vi havde tændt for motor, anker og bovpropel, så vi kunne komme væk om nødvendigt. Vi fik at vide, at der ikke kom flere både den aften, men kl nat blev vi vækket af de samme hvirvlende vandmasser. Det blev nu ikke helt så slemt som om eftermiddagen, men slemt nok. Også når der ikke kom færger, stod der store dønninger ind i havnen. Vi skulle vente endnu et døgn for at komme til at snakke med vores værftsmand, så vi måtte blive. Vi vovede os dog ikke langt væk fra båden. Det var virkelig ubehageligt. Så snart vi næste formiddag havde aftalt hvad vi skulle, begav vi os på vej hjemad. Vi kom noget hovedkulds ud af havnen, da en af de store færger kom, lige da vi var i gang med at løsne fortøjningerne (og vi måtte efterlade en god fortøjning ). Der var stadig store bølger og god blæst. Vi havde mellem 8 og 13 m/sek. Med vindstød op til m/sek. Nu havde vi dog vinden skråt bagfra, så hjemturen var kortere end udturen. Vi rebede sejlene flere gange og alligevel gik det strygende. Da vi var en god times sejlads hjemmefra, var vi trætte nok til at kaste anker i en rolig bugt. Næste morgen tog vi så det sidste nap. Vi havde stadig hård vind omkring 12 m / sek. fra siden eller agten for tværs, sejlede kun med forsejl, rebede det til det minimale og sejlede alligevel over 6 knob. Vi har besluttet, at vi IKKE vil til Karlovasi med Freya i år! Lipsi: En masse søgræs, som ankret ikke kunne bide igennem, en franskmand, der mente, at han skulle have bugten for sig selv, en internetrestaurant uden internet, det klareste badevand, fuldmåne. En lille havn

12 (gratis), hyggelige sejlerkolleger, aktive beboere (700), der formår at holde øen levende, hyggelig havnepromenade bilfri om aftenen, masser af kirker/kapeller. En af de få små øer, hvor der er rensningsanlæg. Verdensmesterfinalen i fodbold - Tyskerne vandt. Arki: Lille ø, ingen forretninger, 40 fastboende, restauranter, geder med klokker, herlig ankerbugt. Et lille kapel oppe på toppen. Dejlig tur derop, god udsigt over øen. Vand er en mangelvare - saltvandet omdannes til ferskvand strømmen bliver leveret af solpaneler der er både til husholdningsbrug og til dyrene. Mange af husene har rigtig frodige haver med blomster og urter. Patmos: På vej ind i havnen fik vi her vores første grundstødning. Ikke noget voldsomt, men nok til, at vi ikke selv kunne komme fri. Fri kom vi og lavede herefter vores første havnemanøvre, hvor man kaster anker i havnebassinet og bakker ind til kajen. Det gik perfekt selv om Malöer (vores bådtype) ikke er gode til at bakke.

