GRUNDLÆGGENDE LYSTEKNIK: Mikkel Stoklund Moltzen Euc-Nord Eventteknik - Visual

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GRUNDLÆGGENDE LYSTEKNIK: Mikkel Stoklund Moltzen Euc-Nord Eventteknik - Visual"

Transkript

1 GRUNDLÆGGENDE LYSTEKNIK: Mikkel Stoklund Moltzen Euc-Nord Eventteknik - Visual

2 PROGRAM: : Velkomst/præsentation. Introduktion til lampetyper, grundlæggende farvelære og præsentation af mulighederne i lysets vinkler. Strømberegning og stærkstrømsbekendtgørelsen : Frokost : Systemopbygning, lysmiksere og signaltyper. Gængse tourpreproduktioner og tegningslæsning : Pause : Praktisk arbejde med lysmiksere, farver, fokusering og brug af lysets vinkler : Afrunding.

3 INTRODUKTION TIL LAMPETYPER:

4 INTRODUKTION TIL LAMPETYPER: Open Source: Den simpleste lampetype vi betjener os af, og består af en lyskilde, en reflektor og et lampehus. 1. Lyskilde: søger for at der er lys (ind lysendende). 2. Reflektor: søger for at lyset har en retning, og måske også en bestemt fordeling. 3. Lampehus: søger for at der ikke er noget spild lys, dvs. at der er lys der, hvor der skal være lys, og mørke der, hvor der skal være mørke

5 INTRODUKTION TIL LAMPETYPER: Wash: I denne lampetype betjener vi os af en lyskilde, en reflektor, et lampehus og en linse. 1. Lyskilde: søger for at der er lys. 2. Reflektor: søger for at lyset har en retning. 3. Lampehus: søger for at der ikke er noget spild lys, dvs. at der er lys der, hvor der skal være lys, og mørke der, hvor der skal være mørke. 4. Linse: der fordeler lyset.

6 INTRODUKTION TIL LAMPETYPER: Spot: I denne lampetype betjener vi os af en lyskilde, en reflektor, et lampehus og en linse. 1. Lyskilde: søger for at der er lys. 2. Reflektor: søger for at lyset har en retning. 3. Lampehus: søger for at der ikke er noget spild lys, dvs. at der er lys der, hvor der skal være lys, og mørke der, hvor der skal være mørke. 4. Linsesystem: til at justere keglens spredning og skarpheden på keglens kant.

7 INTRODUKTION TIL LAMPETYPER: Intelligente lamper: Moving heads, Scanner, stroboskoper, effekter etc.

8 INTRODUKTION TIL LAMPETYPER: Hvad har jeg glemt: Skulle der være nogle lamper jeg har glemt kunne vi jo tage den nu snakke om de forskellige typer og tage eventuelle spørgsmål:

9 INTRODUKTION FARVER:

10 INTRODUKTION FARVER: De 2 farveblandings systemer til lys. Additiv farveblanding og subtraktiv farveblanding. Derudover findes der den måde hvorpå man blander maling. subtraktiv farveblanding med pigment.

11 INTRODUKTION FARVER: Additiv farveblanding: Når man kalder det for additiv farveblanding, skyldes det at man blander farver ved at lægge lys oven i lys.

12 INTRODUKTION FARVER: RGB Primær farverne inden for additiv farveblanding, er farverne rød, grøn og blå. Kort kaldet RGB. RGB farveblanding ses bl.a. på en tv skærm. En tv skærm er altså et eksempel additiv farveblanding. En primær farve er defineret, som en farve man ikke kan blande sig frem til, og primær farverne er dem man bruger til at blande sig frem til de andre farver. Hvis man blander to primær farverne, så får man det man kalder for en sekundær farverne. Blandes rød og grøn får man gul. Blandes blå og grøn får man cyan. Blandes rød og blå får man magenta. Det vil sige at sekundær farverne inden for additiv farveblanding er gul, cyan og magenta.

13 INTRODUKTION FARVER: Substraktiv farveblanding: Når man kalder det for subtraktiv farveblanding, skyldes det at man blander farver ved at trække lys fra. Man går fra hvid mod sort. Man lægger først en farve ind i lyskeglen, og skiller noget lys fra. Dernæst lægger man en farve mere ind i lyskeglen, skiller noget mere lys fra, osv

14 INTRODUKTION FARVER: CMY Primær farverne inden for subtraktiv farveblanding, er farverne cyan, magenta og gul (yellow). Kort kaldet CMY. CMY farveblanding ses bl.a. i en MAC700. En MAC700 er altså et eksempel subtraktiv farveblanding. Hvis man blander to primær farverne, to og to, så får man sekundær farverne. Blandes cyan og gul får man grøn. Blandes magenta og gul får man rød. Blandes cyan og magenta får man blå. Det vil sige at sekundær farverne inden for additiv farveblanding er rød, grøn og blå. Som det kan ses af ovenstående, så er sekundær farverne inden for subtraktiv farveblanding de samme som primær farverne inden for additiv farveblanding, og omvendt

15 INTRODUKTION FARVER: Substraktiv farveblanding med pigmentfarve: Hvis man blander farver af maling, så fungerer det lidt anderledes. Maling er baseret på farve pigment, der ikke er transperant.

16 INTRODUKTION FARVER: Pigmentfarver: Maling skal dække, og skal derfor ikke være transparent. Farvefiltre skal være transparente, ellers ville der ikke komme noget lys igennem. Pga. at maling er baseret på farve pigment, der ikke er transperant, blander farverne subtraktivt, og grundfarverne er rød, gul og blå. Blandes rød og gul får man orange. Blandes blå og gul får man grøn. Blandes rød og blå får man violet.

17 INTRODUKTION FARVER: Farve filtre. For målet med et farvefilter er at ændre lyset farve. Farvefilteret sorterer en del af farvespektret fra, og lader kun den del af lyset passere, som vi har brug for. Nedenfor ses (i princippet) hvad et grønt filter gør ved et fuldt spekter.

18 INTRODUKTION FARVER: Farve filtre. Der findes 2 to slags farvefilte. Glas filtre (dikroide filtre) og folie filtre. Folie filtre anvendes primært i konventionelle lamper, mens glas filtre primært anvendes i lamper, hvor temperaturen er så høj at et folie filter vil smelte. Farve filtrene kan deles op i 3 grupper : effekt filtre, korrektions filtre og frost filtre.