13 Her kommer en del turister, bl.a. med krydstogtsskibe. Den store attraktion er Johannesklostret, opkaldt efter Johannes, der - landsforvist til øen - skrev sine åbenbaringer i en hule halvvejs oppe på det bjerg, hvor klostret senere blev bygget. Vi gik turen en dag, hvor der ikke var krydstogtsskib. Vi gik tidligt for at komme op, før heden for alvor tog fat. Vi havde en rigtig god tur ad en gammel brolagt æselsti delvis gennem skovbevoksning. Vi kom til hulen, der nu var blevet et kapel, lige da morgenmessen var begyndt. Så vi satte os lidt i baggrunden og var med på en kigger. Vi fortsatte ad den gamle brolagte vej op til den by, der var opstået omkring klostret. Klostret er åbent for besøgene om formiddagen, og absolut et besøg værd. Lidt spøjst at se munkene sidde og taste på deres mobiltelefoner. Vi fortsatte rundt i byen, der er en meget tæt by, med masser af trapper og små meget smalle gader. Den eneste trafikregulering der er, er gadernes bredde. Kan din bil være der, så kører du der! Vi havnede på et torv med en café og fik en kold vand, inden nedstigningen. På vej ud af byen besluttede vi at se nærmere på nogle vindmøller i nærheden. Vi kom derhen, lige som en møller - hentet hertil fra Frankrig - var ved at sætte en af møllerne i gang. Den mølle var gennemrestaureret og havde en kværn der fungerede. Det var spændende at følge med i. Forberedelserne blev en overgang sat i bero, da man kunne se en tyfon over Leros. Den holdt sig væk fra Patmos og møllen blev sat i gang. Vi gik ned samme vej, som vi var kommet op og var godt trætte, da vi nåede hjem til båden. Leros: Her vil vi have vinterhavn. Der er en velfungerende marina til konkurrencedygtige priser. Vintertemperaturerne er i gennemsnit varmere end på de andre øer på disse kanter. Og så ligger øen centralt, så der er mange muligheder for småture i vinterens løb. Øens arkitektur er en blanding af italiensk og græsk stil. Øen var besat af italienerne op til Især havnepromenaden i havnebyen Lakki, har mange italienske huse. Leros er øen hvor vi endelig fik styr på vores internet, idet vi skrottede den browser vi havde købt i Tyrkiet, og som skulle kunne bruges også med græsk simkort: vi købte en tilsvarende græsk! Leros er også øen, hvor vi fik vores første motorstop: På vej ned langs øens østkyst havde vi rigtig fin vind og god sejlads. Der var pænt store bølger. Lige så stille døde vinden og vi satte motoren til. Efter kort tid døde motoren også. Ok, sejlene ud igen og prøve at fange lidt vind, og så holde kurs væk fra kysten så godt det kunne lade sig gøre (der var knap styrevind). Motoren ville godt tænde, men gik straks ud igen. Der kom så et sejlskib, som vi fik kontakt med. De trak os ind i en bugt med en lille fiskerby, og der kastede vi anker. Mens vi blev trukket af sted, kom vinden igen, og vi grinede lidt af den spøjse situation, at vi som sejlskib blev trukket af sted, når der nu var god vind. Af sted i gummibåden, finde en, der kunne snakke engelsk og kendte en mekaniker! Jo, han kunne godt nok først komme om ½ time! Vi tog tilbage og mekanikeren kom som lovet. Det var en pakning ved dieselfiltret, der var i stykker (sammen med diesel kom der luft i motoren, og det kunne den absolut ikke lide). Sådan en pakning med nyt dieselfilter havde vi naturligheldigvis. Nu var vi glade for, at vi havde registreret vores reservedele inkl. hvor de ligger. Den blev monteret og så var vi motorklare igen. 20 Euro. Det var da til at overse. Værre er det, at vi nu er blevet ubehageligt bevidste om, at man kan få motorstop! Kálymnos: Set fra havet: En stor stenkolos. Nogle enorme bjergmassiver med minimal bevoksning. Virker utilnærmelig og ugæstfri. Men der er også beskyttende bugter, frodige dale og imødekommende mennesker. Drypstenshulerne har vi til gode og bjergklatringen overlader vi til andre. Måske der er nogle spændende vandreture? Vi satser på at vende tilbage og se nærmere på øen, når solen bager knap så kraftigt. Den har gjort indtryk. Agathonisi: Lille ø undervejs. En del sejlerturister i højsæsonen. Også andre turister faktisk en del i betragtning af øens størrelse knap 200 indbyggere. Fred og ro, geder og fisk. Det var her, vi sidste år gjorde vores første