19 INTRODUKTION FARVER: Filter bogen. Filter bogen indeholder en prøve på alle filtrene i LEE s filterkatalog. Filter bogen kommer i 2 udgaver : Cromatic edition. Det er en kromatisk udgave. hvor filtrene sidder ordnet I nummer orden. Designers edition. Designer udgaven er opbygget en del anderledes. Der er tre måder at søge i den filter bog. Bagerst i bogen er der et index, som gør at man kan finde en farve hvis man kender farvefiltrets nummer. Hvis man går efter at finde en bestemt nuance af en farve, så er filter bogen opbygget således, at den starter i den ene ende af farveskalaen med violet, fortsætter med blå, grøn, gul, rød og slutter med lilla (purple) Efter farverne, sidder diffusions og frost filtrene, og bagefter igen forskellige reflekterende scenografi materialer. De enkelte sider i bogen indeholder følgende oplysninger : Filterets nummer Filterets navn En kurve der viser hvilken del af spektret der passerer igennem, og hvilken del der bliver holdt tilbage Et tal for hvor meget lys der passerer igennem.

20 INTRODUKTION FARVER: Hvad har jeg glemt: Skulle der være nogle ting jeg har glemt, kunne vi jo tage den nu, snakke om det og tage eventuelle spørgsmål.

21 INTRODUKTION LYSETS VINKLER:

22 INTRODUKTION LYSETS VINKLER:

23 INTRODUKTION LYSETS VINKLER:

24 INTRODUKTION LYSETS VINKLER:

25 INTRODUKTION LYSETS VINKLER: Hvad har jeg glemt: Skulle der være nogle ting jeg har glemt, kunne vi jo tage den nu, snakke om det og tage eventuelle spørgsmål.

26 STÆRKSTRØMSBEKENDTGØRELSEN: Hvad må du selv: Lave nye kabler. Skifte eksisterende kontakter. Skifte eksisterende lys amature. Nedsikre et kraftstik. Bruge et 16 A. stik til at føde et 32 A. apperart Y-kabler er kun lovlige hvis det er et godkendt cee mærket kabel som er lavet til y-split der bruges da der kun må gå 2 kabler ind i en aflastning.

27 STRØMBEREGNING SIMPEL : Hvor mange AMP. bruger??? En simpel måde at udregne et forbrug på er ved at bruge denne trekant. W V A

28 STRØMBEREGNING SIMPEL : På en stikkontakt som er forsikret med 13 A. kan man derfor trække: 2990 W. 230 V. 13 A.

29 STRØMBEREGNING SIMPEL : Jeg har 5 stk. source4 750 W. kan de kobles på en enkelt fase 16 A.? 3750 W. 230 V. 16,3 A.

30 STRØMBEREGNING SIMPEL : Hvordan er det så med kraft strøm??? Der er i et kraft stik 3 faser en nul og en jord. Det betyder i praksis at der for eksempel i et 16A. Stik er 3 faser af 16A. Nogle instrumenter tager 2 faser og blander for derved at få 400 volt. Men vi bruger som oftes faserne hver for sig. Ved hjælp af kompaktforgrenere eller pdu skabe.

31 STRØMBEREGNING SIMPEL : Så et kraft stik på 63 A kan til os levere: 63 Amper. X 230 volt. = Watt X 3 faser altså Watt Kan vi have 43 par W på denne??? Nej for der er kun Watt pr fase og derfor kan der kun være 14 lamper pr. fase. Altså 42 lamper.

32 STRØMBEREGNING SIMPEL : Hvad har jeg glemt: Skulle der være nogle ting jeg har glemt, kunne vi jo tage den nu, snakke om det og tage eventuelle spørgsmål.

33 Frokost frem til kl

34 SYSTEMOPBYGNING

35 SYSTEMOPBYGNING

36 SYSTEMOPBYGNING Sørg for at have en plan inden du går i gang. Der skal altid være en overordnet person som beslutter hvordan det skal laves. Sørg for at mærke alt op. Brug tape i forskellige farver til at farvekode dit setup. Ryd op løbende. Sørg for at der er god plads omkring.

37 SYSTEMOPBYGNING: Hvad har jeg glemt: Skulle der være nogle ting jeg har glemt, kunne vi jo tage den nu, snakke om det og tage eventuelle spørgsmål.

38 LYSMIXERER OG SIGNAL TYPER: DMX512. DMX512 er en data protokol, der er udviklet til styring af intelligent lys udstyr, så som bevæge lamper, dæmpere og andet udstyr. DMX er en forkortelse for digital multiplexer, som kort fortalt betyder, at man kan styre flere apparater på samme tid, vha. af et digitalt signal. 512 står for at signalet styrer 512 kanaler.

39 LYSMIXERER OG SIGNAL TYPER: Det binære talsystem. også kaldet 2-tal systemet. I 2-tal systemet er der kun nuller og 1-taller. Nogle af jer kender sikkert 2 tals systemet fra dipswitch.

40 LYSMIXERER OG SIGNAL TYPER:

41 LYSMIXERER OG SIGNAL TYPER: Maks 32 enheder på en streng. Der er forskel på DMX kabler og mikrofonkabler

42 LYSMIXERER OG SIGNAL TYPER Artnet Alt kører i Cat5 kabler Stabilitet 64 Dmx universer

43 LYSMIXERER OG SIGNAL TYPER

44 LYSMIXERER OG SIGNAL TYPER Hvad har jeg glemt: Skulle der være nogle ting jeg har glemt, kunne vi jo tage den nu, snakke om det og tage eventuelle spørgsmål.

45 TOURPREB OG TEGNINGER:

46 TOURPREB OG TEGNINGER:

47 TOURPREB OG TEGNINGER:

48 TOURPREB OG TEGNINGER: Tegneprogrammer

49 Pause frem til kl

50 Praktisk arbejde.

51 Tak for i dag. Spørgsmål skriv til mig på mmo@eucnord.dk

LYS OG FARVER. lyslabyrinten FØR BESØGET HVEM HAR RET? 1. Hvad taler for, at alle farver blandet giver hvid?

LYS OG FARVER. lyslabyrinten FØR BESØGET HVEM HAR RET? 1. Hvad taler for, at alle farver blandet giver hvid? lyslabyrinten LYS OG FARVER SPØRGESKEMA 7. 9. KLASSE, FYSIK/KEMI NAVN OG KLASSE SE VIDEOEN Før du går i gang skal du se en video. Scan QR-koden eller indtast linkadressen (http://bit.ly/2hpivzm) for at

Læs mere

Bitdybde i digitale billeder

Bitdybde i digitale billeder Bits og bytes hænger uomtvisteligt sammen. Bytes bruges om den størrelse en given fil (software) kan have, mens bit er informationsdybde. Forholdet mellem dem er: bits * 8 = bytes bytes / 8 = bits Dette

Læs mere

Elevforsøg i 10. klasse Lys Farver Optik

Elevforsøg i 10. klasse Lys Farver Optik Fysik-kemi Viborg Private Realskole 2016-17 Elevforsøg i 10. klasse Lys Farver Optik Lysets bølgeegenskaber. Lyskasse 1. Lys kan gå gennem hinanden. Materialer: Lyskasse Lav en opstilling og tegn. Brug

Læs mere

Farvetyper. Om farver. Udskrivning. Brug af farve. Papirhåndtering. Vedligeholdelse. Fejlfinding. Administration. Stikordsregister

Farvetyper. Om farver. Udskrivning. Brug af farve. Papirhåndtering. Vedligeholdelse. Fejlfinding. Administration. Stikordsregister Printeren gør det muligt at kommunikere i farver. Farver tiltrækker opmærksomhed og forøger værdien af det udskrevne materiale eller de udskrevne oplysninger. r øger læsbarheden, og farveudskrifter læses

Læs mere

Artikel nr. 3. AGI 419 juli 2005

Artikel nr. 3. AGI 419 juli 2005 Artikel nr. 3 AGI 419 juli 2005 Black in business Separation med gcr giver mindre farveforbrug og mindre farvestik tekst Kay Werner Schmidt kw@kaywerner.dk Traditionel reproduktion til arkoffset er kromatisk.

Læs mere

Kapitel I til Grafisk design. Kromatisk/akromatisk opbygning af gråkomponenten

Kapitel I til Grafisk design. Kromatisk/akromatisk opbygning af gråkomponenten Kapitel I til Grafisk design opbygning af gråkomponenten Kapitel I 2 opbygning af gråkomponenten Det følgende kapitel er en præcisering af side 101 i bogen»grafisk design«. De seks første lodrette farvefelter

Læs mere

Primære farver. RGB=Red, Green, Blue. CMYK=Cyan, Magenta, Yellow,

Primære farver. RGB=Red, Green, Blue. CMYK=Cyan, Magenta, Yellow, Farver Primære farver RGB=Red, Green, Blue CMYK=Cyan, Magenta, Yellow, Key color Additive Subtraktive Reducér for at skabe hvid Kombinér for at skabe sort Farver RGB RGB (rød, grøn, blå), anvendes til

Læs mere

Forsøg til Lys. Fysik 10.a. Glamsdalens Idrætsefterskole

Forsøg til Lys. Fysik 10.a. Glamsdalens Idrætsefterskole Fysik 10.a Glamsdalens Idrætsefterskole Henrik Gabs 22-11-2013 1 1. Sammensætning af farver... 3 2. Beregning af Rødt laserlys's bølgelængde... 4 3. Beregning af Grønt laserlys's bølgelængde... 5 4. Måling

Læs mere

Bitdybde i digitale billeder

Bitdybde i digitale billeder Næsten alt efterfølgende er fra: FotoStart.dk, som er en dansk Fotoportal for entusiaster! (Tilpasset/editeret af undertegnede) Bits og bytes hænger sammen. Bytes bruges om den størrelse en given fil (software)

Læs mere

Tilpasning af farver. Kay Werner Schmidt

Tilpasning af farver. Kay Werner Schmidt Tilpasning af farver Kay Werner Schmidt Den skal være rød! Farven skal være rød men hvilken rød tænker du på? Det kan være svært at sætte ord på. Farveskala Som en hjælp til valg af farver har vi designet

Læs mere

Eksperimenter med farver for de ældste klasser.

Eksperimenter med farver for de ældste klasser. Eksperimenter med farver for de ældste klasser. v/ Geert Cederkvist ! "# $ Farver og farveopfattelse side 2 Indhold Farver... 3 Hvordan opfatter vi farver?... 4 Farvemixeren.... 6 Komplementærfarver...

Læs mere

FM-Eco4light+S - MGS600 FM-Eco4light+ FM-Eco4light INSTALLATION. Updated:

FM-Eco4light+S - MGS600 FM-Eco4light+ FM-Eco4light INSTALLATION. Updated: FM-Eco4light+S - MGS600 FM-Eco4light+ FM-Eco4light INSTALLATION Updated: 190122 1551 Venligst, se også vores: Generelle installationskrav Pakken indeholder: tracker samt kabling Isætning eller udskiftning

Læs mere

Farver og farveblindhed

Farver og farveblindhed Farver og farveblindhed Indhold 4 5 6 6 6 8 9 10 11 11 12 Hvad er farver? Hvad betyder farver? Farvesyn Farveblindhed Hvordan ser den farveblinde? Test af farvesynet Farvesyn og erhverv Hvornår bør farvesynet

Læs mere

Farver og farveblindhed

Farver og farveblindhed Farver og farveblindhed Indhold 3 3 4 5 6 7 8 8 9 10 Hvad er farver? Hvad betyder farver? Farvesyn Farveblindhed Hvordan ser den farveblinde? Test af farvesynet Farvesyn og erhverv Hvornår bør farvesynet

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Farveteori 1. Gestaltlove 3. Typografi 7 CMYK 2 RGB 2

Indholdsfortegnelse. Farveteori 1. Gestaltlove 3. Typografi 7 CMYK 2 RGB 2 Indholdsfortegnelse Farveteori 1 CMYK 2 RGB 2 Gestaltlove 3 White space 3 Simplicity 3 Figure ground 3 Commen fate 4 Continuinity 4 Proximity 4 Rule of thirds 5 Closure 5 Similarity 5 Golden section 6

Læs mere

Start jagten på strømtyvene på dit værelse. Indsaml målinger her i bogen, og registrer dem på hjemmesiden. Opgave H.1: Opgave H.2: Opgave H.