14 erfaringer med at ankre op, lægge en line agterud og gøre den fast til land. Det har vi haft megen glæde af siden. Vi har nu sejlet selv i 7 uger. Det har været spændende. Det har været en dannelsesrejse med alt, hvad der ligger i det begreb. Vi har været rundt på en del øer, oplevet deres særpræg, snakket med beboere, gået os trætte, og slappet af på en skyggefuld café. Vi har været sammen 24-7 og prøvet kræfter med sejlerlivet på en lille båd. Vi er blevet overraskede over hvor meget anderledes det er, end vi havde forestillet os. Vi havde været spændte på og glædet os meget til at sejle bare os to. Det har virkelig været dejligt, men det har også været anstrengende - urutinerede som vi er - selv at have og tage ansvaret for båden og vores velfærd. Der er enorme for os ofte uberegnelige - kræfter i hav og vind. Vi skal lære båden at kende, hvordan reagerer hun under forskellige vejrforhold og hvad kan vi på nuværende tidspunkt klare. Vi har også skullet også finde ud af, hvordan vi, når vi kun er to, fordeler opgaverne under sejladserne. Vores sejlererfaringer har vi fra sejladser, hvor der har været flere hænder til rådighed. Spørgsmål om, hvordan vi vil forme vores dagligdag, har også meldt sig. Tiden løber af sted. Vi er i vandet flere gange om dagen det er vores aircondition, god motion og det er dejligt. Vi ligger heller ikke roligt for anker, før vi ved selvsyn har forvisset os om, at ankret ligger godt. Vi nyder at sidde og bare se og mærke naturen i en fredelig bugt (på det sidste har det været småt med de fredelige bugter, for der er højsæson for sejl- og motorbådsturisme (og nogle af motorbådene er meget store). Når vi er omgivet af en masse andre sejlere, kigger vi en del på, hvordan de andre gør! Lidt provokerende? I hvert fald er det sjovt og lærerigt. Så udveksler vi sejlererfaringer og -historier med andre sejlere det går efterhånden ret godt med det engelske. Joachim har ikke været pensionist så længe endnu, så han kan nyde i timevis bare at sidde og ikke skulle noget. Birgitte er mere opsat på at foretage sig noget: læse, lave håndarbejde, bage, gå tur, lave yoga, finde ud af, hvad det er for et område, vi befinder os i og lignende. Det vil hun gerne gøre meget mere. I og med at der er så meget nyt, vi skal lære, har vi haft en tendens til at lade det at sejle fylde det hele og glemme at forholde os til, hvad andet vi også gerne vil beskæftige os med. Så har utilfredsheden meldt sig. Det har givet anledning til nogle gode snakker: Hvad var det vi ville? Er det det samme, vi vil nu? Vil vi det samme begge to, eller hvordan kan det forenes? Hvordan kan vi konkret nå derhen, hvor vi gerne vil hen Vi har ikke fundet svarene endnu, men vi er ved at indkredse dem. Nu er vi på vej tilbage til Samos. Vi rejser derfra til DK den 12. august. Sådan en sejltur, hvor der er et senest ankomsttidspunkt, skal planlægges med megen elastik. Vi bevæger os mod nord og dvs. også mod sommerens fremherskende vindretning. Vi studerer vejrmeldingerne - finder hullerne i nordenvinden, hvornår er vindretningen og vindstyrken gunstig. Vi ankom til Agathonisi i onsdags. Lige nu ser det ud til at vi kan tage det sidste nap til Pythagorio på lørdag eller søndag over middag! Med mange varme hilsner. Se nedenfor

15 Birgitte & Joachim PS. Svaret på konkurrencen i sidste rejsebrev var: Pythagorio. Statuen forestiller Pythagoras, ham med den retvinklede trekant. Der findes i øvrigt også en Pythagoras-kop. Den er indrettet sådan, at kan man ikke holde måde får man slet intet: Hælder du vin til stregen kan du nyde den gode vin. Er du grådig og hælder over stregen, mister du din gode vin. Så kan du lære det! Denne gang sætter vi en flaske Samos-vin på højkant til den, der kan finde historien bag dette skærmbillede:

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget.

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget. 2016 Sidste tur Fredag Så er vi startet på årets sidste tur. Efter et laaangt kryds til Oddesundbroen, hvor vi ventede et kvarter, krydsede vi videre til Jegind Tap, hvor vinden nu var øget fra 7-9 til

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden

Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden Lørdag d. 1. september satte vi kurs mod nord Private Lady på traileren målet Hjarbæk Havn. Jens havde studeret vejrudsigten og fundet den gunstigste

Læs mere

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund.

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge var tidligere en betydningsfuld

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Film med Sebbe september 2006

Film med Sebbe september 2006 Film med Sebbe 1. - 3. september 2006 En skjalds rejse i Nordeuropa er temaet i en film hvor Sebbe fik en vigtig rolle - for rejse over havet i vikingetiden uden skib kunne jo ikke lade sig gøre. Planlægningen

Læs mere

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE Faldsled vandrerhjem Søndag d. 7 oktober: Vi kørte fra Limfjordsskolen kl. 12.15.