Start jagten på strømtyvene på dit værelse. Indsaml målinger her i bogen, og registrer dem på hjemmesiden. Opgave H.1: Opgave H.2: Opgave H. 1 2 Start jagten på strømtyvene på dit værelse Indsaml målinger her i bogen, og registrer dem på hjemmesiden Nu sætter jagten på strømtyvene ind hjemme hos dig. Bevæbnet med et SparOmeter skal du nu opspore

Læs mere

7.-9. klasse Fysik/kemi Varighed ca. 5 lektioner, ca. 1 time under besøget

7.-9. klasse Fysik/kemi Varighed ca. 5 lektioner, ca. 1 time under besøget Lyslabyrinten LYS OG FARVER LÆRERVEJLEDNING 7.-9. klasse Fysik/kemi Varighed ca. 5 lektioner, ca. 1 time under besøget Emneord Farver, lys, refleksion, absorption, additiv farveblanding, subtraktiv farveblanding,

Læs mere

Introduktion. Arbejdsspørgsmål til film

Introduktion. Arbejdsspørgsmål til film OPGAVEHÆFTE Introduktion Dette opgavehæfte indeholder en række forslag til refleksionsøvelser og aktiviteter, der giver eleverne mulighed for at forholde sig til nogle af de temaer filmen berører. Hæftet

Læs mere

Grundlæggende korrektioner

Grundlæggende korrektioner Åbn et foto Denne tutor er inspireret af en øvelse, der følger med Corel Photo Paint 11. Teksten er oversat til dansk og tilpasset til Corel Photo Paint 8. Desuden er der tilføjet en del ekstra tips, tricks

Læs mere

Grafik og billedbehandling. Camera Raw, fritlægning med Refine Mask, farvejustering, fritlægning og sammenkopiering

Grafik og billedbehandling. Camera Raw, fritlægning med Refine Mask, farvejustering, fritlægning og sammenkopiering Grafik og billedbehandling Camera Raw, fritlægning med Refine Mask, farvejustering, fritlægning og sammenkopiering Grafik Det originale billede Græskar Jeg blev bedt om at tegne et græskar udfra et billede.

Læs mere

Quick guide til Kabelplus TV boks.

Quick guide til Kabelplus TV boks. Quick guide til Kabelplus TV boks. Tillykke med din nye Kabelplus TV boks. I denne installationsguide får du en gennemgang af, hvordan du kobler din nye TV boks til dit TV samt andre nyttige informationer.

Læs mere

PANTOMIMETEATRET. Udarbejdet af Helle Houkjær og Lone Skafte Jespersen.

PANTOMIMETEATRET. Udarbejdet af Helle Houkjær og Lone Skafte Jespersen. PANTOMIMETEATRET Pantomimeteatret er noget helt for sig. Der findes ikke magen til i hele verden. Bygningen er da også fredet, så den må ikke rives ned eller forandres; den skal forblive, som den er. Bygningen

Læs mere

Fladskærms TV LCD eller Plasma Fladskærm

Fladskærms TV LCD eller Plasma Fladskærm Fladskærms TV LCD eller Plasma Fladskærm Der eksisterer stadig en del myter vedr. LCD og Plasma fladskærms TV, og vi vil her give et par eksempler på nogen af de påstande vi støder på, når vi arbejder

Læs mere

Brug af Vegas Pro farve anvendelsesområder

Brug af Vegas Pro farve anvendelsesområder Brug af Vegas Pro farve anvendelsesområder Gary Rebholz Vegas Pro software med fire sofistikerede video anvendelsesområder, som du kan bruge til at analysere din video og få indblik i farvekorrektion filtrering,

Læs mere

Artikel nr. 2. AGI 418 juni 2005

Artikel nr. 2. AGI 418 juni 2005 Artikel nr. 2 AGI 418 juni 2005 C100- M20-Y50- K0 Akromatisk farveblanding C20- M100-Y50- K0 Eller rettere: Akromatisk opbygning af gråkomponenten tekst Kay Werner Schmidt kw@kaywerner.dk C50- M20-Y100-

Læs mere

Kan I blande farver med lys?

Kan I blande farver med lys? Kan I blande farver med lys? Nøgleord: Materiale: Varighed: Farveblanding med lys (additiv farveblanding), Primær farver, Sekundærfarver Fysisk øvelse - NB! kræver særlig forberedelse - 3 dioder (rød,

Læs mere

E 4. Tips til farvetilpasning. Teknisk information. Kontrol af farver

E 4. Tips til farvetilpasning. Teknisk information. Kontrol af farver Kontrol af farver For at kunne lave et godt reparationsarbejde, er det ind i mellem nødvendigt at tone på en farve, lave udsprøjtning eller polere på den gammel lak. Derfor er en nøje sammenligning mellem

Læs mere

Grafik & billedbehandling

Grafik & billedbehandling # 3 Grafik & billedbehandling #Billedbehandling af modeller Opgave I denne opgave har jeg redigeret hudtoner, tilføjet skarphed, kontrast og mere tegning i de mørke toner, samt lavet en fritlægning. Selvom

Læs mere

Vejledning til farvekvalitet

Vejledning til farvekvalitet Side 1 af 6 Vejledning til farvekvalitet Vejledningen til farvekvalitet beskriver, hvordan printeren kan bruges til at justere og tilpasse farveoutput. Menuen Kvalitet Menupunkt Udskriftstilstand Farve

Læs mere

Lærervejledning GC-data

Lærervejledning GC-data Lærervejledning v/ Geert Cederkvist Farvemixeren Lærervejledning side 2 Indhold Indledning... 3 Lys... 3 Farvespektrum... 4 Øjet... 5 Farvesansen... 6 Dyrs farveopfattelse... 7 Teorien bag Farvemixerens

Læs mere

Få hjælp til at opnå et godt signal

Få hjælp til at opnå et godt signal Få hjælp til at opnå et godt signal Her på siden kan du læse mere om hvordan du sikrer dig et godt tv-signal, og hvordan du undgår fejlkilder, der kan føre til pixeleringer eller udfald af billede og lyd.

Læs mere

Proscenieåbning: 9,2 m bredt og består af en bue for oven, som er 5,8 m høj på midten og 4,2 m i siderne.

Proscenieåbning: 9,2 m bredt og består af en bue for oven, som er 5,8 m høj på midten og 4,2 m i siderne. Nørrevoldgade 63, 5800 Nyborg. Tlf: 65 31 13 13 Kulturhusleder: Tue Fabricius tff@nyborg.dk Hus-tekniker: Morten Rahm mortenrahm@gmail.com - tlf: 53 55 59 22 Scenens dimensioner: Bredde: 12 m Dybde: 11

Læs mere

Udlejnings Prisliste Lyd & Lys

Udlejnings Prisliste Lyd & Lys Udlejnings Prisliste Lyd & Lys Alle priser er pr. stk./system excl. moms og gældende for førstedags leje. Der tages forbehold for tastefejl og udgået udstyr. 1 dags leje er pr. døgn. Alle priser er pr.

Læs mere

Artikel nr. 1. AGI 417 maj 2005

Artikel nr. 1. AGI 417 maj 2005 Artikel nr. 1 AGI 417 maj 2005 C20 M13 Y14 Neutral grå og Half&half C30 M20 Y22 Sådan kombinerer du en neutral grå farve i cmyk så du undgår farvestik. tekst Kay Werner Schmidt kw@kaywerner.dk C40 M27

Læs mere

Grafik & billede Maria Clausen Clausen Svendeportf Hovedforl olio øb 3 Grafik & bill Gr ede afik & bill side 1

Grafik & billede Maria Clausen Clausen Svendeportf Hovedforl olio øb 3 Grafik & bill Gr ede afik & bill side 1 Grafik & billede Maria Clausen Svendeportfolio Hovedforløb 3 Grafik & billede side 1 opgaven OPGAVEN Denne fiktive opgave har jeg valgt at lave fordi jeg gerne vil vise så meget som muligt indenfor billede

Læs mere

Dansk vejledning til. Pebble Basic. Lys og lup ApS Erhvervsvej Rødovre Tlf

Dansk vejledning til. Pebble Basic. Lys og lup ApS Erhvervsvej Rødovre Tlf Dansk vejledning til Pebble Basic Lys og lup ApS Erhvervsvej 30 2610 Rødovre Tlf. 43 451 451 www.lysoglup.dk lysoglup@lysoglup.dk Side 1 Indholdsfortegnelse Introduktion...3 Rundt om Pebble Basic...3 Medleveret

Læs mere

MAGNETISK LÆNGDE MÅLESYSTEM

MAGNETISK LÆNGDE MÅLESYSTEM SERIE MIX MAGNETISK LÆNGDE MÅLESYSTEM Ideel for aggressive miljøer Berøringsløs måling Opløsning fra 1,0 til 0,00 mm Mulighed for reference puls Firkant digital "Sensor" output signal i TTL eller HTL Vel

Læs mere

Gruppemedlemmer gruppe 232: Forsøg udført d. 21/ Erik, Lasse, Rasmus Afleveret d.?/ LYSETS BRYDNING. Side 1 af 10

Gruppemedlemmer gruppe 232: Forsøg udført d. 21/ Erik, Lasse, Rasmus Afleveret d.?/ LYSETS BRYDNING. Side 1 af 10 LYSETS BRYDNING Side 1 af 10 FORMÅL Formålet med disse forsøg er at udlede lysets brydning i overgangen fra et materiale til et andet materiale. TEORI For at finde brydningsindekset og undersøge om ()

Læs mere

SPHERO 2.0 undervisningsforløb til mellemtrinnet i matematik Polygoner og vinkler

SPHERO 2.0 undervisningsforløb til mellemtrinnet i matematik Polygoner og vinkler SPHERO 2.0 undervisningsforløb til mellemtrinnet i matematik Polygoner og vinkler Fælles mål 2014 Matematik Eleven kan handle med overblik i sammensatte situationer med matematik. Eleven kan anvende geometriske

Læs mere

- sådan undgår du fejl i din tryksag

- sådan undgår du fejl i din tryksag 1Software Det er ikke alle programmer, der er født til at blive anvendt som et trykgrafisk værktøj. F.eks. Microsoft Office pakken, tekstbehandlingsprogrammer, regneark og præsentations-programmer. Disse

Læs mere

Brug af FSA tester. Version 5

Brug af FSA tester. Version 5 Brug af FSA tester Version 5 Autocollege 09-01-2017 Indholdsfortegnelse: Opstart af FSA tester:...2 Udmåling af primær kreds med FSA tester:...3 Primær billede...4 Udmåling af sekundær kreds med FSA tester:...5

Læs mere

Forsyn dig selv med energi

Forsyn dig selv med energi Lærervejledning Formål I denne aktivitet skal eleverne vha. en ombygget kondicykel få konkrete erfaringer med at forsyne sig selv med energi, dvs. mærke energibehovet til at dække forskellige belastninger

Læs mere

Billedbehandling. Roll-up banner til Kvickly i Ribe

Billedbehandling. Roll-up banner til Kvickly i Ribe Billedbehandling Roll-up banner til Kvickly i Ribe Opgave i billedbehandling Jeg fik tilbuddet om at lave et Roll-up banner til Kvickly i Ribe. De har hver torsdag og fredag vinsmagning nede i butikken,

Læs mere

Farver og repræsentation af farvebilleder

Farver og repræsentation af farvebilleder Multimediekursus: epræsentation og kodning Søren Olsen Farver og repræsentation af farvebilleder Synligt lys er den del af det elektromagnetiske spektrum med en bølgelængde mellem ca. 400 og ca. 700 nanometer.

Læs mere

Kan I blande farver på computeren?

Kan I blande farver på computeren? Kan I blande farver på computeren? Nøgleord: Materiale: Varighed: Farveblanding med lys (additiv farveblanding), Primær farver, Sekundærfarver, Optisk farveblanding Digital øvelse ½ lektion Det handler

Læs mere

Farvelære. Lærervejledning. Indhold:

Farvelære. Lærervejledning. Indhold: Side 1 3 Lærervejledning Indhold: Om temaet mål med øvelserne 2 Begreber/nøgleord, der arbejdes med i øvelserne 2 Inden I går i gang med øvelserne 3 Øvelse 3.1.: Kan I blande farver med øjnene? 4 Øvelse

Læs mere

ColorBlast RGBA Powercore gen4 - Fleksibelt udendørs LED-projektør med intelligent farvet lys

ColorBlast RGBA Powercore gen4 - Fleksibelt udendørs LED-projektør med intelligent farvet lys Lighting ColorBlast RGBA Powercore gen4 - Fleksibelt udendørs LED-projektør med intelligent farvet lys ColorBlast Powercore gen4 RGBW/RGBA ColorBlast RGBA/RGBW Powercore gen4-led-armaturer er nemme at

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 115 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 115 Side 1 Side 1 På disse sider vil jeg vise redigering af et foto sådan som jeg selv arbejder på et foto. Her er et billede af en guldsmed åbnet i Photofiltre som det ser ud helt uredigeret Det første jeg gør er

Læs mere

Generalforsamling d. 19. november 2009

Generalforsamling d. 19. november 2009 Dagsorden Generalforsamling d. 19. november 2009 1. Valg af dirigent godkendelse af forretningsorden Beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år Forelæggelse af årsregnskab og status Behandling

Læs mere

Rapport Grafisk design Af Benjamin, Steffen, Jacob A og Nicklas

Rapport Grafisk design Af Benjamin, Steffen, Jacob A og Nicklas Rapport Grafisk design Af Benjamin, Steffen, Jacob A og Nicklas Indholdsfortegnelse Typografi... 2 Opsætning... 2 Komposition og layout... 3 Harmoni i komposition... 3 Dynamik i et billede:... 4 Placering...