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at Ekstranummer Oktober 2017 Ved I, hvor dejligt det er at være økonoma på Storedam?... Og ved I, at vi har brug for flere økonomaer? Som alle ved, så skal vi på kursus for at blive stordammer. Når det slutter,

Læs mere

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 Dagbog fra Tyrkiet Søndag d. 13. jan. mandag d. 14. jan. 2008 Vi mødtes oppe på Limfjordsskolen kl. 18 og gjorde os klar til at tage med svømmebussen, som kørte os til

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september Grisejagt i Sverige 19. 22. september 2012 Onsdag den 19. september For cirka en måned siden blev jeg af et par gode jagtkammerater, Anette og Kim, spurgt om jeg ville med dem til Sverige på jagt. Det

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en Grønland Solopgang Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en praktik i udlandet. Jeg kunne ikke helt finde ud af om det skulle være USA eller Grønland,

Læs mere

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 1 Så er vi klar til afgang fra Hundested. Klokken er 8.00. Turen går mod Rødbyhavn med opsamling i Frederiksværk og Roskilde. Vejret er fint (som sædvanligt), og

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 9. april Så er sæsonen i gang! I det skønneste vejer fik vi Skærtorsdag sat sejlene på, og gjort klar til

Læs mere

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí?

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí? Kære Aabenraa Rotary Klub Como vão as coisas por aí? Jeg vil gerne først takke mange gange for, at I har givet mig muligheden for at komme ud som udvekslingsstudent og opleve en helt ny og spændende kultur!

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Turen gennem Bøgestrømmen var ganske livlig med god strøm og pæne bølger, men det er alligevel altid en hyggelig tur.

Turen gennem Bøgestrømmen var ganske livlig med god strøm og pæne bølger, men det er alligevel altid en hyggelig tur. Rejsebrev nr. 01 fra Vallensbæk til Nykøbing F Mandag den 15. Juni 2009 Så kom vi endelig af sted. Vores venner på havnen tog pænt afsked med os med kolde øl og chips. Kl.18.30 var det afgang mod Rødvig.

Læs mere

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille.

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille. 28/05-2014 I dag er det anden dagen. I går mødtes vi på stationen, og tog derefter toget til Ringsted, hvor der var en kort ventetid, efterfulgt af en lang tur hele vejen til Aalborg. På denne togtur var

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Strandgården s Affalds-uge 2009

Strandgården s Affalds-uge 2009 Strandgården s Affalds-uge 2009 Sct. icolai Skoles SFO Strandgården Strandgården er en SFO under Sct. icolai Skole i Køge. Hos os er midtbyens børn efter skoletid, ca. 250 fra 5 til 13 år. Vi bor tæt ved

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår.

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Nyhedsbrev Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Vi havde, i den travle december måned, bestyrelsesmøde hvor vi mødtes, og fik ordnet et par ting. Vi er ved at undersøge hvordan

Læs mere

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ)

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Skrevet af Helle Heidi Jensen Jeg har lige været på lavinehundekursus med min hund Vanilla på 8½ år. Jeg ville helst have deltaget min hund Ginger,

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 210/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Berlin, 21.5. 23.5.2004 PRIS: KLAGEN ANGÅR: I alt kr. 2.374,- inkl. internetrabat Utilfredsstillende

Læs mere

Vi vinker nu farvel til Peter og Mette, da de stikker til Polen, mens vi vil til Burg. Det har været et par hyggelige dage sammen med dem.

Vi vinker nu farvel til Peter og Mette, da de stikker til Polen, mens vi vil til Burg. Det har været et par hyggelige dage sammen med dem. Rejsebrev nr. 02 fra Nykøbing F til Mandag den 22. Juni 2009 Nykøbing F - (38 sømil) Afg. Nykøbing 9.20. Ank Burg 14.25. Vi vinker nu farvel til Peter og Mette, da de stikker til Polen, mens vi vil til

Læs mere

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Lejrskole til Svendborg - Slotte og natur på Sydfyn Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Limfjordsskolen 2007 I dag kom dagen, hvor vi tog til Svendborg.

Læs mere

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen.

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Så altså, Batman kedede sig. Hmm, tænkte han, jeg ringer da

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 September 2004 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

historien om Jonas og hvalen.

historien om Jonas og hvalen. Side 3 HVALEN historien om Jonas og hvalen Jonas, vågn op! 4 Gud talte 6 Skibet 8 Stormen 10 Min skyld 12 I havet 14 Hvalen 16 Byen vil brænde 18 Kongen 20 Gud og byen 22 Jonas var vred 24 Planten 26 Side

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

MANDAG 14.FEBRUAR TIRSDAG 15.FEBRUAR. Det er nu ved at blive hverdag. Anne Marie smutter på Uni.