Læs mere

Fotoringens guide til undervandsfoto

Fotoringens guide til undervandsfoto Fotoringens guide til undervandsfoto Digitalkameraet stormer frem og er ved også at gøre undervandskamera til hvermandseje. Med et digital undervandskamera i hånden har du pludselig en hel verden af muligheder

Læs mere

Grafisk Design. Komposition. Skrifttyper og Typografier

Grafisk Design. Komposition. Skrifttyper og Typografier Komposition Komposition betyder: [Kom]=sammen og [ponere]=stille, sætte Det handler om at skabe orden og helhed i mediet. Det der skal formidles videre det skal fungere sådan at modtageren hurtig kan skabe

Læs mere

TEKNISK BESKRIVELSE OG INSTALLATIONS VEJLEDNING DOSERINGSANLÆG TIL TØJ VASK VM 2002

TEKNISK BESKRIVELSE OG INSTALLATIONS VEJLEDNING DOSERINGSANLÆG TIL TØJ VASK VM 2002 TEKNISK BESKRIVELSE OG INSTALLATIONS VEJLEDNING DOSERINGSANLÆG TIL TØJ VASK VM 2002 Gårsdalvej 20-8800 Viborg Tel.: 87 26 23 00 - Fax : 87 26 23 01 Doserings anlæg til tøjvask VM2002 Teknisk beskrivelse

Læs mere

Digital Magnetartikeldekoder Viessmann 5211

Digital Magnetartikeldekoder Viessmann 5211 Digital Magnetartikeldekoder Viessmann 5211 Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Viessmann 5211 Magnetartikel dekoder (2) Den digitale magnetartikeldekoder Viessmann 5211 består

Læs mere

Triangle Colorscale. Created for design CMYK GUIDE. Intuitiv, præcis og praktisk

Triangle Colorscale. Created for design CMYK GUIDE. Intuitiv, præcis og praktisk Created for design CMYK GUIDE Intuitiv, præcis og praktisk »Det er hurtigt at finde en farve i CMYK GUIDE. Og den farve du vælger, bliver præcis i tryk!« INTUITIV Hurtigt værktøj til designeren CMYK GUIDE

Læs mere

Synlighed. Trin for trin - til læreren

Synlighed. Trin for trin - til læreren Trin for trin - til læreren Klassetrin: 4.-5. klasse Tid: 2 lektioner pr. test Fag: Matematik, Natur/Teknologi og Trafik Forberedelse: Du skal have adgang til smartboard/projektor samt have PÅ MED PANG-kassen

Læs mere

2-1. LED Ribbon Flex Strip Thin, 3528 - Indoor IP: 20 12 V DC. Lumen: >1000. 24 Watt. >30.000 timer. Klæb: Ja 120º

2-1. LED Ribbon Flex Strip Thin, 3528 - Indoor IP: 20 12 V DC. Lumen: >1000. 24 Watt. >30.000 timer. Klæb: Ja 120º LED Ribbon Flex er lysbånd, der anvendes hvor den ikke er synlig, men skal give et indirekte lys f. eks. sokler i køkkenet, på udstillinger, messer, showbelysning, direkte og effektivt belysning af varereoler

Læs mere

Montage og brugermanual til IMage spa touch & styretavler. Alle modeller.

Montage og brugermanual til IMage spa touch & styretavler. Alle modeller. Montage og brugermanual til IMage spa touch & styretavler. Alle modeller. Der tages forbehold for evt. produkt ændringer. Copyright. International Marketing A/S Udgave: 2.3 04 2005. Sprog: Dansk Tillykke

Læs mere

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1 PAKKENS INDHOLD... 3 2 INSTALLATION... 4 2.1 PLACERING... 4 2.2 FORBRUG... 4 2.3 12V TILSLUTNING... 4

Læs mere

ColorBlast RGB Powercore gen4 - Fleksibet udendørs LEDprojektør. farvet lys. ColorBlast Powercore gen4 RGB. Fordele

ColorBlast RGB Powercore gen4 - Fleksibet udendørs LEDprojektør. farvet lys. ColorBlast Powercore gen4 RGB. Fordele Lighting ColorBlast RGB Powercore gen4 - Fleksibet udendørs LEDprojektør med intelligent farvet lys ColorBlast Powercore gen4 RGB ColorBlast IntelliHue Powercore gen4 er nemme at installere og giver mulighed

Læs mere

Øje, lys og farver. Farvespredning

Øje, lys og farver. Farvespredning Side 1 af 2 Øje, lys og farver Farvespredning Formål: I skal opnå viden om, hvordan man med et spektroskop kan se, hvilke farver der er i forskellige lyskilders lys. Baggrundsviden: I et gitterspektroskop

Læs mere

Lysets farve måles i Kelvin efter en skala nogenlunde som vist på nedenstående planche, hvor forskellige lysforhold er indikeret.

Lysets farve måles i Kelvin efter en skala nogenlunde som vist på nedenstående planche, hvor forskellige lysforhold er indikeret. Hvidbalance Noter til Kibæk Fotoklub den 1/2 2017 Af Jørgen D. Vestergaard Et (ikke-selvlysende) objekt har den farve, som det lys det reflekterer. Det betyder dermed at objektets farve er afhængig af

Læs mere

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 1 af 6; 08:30 15:30

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 1 af 6; 08:30 15:30 PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 1 af 6; 08:30 15:30 De første spæde skridt Introduktion 2 Titel på præsentation DAGENS PROGRAM 08:30

Læs mere

Velkommen. Til at rejse & male med Inge Hornung

Velkommen. Til at rejse & male med Inge Hornung Velkommen Til at rejse & male med Inge Hornung Start med at tænke over, hvad man vil lave: En stemning Landskab Mennesker Huse Portræt Dyr Vil vi male naturalistisk eller abstrakt. Tænk på at Weie sagde

Læs mere

Billedbehandling med GIMP

Billedbehandling med GIMP Den sidste ting der er plads til her er: Skaler. For at få de 2 lag til at passe sammen er det nødvendigt at skalere dem. Vælg enten billede->skaler billede eller lag->skaler lag. Og indstil antallet af

Læs mere

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1 PAKKENS INDHOLD... 3 2 INSTALLATION... 4 2.1 PLACERING... 4 2.2 FORBRUG... 4 2.3 12V TILSLUTNING... 4

Læs mere

Ohms Lov Ohms lov beskriver sammenhæng mellem spænding, strømstyrke og modstand.

Ohms Lov Ohms lov beskriver sammenhæng mellem spænding, strømstyrke og modstand. Ellære Ohms Lov Ohms lov beskriver sammenhæng mellem spænding, strømstyrke og modstand. Spænding [V] Strømstyrke [A] Modstand [W] kan bruge følgende måde til at huske hvordan i regner de forskellige værdier.

Læs mere

DSE4200 Installationsvejledning

DSE4200 Installationsvejledning Dokument Nr.: D3702-018 Version: 02.01.00 13. august 2015 DSE Test Solutions Indhold 1. GENERELT... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Omfang... 3 2. INSTALLATIONSVEJLEDNING TRIN FOR TRIN... 3 2.1 Oversigt over tilhørende

Læs mere

Manual. IMage Elektronisk styring med varmeregulering. Type

Manual. IMage Elektronisk styring med varmeregulering. Type Manual. IMage Elektronisk styring med varmeregulering. Type 64-102050-1. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright. International Marketing A/S Udgave: 1.0 01 2005. Sprog: Dansk Tillykke

Læs mere

Installationsguide 1

Installationsguide 1 Installationsguide Indhold i din pakke Følgende udstyr medfølger i din pakke A En router Sagemcom Fast 3890V3. B En strømforsyning (230V). C Et netværkskabel (hvid med gule stik). D Coax kabel (hvid med

Læs mere

Grafisk design Udskydning

Grafisk design Udskydning Grafisk design Udskydning Grafisk design Udskydning og tekniske detaljer vedr. fremstillingen af»grafisk design«bogblokkens format: 25 x 25 cm. Indbundet i sort lærred med bogkassette Generelt 5 + 5 farver

Læs mere

Forsøg til "Fluorescerende Proteiner"

Forsøg til Fluorescerende Proteiner Forsøg til "Fluorescerende Proteiner" Kære Lærer Her er en række forsøg som kan bruges til at understøtte teorien fra hæftet "Fluorescerende Proteiner", så det bliver nemmere for eleverne at forstå nogle

Læs mere

HDMI er en videreudvikling af DVI, og man kan konvertere HDMI til DVI ved at bruge stikket illustreret til venstre.

HDMI er en videreudvikling af DVI, og man kan konvertere HDMI til DVI ved at bruge stikket illustreret til venstre. Billedkabler præsentation HDMI står for High-Definition Multimedia Interface og er den nye standard for overførsel af video og audio-signaler mellem forskellige enheder som TV/Fladskærme/DVD-afspiller/PC/DVBmodtagere

Læs mere

Installationsguide. til Waoo! TV boks Amino Mood

Installationsguide. til Waoo! TV boks Amino Mood Installationsguide til Waoo! TV boks Amino Mood 400-020 Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Velkommen...4 Installation... 6 Vigtigt...10 Generelt om brug af TV boksen...10 Fjernbetjening...11 Hovedmenu...

Læs mere

Appendiks til Grafisk design side 122

Appendiks til Grafisk design side 122 Appendiks til Grafisk design side 122 Appendiks 122/2 Et helt almindeligt portrætfotografi Her er et billede af et helt almindeligt menneske. Modellen er ikke professionel, og billedet er et eksempel på

Læs mere

Farvelærer i 1. klasse udarbejdet af Elin Engholm 1

Farvelærer i 1. klasse udarbejdet af Elin Engholm 1 Farvelære i 1. klasse. Mål: får en grundlæggende basisviden om farver og farvesammensætninger får et kendskab til farvernes forskellighed og virkning kan anvende enkle farveblandinger eksperimenterer med

Læs mere

FABLAB BASIC USER GUIDE LASERSKÆRER

FABLAB BASIC USER GUIDE LASERSKÆRER FABLAB BASIC USER GUIDE LASERSKÆRER March 2016 PROCESS FORLØB LASERSKÆRER 1 Design og forbered fil 2 3 Læg dit materiale i laserskæreren Juster laserskærerens indstillinger 4 Tænd for laserskærens filterenhed

Læs mere

Grundlæggende. Elektriske målinger

Grundlæggende. Elektriske målinger Grundlæggende Elektriske målinger Hvad er jeres forventninger til kurset? Hvad er vores forventninger til jer 2 Målbeskrivelse - Deltageren kan: - kan foretage simple kontrolmålinger på svagstrømstekniske

Læs mere

Appendiks til Grafisk design side 159

Appendiks til Grafisk design side 159 Appendiks til Grafisk design side 159 Appendiks 159/2 Negativ antikva Grotesk er bedre til negativ gengivelse end antikva, men i brochuren på side 159 i bogen er Berling anvendt. Berling anvendes til alle

Læs mere

Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret.

Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret. Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret. Denne guide omfatter også montering af omdrejnings tæller. Lednings nette på en Yamaha FS1 har grundlæggende

Læs mere

Dansk brugsvejledning til Clover 3 elektronisk lup

Dansk brugsvejledning til Clover 3 elektronisk lup Dansk brugsvejledning til Clover 3 elektronisk lup Lys og lup ApS Erhvervsvej 30 2610 Rødovre Tlf. 43 451 451 www.lysoglup.dk lysoglup@lysoglup.dk 1 Tillykke med Deres nye Clover 3 elektronisk lommelup.

Læs mere

Bredbånd. Vejledning til opsætning af bredbåndsmodem Pace V5500

Bredbånd. Vejledning til opsætning af bredbåndsmodem Pace V5500 Bredbånd Vejledning til opsætning af bredbåndsmodem Pace V5500 120911 Indhold Kapitel 1 Kom godt i gang Introduktion Klargør udstyr til installation Find en passende placering Kapitel 2 Installer dit bredbåndsmodem

Læs mere

GRAFISK DESIGN. Ny og flot responsiv hjemmeside til Odense Boldklub. Udvikling. Kunde. Inspiration UI/UX

GRAFISK DESIGN. Ny og flot responsiv hjemmeside til Odense Boldklub. Udvikling. Kunde. Inspiration UI/UX GRAFISK DESIGN Ny og flot responsiv hjemmeside til Odense Boldklub Kunde Udvikling Inspiration UI/UX Jeg har været så heldig, at få lov til at samarbejde med Odense Boldklub. Her skulle jeg komme med et

Læs mere

MOBIL LAB. Solceller SOL ENERGI. Introduktion Om solcellelaboratoriet Opgaver og udfordringer Links og Efterbehandling