MANDAG 14.FEBRUAR TIRSDAG 15.FEBRUAR. Det er nu ved at blive hverdag. Anne Marie smutter på Uni. MANDAG 14.FEBRUAR Det er nu ved at blive hverdag. Anne Marie smutter på Uni. Min dagsopgave lyder på at skaffe kakerlaklokkedåser. Vi har mødt to i køkkenet så nu starter 3.verdenskrig. Anne Marie kan

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Vi har haft en rigtig god tur og jeg har fået lidt farve men jeg vil ikke kalde mig brun hi hi, Maria er til gengæld negerbrun.

Vi har haft en rigtig god tur og jeg har fået lidt farve men jeg vil ikke kalde mig brun hi hi, Maria er til gengæld negerbrun. HejMor&Far Så kom vi hjem til Danmark igen... uha her er lidt koldt men også sol med mellemrum så det er ok og her er dejlig grønt over det hele, det har har jeg savnet. Viharhaftenrigtiggodturogjegharfåetlidtfarvemenjegvilikkekaldemig

Læs mere

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Tryllefrugterne fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Der var engang en mand og en kone; de havde en søn, der hed Hans. Manden passede en hel købstads kreaturer, og det hjalp Hans ham med. Så kom han

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR

HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR AF KIT KJØLHEDE LAURSEN AUGUST 2006 DER VAR ENGANG TRE GODE VENNER: BETTEMAND, LANGØRE OG GRØNSKOLLING. EN DAG MØDTES DE FOR AT HYGGE SIG. SE HER

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Dagbog fra Falster 2011

Dagbog fra Falster 2011 Dagbog fra Falster 2011 Klara Toft 394, Sigrid R. Poulsen 324, Kristine Dahl 396, Freja Restorff 285 Mandag d. 27. juni I dag ankom vi til campingpladsen, fyldt med glæde og spænding med alle vores tunge

Læs mere

Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat.

Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat. Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat. Søndag den 24. januar havde 8 Fotoakrobater (fra den lokale fotoklub) sat hinanden stævne på Rødvig havn. Vi

Læs mere

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls Tirsdag Afgang mod Niagara Falls De gamle kom og hentede mig på kollegiet kl. 09:30 hvorefter vi begav os på den lange køretur mod Niagara Falls. Selve turen føltes dog ikke særlig lang, da jeg sov lidt

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far Skrevet af: Nicole 31oktober 2005 Surfer med far Kan du huske, da du fortalte mig om din tur ved stranden? Jeg kunne godt lide at høre om din oplevelse og tænkte, at du måske gerne vil huske, hvad du fortalte

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Venedig, Gardasøen og Østrig.

Venedig, Gardasøen og Østrig. Venedig, Gardasøen og Østrig. Lørdag den 13. juni 2015 tog 39 personer fra Nordjylland på Agri Nord seniorklubs årlige sommer tur, der i år gik til Venedig, Gardasøen og Østrig. Vi blev samlet op i en

Læs mere

DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD

DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD Vi glædede os vist begge rigtig meget til vores første temauge og var nok samtidig lidt spændte på hvordan det hele ville forløbe. Det var jo meget anderledes især for

Læs mere

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Formanden Søren Buhl Andersen indledte med at fortælle, at vi i dag er 24 medlemmer, efter der kom udmeldelser og nogle blev slettet p.g.a. manglende betaling

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Alt forandres LÆSEPRØVE

Alt forandres LÆSEPRØVE Alt forandres LÆSEPRØVE Joan Bach Ludvigsen LÆSEPRØVE Alt forandres Noveller To par Han vidste, hvad hun ville sige, så snart de var gået derfra. Når de var kommet ud af opgangen og havde gået et par minutter

Læs mere

Afslapning og hårdt arbejde

Afslapning og hårdt arbejde Afslapning og hårdt arbejde Lørdag var en temmelig stille dag for mig, da jeg ikke var helt på toppen, og da vejret mildest sagt var noget møg. Derfor var det eneste jeg rigtig fik bedrevet en del timer

Læs mere