MOBIL LAB. Solceller SOL ENERGI. Introduktion Om solcellelaboratoriet Opgaver og udfordringer Links og Efterbehandling Solceller SOL ENERGI Introduktion Om solcellelaboratoriet Opgaver og udfordringer Links og Efterbehandling Introduktion Solceller er inden for de seneste år blevet én af de muligheder, man som familie

Læs mere

Manual. Type 03 // CVR: 121

Manual. Type 03 // CVR: 121 Manual Acc cufiller Vandpåfylder For enkeltcelle batterier Type nr.: 27-02-60 // Dam Enge 26 // 3660 Stenløsee // 47 17 09 03 // CVR: 121 42 99 32 /// info@bemaelektronik.dkk Brugsanvisning Virkemåde:

Læs mere

Guide til installation af Babyalarmsystem DC2013

Guide til installation af Babyalarmsystem DC2013 Guide til installation af Babyalarmsystem DC2013 Lavspændings installation Her gennemgås installationen af babyalarmsystem DC2013 fra start til slut via tekstbeskrivelser og billeder. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Solcellelaboratoriet

Solcellelaboratoriet Solcellelaboratoriet Jorden rammes hele tiden af flere tusind gange mere energi fra Solen, end vi omsætter fra fossile brændstoffer. Selvom kun en lille del af denne solenergi når helt ned til jordoverfladen,

Læs mere

GaiaFriis.dk Layout til hjemmeside. Robbert Rysholt - Grafik og Billedbehandling

GaiaFriis.dk Layout til hjemmeside. Robbert Rysholt - Grafik og Billedbehandling GaiaFriis.dk Layout til hjemmeside Robbert Rysholt - Grafik og Billedbehandling Opgaven En hjemmeside Jeg ville lave et layout til en hjemmeside/ online portfolio og jeg ville lave en opgave med et væsentligt

Læs mere

Medicinsk billeddannelse

Medicinsk billeddannelse Medicinsk billeddannelse Introduktion Billedtyper - Opgaver Billedegenskaber Billedbehandling Lars Møller Albrecht Lars.moeller.albrecht@mt.regionsyddanmark.dk Billedtyper Analog f.eks. billeder, malerier,

Læs mere

Digital modeljernbane

Digital modeljernbane Digital modeljernbane Märklin 3084 DB BR 50 ombygget til digital drift Peter Topp Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.dk www.digital-train.com Peter Topp Engelsted Jonasen Märklin 3084

Læs mere

Algedråber og fotosyntese

Algedråber og fotosyntese Algedråber og fotosyntese Fotosyntesen er en utrolig kompleks proces, som kan være svær at forstå. Heldigvis kan fotosyntesen illustreres på en måde, så alle kan forstå, hvad der helt præcist foregår i

Læs mere

FARVEPRINT. Dansk Orienterings-Forbund. Værd at vide... FARVEPRINT, OFFSETTRYK - og banepåtryk SILKEBORG NORDSKOV. WOC 2006 model event relay

FARVEPRINT. Dansk Orienterings-Forbund. Værd at vide... FARVEPRINT, OFFSETTRYK - og banepåtryk SILKEBORG NORDSKOV. WOC 2006 model event relay Værd at vide... FARVEPRINT FARVEPRINT, OFFSETTRYK - og banepåtryk SILKEBORG NORDSKOV Scale 1:10.000 Contour interval 5 metres WOC 2006 model event relay WOC mapping team: Coordinator: Flemming Nørgaard

Læs mere

Byg EN HULE LAMPE VARIGHED: LANGT FORLØB

Byg EN HULE LAMPE VARIGHED: LANGT FORLØB VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN HULE LAMPE Byg EN HULE LAMPE Til læreren Varighed: Langt forløb Tidsestimat: Syv dobbeltlektioner Dine elever i 5., 6. og 7. klasse kan i et langt forløb designe og bygge

Læs mere

Forhistorie. Forbillede for mit projekt. HSB personvogne med 8 vinduer. 1 Die Fahrzeuge der Harzer Schmalspurbahnen in Farbe

Forhistorie. Forbillede for mit projekt. HSB personvogne med 8 vinduer. 1 Die Fahrzeuge der Harzer Schmalspurbahnen in Farbe Forhistorie Jeg har altid haft en kærlighed for de store tog, dem man kan tage og føle på, og som ikke bliver væk imellem fingrene på en. Jeg har haft med spor G at gøre siden 1988, og har altid gået og

Læs mere

AUTOMATIK G9000 TILSLUTNING DK C E R A M A C E R A M A C E R A M A C E R A M A C E R A M A C E R A M A C E R A M A

AUTOMATIK G9000 TILSLUTNING DK C E R A M A C E R A M A C E R A M A C E R A M A C E R A M A C E R A M A C E R A M A AUTOMATIK G9000 TILSLUTNING DK Indholdsfortegnelse 1. Indledning.........................................b 2. Tilslutning af automatik til ovn..........................1 2.1. Tilslutning til Cerama ovn

Læs mere

Pebble Eco 5 BRUGSVEJLEDNING LYS OG LUP ERHVERVSVEJ 30 2610 RØDOVRE TLF. 43 451 451

Pebble Eco 5 BRUGSVEJLEDNING LYS OG LUP ERHVERVSVEJ 30 2610 RØDOVRE TLF. 43 451 451 Pebble Eco 5 BRUGSVEJLEDNING LYS OG LUP ERHVERVSVEJ 30 2610 RØDOVRE TLF. 43 451 451 Indhold Salgspakkens indhold...2 Knapper og stik...2 På forsiden...2 På bagsiden...3 Langs overkanten...3 Opladning...3

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Spiller 1 (køen) Kanal træning Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning Bane 5

Læs mere

ColorBlast IntelliHue Powercore gen4 - Fleksibelt udendørs LED-armatur med intelligent farvet lys

ColorBlast IntelliHue Powercore gen4 - Fleksibelt udendørs LED-armatur med intelligent farvet lys Lighting ColorBlast IntelliHue Powercore gen4 - Fleksibelt udendørs LED-armatur med intelligent farvet lys ColorBlast IntelliHue Powercore gen4 ColorBlast IntelliHue Powercore gen4 er nemme at installere

Læs mere

Farver og farveblindhed

Farver og farveblindhed Farver og farveblindhed Indhold 4 5 6 6 6 8 10 10 11 11 12 13 15 18 18 19 22 Hvad er farver? Hvad betyder farver? Farvesyn Farveblindhed Hvordan ser den farveblinde? Test af farvesynet Farvesyn og erhverv

Læs mere